Handleiding Internetbankieren VOLGENDE >>

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Internetbankieren VOLGENDE >>"

Transcriptie

1 Handleiding Internetbankieren VOLGENDE >>

2 2 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave 2 2 Inleiding De voordelen van Internetbankieren De internetbankieren site van Staalbankiers. 3 3 Algemene Informatie De Digipass Voor de eerste keer inloggen met Digipass Voor de eerste keer inloggen met Gebruikersnaam Inloggen na de eerste keer Uitloggen Beveiliging van de internetsite Controleren van de beveiligde verbinding Handelen bij onregelmatigheden Wijzigen van uw toegangscode voor gebruikersnaam en wachtwoord 9 4 Internetbankieren Rekeningoverzicht Rekeninginformatie Saldo overzicht Berichten Betalingen SEPA Overboeking SEPA Acceptgiro SEPA Periodieke overboeking Interne overboeking Periodieke Interne overboeking Buitenlandse overboeking Tekenen opdrachten Overzicht opdrachten Adresboek Beheer Informatie Uitloggen Help 18

3 3 2 Inleiding Bij Staalbankiers staat persoonlijk contact voorop. Maar uiteraard biedt Staalbankiers internetbankieren aan. De internetdienst waarmee u wereldwijd, 24 uur per dag, snel en betrouwbaar uw bankzaken regelt. Voor vragen over Internetbankieren kunt u contact opnemen met de kantorendesk of u kunt een sturen naar Meer informatie vindt u ook op In deze handleiding vindt u een beschrijving van de belangrijkste aspecten van Internetbankieren. 2.1 De voordelen van Internetbankieren Met Internetbankieren kunt u overal ter wereld, zelf uw bankzaken regelen. Internetbankieren biedt u een snelle en veilige manier om betaalopdrachten op te geven De voordelen voor u op een rij: U heeft wereldwijd en 24 uur per dag toegang. Als cliënt van Staalbankiers maakt u gratis gebruik van Internetbankieren. De site is volgens de modernste methodes beveiligd. Naast betalingen in euro s is het ook mogelijk betalingen in een aantal gangbare valuta s aan te bieden. U kunt zelf uw rekeningafschriften downloaden en printen. Voor betalingsopdrachten binnen Nederland heeft u geen aparte BIC code meer nodig. Deze wordt bij het ingeven van het IBAN nummer automatisch door het systeem ingevuld. U kunt al uw rekeningen inzien onder een inlog account 2.2 De internetbankieren site van Staalbankiers. U logt in door op de homepage van Staalbankiers naar de knop Internetbankieren (rechtsboven) te gaan, vervolgens kiest u voor de optie Login nieuw Internetbankieren. Rechtstreeks komt u op deze site via de URL: De site is opgebouwd uit de volgende categorieën: Nieuws - Hier vindt u het laatste nieuws over Staalbankiers. Wie bent u? - In deze categorie vindt u informatie over de klanten waarvoor wij werken. Wat mag u verwachten? - In deze categorie vindt u informatie over alle diensten en producten die wij leveren. Over Staalbankiers - Hier leest u over de visie en de historie van de bank. Contact Hier kunt u lezen waar onze kantoren zich bevinden en wat onze contactgegevens zijn. Login Internetbankieren - Via deze link kunt u inloggen voor de dienst Internetbankieren.

4 4 3 Algemene Informatie Bij inloggen op nieuw internetbankieren verschijnt het inlogvenster zoals weergegeven in figuur 1. Als u betalingen uit wilt voeren dient u te kiezen voor inloggen en ondertekenen met Digipass, als u alleen kijkrechten op uw rekening heeft, kiest u voor inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord. Figuur 1: Inloggen internetbankieren 3.1 De Digipass Gebruik Digipass Zodra u een Digipass en een opstartpincode hebt ontvangen, neemt u contact op met Staalbankiers om de Digipass te activeren. Daarna kunt u inloggen op de website Internetbankieren. Wat is een Digipass Een Digipass is een klein beveiligingsapparaat. Bij elk gebruik maakt hij een unieke, elektronische handtekening aan. Daarmee logt u veilig in op de website internetbankieren. Ook om opdrachten en overboekingen te ondertekenen, hebt u een Digipass nodig. Beveiligde toegang Met de Digipass logt u in op onze beveiligde transactiesite. Door de unieke, elektronische handtekening die het apparaatje aanmaakt, kunnen wij u identificeren. De Digipass garandeert zo de veiligheid van uw onlineverrichtingen. Waarom een Digipass? Eenvoudig: om u zo veilig mogelijk online te laten bankieren. Om in te loggen op de beveiligde transactiesite, moet u beschikken over uw gebruikersnummer (dit is het nummer van de Digipass). Om de Digipass te gebruiken, hebt u een pincode nodig. Deze pincode bestaat uit vijf cijfers. Deze code kunt u zelf kiezen. Tenslotte creëert de Digipass ook een unieke code, waarmee u toegang krijgt of ondertekent. Deze code wijzigt om de paar seconden. De combinatie van een persoonlijke pincode en een wijzigende code is een stuk veiliger dan een vaste toegangscode. De cijfercode die de Digipass weergeeft, wordt ook door de computer van de bank berekend. Om als gebruiker toegang te krijgen of te ondertekenen, moeten beide cijfercodes overeenkomen. De bankcomputer en de Digipass hebben allebei een gelijklopende interne klok. Ook hun serienummer en algoritme zijn gelijk. Beide berekenen dus op basis van de tijd, het serienummer en het algoritme voortdurend een nieuwe code. De beperkte geldigheid in de tijd van de cijfercode maakt de Digipass veel veiliger dan een klassieke toegangscode. Uw Digipass is bovendien onbruikbaar zonder uw pincode. Houd uw pincode dus altijd geheim.

5 5 Eerste gebruik Om de Digipass gebruiksklaar te maken wijzigt u de opstartpincode in een vijfcijferige code, die u zelf kiest (bepaalde combinaties, bijvoorbeeld 12345, zijn bewust niet mogelijk). Kies een code die u gemakkelijk onthoudt, maar moeilijk te raden is door anderen. Wijzigen Pincode De pincode kunt u op elk moment wijzigen. Wat u doet 1 Voer uw code in APPLI - Wat uw Digipass toont Wat u doet 1 Druk op toets (<) op de Digipass ziet dit er zo uit 2 Voer uw opstartpincode van vijf cijfers in. Wat kan er fout gaan? U voert een foutieve opstartpincode in. Druk op de (<) toets en ga verder met stap 2. Na drie foutieve pincodes blokkeert de Digipass. 3 Voer uw zelfgekozen pincode van vijf cijfers in 4 Voer dezelfde code opnieuw in ter bevestiging Wat kan er fout gaan? De twee pincodes die u ingeeft, zijn niet identiek. Om uw pincode opnieuw in te geven, druk op de toets (<) en ga verder met stap 3. 5 Uw Digipass is nu gebruiksklaar. Wat uw Digipass toont PIN PIN De cijfers worden niet getoond. In plaats daarvan ziet u liggende streepjes. PIN FAIL 1 NEW PIN PINCONF FAIL NEW PINCONF 2 Houd de toets (<) twee seconden ingedrukt. 3 Kies een nieuwe pincode en volg de procedure zoals beschreven onder Eerste gebruik NEW PIN NEW PIN Bij gebruik zult u merken dat de toets (<) verschillende functies heeft. U schakelt er de Digipass mee in of gebruikt de toets om te wissen bij de invoer van getallen. Houd de toets twee seconden ingedrukt (na het verschijnen van APPLI ) als u uw zelfgekozen pincode wilt veranderen. Uw Digipass verloren of gestolen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met Staalbankiers. Wij zullen uw oude Digipass blokkeren en een nieuwe toesturen. U bent uw pincode vergeten? Uw pincode is samen met uw Digipass de sleutel tot uw bankrekeningen. Bent u uw pincode vergeten, dan kunt u het beste meteen uw Digipass blokkeren. Dat doet u zo: Voer drie maal een foutieve code in. Uw Digipass blokkeert en er verschijnt LOCK op de display, samen met een lock-code van zeven cijfers. De Digipass is nu onbruikbaar. Om de Digipass opnieuw te activeren, neemt u contact op met Staalbankiers. Uw Digipass is geblokkeerd? Na drie foutieve pogingen om u aan te melden, blokkeert de Digipass. Er verschijnt LOCK op de display, samen met een lock-code van zeven cijfers. De Digipass is nu onbruikbaar.

6 6 U wilt de Digipass opnieuw activeren? Om de Digipass opnieuw te activeren, neemt u contact op met de kantorendesk. Foutmelding Wat uw Digipass toont Wat u doet PIN FAIL 2 LOCK PIN (Dit getal is slechts een voorbeeld) PINCONF FAIL BATT1 Het getal begint met 5 en loopt af tot 0. LOCK DISABLE 2 U krijgt nog één poging om de juiste pincode in te voeren. Uw Digipass is geblokkeerd. Om de Digipass opnieuw te activeren, neemt u contact op met Staalbankiers. Uw persoonlijke pincode is onjuist ingevoerd. U moet tweemaal een identieke pincode invoeren. De batterij is bijna leeg. Neem contact op met Staalbankiers. Wij zullen u een nieuwe Digipass toesturen. De batterij van uw Digipass is volledig leeg. Neem contact op met Staalbankiers. Wij zullen u een nieuwe Digipass toesturen Verschijnt als u de Digipass heeft laten vallen of als u zelf probeert de batterij te vervangen. Neem contact op met Staalbankiers. Wij zullen u een nieuwe Digipass toesturen. 3.2 Voor de eerste keer inloggen met Digipass Als u voor de eerste keer inlogt, kiest u voor de eerste optie, inloggen en ondertekenen met Digipass. In het inlogscherm dat volgt (zie figuur 2) voert u het nummer van uw Digipass in (dit staat achterop de Digipass en is ook vermeld in de brieven welke u heeft ontvangen bij uw Digipass en pinmailer) let op: alleen de cijfers invoeren en niet de - welke tussen de getallen staan. Figuur 2: Inloggen Digipass 3.3 Voor de eerste keer inloggen met uw gebruikersnaam Als u voor de eerste keer inlogt met uw gebruikersnaam en wachtwoord kiest u optie twee in het inlogscherm zoals zichtbaar is in figuur 1. Hier doorloopt u een korte procedure om u bekend te maken in het systeem. Hiervoor heeft u uw gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Deze ontvangt u separaat van Staalbankiers. Als u voor de eerste keer inlogt, dient u uw initiële toegangscode te wijzigen. Dit doet u als volgt: In het beginscherm van internetbankieren (figuur 1) kiest u de tweede optie, inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord en klikt u vervolgens op inloggen. Figuur 3 Type uw gebruikersnaam en initiële wachtwoord in. Daarna klikt u op de knop Inloggen.

7 7 Let op: Gebruik hoofdletters als deze ook in uw gebruikersnaam of initiële toegangscode worden vermeld. 3.4 Inloggen na de eerste keer Heeft u al eens eerder ingelogd, dan kunt u uw gebruikersnaam en toegangscode intypen (nadat u voor inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord heeft gekozen) en vervolgens op de knop Inloggen klikken. 3.5 Uitloggen In het beeld verschijnt nu de melding dat u uw initiële toegangscode moet wijzigen in een zelfgekozen code. Het nieuwe wachtwoord dient minimaal te bestaan uit 6 karakters waaronder ten minste één cijfer en één leesteken. De volgende karakters worden beschouwd als & Let op: Het systeem maakt onderscheid tussen hoofd- en kleine letters. Voer uw nieuwe toegangscode twee keer in en klik daarna op de knop OK. U krijgt de bevestiging als uw wachtwoord succesvol is gewijzigd. Let op: Uw toegangscode is nu geactiveerd en is alleen bij u bekend. Bewaar deze toegangscode op een veilige plaats. Let op: U kunt zelf kiezen wanneer u uw toegangscode wilt wijzigen met behulp van de optie Wachtwoord wijzigen. Dat gaat op dezelfde manier als de hiervoor beschreven procedure. Denkt u dat uw toegangscode bekend is bij derden? Stel Staalbankiers hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte. Als u internet afsluit, wordt u automatisch uitgelogd uit het systeem. U wordt ook uitgelogd als u gedurende vijftien minuten geen handelingen op de site verricht. U kunt ook zelf kiezen om uit te loggen door op de knop Uitloggen te klikken. 3.6 Beveiliging van de internetsite De beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens zijn van zeer groot belang bij Internetbankieren. Er is daarom veel aandacht besteed aan veiligheidssystemen en procedures die deze veiligheid moeten waarborgen. Deze beveiliging is op de volgende wijze gerealiseerd: Beveiligde verbinding De communicatie tussen uw pc en de site Internetbankieren verloopt via een beveiligde internetverbinding. Al het dataverkeer wordt versleuteld en is dus onleesbaar voor derden. Als u naar de beveiligde site gaat, wordt de beveiligde verbinding automatisch opgebouwd. In paragraaf 3.7 wordt dieper ingegaan op de techniek achter een dergelijke verbinding. Digipass / Gebruikersnaam en toegangscode Om toegang te krijgen tot de site Internetbankieren dient u zich aan te melden met uw Digipass of gebruikersnaam en toegangscode. Omdat u de toegangscode zelf wijzigt bij de eerste aanmelding is deze alleen bij u bekend. Pincode De Digipass is beveiligd met een pincode zodat alleen u hiervan gebruik kunt maken.

8 8 Let op: Bij het doen van online transacties is het belangrijk om te controleren of uw internetverbinding veilig is. Kijkt u voor meer informatie over de beveiliging van uw pc op de website Hier kunt u eenvoudig testen of u risico s loopt. Een optimale veiligheid is alleen te realiseren als u daaraan meewerkt. In de Overeenkomst Internetbankieren is vastgelegd dat zowel u als de bank zorgdragen voor een optimale beveiliging. Als gebruiker bent u verantwoordelijk voor: Het strikt vertrouwelijk houden van uw pincode van uw Digipass. Deze code mag niet aan andere personen worden doorgegeven. Bewaar deze op een veilige plaats, Het zorgvuldig bewaren van uw Digipass, buiten het bereik van anderen en afzonderlijk van uw pincode van uw Digipass. Verder is binnen Internetbankieren een aantal veiligheidsfuncties ingebouwd: Wanneer u (of iemand anders) bij het inloggen drie keer een foutieve responscode of wachtwoord heeft ingevoerd, wordt uw toegang tijdelijk geblokkeerd. Wanneer u tijdens het gebruik van Internetbankieren langer dan vijftien minuten niet actief bent geweest, wordt u automatisch uitgelogd. Indien gewenst, kunt u opnieuw inloggen. 3.7 Controleren van de beveiligde verbinding De verbinding tussen uw pc en Internetbankieren wordt onder andere beveiligd met behulp van de zogenaamde SSL technologie. SSL staat voor Secure Socket Layer en biedt de mogelijkheid om het versturen van gegevens via het internet beveiligd uit te voeren. Deze beveiligde verbinding komt automatisch tot stand en bestaat uit de volgende stappen: Indien u browst naar staalbankiers.nl wordt u automatisch doorgeschakeld naar het beveiligde deel van de internetsite, waarmee automatisch een SSL verbinding wordt opgebouwd. De bank stuurt een speciaal SSL certificaat samen met een publieke SSL sleutel naar uw internetbrowser. Uw internetbrowser verifieert dit certificaat. Als uw internetbrowser de geldigheid van het SSL certificaat van de bank heeft geverifieerd, maakt uw internetbrowser een speciale code aan voor de betreffende inlogsessie, de zogenaamde Session Key. Deze Session Key wordt gecodeerd met behulp van de publieke SSL sleutel van de bank en teruggestuurd naar de bank. Vervolgens wordt door de bank de gecodeerde Session Key gedecodeerd met de privé- SSL sleutel van de bank. Nu beide partijen in bezit zijn van dezelfde Session Key, wordt al het verkeer dat tussen beide partijen plaatsvindt hiermee beveiligd. Elke keer als uw browser een verbinding tot stand brengt met het beveiligde deel van de website, wordt een speciale Session Key aangemaakt. Met behulp van deze methode wordt al het dataverkeer beveiligd dat tussen u en de bank plaatsvindt en daarmee onleesbaar gemaakt voor anderen die zich op het internet bevinden.

9 9 3.8 Handelen bij onregelmatigheden Zoals in de Overeenkomst Internetbankieren is vastgelegd, dient u in geval van onregelmatigheden zo spoedig mogelijk met de kantorendesk contact op te nemen. Dit geldt in de volgende gevallen: De toegangsinformatie is bekend geworden bij derden ten gevolge van bijvoorbeeld verlies, diefstal, hacking of inbraak; Uw Digipass is gestolen of kwijt; Er is ongeautoriseerd gebruik gemaakt van Internetbankieren ; Er is een fout of andere onregelmatigheid opgetreden in de administratie van de bank met betrekking tot de rekening(en) waarmee u gebruik maakt van Internetbankieren. 3.9 Wijzigen van uw toegangscode voor gebruikersnaam en wachtwoord U kunt zelf kiezen wanneer u uw toegangscode wilt wijzigen door te klikken op de button wachtwoord wijzigen. Dit wordt automatisch gevraagd als u inlogt. Voor de toegangscode blijven de volgende formaatregels van kracht: Het nieuwe wachtwoord dient minimaal te bestaan uit 6 karakters waaronder ten minste één cijfer en één leesteken. De volgende karakters worden beschouwd als &. Bij vragen kunt u contact opnemen met de kantorendesk. Let op: Uit veiligheidsoverwegingen raden wij u aan om minimaal elke dertig dagen uw toegangscode te wijzigen.

10 10 4 Internetbankieren De dienst Internetbankieren van Staalbankiers geeft u de mogelijkheid om uw dagelijkse bankzaken via internet te regelen. Op kiest u voor Login internetbankieren en vervolgens kiest u voor Internetbankieren Nieuw of u kunt direct naar internetbankieren gaan door deze link internetbankieren.staalbankiers.nl/ te gebruiken. 4.1 Rekeningoverzicht Bovenaan deze pagina staat de datum van vandaag en de datum en tijd dat u voor de laatste keer ingelogd bent geweest. Dit is belangrijke informatie die u de mogelijkheid biedt om pogingen tot misbruik tijdig te signaleren. Na het inloggen kunt u: Informatie over uw bankrekeningen opvragen. Betalingsopdrachten uitvoeren. Periodieke opdrachten invoeren. Internetbankieren biedt u daartoe de menuopties zoals weergegeven in onderstaande figuur. In de volgende paragrafen zullen deze een voor een behandeld worden: Probleemoplossing. In de volgende paragrafen vindt u een beschrijving van bovenstaande menuopties. In aanvulling op deze handleiding kunt u op een aantal pagina s binnen Internetbankieren een korte uitleg krijgen over de betreffende pagina. Hiervoor kunt u op de rode knop klikken. Op het rekeningoverzicht staan de volgende gegevens: Rekeningnummer: Dit zijn alle voor u als gebruiker beschikbare rekeningen. Tenaamstelling: De tenaamstelling van alle beschikbare rekeningen. Rekeningsoort: Het soort rekening bepaalt mede welke betaling u kunt uitvoeren ten laste van deze rekening, zie ook Betalingen. Laatste mutatie: Dit is de datum waarop voor het laatst een mutatie op deze rekening heeft plaatsgevonden. Saldo: Het huidige saldo van de rekening. Daarnaast bieden de pijltjes in de rechtermarge de mogelijkheid om de volgorde van rekeningen, op individueel niveau, te wijzigen. Zo kunt u een rekening die u vaak gebruikt of belangrijk vindt hoger in de getoonde lijst plaatsen. Door middel van de print button kunt u eenvoudig een overzicht afdrukken van het rekeningoverzicht.

11 Rekeninginformatie Daarnaast bieden de vinkjes in de linkermarge de mogelijkheid om enkele rekeningen te selecteren waarvan u het dagafschrift van een bepaalde datum wilt ophalen (dit kan in PDF formaat of in MT940, een veelvoorkomende boekhoudpakket standaard). Door middel van de print button kunt u eenvoudig een overzicht afdrukken van het rekeningoverzicht Op het scherm Rekeninginformatie staan de volgende gegevens: Rekeningnummer: Dit zijn alle voor u als gebruiker beschikbare rekeningen. Rekeningsoort: Het soort rekening bepaalt mede welke betaling u kunt uitvoeren ten laste van deze rekening, zie ook Betalingen. IBAN: Het internationale rekeningnummer van alle rekeningen. BIC: De bankcode van Staalbankiers. Door middel van de print button kunt u eenvoudig een overzicht afdrukken van het rekeningoverzicht. 4.3 Saldo overzicht Als u op de rekening klikt, gaat u direct naar het transactie overzicht van de betreffende rekening. 4.4 Berichten Hieronder vindt u eventuele berichten van Staalbankiers, bijvoorbeeld met betrekking tot geplande werkzaamheden aan de website. 4.5 Betalingen Onder het menu betalingen vindt u de verschillende betalingen die u kunt uitvoeren. Deze zullen in de volgende paragrafen uitgelegd worden. Op het saldo overzicht staan de volgende gegevens: Rekeningnummer: Dit zijn alle voor u als gebruiker beschikbare rekeningen. Tenaamstelling: De tenaamstelling van alle beschikbare rekeningen. Rekeningsoort: Het soort rekening bepaalt mede welke betaling u kunt uitvoeren ten laste van deze rekening, zie ook Betalingen. Laatste mutatie: Dit is de datum waarop voor het laatst een mutatie op deze rekening heeft plaats gevonden. Saldo: Het huidige saldo van de rekening.

12 SEPA Overboeking SEPA Overboeking is de nieuwe standaard voor het euro betalingsverkeer binnen Europa. Omschrijving (optioneel): voor uw eigen administratie en/of die van de begunstigde bestaat de mogelijkheid een beschrijving op te nemen van maximaal 140 posities. Uitvoeringsdatum (optioneel): de uitvoeringsdatum is de datum waarop de betaling wordt uitgevoerd door de bank. U vult de uitvoeringsdatum alleen in als u de betaling niet nu wilt invoeren, maar pas op een latere datum. Referentie: een end-to-end SEPA referentie. SPOED: Als u een Nederlands rekeningnummer invoert, verschijnt er de optie spoed. Als u dit aanvinkt zal de betaling als spoedbetaling verwerkt worden. Let op! Aan een spoedbetaling zijn aanvullende kosten verbonden. Het gedeelte waarin het adres van de begunstigde kan worden ingegeven is standaard ingeklapt. Indien u het uitklapt en later weer inklapt worden de ingevulde gegevens verwijderd. Hieronder volgt een uitleg wat er in de verschillende velden ingevoerd moet worden. Van: hier selecteert u de rekening ten laste waarvan de betaling plaats vindt. Dit kunnen alleen betaalrekeningen zijn. Bedrag: De waarde van de betaling moet tenminste 0,01 zijn. Naar: hier geeft u de begunstigde aan. Voor het ingeven zijn twee mogelijkheden. Of kiezen vanuit het adresboek of ingeven per betaling. Indien u dat aangeeft en een verkorte naam ingeeft, wordt de begunstigde toegevoegd aan het adresboek. Rekeningnummer: het rekeningnummer van de begunstigde. Zodra u een geldig IBAN heeft ingegeven, verschijnt de mogelijkheid om de BIC in te geven. Op dit moment is de BIC bij Staalbankiers verplicht voor alle SEPA betalingen buiten Nederland. Naam: de naam van de begunstigde. Adres (optioneel): het adres van de begunstigde. Woonplaats (optioneel): de woonplaats van de begunstigde. Land (optioneel): het land van de begunstigde. Alle betalingen geautoriseerd voor uur worden dezelfde dag nog verwerkt. Betalingen na dit tijdstip worden op de volgende werkdag uitgevoerd. Geagendeerde betalingen worden tot de uitvoeringsdatum nog aangepast en/of verwijderd. De geagendeerde betalingen kunnen aan het begin van de dag worden doorgestuurd naar Staalbankiers.

13 SEPA Acceptgiro uitvoeringsdatum nog aangepast en/of verwijderd worden. De geagendeerde acceptgiro s worden aan het begin van de dag doorgestuurd naar Staalbankiers SEPA Periodieke overboeking Van: hier selecteert u vanuit de u beschikbare rekeningen de rekening ten laste waarvan de betaling plaatsvindt. Bedrag: de waarde van het bedrag moet tenminste 0,01 zijn. Naar: hier geeft u de begunstigde in. Voor het ingeven zijn twee mogelijkheden. Of kiezen vanuit het adresboek of ingeven per betaling. Indien u een verkorte naam ingeeft, wordt de begunstigde toegevoegd aan het adresboek. Rekeningnummer: het rekeningnummer van de begunstigde. Naam: de naam van de begunstigde. Woonplaats (optioneel): de woonplaats van de begunstigde. Betalingskenmerk: voor uw eigen administratie en/of die van de begunstigde moet u het kenmerk overnemen van de acceptgiro. Uitvoeringsdatum (optioneel): de uitvoeringsdatum is de datum waarop de betaling wordt uitgevoerd door de bank. U vult de uitvoeringsdatum alleen in als u de betaling nu niet wilt uitvoeren, maar pas op een latere datum wilt laten uitvoeren. Alle betalingen geautoriseerd voor uur worden dezelfde dag nog verwerkt. Betalingen na dat tijdstip op de volgende werkdag. Geagendeerde acceptgiro s kunnen tot de Van: hier selecteert u vanuit de u beschikbare rekeningen de rekening ten laste waarvan de betaling plaatsvindt. Bedrag: de waarde van het bedrag moet tenminste 0,01 zijn. Naar: hier geeft u de begunstigde in. Voor het ingeven zijn twee mogelijkheden. Of kiezen vanuit het adresboek of ingeven per betaling. Indien u een verkorte naam ingeeft wordt de begunstigde toegevoegd aan het adresboek. Rekeningnummer: het rekeningnummer van de begunstigde. Zodra u een, geldige IBAN, heeft ingegeven verschijnt de mogelijkheid om de BIC in te geven. Op dit moment is de BIC bij Staalbankiers verplicht voor alle SEPA betalingen buiten Nederland. Naam: de naam van de begunstigde. Adres (optioneel): het adres van de begunstigde. Woonplaats (optioneel): de woonplaats van de begunstigde. Land (optioneel): het land van de begunstigde.

14 14 Omschrijving (optioneel): voor uw eigen administratie en/of die van de begunstigde bestaat de mogelijkheid een beschrijving op te nemen van maximaal 140 posities. Referentie: een referentie, die door de hele betaalketen wordt meegegeven. Eerste uitvoeringsdatum: de eerste uitvoeringsdatum is de eerste datum waarop de periodiek wordt uitgevoerd door de bank, dit kan ook vandaag zijn mits voor uur geautoriseerd. Periode: hiermee geeft u aan met welke frequentie de betaling moet worden uitgevoerd. Mogelijkheden zijn Wekelijks, Tweewekelijks, Vierwekelijks, Maandelijks, Maandultimo, Tweemaandelijks, Kwartaal, Halfjaarlijks of Jaarlijks. Tenslotte moet gekozen worden hoe lang de periodiek moet doorlopen, drie mogelijkheden: Doorlopend: de periodiek loopt door tot dat u deze zelf beëindigt. Laatste uitvoeringsdatum: de periodiek loopt door tot en met deze datum. Aantal keer: de periodiek wordt gedurende x aantal keer uitgevoerd. Het gedeelte waarin het adres van de begunstigde kan worden ingegeven is standaard ingeklapt. Indien u het uitklapt en later weer inklapt worden de ingevulde gegevens verwijderd. Nog niet uitgevoerde periodieken kunnen nog aangepast en/of verwijderd worden. De periodieke betalingen worden aan het begin van de dag doorgestuurd naar Staalbankiers Interne overboeking Een interne boeking is een betaling tussen uw eigen rekeningen, bijvoorbeeld van uw spaarrekening naar uw rekening courant. U kunt als tegenrekening alleen uw eigen rekeningen selecteren. Van: hier selecteert u vanuit de u beschikbare rekeningen de rekening ten laste waarvan de betaling plaatsvindt. Bedrag: de waarde van het bedrag moet tenminste 0,01 zijn. Naar: hier geeft u de begunstigde in. Indien u een verkorte naam ingeeft wordt de begunstigde toegevoegd aan het adresboek. Rekeningnummer: hier kan alleen gekozen worden voor eigen rekeningen. Omschrijving (optioneel): voor uw eigen administratie kunt u een omschrijving invoeren. Uitvoeringsdatum (optioneel): de uitvoeringsdatum is de datum waarop de betaling wordt uitgevoerd door de bank. U vult de uitvoeringsdatum alleen in als u de betaling nu niet wilt uitvoeren, maar pas op een latere datum wilt laten uitvoeren. Alle betalingen geautoriseerd voor uur worden dezelfde dag nog verwerkt. Betalingen na dat tijdstip worden op de volgende werkdag verwerkt. Geagendeerde betalingen kunnen tot de uitvoeringsdatum nog aangepast en/of verwijderd worden. De geagendeerde betalingen worden aan het begin van de dag doorgestuurd naar << VORIGE Staalbankiers. VOLGENDE >>

15 Periodieke Interne overboeking De periodieke interne overboeking is gelijk aan de SEPA periodieke overboeking waarbij de begunstigde alleen een eigen rekening kan zijn Buitenlandse overboeking Buitenlandse overboeking gebruikt u als u een overboeking wilt uitvoeren in een andere valuta of naar een land buiten de SEPA zone. Van: hier selecteert u vanuit de u beschikbare rekeningen de rekening ten laste waarvan de betaling plaatsvindt. Bedrag: de waarde van het bedrag moet tenminste 0,01 zijn. Naar: hier geeft u de begunstigde in. Voor het ingeven zijn twee mogelijkheden. Of kiezen vanuit het adresboek of ingeven per betaling. Indien u een verkorte naam ingeeft wordt de begunstigde toegevoegd aan het adresboek. Om de begunstigde te bepalen heeft u een aantal keuzes: IBAN en BIC: het rekeningnummer van de begunstigde. Zodra u een geldige IBAN hebt ingegeven verschijnt de mogelijkheid om de BIC in te geven. Rekeningnummer en BIC of adres: het rekeningnummer van de begunstigde. Vervolgens dient u de BIC of het adres van de begunstigde bank in te geven. Naam: de naam van de begunstigde. Adres: het adres van de begunstigde Woonplaats: de woonplaats van de begunstigde Land: het land van de begunstigde Transactiekosten: voor het afrekenen van de transactiekosten bestaan verschillende mogelijkheden. SHARED: U deelt de kosten met de begunstigde. Het door u overgemaakte bedrag wordt verminderd met de kosten van de bank van de begunstigde. Naast het door u overgemaakte bedrag wordt uw rekening belast voor de kosten van Staalbankiers. BEN: Alle kosten komen voor rekening van de begunstigde. Het door u overgemaakte bedrag wordt verminderd met de kosten van Staalbankiers en de kosten van de bank van de begunstigde. OUR: Alle kosten komen voor uw rekening. Naast het door u overgemaakte bedrag wordt uw rekening belast voor de kosten van Staalbankiers en de kosten van de bank van de begunstigde. Omschrijving (optioneel): voor uw eigen administratie en/of die van de begunstigde bestaat de mogelijkheid een beschrijving op te nemen van maximaal 140 posities. Uitvoeringsdatum (optioneel): de uitvoeringsdatum is de datum waarop de betaling wordt uitgevoerd door de bank. U vult de uitvoeringsdatum alleen in als u de betaling nu niet wilt uitvoeren, maar pas op een latere datum wilt laten uitvoeren. Spoed: aangeven of dit een spoedbetaling is.

16 16 N.b. betalingen geautoriseerd voor uur worden dezelfde dag nog verwerkt. Betalingen na dat tijdstip op de volgende werkdag. Geagendeerde betalingen kunnen tot de uitvoeringsdatum nog aangepast en/of verwijderd worden. De geagendeerde betalingen worden aan het begin van de dag doorgestuurd naar Staalbankiers. 4.6 Tekenen opdrachten Om de betalingen te autoriseren doorloopt u de volgende stappen: Zet uw Digipass aan door op (<) te drukken Geef uw pincode in Op uw Digipass verschijnt APPLI- Druk op (2) Geef in de Digipass het getal in dat op het beeldscherm staat Vul hierna in het internetbankieren het getal in dat op uw Digipass verschijnt Klik op bevestigen. Rechtsboven in het scherm ziet u hoeveel opdrachten nog geautoriseerd (getekend) moeten worden. 4.7 Overzicht opdrachten Hieronder vindt u alle ingelegde betalingsopdrachten die nog door u ondertekend moeten worden. Tevens staan de wijzigingen in het adresboek die ondertekend moeten worden in dit overzicht. Daarbij kan op de volgende manieren gezocht worden: Selecteer opdrachten: hier kunt u selecteren (één, meerdere of alle opdrachten) welke betalingen u wilt tekenen Alles tekenen: hier kunt u al uw betalingen in een keer ondertekenen Openstaande verzoeken: hieronder vindt u overige tekenverzoeken. Na de selectie gaat u verder door op de knop Verder te drukken en komt u bij het scherm om de betalingen daadwerkelijk te autoriseren. Totdat ze geautoriseerd zijn, is het nog mogelijk om betalingen te wijzigen en/of te verwijderen. In behandeling: hieronder vindt u alle door u ingelegde betalingen welke ter verwerking aan de bank zijn aangeboden. Periodiek: hieronder vindt u de door u ingelegde periodieke betalingen. Opdrachten zoeken: hier kunt u in uw historie zoeken naar betalingen. U kunt hier diverse zoekcriteria aangeven (bedrag, datum, begunstigde etc.) Transactie historie: hieronder vindt u de mutatieoverzichten van uw rekeningen.

17 Adresboek 4.9 Beheer In het adresboek staan uw begunstigden welke u bij het invoeren van een betaling direct kunt selecteren. Het adresboek is nu nog in twee stukken gedeeld: SEPA: hier vindt u al uw binnenlandse en Europese* begunstigden. Buitenland: hier kunt u buitenlandse begunstigden opslaan. Onder dit menu item vindt u een mogelijkheid om uw rekeninginformatie (transactie historie) als een CSV (comma seperated file) en als PDF te downloaden. Dit is nuttig voor boekhoudpakketten Informatie Een verkorte naam mag maar één keer in het adresboek voorkomen. Een begunstigde kan eventueel wel onder verschillende verkorte namen voorkomen. Via de button Zoeken kunt u naar een begunstigde in uw adresboek zoeken (dit kan op alle velden in het adresboek, als u een deel invoert, geeft het systeem alle resultaten waarin dit deel voorkomt). Via de button Nieuw kunt u, een begunstigde toevoegen, die zal vervolgens geautoriseerd moeten worden. Onder dit menu item kunt u vinden hoe u contact kunt opnemen met Staalbankiers als u vragen heeft. Tevens is hier een FAQ (veel gestelde vragen) opgenomen waarin u een aantal vragen en antwoorden kunt vinden met betrekking tot onze nieuwe internetbankieren website. * alle landen vallend onder de Eurozone

18 Uitloggen Als u op dit menu item klikt, wordt u uitgelogd. Als er nog verzoeken staan om te tekenen krijgt u eerst een melding of u het zeker weet Help Onder deze knop vindt u de helpinformatie.

19 19

20 20 Regio Noord-Holland Prinsen Bolwerk MA Haarlem Tel: Fax: Regio Den Haag Lange Houtstraat CW Den Haag Tel: Fax: Regio Midden Maliebaan CV Utrecht Tel: Fax: Regio Noordoost Eekwal LA Zwolle Tel: Fax: Regio Twente M.H. Tromplaan JJ Enschede Tel: Fax: Regio Zuidoost Stationsweg EJ Oosterbeek Tel: Fax: Personal Banking Lange Houtstraat CW Den Haag Tel: Fax: Staalbankiers Institutendesk Lange Houtstraat CW Den Haag Tel: Fax: Staalbankiers is onderdeel van Achmea Staalbankiers N.V., statutair gevestigd aan de Lange Houtstraat 26, 2511 CW Den Haag, is ingeschreven bij de KvK Haaglanden onder nummer Staalbankiers N.V. heeft een bankvergunning van de Nederlandsche Bank N.V. en is tevens bevoegd beleggingsdiensten te verlenen. Staalbankiers N.V. is ingeschreven in de registers bij de Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten. Staalbankiers behoudt zich het recht voor de tekst van deze brochure te wijzigen. Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Staalbankiers wijst op de mogelijkheid dat bepaalde informatie na verloop van tijd verouderd of niet juist is. Uiteraard is aan deze uitgave de grootst mogelijke zorg besteed. Reproductie, geheel of gedeeltelijk, is slechts geoorloofd na schriftelijke toestemming << VORIGE

Handleiding Internetbankieren VOLGENDE >>

Handleiding Internetbankieren VOLGENDE >> Handleiding Internetbankieren 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Internetbankieren 3 1.2 De internetbankieren site van Staalbankiers. 3 2 Algemene Informatie 4 2.1 De Digipass 4 2.2 Voor de eerste keer

Nadere informatie

Voorwaarden Internetbankieren en Webbeleggen VOLGENDE >>

Voorwaarden Internetbankieren en Webbeleggen VOLGENDE >> Voorwaarden Internetbankieren en Webbeleggen VOLGENDE >> Inhoud Hoofdstuk 1 Definities 4 Hoofdstuk 2 Algemeen 5 Hoofdstuk 3 Opdracht 6 Hoofdstuk 4 Beveiliging 7 Hoofdstuk 5 Internet 8 Hoofdstuk 6 Aansprakelijkheid

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Digipas. Onlinebankieren met uw Deutsche Bank Digipas

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Digipas. Onlinebankieren met uw Deutsche Bank Digipas Deutsche Bank Global Transaction Banking Digipas Onlinebankieren met uw Deutsche Bank Digipas Inhoud Wat is een Digipas?...3 Uw Digipas gebruiksklaar maken...4 Inloggen met uw Digipas...6 Uw transacties

Nadere informatie

Deutsche Bank Digipas

Deutsche Bank Digipas Deutsche Bank Global Transaction Banking Deutsche Bank Digipas Experience our Online Services Inhoud Wat is een Digipas?...3 Uw Digipas gebruiksklaar maken...4 Inloggen met uw Digipas...6 Uw transacties

Nadere informatie

Tarieven Private Banking VOLGENDE >>

Tarieven Private Banking VOLGENDE >> Tarieven Private Banking VOLGENDE >> Tarieven Private Banking Staalbankiers per 1 juli 2013 Staalmeester Rekening Staal Signatuur Rekening Staal Rekening Vreemde valuta rekening Pakketprijs 60,- per kwartaal

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 2 Betalingen en incasso s invoeren Betalingen

Nadere informatie

Handleiding ASN Digipas

Handleiding ASN Digipas Handleiding ASN Digipas Hoe maak ik de ASN Digipas gebruiksklaar? Voor het gebruiksklaar maken van uw digipas ontvangt u per post een 5-cijferige initiële pincode. Deze code wijzigt u, de eerste keer dat

Nadere informatie

Voorwaarden Internetbankieren en Webbeleggen

Voorwaarden Internetbankieren en Webbeleggen 1 Voorwaarden Internetbankieren en Webbeleggen 2 Inhoud 1 Definities 3 2 Algemeen 3 3 Opdracht 3 4 Beveiliging 4 5 Internet 5 6 Aansprakelijkheid 6 3 Voorwaarden Internetbankieren en Webbeleggen 1. Voorwaarden

Nadere informatie

FAQ versie 19-05-2011

FAQ versie 19-05-2011 Internetbankieren:... 3 Wanneer is het systeem beschikbaar?... 3 Wie kan er een rekening openen?... 3 Kunnen personen die van oorsprong niet Nederlands zijn een rekening openen?... 3 Kunnen Nederlanders

Nadere informatie

Tarieven Business Banking. 220000150_Tarievenoverzicht Business banking.indd 1 11-02-14 08:58

Tarieven Business Banking. 220000150_Tarievenoverzicht Business banking.indd 1 11-02-14 08:58 Tarieven Business Banking 220000150_Tarievenoverzicht Business banking.indd 1 11-02-14 08:58 220000150_Tarievenoverzicht Business banking.indd 2 11-02-14 08:58 Tarieven Business Banking Staalbankiers Staal

Nadere informatie

Veilig bankieren met Online Banking en MyBank. Snelle handleiding van de digipass

Veilig bankieren met Online Banking en MyBank. Snelle handleiding van de digipass Veilig bankieren met Online Banking en MyBank Snelle handleiding van de digipass Inhoud Waarvoor dient uw digipass? 3 Uw digipass gebruiksklaar maken 4 Inloggen met uw digipass op Online Banking 6 Uw transacties

Nadere informatie

zelf Internet Bankieren Wij helpen u graag op weg Juni 2015

zelf Internet Bankieren Wij helpen u graag op weg Juni 2015 zelf Internet Bankieren Wij helpen u graag op weg Juni 2015 2 zelf Internet Bankieren Wij vinden het fijn dat u Internet Bankieren gebruikt en helpen u graag op weg. Daarom leest u in deze handleiding

Nadere informatie

zelf Internet Bankieren

zelf Internet Bankieren zelf Internet Bankieren Wij helpen u graag op weg 2 zelf Internet Bankieren Wij vinden het fijn dat u Internet Bankieren gebruikt en helpen u graag op weg. Daarom leest u in deze handleiding hoe u bepaalde

Nadere informatie

Belangrijke wijzigingen in het betalingsverkeer

Belangrijke wijzigingen in het betalingsverkeer Belangrijke wijzigingen in het betalingsverkeer November 2015 Introductie Staalbankiers scherpt haar private banking strategie verder aan met een nadrukkelijke focus op haar kernactiviteiten vermogensbeheer

Nadere informatie

Internet bankieren. Is bankieren via internet veilig?

Internet bankieren. Is bankieren via internet veilig? Internet bankieren Is bankieren via internet veilig? In de eerste plaats is veiligheid uw eigen verantwoordelijkheid: u moet toegangscodes (uw pincode of gebruikersnaam en wachtwoord) geheim houden, goed

Nadere informatie

Voordelen van Online Banking: Hoe functioneert Credit Europe Online Banking? Online Banking Snel, zeker, gratis 24 uur per dag beschikbaar

Voordelen van Online Banking: Hoe functioneert Credit Europe Online Banking? Online Banking Snel, zeker, gratis 24 uur per dag beschikbaar Voordelen van Online Banking: Hoe functioneert Credit Europe Online Banking? Makkelijk en snel Op elk gevraagd moment heeft u inzicht in uw bankzaken. Duidelijke instructies maken het gebruik zeer eenvoudig.

Nadere informatie

Deutsche Bank www.deutschebank.nl. Werken met Deutsche Bank Internet Bankieren

Deutsche Bank www.deutschebank.nl. Werken met Deutsche Bank Internet Bankieren Deutsche Bank www.deutschebank.nl Werken met Deutsche Bank Internet Bankieren Werken met Deutsche Bank Internet Bankieren Check voordat u aan het werk gaat op www.deutschebank.nl/onlinebanking de handige

Nadere informatie

Internetbankieren met Mijn ING. Zo gaat u eenvoudig van start

Internetbankieren met Mijn ING. Zo gaat u eenvoudig van start Internetbankieren met Mijn ING Zo gaat u eenvoudig van start 265244_1213.indd 1 05-11-13 09:41 Mijn ING Met Mijn ING bankiert u waar en wanneer u wilt. U kunt op elk moment precies zien hoeveel geld er

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over Mijn Van Lanschot

Veelgestelde vragen over Mijn Van Lanschot Veelgestelde vragen over Mijn Van Lanschot Van Lanschot Bankiers s-hertogenbosch, maart 2017 Inhoudsopgave 1. Vragen over inloggen 3 Hoe log ik in met mijn Digipas? 3 Hoe log ik in met mijn Webber? 4 2.

Nadere informatie

Aan de slag met de Mobiel Bankieren App voor iphone & ipad (ios) Met deze handleiding kunt u simpel van start

Aan de slag met de Mobiel Bankieren App voor iphone & ipad (ios) Met deze handleiding kunt u simpel van start Aan de slag met de Mobiel Bankieren App voor iphone & ipad (ios) Met deze handleiding kunt u simpel van start Mobiel bankieren met ING U gaat aan de slag met onze Mobiel Bankieren App. We helpen u om stapsgewijs

Nadere informatie

Handleiding E-bankieren

Handleiding E-bankieren Handleiding E-bankieren Inhoud 1 Starten met E-bankieren 3 1.1 Inloggen en uitloggen 3 1.2 Wachtwoord wijzigen 3 1.3 Inloggegevens vergeten 3 1.4 Goed om te weten voordat u begint 3 2 Sparen 4 2.1 Naar

Nadere informatie

Handleiding Internet Bankieren 2.00.50.07 (17-07-2015)

Handleiding Internet Bankieren 2.00.50.07 (17-07-2015) Handleiding Internet Bankieren 2.00.50.07 (17-07-2015) Algemeen 2 1 Algemeen...3 1.1 Internet Bankieren met groene adresbalk...3 1.2 Hulp bij Internet Bankieren...3 1.3 Privacy...3 2 Inloggen en uitloggen...4

Nadere informatie

Handleiding Internet Bankieren ( )

Handleiding Internet Bankieren ( ) Handleiding Internet Bankieren 2.00.71.35 (13-07-2015) Algemeen 2 Met Internet Bankieren van RegioBank regelt u gemakkelijk en snel uw geldzaken. Internet Bankieren is beveiligd. Alleen u heeft toegang

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren.

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 2 Betalingen en incasso s invoeren Betalingen

Nadere informatie

Handleiding. Internet Bankieren. 1 Algemeen. Inhoud. 1.1 Internet Bankieren met groene adresbalk. 1.2 Hulp bij Internet Bankieren

Handleiding. Internet Bankieren. 1 Algemeen. Inhoud. 1.1 Internet Bankieren met groene adresbalk. 1.2 Hulp bij Internet Bankieren Handleiding Internet Bankieren Inhoud 1 Algemeen... 1 1.1 Internet Bankieren met groene adresbalk...1 1.2 Hulp bij Internet Bankieren...1 1.3 Uw Zelfstandig Adviseur...1 1.4 Privacy...1 2 Inloggen en uitloggen...2

Nadere informatie

Gebruikers- handleiding Porta

Gebruikers- handleiding Porta Gebruikers- handleiding Porta Inleiding Met de applicatie Porta op ons extranet kunnen gegevensbestanden tussen het CAK en ketenpartners uitgewisseld worden. In deze handleiding is beschreven hoe u dit

Nadere informatie

Handleiding Internetbankieren

Handleiding Internetbankieren Handleiding Internetbankieren 1) I N L E I D I N G... 2 2) H E L P D E S K... 2 3) V E R K L A R I N G I C O N E N... 2 4) O V E R Z I C H T H O M E P A G I N A... 3 5) R E K E N I N G E N... 3 a. Mutaties...

Nadere informatie

Versie 1-01-07-2014. Handleiding Mijn SNS Zakelijk

Versie 1-01-07-2014. Handleiding Mijn SNS Zakelijk Versie 1-01-07-2014 Handleiding Mijn SNS Zakelijk Mijn SNS Zakelijk is uw eigen omgeving waarmee u gemakkelijk online uw bankzaken regelt. In deze Handleiding Mijn SNS Zakelijk leest u hoe u toegang tot

Nadere informatie

Handleiding Klantbeheerder

Handleiding Klantbeheerder Handleiding Klantbeheerder www.bngbank.nl BNG Bank: (keuze Betalingsverkeer) Downloaden formulieren FAQ s Technische beschrijvingen Gebruik en voorwaarden digipass Tips voor veilig bankieren bij BNG Bank

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. Downloadsite van de Rabo OmniKassa

Gebruikshandleiding. Downloadsite van de Rabo OmniKassa Gebruikshandleiding Downloadsite van de Rabo OmniKassa Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. TOEGANGSBEHEER... 4 2.1 INLOGPAGINA... 4 2.2 WIJZIGEN WACHTWOORD BIJ EERSTE MAAL INLOGGEN... 5 2.3 WACHTWOORD VERGETEN

Nadere informatie

Handleiding InsideBusiness Payments. Aanpassen betaalopdrachten

Handleiding InsideBusiness Payments. Aanpassen betaalopdrachten Handleiding Aanpassen betaalopdrachten Inleiding Door de omzetting van uw zakelijke betaalrekeningen in vergelijkbare rekeningen vervallen er in bepaalde betaalopdrachten. In deze handleiding kunt u lezen

Nadere informatie

Handleiding Groenhuysenpas

Handleiding Groenhuysenpas Handleiding Groenhuysenpas Inhoudsopgave Manieren van Opwaarden 1 e keer... 2 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa... 2 Optie 2: Via het internet... 2 Stap 1: De website... 2 Stap 2: Registratie... 3 Stap

Nadere informatie

handleiding Internet Bankieren Instructieboekje Oktober 2015

handleiding Internet Bankieren Instructieboekje Oktober 2015 handleiding Internet Bankieren Instructieboekje Oktober 2015 September 2015 2 inleiding In deze handleiding helpen wij u graag op weg met Internet Bankieren. U leest hierin hoe u de meest gebruikte functies

Nadere informatie

Veel gemak met je bank op zak. Overal je geldzaken regelen met de SNS Mobiel Bankieren app

Veel gemak met je bank op zak. Overal je geldzaken regelen met de SNS Mobiel Bankieren app Veel gemak met je bank op zak Overal je geldzaken regelen met de SNS Mobiel Bankieren app Inhoud Wat kun je met de app? Met de SNS Mobiel Bankieren app heb je de bank altijd bij je. Geld overmaken, saldo

Nadere informatie

Veel gemak met je bank op zak. Overal je geldzaken regelen met de SNS Mobiel Bankieren app

Veel gemak met je bank op zak. Overal je geldzaken regelen met de SNS Mobiel Bankieren app Veel gemak met je bank op zak Overal je geldzaken regelen met de SNS Mobiel Bankieren app Inhoud Wat kun je met de app? Met de SNS Mobiel Bankieren app heb je de bank altijd bij je. Geld overmaken, saldo

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de Elde-Pas als betaalmiddel

Handleiding voor het gebruik van de Elde-Pas als betaalmiddel Handleiding voor het gebruik van de Elde-Pas als betaalmiddel Januari 2017 Inhoud Handleiding Elde-Pas als betaalmiddel... 3 1 Opwaarderen van uw Elde-Pas... 3 Stap 1: De website... 3 Stap 2: Registratie...

Nadere informatie

RECORD BANK

RECORD BANK RECORD BANK RECORD@HOME 1 1. INHOUD Inhoud...1 Wat is Record@Home?...2 Hoe uw Record@Home abonnement gebruiken?...3 Gebruik van de kaartlezer...4 Gebruik van de digipass...5 Gebruik van de elektronische

Nadere informatie

Digipass scherm. Logincode genereren. Bevestigingscode genereren. Digipass aan of uitzetten. Correctie toets GEBRUIK EN VOORWAARDEN DIGIPASS

Digipass scherm. Logincode genereren. Bevestigingscode genereren. Digipass aan of uitzetten. Correctie toets GEBRUIK EN VOORWAARDEN DIGIPASS GEBRUIK EN VOORWAARDEN DIGIPASS De digipass is een soort rekenmachine die na het ingeven van de PIN-code een tijdelijk login-code berekent welke maar 1 keer te gebruiken is (One Time Password). Met deze

Nadere informatie

e-sign app voor Android Handleiding voor installatie en gebruik

e-sign app voor Android Handleiding voor installatie en gebruik Handleiding voor installatie en gebruik Inhoud e-sign app installeren en registreren van uw gebruikersprofiel... 3 Opdrachten selecteren en autoriseren... 10 Overige instellingen en opties... 17 2 e-sign

Nadere informatie

CitiManager: Beknopte migratiehandleiding voor kaarthouders

CitiManager: Beknopte migratiehandleiding voor kaarthouders Inhoud van deze beknopte handleiding: 1. Hoe registreer ik mij voor CitiManager? a) Uitsluitend kaarthouders in bezit van online rekeningoverzicht b) Uitsluitend kaarthouders met rekeningoverzicht op papier

Nadere informatie

Pas van Dronten Instructies voor pashouders

Pas van Dronten Instructies voor pashouders Pas van Dronten Instructies voor pashouders In deze instructies leest u hoe u de Pas van Dronten kunt gebruiken. Er wordt uitgelegd: 1. Hoe u de pas kunt registreren op de website www.pasvandronten.nl.

Nadere informatie

Digitale post van de Belastingdienst

Digitale post van de Belastingdienst Belastingdienst Digitale post van de Belastingdienst Steeds meer mensen regelen via internet allerlei zaken. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen van een boek, het boeken van een vakantie en internetbankieren.

Nadere informatie

Even praktisch. Zo gebruikt u Mijn Verzekeringsmap.

Even praktisch. Zo gebruikt u Mijn Verzekeringsmap. Even praktisch. Zo gebruikt u Mijn Verzekeringsmap. Mijn Verzekeringsmap is de persoonlijke online klantomgeving van Centraal Beheer Achmea. In Mijn Verzekeringsmap ziet u welke verzekering(en) u bij ons

Nadere informatie

Handleiding Web Banking Digipass

Handleiding Web Banking Digipass Handleiding Web Banking Digipass 1 : Uw codes PIN De PIN-code, die u per post ontvangen hebt, dient u in te voeren in uw Digipass telkens u wenst in te loggen in Web Banking of wanneer u een omschrijving

Nadere informatie

Veel gemak met je bank op zak. Overal je geldzaken regelen met de SNS Mobiel Bankieren app

Veel gemak met je bank op zak. Overal je geldzaken regelen met de SNS Mobiel Bankieren app Veel gemak met je bank op zak Overal je geldzaken regelen met de SNS Mobiel Bankieren app Inhoud Wat kun je met de app? Met de SNS Mobiel Bankieren app heb je de bank altijd bij je. Geld overmaken, saldo

Nadere informatie

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Sdu Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl september 2013 1 Inhoudsopgave Overzicht... 3 Converteren banknummers... 3 Rapport maken...

Nadere informatie

Bankieren waar en wanneer je wilt

Bankieren waar en wanneer je wilt Bankieren waar en wanneer je wilt Snel je saldo checken of geld overmaken op je telefoon of tablet? Dat doe je met de SNS Mobiel Bankieren app. Veilig en wel zo makkelijk. Inhoud Wat kun je met de app?

Nadere informatie

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 3 Loonstroken inzien 5 4 Verlof 6 5 Verlofoverzicht afdeling / bedrijf 8 6 Verjaardagen 9 7 Declaraties en mutaties

Nadere informatie

Deutsche Bank www.deutschebank.nl. Werken met db direct internet

Deutsche Bank www.deutschebank.nl. Werken met db direct internet Deutsche Bank www.deutschebank.nl Werken met db direct internet Werken met db direct internet U werkt met een nieuwe applicatie om online uw bankzaken te regelen: db direct internet van Deutsche Bank.

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel

Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel April 2016 Inhoud Handleiding Huize Rosa Tag als betaalmiddel... 3 Manieren van Opwaarderen eerste keer... 3 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa...

Nadere informatie

Yellowbrick handleiding Mijn Yellowbrick

Yellowbrick handleiding Mijn Yellowbrick Yellowbrick handleiding Mijn Yellowbrick Handleiding Mijn Yellowbrick november 2010 1 Het gebruik van uw persoonlijke pagina Mijn Yellowbrick Als klant van Yellowbrick heeft u toegang tot uw account via

Nadere informatie

Samen sterker 4875 GOOD THRU

Samen sterker 4875 GOOD THRU Handleiding Moneycard Samen sterker 4875 GOOD THRU Start gebruik Moneycard U heeft een Moneycard en bijbehorende pincode in twee gesloten enveloppen ontvangen. U kunt uw Moneycard nu direct gebruiken samen

Nadere informatie

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding voor de Opdrachtgever EuroSystems B.V. Nieuwegein 2008, EuroSystems B.V., Nieuwegein Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

Digitale post van de Belastingdienst

Digitale post van de Belastingdienst Belastingdienst Digitale post van de Belastingdienst Steeds meer mensen regelen via internet allerlei zaken. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen van een boek, het boeken van een vakantie en internetbankieren.

Nadere informatie

Inhoud... 1. 1 Aanmelden... 2 1.1 Aanmelden...2 1.2 Abonnement opzeggen...2. 2 Inloggen... 3

Inhoud... 1. 1 Aanmelden... 2 1.1 Aanmelden...2 1.2 Abonnement opzeggen...2. 2 Inloggen... 3 Handleiding 7x24.nl Algemeen In deze handleiding kunt informatie vinden over de algemene werkwijze van de site van 7x24.nl. Aspecten als aanmelden, informatie en de helpdesk komen hier aan de orde. Inhoud

Nadere informatie

Handleiding Mobiel Bankieren app

Handleiding Mobiel Bankieren app Handleiding Mobiel Bankieren app Ik maak u graag wegwijs lkom! Wordt geladen Dit is versie 1.3. De meest recente versie vindt u op regiobank.nl/internetbankieren. Wij zijn uw bank. Inhoud 2 1 Aanmelden

Nadere informatie

Handleiding Mijn Yellowbrick

Handleiding Mijn Yellowbrick Handleiding Mijn Yellowbrick versie 2.0 augustus 2014 Voordelig bricken, makkelijk parkeren INHOUDSOPGAVE MIJN YELLOWBRICK 3 MIJN GEGEVENS 5 MOBIEL 7 KAARTEN 10 PARKEREN 13 TRANSACTIES 14 FACTUREN 14 ZAKELIJK

Nadere informatie

Veel gemak met je bank op zak. Overal je geldzaken regelen met de SNS Mobiel Bankieren app

Veel gemak met je bank op zak. Overal je geldzaken regelen met de SNS Mobiel Bankieren app Veel gemak met je bank op zak Overal je geldzaken regelen met de SNS Mobiel Bankieren app Inhoud Wat kun je met de app? Met de SNS Mobiel Bankieren app heb je de bank altijd bij je. Geld overmaken, saldo

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing voor uw. BKCP Online Digipass. Gelukkig niet de grootste.

Gebruiksaanwijzing voor uw. BKCP Online Digipass. Gelukkig niet de grootste. Gebruiksaanwijzing voor uw BKCP Online Digipass Gelukkig niet de grootste. Inhoudsopgave 1. Wat is een digipass? 1. Wat is een digipass?...p3 2. Hoe kunt u de digipass activeren?...p4 3. Hoe kunt u de

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Inhoudstafel I. Aanmelden op de portal site van Sanoma Media... 3 II. CertiONE Bizmail in één oogopslag... 4 III. Controleren/wijzigen gebruikersgegevens... 5 IV. Aanmaken e-factuur

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Recente verbeteringen. Versie januari 2014

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Recente verbeteringen. Versie januari 2014 Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Recente verbeteringen Versie januari 2014 Inhoudsopgave Het afgelopen jaar is een aantal verbeteringen doorgevoerd binnen Internet Bankieren.

Nadere informatie

Aanvragen Postcode ideal

Aanvragen Postcode ideal Aanvragen Postcode ideal Om gebruik te kunnen maken van Postcode ideal dient u eerst een account aan te maken. Dit kunt u doen door in uw webshop via Webshop > Betaalmethodes > Postcode op de knop Maak

Nadere informatie

Handleiding Internet Bankieren

Handleiding Internet Bankieren Particulier Opties Handleiding Internet Bankieren Inhoud 1 Algemeen... 1 1.1 Internet Bankieren met groene adresbalk...1 1.2 Hulp bij Internet Bankieren...1 1.3 Uw Zelfstandig Adviseur...1 1.4 Privacy...1

Nadere informatie

Veilig online SNEL EN MAKKELIJK

Veilig online SNEL EN MAKKELIJK Veilig online SNEL EN MAKKELIJK 2 Veilig online Veilig online Sparen en beleggen waar en wanneer het u uitkomt Gemak, snelheid en op elk gewenst moment inzage in uw rekeningen; online sparen en beleggen

Nadere informatie

versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW

versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW HANDLEIDING MIJN DE LEEUW Inhoudsopgave Inloggen... 3 Gebruikersnaam of Wachtwoord vergeten?... 3 Startscherm "Tabblad mijn gegevens":... 4 Tabbladen... 5 Mijn

Nadere informatie

Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris. Inhoud

Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris. Inhoud Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris Versie januari 2017 Inhoud Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris Versie januari 2017... 1 Hoe log ik in op Online Personeel & Salaris?... 2

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

Handleiding Mijn BLG. Toegang tot Mijn BLG. Eerste keer inloggen. Uitloggen

Handleiding Mijn BLG. Toegang tot Mijn BLG. Eerste keer inloggen. Uitloggen Handleiding Mijn BLG Met Mijn BLG, de beveiligde online omgeving van BLG Wonen, regelt u uw financiële zaken snel en eenvoudig. In deze handleiding leest u welke gegevens u via Mijn BLG kunt inzien en

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Rapporten. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Rapporten. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Rapporten www.deutschebank.nl Internet Bankieren Rapporten 2 Rapporten U beheert uw Rapporten via het menu links op het scherm. Onder Rapporten

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Controleren en autoriseren.

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Controleren en autoriseren. Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Controleren en autoriseren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Controleren en autoriseren 2 Controleren en autoriseren Via de functie Controleren

Nadere informatie

RECORD BANK

RECORD BANK RECORD BANK RECORD@HOME 1 1. INHOUD Inhoud Wat is Record@Home? Hoe uw Record@Home abonnement gebruiken? Gebruik van de kaartlezer Gebruik van de digipass Gebruik van de elektronische identiteitskaart Wat

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Administratie. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Administratie. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Administratie www.deutschebank.nl Internet Bankieren Administratie 2 Administratie U heeft toegang tot Administratie via het menu links op het

Nadere informatie

Telefoon: +31(0)50 3183031 Fax: +31(0)50 3181656 E-mail: Groningen@mennens.nl

Telefoon: +31(0)50 3183031 Fax: +31(0)50 3181656 E-mail: Groningen@mennens.nl Mennens Amsterdam BV Contactweg 40 1014 AN AMSTERDAM Postbus 8051 1005 AB AMSTERDAM Mennens Dongen BV Metaalstraat 5 5107 ND Dongen Postbus 260 5100 AG Dongen Mennens Groningen BV Duinkerkenstraat 33 9723

Nadere informatie

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.4 Datum : juli Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 12

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.4 Datum : juli Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 12 Handleiding Portero voor organisatiebeheerders Versie : 1.4 Datum : juli 2017 Portero Beheerdershandleiding v 1.4 15-07-2017 Pagina 1 van 12 Colofon Documenteigenaar : Centrum indicatiestelling zorg (CIZ)

Nadere informatie

Rabo Internetbankieren Professional

Rabo Internetbankieren Professional Rabo Internetbankieren Professional Wereldbetaling U doet een Wereldbetaling als u in vreemde valuta betaalt of in euro s naar een land buiten het SEPA-gebied. Via de menu-optie Nieuwe opdracht krijgt

Nadere informatie

Handleiding ASN Mobiel Bankieren Particulier

Handleiding ASN Mobiel Bankieren Particulier Handleiding ASN Mobiel Bankieren Particulier Heeft u toegang tot ASN Online Bankieren? Dan kunt u de App ASN Mobiel Bankieren downloaden en installeren op uw iphone, ipad of Android-toestel. In deze handleiding

Nadere informatie

Pas van Dronten Instructies voor pashouders

Pas van Dronten Instructies voor pashouders Pas van Dronten Instructies voor pashouders In deze instructies leest u hoe u de Pas van Dronten kunt gebruiken. Er wordt uitgelegd: 1. hoe u de pas kunt registreren op de website www.pasvandronten.nl;

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nabij Patiënt Testen. Met webapplicatie Tropaz 2.0

Gebruikershandleiding Nabij Patiënt Testen. Met webapplicatie Tropaz 2.0 Gebruikershandleiding Nabij Patiënt Testen Met webapplicatie Tropaz 2.0 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 3 1. Algemeen... 5 1.1 Inlogscherm... 7 1.2 Wachtwoord vergeten... 8 1.3 Wachtwoord wijzigen...

Nadere informatie

Veelgestelde vragen DSB Internet Banking en Mobile Banking

Veelgestelde vragen DSB Internet Banking en Mobile Banking Veelgestelde vragen DSB Internet Banking en Mobile Banking Datum September 2017 Versie 1.0 Internet Banking 1. Wat is er nodig om gebruik te kunnen maken van DSB Internet Banking: 1. Gebruikersnaam (dezelfde

Nadere informatie

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Maart 2014 bijgewerkt mei 2014 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Mijn AGC... 3 Het ledenportaal... 3 Onthouden inloggegevens

Nadere informatie

Voorwaarden Mobiel Bankieren Zakelijk van RegioBank

Voorwaarden Mobiel Bankieren Zakelijk van RegioBank Zakelijk Betalen Voorwaarden Mobiel Bankieren Zakelijk van RegioBank Met Mobiel Bankieren Zakelijk heeft u de bank in uw binnenzak. U kunt overal uw saldo checken en meteen geld overmaken. Mobiel Bankieren

Nadere informatie

Internetbankieren met Mijn ING. Zo gaat u eenvoudig van start

Internetbankieren met Mijn ING. Zo gaat u eenvoudig van start Internetbankieren met Mijn ING Zo gaat u eenvoudig van start Mijn ING Met Mijn ING bankiert u waar en wanneer u wilt. U kunt op elk moment precies zien hoeveel geld er op uw rekening staat. Bovendien hoeft

Nadere informatie

Handleiding. Internet Bankieren 3.05.07.23 (10-2007)

Handleiding. Internet Bankieren 3.05.07.23 (10-2007) Handleiding Internet Bankieren 3.05.07.23 (10-2007) 1 Deze handleiding beschrijft in het kort hoe u kunt Internet Bankieren bij SNS Regio Bank en hoe u met de digipas omgaat. Lees deze handleiding eerst

Nadere informatie

Studentenhandleiding. Question Bank. Versie 1.2

Studentenhandleiding. Question Bank. Versie 1.2 Studentenhandleiding Question Bank Versie 1.2 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 1. Inlogprocedure... 2 2. In Question Bank... 5 3. Cursus... 7 Toevoegen van vragen...17 Bekijken van de waardering van uw

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Digitale salarisstrook Versie november 2014

Gebruikershandleiding Digitale salarisstrook Versie november 2014 Versie november 2014 OHM Roosevelstraat 18, 2321 BM Leiden Postbus 4009, 2301 RA Leiden T. (071) 5166600 F. (071) 5166699 www.ohm.nl Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Starten met Youforce...4 2.1 Inloggen

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding voor instellingen die gebruik maken van. Nabij Patiënt Testen. Met web applicatie Tropaz 2.0

Gebruikers Handleiding voor instellingen die gebruik maken van. Nabij Patiënt Testen. Met web applicatie Tropaz 2.0 Bladnr : 1/16 Gebruikers Handleiding voor instellingen die gebruik maken van Nabij Patiënt Testen Met web applicatie Tropaz 2.0 Trombosedienst Leiden Poortgebouw Rijnsburgerweg 10 2333 AA Leiden Telefoon:

Nadere informatie

GEBRUIK EN VOORWAARDEN DIGIPASS

GEBRUIK EN VOORWAARDEN DIGIPASS GEBRUIK EN VOORWAARDEN DIGIPASS De digipass is een soort rekenmachine die na het ingeven van de pincode een tijdelijk logincode berekent welke maar 1 keer te gebruiken is (One Time Password). Met deze

Nadere informatie

Handleiding Mobiel Bankieren app

Handleiding Mobiel Bankieren app Handleiding Mobiel Bankieren app Inleiding 2/34 De schermafbeeldingen zijn gebaseerd op het ios van Apple en zijn gemaakt met een iphone 6. Op een Android of Windows Phone zien de schermafbeeldingen er

Nadere informatie

e-sign app voor ios Handleiding voor installatie en gebruik

e-sign app voor ios Handleiding voor installatie en gebruik Handleiding voor installatie en gebruik Inhoud e-sign app installeren en registreren van uw gebruikersprofiel... 3 Opdrachten selecteren en autoriseren... 11 Overige instellingen en opties... 17 2 e-sign

Nadere informatie

Handleiding Official Portal

Handleiding Official Portal SPORTLINK, MEER TIJD VOOR SPORT Handleiding Official Portal KNBSB DE HANDLEIDING In deze handleiding wordt u stap voor stap door de applicatie geleid. Aan de hand van afbeeldingen wordt elke handeling

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Opstarthandleiding Click & Claim Verkorte Versie. 1 van 15

Opstarthandleiding Click & Claim Verkorte Versie. 1 van 15 Opstarthandleiding Click & Claim Verkorte Versie 1 van 15 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding: Click & Claim opstarten 3 2. In- en uitloggen Click & Claim 4 3. Click & Claim gebruiksklaar maken 5 3.1. Inlezen

Nadere informatie

6.0014.41 (23-06-2014) Handleiding Mijn SNS

6.0014.41 (23-06-2014) Handleiding Mijn SNS 6.0014.41 (23-06-2014) Handleiding Mijn SNS Handleiding Mijn SNS Mijn SNS is je eigen omgeving waarmee je gemakkelijk online je bankzaken regelt. In deze Handleiding Mijn SNS lees je hoe je toegang tot

Nadere informatie

digitale salarisstrook www.raetonline.nl HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK

digitale salarisstrook www.raetonline.nl HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK Versie 1.1 Pagina 1 van 8 augustus 2012 Inleiding Voor iedereen die maandelijks salaris ontvangt is de salarisstrook digitaal beschikbaar. De salarisstroken staan elke

Nadere informatie

Starten website/homepage

Starten website/homepage Inleiding Via deze website (http://www.lets-heino.nl/), kun je zelf je vraag en aanbod wijzigen. Ook kun je klavers overschrijven, zoals bij internet-bankieren. Gelukkig is het wel eenvoudiger! Als je

Nadere informatie

Handleiding inloggen op mijndica. Januari 2013 Versie 1.1

Handleiding inloggen op mijndica. Januari 2013 Versie 1.1 Handleiding inloggen op mijndica Januari 2013 Versie 1.1 Inhoudsopgave 1. Toegang tot mijndica... 4 2. Inloggen mijndica... 5 3. Wijzigen wachtwoord eerste keer inloggen... 6 4. Homepage mijndica... 6

Nadere informatie

Handleiding Klantportal Mijn Onderwijsgroep

Handleiding Klantportal Mijn Onderwijsgroep Handleiding Klantportal Mijn Onderwijsgroep De Klantportal van de Onderwijsgroep Noordwest-Holland is een persoonlijk platform waar onze klanten gegevens kunnen beheren, inschrijven op cursussen en informatie

Nadere informatie

Disclaimer. Indien u vragen heeft dan verzoeken wij u om ons een mail te sturen aan client.ed@ge.com. www.geartesiabank.nl

Disclaimer. Indien u vragen heeft dan verzoeken wij u om ons een mail te sturen aan client.ed@ge.com. www.geartesiabank.nl Disclaimer Begin 2013 heeft GE Artesia Bank een strategische evaluatie van haar activiteiten uitgevoerd. Naar aanleiding hiervan hebben wij besloten onze activiteiten te herstructureren. Tot onze grote

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie