Get started! Aan de slag met sociale media

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Get started! Aan de slag met sociale media"

Transcriptie

1 Get started! Aan de slag met sociale media Stap voor stap handleiding 0. Inleiding Deze handleiding hoort bij de workshop 'Get started! Aan de slag met sociale media', die in februarimaart 2012 wordt georganiseerd door Davidsfonds Evenementen, Erfgoeddag Vlaanderen, Forum voor Erfgoedverenigingen, Heemkunde Vlaanderen en Open Monumentendag Vlaanderen. Deze praktische workshop is bedoeld om organisatoren van lokale erfgoedactiviteiten te helpen om hun aanbod ook via sociale media te promoten en zo een ruimer doelpubliek aan te spreken. De handleiding ondersteunt de verschillende activiteiten die tijdens de workshop aan bod komen: een blog maken, een 'fanpage' en een 'event' maken op Facebook, en een profiel aanmaken op Twitter. In deze handleiding is getracht om dit alles te documenteren, als leidraad voor de deelnemers tijdens de workshop, en als geheugensteuntje achteraf. De bedoeling van de handleiding is om het uitvoeren van de verschillende activiteiten stap voor stap te begeleiden. Dit gebeurt op een zeer visuele manier, aan de hand van veel 'screenshots' en een beknopte bijhorende uitleg. In principe is er weinig of geen voorkennis vereist. De drie grote delen (blog, Facebook, Twitter) kunnen ook los van elkaar worden uitgevoerd.

2 1. Een blog maken met wordpress.com Hoewel er nog veel andere blogplatformen zijn, kiezen we in deze workshop voor Wordpress.com. Bij andere systemen is de manier van werken echter zeer gelijkaardig. Het gaat hierbij om een 'gehoste' blog, dit wil zeggen dat er geen eigen software geïnstalleerd moet worden. Het volstaat om een 'account' aan te maken via de website Er bestaat ook een Nederlandstalige versie, die te vinden is op In deze handleiding werd ervoor gekozen om de Nederlandstalige versie te gebruiken. Om te beginnen, moet een account worden aangemaakt via de oranje knop 'Begin hier'. Je krijgt dan onderstaand scherm te zien, waarmee je je kan registreren voor zo'n account.

3 Eerst kies je het adres waarop mensen je blog zullen kunnen vinden. Probeer hiervoor een naam te kiezen die meteen duidelijk aangeeft waarover de blog zal gaan. Wanneer de gewenste naam al door iemand anders werd geregistreerd, krijg je een foutmelding: Is de naam wel nog beschikbaar, kleurt het vakje groen: Kies een gebruikersnaam en een paswoord en vul je adres in. Pas op: je kunt een adres slechts voor één blog gebruiken. Wil je nog een tweede blog maken, gebruik dan een ander adres.

4 Er bestaat ook een betalende versie van wordpress.com, maar om de gratis versie te gebruiken, kies je voor 'create blog' in de rechterkolom. Een nieuw scherm bevestigt dat er een werd gestuurd naar het adres dat je opgaf. Via een link in deze kan je de nieuwe blog nu activeren.

5 Vervolgens ontvang je een tweede met je gebruikersnaam, eventueel het paswoord en enkele nuttige links. Wanneer je de link in de eerste hebt gevolgd, kom je meteen op het administratiepaneel ('dashboard') van de blog terecht. Dit is als het ware de 'achterzijde' van de blog, van waaruit je alles kan beheren.

6 Surf je naar het adres van de aangemaakte blog, dan zul je merken dat er inderdaad een website werd aangemaakt met een standaard lay-out, en een eerste standaard bericht ('Hello World'): Je kunt de standaard-layout gemakkelijk aanpassen. Onder 'Themes in het administratiepaneel vind je nog heel wat andere layout-templates.

7 Door een nieuwe template te activeren, verandert de lay-out van je blog meteen, zoals in onderstaand voorbeeld. Het is eenvoudigst om in twee verschillende browserschermen te werken: één scherm voor het administratiepaneel, en één scherm voor de blog zelf. Door de pagina van de blog te 'verversen' kun je zien hoe je aanpassingen worden getoond. Hoofdpagina van de blog: Volledig artikel op de blog:

8 De linkerkolom van het administratiepaneel bevat heel wat mogelijkheden. Laat je zeker niet afschrikken: je zult niet alle mogelijkheden nodig hebben.

9 Uiteraard zijn de 'berichten' wel van groot belang. Door hierop te klikken, krijg je een overzicht van de reeds gepubliceerde berichten op je blog, of kun je een nieuw bericht aanmaken. Je ziet dat het standaard 'Hello World' bericht hier nu al staat. Wanneer je op dit titeltje klikt, krijg je te zien hoe het bewerkingsscherm eruit ziet. Het lijkt sterk op een tekstverwerkingsprogramma zoals MS Word. Zorg ervoor dat de tab rechtsboven 'Wysiwyg' is. Kies rechts voor 'Naar de prullenbak verplaatsen' om het standaard-bericht te verwijderen. Als je dan in de linkerkolom 'Nieuw bericht' kiest, ben je klaar om je eerste bericht toe te voegen.

10 Geef je bericht een titel en schrijf of copy-paste de tekst van het bericht in het grote tekstvak. Je kunt de icoontjes boven het tekstvak gebruiken om tekst vet of italic te plaatsen, tekst links of rechts te centreren, of bijvoorbeeld om een lijst te maken. Gebruik het icoontje met een ketting om een link in te voegen in de tekst. Klik rechtsboven op 'Publiceren' om je nieuwe bericht online te zetten. Nog niet helemaal tevreden van het resultaat? Dan doe je de gewenste aanpassingen en klik je vervolgens op 'Bijwerken'.

11 Je eerste bericht werd succesvol gepubliceerd op de blog! Nu is het ook mogelijk om een afbeelding toe te voegen in het bericht. Klik hiervoor op het eerste icoontje naast 'Uploaden / Toevoegen':

12 Je krijgt vervolgens onderstaand scherm te zien. Klik op 'Bestanden kiezen' om te bladeren naar een afbeelding op je computer en deze te uploaden naar de blog. Wanneer de afbeelding is geüpload, krijg je een nieuw scherm, met bijvoorbeeld de mogelijkheid om een onderschrift toe te voegen. Onderaan zie je verschillende mogelijkheden om de afbeelding in je bericht in te voegen (links, recht, midden... verschillende groottes). Kies de gewenste opties en klik op 'Invoegen in bericht'. Pas op: de afbeelding zal verschijnen op de plaats waar je cursus stond.

13 Je ziet de afbeelding nu in het invoerscherm: Neem zeker ook eens een kijkje bij de 'Instellingen' van je blog. Hier kun je bijvoorbeeld de titel aanpassen en de tijdsweergave.

14 Je hebt nu een blog met een eerste bericht. Ben je nog niet helemaal tevreden van de layout, dan kun je dit steeds nog aanpassen!

15 2. Een fanpagina aanmaken op Facebook Een indiviueel profiel aanmaken op Facebook, is relatief eenvoudig. Hierop gaat deze handleiding dan ook niet verder in. We focussen op het aanmaken van een 'fanpagina' (bijvoorbeeld voor je vereniging) en het aanmaken van een 'evenement'. Hiervoor is het uiteraard wel nodig dat je een profiel hebt op Facebook (en ingelogd bent). Facebook gebruikt de term 'Page' voor een fanpagina. Je kunt zo'n 'Page' creëren via de link:

16 Je kiest één van de mogelijkheden die deze startpagina je biedt (bijvoorbeeld 'Organization') Vervolgens krijg je een bevestigingsmail. Je fanpagina werd aangemaakt!

17 Facebook helpt je vervolgens om je pagina verder uit te bouwen. Zo kun je bijvoorbeeld een foto'tje toevoegen en wat informatie toevoegen. Zorg ervoor dat bezoekers van je pagina duidelijk weten waarover het gaat. Maak zeker een link naar je eigen website!

18 Je pagina is nu aangemaakt. Klik zelf op de knop Vind ik leuk, en vervolgens suggereert Facebook je om je vrienden uit te nodigen (of contacten aan te schrijven).

19 Nu kan je je prikbord 'wall' beginnen gebruiken. Hier kun je nieuwe berichten posten (status updates), links zetten naar interessante informatie of zelfs een eigen poll creëren. Mensen die je pagina 'liken' zullen deze updates zien in hun persoonlijke overzicht. Eenmaal je bericht gepubliceerd, kun je met de knoppen rechtsboven de status update in de kijker zetten / highlighten (over de volledige breedte), of vastpinnen bovenaan je prikbord (voor max. één week). Met deze knoppen kan je eventueel ook een status update verwijderen of verbergen

20 Om je fanpagina aantrekkelijk te maken, voeg je bovenaan nog een cover-foto toe. Denk goed na over de keuze van de foto, want deze zal meteen in het oog springen bij je bezoekers. Na het uploaden van de foto kan je deze, indien nodig, ook nog wat verschuiven. Je pagina is nu helemaal klaar voor gebruik.

21 Als beheerder van de fanpagina, zie je bovenaan ook een administratiepaneel. Deze sectie kun je oproepen of verbergen met de knoppen rechtsboven. Je vindt in dit administratiepaneel een overzicht van de recente activiteit op je fanpagina. Van zodra je 30 volgers hebt, kun je ook real-time statistieken bekijken onder het kopje Insights. Vanaf 30 volgers kun je overigens ook een verkorte url aanmaken voor je fanpagina.

22 In het administratiepaneel kun je heel wat opties instellen (bijv. over wie er berichten mag plaatsen op je prikbord, wie als beheerder mag optreden, ). Bekijk alle opties eens goed. Belangrijk om weten is ten slotte ook dat je Facebook kan gebruiken vanuit de identiteit van je fanpagina (in plaats van vanuit je persoonlijk profiel). Deze optie kan je makkelijk activeren met het uitklapmenu onder het pijltje rechtsboven (naast Startpagina ). Nog een laatste tip: vind je je fanpagina even niet meer terug? Ga dan naar de startpagina via de knop in de blauwe balk bovenaan. In de linkerkolom vind je daar een overzicht van je pagina s.

23 3. Een 'evenement' maken op Facebook Je kunt een nieuwe evenement maken via Vul de nodige gegevens in en selecteer de mensen die je wil uitnodigen. Vervolgens kan je het evenement 'delen' op je fanpagina (Share this Event > On your Page). Zo krijgt iedereen het evenement te zien op je 'wall'. NB: heb je een Facebook-groep in plaats van een fanpagina, dan kan je alle leden van de groep uitnodigen voor het evenement. Bij een fanpagina is dit niet mogelijk.

24 4. Aan de slag met Twitter Het is erg eenvoudig om een account aan te maken op Twitter. Op de homepagina zie je rechtsonder 'New to Twitter?'. Vul daar de gevraagde gegevens in.

25 Net zoals bij het aanmaken van een blog, moet je een naam, adres en paswoord invullen. Vervolgens kies je je gebruikersnaam op Twitter. Dit is de naam zoals anderen je op Twitter zullen zien. Deze is beperkt in aantal tekens. Kies een korte, herkenbare gebruikersnaam. Je krijgt vervolgens een bevestigingsmail met enkele nuttige links: En zo ziet je eigen Twitter-homepage er om te beginnen uit:

26 Twitter helpt je zelf al op weg om interessante Twitter-accounts te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken op trefwoorden die je interesseren (proberen bijvoorbeeld eens 'geschiedenis', 'erfgoed'...). Wanneer je een interessante account ziet, klik je op 'Follow'. Nu ben je als het ware geabonneerd op de 'tweets' van deze persoon of organisaties. In het grote scherm rechts zie je steeds de meest recente berichten die gedeeld werden door de Twitter-accounts die je volgt:

27 Klik op 'View my profile page' en vervolgens op 'Edit my profile' om je gegevens aan te vullen. Zorg ervoor dat je alle informatie geeft, dit maakt het gemakkelijker voor anderen om je profiel te vinden.

28 Nu ben je klaar om je eerste tweet te schrijven. Je hebt nu nog geen 'volgers' en kunt dus gerust nog een beetje experimenteren. Er is toch niemand die het leest.

29 Tweets zijn beperkt tot 140 karakters. Je moet dus kort en bondig zijn. Vaak zul je een link meegeven in een tweet, waar mensen meer informatie kunnen vinden. Ook kun je met behulp van tekentje een andere gebruiker van Twitter 'aanspreken' (zie onderstaand Zo weet Davidsfonds dat je iets getweet hebt dat relevant is voor hen. Ook is het mogelijk om een hashtag te gebruiken met het #-tekentje. Vaak wordt voor evenementen een specifieke hashtag afgesproken. Dit maakt het gemakkelijker voor wie dit onderwerp wil volgen. Je kunt zo veel andere gebruikers volgen als je wil. Wellicht zul je ook willen dat anderen jou account volgen en dus lezen wat je te zeggen hebt. Vaak volgen mensen je terug als je hen volgt. Of mensen vinden je account op andere manieren (bijvoorbeeld door een hashtag). In ieder geval: mensen zullen je pas volgen als je interessante 'content' levert op je Twitter-account.

30 5. Integratie in blog Eens je je Facebook-pagina en Twitter-account klaar hebt, kan je deze op verschillende manieren ook integreren in je blog. Een gemakkelijke manier is het gebruik van 'widgets'. Ga hiervoor in de linkerkolom van het adminstratiepaneel naar 'Widgets', zoek de Twitter- en/of Facebook-widget, en sleep deze naar de rechterkolom. V ul de nodige gegevens in en je laatste tweets of Facebookupdates verschijnen automatisch op je blog! Handleiding versie 2.0 (6 april 2012) Opmerkingen en aanvullingen > tijl.vereenooghe@heemkunde-vlaanderen.be

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Deze download is gekoppeld aan het Handboek Social media voor sportverenigingen. Meer informatie over dit handboek: http://www.clubbereik.nl/handboek. In

Nadere informatie

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Inhoudsopgave 1 Wat is Facebook? 2 Registreren bij Facebook en een account aanmaken 3 Foto s toevoegen in een album 4 Een omslag foto toevoegen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz Pagina s beheren Blz Sidebars beheren Blz Menu beheren Blz.

Inhoudsopgave. 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz Pagina s beheren Blz Sidebars beheren Blz Menu beheren Blz. Inhoudsopgave 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz. 02 02. Pagina s beheren Blz. 05 03. Sidebars beheren Blz. 09 04. Menu beheren Blz. 10 05. Blogs beheren Blz. 13 06. Uitgelichte blokken op home beheren

Nadere informatie

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook?

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Bedrijfspagina op Facebook Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Inleiding In deze whitepaper lees je hoe je een bedrijfspagina aanmaakt op Facebook. Stap voor stap laten we je zien wat je moet doen.

Nadere informatie

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1 Handleiding Facebook Registreren Facebook is een social network waarbij mensen met elkaar in contact komen. Het is gratis en voor iedereen, vanaf 14 jaar en ouder, toegankelijk. In deze handleiding wordt

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Wat leuk dat je wilt werken met Glogster (http://www.glogster.com)! Maar wat is het?

Wat leuk dat je wilt werken met Glogster (http://www.glogster.com)! Maar wat is het? Inhoudsopgave Inleiding! 1 TIP: Inlognamen op de basisschool! 2 Gereedschap - Graphics! 6 Gereedschap - Wall! 6 Gereedschap - Video! 8 Publiceren en/of Opslaan! 9 Inleiding Wat leuk dat je wilt werken

Nadere informatie

Cursus DropBox. Installeren. Waar haal ik het? Surf naar www.dropbox.com en klik op de grote downloadknop.

Cursus DropBox. Installeren. Waar haal ik het? Surf naar www.dropbox.com en klik op de grote downloadknop. Cursus DropBox Installeren Waar haal ik het? Surf naar www.dropbox.com en klik op de grote downloadknop. Installatie Open het bestand Dropbox.exe Klik op Ja of Uitvoeren Klik op Install Ik ga er vanuit

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Introductiehandleiding Website Dussense Boys

Introductiehandleiding Website Dussense Boys Introductiehandleiding Website Dussense Boys Versie: 1.0 Naam: E-mail: H.A.P.P. Ribbers e.ribbers@dussenseboys.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Account... 3 Inloggen met uw gebruikersaccount... 3 Uitloggen

Nadere informatie

Social media workshop

Social media workshop Social media workshop Doel van vandaag: Een introductie, wat is social media. Verdieping binnen een Facebook fanpage. Wat is Social Media Social media zijn communicatiekanalen op internet waarop informatie,

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +...

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... Handleiding Google+ Inhoud V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +..... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... 7 3 F O T O S B E K I J K E N... 14

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

Handout Bloggen. Les 1: Het maken van een Wordpress Blog

Handout Bloggen. Les 1: Het maken van een Wordpress Blog Handout Bloggen Les 1: Het maken van een Wordpress Blog Er zijn vele sites waar je een blog kunt beginnen. Daarvan is Wordpress een van de grootste. Heel veel websites draaien op Wordpress, maar er is

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

Dit is een handleiding voor: Weebly

Dit is een handleiding voor: Weebly Dit is een handleiding voor: Weebly Inhoudsopgave Aanmelden bij Weebly... 3 Webpagina s toevoegen... 6 Bouwen: elementen toevoegen... 8 Basis... 9 Structuur... 10 Media... 11 Meer..... 12 Site publiceren...13

Nadere informatie

Verder met Twitter - Hoe beantwoorden, retweeten + favorieten toevoegen

Verder met Twitter - Hoe beantwoorden, retweeten + favorieten toevoegen Verder met Twitter - Hoe beantwoorden, retweeten + favorieten toevoegen Op de startpagina zie je in chronologische volgorde tweets binnenkomen. Onder de tweet staat bij de ene tweet: Foto weergeven, bij

Nadere informatie

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden LinkedIn Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van

Nadere informatie

Wordpress website beheren

Wordpress website beheren Wordpress website beheren gemaakt door: Noppert Websites www.noppertwebsites.nl Wordpress website beheren bladzijde 1 Inhoudsopgave Onderwerp: Inloggen en eerste indruk Pagina aanmaken/bewerken Foto/afbeelding

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

Voorzie iedere pagina van een titel. Je kan de titel uit het menu aanhouden. Een titel voeg je toe als volgt: 1. Klik op Element toevoegen.

Voorzie iedere pagina van een titel. Je kan de titel uit het menu aanhouden. Een titel voeg je toe als volgt: 1. Klik op Element toevoegen. Een Jimdo website Pagina s opvullen Je hebt je navigatie aangepast. Nu moet je ervoor zorgen dat de inhoud van de pagina s ook overeen komen met het menu. Om te beginnen wis je de inhoud die reeds op de

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Versie: 1.1 Datum: 18 juli 2013 Geschreven door: ict@padland.nl 2013 OBS t Padland. Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 Padland Startpagina...

Nadere informatie

Mini-handleiding Hootsuite

Mini-handleiding Hootsuite Mini-handleiding Hootsuite versie 1.2 24 juli 2011 Index Index... 2 Goed om te weten voor je begint... 3 Account aanmaken... 4 Sociale netwerken toevoegen... 4 Gebruiken... 7 Overzicht... 7 Menu... 8 Inrichten

Nadere informatie

Hoe werkt het en wat kunt je ermee?

Hoe werkt het en wat kunt je ermee? Hoe werkt het en wat kunt je ermee? Inhoud Starten met Smart Workspaces Registreren met een foto en profiel Een groep beginnen Berichten en e-mails sturen. Nieuwsberichten plaatsen, documenten en afbeeldingen

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Basishandleiding WordPress

Basishandleiding WordPress Basishandleiding WordPress Website: http://www.uwsite.nl Back-end: http://www.uwsite.nl/wp-admin Gebruikersnaam: uwgebruikersnaam Wachtwoord: uwwachtwoord 0. Inloggen in het gebruikersgedeelte / het back-end

Nadere informatie

Greet Verhelst 2011-2012. In het volgende scherm log je in met je gebruikersnaam of e-mailadres en paswoord.

Greet Verhelst 2011-2012. In het volgende scherm log je in met je gebruikersnaam of e-mailadres en paswoord. Greet Verhelst 2011-2012 1 Registreren Surf naar http://www.wikispaces.com Indien je reeds een wiki-member bent klik je op Sign In. In het volgende scherm log je in met je gebruikersnaam of e-mailadres

Nadere informatie

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast OPMAKEN VAN BERICHTEN EN PAGINA S ONE PAGER Berichten en pagina s worden op dezelfde wijze opgemaakt. Voor het opmaken van een bericht ga je in het navigatiemenu (afbeelding rechts) naar BERICHTEN > NIEUW

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Berichten plaatsen op de ALO site

Berichten plaatsen op de ALO site Berichten plaatsen op de ALO site Ieder lid van ALO is bevoegd om berichten te plaatsen in de Babalobox en de Kalvermarkt. Zit je in een team bij ALO, dan ben je ook bevoegd om berichten/verslagen te plaatsen

Nadere informatie

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Social media voor ouderen? 2 S o c i a l e n e t w e r k e n Communicatie tussen mensen, bedrijven en organisaties in een online

Nadere informatie

WordPress Handleiding

WordPress Handleiding Algemene Informatie Disclaimer: Bij het samenstellen van dit boek is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid van de opgenomen informatie. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk gesteld worden

Nadere informatie

Handleiding in stappen. Hoe bewerk ik een groepspagina?

Handleiding in stappen. Hoe bewerk ik een groepspagina? Handleiding in stappen Hoe bewerk ik een groepspagina? versie 1.1 - februari 2015 Stap A - Naar alle pagina s Stap B - Uw groepspagina zoeken Stap C - Titel en werkbalk Stap D - Schrijven Stap E - Woorden

Nadere informatie

Handleiding leden. De tabbladen zijn: * Mijn onderneming(en) * Profiel * Favoriet * Lidmaatschap

Handleiding leden. De tabbladen zijn: * Mijn onderneming(en) * Profiel * Favoriet * Lidmaatschap Handleiding leden Wanneer je inlogt op de website van Bewust Eemland, kom je in jouw omgeving. Je ziet dan 4 tabbladen, het menu boven aan en rechtsboven jouw naam met daarnaast een pijltje. Wanneer je

Nadere informatie

Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op.

Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op. Kathleenferrier.nl: het KF centrum online Handleiding voor de Blog & Nieuwssectie Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op. Het is de plek waarvandaan mensen

Nadere informatie

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het aanpassen van de teampagina s op www.witkampers.nl. Het doel van de website is

Nadere informatie

UIT-DATABANK. Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken. Handleiding. Vragen?

UIT-DATABANK. Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken. Handleiding. Vragen? Ui UIT-DATABANK Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken Handleiding Vragen? shari.platteeuw@co7.be UiT-databank: what s in a name? Als erfgoedvereniging is het van belang

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008 Handleiding website Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008 In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord

Nadere informatie

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Introductie... 4 Inloggen bij WordPress... 5 Introductie in het dashboard... 6 Berichten en pagina's... 8 Bericht Categorieën... 8 Nieuw Bericht...

Nadere informatie

FabSheet FabMoment maken

FabSheet FabMoment maken FabSheet FabMoment maken Deze korte handleiding legt uit hoe je goed documenteert wat je gedaan hebt. Zo hoef je niet elke keer opnieuw het wiel uit te vinden wanneer je naar het FabLab komt. Wanneer je

Nadere informatie

Snel van start met Facebook?

Snel van start met Facebook? Handleiding Snel van start met Facebook? Facebooken, liken, taggen?!? Deze termen kom je steeds vaker tegen. Interactie via Facebook is razendpopulair. Maar wat is het en hoe werkt het? Deze handleiding

Nadere informatie

Opgelet: Reclame is onvermijdbaar daardoor kan dit alles gratis.

Opgelet: Reclame is onvermijdbaar daardoor kan dit alles gratis. 1. Website: SiKuFoto = www.fotosite.be Foto s op de site kunnen via het bestuur, na controle, geplaatst worden door mij. Er kan ook een nieuwsbrief verstuurd worden naar SiKuFoto leden Fotogalerij waar

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Oktober 2015 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blog template stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij

Nadere informatie

Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf?

Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf? ! Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf? Inleiding Tegenwoordig hebben veel bedrijven een eigen Facebookpagina. Waarom? Facebook is een groeiend social media. Het heeft nu over de hele wereld

Nadere informatie

EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY

EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY Dit is de handleiding om op Weebly.com een website te leren maken. De handleiding is verdeeld in 5 hoofdstukken; 1. Aanmelden 2.Weebly werkblad 3. Draggen en Droppen 4.Pagina

Nadere informatie

ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN?

ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN? WordPress blog ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN? WordPress Academy Nederland helpt je op weg met onze Basiscursus INHOUD P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P 10 P 11 P 12 P 13 P 14 P 15 P 16 P 17 P 18 P 19 P 20

Nadere informatie

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Bij het maken van een blog is het belangrijk dat je er inhoud op plaatst. Dit noemen we content. Alles wat je openbaar op je blog

Nadere informatie

Je digitaal visitekaartje op de website van het ECC

Je digitaal visitekaartje op de website van het ECC Je digitaal visitekaartje op de website van het ECC Hoe ga je van start? Ga naar de website https://about.me/ om je te registreren. Geef je e-mailadres op in het vakje enter an email address (via dit mailadres

Nadere informatie

Handleiding oudernetwerk vzw de ouders

Handleiding oudernetwerk vzw de ouders Handleiding oudernetwerk vzw de ouders Deze handleiding geeft een overzicht van wat je kan doen in het oudernetwerk. Hoe registreer je? Hoe log je in? Bij welke kanalen sluit je aan? Hoe maak je een eigen

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/.

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Handleiding website In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord en beeld uitgelegd. Inloggen

Nadere informatie

Het scherm is verdeeld in enkele blokken.

Het scherm is verdeeld in enkele blokken. Log in op de achterkant van de website door naar http://www.cbs-sjaloomschool.picto.nl/joomla/administrator te gaan. Ingelogd zie je dit controle paneel. Je ziet het hoofdmenu van het beheerdersaccount.

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com Heeft u dat nou ook? Je typt het adres van een internetpagina in en dan krijg u een foutmelding. Uhh? O ja, ik heb het adres verkeerd ingetypt. Vanaf nu hoeft dat niet meer gebeuren. We werken gewoon met

Nadere informatie

Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem

Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem Augustus 2012 Inleiding De website van voetbalvereniging Lemelerveld draait op het content managementsysteem (CMS)

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Stap 2: informatie op je website / weblog plaatsen

Stap 2: informatie op je website / weblog plaatsen Stap 2: informatie op je website / weblog plaatsen We hebben nu samen onze eigen persoonlijke website (blog) aangemaakt en we hebben ons eigen adres gekregen. Maar er staat eigenlijk nog totaal niets op

Nadere informatie

Lisa Brille en Sara Claerhout

Lisa Brille en Sara Claerhout Lisa Brille en Sara Claerhout Facebook voor in de klas Een overzicht van de didactische mogelijkheden Wat kunnen de leerlingen doen? - Rollenspelen: Laat de leerlingen eens een Shakesperiaanse tragedie

Nadere informatie

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht:

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Handleiding Blogger In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Het aanmaken van een weblog Het typen van een blogbericht De privacy van jouw weblog Het instellen van RSS Het aanmaken

Nadere informatie

Wat is Pinterest? Hier volgt een stappenplan om aan snel en efficiënt de slag te kunnen gaan met Pinterest.

Wat is Pinterest? Hier volgt een stappenplan om aan snel en efficiënt de slag te kunnen gaan met Pinterest. Handleiding Inhoud Wat is Pinterest?... 3 Stap 1: maak een account... 4 Stap 2: Maak je profiel compleet... 4 Stap 3: Maak een bord... 4 Stap 4: start met pinnen... 6 Zelf uploaden... 7 Pinner volgen...

Nadere informatie

Stap 7 & 8: Mappen delen met andere gebruikers van Dropbox, betalende versie van Dropbox downloaden

Stap 7 & 8: Mappen delen met andere gebruikers van Dropbox, betalende versie van Dropbox downloaden DROPBOX HANDLEIDING I N H O U D Stap 1 & 2: Inleiding, account aanmaken en inloggen Stap 3 & 4: Dropbox niet installeren op de computer, Dropbox installeren op computer Stap 5 & 6: Nieuwe map aanmaken,

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Tip: print deze handleiding uit! Als deelnemer aan de kunstroute kunt u uw kunstaanbod presenteren op de website van kunst in

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Inloggen in administratorgedeelte Informatie

Nadere informatie

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf:

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf: Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen Stap 1 Stap 2 Ga naar lommonline.nl/admin Voer je gebruikersnaam in Voer je wachtwoord in Klik op inloggen Vooraf: Je bent nu op de beheerderspagina.

Nadere informatie

Handleiding Voor Bedrijven

Handleiding Voor Bedrijven Handleiding Voor Bedrijven Versie 1-2017 INHOUDSOPGAVE Inhoud 1. account 3 - Nieuw account aanmaken 2. Inloggen 5 - Op het beheersysteem 3. project 8 - Het aanmaken van een project 3b. project 14 - Biedingen

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

LES 2: WORDPRESS.COM. Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting

LES 2: WORDPRESS.COM. Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting LES 2: WORDPRESS.COM Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting Video s: https://www.youtube.com/playlist?list=plucz7ifg5tjtrbktrhdnf-vjebqtjmcby Tijd: 1 uur en 45 minuten

Nadere informatie

Handleiding enquetemaken.be

Handleiding enquetemaken.be Hoofdstuk : Starten met je eigen enquête - Registreren - Enquete Maken - Instellingen Hoofdstuk 2 : Opstellen van de vragenlijst - Vragen maken - Vraagtypes - Vragenlijst beheren - Vertakkingen invoeren

Nadere informatie

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm.

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos. Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Inloggen Op de website van de NX Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Je ziet nu het inlogscherm van Cyclos: Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Hier vul je

Nadere informatie

Het uiterlijk van Twitter is gewijzigd en enkele opties vindt u ergens anders. Hierbij een overzicht van de grootste wijzigingen.

Het uiterlijk van Twitter is gewijzigd en enkele opties vindt u ergens anders. Hierbij een overzicht van de grootste wijzigingen. Het uiterlijk van Twitter is gewijzigd en enkele opties vindt u ergens anders Hierbij een overzicht van de grootste wijzigingen Hoofdstuk 1 Twitter 11 Account aanmaken (pagina 12) is vervangen door: Als

Nadere informatie

Een stapsgewijze handleiding. Uw TwinSpace leren gebruiken

Een stapsgewijze handleiding. Uw TwinSpace leren gebruiken Een stapsgewijze handleiding Uw TwinSpace leren gebruiken Uw profiel bijwerken... Error! Bookmark not defined. Leerkrachten en gasten uitnodigen voor uw TwinSpace... 5 Leerlingen uitnodigen voor uw TwinSpace...

Nadere informatie

ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN?

ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN? WordPress dashboard ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN? WordPress Academy Nederland helpt je op weg met onze Basiscursus INHOUD P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P 10 P 11 P 12 P 13 P 14 P 15 P 16 P 17 P 18 P 19

Nadere informatie

Tips en wenken voor het invullen van je bedrijfspagina.

Tips en wenken voor het invullen van je bedrijfspagina. Tips en wenken voor het invullen van je bedrijfspagina. Stap 1 Na het registreren ontvang je een email met een inlogkode. Klik op de link in de email, of ga naar www.sign2sign.nl naar de knop log in Vul

Nadere informatie

Snel van start met Linkedin?

Snel van start met Linkedin? Handleiding Snel van start met Linkedin? Je online CV, vacaturebank, sollicatiemedium en verzameling van professionele contacten in één! Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op je vakgebied.

Nadere informatie

Facebook pagina maken

Facebook pagina maken 1 Facebook pagina maken 1. Lid worden Open de browser (bijv Internet Explorer of Chrome) en typ www.facebook.com Als je al lid bent kun je hier in de bovenste vakjes je e-mail adres en wachtwoord invullen.

Nadere informatie

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen - Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen Registreren (1) Ga naar het inlogscherm aan de linkerkant Klik op Registreer Registreren (2) Vul de velden in zoals aangegeven. Druk op de

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

Portfolio s in Google Sites

Portfolio s in Google Sites Portfolio s in Google Sites Vanaf het schooljaar 2012-2013 biedt de NHL de optie om portfolio s aan te maken met Google Sites. De NHL-accounts bij Google zijn afgeschermd voor mensen die niet bij de NHL

Nadere informatie

1.Inloggen. Wat is WordPress?

1.Inloggen. Wat is WordPress? Wat is WordPress? WordPress is een Open Source Content Management System waarmee u zonder (veel) technische kennis zelf een website up-to-date kunt houden. 1.Inloggen Bij een standaard installatie van

Nadere informatie

YouTube. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

YouTube. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden YouTube Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van dit

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

JOUW WERK IN DE KIJKER OP WWW.KUNSTWERKT.BE AGENDAPUNTEN ZOEKERTJES WEBGALERIE

JOUW WERK IN DE KIJKER OP WWW.KUNSTWERKT.BE AGENDAPUNTEN ZOEKERTJES WEBGALERIE JOUW WERK IN DE KIJKER OP WWW.KUNSTWERKT.BE AGENDAPUNTEN ZOEKERTJES WEBGALERIE Inhoudsopgave 1. Registreren... 3 2. Menubalk geregistreerde gebruikers... 5 2.1. MIJN PROFIEL... 5 2.2. MIJN ZOEKERTJES...

Nadere informatie

Websites i.s.m. Service @ School

Websites i.s.m. Service @ School Websites i.s.m. Service @ School Inhoudsopgave Introductie...3 Inloggen in het Beheer Panel...3 Aanpassen van de tekst op de pagina s...4 Nieuwe pagina maken...5 Toelichting op enkele knoppen...6 Een link

Nadere informatie

Weebly. Inhoud. Vormingplus Limburg, L. Frederix

Weebly. Inhoud. Vormingplus Limburg, L. Frederix Weebly Inhoud 1 Starten met Weebly... 3 1.1 Aanmelden / Inloggen... 3 1.2 Website aanmaken... 3 1.2.1 Eerste website... 3 1.2.2 Tweede website... 5 2 : basis... 6 2.1 Elementen op een pagina... 6 2.1.1

Nadere informatie

Alle helponderwerpen Over blokken Over e-mail

Alle helponderwerpen Over blokken Over e-mail Alle helponderwerpen Over blokken Een blok is een onderdeel van uw website dat u aan of uit kunt zetten. De blokken die momenteel op de website staan zijn Twitterblok LinkedInblok Fotoblok Cv/brochureblok

Nadere informatie

SWIS Handleiding Webbeheer

SWIS Handleiding Webbeheer 1 SWIS Handleiding Webbeheer Inhoudsopgave I. Inloggen in Webbeheer en je wachtwoord resetten... 4 Inlogscherm... 4 Dashboard met toptaken en statistieken... 4 Je wachtwoord vergeten?... 5 II. Modules:

Nadere informatie

HANDLEIDING. Hoe maak je je eigen crowdfunding site VOOR Daan

HANDLEIDING. Hoe maak je je eigen crowdfunding site VOOR Daan HANDLEIDING Hoe maak je je eigen crowdfunding site VOOR Daan 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 Introductie Inloggen Sjabloon importeren Import succesvol? HELP! Waar ben ik? De eerste aanpassing Aanpassingen

Nadere informatie

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6 Inhoudsopgave Uitnodiging e-mail... 3 Profiel invullen... 4 Tijdlijnen... 6 Persoonlijke tijdlijn... 6 Groepstijdlijn... 8 Privéberichten... 10 Vermeldingen... 10 Notificaties... 10 Mediabibliotheek...

Nadere informatie

LinkedIn - hoe meld ik mij aan?

LinkedIn - hoe meld ik mij aan? LinkedIn - hoe meld ik mij aan? Inhoud 1. Wat is LinkedIn?... 2. Aanmelden bij LinkedIn... 2.1 Registreren... 2.2 Uw profiel opbouwen... 3. De eerste handelingen op LinkedIn... 3.1 Navigeren met de menubalk...

Nadere informatie

Handleiding voor Kidsbook - op internet

Handleiding voor Kidsbook - op internet Handleiding voor Kidsbook - op internet Wat is Kidsbook? In deze handleiding geven we je uitleg over de mogelijkheden van ons ouderportaal Kidsbook. Kidsbook is bedoeld om ouders en andere mensen te laten

Nadere informatie