Voorbereidingskit Tast het Avontuur 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorbereidingskit Tast het Avontuur 2011"

Transcriptie

1 Voorbereidingskit Tast het Avontuur 2011 Voor je ligt de voorbereidingskit voor Tast het Avontuur Zo kun je in alle rust je voorbereiden op een onvergetelijke dag in Avonturenpark Hellendoorn. Deze dag wordt gehouden op 16 april 2011 en wordt in samenwerking met Bartiméus georganiseerd. Deze voorbereidingskit bevat een beschrijving van het Avonturenpark en een parkplattegrond. Wij wensen je alvast veel (voor)pret en een onvergetelijke beleving toe in Avonturenpark Hellendoorn! Avonturenpark Hellendoorn is gelegen in de bossen op de Hellendoornse Berg, in het kleine, gezellige dorpje Hellendoorn (provincie Overijssel). Algemeen en belangrijk Hieronder volgen een aantal belangrijke punten die iedereen moet weten. Deze zijn in deze voorbereidingskit ook uitgebreid beschreven, maar een kort overzicht is altijd handig. De Info en tevens EHBO post bevindt zich naast de Games en tegenover de 3 Geheime Torens. De Info dient tevens als verzamelpunt. Als je familie/vrienden kwijt bent kun je je melden bij de Informatie. Let op: wij beschikken niet over een omroepsysteem. Het is daarom handig om telefoonnummers bij je te hebben van familieleden. Ingang van het park: Op het entreeplein vind je links en rechts van je de kassa s. Als je rechtdoor loopt ga je door de ingang van het park. Nadat een medewerker de kaartjes heeft gecontroleerd, kun je de mascotte van het park tegenkomen. De mascotte van Avonturenpark Hellendoorn is een beer en heet Baba Boemba. Hij houdt van knuffelen, maar dit hoeft natuurlijk niet. Beschrijving Attracties: Bij bijna iedere attractie staat minstens één medewerker die jouw veiligheid in de gaten houdt. Bij een aantal attracties / speeltoestellen staan geen medewerkers. Dit wordt duidelijk aangegeven in de voorbereidingskit.

2 Vet Coole Attracties 1 Rioolrat (de achtbaan in het donker, die niet over de kop gaat) Minimale lengte van de gast: 120 cm. De ingang van deze achtbaan ligt bij het bordje links. Om binnen te komen moet je door een draaideur, het gebouw binnen gaan en dan de trap af. De wachtrij van deze achtbaan loopt door het riool en kan behoorlijk donker zijn. Ook stroomt er veel water. Je kunt met 2 personen in een karretje zitten. Dan maak je de rit in het donker. De trein maakt 2 rondjes en gaat niet over de kop. Tijdens de rit gaat de trein een klein stukje naar buiten en zie je dus eventjes daglicht. Vervolgens ga je het donker weer in. Onderweg hoor je allerlei geluiden van vleermuizen en water dat valt. De uitgang is aan het andere eind van het perron. 2 Tornado (achtbaan die over de kop gaat) Minimale lengte van de gast: 120 cm. Je kunt in deze achtbaan met zijn tweeën naast elkaar in een karretje zitten. Je mag je tas niet meenemen in de attractie. De veiligheidsbeugel trek je over je schouders heen. De trein gaat omhoog en over de baan. Je wordt in deze achtbaan een beetje door elkaar geschud en gaat 2 keer over de kop. De trein maakt 1 rondje. Als je weer in het station bent aangekomen kun je aan de andere kant van de trein weer uitstappen. 3 Galjoen (Schommelschip) Gasten onder de 120 cm alleen onder begeleiding. Je kunt met 4 personen naast elkaar op een bank gaan zitten. Het schip gaat als een grote schommel heen en weer. Hij gaat niet over de kop. Als het schip weer stil ligt kun je aan de andere kant van het schip weer uitstappen. M Montezuma s Revenge Minimale lengte van de gast: 140 cm. Montezuma s Revenge is een grote, lange bank die in totaal 6 keer over de kop gaat. Je bent een echte avonturier als je deze attractie aandoet.

3 Familie-Avonturen Attracties 4 Discovery Club (lasergamen in de kelder) Deze attractie speelt zich binnen af en is gedeeltelijk verduisterd. Er kunnen 4 personen plaatsnemen in een rond karretje. Als je zit moet je de zwarte veiligheidsbeugel voor je dicht doen. Het is de bedoeling dat iedereen in het wagentje het laserpistool rechts naast de stoel pakt. Tijdens de rit schiet je op rode lampjes. Onderweg kom je allerlei bewegende objecten tegen waar je op kunt schieten met de laserpistool. Als het karretje stilstaat en de beugels open gaan, kan iedereen uitstappen. De uitgang is dan aan de rechterkant. 5 Het Web Deze klimtoestellen zijn te vinden voor de ingang van de Discovery Club. Let op: bij deze attractie staat geen medewerker van het park! 6 De Magie Stralen Deze waterstralen zijn te vinden naast het Web, bij de uitgang van de Discovery Club. Af en toe spuit er onverwacht een straal water omhoog. Pas op dat je niet nat wordt! Let op: bij deze attractie staat geen medewerker van het park! 7 Donderstenen (mini-achtbaan) Gasten onder de 120 cm onder begeleiding. Je kunt met 2 personen in een karretje zitten. De trein maakt 2 rondjes en gaat niet over de kop. De uitgang is aan de andere kant van de trein. 8 Dombomolen (vliegende olifanten) Je kunt met 2 personen in een olifant zitten. De olifantjes gaan rondjes draaien. Door aan de hendel te trekken, die zich recht voor je neus bevindt, ga je omhoog. Laat je deze weer los dan ga je naar beneden. De olifanten komen na een tijdje weer vanzelf naar beneden. De attractie stopt vanzelf. De uitgang ligt aan de andere kant van waar je binnen bent gekomen. 9 Junglevaart (rondvaartbootjes) Deze attractie is naast de Dombomolen te vinden. In deze bootjes kunnen 10 personen zitten. De boot zal dan een rondvaart maken door een kanaal. Let op! Onderweg kom je allerlei effecten tegen. Het laatste stukje van de tocht wordt er door een tunnel gevaren. In die tunnel staat een monster dat geluid maakt, dus schrik niet! De uitgang ligt aan de andere kant van de boot. Om weer op het looppad te komen loop je via een bruggetje over de rivier naar beneden.

4 10 Dino-Sky-Pedalo (dino s waarin je een stuk kunt fietsen op 3 meter hoogte) In deze fietsattractie fiets je op ongeveer 3 meter hoogte een gedeelte over het park. Je kunt met 2 personen in een dino zitten. Maak eerst de gordel vast door deze over je hoofd en armen vast te maken. Druk dan op de grote rode knop links van de dino. Het stoplicht springt dan op groen. Bij deze attractie is moet je zelf gaan fietsen. De dino legt dan een baan af. Let op: de dino s komen soms hoog boven de grond! Aan het eind van de baan kun je niet meer verder fietsen. Je gaat dan vanzelf verder naar het uitstapstation. Bij het uitstapstation kun je aan de rechterkant uitstappen. Let op: bij deze attractie staat geen medewerker van het park, tenzij het druk is in het park! 11 Moby Dick Je kunt met 2 personen in een vis zitten. Door de zwarte knop naar beneden te duwen gaat de beugel open en kun je instappen. De attractie gaat ronddraaien en gaat daarbij op en neer. Je zwemt als het ware in de buik van de vis op zee. Na een aantal minuten stopt de attractie vanzelf. Je kunt de attractie verlaten door het andere pad te nemen. 12 Superglijbaan Deze attractie is alleen open bij droog weer. De ingang van deze attractie bevindt zich naast de achterzijde van Eethuis de Berghoeve. Je hebt een matje nodig, om te mogen glijden van de glijbaan. Deze matjes kun je uit de witte kist pakken. Vervolgens loop je langs de witte kisten naar de trap. Je kunt met maximaal 2 personen op een matje zitten. Je glijdt met een matje recht naar beneden. Onderaan de glijbaan stap je van de mat. De mat leg je weer in de kist. Let op: bij deze attractie staat geen medewerker van het park! 13 Sungai Kalimantan (wildwaterbaan met ronde boten) Minimale lengte van de gast: 90 cm. Kinderen t/m 120 cm onder begeleiding. De wachtrij loopt gedeeltelijk langs de waterbaan. Je kunt met 6 personen in een bootje. De boot drijft op een rivier en gaat ronddraaien. Onderweg kom je fonteinen en watervallen tegen. Je wordt tijdens de rit ook op de foto gezet. Het laatste stukje van de vaart kom je door een tunnel. Let op: je kunt nat worden! Als je weer terug bent bij het station kun je andere kant weer uitstappen. Als je dan de trap afgaat, kun je je foto bekijken bij het huisje aan de rechterkant. 14 Doolhof Het Doolhof bestaat uit heggen. In het midden staat een uitkijktoren waar je over het doolhof uit kunt kijken. Je moet je een weg naar de uitgang weten te vinden door het doolhof. Let op: bij deze attractie staat geen medewerker van het park! 15 De 3 Geheime Torens (speeltuin) De grote speeltuin is te vinden tegenover het restaurant. Hier vind je veel glijbanen en klimtoestellen. Let op: de klimtoestellen kunnen hoog zijn en bij deze attractie staat geen medewerker van het park!

5 16 Bron van de Eeuwige Jeugd Deze waterloop loopt helemaal door de 3 geheime torens. Hier langs zijn allemaal leuke waterspelletjes te vinden. Let op: bij deze attractie staat geen medewerker van het park! En je kunt nat worden! 17 Springend Water Springend Water is ook te vinden bij de 3 Geheime Torens. Bij deze fontein zijn er 3 bakken. Uit welke fontein zal de volgende straal komen? Let op: bij deze attractie staat geen medewerker van het park! En je kunt nat worden! 18 Lachspiegels Deze 5 lachspiegels kun je vinden tegenover het station van de Monorail. In deze spiegel ziet niets er meer normaal uit. Je kunt dik, dun, lang of kort lijken. Dat wordt lachen geblazen! Let op: bij deze attractie staat geen medewerker van het park! 19 Old-Timers De ingang hiervan vind je vlakbij het Gouden Theater Paleis. Je kunt met 4 personen in een auto. De auto gaat rijden en volgt een baan. Je kunt de auto zelf sturen. Als de auto weer stil staat in het station kun je aan de linkerkant uit de auto stappen. 20 Monorail De ingang van deze attractie kun je vinden tegenover de lachspiegels. Je kunt met 2 personen in een karretje zitten. Er zijn 3 karretjes per trein. De treintjes maken een rondje door het park. Als het treintje weer stilstaat in het station kun je aan de linkerkant uitstappen. Je komt op dezelfde plek uit waar je bent ingestapt. Let op: onderweg kom je soms hoog boven de grond te zitten! 21 Shooting Gallery Hier kun je tegen een klein bedrag op verschillende objecten laserschieten met een geweer. Let op: bij deze attractie staat geen medewerker van het park! 22 Piraat Enterhaak (zweefmolen) Minimale lengte van de gast: 110 cm. Gasten onder de 120 cm kunnen (moeten) in de middelste ring met stoeltjes gaan zitten. Daar zitten extra gordels in de stoeltjes. De ingang van de zweefmolen is te vinden in de buurt van het fort van de Wildwaterval. Er kan maar één persoon in een stoeltje zitten. Als je gaat zitten moet je de stang omhoog doen. De stang moet met een ketting vastgemaakt worden die tussen je benen hangt. De molen gaat omhoog en draait rondjes. De uitgang is een deur in het hek en komt uit op het pleintje voor het Galjoen.

6 23 Casa Magnetica (show met gezichtsbedrog) Een medewerker van het park komt je ophalen bij de ingang. De voorstelling wordt binnen gegeven voor maximaal 35 mensen per keer. De vloer van het huis loopt schuin af naar de achterste muur. De voorstelling duurt ongeveer 10 minuten. Tijdens de voorstelling worden er vrijwilligers gevraagd om mee te doen aan de show. Als de voorstelling afgelopen is, kun je rechtdoor lopen naar de uitgang. Daar staat een draaideur. 24 Wildwaterval (wildwaterbaan met boomstammetjes) Gasten t/m 120 cm onder begeleiding. Je kunt hier met 5 personen in een bootje, de boomstam. Het bootje vaart door een rivier en wordt 2 keer op een lift naar boven gebracht. Na de laatste ga je van een grote hoogte naar beneden in een bak met water. Tijdens de vaart wordt er een foto van je gemaakt. Als de boomstam weer tot stilstand komt bij station, kun je uitstappen. Je neemt dan de linker trap dat over de rivier heen gaat. Bij de uitgang vind je aan de rechterkant het huisje waar je de gemaakte foto s kunt bekijken. Let op: je kunt hier (klets)nat worden.

7 Dreumesland Dit gedeelte van het park is bedoeld voor de allerkleinsten. De maximale lengte voor alle attracties is hier 120 cm. De attracties staan hier dicht bij elkaar. De attracties worden hieronder beschreven op volgorde. Als je Dreumesland binnenkomt en je gaat rechtsaf kom je de attracties in die volgorde tegen. 25 Vliegende Hollander (kleine, zwevende vliegtuigjes) Deze attractie is te vinden naast de Zwanenmolen. De ingang is het hekje aan de rechterkant. Je kunt met 2 personen in een vliegtuigje. Bij iedereen moet de ketting vast. De ketting gaat over je benen heen. De vliegtuigjes gaan draaien. Als je op de zwarte knoppen drukt gaat het vliegtuigje naar boven. Laat je de knoppen los, gaan ze weer naar beneden. De attractie stopt vanzelf. Het hekje aan de linkerkant is de uitgang. 26 Zwanenmolen Deze attractie is te vinden naast de Draaimolen. De ingang is het hekje aan de linkerkant. De zwanen waar je in kunt zitten liggen in het water. Er kan 1 persoon in een zwaan. De zwaantjes varen 3 rondjes door de vijver. De attractie stopt vanzelf. Het hekje aan de rechterkant is de uitgang. 27 Draaimolen Deze attractie is te vinden tegenover het Speelkasteel. De ingang is het achterste hekje. Er staan paarden en koetsen op deze attractie. Er kan 1 persoon op het paard. Er kunnen 4 personen in een koets. De attractie draait veel rondjes. Volwassenen mogen in deze attractie met hun kinderen mee. De attractie stopt vanzelf. Je kunt de attractie verlaten door het hekje aan de kant van het Speelkasteel. 28 Speelkasteel (ballenbak) Deze attractie ligt iets verder dan het Avonturenrad. Voordat je in het ballenbak stapt moet je je schoenen uitdoen. Let op: bij deze attractie staat geen medewerker van het park! 29 Avonturenrad (klein reuzenrad) Deze attractie is te vinden tegenover de Postkoets. De ingang is het achterste hekje. Er kunnen 2 personen in een bakje. Per keer kunnen er maar 2 personen instappen. De attractie maakt 8 rondjes. Een voor een kun je dan uit het bakje stappen. De ketting die het dichtst bij het bedieningshokje hangt is de uitgang.

8 30 Postkoets Deze attractie ligt iets verder dan het Convoy. De ingang is de achterste ketting. Personen kunnen op een paard of in een koets zitten. Er kan 1 kind op het paard. Er kunnen 4 personen in de koets. De trein maakt 3 rondjes en stopt bij het begin. De personen kunnen aan de linkerkant uitstappen De ketting die het dichtst bij het bedieningshokje hangt is de uitgang. 31 Convoy (kleine vrachtwagentjes) Als je Dreumesland binnenkomt, ligt het Convoy aan je linkerzijde. De ingang is het achterste hekje. De personen kunnen in een vrachtwagentje en boven op het vrachtwagentje zitten. Er kunnen 4 personen in een vrachtwagen. De vrachtwagentjes rijden als een trein achter elkaar aan. De vrachtwagentjes maken 4 rondjes en stoppen weer bij het begin. Het hekje dat het dichtst bij het bedieningshokje staat is de uitgang. Relaxweide De weide kun je vinden achter de superglijbaan. Dit gedeelte van het park is iets rustiger. Hier kun je even rustig gaan zitten.

9 Restaurants 32 Bella s Smakbar Tegenover de Discovery Club vind je dit restaurant waar fastfood, verse broodjes en ijs wordt verkocht. Er is hier een klein terras waar je de consumpties kunt nuttigen. 33 Eethuis De Berghoeve Dit grootste restaurant met groot terras van het park vind je als je het park binnenkomt aan de linkerkant. Het is een zelfbedieningsrestaurant. Hier moet je zijn voor lekker eten en drinken. 34 Het Paviljoen Vlakbij de 3 geheime torens vind je het Paviljoen. Hier verkopen ze allerlei lekkernijen en drankjes. 35 Kapitein Baba s Dit fastfood -restaurant vind je tegenover Piraat Enterhaak. Hier kun je terecht voor lekkere snacks en drinken. Overige verkooppunten Naast de drie restaurants zijn er ook andere horeca - verkooppunten in het park te vinden waar onder andere broodjes braadworst of bijvoorbeeld snoep kan worden gekocht. Als het mooi weer is zijn er ook een aantal mobiele verkooppunten aanwezig in het park. Toiletten Bij alle restaurants zijn toiletten in de buurt. 32 Bella s Smakbar Vanaf Bella s Smakbar loop je richting de Discovery Club. Bij de splitsing van het pad ga je naar rechts en neem je het pad dat naar beneden loopt. 33 De Berghoeve Hier zijn de toiletten binnen te vinden. Als je Berghoeve binnen komt, ga je naar de rechterzaal. Aan het eind van die zaal zijn de toiletten. Hier is ook een apart babytoilet aanwezig. 34 Het Paviljoen Bij het Paviljoen loop je richting de Tornado. Voor het winkeltje gaat er een pad stijl naar beneden. Hier vind je de toiletten. 35 Kapitein Baba s Als je voor Kapitein Baba s staat loop je om het restaurant heen. Achter het restaurant loopt een trap naar beneden. Hier bevinden zich de toiletten.

10 Winkels 36 De Winkel De grootste winkel vind je naast de ingang van het park. Hier kun je allerlei leuke souvenirs kopen voor jezelf als aandenken. Natuurlijk kun je ook iets kopen voor familie en vrienden. 37 Games Dit winkeltje vind je tegenover de 3 Geheime Torens. Hier kun je spelletjes spelen tegen een klein bedrag en souvenirs kopen. Let op: dit is een winkel, je moet hier betalen als je iets koopt! 38 De Speelstraat De Speelstraat vind je vlak naast de ingang van de Rioolrat. Hier kun je allerlei leuke spelletjes spelen tegen een klein bedrag spelen, zoals blikken gooien en tasjes vangen. Let op: dit is niet gratis, je moet voor deze attractie betalen. Informatie A Informatiebalie Deze kun je vinden naast de Games en tegenover de 3 Geheime Torens, centraal gelegen in het park. Je kunt hier informatie ontvangen over het park, zoals algemene folders, parkplattegronden en informatie over de Seizoen Pas. Verder is het mogelijk om hier geld op te nemen. Als je mensen uit je groep kwijt bent, kun je je melden bij dit Info-Punt. Wij beschikken niet over een omroepsysteem. A EHBO De EHBO-post is bij de Info van Avonturenpark Hellendoorn. Dit is naast de Games en tegenover de 3 Geheime Torens. T Gouden Theater Paleis Deze is vandaag helaas gesloten.

Schoolreisje Hellendoorn. Het was heel leuk in Hellendoorn

Schoolreisje Hellendoorn. Het was heel leuk in Hellendoorn Hellendoorn. Het was heel leuk in Hellendoorn Ik was met Luca en Ricardo en Sebastiaan en Tijmen en Tijmens vader en Damian en Javanni in de stambootjes. En we hebben nog patat gegeten. En we zagen Mainstreet

Nadere informatie

In samenwerking met Het Spoorwegmuseum blij om jullie te mogen verwelkomen bij de Auti-Doe- Dag waar alles om de treinen draait.

In samenwerking met Het Spoorwegmuseum blij om jullie te mogen verwelkomen bij de Auti-Doe- Dag waar alles om de treinen draait. Voorbereidingskit Auti-Doe-Dag 2014 In samenwerking met Het Spoorwegmuseum blij om jullie te mogen verwelkomen bij de Auti-Doe- Dag waar alles om de treinen draait. Voor je ligt de voorbereidingskit voor

Nadere informatie

Attracties en spelen.

Attracties en spelen. Attracties en spelen. We zijn bij de zeeleeuwenshow geweest, ook ben ik in de rioolrat geweest. Een soort achtbaan in het donker.( best wel eng.). Er was een heel hoge glijbaan, waar je op matjes naar

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN DOMEIN DE PUTTEN IN KASTERLEE

MIJN BEZOEK AAN DOMEIN DE PUTTEN IN KASTERLEE MIJN BEZOEK AAN DOMEIN DE PUTTEN IN KASTERLEE WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar t Tofste Speelhuis en Clubhuis. Dit is een binnenspeeltuin in Domein De Putten in Kasterlee. Veel mensen vinden

Nadere informatie

COEVORDEN PLOPSA.COM

COEVORDEN PLOPSA.COM Overzicht Attracties COEVORDEN PLOPSA.COM 1 INHOUD ATTRActies p.3 TOEGANKELIJKHEID VAN DE ATTRACTIES p.9 2 OVERZICHT ATTRACTIES! Anubis Zwier en draai heen en weer op deze mysterieuze Anubis attractie!

Nadere informatie

HIDRODOE IN HERENTALS

HIDRODOE IN HERENTALS MIJN BEZOEK AAN HIDRODOE IN HERENTALS Mie De Backer WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar Hidrodoe. Dit is een interactief doe-centrum over alles wat met water te maken heeft in Herentals. Het

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN SUNPARKS OOSTDUINKERKE

MIJN BEZOEK AAN SUNPARKS OOSTDUINKERKE MIJN BEZOEK AAN SUNPARKS OOSTDUINKERKE WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar Sunparks Oostduinkerke. Dit is een groot, tropisch zwembad in Oostduinkerke. Veel kinderen vinden een bezoek aan

Nadere informatie

Een retour Rotterdam

Een retour Rotterdam 71 71 HOOFDSTUK 5 Een retour Rotterdam WOORDEN 1 Wat hoort bij elkaar? 1 zebrapad a pinnen 2 auto b binnengaan 3 automaat c oversteken 4 ingang d parkeren 2 Kies uit: tram vertraging door de week strippenkaart

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN DE STOOMGROEP IN TURNHOUT

MIJN BEZOEK AAN DE STOOMGROEP IN TURNHOUT MIJN BEZOEK AAN DE STOOMGROEP IN TURNHOUT WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar de Stoomgroep. Dit is een miniatuurspoorweg in Turnhout waar ik op kleine treinen kan rijden. Veel mensen vinden

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET FORT VAN OELEGEM. Mie De Backer

MIJN BEZOEK AAN HET FORT VAN OELEGEM. Mie De Backer MIJN BEZOEK AAN HET FORT VAN OELEGEM Mie De Backer WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Fort van Oelegem. Dit is een fort en vleermuizenreservaat in Ranst. Veel mensen vinden een bezoek

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ MIKERF IN BRASSCHAAT

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ MIKERF IN BRASSCHAAT MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ MIKERF IN BRASSCHAAT WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar Kinderboerderij Mikerf. Dit is een kinderboerderij in Brasschaat waar ik veel dieren zal kunnen zien.

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Animatie. Programma. Lukkies knutselschip Echte piraten hebben een zwaard, een hoed en een ooglapje, dit gaan we knutselen bij lukkies knutselschip!

Animatie. Programma. Lukkies knutselschip Echte piraten hebben een zwaard, een hoed en een ooglapje, dit gaan we knutselen bij lukkies knutselschip! Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN

MIJN BEZOEK AAN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN MIJN BEZOEK AAN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Museum voor Natuurwetenschappen. Dit is een museum in Brussel waar ik veel te weten zal komen over

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET MSK

MIJN BEZOEK AAN HET MSK MIJN BEZOEK AAN HET MSK WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het MSK. Dit is het Museum voor Schone Kunsten in Gent. In dit museum kan ik veel kunstwerken zien. Deze bundel legt me uit wat

Nadere informatie

Overzicht Attracties

Overzicht Attracties Overzicht Attracties PLOPSA.COM 1 INHOUD ATTRActies p.3 TOEGANKELIJKHEID VAN DE ATTRACTIES p.10 2 OVERZICHT ATTRACTIES Apeneiland Ze zijn klein en schattig maar o zulke grote deugnietjes De aapjes hebben

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET DAMIAANMUSEUM

MIJN BEZOEK AAN HET DAMIAANMUSEUM MIJN BEZOEK AAN HET DAMIAANMUSEUM HOE GEBRUIK IK HET STAPPENPLAN? Leuk dat je hebt besloten om naar het Damiaanmuseum te gaan. In samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant stelde Toerisme voor Autisme

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ T STRUISVOGELNEST IN LIER

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ T STRUISVOGELNEST IN LIER MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ T STRUISVOGELNEST IN LIER WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar Kinderboerderij t Struisvogelnest. Dit is een kinderboerderij in Lier waar ik veel dieren zal

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET NATUUR- EN ERFGOEDMUSEUM VAN NATUURPUNT IN TURNHOUT

MIJN BEZOEK AAN HET NATUUR- EN ERFGOEDMUSEUM VAN NATUURPUNT IN TURNHOUT MIJN BEZOEK AAN HET NATUUR- EN ERFGOEDMUSEUM VAN NATUURPUNT IN TURNHOUT WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Natuur- en Erfgoedmuseum van Natuurpunt. Een kortere naam is het Natuurpunt

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ RIVIERENHOF

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ RIVIERENHOF MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ RIVIERENHOF WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar Kinderboerderij Rivierenhof. Dit is een kinderboerderij in Antwerpen waar ik veel dieren zal kunnen zien. Veel

Nadere informatie

Speurtocht. Welkom!! Een ontdekkingsreis waar verschillende Culturen samen komen.

Speurtocht. Welkom!! Een ontdekkingsreis waar verschillende Culturen samen komen. Speurtocht Welkom!! Een ontdekkingsreis waar verschillende Culturen samen komen. Bij het marktkantoor kan je plattegronden ophalen die je nodig hebt voor de speurtocht. Veel succes!! Marktkantoor We beginnen

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET EMABB IN BOOM

MIJN BEZOEK AAN HET EMABB IN BOOM MIJN BEZOEK AAN HET EMABB IN BOOM WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het EMABB. Dit is de afkorting van het Ecomuseum en Archief van de Boomse Baksteen. Dit is een steenbakkerijmuseum in

Nadere informatie

Schoolreisje! Lotta & Sofie

Schoolreisje! Lotta & Sofie Schoolreisje! Lotta & Sofie We moesten kwart voor acht op school zijn. Om acht uur zaten we in de bus. We gingen eerst naar naar naturalis. Toen we binnen waren, kwamen we in een grote zaal met dino skeletten.

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN VOLKSSTERRENWACHT URANIA IN HOVE

MIJN BEZOEK AAN VOLKSSTERRENWACHT URANIA IN HOVE MIJN BEZOEK AAN VOLKSSTERRENWACHT URANIA IN HOVE WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar de volkssterrenwacht Urania. Dit is een centrum voor sterrenkunde in Hove waar ik veel te weten zal komen

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET KLOMPENMUSEUM & BELEVINGSPAD IN LAAKDAL

MIJN BEZOEK AAN HET KLOMPENMUSEUM & BELEVINGSPAD IN LAAKDAL MIJN BEZOEK AAN HET KLOMPENMUSEUM & BELEVINGSPAD IN LAAKDAL WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Klompenmuseum en belevingspad. Dit is een museum in Laakdal over hoe klompen gemaakt werden

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET GRAVENSTEEN

MIJN BEZOEK AAN HET GRAVENSTEEN MIJN BEZOEK AAN HET GRAVENSTEEN WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Gravensteen. Dit is een echte burcht in Gent. Veel kinderen vinden een bezoek aan het Gravensteen leuk. Deze bundel

Nadere informatie

DEZE VRAGEN MAAK JE ZONDER REKENMACHINE. JE MAG WEL KLADPAPIER GEBRUIKEN. vraag 1: 5 1,65 = vraag 2: 60% van 450 is. vraag 3: 12 34 + 8 34 = vraag 4:

DEZE VRAGEN MAAK JE ZONDER REKENMACHINE. JE MAG WEL KLADPAPIER GEBRUIKEN. vraag 1: 5 1,65 = vraag 2: 60% van 450 is. vraag 3: 12 34 + 8 34 = vraag 4: DEZE VRAGEN MAAK JE ZONDER REKENMACHINE. JE MAG WEL KLADPAPIER GEBRUIKEN. vraag 1: 5 1,65 = vraag 2: 60% van 450 is vraag : 12 4 + 8 4 = vraag 4: 4 deel = % vraag 5: 2,98 + 0, = vraag 6: 1 + 46 + 27 +

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding A-2009.01 Mini Zweefmolen Lees voor het opzetten en gebruiken van de zweefmolen deze gebruikershandleiding zorgvuldig door. Bewaar deze gebruikershandleiding bij de draaimolen. Handel

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET BARREVOETSPAD IN BOOM

MIJN BEZOEK AAN HET BARREVOETSPAD IN BOOM MIJN BEZOEK AAN HET BARREVOETSPAD IN BOOM WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Barrevoetspad. Dit is een blotevoetenpad in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom. Veel mensen vinden

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET SERPENTARIUM IN BLANKENBERGE

MIJN BEZOEK AAN HET SERPENTARIUM IN BLANKENBERGE MIJN BEZOEK AAN HET SERPENTARIUM IN BLANKENBERGE WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Serpentarium. Dit is een reptielendierentuin in Blankenberge waar ik veel dieren zal kunnen zien. Veel

Nadere informatie

Als eerste mag Vlinder op zoek gaan naar de eerste opdracht. Op het plaatje kun je zien waar je moet gaan zoeken.

Als eerste mag Vlinder op zoek gaan naar de eerste opdracht. Op het plaatje kun je zien waar je moet gaan zoeken. Hallo Indianenvrienden Vandaag zijn jullie uitgenodigd hier op het feest van de jarige Vlinder. Wij willen dit samen met jullie vieren en jullie vandaag dan ook omtoveren tot echte indianen. Indianen die

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN DRUIVENSERRE & WIJNKELDER SONIEN

MIJN BEZOEK AAN DRUIVENSERRE & WIJNKELDER SONIEN MIJN BEZOEK AAN DRUIVENSERRE & WIJNKELDER SONIEN HOE GEBRUIK IK HET STAPPENPLAN? Leuk dat je hebt besloten om naar Druivenserre & Wijnkelder Soniën te gaan. In samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant

Nadere informatie

Een dagje zeilen (groep 4)

Een dagje zeilen (groep 4) Een dagje zeilen (groep 4) Doelstelling: Tactiele stimulatie en samenwerking. Er wordt gewerkt in tweetallen. 1 kind zit op een stoel, met de leuning naar de zijkant, zodat de rug helemaal beschikbaar

Nadere informatie

Spekkoek. Op de terugweg praat zijn oma de hele tijd. Ze is blij omdat Igor maandag mag komen werken.

Spekkoek. Op de terugweg praat zijn oma de hele tijd. Ze is blij omdat Igor maandag mag komen werken. Spekkoek Oma heeft de post gehaald. Er is een brief van de Sociale Werkplaats. Snel scheurt ze hem open. Haar ogen gaan over de regels. Ze kan het niet geloven, maar het staat er echt. Igor mag naar de

Nadere informatie

Ik kan nog veel gekker. Ze trekt haar wang nog iets hoger. Blijf even zo griezelig kijken, zegt oma. Dan maak ik een foto. Ze pakt haar telefoon en

Ik kan nog veel gekker. Ze trekt haar wang nog iets hoger. Blijf even zo griezelig kijken, zegt oma. Dan maak ik een foto. Ze pakt haar telefoon en Het schilderij Jubelientje duwt haar neus tegen de spiegel. Oma, die snorretjes boven je ogen Hoe heten die ook alweer? Wèh le ellebrauwen? Bijna goed, antwoordt oma. Het begint met een w. Je hebt twee

Nadere informatie

Wij samen. méér dan gewoon! Kleuterschool

Wij samen. méér dan gewoon! Kleuterschool Wij samen méér dan gewoon! Kleuterschool In dit boekje staan enkele afspraken zodat Wij samen méér dan gewoon zijn! Als we in een groep prettig willen samenleven, is het nodig dat we enkele Ze staan in

Nadere informatie

STABBELWANDELING HULSHOUT 24 augustus 2014. WANDELTOCHT 5km

STABBELWANDELING HULSHOUT 24 augustus 2014. WANDELTOCHT 5km STABBELWANDELING HULSHOUT 24 augustus 2014 WANDELTOCHT 5km Ahoy Stabbelaar, In Hulshout zijn we te gast bij B&B Speypdonckhoeve, vlakbij de oevers van de Nete. Na de fun van het stabbelen, wacht er hier

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN DE ZOO VAN ANTWERPEN

MIJN BEZOEK AAN DE ZOO VAN ANTWERPEN MIJN BEZOEK AAN DE ZOO VAN ANTWERPEN WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar de ZOO van Antwerpen. Dit is een dierentuin in Antwerpen waar ik veel dieren zal kunnen zien. Veel mensen vinden een

Nadere informatie

Verhalen en foto s van de schoolreisjes van de groepen 1,2,3,4 en 5

Verhalen en foto s van de schoolreisjes van de groepen 1,2,3,4 en 5 Verhalen en foto s van de schoolreisjes van de groepen 1,2,3,4 en 5 Op donderdag 21 mei gingen de groepen 1 en 2 naar De Goudvis Eindelijk was het zover voor de groepen 1 en 2. De kinderen waren erg zenuwachtig

Nadere informatie

ZOO PLANCKENDAEL IN MECHELEN

ZOO PLANCKENDAEL IN MECHELEN MIJN BEZOEK AAN ZOO PLANCKENDAEL IN MECHELEN Jonas Verhulst WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar ZOO Planckendael. Dit is een dierentuin in Mechelen waar ik veel dieren zal kunnen zien. Veel

Nadere informatie

Begrijpend lezen werkboek

Begrijpend lezen werkboek Begrijpend lezen werkboek De schoolreis naam: groep: De busreis Eva heeft er zin in. Ze heeft haar tas vol snoepgoed. Kikkers, muizen, lollá s, drop, chips, en koekjes. Samen met haar moeder loopt ze naar

Nadere informatie

En wat hebben we veel met elkaar gedaan. Bij veel activiteiten hadden we hulp van U als ouders

En wat hebben we veel met elkaar gedaan. Bij veel activiteiten hadden we hulp van U als ouders Nieuwsbrief juni 2015. Voor U ligt de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Het schooljaar is bijna voorbij. Wat is het snel gegaan.. En wat hebben we veel met elkaar gedaan. Bij veel activiteiten hadden

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET FORT VAN BREENDONK IN WILLEBROEK

MIJN BEZOEK AAN HET FORT VAN BREENDONK IN WILLEBROEK MIJN BEZOEK AAN HET FORT VAN BREENDONK IN WILLEBROEK WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Fort van Breendonk. Dit is een Belgisch fort gebouwd in Willebroek voor de Eerste Wereldoorlog.

Nadere informatie

12 ½ jaar getrouwd en daarom naar Disneyland resort Parijs.

12 ½ jaar getrouwd en daarom naar Disneyland resort Parijs. 12 ½ jaar getrouwd en daarom naar Disneyland resort Parijs. Zoals altijd maken wij weinig foto s, we genieten zo van alles om ons heen dat het vastleggen van die mooie momenten vergeten wordt. Het lukt

Nadere informatie

Ga naar en remix het spel.

Ga naar   en remix het spel. Super Giga In deze handleiding is onze grote vriendin van het doolhof, Giga, terug om mee te gaan spelen. Maar deze keer gaan we een soort Mario spel maken. We laten Giga dus rennen, springen en ook nog

Nadere informatie

Geen troep op de stoep In de vuilniswagen

Geen troep op de stoep In de vuilniswagen Geen troep op de stoep In de vuilniswagen U kunt het prentenboek ook op een meer interactieve manier aanbieden. Klik op de knop, zodat het digitale prentenboek opent. Onderin ziet u vijf knoppen. Dit zijn

Nadere informatie

Kermis in de stad. Laat een hand op de schouder rusten en maak met de andere hand rondjes op de rug.

Kermis in de stad. Laat een hand op de schouder rusten en maak met de andere hand rondjes op de rug. Kermis in de stad (verhaal bedacht en geschreven door Monique Motshagen) Het is zaterdag en er is kermis in de stad. Eline en Dennis willen er graag naar toe. Mam mogen we naar de kermis? Ja dat mag, maar

Nadere informatie

Bij H&M. Nederlandse Academie 02/2184707 A2

Bij H&M. Nederlandse Academie 02/2184707 A2 Bij H&M Tiebe is bij H&M. Zij is samen met haar kind. Het kind heet Laura. Laura is drie jaar. Tiebe is op de derde verdieping. Ze wil een jurk voor een feest kopen. Ze ziet veel mooie jurken. Dan kijkt

Nadere informatie

WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT?

WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT? WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT? Op basisschool De Achtbaan hebben kinderen de mogelijkheid om op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag over te blijven. Dit gebeurt onder leiding van twee coördinatoren. Dit

Nadere informatie

Minikoptertjes Minikoptertjes Als je een heel licht papiertje laat vallen komt het lekker langzaam naar beneden. Blaadjes aan bomen schommelen soms lang in de lucht voor ze de grond raken. De Oleanderbloem

Nadere informatie

Reizen De weg vinden. De weg vinden - Locatie. Ik ben de weg kwijt. Niet weten waar je bent.

Reizen De weg vinden. De weg vinden - Locatie. Ik ben de weg kwijt. Niet weten waar je bent. - Locatie Ik ben de weg kwijt. Niet weten waar je bent. Kunt me op de kaart aanwijzen waar het is? Vragen naar een bepaalde op de kaart Waar kan ik vinden? Naar een bepaalde vragen... een toilet?... een

Nadere informatie

Reizen De weg vinden De weg vinden - Locatie Nederlands Nederlands Ik ben de weg kwijt. Kunt me op de kaart aanwijzen waar het is?

Reizen De weg vinden De weg vinden - Locatie Nederlands Nederlands Ik ben de weg kwijt. Kunt me op de kaart aanwijzen waar het is? - Locatie Ik ben de weg kwijt. Niet weten waar je bent. Kunt me op de kaart aanwijzen waar het is? Vragen naar een bepaalde op de kaart Waar kan ik vinden? Naar een bepaalde vragen Ik ben de weg kwijt.

Nadere informatie

18 juni schoolreisje duinen zahte

18 juni schoolreisje duinen zahte 18 juni schoolreisje duinen zahte We gingen met de bus naar Appelscha. De heen reis zat ik naast Hilke Er waren spring kussens en een paar attracties. Deze attracties waren er de super nova, Flying swing,

Nadere informatie

DE SINT- ROMBOUTSTOREN IN MECHELEN

DE SINT- ROMBOUTSTOREN IN MECHELEN MIJN BEZOEK AAN DE SINT- ROMBOUTSTOREN IN MECHELEN foto: Mie De Backer WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar de Sint-Romboutstoren. Dit is een belforttoren in Mechelen. Hier hangen de stadsklokken

Nadere informatie

Zomervakantie. Zomervakantie

Zomervakantie. Zomervakantie Holland en Oerwoud: Een actieve start van de vakantie. We gaan skateboarden, skeeleren, voetballen, lasergamen, broodjes bakken of springen op het luchtkussen. Vandaag gaan we met echte klei aan de slag.

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 1 Les 1

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 1 Les 1 Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 1 Les 1 een hark Een lange steel met een soort kam van ijzer eraan. de fontein Een bak waaruit water spuit. Het is voor de sier. Een wasbak in de badkamer wordt ook

Nadere informatie

Met de trein naar Hilversum en met de (OV-)fiets naar het Autisme Expertisecentrum.

Met de trein naar Hilversum en met de (OV-)fiets naar het Autisme Expertisecentrum. Met de trein naar Hilversum en met de (OV-)fiets naar het Autisme Expertisecentrum. Van tevoren: Vanaf station Hilversum is het nog ongeveer 20 tot 25 minuten fietsen. Mocht u het niet kunnen vinden, bel

Nadere informatie

Vast Module theater groep 3-4

Vast Module theater groep 3-4 Vast Module theater groep 3-4 Teksten: Stella van Lieshout Illustraties: Tjarko van der Pol ABC Cultuur is een initiatief van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk www.abccultuur.nl Vast Pierrot zit vast.

Nadere informatie

De woonkamer. Er staan veel dozen in de woonkamer, er staat een bank en een kast die half in elkaar gezet is.

De woonkamer. Er staan veel dozen in de woonkamer, er staat een bank en een kast die half in elkaar gezet is. SAMENWONEN 1. EXT. ROND HET HUIS - DAG Rond het huis. Judith en Peter zijn aan het verhuizen, er staat een verhuiswagen voor het huis. Judith en Peter lopen vaak heen en weer met dozen. Ze lachen naar

Nadere informatie

Uw heupgewricht is vervangen vangen door een kunstheup (heupprothese

Uw heupgewricht is vervangen vangen door een kunstheup (heupprothese Fysiotherapie na een heupoperatie Uw heupgewricht is vervangen vangen door een kunstheup (heupprothese prothese). Een mogelijke complicatie is het uit de kom schieten van de heupprothese. Dit wordt ook

Nadere informatie

Vakantie opvang Steendijkpolder presenteert het thema: Op vakantie!

Vakantie opvang Steendijkpolder presenteert het thema: Op vakantie! Vakantie opvang Steendijkpolder presenteert het thema: Op vakantie! Wij hebben zin in de zomervakantie! Om de dagen waarop uitstapjes gepland staan zo soepel mogelijk te laten verlopen, vragen wij u om

Nadere informatie

Eerste yoga les voor de kinderen. Dinsdag 10 juli 2012. Tijdsduur: 2x 30 minuten. Locatie: Hoppas, Woudrichem. Aantal kinderen: max: 4

Eerste yoga les voor de kinderen. Dinsdag 10 juli 2012. Tijdsduur: 2x 30 minuten. Locatie: Hoppas, Woudrichem. Aantal kinderen: max: 4 Eerste yoga les voor de kinderen. Dinsdag 10 juli 2012. Tijdsduur: 2x 30 minuten. Locatie: Hoppas, Woudrichem Aantal kinderen: max: 4 Toestemming van de ouders? Aandachtspunt: Observeren niveau, behoefte

Nadere informatie

Animatie. Programma. Lukkies kliederclub Komen jullie ook een mooie knutsel maken? Wil je weten wat we gaan knutselen? Kom dan langs en knutsel mee!

Animatie. Programma. Lukkies kliederclub Komen jullie ook een mooie knutsel maken? Wil je weten wat we gaan knutselen? Kom dan langs en knutsel mee! Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Met de (OV-)fiets van station Hilversum naar het Autisme Expertisecentrum.

Met de (OV-)fiets van station Hilversum naar het Autisme Expertisecentrum. Met de (OV-)fiets van station Hilversum naar het Autisme Expertisecentrum. Van tevoren: Vanaf station Hilversum (centraal) is het nog ongeveer 50 minuten lopen. Mocht u het niet kunnen vinden, bel ons

Nadere informatie

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis.

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis. Algemeen aanleiding In aanloop naar het WK Triathlon, wat van 14-17 september in Rotterdam plaats vindt, organiseren de Gemeente Rotterdam en de Nederlandse Triathlon Bond enkele kleinschalige triathlon-evenementen

Nadere informatie

welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN

welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN Jij wordt bijna 4 jaar. Hoera! Je mag dan naar school. Je komt bij ons in de klas. Gezellig! Kijk maar gauw verder. Eerst kom je binnen in onze hal, bij lokaal

Nadere informatie

TIJDELIJKE TENTOONSTELLING IN HET M HKA: THE PERFECT KISS

TIJDELIJKE TENTOONSTELLING IN HET M HKA: THE PERFECT KISS TIJDELIJKE TENTOONSTELLING IN HET M HKA: In het M HKA zijn verschillende betalende tentoonstellingen. Deze tentoonstellingen kan ik alleen maar zien tijdens een bepaalde periode. Daarna zal ik deze tentoonstelling

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis.

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis. Algemeen aanleiding In aanloop naar het WK Triathlon, wat van 14-17 september in Rotterdam plaats vindt, organiseren de Gemeente Rotterdam en de Nederlandse Triathlon Bond enkele kleinschalige triathlon-evenementen

Nadere informatie

6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer

6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer Utrecht 6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer Deze route is gebaseerd op de ANWB/VVV toeristenkaart, schaal 1:100.000 Route A: Deze

Nadere informatie

GIDS VOOR MINDERVALIDE BEZOEKERS

GIDS VOOR MINDERVALIDE BEZOEKERS GIDS VOOR MINDERVALIDE BEZOEKERS Welkom! Deze gids is opgesteld om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken en kan samen met de veiligheidsborden als leidraad gebruikt worden door de persoon in kwestie

Nadere informatie

LES 32. GROEP: 3 t/m 8 Over de kop gaan, Tikspelen, Balanceren.

LES 32. GROEP: 3 t/m 8 Over de kop gaan, Tikspelen, Balanceren. LES 32. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4 Beoordelen Koprol O De leerling komt niet zelfstandig rond op een dun turnmatje. V De leerling maakt zelfstandig een koprol op het dunne turnmatje. G De

Nadere informatie

juni 2015 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Naar de camping

juni 2015 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Naar de camping juni 2015 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Naar de camping Naar de camping 1 We slapen in een tent. Dat zijn we zo gewend. tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Refrein: Dan gaan

Nadere informatie

februari 2013 vanaf 9 jaar Schaatsen tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

februari 2013 vanaf 9 jaar Schaatsen tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof februari 2013 vanaf 9 jaar Schaatsen tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Schaatsen 1 Hoera, het heeft gevroren. Het is een mooi gezicht. We wachten tot we horen: de sloten liggen dicht! Kom op en

Nadere informatie

september 2014 vanaf 7 jaar Lach! tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte

september 2014 vanaf 7 jaar Lach! tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte september 2014 vanaf 7 jaar Lach! tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Lach! 1 Ik wil paarse haren. Maar hé dat is flauw, m n moeder zegt nee, dus ik verf ze maar blauw tekst: Marian van Gog muziek:

Nadere informatie

Hoera! Het regent - 4 t/m 7 jaar

Hoera! Het regent - 4 t/m 7 jaar Hoera! Het regent - 4 t/m 7 jaar Doelstelling: tactiele stimulatie en samenwerking Er wordt gewerkt in tweetallen. 1 kind zit op een stoel, met de leuning naar de zijkant, zodat de rug helemaal vrij is

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Het klaslokaal van de toekomst Van: Kiet Joran Collin Daan Van de groene hoek in Maassluis

Het klaslokaal van de toekomst Van: Kiet Joran Collin Daan Van de groene hoek in Maassluis Het klaslokaal van de toekomst Van: Kiet Joran Collin Daan Van de groene hoek in Maassluis Ons klaslokaal heeft zonnepanelen die kunnen draaien naar de zon ook hebben we windmolens op het dak voor stroom

Nadere informatie

Voordat we het ijs op gaan een korte uiteenzetting over wat we onder methodiek verstaan.

Voordat we het ijs op gaan een korte uiteenzetting over wat we onder methodiek verstaan. Voordat we het ijs op gaan een korte uiteenzetting over wat we onder methodiek verstaan. Hoe bieden we wat aan in welke volgorde. Als we de schaatsbeweging zouden kunnen vergelijken met een mandarijntje,

Nadere informatie

De Man van de Toekomst Module Theater Groep 7-8

De Man van de Toekomst Module Theater Groep 7-8 De Man van de Toekomst Module Theater Groep 7-8 Teksten: Stella van Lieshout Illustraties: Tjarko van der Pol ABC Cultuur is een initiatief van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk www.abccultuur.nl De

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015 INFOOTJE NR. 17 Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015 Agenda Maandag 8 juni OR-vergadering Woensdag 10 juni Alle leerlingen vrij i.v.m. studiedag Donderdag 11 juni 13.05 vertrek per fiets, IVN project,

Nadere informatie

Pretpark als laboratorium. Opdrachtenboekje secundair onderwijs

Pretpark als laboratorium. Opdrachtenboekje secundair onderwijs Pretpark als laboratorium Opdrachtenboekje secundair onderwijs Fysica in het pretpark: Opdrachten in Bobbejaanland - secundair onderwijs De oplossingen van de opdrachten zijn op uw vraag verkrijgbaar

Nadere informatie

Fotozoektocht Het Laathof Hingene

Fotozoektocht Het Laathof Hingene Fotozoektocht Het Laathof Hingene NAAM VAN DE GROEP :. Enkele afspraken: * De foto s staan in de juiste volgorde. * Kijk regelmatig eens rond zodat je bepaalde foto s die vanuit een andere hoek genomen

Nadere informatie

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46%

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46% Relaxmomenten Een moment voor jezelf inplannen schiet er wel eens bij in. 50% 4 40% 3 30% 2 20% 1 10% 0% Toelichting: 17% 1. Dagje naar de spa 1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden

Nadere informatie

Arrangementen aanbod eerste kwartaal 2019 De Keet t Veld

Arrangementen aanbod eerste kwartaal 2019 De Keet t Veld Arrangementen aanbod eerste kwartaal 2019 De Keet t Veld Indien uw kind geen plaatsing heeft op de dag van het arrangement en u wilt hem/haar wel graag aanmelden, dan is het mogelijk om uw plaatsing deze

Nadere informatie

Oma Pleuntje en opa Joep

Oma Pleuntje en opa Joep Oma Pleuntje en opa Joep Voorpublicatie uit: Wiebeltand van Isabelle de Ridder en Monique Dozy Clavis Uitgeverij (verschijnt voorjaar 2017). Al eerder verschenen: Pleuntje (maart 2016) en Joep (september

Nadere informatie

Melkweg. Kijk goed uit! Lezen van Alfa A naar Alfa B. Taal en ouders: Veilig verkeer

Melkweg. Kijk goed uit! Lezen van Alfa A naar Alfa B. Taal en ouders: Veilig verkeer Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Kijk goed uit! Taal en ouders: Veilig verkeer Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Kijk goed uit, 2014 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann

Nadere informatie

Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM

Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM STROOMAFWAARTS De afstand van zuil 1 (Cottessen) tot zuil 14 (Stokhem) is circa 14 km. De gedichtenroute in de Gemeente Gulpen-Wittem begint bij de Heimansgroeve:

Nadere informatie

bijlagen groep 5 en 6

bijlagen groep 5 en 6 bijlagen groep 5 en 6 bijlage 1 een stukje achtbaan Je hebt nodig: 2 brede planken. De ene plank moet ongeveer twee keer zo lang zijn als de andere. een paar tennisballen een stuk soepel karton plakband

Nadere informatie

Nieuwsbrief KDV/BSO Apenrots Juli / augustus

Nieuwsbrief KDV/BSO Apenrots Juli / augustus KDV / BSO Apenrots Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en kdv / bso Apenrots Terugblikken op afgelopen 2 maanden Wat

Nadere informatie

Wij zijn met elkaar op vakantie:

Wij zijn met elkaar op vakantie: Wij zijn met elkaar op vakantie: Manja Ciska Adri Piet Paul Zaterdag 28 juli: Vanmorgen zijn we allemaal vroeg opgestaan om op tijd in Arnhem op het kantoor te zijn. Vertrek naar Bremm om 10 uur. Tot onze

Nadere informatie

in het holst van de nacht

in het holst van de nacht Imme Dros & Margriet Heymans Annetje Lie in het holst van de nacht Q Amsterdam Antwerpen Em. Querido s Kinderboeken Uitgeverij 2016 1 Oma zingt liedjes. Rare liedjes uit de tijd dat oma een klein meisje

Nadere informatie

Speuren langs het kasteel van Hoogstraten.

Speuren langs het kasteel van Hoogstraten. Speuren langs het kasteel van Hoogstraten. Paus Franciscus kondigde het kerkelijk jaar 2016 aan als een jubeljaar: jaar van de barmhartigheid. (Barmhartigheid is een woord dat we niet vaak meer gebruiken.

Nadere informatie

MIJN RONDLEIDING IN DE LUCHTHAVEN VAN ANTWERPEN

MIJN RONDLEIDING IN DE LUCHTHAVEN VAN ANTWERPEN MIJN RONDLEIDING IN DE LUCHTHAVEN VAN ANTWERPEN HOE GEBRUIK IK HET STAPPENPLAN? Leuk dat je hebt besloten om een rondleiding te volgen in de luchthaven van Antwerpen. Toerisme voor Autisme stelde een stappenplan

Nadere informatie

Zijn mijn boterhammen op, toon ik mijn brooddoos aan de juf/meester en vraag toestemming om de zaal te verlaten.

Zijn mijn boterhammen op, toon ik mijn brooddoos aan de juf/meester en vraag toestemming om de zaal te verlaten. Wij eten in twee groepen: Groep 1: 1 ste, 4 de en 6 de leerjaar. Groep 1 zet om 12u15 de boterhammenbak en de drankbak bij het pictogram van hun klas in de refter. Om 12u15 gaat groep 1 eten. Zij staan

Nadere informatie

Tornado. Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur.

Tornado. Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur. Tornado Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur. Geschreven in januari 2012 (Geïllustreerd t.b.v. het

Nadere informatie

Alle Route beschrijvingen naar Culturele Broedplaats Wijk 7 Amsterdam ZO.

Alle Route beschrijvingen naar Culturele Broedplaats Wijk 7 Amsterdam ZO. Alle Route beschrijvingen naar Culturele Broedplaats Wijk 7 Amsterdam ZO. Wijk7 Daalwijkdreef 7 1102 RN Amsterdam Michiel Czn. Dhont 06 10 10 85 58 Er staan verschillende routes op de website: Wijk7.org

Nadere informatie

Ik ben Stephanie. Ik ben Stephanie

Ik ben Stephanie. Ik ben Stephanie Ik ben Stephanie Sperzieboon. Ik ben lang en dun. Zoek in de klas eens naar allerlei voorwerpen die lang en dun zijn en leg deze in het midden van de kring. Wat hebben we allemaal gevonden? Ik ben Stephanie

Nadere informatie

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli Reisverslag Sri-Lanka 2 juli 25 December 2011 waren wij 12,5 jaar getrouwd en als verlaat huwelijksreis zijn wij met onze drie dochters naar Sri-Lanka vertrokken. Eerst lekker 3 dagen bij het zwembad rondhangen

Nadere informatie