Handleiding Internetbankieren VOLGENDE >>

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Internetbankieren VOLGENDE >>"

Transcriptie

1 Handleiding Internetbankieren

2 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding Internetbankieren De internetbankieren site van Staalbankiers. 3 2 Algemene Informatie De Digipass Voor de eerste keer inloggen met Digipass Voor de eerste keer inloggen met Gebruikersnaam Inloggen na de eerste keer Uitloggen Beveiliging van de internetsite Controleren van de beveiligde verbinding Handelen bij onregelmatigheden Wijzigen van uw toegangscode voor gebruikersnaam en wachtwoord 9 3 Internetbankieren Rekeningoverzicht Rekeninginformatie Saldo Overzicht Berichten Betalingen Overboeking Periodieke overboeking Tekenen opdrachten Overzicht opdrachten Beheer Informatie Uitloggen Help 14 << VORIGE

3 3 1 Inleiding Bij Staalbankiers staat persoonlijk contact voorop. Om het bankieren nog meer te vereenvoudigen, biedt Staalbankiers internetbankieren aan. De internet dienst waarmee u 24 uur per dag, snel en betrouwbaar uw overboekingen regelt. Voor vragen over Internetbankieren kunt u contact opnemen met de kantorendesk of u kunt een sturen naar info@staalbankiers.nl. Meer informatie vindt u ook op De internetbankieren site van Staalbankiers. U logt in door op de homepage van Staalbankiers naar de knop Internetbankieren (rechtsboven) te gaan, vervolgens kiest u voor de optie Internetbankieren. U kunt rechtstreeks naar de site door de volgende URL in uw browser in te typen In deze handleiding vindt u een beschrijving van de belangrijkste aspecten van Internetbankieren. 1.1 Internetbankieren Met Internetbankieren kunt u overal ter wereld, zelf uw bankzaken regelen. Internetbankieren biedt u een snelle en veilige manier om opdrachten op te geven. De kenmerken voor u op een rij: U heeft wereldwijd en 24 uur per dag toegang. Als klant van Staalbankiers maakt u gratis gebruik van Internetbankieren. De site is volgens de modernste methodes beveiligd. U kunt zelf uw rekeningafschriften downloaden en printen. U kunt al uw rekeningen inzien onder één inlog account.

4 4 2 Algemene Informatie Bij inloggen op internetbankieren ( verschijnt het inlogvenster zoals weergegeven in figuur 1. Als u overboekingen wilt doen, kiest u voor inloggen en onderteken met Digipass, als u alleen kijkrechten op uw rekening heeft, kiest u voor inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord. Figuur 1: Inloggen internetbankieren 2.1 De Digipass Gebruik Digipass Zodra u een Digipass en een opstartpincode hebt ontvangen, kunt u contact met Staalbankiers opnemen om de Digipass te activeren. Daarna kunt u inloggen in de website internetbankieren. Wat is een Digipass Een Digipass is een klein beveiligingsapparaatje. Bij elk gebruik maakt hij een unieke, elektronische handtekening aan. Daarmee logt u veilig in op de website internetbankieren. Ook om opdrachten en overboekingen te ondertekenen, hebt u een Digipass nodig. Beveiligde toegang Met de Digipass logt u in op onze beveiligde trans actiesite. Door de unieke, elektronische handtekening die het apparaatje aanmaakt, kunnen wij u identificeren. De Digipass garandeert zo de veiligheid van uw onlineverrichtingen. Waarom een Digipass? Eenvoudig: om u zo veilig mogelijk online te laten bankieren. Om in te loggen op de beveiligde transactiesite, moet u beschikken over uw gebruikersnummer (dit is het nummer van de Digipass). Om de Digipass te gebruiken, hebt u een pincode nodig. Deze pincode bestaat uit vijf cijfers. Deze code kunt u zelf kiezen. De Digipass creëert een unieke code waarmee u toegang krijgt of ondertekent. Deze code wijzigt om de paar seconden. De combinatie van een persoonlijke pincode en een wijzigende code is een stuk veiliger dan een vaste toegangscode. De cijfercode die de Digipass weergeeft, wordt ook door de computer van de bank berekend. Om als gebruiker toegang te krijgen of te ondertekenen, moeten beide cijfercodes overeenkomen. De bank computer en de Digipass hebben allebei een gelijklopende interne klok. Ook hun serienummer en algoritme zijn gelijk. Beide berekenen dus op basis van de tijd, het serienummer en het algoritme voortdurend een nieuwe code. De beperkte geldigheid in de tijd van de cijfercode maakt de Digipass veel veiliger dan een klassieke toegangscode. Uw Digipass is bovendien onbruikbaar zonder uw pincode. Houd uw pincode dus altijd geheim.

5 5 Eerste gebruik Om de Digipass gebruiksklaar te maken wijzigt u de opstartpincode in een vijfcijferige code die u zelf kiest (bepaalde combinaties, bijvoorbeeld 12345, zijn bewust niet mogelijk). Kies een code die u gemakkelijk onthoudt, maar moeilijk te raden is door anderen. Wijzigen Pincode De pincode kunt u op elk moment wijzigen. Wat u doet 1 Voer uw code in APPLI - Wat uw Digipass toont Wat u doet 1 Druk op toets (<) op de Digipass ziet dit er zo uit 2 Voer uw opstartpincode van vijf cijfers in. Bij vergissingen gebruikt u de toets (<) als wistoets. Wat kan er fout gaan? U voert een foutieve opstartpincode in. Druk op de (<) toets en ga verder met stap 2. Na drie foutieve pincodes blokkeert de Digipass. 3 Voer uw zelfgekozen pincode van vijf cijfers in 4 Voer dezelfde code opnieuw in ter bevestiging Wat kan er fout gaan? De twee pincodes die u ingeeft, zijn niet identiek. Om uw pincode opnieuw in te geven, druk op de toets (<) en ga verder met stap 3. 5 Uw Digipass is nu gebruiksklaar. Wat uw Digipass toont PIN PIN De cijfers worden niet getoond. In plaats daarvan ziet u liggende streepjes. PIN FAIL 1 NEW PIN PINCONF FAIL NEW PINCONF 2 Houd de toets (<) twee seconden ingedrukt. 3 Kies een nieuwe pincode en volg de procedure zoals beschreven onder Eerste gebruik NEW PIN NEW PIN Bij gebruik zult u merken dat de toets (<) verschillende functies heeft. U schakelt er de Digipass mee in of gebruikt de toets om te wissen bij de invoer van getallen. Houd de toets twee seconden ingedrukt (na het verschijnen van APPLI ) als u uw zelfgekozen pincode wilt veranderen. Uw Digipass verloren of gestolen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met Staalbankiers. Wij zullen uw oude Digipass blokkeren en een nieuwe toesturen. U bent uw pincode vergeten? Uw pincode is samen met uw Digipass de sleutel tot uw bankrekeningen. Bent u uw pincode vergeten, dan kunt u het beste meteen uw Digipass blokkeren. Dat doet u zo: Voer vijf maal een foutieve code in. Uw Digipass blokkeert en er verschijnt LOCK op de display, samen met een lock-code van zeven cijfers. De Digipass is nu onbruikbaar. Om de Digipass opnieuw te activeren, neemt u contact op met Staalbankiers. Uw Digipass is geblokkeerd? Na vijf foutieve pogingen om u aan te melden, blokkeert de Digipass. Er verschijnt LOCK op de display, samen met een lock-code van zeven cijfers. De Digipass is nu onbruikbaar.

6 6 U wilt uw Digipass opnieuw activeren? Om de Digipass opnieuw te activeren, neemt u contact op met de kantorendesk. Foutmelding Wat uw Digipass toont Wat u doet PIN FAIL 2 LOCK PIN (Dit getal is slechts een voorbeeld) PINCONF FAIL BATT1 Het getal begint met 5 en loopt af tot 0. LOCK DISABLE 2 U krijgt nog één poging om de juiste pincode in te voeren. Uw Digipass is geblokkeerd. Om de Digipass opnieuw te activeren, neemt u contact op met Staalbankiers. Uw persoonlijke pincode is onjuist ingevoerd. U moet tweemaal een identieke pincode invoeren. De batterij is bijna leeg. Neem contact op met Staalbankiers. Wij zullen u een nieuwe Digipass toesturen. De batterij van uw Digipass is volledig leeg. Neem contact op met Staalbankiers. Wij zullen u een nieuwe Digipass toesturen Verschijnt als u de Digipass heeft laten vallen of als u zelf probeert de batterij te vervangen. Neem contact op met Staalbankiers. Wij zullen u een nieuwe Digipass toesturen. 2.2 Voor de eerste keer inloggen met Digipass Als u voor de eerste keer inlogt, kiest u voor de eerste optie, inloggen en ondertekenen met Digipass. In het inlogscherm dat volgt (zie figuur 3) voert u het nummer van uw Digipass in (dit staat achterop de Digipass en is ook vermeld in de brieven die u heeft ontvangen bij uw Digipass en pinmailer) let op: alleen de cijfers invoeren en niet de - die tussen de getallen staan. Figuur 2: Inloggen Digipass 2.3 Voor de eerste keer inloggen met Gebruikersnaam Als u voor de eerste keer inlogt met uw gebruikers naam en wachtwoord kiest u optie twee in het inlogscherm zoals zichtbaar is in figuur 1 (blz. 4). Hier doorloopt u een korte procedure om u bekend te maken in het systeem. Hiervoor heeft u uw gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Deze ontvangt u separaat van Staalbankiers. Als u voor de eerste keer inlogt, dient u uw initiële toegangscode te wijzigen. Dit doet u als volgt: In het beginscherm van Internetbankieren (figuur 1) kiest u de tweede optie, inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord en klikt u vervolgens op inloggen.

7 7 Let op: Uw toegangscode is nu geactiveerd en is alleen bij u bekend. Bewaar deze toegangscode op een veilige plaats. Figuur 3: Inloggen met Gebruikersnaam Eerst typt u uw gebruikersnaam en initiële wachtwoord in. Daarna klikt u op de knop Inloggen. Let op: Gebruik hoofdletters als deze ook in uw gebruikersnaam of initiële toegangscode worden vermeld. Let op: U kunt zelf kiezen wanneer u uw toegangscode wilt wijzigen met behulp van de optie Wachtwoord wijzigen. Dat gaat op dezelfde manier als de hiervoor beschreven procedure. Denkt u dat uw toegangscode bekend is bij derden? Stel Staalbankiers hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte. 2.4 Inloggen na de eerste keer Heeft u al eens eerder ingelogd, dan kunt u uw gebruikersnaam en toegangscode intypen (nadat u voor inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord heeft gekozen) en vervolgens op de knop Inloggen klikken. 2.5 Uitloggen Figuur 4: Wachtwoord wijzigen In het beeld verschijnt nu de melding dat u uw initiële toegangscode moet wijzigen in een zelfgekozen code. Het nieuwe wachtwoord dient minimaal te bestaan uit 6 karakters waaronder ten minste één cijfer en één leesteken. De volgende karakters worden beschouwd als leesteken:!?`~@#$%^*([{<>}])_=+-/:;,. & Let op: Het systeem maakt onderscheid tussen hoofd- en kleine letters. Voer uw nieuwe toegangscode twee keer in en klik daarna op de knop OK. U krijgt een bevestiging als uw wachtwoord succesvol is gewijzigd. Als u internet afsluit, wordt u automatisch uitgelogd uit het systeem. U wordt ook uitgelogd als u gedurende vijftien minuten geen handelingen op de site verricht. U kunt ook zelf kiezen om uit te loggen door op de knop Uitloggen te klikken. 2.6 Beveiliging van de internetsite De beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens zijn van zeer groot belang bij Internetbankieren. Er is daarom veel aandacht besteed aan veiligheidssystemen en procedures die deze veiligheid moeten waarborgen. Deze beveiliging is op de volgende wijze gerealiseerd: Beveiligde verbinding: De communicatie tussen uw pc en de site Internetbankieren verloopt via een beveiligde internetverbinding. Al het data - verkeer wordt versleuteld en is dus onleesbaar voor derden. Als u naar de beveiligde site gaat, wordt de beveiligde verbinding automatisch opgebouwd. In paragraaf 2.7 wordt dieper ingegaan op de techniek achter een dergelijke verbinding.

8 8 Digipass / Gebruikersnaam en toegangscode: Om toegang te krijgen tot de site Internetbankieren dient u zich aan te melden met uw Digipass of gebruikersnaam en toegangscode. Omdat u de toegangscode zelf wijzigt bij de eerste aanmelding is deze alleen bij u bekend. Pincode: De Digipass is beveiligd met een pincode zodat alleen u hiervan gebruik kunt maken. Let op: Bij het doen van online transacties is het belangrijk om te controleren of uw internetverbinding veilig is. Kijkt u voor meer informatie over de beveili - ging van uw pc op de website Hier kunt u eenvoudig testen of u risico s loopt. Een optimale veiligheid is alleen te realiseren als u daaraan meewerkt. In de Overeenkomst Internetbankieren is vastgelegd dat zowel u als de bank zorgdragen voor een optimale beveiliging. Als gebruiker bent u verantwoordelijk voor: Het strikt vertrouwelijk houden van uw pincode van uw Digipass. Deze code mag niet aan andere personen worden doorgegeven. Bewaar deze op een veilige plaats, Het zorgvuldig bewaren van uw Digipass, buiten het bereik van anderen en afzonderlijk van uw pincode van uw Digipass. Verder is binnen Internetbankieren een aantal veiligheidsfuncties ingebouwd: Wanneer u (of iemand anders) bij het inloggen drie keer een foutieve responscode of wacht woord heeft ingevoerd, wordt uw toegang tijdelijk geblokkeerd. Wanneer u tijdens het gebruik van Internet - bankieren langer dan vijftien minuten niet actief bent geweest, wordt u automatisch uitgelogd. Indien gewenst, kunt u opnieuw inloggen. 2.7 Controleren van de beveiligde verbinding De verbinding tussen uw pc en Internetbankieren wordt onder andere beveiligd met behulp van de zogenaamde SSL technologie. SSL staat voor Secure Socket Layer en biedt de mogelijkheid om het versturen van gegevens via het internet beveiligd uit te voeren. Deze beveiligde verbinding komt automatisch tot stand en bestaat uit de volgende stappen: 1. Indien u browst naar internetbankieren. staalbankiers.nl wordt u automatisch doorgeschakeld naar het beveiligde deel van de internetsite waarmee automatisch een SSL verbinding wordt opgebouwd. 2. De bank stuurt een speciaal SSL certificaat samen met een publieke SSL sleutel naar uw internetbrowser. 3. Uw internetbrowser verifieert dit certificaat. 4. Als uw internetbrowser de geldigheid van het SSL certificaat van de bank heeft geverifieerd, maakt uw internetbrowser een speciale code aan voor de betreffende inlogsessie, de zogenaamde Session Key. 5. Deze Session Key wordt gecodeerd met behulp van de publieke SSL sleutel van de bank en teruggestuurd naar de bank. 6. Vervolgens wordt door de bank de gecodeerde Session Key gedecodeerd met de privé- SSL sleutel van de bank. 7. Nu beide partijen in bezit zijn van dezelfde Session Key, wordt al het verkeer dat tussen beide partijen plaatsvindt hiermee beveiligd. Elke keer als uw browser een verbinding tot stand brengt met het beveiligde deel van de website, wordt een speciale Session Key aangemaakt. Met behulp van deze methode wordt al het dataverkeer beveiligd dat tussen u en de bank plaatsvindt en daarmee onleesbaar gemaakt voor anderen die zich op het internet bevinden.

9 9 2.8 Handelen bij onregelmatigheden Zoals in de Voorwaarden Internetbankieren is vastgelegd, dient u in geval van onregelmatigheden zo spoedig mogelijk met de kantorendesk contact op te nemen. Dit geldt in de volgende gevallen: De toegangsinformatie is bekend geworden bij derden ten gevolge van bijvoorbeeld verlies, diefstal, hacking of inbraak; Uw Digipass is gestolen of kwijt; Er is ongeautoriseerd gebruik gemaakt van Internetbankieren ; Er is een fout of andere onregelmatigheid opgetreden in de administratie van de bank. 2.9 Wijzigen van uw toegangscode voor gebruikersnaam en wachtwoord U kunt zelf kiezen wanneer u uw toegangscode wilt wijzigen door te klikken op de button wachtwoord wijzigen. Dit wordt automatisch gevraagd als u inlogt. Voor de toegangscode blijven de volgende formaatregels van kracht: Het nieuwe wachtwoord dient minimaal te bestaan uit 6 karakters waaronder ten minste één cijfer en één leesteken. De volgende karakters worden beschouwd als leesteken:!?`~@#$%^*([{<>}])_=+-/:;,. &. Bij vragen kunt u contact opnemen met de kantorendesk. Let op: Uit veiligheidsoverwegingen raden wij u aan om minimaal elke dertig dagen uw toegangscode te wijzigen.

10 10 3 Internetbankieren De dienst Internetbankieren van Staalbankiers geeft u de mogelijkheid om geld over te boeken naar uw vaste tegenrekening, Effecten Rekening, Fonds - beheer Rekening en/of Vermogensbeheer Rekening. Op kiest u voor Internetbankieren en vervolgens op Login Internetbankieren of u kunt direct naar internetbankieren gaan door deze link te gebruiken. 3.1 Rekeningoverzicht Bovenaan deze pagina staat de datum van vandaag en de datum en tijd dat u voor de laatste keer ingelogd bent geweest. Dit is belangrijke informatie die u de mogelijkheid biedt om pogingen tot misbruik tijdig te signaleren. Na het inloggen kunt u: Informatie over uw bankrekeningen opvragen. Overboekingen naar uw vaste tegenrekeningen doen. Periodieke opdrachten invoeren. Overboekingen doen van en naar uw Effecten Rekening, Fondsbeheer Rekening en/of Vermogensbeheer Rekening. Internetbankieren biedt u daartoe de menuopties zoals weergegeven in onderstaande figuur. In de volgende paragrafen zullen deze één voor één behandeld worden: Figuur 5: Nieuwe berichten In de volgende paragrafen vindt u een beschrijving van bovenstaande menu-opties. In aanvulling op deze handleiding kunt u op een aantal pagina s binnen Internetbankieren een korte uitleg krijgen over de betreffende pagina. Hiervoor kunt u op de rode knop klikken. Figuur 6: Rekeningoverzicht Op het rekeningoverzicht staan de volgende gegevens: Rekeningnummer: Dit zijn alle voor u als gebruiker beschikbare rekeningen. Tenaamstelling: De tenaamstelling van de beschikbare rekeningen. Rekeningsoort: Het soort rekening bepaalt mede welke betaling u kunt uitvoeren ten laste van deze rekening, zie ook Betalingen. Laatste mutatie: Dit is de datum waarop voor het laatst een mutatie op deze rekening heeft plaats gevonden. Saldo: Het huidige saldo van de rekening. Daarnaast bieden de pijltjes in de rechtermarge de mogelijkheid om de volgorde van rekeningen, op individueel niveau, te wijzigen. Zo kunt u een rekening die u vaak gebruikt of belangrijk vindt hoger in de getoonde lijst plaatsen. Door middel van de print button kunt u eenvoudig een overzicht afdrukken van het rekeningoverzicht.

11 Rekeninginformatie Daarnaast bieden de vinkjes in de linkermarge de mogelijkheid om enkele rekeningen te selecteren waarvan u het dagafschrift van een bepaalde datum wilt ophalen (dit kan in PDF formaat of in MT940 (een veel voorkomende boekhoudpakket standaard)). Door middel van de print button kunt u eenvoudig een overzicht afdrukken van het saldo overzicht. Figuur 7: Rekeninginformatie Onder het tabblad Rekeninginformatie staan de volgende gegevens: Rekeningnummer: Dit zijn alle voor u als gebruiker beschikbare rekeningen. Rekeningsoort: Het soort rekening bepaalt mede welke betaling u kunt uitvoeren ten laste van deze rekening, zie ook Betalingen. Door middel van de print button kunt u eenvoudig een overzicht afdrukken van de rekeninginformatie. 3.3 Saldo Overzicht Als u op de rekening klikt, gaat u direct naar het transactie overzicht van de betreffende rekening. 3.4 Berichten Hieronder vindt u eventuele berichten van Staalbankiers, bijvoorbeeld met betrekking tot geplande werkzaamheden aan de website. 3.5 Betalingen Onder het menu betalingen vindt u de verschillende betalingen die u kunt uitvoeren. Deze zullen in de volgende paragrafen uitgelegd worden Overboeking Figuur 8: Saldo Overzicht Op het saldo overzicht staan de volgende gegevens: Rekeningnummer: Hieronder vindt u alle voor u als gebruiker beschikbare rekeningen. Tenaamstelling: De tenaamstelling van alle beschikbare rekeningen. Laatste mutatie: Dit is de datum waarop voor het laatst een mutatie op deze rekening heeft plaatsgevonden. Saldo: Het huidige saldo van de rekening. Hieronder volgt een uitleg van wat er in de verschillende velden ingevoerd moet worden. Van: hier selecteert u de rekening ten laste waarvan de overboeking plaatsvindt. Dit kunnen alleen Staal Basisrekeningen zijn. Bedrag: De waarde van de betaling moet tussen 0,01 en ,01 liggen. Naar: hier kiest u één van uw rekeningen. Omschrijving (optioneel): voor uw eigen admi - nistratie bestaat de mogelijkheid een beschrijving op te nemen van maximaal 140 posities. Uitvoeringsdatum (optioneel): de uitvoeringsdatum is de datum waarop de overboeking wordt uitgevoerd door de bank. U vult de uitvoeringsdatum alleen in als u de overboeking op een latere datum wilt laten verwerken.

12 12 Alle betalingen die uiterlijk om uur door ons zijn ontvangen worden dezelfde dag nog verwerkt. Betalingen na dit tijdstip worden op de volgende werkdag uitgevoerd. Geagendeerde overboekingen kunnen tot de uitvoeringsdatum nog aangepast en/of verwijderd worden. De geagendeerde overboekingen worden aan het begin van de gewenste verwerkingsdatum/dag doorgestuurd naar Staalbankiers. Figuur 9: Interne overboeking Periodieke overboeking Van: hier selecteert u de rekening ten laste waarvan de overboeking plaatsvindt. Dit kunnen alleen Staal Basisrekeningen zijn. Bedrag: De waarde van de betaling moet tussen 0,01 en ,01 liggen. Naar: hier kiest u één van uw rekeningen. Omschrijving (optioneel): voor uw eigen administratie bestaat de mogelijkheid een beschrijving op te nemen van maximaal 140 posities. Uitvoeringsdatum (optioneel): de uitvoeringsdatum is de datum waarop de overboeking wordt uitgevoerd door de bank. U vult de uitvoeringsdatum alleen in als u de overboeking nu niet wilt uitvoeren, maar pas op een latere datum wilt laten verwerken. Tenslotte moet gekozen worden hoe lang de periodiek moet doorlopen, u heeft hiervoor drie mogelijkheden. Doorlopend: de periodiek loopt door tot u deze zelf beëindigt. Laatste uitvoeringsdatum: de periodiek loopt door tot en met deze datum. Aantal keer: de periodiek wordt gedurende een x aantal keer uitgevoerd. Nog niet uitgevoerde periodieke overboekingen kunnen tot de uitvoeringsdatum nog aangepast en/of verwijderd worden. De periodieke overboekingen worden aan het begin van de gewenste verwerkingsdatum/dag doorgestuurd naar Staalbankiers.

13 Tekenen opdrachten 3.7 Overzicht opdrachten Figuur 10: Tekenen opdracht Hieronder vindt u alle ingelegde overboekingsopdrachten die nog door u ondertekend moeten worden. Daarbij kan op de volgende manieren gezocht worden: Selecteer opdrachten: hier kunt u selecteren (één, meerdere of alle opdrachten) welke overboekingen u wilt tekenen Alles tekenen: hier kunt u al uw overboekingen in één keer ondertekenen Openstaande verzoeken: hieronder vindt u overige ondertekeningsverzoeken. Na de selectie gaat u verder door op de knop Verder te drukken en komt u bij het scherm om de overboekingen daadwerkelijk te autoriseren. Tot het moment van autoriseren is het nog mogelijk om opdrachten te wijzigen en/of verwijderen. Figuur 11: Mutatieoverzicht In behandeling: hieronder vindt u alle door u ingelegde overboekingen die ter verwerking aan de bank zijn aangeboden. Periodiek: hieronder vindt u de door u ingelegde periodieke overboekingen. Opdrachten zoeken: hier kunt u in uw historie zoeken naar overboekingen. U kunt hier diverse zoekcriteria aangeven (bedrag, datum, begunstigde etc.) Transactie historie: hieronder vindt u de mutatieoverzichten van uw rekeningen. Om de opdrachten te autoriseren doorloopt u de volgende stappen: Zet uw Digipass aan door op (<) te drukken Geef uw pincode in Op uw Digipass verschijnt APPLI- Druk op (2) Geef in de Digipass het getal in dat op het beeldscherm staat Vul hierna op uw beeldscherm het getal in dat op uw Digipass verschijnt Klik op bevestigen. Rechtsboven in het scherm ziet u hoeveel opdrachten nog geautoriseerd (getekend) moeten worden.

14 Beheer 3.10 Uitloggen Als u op dit menu item klikt wordt u uitgelogd. Als er nog verzoeken staan om te tekenen krijgt u eerst een melding of u dit werkelijk wilt Help Onder deze knop vindt u de helpinformatie. Figuur 12: Export gegevens Onder dit menu item vindt u een mogelijkheid om uw rekeninginformatie (transactie historie) als een CSV (comma separated file) te downloaden. Dit is nuttig voor boekhoudpakketten. 3.9 Informatie Figuur 13: Rekeninginformatie Onder dit menu item kunt u vinden hoe u contact kunt opnemen met Staalbankiers als u vragen heeft. Tevens is hier een FAQ (veel gestelde vragen) opgenomen waarin u een aantal vragen en antwoorden kunt vinden met betrekking tot onze internetbankieren website.

15 Staalbankiers Lange Houtstraat CW Den Haag Tel: Fax: Staalbankiers Institutendesk Lange Houtstraat CW Den Haag Tel: Fax: Staalbankiers is onderdeel van Achmea Staalbankiers N.V., statutair gevestigd aan de Lange Houtstraat 26, 2511 CW Den Haag, is ingeschreven bij de KvK Haaglanden onder nummer Staalbankiers N.V. heeft een bankvergunning van de Nederlandsche Bank N.V. en is tevens bevoegd beleggingsdiensten te verlenen. Staalbankiers N.V. is ingeschreven in de registers bij de Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten. Staalbankiers behoudt zich het recht voor de tekst van deze brochure te wijzigen. Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Staalbankiers wijst op de mogelijkheid dat bepaalde informatie na verloop van tijd verouderd of niet juist is. Uiteraard is aan deze uitgave de grootst mogelijke zorg besteed. Reproductie, geheel of gedeeltelijk, is slechts geoorloofd na schriftelijke toestemming << VORIGE INHOUDSOPGAVE

Handleiding Internetbankieren VOLGENDE >>

Handleiding Internetbankieren VOLGENDE >> Handleiding Internetbankieren VOLGENDE >> 2 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave 2 2 Inleiding 3 2.1 De voordelen van Internetbankieren 3 2.2 De internetbankieren site van Staalbankiers. 3 3 Algemene Informatie

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Digipas. Onlinebankieren met uw Deutsche Bank Digipas

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Digipas. Onlinebankieren met uw Deutsche Bank Digipas Deutsche Bank Global Transaction Banking Digipas Onlinebankieren met uw Deutsche Bank Digipas Inhoud Wat is een Digipas?...3 Uw Digipas gebruiksklaar maken...4 Inloggen met uw Digipas...6 Uw transacties

Nadere informatie

Deutsche Bank Digipas

Deutsche Bank Digipas Deutsche Bank Global Transaction Banking Deutsche Bank Digipas Experience our Online Services Inhoud Wat is een Digipas?...3 Uw Digipas gebruiksklaar maken...4 Inloggen met uw Digipas...6 Uw transacties

Nadere informatie

Handleiding ASN Digipas

Handleiding ASN Digipas Handleiding ASN Digipas Hoe maak ik de ASN Digipas gebruiksklaar? Voor het gebruiksklaar maken van uw digipas ontvangt u per post een 5-cijferige initiële pincode. Deze code wijzigt u, de eerste keer dat

Nadere informatie

Deutsche Bank. Veilig online bankieren met uw sprekende digipass. Handleiding

Deutsche Bank. Veilig online bankieren met uw sprekende digipass. Handleiding Deutsche Bank Veilig online bankieren met uw sprekende digipass Handleiding Inhoud Wat is een sprekende digipass?...3 De toetsen van uw sprekende digipass...4 De taal van uw sprekende digipass veranderen...6

Nadere informatie

Voorwaarden Internetbankieren en Webbeleggen VOLGENDE >>

Voorwaarden Internetbankieren en Webbeleggen VOLGENDE >> Voorwaarden Internetbankieren en Webbeleggen VOLGENDE >> Inhoud Hoofdstuk 1 Definities 4 Hoofdstuk 2 Algemeen 5 Hoofdstuk 3 Opdracht 6 Hoofdstuk 4 Beveiliging 7 Hoofdstuk 5 Internet 8 Hoofdstuk 6 Aansprakelijkheid

Nadere informatie

FAQ versie 19-05-2011

FAQ versie 19-05-2011 Internetbankieren:... 3 Wanneer is het systeem beschikbaar?... 3 Wie kan er een rekening openen?... 3 Kunnen personen die van oorsprong niet Nederlands zijn een rekening openen?... 3 Kunnen Nederlanders

Nadere informatie

Veilig bankieren met Online Banking en MyBank. Snelle handleiding van de digipass

Veilig bankieren met Online Banking en MyBank. Snelle handleiding van de digipass Veilig bankieren met Online Banking en MyBank Snelle handleiding van de digipass Inhoud Waarvoor dient uw digipass? 3 Uw digipass gebruiksklaar maken 4 Inloggen met uw digipass op Online Banking 6 Uw transacties

Nadere informatie

Voordelen van Online Banking: Hoe functioneert Credit Europe Online Banking? Online Banking Snel, zeker, gratis 24 uur per dag beschikbaar

Voordelen van Online Banking: Hoe functioneert Credit Europe Online Banking? Online Banking Snel, zeker, gratis 24 uur per dag beschikbaar Voordelen van Online Banking: Hoe functioneert Credit Europe Online Banking? Makkelijk en snel Op elk gevraagd moment heeft u inzicht in uw bankzaken. Duidelijke instructies maken het gebruik zeer eenvoudig.

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. Downloadsite van de Rabo OmniKassa

Gebruikshandleiding. Downloadsite van de Rabo OmniKassa Gebruikshandleiding Downloadsite van de Rabo OmniKassa Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. TOEGANGSBEHEER... 4 2.1 INLOGPAGINA... 4 2.2 WIJZIGEN WACHTWOORD BIJ EERSTE MAAL INLOGGEN... 5 2.3 WACHTWOORD VERGETEN

Nadere informatie

Gebruikers- handleiding Porta

Gebruikers- handleiding Porta Gebruikers- handleiding Porta Inleiding Met de applicatie Porta op ons extranet kunnen gegevensbestanden tussen het CAK en ketenpartners uitgewisseld worden. In deze handleiding is beschreven hoe u dit

Nadere informatie

zelf Internet Bankieren Wij helpen u graag op weg Juni 2015

zelf Internet Bankieren Wij helpen u graag op weg Juni 2015 zelf Internet Bankieren Wij helpen u graag op weg Juni 2015 2 zelf Internet Bankieren Wij vinden het fijn dat u Internet Bankieren gebruikt en helpen u graag op weg. Daarom leest u in deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding E-bankieren

Handleiding E-bankieren Handleiding E-bankieren Inhoud 1 Starten met E-bankieren 3 1.1 Inloggen en uitloggen 3 1.2 Wachtwoord wijzigen 3 1.3 Inloggegevens vergeten 3 1.4 Goed om te weten voordat u begint 3 2 Sparen 4 2.1 Naar

Nadere informatie

Deutsche Bank www.deutschebank.nl. Werken met Deutsche Bank Internet Bankieren

Deutsche Bank www.deutschebank.nl. Werken met Deutsche Bank Internet Bankieren Deutsche Bank www.deutschebank.nl Werken met Deutsche Bank Internet Bankieren Werken met Deutsche Bank Internet Bankieren Check voordat u aan het werk gaat op www.deutschebank.nl/onlinebanking de handige

Nadere informatie

e-sign app voor Android Handleiding voor installatie en gebruik

e-sign app voor Android Handleiding voor installatie en gebruik Handleiding voor installatie en gebruik Inhoud e-sign app installeren en registreren van uw gebruikersprofiel... 3 Opdrachten selecteren en autoriseren... 10 Overige instellingen en opties... 17 2 e-sign

Nadere informatie

Handleiding Groenhuysenpas

Handleiding Groenhuysenpas Handleiding Groenhuysenpas Inhoudsopgave Manieren van Opwaarden 1 e keer... 2 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa... 2 Optie 2: Via het internet... 2 Stap 1: De website... 2 Stap 2: Registratie... 3 Stap

Nadere informatie

Digitale post van de Belastingdienst

Digitale post van de Belastingdienst Belastingdienst Digitale post van de Belastingdienst Steeds meer mensen regelen via internet allerlei zaken. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen van een boek, het boeken van een vakantie en internetbankieren.

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over Mijn Van Lanschot

Veelgestelde vragen over Mijn Van Lanschot Veelgestelde vragen over Mijn Van Lanschot Van Lanschot Bankiers s-hertogenbosch, maart 2017 Inhoudsopgave 1. Vragen over inloggen 3 Hoe log ik in met mijn Digipas? 3 Hoe log ik in met mijn Webber? 4 2.

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van MargaPas als betaalmiddel

Handleiding voor het gebruik van MargaPas als betaalmiddel Handleiding voor het gebruik van MargaPas als betaalmiddel Mei 2018 1 Inhoud Handleiding MargaPas als betaalmiddel... 3 1 Opwaarderen van uw MargaPas... 3 1.1 Stap 1: De website... 3 1.2 Stap 2: Registratie...

Nadere informatie

September 2018 Versie 2.0

September 2018 Versie 2.0 Handleiding voor het gebruik van de Azora Servicepas als betaalmiddel via i-deal September 2018 Versie 2.0 Inhoud Handleiding Azora Servicepas als betaalmiddel... 3 1 Opwaarderen van uw Azora Servicepas...

Nadere informatie

Inhoud... 1. 1 Aanmelden... 2 1.1 Aanmelden...2 1.2 Abonnement opzeggen...2. 2 Inloggen... 3

Inhoud... 1. 1 Aanmelden... 2 1.1 Aanmelden...2 1.2 Abonnement opzeggen...2. 2 Inloggen... 3 Handleiding 7x24.nl Algemeen In deze handleiding kunt informatie vinden over de algemene werkwijze van de site van 7x24.nl. Aspecten als aanmelden, informatie en de helpdesk komen hier aan de orde. Inhoud

Nadere informatie

Digitale post van de Belastingdienst

Digitale post van de Belastingdienst Belastingdienst Digitale post van de Belastingdienst Steeds meer mensen regelen via internet allerlei zaken. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen van een boek, het boeken van een vakantie en internetbankieren.

Nadere informatie

versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW

versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW HANDLEIDING MIJN DE LEEUW Inhoudsopgave Inloggen... 3 Gebruikersnaam of Wachtwoord vergeten?... 3 Startscherm "Tabblad mijn gegevens":... 4 Tabbladen... 5 Mijn

Nadere informatie

CitiManager: Beknopte migratiehandleiding voor kaarthouders

CitiManager: Beknopte migratiehandleiding voor kaarthouders Inhoud van deze beknopte handleiding: 1. Hoe registreer ik mij voor CitiManager? a) Uitsluitend kaarthouders in bezit van online rekeningoverzicht b) Uitsluitend kaarthouders met rekeningoverzicht op papier

Nadere informatie

Even praktisch. Zo gebruikt u Mijn Verzekeringsmap.

Even praktisch. Zo gebruikt u Mijn Verzekeringsmap. Even praktisch. Zo gebruikt u Mijn Verzekeringsmap. Mijn Verzekeringsmap is de persoonlijke online klantomgeving van Centraal Beheer Achmea. In Mijn Verzekeringsmap ziet u welke verzekering(en) u bij ons

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel

Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel April 2016 Inhoud Handleiding Huize Rosa Tag als betaalmiddel... 3 Manieren van Opwaarderen eerste keer... 3 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa...

Nadere informatie

Aan de slag met de Mobiel Bankieren App voor iphone & ipad (ios) Met deze handleiding kunt u simpel van start

Aan de slag met de Mobiel Bankieren App voor iphone & ipad (ios) Met deze handleiding kunt u simpel van start Aan de slag met de Mobiel Bankieren App voor iphone & ipad (ios) Met deze handleiding kunt u simpel van start Mobiel bankieren met ING U gaat aan de slag met onze Mobiel Bankieren App. We helpen u om stapsgewijs

Nadere informatie

Handleiding Internet Bankieren ( )

Handleiding Internet Bankieren ( ) Handleiding Internet Bankieren 2.00.71.35 (13-07-2015) Algemeen 2 Met Internet Bankieren van RegioBank regelt u gemakkelijk en snel uw geldzaken. Internet Bankieren is beveiligd. Alleen u heeft toegang

Nadere informatie

Pas van Dronten Instructies voor pashouders

Pas van Dronten Instructies voor pashouders Pas van Dronten Instructies voor pashouders In deze instructies leest u hoe u de Pas van Dronten kunt gebruiken. Er wordt uitgelegd: 1. Hoe u de pas kunt registreren op de website www.pasvandronten.nl.

Nadere informatie

Internetbankieren met Mijn ING. Zo gaat u eenvoudig van start

Internetbankieren met Mijn ING. Zo gaat u eenvoudig van start Internetbankieren met Mijn ING Zo gaat u eenvoudig van start 265244_1213.indd 1 05-11-13 09:41 Mijn ING Met Mijn ING bankiert u waar en wanneer u wilt. U kunt op elk moment precies zien hoeveel geld er

Nadere informatie

zelf Internet Bankieren

zelf Internet Bankieren zelf Internet Bankieren Wij helpen u graag op weg 2 zelf Internet Bankieren Wij vinden het fijn dat u Internet Bankieren gebruikt en helpen u graag op weg. Daarom leest u in deze handleiding hoe u bepaalde

Nadere informatie

Veilig online SNEL EN MAKKELIJK

Veilig online SNEL EN MAKKELIJK Veilig online SNEL EN MAKKELIJK 2 Veilig online Veilig online Sparen en beleggen waar en wanneer het u uitkomt Gemak, snelheid en op elk gewenst moment inzage in uw rekeningen; online sparen en beleggen

Nadere informatie

Deutsche Bank www.deutschebank.nl. Werken met db direct internet

Deutsche Bank www.deutschebank.nl. Werken met db direct internet Deutsche Bank www.deutschebank.nl Werken met db direct internet Werken met db direct internet U werkt met een nieuwe applicatie om online uw bankzaken te regelen: db direct internet van Deutsche Bank.

Nadere informatie

Samen sterker 4875 GOOD THRU

Samen sterker 4875 GOOD THRU Handleiding Moneycard Samen sterker 4875 GOOD THRU Start gebruik Moneycard U heeft een Moneycard en bijbehorende pincode in twee gesloten enveloppen ontvangen. U kunt uw Moneycard nu direct gebruiken samen

Nadere informatie

Handleiding Klantbeheerder

Handleiding Klantbeheerder Handleiding Klantbeheerder WWW.BNG Bank.NL: keuze Betalingsverkeer Downloaden formulieren FAQ s Technische beschrijvingen Gebruik en voorwaarden Digipass en Digipass App Tips voor veilig bankieren bij

Nadere informatie

Handleiding DSB Internet Banking Zakelijke Klant (Corporate)- autorisator

Handleiding DSB Internet Banking Zakelijke Klant (Corporate)- autorisator Handleiding DSB Internet Banking Zakelijke Klant (Corporate)- autorisator Versie 1.0 Februari 2018 Inhoudsopgave A. Inloggen op DSB Internet Banking 2 B. Hoofdscherm 3 C. Mijn overzicht 6 C.1 Mijn rekeningen

Nadere informatie

Handleiding Web Banking Digipass

Handleiding Web Banking Digipass Handleiding Web Banking Digipass 1 : Uw codes PIN De PIN-code, die u per post ontvangen hebt, dient u in te voeren in uw Digipass telkens u wenst in te loggen in Web Banking of wanneer u een omschrijving

Nadere informatie

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 3 Loonstroken inzien 5 4 Verlof 6 5 Verlofoverzicht afdeling / bedrijf 8 6 Verjaardagen 9 7 Declaraties en mutaties

Nadere informatie

digitale salarisstrook www.raetonline.nl HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK

digitale salarisstrook www.raetonline.nl HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK Versie 1.1 Pagina 1 van 8 augustus 2012 Inleiding Voor iedereen die maandelijks salaris ontvangt is de salarisstrook digitaal beschikbaar. De salarisstroken staan elke

Nadere informatie

Telefoon: +31(0)50 3183031 Fax: +31(0)50 3181656 E-mail: Groningen@mennens.nl

Telefoon: +31(0)50 3183031 Fax: +31(0)50 3181656 E-mail: Groningen@mennens.nl Mennens Amsterdam BV Contactweg 40 1014 AN AMSTERDAM Postbus 8051 1005 AB AMSTERDAM Mennens Dongen BV Metaalstraat 5 5107 ND Dongen Postbus 260 5100 AG Dongen Mennens Groningen BV Duinkerkenstraat 33 9723

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de Crabbehoff-pas als betaalmiddel via i-deal

Handleiding voor het gebruik van de Crabbehoff-pas als betaalmiddel via i-deal Handleiding voor het gebruik van de Crabbehoff-pas als betaalmiddel via i-deal Januari 2018 Inhoud Handleiding Crabbehoff-pas als betaalmiddel... 3 1 Opwaarderen van uw Crabbehoff-pas... 3 Stap 1: De website...

Nadere informatie

Handleiding Klantbeheerder

Handleiding Klantbeheerder Handleiding Klantbeheerder www.bngbank.nl BNG Bank: (keuze Betalingsverkeer) Downloaden formulieren FAQ s Technische beschrijvingen Gebruik en voorwaarden digipass Tips voor veilig bankieren bij BNG Bank

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Digitale salarisstrook Versie november 2014

Gebruikershandleiding Digitale salarisstrook Versie november 2014 Versie november 2014 OHM Roosevelstraat 18, 2321 BM Leiden Postbus 4009, 2301 RA Leiden T. (071) 5166600 F. (071) 5166699 www.ohm.nl Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Starten met Youforce...4 2.1 Inloggen

Nadere informatie

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Maart 2014 bijgewerkt mei 2014 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Mijn AGC... 3 Het ledenportaal... 3 Onthouden inloggegevens

Nadere informatie

Welkom op My Degroof Petercam

Welkom op My Degroof Petercam Welkom op My Degroof Petercam Hoe logt u de allereerste keer in op My Degroof Petercam vanop uw computer? 1 het Uw digipass en serienummer Als u uw digipass voor de eerste keer gebruikt: De toegang tot

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Inhoudstafel I. Aanmelden op de portal site van Sanoma Media... 3 II. CertiONE Bizmail in één oogopslag... 4 III. Controleren/wijzigen gebruikersgegevens... 5 IV. Aanmaken e-factuur

Nadere informatie

e-sign app voor ios Handleiding voor installatie en gebruik

e-sign app voor ios Handleiding voor installatie en gebruik Handleiding voor installatie en gebruik Inhoud e-sign app installeren en registreren van uw gebruikersprofiel... 3 Opdrachten selecteren en autoriseren... 11 Overige instellingen en opties... 17 2 e-sign

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de Elde-Pas als betaalmiddel

Handleiding voor het gebruik van de Elde-Pas als betaalmiddel Handleiding voor het gebruik van de Elde-Pas als betaalmiddel Januari 2017 Inhoud Handleiding Elde-Pas als betaalmiddel... 3 1 Opwaarderen van uw Elde-Pas... 3 Stap 1: De website... 3 Stap 2: Registratie...

Nadere informatie

Handleiding Internetbankieren

Handleiding Internetbankieren Handleiding Internetbankieren 1) I N L E I D I N G... 2 2) H E L P D E S K... 2 3) V E R K L A R I N G I C O N E N... 2 4) O V E R Z I C H T H O M E P A G I N A... 3 5) R E K E N I N G E N... 3 a. Mutaties...

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding voor instellingen die gebruik maken van. Nabij Patiënt Testen. Met web applicatie Tropaz 2.0

Gebruikers Handleiding voor instellingen die gebruik maken van. Nabij Patiënt Testen. Met web applicatie Tropaz 2.0 Bladnr : 1/16 Gebruikers Handleiding voor instellingen die gebruik maken van Nabij Patiënt Testen Met web applicatie Tropaz 2.0 Trombosedienst Leiden Poortgebouw Rijnsburgerweg 10 2333 AA Leiden Telefoon:

Nadere informatie

Handleiding Klantportal Mijn Onderwijsgroep

Handleiding Klantportal Mijn Onderwijsgroep Handleiding Klantportal Mijn Onderwijsgroep De Klantportal van de Onderwijsgroep Noordwest-Holland is een persoonlijk platform waar onze klanten gegevens kunnen beheren, inschrijven op cursussen en informatie

Nadere informatie

RECORD BANK

RECORD BANK RECORD BANK RECORD@HOME 1 1. INHOUD Inhoud...1 Wat is Record@Home?...2 Hoe uw Record@Home abonnement gebruiken?...3 Gebruik van de kaartlezer...4 Gebruik van de digipass...5 Gebruik van de elektronische

Nadere informatie

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Januari 2016 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Onthouden inloggegevens op computer... 5 Wachtwoord

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cicero Trainingen

Gebruikershandleiding Cicero Trainingen Gebruikershandleiding Cicero Trainingen Inhoud Hoe log ik in?... 2 Gevolgen van de privacyverklaring... 4 Werken op een groepsaccount van Cicero... 4 Wachtwoord vergeten... 5 Ingelogd zijn... 5 Individueel

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfmeters

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfmeters Gebruikershandleiding Tropaz voor zelfmeters Contactgegevens: Trombosezorg Atalmedial Telefoon: (088) 0037 750 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 4 2. Aanmelden... 4 2.1 De eerste keer aanmelden... 4 2.2 Inlogscherm...

Nadere informatie

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Maart 2014 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Mijn AGC... 3 Het ledenportaal... 3 Wachtwoord opvragen of vergeten... 4 Inzien

Nadere informatie

Internet bankieren. Is bankieren via internet veilig?

Internet bankieren. Is bankieren via internet veilig? Internet bankieren Is bankieren via internet veilig? In de eerste plaats is veiligheid uw eigen verantwoordelijkheid: u moet toegangscodes (uw pincode of gebruikersnaam en wachtwoord) geheim houden, goed

Nadere informatie

Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014. Handleiding Billingportal Telefonie

Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014. Handleiding Billingportal Telefonie Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014 Handleiding Billingportal Telefonie Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 INLOGGEN... 4 3 GESPREKSDETAILS... 5 3.1 TOTALEN... 5 3.2 DETAILS... 6 4 FACTURATIE... 7 5 MOBIEL (INDIEN

Nadere informatie

Handleiding Klantbeheerder

Handleiding Klantbeheerder Handleiding Klantbeheerder www.bngbank.nl BNG Bank: (keuze Bankieren-Betalingsverkeer) Downloaden formulieren FAQ s Technische beschrijvingen Gebruik en voorwaarden digipass Tips voor veilig bankieren

Nadere informatie

Aanvragen Postcode ideal

Aanvragen Postcode ideal Aanvragen Postcode ideal Om gebruik te kunnen maken van Postcode ideal dient u eerst een account aan te maken. Dit kunt u doen door in uw webshop via Webshop > Betaalmethodes > Postcode op de knop Maak

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Welkom op My Degroof Petercam

Welkom op My Degroof Petercam Welkom op My Degroof Petercam Hoe logt u de allereerste keer in op My Degroof Petercam vanop uw ipad? 1 het Uw digipass en serienummer Als u uw digipass voor de allereerste keer gebruikt: De toegang tot

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nabij Patiënt Testen. Met webapplicatie Tropaz 2.0

Gebruikershandleiding Nabij Patiënt Testen. Met webapplicatie Tropaz 2.0 Gebruikershandleiding Nabij Patiënt Testen Met webapplicatie Tropaz 2.0 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 3 1. Algemeen... 5 1.1 Inlogscherm... 7 1.2 Wachtwoord vergeten... 8 1.3 Wachtwoord wijzigen...

Nadere informatie

Handleiding ATA-Nederland

Handleiding ATA-Nederland Handleiding ATA-Nederland Inhoudsopagve 1. Start 1 1.1. Toegang tot ATA-Nederland en Aanmelding 1 2. Carnet-ATA aanvragen 3 2.1. Inloggen in ATA-Nederland 3 2.2. Nieuw Carnet-ATA aanvragen 4 2.2.1 Stap

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfmeters

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfmeters Gebruikershandleiding Tropaz voor zelfmeters Contactgegevens: Trombosedienst Leiden Adres: Rijnburgerweg 10 2333 AA Leiden Telefoon: (071) 526 24 49 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 4 2. Inloggen... 4 2.1

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK ~ 1 ~

HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK ~ 1 ~ HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK ~ 1 ~ Inleiding Voor iedereen die maandelijks salaris ontvangt is de salarisstrook digitaal beschikbaar. De salarisstroken staan elke maand de dag van de betaaldatum

Nadere informatie

Yellowbrick handleiding Mijn Yellowbrick

Yellowbrick handleiding Mijn Yellowbrick Yellowbrick handleiding Mijn Yellowbrick Handleiding Mijn Yellowbrick november 2010 1 Het gebruik van uw persoonlijke pagina Mijn Yellowbrick Als klant van Yellowbrick heeft u toegang tot uw account via

Nadere informatie

1. Inloggen... 3. 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3. 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3

1. Inloggen... 3. 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3. 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3 Inhoud 1. Inloggen... 3 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3 1.3 Inloggen met pincode op mobiele app... 4 2. Berichtenservice... 5 3. Bedrijfsmonitor...

Nadere informatie

Handleiding. Internet Bankieren. 1 Algemeen. Inhoud. 1.1 Internet Bankieren met groene adresbalk. 1.2 Hulp bij Internet Bankieren

Handleiding. Internet Bankieren. 1 Algemeen. Inhoud. 1.1 Internet Bankieren met groene adresbalk. 1.2 Hulp bij Internet Bankieren Handleiding Internet Bankieren Inhoud 1 Algemeen... 1 1.1 Internet Bankieren met groene adresbalk...1 1.2 Hulp bij Internet Bankieren...1 1.3 Uw Zelfstandig Adviseur...1 1.4 Privacy...1 2 Inloggen en uitloggen...2

Nadere informatie

Handleiding Online Ondernemingsplan IMK

Handleiding Online Ondernemingsplan IMK Handleiding Online Ondernemingsplan IMK voor de Gebruiker Versie 2.0 Ondanks dat er de grootst mogelijke zorg is besteed aan het 'Online Ondernemingsplan IMK' blijft er de kans bestaan op een technische

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing voor uw. BKCP Online Digipass. Gelukkig niet de grootste.

Gebruiksaanwijzing voor uw. BKCP Online Digipass. Gelukkig niet de grootste. Gebruiksaanwijzing voor uw BKCP Online Digipass Gelukkig niet de grootste. Inhoudsopgave 1. Wat is een digipass? 1. Wat is een digipass?...p3 2. Hoe kunt u de digipass activeren?...p4 3. Hoe kunt u de

Nadere informatie

Handleiding Mijn Yellowbrick

Handleiding Mijn Yellowbrick Handleiding Mijn Yellowbrick versie 2.0 augustus 2014 Voordelig bricken, makkelijk parkeren INHOUDSOPGAVE MIJN YELLOWBRICK 3 MIJN GEGEVENS 5 MOBIEL 7 KAARTEN 10 PARKEREN 13 TRANSACTIES 14 FACTUREN 14 ZAKELIJK

Nadere informatie

Registreren Inloggen - Profiel beheren

Registreren Inloggen - Profiel beheren Registreren Inloggen - Profiel beheren Inhoud: iedereen die gebruik wil maken van Kwaliteitscholen moet inloggen, behalve als iemand alleen een onderzoek invult. Voor bepaalde functionaliteiten (uitzetten

Nadere informatie

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Sdu Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl september 2013 1 Inhoudsopgave Overzicht... 3 Converteren banknummers... 3 Rapport maken...

Nadere informatie

Voorwaarden Internetbankieren en Webbeleggen

Voorwaarden Internetbankieren en Webbeleggen 1 Voorwaarden Internetbankieren en Webbeleggen 2 Inhoud 1 Definities 3 2 Algemeen 3 3 Opdracht 3 4 Beveiliging 4 5 Internet 5 6 Aansprakelijkheid 6 3 Voorwaarden Internetbankieren en Webbeleggen 1. Voorwaarden

Nadere informatie

Handleiding beheeromgeving Le Credit Sportif

Handleiding beheeromgeving Le Credit Sportif Handleiding beheeromgeving Le Credit Sportif v 0..2.5 Inhoudsopgave:. Inloggen...3 2. Persoonlijk...4 2.. Persoonlijk - Gebruikersgegevens...4 2.2. Persoonlijk - Rekeningen...5 2.2.. Persoonlijk - Rekeningen

Nadere informatie

Pas van Dronten Instructies voor pashouders

Pas van Dronten Instructies voor pashouders Pas van Dronten Instructies voor pashouders In deze instructies leest u hoe u de Pas van Dronten kunt gebruiken. Er wordt uitgelegd: 1. hoe u de pas kunt registreren op de website www.pasvandronten.nl;

Nadere informatie

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers.

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. De contactpersoon bij uw organisatie, meldt u aan in het systeem van NS door het invullen van uw persoonlijke gegevens en email-adres. Op dit email

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.0

Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.0 Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten Met web applicatie Tropaz 2.0 Ondervindt u problemen bij het gebruik van het programma Tropaz, neemt u dan contact op met uw eigen trombosedienst. 2012

Nadere informatie

Handleiding Ledenadministratiepakket

Handleiding Ledenadministratiepakket Handleiding Ledenadministratiepakket Badminton Nederland heeft met ingang van 1 januari 2015 een nieuw ledenadministratie pakket. Badminton Nederland heeft bij het laten ontwerpen van dit pakket zoveel

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies

Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies 2 MaxRes Backoffice Overzicht In deze handleiding vindt u een uitgebreide uitleg over de backoffice van MaxRes. Per tabblad zal besproken worden welke opties

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfmeters

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfmeters Gebruikershandleiding Tropaz voor zelfmeters Contactgegevens: Trombosedienst Deventer Telefoon: (0570) 536271 op werkdagen van 10.30 uur tot 12.00 uur 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 4 2. Inloggen... 4

Nadere informatie

Digipass scherm. Logincode genereren. Bevestigingscode genereren. Digipass aan of uitzetten. Correctie toets GEBRUIK EN VOORWAARDEN DIGIPASS

Digipass scherm. Logincode genereren. Bevestigingscode genereren. Digipass aan of uitzetten. Correctie toets GEBRUIK EN VOORWAARDEN DIGIPASS GEBRUIK EN VOORWAARDEN DIGIPASS De digipass is een soort rekenmachine die na het ingeven van de PIN-code een tijdelijk login-code berekent welke maar 1 keer te gebruiken is (One Time Password). Met deze

Nadere informatie

Handleiding patiëntportaal

Handleiding patiëntportaal Handleiding patiëntportaal Huisartsenpraktijk Burgers & Tieleman Inhoud Handleiding patiëntportaal... 1 Registreren... 2 Voordat u begint... 2 Een account aanmaken... 2 Registreren... 3 Bevestig uw account...

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Tropaz voor reguliere patiënten

Gebruikershandleiding. Tropaz voor reguliere patiënten Gebruikershandleiding Tropaz voor reguliere patiënten Contactgegevens: Trombosedienst Leiden Adres: Rijnburgerweg 10 2333 AA Leiden Telefoon: (071) 526 24 49 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 4 2. Inloggen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfmeters

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfmeters Gebruikershandleiding Tropaz voor zelfmeters Contactgegevens: Trombosedienst Bravis Telefoon: (088) 70 68 000 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 5 2. Inloggen... 5 2.1 De eerste keer aanmelden... 5 2.2 Aanmeldscherm...

Nadere informatie

Handleiding online orders

Handleiding online orders Handleiding online orders Versie 2.0 11-09-2011 Inhoud 1. Inloggen... 3 1.1 Gebruikersnaam...3 1.2 Wachtwoord...3 1.3 Ik heb nog geen account...3 1.4 Inloggegevens vergeten...4 1.5 Openingstijden online...4

Nadere informatie

HANDLEIDING MIJN DE LEEUW

HANDLEIDING MIJN DE LEEUW HANDLEIDING MIJN DE LEEUW HANDLEIDING MIJN DE LEEUW Inhoudsopgave Inloggen... 3 Gebruikersnaam of Wachtwoord vergeten?... 3 Startscherm "Tabblad mijn gegevens":... 4 Tabbladen... 5 Mijn gegevens... 5 Verzekeringen...

Nadere informatie

Samen sterker 4875 GOOD THRU

Samen sterker 4875 GOOD THRU Handleiding Moneycard Samen sterker 4875 GOOD THRU Start gebruik Moneycard U heeft een Moneycard en bijbehorende pincode in twee gesloten enveloppen ontvangen. U kunt uw Moneycard nu direct gebruiken samen

Nadere informatie

Handleiding managerlogin HR en salaris online

Handleiding managerlogin HR en salaris online Handleiding managerlogin HR en salaris online Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 3 Verlof 5 4 Verzuim 7 5 Kalender 9 6 Declaraties 11 7 Uitloggen 13 1 Inleiding Met uw managerlogin is het mogelijk

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding.. 2 2. Aanvragen directe bankkoppeling.. 2 2.1 Aanvraag bij de ABN AMRO...3 2.2 Aanvraag bij de Rabobank. 6 3. Activeren directe

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013 Inhoud 1. Inschrijven 2. Oproep zoeken en erop reageren 2.1 Inloggen 2.2 Twee manieren om oproepen te zoeken 2.2.1 Oproep zoeken per rubriek 2.2.2 Oproep

Nadere informatie

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding voor de Opdrachtgever EuroSystems B.V. Nieuwegein 2008, EuroSystems B.V., Nieuwegein Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

Taken verdelen portal Centrale Eindtoets

Taken verdelen portal Centrale Eindtoets Taken verdelen portal Centrale Eindtoets Helpdesk Centrale Eindtoets Het gebruik van de portal Centrale Eindtoets wordt ondersteund door de helpdesk Centrale Eindtoets. Bereikbaar op werkdagen van 8.30-17.00

Nadere informatie

Opstarthandleiding Click & Claim Verkorte Versie. 1 van 15

Opstarthandleiding Click & Claim Verkorte Versie. 1 van 15 Opstarthandleiding Click & Claim Verkorte Versie 1 van 15 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding: Click & Claim opstarten 3 2. In- en uitloggen Click & Claim 4 3. Click & Claim gebruiksklaar maken 5 3.1. Inlezen

Nadere informatie