H2.64 DVR Handleiding voor de smartphone. Versie: 1.1 Status: For review

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "H2.64 DVR Handleiding voor de smartphone. Versie: 1.1 Status: For review"

Transcriptie

1 H2.64 DVR Handleiding voor de smartphone Versie: 1.1 Status: For review

2 Om de camera beelden van de DVR op de smartphone te zien zijn er een aantal eisen vooraf. Binnen netwerk Voor binnen het netwerk dient u de DVR en uw smartphone te kunnen verbinden aan een WIFI- Accespoint of een WIFI Router(draadloos). De DVR dient wel met een fysieke netwerkkabel verbonden te worden. Op de smartphone dient er een app geïnstalleerd te worden genaamd MEye hiervan zijn verschillende edities beschikbaar, op de website kunt u de documentatie en de geschikte editie vinden voor uw smartphone. Voor de ipod/iphone 2.0+ raden we vmeyeplus aan. Deze biedt de mogelijkheid aan om vier camera s tegelijk te volgen, heeft de optie om met meerdere DVR s te verbinden en snapshots(foto s) te maken die dan in de Foto s app te vinden zijn. Buiten netwerk Als u buiten uw netwerk de DVR wilt bereiken met uw smartphone dient u de DVR aan het internet aan te sluiten dit doormiddel van een router. De router heeft dan wel wat aanpassingen nodig aan de instellingen genaamd port forwarding. Raadpleeg van te voren de handleiding van uw router of Port forwarding mogelijk is, sommige internet providers leveren alles in een kastjes waar dit niet meer instelbaar is. Tenzij uw router direct aan het internet verbonden is (zonder tussen komst van een router) zult u te maken krijgen met twee soorten IP adressen een bedoelt voor het binnen netwerk(voor de netwerk apparaten) en een voor het buiten netwerk(het internet). Om in plaats telkens op te zoeken welk buiten IP adres u hebt is het handig een DDNS account aan te maken bij bijvoorbeeld no-ip.com en deze in te voeren in de DVR. Dit zorgt ervoor dat u enkel een zelf bedacht naam adres (bijvoorbeeld henksdvr.no-ip.org) in plaats van en numeriek adres (bijvoorbeeld ) dat telkens wisselt. Overigens moet voor de smartphone net als bij het binnen netwerk de zelfde toepasselijke app worden geïnstalleerd. Voordat we beginnen is het sterk aangeraden om eerst de gebruikersaccounts admin en guest te voorzien van een wachtwoord. Gebruiker accounts wijzigen - Wachtwoord: 1). Login als admin op de DVR 2). Open de Main Menu (dit kan met rechter muis klik of met de menu knop) 3). Navigeer naar Advanced 4). Navigeer naar Account 5). Kies Modify PW. 6). Kies een gebruiker (bijvoorbeeld admin of guest) 7). Vul de oude en tweemaal het nieuwe wachtwoord in 8). Kies voor OK en noteer het nieuwe wachtwoord 9). Kies voor Cancel 10). Kies voor Logout 11). Kies voor Logout (einde wachtwoord wijzigen)

3 Werkzaamheden voor het binnen netwerk: 1). Sluit de DVR aan het netwerk met een netwerkkabel 2). Login als admin op de DVR 3). Open de Main Menu (dit kan met rechter muis klik of met de menu knop) 4). Navigeer naar System 5). Navigeer naar Network 6). Activeer DHCP Enabled 7). Kies voor OK 8). Navigeer nogmaals naar Network 9). Controleer of het IP Address gewijzigd is (zo niet controleer of alles aangesloten is) 10). Begint het nieuwe IP Address met 172. of 192. of 10. dan zit je goed, begint het met 0. of 127. dan zul u zelf een IP Adres moeten bedenken die binnen uw netwerk omgeving hoort, of contact opnemen met uw netwerk beheerder. 11). Deactiveer DHCP Enabled (de DVR heeft zo een staties IP adres) 12). Verander de TCP/Media Port (standaard 34567) naar bijvoorbeeld ). Verander de HTTP Port (standaard 80) naar bijvoorbeeld ). Optioneel kunt u de HS Download aan zetten als u opnames van de DVR wilt kopiëren naar een PC aangesloten aan het binnen netwerk(hiervoor zult u wel de bijgeleverde CMS software moeten installeren op de PC) 15). Noteer het IP Address voor later gebruik (De TCP/Media Port kunt u noteren voor het CMS software en het HTTP Port kunt u noteren als u vanuit Internet Explorer de DVR wilt benaderen) 16). Kies voor OK 17). U wordt gevraagd om opnieuw op te starten, Kies voor OK 18). Login als admin op de DVR 19). Open de Main Menu (dit kan met rechter muis klik of met de menu knop) 20). Navigeer naar System 21). Navigeer naar NetService 22). Verander de Mobile Monitor Port (standaard 34599) naar bijvoorbeeld ). Noteer het nieuw ingevoerde Mobile Monitor Port (deze heeft u nodig voor uw smartphone) 24). Kies voor OK 25). Kies voor Cancel 26). Kies voor Logout 27). Kies voor Logout (einde DVR gedeelte) 28). Maak met uw smartphone verbinding met uw draadloos netwerk (raadpleeg de handleiding van uw netwerk en smartphone) 29). Installeer op uw smartphone de toepasselijke gratis MEye app van (voor de iphone is gaat dat het via de App Store,vervolgens zoek, type in vmeyeplus, kies vmeyeplus, kies Installeer ) 30). Start uw MEye app op uw smartphone 31). Toets de Configuratie knop in (een icoon met een tandwiel) 32). Toets op Add 33). Bedenk een herkenbare naam voor uw DVR (bijvoorbeeld DVR Ingang ) 34). Vul bij Address het IP Address dat u genoteerd heeft bij punt 15 35). Vul bij Port het Mobile Monitor Port dat u genoteerd heeft bij punt 23

4 36). Vul bij User ID de gebruikersnaam in van de DVR (standaard admin of guest ) 37). Vul bij Password het wachtwoord in van de gekozen gebruiker 38). Vul bij MaxChannel in hoeveel camera s uw DVR kan aansluiten 39). Toets op Save 40). Toets op Back 41). Toets op een van de vier plussen (dit is waar de beelden komen) 42). Toets op uw DVR-naam (bijvoorbeeld DVR Ingang ) 43). Kies een actieve camera en toets daar op 44). Als alles goed is gegaan krijgt u kort een draaiende cirkel waarna het beeld van de camera verschijnt.(zo niet dan dient u alle genoemde instellingen na te gaan op uw DVR en bij Main Menu=>System=>Encode te controleren of de Extra Stream is geactiveerd) 45). Einde binnen netwerk.

5 Werkzaamheden voor het buiten netwerk: 1). Sluit de DVR aan het netwerk met een netwerkkabel 2). Login als admin op de DVR 3). Open de Main Menu (dit kan met rechter muis klik of met de menu knop) 4). Navigeer naar System 5). Navigeer naar Network 6). Activeer DHCP Enabled 7). Kies voor OK 8). Navigeer nogmaals naar Network 9). Controleer of het IP Address gewijzigd is (zo niet controleer of alles aangesloten is) 10). Begint het nieuwe IP Address met 172. of 192. of 10. dan zit je goed, begint het met 0. of 127. dan zul u zelf een IP Adres moeten bedenken die binnen jouw netwerk omgeving hoort, of contact opnemen met uw netwerk beheerder. 11). Deactiveer DHCP Enabled (de DVR heeft zo een staties IP adres) 12). Verander de TCP/Media Port (standaard 34567) naar bijvoorbeeld ). Verander de HTTP Port (standaard 80) naar bijvoorbeeld ). Optioneel kunt u de HS Download aan zetten als u opnames van de DVR wilt kopiëren naar een PC aangesloten aan het binnen netwerk(hiervoor zult u wel de bijgeleverde CMS software moeten installeren op de PC) 15). Noteer het IP Address voor later gebruik (De TCP/Media Port kunt u noteren voor het CMS software en het HTTP Port kunt u noteren als u vanuit Internet Explorer de DVR wilt benaderen) 16). Kies voor OK 17). U wordt gevraagd om opnieuw op te starten, Kies voor OK 18). Login als admin op de DVR 19). Open de Main Menu (dit kan met rechter muis klik of met de menu knop) 20). Navigeer naar System 21). Navigeer naar NetService 22). Verander de Mobile Monitor Port (standaard 34599) naar bijvoorbeeld ). Noteer het nieuw ingevoerde Mobile Monitor Port (deze heeft u nodig voor uw smartphone) 24). Kies voor OK 25). Kies voor Cancel 26). Kies voor Logout 27). Kies voor Logout (einde eerste DVR gedeelte) 28). Start met uw moderne elektronica (PC/Laptop/iPad/etc.) een web browser op 29). Navigeer naar 30). Klik of toets op No-IP Free 31). Bij het invoerveld Sign Up for No-IP FREE! vult u uw adres in 32). Klik of toets op Sign Up Now! 33). Vul het formulier in en noteer op papier uw Username en Password 34). Controleer uw en volg de web-link die er instaat om uw account bij No-IP te actieveren 35). Login op de No-IP website 36). Klik of toets op Add a Host 37). Bedenk en vul in een Hostname en kies een domeinnaam (bijvoorbeeld henksmarmer.zapto.org) 38). Noteer uw ingevulde hostname.domeinnaam (bijvoorbeeld henksmarmer.zapto.org)

6 39). Klik of toets op Create Host 40). U ziet nu uw aangemaakte hostname.domeinnaam en uw buiten IP adres 41). Noteer uw buiten IP adres 42). Klik of toets logout en sluit uw browser (einde aanmaken No-IP account) 43). Ga naar uw DVR en login als admin 44). Open de Main Menu (dit kan met rechter muis klik of met de menu knop) 45). Navigeer naar System 46). Navigeer naar NetService 47). Kies DDNS 48). Kies bij DDNS Type voor No-IP 49). Activeer Enable 50). Vul bij Domain Name uw genoteerde hostname.domeinnaam(bijvoorbeeld henksmarmer.zapto.org) van punt 38 in 51). Vul bij Username en Password uw genoteerde Username en Password van punt 33 in 52). Kies voor OK 53). Kies voor Cancel 54). Kies voor Logout 55). Kies voor Logout (einde DVR gedeelte) 56). Port forwarden (Uw router moet nog weten welke Port(en) we van de DVR genoteerd hebben die we graag van buiten af willen bereiken) 57). Omdat er duizenden verschillende routers in omloop zijn die elk het ietsjes anders doen, verzoeken wij u om de handleiding van uw router te raadplegen over het port forwarden (digitale handleidingen van routers en uitleg over Port forwarden kunt u vinden op 58). Voor de smartphone dient u de Mobile Monitor Port van punt 22 te forwarden naar het IP adres van de DVR (zie punt 15), kies voor de optie beide(tcp en UDP) in uw router menu 59). Voor de eventuele CMS software(alleen op Windows PC) dient u de TCP/Media Port van punt 15 te forwarden naar het IP adres van de DVR (zie punt 15), kies voor de optie beide(tcp en UDP) in uw router menu 60). Niet aan te raden maar mogelijk, voor de Internet Explorer dient u de HTTP Port van punt 15 te forwarden naar het IP adres van de DVR (zie punt 15), kies voor de optie beide(tcp en UDP) in uw router menu 61). Sommige routers hebben een reboot nodig om de nieuwe instellingen van kracht te laten gaan. 62). Pak uw smartphone 63). Installeer op uw smartphone de toepasselijke gratis MEye app van (voor de iphone is gaat dat het via de App Store,vervolgens zoek, type in vmeyeplus, kies vmeyeplus, kies Installeer ) 64). Start uw MEye app op uw smartphone 65). Toets de Configuratie knop in (een icoon met een tandwiel) 66). Toets op Add 67). Bedenk een herkenbare naam voor uw DVR (bijvoorbeeld DVR Ingang ) 68). Vul bij Address de hostname.domeinnaam (bijvoorbeeld henksmarmer.zapto.org) dat u genoteerd heeft bij punt 38 of kies voor het IP adres van punt 41 69). Vul bij Port het Mobile Monitor Port dat u genoteerd heeft bij punt 23 in

7 70). Vul bij User ID de gebruikersnaam in van de DVR (standaard admin of guest ) 71). Vul bij Password het wachtwoord in van de gekozen gebruiker 72). Vul bij MaxChannel in hoeveel camera s uw DVR kan aansluiten 73). Toets op Save 74). Toets op Back 75). Toets op een van de vier plussen (dit is waar de beelden komen) 76). Toets op uw DVR-naam (bijvoorbeeld DVR Ingang ) 77). Kies een actieve camera en toets daar op 78). Als alles goed is gegaan krijgt u kort een draaiende cirkel waarna het beeld van de camera verschijnt.(zo niet dan dient u alle genoemde instellingen na te gaan op uw DVR en bij Main Menu=>System=>Encode te controleren of de Extra Stream is geactiveerd of verlaag de kwaliteit om de bitstream te verkleinen) 79). Einde buiten netwerk.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op ipad.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op ipad. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) Junos Pulse installeren en configureren Pagina 3 4) Een verbinding maken met Junos Pulse Pagina 5 5) Een werkstation op afstand overnemen Pagina 7

Nadere informatie

Workshop - Dynamic DNS De beelden van je IP-camera bekijken via internet

Workshop - Dynamic DNS De beelden van je IP-camera bekijken via internet Workshop - Dynamic DNS De beelden van je IP-camera bekijken via internet In deze workshop Introductie...2 Eminent EM4483 Draadloze Internet Camera...2 Uitleg van de term Dynamic DNS...3 Voordelen van DynDNS...3

Nadere informatie

Handleiding gebruik. Vodafone Power to you

Handleiding gebruik. Vodafone Power to you Handleiding gebruik Vodafone Power to you Hoe werkt internet & bellen? Fijn dat je voor Vodafone Thuis hebt gekozen. In deze gebruikershandleiding lees je precies hoe je Internet & Bellen moet gebruiken.

Nadere informatie

Handleiding Directadmin Resellers

Handleiding Directadmin Resellers Handleiding Directadmin Resellers Inhoud 1. Accounts aanmaken... 3 1.1 Gebruikersnaam en Paswoord... 3 1.2 Wachtwoord... 3 1.3 Domeinnaam... 3 1.4 Pakketnaam... 3 1.5 Ipadres... 3 1.6 E-mail versturen...

Nadere informatie

WACHTWOORD MAKEN & ONTHOUDEN? ZO DOE JE DAT! PRESENTATIE WACHTWOORD MAKEN & ONTHOUDEN? ZO DOE JE DAT!

WACHTWOORD MAKEN & ONTHOUDEN? ZO DOE JE DAT! PRESENTATIE WACHTWOORD MAKEN & ONTHOUDEN? ZO DOE JE DAT! WACHTWOORD MAKEN & ONTHOUDEN? ZO DOE JE DAT! WACHTWOORD MAKEN & ONTHOUDEN? ZO DOE JE DAT! Sterke wachtwoorden zijn vooral lange wachtwoorden. Te lang om te raden of te kraken door mensen en computers.

Nadere informatie

Configuratie Hieronder zie je hoe het hoofdscherm van NewsLeecher er uitziet als je Newsleecher opstart.

Configuratie Hieronder zie je hoe het hoofdscherm van NewsLeecher er uitziet als je Newsleecher opstart. NewsLeecher is een product wat gekocht moet worden, het is dus geen gratis softwarepakket. Er zijn twee verschillende pakketten waar u uit kunt kiezen, het Super search pakket of het Standaard pakket.

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4 2.

Nadere informatie

Thuiswerken op deklas.nu 3 Leerkrachten handleiding

Thuiswerken op deklas.nu 3 Leerkrachten handleiding Thuiswerken op deklas.nu 3 Leerkrachten handleiding Documentgegevens Auteur : Bastiaan Kooij, Marloes de Vetten, Henk Heurter, Bjorn Berfelo Heutink ICT Versie: mei 15 Disclaimer Op de inhoud van deze

Nadere informatie

Minimale systeem eisen De Network Viewer software is ontworpen voor het projecteren van videobeelden. De minimale systeem eisen zijn:

Minimale systeem eisen De Network Viewer software is ontworpen voor het projecteren van videobeelden. De minimale systeem eisen zijn: Introductie De Network Viewer software is speciaal ontworpen om gemakkelijk live en opgenomen beeld van een DM digitale multiplexer te bekijken. De gebruiker kan onder andere: Beelden van zeer hoge kwaliteit

Nadere informatie

My Net. N900 Central Router. Gebruikershandleiding

My Net. N900 Central Router. Gebruikershandleiding My Net N900 Central Router Gebruikershandleiding WD -service en -ondersteuning Mocht u tegen een probleem aanlopen, geef ons dan eerst de kans om dit aan te pakken voordat u dit product retourneert. De

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER 1. Inleiding Om toegang te krijgen tot het systeem van de Orde van Architecten Vlaamse Raad waarmee u uw digitaal visum kan verkrijgen, dient u te beschikken over een

Nadere informatie

Technische Opzet TimeTell versie 8

Technische Opzet TimeTell versie 8 Technische Opzet TimeTell versie 8 TIMETELL BV www.timetell.nl Balen van Andelplein 2 2273 KH, Voorburg 070-3114811 info@timetell.nl Helpdesk 070-3114810 helpdesk@timetell.nl Inhoud 1. Inleiding... 4 2.

Nadere informatie

Deel bergen foto s in Hotmail / Windows Live mail

Deel bergen foto s in Hotmail / Windows Live mail Online foto s delen Tja, dan zit de vakantie er weer (bijna) op. Genoten van de zon, lekker uitgerust, en alle mooie momenten vastgelegd met de camera. Misschien hebt u wel honderden foto's op een geheugenkaartje

Nadere informatie

Hulp nodig? Stk 18040095 - Ref. Macareux - 07/2015

Hulp nodig? Stk 18040095 - Ref. Macareux - 07/2015 Hulp nodig? Stk 18040095 - Ref. Macareux - 07/2015 Welkom! U vindt volgende info in deze brochure: het antwoord op de meest gestelde vragen over Proximus TV en internet. Hou ze altijd bij de hand! In geval

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Multrix Cloud Portal

Gebruikershandleiding. Multrix Cloud Portal Gebruikershandleiding versie: 18 maart 2013 Multrix Cloud Portal Toegang tot uw applicaties en gegevens via het internet Handleiding Multrix Cloud Portal - NED Pagina 1 van 11 Inleiding Dit document biedt

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

Uw persoonlijke gegevens

Uw persoonlijke gegevens Handleiding Uw persoonlijke gegevens Vul hier uw persoonlijke gegevens in. Uit onze bevestigingsbrief: Relatienummer: Type abonnnement: Loginnaam bij XS4ALL: E-mailadres: @xs4all.nl Loginnaam voor ADSL

Nadere informatie

Test Joomla op je PC 1

Test Joomla op je PC 1 1 Disclaimer Bij de samenstelling van dit ebook is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid en correctheid van de informatie die in dit ebook wordt verstrekt. De auteur van dit ebook kan op geen

Nadere informatie

Wireless kabel/dslgatewayrouter. Routeur câble/adsl sans fil

Wireless kabel/dslgatewayrouter. Routeur câble/adsl sans fil P74219df_F5D7230-4_man.qxd 10-03-2003 15:44 Page 1 Wireless kabel/dslgatewayrouter Voor het delen van uw breedband-internetaansluiting en bestanden Routeur câble/adsl sans fil Partagez votre accès Internet

Nadere informatie

Pervasive Server V9 Installatiegids

Pervasive Server V9 Installatiegids Pervasive Server V9 Installatiegids 1 Inhoudsopgave 1. Om te beginnen... 3 2. Systeemeisen... 3 2.1 Server... 3 2.1.1 Hardware... 3 2.1.2 Software... 3 2.2 Client... 3 2.2.1 Hardware... 3 2.2.2 Software...

Nadere informatie

LIVE WEBINAR UITZENDEN

LIVE WEBINAR UITZENDEN LIVE WEBINAR UITZENDEN met Google Hangouts on Air WEBINARGEEK.COM INTRODUCTIE Voor het uitzenden van een live webinar met WebinarGeek heb je een Google account nodig. Dat is nodig omdat er gebruik wordt

Nadere informatie

Over je ereader...5. Wi-Fi gebruiken...14

Over je ereader...5. Wi-Fi gebruiken...14 Handleiding Kobo Aura-gebruikersgids Inhoudsopgave Over je ereader...5 Anatomie van je Kobo ereader...5 Je Kobo ereader opladen...7 Je Kobo ereader opladen met een muuradapter...8 Je Kobo ereader aan-

Nadere informatie

Hoe kan ik extern werken?

Hoe kan ik extern werken? Hoe kan ik extern werken? Versie: 08-06-2015 Inhoudsopgave Hoe kan ik extern werken?... 3 Installatie View Client... 3 Éénmalig instellen van je token (pincode)... 6 Verbinden met de werkplek... 8 Fouten

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Aan de slag met WordPress

Aan de slag met WordPress Aan de slag met WordPress De complete handleiding om eenvoudig een website online te zetten! In slechts enkele stappen, het is heel makkelijk! Copyright 2004-2013 Antagonist B.V. 1 Inhoudsopgave De complete

Nadere informatie

Handleiding Icespy MR software

Handleiding Icespy MR software Handleiding Icespy MR software Versie 4.40.04 Wij danken u voor de aanschaf van deze IceSpy producten en adviseren u om deze handleiding goed door te nemen. 2 INHOUDSOPGAVE: 1. Installeren van de software...

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL. Handleiding KNVB Uitslagen en Programma Widget

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL. Handleiding KNVB Uitslagen en Programma Widget KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Handleiding KNVB Uitslagen en Programma Widget KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Versiebeheer Versie Datum Omschrijving 1.0 Juli 2011

Nadere informatie