Circles of Architects is een platform dat tot doel heeft om te onderzoeken welke behoeften er zijn en daaraan tegemoet te komen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Circles of Architects is een platform dat tot doel heeft om te onderzoeken welke behoeften er zijn en daaraan tegemoet te komen."

Transcriptie

1 The Floor is Yours

2

3 VISIE OP DESIGN Tapijt vormt de schakel tussen mens en architectuur. Het is de link waarmee we een positieve invloed op de wereld kunnen uitoefenen: stimuleren van de zintuigen, vormgeven aan hoe we gebouwen beleven en voldoen aan wat onze samenleving vraagt. Alle Desso-producten onderscheiden zich door de synergie van deze drie pijlers: creativiteit, functionaliteit en Cradle to Cradle. Deze pijlers worden gevoed door drie belangrijke bronnen. Inspiratie voedt de creativiteit. Voor Desso betekent creativiteit het combineren van inzichten, ideeën, kennis en ervaring tot functionele, aantrekkelijke producten en diensten. We onderzoeken de wereld van de architectuur, de kunsten en de mode. In elk van deze aandachtsgebieden bestuderen we emoties, hoe we gebouwen beleven, trends en andere factoren die meespelen. Daardoor kan Desso inspelen op impulsen uit de maatschappij. Voor Desso betekent functionaliteit het toevoegen van waarde aan producten of diensten. Via continue innovatie probeert Desso superieure producten te leveren en vernieuwende oplossingen te ontwikkelen. Functionaliteit wordt aangestuurd door technologie. Voor Desso is tapijt meer dan slechts vloerbedekking. Het is als een huid, een laag die de gebruiker in veel opzichten geeft waar hij behoefte aan heeft: gezondheid, comfort, veiligheid, gemak, waarneming en emotie. De designs van Desso hebben een helder doel: het welzijn van mensen optimaliseren. Cradle to Cradle is een positieve benadering van duurzaamheid en vormt een wezenlijk onderdeel van alles wat Desso doet. Tapijt is meer dan een product; wij zien tapijt als dienstverlening. Het zijn maatschappelijke ontwikkelingen die ons ertoe aanzetten onze verantwoordelijkheid te nemen voor wat de samenleving nodig heeft. Dat geeft ook de mogelijkheid bij te dragen aan een betere wereld. We doen dat door tijdloze collecties, heldere relaties met aandeelhouders en Cradle to Cradle -design; producten worden gemaakt van zuivere materialen die veilig zijn voor mensen en aan het einde van hun levensduur biologisch of technisch kunnen worden hergebruikt.

4 CIRCLES OF ARCHITECTS Wanneer je een steen in het water gooit, gebeurt er iets. Er ontstaan kringen die steeds wijder uitlopen, zoals ook een idee zich verspreidt. Dat is het effect van Circles of Architects, een internationaal concept dat Desso voor het eerst lanceerde in Tijdens deze sessies kijken we naar het ruimtelijk gebruik en de toepassing van tapijt vanuit een breder perspectief door een actieve dialoog te creëren met architecten en designers. Circles of Architects is een platform dat tot doel heeft om te onderzoeken welke behoeften er zijn en daaraan tegemoet te komen.

5 CARPETECTURE In 2007 lanceerde Desso voor het eerst het innovatieve nieuwe concept CARPETECTURE. Het is een uitstekend voorbeeld van Desso s commitment aan creatief tapijtdesign en de toewijding om aan te sluiten bij de behoeften van architecten, binnenhuisarchitecten, huiseigenaars en eindgebruikers. CARPETECTURE is een nieuwe denkwijze, waarin elementen uit de moderne internationale architectuur worden vertaald naar emotioneel expressieve tapijtdesigns. CARPETECTURE kijkt naar veranderingen in de architectuur en in de manier waarop mensen denken over ruimte, sfeer, kleuren en materialen. Wanneer bepaalde momenten in de architectuur gebruikt worden als inspiratie voor tapijtdesigns, is er sprake van synergie. Het tapijt wordt méér dan een vloerbedekking; samen met andere architectuurelementen levert het een bijdrage aan het versterken van de beleving. Als onderdeel van dit thema heeft Desso al verschillende collecties: Pure Lines, Core Structures en Colour Dimensions I & II. Met trots stellen we u onze nieuwste collectie voor: PATTERNS@PLAY.

6

7 COLLECTIE Deze collectie gaat helemaal over identiteit en het verwijderen van de anonimiteit uit grote ruimtes. Daarbij krijgen gebouwen en interieurs de gelegenheid een verhaal te vertellen en het bescheiden beeld van structuren te doorbreken om een ruimte een sterkere persoonlijkheid te geven. Het toepassen van partonen helpt om grote binnenruimtes visueel te verdelen, functionele gebieden en looppaden te definiëren, een visuele band te creëren en het oppervlak te relateren aan de menselijke dimensie. Op deze manier wordt het toepassen van patronen even functioneel als het decoratief is. combineert structuur en patroon in nieuwe, innovatieve tapijtdesigns. Daarmee biedt het iets totaal nieuws.

8 DE DESIGNER OVER VISIE Als designer wil ik mezelf voortdurend uitdagen om de traditionele grenzen van ontwerpen, specifiek voor vloertoepassing te doorbreken. Voor Visions of, werd ik geïnspireerd door het gebruik van dessignering in kunst, mode, architectuur en interieurs. Het toepassen van dessins trekt niet alleen de aandacht maar vormt ook een verhaallijn, ze nodigen je uit op een verhaal verder in te gaan. Ik wilde onderzoeken hoe deze dynamische designs op subtiele en toch aansprekende manier gebruikt kunnen worden om een werkelijk innovatieve vloerervaring te bewerkstelligen. Door een geavanceerde productietechnologie en krachtige dessins toe te passen, zijn we in staat geweest een unieke gelaagde dimensie te creëren, waarbij de vloerervaring verandert met elke hoek van waaruit de vloer wordt bekeken. Ik hoop dat u plezier beleeft aan dit spel van Visions of... met bloemen, lijnen en scherven.

9

10

11 VISIONS OF FLOWERS Visions of Flowers toont een duidelijk rozendessin dat opgenomen is in het design van de tapijttegel. Wanneer het product over een grotere oppervlakte bekeken wordt, lijkt het haast een hard oppervlak. Dat komt door de vlakke structuur. Wie het tapijt van dichterbij bekijkt, ziet het bloemdessin duidelijker en ziet ook de levendige kleuren van de natuur in het vloerlandschap. De kleurenlijn bestaat uit zes kleuren, lopend van elegant zilvergrijs tot meer opvallende kleuren zoals rood, groen, oranje en blauw.

12 7452

13 7452

14

15

16

17 VISIONS OF LINES Visions of Lines haalt zijn inspiratie uit de lineaire elementen in het architecturale design van monumenten. Het design creëert een bijna cryptisch spel met materiaal, dimensie en structuur binnen geordende architecturale vormen. De Visions of Lines-kleurenlijn bestaat uit vier kleuren met de focus op elementaire kleuren, onder andere blauw, rood en groen.

18 9945

19 9945

20 VISIONS OF SHARDS Een verrassend abstract patroon is wat Visions of Shards zijn karakteristieke uiterlijk geeft. De constructie van het product maakt een voortdurend wijzigende visuele ervaring mogelijk. Daardoor word je aangemoedigd het design op te merken, terwijl dit toch de ruimte niet overheerst. De kleurenlijn bestaat uit zes kleuren, die allemaal expressief zijn en toch mooi in evenwicht met de patroonkeuze en de kleur in de onderliggende laag.

21

22 5118

23 5118

24 9503

25 WILTON ENIGMA Wilton Enigma combineert het klassiek elegante Wilton-design met een verfrissend eigentijds uiterlijk. Het ritmische patroon van stippen, lijnen en blokken haalt zijn inspiratie uit de kleine, over het hele oppervlak verspreide patronen zoals ook in de mode gebruikt worden. Dit wordt gecombineerd met krachtige kleurencombinaties om het totale effect op de vloer te versterken. Wilton Enigma is een geweven kamerbreed product dat beschikbaar is in acht kleuren.

26 9503

27

28 8213

29 8213

30 9023

31 DASH Dash is een tapijttegel met een speelse combinatie van geometrische blokken en lijnen, waarmee een bepalend visueel effect gecreëerd wordt. Dit patroon geeft aan een ruimte een spannend gevoel van beweging en geeft de ruimte een eigen identiteit. Het product bestaat uit acht neutrale kleuren en vier verrassend heldere kleurencombinaties.

32

33 9023

34 9533

35 9533

36 GRIDS Grootschalige, monumentale dessingering voegen een subtiele structuur toe aan grote, moderne ruimtes. Grids is een tapijttegel die structuur gebruikt om een ritmische, dynamische installatie te creëren. Het kleurenbereik bestaat uit zestien tonale tinten in een verfijnde combinatie van matte garens en glansgarens.

37 9013

38 2915

39 2915

40 3923

41 3923

42 9990

43 DE DESIGNER OVER MOSAIC Als technisch ontwerper zoek ik naar de perfecte combinatie van technische competentie en creatief design. Voor de introductie van dessingering in het interieur is het niet nodig middeleeuwse ambachten te doen herleven; het vraagt om toepassing van innovatieve technologieën waardoor dessins de bouwstenen van moderne binnenhuisarchitectuur en design worden. Mosaic haalt zijn inspiratie uit glas in lood en vertaalt dit naar een verfijnd vloerdesign, waarbij het oppervlak op verschillende niveaus beïnvloed wordt om een driedimensionaal uiterlijk te creëren. Mosaic is een tapijttegel die beschikbaar is in zestien kleuren, variërend van neutrale tinten tot expressieve kleuren.

44 4218

45 4218

46

47 1958

48 VISIONS OF FLOWERS Kleur: 5006 Kleur: 4208 Kleur: 6117 Kleur: 7452 Tapijttegel 50x50 cm / 100x100 cm Compactuft lussenpool 6 kleuren Monolitisch Kleur: 8401 Kleur: 9506 VISIONS OF LINES Kleur: 4411 Tapijttegel 50x50 cm / 100x100 cm Compactuft lussenpool 4 kleuren Monolitisch Kleur: 7301 Kleur: 8412 Kleur: 9945

49 VISIONS OF SHARDS Kleur: 6103 Kleur: 5118 Kleur: 4301 Kleur: 7402 Tapijttegel 50x50 cm / 100x100 cm Compactuft lussenpool 6 kleuren Monolitisch Kleur: 8301 Kleur: 8411

50 WILTON ENIGMA Kleur: 2088 Kleur: 4202 Kleur: 7161 Kleur: 2101 Kleur: 8213 Kleur: 9532 Kleur: 8511 Kleur: 9503 Kleur: 8161 Kleur: 9975 Kleur: 8811 Kleur: 9027 Kamerbreed 400 cm Geweven lussenpool 8 kleuren DASH Kleur: 9965 Kleur: 9533 Kleur: 9980 Kleur: 7111 Kleur: 9094 Kleur: 9023 Kleur: 9021 Kleur: 9522 Tapijttegel 50x50 cm Gestructureerde lussenpool 12 kleuren Monolitisch

51 GRIDS Kleur: 2913 Kleur: 2915 Kleur: 4301 Kleur: 6102 Kleur: 9013 Kleur: 9021 Kleur: 9091 Kleur: 9503 Kleur: 7001 Kleur: 9027 Kleur: 3923 Kleur: 8521 Tapijttegel 50x50 cm Gestructureerde lussenpool 12 kleuren Monolitisch MOSAIC Kleur: 1958 Kleur: 4218 Kleur: 3421 Kleur: 6021 Kleur: 6321 Kleur: 7011 Kleur: 7411 Kleur: 8431 Kleur: 8822 Kleur: 8901 Kleur: 9516 Kleur: 9514 Kleur: 9970 Kleur: 9093 Kleur: 9092 Kleur: 9990 Tapijttegel 50x50 cm Gestructureerde lussenpool 16 kleuren Monolitisch

52 CONTACTGEGEVENS HOOFDKANTOOR Hoofdkantoor Desso Taxandriaweg PA Waalwijk Nederland Hospitality, Marine, Aviation Taxandriaweg PA Waalwijk P.O. Box AD Waalwijk Nederland Adres (productie) R. Ramlotstraat Dendermonde België T: +31 (0) F: +31 (0) T: +31 (0) F: +31 (0) Consumer Carpets Taxandriaweg PA Waalwijk P.O. Box AD Waalwijk Nederland Sports Systems R. Ramlotstraat Dendermonde België T: +31 (0) F: +31 (0) T: +32 (0) F: +32 (0) T: +32 (0) F: +32 (0) SHOWROOMS België Robert Ramlotstraat Dendermonde Frankrijk Parc du pont de Flandre 11 Rue de Cambrai F Paris Frankrijk T: F: T: F: Mexico Sierra Santa Rosa No. 99 1er. Piso T: +52 (55) Lomas de Chapultepec F: +52 (55) Mexico, D.F. Midden-Oosten Sultan Ali Al - Owais Building SATWA PO Box Dubai Nederland Taxandriaweg PA Waalwijk Nederland T: F: service-mea@desso.com T: +31 (0) F: +31 (0) info@desso.com Polen Plac Piłsudskiego Warszawa Rusland Pokrovka Street 33/22 Office 418 Moscow T: F: service-pl@desso.com T: F: service-ru@desso.com Spanje Torre de Valencia T: C/ O donnell, 4-1ra. Planta - Of F: service-es@desso.com Madrid Verenigd Koninkrijk Great Sutton Street London EC1V 0DN Verenigd Koninkrijk T: F: service-uk@desso.com

53 VERKOOPKANTOREN EN DEALERS (ga naar voor de volledige adressen van onze verkoopkantoren over de hele wereld) Albanië, Kroatië & De Balkan T: Colombia T: Polen T: Verenigd Koninkrijk T: Azië T: Tsjechische Republiek T: Portugal T: service-pt@desso.com Verenigde Staten van Amerika T: service-us@desso.com Argentinië T: service-latam@desso.com Denemarken T: service-dk@desso.com Roemenië T: service-ro@desso.com Oostenrijk T: office@ambiente-textil.at Frankrijk T: service-fr@desso.com Rusland/Baltische staten T: service-ru@desso.com Australië T: sales@gibbongroup.com.au Duitsland T: service-de@desso.com Slowakije T: service-sk@desso.com België & Luxemburg T: service-be@desso.com Hongarije T: service-hu@desso.com Zuid-Afrika T: info@desso.co.za Brazilië T: service-br@desso.com Italy T: /54 service-it@desso.com Spanje T: service-es@desso.com Bulgarije T: service-bg@desso.com Japan T: service-japan@desso.com Zweden/Finland T: support@ardbogolv.se Centraal-Amerika/Andes/ Caribisch gebied T: service-latam@desso.com Mexico T: +52 (55) service-me@desso.com Zwitserland T: service-ch@desso.com Midden-Oosten T: service-mea@desso.com Nederland T: service-nl@desso.com Noorwegen T: service-no@desso.com Turkije T: service-tr@desso.com China (zuidelijk deel) M: service-china@desso.com China (noordelijk deel) M: service-china@desso.com

54 OVER DESSO Desso, als leverancier van hoogwaardige tapijttegels en kamerbreed tapijt, richt zich voornamelijk op superieur vloerontwerp en Cradle to Cradle. De commerciële producten; de tapijten voor de zakelijke markt, vertegenwoordigen meer dan de helft van de totale omzet en zijn te vinden in kantoren, bankgebouwen, winkels, openbare gebouwen, scholen, universiteiten en zorgcentra. Tot haar klanten rekent Desso onder andere ABN AMRO, Rabobank, Akzo Nobel, Ministerie van Veiligheid en Justitie, KPMG, PWC, Deloitte, Allianz, Canon, EDF, HSBC, Porsche, Procter & Gamble, SNCF en Nestlé. De innovatiestrategie van Desso concentreert zich op drie pijlers: Creativiteit, Functionaliteit en Cradle to Cradle. Voor Desso is creativiteit gelijk aan CARPETECTURE. Het is een uitstekend voorbeeld van Desso s streven naar een creatief tapijtdesign, dat aansluit bij de behoeften van architecten, binnenhuisarchitecten, huizenbezitters en eindgebruikers. Op het gebied van functionaliteit ontwikkelt Desso baanbrekende oplossingen die het verschil maken ten aanzien van gezondheid en welzijn. Uit deze innovatie- en creativiteitsstrategie zijn bij Desso een aantal gepatenteerde producten voortgekomen, zoals DESSO AirMaster, voor een acht keer lagere fijnstofconcentratie in de lucht (in vergelijking met harde vloeren) en DESSO EcoBase, waarmee s werelds eerste en enige zilveren Cradle to Cradle Silver certificaat is behaald voor een gehele tapijttegel. Desso Consumer Carpets wordt vertegenwoordigd door drie sterke merken: Parade, Bonaparte en Desso. Alle drie de merken hebben een rijke traditie in de productie van consumententapijten voor het topsegment van de markt. Deze producten zijn verkrijgbaar via gespecialiseerde leveranciers en in geselecteerde tapijt- en interieurwinkels. Desso Consumer Carpets is de enige Europese producent van tapijt voor het topsegment van de markt dat wordt verkocht in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. Desso s creatieve tapijtontwerpen en servicegeoriënteerde aanpak hebben ertoe geleid dat Desso toonaangevend is in het creëren van tapijtoplossingen voor de Hotel, Marine en Aviation (HMA) sectoren. Desso s HMA-divisie werkt onder andere voor bedrijven als Hilton, Intercontinental, Maritime, KLM, Virgin, Royal Caribbean Cruise Lines en Holland America Line. Desso Sports Systems is toonaangevend op het gebied van systemen voor kunstgras en versterkt natuurgras die de perfecte ondergrond bieden voor sport op elk niveau. DESSO GrassMaster is een sportveld van natuurgras dat is versterkt met Desso synthetische grasvezels en dat in de topvoetbalstadions van de wereld ligt, meest recentelijk in WK stadions van Zuid-Afrika en in voetbaltempel Wembley. Cradle to Cradle Door een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan met het Hamburgse EPEA (Environmental Protection Encouragement Agency) is Desso de eerste tapijtfabrikant binnen de EMEA-regio die volgens het Cradle to Cradle -principe werkt. Het markeert het radicale besluit van Desso om bij het produceren van haar tapijten en kunstgras verder te gaan dan gewone duurzaamheid. Volgens het Cradle to Cradle -principe worden producten gemaakt van volledig zuivere bestanddelen die biologisch of technisch afbreekbaar zijn, zodat ze in zowel de biologische als de technische cyclus kunnen worden hergebruikt als grondstof voor nieuwe producten (=upcycling). DESSO levert al bijna 80 jaar kwaliteit en heeft een uitstekende reputatie opgebouwd als producent van hoogwaardige tapijttegels, kamerbreed tapijt en kunstgrasvelden. Desso heeft vier fabrieken en twee belangrijke distributiecentra in Europa en tevens gespecialiseerde klantenservicecentra in heel Europa, in Amerika, Azië, Latijns Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Australië. Ga voor meer informatie naar Beschrijvingen, kleuren en specificaties kunnen zonder kennisgeving worden aangepast. Desso is niet verantwoordelijk voor typografische of fotografische fouten. Het daadwerkelijke product kan afwijken van de illustratie. Alle rechten voorbehouden. Volledige of gedeeltelijke reproductie zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de copyrighthouder is verboden. De informatie in dit document is geen onderdeel van een prijsopgave of contract, is in opzet nauwkeurig en betrouwbaar en kan zonder kennisgeving worden aangepast. De uitgever accepteert geen aansprakelijkheid voor enig gevolg van het gebruik. Publicatie ervan houdt niet in dat er een licentie bestaat onder patentrecht of andere industriële of intellectuele eigendomsrechten. Desso Grafisch ontwerp: S. van der Meijs Desso.

55

56 The Floor is Yours

DESSO EcoBase. Natuurlijk geïnspireerd, natuurlijk resultaat.

DESSO EcoBase. Natuurlijk geïnspireerd, natuurlijk resultaat. DESSO EcoBase Natuurlijk geïnspireerd, natuurlijk resultaat. U bent nu de trotse bezitter van de eerste brochure ter wereld met een zilveren Cradle to Cradle - certificaat. De brochure maakt deel uit

Nadere informatie

The Floor is Yours. DESSO AirMaster Het tapijt dat de lucht zuivert

The Floor is Yours. DESSO AirMaster Het tapijt dat de lucht zuivert The Floor is Yours 4208 DESSO AirMaster Het tapijt dat de lucht zuivert Inhoudsopgave Zuivere lucht is van vitaal belang 4 Wat is fijnstof? 6 Hoe fijnstof ons lichaam binnendringt 8 De belangrijke rol

Nadere informatie

DESSO SoundMaster Het tapijt dat de akoestiek verbetert. The Floor is Yours

DESSO SoundMaster Het tapijt dat de akoestiek verbetert. The Floor is Yours DESSO SoundMaster Het tapijt dat de akoestiek verbetert The Floor is Yours Inhoud Innovatie om de kwaliteit van het dagelijkse leven te verbeteren 5 De invloed van lawaai 7 Wat is lawaai? 8 Dimensies van

Nadere informatie

The Floor is Yours. DESSO AirMaster Het tapijt dat de lucht zuivert

The Floor is Yours. DESSO AirMaster Het tapijt dat de lucht zuivert The Floor is Yours 4208 DESSO AirMaster Het tapijt dat de lucht zuivert 1 2 Beschrijvingen, kleuren en specificaties kunnen zonder kennisgeving worden aangepast. DESSO is niet verantwoordelijk voor typografische

Nadere informatie

DESSO AirMaster Het tapijt dat de lucht zuivert. The Floor is Yours

DESSO AirMaster Het tapijt dat de lucht zuivert. The Floor is Yours The Floor is Yours 4208 DESSO AirMaster Het tapijt dat de lucht zuivert Cradle to Cradle Certified CM is a certification mark sublicensed by the Cradle to Cradle Products Innovation Institute with EcoBase

Nadere informatie

DESSO AirMaster Het tapijt dat de lucht zuivert. The Floor is Yours

DESSO AirMaster Het tapijt dat de lucht zuivert. The Floor is Yours The Floor is Yours 4208 DESSO AirMaster Het tapijt dat de lucht zuivert Cradle to Cradle Certified CM is a certification mark sublicensed by the Cradle to Cradle Products Innovation Institute with EcoBase

Nadere informatie

DESSO Group Arjan Klifman

DESSO Group Arjan Klifman DESSO Group Arjan Klifman Innovatiemiddag Lokeren, 25 september 2014 Onze visie Hoe kan de vloer bijdragen aan onze gezondheid en ons welzijn? We willen s werelds marktleider zijn in het vervaardigen van

Nadere informatie

The Floor is Yours. Creativiteit in tapijt binnen handbereik

The Floor is Yours. Creativiteit in tapijt binnen handbereik The Floor is Yours Creativiteit in tapijt binnen handbereik DESSO 3D TexturesTM Winnende designs creëren Oppervlaktes zijn belangrijk. Zij stellen u in staat om adembenemende interieurdesigns te creëren.

Nadere informatie

Instituut voor de nationale rekeningen. Statistiek buitenlandse handel. Kwartaalbericht 2014-II

Instituut voor de nationale rekeningen. Statistiek buitenlandse handel. Kwartaalbericht 2014-II nstituut voor de nationale rekeningen Statistiek buitenlandse handel Kwartaalbericht 2014- nstituut voor de nationale rekeningen Nationale Bank van België, Brussel Alle rechten voorbehouden. De volledige

Nadere informatie

Instituut voor de nationale rekeningen. Statistiek buitenlandse handel. Kwartaalbericht 2013-I

Instituut voor de nationale rekeningen. Statistiek buitenlandse handel. Kwartaalbericht 2013-I nstituut voor de nationale rekeningen Statistiek buitenlandse handel Kwartaalbericht 2013- nstituut voor de nationale rekeningen Nationale Bank van België, Brussel Alle rechten voorbehouden. De volledige

Nadere informatie

Cradle to Cradle update

Cradle to Cradle update Cradle to Cradle update Schema Biologische cirkel DESSO Een Cradle to Cradle-bedrijf Biologische cirkel DESSO doet onderzoek naar prototypen tapijt en tapijttegels met grondstoffen uit de biologische

Nadere informatie

Vescom: een kennismaking. wallcovering upholstery curtain

Vescom: een kennismaking. wallcovering upholstery curtain Vescom: een kennismaking wallcovering upholstery curtain daarom Vescom projectgeschikt onderscheidende dessins functioneel kleur, structuur en materialiteit sfeervol en gevarieerd eenvoudig en snel te

Nadere informatie

HVAC & REFRIGERATION.

HVAC & REFRIGERATION. HVAC & REFRIGERATION www.lennoxemea.com Wie wij zijn... LENNOX EMEA, onderdeel van Lennox International Incorporated, is het resultaat van de recente fusie (oktober 2012) van Lennox EMEIA (HVAC) en Heatcraft

Nadere informatie

Cradle to Cradle implementatie bij DESSO. Stef Kranendijk CEO DESSO Group

Cradle to Cradle implementatie bij DESSO. Stef Kranendijk CEO DESSO Group Cradle to Cradle implementatie bij DESSO Stef Kranendijk CEO DESSO Group DESSO is leidend in tapijttegels en kunstgrasvelden DESSO Group Business Overview Tapijt 80% Business tapijt 50% Hotel, Marine &

Nadere informatie

Brabant Finance Event 2013

Brabant Finance Event 2013 Brabant Finance Event 2013 Maandag 27 mei 2013 Geschiedenis van DESSO De lange en rijke historie van Desso is begonnen in het Belgische Dendermonde en het Nederlandse Oss Het bedrijf bestaat bijna 80 jaar

Nadere informatie

Akoestische gordijnen

Akoestische gordijnen Akoestische gordijnen Akoestische gordijnen Met akoestische gordijnen kunt u ruimtes optimaliseren door de licht- en geluidsreflectie te controleren. In tegenstelling tot andere middelen voor geluidsabsorptie,

Nadere informatie

The Floor is Yours. DESSO AirMaster Het tapijt dat de lucht zuivert with EcoBase TM backing

The Floor is Yours. DESSO AirMaster Het tapijt dat de lucht zuivert with EcoBase TM backing The Floor is Yours 4208 DESSO AirMaster Het tapijt dat de lucht zuivert with EcoBase TM backing Inhoudsopgave Innovatie die de kwaliteit van ons dagelijks leven verbetert 5 Zuivere lucht is van levensbelang

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS Hout en Plaatmateriaal JAAROVERZICHT gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS 1 van 22 08/15/2011 Hout Nederland - Index en Samenvatting Per Categorie (genummerd) zijn de gegevens uitgesplitst

Nadere informatie

SIM KAART USA UNLIMITED

SIM KAART USA UNLIMITED SIM KAART USA UNLIMITED Copyright 2018. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm

Nadere informatie

nr. 726 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 27 juni 2017 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland

nr. 726 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 27 juni 2017 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 726 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 27 juni 2017 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland Kinderen moeten

Nadere informatie

boutique co llect i o n

boutique co llect i o n boutique collection boutique Meesterstukken gecreëerd met passie voor textiel en interieur. In Januari introduceert Kobe de BOUTIQUE collectie. Door het Kobe design team worden vernieuwde innovaties toegepast

Nadere informatie

Sapa heeft 13.000 medewerkers in circa 30 landen. Allen toegespitst op klantgerichtheid.

Sapa heeft 13.000 medewerkers in circa 30 landen. Allen toegespitst op klantgerichtheid. Sapa in het kort Sapa heeft 13.000 medewerkers in circa 30 landen. Allen toegespitst op klantgerichtheid. Activiteiten in het kort Profielextrusie België Canada China Denemarken Duitsland Engeland Frankrijk

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS Hout en Plaatmateriaal JAAROVERZICHT gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS 1 van 20 08/15/2011 Hout Nederland - Index en Samenvatting Per Categorie (genummerd) zijn de gegevens uitgesplitst

Nadere informatie

10% KORTING VOORDELIGE VLOER TAPIJT MET NIEUW IN EEN TWIST DE GORDIJN COLLECTIE OP ALLE MAATWERK VLOERKLEDEN VAN DESSO, PARADE EN BONAPARTE*

10% KORTING VOORDELIGE VLOER TAPIJT MET NIEUW IN EEN TWIST DE GORDIJN COLLECTIE OP ALLE MAATWERK VLOERKLEDEN VAN DESSO, PARADE EN BONAPARTE* SPECIALIST IN HET CREËREN VAN JE EIGEN WOONSFEER 10% OP ALLE MAATWERK VLOERKLEDEN VAN DESSO, PARADE EN BONAPARTE* VOORDELIGE VLOER 3 TAPIJT MET 9 EEN TWIST NIEUW IN 11 DE GORDIJN COLLECTIE *) vraag naar

Nadere informatie

Iedereen West-Vlaams!

Iedereen West-Vlaams! Iedereen West-Vlaams! / start: 2009 / West-Vlaamse identiteit + trots op eigen regio / - campagne met niet-west-vlamingen - verkiezing West-Vlaams woord en West-Vlaamse uitdrukking die niet mogen verdwijnen

Nadere informatie

Veranderingen in de internationale positie van Nederlandse banken

Veranderingen in de internationale positie van Nederlandse banken Veranderingen in de internationale positie van Nederlandse banken De Nederlandse bancaire vorderingen 1 op het buitenland zijn onder invloed van de economische crisis en het uiteenvallen van ABN AMRO tussen

Nadere informatie

VOETBAL TORNOOI VAN DE LAGERE SCHOLEN VAN SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE

VOETBAL TORNOOI VAN DE LAGERE SCHOLEN VAN SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE Klein GROEP A Duitsland - Cuba 3-0 Wales - Chili 1-1 Kameroen - Finland 1-0 Duitsland - Wales 4-0 Chili - Kameroen 0-3 Cuba - Finland 1-0 Duitsland - Chili 4-0 Cuba - Kameroen 0-2 Wales - Finland 1-1 Duitsland

Nadere informatie

Vescom: een kennismaking. wallcovering upholstery curtain

Vescom: een kennismaking. wallcovering upholstery curtain Vescom: een kennismaking wallcovering upholstery curtain daarom Vescom projectgeschikt onderscheidende dessins functioneel kleur, structuur en materialiteit sfeervol en gevarieerd eenvoudig en snel te

Nadere informatie

nr. 272 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 23 januari 2018 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland

nr. 272 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 23 januari 2018 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 272 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 23 januari 2018 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland Kinderen moeten

Nadere informatie

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Bron: Cijfers FOD Economie-ADSEI 2015: definitieve cijfers 2016: voorlopige (!

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Bron: Cijfers FOD Economie-ADSEI 2015: definitieve cijfers 2016: voorlopige (! Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen 2016 Bron: Cijfers FOD Economie-ADSEI 2015: definitieve cijfers 2016: voorlopige (!) cijfers Studiecel Toerisme Oost-Vlaanderen, april 2017 1 ALGEMEEN OOST-

Nadere informatie

In deze werkmap vind je de samenvatting van wat in de videotraining gezegd wordt.

In deze werkmap vind je de samenvatting van wat in de videotraining gezegd wordt. Hallo, In deze werkmap vind je de samenvatting van wat in de videotraining gezegd wordt. Inhoud: 1. Waarom deze module? 2. Introductie in de verschillende stijlen 3. Wat zijn trends en hoe worden ze gemaakt?

Nadere informatie

Zuivelproductie per land 2015 Dairy production by country

Zuivelproductie per land 2015 Dairy production by country Zuivelproductie per land 2015 Melkaanvoer en productie EU-28 2015 Milk deliveries and production EU-28 index: 2014=100 EU-28 jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec cumulatief index Melkaanvoer

Nadere informatie

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-april

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-april Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-april 2016-2017 Bron: Cijfers FOD Economie-Algemene Directie Statistiek 2016: definitieve cijfers 2017: voorlopige cijfers Studiecel Toerisme Oost-Vlaanderen,

Nadere informatie

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-september

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-september Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-september 2016 Bron: Cijfers FOD Economie-ADSEI 2015: definitieve cijfers 2016: voorlopige cijfers Studiecel Toerisme Oost-Vlaanderen, januari 2017

Nadere informatie

Japanese Design Collection

Japanese Design Collection Japanese Design Collection Creëer uw eigen minimalistische sfeer 1069 Japanese Design Collection Met de Japanese Design Collection krijgt uw huis een oosters tintje. De collectie biedt mooie eigentijdse

Nadere informatie

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-juli

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-juli Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-juli 2016-2017 Bron: Cijfers FOD Economie-Algemene Directie Statistiek 2016: definitieve cijfers 2017: voorlopige cijfers Studiecel Toerisme Oost-Vlaanderen,

Nadere informatie

Do you wanna be big or you wanna be strong?

Do you wanna be big or you wanna be strong? Nationaal Sportveldencongres Do you wanna be big or you wanna be strong? Alexander Collot d Escury Chief Executive Officer 1 About Desso : Zakelijk overzicht : Tapijt 90% Business Tapijt 66% Hospitality,

Nadere informatie

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-september

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-september Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-september 2016-2017 Bron: Cijfers FOD Economie-Algemene Directie Statistiek 2016: definitieve cijfers 2017: voorlopige cijfers Studiecel Toerisme Oost-Vlaanderen,

Nadere informatie

Tarieven Internationale registratie (Benelux basis) 2016

Tarieven Internationale registratie (Benelux basis) 2016 Tarieven Internationale registratie (Benelux basis) 2016 Nieuwe aanvrage tot registratie officiële taksen in totale kosten in * basisbedrag t/m 3 klassen 755 1055 toeslag merk in kleur 250 275 Vernieuwing

Nadere informatie

Facette Shades. Unieke combinatie van lichtregeling en zachte stof

Facette Shades. Unieke combinatie van lichtregeling en zachte stof Facette Shades Unieke combinatie van lichtregeling en zachte stof 2142 De elegantie van stof; het gebruikscomfort van een gordijn Met de afwisselende delen van transparante en niet-transparante geweven

Nadere informatie

RBM tafelcollectie voor al uw wensen

RBM tafelcollectie voor al uw wensen RBM Tafels RBM tafelcollectie voor al uw wensen Is de ruimte bedoeld om in te werken, iets te creëren, om te loungen of te dineren? In deze brochure leest u alles over onze RBM tafel collectie die voor

Nadere informatie

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-augustus

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-augustus Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-augustus 2016-2017 Bron: Cijfers FOD Economie-Algemene Directie Statistiek 2016: definitieve cijfers 2017: voorlopige cijfers Studiecel Toerisme Oost-Vlaanderen,

Nadere informatie

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-juni

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-juni Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-juni 2016-2017 Bron: Cijfers FOD Economie-Algemene Directie Statistiek 2016: definitieve cijfers 2017: voorlopige cijfers Studiecel Toerisme Oost-Vlaanderen,

Nadere informatie

SBI-indeling, omzetniveau en internationale handel in goederen van de leden van de FME en aangesloten brancheverenigingen

SBI-indeling, omzetniveau en internationale handel in goederen van de leden van de FME en aangesloten brancheverenigingen SBI-indeling, omzetniveau en internationale handel in goederen van de leden van de FME en aangesloten brancheverenigingen CBS April 2019 Inhoud Werkblad Inhoud Toelichting Toelichting bij de tabellen Tabel

Nadere informatie

MEMBER OF THE GROUP VACATURE. Grafisch ontwerper. Grafisch Interieur 24-36u

MEMBER OF THE GROUP VACATURE. Grafisch ontwerper. Grafisch Interieur 24-36u MEMBER OF THE GROUP VACATURE Grafisch ontwerper Grafisch Interieur 24-36u BRINGING A TACTILE BRAND ALIVE IN THE DIGITAL SPHERE Artex bv maakt deel uit van het beursgenoteerde Hunter Douglas en is toonaangevend

Nadere informatie

Duurzaam Gebouwd Congress 20 juni 2013. Alexander Collot d Escury Chief Executive Officer

Duurzaam Gebouwd Congress 20 juni 2013. Alexander Collot d Escury Chief Executive Officer Duurzaam Gebouwd Congress 20 juni 2013 Alexander Collot d Escury Chief Executive Officer 1 Het grotere verband 1 2 DESSO Group Zakelijk overzicht Tapijt 83% Business Tapijt 60% Hospitality, Marine & Aviation

Nadere informatie

Activiteiten. Duurzaam ondernemen. Cradle to Cradle: tapijttegels worden opnieuw tapijttegels. R. Ramlotstraat 89 B-9200 Dendermonde.

Activiteiten. Duurzaam ondernemen. Cradle to Cradle: tapijttegels worden opnieuw tapijttegels. R. Ramlotstraat 89 B-9200 Dendermonde. Cradle to Cradle: tapijttegels worden opnieuw tapijttegels Activiteiten Adres De geschiedenis van DESSO begon toen in 1930 een Belgische fabrikant in het Nederlandse Oss geweven tapijten ging maken. Momenteel

Nadere informatie

Vescom opent showroom in Madrid

Vescom opent showroom in Madrid Vescom opent showroom in Madrid Persbericht Deurne, december 2017 Het Nederlandse Vescom opent deze maand een nieuwe showroom in de elegante Madrileense wijk Chamberi. De showroom fungeert als inspirerende

Nadere informatie

Handelsstromen Rozenstruiken 2009 / 14. Zoetermeer, Maart 2009 Peter van der Salm Productschap Tuinbouw, Afdeling Markt en Innovatie

Handelsstromen Rozenstruiken 2009 / 14. Zoetermeer, Maart 2009 Peter van der Salm Productschap Tuinbouw, Afdeling Markt en Innovatie Handelsstromen Rozenstruiken 2009 / 14 Zoetermeer, Maart 2009 Peter van der Salm Productschap Tuinbouw, Afdeling Markt en Innovatie Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd

Nadere informatie

NIEUWE SECTORINDELING VOOR MAISON&OBJET PARIS

NIEUWE SECTORINDELING VOOR MAISON&OBJET PARIS Persbericht, juni 2015 NIEUWE SECTORINDELING VOOR MAISON&OBJET PARIS De aankomende editie van de Parijse Maison&Objet vindt plaats van 4 t/m 8 september 2015. Nauwgezet volgt de organisatie van de Maison&Objet

Nadere informatie

Onze belangrijkste succesfactoren

Onze belangrijkste succesfactoren NL - 02/2016 Onze belangrijkste succesfactoren Meest betrouwbare bedrijf Bij Balta weten we dat betrouwbare partners de sleutel tot succes zijn. Daarom streven we ernaar om voor al onze belanghebbenden

Nadere informatie

Concept store HAY design

Concept store HAY design Concept store HAY design Kelly van den Dries K l a s : 4 W G 4 O H M C R o t t e r d a m I n t e r i e u r a d v i s e r i n g 1 Voorwoord Voor het vak interieuradvisering mocht ik een concept store bedenken.

Nadere informatie

Tijd Veld Poule Scheidsrechter Tijd Veld Poule Scheidsrechter Tijd Veld Poule Scheidsrechter Tijd Veld Poule Scheidsrechter

Tijd Veld Poule Scheidsrechter Tijd Veld Poule Scheidsrechter Tijd Veld Poule Scheidsrechter Tijd Veld Poule Scheidsrechter 8:45 veld 1 poule 1 Nederland Frankrijk Men. Kouwenberg 8:45 veld 2 poule 2 Duitsland Spanje Men. Callaars 8:45 veld 3 poule 3 Rusland Malta Belle de Folter 8:45 veld 4 poule 3 Ijsland Noorwegen Tijs Hellegers

Nadere informatie

kennis en economie 2013 statistische bijlage

kennis en economie 2013 statistische bijlage ICT, kennis en economie 2013 statistische bijlage ICT, kennis en economie 2013 statistische bijlage Deze bijlage bevat enkele tabellen met aanvullend cijfermateriaal bij de publicatie ICT, kennis en economie

Nadere informatie

DE RAAD VAN EUROPA HOEDER VAN DE MENSENRECHTEN OVERZICHT

DE RAAD VAN EUROPA HOEDER VAN DE MENSENRECHTEN OVERZICHT DE RAAD VAN EUROPA HOEDER VAN DE MENSENRECHTEN OVERZICHT Niet-lidstaat van de Raad van Europa (Wit-Rusland) LIDSTATEN HOOFDZETEL EN VESTIGINGEN BEGROTING Albanië, Andorra, Armenië, Azerbeidzjan, België,

Nadere informatie

PRESENTATOREN. Kitty de Heiden. Sander Wassink Hypotheekadviseur ABN AMRO

PRESENTATOREN. Kitty de Heiden. Sander Wassink Hypotheekadviseur ABN AMRO #BEELDBANKIEREN PRESENTATOREN Kitty de Heiden Kitty.de.heiden@nl.abnamro.com +31 6 10 619 225 Penningmeester SEH Leidinnggevende Communicatie, Portefeuille en Pricing Hypotheken ABN AMRO Klant zo makkelijk

Nadere informatie

CIJFERS BELGIË OVERNIGHT STAYS

CIJFERS BELGIË OVERNIGHT STAYS OVERNACHTINGEN 2015-2016 - 9 maanden VOORLOPIGE CIJFERS BELGIË OVERNIGHT STAYS 2015-2016 - 9 months PRELIMINARY FIGURES BELGIUM België 15 668 923 15 878 478 +209 555 +1,3% Belgium Nederland 4 071 014 3

Nadere informatie

O N T D E K O N T D E K

O N T D E K O N T D E K ONTDEK ONTDEK HET VERHAAL BEGINT... Bij Farrow & Ball houden we de traditie van onze oprichters John Farrow en Richard Ball in stand door ongeëvenaarde verf-en behangproducten met uitsluitend de beste

Nadere informatie

Innovatie in global account management

Innovatie in global account management Desso, a Tarkett company All rights reserved Innovatie in global account management Michiel Keij 27 september 2017 DESSO AirMaster 9522, 2914 Waarom zijn we hier? 2 Mijn passie Michiel Keij global accounts

Nadere informatie

Onze belangrijkste succesfactoren

Onze belangrijkste succesfactoren NL 01/2015 Onze belangrijkste succesfactoren Meest betrouwbare bedrijf Bij Balta weten we dat betrouwbare partners de sleutel tot succes zijn. Daarom streven we ernaar om voor al onze belanghebbenden de

Nadere informatie

giroflex 434 Stoll Giroflex AG

giroflex 434 Stoll Giroflex AG In elk opzicht ongecompliceerd: de giroflex 434 is eenvoudig te bedienen, uiterst robuust en past perfect in elke ruimte zowel op kantoor als thuis. De giroflex 434 overtuigt door de beperking tot het

Nadere informatie

KARPI Karpi Group home fashion is het label dat een groep van ondernemingen vertegenwoordigt actief op het gebied van de productie en verkoop van karpetten, kamerbreed/natuur -en fusion bonded tapijt

Nadere informatie

Europese feestdagen 2019

Europese feestdagen 2019 Januari - Februari - Maart Bestemming Januari Februari Maart Nederland (NL) 01-01 Bestemming Januari Februari Maart België (BE) 01-01 Bosnie en Herzegovina (BA) 01-01 02-01 01-03 Bulgarije (BG) 01-01 01-02

Nadere informatie

Lokale Coloplast kantoren

Lokale Coloplast kantoren Afrika Azië Australië Europa Noord Amerika Zuid Amerika Afrika Algerije (Frans, Arabisch) (gratis nummer*) +213 0560 16 50 18, +213 0560 16 59 59 dzconsumerservice@coloplast.com Congo, Egypte, Kenia, Marokko,

Nadere informatie

HANDLEIDING SIM KAART CANADA

HANDLEIDING SIM KAART CANADA HANDLEIDING SIM KAART CANADA Copyright 2018. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

Relumina. Het beste alternatief voor hogedrukkwikdamplampen

Relumina. Het beste alternatief voor hogedrukkwikdamplampen Relumina Het beste alternatief voor hogedrukkwikdamplampen Wat is ErP? Waarom Relumina? De wetgeving voor energiegerelateerde producten (ErP) werd in 29 ingevoerd met als doel de uitstoot van CO2 in de

Nadere informatie

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO)

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO) Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van (art. 26 OESO) 9/06/2009 I. Nieuwe overeenkomsten die een bepaling bevatten die voorziet in de uitwisseling van bankinlichtingen Brunei 30/04/09 Nieuwe Overeenkomst.

Nadere informatie

Europese feestdagen 2018

Europese feestdagen 2018 Januari - Februari - Maart Bestemming Januari Februari Maart Nederland (NL) 01-01 Bestemming Januari Februari Maart België (BE) 01-01 Bosnie en Herzegovina (BA) 01-01 02-01 01-03 Bulgarije (BG) 01-01 03-03

Nadere informatie

Cradle to Cradle les aan:

Cradle to Cradle les aan: Cradle to Cradle les aan: Donderdag 3 mei 2012 Geschiedenis De lange en rijke historie van Desso is begonnen in het Nederlandse Oss en het Belgische Dendermonde Het bedrijf bestaat bijna 80 jaar en heeft

Nadere informatie

Mosa. Tiles. Mosa Project

Mosa. Tiles. Mosa Project Mosa. Tiles. Mosa Project Mosa inside Succesfactor voor nieuwbouw Voor kopers van nieuwbouwwoningen is de afwerking van de woning steeds belangrijker. Kopers kiezen steeds vaker voor bekende A-merken in

Nadere informatie

Opmerking bij alle grafieken die volgen. In de statistieken zijn alleen de gegevens opgenomen van iedereen die zich heeft aangemeld.

Opmerking bij alle grafieken die volgen. In de statistieken zijn alleen de gegevens opgenomen van iedereen die zich heeft aangemeld. Statistieken 2014 98 ste Vierdaagse De limiet voor het aantal inschrijvingen is in 2014 gesteld op 46.000. In totaal zijn 7.844 personen uitgeloot voor de Vierdaagse. Barometer 2014 alle lopers % uitval

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Brazilië-Nederland mei 2019

Handels- en investeringscijfers Brazilië-Nederland mei 2019 Handels- en investeringscijfers Brazilië-Nederland mei 2019 Dit overzicht is gemaakt in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Thaysey Pixabay, Brazilië Wat kunt u verwachten bij deze handelscijfers:

Nadere informatie

Onze belangrijkste succesfactoren

Onze belangrijkste succesfactoren NL - 07/2015 Onze belangrijkste succesfactoren Meest betrouwbare bedrijf Bij Balta weten we dat betrouwbare partners de sleutel tot succes zijn. Daarom streven we ernaar om voor al onze belanghebbenden

Nadere informatie

Cradle to Cradle workshop at: SYMPOSIUM SUSTAINABLE BUILDING

Cradle to Cradle workshop at: SYMPOSIUM SUSTAINABLE BUILDING Cradle to Cradle workshop at: SYMPOSIUM SUSTAINABLE BUILDING Friday June 8th 2012 Geschiedenis De lange en rijke historie van Desso is begonnen in het Nederlandse Oss en het Belgische Dendermonde Het bedrijf

Nadere informatie

IPALYSS robuuste elegantie

IPALYSS robuuste elegantie IPALYSS robuuste Elegantie De nieuwe collectie IPALYSS waskommen zijn geïnspireerd op de beroemde 16e-eeuwse Franse keramicus, Benard de Palissy, die de geheimen van zeer fijn keramiek ontdekte. Net als

Nadere informatie

2018 no. 45 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA

2018 no. 45 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA 2018 no. 45 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA REGELING van de Minister van Buitenlandse Zaken van 14 juni 2018, nr Min-Buza.2018.1422-22, houdende bepalingen inzake vrijstelling van de visumplicht op grond van

Nadere informatie

Scheuten gehard glas. Secursafe

Scheuten gehard glas. Secursafe Scheuten gehard glas Secursafe Scheuten see it. feel it Scheuten Glas is met ruim 50 jaar ervaring een specialist op het gebied van hoogwaardige glasproducten. Vanuit fabrieken en vestigingen in Nederland,

Nadere informatie

Zin in de zomer 20% WOONTREND ZEELAND. Nieuw. korting op alle PVC vloeren uit de Vivante collectie** Zie pag. 6. transparante gordijnstoffen

Zin in de zomer 20% WOONTREND ZEELAND. Nieuw. korting op alle PVC vloeren uit de Vivante collectie** Zie pag. 6. transparante gordijnstoffen WOONTREND ZEELAND Nieuw transparante gordijnstoffen Zin in de zomer Zie pag. 6 20% korting op alle PVC vloeren uit de Vivante collectie** zie pag. 7 Mini Metamorfose Weinig moeite, veel effect met een

Nadere informatie

Verrassende visual branding. Zonder verrassingen.

Verrassende visual branding. Zonder verrassingen. 02 03 Let s impress! Van Straaten is sinds 1918 hét allround productiebedrijf voor innovatieve visual branding. Samen met onze partners brengen we wereldwijd merken tot leven. Innovatie, vakmanschap en

Nadere informatie

Docentenvel opdracht 18 (De grote klimaat- en Europa- quiz)

Docentenvel opdracht 18 (De grote klimaat- en Europa- quiz) Docentenvel opdracht 18 (De grote klimaat- en Europa- quiz) Lees ter voorbereiding de volgende teksten en bekijk de vragen en antwoorden van de quiz. De juiste antwoorden zijn vetgedrukt. Wat wil en doet

Nadere informatie

Uniek bedtextiel geïnspireerd op kunst, architectuur, mode, natuur en cultuur

Uniek bedtextiel geïnspireerd op kunst, architectuur, mode, natuur en cultuur PERSBERICHT Eclectische voorjaarscollectie van Kardol Uniek bedtextiel geïnspireerd op kunst, architectuur, mode, natuur en cultuur Lisse, april 2018 - Al meer dan 20 jaar vertaalt Kardol haar inspiratie

Nadere informatie

THE FEELGOOD FLOOR. noraplan sentica voelt goed aan. In 38 nieuwe kleuren. Creation: A. Haw Architects, London

THE FEELGOOD FLOOR. noraplan sentica voelt goed aan. In 38 nieuwe kleuren. Creation: A. Haw Architects, London THE FEELGOOD FLOOR noraplan sentica voelt goed aan. In 38 nieuwe kleuren. Creation: A. Haw Architects, London noraplan sentica het nieuwe vloerbedekkingsconcept van nora flooring systems dat alle positieve

Nadere informatie

_Wie wij zijn... Meer dan ooit kijkt Lennox HVAC&R EMEIA naar de toekomst, samen met u.

_Wie wij zijn... Meer dan ooit kijkt Lennox HVAC&R EMEIA naar de toekomst, samen met u. Hervé MARTINO VP, Afgevaardigde Bestuurder van LENNOX HVAC&R EMEIA _Wie wij zijn... Lennox HVAC&R EMEIA, onderdeel van Lennox International Incorporated, is het resultaat van de recente fusie (oktober

Nadere informatie

Toerisme in Cijfers Tourism in Figures. Aantal aankomsten per maand, 2016 Number of arrivals by month, 2016

Toerisme in Cijfers Tourism in Figures. Aantal aankomsten per maand, 2016 Number of arrivals by month, 2016 2016 Toerisme in Cijfers Tourism in Figures XL Aantal aankomsten per maand, 2016 Number of arrivals by month, 2016 Juli 2017 AANTAL AANKOMSTEN PER MAAND, 2016 Tabel P. Table NUMBER OF ARRIVALS BY MONTH,

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCORANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 34529 22 juni 2018 Regeling van de Minister van Buitenlandse Zaken van 14 juni 2018, nr Min-Buza.2018.1422-22, houdende

Nadere informatie

de zomer vieren met Fine Fleurs

de zomer vieren met Fine Fleurs de zomer vieren met Fine Fleurs Nieuw IN DE COLLECTIE Zie pag. 2/5 15% korting op alle binnenzonwering uit de Vivante collectie* ZORGELOZE ZOMER MET POWERVIEW EN SOMFY topper Nieuw Het nieuwe en verrassende

Nadere informatie

giroflex 64 Stoll Giroflex AG

giroflex 64 Stoll Giroflex AG Wereldwijd is de giroflex 64 meer dan 1,5 miljoen keer verkocht. Dit succes is geen toeval, want de klassieke stoel verenigt ergonomie en design op het hoogste niveau. De door Walser Design ontworpen stoelenserie

Nadere informatie

nr. 811 van TOM VAN GRIEKEN datum: 10 augustus 2015 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen die worden opgevoed in het buitenland

nr. 811 van TOM VAN GRIEKEN datum: 10 augustus 2015 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen die worden opgevoed in het buitenland SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 811 van TOM VAN GRIEKEN datum: 10 augustus 2015 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Kinderbijslag - Kinderen die worden opgevoed in het buitenland

Nadere informatie

LAND WERELDDEEL VIDEOREPORTAGES VLAANDEREN VAKANTIELAND

LAND WERELDDEEL VIDEOREPORTAGES VLAANDEREN VAKANTIELAND LAND WERELDDEEL VIDEOREPORTAGES VLAANDEREN VAKANTIELAND Algerije http://www.een.be/programmas/vlaanderen-vakantieland/nic-de-oases-van-de-sahara http://www.een.be/programmas/vlaanderen-vakantieland/nic-tussen-de-kamelen-algerije

Nadere informatie

Statistiek internationale kinderontvoering 2008

Statistiek internationale kinderontvoering 2008 Statistiek internationale kinderontvoering 8 Cijfers 8 Aantal zaken: Aantal betrokken kinderen: Aantal afgeronde zaken : Aantal kinderen in afgeronde zaken: Inkomende zaken: 59 76 44 57 Verzoeken teruggeleiding?

Nadere informatie

ZA6284. Flash Eurobarometer 413 (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Belgium (Flemish)

ZA6284. Flash Eurobarometer 413 (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Belgium (Flemish) ZA8 Flash Eurobarometer (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Belgium (Flemish) FL - Companies engaged in online activities BEN A Doet uw bedrijf aan online verkoop en/of maakt

Nadere informatie

DE RAAD VAN EUROPA HOEDER VAN DE MENSENRECHTEN SAMENVATTING

DE RAAD VAN EUROPA HOEDER VAN DE MENSENRECHTEN SAMENVATTING DE RAAD VAN EUROPA HOEDER VAN DE MENSENRECHTEN SAMENVATTING LIDSTATEN Albanië, Andorra, Armenië, Azerbeidzjan, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk,

Nadere informatie

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO)

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO) Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van (art. 26 OESO) 2/02/2010 I. Nieuwe overeenkomsten die een bepaling bevatten die voorziet in de uitwisseling van bankinlichtingen Botswana 12/05/09 03/07/09

Nadere informatie

Statistiek internationale kinderontvoering 2008

Statistiek internationale kinderontvoering 2008 Cijfers 8 Statistiek internationale kinderontvoering 8 Aantal zaken: Aantal betrokken kinderen: Aantal afgeronde zaken : Aantal kinderen in afgeronde zaken: Inkomende zaken: 59 76 44 57 Verzoeken teruggeleiding

Nadere informatie

Exportstatistiek Bloemkwekerijprodukten FEBRUARI 2012

Exportstatistiek Bloemkwekerijprodukten FEBRUARI 2012 Exportstatistiek Bloemkwekerijprodukten FEBRUARI 212 NA KRIMP IN FEBRUARI STOKT EXPORT BLOEMEN EN PLANTEN OP KRAPPE PLUS VAN 1% TOT 915 MILJOEN In februari is de exportwaarde van bloemen en planten vanuit

Nadere informatie

CORESTONE HET ONMOGELIJKE MOGELIJK MAKEN

CORESTONE HET ONMOGELIJKE MOGELIJK MAKEN DE VLOER DIE MOOI BLIJFT... 2 CORESTONE HET ONMOGELIJKE MOGELIJK MAKEN Corestone De natuurlijke design uitstraling voor iedereen EXTREEM STERK Een sterk staaltje werk, dit unieke systeem. Bestand tegen

Nadere informatie

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN Jaargang 2018 No. 28 Besluit van de 4 e juli 2018 tot afkondiging van de Regeling van de Minister van Buitenlandse Zaken van 14 juni 2018, nr. Min-Buza.2018.1422-22, houdende

Nadere informatie

Antwoorden Aardrijkskunde Antwoorden Discovery par. 1

Antwoorden Aardrijkskunde Antwoorden Discovery par. 1 Antwoorden Aardrijkskunde Antwoorden Discovery par. 1 Antwoorden door een scholier 1209 woorden 24 februari 2013 4,8 4 keer beoordeeld Vak Methode Aardrijkskunde Terra Discovery 1: Noord- Europa IJsland

Nadere informatie

PRODUCTBESCHRIJVING. Gemeente Deventer

PRODUCTBESCHRIJVING. Gemeente Deventer TST ROBUUST ONTWERP PRODUCTBESCHRIJVING TST bank kenmerkt zich door een sterk iconische vorm. Het robuuste ontwerp bevat zachte lijnen en is gecombineerd met een comfortabele meubelstof. TST serie is verkrijgbaar

Nadere informatie

Volume: 0-49 zendingen per jaar Europa 0 2 kg 2-10 kg kg kg

Volume: 0-49 zendingen per jaar Europa 0 2 kg 2-10 kg kg kg Wanneer u op basis van uw daadwerkelijkaantal zendingen boven de 49 zendingen per jaar uitkomt, dan kunt u ons contacteren voor verbeterde tarieven. Wij passen uw prijzen dan direct aan. Volume: 0-49 zendingen

Nadere informatie