Handleiding. OpenELEC Manual

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding. OpenELEC Manual"

Transcriptie

1 Handleiding

2 Inhoud Inleiding... 3 Het systeem... 3 Installatie... 3 Kodi besturen... 3 Online besturing... 4 Offline besturing... 6 Gebruik... 6 Films streamen... 7 YouTube... 9 Instellingen Fout zoek bomen Verbinding problemen Quasar... 14

3 Inleiding In deze handleiding worden de basiselementen behandeld om de Mediaspeler te kunnen besturen en gebruiken. Deze handleiding is gebaseerd op de meest uitgebreide versie. Het kan dus voorkomen dat bepaalde onderdelen niet van toepassing zijn op het door jou aangeschafte mediacenter. Meer informatie over OpenELEC en Kodi zijn te vinden op de supportpagina s van de ontwikkelaars. Ter informatie: Het gebruik van Quasar of andere programma netwerken die Films en series kijken zonder betalen mogelijk maken op welke manier dan ook. Is op eigen verantwoording! Het systeem OpenELEC is een operating system gebaseerd op Linux. (Op het zelfde niveau als bijvoorbeeld een Windows installatie) Binnen dit systeem draait het open-source software project genaamd Kodi. Hier is op internet veel over te vinden en er zijn een hoop add-ons die de gebruikerservaring een flinke boost geven. NPO gemist, Dumpert, YouTube etc. Deze kunnen door de gebruiker zelf geïnstalleerd worden. Let erop dat niet alle add-ons beschikbaar zijn voor Kodi op OpenELEC! Raadpleeg hiervoor de Kodi of OpenELEC pagina. Installatie 1 Sluit de bijgeleverde HDMI-kabel (of eigen kabel) aan alvorens je het systeem van voedingspanning voorziet. 2 Sluit een netwerk kabel aan als je niet beschikt over de EDIMAX Wi-Fi stick. 3 Sluit de voedingsadapter aan en laat het systeem opstarten. In de meeste gevallen is het systeem al voor geconfigureerd met de al eerder opgevraagde Wi-Fi instellingen. Krijgt het mediacenter echter geen verbinding met internet ga dan naar het hoofdstuk WIFI INSTELLEN en pas de configuratie aan. Kodi besturen Voor het besturen van het mediacenter worden er meerdere oplossingen gebruikt: Online besturing: - De Kodi Official App, Kore - Webbrowser - Alle andere onofficiële programma s die Kodi kunnen besturen (Android Yatse Kodi Remote) Offline besturing: - Draadloos -en/of bedraad toetsenbord/muis - TV met CEC ondersteuning (direct met de afstandsbediening Kodi bedienen via HDMI)

4 Online besturing Online besturing werkt alleen vloeiend als het mediacenter altijd aangesloten is (Always on). Dit in verband met het netwerkadres dat het mediacenter krijgt van je router. Als je het mediacenter namelijk uit gaat voor minimaal 24 uur dan krijgt hij bij de eerstvolgende start een nieuw adres toegewezen en dan is de ingestelde afstandsbediening (app) onbruikbaar en moet deze aangepast worden of opnieuw worden ingesteld. Het beste is dus om het mediacenter altijd aan te laten. Tussendoor opnieuw opstarten geeft overigens geen problemen. Kore APP configureren Voor het besturen van het mediacenter wordt het gebruik van een smartphone aangeraden. Download de Kore app in je Play Store (android). Voor Apple zijn er tot nu toe alleen nog maar onofficiële apps. Kies in de Appstore een remote app naar keuze. Open de app en volg onderstaande stappen:

5 De remote is nu geconfigureerd en klaar voor gebruik. Zie volgende pagina voor info over de knoppen. Wordt het mediacenter niet gevonden? Raadpleeg de fout zoek boom Verbinding problemen Voor meer informatie over deze vorm van besturen. Raadpleeg dan eventueel de documentatie van Kodi. Media besturing knoppen Navigatie toetsen Terug Web browser Navigeer met je webbrowser naar de volgende URL: -

6 Offline besturing Draadloos -en/of bedraad toetsenbord Dit spreekt wel voor zich. Raadpleeg eventueel de documentatie van Kodi voor de volledige lijst met toetsen die gebruikt kunnen worden. TV met CEC ondersteuning Als de TV het CEC communicatie protocol beheerst dan kan via de Televisie afstandsbediening het mediacenter worden bestuurt. Dit kan alleen als de TV op dat moment het beeld laat zien van het mediacenter. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je tijdens normaal TV kijken het mediacenter onbewust op zijn kop zet. Het is simpel te testen of de TV het ondersteund door simpelweg op 1 van de navigatie toetsen te drukken van de TV afstandsbediening. Op het mediacenter moet dan de selectie veranderen. Gebruik Het mediacenter kan voor verschillende toepassingen gebruikt worden. Hieronder een lijst met de directe functies die out-of-the-box beschikbaar zijn. - Films streamen Quasar - YouTube video s vanaf telefoon op mediacenter laten afspelen YouTube - Alle audio en visuele Inhoud van telefoon afspelen via DLNA (Android, Windows etc.) Videospeler - Inhoud van telefoon afspelen via AirPlay (ios apparaten) AirPlay - Alle audio -en visuele inhoud van Externe Harde schijf of USB-stick bekijken Videospeler

7 Films streamen Info: De add-on Quasar verkeerd nog steeds in staat van ontwikkeling (feb 2016). Het kan dus zijn dat er wat foutjes in zitten. Voor het streamen van films wordt de add-on Quasar gebruikt. Quasar is te vinden op het hoofdscherm onder de knop Videos -> Add-ons Mocht de add-on niet opstarten of een fout geven rechts onderin het scherm. Raadpleeg dan de fout zoek boom Quasar. Als je dit hebt aangeklikt dan krijg je een scherm waar je uit verschillende onderdelen kunt kiezen. Vanaf hier is het makkelijk om de app te gebruiken, daar je bij het zoeken een toetsenbord pop-out krijgt op je telefoon waarmee je gelijk kunt typen. Anders zou je de navigatie toetsen moeten gebruiken wat erg tijdrovend is. Als je een film hebt gevonden dan kun je deze aanklikken. Quasar zal nu de geïnstalleerde torrent providers afgaan naar zoekresultaten gebaseerd op de aangeklikte film en zal proberen de beste (meeste uploaders) stream te cachen/bufferen en vervolgens af te spelen. Zie onderstaande afbeeldingen voor de schermen die je tegen zult komen.

8 Als de film is begonnen kun je er ondertitel bij downloaden via het menu. Druk éénmaal op de OK knop. Navigeer met de navigatie toetsen naar rechts naar het onderstaande afgebeelde icoon en klik door met de OK toets. Standaard staan er 3 ondertitel providers in de lijst. Quasar is standaard geselecteerd. Mocht hier geen goede ondertiteling bij staan kan er bij de andere 2 gekeken worden voor een betere. Doe dit door in het ondertitel selectie scherm met de rechter navigatie toets naar het submenu te gaan. LET OP!! Niet alle ondertiteling bestanden lopen goed. Probeer desnoods een andere als de ondertiteling achter- of voor loopt of verderop in de film scheef begint te lopen. Het kan gebeuren dat de film vastloopt. Dit kan komen omdat de video dan verkeerd gebufferd is en een paar frames mist. Dit moet met toekomstige (automatische) updates verholpen worden. Mocht het systeem dan niet meer reageren op besturing via de app of tv-afstandsbediening haal dan even de stekker uit het mediacenter en stop de stekker er weer terug in (opnieuw opstarten).

9 YouTube Standaard staat YouTube voor geïnstalleerd. Deze moet echter nog wel ingesteld worden alvorens je filmpjes van YouTube kan afspelen op het mediacenter. Gebruik hiervoor een googleaccount. Beschik je hier niet over? Maak dan een googleaccount aan via een desktop pc. Zonder google-account is het NIET mogelijk YouTube te gebruiken op het mediacenter. Voor Apple is het alleen mogelijk YouTube video s op het mediacenter af te spelen via de app XBMC Constellation. Open de YouTube add-on die te vinden is op het hoofdscherm of onder video s > add-ons > YouTube. Je krijgt dan het onderstaande scherm. Krijg je dit niet ga dan terug naar het begin scherm klik onder video s, addons aan. Navigeer naar YouTube en druk op de functietoets. Klik dan op add-on instellingen, klik op de tab advanced dan daaronder op Enable setup-wizzard en vervolgens op ok. Voor optimale weergave worden onderstaande instellingen geadviseerd.

10 Instellingen - Wi-Fi instellingen - Beeld kalibratie - Backup terugzetten Wi-Fi instellingen Als je hier moet wezen zal dat waarschijnlijk niet via de app zijn (vanwege de verbinding). Gebruik een usb toetsenbord met eventueel een usb muis en navigeer naar systeem > OpenELEC > verbindingen. Klik hier je Wi-Fi naam aan waarover je de code beschikt en volg de verdere handelingen. Als hij geen Wi-Fi netwerken laat zien wacht dan even totdat de melding bezig onderin het scherm weg is. Hij is dan netwerken aan het scannen. Als hij na 1 minuut nog geen netwerken heeft gevonden dan is het handig het systeem even opnieuw op te starten.

11 Beeld kalibratie Als het scherm niet goed wordt weergeven (randen die wegvallen, knoppen voor de helft zichtbaar) dan moet het beeld afgesteld worden. Dit kan komen door de volgende oorzaken: - Het mediacenter is eerder opgestart dan de TV - Het mediacenter is eerder aangesloten op de spanning dan op de HDMI kabel - TV heeft geen ondersteuning voor het controleren en terugkoppelen van ondersteunde beeldformaten. Dit komt omdat het mediacenter tijdens opstarten kijkt wat voor een scherm er is aangesloten en past daar zijn beeldformaat op aan. Om het beeld te kalibreren ga je naar systeem > instellingen > systeem > video hardware > beeld kalibreren. Zet de hoeken strak tegen de rand van het scherm met de navigatie toetsen en bevestig met ok. Als je klaar bent zal door de instellingen blijven lopen die je zojuist al aangepast had. Ga dan weer terug met de back toets.

12 Backup terugzetten Mochten de instellingen zodanig zijn aangepast dat je er niet meer uitkomt dan kunnen de instellingen teruggezet worden naar het punt van installatie. Gebruik niet de reset instelling van OpenELEC zelf want deze haalt alle programma s eraf die zijn voor geïnstalleerd. Vandaar de zelf gemaakte backup die opgeroepen kan worden. Ga naar systeem > OpenELEC > systeem > terugzetten backup. Ga omhoog ( de regel met de 3 puntjes ) naar de hoofdmap totdat je de bron royagterberg.nl ziet staan. Klik deze aan. Klik vervolgens op backup > OpenELEC quasar ready backup file. Open het enige bestand wat daarin staat en laat het mediacenter zijn werk doen. Bij de vraag om het systeem te herstarten klik je op herstarten. Je hebt nu alles weer terug gezet naar het moment van aanschaf. Gebruik nooit de onderstaande opties!!!!!!!!!

13 Fout zoek bomen Verbinding problemen Ik kan mijn mediaplayer niet besturen met de app. Is de smartphone verbonden met het Wi-Fi netwerk? Meld je aan op het Wi-Fi netwerk waar ook het mediacenter op is aangesloten Heeft de Kore app verbinding met het Mediacenter? Probeer in de app het mediacenter te verwijderen uit de lijst met mediacenters en voeg het mediacenter opnieuw toe volgens het hoofdstuk Kodi besturen Kore app configureren Kun je het mediacenter opnieuw vinden en instellen? Controleer de verbinding. Ga naar het hoofdstuk Wi-Fi instellen om Wi-Fi opnieuw in te stellen. Controleer of het mediacenter is vastgelopen. Trek de voedingskabel los en sluit de voeding opnieuw aan. Werkt de besturing nu? Werkt de besturing na het opnieuw opstarten? Raadpleeg Google Is dit de eerste keer dat je deze stappen doorloopt? Zorg er voor dat je het mediacenter altijd aan houd zodat deze een vast ip-adres krijgt. Of stel de router in zodat het mediacenter een gereserveerd IP-adres krijgt zodat deze niet constant wijzigt met het aanzetten na 24 uur uit te zijn geweest. Probleem opgelost.

14 Quasar Start de add-on quasar op? Noteer de melding die onderin verschijnt en probeer op google de oorzaak te achterhalen. Probeer in het uiterste geval een backup terug te zetten volgens de methode in het hoofdstuk instellen Zie je de lijst met categorieën? Start het mediacenter opnieuw op. Dit komt vaker voor. Kun je films zoeken? En krijg je resultaten op je zoek opdracht? Controleer of je zoek opdracht juist is. (spellingsfouten etc.) Gaat de film langs het punt finding? Controleer de foutmeldingen onderin en start eventueel het mediacenter opnieuw op Gaat de film langs het punt buffering? Controleer de foutmeldingen onderin en start eventueel het mediacenter opnieuw op Speelt de film af? Is dit de 2e keer dat het niet lukt? Geef het mediacenter wat tijd om de film te starten. Zeker bij internet verbindingen met een lagere snelheid (ADSL) Start eventueel het mediacenter opnieuw op popcorn Ga naar de add-on instellingen en zoek naar de optie cache opschonen of clear cache

HANDLEIDING. Uitgebreide handleiding mediaspeler. SOS Solutions

HANDLEIDING. Uitgebreide handleiding mediaspeler. SOS Solutions HANDLEIDING SOS Solutions Je pakket uitpakken Wanneer je een van onze mediaspelers koopt, ontvang je de volgende producten in je pakket: De mediaspeler Voedingsadapter HDMI-kabel Mediaspeler aansluiten

Nadere informatie

Welkom! In de Doos. AFK-BOX Afstandsbediening HDMI kabel Voedingsadapter Handleiding

Welkom! In de Doos. AFK-BOX Afstandsbediening HDMI kabel Voedingsadapter Handleiding Welkom! U heeft een goede keuze gemaakt met uw nieuwe AFK-Box, Wij wensen u alvast veel kijk plezier. In deze handleiding leggen wij u stap voor stap uit hoe u alles aansluit, instellingen veranderd en

Nadere informatie

In de Doos. AFK-BOX Afstandsbediening (optioneel) HDMI kabel Voedingsadapter

In de Doos. AFK-BOX Afstandsbediening (optioneel) HDMI kabel Voedingsadapter Welkom! U heeft een goede keuze gemaakt met uw nieuwe AFK-Box, Wij wensen u alvast veel kijk plezier. In deze handleiding leggen wij u stap voor stap uit hoe u alles aansluit, instellingen veranderd en

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX

HANDLEIDING STREAMBOX HANDLEIDING STREAMBOX Inhoud 1. Eerste gebruik... 3 2.1 De afstandsbediening... 3 3 De Kodi app openen en gebruiken... 5 4. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk... 6 5. Streambox verbinden met internetkabel...

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX PRO

HANDLEIDING STREAMBOX PRO HANDLEIDING STREAMBOX PRO Inhoud 1. Algemene informatie... 3 2. Eerste gebruik... 3 2.1 Aansluitingen... 3 2.2 De afstandsbediening... 4 2.3 Internetconnectie installeren... 4 2.4 Schermverhouding aanpassen...

Nadere informatie

PlayNow Box. 1. Uitpakken en aansluiten. 2. Afstandsbediening leren kennen. 3. Opstarten. 4. Internet instellen. 5.

PlayNow Box. 1. Uitpakken en aansluiten. 2. Afstandsbediening leren kennen. 3. Opstarten. 4. Internet instellen. 5. Pagina 1 van 24 PlayNow Box 1. Uitpakken en aansluiten 2. Afstandsbediening leren kennen 3. Opstarten 4. Internet instellen 5. In gebruik nemen 6. Een film of serie aanzetten 7. PlayNow Box besturen met

Nadere informatie

Aansluiten: Hartelijk gefeliciteerd met de aankoop van uw StreamOn! Verwijder de plastic lipjes van de HDMI-Kabel

Aansluiten: Hartelijk gefeliciteerd met de aankoop van uw StreamOn! Verwijder de plastic lipjes van de HDMI-Kabel Hartelijk gefeliciteerd met de aankoop van uw StreamOn! Aansluiten: In deze handleiding staat beschreven hoe u de StreamOn aan uw TV en internet aan dient te sluiten. Uw StreamOn pakket is compleet uitgerust

Nadere informatie

1. Algemene informatie Eerste gebruik Streambox koppelen met Wifi Streambox verbinden met internetkabel De afstandsbediening 5

1. Algemene informatie Eerste gebruik Streambox koppelen met Wifi Streambox verbinden met internetkabel De afstandsbediening 5 HANDLEIDING Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 3 2. Eerste gebruik 3 2.1 Streambox koppelen met Wifi 3 2.2 Streambox verbinden met internetkabel 4 3. De afstandsbediening 5 4. Apps installeren 6 5. De

Nadere informatie

Opstarten Nadat u de speler d.m.v. de stroomkabel en de hdmi kabel hebt aangesloten (en evt een ethernetkabel) dan komt u in het volgende scherm:

Opstarten Nadat u de speler d.m.v. de stroomkabel en de hdmi kabel hebt aangesloten (en evt een ethernetkabel) dan komt u in het volgende scherm: Opstarten Nadat u de speler d.m.v. de stroomkabel en de hdmi kabel hebt aangesloten (en evt een ethernetkabel) dan komt u in het volgende scherm: Klik op de knop SettingsX9 (A). Klik vervolgens Display

Nadere informatie

handleiding Mediaplayer X9 XBMC / Kodi handleiding

handleiding Mediaplayer X9 XBMC / Kodi handleiding 1 Mediaplayer X9 XBMC / Kodi Opstarten Nadat u de speler d.m.v. de stroomkabel en de hdmi kabel hebt aangesloten (en evt een ethernetkabel) dan komt u in het volgende scherm: A B Klik op de knop SettingsMbox

Nadere informatie

Hollywood TV Box. Inhoudsopgave

Hollywood TV Box. Inhoudsopgave Hollywood TV Box Inhoudsopgave 1. Uitpakken en aansluiten... 2 2. Opstarten... 4 3. De Hollywood TV Box gebruiken... 5 4. Een film kijken... 6 5. Ondertiteling instellen... 8 6. Ondertiteling synchroniseren...

Nadere informatie

Hollywood TV Box. Inhoudsopgave

Hollywood TV Box. Inhoudsopgave Hollywood TV Box Inhoudsopgave 1. Uitpakken en aansluiten... 2 2. Opstarten... 4 3. De Hollywood TV Box gebruiken... 5 4. Een film kijken... 6 5. Ondertiteling instellen... 8 6. Ondertiteling synchroniseren...

Nadere informatie

Handleiding Allereerst gefeliciteerd met de aanschaf van je Pear Box! In deze handleiding leggen wij je kort uit, hoe je gelijk aan de slag kunt!

Handleiding Allereerst gefeliciteerd met de aanschaf van je Pear Box! In deze handleiding leggen wij je kort uit, hoe je gelijk aan de slag kunt! Handleiding Allereerst gefeliciteerd met de aanschaf van je Pear Box! In deze handleiding leggen wij je kort uit, hoe je gelijk aan de slag kunt! 1.1 Pear Box aansluiten Haal de Pear Box samen met zijn

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX PRO

HANDLEIDING STREAMBOX PRO HANDLEIDING STREAMBOX PRO Inhoud 1. Algemene informatie... 3 2. Eerste gebruik... 3 2.1 Aansluitingen... 3 2.2 De afstandsbediening... 4 2.3 Internetconnectie installeren... 4 2.4 Schermverhouding aanpassen...

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX

HANDLEIDING STREAMBOX HANDLEIDING STREAMBOX Inhoud 1. Eerste gebruik... 3 2.1 De afstandsbediening... 3 3 De Kodi app openen en gebruiken... 5 4. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk... 9 5. Streambox verbinden met internetkabel...

Nadere informatie

HANDLEIDING GRATIS STREAM BOX

HANDLEIDING GRATIS STREAM BOX HANDLEIDING GRATIS STREAM BOX 1 Inhoud Algemene informatie... 3 1. Eerste Gebruik... 3 2. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk 7 3. Streambox verbinden met internetkabel... 8 4. Schermverhouding aanpassen...

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX PRO

HANDLEIDING STREAMBOX PRO HANDLEIDING STREAMBOX PRO Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 3 2. Eerste gebruik 3 2.1 Aansluitingen 3 2.2 Streambox verbinden met Wifi 4 2.3 Streambox verbinden met een internetkabel 5 3. De afstandsbediening

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX 4K

HANDLEIDING STREAMBOX 4K HANDLEIDING STREAMBOX 4K 1 Inhoud 1. Algemene informatie... 3 2. Eerste gebruik... 3 2.1 De afstandsbediening... 5 3 De stream software installeren... 6 4. Schermverhouding aanpassen... 10 5 Mogelijkheden

Nadere informatie

De afstandsbediening. A. Home-knop B. Ga-terug-knop C. Menu-knop D. Muis-knop E. OK-knop

De afstandsbediening. A. Home-knop B. Ga-terug-knop C. Menu-knop D. Muis-knop E. OK-knop De afstandsbediening A. Home-knop B. Ga-terug-knop C. Menu-knop D. Muis-knop E. OK-knop Opstarten Nadat u de speler d.m.v. de stroomkabel en de hdmi kabel hebt aangesloten (en evt een ethernetkabel) dan

Nadere informatie

De StreamBox Handleiding

De StreamBox Handleiding De StreamBox Handleiding Hoofdstuk 1. Uw XBMC speler opstarten 1.1 Benodigdheden 1.2 Aansluiten van de StreamBox Hoofdstuk 2. Bedienen van uw StreamBox 2.1 Afstandsbediening van uw TV. 2.2 XBMC Remote

Nadere informatie

Handleiding. Kodistreamers.nl Pantherpro.nl

Handleiding. Kodistreamers.nl Pantherpro.nl Handleiding Kodistreamers.nl Pantherpro.nl Handleiding Let op zet de mediaspeler nooit terug naar fabrieksinstellingen want dan bent u alles kwijt U sluit de mediaspeler aan d.m.v. de bijgeleverde voeding

Nadere informatie

XBMC / KODI Speler. 1. Uitpakken en aansluiten. 2. Afstandsbediening leren kennen. 3. Opstarten. 4. Internet instellen. 5.

XBMC / KODI Speler. 1. Uitpakken en aansluiten. 2. Afstandsbediening leren kennen. 3. Opstarten. 4. Internet instellen. 5. Pagina 1 van 24 Pagina 2 van 24 XBMC / KODI Speler 1. Uitpakken en aansluiten 2. Afstandsbediening leren kennen 3. Opstarten 4. Internet instellen 5. In gebruik nemen 6. Een film of serie aanze en 7. XBMC

Nadere informatie

Handleiding. Inhoudsopgave

Handleiding. Inhoudsopgave Handleiding Inhoudsopgave 1. De Streamer aansluiten 2. Opstarten en afsluiten van De Streamer 3. De afstandsbediening 4. Aanmelden op netwerk (WIFI) 5. Beeldscherm kalibreren 6. Opschonen cache (tijdelijk

Nadere informatie

Welkom! Dit is TV. Op onze website vindt u via www.ditistv.nl/help uitgebreidere handleidingen en probleemoplossers.

Welkom! Dit is TV. Op onze website vindt u via www.ditistv.nl/help uitgebreidere handleidingen en probleemoplossers. Welkom! Allereerst wensen wij u heel veel plezier met de DIT is TV Box. In deze korte welkomstbrochure leggen wij u stap voor stap uit hoe de Box werkt en hoe u deze aansluit. Op onze website vindt u via

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAM BOX

HANDLEIDING STREAM BOX HANDLEIDING STREAM BOX 1 Inhoud 1. Algemene informatie... 3 2. Eerste gebruik... 3 2.1 De afstandsbediening... 3 3 De stream software installeren... 4 2. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk... 8 3.

Nadere informatie

2.3 YATSE voor ANDROID apparaten (zoals samsung, LG, enz..).

2.3 YATSE voor ANDROID apparaten (zoals samsung, LG, enz..). Hoofdstuk 1. Uw XBMC speler opstarten 1.1 Benodigdheden - Een TV met een HDMI aansluiting, voor het beste resultaat een Full HD TV. Niet noodzakelijk maar wel gewenst, audio apparatuur, voor het beste

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX PRO

HANDLEIDING STREAMBOX PRO HANDLEIDING STREAMBOX PRO Inhoud 1. Algemene informatie... 3 2. Eerste gebruik... 3 2.1 Aansluitingen... 3 2.2 De afstandsbediening... 4 2.3 Internetconnectie installeren... 4 2.4 Schermverhouding aanpassen...

Nadere informatie

DIT is TV Deluxe 4K aansluiten. HDMI kabel/aansluiting. B Internetkabel/aansluiting Geen internetkabel? Stel dan uw WiFi in (zie onderaan deze pagina)

DIT is TV Deluxe 4K aansluiten. HDMI kabel/aansluiting. B Internetkabel/aansluiting Geen internetkabel? Stel dan uw WiFi in (zie onderaan deze pagina) Welkom! Allereerst wensen wij u heel veel plezier met uw nieuwe DIT is TV Deluxe 4K. In deze korte welkomstbrochure leggen wij u stap voor stap uit hoe u alles aansluit. Veel kijkplezier gewenst! Het Dit

Nadere informatie

www.playnowbox.nl Pagina 1 van 24

www.playnowbox.nl Pagina 1 van 24 www.playnowbox.nl Pagina 1 van 24 Pagina 2 van 24 PlayNow Box 1. Uitpakken en aansluiten 2. Afstandsbediening leren kennen 3. Opstarten 4. Internet instellen 5. In gebruik nemen 6. Een film of serie aanze

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX 4K

HANDLEIDING STREAMBOX 4K HANDLEIDING STREAMBOX 4K 1 Inhoud 1. Algemene informatie... 3 2. Eerste gebruik... 3 2.1 De afstandsbediening... 5 3 De stream software installeren... 6 4. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk... Fout!

Nadere informatie

Thank you for using StreamOn! Handleiding StreamOn Player

Thank you for using StreamOn! Handleiding StreamOn Player Thank you for using StreamOn! Handleiding StreamOn Player Disclaimer: Er zijn add-ons die auteursrechtelijk beschermd materiaal aanbieden zoals films en tv series. Wij willen op geen enkele wijze piraterij

Nadere informatie

1 Beheren van host: Host lijst. Toevoegen van een host. XMBC/Kodi. QR code. Cloud save. Bewerken van host. Verwijderen van host. Selecteer een host.

1 Beheren van host: Host lijst. Toevoegen van een host. XMBC/Kodi. QR code. Cloud save. Bewerken van host. Verwijderen van host. Selecteer een host. 1 P a g e Beheren van host: 1 Host lijst. Selecteer een host in de lijst om deze te bewerken, te verwijderen of te selecteren. 2 Toevoegen van een host. Druk op de plus toets om een nieuw host toe te voegen.

Nadere informatie

HANDLEIDING GRATIS STREAM BOX

HANDLEIDING GRATIS STREAM BOX HANDLEIDING GRATIS STREAM BOX 1 Inhoud Algemene informatie... 3 1. Eerste Gebruik... 3 2. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk 7 3. Streambox verbinden met internetkabel... 8 4. Schermverhouding aanpassen...

Nadere informatie

Het instellen van uw TV Box. Handleiding Android KitKat/TV Box M8/M8S

Het instellen van uw TV Box. Handleiding Android KitKat/TV Box M8/M8S Het aansluiten van uw TV Box 1. Sluit de TV Box aan middels een HDMI-kabel op de HDMI-poort van uw TV Box en televisie 2. Gaat u gebruik maken van een ethernetkabel sluit deze dan aan op de ethernetpoort

Nadere informatie

Aan te raden Kodi addons voor films en series? Ice Films Exodus ccloudtv (stream diverse TV zenders uit het buitenland)

Aan te raden Kodi addons voor films en series? Ice Films Exodus ccloudtv (stream diverse TV zenders uit het buitenland) Waar vind je de geïnstalleerde addons? Bij het openen van Kodi zie je bij elke hoofdcategorie (pictures, videos, music etc.) een tabje Addons. Klik hier op om alle geïnstalleerde addons terug te vinden.

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding OnlineTv

Inhoud. Handleiding OnlineTv Inhoud Inleiding... 2 Voorwaarden... 2 Aansluiten van OnlineTV... 3 Draadloze aansluiting... 4 Beeldscherm kalibreren... 5 Geluid Instellen... 5 Gebruik... 6 Afstandsbediening... 7 Storingen & Oplossingen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding WIFI camera

Gebruikershandleiding WIFI camera Gebruikershandleiding WIFI camera 1 Gefeliciteerd met de aanschaf van uw nieuwe nestkast met Wifi camera. Wanneer u deze instructies heeft gelezen en nageleefd, bent u klaar om de vogels in uw tuin een

Nadere informatie

PnP IP/Network Camera

PnP IP/Network Camera PnP IP/Network Camera Quick Install Handleiding PnP T series Deze handleiding is van toepassing op de volgende modellen: EP-PM12WP EP-M30WP EP-P22WP HD EP-P22W EP-P10W EP-M04WP EP-PT09IP EP-M12WP EP-PM11WP

Nadere informatie

ATV Full HD TV Stick. Gebruikershandleiding.

ATV Full HD TV Stick. Gebruikershandleiding. ATV Full HD TV Stick Gebruikershandleiding http://europe.mygica.com 1 Inhoud Snelle installatiehandleiding...3 Stroom en HDMI aansluiten...4 KR-34 afstandsbediening...4 Eerste gebruik...5 Deel 1: Inschakelen...5

Nadere informatie

HANDLEIDING Streamnet Box Pro

HANDLEIDING Streamnet Box Pro HANDLEIDING Streamnet Box Pro Inhoudsopgave 1. Algemene Informatie... 3 2. De Streamnet Box Pro voor het eerst gebruiken... 4 2.2 De afstandsbediening... 5 2.3 Installeren van internetconnectie... 6 2.4

Nadere informatie

Streamgids Vision mediabox.nl. De ultieme gids voor optimaal streamplezier

Streamgids Vision mediabox.nl. De ultieme gids voor optimaal streamplezier Streamgids Vision mediabox.nl De ultieme gids voor optimaal streamplezier Robbie Beekman, Augustus 2016 Inhoudsopgave 1. Hoe sluit ik de mediabox aan? 2. Hoe vindt ik mijn favoriete films en series? 3.

Nadere informatie

Handleiding XBMC / KODI

Handleiding XBMC / KODI Handleiding XBMC / KODI Instellingen mediaspeler Bij de voor geïnstalleerde mediaspelers Instellingen mediaplayer Android Wanneer u de mediaplayer aanzet komt u in het hoofdscherm van Android. Dit is de

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX 4K

HANDLEIDING STREAMBOX 4K HANDLEIDING STREAMBOX 4K Inhoud 1. Algemene informatie... 3 2. Eerste gebruik... 3 2.1 Aansluitingen... 3 2.2 De afstandsbediening... 4 2.3 Internetconnectie installeren... 4 2.4 Schermverhouding aanpassen...

Nadere informatie

X9 Extended Software Installatie procedure Inhoudsopgave

X9 Extended Software Installatie procedure Inhoudsopgave X9 Extended Software Installatie procedure Inhoudsopgave 1. Mediaplayer (Android) V1 en V2 installatie procedure Pagina 2 2. X9 Open Elec/IOS/PC installatie procedure.. Pagina 10 3. Kodi/X9 Installer onder

Nadere informatie

TV Afstandsbediening. De volgende functies zijn van toepasinge op uw afstandsbediening.

TV Afstandsbediening. De volgende functies zijn van toepasinge op uw afstandsbediening. TV Afstandsbediening Indien u TvV HDMI-CEC ondersteuning heeft dan is uw TV in staat om signalen via de HDMI kabel door te geven aan aangesloten apparaten. Of uw TV HDMI-CEC ondersteunt is vrij eenvoudig

Nadere informatie

Raspberry Pi met de mediasoftware XBMC

Raspberry Pi met de mediasoftware XBMC Raspberry Pi met de mediasoftware XBMC De Raspberry PI is een minicomputer die wij hebben ingericht als mediaplayer door hierin een SD-kaart met XBMC te installeren. Door de grote flexibiliteit is het

Nadere informatie

Installatie-instructie Kodi 17.1 (Krypton) met Dizidoos build.

Installatie-instructie Kodi 17.1 (Krypton) met Dizidoos build. Installatie-instructie Kodi 17.1 (Krypton) met Dizidoos build. Deze handleiding beschrijft de snelle en eenvoudige installatie van Kodi 17.1 Krypton (laatste versie) met een volledig Nederlandse build

Nadere informatie

H2.64 DVR Handleiding voor de smartphone. Versie: 1.1 Status: For review

H2.64 DVR Handleiding voor de smartphone. Versie: 1.1 Status: For review H2.64 DVR Handleiding voor de smartphone Versie: 1.1 Status: For review Om de camera beelden van de DVR op de smartphone te zien zijn er een aantal eisen vooraf. Binnen netwerk Voor binnen het netwerk

Nadere informatie

ENMESH EMR3000 GEBRUIKERSHANDLEIDING

ENMESH EMR3000 GEBRUIKERSHANDLEIDING ENMESH EMR3000 GEBRUIKERSHANDLEIDING STAP 1 Het installatieproces dat beschreven staat in deze handleiding, kan op zowel Android als Apple ios apparaten toegepast worden. Voor Android apparaten opent u

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX

HANDLEIDING STREAMBOX HANDLEIDING STREAMBOX 1 Inhoud 1. Algemene informatie... 3 2. Eerste gebruik... 3 2.1 De afstandsbediening... 3 3 De stream software installeren... 4 4. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk... 8 5.

Nadere informatie

Handleiding Kodi Wat is Kodi? Mediaspeler aansluiten Kodi opstarten

Handleiding Kodi Wat is Kodi? Mediaspeler aansluiten Kodi opstarten Handleiding Kodi Als u een mediaspeler met Android aanschaft bij imediabox.nl, hebt u een app nodig om films, series en muziek op uw televisie te bekijken. De gratis applicatie Kodi (voorheen XBMC) is

Nadere informatie

DRAADLOZE HDMI STICK

DRAADLOZE HDMI STICK DRAADLOZE HDMI STICK G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Ondersteuning na aankoop. Gefeliciteerd met de aankoop van deze Draadloze HDMI Stick. Met de aankoop van dit apparaat krijgt u niet alleen een 3-jarige

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

Installatiehandleiding App NarrowCastingDisplay.nl

Installatiehandleiding App NarrowCastingDisplay.nl Pioen Partners Installatiehandleiding App NarrowCastingDisplay.nl Handleiding NarrowCastingDisplay.nl (bijgewerkt november 2016) 1 Voorwoord In deze installatiehandleiding voor de App van NarrowCastingDisplay.nl.

Nadere informatie

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen Introductie QSIT Owncloud is de hollandse en 100% privacy-veilige variant van Dropbox of Google Drive. Het stelt u in staat om vanaf elk apparaat aan dezelfde bestanden te werken. Omdat wij onze servers

Nadere informatie

GEWOON ZELF INSTALLEREN. STAP VOOR STAP INTERACTIEVE TV INSTALLEREN EN GEBRUIKEN.

GEWOON ZELF INSTALLEREN. STAP VOOR STAP INTERACTIEVE TV INSTALLEREN EN GEBRUIKEN. Installatiehandleiding GEWOON ZELF INSTALLEREN. STAP VOOR STAP INTERACTIEVE TV INSTALLEREN EN GEBRUIKEN. STAP VOOR STAP INTERACTIEVE TV INSTALLEREN EN GEBRUIKEN WELKOM BIJ CAIWAY. Hartelijk dank voor uw

Nadere informatie

EN Versie: 1.0. H.264 Handleiding

EN Versie: 1.0. H.264 Handleiding EN Versie: 1.0 H.264 Handleiding Inhoud Hardware... 2 ios View... 2 Android View... 5 PC View... 9 Contact... 11 1 Hardware verbindingen 1. Schroef de antenne in de achterkant van de camera en draai rechtop.

Nadere informatie

In dit hoofdstuk leggen we stap voor stap uit hoe je XBMC op je pc of laptop installeert.

In dit hoofdstuk leggen we stap voor stap uit hoe je XBMC op je pc of laptop installeert. Handleiding Windows Gefeliciteerd! Vanaf nu kun je op elke gewenst moment je favoriete films en series bekijken vanachter je laptop of pc, helemaal gratis! Nieuwe films en series worden dagelijks toegevoegd

Nadere informatie

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Inhoudsopgave Fase 1: maak een backup... 3 Fase 2: Installatie TouchSpeak 10 op PC... 5 Fase 3: Updaten TouchSpeak 10 op PC... 6 Fase 4: TouchSpeak

Nadere informatie

Handleiding M7 MZ-101 Interactieve hd-ontvanger.

Handleiding M7 MZ-101 Interactieve hd-ontvanger. Handleiding M7 MZ-101 Interactieve hd-ontvanger. Handleiding M7 Versie 160915 Instellen van de afstandsbediening Stap voor stap uw afstandsbediening instellen LED-lampje Bedien ook uw TV met de Stipte

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne

INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne Inleiding NLEIDING De Nauticwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne.

Nadere informatie

Handleiding HBO GO V.2

Handleiding HBO GO V.2 Handleiding HBO GO V.2 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 2 Ophalen HBO GO Ipad applicatie in de App Store. 3 Ophalen HBO GO Android Tablet applicatie in de Google Play Store.. 4 HBO GO Registreren en Inloggen..

Nadere informatie

Handleiding telewerken GGD Amsterdam

Handleiding telewerken GGD Amsterdam Handleiding telewerken GGD Amsterdam Versie 1.4 Mei 2014 Door Dennis Smith Inhoud 1. Benodigdheden... 3 2. Met een browser... 4 3. Windows Apparaten... 6 4. De Citrix receiver installeren... 6 5. De Citrix

Nadere informatie

Mi-light WiFi ibox Configuratie. Download de Mi-light 3 App. Stap 2: Installeer uw led spots, strips of lampen. Sluit Wifi module aan

Mi-light WiFi ibox Configuratie. Download de Mi-light 3 App. Stap 2: Installeer uw led spots, strips of lampen. Sluit Wifi module aan Mi-light WiFi ibox Configuratie Bedankt voor uw aankoop. Deze brochure bevat alle informatie omtrent het configureren van de Milight Wifi Box (ibox) en bijbehorende verlichting. Met de Milight 3 App kan

Nadere informatie

Edimax Gemini Upgradepakket Wi-Fi-roaming voor thuis RE11 Snelstartgids

Edimax Gemini Upgradepakket Wi-Fi-roaming voor thuis RE11 Snelstartgids Edimax Gemini Upgradepakket Wi-Fi-roaming voor thuis RE11 Snelstartgids 02-2017 / v2.0 I. Productinformatie I-1. Inhoud van de verpakking - RE11S x 2 - CD met meertalige QIG en gebruikershandleiding -

Nadere informatie

WELKOM in het Computercafé

WELKOM in het Computercafé WELKOM in het Computercafé Casten en Streamen E-mail adres opgegeven? Deze informatie wordt toegezonden per e-mail Chromecast Arend Bretveld 21 maart 2019 Wat gaan we doen - Wat is Google Chromecast -

Nadere informatie

HANDLEIDING MINIX NEO X6 ANDROID TV BOX

HANDLEIDING MINIX NEO X6 ANDROID TV BOX HANDLEIDING MINIX NEO X6 ANDROID TV BOX Bedankt voor de aankoop van de Minix Neo X6 Android TV Box. Wij hebben ons uiterste best gedaan om uw X6 zo compleet mogelijk te leveren. De belangrijkste instellingen

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 Inhoudsopgave 1 Enterprise Drive installeren...3 2 Enterprise Drive voor de eerste maal opstarten...3 3 Deelnemen aan Spaces (Een uitnodiging

Nadere informatie

CleverLoop Security Systeem. Gebruikershandleiding

CleverLoop Security Systeem. Gebruikershandleiding CleverLoop Security Systeem Gebruikershandleiding 1 Inhoudsopgave Systeem vereisten 3 Setup Account 4 Network Connectie Schematisch 6 A - Alleen met behulp van router 7 B - Met behulp van de tweede router

Nadere informatie

MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2

MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2 SNELSTARTGIDS MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN INHOUD 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2 3. TERUG GAAN NAAR HET VORIGE SCHERM 3 4. DIREKT

Nadere informatie

SNEL HANDLEIDING KIT-2BNVR2W

SNEL HANDLEIDING KIT-2BNVR2W KIT-2BNVR2W Opstarten van het camera bewakingssysteem. 1. Sluit een monitor aan op de NVR (monitor niet inbegrepen in de KIT). 2. Sluit de NVR aan op het netwerk. 3. Sluit de NVR aan op het lichtnet met

Nadere informatie

GEWOON ZELF INSTALLEREN. STAP VOOR STAP INTERACTIEVE TV INSTALLEREN EN GEBRUIKEN.

GEWOON ZELF INSTALLEREN. STAP VOOR STAP INTERACTIEVE TV INSTALLEREN EN GEBRUIKEN. Installatiehandleiding GEWOON ZELF INSTALLEREN. STAP VOOR STAP INTERACTIEVE TV INSTALLEREN EN GEBRUIKEN. STAP VOOR STAP INTERACTIEVE TV INSTALLEREN EN GEBRUIKEN WELKOM BIJ CAIWAY. Hartelijk dank voor uw

Nadere informatie

Handleiding. Phera. Quick Start Handleiding Phera Versie 1.8. Aanvullende informatie. Artikelnummer: PHERA. Versie: Mei 2016

Handleiding. Phera. Quick Start Handleiding Phera Versie 1.8. Aanvullende informatie. Artikelnummer: PHERA. Versie: Mei 2016 Handleiding Phera Quick Start Handleiding Phera Versie 1.8 Aanvullende informatie Artikelnummer: PHERA Versie: Mei 2016 ARAS Security B.V. Postbus 218 5150 AE Drunen NL Thomas Edisonweg 5 5151 DH Drunen

Nadere informatie

Ondersteuning. Bedankt dat u voor NETGEAR-producten hebt gekozen.

Ondersteuning. Bedankt dat u voor NETGEAR-producten hebt gekozen. Aan de slag Ondersteuning Bedankt dat u voor NETGEAR-producten hebt gekozen. Zoek nadat u uw product hebt geïnstalleerd het serienummer op het etiket van uw product op en gebruik dit om uw product te registreren

Nadere informatie

JPTrainControl. JPTrainControl versie Alpha. Eerste kennismaking

JPTrainControl. JPTrainControl versie Alpha. Eerste kennismaking JPTrainControl JPTrainControl versie 5.2.4 Alpha 28 april 2019 Eerste kennismaking De eerste kennismaking met JPTrainControl, wat doet het en hoe gebruik ik het de eerste keer. JPTrain V5.2.4. April 2019

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote

Nadere informatie

Aan de slag. Deze snelgids is voor de ClickToPhone software versie 83 of hoger.

Aan de slag. Deze snelgids is voor de ClickToPhone software versie 83 of hoger. Aan de slag Deze snelgids omschrijft hoe de ClickToPhone software moet worden geïnstalleerd, de Bluetooth hardware met de telefoon moet worden gekoppeld en hoe een gebruikersniveau moet worden gekozen.

Nadere informatie

Handleiding installatie iphone en ipad

Handleiding installatie iphone en ipad Handleiding installatie iphone en ipad Inhoud Inleiding... 2 Installatie en configuratie iphone en ipad... 3 Vooraf icloud back-up maken... 3 Nieuw toestel configureren... 4 Installatie BlackBerry UEM

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER 1. Inleiding Om toegang te krijgen tot het systeem van de Orde van Architecten Vlaamse Raad waarmee u uw digitaal visum kan verkrijgen, dient u te beschikken over een

Nadere informatie

EnGenius EMR3000 Gebruikershandleiding

EnGenius EMR3000 Gebruikershandleiding EnGenius EMR3000 Gebruikershandleiding Stap 1 : In deze handleiding wordt gebruik gemaakt van android, maar is tevens toe te passen voor Apple ios apparaten. Open de App store. (Voor android apparaten

Nadere informatie

Zmodo Zsight Android handleiding

Zmodo Zsight Android handleiding Zmodo Zsight Android handleiding -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 Inhoudsopgave 1. Software installatie...3 1.1

Nadere informatie

Gebruikershandleiding TV-ontvanger. Versie: Oktober 2017 Onder voorbehoud van wijzigingen Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend

Gebruikershandleiding TV-ontvanger. Versie: Oktober 2017 Onder voorbehoud van wijzigingen Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend Gebruikershandleiding TV-ontvanger Versie: Oktober 2017 Onder voorbehoud van wijzigingen Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend VOORKANT TV-ONTVANGER Op de voorkant van de TV-ontvanger kunnen

Nadere informatie

Hou je MINIX NEO model in topconditie en klik met een regelmaat op de Wireless Update knop van MINIX.

Hou je MINIX NEO model in topconditie en klik met een regelmaat op de Wireless Update knop van MINIX. Hou je MINIX NEO model in topconditie en klik met een regelmaat op de Wireless Update knop van MINIX. Zo hou jij jouw MINIX* in topconditie: Start je MINIX op Ga naar de Wireless-update app en klik erop.

Nadere informatie

Voorbereiden: dingen om rekening mee te houden

Voorbereiden: dingen om rekening mee te houden WINDOWS 10 (HER)INSTALLATIE Voorbereiden: dingen om rekening mee te houden Het is niet verstandig de installatie zomaar te starten, dit moet u goed voorbereid doen. Hieronder staan punten waar u rekening

Nadere informatie

Solcon TV menu. Uitgebreide handleiding. Amino A140. TV-ontvanger. solcon.nl

Solcon TV menu. Uitgebreide handleiding. Amino A140. TV-ontvanger. solcon.nl Solcon TV menu Amino A140 TV-ontvanger Uitgebreide handleiding solcon.nl 2 INHOUD 1. Specificaties Amino A140 4 1.1 Gegevens 4 1.2 Aansluitschema Amino A140 5 2. Functies van de afstandsbediening 6 3.

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

Bestnr. 87 44 74 JOY-IT Smart PC stick

Bestnr. 87 44 74 JOY-IT Smart PC stick Bestnr. 87 44 74 JOY-IT Smart PC stick Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar gemaakt,

Nadere informatie

Thuis het beste beeld en geluid?

Thuis het beste beeld en geluid? www.hcc.nl/home-entertainment Syllabus home entertainment Thuis het beste beeld en geluid? Deze syllabus geeft achtergrondinformatie over de lezing home entertainment. De onderwerpen die aan bod komen

Nadere informatie

1 Aansluiten op uw TV. Sluit de HDMI poort van de SmarTVstick aan op een HDMI poort van uw TV

1 Aansluiten op uw TV. Sluit de HDMI poort van de SmarTVstick aan op een HDMI poort van uw TV Stenmark SmarTVstick Handleiding: Inhoudsopgave 1 SmarTVstick aansluiten op een TV 2 Voeding aansluiten Externe apparaten 3 Verbinding met de muis Gebruik 4 Verbinding met het netwerk 5 Schermresolutie

Nadere informatie

HANDLEIDING SIMI AKTISYS

HANDLEIDING SIMI AKTISYS LESKIST SPORT EN BEWEGING HANDLEIDING SIMI AKTISYS Deze handleiding hoort bij de leskist Sport en Beweging. Onderdeel van deze leskist is het softwarepakket Simi Aktisys, met de bijbehorende hardware (o.a.

Nadere informatie

Snelstartgids voor Easy4ip C-serie thuiscamera

Snelstartgids voor Easy4ip C-serie thuiscamera Snelstartgids voor Easy4ip C-serie thuiscamera V 1.0.2 1 Inhoud Apparaat 1 USB kabel 1 Voedingsadapter 1 QSG 1 Montageplaat 1 Schroevent 1 1 2 Kenmerken van het product Afbeelding 2 1 Afbeelding 2 2 Afbeelding

Nadere informatie

Installatie van Linux Mint 13

Installatie van Linux Mint 13 Installatie van Linux Mint 13 De installatie van Linux Mint 13 is zeer eenvoudig. Download de Mint 13 DVD ISO image van http://www.linuxmint.com/download.php en brand deze op een dvd en start uw computer

Nadere informatie

Mobiele App voor VERSA alarmsystemen Versa_control_qs_nl 07/16. Configuratie handleiding

Mobiele App voor VERSA alarmsystemen Versa_control_qs_nl 07/16. Configuratie handleiding VERSA CONTROL Mobiele App voor VERSA alarmsystemen Versa_control_qs_nl 07/16 Configuratie handleiding Het VERSA, VERSA IP en VERSA Plus alarmsysteem kan ook worden bediend vanaf een mobiel apparaat (Smartphone

Nadere informatie

Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software:

Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: Counterpath Bria SIP client. Net2 Entry Configuration Utility (SIP

Nadere informatie

Handleiding WiFi. RR Trading B.V.

Handleiding WiFi. RR Trading B.V. Handleiding WiFi RR Trading B.V. Rev.05 Inhoudsopgave 1. Voorbeeld van de werking... 3 2. Benodigde materialen en informatie... 3 3. Mededeling... 4 4. Gebruiksvoorwaarden... 4 5. Registreren... 5 6. Externe

Nadere informatie

Handleiding. Set-Top Box HD Set-Top Box HD met opname

Handleiding. Set-Top Box HD Set-Top Box HD met opname Handleiding. Set-Top Box HD Set-Top Box HD met opname US Amino Communications Ltd Lees op uw gemak eerst deze handleiding door! Inhoudsopgave. 4. Start omzetting 5. Omzetten Set-Top Box HD 6. Omzetten

Nadere informatie

INHOUD DIT ZIT IN HET INSTALLATIEPAKKET 04 AANSLUITEN TV-ONTVANGER 05 INSTALLATIE YOUFONE TV APP 09 EXTRA HULP NODIG? 10

INHOUD DIT ZIT IN HET INSTALLATIEPAKKET 04 AANSLUITEN TV-ONTVANGER 05 INSTALLATIE YOUFONE TV APP 09 EXTRA HULP NODIG? 10 INSTALLATIEHULP TV INHOUD DIT ZIT IN HET INSTALLATIEPAKKET 04 AANSLUITEN TV-ONTVANGER 05 OPTIE 1 Tv-ontvanger aansluiten via vaste internetaansluiting 06 OPTIE 2 Tv-ontvanger draadloos aansluiten 07 INSTALLATIE

Nadere informatie