Lijst nog af te handelen ingekomen stukken. Raadsvergadering 25 januari 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Lijst nog af te handelen ingekomen stukken. Raadsvergadering 25 januari 2012"

Transcriptie

1 12it00091 Lijst nog af te handelen ingekomen stukken. Raadsvergadering 25 januari 2012 Alle onderliggende stukken liggen ter inzage tenzij anders vermeld. 1. Schrijven d.d. 11 november 2011 van de fractie Burgerbelangen (11i ) met vragen ex art. 38 RvO betreffende sloop van woning in stadsdeel Oost. Uw raad wordt verzocht om kennis te nemen van het uitstelschrijven (11u ) aan de fractie Burgerbelangen. 2. Schrijven d.d. 21 oktober 2011 (binnengekomen per mail 22 november 2011) van de fractie Jacobs (11i ) met vragen ex art. 38 RvO betreffende oplaadpunten voor OV-chipkaart. Uw raad wordt verzocht om kennis te nemen van het antwoordschrijven (11u ) aan de fractie Jacobs. 3. Schrijven d.d. 13 december 2011 van de fractie Lokaal Alternatief (11i ) met vragen ex art. 38 RvO betreffende cijfers Wijngrachttheater. Uw raad wordt verzocht om kennis te nemen van het antwoordschrijven (11u ) aan de fractie Lokaal Alternatief. 4. Schrijven d.d. 23 december 2011 van de fractie Kool (11i ) met vragen ex art. 38 RvO betreffende politietaken Kerkrade. Voor beantwoording aan college. 5. Schrijven d.d. 30 december 2011 van de fractie GroenLinks (12i ) met vragen ex art. 38 RvO betreffende uitspraak Raad van State inzake Buitenring. Uw raad wordt verzocht om kennis te nemen van het antwoordschrijven (12u ) aan de fractie GroenLinks. 6. Raadsinformatiebrief d.d. 29 november 2011 van het college (11u ) met betrekking tot toelichting inzake verordening parkeerbelasting 2011 en aanwijzingsbesluit parkeren Uw raad wordt verzocht zich te conformeren aan het advies van de commissie Algemene Zaken en Middelen van 9 januari 2012 en de raadsinformatiebrief voor kennisgeving aan te nemen. 7. Raadsinformatiebrief d.d. 16 december 2011 inzake aanscherping criteria gedoogbeleid coffeeshops/invoering wietpas. Uw raad wordt verzocht zich te conformeren aan het advies van de commissie Algemene Zaken en Middelen van 9 januari 2012 en de raadsinformatiebrief voor kennisgeving aan te nemen.

2 8. Raadsinformatiebrief d.d. 19 december 2011 van wethouder Szalata houdende aankoop grond aan de Wenckebachstraat te Kerkrade. Uw raad wordt verzocht zich te conformeren aan het advies van de commissie Burgers en Samenleving van 10 januari 2012 en de raadsinformatiebrief voor kennisgeving aan te nemen. 9. Raadsinformatiebrief d.d. 20 december 2011 (11u ) inzake uitspraak Raad van State Inpassingsplan Buitenring Parkstad Limburg. Uw raad wordt verzocht zich te conformeren aan het advies van de commissie Grondgebied en Economische Zaken van 11 januari 2012 en de raadsinformatiebrief voor kennisgeving aan te nemen.

3

4

5

6

7

8

9 Griffie - Aan gemeente Kerkrade Page 1 Van "J.P.P. Spiertz" <j.p.p.spiertz@home.nl> Aan: <Griffie@kerkrade.nl> Datum Dinsdag 13 December :49:27 Onderwerp: Aan gemeente Kerkrade Aan gemeente Kerkrade T.a.v. college van Burgemeester en Wethouders Postbus AP Kerkrade Kerkrade, december 2011 Betreft : vragen ex. Art.38 betreffende cijfers Wijngracht theater. Geacht college, Niet alleen afgaand op een recente publicatie in een dagblad, maar ook op de uitspraak in de commissie Grondgebied en Economische zaken gedaan door de betreffende wethouder omtrent het zgn. "cultuurcluster" zijn er bij Lokaal Alternatief vragen gerezen m.b.t. het Parkstad Limburg Theater Kerkrade. Nadat er contact is geweest met een ambtenaar, directie Bestuursdienst en onze eigen griffie komen wij tot de onthutsende conclusie dat niemand in onze gemeentelijke organisatie ons cijfers kan of wil verstrekken over het Wijngracht theater. Zelfs het onderzoeksbureau BMC schrijft in haar rapport dat relevante gegevens over bezettingspercentages niet in jaarstukken zijn te achterhalen. De fractie Lokaal Alternatief wil dat aan deze "geheimzinnige"situatie zo snel mogelijk een einde komt. Voorts is ons bekend dat er om open te kunnen blijven zeer grote (miljoenen) investeringen gedaan moeten worden. De vraag is : zijn deze investeringen in deze zware tijden gerechtvaardigd?

10 Griffie - Aan gemeente Kerkrade Page 2 Derhalve vindt Lokaal Alternatief het te gek voor woorden dat er geen cijfers bekend zijn over het Wijngracht theater. Hoe is dit mogelijk? Is het niet noodzakelijk om absoluut te voorkomen dat er door gebrek aan toezicht een nieuw hoofdpijn dossier ontstaat zoals bv. Licom of Roda JC? In onze optiek kan het toch niet zo zijn dat aan het ontbreken van relevante en waarheidsgetrouwe cijfers over het Wijngracht theater geen aandacht wordt besteed. Een financieel - economische onderbouwing voor een nieuwe ( voorjaar 2012 ) centrumplan visie is toch gebaseerd op harde cijfers en een heel normale zaak. Om in de toekomst een weloverwogen besluit te kunnen nemen over het al of niet voortbestaan van het Wijngracht theater in welke vorm dan ook verzoeken wij u de volgende vragen te beantwoorden. 1. Is er een cijfermatige onderbouwing voor de uitspraak gedaan in de commissie Grondgebied en Economische zaken door wethouder Thomas in verband met het "cultuurcluster"? 2. Zo ja. Komt deze onderbouwing voort uit het door de raad in de zomer gevraagde aanvullende onderzoek?

11 Griffie - Aan gemeente Kerkrade Page 3 3. Kunt u meegaan in de stelling van Lokaal Alternatief dat in deze tijd van bezuinigingen het financieel beleid niet moet gebeuren op grond van "natte vinger" werk? 4. Kunt u, om onrechtmatige en eenzijdige besluitvorming te voorkomen, er voor zorgen dat er een volledig vergelijkend onderzoek plaatsvindt betreffende het Wijngracht theater in welke vorm dan ook i.v.m. toekomstige levensvatbaarheid? 5. Tot Slot. Lokaal Alternatief wil graag de beschikking krijgen over alle relevante cijfers van de afgelopen 5 jaar ( ook toen Heerlen verbouwd werd ) van het Wijngracht theater betreffende : 1) totale bezettingsgraad 2) afzonderlijke voorstellingen,congressen, festivals, vergaderingen recepties, beurzen naar aantal en soort. Reeds bij voorbaat dank voor een spoedige, volledige en zorgvuldige beantwoording. Met vriendelijke groet, \Namens Lokaal Alternatief Jo Spiertz.

12 Griffie - Aan gemeente Kerkrade Page 4

13

14

15

16

17

18

19 GEMEENTERAADSFRACTIE KERKRADE A. Rossel Maarzijde 60, 6467 GC Kerkrade, Aan gemeente Kerkrade T.a.v. college van Burgemeester & Wethouders Postbus AP Kerkrade Kerkrade, 30 december 2011 Behandeld door: A. Rossel / mr. R.M.P. Wentink Subject: vragen ex artikel 38 reglement van orde voor de vergaderingen van de raad der gemeente Kerkrade; informatie naar aanleiding van uitspraak Raad van State inzake Provinciaal Inpassingsplan Buitenring Parkstad Limburg de dato 7 december 2011 Geacht college, Naar aanleiding van de vernietiging van het Provinciaal Inpassingsplan (PIP) Buitenring Parkstad Limburg door de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft u op 20 december 2011 de gemeenteraad en de burgercommissieleden van de gemeente Kerkrade geïnformeerd middels een raadsinformatiebrief. De Stadsregio P arkstad Limburg heeft op haar beurt per brief de dato 16 december 2011 de wethouders mobiliteit van de bij de Buitenring Parkstad Limburg betrokken gemeenten aangeschreven. De Provincie Limburg heeft onder andere op 7 en 13 december 2011 persberichten getiteld breed draagvlak voor buitenring respectievelijk snel om tafel voor betere bereikbaarheid met Buitenring Parkstad Limburg doen verschijnen. Onze fractie heeft, naar aanleiding van bovenstaande berichtgevingen, onderstaande vragen, die wij graag schriftelijk beantwoord zien, aan het college. Een en ander conform artikel 38, lid 1 van het reglement van orde voor de vergaderingen van de raad der gemeente Kerkrade. De vragen worden hierna gesteld in volgorde van de dagtekening van bovenstaande berichtgeving. Persbericht Provincie Limburg snel om tafel voor betere bereikbaarheid met Buitenring Parkstad Limburg (7 december 2011) 1. Heeft het college kennis genomen van dit persbericht? 2. De Provincie Limburg stelt onder andere dat nut en noodzaak van de Buitenring Parkstad Limburg zijn aangetoond, de verkeersveiligheid en leefbaarheid toenemen en afdoende rekening is gehouden met de geluidsaspecten en luchtkwaliteit.

20 GEMEENTERAADSFRACTIE KERKRADE A. Rossel Maarzijde 60, 6467 GC Kerkrade, In uw raadsinformatiebrief van 20 december jongstleden stelt u dat alle overige bezwaren die tegen het plan waren ingediend, zoals het ontbreken van een nut en noodzaak van het plan, onvoldoende onderzoek naar alternatieven voor het voorkeurstracé, afnemen van verkeersveiligheid, geluidhinder, aantasting ecologische hoofdstructuur etc. niet konden slagen. Uit uw woordgebruik leiden wij af dat u niet de stelling van de Provincie Limburg deelt dat de Raad van State heeft geoordeeld dat bijvoorbeeld nut en noodzaak van de buitenring zijn aangetoond. Is dit juist? Zo ja, is dit woordgebruik ingegeven door het feit dat het Provinciaal inpassingsplan, met uitzondering van de stikstofproblematiek, door de Raad van State uitsluitend is getoetst op het zorgvuldig doorlopen van de daarvoor geldende procedures (marginale toetsing) en daarmee niet gesteld kan worden dat nut en noodzaak inhoudelijk zijn getoetst c.q. zijn aangetoond? Zo neen, waarom bent u niet van mening dat het Provinciaal inpassingsplan, met uitzondering van de stikstofproblematiek, door de Raad van State uitsluitend is getoetst op het zorgvuldig doorlopen van de daarvoor geldende procedures (marginale toetsing) en daarmee niet gesteld kan worden dat nut en noodzaak inhoudelijk zijn getoetst c.q. zijn aangetoond? 3. Uit het persbericht blijkt dat Gedeputeerde Antoine Janssen van de Provincie Limburg kansen ziet om de aanleg van de buitenring te realiseren omdat de Raad van State daarvoor een handreiking heeft gedaan. Eenzelfde handreiking heeft de Raad van State de gemeente Kerkrade gedaan in haar uitspraak van 29 juli 2011, nr R1. De Raad van State heeft in haar uitspraak de gemeente Kerkrade expliciet gewezen op de mogelijkheid om een procedure bij de burgerlijke rechter aanhangig te maken. Een rechtsgang die zo oordeelt de Raad van State een effectieve rechtsbescherming waarborgt. Daar waar gedeputeerde Janssen gretig gebruik maakt van de door de Raad van State geboden opening, wordt in de raadsinformatiebrief door de gemeente Kerkrade met geen enkel woord gerept over een gang naar de burgerlijke rechter. Is de gemeente Kerkrade - met GroenLinks - van mening dat de Buitenring Parkstad Limburg niet langer als splijtzwam dient te fungeren tussen enerzijds de gemeente Kerkrade en anderzijds de andere betrokken Parkstadgemeenten en de Provincie Limburg? Zo neen, waarom niet? Zo ja, is het in dat kader niet wenselijk duidelijkheid te verschaffen omtrent het al dan niet daadwerkelijk starten van een civiele procedure? Zo neen, waarom niet? Zo ja, gaat de gemeente Kerkrade richting de andere partijen aangeven dat een civiele procedure gestart wordt of niet? Zo ja, wanneer gaat de gemeente Kerkrade de anderen op de hoogte brengen van haar voornemen? Zo neen, waarom niet? 4. Naar aanleiding van het ongegrond verklaren van het verzet van de gemeente Kerkrade tegen de niet-ontvankelijkheid in het dossier Buitenring Parkstad Limburg heeft wethouder Weijers in diverse media, onder andere het stadsjournaal van 17 augustus 2011 en zijn eigen website, gewezen op de mogelijkheid om een civiele procedure op te starten indien het Provinciaal Inpassingsplan niet vernietigd zou worden door de Raad van State. Gedeputeerde Janssen stelt in het persbericht van de Provincie Limburg dat hij kansen ziet om de weg alsnog aan te leggen omdat het plan slechts op één onderdeel beter onderbouwd zou moeten worden. Is deze veronderstelling van de Gedeputeerde geen reden temeer om zo snel mogelijk een civiele procedure op te starten? Zo neen, waarom niet? Zo ja, wanneer wordt de civiele procedure opgestart? Zo ja, heeft het (nog) langer uitstellen van de gang naar de civiele rechter, naar uw mening, een negatief effect op de uitkomst van de procedure? Zo neen, waarom niet?

21 GEMEENTERAADSFRACTIE KERKRADE A. Rossel Maarzijde 60, 6467 GC Kerkrade, 5. Gedeputeerde Janssen geeft aan dat hij deze uitspraak niet had verwacht. Deze reactie is waarschijnlijk ingegeven door het feit dat landsadvocaat Bisselink het in procedure te brengen Provinciaal Inpassingsplan voorafgaand aan de behandeling door de Raad van State als Raad-van- State-proof had gekwalificeerd. Sterkt de vernietiging van het Provinciaal inpassingsplan c.q. de kennelijke inschattingsfout van de landsadvocaat u in uw voornemen om een civiele procedure op te starten? Zo neen, bent u niet met ons van mening dat door de gemeente ingehuurde deskundigen slechts een opinie kunnen gegeven, maar de rechter uiteindelijk het laatste woord heeft c.q. een objectief oordeel geeft? Zo neen, waarom niet en zo neen, wat is de reden dat u wel bereid was de gang naar de bestuursrechter te maken? Hoe weegt u bij het beantwoorden van deze vraag het feit dat de door de gemeente ingehuurde deskundigen tegengestelde adviezen geven? Blijkbaar is er geen eenduidig antwoord te geven. Wat GroenLinks betreft een reden temeer om de objectieve rechtsspraak duidelijkheid te laten verschaffen. Persbericht Provincie Limburg: breed draagvlak buitenring (13 december 2011) 6. Heeft het college kennis genomen van dit persbericht? 7. Uit het persbericht blijkt dat op 12 december 2011 een regionaal bestuurlijk overleg heeft plaats gevonden. Veronderstellend dat dit juist is, ontvangen wij graag per ommegaande de notulen van dit overleg. Kunt u deze op korte termijn beschikbaar stellen? Zo ja, wanneer? Zo nee, hoezo niet? 8. Vooruitlopende op de ontvangst van schriftelijke vastlegging vragen wij u aan te geven waarom niet publiekelijk stelling wordt genomen tegen de tendentieuze berichtgeving door de Provincie Limburg. Of is het college niet van mening dat de berichtgeving door de Provincie Limburg - namelijk dat ook de regio (Parkstad Limburg en de betrokken gemeenten) eenduidig haar steun voor de Buitenring heeft uitge sproken - haaks staat op de in de raadsinformatiebrief gebruikte woorden ( de tracékeuze en de vormgeving van het in het vernietigde PIP uitgewerkte voorkeurstracé zijn niet acceptabel )? Zo neen, waarom niet? 9. Vooruitlopend op de ontvangst van schriftelijk vastlegging vragen wij het college aan te geven of de gemeente Kerkrade daadwerkelijk heeft toegezegd alle medewerking te verlenen aan een vervolgtraject om te komen tot de vaststelling van een nieuw inpassingsplan. Zo neen, waarom wordt niet publiekelijk stelling genomen tegen deze berichtgeving van de zijde van de Provincie. Zo ja, wat houdt deze toezegging concreet is en hoe verhoudt deze toezegging zicht tot de stelling dat de tracékeuze en de vormgeving van het in het vernietigde PIP uitgewerkte voorkeurstracé niet acceptabel zijn voor de gemeente Kerkrade. 10. Vooruitlopend op de ontvangst van schriftelijke vastlegging vragen wij het college aan te geven of de gemeente Kerkrade daadwerkelijk medewerking verleent aan alle besluiten en stappen om met een minimum aan vertraging en kosten alsnog over te kunnen gaan tot de realisatie van de buitenring? Zo neen, waarom wordt niet publiekelijk stelling genomen tegen deze berichtgeving van de zijde van de Provincie? Zo ja, wat houdt deze toezegging concreet in en hoe verhoudt deze toezegging zicht tot de stelling dat de tracékeuze en de vormgeving van het in het vernietigde PIP uitgewerkte voorkeurstracé niet acceptabel zijn voor de gemeente Kerkrade?

22 GEMEENTERAADSFRACTIE KERKRADE A. Rossel Maarzijde 60, 6467 GC Kerkrade, Brief Parkstad Limburg (16 december 2011) 11. De heren Van Vegchel en Geurts stellen onder andere dat nut en noodzaak van de Buitenring Parkstad Limburg zijn aangetoond, de effecten voor de leefbaarheid positief zijn, en dat de weg een stimulans zal zijn voor de economie. Zij stellen verder dat de regio, zijnde de Parkstadgemeenten en de Stadsregio Parkstad Limburg, deze stellingen ondersteunen. Zij verwijzen daarbij naar het regionaal bestuurlijk overleg van 12 december Aangezien Kerkrade een van de Parkstadgemeenten is, wordt de indruk gewekt dat de gemeente deze stellingen ook allemaal onderschrijft. De zienswijze en het beroepschrift van de gemeente Kerkrade gelezen hebbend, vermoeden wij dat de Parkstad Limburg met de waarheid aan de haal gaat. Kunt u dit bevestigen? Zo neen, waarom niet? Zo ja, wat doet u om verdere reputatieschade van onze gemeente te voorkomen? 12. In de brief wordt de verwachting uitgesproken dat begin maart 2012 duidelijk is of het oplossen van de stikstofproblematiek al dan niet mogelijk is en wat de mogelijke kosten hiervan zijn. Is in het regionaal bestuurlijk overleg gesproken over wie deze kosten zou moeten dragen? Zo ja, wie draagt deze kosten? Zo ja, indien de gemeente Kerkrade een gedeelte van deze kosten moet dragen vormt dit dan een opening om het Bestuursconvenant en Realiseringsconvenant Binnen- en Buitenring Parkstad Limburg te ontbinden? Zo ja, wordt dan daadwerkelijk gebruik gemaakt van deze mogelijkheid? Raadsinformatiebrief gemeente Kerkrade (20 december 2011) 13. U geeft aan voorstander te zijn van de buitenring. Bent u zich zich bewust van het feit dat de Provincie Limburg, ten koste van de gemeente Kerkrade, publicitair garen spint bij dit woordgebruik? Immers, zij zijn ook voorstander van de Buitenring Parkstad Limburg. Echter, dit is niet dezelfde Buitenring Parkstad Limburg als de gemeente Kerkrade voorstaat. Om verdere reputatieschade te voorkomen stellen wij voor voortaan uitsluitend te communiceren tegen déze Buitenring Parkstad Limburg te zijn. Kunt u zich hierin vinden? Zo neen, waarom niet? 14. Het college verklaart dat de gemeente Kerkrade tegen déze buitenring is. Echter, de brief bevat slechts een tweetal constateringen die de indruk wekken dat de gemeente Kerkrade machteloos is in dit dossier? Ten eerste wordt aangegeven dat de gemeente niet in beroep kan tegen een mogelijk nieuw Provinciaal Inpassingsplan en verder wordt aangegeven dat de uitspraak van de Raad van State geen onvoorziene omstandigheid vormt op basis waarvan het Bestuursconvenant Binnen- en Buitenring Parkstad Limburg ontbonden kan worden. GroenLinks is van mening dat de gemeente Kerkrade slechts machteloos is, als het zich machteloos opstelt. Deelt u deze mening? Zo ja, kunt u aangeven of u externe juristen c.q. advocaten heeft laten inventariseren welke kansen deze uitspraak de gemeente Kerkrade biedt in het dossier en, zo ja, welke dit zijn? Zo neen, waarom niet? 15. In de brief wordt met geen woord gerept over een mogelijke gang naar de civiele rechter. Waarom niet? Indien de gang naar de civiele rechter voor u geen optie is, verzoeken wij u in detail aan te geven waarom deze rechtsgang geen optie is.

23 GEMEENTERAADSFRACTIE KERKRADE A. Rossel Maarzijde 60, 6467 GC Kerkrade, 16. Waarom is het college van mening dat de uitspraak van de Raad van State geen onvoorziene omstandigheid vormt op basis waarvan het Bestuursconvenant en mogelijk ook het Realiseringsconvenant - Binnen- en Buitenring Parkstad Limburg ontbonden kan worden? Indien juridisch advies is ingewonnen, zouden wij dit graag per ommegaande ter informatie ontvangen. Indien geen (extern) juridisch advies is ingewonnen, zouden wij graag weten waarom niet. Reeds bij voorbaat dank voor de zorgvuldige en zo volledig mogelijke beantwoording. Met vriendelijke groet, Namens GroenLinks Kerkrade, Andy Rossel

24

25

26

27

28

29

30

31 > Retouradres Postbus EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG Datum 15 december Betreft: Aanscherping gedoogcriteria coffeeshops Bij brieven van 27 mei 2011 en 26 oktober 2011 (Kamerstukken II 2010/ , nr. 259 en 2011/12, , nr. 265) heeft het kabinet de voorgenomen aanscherping van het drugsbeleid uiteengezet. Het kabinet staat voor een daadkrachtige aanpak van drugsgerelateerde overlast en (georganiseerde) criminaliteit. Er zal een einde worden gemaakt aan het huidige open-deurbeleid. Coffeeshops moeten kleiner en meer beheersbaar worden gemaakt. De aantrekkingskracht van het Nederlandse drugsbeleid op gebruikers uit het buitenland moet worden teruggedrongen. Middelengebruik van minderjarigen wordt sterk tegengegaan en met name kwetsbare jongeren worden beschermd tegen drugsgebruik. In deze brief stel ik u op de hoogte van de nadere uitwerking en invoering van dit beleid. Deze brief is tot stand gekomen mede op basis van constructief overleg met de burgemeesters van de coffeeshopgemeenten in de zuidelijke provincies over de uitvoering van het beleid. I Aanpassing gedoogcriteria De basis van het nieuwe beleid wordt gevormd door de aangepaste gedoogcriteria in de Aanwijzing Opiumwet van het Openbaar Ministerie. De Aanwijzing Opiumwet wordt per 1 januari 2012 aangepast. Aan de bestaande AHOJG-criteria 1 worden op dat moment het Besloten-clubcriterium (B-criterium) en het Ingezetenencriterium (I-criterium) toegevoegd. Per 1 januari 2014 wordt ook het Afstandscriterium toegevoegd. Het Besloten-clubcriterium houdt in dat uitsluitend toegang kan worden verleend en verkocht mag worden aan leden van de coffeeshop, waarbij bepaald is dat de coffeeshop in één kalenderjaar maximaal tweeduizend lidmaatschappen mag uitgeven en dit documenteert in de vorm van een controleerbare ledenlijst. De coffeeshop mag ten allen tijde maximaal 2000 leden hebben. Legitimatie geschiedt met een geldig paspoort, een geldige identiteitskaart en/of verblijfsdocument. De ledenlijst is controleerbaar en bevat de naam, postcode of woonplaats en geboortedatum van een lid. De ledenlijst bevat tevens een aanvangsdatum en eventueel een vervaldatum van het lidmaatschap. De ledenlijst moet een verschijningsvorm hebben zodat deze kan worden ingezien of fysiek kan worden overhandigd ter controle. De coffeeshophouder is zelf verantwoordelijk voor de juistheid van de ledenlijst. Het Ingezetenencriterium houdt in dat lidmaatschap voor de coffeeshop uitsluitend toegankelijk is voor ingezetenen van Nederland van achttien jaar of ouder. Onder ingezetene wordt verstaan een persoon die zijn adres heeft in een gemeente van Nederland. Het ingezetenschap wordt aangetoond middels een uittreksel van de Gemeentelijke Basisadministratie van de woonplaats dat bij het aangaan van het lidmaatschap niet ouder is dan vier weken. Het Afstandscriterium houdt in dat de minimale afstand tussen een coffeeshop en een school voor voortgezet of beroepsonderwijs voor scholieren jonger dan 18 jaar 350 meter moet zijn. II Gefaseerde invoering 1 De AHOJG criteria houden in: geen Affichering, geen Harddrugs, geen Overlast, geen verkoop aan Jeugdigen, geen verkoop van Grote hoeveelheden per transactie.

32 De handhaving van het aangescherpte beleid zal gefaseerd van kracht worden. De data worden bepaald door de noodzakelijkheid om gemeenten en coffeeshopexploitanten in staat te stellen zich voor te bereiden. 1. Per 1 mei 2012 zullen in de gemeenten van de provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland het Besloten-club- en het Ingezetenencriterium worden ingevoerd, met uitzondering van het maximumaantal leden van Het staat de gemeenten in de andere provincies vrij deze criteria ook al toe te passen. 2. Per 1 januari 2013 wordt het maximumaantal van 2000 leden van kracht. 3. Per 1 januari 2013 zullen het B- en I-criterium volledig in het hele land gelden. 4. Per 1 januari 2014 wordt het Afstandscriterium van kracht. III Handhaving De burgemeester handhaaft het nieuwe drugsbeleid in overleg met het Openbaar Ministerie en de politie, met inachtneming van de lokale prioriteiten. De burgemeester en het Openbaar Ministerie voeren het coffeeshopbeleid beide vanuit hun eigen, bestaande verantwoordelijkheid uit. Negatieve neveneffecten, zoals het ontstaan van illegale markten, worden direct aangepakt. Lokale driehoeken zorgen voor een lokaal operationeel plan, waarin nadrukkelijk de benodigde handhavingscapaciteit wordt opgenomen. Indien aanvullende capaciteit noodzakelijk blijkt, zorg ik dat deze tijdig beschikbaar is. IV Communicatie De communicatie over het nieuwe beleid naar binnen- en buitenland is een essentieel onderdeel van een succesvolle invoering. Hier wordt door het rijk en de gemeenten gezamenlijk in opgetreden en wordt uiteraard gebruik gemaakt van de benodigde communicatiemiddelen om de doelgroep in binnen- en buitenland te bereiken. De Minister van Veiligheid en Justitie I.W. Opstelten

33

34

35

36

37

38

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2012 2013 24 077 Drugbeleid Nr. 293 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VEILIGHEID EN JUSTITIE Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag,

Nadere informatie

Gemeente Delft. Landelijke aanscherping coffeeshopbeleid

Gemeente Delft. Landelijke aanscherping coffeeshopbeleid Veiligheid IcM Gemeente Delft Programmering Phoenixstraat 16 261 1 AL Delfl Telefoon l401 5 Fax 015-2141724 Retouradres : Veiligheid, Postbus 78, 2600 ME Delfi Internet www.delff.nl Behandeld door: Beny

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 20 202 24 077 Drugbeleid Nr. 265 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VEILIGHEID EN JUSTITIE Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 26

Nadere informatie

dat de navolgende criteria gelden bij de beoordeling van de vraag of tegen een coffeeshop wordt opgetreden:

dat de navolgende criteria gelden bij de beoordeling van de vraag of tegen een coffeeshop wordt opgetreden: CVDR Officiële uitgave van Sittard-Geleen. Nr. CVDR172726_1 15 mei 2018 Damoclesbeleid Sittard-Geleen Damoclesbeleid Sittard-Geleen Artikel 13b Opiumwet De burgemeester van Sittard-Geleen: Overwegende:

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van Helmond, ieder voor zover bevoegd;

Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van Helmond, ieder voor zover bevoegd; Jaar: 2012 Nummer: 30 Besluit: Burgemeester, B&W 17 april 2012 Gemeenteblad BELEIDSREGEL HANDHAVINGSPROTOCOL OPIUMWET HELMOND 2012 Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van Helmond,

Nadere informatie

Nulbeleid coffeeshops. gemeente Zeewolde

Nulbeleid coffeeshops. gemeente Zeewolde Nulbeleid coffeeshops gemeente Zeewolde 2 Aanleiding In de gemeenteraad is de discussie geweest, mede naar aanleiding van het VNG rapport Modernisering Cannabisbeleid waarin het failliet van het gedoogbeleid

Nadere informatie

BELEIDSREGEL HANDHAVINGSPROTOCOL OPIUMWET HELMOND 2012

BELEIDSREGEL HANDHAVINGSPROTOCOL OPIUMWET HELMOND 2012 BELEIDSREGEL HANDHAVINGSPROTOCOL OPIUMWET HELMOND 2012 Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van Helmond, ieder voor zover bevoegd; b e s l u i t vast te stellen de Beleidsregel

Nadere informatie

Dtam: - 2 JAN 2012. Briefnr.: 2,01 ^ - / ^ Afschrift am:

Dtam: - 2 JAN 2012. Briefnr.: 2,01 ^ - / ^ Afschrift am: iministerie van Veiligheid en Justitie > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag De gemeenten t.a.v. de burgemeesters i.a.a. de Korpschefs van de Regiopolitie Gemeente Haariemmemieer "Oo\7 Dtam: - 2

Nadere informatie

NULBELEID COFFEESHOPS GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM

NULBELEID COFFEESHOPS GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM NULBELEID COFFEESHOPS GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM 2012 1 Aanleiding In de gemeente Kaag en Braassem zijn geen coffeeshops gevestigd en dat moet naar de mening van het bestuur zo blijven. In de voormalige

Nadere informatie

De gemeenteraad heeft mij verzocht de gemeenteraad in de bezwaarprocedure te vertegenwoordigen en hem waar nodig nader van advies te dienen.

De gemeenteraad heeft mij verzocht de gemeenteraad in de bezwaarprocedure te vertegenwoordigen en hem waar nodig nader van advies te dienen. PER FALK COURIER Aan de gemeenteraad van Boxmeer Postbus 450 5830 AL BOXMEER Nijmegen, 25 oktober 2006 Ons kenmerk : 20041655 TL/cb Inzake : Boxmeer/Windenergie Doorkiesnummer : 024-382 83 94 Direct faxnummer:

Nadere informatie

ONTVANGEN 0 2 JAN Ministerie van Veiligheid en Justitie *B

ONTVANGEN 0 2 JAN Ministerie van Veiligheid en Justitie *B ONTVANGEN 0 2 JAN 2012 Ministerie van Veiligheid en Justitie > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag De gemeenten t.a.v. de burgemeesters i.a.a. de Korpschefs van de Regiopolitie *B201200026 Directoraat-Generaal

Nadere informatie

Gemeente Medemblik, Coffeeshopbeleid 2012

Gemeente Medemblik, Coffeeshopbeleid 2012 Gemeente Medemblik, Coffeeshopbeleid 2012 Vaststelling: 15 augustus 2012 Publicatie: 23 augustus 2012 Inwerkingtreding: 24 augustus 2012 Inhoud Samenvatting Inleiding 1. Nederlands drugsbeleid 2. Vormen

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 21 oktober 2013 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 21 oktober 2013 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres: Postbus 20350, 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag www.rijksoverheid.nl 157617-111785-VGP

Nadere informatie

GEMEENTERAADSFRACTIE KERKRADE A. Rossel Old Hickoryplein 1-E, 6461 EZ Kerkrade,

GEMEENTERAADSFRACTIE KERKRADE A. Rossel Old Hickoryplein 1-E, 6461 EZ Kerkrade, GEMEENTERAADSFRACTIE KERKRADE A. Rossel Old Hickoryplein 1-E, 6461 EZ Kerkrade, a.rossel@kerkrade.nl Aan gemeente Kerkrade T.a.v. college van Burgemeester & Wethouders Postbus 600 6460 AP Kerkrade Kerkrade,

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2012 2013 24 077 Drugbeleid Nr. 310 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VEILIGHEID EN JUSTITIE Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag,

Nadere informatie

1. De vestiging van coffeeshops wordt gedoogd indien de coffeeshop voldoet aan de volgende vestigingscriteria:

1. De vestiging van coffeeshops wordt gedoogd indien de coffeeshop voldoet aan de volgende vestigingscriteria: Casenummer 10G200903 Registratienr. 365938 / 365938 Coffeeshop beleid. Artikel 1: definities In deze beleidsregels wordt verstaan onder: 1. harddrugs: middelen vermeld op lijst I en lijst II behorend bij

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2017 2018 27 859 Modernisering Gemeentelijke Basisadministratie persoonsgegevens (GBA) Nr. 117 VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Vastgesteld 14 november

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 27 juni 2013 Onderwerp Coffeeshopbeleid

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 27 juni 2013 Onderwerp Coffeeshopbeleid 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 13 september 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 13 september 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag www.rijksoverheid.nl Uw

Nadere informatie

Wat is de rol van de gemeente

Wat is de rol van de gemeente Landelijk beleid Wat is de rol van de gemeente Wat doen we al? Alcoholwetgeving: In de nieuwe D&H-wet worden verdergaande stappen gezet om het gebruik van alcohol onder jongeren te ontmoedigen Uitvoering

Nadere informatie

Bestuursvoorstel: B&W Registratienr: [ 38264] Onderwerp: Brief Ministers inzake drugsbeleid

Bestuursvoorstel: B&W Registratienr: [ 38264] Onderwerp: Brief Ministers inzake drugsbeleid COMMISSIESTUK Onderwerp: Brief Ministers inzake drugsbeleid Besluit college d.d.: 1. Kennis nemen van de brief van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de minister van Veiligheid en Justitie

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 8-1-2008 Nummer voorstel: 2008/7

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 8-1-2008 Nummer voorstel: 2008/7 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 8-1-2008 Nummer voorstel: 2008/7 Voor raadsvergadering d.d.: 22-01-2008 Agendapunt: 17 Onderwerp:

Nadere informatie

AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK

AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK Raad vanstate 201205761/1/V1. Datum uitspraak: 31 januari 2013 AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK Uitspraak met toepassing van artikel 8:54, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht {hierna: de Awb) op

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Vragen inzake mestbewerkingsbedrijf Koolen te Asten Vragen van het lid van Provinciale Staten ir. M. van der Wel d.d. 16 januari 2012 Bijlage(n)

Nadere informatie

Blauwe Nota discussienota coffeeshopbeleid

Blauwe Nota discussienota coffeeshopbeleid Blauwe Nota discussienota coffeeshopbeleid Inhoud 1. inleiding a. huidig coffeeshopbeleid b. regionale afspraken c. aanleiding blauwe nota d. doel van de blauwe nota 2. opdracht raad a. opdrachtomschrijving

Nadere informatie

AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK. Uitspraak met toepassing van artikel 8:54, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht op het hoger beroep van:

AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK. Uitspraak met toepassing van artikel 8:54, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht op het hoger beroep van: Raad vanstate 201010673/1 A/1. Datum uitspraak: 25 juni 2012 AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK Uitspraak met toepassing van artikel 8:54, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht op het hoger beroep van:

Nadere informatie

b e s l u i t : Pagina 1 van 7 Nr: De raad van de gemeente Barneveld; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders, nr.

b e s l u i t : Pagina 1 van 7 Nr: De raad van de gemeente Barneveld; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders, nr. Nr: 13-13 De raad van de gemeente Barneveld; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders, nr. 13-13; gelet op artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening (Wro); b e s l u i t : vast te stellen de volgende:

Nadere informatie

Onderwerp Vragen artikel 61 Rvo K. Musters (Gemeentebelangen) over renteclaim Akkerstraat 6-8

Onderwerp Vragen artikel 61 Rvo K. Musters (Gemeentebelangen) over renteclaim Akkerstraat 6-8 Zaaknummer 00474132 Onderwerp Vragen artikel 61 Rvo K. Musters (Gemeentebelangen) over renteclaim Akkerstraat 6-8 Collegevoorstel Feitelijke informatie In de brief van 6 mei 2016 stelt raadslid de heer

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Gemeente Mook en Middelaar M M Samenvatting. Voorstel om te besluiten

Raadsvoorstel. Gemeente Mook en Middelaar M M Samenvatting. Voorstel om te besluiten Agenda puntnummer : Documentnummer : Raadsvergadering d.d. : Raadscommissie Commissie d. d. Programma Onderwerp Portefeuillehouder : Bijlagen 111111111111111111111111111 001111110110111111111101111 M M16005293

Nadere informatie

Afdeling bestuursrechtspraak. Inkomende post 01 juni Uw kenmerk. herstelwet)

Afdeling bestuursrechtspraak. Inkomende post 01 juni Uw kenmerk. herstelwet) ,t, Raad vanstate.................................. Afdeling bestuursrechtspraak Nr. 155673/Z -17-93371 Inkomende post 01 juni 2018 Omgeving Pagina 1 van 1.... AANTEKENEN 11111111111111111111111111111111111111111111111

Nadere informatie

Datum Uw kenmerk Ons kenmerk In behandeling bij DIR/DB (0162)

Datum Uw kenmerk Ons kenmerk In behandeling bij DIR/DB (0162) Aan de fracties van VVD en PvdA de heer A.J.H. Wijers, mevrouw C.P.W. Bode-Zopfi Datum Uw kenmerk Ons kenmerk In behandeling bij DIR/DB d.bosmans@oosterhout.nl (0162) 48 91 03 Onderwerp Vragen ex art.

Nadere informatie

ECLI:NL:GHLEE:2012:BX6197 Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer

ECLI:NL:GHLEE:2012:BX6197 Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer ECLI:NL:GHLEE:2012:BX6197 Instantie Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak 02-08-2012 Datum publicatie 31-08-2012 Zaaknummer 200.102.809 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Personen- en

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 641581/644645 Betreft: Beslissing op bezwaar inzake Radio Unique en Jazz Radio Het Commissariaat voor de Media, gezien de volgende besluiten: het besluit van 20 januari 2015,

Nadere informatie

Pleitnota behorend bij het verzet op de uitspraken van de Afdeling van de Raad van State van 23 juli 2004.

Pleitnota behorend bij het verzet op de uitspraken van de Afdeling van de Raad van State van 23 juli 2004. Pleitnota behorend bij het verzet op de uitspraken van de Afdeling van de Raad van State van 23 juli 2004. Deze pleitnota wordt op 10 februari 2005 door dr G.J.J. Beukeveld in het openbaar bij de Afdeling

Nadere informatie

Collegevergadering : 14 oktober 2014 Agendapunt : 9 Portefeuillehouder : drs. J.H.A. van Oostrum Meer informatie bij : A.Holl Telefoon : 0545 250396

Collegevergadering : 14 oktober 2014 Agendapunt : 9 Portefeuillehouder : drs. J.H.A. van Oostrum Meer informatie bij : A.Holl Telefoon : 0545 250396 Zaaknummer : 65344 Raadsvergaderin : 2 december 2014 Agendapunt : g Commissie : Bestuur Onderwerp : Informerende nota coffeeshop Collegevergadering : 14 oktober 2014 Agendapunt : 9 Portefeuillehouder :

Nadere informatie

Stichting Behoud Houtmanpad e.o. KvK p/a Merkmanstraat 23, 2013 EA Haarlem Triodos Bank:

Stichting Behoud Houtmanpad e.o. KvK p/a Merkmanstraat 23, 2013 EA Haarlem Triodos Bank: Provincie Noord-Holland T.a.v. Mw. ir. E.A.H. ten Hag en college van Gedeputeerde Staten Dreef 3, Haarlem Postbus 123 2000 MD Haarlem Haarlem, 18 januari 2013 Betreft: Verstreken termijn - ILG subsidie

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 28 december 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 28 december 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

OORDEEL. Het klachtenformulier is gedateerd 14 april 2009 en bij het secretariaat ingeboekt op 15 april 2009 onder nummer

OORDEEL. Het klachtenformulier is gedateerd 14 april 2009 en bij het secretariaat ingeboekt op 15 april 2009 onder nummer Dossiernummer 32-2009 OORDEEL Verzoeker de heer E. namens mevrouw O. te Almelo. Datum verzoek Het klachtenformulier is gedateerd 14 april 2009 en bij het secretariaat ingeboekt op 15 april 2009 onder nummer

Nadere informatie

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties De heer dr. R.H.A. Plasterk Postbus EA DEN HAAG. Geachte heer Plasterk,

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties De heer dr. R.H.A. Plasterk Postbus EA DEN HAAG. Geachte heer Plasterk, De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties De heer dr. R.H.A. Plasterk Postbus 20011 2500 EA DEN HAAG Datum 25 augustus 2017 Onderwerp Consultatie wijzigingsvoorstel Wet BRP Uw kenmerk Ons

Nadere informatie

ECLI:NL:RBDHA:2014:8157

ECLI:NL:RBDHA:2014:8157 ECLI:NL:RBDHA:2014:8157 Instantie Rechtbank Den Haag Datum uitspraak 16-06-2014 Datum publicatie 11-07-2014 Zaaknummer 458241 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Eerste aanleg - enkelvoudig

Nadere informatie

Vraag 1: Klopt de berichtgeving op woerden tv betreffende de vertragingen bij de aanleg van bedrijventerreinen in de provincie Utrecht?

Vraag 1: Klopt de berichtgeving op woerden tv betreffende de vertragingen bij de aanleg van bedrijventerreinen in de provincie Utrecht? RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 42 vragen 19R.00145 Van: college van burgemeester en wethouders Datum 12 februari 2019 Portefeuillehouder(s) : Wethouder De Weger Portefeuille(s) : Ruimtelijk

Nadere informatie

gemeente BrjnSSIPITI

gemeente BrjnSSIPITI gemeente BrjnSSIPITI Oplegnotitie Voornemen van de Provincie tot vaststelling van een provinciaal inpassingsplan Buitenring "Optimalisatie Kranenpool Brunssum". Registratiekenmerk 589496 Gemeenteblad nr.

Nadere informatie

Nota van B&W. Portefeuilehouder J.C.W. Nederstigt

Nota van B&W. Portefeuilehouder J.C.W. Nederstigt gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp instellen van (hoger) beroep tegen de beslissing (op bezwaar) van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland inzake de geweigerde ontheffing voor Windpark Haarlemmermeer

Nadere informatie

Vragen en antwoorden die mogelijk worden gesteld i.v.m. de spoedwet heffing rechten Nederlandse identiteitskaart (NIK)

Vragen en antwoorden die mogelijk worden gesteld i.v.m. de spoedwet heffing rechten Nederlandse identiteitskaart (NIK) Bijlage afkomstig van ministerie van binnenlandse zaken behorend bij instructiebrief van BZK d.d. 21 september 2011 in verband met de indiening van de spoedwet heffing rechten Nederlandse identiteitskaart

Nadere informatie

De gemeenteraad van Gouda Oriënterende informatie coffeeshopbeleid naar aanleiding van de motie hierover dd 10 november 2011.

De gemeenteraad van Gouda Oriënterende informatie coffeeshopbeleid naar aanleiding van de motie hierover dd 10 november 2011. memo aan onderwerp van datum De gemeenteraad van Gouda Oriënterende informatie coffeeshopbeleid naar aanleiding van de motie hierover dd 10 november 2011. College van Burgemeester en Wethouders 15 mei

Nadere informatie

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Zienswijzenrapport 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Inhoudsopgave Zienswijzen 3 1. Inleiding 3 2. De ontvankelijkheid van zienswijzen 3 3. Overwegingen

Nadere informatie

Notitie coffeeshopbeleid gemeente Koggenland

Notitie coffeeshopbeleid gemeente Koggenland Notitie coffeeshopbeleid gemeente Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Juridisch kader 4 3 De nul-optie 5 4 Handhaving nuloptie-beleid 7 PAGINA 2 1 Inleidi ng In de Nota afstemming coffeeshopbeleid in de politieregio

Nadere informatie

ONAFHANKELIJKE COMMISSIE EXPERIMENT GESLOTEN COFFEESHOPKETEN

ONAFHANKELIJKE COMMISSIE EXPERIMENT GESLOTEN COFFEESHOPKETEN ONAFHANKELIJKE COMMISSIE EXPERIMENT GESLOTEN COFFEESHOPKETEN INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE p. 2 INLEIDING p. 3 OPDRACHT COMMISSIE EXPERIMENT GESLOTEN COFFEESHOPKETEN p. 5 SELECTIE GEMEENTEN p. 6 DEELNEMENDE

Nadere informatie

afschrift afwijzing verzoek voordracht vernietiging instellen open

afschrift afwijzing verzoek voordracht vernietiging instellen open Provincie Limburg Gedeputeerde Staten Postbus 5700 6202 MA Maastricht www.rijksoverheid.nl www.facebook.com/minbzk www.twitter.com/minbzk 2017-0000183262 Uw kenmerk Betreft 1 2 APR 2017 afschrift afwijzing

Nadere informatie

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies:

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies: Raad Onderwerp: V200900446 aanvraag van verklaring van geen bezwaar voor het verlenen van een vrijstelling ex artikel 19 lid 1 WRO voor een gasopslag annex bedrijfsverzamelcomplex aan de Bosscheweg 67

Nadere informatie

Ontwerp-structuurvisie, vastgesteld door Gedeputeerde Staten op

Ontwerp-structuurvisie, vastgesteld door Gedeputeerde Staten op PROVINCIALE COMMISSIE OMGEVINGSVRAAGSTUKKEN LIMBURG MEMO ADVIESSTUK: Structuurvisie Randweg N266 Nederweert 1. Onderwerp / plan Structuurvisie Randweg N266 Nederweert inclusief onderliggende stukken (Plan-

Nadere informatie

34300 VI Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Veiligheid en Justitie (VI) voor het jaar 2016

34300 VI Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Veiligheid en Justitie (VI) voor het jaar 2016 34300 VI Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Veiligheid en Justitie (VI) voor het jaar 2016 Nr. 75 Brief van de minister van Veiligheid en Justitie Aan de Voorzitter van de Tweede

Nadere informatie

!1! Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

!1! Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Datum 9 juli 2014 Onderwer Beantwoording inbreng schriftelijk overleg

Nadere informatie

* *

* * *16.074696* 16.074696 OMGEVINGSVERGUNNING nr. 255661 Uitgebreide procedure Het College van burgemeester en wethouders van Uden heeft op 30 maart 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen

Nadere informatie

Beleidsregels Artikel 13b Opiumwet in de B5-gemeenten. Vastgesteld gewijzigde versie door de burgemeester op 27 mei 2014

Beleidsregels Artikel 13b Opiumwet in de B5-gemeenten. Vastgesteld gewijzigde versie door de burgemeester op 27 mei 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Tilburg. Nr. 32905 12 juni 2014 Beleidsregels Artikel 13b Opiumwet in de B5-gemeenten Breda Eindhoven Helmond s-hertogenbosch Tilburg Gemeente Tilburg Vastgesteld

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 678208/679078 Betreft: bezwaar tegen besluit op Wob-verzoek en besluit tot openbaarmaking daarvan Beschikking van het Commissariaat voor de Media betreffende het bezwaar

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING nr

OMGEVINGSVERGUNNING nr omgevingsvergunning brandveilig gebruik van het zorgcentrum brandveilig gebruik van het zorgcentrum Beschikking 243812 *15.214629* 15.214629 OMGEVINGSVERGUNNING nr. 243812 Uitgebreide procedure Het College

Nadere informatie

Operationeel plan Invoering aangescherpt coffeeshopbeleid 20 december 2011

Operationeel plan Invoering aangescherpt coffeeshopbeleid 20 december 2011 Operationeel plan Invoering aangescherpt coffeeshopbeleid 20 december 2011 1. Aanleiding operationeel plan Ter uitwerking van het voornemen in het regeerakkoord heeft het kabinet de Tweede Kamer bij brief

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2007:AZ9709

ECLI:NL:RVS:2007:AZ9709 ECLI:NL:RVS:2007:AZ9709 Instantie Raad van State Datum uitspraak 15-02-2007 Datum publicatie 07-03-2007 Zaaknummer 200607659/1 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Vreemdelingenrecht Hoger

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 18 augustus 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 18 augustus 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 25 VX Den Haag T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

verklaring dat een belanghebbende zich, ofschoon zijn rechtspositie niet is geschaad, op incorrecte wijze door het fonds bejegend acht.

verklaring dat een belanghebbende zich, ofschoon zijn rechtspositie niet is geschaad, op incorrecte wijze door het fonds bejegend acht. Stichting Pensioenfonds Abbott Nederland Reglement klachten- en geschillenprocedure Artikel 1. Begripsbepalingen De in de statuten en het pensioenreglement gebruikte begripsbepalingen worden geacht deel

Nadere informatie

GEMEENTE ONDERBANKEN

GEMEENTE ONDERBANKEN RAADSVOORSTEL GEMEENTE ONDERBANKEN Onderwerp: Concept beleidsplan politie regionale eenheid Limburg 2015-2018. Gemeentebladnummer : 2014/61 Behandelend ambtenaar : LEMANS, PATRICK Agendapunt : Portefeuille

Nadere informatie

^ERIOWW 15«M IllOtt. Het college van burgemeester en wethouders van Bernheze postbus ZG HEESCH

^ERIOWW 15«M IllOtt. Het college van burgemeester en wethouders van Bernheze postbus ZG HEESCH Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC 's-hertogenbosch Telefoon (073)681 28 12 Fox (073) 614 11 15 info@brabant.nl Het college van burgemeester en wethouders van Bernheze postbus 9 5384 ZG HEESCH www.brabant.nl

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning afwijken van het bestemmingsplan voor het aanleggen van een voetgangersbrug afwijken van het bestemmingsplan voor het aanleggen van een voetgangersbrug Beschikking ZD18.002800 *18.105330*

Nadere informatie

Betreft: Artikel-38 vragen mbt ingediend burgerinitiatief fietsverbinding Kerkrade Landgraaf Brunssum

Betreft: Artikel-38 vragen mbt ingediend burgerinitiatief fietsverbinding Kerkrade Landgraaf Brunssum Aan het College van Burgemeester en Wethouders Postbus 600 6460 AP Kerkrade Kerkrade / 24.10.16 Betreft: Artikel-38 vragen mbt ingediend burgerinitiatief fietsverbinding Kerkrade Landgraaf Brunssum Geacht

Nadere informatie

voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak

voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak Aan de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie De heer mr. dr. K.H.D.M. Dijkhoff Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Betreft: consultatieverzoek naar aanleiding

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/jenv

Nadere informatie

AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK. Uitspraak met toepassing van artikel 8:54, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht op het hoger beroep van:

AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK. Uitspraak met toepassing van artikel 8:54, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht op het hoger beroep van: \ Raad vanstate 2012Ö1424/1/V1. Datum uitspraak: 26 september 2012 AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK Uitspraak met toepassing van artikel 8:54, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht op het hoger beroep

Nadere informatie

Naam steller Afdelingsmanager Afdeling Portefeuillehouder

Naam steller Afdelingsmanager Afdeling Portefeuillehouder B en W Voorblad Onderwerp Damoclesbeleid 13b Opiumwet Datum Kenmerk B en W datum 1 oktober 2013 8 oktober 2013 Naam steller Afdelingsmanager Afdeling Portefeuillehouder Monique Janssen Sjaak van Meijel

Nadere informatie

De Burgemeester besluit: 1. op grond van artikel 13b Opiumwet vast te stellen het Sanctiebesluit Coffeeshops 2013, dat luidt als volgt:

De Burgemeester besluit: 1. op grond van artikel 13b Opiumwet vast te stellen het Sanctiebesluit Coffeeshops 2013, dat luidt als volgt: B en W. nr. 13.0496 d.d, 11-6-2013 BB.nr. 13.044 Onderwerp Vaststelling Sanctiebesluit Coffeeshops 2013 Burgemeester en wethouders besluiten: Behoudens van de commissie 1. kennis te nemen van het besluit

Nadere informatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Directoraat-Generaaj Overheidsorganisatie Directie Ambtenaar en Organisatie Programma normering topinkomens

Nadere informatie

RAAD 6 FEBRUARI 2003 Reg.nr. Raad 2003/012. Aan de raad van de gemeente Alblasserdam. Alblasserdam, 21 januari 2003

RAAD 6 FEBRUARI 2003 Reg.nr. Raad 2003/012. Aan de raad van de gemeente Alblasserdam. Alblasserdam, 21 januari 2003 RAAD 6 FEBRUARI 2003 Reg.nr. Raad 2003/012 Onderwerp: Vaststelling APV, inclusief handhavingsbeleid en samenlevingsregels Aan de raad van de gemeente Alblasserdam Alblasserdam, 21 januari 2003 Geachte

Nadere informatie

Besluit van de burgemeester van de gemeente Sittard-Geleen houdende regels omtrent Damoclesbeleid Sittard-Geleen

Besluit van de burgemeester van de gemeente Sittard-Geleen houdende regels omtrent Damoclesbeleid Sittard-Geleen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Sittard-Geleen Nr. 246250 16 november 2018 Besluit van de burgemeester van de gemeente Sittard-Geleen houdende regels omtrent Damoclesbeleid Sittard-Geleen

Nadere informatie

Onderwerp Mededeling portefeuillehouder inzake bestuurlijke organisatie Zuid-Limburg (T8113)

Onderwerp Mededeling portefeuillehouder inzake bestuurlijke organisatie Zuid-Limburg (T8113) Statencommissie voor Financiën, Economische Zaken en Bestuur Cluster SA Behandeld Ons kenmerk 2017/6959 Telefoon Uw kenmerk - Maastricht Bijlage(n) 2 Verzonden R.M.C. Luyten +31 43 389 71 93 10 oktober

Nadere informatie

Burgemeester. De voorzitter van de Commissie Bestuur. Zeer geachte mevrouw Michels,

Burgemeester. De voorzitter van de Commissie Bestuur. Zeer geachte mevrouw Michels, Gemeente Den Haag Burgemeester Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van de Commissie Bestuur Uw brief van Uw kenmerk Onderwerp Coffeeshopbeleid Ons kenmerk BSD/2013.280 RIS 257888

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2007:BB9957

ECLI:NL:RVS:2007:BB9957 ECLI:NL:RVS:2007:BB9957 Instantie Raad van State Datum uitspraak 12-12-2007 Datum publicatie 12-12-2007 Zaaknummer 200700759/1 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Bestuursrecht Eerste

Nadere informatie

Datum : 30 september 2015 Voor : leden van de raad Betreft : Madenlaan 2 te Hindeloopen (windturbine familie Wester) Corsa : O *O15.

Datum : 30 september 2015 Voor : leden van de raad Betreft : Madenlaan 2 te Hindeloopen (windturbine familie Wester) Corsa : O *O15. Datum : 30 september 2015 Voor : leden van de raad Betreft : Madenlaan 2 te Hindeloopen (windturbine familie Wester) Corsa : O15.002044 *O15.002044* Geachte leden van de raad, Met deze brief willen wij

Nadere informatie

ECLI:NL:OGEAM:2016:86

ECLI:NL:OGEAM:2016:86 ECLI:NL:OGEAM:2016:86 Instantie Datum uitspraak 19-12-2016 Datum publicatie 12-01-2017 Zaaknummer Lar 78/2016 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Gerecht in eerste aanleg van Sint Maarten

Nadere informatie

KERO. vastgoedontivikkeling

KERO. vastgoedontivikkeling KERO vastgoedontivikkeling ^emeente Eindhoven ontvangen 2 9 JAN. J6 AANTEKENEN College van Burgemeester en Wethouders en Gemeente Raad van Eindhoven 5600 RB EINDHOVEN Waalre, 28 januari 2016 Geacht College,

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Ministerie van Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2017:1997

ECLI:NL:RVS:2017:1997 ECLI:NL:RVS:2017:1997 Instantie Raad van State Datum uitspraak 26-07-2017 Datum publicatie 26-07-2017 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201604542/1/A1 Eerste

Nadere informatie

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Kerkrade

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Kerkrade Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Kerkrade Postbus 600 6460 AP Kerkrade Betreft: art. 38 RvO vragen inzake het functioneren van Welzorg Kerkrade, 11 januari 2017 Geacht College,

Nadere informatie

GEMEENTERAADSFRACTIE KERKRADE A. Rossel Old Hickoryplein 1-E, 6461 EZ Kerkrade,

GEMEENTERAADSFRACTIE KERKRADE A. Rossel Old Hickoryplein 1-E, 6461 EZ Kerkrade, GEMEENTERAADSFRACTIE KERKRADE Old Hickoryplein 1-E, 6461 EZ Kerkrade, a.rossel@kerkrade.nl Aan gemeente Kerkrade T.a.v. college van Burgemeester & Wethouders Postbus 600 6460 AP Kerkrade Kerkrade, 8 juli

Nadere informatie

Raadsplein Velsen KORT VERSLAG VAN SESSIE 2 VAN 29 NOVEMBER 2012. Discussienota aanscherping lokaal coffeeshopbeleid Datum / nummer 29 november 2012 2

Raadsplein Velsen KORT VERSLAG VAN SESSIE 2 VAN 29 NOVEMBER 2012. Discussienota aanscherping lokaal coffeeshopbeleid Datum / nummer 29 november 2012 2 Raadsplein Velsen KORT VERSLAG VAN SESSIE 2 VAN 29 NOVEMBER 2012 Onderwerp Discussienota aanscherping lokaal coffeeshopbeleid Datum / nummer 29 november 2012 2 Voorzitter E.H. Zorgdrager Griffie M. Josemans

Nadere informatie

kenmerk IENM/BSK-2014/47134

kenmerk IENM/BSK-2014/47134 > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag Prorail BV. Bed rijfsstrateg ie mr. L.C. Makkinga Postbus 2038 3500 GA Utrecht Datum 8juli 2014 Betreft Beslissing op bezwaar gericht tegen 7 tijdelijke ontheffingen

Nadere informatie

Fractie SP Kerkrade mevrouw M. Lauman Kaardebol HV KERKRADE. Ons kenmerk Datum ib'o^-^ \ HUOOl5ÔCį(į

Fractie SP Kerkrade mevrouw M. Lauman Kaardebol HV KERKRADE. Ons kenmerk Datum ib'o^-^ \ HUOOl5ÔCį(į ARCHIEF Sector Stedelijke Ontwikkeling 8t Beheer Bezoekadres: Markt 33 Ambtenaar B. Jacobs-van Dongen Fractie SP mevrouw M. Lauman Kaardebol 26 6467 HV KERKRADE Telefoonnummer 14 045 Telefax 045-5676395

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning wijzigen van de voorwaarden van omgevingsvergunning 218854 wijzigen van de voorwaarden van omgevingsvergunning 218854 Beschikking 283742 *17.130142* 17.130142 WIJZIGINGSVERGUNNING nr.

Nadere informatie

Aanwijzing art. 3.8, lid 6, Wro, bestemmingsplan Bedrijventerrein Nijverhei 2009

Aanwijzing art. 3.8, lid 6, Wro, bestemmingsplan Bedrijventerrein Nijverhei 2009 De gemeenteraad van Rucphen Postbus 9 4715 ZG RUCPHEN Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 info@brabant.nl www.brabant.nl Bank ING 67.45.60.043

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2007:BB7292

ECLI:NL:RVS:2007:BB7292 ECLI:NL:RVS:2007:BB7292 Instantie Raad van State Datum uitspraak 07-11-2007 Datum publicatie 07-11-2007 Zaaknummer 200702345/1 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Bestuursrecht Eerste

Nadere informatie

Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt

Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt Programma Stedelijke ontwikkeling Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting De initiatiefnemer van de realisatie

Nadere informatie

Beantwoording art.39 vragen fractie GroenLinks inzake bewonersparticipatie

Beantwoording art.39 vragen fractie GroenLinks inzake bewonersparticipatie Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording art.39 vragen fractie GroenLinks inzake bewonersparticipatie Programma Stedelijke ontwikkeling BW-nummer Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting De

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2006 2007 30 980 Aanvulling van de Algemene wet bestuursrecht met een regeling over samenhangende besluiten (Wet samenhangende besluiten Awb) Nr. 2 VOORSTEL

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2016 2017 33 348 Regels ter bescherming van de natuur (Wet natuurbescherming) AB VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Vastgesteld 20 januari 2017 De leden

Nadere informatie

Raad vanstatc /1/V1. Datum uitspraak: 28 augustus 2012

Raad vanstatc /1/V1. Datum uitspraak: 28 augustus 2012 Raad vanstatc 201203196/1/V1. Datum uitspraak: 28 augustus 2012 AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK Uitspraak met toepassing van artikel 8:54, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: de Awb) op

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 1 juli 2015 Onderwerp Coffeeshopbeleid

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 1 juli 2015 Onderwerp Coffeeshopbeleid 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Raadsvoorstel. : ontbinding Stichting OnderwijsPLEIN. Voorstel:

Raadsvoorstel. : ontbinding Stichting OnderwijsPLEIN. Voorstel: Raadsvoorstel Vergadering : 1 maart 2006 Nummer : Raad 2006/022 Datum voorstel : 7 februari 2006 Portefeuillehouder Primaathouder Onderwerp : J. de Gruijter 078 69 21 313 j.de.gruijter@alblasserdam.nl

Nadere informatie