Verontschuldigd: Paul Dhondt, Rita Van Ganse, Thea Van Gelder-Peeters, Zr.Hedwig, Zr.Brems, Zr.Willibrorda, Roger Laermans, Zr. Goretti.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verontschuldigd: Paul Dhondt, Rita Van Ganse, Thea Van Gelder-Peeters, Zr.Hedwig, Zr.Brems, Zr.Willibrorda, Roger Laermans, Zr. Goretti."

Transcriptie

1 Parochie H.Sacrament Verslag van de open parochieraad van 3 december Aanwezig: Lieve Bastiaens, Denise Bernaerts, Jan Cox, Paul De Bois, Rik De Vleesschauwer, Francine Geens, Rita Gubbi, Jean-Marie Houben, André Paessens, Chris Pilta, Gerda Renap, Ivo Sauviller, Peter Van Beek, Maurits Van Elsacker, Renilde Van Zand, Paul Vandenbossche, Peter Verstuyft, Gerd Verstuyft, Lieven Van den Eede, Doris Van der Aa. Verontschuldigd: Paul Dhondt, Rita Van Ganse, Thea Van Gelder-Peeters, Zr.Hedwig, Zr.Brems, Zr.Willibrorda, Roger Laermans, Zr. Goretti. Verslag Pastoor Paul De Bois opent de vergadering met een bezinning. Bij het verslag van 17 september: geen opmerkingen. 1. Vragen/Antwoorden Geloofsvorming: op 9 december houdt pastoor Paul een bezinning rond christelijke hoop in het Cenakel om 20u (dezelfde bezinning in De Verrezen Heer om 14u30). Er worden affiches gemaakt voor de kerk (cenakel en gang) De data voor de vastenconferenties 2010: 24/02, 10/03, 24/03. Zangboeken Deze zijn in gebruik (80 exemplaren). De klassieke tekstboekjes vallen weg. De cantorij heeft ook 40 exemplaren. Opbergkastjes: uit de pastorie worden een aantal rekken gehaald en in de kerk gesplaatst. En nu maar zingen!!! Lichtsensor aan het Cenakel: na het snoeien van de bomen zal dit geïnstalleerd worden. Ontbijt voor vrijwilligers: wordt vervangen door een receptie. Oorspronkelijk voorzien op 3 januari in de kerk. Omdat de pastoor nog niet aan bilocatie kan doen, wordt deze receptie gekoppeld aan de installatie van het PT op 24 januari. Lectorenvergadering: was voorzien in oktober. Nieuwe datum: zondag 28 februari om 11u (na de mis). Vooral bedoeld om te leren omgaan met de micro. Marc Goister zal gevraagd worden om te assisteren. Het is de bedoeling om ook de occasionele lectoren van organisaties of de uitvaarten mee uit te nodigen. Eens op voorhand oefenen aan de micro kan nuttig zijn. De pastoor zal Rita Van Gansen hiervan verwittigen.. De parochiale organisaties verwittigen hun eigen lectoren.

2 Werkgroep liturgie: voor advent en kerst is het nu te laat. Pastoor Paul De Bois zal de leden van de werkgroep via een aantal data voorstellen. Op die vergadering zal de pastoor zijn visie ontwikkelen over liturgie. Iedereen die met liturgie iets te maken heeft is welkom. Geluidsinstallatie: er blijven twee knelpunten bestaan. De geluidsbox op het hoogkoor en de gevoeligheid van sommige micro s op het koor. Paul Vandenbossche meldt dat dit een investering moeten worden binnen enkele jaren. Er zal een bestek opgevraagd, zo weten we waar we voorstaan. Rik dv geeft een adres van een installateur door aan de kerkraad ( Luc De Paepe, 09/ of 0472/ ) Website: deze functioneert goed maar moet nog ontdekt worden door heel wat mensen om er een dynamisch en actueel nieuwsplatform van te maken. OKRA: de onderhandelingen lopen nog. KR communicatie over de maandelijkse omhalingen: na twee omhalingen (oktober en november) rest er nog iets meer dan 200,00 rond te halen. De communicatie rond de resultaten kan iets ruimer gebeuren. De OPR stelt voor om niet elke maand een ander project voor te stellen maar te blijven gaan tot één project is afgewerkt (bv. nu alles zetten op het bedrag voor de herstelling van het dak). Vanaf 2010 zal de KR dit voorstel opnemen. Een volgend project zal de herstelling zijn van de glasramen. Samenstelling van het PT en aanstelling: Paul De Bois, Jean-Marie Houben, Gerda Renap, Lief Bastiaens, Rita Gubbi en Annelies Van Beurden. Het PT zal officieel aangesteld worden door deken Jef Barzin op zondag 24 januari Globale aanpak kerk- en marktplein: Jan Cox laat weten dat er onderhandelingen bezig zijn met het district ivm een globale aanpak van de verkeerssituatie van de straten rond de school. Hieronder valt ook een aanpassing van het marktplein. Het zou zinvol zijn dat de kerkraad op deze onderhandelingen zou inspelen om te kijken wat er kan gebeuren met het kerkplein. Zijdelings komen de kledingsbakken ter sprake op de grond van de pastorie naast de Bolhoed. Deze plek wordt door iedereen ervaren als een aanzuigplek voor afval en zwerfvuil. De OPR vraagt aan het PT een brief te schrijven aan Missiehulp om deze bakken weg te halen. Planning OPR 2010: de OPR van 10 juni wordt voorbehouden aan een thema. Als OPR buigen we ons dan over de toekomst van onze parochie. Dit eerste gesprek kan ons helpen stilaan te groeien, in samenspraak met het bisdom, naar een visie voor onze plaatselijke kerk. Paul De Bois zal Wim Seldeslaghs (vicaris van het bisdom) uitnodigen om op die dag de krijtlijnen van het bisdom voor ons uit te tekenen.

3 Paul Vandenbossche geeft bondig verslag van de studiedag die doorging in de (gewezen) St.-Augustinuskerk (AMUZ) op initiatief van de stad over de toekomst van de kerkgebouwen in Antwerpen. 2. Verslag van de financiële commissie van 17 november (Paul De Bois) De pastoor wijst op de goede en zinvolle samenwerking tussen de verschillende financiële entiteiten op onze parochie. Enkele détails: de parochie haalt een gemiddelde van 54,00 per collecte rond (36 weekends per jaar) Missiezondag werd door iedereen vergeten: de kerkraad laat weten dat zij zullen bijpassen. Paul Dhondt blijft Rik dv assisteren in de boekhouding van de parochiegelden. Het PC onderzoekt deelname met het feestzalencircuit van het district Berchem. De algemene vergadering van de HHF gaat door op vrijdag 11 december in het parochiecentrum om 20u. Iedereen welkom! Jan Cox, directeur Hinkelpad, geeft de laatste stand van zaken weer: achterbouw Helderstraat is aangekocht, dossier voor aankoop voorbouw is lopend, aankoop van pastorie zal rond zijn binnen dit en twee maanden. Kerkraad: we mogen stellen dat de kerkraad dit jaar (2009) 21700,00 tekort heeft om zelf alle kosten te kunnen dekken. 3. Bewegingen, organisatie en werkgroepen aan het woord Welzijnszorg: Rdv geeft enige uitleg bij de adventswerking van WZZ in onze parochie. Kalenders werden verkocht, kaarsen, homilie de tweede zondag, infomateriaal in de kerk, speciale collecte voor wzz de derde zondag. Vraag: een vijftal kalenders meer aankopen (dit jaar 35). Soep op de stoep: wordt niet georganiseerd. Een aantal mensen stellen voor om dit volgend jaar toch te voorzien, er zijn een aantal vrijwilligers die klaar staan. Werkgroep communicatie: de website moet nog meer gebruikt en geactualiseerd worden. Het is aan de verantwoordelijken van alle groepen om hun uitnodigingen, verslagen, foto s ZELF door te geven aan de drie mediakanalen van de parochie: WEBSITE, PAROCHIBLAD, PANELEN IN DE KERK. Dit vraagt natuurlijk een zekere automatische reflex die nog moet groeien. Er wordt hierover een brief opgesteld met enkele richtlijnen die zo breed mogelijk moet verspreid worden. Het is de bedoeling dat elke boodschap op DRIE plaatsen tegelijk verschijnt. Vragen van de wg: meer foto s, misintenties op website?, parochiekalender voor drie maanden (groen boekje), signaleer fouten aub, opvolging van de vormelingen, verslagen.

4 4. Varia kapel in de Vosstraat: mededelen dat er een nachtmis is om 24u in onze Kerk. Moeten we als OPR deze gemeenschap ook niet meer betrekken op onze parochie, bv via uitnodiging en verslag OPR? OKRA: deelt mee dat het tijdens de laatste OKRA-vergadering bar koud was in het PC. Dit is natuurlijk geen goede reclame om meer naar het PC te komen. De voorzitter reageert hierop door te stellen dat mogelijke klachten beter rechtstreeks aan de verantwoordelijken worden meegedeeld. KAV stelt dan weer vast dat de verwarming boven soms blijft opstaan. 50 jaar kerkgebouw Sacrament: de KR deelt mee dat op 2 mei 2010 dit feit zal gevierd worden. Misviering, receptie, kleine tentoonstelling, rondleiding in de kerk, gelegenheidskoor, samen met bewegingen e.a. Tegen de OPR van 4 maart zal hierover concreter kunnen gesproken worden. Vormsel: Er zijn 15 kinderen die zich voorbereiden. Op 22 mei om 15u gezamenlijke vormselviering in onze kerk (federaal). De geloofsbelijdenis gebeurt per parochie, bij onze tijdens de paaswake De eerste communie gaat ook door op 22 mei, maar dan om 10u. Nachtmis: voorstel om tijdens de nachtmis de panelen enigszins naar voren te plaatsen, wordt aanvaard. De drank IN de kerk ziet men niet zo zitten, tenzij het zeer slecht weer zou zijn. Vraag van Lieven VdE naar de muziekinstrumenten: harmonium, orgel. De kwaliteit ligt niet zo hoog. Dit brengt meteen ook het gesprek op gang omtrent de standplaats van de koren : boven op hoogzaal? vooraan inde kerk met gezicht naar het altaar of naar het volk? boven op trappen of niet? Vele vragen, nog geen antwoorden!! Voor kerstdag wordt nog een oplossing gezocht. Verslag rdv Volgende data: 4 maart juni 2010 (thema: Een visie op de toekomst van onze parochie)

5 Bijlagen: Op te volgen op korte termijn: - rekken van pastorie naar de kerk brengen - Rita Van Gansen verwittigen van de lectorenvergadering - Organisaties verwittigen hun lectoren voor de vergadering van 28 februari 11u - Nieuwe datum opzoeken voor Werkgroep Litirgie - Bestek geluidsinstallatie - Besprekingen met district ivm kerkplein (zie Jan Cox) - Brief aan Missiehulp: weghalen kledinsgbakken - Wim Selderslaghs uitnodigen voor OPR 10 juni - Regeling missiezondag - Richtlijnen ivm gebruik van website, parochieblad en kerkborden - Contact met zusters van de Vosstraat - Kerkborden verplaatsen ivm nachtmis Agenda: - 9 december bezinning door Paul De Bois, 20u Cenakel - 11 december, algemene vergadering HHF, 20u PC - 24 januari 2010 installatie PT + receptie - 28 februari 2010 lectorenvergadering, in de kerk om 11u - 4 maart volgende OPR - 2 mei jaar kerkgebouw - 22 mei 2010 om 10u eerste communie om 15u vormsel

Een volwaardige parochie bestaat uit volgende vier grondelementen:

Een volwaardige parochie bestaat uit volgende vier grondelementen: H.Sacrament - Groenenhoek Open Parochieraad Verslag van 10 juni 2010 Aanwezigen: Denise Bernaerts, Jan Cox, Paul De Bois, Rik De Vleesschauwer, Paul Dhondt, Rita Gubbi, Jean-Marie Houben, Marijke Mannaerts,

Nadere informatie

Verontschuldigd: Ivo Sauviller, Paul Debois, Peter Verstuyft, Herman Dister, Rita Gubbi, Jan Cox, Zr. Willibrorda.

Verontschuldigd: Ivo Sauviller, Paul Debois, Peter Verstuyft, Herman Dister, Rita Gubbi, Jan Cox, Zr. Willibrorda. Federatie Berchem Parochie H.Sacrament Open Parochieraad van 13 december 2007 verslag Aanwezig: Martin Hikspoors, Vic Brems, Zr. Hedwig, Thea Van Gelder, Denise De Smedt, Bob Laenen, Geert Van Beurden,

Nadere informatie

Gemeenschappelijk Parochieteam 5 januari 2010

Gemeenschappelijk Parochieteam 5 januari 2010 Parochie VerrezenHeer Heilig Sacrament Aanwezig: Pastoor Paul Gemeenschappelijk Parochieteam 5 januari 2010 PT Verrezen Heer: Lucia (kosteres), Theo Decker (diaken), Patrick Claes, Arlette Lenaerts, Greta

Nadere informatie

Vormsel Heilige Kruisverheffing

Vormsel Heilige Kruisverheffing Vormsel Heilige Kruisverheffing Dinsdag 19 mei was er ook voor de vormelingen van de H. Kruisverheffing een wake. In een eerste deeltje werden de voorbije catechesebijeenkomsten kort opgeroepen. Daarna

Nadere informatie

Een kalender van Kerk zijn

Een kalender van Kerk zijn Een kalender van Kerk zijn Werkjaar Liturgisch jaar Diocesane initiatieven Vieren Verkondigen Gemeenschap Dienen Wat te doen vooraf, en terugkerende activiteiten September Nagaan welke initiatieven er

Nadere informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie Kring 12 Info-avond vormsel 2017 1 Algemene informatie 2 1 De W(eet)-vragen Waarom? Wanneer? Waar? Wat? Wie? 3 Wat? Vormsel is één van de 7 sacramenten Maakt deel uit van de initiatiesacramenten (samen

Nadere informatie

Bijzondere Algemene vergadering 9 juni 2015 Cultureel Centrum. 9 septemer 20 u.

Bijzondere Algemene vergadering 9 juni 2015 Cultureel Centrum. 9 septemer 20 u. Verslag Titel verslag: Datum en uur Plaats Volgnummer: Datum volgende Bijzondere Algemene vergadering 9 juni 2015 Cultureel Centrum 9 septemer 20 u. Verslag vorige goedgekeurd Commentaar: 1. Aanwezigen

Nadere informatie

Kennismakingsweekend Tongerlo. Film Jezus: wie is Hij? deel 1 en zoektocht in de kerk. Film Jezus: wie is Hij? deel 1 en zoektocht in de kerk

Kennismakingsweekend Tongerlo. Film Jezus: wie is Hij? deel 1 en zoektocht in de kerk. Film Jezus: wie is Hij? deel 1 en zoektocht in de kerk VORMSELCATECHESE KALENDER 2015 2016 Pastorie: Pastorijstraat 30 contact Liesbeth 0474 94 57 91 of gorisliesbeth@icloud.com Kerk: Houtmarkt 1 Kapel Mariadal: Klein Overlaar 3 (ingang via Vroentestraat)

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2018

EERSTE COMMUNIE 2018 EERSTE COMMUNIE 2018 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Mia Verbanck sterke symbolen Het was een vrijwillige

Nadere informatie

HET VORMSELTRAJECT. Samen groeien in geloof

HET VORMSELTRAJECT. Samen groeien in geloof HET VORMSELTRAJECT Samen groeien in geloof Opnieuw kiezen. Je wordt niet als christen geboren, je moet het worden! Doopsel: keuze van de ouders Vormsel: keuze van het kind en de ouders samen Twee accenten

Nadere informatie

Zo droom ik het. Zo is het voor mij nu 1,8 2

Zo droom ik het. Zo is het voor mij nu 1,8 2 PAROCHIERAAD ONZE-LIEVE-VROUW MIDDELARES, BERCHEM WERKJAAR 2016-2017 Onze parochie, een (geloofs)gemeenschap tussen droom en werkelijkheid Een vragenlijst als aanzet tot gesprek (deel 2) Er kwamen in het

Nadere informatie

INVENTARIS WERKPUNTEN PR uit verslagen

INVENTARIS WERKPUNTEN PR uit verslagen INVENTARIS WERKPUNTEN PR 2017-2018 uit verslagen 2016-2017 Wat? wie? hoe? 1. HOE NAAR DE TOEKOMST KIJKEN EN WERKEN AAN VISIE? Het verleden is voorbij, het oude werkt niet meer. Een crisistijd kan een tijd

Nadere informatie

Horen, zien en spreken Multimedia in de Margaretakerk Knokke-Heist (document uit 2012, aangepast in 2016, rode tekst)

Horen, zien en spreken Multimedia in de Margaretakerk Knokke-Heist (document uit 2012, aangepast in 2016, rode tekst) Horen, zien en spreken Multimedia in de Margaretakerk Knokke-Heist (document uit 2012, aangepast in 2016, rode tekst) De Margaretakerk is groot, het schip is open en ruim. In de klassieke opstelling was

Nadere informatie

Dekenale werkvergadering

Dekenale werkvergadering Datum: 18/09/2014 Aanwezig: Geert Leenknegt, Herman Cooreman, François Van Puyvelde, Myriam Stevens, Daniël Herinckx, Chris Cooreman, Linda Van de Winkel, Christophe Arnould Gebedsmoment: De dekenale werkvergadering

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2012 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

9.00 uur: H. Mis, aldaar uur: Aanbidding in de St. Martinuskerk te Breust uur: H. Mis, aldaar

9.00 uur: H. Mis, aldaar uur: Aanbidding in de St. Martinuskerk te Breust uur: H. Mis, aldaar 2018 Ook zijn er door-de-weekse missen in onze kerken: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 10.30 uur H. Mis in de St. Martinuskerk te Breust i.v.m. Bron en Mottenburgh 18.30 uur: aanbidding in de

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 23 dd 10-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 juni: Elfde zondag door het jaar: Het rijk is als een mosterdzaadje (Mc. 4, 26-34). Dinsdag 16 juni:

Nadere informatie

J A N U A R I J A A R G A N G 61 nr Op zaterdag 25 Februari 2017 bent U uitgenodigd. om deel te nemen aan onze

J A N U A R I J A A R G A N G 61 nr Op zaterdag 25 Februari 2017 bent U uitgenodigd. om deel te nemen aan onze D e Schakel J A N U A R I 2 0 1 7 J A A R G A N G 61 nr. 483 pag. 1 Op zaterdag 25 Februari 2017 bent U uitgenodigd om deel te nemen aan onze FANTASTISCHE ONOVERTROFFEN FEESTELIJKE KWB Gourmet avond welke

Nadere informatie

EVALUATIE LITURGISCH BELEID. Pastoraal team. HH. Franciscus en Clara Parochie

EVALUATIE LITURGISCH BELEID. Pastoraal team. HH. Franciscus en Clara Parochie EVALUATIE LITURGISCH BELEID Pastoraal team HH. Franciscus en Clara Parochie Notitie voor evaluatie met allen die betrokken zijn bij de liturgie 1 EVALUATIE LITURGISCH BELEID FRANCISCUS EN CLARA PAROCHIIE

Nadere informatie

1. Een overzicht van de huidige pastorale situatie.

1. Een overzicht van de huidige pastorale situatie. Een toekomst voor de parochiekerken Instrumentarium 4 Uitschrijven pastorale planning en organisatie Dit instrumentarium helpt u bij het opstellen van een pastorale planning en organisatie. De delen 1

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer, In deze brochure

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 33, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, 2015-2016 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer,

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u

VERSLAG. Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u VERSLAG Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u Laatste verslag 1. brandpreventie : eerste brandoefening dit schooljaar al achter de rug, verliep vlot en binnen de tijd. Volgende brandoefening

Nadere informatie

Sint-Thomas Male. Kerstnachtviering: Alles is klaar. Net voor de viering Jezus is er nog niet.

Sint-Thomas Male. Kerstnachtviering: Alles is klaar. Net voor de viering Jezus is er nog niet. Sint-Thomas Male Kerstnachtviering: Alles is klaar Net voor de viering Jezus is er nog niet. Opening van de viering door pastoor Hugo. Els Arnout (sopraan) en Elien Rogiers (piano) ondersteunen de nachtviering.

Nadere informatie

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2018-2019 BESTE OUDERS/VERZORGERS, Wat fijn dat uw zoon/dochter dit jaar de Eerste Communie doet in de Heilige Martinusparochie. Dit boekje bevat informatie over de

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2017

EERSTE COMMUNIE 2017 EERSTE COMMUNIE 2017 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Het was een vrijwillige keuze én een engagement om

Nadere informatie

Situering in de parochiegemeenschap

Situering in de parochiegemeenschap 2 Situering in de parochiegemeenschap 1. Een parochie wordt opgebouwd door het samenspel van vele mensen, groepen en verenigingen die zich laten inspireren door de Bijbel en de woorden en daden van Jezus

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel

Parochie Sint Christoffel Parochie Sint Christoffel Vorming & Gesprek 2018-2019 St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Voorwoord Mede gezien de kosten ervan, zullen er dit jaar geen boekjes

Nadere informatie

NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven. Uit de pen van de pastoor. Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014

NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven. Uit de pen van de pastoor. Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014 NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014 Uit de pen van de pastoor Wanneer op een zomeravond de lucht dreigend donker wordt en de wind begint op te steken dan weten

Nadere informatie

Sassenheim, september 2014. Beste jongere,

Sassenheim, september 2014. Beste jongere, Sassenheim, september 2014 Beste jongere, Als je gedoopt bent en in groep 8 of de brugklas zit, wordt je nu uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende stap in je leven, de voorbereiding op het sacrament

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zaterdag 12 januari in de Dagkapel 19.00 uur:

Nadere informatie

Verontschuldigd: Dirk De Smidt, Marc Engelbeen, Manu Janssens en Kristine Tas (mag zich ook laten vervangen door iemand van het lerarenkorps).

Verontschuldigd: Dirk De Smidt, Marc Engelbeen, Manu Janssens en Kristine Tas (mag zich ook laten vervangen door iemand van het lerarenkorps). Verslag van de parochieraad van 15 oktober 2012 Aanwezig: Hugo Pieters, Luc Van Eeghem, Rita Couchez, Georges Vandewalle, Annie Jacxsens, Nicole De Smet, Christiane Roersch, zuster Alphonsine, Geert Aelter,

Nadere informatie

INVENTARIS WERKPUNTEN PR uit verslagen

INVENTARIS WERKPUNTEN PR uit verslagen INVENTARIS WERKPUNTEN PR 2018-2019 uit verslagen 2016-2017 Wat? wie? hoe? 1. HOE NAAR DE TOEKOMST KIJKEN EN WERKEN AAN VISIE? Het verleden is voorbij, het oude werkt niet meer. Een crisistijd kan een tijd

Nadere informatie

OUDERRAAD 29/08/2013. Mededelingen School Guido licht een aantal nieuwe of gewijzigde zaken toe mbt het nieuwe schooljaar

OUDERRAAD 29/08/2013. Mededelingen School Guido licht een aantal nieuwe of gewijzigde zaken toe mbt het nieuwe schooljaar OUDERRAAD 29/08/2013 Voorzitter: Ann Verslaggever:Wim Aanwezig: Leerkracht: Guido en Leen Ann Van Trappen Wim Reynaert Veerle Vanden Eynde Hendrik Perreman Chris Dumont Sofie Titeca Start:20:00 Einde:21:30

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

Verslag vergadering OR 25 februari 2016

Verslag vergadering OR 25 februari 2016 Aanwezig : Annelies K, Irmine V, Hanne DC, Nicky, Hannelore S, An P, Karen, Marjan, Tim G, Valerie, Leen DR,Toon, Kristoff, Carole, Tine B Leerkrachten : Kim DR Directie : Didier, Suzy Verontschuldigd:

Nadere informatie

Telefoonnummer Pax Christi Cantorij zoekt: zondagviering. Telefoonnummer /

Telefoonnummer Pax Christi Cantorij zoekt: zondagviering. Telefoonnummer / Naam koor: Omschrijving taak /functie: Frequentie van repeteren: Wat is de dag en tijdstip van de repetitie: Doel van het koor: Willibrord koor zoekt: Alten, sopranen, bassen en tenoren. 1 avond per week

Nadere informatie

Sint-Pieter Oostkamp. Enkele hoogtepunten uit 2018

Sint-Pieter Oostkamp. Enkele hoogtepunten uit 2018 Sint-Pieter Oostkamp Enkele hoogtepunten uit 2018 Januari 2018 Op 8 januari zongen we zoals ieder jaar De Kerst uit Telkens schitterend geregisseerd door Dirk Plasschaert. Let op de mooie kostuums van

Nadere informatie

TOEKOMST VAN DE PAROCHIEKERKEN STAPPENPLAN VOOR DE PASTORALE BELEIDSGROEPEN 12/03/2012

TOEKOMST VAN DE PAROCHIEKERKEN STAPPENPLAN VOOR DE PASTORALE BELEIDSGROEPEN 12/03/2012 1 BISDOM BRUGGE TOEKOMST VAN DE PAROCHIEKERKEN STAPPENPLAN VOOR DE PASTORALE BELEIDSGROEPEN 12/03/2012 Inleiding Het bisdom Brugge wenst een langetermijnvisie uit te werken voor de toekomst van alle parochiekerken

Nadere informatie

Pastoraal en Bestuurlijk Beleidsplan

Pastoraal en Bestuurlijk Beleidsplan Hoorzitting Kilder Herstructureringsplan 30 mei 2017 Pastoraal en Bestuurlijk Beleidsplan We signaleren: minder betrokkenheid / kerkbezoek vermogen te spreken over geloof neemt af vergrijzing vrijwilligerskorps

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 16 dd 20-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 24 april: Vijfde paaszondag: Een nieuw gebod geef ik u (Joh. 13, 31-35). Maandag 25 april: H. Marcus,

Nadere informatie

OOS NUUTS. Bedenk dat een ander anders is. bankrekening 1049 06510 ovv oosnuuts. SPREUK van de week: 49e JAARGANG NO.21 vrijdag 21 juni 2013

OOS NUUTS. Bedenk dat een ander anders is. bankrekening 1049 06510 ovv oosnuuts. SPREUK van de week: 49e JAARGANG NO.21 vrijdag 21 juni 2013 OOS NUUTS PERIODIEK GENHOUTER PAROCHIEBLAD Berichten, mededelingen en advertenties vóór maandagavond 20.00 uur digitaal bezorgen op redactie@sint-hubertus-genhout.nl bankrekening 1049 06510 ovv oosnuuts

Nadere informatie

Verslag ouderraad Sportschool maandag 17 maart 2014

Verslag ouderraad Sportschool maandag 17 maart 2014 Verslag ouderraad Sportschool maandag 17 maart 2014 Aanwezig : Diaine Sacha, Ilse Pauwelyn, Veerle Vandenbussche, Ann Bogaert, Peter Hulpiau, Jutta Rogge, May De Clerck Schoolteam : Ronny Troch, juf Viva,

Nadere informatie

VORMSEL- CATECHESE Ouderavond 27 september

VORMSEL- CATECHESE Ouderavond 27 september VORMSEL- CATECHESE 2017-2018 Ouderavond 27 september Welkom! Wie zijn wij? Kort: Nieuwe regeling vormselvieringen vanuit bisdom Wat willen we jullie vanavond vertellen? Deel 1: algemene info Pauze met

Nadere informatie

Liturgierooster parochies Ubach over Worms oktober 17 t/m januari 18

Liturgierooster parochies Ubach over Worms oktober 17 t/m januari 18 Liturgierooster parochies Ubach over Worms oktober 17 t/m januari 18 Datum Mnd Tijd Kerk Zondag Celeb Lector Koor Misdienaars K Za. 30 Sept 19.00 L Theresia Alberdine Harm. Laura Mila Justin Adine W Zo.

Nadere informatie

September 2018 Dag Datum Tijd Kerk Bijzonderheden/ Koor

September 2018 Dag Datum Tijd Kerk Bijzonderheden/ Koor Misrooster September 2018 Februari 2019 September 2018 Zaterdag 1-9 18.00 Br Zondag 2-9 10.30 E Dameskoor Dinsdag 4-9 Woensdag 5-9 09.00 E Donderdag 6-9 09.00 E Vrijdag 7-9 19.00 Br Zaterdag 8-9 18.00

Nadere informatie

Jullie denken er aan volgend jaar het vormsel te vieren. En u vraagt zich ongetwijfeld af hoe dat in zijn werk gaat.

Jullie denken er aan volgend jaar het vormsel te vieren. En u vraagt zich ongetwijfeld af hoe dat in zijn werk gaat. HET VORMSELTRAJECT Beste jongens en meisjes, beste ouders, Jullie denken er aan volgend jaar het vormsel te vieren. En u vraagt zich ongetwijfeld af hoe dat in zijn werk gaat. Dat willen we in deze tekst

Nadere informatie

Parochieavond. Presentatie voor: Urbanus Bovenkerk & Heilige Geest. 1 februari 2016

Parochieavond. Presentatie voor: Urbanus Bovenkerk & Heilige Geest. 1 februari 2016 Parochieavond Presentatie voor: Urbanus Bovenkerk & Heilige Geest 1 februari 2016 Parochie RK Amstelland: samen sterk Agenda Opening Terugblik: Restauratie in beeld Restauratie in cijfers Welkom Stand

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel

Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Inhoud Inhoudsopgave pag.: 2 Voorwoord pag.: 3 Wat betekent vormsel

Nadere informatie

Activiteitenkalender Federatie 2013-2014

Activiteitenkalender Federatie 2013-2014 Activiteitenkalender Federatie 2013-2014 FEDERATIE BRASSCHAAT Info doorgeven. Met deze kalender willen we u informeren over activiteiten die in onze federatie georganiseerd worden en die niet alleen bedoeld

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

Leidraad voor het opstellen van een taakomschrijving in de territoriale pastoraal

Leidraad voor het opstellen van een taakomschrijving in de territoriale pastoraal Leidraad voor het opstellen van een taakomschrijving in de territoriale pastoraal Een goede begeleiding kan slechts gebeuren vanuit een heldere taakomschrijving. (Stappenplan praktijkbegeleiding blz. 4)

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANDREAS 2016 Mijn kerk inspireert Kortom: de Andreaskerk is een inspirerende plek!

PAROCHIE H. ANDREAS 2016 Mijn kerk inspireert Kortom: de Andreaskerk is een inspirerende plek! PAROCHIE H. ANDREAS 2016 Van 17 tot en met 31 januari wordt de jaarlijkse actie Kerkbalans gehouden. Alle kerken vragen hun leden dan om gul te geven voor de plaatselijke kerk. Ook onze parochie doet mee.

Nadere informatie

INVENTARIS WERKPUNTEN PR uit verslagen

INVENTARIS WERKPUNTEN PR uit verslagen INVENTARIS WERKPUNTEN PR 2018-2019 uit verslagen 2016-2017 Wat? wie? hoe? 1. HOE NAAR DE TOEKOMST KIJKEN EN WERKEN AAN VISIE? Het verleden is voorbij, het oude werkt niet meer. Een crisistijd kan een tijd

Nadere informatie

Oudervergadering 18 september Vormsel 2015

Oudervergadering 18 september Vormsel 2015 Oudervergadering 18 september 2014 Vormsel 2015 Oudervergadering 18 september 2014 Inleiding / Catecheseploeg Vormsel: wat? hoe? waarom? Organisatie catechese Ouders als mede-catechisten Inschrijvingen

Nadere informatie

PROTOCOLLEN januari 2013

PROTOCOLLEN januari 2013 PROTOCOLLEN januari 2013 1 2 Pastoraal Team Vinkeveen, januari 2013 Beste mensen, In de afgelopen jaren hebben wij een aantal afspraken gemaakt over sacramentenbediening en uitvaarten. We hebben ze nog

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

PROGRAMMA voor de samenwerking tussen de Sint Josephschool en de Heilig Hartkerk te Heerhugowaard De Noord

PROGRAMMA voor de samenwerking tussen de Sint Josephschool en de Heilig Hartkerk te Heerhugowaard De Noord PROGRAMMA 2019-2020 voor de samenwerking tussen de Sint Josephschool en de Heilig Hartkerk te Heerhugowaard De Noord 1 PROGRAMMA 2019 2020 voor de samenwerking tussen de Sint Josephschool en de Heilig

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel

Parochie Sint Christoffel Parochie Sint Christoffel Het sacrament van de Eucharistie (1 e communie) St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Inhoud Inhoudsopgave pag.: 2 Voorwoord pag.:

Nadere informatie

Deze vergoeding wordt aangegeven met een fiscale fiche 281.50.

Deze vergoeding wordt aangegeven met een fiscale fiche 281.50. Lijst met afspraken tussen de provinciegouverneur en het bisdom Brugge met betrekking tot bepaalde uitgavenposten in de rekeningen van de kerkfabrieken. Voorafgaande opmerking met betrekking tot de bewijsstukken

Nadere informatie

Infobrief vormsel 2017 De Wijngaard Deerlijk

Infobrief vormsel 2017 De Wijngaard Deerlijk Infobrief vormsel 2017 De Wijngaard Deerlijk Het vormsel: een keuze. Het vormsel is een verdieping van het doopsel. Bij het doopsel kiezen de ouders ervoor om hun kind te laten opnemen in de christengemeenschap

Nadere informatie

Dopen in Maldegem, Adegem en Kleit.

Dopen in Maldegem, Adegem en Kleit. Dopen in Maldegem, Adegem en Kleit. In de linker kolom zie je hieronder de data, uren en kerken waarop gedoopt wordt. In de rechterkolom zie je dat bij elke doopdatum een voorbereidingsavond hoort. Daar

Nadere informatie

Jaarlijkse actie Wat doen wij zoal met uw bijdrage?

Jaarlijkse actie Wat doen wij zoal met uw bijdrage? PAROCHIE H. ANDREAS Jaarlijkse actie Ook dit jaar doet de Andreasparochie weer mee met de jaarlijkse actie Kerkbalans. De actieperiode is van 19 januari t/m 2 februari. Het thema is hetzelfde als vorig

Nadere informatie

Ouderavond Eerste Communie 2014 Parochie O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen Pey Koningskinderen

Ouderavond Eerste Communie 2014 Parochie O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen Pey Koningskinderen Ouderavond Eerste Communie 2014 Parochie O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen Pey Koningskinderen Opzet van de ouderavond Welkom Moment van bezinning De voorbereiding van de kinderen (school/parochie/thuis) 1.

Nadere informatie

Nieuws van de voorbereiding op het Vormsel TOV6 Tweedaagse

Nieuws van de voorbereiding op het Vormsel TOV6 Tweedaagse Nieuws van de voorbereiding op het Vormsel TOV6 Tweedaagse Omdat Pasen en dus ook het Vormsel (3 weken na Pasen) niet op een vaste datum vallen, geldt dit dus ook voor onze tweedaagse (1 week voor het

Nadere informatie

Vormsel 28 juni 2008 om 19:00

Vormsel 28 juni 2008 om 19:00 Afsluitviering communiekanten Op 15 Juni om 10:30 sluiten wij ons Peter Pen project af. De laatste woorden van Peter Pen zijn : Als ik jullie de komende tijd in of rond de kerk mag aantreffen, dan is dat

Nadere informatie

Vacatures & contactpersonen VRIJWILLIGERS. parochiekern Onze Lieve Vrouw Hemelvaart &

Vacatures & contactpersonen VRIJWILLIGERS. parochiekern Onze Lieve Vrouw Hemelvaart & s & contactpersonen VRIJWILLIGERS parochiekern Onze Lieve Vrouw Hemelvaart & KOORLID Gregoriaanse Schola Zingen tijdens de zondagse Eucharistievieringen Uiteraard Gregoriaans repetoire (in het Latijn)

Nadere informatie

Parochiearchieven? Het bewaren waard!

Parochiearchieven? Het bewaren waard! Parochiearchieven? Het bewaren waard! Parochiearchieven? Het bewaren waard! 1. Waarom moet ik het archief van mijn parochie bewaren? Parochiearchieven verdienen om meer dan één reden onze zorg. Allereerst

Nadere informatie

De actie Kerkbalans 2017 is voor onze parochie van heel groot belang. Ter toelichting even wat feiten op een rijtje: voor de actie van dit jaar zijn

De actie Kerkbalans 2017 is voor onze parochie van heel groot belang. Ter toelichting even wat feiten op een rijtje: voor de actie van dit jaar zijn De actie Kerkbalans 2017 is voor onze parochie van heel groot belang. Ter toelichting even wat feiten op een rijtje: voor de actie van dit jaar zijn er zo'n 1800 enveloppen de deur uit gegaan. Uit ervaring

Nadere informatie

Liturgierooster parochies Ubach over Worms februari 18 t/m juli 18

Liturgierooster parochies Ubach over Worms februari 18 t/m juli 18 Liturgierooster parochies Ubach over Worms februari 18 t/m juli 18 Datum Mnd Tijd Kerk Zondag Celeb Lector Koor Misdienaars K Za. 03 18.00 A 5e zondag dhj B G Zo. 04 10.00 R ZM pagina 714 P Tiny Gregoriaans

Nadere informatie

Gelovig afscheid vieren in de parochie Machelen Sint-Gertrudis

Gelovig afscheid vieren in de parochie Machelen Sint-Gertrudis Als een dierbare sterft... Gelovig afscheid vieren in de parochie Machelen Sint-Gertrudis Een geliefde mens verliezen is een pijnlijk en ingrijpend gebeuren. Het afscheid raakt het hart van een gezin of

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 19

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 19 PAROCHIE H ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor P Backus Adviseur van de pastoor: mevr A Schoonbroodt Pastorie en parochiesecretariaat: Kerkstraat 8, 6223

Nadere informatie

Verslag Schoolraad 23 oktober 2018

Verslag Schoolraad 23 oktober 2018 Verslag Schoolraad 23 oktober 2018 Aanwezig: Leen Rooms, Rita Peeters, Katleen Saerens, Hilde Willaert, Joost Onghena, Gilles De Wilde, Tom De Blende, Eddy Moernaut, Caroline Berckmoes-Joos, Niels Laceur,

Nadere informatie

KALENDER werkjaar

KALENDER werkjaar KALENDER werkjaar 2017- 2017- Bij het logo Zoals vruchtbare grond is voor een boom, zo is de christelijke traditie voor de geloofsgemeenschap in Assebroek. Het is onmisbaar om goed geworteld te zijn in

Nadere informatie

Verslag provinciale raad 24 augustus 2015 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen

Verslag provinciale raad 24 augustus 2015 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Verslag provinciale raad 24 augustus 2015 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Aanwezig: Reinold BORRÉ Voorzitter P.F.V Karin De PAUW Sportief Directeur PFV Jean BOUMANS Adj. Directeur Administratief

Nadere informatie

Jaarplanner EMS 2019

Jaarplanner EMS 2019 januari 2019 1 di 1-jan Mis in Slenaken EMS EMS 10.45 Nieuwjaarsreceptie in Slenaken parochies EMS wo 2-jan do 3-jan avondmis 19.00 vr 4-jan avondmis 19.00 za 5-jan 18.00 GKZ 19.30 geruild met E (GKZ zaterdag

Nadere informatie

Oudervergadering 18 juni Vormsel 2014

Oudervergadering 18 juni Vormsel 2014 Oudervergadering 18 juni 2013 Vormsel 2014 Oudervergadering 18 juni 2013 Vormsel: wat? hoe? waarom? Organisatie catechese Inschrijvingen en verdere communicatie Vragen Welkom Bezinnend moment Men kan heel

Nadere informatie

Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing

Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing Intredeprocessie met twaalf apostelen. De voetwassing ten teken van dienstbaarheid. De apostelen rond het altaar. Aanbidding op het einde van de viering. Goede Vrijdag

Nadere informatie

Van dat laatste zijn we overtuigd en daarvoor zetten we ons in, met iedereen die vol hoop aan de toekomst wil bouwen!

Van dat laatste zijn we overtuigd en daarvoor zetten we ons in, met iedereen die vol hoop aan de toekomst wil bouwen! KALENDER Bij het logo Zoals vruchtbare grond is voor een boom, zo is de christelijke traditie voor de geloofsgemeenschap in Assebroek. Het is onmisbaar om goed geworteld te zijn in die hoopvolle en levengevende

Nadere informatie

EEN ZALIG EN GELUKKIG NIEUWJAAR!!! HEILIGE PIUS X

EEN ZALIG EN GELUKKIG NIEUWJAAR!!! HEILIGE PIUS X HEILIGE PIUS X Zaterdag 31 december. H. Silvester. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 1 januari. Feest van de Moeder Gods. 11.15 u. Plechtige hoogmis, verzorgd door ons

Nadere informatie

Aanwezig : Juf Veronique, Inne, Linda, Patricia, Sofie, Christel, Sabien, Ronny, Ann, Sandra, Els, Frank, Dirk, Inès, Marijke en Pascal

Aanwezig : Juf Veronique, Inne, Linda, Patricia, Sofie, Christel, Sabien, Ronny, Ann, Sandra, Els, Frank, Dirk, Inès, Marijke en Pascal Verslag Ouderraad 5 juni 13 Aanwezig : Juf Veronique, Inne, Linda, Patricia, Sofie, Christel, Sabien, Ronny, Ann, Sandra, Els, Frank, Dirk, Inès, Marijke en Pascal Afwezig : Jo Agendapunten: 1) Traktatie

Nadere informatie

Pieter Heymans Hans Coessens. Wim Van Olmen Sarah Polfliet (verslag)

Pieter Heymans Hans Coessens. Wim Van Olmen Sarah Polfliet (verslag) Verslag vergadering schoolraad van 5 oktober 2017 Aanwezigen: Pedagogische raad Ouderraad Lokale gemeenschap Directie Juf Lut Juf Nan Juf Nicole Heidi Lenaerts Pieter Heymans Hans Coessens Hilde Van Wichelen

Nadere informatie

VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden.

VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden. VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden. Adventactie. In de voorbereidingsweken op het feest van kerstmis willen de geloofsgemeenschappen

Nadere informatie

De stuurgroep overlegt maandelijks. De coördinator zit de vergadering voor.

De stuurgroep overlegt maandelijks. De coördinator zit de vergadering voor. VIJF JAAR YOT [april 2002 april 2007] I. SITUATIE EN EVOLUTIE 2002-2007 A. Structuur 1. OVERLEGSTRUCTUUR a. DE STUURGROEP Na de realisatie van het architectuurproject in april 2002, krijgt de bestaande

Nadere informatie

Kindercatechese

Kindercatechese Kindercatechese 2016-2017 Doet uw kind ook mee? De Kindercatechese van Parochie Peerke Donders Voor alle kinderen van groep 5, 6 en 7 Aan: De ouders/verzorgers van de eerste communicanten en andere kinderen

Nadere informatie

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF TIJDSCHRIFT VOOR LITURGIE

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF TIJDSCHRIFT VOOR LITURGIE KADOC Vlamingenstraat 39 3000 LEUVEN PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF TIJDSCHRIFT VOOR LITURGIE Tijdschrift voor Liturgie, 2 1. Briefwisseling met hoofdredacteur A. Verheul, bevat eveneens (ontwerpen van)

Nadere informatie

Infovergadering. Agenda : Welkom. Vormsel. Organisatie catechese. Catecheseploeg / Ouders als mede-catechisten. Inschrijvingen en communicatie.

Infovergadering. Agenda : Welkom. Vormsel. Organisatie catechese. Catecheseploeg / Ouders als mede-catechisten. Inschrijvingen en communicatie. Vormsel 2017 Infovergadering Agenda : Welkom Vormsel Organisatie catechese Catecheseploeg / Ouders als mede-catechisten Inschrijvingen en communicatie Vragen Welkom Bezinningsmoment Onze Vader in de hemel,

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 4 september 2018 om 18.15 u. in de vergaderzaal van het administratief

Nadere informatie

Op rustige muziek even ontspannen terwijl de groepen ingedeeld worden.

Op rustige muziek even ontspannen terwijl de groepen ingedeeld worden. Op weg naar het Vormsel - de Derde TOVdag: een vurige ontmoeting. Op zaterdag 26 november waren alle vormelingen uitgenodigd op de derde TOV-dag, die in het teken stond van Advent, licht en vuur. s Anderdaags

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Door: Mgr. drs. H.W.Woorts, bisschoppelijk vicaris voor Liturgie

Door: Mgr. drs. H.W.Woorts, bisschoppelijk vicaris voor Liturgie Inleiding Diocesane Kostersdag Aartsbisdom Utrecht Plaats: Utrecht, Nicolaïkerk Datum: 16 januari 2010 Door: Mgr. drs. H.W.Woorts, bisschoppelijk vicaris voor Liturgie Excellentie, geachte kosters, u allen,

Nadere informatie

DE GOEDE WEEK 1. PALMZONDAG

DE GOEDE WEEK 1. PALMZONDAG DE GOEDE WEEK 1. PALMZONDAG Deze zondag opent de Goede Week en geeft de grondtoon aan van de vieringen die gaan komen. De herdenking van Jezus triomfantelijke intocht (aan het begin van de viering) en

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba.

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba. Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zondag 18 november 09.30 uur 33 e zondag door

Nadere informatie

Geachte redacties, beste mensen,

Geachte redacties, beste mensen, Geachte redacties, beste mensen, Bijgesloten de Bisdom Berichten verzonden op 14 augustus 2018. U vindt een bericht over de startactiviteit voor Jongeren, een uitnodiging voor de Kostersdagen, een uitnodiging

Nadere informatie

I. ONTSTAANSGESCHIEDENIS

I. ONTSTAANSGESCHIEDENIS INHOUDSOPGAVE Blz. I. Ontstaansgeschiedenis 3 II. Internetvermelding III. Vieringen IV. Bereikbaarheid 4 * Parochiesecretariaat * Pastoraat * Plattegrond 5 V. Activiteiten 6 * Kinderen * Jongeren * Volwassenen

Nadere informatie

Oase veelgestelde vragen:

Oase veelgestelde vragen: Oase veelgestelde vragen: De mensen van Oase krijgen vaak vragen van mensen buiten Oase, met name van katholieken van wie de thuis-kerk gesloten is. In dit artikel proberen we daar antwoord op te geven.

Nadere informatie

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Parochie Lommel-Barrier Werkgroep Eerste Communie VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Vooraf: Klaarzetten: micro voor de kinderen, doopregister, water (vijvertje). Ook de witte (kiezel)steentjes waarop

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017 Nieuwsbrief Aflevering 2017-12 December 2017 In deze aflevering: - Geboren. - Kerstpakketten acties. - Kerstvieringen. - Kerst-inn. - Vooraankondiging. - Algemene gegevens. Geboren. Dat geboren mag worden

Nadere informatie

P.E. & Catechese. kansen & mogelijkheden

P.E. & Catechese. kansen & mogelijkheden P.E. & Catechese kansen & mogelijkheden Leidraad: pastorale brief Vragen en uitdagingen hebben te maken met de zin zelf van ons bestaan als kerk. Hoe kunnen we vandaag het evangelie ontdekken als een woord

Nadere informatie