DESSO EcoBase. Natuurlijk geïnspireerd, natuurlijk resultaat.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DESSO EcoBase. Natuurlijk geïnspireerd, natuurlijk resultaat."

Transcriptie

1 DESSO EcoBase Natuurlijk geïnspireerd, natuurlijk resultaat.

2

3 U bent nu de trotse bezitter van de eerste brochure ter wereld met een zilveren Cradle to Cradle - certificaat. De brochure maakt deel uit van de DESSO Perpetual -reeks, die wordt vervaardigd volgens de Cradle to Cradle -filosofie. Het belangrijkste materiaal van de brochure is polyolefine, net als onze nieuwe EcoBase TM -backing. De brochure is bovendien gedrukt en ingebonden volgens de Cradle to Cradle -principes. Wanneer u de brochure niet meer nodig heeft, zouden we hem graag retour ontvangen; de brochure wordt dan hergebruikt in onze EcoBase TM -backing. Een vertegenwoordiger van Desso komt de brochure graag ophalen en brengt deze dan terug naar onze productie locatie. Zo draagt u bij aan onze technische cyclus.

4 Desso is één van de pioniers op het gebied van Cradle to Cradle. Wij zijn hierdoor natuurlijk geïnspireerd om deze principes bepalend te laten zijn voor onze ontwerpen, ook als dit de weg vormt die minder begaan is.

5

6 Een positieve agenda Begin 2008 sloeg Desso een nieuwe weg in en werd besloten een stapje verder te gaan dan alleen duurzaamheid in ontwerpen en productie. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat wanneer men de natuur als inspiratiebron kiest, dit ook natuurlijk haar vruchten zal afwerpen. Onze innovatieve agenda heeft een positieve invloed op de kwaliteit van het leven en het milieu, door ook onze partners aan te sporen ons bij te staan in het vergroten van een juist positieve voetafdruk. Bekijk het eens zo: duurzaamheidsbeleid bestaat meestal uit regels die de belasting van het milieu verminderen. Onze werkwijze geeft consumptie echter een nieuwe, positieve lading, omdat we natuurlijke processen vooropstellen. Daarom is de voetafdruk die we achterlaten positief en creatief!

7

8

9 De Cradle to Cradle -principes We beoordelen het functionele doel van onze producten door drie Cradle to Cradle -principes toe te passen op het product en het ontwerpproces van het product. 1. Afval is voedsel, grondstoffen worden weer grondstoffen, telkens opnieuw. 2. Maak gebruik van zonne-energie en andere duurzame bronnen. 3. Verwelkom diversiteit (culturele biodiversiteit in producten). We laten ons inspireren door de continue cyclus van de natuur. Daarom ontwerpen en creëren we materialen die gebruikt kunnen worden als 'grondstoffen' voor biologische of industriële systemen. Omdat we gebruik maken van duurzame energie en de diversiteit van Cradle to Cradle -ontwerp centraal stellen, kunnen we verzekeren dat onze activiteiten ecologische, sociale en economische voordelen opleveren. Eenvoudig gezegd: het gaat er om 'de juiste dingen op de juiste manier' te doen. We willen voorkomen dat we op een efficiënte manier de verkeerde doelen nastreven en kiezen voor fundamentele veranderingen op weg naar een nieuwe ontwerpfilosofie. Op die manier kunnen we garanderen dat onze producten worden gemaakt van positief gedefinieerde 1) materialen, die veilig zijn voor het doel waarvoor ze bestemd zijn en die aan het einde van hun levensduur biologisch of technisch kunnen worden hergebruikt. We noemen dit eco-effectiviteit. 1) Positief gedefinieerd = alle ingrediënten zijn geclassificeerd als groen (optimaal) of geel (aanvaardbaar) volgens de Cradle to Cradle -beoordelingscriteria (zie ook pagina 21).

10

11 DESSO EcoBase DESSO EcoBase -producten zijn geïnspireerd door de eeuwigdurende natuurlijke cyclus van ontwikkeling, vervanging en wedergeboorte. DESSO EcoBase draagt de ware identiteit van de Cradle to Cradle - filosofie uit. Gedefinieerde verfstoffen PA 6 - PA 6.6 garen Primaire backing Precoating + stabilisator Op polyolefine gebaseerde laag met stabilisator Glasgaas Vlies = DESSO EcoBase secundaire backing (De op polyolefine gebaseerde laag met stabilisator maakt minimaal 96% van de totale secundaire backing uit en deze laag kan voor 100% gerecycled worden.)

12 Bij Desso beseffen we dat wanneer we een voorbeeld nemen aan de natuur, onze producten goed zullen zijn voor ons allemaal. We wisten dat het een lange weg zou zijn, maar het is de weg die ons allemaal naar een betere en meer duurzame wereld leidt. En dus zijn we aan deze reis begonnen.

13 Het heeft tijd en moeite gekost maar we boeken nu al resultaat!

14

15

16 Positief gedefinieerd & Duurzaam De introductie van DESSO EcoBase is een belangrijke stap in de goede richting, omdat de backing speciaal is ontworpen met het oog op scheiding en hergebruik. Door de innovatieve samenstelling, kan de op polyolefine gebaseerde laag van de DESSO EcoBase - backing volledig worden hergebruikt in ons eigen productieproces. Het garen - polyamide (PA) 6 (met de vereiste zuiverheid) - wordt weer verwerkt tot het basismateriaal, zodat de garenfabrikant het kan gebruiken om nieuw garen te maken. Prof. dr. Michael Braungart, mede grondlegger van het Cradle to Cradle -concept zegt: "Gelukkig heeft Desso nooit PVC in haar producten gebruikt, in tegenstelling tot andere bedrijven. Bovendien stelde het een gezond milieu altijd centraal bij het gebruik van grondstoffen. Zacht PVC bevat meestal veel ftalaten als weekmakers om het PVC flexibel te maken. Verschillende ftalaten zijn geclassificeerd als reprotoxische stoffen. Dat is een van de redenen waarom PVC niet wordt geaccepteerd in het Cradle to Cradle -certificeringsplan. Bij Desso verplichten we ons om producten te ontwerpen die uitsluitend bestaan uit positief gedefinieerde 2) materialen, die veilig zijn voor mensen en die aan het einde van hun levensduur biologisch of technisch kunnen worden hergebruikt. 2) Positief gedefinieerd = alle ingrediënten zijn geclassificeerd als groen (optimaal) of geel (aanvaardbaar) volgens de Cradle to Cradle -beoordelingscriteria (zie ook pagina 21).

17

18 Refinity Aan de basis van ons baanbrekende EcoBaseTM -ontwerp staat het streven om een product te maken dat goed uit elkaar te halen is, zodat de componenten en materialen makkelijker kunnen worden hergebruikt. Daarom hebben we Refinity ontwikkeld, als onderdeel van onze meest recente miljoeneninvestering. Refinity is een innovatieve techniek waarmee garen en andere vezels van de backing kunnen worden gescheiden. Hierdoor ontstaan er twee hoofd materiaalstromen, die vervolgens kunnen worden hergebruikt. Na een extra zuiveringsfase wordt het garen (met de vereiste zuiverheid) teruggeleverd aan de garenfabrikanten die er nieuw garen van maken. Alle niet-recyclebare fracties worden gebruikt als secundaire brandstof in de cementindustrie. Door de innovatieve samenstelling kan de polyolefinelaag van de DESSO EcoBase -rug 100% veilig worden hergebruikt in ons eigen productieproces. This results in a technical cycle. Desso Refinity wordt gesubsidieerd door de Europese Unie.

19 Polyolefine backing laag product Productie Gebruik materiaal Leverancier Tapijttegel Technische Cyclus = Refinity proces Terugname gebruikt product PA 6 garen + andere vezels Eerste en tweede scheidingsfase invoeren in Refinity installatie Alle niet-recyclebare fracties worden gebruikt als secundaire brandstof in de cementindustrie.

20

21 Veilig & Betrouwbaar Cradle to Cradle vereist kwaliteitsproducten die veilig zijn voor mensen en niet alleen bijdragen aan comfort en schoonheid, maar ook aan een gezond milieu. Bij Desso nemen we dit heel serieus. Door onze samenwerking met de Environmental Protection Encouragement Agency (EPEA) hebben we ons verplicht tot een rigoureus materiaalbeoordelingsprogramma dat een onderdeel vormt van ons algehele implementatieplan. Ter ondersteuning van het (her)ontwerpen van onze producten gebruiken we het Cradle to Cradle - ontwerpprotocol voor de beoordeling van de grondstoffen die in onze producten en productieprocessen worden gebruikt. Dat betekent dat de eigenschappen van de grondstoffen die voor de betreffende toepassing van belang zijn eerst worden geanalyseerd en geëvalueerd. Daarna worden ze toegewezen aan een van de vier categorieën (categorie ABC-X), gebaseerd op 19 criteria die van belang zijn voor de gezondheid en het milieu. Nadat alle chemicaliën in de grondstoffen van onze producten zijn beoordeeld, verbeteren we de grondstoffen door de chemicaliën die zijn geclassificeerd als rood (niet acceptabel) te vervangen en zoveel mogelijk groene chemicaliën (optimaal) te gebruiken. Momenteel is 90% van onze Polyamide (PA) tapijttegels al Cradle to Cradle -gecertificeerd. Dat betekent dat alle materialen beoordeeld zijn volgens de indeling in ABC-X-categorieën 3). We streven ernaar dat in 2020 al onze producten ontworpen zijn volgens de Cradle to Cradle -principes. 3) Cradle to Cradle Certificeringsprogramma versie 2.1.1, opgesteld door de MBDC in september 2008, bijgewerkt in januari 2010.

22 Gevoed door Duurzame Energie Het gebruik van duurzame energiebronnen is een essentieel onderdeel van de Cradle to Cradle - principes. Daarom hebben we onszelf het uiterst ambitieuze doel gesteld om in 2020 voor al onze werkzaamheden 100% duurzame energie te gebruiken. Op dit moment gebruiken we al 100% duurzame elektriciteit (waterkracht) in al onze productielocaties in Nederland en België. Bovendien gebruiken we duurzame energie uit m 2 zonnepanelen die geïnstalleerd zijn bij onze productiefaciliteit in België.

23

24

25 Een Zilveren Mijlpaal Bij Desso beschouwen we het Cradle to Cradle -certificaat als een belangrijke mijlpaal. De certificering is het tastbare en meetbare resultaat van onze inspanningen. Het bevestigt dat onze producten veilig zijn voor mens en milieu, ontworpen zijn om te worden hergebruikt, dat we gebruik maken van duurzame energie en dat we verantwoordelijk omgaan met het gebruik van water. Door te streven naar een SA 8000-certificaat in 2012 versterken we bovendien onze reputatie als een eerlijke en ethische handelspartner, een uitstekende werkgever en een verantwoordelijke bewoner van onze omgeving. Tapijttegels met DESSO EcoBase hebben een zilveren Cradle to Cradle -certificaat verworven. Hierdoor bereiken we het niveau dat tot wel 97% van alle materialen positief is gedefinieerd. 4) Desso is trots een zilveren Cradle to Cradle -certificaat te hebben verworven voor een gehele tapijttegel. 4) Positief gedefinieerd = alle ingrediënten zijn geclassificeerd als groen (optimaal) of geel (aanvaardbaar) volgens de Cradle to Cradle -beoordelingscriteria (zie ook pagina 21)

26

27 Blijven Streven naar Topprestaties & Innovatie Ook in de toekomst bieden de tapijten van Desso vele voordelen ten opzichte van andere vloerbedekkingen. We blijven streven naar topprestaties en innovatie. Ontwerp, comfort, isolatie, geluidsisolatie en een beter binnenklimaat staan voorop bij onze producten. De beleving van de ruimte wordt steeds belangrijker bij de inrichting van het interieur. We willen er daarom voor zorgen dat onze producten een bijdrage leveren aan de gezondheid, het comfort en het welzijn van mensen. Desso blijft zich actief richten op de beleving van de klant en het effect op het milieu.

28

29 Twee wegen splitsten zich in een woud, en ik, ik koos de weg die het minst begaan was, En dat maakte een wereld van verschil. Robert Frost,

30

31 U kunt deze brochure teruggeven door contact op te nemen met uw plaatselijke vertegenwoordiger of door deze te retourneren aan het dichtstbijzijnde Desso-kantoor.

32 Contactinformatie Hoofdkantoren Headquarters Desso Taxandriaweg PA Waalwijk The Netherlands Hospitality, Marine, Aviation Taxandriaweg PA Waalwijk P.O. Box AD Waalwijk The Netherlands T: +31 (0) F: +31 (0) T: +31 (0) F: +31 (0) Consumer Carpets Taxandriaweg PA Waalwijk P.O. Box AD Waalwijk The Netherlands Sports Systems R. Ramlotstraat Dendermonde Belgium T: +31 (0) F: +31 (0) T: +32 (0) F: +32 (0) Address (Production) R. Ramlotstraat Dendermonde Belgium T: +32 (0) F: +32 (0) Showrooms Belgium Robert Ramlotstraat 89 F: Dendermonde F: Belgium France Parc du pont de Flandre T: Rue de Cambrai F: F Paris France Middle East Sultan Ali Al - Owais Building T: SATWA F: PO Box service-mea@desso.com Dubai The Netherlands Taxandriaweg 15 T: +31 (0) PA Waalwijk F: +31 (0) The Netherlands info@desso.com Poland Plac Piłsudskiego 2 T: Warszawa F: Poland service-pl@desso.com Russia Pokrovka Street 33/22 T: Office 418 F: Moscow service-ru@desso.com Russia Spain Torre de Valencia T: C/ O donnell, 4 - F: ra. Planta - Of service-es@desso.com Madrid Spain Switserland Türliackerstrasse 4 T: Spreitenbach F: Switzerland United Kingdom Great Sutton Street T: London EC1V 0DN F: United Kingdom service-uk@desso.com

33 Verkoopkantoren en dealers (voor de volledige adresinformatie van onze wereldwijde verkoopkantoren zie Albania, Croatia & Balkans T: China (Southern) M: Norway T: United Kingdom T: Argentina T: +54 (911) Colombia T: + 57 (1) service-co@desso.com Poland T: service-pl@desso.com USA T: service-us@desso.com Asia T: service-asia@desso.com Czech Republic T: service-cz@desso.com Portugal T: service-pt@desso.com Australia T: sales@gibbongroup.com.au Denmark T: service-dk@desso.com Romania T: service-ro@desso.com Austria T: office@ambiente-textil.at Finland T: +358(0) service-fi@desso.com Russia/Baltics T: service-ru@desso.com Belgium & Luxemburg T: service-be@desso.com France T: service-fr@desso.com Slovakia T: service-sk@desso.com Brazil T: service-br@desso.com Germany T: service-de@desso.com South Africa T: info@desso.co.za Bulgaria T: service-bg@desso.com Hungary T: service-hu@desso.com Spain T: service-es@desso.com Central America/Andean/ Carribean T: service-latam@desso.com Chile T: +56 (9) service-chile@desso.com China (Northern) M: service-china@desso.com Italy T: service-it@desso.com Japan T: service-japan@desso.com Mexico T: +52 (55) service-me@desso.com Middle East/ India T: service-mea@desso.com Sweden T: support@ardbogolv.se Switzerland T: service-ch@desso.com The Netherlands T: service-nl@desso.com Turkey T: service-tr@desso.com

34

35 Disclaimer: Beschrijvingen, kleuren en specificaties kunnen zonder kennisgeving worden aangepast. Desso is niet verantwoordelijk voor typografische of fotografische fouten. Het daadwerkelijke product kan afwijken van de illustratie. Alle rechten voorbehouden. Volledige of gedeeltelijke reproductie zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de copyrighthouder is verboden. De informatie in dit document is geen onderdeel van een prijsopgave of contract, is in opzet nauwkeurig en betrouwbaar en kan zonder kennisgeving worden aangepast. Noch de uitgever, noch Desso accepteert aansprakelijkheid voor enig gevolg van het gebruik. Alle internationale eigendomsrechten met betrekking tot DESSO EcoBase en DESSO Refinity behoren toe aan Desso. DESSO 2012.

36 Over DESSO Desso, als leverancier van hoogwaardige tapijttegels en kamerbreed tapijt, richt zich voornamelijk op superieur vloerontwerp en Cradle to Cradle. De commerciële producten; de tapijten voor de zakelijke markt, vertegenwoordigen meer dan de helft van de totale omzet en zijn te vinden in kantoren, bankgebouwen, winkels, openbare gebouwen, scholen, universiteiten en zorgcentra. Tot haar klanten rekent Desso onder andere ABN AMRO, Rabobank, Akzo Nobel, Ministerie van Veiligheid en Justitie, KPMG, PWC, Deloitte, Allianz, Canon, EDF, HSBC, Porsche, Procter & Gamble, SNCF en Nestlé. De innovatiestrategie van Desso concentreert zich op drie pijlers: Creativiteit, Functionaliteit en Cradle to Cradle. Voor Desso is creativiteit gelijk aan CARPETECTURE. Het is een uitstekend voorbeeld van Desso's streven naar een creatief tapijtdesign dat aansluit bij de behoeften van architecten, binnenhuisarchitecten, huizenbezitters en eindgebruikers. Op het gebied van functionaliteit ontwikkelt Desso baanbrekende oplossingen die het verschil maken ten aanzien van gezondheid en welzijn. Uit deze innovatie- en creativiteitsstrategie zijn bij Desso een aantal gepatenteerde producten voortgekomen, zoals DESSO AirMaster, voor een acht keer lagere fijnstofconcentratie in de lucht (in vergelijking met harde vloeren) en DESSO EcoBase, waarmee Desso een Cradle to Cradle -zilvercertificaat heeft behaald voor een gehele tapijttegel. Desso Consumer Carpets wordt vertegenwoordigd door drie sterke merken: Parade, Bonaparte en Desso. Alle drie de merken hebben een rijke traditie in de productie van consumententapijten voor het topsegment van de markt. Deze producten zijn verkrijgbaar via gespecialiseerde leveranciers en in geselecteerde tapijt- en interieurwinkels. Desso Consumer Carpets is de enige Europese producent van tapijt voor het topsegment van de markt dat wordt verkocht in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. Desso s creatieve tapijtontwerpen en servicegeoriënteerde aanpak hebben ertoe geleid dat Desso toonaangevend is in het creëren van tapijtoplossingen voor de Hotel, Marine en Aviation (HMA) sectoren. Desso s HMA-divisie werkt onder andere voor bedrijven als Hilton, Intercontinental, Maritime, KLM, Virgin, Royal Caribbean Cruise Lines en Holland America Line. Desso Sports Systems is toonaangevend op het gebied van systemen voor kunstgras en versterkt natuurgras die de perfecte ondergrond bieden voor sport op elk niveau. DESSO GrassMaster is een sportveld van natuurgras dat is versterkt met Desso synthetische grasvezels en dat in de topvoetbalstadions van de wereld ligt, meest recentelijk in twee Euro 2012 stadions van Zuid-Afrika en in voetbaltempel Wembley. Cradle to Cradle Door een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan met het Hamburgse EPEA (Environmental Protection Encouragement Agency) is Desso de eerste tapijtfabrikant binnen de EMEA-regio die volgens het Cradle to Cradle -principe werkt. Het markeert het radicale besluit van Desso om bij het produceren van haar tapijten en kunstgras verder te gaan dan gewone duurzaamheid. Volgens het Cradle to Cradle -principe worden producten gemaakt van positief gedefinieerde* bestanddelen die biologisch of technisch afbreekbaar zijn, zodat ze in zowel de biologische als de technische cyclus kunnen worden hergebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Desso is actief in 110 landen, levert al bijna 80 jaar kwaliteit en heeft in die tijd een uitstekende reputatie opgebouwd als producent van hoogwaardige tapijttegels, kamerbreed tapijt en kunstgras. Desso heeft vier fabrieken en een groot distributiecentrum in Europa, alsmede gespecialiseerde centra voor klantenservice in de meeste Europese landen, de Verenigde Staten, Azië, Latijns Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Australië. Ga voor meer informatie naar * Positief gedefinieerd = alle ingrediënten zijn geclassificeerd als Groen (optimaal) of Geel (aanvaardbaar) volgens de Cradle to Cradle -beoordelingscriteria. Deze zijn beschreven in het Cradle to Cradle -certificeringprogramma versie 2.1.1, dat is opgesteld door MBDC in september 2008 en bijgewerkt in januari 2011.

Circles of Architects is een platform dat tot doel heeft om te onderzoeken welke behoeften er zijn en daaraan tegemoet te komen.

Circles of Architects is een platform dat tot doel heeft om te onderzoeken welke behoeften er zijn en daaraan tegemoet te komen. The Floor is Yours VISIE OP DESIGN Tapijt vormt de schakel tussen mens en architectuur. Het is de link waarmee we een positieve invloed op de wereld kunnen uitoefenen: stimuleren van de zintuigen, vormgeven

Nadere informatie

The Floor is Yours. DESSO AirMaster Het tapijt dat de lucht zuivert

The Floor is Yours. DESSO AirMaster Het tapijt dat de lucht zuivert The Floor is Yours 4208 DESSO AirMaster Het tapijt dat de lucht zuivert Inhoudsopgave Zuivere lucht is van vitaal belang 4 Wat is fijnstof? 6 Hoe fijnstof ons lichaam binnendringt 8 De belangrijke rol

Nadere informatie

DESSO AirMaster Het tapijt dat de lucht zuivert. The Floor is Yours

DESSO AirMaster Het tapijt dat de lucht zuivert. The Floor is Yours The Floor is Yours 4208 DESSO AirMaster Het tapijt dat de lucht zuivert Cradle to Cradle Certified CM is a certification mark sublicensed by the Cradle to Cradle Products Innovation Institute with EcoBase

Nadere informatie

DESSO SoundMaster Het tapijt dat de akoestiek verbetert. The Floor is Yours

DESSO SoundMaster Het tapijt dat de akoestiek verbetert. The Floor is Yours DESSO SoundMaster Het tapijt dat de akoestiek verbetert The Floor is Yours Inhoud Innovatie om de kwaliteit van het dagelijkse leven te verbeteren 5 De invloed van lawaai 7 Wat is lawaai? 8 Dimensies van

Nadere informatie

DESSO AirMaster Het tapijt dat de lucht zuivert. The Floor is Yours

DESSO AirMaster Het tapijt dat de lucht zuivert. The Floor is Yours The Floor is Yours 4208 DESSO AirMaster Het tapijt dat de lucht zuivert Cradle to Cradle Certified CM is a certification mark sublicensed by the Cradle to Cradle Products Innovation Institute with EcoBase

Nadere informatie

Cradle to Cradle implementatie bij DESSO. Stef Kranendijk CEO DESSO Group

Cradle to Cradle implementatie bij DESSO. Stef Kranendijk CEO DESSO Group Cradle to Cradle implementatie bij DESSO Stef Kranendijk CEO DESSO Group DESSO is leidend in tapijttegels en kunstgrasvelden DESSO Group Business Overview Tapijt 80% Business tapijt 50% Hotel, Marine &

Nadere informatie

Cradle to Cradle update

Cradle to Cradle update Cradle to Cradle update Schema Biologische cirkel DESSO Een Cradle to Cradle-bedrijf Biologische cirkel DESSO doet onderzoek naar prototypen tapijt en tapijttegels met grondstoffen uit de biologische

Nadere informatie

The Floor is Yours. DESSO AirMaster Het tapijt dat de lucht zuivert

The Floor is Yours. DESSO AirMaster Het tapijt dat de lucht zuivert The Floor is Yours 4208 DESSO AirMaster Het tapijt dat de lucht zuivert 1 2 Beschrijvingen, kleuren en specificaties kunnen zonder kennisgeving worden aangepast. DESSO is niet verantwoordelijk voor typografische

Nadere informatie

CIJFERS BELGIË OVERNIGHT STAYS

CIJFERS BELGIË OVERNIGHT STAYS OVERNACHTINGEN 2015-2016 - 9 maanden VOORLOPIGE CIJFERS BELGIË OVERNIGHT STAYS 2015-2016 - 9 months PRELIMINARY FIGURES BELGIUM België 15 668 923 15 878 478 +209 555 +1,3% Belgium Nederland 4 071 014 3

Nadere informatie

Activiteiten. Duurzaam ondernemen. Cradle to Cradle: tapijttegels worden opnieuw tapijttegels. R. Ramlotstraat 89 B-9200 Dendermonde.

Activiteiten. Duurzaam ondernemen. Cradle to Cradle: tapijttegels worden opnieuw tapijttegels. R. Ramlotstraat 89 B-9200 Dendermonde. Cradle to Cradle: tapijttegels worden opnieuw tapijttegels Activiteiten Adres De geschiedenis van DESSO begon toen in 1930 een Belgische fabrikant in het Nederlandse Oss geweven tapijten ging maken. Momenteel

Nadere informatie

Brabant Finance Event 2013

Brabant Finance Event 2013 Brabant Finance Event 2013 Maandag 27 mei 2013 Geschiedenis van DESSO De lange en rijke historie van Desso is begonnen in het Belgische Dendermonde en het Nederlandse Oss Het bedrijf bestaat bijna 80 jaar

Nadere informatie

toerisme in cijfers tourism in figures aantal overnachtingen naar logiesvorm 2011 number of overnight stays by type of accommodation 2011

toerisme in cijfers tourism in figures aantal overnachtingen naar logiesvorm 2011 number of overnight stays by type of accommodation 2011 in cijfers tourism in figures 2011 XL 01 aantal overnachtingen naar logiesvorm 2011 number of overnight stays by type of accommodation 2011 Kennisbeheer Juni 2012 2 AANTAL OVERNACHTINGEN NAAR LOGIESVORM,

Nadere informatie

Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013

Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013 Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013 XL 14 aankomsten huurlogies via verhuurkantoren aan de kust 2013 arrivals in accommodations for rent by rental agencies at the coast 2013 Kennisbeheer u i 2014

Nadere informatie

toerisme in cijfers tourism in figures 2011 08 aantal aankomsten naar logiesvorm 2011 number of arrivals by type of accommodation 2011

toerisme in cijfers tourism in figures 2011 08 aantal aankomsten naar logiesvorm 2011 number of arrivals by type of accommodation 2011 in cijfers tourism in figures 2011 XL 08 aantal aankomsten naar logiesvorm 2011 number of arrivals by type of accommodation 2011 Kennisbeheer Juni 2012 2 AANTAL AANKOMSTEN NAAR LOGIESVORM, 2011 Tabel P.

Nadere informatie

DESSO Group Arjan Klifman

DESSO Group Arjan Klifman DESSO Group Arjan Klifman Innovatiemiddag Lokeren, 25 september 2014 Onze visie Hoe kan de vloer bijdragen aan onze gezondheid en ons welzijn? We willen s werelds marktleider zijn in het vervaardigen van

Nadere informatie

toerisme in cijfers tourism in figures 2011

toerisme in cijfers tourism in figures 2011 toerisme in cijfers tourism in figures 2011 XL 15 Evolutie aankomsten inclusief huurlogies via verhuurkantoren aan de kust, 2007-2011 Trend arrivals, accommodations for rent by rental agencies at the coast

Nadere informatie

Toerisme in cijfers Tourism in figures XL

Toerisme in cijfers Tourism in figures XL www.milo-profi.com 2014 Toerisme in cijfers Tourism in figures XL overnachtingen huurlogies via verhuurkantoren aan de kust 2014 overnight stays in accommodations for rent by rental agencies at the coast

Nadere informatie

The Floor is Yours. DESSO AirMaster Het tapijt dat de lucht zuivert with EcoBase TM backing

The Floor is Yours. DESSO AirMaster Het tapijt dat de lucht zuivert with EcoBase TM backing The Floor is Yours 4208 DESSO AirMaster Het tapijt dat de lucht zuivert with EcoBase TM backing Inhoudsopgave Innovatie die de kwaliteit van ons dagelijks leven verbetert 5 Zuivere lucht is van levensbelang

Nadere informatie

IChO26 landenklassement Oslo Noorwegen 1994

IChO26 landenklassement Oslo Noorwegen 1994 IChO26 landenklassement Oslo Noorwegen 1994 1 P.R. of China 317,601 2 United Kingdom 313,998 3 U.S. of America 303,541 4 Austria 300,036 5 Singapore 299,143 6 Korea 294,383 7 Chinese Taipei 292,39 8 Czech

Nadere informatie

Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013. 03 aantal overnachtingen naar verblijfsmotief 2013 number of overnight stays by motive of stay 2013

Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013. 03 aantal overnachtingen naar verblijfsmotief 2013 number of overnight stays by motive of stay 2013 Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013 XL 03 aantal overnachtingen naar verblijfsmotief 2013 number of overnight stays by motive of stay 2013 Ju i 2014 2 AANTAL OVERNACHTINGEN NAAR VERBLIJFSMOTIEF,

Nadere informatie

FACTSHEET Grapes: special India HScode 08 06 10 (10)

FACTSHEET Grapes: special India HScode 08 06 10 (10) FACTSHEET Grapes: special India HScode 08 06 10 (10) Summery India was sinds 2000 sterk in opkomst als exporteur van druiven. In 2000 ging het nog om een hoeveelheid van 16.000 ton en in 2008 bereikte

Nadere informatie

Asparagus: Acreage and companies in the Netherlands

Asparagus: Acreage and companies in the Netherlands FACTSHEET ASARAGUS Areaal Nederland groeit niet meer In 2012 is er een einde gekomen aan het gestaag groeien van het areaal asperges in Nederland. Het CBS registreerde vorig jaar een areaal van 2.890 ha.

Nadere informatie

Service. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

Service. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Service ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions www.besam.be Service van wereldniveau Kiest u voor Besam, dan kunt u rekenen op onze wereldwijde service met lokale, gecertificeerde en deskundige

Nadere informatie

Een sterk en stil type

Een sterk en stil type Techstyle Eilanden Een sterk en stil type We hebben onze uitgebreide ervaring in plafonds en onze baanbrekende kennis van de gespecialiseerde productie van textiel ingezet om een plafondoplossing te creëren

Nadere informatie

HANDLEIDING VOICE/DATA SIM USA (USA- 3GB-60DAYS)

HANDLEIDING VOICE/DATA SIM USA (USA- 3GB-60DAYS) HANDLEIDING VOICE/DATA SIM USA (USA- 3GB-60DAYS) Copyright 2017. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar

Nadere informatie

Trend Control Systems Ltd

Trend Control Systems Ltd Trend Control Systems Ltd Trend Approved Partner Network: Australia Germany ** Malaysia * Portugal Sweden ** Austria * Belgium China ** Croatia Czech Republic Denmark ** Estonia Faroe Islands Finland *

Nadere informatie

Presentatie Smits. Vendor Solutions. Hajo Kuperus Accountmanager Vendorlease 2 december 2014

Presentatie Smits. Vendor Solutions. Hajo Kuperus Accountmanager Vendorlease 2 december 2014 Presentatie Smits Vendor Solutions Hajo Kuperus Accountmanager Vendorlease 2 december 2014 Agenda Wie zijn wij? Wat gaan wij samen doen? Hoe werkt dat? Leasevormen Acties Onze ambitie 2 In het kort Opgericht

Nadere informatie

Netherlands: Import stonefruit (in 1000 ton; source: CBS) - Nectarines Paeches Plums

Netherlands: Import stonefruit (in 1000 ton; source: CBS) - Nectarines Paeches Plums FACTSHEET STEENFRUIT Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; jankeesboon15@gmail.com MARKT STEENFRUIT GROEIT Maar niet in Nederland Grootse deel van import in Nederland wordt weer gere-exporteerd

Nadere informatie

toerisme in cijfers tourism in figures 2010

toerisme in cijfers tourism in figures 2010 in cijfers tourism in figures 2010 XL 02 evolutie overnachtingen naar logiesvorm 2006-2010 trend in the number of overnight stays by type of accommodation 2006-2010 planning & onderzoek Juni 2011 (coverfoto:

Nadere informatie

Onze belangrijkste succesfactoren

Onze belangrijkste succesfactoren NL - 02/2016 Onze belangrijkste succesfactoren Meest betrouwbare bedrijf Bij Balta weten we dat betrouwbare partners de sleutel tot succes zijn. Daarom streven we ernaar om voor al onze belanghebbenden

Nadere informatie

Metalen Houtprint Een natuurlijke uitstraling

Metalen Houtprint Een natuurlijke uitstraling Metalen Houtprint Een natuurlijke uitstraling De metalen houtprints combineren de voordelen van Luxalon metalen plafonds met de uitstraling van natuurlijk hout. Onze lineaire plafondsystemen zijn nu verkrijgbaar

Nadere informatie

Onze belangrijkste succesfactoren

Onze belangrijkste succesfactoren NL 01/2015 Onze belangrijkste succesfactoren Meest betrouwbare bedrijf Bij Balta weten we dat betrouwbare partners de sleutel tot succes zijn. Daarom streven we ernaar om voor al onze belanghebbenden de

Nadere informatie

FACTSHEET CUT FLOWERS RUSSIA import jan-may 2015

FACTSHEET CUT FLOWERS RUSSIA import jan-may 2015 IMPORT IN MILLION DOLLAR Factsheet RUSSIA cut flowers FACTSHEET CUT FLOWERS RUSSIA import Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com RUSSISCHE IMPORT SNIJBLOEMEN BEGIN DIT

Nadere informatie

Do you wanna be big or you wanna be strong?

Do you wanna be big or you wanna be strong? Nationaal Sportveldencongres Do you wanna be big or you wanna be strong? Alexander Collot d Escury Chief Executive Officer 1 About Desso : Zakelijk overzicht : Tapijt 90% Business Tapijt 66% Hospitality,

Nadere informatie

Quinoa: Ondanks problemen in Peru wereldhandel op peil gebleven

Quinoa: Ondanks problemen in Peru wereldhandel op peil gebleven TONS Factsheet Quinoa, januari 2018 FACTSHEET QUINOA fruitvegfacts@gmail.com Fruit & Vegetable Facts; Jan Kees Boon; +31654687684; Quinoa: Ondanks problemen in Peru wereldhandel op peil gebleven Bolivia

Nadere informatie

FACTSHEET PLUMS SHORT VERSION

FACTSHEET PLUMS SHORT VERSION FACTSHEET PLUMS SHORT VERSION Fruit & Vegetable Facts; Jan Kees Boon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com WERELDHANDEL IN PRUIMEN GROIET MAAR IN 2014 EVEN(?) NIET - Jaarlijks wordt er 700 miljoen ton

Nadere informatie

The Floor is Yours. Creativiteit in tapijt binnen handbereik

The Floor is Yours. Creativiteit in tapijt binnen handbereik The Floor is Yours Creativiteit in tapijt binnen handbereik DESSO 3D TexturesTM Winnende designs creëren Oppervlaktes zijn belangrijk. Zij stellen u in staat om adembenemende interieurdesigns te creëren.

Nadere informatie

Railway Verspaningstechnologie

Railway Verspaningstechnologie Railway Verspaningstechnologie SPOORRAILS PROFIEL RENOVATIE NAUWKEURIGHEID EN VEILIGHEID Er zijn verschillende methoden om spoorrail opnieuw te profileren. Dynamisch frezen is er één van. Het doel van

Nadere informatie

Onze belangrijkste succesfactoren

Onze belangrijkste succesfactoren NL - 07/2015 Onze belangrijkste succesfactoren Meest betrouwbare bedrijf Bij Balta weten we dat betrouwbare partners de sleutel tot succes zijn. Daarom streven we ernaar om voor al onze belanghebbenden

Nadere informatie

Cradle to Cradle les aan:

Cradle to Cradle les aan: Cradle to Cradle les aan: Donderdag 3 mei 2012 Geschiedenis De lange en rijke historie van Desso is begonnen in het Nederlandse Oss en het Belgische Dendermonde Het bedrijf bestaat bijna 80 jaar en heeft

Nadere informatie

De connected shopper journey

De connected shopper journey Over mij Nienke Smit Director Retail & Shopper TNS NIPO TNS NIPO Grote Bickersstraat 74 PO box 247 Amsterdam 1000 AE Amsterdam 020 5225 444 www.tns-nipo.com 2 Het was ooit heel simpel Behoefte Aankoop

Nadere informatie

Het nieuwe Dormer logo een toelichting

Het nieuwe Dormer logo een toelichting Het nieuwe Dormer logo een toelichting Het nieuwe Dormer logo een toelichting In 2014 zijn Dormer Tools en Pramet Tools samen gegaan onder de naam Dormer Pramet. Waardoor een nieuw bedrijfslogo is ontstaan.

Nadere informatie

Cradle to Cradle workshop at: SYMPOSIUM SUSTAINABLE BUILDING

Cradle to Cradle workshop at: SYMPOSIUM SUSTAINABLE BUILDING Cradle to Cradle workshop at: SYMPOSIUM SUSTAINABLE BUILDING Friday June 8th 2012 Geschiedenis De lange en rijke historie van Desso is begonnen in het Nederlandse Oss en het Belgische Dendermonde Het bedrijf

Nadere informatie

FACTSHEET WORLDWIDE INTERNATIONAL TRADE Fruit & Vegetable Facts; Jan Kees Boon; ;

FACTSHEET WORLDWIDE INTERNATIONAL TRADE Fruit & Vegetable Facts; Jan Kees Boon; ; FACTSHEET WORLDWIDE INTERNATIONAL TRADE Fruit & Vegetable Facts; Jan Kees Boon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com MET AANDEEL VAN 3% GAAT VERENIGD KONINKRIJK DE STIJD AAN VK en USA: beide grote negatieve

Nadere informatie

SILVER. Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop. www.armstrong.nl/plafonds www.armstrong-plafonds.be

SILVER. Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop. www.armstrong.nl/plafonds www.armstrong-plafonds.be SILVER Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop www.armstrong.nl/plafonds www.armstrong-plafonds.be Cradle to Cradle - de ingeslagen weg Cradle to Cradle is een innovatief concept waarbij productieprocessen

Nadere informatie

FACTSHEETshort PEPPERS

FACTSHEETshort PEPPERS FACTSHEETshort PEPPERS Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts15@gmail.com Paprika s: Nederland verliest terrein aan Spanje Export Nederland dit jaar fors gedaald De Nederlands export

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Zuid-Afrika-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Zuid-Afrika-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Zuid-Afrika-Nederland 1 Tabel 2A: Voornaamste exportpartners Zuid-Afrika (bedragen x 1.000 euro) Importers Exported value in 2014 Exported value in 2015 Exported value in

Nadere informatie

FACTSHEET VERWERKTE GROENTEN Incl. aardappelproducten

FACTSHEET VERWERKTE GROENTEN Incl. aardappelproducten FACTSHEET VERWERKTE GROENTEN Incl. aardappelproducten Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; jankeesboon15@gmail.com; www.fruitandvegetablefacts.com Nederland grote producent en exporteur verwerkte

Nadere informatie

BESCHEIDEN ROL NEDERLAND IN WERELDMARKT WALNOTEN

BESCHEIDEN ROL NEDERLAND IN WERELDMARKT WALNOTEN FACTSHEET WALNOTEN Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com BESCHEIDEN ROL NEDERLAND IN WERELDMARKT WALNOTEN Wereldhandel in noten: 20 miljard euro waarvan 2 miljard walnoten.

Nadere informatie

FACTSHEET KIWIFRUIT (HS code ) (8 februari 2013)

FACTSHEET KIWIFRUIT (HS code ) (8 februari 2013) FACTSHEET KIWIFRUIT (HS code 08 10 50) (8 februari 2013) Summery De wereldproductie van kiwi s was in de eerste heft van het vorige decennium redelijk stabiel op een niveau van ruim 1 miljoen ton daarna

Nadere informatie

Statistieken 2015 99 ste Vierdaagse

Statistieken 2015 99 ste Vierdaagse Statistieken 2015 99 ste Vierdaagse De limiet voor het aantal inschrijvingen is in 2015 gesteld op 46.000. In totaal zijn 5.462 personen uitgeloot voor de Vierdaagse. Barometer 2015 alle lopers % uitval

Nadere informatie

Ondersteunde landenlijst

Ondersteunde landenlijst Ondersteunde landenlijst Inleiding Geosat levert al zijn track en trace toestellen gebruiksklaar aan huis, dit houdt in dat wij ook de simkaart bijleveren en indien nodig een tracking platform aanbieden.

Nadere informatie

SILVER. Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop.

SILVER. Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop. SILVER Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop www.armstrong-plafonds.nl www.armstrongplafonds.be Cradle to Cradle - de ingeslagen weg Cradle to Cradle is een innovatief concept waarbij productieprocessen

Nadere informatie

Cutflowers: Export Netherlands and other countries - 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014

Cutflowers: Export Netherlands and other countries - 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 in million euro Factsheet cutflowers export worldwide november 2015 FACTSHEET CUTFLOWERS Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com WERELDHANDEL SNIJBLOEMEN: 7 MILJARD EURO

Nadere informatie

Lichtregulering BREEAM-NL

Lichtregulering BREEAM-NL Lichtregulering BREEAM-NL Lichtregulering Wat is BREEAM-NL BREEAM-NL is een beoordelingsmethode waarmee de duurzaamheidsprestaties van een gebouw kunnen worden bepaald. BREEAM is ontwikkeld door de Engelse

Nadere informatie

Welkom. Tips voor debiteurenbeheer en incasso Hilde Malyster

Welkom. Tips voor debiteurenbeheer en incasso Hilde Malyster Welkom Tips voor debiteurenbeheer en incasso Hilde Malyster Reach the ultimate balance between maximized sales and minimized risks. 4 Weet met wie je zaken doet Controleer klant voor overeenkomst Financïele

Nadere informatie

Tegeltapijt terugnameprogramma

Tegeltapijt terugnameprogramma 1 Tegeltapijt terugnameprogramma De volledige levenscyclus Interface startte in 1994 met het duurzaamheidsbeleid onder de naam Mission Zero, met als doel onze impact op het milieu uiterlijk in 2020 te

Nadere informatie

Aardbeien voor Nederland groeiproduct, maar in 2013 even niet

Aardbeien voor Nederland groeiproduct, maar in 2013 even niet FACTSHEET AARDBEIEN Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com Aardbeien voor Nederland groeiproduct, maar in 2013 even niet Aan de groei van de Nederlandse aardbeien productie

Nadere informatie

Lichtregulering BREEAM-NL

Lichtregulering BREEAM-NL Lichtregulering DOEKTYPEN MET GLARE KLASSE 3 MET GEMETALLISEERDE ACHTERZIJDE Lichtregulering Wat is DOEKTYPEN MET GLARE KLASSE 3 ZONDER GEMETALLISEERDE ACHTERZIJDE 4636 diamond 6058 4724 0589 5925 0859

Nadere informatie

Wereldwijde productie van bananen nu vrijwel stabiel; export groeit nog

Wereldwijde productie van bananen nu vrijwel stabiel; export groeit nog FACTSHEET BANANEN Fruit&VegetabelFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com Wereldwijde productie van bananen nu vrijwel stabiel; export groeit nog Exportwaarde wereldwijd: 9 miljard dollar

Nadere informatie

Houten Grill systemen

Houten Grill systemen Houten Grill systemen Houten Grill systemen Natuurlijk design en akoestisch comfort De Grill elementen voor plafond en wand zijn een ideale akoestische oplossing met een natuurlijke uitstraling. De flexibiliteit

Nadere informatie

Sekseverschillen in onderwijssucces. Dr. Margriet van Hek Postdoctoraal onderzoeker Sociologie

Sekseverschillen in onderwijssucces. Dr. Margriet van Hek Postdoctoraal onderzoeker Sociologie Sekseverschillen in onderwijssucces Dr. Margriet van Hek Postdoctoraal onderzoeker Sociologie Sekseverschillen in onderwijssucces: cijfers opleidingsniveau Jaren onderwijs gevolgd Sekseverschillen in onderwijssucces:

Nadere informatie

Cradle to Cradle update

Cradle to Cradle update Cradle to Cradle update Schema The three Cradle to Cradle principlest Waste equals food Nutrients become nutrients again and again Current solar income Use renewable energy sources which are powered by

Nadere informatie

Statistieken 2012 96 ste Vierdaagse

Statistieken 2012 96 ste Vierdaagse Statistieken 2012 96 ste Vierdaagse De limiet voor het aantal inschrijvingen is in 2012 gesteld op 45.000. In totaal zijn 4.896 personen uitgeloot voor de Vierdaagse. Barometer 2012 alle lopers % uitval

Nadere informatie

Tappen voor onderhoud, reparatie en revisie. Nieuwe producten

Tappen voor onderhoud, reparatie en revisie. Nieuwe producten Tappen voor onderhoud, reparatie en revisie Nieuwe producten 2016.2 TAPPEN VOOR ONDERHOUD, REPARATIE EN REVISIE INLEIDING Ter aanvulling van het grote assortiment draadsnijgereedschappen heeft Dormer

Nadere informatie

Studeren in het Buitenland 2016-17. International Office Geesteswetenschappen

Studeren in het Buitenland 2016-17. International Office Geesteswetenschappen Studeren in het Buitenland 2016-17 International Office Geesteswetenschappen PROGRAMMA International Office GW: Monique Hanrath (en Gerdien Ramaker) Studieadviseur: Stefan Vuurens Student: Tijn Sinke Vragen,

Nadere informatie

Verder dan duurzaamheid. The Floor is Yours

Verder dan duurzaamheid. The Floor is Yours Verder dan duurzaamheid The Floor is Yours Inhoudsopgave 1 Verder dan duurzaamheid p. 3 Boodschap van Desso s directeur duurzaamheid p. 4 Onze bedrijfsvoering omvormen p. 7 De drie Cradle to Cradle principes

Nadere informatie

Topline Houten wand- en plafondpanelen

Topline Houten wand- en plafondpanelen Topline Houten wand- en plafondpanelen Topline - Houten wand- en plafondpanelen Natuurlijk design en akoestisch comfort Wanden en plafonds zijn essentieel voor het bereiken van akoestisch comfort en zijn

Nadere informatie

Vlaanderen kende in 2012 laagste aantal tienermoeders ooit

Vlaanderen kende in 2012 laagste aantal tienermoeders ooit Vlaanderen kende in 2012 laagste aantal tienermoeders ooit In 2012 bereikte het tienerouderschapscijfer in Vlaanderen een historisch laagterecord van 6 bevallingen per 1000 tieners (15-19 jaar). Ook in

Nadere informatie

Transparantie: de schakel tussen institutionele autonomie en publieke verantwoording

Transparantie: de schakel tussen institutionele autonomie en publieke verantwoording Transparantie: de schakel tussen institutionele autonomie en publieke verantwoording Dirk Van Damme Hoofd van het Centre for Educational Research and Innovation - OECD 1. EEN HO-KWALIFICATIE HEEFT EEN

Nadere informatie

More info: ,

More info: , FACTSHEET MUSHROOMS More info: JanKeesBoon15@gmail.com, +31 6 54 687 684, www.fruitandvegetablefacts.com CHAMPIGNONS Nederland wereldwijd een belangrijke speler Wereldwijd gezien laat de grensoverschrijdende

Nadere informatie

ONZE BELANGRIJKSTE SUCCESFACTOREN

ONZE BELANGRIJKSTE SUCCESFACTOREN NL 01/2014 ONZE BELANGRIJKSTE SUCCESFACTOREN Balta werd opgericht in 1964 en dit jaar vieren we Balta s 50st verjaardag. De Balta Group is uitgegroeid tot een van de toonaangevende producenten van vloerbekleding

Nadere informatie

lente cradle to cradle vier seizoenen

lente cradle to cradle vier seizoenen lente cradle to cradle vier seizoenen In de natuur is de lente een periode van een frisse start en een nieuw begin met ontluikend leven. Alles om ons heen staat in bloei, groeit en verandert. Als we het

Nadere informatie

Infographic: bellen vanuit Nederland naar Nederland + Top 10 handelspartners (FLEX) INTERN. 0 ct

Infographic: bellen vanuit Nederland naar Nederland + Top 10 handelspartners (FLEX) INTERN. 0 ct Infographic: bellen vanuit Nederland naar Nederland + Top 10 handelspartners (FLEX) INTERN 1 NL DE BE UK FR CN USA SE ES PT BR Abonnementskosten FirmTel MOBILE Per maand 5.00 Firmtel SENS Per maand 14.75

Nadere informatie

Het voordeel van een gesloten verwarmingssysteem. White paper

Het voordeel van een gesloten verwarmingssysteem. White paper Het voordeel van een gesloten verwarmingssysteem White paper Flamco B.V. November 2016 Gesloten tegenover open verwarmingssystemen Verwarmings- en koelinstallaties maken gebruik van water voor de energieoverdracht

Nadere informatie

groovee Cast Concrete Glass Balustrade

groovee Cast Concrete Glass Balustrade groovee Cast Concrete Glass Balustrade 2 EeStairs Introductie EeStairs is wereldwijd specialist in het ontwerpen, produceren en installeren van op maat gemaakte trappen. We leveren aan retailers, particulieren

Nadere informatie

HUIDIGE STATUS. HuidigeBlue&MeTomTom geïntroduceerdop PuntoEvo in 2009 en nuleverbaarop 6 modellen

HUIDIGE STATUS. HuidigeBlue&MeTomTom geïntroduceerdop PuntoEvo in 2009 en nuleverbaarop 6 modellen BLUE&ME TOMTOM 2 Parts&Services Accessoire Marketing Fiat Group Automobiles Nertherlands B.V. Accessories Marketing, Mei 2011 20 Novembre, 2010 HUIDIGE STATUS MITO GIULIETTA 500 PUNTO EVO DOBLO QUBO F.L.

Nadere informatie

Cradle to Cradle - duurzaamheid staat voorop SILVER. Plafond&Wand SYSTEMEN.

Cradle to Cradle - duurzaamheid staat voorop SILVER. Plafond&Wand SYSTEMEN. Plafond&Wand SYSTEMEN Samen van idee tot werkelijkheid SILVER Cradle to Cradle - duurzaamheid staat voorop www.armstrong.nl/plafonds www.armstrong-plafonds.be Cradle to Cradle - de ingeslagen weg Cradle

Nadere informatie

What s the buzz on negotiation? Open trainingen voor 2016 in de BeNeLux

What s the buzz on negotiation? Open trainingen voor 2016 in de BeNeLux What s the buzz on negotiation? Open trainingen voor 2016 in de BeNeLux Om de beste onderhandelaar te worden ga je naar de bron Scotwork introduceren in uw organisatie bestaat niet alleen uit het bijwonen

Nadere informatie

Wat als... ... er een nieuwe toekomst zou zijn voor groene energie?

Wat als... ... er een nieuwe toekomst zou zijn voor groene energie? NL ... er een nieuwe toekomst zou zijn voor groene energie? De zon, als onuitputtelijke bron van energie, is van cruciaal belang voor mens en natuur: ze beslist over het leven op onze planeet. BISOL gebruikt

Nadere informatie

Naar een zorgcontinuüm : het Protocol 3 en het RAI-instrument

Naar een zorgcontinuüm : het Protocol 3 en het RAI-instrument Naar een zorgcontinuüm : het Protocol 3 en het RAI-instrument PATRICK MAGGI SAM DELYE PROF. CHRISTIANE GOSSET OUDERENZORG BEST PRACTICES UIT DE EUROMETROPOOL LILLE-KORTRIJK-TOURNAI 16/09/2014 Komt uit

Nadere informatie

Duurzame Palmolie. Ontwikkelingen Nederland, Europa, Wereldwijd. 3 September Eddy Esselink

Duurzame Palmolie. Ontwikkelingen Nederland, Europa, Wereldwijd. 3 September Eddy Esselink Duurzame Palmolie Ontwikkelingen Nederland, Europa, Wereldwijd 3 September 2015 Eddy Esselink MVO - - de ketenorganisatie voor oliën en vetten 2 MVO - - de ketenorganisatie voor oliën en vetten Belangenbehartiger

Nadere informatie

Duurzaam Gebouwd Congress 20 juni 2013. Alexander Collot d Escury Chief Executive Officer

Duurzaam Gebouwd Congress 20 juni 2013. Alexander Collot d Escury Chief Executive Officer Duurzaam Gebouwd Congress 20 juni 2013 Alexander Collot d Escury Chief Executive Officer 1 Het grotere verband 1 2 DESSO Group Zakelijk overzicht Tapijt 83% Business Tapijt 60% Hospitality, Marine & Aviation

Nadere informatie

Uitdagingen op het vlak van recyclage in een geglobaliseerd Europa

Uitdagingen op het vlak van recyclage in een geglobaliseerd Europa Uitdagingen op het vlak van recyclage in een geglobaliseerd Europa Mathieu BERTHOUD - COO SITA NEWS SITA NEWS I 1 Grondstoffen worden steeds schaarser met een toenemende nood tot spaarzaamheid en recyclage

Nadere informatie

Vescom: een kennismaking. wallcovering upholstery curtain

Vescom: een kennismaking. wallcovering upholstery curtain Vescom: een kennismaking wallcovering upholstery curtain daarom Vescom projectgeschikt onderscheidende dessins functioneel kleur, structuur en materialiteit sfeervol en gevarieerd eenvoudig en snel te

Nadere informatie

Lawapan Houten wandpanelen

Lawapan Houten wandpanelen Systeem overzicht uitgangspunten: veelzijdig, praktisch, oog voor detail en door slim gebruik te maken van grondstoffen. Belgium Dit heeft geresulteerd in 2 modellen voor wanden. Bulgaria Croatia / Slovenia

Nadere informatie

Corporate Payment Services. de SEPA opvolger van 'Directe Aanlevering'

Corporate Payment Services. de SEPA opvolger van 'Directe Aanlevering' Corporate Payment Services de SEPA opvolger van 'Directe Aanlevering' 1 Introductie Equens Equens pan-european card & payment processor 2 Jaarlijkse cijfers en middellange termijn doelstelling Iceland

Nadere informatie

Verpakking en Etikettering: Het perfecte huwelijk. Elly Spies AOAC-LL symposium, 21 November 2013

Verpakking en Etikettering: Het perfecte huwelijk. Elly Spies AOAC-LL symposium, 21 November 2013 Verpakking en Etikettering: Het perfecte huwelijk Elly Spies AOAC-LL symposium, 21 November 2013 FrieslandCampina brands Consumer products Professional market Ingredients 2 Wereldwijd Europe Netherlands

Nadere informatie

AIRSLIDE SCHUIFDEUREN Entreedeuren met behoud van comfort

AIRSLIDE SCHUIFDEUREN Entreedeuren met behoud van comfort SCHUIFDEUREN Entreedeuren met behoud van comfort DRIE GROTE VOORDELEN 1 EFFICIËNT Een luchtgordijn waarmee we verspilling tegengaan: bescherming tegen kou in de winter en tegen warmte in de zomer. Een

Nadere informatie

AUDIT & ASSURANCE ACCOUNTING PRODUCTS TAX & LEGAL CORPORATE FINANCE

AUDIT & ASSURANCE ACCOUNTING PRODUCTS TAX & LEGAL CORPORATE FINANCE AUDIT & ASSURANCE ACCOUNTING PRODUCTS TAX & LEGAL CORPORATE FINANCE Wij maken graag nader kennis met u Auren zorgt voor concrete oplossingen en producten, werkend vanuit de Auren gedragscode, gebaseerd

Nadere informatie

Houten Lineaire panelen

Houten Lineaire panelen Houten Lineaire panelen Houten Lineaire Panelen Natuurlijk design en akoestiek Wanden en plafonds zijn essentieel voor het bereiken van akoestisch comfort en zijn sfeerbepalend voor een ruimte. Bij toepassing

Nadere informatie

Invend bespaart klanten geld

Invend bespaart klanten geld Invend bespaart klanten geld Het verminderen van verbruik zonder afbreuk van beschikbaarheid Invend maakt een beter beheer van industriële verbruiksartikelen met een hoge omloopsnelheid mogelijk, wat een

Nadere informatie

Energiebesparing voor vastgoedmanagers in de Zorg

Energiebesparing voor vastgoedmanagers in de Zorg Energiebesparing voor vastgoedmanagers in de Zorg Hoe kan ik energiebesparing realiseren en financieren? George Müller 06-34855943 george.muller@energymatters.nl www.energymatters.nl Voorstellen: George

Nadere informatie

4e Post EAUN Meeting. Men s Health. Willem de Blok Verpleegkundig specialist oncologie-urologie Antoni van Leeuwenhoek Amsterdam Board member EAUN

4e Post EAUN Meeting. Men s Health. Willem de Blok Verpleegkundig specialist oncologie-urologie Antoni van Leeuwenhoek Amsterdam Board member EAUN 4e Post EAUN Meeting Men s Health Willem de Blok Verpleegkundig specialist oncologie-urologie Antoni van Leeuwenhoek Amsterdam Board member EAUN Weergave presentatie Ian Banks 14-6-2011 Brussel Men s Health

Nadere informatie

Forum BRISE 26 februari 2018 Erik De Bisschop

Forum BRISE 26 februari 2018 Erik De Bisschop Desso, a Tarkett company All rights reserved Forum BRISE 26 februari 2018 Erik De Bisschop 0475 75 32 81 erik.debisschop@tarkett.com Embedded Sustainability strategy Contributing to the circular economy

Nadere informatie

B&M TOMTOM LIVE: ,- Inclusief Cradle t.b.v. montage in optiepoort 54K of 68R

B&M TOMTOM LIVE: ,- Inclusief Cradle t.b.v. montage in optiepoort 54K of 68R ONDERDEELNUMMERS en CONSUMENTENPRIJZEN B&M TOMTOM LIVE: 71806238 369,- Inclusief Cradle t.b.v. montage in optiepoort 54K of 68R LOSSE CRADLE: 50926347 55,- Voor gebruik in geval van breuk ZUIGNAP KIT:

Nadere informatie

Arbeidsmigranten en gelukzoekers

Arbeidsmigranten en gelukzoekers Arbeidsmigranten en gelukzoekers Prof. Dr. Hans Kasper Horst, 13 september 2017 Aantal inwoners op 1 januari Achtergrond: Limburg krimpt 1.200.000 10.000 1.150.000 8.000 1.100.000 1.050.000 1.000.000 950.000

Nadere informatie

Statistieken 2013 97 ste Vierdaagse

Statistieken 2013 97 ste Vierdaagse Statistieken 2013 97 ste Vierdaagse De limiet voor het aantal inschrijvingen is in 2013 gesteld op 46.000. In totaal zijn 4.314 personen uitgeloot voor de Vierdaagse. Barometer 2013 alle lopers % uitval

Nadere informatie

Lawapan Houten plafondpanelen

Lawapan Houten plafondpanelen Systeem overzicht veelzijdig, praktisch, oog voor detail, slim gebruik te maken van grondstoffen en montage met T-profielen. Belgium Dit heeft geresulteerd in 4 modellen voor plafonds. Bulgaria Croatia

Nadere informatie

FACTSHEET STRAWBERRIES

FACTSHEET STRAWBERRIES FACTSHEET STRAWBERRIES Aardbeien: Nederland teelt- én handelsland Jaarlijks worden er in Nederland tegenwoordig tussen de 45 en 50.000 ton aardbeien geproduceerd. Vergeleken met de periode daarvoor is

Nadere informatie