ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Afscheid nemen. Afscheid nemen is vaak moeilijk, omdat je afstand doet van iemand die je dierbaar is.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Afscheid nemen. Afscheid nemen is vaak moeilijk, omdat je afstand doet van iemand die je dierbaar is."

Transcriptie

1 ENGELENBURGSCHOOL 24 juni 2015 Jaargang 3, nr. 10 IN DIT NUMMER: Afscheid nemen Verantwoording onderwijs Groei en Bloei Jaarplanning Afscheid en welkom Afscheidsavond groep 8 Schoolplan Groepsverdeling Gymrooster Informatieavond Oudervertelgesprekken Christelijk bibliotheek Vanuit de MR Uit groep 8 Agenda A f s c h e i d n e m e n Afscheid nemen is vaak moeilijk, omdat je afstand doet van iemand die je dierbaar is. Voor leerkrachten is het vaak lastig om hun klas met kinderen los te laten. Eén jaar of soms twee jaar intensief optrekken met kinderen. Mooie momenten, maar soms ook hele verdrietige momenten zijn er geweest, er is veel gelachen maar soms ook gehuild. Elke dag hebben we met de kinderen gebeden en soms ook met kinderen individueel. Nu, aan het einde van het jaar moeten we de kinderen loslaten. De discipelen vonden afscheid nemen van Jezus ook moeilijk. In het evangelie van Johannes wordt er zelfs helemaal niet over gesproken, de andere evangeliën spreken er maar heel kort over. Alsof ze het er niet over willen hebben. Jezus wist dat het beter was, Hij moest naar Zijn Vader om een plek voor ons voor te bereiden. Jezus kon maar op één plek tegelijk zijn, maar de Heilige Geest, die op Pinksteren over ons uitgestort is, wil wonen in iedereen die een kind van de Vader is en Jezus heeft aangenomen. Ik hoorde laatst iemand zeggen: De Heilige Geest is Gods adem in jou. Dat vond ik prachtig gezegd. We hoeven de kinderen dan ook niet echt los te laten. We weten dat God, de Vader met ze meegaat en dat Hij ons niet alleen achter heeft gelaten. Maar dat Gods adem in ons, u en uw kinderen woont. We willen u hartelijk bedanken voor het vertrouwen dat u aan de leerkrachten geeft en de samenwerking die we het afgelopen jaar met u als ouder hebben gehad. We zijn dankbaar dat de contacten op een prettige manier zijn verlopen. We wensen u samen met de kinderen een hele fijne zomervakantie toe en we verwachten alle kinderen weer op maandag 24 augustus op school. V e r a n t w o o r d i n g v a n o n s o n d e r w i j s Aan het einde van elk schooljaar verantwoorden wij ons onderwijs aan ouders, bestuur, inspectie van het onderwijs en andere belangstellenden. Met deze link kunt u deze inzien en ook op de site van de school. Voor vragen of opmerkingen over de verantwoording kunt terecht bij de directie.

2 Pagina 2 G r o e i e n B l o e i De afgelopen tijd deed onze school mee aan Groei en Bloei. Veel kinderen namen een plantje mee naar huis om te verzorgen. Vorige week kwamen de planten weer terug op school en kon er een mooie presentatie van worden gemaakt. Op dinsdag 16 juni kwam de jury de planten en de presentatie beoordelen. De winnaars zijn: 1e prijs: Imane Lamaiz 2e prijs: Esra Kuzey 3e prijs: David Zwijnenburg We bedanken iedereen die meegedaan heeft! J a a r p l a n n i n g Jarig in juli Esra Kuzey Yannick Methorst Nassim Bouyazidan Juf Lise Rick Walvaart Janne-Sophie van den Berg Carlijn van den Brink Luc Walvaart Sara Tagherbit Juf Nootenboom Jarig in augustus Anouar Abdouni Sumaya Keijzer Juf Hoogeveen Juf Brouwer Meester van den Heuvel Seanrobert Mbonimpa Mandy Schoeman Rick Vonk De jaarplanning voor het komende schooljaar kunt u bekijken in het ouderportaal. Alle activiteiten voor kinderen en ouders kunt u daarop zien. In het ouderportaal kunt u vanaf 1 augustus ook bekijken in welke groep uw kind zit en bij wie hij of zij in de klas zit. De gegevens van de leerkrachten zijn in het ouderportaal ook terug te vinden. De Engelenburggids voor het komende schooljaar is ook klaar, u kunt deze terugvinden op de site van de school en via deze link. In deze gids staan alle namen en adressen, de psalmenlijst en de jaarkalender met alle belangrijke data om rekening mee te houden. A f s c h e i d e n w e l k o m Voor een aantal kinderen is de Engelenburgschool na de zomervakantie verleden tijd. We denken dan o.a. aan alle kinderen van groep 8. De meeste kinderen hebben acht jaar bij ons op school gezeten en gaan nu naar het voortgezet onderwijs. Ook nemen we afscheid van Laelle de Kievid, Michael Melkumjan en Casper de With. We hopen dat we deze kinderen de afgelopen jaren een veilige plek hebben gegeven en we wensen hen Gods zegen toe op de nieuwe school. Na de zomervakantie komen er nieuwe kinderen in groep 1. Dit zijn Dalisha Keijzer, Amber Afellah en Nabeel Hamsa Sayid. We wensen de kinderen en hun ouders een fijne Engelenburgtijd toe.

3 Pagina 3 A f s c h e i d s a v o n d g r o e p 8 Op dinsdagavond 7 juli nemen de kinderen van groep 8 afscheid van onze school. De ouders van groep 8 worden vanaf uur op school verwacht. Het belooft een mooie avond te worden. Twitterbericht Als je voor het volgen van Jezus geen prijs wilt betalen, moet je je serieus afvragen of je wel met Hem gestorven bent S c h o o l p l a n Een schoolplan is een document waarin een school eens in de 4 jaar het beleid van de kwaliteit van het onderwijs beschrijft. Voor dit schoolplan hebben we een aantal stappen doorlopen. Alle directeuren van de Hervormde scholen hebben begeleiding gehad bij het evalueren van het oude schoolplan en het maken van het nieuwe schoolplan. Naar aanleiding van de opbrengsten van het afgelopen jaar, de evaluatie van het schooljaar en het nieuwe schoolplan, willen we het komende jaar onder andere bezig zijn met de volgende punten: We gaan ons bezinnen op begrijpend lezen en begrijpend luisteren met betrekking tot de HGW-cyclus en samenwerkend leren. Aan de hand van begrijpend lezen gaan we de stappen van de HGW-cyclus doorlopen. Hierbij komen de volgende onderdelen aan bod: Het betrekken van de leerlingen bij het leerproces. Vergroten van de ouderbetrokkenheid door met ouders in gesprek te gaan over de ontwikkeling van hun kind. Groepsplannen voor begrijpend lezen. We gaan verder met het versoepelen van de overgang van groep 2 naar groep 3. Door in groep 2/3 met thema s te werken en door de groepsplannen anders in te zetten. In groep 3 krijgen we een nieuwe methode voor het leren lezen, deze methode heet Lijn 3 en werkt veel met thema s en hoeken. We gaan ons ook oriënteren op de mogelijkheden rondom het creëren van ruimte voor talentontwikkeling en creativiteit binnen ons onderwijs, mogelijk gecombineerd met de zaakvakken. Op 5 september 2017 bestaat de Engelenburgschool 50 jaar. We beginnen met de voorbereidingen zodat wel dit groots kunnen vieren. Bij alle onderdelen zullen we gaan werken met werkgroepen. In een werkgroep zitten leerkrachten, MT leden en hebben we ouders nodig. We willen ouders betrekken bij het onderwijs. Ouders kunnen zich aansluiten bij een werkgroep van: Creativiteit en talentontwikkeling. Voorbereiden van het feest 50 jarig bestaan. Wilt u meedenken in een werkgroep, dan kunt u zich opgeven bij de directeur.

4 Pagina 4 G r o e p s v e r d e l i n g De groepsverdeling voor komend schooljaar is klaar. De MR heeft maandag 15 juni met onderstaande verdeling ingestemd. Net als dit jaar gaan we werken met 3 combinatiegroepen. Hieronder ziet u de groepsindeling voor volgend jaar. Groep 0/1 Juf Celianne van de Ruitenbeek (ma, do, vr) +/- 15 lln. + instroom Juf Rianne Nootenboom (di, wo) Groep 2/3 Juf Lise van Kooten (ma, di) +/- 13 lln. Juf Linda Willemsen (wo, do, vr) Groep 4/5 Juf Lambers (ma, di, do, vr) +/- 23 lln. Juf Brouwer (wo) Groep 6 Meester van den Heuvel (ma, di, wo, vr) +/- 10 lln. Juf Knap (do) Groep 7/8 Meester van Laar (ma, di, wo) +/- 23 lln. Juf Hoogeveen (do, vr) Juf Lambers kan aan het begin van het schooljaar nog niet voor de combinatiegroep 4/5 staan. Juf van Manen staat op maandag t/m woensdag voor groep 4/5 en juf Brouwer op donderdag en vrijdag. Juf Lambers zal dan op vier ochtenden alleen aan groep 4 lesgeven. Later in het jaar zal zij zelf weer de combinatiegroep draaien. De andere combinatiegroepen worden ook op een aantal momenten ondersteund door extra leerkrachten. Juf Nootenboom zal dit in groep 2/3 doen, juf Knap en juf ten Ham zullen ondersteuning bieden in groep 7/8. Op donderdag hebben de kinderen gym. De combinatiegroepen zijn dan uit elkaar zodat er weer een extra moment is om kinderen in kleine groepen extra te begeleiden. Juf Netty Middelman zal twee dagdelen in de week tutorles geven aan groep 1 en 2, juf van Laar zal de groepen 3 t/m 8 RT geven. De kinderen die gedurende het jaar instromen in groep 1 mogen op bepaalde data instromen. Hierover leest u meer in de brief in de bijlage. Op woensdag 1 juli gaan de kinderen van tot uur al een uurtje in hun nieuwe groep kijken. G y m r o o s t e r Op donderdag geeft meester van Laar gym aan de groepen 3 t/m 8. Hieronder ziet u het gymrooster uur uur groep 5/6 21 leerlingen uur uur groep 7/8 24 leerlingen uur uur groep 3/4 20 leerlingen

5 Pagina 5 I n f o r m a t i e a v o n d Op dinsdag 1 september zijn alle ouders s avonds welkom in de groep van hun kind. Dan zullen de leerkrachten vertellen hoe er in de groepen wordt gewerkt, welke materialen er worden gebruikt en welke afspraken er zijn. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen. Voor iedereen een avond, die niet gemist mag worden! We verwachten dan ook alle ouders uur uur Groep 1 en 2/ uur uur Groep 4/5, 6 en 7/8 Bijbeltekst van de maand Toen zei Jezus tegen hen: Wees niet bevreesd; ga heen, bericht mijn broeders dat zij naar Galilea moeten gaan, en daar zullen zij Mij zien. Mattheus 28:10 O u d e r v e r t e l g e s p r e k k e n Op school werken we Handelingsgericht, kortgenoemd HGW. Handelingsgericht werken betekent eigenlijk, dat we ons handelen willen richten op wat de kinderen nodig hebben. Dit alles binnen de kaders van onze mogelijkheden. Het HGW krijgt vorm door een samenwerking van drie partijen die elk afzonderlijk veel kennis hebben over het kind. Allereerst geeft het kind zelf veel informatie over zichzelf. Dat kan zijn door zijn/haar gedrag, de resultaten op school of door gesprekjes die gevoerd worden met het kind. Hierdoor weet de leerkracht ook veel over de kinderen in zijn of haar groep. De belangrijkste kennisbron vormen de ouders. Door het samenvoegen van die kennis kunnen we HGW op een juiste wijze toepassen in de benadering van de kinderen en in het aanbieden van het onderwijs. Zoals genoemd zien we u als ouders als de belangrijkste kennisbron van informatie die we op school kunnen gebruiken om uw kind op een passende wijze onderwijs te kunnen bieden. U krijgt tijdens de informatieavond de vragenlijst van de leerkracht ontvangen. Wilt u deze vragenlijst thuis invullen en voor vrijdag 11 september bij de groepsleerkracht inleven. Tijdens de oudervertelgesprekken op maandag 14 en dinsdag 15 september zal de leerkracht met u uw vragenlijst bespreken. Het tijdstip waarop het oudervertelgesprek met u plaatsvindt krijgt u per mail en staat vanaf 8 september in het ouderportaal. Wanneer het voor u niet mogelijk is om deze avond op school te zijn dan kunt u dit voor vrijdag 4 september aan de leerkracht doorgeven. C h r i s t e l i j k e b i b l i o t h e e k Hou je van lezen? Kom dan eens naar de christelijke bibliotheek, gevestigd op Markt 10. Je mag 5 boeken per keer lenen, lidmaatschap kost 2,50 tot 18 jaar, 10,- vanaf 18 jaar. Tijdens de zomervakantie zijn de normale openingstijden gewijzigd. In week 31 t/m week 33 zijn ze alleen geopend op woensdagmiddag van uur.

6 Pagina 6 V a n u i t d e M R Op de MR-vergadering van 15 juni jl. hebben we de resultaten van de eindtoets besproken. Dit schooljaar scoorden we erg hoog, op sommige vakken zelfs boven de bovengrens die is vastgesteld door de inspectie. We zijn hier erg dankbaar om en zien hiermee resultaat van de methodevernieuwingen, studies en investeringen in de individuele leerlingenzorg. We beseffen dat de samenstelling van de groep ieder jaar anders is, maar gelet op de individuele leerlijnen zien we ook een goede doorgaande lijn. Gedurende het cursusjaar wordt deze individuele leerlingenlijn gevolgd vanaf groep 3. Op twee momenten worden de leerlingvolgsysteemtoetsen afgenomen. De resultaten hiervan worden besproken met de Intern Begeleider, Rt-ers en met de kinderen en ouders. Op deze manier wordt uitval op een bepaald vak direct waargenomen en zo mogelijk opgepakt en extra begeleid. Binnen de MR is er verschillende keren doorgesproken welke keuzes leerkrachten soms moeten maken binnen dit proces; onderwijsvernieuwing; hoofdtaken-bijzaken basisschool; en hoe er tussen ouders en school wordt gecommuniceerd. Zo hebben we op school inmiddels het ouderportaal, zijn er drie contactmomenten gedurende het cursusjaar, is er een informatieavond aan het begin van het schooljaar en gaan we bij alle kinderen op huisbezoek. Als er daarnaast nog behoefte is voor extra overleg nemen we contact op met de ouders. In het afgelopen jaar is er intensief contact geweest met ouders d.m.v. commissies, ouder vertel gesprekken, evaluatiegesprekken, voorlichtingsavonden en ouderavonden. Daarnaast waren er regelmatig momenten van tussentijdse gesprekken met ouders in de klas na schooltijd en werd er veel informatie uitgewisseld via het ouderportaal. Verschillende vormen van informatie uitwisseling zijn inmiddels vastgelegd en uitgewerkt in de nieuwe schoolgids. Leerkrachten en ouders in verschillende werkgroepen zullen proberen de visie van ons onderwijs in het komende cursusjaar verder uit te werken en te borgen. Het werd zeer gewaardeerd dat de oudergeleding van de MR vaak punten inbrachten, mede namens de andere ouders. Tegelijk hebben we gezocht naar een mogelijkheid om ouders nog dichter te betrekken bij het opvoeding- en onderwijsproces van onze school. Vanaf volgend jaar zullen we daarom op iedere vergadering een open rondvraag houden voor ouders. Deze zijn dan zelf welkom op een vooraf gestelde tijd, voor vragen, opmerkingen of punten die u zelf wenst aan te dragen in de Medezeggenschapsraad van de Engelenburgschool. Overige belangrijke punten die dit jaar aan de orde zijn geweest zijn: de inzet van de stagiaires, klassenassistenten, leerkrachten, MT, IB en RT voor het nieuwe cursusjaar m.b.t. groepsverdeling, studiekeuzes, inzet leerlingbegeleiding etc. bespreken van de jaaragenda bespreken en goedkeuren van het schoolplan en de schoolgids bekijken en goedkeuren van de boekhouding van de ouderbijdrage signalen vanuit de ouders, kinderen en overige betrokkenen van de school huisbezoek, oudervertelgesprek, kindgesprek, contactavonden evaluaties van sing-ins, Kerst-, Paasvieringen en lekker-fitmaand volgen nieuwe ontwikkelingen op gebied van ICT; Snappet, digibord kleuters etc. nieuwe cao begeleiding en beteugelen van pestgedrag; opzet grondwet invaliden-parkeerplaats De Fuikenweide de bijbeltekst van de maand wordt in een vaste plek op school uitgewerkt opzet MR-deelraad voor basisschool De Bron organisatie en ( eerlijke ) verdeling eindschoonmaak m.b.v. ouders De MR vergadering werd als een goed moment ervaren door uitwisseling van ervaringen, gevoelens en ontwikkelingen tussen ouders, personeel en directie. Erik van den Heuvel, voorzitter MR

7 Pagina 7 U i t g r o e p 8 Mandy We zijn eerst op de fiets naar hoeve de beek geweest. Daar kregen we uitleg over de Tweede Wereldoorlog. Daarna zijn we naar de camping gegaan. Daar hebben we toen de tent opgezet. Toen zijn we de volgende dag naar Scherpenzeel geweest. Daar hebben we een vlot gebouwd. Daarna zijn we naar het henschotermeer gegaan en zijn we daar gaan zwemmen. Toen kwamen daarna allemaal juffen en meesters naar de camping. En toen de volgende dag hadden we de tenten in gepakt en zijn we weer naar het henschotermeer gegaan. en daarna gingen we om 2 uur terug naar school gefietst en kwamen we daar om 3 uur aan. Kamp groep 8 Op de heenweg gingen we naar hoeve de beek. en toen gingen we naar de camping de camping was heel leuk en toen gingen we klootschieten dat was bij het Henschotemeer En toen we terug waren gingen we om de springkussens we gingen daarna een kampvuur doen en toen waren er veel verhalen en nu weten we wel wat meer van elkaar. toen we gingen slapen schreeuwden meester van Ramshorst steeds dat we stil moesten zijn Esmee Kamp van MAHAN: Eerste dag lekker zitten te niksen.. geintje!!! We begonnen gelijk met tent opzetten daarna voetbal en op springkussen. Er waren daar veel spullen iedereen had wel iets te doen, de jongens waren bezig de hele dag maar de meisjes laten we daar niet over praten ze zijn toch niet belangrijk. Alexander en ik sliepen in één tent. Later s nachts bij het kampvuur toen vertelden we allemaal verhalen die we niet van elkaar wisten. De volgende dag gingen we als avond eten pannenkoeken.. ik at er maar 5 en de rest meer maar ik werd als enige misselijk dat vond ik echt raar dus toen later om 9 uur werd ik beter en ging ik ook spelen. we gingen ook klotenballenschieten een spel heel erg leuk, wij zeiden kijk uit voor de klotenbal op de eerste dag. Het was echt leuk, ik wil zeker nog een keer gaan. Einde. Zijn er nog vragen? MADE BY MAHAN

8 Pagina 8 Wail kamp 8 Ik vond ons kamp erg leuk we begonnen met het fietsen dat was minder leuk maar toen we er aankwamen werd het al een stuk leuker we gingen op het springkussen en toen naar het Henschotermeer om daar te klootschieten ons groepje had helaas niet gewonnen maar het was erg leuk toen gingen we eten en slapen de volgende dag gingen we naar Scherpezeel om een vlot te bouwen dat vond ik ook erg leuk alleen het duurde wel erg lang totdat we in Scherpezeel aankwamen daarna gingen we terug naar get Henschotermeer om te zwemmen we gingen weer terug naar het kamp en toen wouden Nassim en ik gaan slapen maar er zaten wormen en hommels in onze tent en toen werden we bang en riepen we meester van den heuvel en hij was onze held en hij redde ons van de hommol de volgende dag gingen we terug naar school de weg terug was niet erg leuk we waren moe maar gingen toch door en toen kwamen we veilig aan. Kamp groep 8 Op de heenweg gingen we naar Hoeve de Beek. Daarna gingen we verder fietsen naar de camping We gingen ook tent opzetten en dat was best moeilijk We gingen klootschieten het zweedsloopspel havenspel en vijfkamp We gingen ook vlotten bouwen in Scherpenzeel We gingen ook patat en pannenkoeken eten We zijn ook naar het henschotemeer geweest Het was heel leuk en gezellig Yue-zi Kamp groep 8 Eerst gingen we naar wouden berg toen we daar aan kwamen gingen we friet met kaasoufle en kipcorn eten en een kroket We gingen ook voetballen meester en juffen tegen de jongen van groep 8 het was heel leuk in de avond gingen we lekker bij het kampvuur zitten en verhalen vertellen de volgende dag gingen we allemaal spelletjes spelen eerst gingen we zweedsloopspel daarna gingen we 8 kamp spelen en we gingen ook klootschieten spelen het was heel gezellig we gingen ook ontbijten we gingen brood met melk en hagelslag enz Later gingen we ook naar het Henschotermeer we gingen daar zwemmen de volgende avond gingen we haven spel spelen Het was best eng 25 november gingen we naar het Ichthus College. dat was leuk. We deden geschiedenis, tekenen en Engels. En we kregen een rondleiding in de aula door een paar meisjes. Alleen het nadeel is daar dat een paar jongens op hun 14 / 15 zitten te roken. En vorige vrijdag gingen we naar het CLV. Daarzo moesten we apart dit waren de groepjes: Mahan, Esmee en Nelissa. Mahan die zei dat hij de meisjes niet kende. Dat vond ik grappig. De volgende groepje was: Wail, Driss, Younes en Nassim. Dus waren yue-zi en ik over. Maar dat liep niet zoals gepland. Yue-zi was ziek dus moest Casper in haar plaats. En behalve casper kende ik daar niemand. En ik zat met 20 andere! We gingen eerst seance daarna Engels en als laatst Nederlands. En als laatst het CSV. 20 januari. Daarzo hebben ze wel mooie dingen alleen het niveau is te laag. Het hoogste daar is mavo! Dat was wel jammer maar ik ging daar toch niet naartoe. We hebben veel activiteiten gedaan. Gym vinden ze daar het allerbelangrijkst we gingen alles 10 min doen maar dat 20. Techniek was het leukst. Daar mochten we lassen. Ik deed dat het eerst het was echt leuk. Alleen ik had mijn schort niet zo goed aan dus kwamen er een paar vonkjes op m n broek hoe klein het ook is het doet wel pijn Einde Alexander

9 Pagina 9 Kamp groep 8 Nassim We kwamen aan op school toen gingen we voetballen een beetje praten en de spullen in de bus doen. Toen gingen we de klas in ging de meester wat vertellen, gingen we de fietsen pakken kwam de hele school langs de stoep en fietsten we weg. Toen gingen we naar Hoeve de Beek. Daar kregen we info. over de 2 e Wereldoorlog. Toen gingen we naar de camping. Toen kwamen we aan gingen we de tent opzetten. En toen we klaar waren hadden we vrije tijd en er was zat te doen. Daarna gingen we eten patat met een snack. Toen gingen we naar het Henschotermeer Daar gingen we klootschieten. Toen gingen we terug en bij het campvuur zitten en slapen in de tenten. De eerste ochtend gingen we ontbijten daarna gingen we fietsen naar scherpenzeel en vlotten bouwen. Toen we klaar waren gingen we weer terug fietsen weer vrije tijd om te spelen en toen gingen we pannenkoeken eten die waren lekker. Toen gingen we voetballen en een spel spelen dat we de meesters en juffen moesten zoeken het havenspel. Toen gingen we naar de tent en slapen. Toen gingen we in de ochtend ontbijten en naar het henschgrotemeer en toen terug fietsen toen waren we op school en werden we goed ontvangen. En gingen we weer naar huis. Kamp groep 8 Eerst kwamen we bij elkaar in de klas en gingen we praten met alle ouders, daarna werden alle spullen in het busje gedaan Daarna gingen we afscheid nemen van de ouders en zijn we vertrokken met de fiets eerst kregen we een rondleiding in Woudenberg daar gingen we ook lunchen en toen zijn we verder gaan fietsen bij aankomst gingen we gelijk de tenten opzetten en toen hadden we tijd voor ons zelf en toen kon je op springkussen, voetballen en spelen in een speeltuintje het was heel leuk en de eerste nacht gingen we bij een kampvuur zitten en verhalen vertellen over ons zelf wat we niet van elkaar wisten. De volgende morgen gingen we ontbijten en naar Scherpenzeel fietsen daar gingen we een vlot bouwen en toen moesten we een opdracht voltooien en dat is gelukt. Toen gingen we weer terug en toen kwamen Juf Nettie en de moeder van Esmee Spies met pannenkoeken En we deden allemaal verschillende spelletjes en toen gingen we en op het einde gingen we naar het Henschotermeer en toen gingen we weer terug naar Veenendaal Einde Kamp groep 8 Op de heenweg gingen we eerst naar Hoeve de Beek over de oorlog. Toen gingen we verder fietsen naar Woudenberg Camping de Heigraaf. Toen we daar aan kwamen gingen we de tenten opzetten toen we daar mee klaar waren gingen we patat eten en daarna gingen we klootschieten om het henschotemeer toen we terug kwamen kregen we nog vrijen tijd daarna hadden we kampvuur. En daarna gingen we slapen het was s nachts wel heel koud. Toen we wakker werden gingen we eerst ontbijten en daarna gingen we naar Scherpenzeel gingen we vlotten bouwen eerst moesten we hem zelf bouwen en daarna varen maar het water was heel koud. s Middags zijn we bijna de hele middag naar het Henschotemeer en s avonds gingen we pannenkoeken eten. Daarna gingen we 5kamp doen en daarna gingen we het havenspel doen en daarna weer bij het kampvuur en daarna gingen we slapen s morgen gingen we eerst de tenten weer afbreken en daarna naar het Henschotemeer en daarna gingen we op de fiets naar huis.

10 Pagina 10 A g e n d a Datum Dinsdag 30 juni Woensdag 1 juli Vrijdag 3 juli Activiteit Contactavond Wisselmoment Rapport mee Dinsdag 7 juli Afscheidsavond groep 8 Donderdag 9 juli Maandag 24 augustus uur zomervakantie Eerste schooldag Dinsdag 1 september Dinsdag 8 september Maandag 14 september Dinsdag 15 september Donderdag 17 september Maandag 21 september Woensdag 23 september Informatieavond Studiemiddag - alle kinderen s middags vrij Oudervertelgesprekken Oudervertelgesprekken Open inloop Lampegiet Studiedag - alle kinderen vrij Bijlage: Brief voor instroomkinderen De regel van de maand is: We zijn allemaal anders

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L Mei 2018 Jaargang 6, nr. 10 I N D I T N U M M E R : Volgend schooljaar Personeel Even voorstellen Gymrooster Grote schoonmaak Eindtoets Kamp groep 8 Contactavond Avondvierdaagse Wisselmoment Agenda V o

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Ontmoeting. S i n g - in

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Ontmoeting. S i n g - in ENGELENBURGSCHOOL 23 april 2014 Jaargang 3, nr. 8 IN DIT NUMMER: Ontmoeting Personeel Sing-in Activiteit Afscheid juf Olivier Inspectiebezoek Komend cursusjaar Vakantierooster Schoolfoto s Kamp Koningsspelen

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L Juni 2018 Jaargang 6, nr. 11 E i n d e s c h o o l j a a r I N D I T N U M M E R : Einde schooljaar Personeel Jaarplanning Welkom en afscheid Overblijven Informatiemiddagen / avond Groei en bloei Oudervertelgesprekken

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L mei / juni 2017 Jaargang 5, nr. 9 I N D I T N U M M E R : Dierbaar Personeel Contactavond Schoonmaken Aanmelden nieuwe leerlingen Avondvierdaagse Groepsindeling Wisselmoment Even voorstellen H i j w a

Nadere informatie

Engelenburggids De Fuikenweide KD Veenendaal tel Inhoud. Teamsamenstelling 4. Activiteitenkalender 7.

Engelenburggids De Fuikenweide KD Veenendaal tel Inhoud. Teamsamenstelling 4. Activiteitenkalender 7. Inhoud Teamsamenstelling 4 Activiteitenkalender 7 Schoolpsalmen 8 2 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt onze nieuwe Engelenburggids, waarin alle belangrijke informatie staat voor het cursusjaar 2017-2018.

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L 28 mei 2014 Jaargang 3, nr. 9 IN DIT NUMMER: Z o m a a r e e n v r a a g.. Zomaar een vraag Personeel Groepsverdeling 2014-2015 Jaarplanning Gymrooster 2014-2015

Nadere informatie

Inhoud. Teamsamenstelling 4. Activiteitenkalender 7. Schoolpsalmen 8. Groepsoverzicht 9

Inhoud. Teamsamenstelling 4. Activiteitenkalender 7. Schoolpsalmen 8. Groepsoverzicht 9 Inhoud Teamsamenstelling 4 Activiteitenkalender 7 Schoolpsalmen 8 Groepsoverzicht 9 2 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt onze nieuwe Engelenburggids, waarin alle belangrijke informatie staat voor het

Nadere informatie

Inhoud. Teamsamenstelling 3. Activiteitenkalender 6. Schoolpsalmen 7

Inhoud. Teamsamenstelling 3. Activiteitenkalender 6. Schoolpsalmen 7 Inhoud Teamsamenstelling 3 Activiteitenkalender 6 Schoolpsalmen 7 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt onze nieuwe Engelenburggids, waarin alle belangrijke informatie staat voor het cursusjaar 2018-2019.

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L Mei Jaargang 4, nr. 9 I N D I T N U M M E R : Geliefden Bedankt Personeel Avondvierdaagse Cito groep 8 Kamp groep 7/8 Schoolreisje Kleuterfeest Verdeling komend schoojaar Contactavond Schoonmaakdag Facebook

Nadere informatie

S c h o o l j o u r n a a l

S c h o o l j o u r n a a l E n g e l e n b u r g s c h o o l S c h o o l j o u r n a a l 27 januari 2012 Jaargang 1, nr. 1 P r i j s v r a a g I n d i t n u m m e r : 1. Prijsvraag 2. Nieuwe nieuwsbrief 3. Personeel 4. Sing-inn

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. Biddag

ENGELENBURGSCHOOL. Biddag ENGELENBURGSCHOOL 18 februari 2015 Jaargang 4, nr.6 I N D I T N U M M E R : Biddag Actie opbrengst Personeel Lekker Fit maand Contactavond Groepsfoto s Zendingsgeld op vrijdag Schoolvoetbal Vakantierooster

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. 27 maart 9,35 10 april 5,95 17 april 5,26 24 april 6,10

ENGELENBURGSCHOOL. 27 maart 9,35 10 april 5,95 17 april 5,26 24 april 6,10 ENGELENBURGSCHOOL 29 april 2015 Jaargang 4, nr.8 I N D I T N U M M E R : Mag ik met je ruilen? Personeel Welkom Ouder-kind activiteit Avondvierdaagse Sing-in 29 mei Cito Voor en na schooltijd De Vreedzame

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L Juni Jaargang 4, nr. 10 I N D I T N U M M E R : Einde schooljaar Personeel Verantwoording Jaarplanning Afscheidsavond groep 8 Groei en Bloei Afscheid en welkom Plein schoonmaken Informatieavond Creativiteit

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. De Heilige Geest

ENGELENBURGSCHOOL. De Heilige Geest ENGELENBURGSCHOOL 27 mei 2015 Jaargang 4, nr.9 I N D I T N U M M E R : De Heilige Geest Personeel Cito groep 8 Singin 29 mei Avondvierdaagse Kamp groep 8 Schoolreisje High-tea Voor en na schooltijd Geboorte

Nadere informatie

Gewoon er zijn. Schoolbrief CNS Herédium 18 juni Beste ouders, verzorgers,

Gewoon er zijn. Schoolbrief CNS Herédium 18 juni Beste ouders, verzorgers, Schoolbrief CNS Herédium 18 juni 2018 Beste ouders, verzorgers, U ontvangt hierbij de Schoolbrief van de maand juni. U kunt de Schoolbrief ook terugvinden op onze website. In deze schoolbrief: Gewoon er

Nadere informatie

Hij was hen toch zo dierbaar. En daarom voer Hij naar boven Zodat zij zouden ontvangen Zijn Geest, die Hij hen mocht beloven.

Hij was hen toch zo dierbaar. En daarom voer Hij naar boven Zodat zij zouden ontvangen Zijn Geest, die Hij hen mocht beloven. Jaargang 5 nummer 11 31 mei 2017 In dit nummer: Dierbaar MR Toekomstige leerlingen Geboorte Wisselmoment Groepsverdeling Even voorstellen Sing-in O- en A4daagse Agenda Hij was hen toch zo dierbaar En daarom

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. Simson

ENGELENBURGSCHOOL. Simson ENGELENBURGSCHOOL 28 januari 2015 Jaargang 4, nr.5 I N D I T N U M M E R : Simson Zendingsgeld Geboren De Vreedzame School Sing-in Welkom Actie werelddiaconaat Schoolplan Vanuit groep 8 Agenda Zendingsgeld

Nadere informatie

Wat een schat. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer juni 2014

Wat een schat. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer juni 2014 Jaargang 2 nummer 10 25 juni 2014 In dit nummer: Wat een schat Personeel Overblijven Ontmoetingshuis Schoonmaakavond Verantwoording van ons onderwijs Jaarplanning Informatieavond Ouderavond HIPPO Contactavond

Nadere informatie

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 4 nummer mei 2016

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 4 nummer mei 2016 Jaargang 4 nummer 11 25 mei 2016 In dit nummer: Geliefde(n) Schoolreisje Contactavond Toekomstige leerlingen Ochtend en A4daagse High-tea Wisselmoment Inspectiebezoek Medezeggenschap Groepsverdeling Groep

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. De brugwachter

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. De brugwachter ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L 26 juni 2013 Jaargang 2, nr. 11 IN DIT NUMMER: De brugwachter Personeel Wisselmoment Schoolkracht Projectweken Geboorte Afscheidsavond groep 8 Logopedie Vraag

Nadere informatie

Godsgeschenk. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 6 26 februari 2014

Godsgeschenk. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 6 26 februari 2014 Jaargang 2 nummer 6 26 februari 2014 In dit nummer: Godsgeschenk Contactavond Rapport Februariactie Open inloopweek Verlofaanvraag We dragen allemaal een steentje bij Tips voor ouders Biddag Wijzneus Open

Nadere informatie

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 7 nummer 9 Dinsdag 28 mei 2019

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 7 nummer 9 Dinsdag 28 mei 2019 Jaargang 7 nummer 9 Dinsdag 28 mei 2019 In dit nummer: Lestijdenmodel Geboren Contactavond Instroomgroep Ochtend en avond vierdaagse Groepsverdeling Schoonmaakavond Wisselmoment IEP toets Schoolreis Sing-in

Nadere informatie

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6 Agenda 22 mei t/m 2 juni Cito toetsweek 24 mei 25 / 26 mei 30 mei 30 mei 31 mei 31 mei 1 juni 1 juni 2 juni 2 juni 5 t/m 11 juni 12 juni 12 juni 13 juni 14 juni 12 t/m 16 juni 23 juni Mama verwendag kleuters

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. Hij is opgestaan

ENGELENBURGSCHOOL. Hij is opgestaan ENGELENBURGSCHOOL 25 maart 2015 Jaargang 4, nr.7 I N D I T N U M M E R : Hij is opgestaan Paasviering Geboorte Koningsspelen Groepsfoto s Mailcontact Welkom Ouder-kind activiteit Zendingsgeld Citotoets

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord... 3 Teamsamenstelling... 5 Activiteitenkalender... 8 Schoolpsalmen... 9

Inhoudsopgave. Voorwoord... 3 Teamsamenstelling... 5 Activiteitenkalender... 8 Schoolpsalmen... 9 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Teamsamenstelling... 5 Activiteitenkalender... 8 Schoolpsalmen... 9 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het Bronnenboekje waarin alle belangrijke informatie staat voor cursusjaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni / juli

Nieuwsbrief juni / juli Waar een kleine school groot in kan zijn! Nieuwsbrief juni / juli Beste ouders, verzorgers, U ontvangt hierbij de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. In deze nieuwsbrief: Afscheid groep 8 Personeel

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer mei 2015

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer mei 2015 Jaargang 3 nummer 10 27 mei 2015 In dit nummer: De Geest Personeel Schoolreisje Contactavond Toekomstige leerlingen Ochtend en avondvierdaagse Activiteiten voor ouders en kinderen Nieuwe cursusjaar Welkom

Nadere informatie

Jaargang 20 / nummer 0 31 augustus 2017

Jaargang 20 / nummer 0 31 augustus 2017 Openbare Basisschool De Zevensprong Danslaan 74 1326 PL Almere Tel.: 036-5353742 info@zevensprong.asg-almere.nl www.zevensprong.asg-almere.nl Jaargang 20 / nummer 0 31 augustus 2017 Belangrijke data: 4

Nadere informatie

Gedragsverwachting van de week!!!

Gedragsverwachting van de week!!! Nr. 18 vrijdag 19 juni 2015 Basisschool de Blinkerd, Troelstrastraat 13, 5344 GK Oss, 0412-691635, www.deblinkerd-oss.nl Gedragsverwachting van de week!!! Agenda Vr. 26 juni: Vr. 26 juni: Di. 30 juni:

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 De Driekleur locatie Wilhelmina 27 juni 2019

Nieuwsbrief 17 De Driekleur locatie Wilhelmina 27 juni 2019 Start van het nieuwe schooljaar op dinsdag 3 september 2019 Het schooljaar 2019-2020 start dit jaar niet op de eerste maandag, maar op dinsdag. Maar op maandagmiddag 2 september nodigen wij wel alle kinderen

Nadere informatie

Verantwoording van ons onderwijs

Verantwoording van ons onderwijs Verantwoording van ons onderwijs Veenendaal, 27-6-2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), Door middel van dit document willen we ons onderwijs verantwoorden aan u als ouders. Heeft u vragen of opmerkingen over

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord... 3 Teamsamenstelling... 5 Activiteitenkalender... 9 Schoolpsalmen... 10

Inhoudsopgave. Voorwoord... 3 Teamsamenstelling... 5 Activiteitenkalender... 9 Schoolpsalmen... 10 2018-2019 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Teamsamenstelling... 5 Activiteitenkalender... 9 Schoolpsalmen... 10 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het Bronnenboekje waarin alle belangrijke informatie staat

Nadere informatie

Informatieboekje CBS Beatrix. Schooljaar 2015-2016

Informatieboekje CBS Beatrix. Schooljaar 2015-2016 Informatieboekje CBS Beatrix Schooljaar 2015-2016 Schooljaar 2015-2016 Rotterdam 29 juni 2015 Geachte ouder(s), verzorger(s), De zomervakantie is alweer in zicht en dat betekent dat de laatste werkzaamheden

Nadere informatie

2014-2015. Graaf Reinaldschool Top Naeffstraat 26 4207 MT Gorinchem www.graafreinaldschool.nl info@graafreinaldschool.nl

2014-2015. Graaf Reinaldschool Top Naeffstraat 26 4207 MT Gorinchem www.graafreinaldschool.nl info@graafreinaldschool.nl 2014-2015 Jaarkalender Faseschool Graaf Reinald Graaf Reinaldschool Top Naeffstraat 26 4207 MT Gorinchem www.graafreinaldschool.nl info@graafreinaldschool.nl Inhoudsopgave Voorwoord blz. 3 Groepsverdeling

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schooljaar Augustus Een nieuw schooljaar! Nieuwsbrief CNS De Regenboog

Nieuwsbrief. Schooljaar Augustus Een nieuw schooljaar! Nieuwsbrief CNS De Regenboog Nieuwsbrief Molenvlietsedijk 3 4691 HS 0166-603310 cnsderegenboog@vpcotholen.nl Schooljaar 2019-2020 Augustus 2019 Een nieuw schooljaar! Beste ouder(s), verzorger(s), Het nieuwe schooljaar staat weer voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Fontein

Nieuwsbrief CBS De Fontein Nieuwsbrief CBS De Fontein M e i 2018 S c h o o l j a a r 2 0 1 7-2 0 1 8 n r. 9 Nieuws van de directie Beste ouders, Inhoud Beste ouders 1 Personeel/schoolzwemmen 2 Groepsverdeling 3 Ouder-koffie-ochtenden

Nadere informatie

Dromen krijgen Een nieuw jaar, een nieuwe dag, vol beloften, vol met dromen, vol verwachtingen, vol plannen, die je uit wilt laten komen.

Dromen krijgen Een nieuw jaar, een nieuwe dag, vol beloften, vol met dromen, vol verwachtingen, vol plannen, die je uit wilt laten komen. 28 augustus 2018 Dromen krijgen Een nieuw jaar, een nieuwe dag, vol beloften, vol met dromen, vol verwachtingen, vol plannen, die je uit wilt laten komen. Een nieuw jaar word je gegeven als druppel in

Nadere informatie

Nieuwsbrief. In dit nummer: EINDE SCHOOLJAAR VOORSTELLEN. Jaargang 7 nummer 9 Woensdag 26 juni Bijbeltekst van de maand

Nieuwsbrief. In dit nummer: EINDE SCHOOLJAAR VOORSTELLEN. Jaargang 7 nummer 9 Woensdag 26 juni Bijbeltekst van de maand Jaargang 7 nummer 9 Woensdag 26 juni 2019 Nieuwsbrief EINDE SCHOOLJAAR Het schooljaar is alweer bijna voorbij. Nog ruim 3 weken naar school en we hebben vakantie. Daar kijken we met zijn allen ook weer

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L 29 mei 2013 Jaargang 2, nr. 10 H e t v e r h a a l v a n d e B r o n b e w a a r d e r IN DIT NUMMER: 1. Bronbewaarder 2. Personeel 3. Schoolreis 4. Management

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Inhoud. Veenendaal, Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Inhoud. Veenendaal, Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs. Beste ouder(s)/verzorger(s), Veenendaal, 22-6-2016 Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs Beste ouder(s)/verzorger(s), Door middel van dit schrijven willen we ons onderwijs verantwoorden aan u als ouders. Heeft u vragen of opmerkingen

Nadere informatie

Ontmoeting. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 8 16 april 2014

Ontmoeting. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 8 16 april 2014 Jaargang 2 nummer 8 16 april 2014 In dit nummer: Ontmoeting Geboorte Nieuwe leerlingen Komend cursusjaar Geboorte Ontmoetingshuis Activiteit voor ouders en kinderen Vakantierooster Verlof Ochtend en avond

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS Anne de Vries. juni jaargang 21 / nummer 10

Nieuwsbrief CBS Anne de Vries. juni jaargang 21 / nummer 10 Nieuwsbrief CBS Anne de Vries juni 2016 - jaargang 21 / nummer 10 Van de directie Team In de afgelopen periode hebben we hulp gehad van een LIO-stagiair, meester Jorik Woltmeijer. Meester Woltmeijer heeft

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Wanneer er onverhoopt wijzigingen of aanvullingen zijn op de agenda wordt u hiervan, door de leerkracht van uw kind, op de hoogte gebracht.

Wanneer er onverhoopt wijzigingen of aanvullingen zijn op de agenda wordt u hiervan, door de leerkracht van uw kind, op de hoogte gebracht. 21 e jaargang nummer 18 23 juni 2017 AGENDA 26 juni excursie haven groep 6K en R 27 juni gespreksavond (niet verplicht) 28 juni teamstudiedag (alle kinderen vrij) 3 juli afscheidsavond gr.8r 4 juli 12.00u

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Afscheid leerkrachten / Nieuwe schooljaar. Groepsverdeling volgend schooljaar. wo do vr. groep ma di.

NIEUWSBRIEF. Agenda. Afscheid leerkrachten / Nieuwe schooljaar. Groepsverdeling volgend schooljaar. wo do vr. groep ma di. Agenda di 20 juni administratiedag, lln zijn vrij! groep 8 kamp van 19 tot en met 21 juni 26 juni suikerfeest in de klas gespreksweek 26 t/m 30 juni 27 juni 9.30 uur op school! 27 juni MR vergadering 30

Nadere informatie

JUF EEFJE HEEFT DERDE ZOON GEKREGEN 2 SCHOOLKAMP GROEPEN 8 2 INVALLERS GEZOCHT 2 GROEPSINDELING 3 OUDER- BEDANKOCHTEND 8 JUNI 3

JUF EEFJE HEEFT DERDE ZOON GEKREGEN 2 SCHOOLKAMP GROEPEN 8 2 INVALLERS GEZOCHT 2 GROEPSINDELING 3 OUDER- BEDANKOCHTEND 8 JUNI 3 w In dit blaadje JUF EEFJE HEEFT DERDE ZOON GEKREGEN 2 SCHOOLKAMP GROEPEN 8 2 INVALLERS GEZOCHT 2 GROEPSINDELING 3 OUDER- BEDANKOCHTEND 8 JUNI 3 AFSCHEIDSRECEPTIE MENEER LEO 4 STUDIEDAG 14 JUNI 4 WINGERD

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Kamp Naaldenveld. Agenda. Kamp Naaldenveld Agenda Formatie OV Kampverhalen Kampfoto s

In deze nieuwsbrief. Kamp Naaldenveld. Agenda. Kamp Naaldenveld Agenda Formatie OV Kampverhalen Kampfoto s In deze nieuwsbrief Kamp Naaldenveld Agenda Formatie 2015-2016 OV Kampverhalen Kampfoto s Kamp Naaldenveld Zoals gewoonlijk maken wij ook dit jaar weer, traditiegetrouw aan het einde van de kampweek, de

Nadere informatie

Verantwoording van ons onderwijs

Verantwoording van ons onderwijs Verantwoording van ons onderwijs Veenendaal, 22-6-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Door middel van dit document willen we ons onderwijs verantwoorden aan u als ouders. Heeft u vragen of opmerkingen over

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L Februari 2017 Jaargang 6, nr. 7 I N D I T N U M M E R : Biddag Personeel Luizenmoeders gezocht Paasviering Schooljaar 2018-2019 Onderbouwplein Open week De Vreedzame School Vanuit groep 1 Agenda B i d

Nadere informatie

Schooljournaal Februari 2018

Schooljournaal Februari 2018 Schooljournaal Februari 2018 In dit nummer: Biddag 13 maart 2019 Agenda (Nieuwe plek!) Welkom op school Sing-in Lente Vrijdagmiddagprogramma Zomaar een prachtige dag De Vreedzame School Blok 5 Scoren in

Nadere informatie

Verantwoording van ons onderwijs

Verantwoording van ons onderwijs Verantwoording van ons onderwijs Veenendaal, 23-6-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), Door middel van dit document willen we ons onderwijs verantwoorden aan u als ouders. Heeft u vragen of opmerkingen over

Nadere informatie

31 januari 2019 Jaargang: Editie: 5

31 januari 2019 Jaargang: Editie: 5 31 januari 2019 Jaargang: 2018-2019 Editie: 5 Agenda 21 januari t/m 8 februari cito afname 8 februari studiedag 16 februari t/m 24 februari voorjaarsvakantie 8 8 februarifebruari studiedag Lang zullen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr. 7 6 maart 2019

NIEUWSBRIEF. nr. 7 6 maart 2019 NIEUWSBRIEF nr. 7 6 maart 2019 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Ouderportaal staat open Opbrengst Goede doel AED aanwezig Indeling groep 3 schooljaar 2019/2020 Gevonden voorwerpen Gezondheidsonderzoeken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 25 juni Beste lezers van onze Nieuwsbrief,

Nieuwsbrief 25 juni Beste lezers van onze Nieuwsbrief, 160625 Nieuwsbrief 25 juni 2016 Beste lezers van onze Nieuwsbrief, Inloopavond De hoeken gaan er steeds meer uitnodigend uit zien nu de aankleding ook aardig voor elkaar is. Het is echter nog niet klaar!

Nadere informatie

Spreekuur School Maatschappelijk Werk Bezoek R. van Herpt, Inspecteur van het onderwijs uur Informatie avond alle groepen

Spreekuur School Maatschappelijk Werk Bezoek R. van Herpt, Inspecteur van het onderwijs uur Informatie avond alle groepen Jaargang 25 Nr. 1 Vrije dagen 5 sept. 8 sept. Studiedag alle kinderen Studiedag alle kinderen Bijzondere activiteiten 4 sept. 11 sept. Spreekuur School Maatschappelijk Werk Bezoek R. van Herpt, Inspecteur

Nadere informatie

Informatieboekje Marcusschool 2014-2015

Informatieboekje Marcusschool 2014-2015 Informatieboekje Marcusschool 2014-2015 De Marcusschool is een Vreedzame School Inleiding In dit boekje vindt u alle informatie die u nodig heeft als uw kind op de Marcusschool komt. Indien u meer informatie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud: Laatste. Team Verklaring Jaarkalender Prikactie YOUth Kalender juli Kalender augustus

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud: Laatste. Team Verklaring Jaarkalender Prikactie YOUth Kalender juli Kalender augustus NIEUWSBRIEF DE BRUG Inhoud: Laatste. Team Verklaring Jaarkalender Prikactie YOUth Kalender juli Kalender augustus Wist u dat???? De schoolverlaters maandag 3 juli a.s. voor het laatst op school zijn? De

Nadere informatie

CC-tje WEEK 37-2013 AGENDA. Personeel

CC-tje WEEK 37-2013 AGENDA. Personeel CC-tje WEEK 37-2013 Vorige week donderdag is onder grote belangstelling van familie, vrienden, collega s, ouders en kinderen onze meester Ed gecremeerd. De nabestaanden hebben laten weten enorm veel steun

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl JAARGANG 2014-2015, nummer 27 Donderdag 26 maart 2015 Vakantie- en vrije dagenrooster

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. Z e g m e j e n a a m. P e r s o n e e l. en ik weet wie je bent.

ENGELENBURGSCHOOL. Z e g m e j e n a a m. P e r s o n e e l. en ik weet wie je bent. ENGELENBURGSCHOOL SCHOOLJOURNAAL 19 december 2012 Jaargang 2, nr. 5 Z e g m e j e n a a m. I N D I T N U M M E R : Zeg me je naam Personeel Beste beentje voor Bijbelbus Sport en spel Welkom Andere school

Nadere informatie

29 mei 2019 Nummer: 17

29 mei 2019 Nummer: 17 29 mei 2019 Nummer: 17 Beste Ouders/Verzorgers en leerlingen, Een extra lange nieuwsbrief vandaag. In deze nieuwsbrief vindt u informatie van de Doorzetters, Spoorzoekers, Toppers en Uitsmijters. We wensen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JUNI 2019

NIEUWSBRIEF JUNI 2019 NIEUWSBRIEF JUNI 2019 AGENDA juni Jarig 1 za 2 zo Ties groep 7 3 ma 4 di Schoolreis groep 1-7 Kamp groep 8 5 wo 6 do MR 19.30 uur 7 vrij 8 za 9 zo 10 ma 2 e Pinksterdag 11 di Fartun groep 5-6a 12 wo 13

Nadere informatie

Weekbericht. Scroll helemaal naar beneden voor het laatste nieuws over het Sint Jansfeest! Beste ouders,

Weekbericht. Scroll helemaal naar beneden voor het laatste nieuws over het Sint Jansfeest! Beste ouders, Postadres: Bezoekadres: Postbus 2147 Lindenlaan 336 1180 EC Amstelveen 1185 NK Amstelveen Weekbericht Schooljaar 2016 2017 16 juni 2017 Agenda Vrijdag 23 juni Korte dag tot 13 uur. Sint Jansfeest 16:30-21:00

Nadere informatie

PPEL. SAMENWERKEN met plezier is leerzaam en geeft goede resultaten! Directie aanwezig. Agenda

PPEL. SAMENWERKEN met plezier is leerzaam en geeft goede resultaten! Directie aanwezig. Agenda PPEL digitale nieuwsbrief openbare basisschool het ogelijn jaargang 21 nummer 02 week 39 donderdag 24 september 2015 OUDERAVOND GROEP 1-2 In het begin van het nieuwe schooljaar vinden de KLASSIKALE OUDERAVONDEN

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 27 juni 2019 nr. 13. Levend Water Week 27 Groep 1 t/m 5 : Thema God zorgt voor Paulus Lied Ik volg de Heer / Ps. 121 : 1.

Nieuwsbrief. 27 juni 2019 nr. 13. Levend Water Week 27 Groep 1 t/m 5 : Thema God zorgt voor Paulus Lied Ik volg de Heer / Ps. 121 : 1. Nieuwsbrief 27 juni 2019 nr. 13 Agenda Week 27 1 t/m 5 jul Ma 1 Kamp Westerbork gr.6-8 10 Minutengesprekken facultatief Vr 5 Talentmappen mee Week 28 8 t/m 12 jul Ma 8 Afscheidsavond gr.8 Do 11 Laatste

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. In deze nieuwsbrief een veelheid aan informatie. VEEL LEESPLEZIER! AGENDA Ma 3 sept. Weer naar school. Start van de twee gouden weken. Woe 5

Nadere informatie

Informatieboekje CBS Beatrix. Schooljaar

Informatieboekje CBS Beatrix. Schooljaar Informatieboekje CBS Beatrix Schooljaar 2016-2017 Schooljaar 2016-2017 Rotterdam juni 2016 Geachte ouder(s), verzorger(s), De zomervakantie is alweer in zicht en dat betekent dat de laatste werkzaamheden

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. K e r s t f e e s t. P e r s o n e e l

ENGELENBURGSCHOOL. K e r s t f e e s t. P e r s o n e e l ENGELENBURGSCHOOL SCHOOLJOURNAAL 28 november 2012 Jaargang 2, nr. 4 K e r s t f e e s t I N D I T N U M M E R : Kerstfeest Personeel Sinterklaasfeest Kerstbrunch Nieuwe leerlingen Nederlandse taal Welkom

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L April 2017 Jaargang 5, nr. 8 N i e t o o r d e l e n I N D I T N U M M E R : Niet oordelen Personeel Schoolfruit Koningsspelen 5 mei gewone schooldag Schoolkorfbal Afscheid Groepsfoto s Ouder-kind activiteit

Nadere informatie

Bijlage schoolgids Pr. Beatrixschool

Bijlage schoolgids Pr. Beatrixschool INHOUDSOPGAVE *Inhoudsopgave *groepsverdeling *directie en groepsleerkrachten *activiteitenkalender *vakantietijden *psalmenlijst pag.1 pag.2 pag.3 pag.4 pag.5 pag.6 * gymtijden pag.7 *verantwoording van

Nadere informatie

Schooljaar 2014 2015 Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp info@julianaschool.net Vrijdag 22 augustus 2013 tel. 0548-636000 www.julianaschool.

Schooljaar 2014 2015 Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp info@julianaschool.net Vrijdag 22 augustus 2013 tel. 0548-636000 www.julianaschool. Schooljaar 2014 2015 Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp info@julianaschool.net Vrijdag 22 augustus 2013 tel. 0548-636000 www.julianaschool.net Nummer 1 Inhoud Kreet van de week Geboren! Uit het team Dubbele

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L mei / juni 2017 Jaargang 5, nr. 9 I N D I T N U M M E R : Einde schooljaar Personeel Jaarplanning Komen en gaan afscheid Informatiemiddagen / -avond Verantwoording Meester van Laar Nieuwe juf E i n d e

Nadere informatie

Schooljournaal December 2018

Schooljournaal December 2018 Schooljournaal December 2018 In dit nummer: Stralend Licht & Kerst Personeel Tanja Wolvers Voorleeswedstrijd Welkom op school Leerlingenraad Facebook & Instagram Groep 1/2 & 2/3 ICT Luc vertelt De Vreedzame

Nadere informatie

Schakel 4. Nieuwsbrief 8 februari 2019

Schakel 4. Nieuwsbrief 8 februari 2019 Schakel 4. Nieuwsbrief 8 februari 2019 Basisschool Cleijn Hasselt Hasseltstraat 198 013-5422281 bs.cleijnhasselt@xpectprimair.nl www.cleijnhasselt.nl Juf Jeske s World Trip Voor de kerstvakantie heeft

Nadere informatie

AGENDA. Bijbelverhalen

AGENDA. Bijbelverhalen maandag 17 augustus woensdag 19 augustus OPA AGENDA 02 juli 2015 jaargang 17 nr. 40 1e schooldag, u bent hartelijk welkom om uw kind(eren) in de klas te brengen, zodat u een kijkje in de klas kunt nemen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursus juni 2017 nr Pinksteren. Buitenschoolse activiteiten

Nieuwsbrief Cursus juni 2017 nr Pinksteren. Buitenschoolse activiteiten Nieuwsbrief Cursus 2016-2017. 7 juni 2017 nr. 117 Agenda 9 juni Viering Vruchten van de Geest Thema: Geduld 15 juni: voorlichting stichting Sajith 20 juni LOT 21 juni Zomerfair tbv Sajith 22 juni Lesvrije

Nadere informatie

Kinderen leren verschillend

Kinderen leren verschillend Nieuwsbrief obs De Dennenkamp Kinderen leren verschillend 18 april 2019 Inspectie geeft een positieve beoordeling aan OBS De Dennenkamp Afgelopen week heeft de inspectie van het onderwijs wederom een bezoek

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Wat een schat

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Wat een schat ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L juni 2014 Jaargang 3, nr. 10 IN DIT NUMMER: Wat een schat Personeel Overblijven Schoonmaakavond Tevredenheidspeiling Verantwoording onderwijs Zending De Vreedzame

Nadere informatie

Beste ouders, We gaan er samen een mooi jaar van maken! Een hartelijke groet, mede namens de rest het team, Ellen Sonnemans en Martien de Pauw

Beste ouders, We gaan er samen een mooi jaar van maken! Een hartelijke groet, mede namens de rest het team, Ellen Sonnemans en Martien de Pauw CBS het Kompas Beste ouders, Voor u ligt de jaarkalender van schooljaar 2017-2018. Op het moment dat deze kalender werd gemaakt waren nog niet alle data bekend. Houd u dus steeds de nieuwsbrief goed in

Nadere informatie

Belangrijke data. Startgesprekken. Staking a.s. donderdag 5 oktober. Nieuws uit het team

Belangrijke data. Startgesprekken. Staking a.s. donderdag 5 oktober. Nieuws uit het team NUMMER 2 JAARGANG 32 september 2017 Belangrijke data 2-6 oktober 2017 Deze week startgesprekken groep 3 t/m 7 en voorlopig adviesgesprekken groep 8 revius@sintbavoschool.nl oudervereniging@sintbavoschool.nl

Nadere informatie

nieuwsbrief Koningsspelen Nummer 09, 29 mei 2015 Inhoud Herdenking Verkeersexamen Nieuwe gymvloer Koningsspelen Jaardag Schoolreisje Avond-4-daagse

nieuwsbrief Koningsspelen Nummer 09, 29 mei 2015 Inhoud Herdenking Verkeersexamen Nieuwe gymvloer Koningsspelen Jaardag Schoolreisje Avond-4-daagse Inhoud Herdenking Verkeersexamen Nieuwe gymvloer Koningsspelen Jaardag Schoolreisje Avond-4-daagse Schoonmaakmiddag Zuukerfeest Sportdag groep 6-7-8 Afscheid OR-leden Rapportbesprekingen Evaluatie data

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juni 2018 Nieuwsbrief juni 2018 AGENDA Week 26: Kind-ouderleerkrachtgesprekken groepen 3 t/m 7 Woensdag 27 juni: Kennismakingsmorgen: kennis maken met de nieuwe leerkracht(en) en groep: 10.30u tot 12.00u. Vrijdag

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER SCHOOLJAAR

SCHOOLKALENDER SCHOOLJAAR SCHOOLKALENDER SCHOOLJAAR 2018-2019 Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u de schoolkalender voor het schooljaar 2018-2019. Hierin staan alle belangrijke data, activiteiten en informatie die u regelmatig

Nadere informatie

ma 29 september di wo 1 oktober do vr za november

ma 29 september di wo 1 oktober do vr za november OBS HET KOFSCHIP locatie Platanenlaan Platanenlaan 1 * 6903 DK Zevenaar * Telefoon 0316-525619 e-mail: kofschip.plaan@xs4all.nl * website: www.het-kofschip.nl ma 29 september 6 13 20 27 Studiedag, alle

Nadere informatie

Maandag 31 augustus is er voor alle ouders een informatie avond van 19.00 tot 20.30. Augustus 2015. Ma Di Wo Do Vr Za Zo

Maandag 31 augustus is er voor alle ouders een informatie avond van 19.00 tot 20.30. Augustus 2015. Ma Di Wo Do Vr Za Zo Aan de ouder(s) en verzorger(s) Welkom in het nieuwe schooljaar 2015-2016 op de Valentijnschool Voor u ligt de kalender voor het schooljaar 2015-2016. U vindt hierin belangrijke data voor bepaalde activiteiten

Nadere informatie

Pasen. Bruiloft juf Carola Donkelaar en juf Willemein. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 7 nummer 7 27 maart 2019

Pasen. Bruiloft juf Carola Donkelaar en juf Willemein. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 7 nummer 7 27 maart 2019 Jaargang 7 nummer 7 27 maart 2019 Pasen Op D.V. woensdagavond 17 april vieren wij het Paasfeest met de kinderen en de ouders in de klas. Persoonlijk vind ik dit het meest bijzondere feest om te vieren

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 17 augustus 2015

Nieuwsbrief 1 17 augustus 2015 Nieuwsbrief 1 17 augustus 2015 Start van het schooljaar Gelukkig zijn alle leerkrachten toch op tijd teruggekomen van hun offlinegeen wifi vakantie! De juffen hadden het advies van het weekblad Libelle

Nadere informatie

JAARKALENDER

JAARKALENDER 2017-2018 JAARKALENDER SEPTEMBER 2017 Ik luister naar jou, maar jij luister ook naar mij vr 1 zo 17 za 2 ma 18 Gouden weken + gesprekken zo 3 di 19. ma 4 Eerste schooldag Gouden weken wo 20 di 5 do 21

Nadere informatie

Informatieavond groep 7. Opening en welkom

Informatieavond groep 7. Opening en welkom Informatieavond groep 7 Opening en welkom voorstellen Juf Iris Juf Danielle Kernwaarden Schoolplan 2015-2019 Doelen Goede samenwerking tussen kinderen, leerkrachten, ouders en andere partners. Een fijne,

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8

Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8 Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8 In deze nieuwsbrief nemen we afscheid van de groep 8 leerlingen: Rebecca van Loenhout, Rachel van Wyk, Sarah van Wyk, Rachel van Vossen, Julia Blom en Jasmyn Baselier.

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. Het is weer (bijna) dankdag. Laten we deze dankdag delen want er is genoeg

ENGELENBURGSCHOOL. Het is weer (bijna) dankdag. Laten we deze dankdag delen want er is genoeg ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L 29 oktober 2014 Jaargang 4, nr.2 IN DIT NUMMER: Genoeg te delen Welkom Oudervertelgesprek Ouderhulp Actie voedsel- Scholierenveldloop De Vreedzame School Nationaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Weer van start. Agenda. Jaargang augustus 2017 nummer 1. Maandag 21 augustus a.s. is het weer zo ver!

Nieuwsbrief. Weer van start. Agenda. Jaargang augustus 2017 nummer 1. Maandag 21 augustus a.s. is het weer zo ver! Jaargang 2017-2018 18 augustus 2017 nummer 1 Nieuwsbrief Weer van start Agenda Maandag 21 augustus 8.20 opening op schoolplein Dinsdag 29 augustus Informatieavond in groepen 19.00-19.45 gr 5-6/6-7/7-8

Nadere informatie

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag de Grote Rekenochtend. Schoolvoetbal jongens. IEP toets groep 8.

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag de Grote Rekenochtend. Schoolvoetbal jongens. IEP toets groep 8. Maandkalender Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 1 2 3 4 5 6 7 Creamiddag Nationale buitenlesdag 08.30-10.15 de Grote Rekenochtend Schoolvoetbal jongens 08.45-09.45 koffie uurtje 11.00-12.00 theorie-exame

Nadere informatie

1 september 2018 nummer 1

1 september 2018 nummer 1 1 september 2018 nummer 1 Belangrijke data: 3 september : eerste schooldag 12 september : opening thema 13 september ` : informatiemiddag 14.30-16.00 uur 13 september : bijeenkomst groep 7-8, aansluitend

Nadere informatie