PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING (PTA) Klas 4, schooljaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING (PTA) Klas 4, schooljaar"

Transcriptie

1 PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING (PTA) Klas 4, schooljaar

2 Algemeen Het schoolexamenprogramma wordt vastgelegd in het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA). Daarin worden alle toetsen en opdrachten opgenomen die de leerlingen in het kader van het schoolexamen krijgen voorgelegd. Het is een juridisch document dat ieder jaar wordt opgesteld en wordt opgestuurd naar de inspectie. Als er na de datum van 1 oktober van het betreffende schooljaar nog wijzigingen in het PTA aangebracht worden, moeten die eerst ter goedkeuring aan de inspectie worden voorgelegd. Op het JvO wordt het schoolexamen afgenomen in de klassen 4,5 en 6 met het zwaartepunt in klas 6. Het PTA op het JvO - In het PTA staan alleen toetsen die meetellen voor het schoolexamen. - In de kolom periode wordt voor klas 4 en 5 ingevuld in welk trimester van het schooljaar de toets wordt afgenomen. Schoolexamentoetsen (schriftelijke) in het derde trimester worden afgenomen in de toetsweek aan het einde van het schooljaar. Voor klas 6 wordt ingevuld in welke SE-periode een toets wordt afgenomen. - In de kolom code wordt een code ingevuld, die correspondeert met de code in Magister. - In de kolom type toets wordt ingevuld of het om een praktische opdracht (PO), een schriftelijke toets (ST), een mondelinge toets (MT) of een kijk- en luistertoets (KLT) gaat. - In de kolom omschrijving wordt het onderwerp, waarover de toets gaat, ingevuld. Daarbij wordt ook aangegeven welke hoofdstukken uit welke boeken moeten worden bestudeerd. - In de kolom herkansbaar wordt aangegeven of de toets herkansbaar is of niet (zie ook de regels over herkansingen in het examenreglement). - In de kolom duur wordt de duur van de toets in minuten aangegeven. Voor schriftelijke toetsen is dat een duur van 50 minuten of van 100 minuten. - In de kolom weging overgang wordt in een heel getal aangegeven hoe de weging van de toets is voor de overgang van klas 4 naar klas 5 of van klas 5 naar klas 6. Daarbij gelden de regels uit het toetsreglement. - In de kolom weging SE wordt de weging van elke toets in procenten aangegeven. Het totaal van de wegingen van schoolexamentoetsen uit de leerjaren 4, 5 en 6 komt voor elk vak op 100% uit. - In de kolom opmerkingen/toelichting worden bijvoorbeeld deadlines ingevuld. Voor deadlines die in het PTA zijn vermeld, gelden de regels in het examenreglement. Inhaalschoolexamens klas 4, In geval van ziekte of verhindering wegens andere legitieme redenen, zijn de inhaalschoolexamens gepland op vaste momenten. Inhaalmoment voor schoolexamens die niet gemaakt zijn t/m vrijdag 9 december 2016: Maandag 12 december 2016 (tijdstip wordt bekend gemaakt een week voor het inhaalschoolexamen). Inhaalmoment voor schoolexamens die niet gemaakt zijn t/m vrijdag 2 juni 2017: Donderdag 8 juni 2017 ( (tijdstip wordt bekend gemaakt een week voor het inhaalschoolexamen).

3 Vak: Aardrijkskunde Periode Code Type toets Omschrijving Herkansbaar? Duur (min.) overgang SE (%) Opmerkingen/toelichting 1 4AK1617S1 ST H1: Wereld, Wereldbeeld. Ja Toegestaan: Bosatlas 54 e druk. Stof uit de onderbouw wordt bekend verondersteld. 2 4AK1617S2 ST H2: Aarde, klimaat. Ja Toegestaan: Bosatlas 54 e druk. Stof uit de onderbouw wordt bekend verondersteld. Opmerking: - Stof uit voorgaande jaren wordt bekend verondersteld.

4 Vak: Klassieke Cultuur (KLC) Periode Code Type toets Omschrijving 1 4KLC1617S1 ST Antieke geschiedenis Griekenland (aantekeningen en uitgedeeld materiaal). 4KLC1617S2 ST Antieke geschiedenis Rome (aantekeningen en uitgedeeld materiaal). Herkansbaar? Duur (min.) Overgang (**) 4KLC1617P1 PO PO Oude Geschiedenis 1. Nee 1 5 4KLC1617P2 PO PO Oude Geschiedenis 2. Nee KLC1617S3 ST Klassiek theater (aantekeningen en uitgedeeld materiaal). 3 4KLC1617S4 ST Griekse en Romeinse kunst uit de Oudheid (aantekeningen en uitgedeeld materiaal). 4KLC1617S5 ST Renaissance en Barok (aantekeningen en uitgedeeld materiaal). 4KLC1617P3 PO Artikel met als onderwerp kunst in Italië en Griekenland. Nee KLC1617P4 PO PO Griekenland- & Italiëreizen. Nee 1 5 SE (%) (*) Opmerkingen/toelichting Opmerkingen: - Aanwezigheid bij de verschillende onderdelen van de Klassieke Dies is verplicht. Bij overmacht wordt in overleg met de docent een vervangende taak gedaan. - KLC wordt afgesloten in klas 4. (*) - Het eindcijfer voor KLC, afgerond op één decimaal, wordt verrekend met het schoolexamen-eindcijfer voor de klassieke taal, eveneens afgerond op één decimaal, waarbij de klassieke taal wegingsfactor 4 heeft en KLC wegingsfactor 1. Als een leerling twee klassieke talen volgt, wordt het cijfer verrekend met beide klassieke talen. (**) - Het eindcijfer voor KLC, afgerond op één decimaal, wordt verrekend met het eindcijfer voor de klassieke taal in klas 4, eveneens afgerond op één decimaal, waarbij de klassieke taal wegingsfactor 4 heeft en KLC wegingsfactor 1. Als een leerling twee klassieke talen volgt, wordt het cijfer verrekend met beide klassieke talen.

5 Vak: Lichamelijke Opvoeding (LO) Periode Toetscode Type toets Omschrijving overgang 1 4LO1617P1 PO Climaxloop/coopertest PO Keuze uit voetbal en hockey nb - (%) schoolexamen Opmerkingen 4LO1617P2 PO Schriftelijk verslag climaxloop/ coopertest 2 2 Inleveren maandag 7 november LO1617P3 PO Participatie (inzet, werkhouding, omgang) PO Schermen 1 nb - 2 4LO1617P4 PO Volleybal LO1617P5 PO Basketbal PO Sportmiddag - Volleybal nb - PO Keuze uit turnen en doelspelen nb - 4LO1617P6 PO Participatie (inzet, werkhouding, omgang) LO1617P7 PO Unihockey 1 en/of tjoekbal 4 4 4LO1617P8 PO Flagfootball PO Keuze uit softbal en atletiek nb - - PO Deelnemen aan de sportdag nb - - PO Schriftelijk verslag van de regelende taak 1 1 Inleveren maandag 27 maart LO1617P9 PO Participatie (inzet, werkhouding, omgang) t/m 3 - PO Scheidsrechter-/coachopdracht nb - Opmerkingen: - Alle activiteiten voor LO dienen naar behoren (nb) afgesloten te worden. - Bij overmacht, zoals blessures, wordt in overleg met de docent een vervangende taak gedaan. - Op het diploma in klas 6 komt een g (goed) te staan indien het eindcijfer in leerjaar 4 en 5 gemiddeld acht of hoger is. - Aanwezigheid is een voorwaarde voor het krijgen van een participatiecijfer. Bij onvoldoende aanwezigheid dienen er lessen te worden ingehaald. Wanneer dit niet mogelijk is moet er een vervangende opdracht gedaan worden.

6 PTA Olympos Facultatief (na selectie): Olympos In de bovenbouw biedt het JvO een excellentieprogramma onder de naam 'JvO Olympos'. Het programma vindt plaats buiten de normale lessen om. Leerlingen die zijn geselecteerd volgen een deelprogramma van vaste, verplichte activiteiten en een deelprogramma van keuzeactiviteiten. Voorbeelden zijn verbredende en verdiepende modules, universitaire masterclasses, deelname aan Olympiades en een uitgebreide variant van zowel het profielwerkstuk en als van de AEL-stage. Daarnaast is de leerling verplicht om minimaal één extra keuzevak te volgen. Om hun vaardigheden verder te ontwikkelen nemen de leerlingen deel aan enkele talentmiddagen. Ontwikkelde vaardigheden beschrijven de leerlingen in een portfolio. Voor alle activiteiten krijgen de leerlingen bij een succesvolle afronding Olympospunten. Deelnemers aan JvO Olympos die het complete programma succesvol hebben afgerond, ontvangen een testimonium. Het testimonium is een toevoeging bij het JvO diploma. Samen met het portfolio getuigt het testimonium van excellente kwaliteiten. Het testimonium kan door de leerling gebruikt worden om haar/zijn kansen te verhogen voor toelating tot honoursprogramma s, University Colleges en bacheloropleidingen die selecteren voor toelating. Minimaal één extra vak Vaste activiteiten Minimaal één cultuurmodule (in klas 4; keuze uit het aanbod van het betreffende cursusjaar) Minimaal één Olymposmodule (in klas 4, 5 en 6; keuze uit het aanbod van het betreffende cursusjaar) Profielwerkstuk Plus (uitgebreide variant van het profielwerkstuk; in klas 5 en 6; in samenwerking met een externe organisatie zoals universiteit, onderzoeksinstituut, bureau) Stage AEL Plus (uitgebreide variant van de stage Arbeidservarend Leren; in klas 5) Olympos Ontmoet (activiteiten in het kader van maatschappelijke betrokkenheid) Talentactiviteiten (talentmiddagen, mentorcontacten, schrijven vaardigheden-cv) Deelname aan evaluaties/enquêtes over onderdelen van Olympos

7 Keuze activiteiten Een tweede of derde extra vak Olympospunten (minimaal 100 te behalen) 20 per vak Externe (meestal universitaire) masterclass 4 per dagdeel (*) Deelname U-Talent activiteitendagen klas 4 20 Extra cultuurmodule (keuze uit het aanbod van het betreffende cursusjaar) Extra Olymposmodule (keuze uit het aanbod van het betreffende cursusjaar) Olympiade Deelname eerste ronde: 2 Deelname tweede ronde: 6 erbij Deelname finale: 12 erbij DELF (versterkt talenonderwijs Frans) Cambridge CAE (versterkt talenonderwijs Engels) Juniorbegeleiding van eersteklassers 10 Externe debatten (NK, Lagerhuis) Model United Nations (MUN) Jurering profielwerkstukken 2 Lid medezeggenschapsraad B1: 15 B2: 20 CAE: per ronde (**) 10 per ronde (**) Andere activiteiten In overleg (***) (*) Het aantal te behalen Olympospunten is per masterclass gemaximaliseerd op 20. (**) Het aantal te behalen Olympospunten is voor deze activiteit gemaximaliseerd op 20. (***) De leerling moet aantonen hoe de activiteit past bij de doelstelling van het Olymposprogramma.

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING (PTA)

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING (PTA) PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING (PTA) Definitief 1 oktober 2015 (geel gemarkeerd: wijzigingen t.o.v. concept juli 2015) KLAS 4 / SCHOOLJAAR 2015-2016 Algemeen Het schoolexamenprogramma wordt vastgelegd

Nadere informatie

Informatieboekje over het excellentieprogramma bovenbouw

Informatieboekje over het excellentieprogramma bovenbouw Informatieboekje over het excellentieprogramma bovenbouw Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt, Amersfoort Versie september 2017 Invictus Out of the night that covers me, Black as the Pit from pole to pole,

Nadere informatie

Informatieboekje over het excellentieprogramma bovenbouw

Informatieboekje over het excellentieprogramma bovenbouw Informatieboekje over het excellentieprogramma bovenbouw Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt, Amersfoort Versie september 2014 Invictus Out of the night that covers me, Black as the Pit from pole

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING (PTA)

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING (PTA) PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING (PTA) (INCLUSIEF AANPASSING GESCHIEDENIS, 29 AUGUSTUS 2016) klas 5, schooljaar 2016-2017 Algemeen Het schoolexamenprogramma wordt vastgelegd in het Programma van Toetsing

Nadere informatie

Informatieboekje over het excellentieprogramma bovenbouw

Informatieboekje over het excellentieprogramma bovenbouw Informatieboekje over het excellentieprogramma bovenbouw Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt, Amersfoort Versie september 2015 Invictus Out of the night that covers me, Black as the Pit from pole

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting R VMBO-T 4. O.S.G. Willem Blaeu

Programma van toetsing en afsluiting R VMBO-T 4. O.S.G. Willem Blaeu Programma van toetsing en afsluiting 2016-2017 R VMBO-T 4 O.S.G. Willem Blaeu Cohort 2015-2017 In de bovenbouw mavo, havo en vwo komt het cijfer van het schoolexamen geleidelijk tot stand. In het PTA wordt

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting R VWO 4. O.S.G. Willem Blaeu

Programma van toetsing en afsluiting R VWO 4. O.S.G. Willem Blaeu Programma van toetsing en afsluiting 2017-2018 R VWO 4 O.S.G. Willem Blaeu Cohort 2017-2020 In de bovenbouw mavo, havo en vwo komt het cijfer van het schoolexamen geleidelijk tot stand. In het PTA wordt

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting R VMBO-T 4. O.S.G. Willem Blaeu

Programma van toetsing en afsluiting R VMBO-T 4. O.S.G. Willem Blaeu Programma van toetsing en afsluiting 2017-2018 R VMBO-T 4 O.S.G. Willem Blaeu Cohort 2017-2019 In de bovenbouw mavo, havo en vwo komt het cijfer van het schoolexamen geleidelijk tot stand. In het PTA wordt

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING (PTA)

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING (PTA) PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING (PTA) Definitief 1 oktober 2015 (geel gemarkeerd: wijzigingen t.o.v. concept juli 2015) (aangevuld met erratum geschiedenis 6 januari 2016) KLAS 5 / SCHOOLJAAR 2015-2016

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting R VWO 4. O.S.G. Willem Blaeu

Programma van toetsing en afsluiting R VWO 4. O.S.G. Willem Blaeu Programma van toetsing en afsluiting 2016-2017 R VWO 4 O.S.G. Willem Blaeu Cohort 2016-2019 In de bovenbouw mavo, havo en vwo komt het cijfer van het schoolexamen geleidelijk tot stand. In het PTA wordt

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING VWO 4

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING VWO 4 PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING VWO 4 cursus 2013/2014 GERRIT VAN DER VEEN COLLEGE INLEIDING Beste leerlingen, Dit boekje is het eerste deel van jullie programma van toetsing en afsluiting. Je zit

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING (PTA) KLAS 6 / SCHOOLJAAR

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING (PTA) KLAS 6 / SCHOOLJAAR PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING (PTA) KLAS 6 / SCHOOLJAAR 2016-2017 Algemeen Het schoolexamenprogramma wordt vastgelegd in het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA). Daarin worden alle en en

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting R HAVO 5. O.S.G. Willem Blaeu

Programma van toetsing en afsluiting R HAVO 5. O.S.G. Willem Blaeu Programma van toetsing en afsluiting 2016-2017 R HAVO 5 O.S.G. Willem Blaeu Cohort 2016-2017 In de bovenbouw mavo, havo en vwo komt het cijfer van het schoolexamen geleidelijk tot stand. In het PTA wordt

Nadere informatie

ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. HAVO 4 en 5 Atheneum 4, 5 en 6 cursus

ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. HAVO 4 en 5 Atheneum 4, 5 en 6 cursus ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING HAVO 4 en 5 Atheneum 4, 5 en 6 cursus 2017-2018 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord p. 3 2. Overzicht indeling studie- en toetsweken p. 3 3. Begrippenlijst

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaar Gemengde Leerweg. 's-hertogenbosch

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaar Gemengde Leerweg. 's-hertogenbosch Programma van Toetsing en Afsluiting Van Maerlant Schooljaar 2018 2019 Gemengde Leerweg 's-hertogenbosch Beste examenkandidaat en ouders/verzorgers, Voor je ligt het 1-jarig Programma van Toetsing en Afsluiting

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting R HAVO 4. O.S.G. Willem Blaeu

Programma van toetsing en afsluiting R HAVO 4. O.S.G. Willem Blaeu Programma van toetsing en afsluiting 2016-2017 R HAVO 4 O.S.G. Willem Blaeu Cohort 2016-2018 In de bovenbouw mavo, havo en vwo komt het cijfer van het schoolexamen geleidelijk tot stand. In het PTA wordt

Nadere informatie

PO LWT basis beroepsgerichte leerweg leerjaar 4

PO LWT basis beroepsgerichte leerweg leerjaar 4 Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar 2018-2019 PO LWT basis beroepsgerichte leerweg leerjaar 4 Prinsentuin Oudenbosch Beste leerling en ouders, Voor je ligt het programma van toetsing en afsluiting

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting R MAVO 4. O.S.G. Willem Blaeu

Programma van toetsing en afsluiting R MAVO 4. O.S.G. Willem Blaeu Programma van toetsing en afsluiting 2018-2019 R MAVO 4 O.S.G. Willem Blaeu Cohort 2017-2019 In de bovenbouw mavo, havo en vwo komt het cijfer van het schoolexamen geleidelijk tot stand. In het PTA wordt

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting R HAVO 5. O.S.G. Willem Blaeu

Programma van toetsing en afsluiting R HAVO 5. O.S.G. Willem Blaeu Programma van toetsing en afsluiting 2017-2018 R HAVO 5 O.S.G. Willem Blaeu Cohort 2017-2018 In de bovenbouw mavo, havo en vwo komt het cijfer van het schoolexamen geleidelijk tot stand. In het PTA wordt

Nadere informatie

PTA Lichamelijke Opvoeding HAVO, Belgisch Park, cohort

PTA Lichamelijke Opvoeding HAVO, Belgisch Park, cohort PTA Lichamelijke Opvoeding HAVO, Belgisch Park, cohort 2018-2019-2020 Inleiding Het vak lichamelijke opvoeding is ook in het vierde en vijfde leerjaar een verplicht vak. In leerjaar 4 en 5 wordt er beoordeeld

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting R HAVO 4. O.S.G. Willem Blaeu

Programma van toetsing en afsluiting R HAVO 4. O.S.G. Willem Blaeu Programma van toetsing en afsluiting 2017-2018 R HAVO 4 O.S.G. Willem Blaeu Cohort 2017-2020 In de bovenbouw mavo, havo en vwo komt het cijfer van het schoolexamen geleidelijk tot stand. In het PTA wordt

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING (PTA)

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING (PTA) PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING (PTA) Definitief 1 oktober 2015 (geel gemarkeerd: wijzigingen t.o.v. concept juli 2015) KLAS 6 / SCHOOLJAAR 2015-2016 Algemeen Het schoolexamenprogramma wordt vastgelegd

Nadere informatie

3 VMBO-K. Programma van toetsing en afsluiting per vak

3 VMBO-K. Programma van toetsing en afsluiting per vak 3 VMBO-K Programma van toetsing en afsluiting per vak Examendossier 2017-2018 (ED17=schooljaar 1718 V3) Examendossier 2018-2019 (ED18=schooljaar 1819 KL4/BL4) 1 Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA)

Nadere informatie

PO gemengde leerweg leerjaar 4

PO gemengde leerweg leerjaar 4 Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar 2018-2019 PO gemengde leerweg leerjaar 4 Prinsentuin Oudenbosch Beste leerling en ouders, Voor je ligt het programma van toetsing en afsluiting (). Hierin

Nadere informatie

HAVO 4 en 5 Atheneum 4, 5 en 6 cursus

HAVO 4 en 5 Atheneum 4, 5 en 6 cursus ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING HAVO 4 en 5 Atheneum 4, 5 en 6 cursus 2018-2019 D. Schregardus (examensecretaris) Versie 180920.1 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord p. 3 2. Overzicht

Nadere informatie

MAVO 3 en 4 cursus

MAVO 3 en 4 cursus ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING MAVO 3 en 4 cursus 2018-2019 D. Schregardus (examensecretaris) Versie 180920.1 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord p. 3 2. Overzicht indeling studie-

Nadere informatie

PA kader beroepsgerichte leerweg leerjaar 4

PA kader beroepsgerichte leerweg leerjaar 4 Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar 2018-2019 PA kader beroepsgerichte Prinsentuin Andel Voorwoord PTA Beste leerling en ouders, Voor je ligt het programma van toetsing en afsluiting (PTA).

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Klas: 4B (Kaderberoepsgerichte leerweg)

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Klas: 4B (Kaderberoepsgerichte leerweg) PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 05-06 Klas: 4B (Kaderberoepsgerichte leerweg) VOORWOORD Voor je ligt het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) van het Lentiz VMBO Maassluis. In dit PTA staan

Nadere informatie

Techniek Breed Basisberoepsgerichte leerweg

Techniek Breed Basisberoepsgerichte leerweg 2011-2013 3 e leerjaar Techniek Breed Basisberoepsgerichte leerweg VMBO Groningen Zuid Noorderpoort - Zernike College Locatie Van Iddekingeweg tel. 050 3656700 Het schoolexamen Periode 2011-2013 3 e leerjaar

Nadere informatie

Examendossier (ED16=schooljaar 1617 V3) Examendossier (ED17=schooljaar 1718 KL4/BL4)

Examendossier (ED16=schooljaar 1617 V3) Examendossier (ED17=schooljaar 1718 KL4/BL4) Examendossier 2016-2017 (ED16=schooljaar 1617 V3) Examendossier 2017-2018 (ED17=schooljaar 1718 KL4/BL4) Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Leeswijzer Leeswijzer bij het PTA Er zijn tussentijdse

Nadere informatie

ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. MAVO 3 en 4 cursus

ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. MAVO 3 en 4 cursus ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING MAVO 3 en 4 cursus 2017-2018 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord p. 3 2. Overzicht indeling studie- en toetsweken p. 3 3. Begrippenlijst p. 4-5 4. Overgang

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING KLAS 4 LWT SCHOOLJAAR ESDAL VAKCOLLEGE EMMEN

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING KLAS 4 LWT SCHOOLJAAR ESDAL VAKCOLLEGE EMMEN PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING KLAS 4 LWT SCHOOLJAAR 2017-2018 ESDAL VAKCOLLEGE EMMEN INHOUD Voorwoord Informatie herkansing klas 4 4 Aanvraag herkansing klas 4 5 Aanvraag herkansing CSPE 6 Leerwerktraject

Nadere informatie

4 VMBO-K/B. Programma van toetsing en afsluiting per vak

4 VMBO-K/B. Programma van toetsing en afsluiting per vak 4 VMBO-K/B Programma van toetsing en afsluiting per vak Examendossier 2017-2018 (ED17=schooljaar 1718 K3) Examendossier 2018-2019 (ED18=schooljaar 1819 KL4/BL4) 1 Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA)

Nadere informatie

Trinitas Gymnasium. Welkom ouder(s)/verzorger(s) van onze eindexamenkandidaten

Trinitas Gymnasium. Welkom ouder(s)/verzorger(s) van onze eindexamenkandidaten Trinitas Gymnasium Welkom ouder(s)/verzorger(s) van onze eindexamenkandidaten Alle relevante informatie van deze avond en de presentatie op het internet! Het PTA (programma van toetsing en afsluiting)

Nadere informatie

TOETSREGLEMENT JvO. Vanaf 1 augustus 2016

TOETSREGLEMENT JvO. Vanaf 1 augustus 2016 TOETSREGLEMENT JvO Vanaf 1 augustus 2016 1 Toetsvormen: De volgende toetsvormen komen voor; zij leveren cijfers op die meetellen op het rapport: - Repetities Op het JvO wordt onderscheid gemaakt tussen

Nadere informatie

TOETSREGLEMENT JvO. Vanaf 16 maart 2015

TOETSREGLEMENT JvO. Vanaf 16 maart 2015 TOETSREGLEMENT JvO Vanaf 16 maart 2015 1 Toetsvormen: De volgende toetsvormen komen voor; zij leveren cijfers op die meetellen op het rapport: - Repetities Op het JvO wordt onderscheid gemaakt tussen centrale

Nadere informatie

Overgangsregeling Christelijk College Groevenbeek a/h

Overgangsregeling Christelijk College Groevenbeek a/h Overgangsregeling Christelijk College Groevenbeek a/h A. DEFINITIES 1. De docentenvergadering bestaat uit docenten, die les geven aan een bepaalde klas of clustergroep, plus de teamleider die de vergadering

Nadere informatie

PA basis beroepsgericht leerweg leerjaar 4

PA basis beroepsgericht leerweg leerjaar 4 Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar 2018-2019 PA basis beroepsgericht leerweg Prinsentuin Andel Voorwoord PTA Beste leerling en ouders, Voor je ligt het programma van toetsing en afsluiting

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Examenvoorlichting HAVO 5 en VWO 6. Schooljaar

Examenvoorlichting HAVO 5 en VWO 6. Schooljaar Examenvoorlichting HAVO 5 en VWO 6 Schooljaar 2018-2019 Mijn laatste sheet: Alle informatie te vinden op: www.wpkeesboeke.nl www.examenblad.nl Diploma uitreiking: van 15.00-22.00 uur VWO: 1 juli 2019 Havo:

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

Iedere deelnemer aan het schoolexamen wordt geacht kennis te nemen van het programma van toetsing en afsluiting.

Iedere deelnemer aan het schoolexamen wordt geacht kennis te nemen van het programma van toetsing en afsluiting. Aanvullend reglement van de vestiging CSG Wessel Gansfort Voor de klassen: T3 en T4 2015-2016 Iedere deelnemer aan het schoolexamen wordt geacht kennis te nemen van het programma van toetsing en afsluiting.

Nadere informatie

Informatie avond. Leerjaar 4

Informatie avond. Leerjaar 4 Informatie avond Leerjaar 4 2017 2018 Taakverdeling De weg naar een diploma Faciliteitenleerlingen Rapport Regels Belangrijke data op een rij Informatie contact Inhoud Taakverdeling Eindverantwoordelijk:

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING VWO

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING VWO PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING VWO 4 vwo 2013-2014 PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 1. Begripsbepalingen 1.1 Periode van : Het schooljaar is verdeeld in vier nagenoeg gelijke periodes. De eindexamenklassen

Nadere informatie

Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar

Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar 2016 2017. Het Programma van Toetsing en Afsluiting Het bevoegd gezag van de school stelt jaarlijks vóór 1 oktober een programma van toetsing en afsluiting

Nadere informatie

Informatie avond. Leerjaar 3

Informatie avond. Leerjaar 3 Informatie avond Leerjaar 3 2017 2018 Taakverdeling Vakkenpakket leerjaar 3 De weg naar een diploma Rapport Faciliteitenleerlingen Regels Informatie Contact Inhoud Taakverdeling Eindverantwoordelijk: Directeur

Nadere informatie

B. Het schoolexamen (SE) en het programma van toetsing en afsluiting (PTA)

B. Het schoolexamen (SE) en het programma van toetsing en afsluiting (PTA) REGLEMENT SCHOOLEXAMENS (vestigingseigen deel) SCHOOLJAAR 2014-2015 HOOFDSTUK 1 A. Algemene bepalingen 1. Het examenreglement van de CSG Augustinus is een vestigingsgebonden aanvulling op het Algemeen

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Klas: 4C (Basisberoepsgerichte leerweg)

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Klas: 4C (Basisberoepsgerichte leerweg) PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 05-06 Klas: 4C (Basisberoepsgerichte leerweg) VOORWOORD Voor je ligt het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) van het Lentiz VMBO Maassluis. In dit PTA staan

Nadere informatie

Checklists schoolexamen Checklist 2 Programma van toetsing en afsluiting

Checklists schoolexamen Checklist 2 Programma van toetsing en afsluiting Checklists schoolexamen 2018-2019 Checklist 2 Programma van toetsing en afsluiting Inleiding Het eindexamenbesluit bepaalt in artikel 31.2 en 31.3 dat het bevoegd gezag jaarlijks een programma van toetsing

Nadere informatie

Programma van Toetsing en afsluiting

Programma van Toetsing en afsluiting Programma van Toetsing en afsluiting 2016-2017 Mavo 3 september 2016 Voor je ligt het PTA-boekje van deze cursus (2016/2017). Je treft hierin een overzicht aan van alle toetsen en opdrachten die dit jaar

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting R VWO 5. O.S.G. Willem Blaeu

Programma van toetsing en afsluiting R VWO 5. O.S.G. Willem Blaeu Programma van toetsing en afsluiting 2017-2018 R VWO 5 O.S.G. Willem Blaeu Cohort 2015-2018 In de bovenbouw mavo, havo en vwo komt het cijfer van het schoolexamen geleidelijk tot stand. In het PTA wordt

Nadere informatie

Examenreglement 2015-2016. vestigingseigen deel onder voorbehoud instemming deelraad

Examenreglement 2015-2016. vestigingseigen deel onder voorbehoud instemming deelraad Examenreglement 2015-2016 vestigingseigen deel onder voorbehoud instemming deelraad Hoofdstuk 1 A. Algemene bepalingen 1. Het examenreglement van de CSG Augustinus is een vestiging gebonden aanvulling

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 4 MAVO

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 4 MAVO PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 4 MAVO SCHOOLJAAR 2013 2014 1 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Afkortingen 4 Rekentoets 4 Soorten toetsen 5 Herkansingsregel, inzet en inlevertermijn 6 Belangrijke data 7

Nadere informatie

PTA Cohort Profiel Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR) Basisberoepsgerichte Leerweg

PTA Cohort Profiel Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR) Basisberoepsgerichte Leerweg PTA Cohort 2018-2020 Profiel Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR) Basisberoepsgerichte Leerweg DEF 01-10-2018 PTA klas 3 + 4 BB Omnia College verstrekt voor het PTA een verplicht uniform PTA-format waarin

Nadere informatie

Examendossier (ED15=schooljaar 1516 V3) Examendossier (ED16=schooljaar 1617 KL4/BL4)

Examendossier (ED15=schooljaar 1516 V3) Examendossier (ED16=schooljaar 1617 KL4/BL4) Programma van toetsing en afsluiting per vak Examendossier 2015-2016 (ED15=schooljaar 1516 V3) Examendossier 2016-2017 (ED16=schooljaar 1617 KL4/BL4) Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Leeswijzer

Nadere informatie

Programma van Toetsing en afsluiting

Programma van Toetsing en afsluiting Programma van Toetsing en afsluiting 2017-2018 Mavo september 2017 Voor je ligt het PTA-boekje van deze cursus (2017/2018). Je treft hierin een overzicht aan van alle toetsen en opdrachten die dit jaar

Nadere informatie

Programma van Toetsing schooljaar

Programma van Toetsing schooljaar Programma van Toetsing schooljaar 2018-2019 Voor je ligt het programma van toetsing voor schooljaar 2018-2019. In dit boekje vindt je een overzicht van alle toetsen die je dit schooljaar gaat maken. Het

Nadere informatie

Voor wereldburgers en wetenschappers Ouderavond leerjaar 6 10 oktober 2017

Voor wereldburgers en wetenschappers Ouderavond leerjaar 6 10 oktober 2017 Voor wereldburgers en wetenschappers Ouderavond leerjaar 6 10 oktober 2017 Agenda Eindexamen Studiekeuze en loopbaanbegeleiding Vragen en opmerkingen Gymnasium 6 De examenperiode: SE en CE 1. Schoolexamens

Nadere informatie

Studieprogramma MH1

Studieprogramma MH1 Studieprogramma 2018-2019MH1 ProgrammavoorToetsingOnderbouw Bevorderingsnormen Studieprogramma Beste leerling, Je kijkt nu naar het studieprogramma van MH1, afgekort het PTO (Programma van Toetsing Onderbouw).

Nadere informatie

Studieprogramma HV1

Studieprogramma HV1 Studieprogramma 2018-2019HV1 ProgrammavoorToetsingOnderbouw Bevorderingsnormen Studieprogramma Beste leerling, Je kijkt nu naar het studieprogramma van HV1, afgekort het PTO (Programma van Toetsing Onderbouw).

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN OVERGANG VeenLanden College. PTO Klas

PROGRAMMA VAN TOETSING EN OVERGANG VeenLanden College. PTO Klas PROGRAMMA VAN TOETSING EN OVERGANG 09 00 VeenLanden College PTO Klas 09-00 Beste leerling, geachte ouders/verzorgers, Dit is het programma van toetsing en overgang (PTO) van dit schooljaar. In het PTO

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2012-2014

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2012-2014 LOCATIE HOLZ PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2012-2014 Leerjaar 4 VMBO BASIS Sector: TECHNIEK 1 VOORWOORD Aan de leerlingen van 4 VMBO, de ouders en/of verzorgers van deze 4 e jaars leerlingen Hierbij

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Klas: 3C (Basis beroepsgerichte leerweg)

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Klas: 3C (Basis beroepsgerichte leerweg) PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 05-06 Klas: 3C (Basis beroepsgerichte leerweg) VOORWOORD Voor je ligt het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) van het Lentiz VMBO Maassluis. In dit PTA staan

Nadere informatie

Overgangsnormen bovenbouw

Overgangsnormen bovenbouw Overgangsnormen bovenbouw 2018-2019 Vooraf een paar zaken die van belang zijn: - Overgangscijfers zijn getallen afgerond op gehelen. (toetscijfers zijn getallen met één decimaal, het gemiddelde daarvan

Nadere informatie

PTA leerjaar 4 Schooljaar

PTA leerjaar 4 Schooljaar PTA leerjaar 4 Schooljaar 2016-2017 1 Inhoudsopgave Voorwoord Herkansen en inhalen in leerjaar 4 Berekening SE-cijfer PTA per vak Nederlands Engels Duits Wiskunde Economie Biologie Sport, dienstverlening

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting. Cursus Havo 4. Bijlage 1

Programma van Toetsing en Afsluiting. Cursus Havo 4. Bijlage 1 Programma van Toetsing en Afsluiting Cursus 2016-2017 Havo 4 Bijlage 1 Inhoudsopgave Levensbeschouwelijke Vorming... 4 Nederlands... 4 Frans... 4 Duits... 5 Engels... 5 Maatschappijleer... 6 Lichamelijke

Nadere informatie

Exameninformatie Klas 3

Exameninformatie Klas 3 Exameninformatie Klas 3 2018-2019 Inhoudsopgave Exameninformatie voor 3 e klassen Examencijfers, rapporten, herkansingen en dossiers Informatie over praktische opdrachten Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding

Nadere informatie

PTA Engels BBL Statenkwartier, Kijkduin Engels - cohort 13-14-15

PTA Engels BBL Statenkwartier, Kijkduin Engels - cohort 13-14-15 Het schoolexamen voor het vak Engels wordt in leerjaar 3 en 4 afgenomen over de onderdelen: - gespreksvaardigheid - leesvaardigheid - kijkvaardigheid - schrijfvaardigheid - luistervaardigheid In alle voortgangscontroletoetsen

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING HAVO 4 SCHOOLJAAR 2013 2014

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING HAVO 4 SCHOOLJAAR 2013 2014 PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING HAVO 4 SCHOOLJAAR 2013 2014 PTA 4 havo 2013 2014 Voorwoord 3 Het PTA in 4 havo.. 4 Nederlands.. 7 Engels regulier... 7 Engels TTO.. 7 Frans.. 7 Duits.. 7 Geschiedenis..

Nadere informatie

Berger Scholengemeenschap PTA 5 havo 2015-2016

Berger Scholengemeenschap PTA 5 havo 2015-2016 VOORWOORD Bergen NH, augustus 2015 Beste leerlingen van 5 havo, Vorig jaar is de Tweede Fase voor jullie al van start gegaan. Naast de toetsen heb je ook al op andere manieren laten zien wat je geleerd

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN OVERGANG VeenLanden College. PTO Klas

PROGRAMMA VAN TOETSING EN OVERGANG VeenLanden College. PTO Klas PROGRAMMA VAN TOETSING EN OVERGANG 08 09 VeenLanden College PTO Klas 08-09 Beste leerling, geachte ouders/verzorgers, Dit is het programma van toetsing en overgang (PTO) van dit schooljaar. In het PTO

Nadere informatie

Examenvoorlichting HAVO 5 en VWO 6. Schooljaar

Examenvoorlichting HAVO 5 en VWO 6. Schooljaar Examenvoorlichting HAVO 5 en VWO 6 Schooljaar 2017-2018 Mijn laatste sheet: Alle informatie te vinden op: www.wpkeesboeke.nl www.examenblad.nl Diploma uitreiking: datum volgt Waar ga ik iets over zeggen?

Nadere informatie

Reglement Schoolexamen Gerrit van der Veen College (bijlage bij het Examenreglement ZAAM) klassen HAVO 4, 5 en VWO 4, 5, 6

Reglement Schoolexamen Gerrit van der Veen College (bijlage bij het Examenreglement ZAAM) klassen HAVO 4, 5 en VWO 4, 5, 6 Reglement Schoolexamen Gerrit van der Veen College 2017-2018 (bijlage bij het Examenreglement ZAAM) klassen HAVO 4, 5 en VWO 4, 5, 6 Art. 1 Voorwoord 2.1. De examencommissie bestaat uit de rector, de teamleider

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar MAVO Lj. 4. Heerbeeck College

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar MAVO Lj. 4. Heerbeeck College Schooljaar 28-29 MAVO Lj. 4 Heerbeeck College Beste leerling van mavo leerjaar 4 en geachte ouder(s)/verzorger(s), Voor je ligt het programma van toetsing en afsluiting 28-29. Dit programma is een overzicht

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting R VWO 6. O.S.G. Willem Blaeu

Programma van toetsing en afsluiting R VWO 6. O.S.G. Willem Blaeu Programma van toetsing en afsluiting 2016-2017 R VWO 6 O.S.G. Willem Blaeu Cohort 2014-2017 In de bovenbouw mavo, havo en vwo komt het cijfer van het schoolexamen geleidelijk tot stand. In het PTA wordt

Nadere informatie

Studiewijzer. 11havo5

Studiewijzer. 11havo5 Studiewijzer 11havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

B. Het schoolexamen (SE) en het programma van toetsing en afsluiting (PTA)

B. Het schoolexamen (SE) en het programma van toetsing en afsluiting (PTA) REGLEMENT SCHOOLEXAMENS (vestigingseigen deel) SCHOOLJAAR 2016-2017 HOOFDSTUK 1 A. Algemene bepalingen 1. Het examenreglement van de CSG Augustinus is een vestiging gebonden aanvulling op het Algemeen

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2014/2015 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

I. Examencommissie pag. 2. II. Reglement : Begrippen pag Algemene bepalingen pag Overige bepalingen pag. 6

I. Examencommissie pag. 2. II. Reglement : Begrippen pag Algemene bepalingen pag Overige bepalingen pag. 6 INHOUDSOPGAVE I. Examencommissie pag. 2 II. Reglement 2014-2015: Begrippen pag. 3 1. Algemene bepalingen pag. 3 2. Overige bepalingen pag. 6 III. Examenoverzicht pag. 7 I. DE EXAMENCOMMISSIE -.. 2014-2015

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Programma van Toetsing en Afsluiting 10 mavo 2015-2016 Toelichting op dit PTA. In dit Programma van Toetsing en Afsluiting vind je een opsomming van alle handelingsdelen, toetsen en praktische opdrachten

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN OVERGANG Voor de leerlingen van mavo 3 en als kennisgeving aan de ouder(s)/verzorger(s) PTO.

PROGRAMMA VAN TOETSING EN OVERGANG Voor de leerlingen van mavo 3 en als kennisgeving aan de ouder(s)/verzorger(s) PTO. PROGRAMMA VAN TOETSING EN OVERGANG 05 06 Voor de leerlingen van mavo 3 en als kennisgeving aan de ouder(s)/verzorger(s) PTO mavo 3 Beste leerling, geachte ouders/verzorgers, Dit is het programma van toetsing

Nadere informatie

Schoolexamenreglement 2014-2015

Schoolexamenreglement 2014-2015 Schoolexamenreglement 2014-2015 Vooraf In een schoolexamenreglement wordt de gang van zaken rond het schoolexamen geregeld. Het schoolexamenreglement wordt jaarlijks vastgesteld door de schoolleiding,

Nadere informatie

HAVO 5. 2. Het examenreglement voor HAVO 2015 2017. 3. Bijlage. Programma van toetsing en afsluiting 2009-2011 HAVO-5 1

HAVO 5. 2. Het examenreglement voor HAVO 2015 2017. 3. Bijlage. Programma van toetsing en afsluiting 2009-2011 HAVO-5 1 . Het programma van toetsing en afsluiting 205 207 per examen een overzicht van alle testen, praktische opdrachten en handelingsdelen met omschrijving van de stof en de toetssoort die meetellen voor het

Nadere informatie

PTA Engels Basis Kijkduin, Statenkwartier cohort 14-15-16

PTA Engels Basis Kijkduin, Statenkwartier cohort 14-15-16 Het schoolexamen voor het vak Engels wordt in leerjaar 3 en 4 afgenomen over de onderdelen: - gespreksvaardigheid - leesvaardigheid - kijkvaardigheid - schrijfvaardigheid - luistervaardigheid In alle voortgangscontroletoetsen

Nadere informatie

PTA Cohort Profiel Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR) Kaderberoepsgerichte Leerweg

PTA Cohort Profiel Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR) Kaderberoepsgerichte Leerweg PTA Cohort 2018-2020 Profiel Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR) Kaderberoepsgerichte Leerweg DEF 01-10-2018 1 PTA klas 3 + 4 KB Omnia College verstrekt voor het PTA een verplicht uniform PTA-format waarin

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN OVERGANG Voor de leerlingen van mavo 3 en als kennisgeving aan de ouder(s)/verzorger(s) PTO.

PROGRAMMA VAN TOETSING EN OVERGANG Voor de leerlingen van mavo 3 en als kennisgeving aan de ouder(s)/verzorger(s) PTO. PROGRAMMA VAN TOETSING EN OVERGANG 016 017 Voor de leerlingen van mavo 3 en als kennisgeving aan de ouder(s)/verzorger(s) PTO mavo 3 Beste leerling, geachte ouder(s)/verzorger(s), Dit is het programma

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2015-2016 Klas: 3A (Theoretische leerweg)

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2015-2016 Klas: 3A (Theoretische leerweg) PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 05-06 Klas: A (Theoretische leerweg) VOORWOORD Voor je ligt het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) van het Lentiz VMBO Maassluis. In dit PTA staan alle toetsen

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2014-2015 3 VMBO TL Coornhert Lyceum 1 Voorwoord Beste leerling en beste ouders / verzorgers, Hierbij heeft u / heb je het PTA van 3 vmbo TL in handen. In 3 vmbo TL

Nadere informatie

Ckv* Maat Lo. Gymnasium: Klassieke taal. Profieldeel. (vakken variëren per profiel) Vrije deel Gd(-et) Mo Fi In Bsm WisD

Ckv* Maat Lo. Gymnasium: Klassieke taal. Profieldeel. (vakken variëren per profiel) Vrije deel Gd(-et) Mo Fi In Bsm WisD Algemene informatie over de Tweede Fase Examendossier Je examen bestaat uit twee delen, het schoolexamen en het centraal examen. Het schoolexamen begint al vanaf de vierde klas. Het schoolexamen bestaat

Nadere informatie

3 VMBO-K. Programma van toetsing en afsluiting per vak

3 VMBO-K. Programma van toetsing en afsluiting per vak 3 VMBO-K Programma van toetsing en afsluiting per vak Examendossier 2018-2019 (ED18=schooljaar 18/19 K3) Examendossier 2019-2020 (ED19=schooljaar 19/20 KL4/BL4) 1 Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA)

Nadere informatie

Voor wereldburgers en wetenschappers. 11 oktober 2016

Voor wereldburgers en wetenschappers. 11 oktober 2016 Voor wereldburgers en wetenschappers 11 oktober 2016 Cygnus Gymnasium Ouderavond 6 e klas Agenda Studiekeuze (decaan) Eindexamen Mentoren vragen en opmerkingen Gymnasium 6 De examenperiode: SE en CE 1.

Nadere informatie

Programma van Toetsing schooljaar

Programma van Toetsing schooljaar Programma van Toetsing schooljaar 2018-2019 Voor je ligt het programma van toetsing voor schooljaar 2018-2019. In dit boekje vindt je een overzicht van alle toetsen die je dit schooljaar gaat maken. Het

Nadere informatie

SE Schema. Periode Eindterm Toetsnr. Inhoud / Stofomschrijving Toetsvorm Gewicht Herkansing Tijd Beoordeling Opmerking

SE Schema. Periode Eindterm Toetsnr. Inhoud / Stofomschrijving Toetsvorm Gewicht Herkansing Tijd Beoordeling Opmerking 2016-2017 VAK Aardrijkskunde 2 13,14,15, 25 1 Arm en rijk ( H1,2 en 3 ) S 10% Ja 50 min Cijfer SE 1 3 7,8,9,23 2 Bronnen van energie ( H4,5 en 6 ) S 15% Nee 50 min Cijfer In de les 3 20,21,27 3 Grenzen

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting. Cursus Havo 4. Bijlage 1

Programma van Toetsing en Afsluiting. Cursus Havo 4. Bijlage 1 Programma van Toetsing en Afsluiting Cursus 2017-2018 Havo 4 Bijlage 1 Inhoudsopgave Levensbeschouwelijke Vorming... 4 Nederlands... 4 Frans... 4 Duits... 5 Engels... 5 Maatschappijleer... 6 Lichamelijke

Nadere informatie

PTA Havo 4 Cohort 2015

PTA Havo 4 Cohort 2015 PTA Havo 4 Cohort 2015 Cohort: 2015 Schooljaar: 2015-2016 Inleiding: Dit document behoort bij het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA). In het PTA wordt omschreven hoe het schoolexamen voor de verschillende

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting R VMBO-T 3. O.S.G. Willem Blaeu

Programma van toetsing en afsluiting R VMBO-T 3. O.S.G. Willem Blaeu Programma van toetsing en afsluiting 2016-2017 R VMBO-T 3 O.S.G. Willem Blaeu Cohort 2016-2018 In de bovenbouw mavo, havo en vwo komt het cijfer van het schoolexamen geleidelijk tot stand. In het PTA wordt

Nadere informatie

SG Newton programma voor toetsing en afsluiting, Cohort Programma voor Toetsing & Afsluiting SG Newton, Hoorn

SG Newton programma voor toetsing en afsluiting, Cohort Programma voor Toetsing & Afsluiting SG Newton, Hoorn Programma voor Toetsing & Afsluiting SG Newton, Hoorn Inhoud A. Algemeen deel...1 1 Inleiding...1 2 Examens...1 2.1 Schoolexamen (SE)...2 2.2 Centraal Examen (CE)...2 3 Leerstofmodules...2 3.1 Berekening

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting R VMBO-T 3. O.S.G. Willem Blaeu

Programma van toetsing en afsluiting R VMBO-T 3. O.S.G. Willem Blaeu Programma van toetsing en afsluiting 2017-2018 R VMBO-T 3 O.S.G. Willem Blaeu Cohort 2017-2019 In de bovenbouw mavo, havo en vwo komt het cijfer van het schoolexamen geleidelijk tot stand. In het PTA wordt

Nadere informatie