handleiding Internet Bankieren Instructieboekje Oktober 2015

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "handleiding Internet Bankieren Instructieboekje Oktober 2015"

Transcriptie

1 handleiding Internet Bankieren Instructieboekje Oktober 2015 September 2015

2 2 inleiding In deze handleiding helpen wij u graag op weg met Internet Bankieren. U leest hierin hoe u de meest gebruikte functies optimaal kunt gebruiken. Zodat u uw bankzaken snel en eenvoudig online kunt regelen. Wij werken continu aan het verbeteren van Internet Bankieren, bijvoorbeeld door regelmatig nieuwe functies toe te voegen. Kijk daarom voor de meest actuele versie van deze handleiding op abnamro.nl/handleiding Bekijk ook de instructievideo s en rondleiding Internet Bankieren op abnamro.nl/internetbankieren Heeft u toch nog vragen? Neem dan contact met ons op via *. Wij wensen u veel gebruiksgemak met Internet Bankieren. * Voor dit gesprek betaalt u uw gebruikelijke belkosten. Uw telefoonaanbieder bepaalt deze kosten.

3 3 inhoudsopgave Inleiding Beginnen met Internet Bankieren 04 Veilig Internet Bankieren: uw en onze verantwoordelijkheid. 04 Update en beveilig uw apparatuur en software. 04 Controleer het adres in uw adresbalk. 04 Na inloggen in Internet Bankieren. 04 Houd uw pincode en identificatiecode geheim. 05 Meer over veilig bankieren. 05 Hoofdstuk 1. In- en uitloggen De 2 manieren van inloggen Zo logt u in met e.dentifier Zo logt u in met de identificatiecode Heeft u nog geen identificatiecode? 08 - Ga veilig om met de identificatiecode Klaar met Internet Bankieren? Log uit. 08 Hoofdstuk 2. Wat ziet u nadat u bent ingelogd? 09 Uw rekening(en). 09 Tools. 09 Bankmail. 09 Beheer. 09 Takenlijst. 09 Log uit. 09 Nieuwe overboeking. 09 Uw rekeningen onder elkaar. 09 Hoofdstuk 3. Aan de slag: geld overboeken, betalen en incasso s Geld overboeken Een betaalopdracht vooraf plannen Status van uw betaalopdracht bekijken Opdracht verwijderen Periodieke overboeking Geld overboeken naar het buitenland Pas uw betaalprofiel aan Uw betaalprofiel veilig aanpassen Geld overmaken binnen Europa via IBAN Geld overmaken buiten Europa, of in een andere muntsoort Paslimiet instellen Incasso s bekijken Een incasso terugboeken. 14 Hoofdstuk 4. Inzicht in uw financiën met Internet Bankieren 4.1 Overzicht van uw rekeningen 15 - Tab 1 Bij- en afschrijvingen Tab 2 In behandeling en afgekeurd Tab 3 Gepland en periodiek Printen en downloaden 16 - Een overboeking printen Afschriften printen Mutaties printen. 17 Heeft u nog vragen over Internet Bankieren? 18

4 4 beginnen met Internet Bankieren Veilig Internet Bankieren: uw en onze verantwoordelijkheid ABN AMRO doet er alles aan om abnamro.nl en Internet Bankieren te beveiligen. Maar het wordt nog veiliger als u dat ook doet. Daarom beginnen we deze handleiding met wat tips om veilig te bankieren. Update en beveilig uw apparatuur en software Zorg voor een goede beveiliging van de apparatuur die u gebruikt voor uw bankzaken. Bijvoorbeeld uw computer, tablet en smartphone. Dit doet u als volgt: Zorg dat de software op uw apparaten is voorzien van de laatste (beveiligings)updates. Zoals updates van het besturingssysteem en beveiligingsprogramma s, zoals virusscanner en firewall. Installeer geen illegale software. Beveilig alle apparaten die u gebruikt voor Internet Bankieren met een toegangscode. Log altijd uit wanneer u klaar bent met Internet Bankieren. Controleer het adres in uw adresbalk Via uw browser kunt u op internet. Om te Internet Bankieren gaat u naar abnamro.nl In de adresbalk ziet u aan 2 dingen of u écht op de website van ABN AMRO bent. 1. Het adres (ook wel url genoemd) moet beginnen met https, dus: De s staat voor secure (beveiligd). Staat er alleen http dan is de internetverbinding niet beveiligd. 2. Helemaal rechts of links in de adresbalk van uw browser moet een slotje staan en ABN AMRO Bank N.V. Als u daar 1 keer op klikt, ziet u dat ABN AMRO eigenaar is van de site. Komt u op een pagina waarvoor bovenstaande niet geldt? Probeer het dan nog een keer. Verandert er niets? Neem dan contact op met ABN AMRO op: *. We zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Na inloggen in Internet Bankieren Om er zeker van te zijn dat u veilig kunt internet bankieren, controleert u na inloggen in Internet Bankieren het volgende: 1. Uw laatste inlogdatum Als u inlogt, staat bovenin wanneer u voor het laatst ingelogd heeft. Klopt deze datum? 2. Check uw saldo en bij- en afschrijvingen Controleer altijd uw saldo en betaalopdrachten via Bij- en afschrijvingen.

5 5 Houd uw pincode en identificatiecode geheim Vertel uw pincode of identificatiecode aan niemand. Ook niet aan medewerkers van de bank. Schrijf de codes ook nooit voor iemand op. Kies lastig te raden codes. Dus geen code die is afgeleid van uw geboortedatum, postcode, huis- of telefoonnummer. En zorg ervoor dat niemand met u meekijkt als u de codes intypt. Gebruik geen (wifi) zonder wachtwoord in een hotel, café of in een winkel. U weet namelijk niet of deze open internetverbinding goed beveiligd is. Meer over veilig bankieren Op abnamro.nl/veiligheid vindt u meer informatie over veilig Internet Bankieren. En doe de veiligheidscheck op abnamro.nl/check-uw-veiligheid Met 8 eenvoudige vragen controleert u hoe veilig u online bankiert. En krijgt u direct tips om de veiligheid te verhogen. Voor vragen over, en meldingen van vreemde verzoeken kunt u ons telefonisch bereiken via *. We zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

6 6 Hoofdstuk 1. in- en uitloggen linksboven. Op iedere pagina van abnamro.nl kunt u inloggen in Internet Bankieren. Klik daarvoor op de gele knop log in. U vindt deze knop altijd op dezelfde plaats: Zo logt u in 1. Ga naar abnamro.nl 2. Klik links in het vak Internet Bankieren op de gele knop log in. 3. Kies of u wilt inloggen met de e.dentifier of identificatiecode. 4. Klik op de gele knop log in. Meer over... Inloggen 1.1 De 2 manieren van inloggen Er zijn 2 manieren van inloggen. Inloggen met een e.dentifier en een betaalpas, of inloggen met een identificatiecode. 1. Inloggen met e-dentifier en betaalpas Als u inlogt met uw e.dentifier en betaalpas kunt u elk type opdracht doen en alle functies gebruiken. 2. Inloggen met identificatiecode Als u inlogt met uw identificatiecode kunt u snel uw saldo bekijken en kleine bedragen overboeken. Ziet u ergens een afbeelding van de e.dentifier? Dan kunt u deze opdracht of functie alleen gebruiken als u inlogt met uw e.dentifier en betaalpas. Heeft u nog geen identificatiecode, dan kunt u deze eenvoudig aanvragen. U leest hier verderop meer over.

7 7 Hoe u inlogt wordt onthouden Onze website onthoudt hoe u de laatste keer heeft ingelogd op Internet Bankieren. Dus logde u de laatste keer in met de e.dentifier? Dan krijgt u dat scherm de volgende keer meteen te zien. Uiteraard kunt u dan alsnog kiezen om met uw identificatiecode in te loggen. Zo logt u in met e.dentifier 1. Klik op log in en kies nogmaals voor log in bij met e.dentifier. 2. Kies uw e.dentifier. 3. Vul op het scherm uw rekeningnummer in en het nummer van uw betaalpas. 4. Steek uw betaalpas in de e.dentifier en toets 1 in voor inloggen. 5. Toets op de e.dentifier uw pincode in en druk op OK. 6. Op e.dentifier staat nu een code. Vul deze in op het scherm. 7. Klik op volgende. U bent nu ingelogd.

8 8 Hoofdstuk 1. In- en uitloggen Zo logt u in met de identificatiecode 1. Klik op log in en kies nogmaals voor log in bij met identificatiecode. 2. Vul uw rekeningnummer in en het nummer van uw betaalpas. 3. Vul uw 5-cijferige identificatiecode in en klik op log in. U bent nu ingelogd. Tip! Met uw identificatiecode kunt u ook direct gebruik maken van Mobiel Bankieren op uw telefoon. Zo heeft u altijd en overal inzicht in uw bankgegevens. Meer over... Inloggen met e.dentifier en identificatiecode Heeft u nog geen identificatiecode? Wilt u inloggen met identificatiecode maar heeft u er nog geen? Klik dan links onderin bij het inlogscherm op identificatiecode kiezen. U kunt vervolgens zelf een 5-cijferige code instellen. Kies een code die lastig te raden is. Bij de 1e keer inloggen bevestigt u deze code met uw betaalpas en e.dentifier. Ga veilig om met uw identificatiecode Voor het gebruik van de identificatiecode gelden dezelfde veiligheidsregels als voor de pincode van uw betaalpas. Vertel uw identificatiecode aan niemand. Schrijf uw identificatie ook niet voor iemand op. En zorg ervoor dat niemand met u meekijkt als u de code intypt. 1.2 Klaar met Internet Bankieren? Log uit. Log altijd uit als u klaar bent met Internet Bankieren. Gebruik daarvoor de knop Log uit in de rechterbovenhoek van uw scherm. Met uitloggen voorkomt u dat anderen toegang krijgen tot uw bankgegevens.

9 9 Hoofdstuk 2. wat ziet u nadat u bent ingelogd? Overzichtspagina Als u ingelogd bent, komt u op de overzichtspagina van Internet Bankieren. Boven deze pagina staat Mijn rekeningen. U ziet hier uw bankrekening(en). Achter iedere rekening staat het saldo van die rekening. Boven in het scherm ziet u de volgende 8 tabs en knoppen: 1. Uw rekening(en) De overzichtspagina opent standaard op deze tab. U ziet hier uw rekeningen onder elkaar staan. U kunt een rekening selecteren. U krijgt dan alle bij- en afschrijvingen te zien van de geselecteerde rekening. In dit overzicht ziet u bij- en afschrijvingen tot 18 maanden terug. 2. Tools U kunt bij Tools onder andere afschriften van uw rekeningen downloaden, of Betaalalerts instellen. Heeft u ook een creditcard bij ons? Dan kunt u vanaf hier inloggen bij ICS om uw bij- en afschrijvingen van uw Credit Card in te zien. 3. Bankmail Bij Bankmail vindt u de berichten die wij aan u sturen. Als er nieuwe berichten voor u zijn, dan staat er bij de tab Bankmail een rood bolletje. Het getal in dit bolletje geeft aan hoeveel ongelezen berichten u heeft. U kunt hier zelf ook vragen sturen naar onze adviseurs via een bankmail. 4. Beheer Pas hier uw persoonlijke gegevens aan. Of wijzig bijvoorbeeld de instellingen voor Pinnen in het buitenland. 5. Takenlijst De takenlijst is een overzicht met opdrachten die nog niet verzonden zijn, bijvoorbeeld betaalopdrachten. U vindt hier ook gewijzigde instellingen die u nog moet goedkeuren met uw e.dentifier. Controleer hier regelmatig of er afgekeurde betaalopdrachten staan, en welke betaalopdrachten binnenkort worden uitgevoerd. 6. Log uit Hier logt u uit als u klaar bent met Internet Bankieren. Daarmee voorkomt u dat anderen toegang krijgen tot uw bankgegevens. 7. Nieuwe overboeking Met de gele knop nieuwe overboeking kunt u een nieuwe overboeking doen. Wilt een overboeking doen naar het Buitenland, zonder IBAN? Dan kiest u eerst de valuta waarmee u geld wilt overboeken en vervolgens het land waarnaar u overboekt. In hoofdstuk 3.3 leest u meer hierover. 8. Uw rekeningen onder elkaar Als u op een rekening klikt dan komt u op het Overzicht van uw rekening scherm. Hier ziet u de bij- en afschrijvingen van die rekening. Lees meer over dit scherm in hoofdstuk 4.

10 10 Hoofdstuk 3. aan de slag geld overboeken, betalen en incasso s 3.1 Geld overboeken Als u inlogt komt u automatisch op het scherm Mijn rekeningen. In dit scherm staan uw rekeningen onder elkaar. Zo doet u een overboeking 1. Klik rechtsboven op de gele knop nieuwe overboeking. 2. Kies bij Van de rekening waarvan u geld wilt overboeken. Deze staat standaard ingesteld op de bovenste rekening uit het scherm Mijn rekeningen. 3. Vul het gewenste bedrag in bij Bedrag in. 4. Vul bij Naar de naam en het IBAN van de ontvanger in. 5. Wilt u de naam en dit rekeningnummer bewaren? Vink dan opslaan in adresboek aan. 6. Betaalt u een acceptgiro? Vul dan het betalingskenmerk in. Zo niet, dan kunt u een omschrijving invullen. 7. Is dit uw enige overboeking? Klik dan op verder. Wilt u nog een overboeking doen? Kies dan voor opslaan en nieuwe overboeking.

11 11 Meer over... Geld overboeken Een betaalopdracht vooraf plannen Een betaalopdracht wordt standaard meteen verwerkt. Het kan natuurlijk zijn dat u een betaalopdracht pas later wilt laten uitvoeren. Kies daarvoor bij uitvoerdatum de datum waarop u de betaling wilt doen. U verzend de opdracht dan meteen, maar de betaling wordt pas op de door u aangegeven datum verwerkt. U kunt een datum tot maximaal 1 jaar in de toekomst kiezen. Status van uw opdracht bekijken Als u uw opdracht heeft verzonden, ziet u uw rekeningoverzicht weer op uw scherm. Controleer bij uw bij- en afschrijvingen of uw opdracht verwerkt is (zie ook hoofdstuk 4). Als u deze hier niet terugziet, kijk dan bij In behandeling en afgekeurd. Opdracht verwijderen Achter een overboeking in de takenlijst ziet u een plaatje van een prullenbak. Als u hierop klikt, kunt u de overboeking verwijderen. Uw (betaal)opdracht controleren en verzenden 1. U ziet na het invoeren van de opdracht het controlescherm Samenvatting overboeking. Kijk of u alles goed heeft ingevuld en klik dan rechtsonder op de gele knop direct verzenden. 2. Verzend uw opdracht met uw identificatiecode of met uw betaalpas en e.dentifier. Volg hiervoor de instructies op het scherm Meerdere betalingsopdrachten in één keer verzenden Wilt u meerdere betalingen in één keer doen? Dan kunt u na het invoeren van een opdracht op de knop opslaan en nieuwe overboeking klikken. U kunt de volgende opdracht invoeren. Enzovoort. Bent u klaar? Dan kunt u al uw opdrachten tegelijk versturen. 1. Ga hiervoor naar Takenlijst bovenin de menubalk. Als u hierop klikt, vindt u alle opdrachten die u heeft opgegeven. 2. Controleer uw betalingsopdrachten. 3. Zijn alle betaalopdrachten goed? Gebruik de knop alles selecteren en verzenden. Zijn de gegevens van een opdracht niet correct? Lees in onze tip onder dit stappenplan hoe u een opdracht aanpast of verwijdert.

12 12 Hoofdstuk 3. Aan de slag: Geld overboeken, betalen en incasso s U kunt ook eerst de goede opdrachten verzenden. Zet daarvoor een vinkje voor de opdrachten die u wel wilt verzenden en kies voor geselecteerde taken verzenden. 4. U ziet nu een overzicht van de opdrachten die u gaat verzenden. Controleer of hier de juiste opdrachten bij staan en klik dan op de knop verzenden. 5. Verzend uw opdracht met uw identificatiecode of met uw betaalpas en e.dentifier. Dit doet u door de instructies op het scherm te volgen. Tip! Een overboeking wijzigen of verwijderen Ziet u in de lijst een betalingsopdracht die verkeerd is of niet meer verzonden hoeft te worden? Dan kunt u deze aanpassen door op het potloodje te klikken. Wilt u de opdracht verwijderen? Klik dan op het prullenbakje achter de opdracht. 3.2 Periodieke overboeking Periodiek wil zeggen dat een opdracht regelmatig, automatisch herhaald wordt. Bijvoorbeeld maandelijks een bedrag automatisch sparen, of het wekelijkse zakgeld voor uw (klein)kind overmaken. Na het instellen van een periodieke overboeking vindt u deze terug bij Gepland en periodiek in uw rekeningoverzicht. Zo doet u een periodieke overboeking 1. Volg tot de laatste stap alle stappen van een gewone overboeking (zie 3.1). 2. Klik op periodiek en vul de benodigde velden in. 3. Is dit uw enige overboeking? Klik dan op verder. 4. Wilt u nog een overboeking doen? Kies dan voor opslaan en nieuwe overboeking. Het verzenden van uw betaling(en) wordt beschreven onder het kopje Overboeking controleren en verzenden.

13 Geld overboeken naar het buitenland Om uw rekening te beschermen staat de mogelijkheid om geld over te maken naar een land buiten Europa standaard uit. Dus als u voor het eerst geld wilt overmaken naar een land buiten Europa moet u uw betaalprofiel aanpassen. Na het aanpassen van uw betaalprofiel duurt het 2 uur voordat u geld kunt overmaken naar het land buiten Europa. Daarna kunt zowel binnen als buiten Europa geld overmaken in euro s of in een andere muntsoort. Pas uw betaalprofiel aan Volg de volgende instructies om uw betaalprofiel aan te passen. 1. Klik rechtsboven in uw persoonlijk menu op het onderdeel Beheer. En onder het kopje Betaalprofiel klikt u op Instellingen overboeken buitenland. 2. Kies de rekening waarmee u een overboeking naar het buitenland wilt doen. 3. Kies nu de periode waarin u dit wilt toestaan. U kunt daarbij kiezen uit de volgende mogelijkheden: Geld overmaken naar het buitenland toestaan voor 1 dag, 1 week, 1 maand of 1 jaar. Na deze periode staat de optie voor buitenlandoverboekingen automatisch weer uit. Geld overmaken naar het buitenland uitzetten. Geld overmaken blijvend aanzetten. 4. Verzend uw opdracht met uw betaalpas en e.dentifier. Zet u de mogelijkheid om betalingen naar het buitenland te doen aan? Dan is deze instelling pas actief na 2 uur. Zet u deze mogelijkheid uit? Dan gaat de verandering per direct in. Uw betaalprofiel veilig aanpassen. Om veilig geld naar het buitenland over te boeken raden wij u het volgende aan. 1. Verander Instellingen overboeken buitenland alleen voor de rekening waarvoor dat nodig is. 2. Wij raden u aan om buitenlandoverboeking alleen aan te zetten voor de periode waarin u dit nodig heeft. 3. Kies alleen voor blijvend toestaan als u regelmatig overboekingen naar het buitenland doet. Geld overmaken binnen Europa met IBAN Als u geld overmaakt naar een Europees land, maakt u meestal geld over naar een IBAN. Dat gaat hetzelfde als een gewone overboeking. Geld overmaken buiten Europa, of in een andere muntsoort Wilt u buiten Europa geld overmaken of in een andere muntsoort dan de euro? Pas dan eerst uw betaalprofiel aan. Volg vervolgens deze stappen. 1. Ga naar het tabblad Rekeningen en klik op de knop Nieuwe overboeking. 2. Kies de rekening waarvan u geld wilt overmaken. 3. Klik dan op Alle muntsoorten en kies een andere muntsoort. Staat de muntsoort niet op de lijst? Klik dan op Alle landen en kies het juiste land. 4. Voer de naam en het rekeningnummer in. Dit kan een IBAN zijn of een bankcode. 5. Voeg eventueel nog een omschrijving toe. 6. Vul als daarnaar wordt gevraagd de BIC van de ontvangende bank in. Vraag deze code aan de ontvanger als u die niet weet. Kunt u de BIC-code niet achterhalen? Kies Geen BIC bekend en vul de naam en het adres van de bank in. Wij zoeken de BIC-code dan voor u op. Hiervoor moet u extra betalen. De kosten worden altijd apart afgeschreven of u betaalt deze tegelijk met de maandelijkse kosten voor uw betaalpakket. 7. Verzend de buitenlandse overboeking met uw betaalpas en e-dentifier.

14 14 Hoofdstuk 3. Aan de slag: Geld overboeken, betalen en incasso s 3.4 Paslimiet instellen U kunt standaard maximaal 2.500,- per dag betalen met uw betaalpas, en maximaal 500,- per dag pinnen bij een geldautomaat. Hieronder ziet u hoe u uw paslimiet verhoogt. U bepaalt zelf welk bedrag u kunt pinnen bij een geldautomaat of in een winkel, tot maximaal ,- per dag. De limiet mag echter niet hoger zijn dan de combinatie van het saldo op uw betaal- en spaarrekening. U kunt de limiet ook tijdelijk instellen, bijvoorbeeld als u op vakantie gaat. Als u uw aanvraag op werkdagen vóór uur verstuurt, kunt u de volgende dag vanaf uur gebruikmaken van uw limiet. Verstuurt u uw aanvraag ná uur? Dan duurt het twee werkdagen voordat u gebruik kunt maken van uw limiet. 1. Log in met uw e.edentifier in Internet Bankieren. 2. Ga naar het tabblad Beheer. 3. Kies bij het kopje Betaalprofiel voor de optie Paslimiet wijzigen. 4. Lees eerst de voorwaarden, daarna kunt u aangeven of u akkoord bent met de voorwaarden voor het veranderen van uw limiet. Klik op volgende. 5. Voor welke pas wilt u de limiet veranderen? Vul het pasnummer in. 6. U kunt kiezen of u uw limiet tijdelijk of permanent wilt veranderen. Bij de optie tijdelijk kunt u een einddatum aangeven. 7. Bij gewenste limiet kunt u kiezen hoeveel u per dag wilt kunnen pinnen. Vink de optie van uw keuze aan. Daarna verschijnt een invulveld waar u het bedrag kunt invullen. 8. Klik als u het bedrag heeft ingevuld, op volgende. 9. In het scherm dat u nu ziet, kunt u controleren of u alles goed heeft ingevuld. Klik daarna op verzenden. 3.5 Incasso s bekijken In het overzicht Ingepland en periodiek vindt u uw aangekondigde incasso s. Maar ook alle overboekingen die niet direct, maar op een bepaalde datum plaatsvinden: geplande en periodieke betalingsopdrachten. Zo ziet u precies wanneer er automatisch geld van uw rekening wordt afgeschreven. U ziet bovendien hoeveel geld, en naar wie. Een incasso terugboeken Is er ten onrechte een incasso van uw rekening afgeschreven? U kunt dit bedrag zelf terugboeken. 1. U vindt uw incasso door in het menu van Internet Bankieren naar de tab Tools te gaan. Daarna kunt u onder Overzichten op Incasso klikken. 2. U ziet nu twee tabbladen: incasso s en incasso s met IBAN. In het tabblad incasso s met IBAN vindt u alle incasso s die voldoen aan de IBAN-richtlijnen. Hier vindt u het grootste deel van uw incasso s. Staat uw incasso hier niet bij? Kijk dan in het tabblad incasso s. Daar vindt u de incasso s die via het oude rekeningnummer plaatsvinden (vóór IBAN). 3. Klik op het vergrootglas bij de incasso die u wilt terugboeken. U ziet nu de details van de incasso. 4. U boekt uw IBAN-incasso terug met de optie Terugboeken & Naar verzenden. 5. U komt nu terug in uw takenlijst. Volg de uitleg op uw scherm om uw opdracht te controleren en te verzenden.

15 15 Hoofdstuk 4. inzicht in uw financiën met Internet Bankieren 4.1 Overzicht van uw rekening(en) U ziet hier uw rekeningen onder elkaar staan. Deze rekeningen kunt u selecteren om snel overzicht te krijgen in uw financiën. Tab 1 Bij- en Afschrijvingen U kunt na het selecteren van een rekening alle bij- en afschrijvingen bekijken van de afgelopen 18 maanden. Links van een overboeking ziet u de datum waarop de overboeking heeft plaatsgevonden. Rechts daarvan ziet u de naam en het IBAN van de rekeninghouder. Daarnaast staat het bedrag wat bij- of afgeschreven is. Door op de overboeking te klikken krijgt u nog meer details van de overboeking te zien. Tip! Zoeken en filteren vanaf de tab Bij- en afschrijvingen Zoekt u een bepaalde bij- of afschrijving? U kunt in de zoekbalk snel zoeken op naam, bedrag rekeningnummer of omschrijving.

16 16 Hoofdstuk 4. Inzicht in uw financiën met Internet Bankieren Bent u opzoek naar een specifieke bij- of afschrijving? Of is het een specifieke opdracht naar een rekeningnummer dat u veel gebruikt? Dan kunt u ook nog filteren op een bepaalde periode, bij- of afschrijving, en op bedrag. Klik hiervoor op Meer zoekopties en vul alle gegevens in die u weet over de opdracht die u zoekt. Tab 2 In behandeling en afgekeurd Wilt u weten of uw opdracht verwerkt is? Of wilt u weten of een bepaalde opdracht is afgekeurd? Ga dan naar het tabblad In behandeling en afgekeurd. U kunt hier zoeken op afgekeurd of in behandeling. U kunt hier ook uw incasso s vinden. Klik hiervoor op incassooverzicht. Tab 3 Gepland en periodiek Bij de tab Gepland en periodiek vindt u overboekingen en incasso s die binnenkort uitgevoerd worden. Bijvoorbeeld de incasso van uw telefoonabonnement of uw maandelijkse inleg op uw spaarrekening. U kunt hier filteren op Alleen ingepland om te opdrachten en incasso s te vinden die al ingepland zijn door uzelf of afschrijvende partij. Selecteer Alleen periodieke opdrachten om al uw periodieke opdrachten te bekijken. Bij Alleen aangekondigde incasso s vindt u alle incasso s die reeds zijn ingepland. De exacte datum staat erbij. 4.2 Printen en downloaden U kunt ook gegevens downloaden of printen vanuit Internet Bankieren. U heeft daarbij de keuze uit 3 verschillende manieren. 1. Eén overboeking printen Wilt u één specifieke overboeking printen? Dat gaat heel eenvoudig. 1. Ga naar de gewenste rekening 2. Klik op de overboeking die u wilt printen 3. Klik op het printer icoontje rechtsboven. 2. Afschriften printen De afschriften die u vroeger per post ontving, zijn altijd voor u beschikbaar binnen Internet Bankieren. U kunt ze ook downloaden of printen. Dat werkt als volgt. 1. Log in in Internet Bankieren met uw e.dentifier. 2. Kies in uw persoonlijk menu bovenaan voor Tools. Op deze pagina vindt u het kopje Downloaden. Klik op Afschriften en Fin. Jaaroverzicht. 3. Selecteer in het eerste uitklapmenu de contracthouder. Ga naar het kopje Afschriften en overzichten selecteren. Hier ziet u een uitklapmenu. Klik erop om te kiezen wat voor soort overzicht u wilt afdrukken.

17 17 4. Kies in het derde uitklapmenu de gewenste rekening. 5. Kies in het vierde uitklapmenu voor de optie Rekeningafschrift. 6. Geef aan over welke periode u een afschrift wilt zien. Klik op OK. 7. Klik op het pdf-icoon om uw rekeningafschrift te openen. U kunt ervoor kiezen het afschrift te openen of op te slaan op uw computer. 8. U ziet uw rekeningoverzicht op uw scherm. Klik op printen om af te drukken. 3. Mutaties printen. Wilt u alle bij- en afschrijvingen van een bepaalde periode zien? Bijvoorbeeld van de afgelopen 3 dagen, of het afgelopen anderhalf jaar? Dat kan op de volgende manier. 1. Log in in Internet Bankieren. 2. Kies in het menu bovenaan voor Tools. Op deze pagina vindt u het kopje Downloaden. Klik op Mutaties. 3. Vink de gewenste rekening aan. 4. Geef aan over welke periode u een afschrift wilt zien. Klik op OK. 5. Klik op het pdf-icoon om de gewenste mutaties op te slaan op uw computer. 6. Kies bijvoorbeeld uw computer om het op te slaan. 7. Open het pdf-bestand vanaf uw computer om het te bekijken, of om het te printen.

18 18 heeft u nog vragen over Internet Bankieren? Dit is het einde van deze handleiding. Wij wensen u veel gebruiksgemak toe met Internet Bankieren. Heeft u toch nog vragen over Internet bankieren? Ga dan naar abnamro.nl/internetbankieren U vindt hier bijvoorbeeld ook instructievideo s. U kunt ons uiteraard ook telefonisch bereiken. Bel hiervoor met: *. We zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. * Voor dit gesprek betaalt u uw gebruikelijke belkosten. Uw telefoonaanbieder bepaalt deze kosten.

19 abnamro.nl

zelf Internet Bankieren Wij helpen u graag op weg Juni 2015

zelf Internet Bankieren Wij helpen u graag op weg Juni 2015 zelf Internet Bankieren Wij helpen u graag op weg Juni 2015 2 zelf Internet Bankieren Wij vinden het fijn dat u Internet Bankieren gebruikt en helpen u graag op weg. Daarom leest u in deze handleiding

Nadere informatie

zelf Internet Bankieren

zelf Internet Bankieren zelf Internet Bankieren Wij helpen u graag op weg 2 zelf Internet Bankieren Wij vinden het fijn dat u Internet Bankieren gebruikt en helpen u graag op weg. Daarom leest u in deze handleiding hoe u bepaalde

Nadere informatie

Internetbankieren met Mijn ING. Zo gaat u eenvoudig van start

Internetbankieren met Mijn ING. Zo gaat u eenvoudig van start Internetbankieren met Mijn ING Zo gaat u eenvoudig van start 265244_1213.indd 1 05-11-13 09:41 Mijn ING Met Mijn ING bankiert u waar en wanneer u wilt. U kunt op elk moment precies zien hoeveel geld er

Nadere informatie

Internetbankieren met Mijn ING. Zo gaat u eenvoudig van start

Internetbankieren met Mijn ING. Zo gaat u eenvoudig van start Internetbankieren met Mijn ING Zo gaat u eenvoudig van start Mijn ING Met Mijn ING bankiert u waar en wanneer u wilt. U kunt op elk moment precies zien hoeveel geld er op uw rekening staat. Bovendien hoeft

Nadere informatie

ABN AMRO internetbankieren - overboeken

ABN AMRO internetbankieren - overboeken ABN AMRO internetbankieren - overboeken mei 2015 Inhoudsopgave 1. Surfen naar de website van ABN AMRO... 2 2. Inloggen op de website van ABN AMRO... 3 3. De e.dentifier gebruiken voor het inloggen... 5

Nadere informatie

Internet bankieren. Is bankieren via internet veilig?

Internet bankieren. Is bankieren via internet veilig? Internet bankieren Is bankieren via internet veilig? In de eerste plaats is veiligheid uw eigen verantwoordelijkheid: u moet toegangscodes (uw pincode of gebruikersnaam en wachtwoord) geheim houden, goed

Nadere informatie

Handleiding Mobiel Bankieren app

Handleiding Mobiel Bankieren app Handleiding Mobiel Bankieren app Ik maak u graag wegwijs lkom! Wordt geladen Dit is versie 1.3. De meest recente versie vindt u op regiobank.nl/internetbankieren. Wij zijn uw bank. Inhoud 2 1 Aanmelden

Nadere informatie

Handleiding Internet Bankieren 2.00.50.07 (17-07-2015)

Handleiding Internet Bankieren 2.00.50.07 (17-07-2015) Handleiding Internet Bankieren 2.00.50.07 (17-07-2015) Algemeen 2 1 Algemeen...3 1.1 Internet Bankieren met groene adresbalk...3 1.2 Hulp bij Internet Bankieren...3 1.3 Privacy...3 2 Inloggen en uitloggen...4

Nadere informatie

Bankieren waar en wanneer je wilt

Bankieren waar en wanneer je wilt Bankieren waar en wanneer je wilt Snel je saldo checken of geld overmaken op je telefoon of tablet? Dat doe je met de SNS Mobiel Bankieren app. Veilig en wel zo makkelijk. Inhoud Wat kun je met de app?

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over Mijn Van Lanschot

Veelgestelde vragen over Mijn Van Lanschot Veelgestelde vragen over Mijn Van Lanschot Van Lanschot Bankiers s-hertogenbosch, maart 2017 Inhoudsopgave 1. Vragen over inloggen 3 Hoe log ik in met mijn Digipas? 3 Hoe log ik in met mijn Webber? 4 2.

Nadere informatie

Voorwaarden. SNS Mobiel Bankieren Zakelijk

Voorwaarden. SNS Mobiel Bankieren Zakelijk Voorwaarden SNS Mobiel Bankieren Zakelijk Met SNS Mobiel Bankieren Zakelijk hebt u de bank in uw binnenzak. U kunt overal uw saldo checken en meteen geld overmaken. SNS Mobiel Bankieren Zakelijk werkt

Nadere informatie

Internetbankieren met Mijn ING Zo gaat u eenvoudig van start

Internetbankieren met Mijn ING Zo gaat u eenvoudig van start Internetbankieren met Mijn ING Zo gaat u eenvoudig van start Mijn ING Met Mijn ING bankiert u waar en wanneer u wilt. U kunt op elk moment precies zien hoeveel geld er op uw rekening staat. Bovendien hoeft

Nadere informatie

Veel gemak met je bank op zak. Overal je geldzaken regelen met de SNS Mobiel Bankieren app

Veel gemak met je bank op zak. Overal je geldzaken regelen met de SNS Mobiel Bankieren app Veel gemak met je bank op zak Overal je geldzaken regelen met de SNS Mobiel Bankieren app Inhoud Wat kun je met de app? Met de SNS Mobiel Bankieren app heb je de bank altijd bij je. Geld overmaken, saldo

Nadere informatie

Aan de slag met de Mobiel Bankieren App voor iphone & ipad (ios) Met deze handleiding kunt u simpel van start

Aan de slag met de Mobiel Bankieren App voor iphone & ipad (ios) Met deze handleiding kunt u simpel van start Aan de slag met de Mobiel Bankieren App voor iphone & ipad (ios) Met deze handleiding kunt u simpel van start Mobiel bankieren met ING U gaat aan de slag met onze Mobiel Bankieren App. We helpen u om stapsgewijs

Nadere informatie

Handleiding E-bankieren

Handleiding E-bankieren Handleiding E-bankieren Inhoud 1 Starten met E-bankieren 3 1.1 Inloggen en uitloggen 3 1.2 Wachtwoord wijzigen 3 1.3 Inloggegevens vergeten 3 1.4 Goed om te weten voordat u begint 3 2 Sparen 4 2.1 Naar

Nadere informatie

6.0014.41 (23-06-2014) Handleiding Mijn SNS

6.0014.41 (23-06-2014) Handleiding Mijn SNS 6.0014.41 (23-06-2014) Handleiding Mijn SNS Handleiding Mijn SNS Mijn SNS is je eigen omgeving waarmee je gemakkelijk online je bankzaken regelt. In deze Handleiding Mijn SNS lees je hoe je toegang tot

Nadere informatie

Handleiding Mijn BLG. Toegang tot Mijn BLG. Eerste keer inloggen. Uitloggen

Handleiding Mijn BLG. Toegang tot Mijn BLG. Eerste keer inloggen. Uitloggen Handleiding Mijn BLG Met Mijn BLG, de beveiligde online omgeving van BLG Wonen, regelt u uw financiële zaken snel en eenvoudig. In deze handleiding leest u welke gegevens u via Mijn BLG kunt inzien en

Nadere informatie

Handleiding. Internet Bankieren. 1 Algemeen. Inhoud. 1.1 Internet Bankieren met groene adresbalk. 1.2 Hulp bij Internet Bankieren

Handleiding. Internet Bankieren. 1 Algemeen. Inhoud. 1.1 Internet Bankieren met groene adresbalk. 1.2 Hulp bij Internet Bankieren Handleiding Internet Bankieren Inhoud 1 Algemeen... 1 1.1 Internet Bankieren met groene adresbalk...1 1.2 Hulp bij Internet Bankieren...1 1.3 Uw Zelfstandig Adviseur...1 1.4 Privacy...1 2 Inloggen en uitloggen...2

Nadere informatie

Instructie Inloggen op Mijn a.s.r. Bank

Instructie Inloggen op Mijn a.s.r. Bank Instructie Inloggen op Mijn a.s.r. Bank Problemen met inloggen? Wij helpen u graag! Stappenplan inloggen Stap 1: Ga naar www.asr.nl Stap 2: Klik rechts bovenin het scherm op de tekst inloggen. Stap 3:

Nadere informatie

Veel gemak met je bank op zak. Overal je geldzaken regelen met de SNS Mobiel Bankieren app

Veel gemak met je bank op zak. Overal je geldzaken regelen met de SNS Mobiel Bankieren app Veel gemak met je bank op zak Overal je geldzaken regelen met de SNS Mobiel Bankieren app Inhoud Wat kun je met de app? Met de SNS Mobiel Bankieren app heb je de bank altijd bij je. Geld overmaken, saldo

Nadere informatie

Veel gemak met je bank op zak. Overal je geldzaken regelen met de SNS Mobiel Bankieren app

Veel gemak met je bank op zak. Overal je geldzaken regelen met de SNS Mobiel Bankieren app Veel gemak met je bank op zak Overal je geldzaken regelen met de SNS Mobiel Bankieren app Inhoud Wat kun je met de app? Met de SNS Mobiel Bankieren app heb je de bank altijd bij je. Geld overmaken, saldo

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 2 Betalingen en incasso s invoeren Betalingen

Nadere informatie

Handleiding Mobiel Bankieren app

Handleiding Mobiel Bankieren app Handleiding Mobiel Bankieren app Inleiding 2/34 De schermafbeeldingen zijn gebaseerd op het ios van Apple en zijn gemaakt met een iphone 6. Op een Android of Windows Phone zien de schermafbeeldingen er

Nadere informatie

Instructie Inloggen op Mijn a.s.r. Bank

Instructie Inloggen op Mijn a.s.r. Bank Instructie Inloggen op Mijn a.s.r. Bank Problemen met inloggen? Wij helpen u graag! Stappenplan inloggen Stap 1: Ga naar www.asr.nl Stap 2: Klik rechts bovenin het scherm op de tekst inloggen. Stap 3:

Nadere informatie

Voorwaarden ASN Mobiel Bankieren

Voorwaarden ASN Mobiel Bankieren Voorwaarden ASN Mobiel Bankieren Met ASN Mobiel Bankieren heeft u de bank in uw binnenzak. U kunt overal uw saldo checken en meteen geld overmaken. ASN Mobiel Bankieren werkt op mobiele telefoons en tablets

Nadere informatie

Voorwaarden SNS Mobiel Bankieren Zakelijk

Voorwaarden SNS Mobiel Bankieren Zakelijk Voorwaarden SNS Mobiel Bankieren Zakelijk 8.4111.00 (25-07-2017) Voorwaarden SNS Mobiel Bankieren Zakelijk Met SNS Mobiel Bankieren Zakelijk heb je de bank altijd op zak. Je kunt overal je saldo checken

Nadere informatie

Uniforme veiligheidsregels particulieren

Uniforme veiligheidsregels particulieren Uniforme veiligheidsregels particulieren De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft samen met de Consumentenbond regels opgesteld voor veilig elektronisch bankieren en betalen. Deze veiligheidsregels

Nadere informatie

Betaaldiensten Zaken

Betaaldiensten Zaken Informatieblad Betaaldiensten Zaken Januari 2015 Bestaande uit: 1. Veiligheid 2. Incasso 3. Salaris- en crediteurenbetalingen (batches) 4. Internationale overboekingen 5. Werkdagen 6. Limieten 7. Tarieven

Nadere informatie

Veel gemak met je bank op zak. Overal je geldzaken regelen met de SNS Mobiel Bankieren app

Veel gemak met je bank op zak. Overal je geldzaken regelen met de SNS Mobiel Bankieren app Veel gemak met je bank op zak Overal je geldzaken regelen met de SNS Mobiel Bankieren app Inhoud Wat kun je met de app? Met de SNS Mobiel Bankieren app heb je de bank altijd bij je. Geld overmaken, saldo

Nadere informatie

Handleiding Internet Bankieren ( )

Handleiding Internet Bankieren ( ) Handleiding Internet Bankieren 2.00.71.35 (13-07-2015) Algemeen 2 Met Internet Bankieren van RegioBank regelt u gemakkelijk en snel uw geldzaken. Internet Bankieren is beveiligd. Alleen u heeft toegang

Nadere informatie

Voorwaarden ASN Mobiel Bankieren Zakelijk

Voorwaarden ASN Mobiel Bankieren Zakelijk Voorwaarden ASN Mobiel Bankieren Zakelijk Met ASN Mobiel Bankieren Zakelijk heeft u de bank in uw binnenzak. U kunt overal uw saldo checken en meteen geld overmaken. ASN Mobiel Bankieren Zakelijk werkt

Nadere informatie

Informatieblad Moneyou Go. 7 november 2017

Informatieblad Moneyou Go. 7 november 2017 Informatieblad Moneyou Go 7 november 2017 INHOUD ALGEMEEN Moneyou B.V. heet in deze voorwaarden ook Moneyou; is een 100%-dochter van ABN AMRO Bank N.V.; biedt via haar website aan: eigen producten (waarvan

Nadere informatie

Voorwaarden Mobiel Bankieren Zakelijk van RegioBank

Voorwaarden Mobiel Bankieren Zakelijk van RegioBank Zakelijk Betalen Voorwaarden Mobiel Bankieren Zakelijk van RegioBank Met Mobiel Bankieren Zakelijk heeft u de bank in uw binnenzak. U kunt overal uw saldo checken en meteen geld overmaken. Mobiel Bankieren

Nadere informatie

Handleiding Internet Bankieren

Handleiding Internet Bankieren Particulier Opties Handleiding Internet Bankieren Inhoud 1 Algemeen... 1 1.1 Internet Bankieren met groene adresbalk...1 1.2 Hulp bij Internet Bankieren...1 1.3 Uw Zelfstandig Adviseur...1 1.4 Privacy...1

Nadere informatie

Voorwaarden. SNS Mobiel Bankieren

Voorwaarden. SNS Mobiel Bankieren Voorwaarden SNS Mobiel Bankieren Met SNS Mobiel Bankieren heb je de bank in je binnenzak. Je kunt overal je saldo checken en meteen geld overmaken. SNS Mobiel Bankieren werkt op iedere mobiele telefoon

Nadere informatie

Versie 1-01-07-2014. Handleiding Mijn SNS Zakelijk

Versie 1-01-07-2014. Handleiding Mijn SNS Zakelijk Versie 1-01-07-2014 Handleiding Mijn SNS Zakelijk Mijn SNS Zakelijk is uw eigen omgeving waarmee u gemakkelijk online uw bankzaken regelt. In deze Handleiding Mijn SNS Zakelijk leest u hoe u toegang tot

Nadere informatie

Voorwaarden Mobiel Bankieren Zakelijk van RegioBank

Voorwaarden Mobiel Bankieren Zakelijk van RegioBank Zakelijk Betalen Voorwaarden Mobiel Bankieren Zakelijk van RegioBank Met Mobiel Bankieren Zakelijk heeft u de bank in uw binnenzak. U kunt overal uw saldo checken en meteen geld overmaken. Mobiel Bankieren

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software Installatiehandleiding voor e.dentifier software De e.dentifier is los en gekoppeld aan de pc met een USB-kabel te gebruiken. Voor gekoppeld gebruik is installatie van software voorwaardelijk. Met het

Nadere informatie

Voorwaarden ASN Mobiel Bankieren Zakelijk

Voorwaarden ASN Mobiel Bankieren Zakelijk Voorwaarden ASN Mobiel Bankieren Zakelijk Met ASN Mobiel Bankieren Zakelijk heeft u de bank in uw binnenzak. U kunt overal uw saldo checken en meteen geld overmaken. ASN Mobiel Bankieren Zakelijk werkt

Nadere informatie

Voorwaarden Mobiel Bankieren

Voorwaarden Mobiel Bankieren Particulier Betalen Voorwaarden Mobiel Bankieren Met Mobiel Bankieren heeft u de bank in uw binnenzak. U kunt overal uw saldo checken en meteen geld overmaken. Mobiel Bankieren is gratis en werkt op iedere

Nadere informatie

Instructie Inloggen op Mijn a.s.r. Bank

Instructie Inloggen op Mijn a.s.r. Bank Instructie Inloggen op Mijn a.s.r. Bank Instructie Inloggen op Mijn a.s.r. Bank en het accepteren van de voorwaarden Eerste keer inloggen wanneer wij nog geen e-mailadres kennen: 1. Ga naar https://mijn.asrbank.nl

Nadere informatie

Voorwaarden Internet Bankieren

Voorwaarden Internet Bankieren Particulier Betalen Voorwaarden Internet Bankieren Deze voorwaarden zijn van toepassing vanaf 1 juli 2015. Dit zijn de Voorwaarden Internet Bankieren. In dit document krijgt u informatie over Internet

Nadere informatie

geheimen van online zelfverdediging

geheimen van online zelfverdediging geheimen van online zelfverdediging DR. Marc INHOUD Laat je niet belazeren! ➊ Houd uw beveiligingscodes geheim. ➋ Zorg ervoor dat uw bankpas nooit door een ander gebruikt wordt. ➌ Zorg voor een goede beveiliging

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Voorwaarden ASN Online Bankieren

Voorwaarden ASN Online Bankieren Voorwaarden ASN Online Bankieren Dit zijn de Voorwaarden ASN Online Bankieren. In dit document leest u informatie over ASN Online Bankieren en ziet u welke afspraken er gelden wanneer u met ASN Online

Nadere informatie

Veilig online SNEL EN MAKKELIJK

Veilig online SNEL EN MAKKELIJK Veilig online SNEL EN MAKKELIJK 2 Veilig online Veilig online Sparen en beleggen waar en wanneer het u uitkomt Gemak, snelheid en op elk gewenst moment inzage in uw rekeningen; online sparen en beleggen

Nadere informatie

Handleiding Mijn SNS. INHOUDSOPGAVE DEEL A A Toegang tot Mijn SNS 1 Hoe krijg je toegang tot Mijn SNS? De digipas De digicode Hoe log je uit?

Handleiding Mijn SNS. INHOUDSOPGAVE DEEL A A Toegang tot Mijn SNS 1 Hoe krijg je toegang tot Mijn SNS? De digipas De digicode Hoe log je uit? Handleiding Mijn SNS HANDLEIDING MIJN SNS Mijn SNS is je eigen omgeving waarmee je gemakkelijk online je bankzaken regelt. In deze Handleiding Mijn SNS lees je hoe je toegang tot Mijn SNS krijgt en wat

Nadere informatie

Digitale post van de Belastingdienst

Digitale post van de Belastingdienst Belastingdienst Digitale post van de Belastingdienst Steeds meer mensen regelen via internet allerlei zaken. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen van een boek, het boeken van een vakantie en internetbankieren.

Nadere informatie

Handleiding Internet Bankieren

Handleiding Internet Bankieren Handleiding Internet Bankieren Ik maak u graag wegwijs lkom! Wordt geladen Dit is versie 1.1. De meest recente versie vindt u op regiobank.nl/internetbankieren. Wij zijn uw bank. Inhoud 1 Algemeen 4 1.1

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

Saldolijn. Zo werkt het

Saldolijn. Zo werkt het Saldolijn Zo werkt het Saldolijn Met de Saldolijn kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week bankieren. U kunt uw saldo checken, geld overmaken, sparen of geld opnemen van uw lening. Dit kan met uw vaste

Nadere informatie

Pas van Dronten Instructies voor pashouders

Pas van Dronten Instructies voor pashouders Pas van Dronten Instructies voor pashouders In deze instructies leest u hoe u de Pas van Dronten kunt gebruiken. Er wordt uitgelegd: 1. Hoe u de pas kunt registreren op de website www.pasvandronten.nl.

Nadere informatie

Starten met bettermarks. Registreren en activeren

Starten met bettermarks. Registreren en activeren Starten met bettermarks Voordat u uw docentenaccount in bettermarks wiskunde en/of rekenen kunt gebruiken, moet u eenmalig een aantal stappen doorlopen. Indien u enkel gaat werken met bettermarks rekenen

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Digitale post van de Belastingdienst

Digitale post van de Belastingdienst Belastingdienst Digitale post van de Belastingdienst Steeds meer mensen regelen via internet allerlei zaken. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen van een boek, het boeken van een vakantie en internetbankieren.

Nadere informatie

Voorwaarden SNS Jeugd Betalen

Voorwaarden SNS Jeugd Betalen Voorwaarden SNS Jeugd Betalen 8.4241.00.1506 (01-07-2015) Dit zijn de Voorwaarden SNS Jeugd Betalen. In dit document lees je informatie over SNS Jeugd Betalen en zie je welke afspraken er gelden voor deze

Nadere informatie

2. Vragen over aanpassen van gegevens en instellingen

2. Vragen over aanpassen van gegevens en instellingen Veelgestelde vragen over Mijn Van Lanschot 6 2. Vragen over aanpassen van gegevens en instellingen Hoe pas ik mijn persoonsgegevens aan? Stap 1 U vindt uw gegevens in het menu links, onder Mijn gegevens.

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DOELSPAREN

AAN DE SLAG MET DOELSPAREN AAN DE SLAG MET DOELSPAREN Doelsparen: overzichtelijk en doelgericht sparen Er is zo veel om voor te sparen: een zonvakantie, een buffer voor als de wasmachine opeens kapot gaat, een nieuwe auto. Zodra

Nadere informatie

AEGON Eigen stijl Sparen. Handleiding

AEGON Eigen stijl Sparen. Handleiding AEGON Eigen stijl Sparen Handleiding Inleiding In deze handleiding leest u informatie over AEGON Eigen stijl Sparen. De internetspaarrekening waarmee u voor verschillende doelen kunt sparen. En met het

Nadere informatie

Handleiding ASN Mobiel Bankieren Particulier

Handleiding ASN Mobiel Bankieren Particulier Handleiding ASN Mobiel Bankieren Particulier Heeft u toegang tot ASN Online Bankieren? Dan kunt u de App ASN Mobiel Bankieren downloaden en installeren op uw iphone, ipad of Android-toestel. In deze handleiding

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Even praktisch. Zo gebruikt u Mijn Verzekeringsmap.

Even praktisch. Zo gebruikt u Mijn Verzekeringsmap. Even praktisch. Zo gebruikt u Mijn Verzekeringsmap. Mijn Verzekeringsmap is de persoonlijke online klantomgeving van Centraal Beheer Achmea. In Mijn Verzekeringsmap ziet u welke verzekering(en) u bij ons

Nadere informatie

Informatieblad Betaaldiensten Zaken

Informatieblad Betaaldiensten Zaken Informatieblad Betaaldiensten Zaken Bestaande uit: 1. Veiligheid 2. Incasso 3. Salaris- en crediteurenbetalingen (batches) 4. Internationale overboekingen 5. Werkdagen 6. Limieten 7. Tarieven 8. Wisselkoersen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Vertaalplatform

Gebruikershandleiding Vertaalplatform Gebruikershandleiding Vertaalplatform Context Talen, 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Gebruikershandleiding Vertaalplatform Context Talen... 1 Inloggen... 1 Browsers... 1 Wachtwoord wijzigen... 2

Nadere informatie

Voorwaarden Zwitserleven Mobiel Bankieren

Voorwaarden Zwitserleven Mobiel Bankieren Voorwaarden Zwitserleven Mobiel Bankieren Inhoud 4 De eerste keer Zwitserleven Mobiel Bankieren gebruiken 1. Wat is Zwitserleven Mobiel Bankieren? 2. Wie kan Zwitserleven Mobiel Bankieren gebruiken? 3.

Nadere informatie

Voorwaarden ASN Online Bankieren

Voorwaarden ASN Online Bankieren Voorwaarden ASN Online Bankieren Dit zijn de Voorwaarden ASN Online Bankieren. In dit document leest u informatie over ASN Online Bankieren en ziet u welke afspraken er gelden wanneer u met ASN Online

Nadere informatie

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Sdu Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl september 2013 1 Inhoudsopgave Overzicht... 3 Converteren banknummers... 3 Rapport maken...

Nadere informatie

Voorwaarden SNS Mobiel Bankieren

Voorwaarden SNS Mobiel Bankieren Voorwaarden SNS Mobiel Bankieren 8.3990.00 (20-07-2017) Voorwaarden SNS Mobiel Bankieren Met SNS Mobiel Bankieren heb je de bank altijd op zak. Je kunt overal je saldo checken en meteen geld overmaken.

Nadere informatie

e-sign app voor Android Handleiding voor installatie en gebruik

e-sign app voor Android Handleiding voor installatie en gebruik Handleiding voor installatie en gebruik Inhoud e-sign app installeren en registreren van uw gebruikersprofiel... 3 Opdrachten selecteren en autoriseren... 10 Overige instellingen en opties... 17 2 e-sign

Nadere informatie

Incasso- en betaalbatches via Mijn ING Zakelijk. Zo werkt het

Incasso- en betaalbatches via Mijn ING Zakelijk. Zo werkt het Incasso- en betaalbatches via Mijn ING Zakelijk Zo werkt het Incasseren en betalen via Mijn ING Zakelijk Een incasso- of betaalopdracht levert u gemakkelijk aan via Mijn ING Zakelijk. Daarin kunt u al

Nadere informatie

INHOUD... 2. 1 Inleiding... 3. 2 Het downloaden van het bestand... 4 2.1 Downloaden ING... 4 2.2 Downloaden ABN AMRO... 4 2.3 Downloaden Rabobank...

INHOUD... 2. 1 Inleiding... 3. 2 Het downloaden van het bestand... 4 2.1 Downloaden ING... 4 2.2 Downloaden ABN AMRO... 4 2.3 Downloaden Rabobank... Handleiding verwerking bankafschriften Versie 0.1 december 2011 INHOUD INHOUD... 2 1 Inleiding... 3 2 Het downloaden van het bestand... 4 2.1 Downloaden ING... 4 2.2 Downloaden ABN AMRO... 4 2.3 Downloaden

Nadere informatie

Handleiding DSB Mobile Banking Android

Handleiding DSB Mobile Banking Android Handleiding DSB Mobile Banking Android Particulier Versie 1.0 Oktober 2017 Inhoudsopgave A. Inloggen 2 A.1 DSB Mobile Banking app downloaden 2 A.2 Inloggen 2 B. Hoofdscherm 4 C. DSB Informatie 6 C.1 Wisselkoersen

Nadere informatie

Pas van Dronten Instructies voor pashouders

Pas van Dronten Instructies voor pashouders Pas van Dronten Instructies voor pashouders In deze instructies leest u hoe u de Pas van Dronten kunt gebruiken. Er wordt uitgelegd: 1. hoe u de pas kunt registreren op de website www.pasvandronten.nl;

Nadere informatie

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase FlexBase is het leermiddelenarrangement voor het bakkersonderwijs in Nederland, waarbij zowel papieren als digitale leermiddelen worden gebruikt. Deze handleiding

Nadere informatie

Rabobank Utrecht, partner voor bankzaken. Ook als u extra hulp nodig heeft. Een aandeel in elkaar

Rabobank Utrecht, partner voor bankzaken. Ook als u extra hulp nodig heeft. Een aandeel in elkaar Rabobank Utrecht, partner voor bankzaken Ook als u extra hulp nodig heeft Een aandeel in elkaar 1875 RABO_Folder_A5_WEL-schreef.indd 1 01-05-15 13:45 De Rabobank, uw partner bij bankzaken Soms is het lastig

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren.

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 2 Betalingen en incasso s invoeren Betalingen

Nadere informatie

digitale salarisstrook www.raetonline.nl HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK

digitale salarisstrook www.raetonline.nl HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK Versie 1.1 Pagina 1 van 8 augustus 2012 Inleiding Voor iedereen die maandelijks salaris ontvangt is de salarisstrook digitaal beschikbaar. De salarisstroken staan elke

Nadere informatie

Stap voor stap bankieren. Een aandeel in elkaar

Stap voor stap bankieren. Een aandeel in elkaar Stap voor stap bankieren Een aandeel in elkaar Belangrijke telefoonnummers +31 (0)88 722 6767 Bent u uw bankpas kwijt en wilt u uw bankpas laten blokkeren? Interhelp (088) 722 6767 Vanuit het buitenland

Nadere informatie

Handleiding ASN Mobiel Bankieren

Handleiding ASN Mobiel Bankieren Handleiding ASN Mobiel Bankieren Versie januari 2016 Heeft u toegang tot ASN Online Bankieren? Dan kunt u de App ASN Mobiel Bankieren downloaden en installeren op uw iphone, ipad, Android-toestel of Windows

Nadere informatie

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Inleiding U kunt via internet de gegevens van de leden van uw afdeling bijhouden. Hieronder staan de mogelijkheden beschreven. Inloggen Om te kunnen werken

Nadere informatie

Vraag Wat dien ik in te stellen om te kunnen inloggen bij Autoflex Online en om te kunnen printen.

Vraag Wat dien ik in te stellen om te kunnen inloggen bij Autoflex Online en om te kunnen printen. Supportnote: Midden Engweg 15b 3882 TS Putten telefoon (0341) 375 180 fax (0341) 375 188 internet: www.autoflex.nl email : info@autoflex.nl IBAN NL25 RABO 0354 2405 01 BTW nr. 8218.87.920.B.01 KvK 08214129

Nadere informatie

Betaaldiensten Particulieren

Betaaldiensten Particulieren Informatieblad Betaaldiensten Particulieren Januari 2015 Bestaande uit: 1. Veiligheid 2. Incasso 3. Werkdagen 4. Limieten 5. Tarieven 6. Wisselkoersen 7. Rente op betaalrekening 8. Rentedatum 9. Verzending

Nadere informatie

E.dentifier2. Voor het gebruik van de e.dentifier2 gekoppeld aan uw pc is de installatie van software vereist

E.dentifier2. Voor het gebruik van de e.dentifier2 gekoppeld aan uw pc is de installatie van software vereist Voor het gebruik van de e.dentifier2 gekoppeld aan uw pc is de installatie van software vereist Kijk voor alle voordelen en toepassingsmogelijkheden op www.abnamro.nl E.dentifier2 E.dentifier2: gemak en

Nadere informatie

Voorwaarden Mobiel Bankieren

Voorwaarden Mobiel Bankieren Particulier Betalen Voorwaarden Mobiel Bankieren Met Mobiel Bankieren heeft u de bank in uw binnenzak. U kunt overal uw saldo checken en meteen geld overmaken. Mobiel Bankieren is gratis en werkt op iedere

Nadere informatie

Handleiding. Internet Bankieren. Heeft u hulp nodig? Internet Bankieren met groene adresbalk

Handleiding. Internet Bankieren. Heeft u hulp nodig? Internet Bankieren met groene adresbalk Handleiding Internet Bankieren In deze handleiding leest u precies hoe Internet Bankieren van RegioBank werkt. Lees de handleiding goed door. Heeft u hulp nodig? Op iedere pagina van Internet Bankieren

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding.. 2 2. Aanvragen directe bankkoppeling.. 2 2.1 Aanvraag bij de ABN AMRO...3 2.2 Aanvraag bij de Rabobank. 6 3. Activeren directe

Nadere informatie

Handleiding Digitale post van SOR ontvangen via Postex. Versie maart 2016

Handleiding Digitale post van SOR ontvangen via Postex. Versie maart 2016 Handleiding Digitale post van SOR ontvangen via Postex Versie maart 2016 SOR verstuurt een deel van haar post via het bedrijf Postex. Postex print de brieven van SOR, stopt ze in een envelop en verzendt

Nadere informatie

MIJN GKB HANDLEIDING

MIJN GKB HANDLEIDING HANDLEIDING MIJN GKB Biedt uitkomst Biedt uitkomst Handleiding Mijn GKB Wat is Mijn GKB? Aanmelden voor Mijn GKB Inloggen in Mijn GKB Wachtwoord vergeten? Gebruikersnaam vergeten? De onderdelen van Mijn

Nadere informatie

Voorwaarden SNS Jeugdbetalen

Voorwaarden SNS Jeugdbetalen Voorwaarden SNS Jeugdbetalen 8.4241.00.1711 (01-11-2017) Voorwaarden SNS Jeugdbetalen Dit zijn de Voorwaarden SNS Jeugd Betalen. In dit document lees je informatie over SNS Jeugd Betalen en zie je welke

Nadere informatie

Handleiding mijn.siloah.nl

Handleiding mijn.siloah.nl Handleiding mijn.siloah.nl Siloah biedt de mogelijkheid om uw begeleidingsplan en de dagelijkse rapportage, of dit van de cliënt waarvan u vertegenwoordiger bent, in te zien. Voor het inloggen heeft u

Nadere informatie

Handleiding Official Portal

Handleiding Official Portal SPORTLINK, MEER TIJD VOOR SPORT Handleiding Official Portal KNBSB DE HANDLEIDING In deze handleiding wordt u stap voor stap door de applicatie geleid. Aan de hand van afbeeldingen wordt elke handeling

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Voorwaarden Internet Bankieren

Voorwaarden Internet Bankieren Particulier Betalen Voorwaarden Internet Bankieren Deze voorwaarden zijn van toepassing vanaf 1 juli 2015. Dit zijn de Voorwaarden Internet Bankieren. In dit document krijgt u informatie over Internet

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Inhoudstafel I. Aanmelden op de portal site van Sanoma Media... 3 II. CertiONE Bizmail in één oogopslag... 4 III. Controleren/wijzigen gebruikersgegevens... 5 IV. Aanmaken e-factuur

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

Handleiding Internetbankieren

Handleiding Internetbankieren Handleiding Internetbankieren 1) I N L E I D I N G... 2 2) H E L P D E S K... 2 3) V E R K L A R I N G I C O N E N... 2 4) O V E R Z I C H T H O M E P A G I N A... 3 5) R E K E N I N G E N... 3 a. Mutaties...

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding.. 2 2. Aanvragen directe bankkoppeling.. 2 2.1 Aanvraag bij de ABN AMRO...3 2.2 Aanvraag bij de Rabobank. 6 2.3 Aanvraag bij de

Nadere informatie

Handleiding Internet Bankieren

Handleiding Internet Bankieren Handleiding Internet Bankieren Ik maak u graag wegwijs lkom! Wordt geladen Dit is versie 1.3. De meest recente versie vindt u op regiobank.nl/internetbankieren. Wij zijn uw bank. Inhoud 1 Algemeen 4 1.1

Nadere informatie

N Handleiding voor het winkelen in de Online Winkel van Pergamano

N Handleiding voor het winkelen in de Online Winkel van Pergamano N Handleiding voor het winkelen in de Online Winkel van Pergamano Inhoud: O Online Winkel stap 1: De Online Winkel van Pergamano p. 2 stap 2: Registreren bij het eerste bezoek p. 3 stap 3: Invullen registratieformulier

Nadere informatie