Nieuwsbrief: Diaconie Het goede nieuws uit dekenaat IJssellanden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief: Diaconie Het goede nieuws uit dekenaat IJssellanden"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief: Diaconie Het goede nieuws uit dekenaat IJssellanden Jaargang 5, januari 2006 De Nieuwsbrief Diaconie informeert iedere 2 maanden over initiatieven, mogelijkheden en materialen voor diaconie. Verzending gebeurt per bij opgave van uw mailadres via dekenaat IJssellanden, Burgemeester van Roijensingel 7, 8011 CS Zwolle, tel , info@dekenaatijssellanden.nl. Dekenale dienstverlening diaconie: Ruud Heesters: r.heesters@planet.nl. Alle teksten van deze nieuwsbrief zijn vrij op te nemen in parochiebladen. IN DEZE NIEUWSBRIEF ONDER ANDERE: - Jongeren tegen geweld: laat je gezicht zien! - Deel je talent. - Twee Sallandse Vastenactie-initiatieven JONGEREN TEGEN GEWELD: LAAT JE GEZICHT ZIEN! Elke dag leven miljoenen mannen, vrouwen en kinderen in angst voor gewapend geweld. De gemakkelijke beschikbaarheid van wapens leidt tot mensenrechtenschendingen, lokt gewapende conflicten uit, verergert oorlogen en rekt armoede. Nederlandse organisaties voeren campagne tegen wapens en roepen jongeren op zich te laten zien en in actie te komen. De parochie kan daarbij een handje helpen door bijvoorbeeld informatie te geven en gesprekken te houden. Eén miljoen gezichten in de grootste virtuele petitie ooit

2 Control Arms is de campagne die de wapens onder effectieve controle wil brengen door realisering van een Internationaal Wapenhandelverdrag, zodat mensen wereldwijd beschermd worden tegen gewapend geweld. Omdat wapenhandel een miljardenbusiness is en van groot politiek-strategisch belang, hebben weinig staten zin om de handel daadwerkelijk aan banden te leggen. Om hen te overtuigen is publieke steun onmisbaar. De campagne roept vooral jongeren op om letterlijk hun gezicht te laten zien aan de Nederlandse regering. Die kan er samen met andere landen voor zorgen dat een internationaal wapenhandelverdrag tot stand wordt gebracht. Daarom worden een miljoen foto s verzameld van mensen die het verdrag steunen. Al die foto s zijn te vinden op de website Het is de grootste internationale virtuele petitie ooit. Als al die foto's eenmaal binnen zijn, zal dat een indrukwekkend middel zijn om de wereldleiders te beïnvloeden bij hun onderhandelingen. De basis is al gelegd: er zijn wereldwijd al bijna mensen, onder wie acteurs, sporthelden en politici die hun gezicht op de website laten zien. De campagne wordt gesteund door Bart Chabot en Lucille Werners. Ook Greenday, Dido, Michael Moore. Vele anderen ondersteunen de campagne en maken deel uit van de miljoen gezichten. Control Arms wordt wereldwijd gevoerd door Amnesty International, Oxfam International en International Action Network on Small Arms (IANSA). In Nederland wordt deze coalitie vertegenwoordigd door Novib, Amnesty Nederland en Pax Christi. Meer weten: en: TE KOOP: GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN EN DE MINIMA De werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA geeft een brochure uit over het beïnvloeden van het gemeentelijke armoedebeleid, onder de titel Machiavelli en de minima. De brochure is gemaakt met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen, die in maart 2006 gehouden zullen worden. De brochure bevat veel waardevolle suggesties voor beleidsbeïnvloeding door lokale groepen, die ook los van de verkiezingen bruikbaar zijn. Dit is bijzonder actueel vanwege de snel verslechterende situatie van mensen met de laagste inkomens. Deze brochure is te bestellen bij de Werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA, Luijbenstraat 17, 5211 BR Den Bosch, tel. (073) , info@armekant-eva.nl, website Prijs: 4,- (excl. porto). Telefoon: Meer weten:

3 DEEL JE TALENT Zet je talent in voor ontwikkelingssamenwerking! Thuis vanachter je eigen computer kom je in contact met organisaties in ontwikkelingslanden. Je helpt met datgene waar je goed in bent, zoals marketingadvies geven of een website bouwen. Misschien ben je deskundig op het gebied van de lobby, ben je thuis in het onderwijs, of weet je veel van management. Ben je tweetalig, of heb je een ander groot of klein talent'. Heb je er al eens aan gedacht om dit in te zetten voor ontwikkelingssamenwerking? Word vrijwilliger Voor het project Deel je talent is Cordaid op zoek naar vrijwilligers. De gedachte achter Deel je talent is simpel: geef niet alleen geld, maar zet je talent in om iets te doen aan de armoede in de wereld. Ontmoet via Internet mensen in ontwikkelingslanden, doe inspiratie op en leer van elkanders ervaringen. Cordaid matcht' mensen in Nederland met organisaties in ontwikkelingslanden waarmee we samenwerken, zoals gezondheidsinstellingen, organisaties die opkomen voor de rechten van armen in sloppenwijken, vrouwengroepen, werkgelegenheidsprojecten voor kansloze jongeren, enz. De meeste opdrachten zijn van beperkte duur en kunnen thuis, vanachter de computer, worden uitgevoerd. Deel je talent begint bij de organisaties in ontwikkelingslanden: zij bepalen wat ze nodig hebben en wie. Daarom kunnen we helaas geen open sollicitaties in behandeling nemen of aanvragen voor stage- en afstudeerprojecten. Meer weten? Vrijblijvend informatie ontvangen over opdrachten en de verdere procedure? De Deel-je-talent-nieuwsbrief ontvangen? Bel Erika Frey, en kijk op VOORSTELLING MARIA MOEDER VAN ALTIJDDURENDE BIJSTAND De toneelvoorstelling Maria van altijddurende bijstand blijft belangstelling trekken. Het theater trok in de novembervoorstelling in Raalte zóveel geïnteresseerden, dat de uitvoering twee keer achter elkaar is gegeven.

4 Nog twee extra uitvoeringen zullen binnenkort worden gehouden: - Donderdag 26 januari uur in de Scholengemeenschap Slingerbos, Eisenhouwerlaan 59 in Harderwijk. Het initiatief om de voorstelling Maria moeder van altijddurende bijstand naar Harderwijk te halen is genomen door de werkgroep leerhuis Harderwijk in samenwerking met de diaconieën van de PKN kerken en St Catharinaparochie. Informatie is te krijgen via mw. Marije Coffeng, Beekweg 4, 3849 P.V. in Hierden, telefoon , mcoffeng@planet.nl - Woensdag 8 februari 2006 vanaf 20 uur (zaal open 19.30) in de Ludgeruskerk in Dronten. Gratis toegangkaarten kunnen op werkdagen 's ochtends worden afgehaald bij de Ludgeruskerk in Dronten ( ) of worden op verzoek toegezonden bij aanmelding bij dhr. Johan Pruim via jenfpruim@wanadoo.nl. VRIJHEID De mens al is hij niet gedetineerd is dikwijls toch gevangen; gevangen in zijn eigen angst of waanidee, gevangen door zijn eigen doen en laten. De mens die droomt van bevrijding, een open deur naar buiten, naar hoop, naar toekomst en geluk. De poort, al heeft de mens ze ijzersterk vergrendeld, kan God weer openen voor het nieuwe licht. De vrijheid, kom mij de vrijheid weer hergeven. Door: een gedetineerde.

5 (Uit: Met aandacht bladeren, 1998, Stg. Lectuurvoorziening v.d. prot. geestelijke verzorging in de inrichtingen van justitie) TWEE SALLANDSE VASTENACTIE-INITIATIEVEN Vastenactie Maaltijd Tanzaniaanse stijl, 20 februari in Lettele Hoewel de Vastenactie campagnemarkt in Zwolle geen doorgang vond, waren de 24 overige bijeenkomsten in het land een groot succes. Vijfhonderd vrijwilligers maakten het inspirerende programma mee. Heeft u het gemist? Theaterman Stan Fritschy en manager Vastenactie Martin van der Kuil geven voor de laatste keer een presentatie. De presentatie wordt voorafgegaan door een Tanzaniaanse Vastenactie Maaltijd. Dit is in samenwerking met de MOV-kring Deventer. Wanneer: Maandagavond 20 februari, de maaltijd vanaf uur, de presentatie vanaf 20 uur. Waar: In café-restaurant De Koerkamp te Lettele. Graag aanmelden vóór 17 februari via tel e Lentevoettocht, 8 april in Deventer In het prachtige coulissen landschap van Salland wordt voor de 25e keer de Lentevoettocht gehouden. Een sponsortocht voor alle leeftijden waarbij u kunt kiezen uit verschillende afstanden van 5 tot 40 kilometer. De opbrengst is voor het project van de Maasai in Tanzania. Wilt u de veertigdagentijd op een sportieve en spirituele manier zelf beleven, schrijf u dan in! Wanneer: Zaterdag 8 april, start tussen 8 en 10 uur. Waar: Etty Hillesum Lyceum, Boerhavelaan in Deventer Informatie en opgave via dhr. Ben Buurman: FLEVOLAND HELPT ONDER PROTEST Armoede groeit in Nederland Het jaar 2005 ligt achter ons. Een jaar waarin onderzoek van Kerkinactie aantoont dat Diaconieën te maken krijgen met steeds meer noodhulpaanvragen, het SCP met de armoedemonitor aandringt op landelijk Armoedebeleid, voedselbanken uit de grond schieten en kerken lokaal de overheid de rekening van falend beleid presenteren.

6 Anti-Armoede-Agenda Flevoland De Provinciale Arme Kant Flevoland wil op deze avond samen met u als vertegenwoordigers van groepen die de minima helpen (onder protest) een Provinciale Agenda opstellen. Een Anti-Armoede-Agenda voor een nieuw jaar om lokale armoede door Provinciale samenwerking aan te pakken. De avond is bedoeld voor Arme Kant groepen, Cliëntenraden, Diaconieën, KeSagroepen, en allen betrokken bij de strijd tegen armoede in Nederland. Inleiding door ds. Aafko de Vries vanuit Kerk & Minima Hellendoorn die lokaal de rekening van noodhulp aan de overheid presenteerde. Commentaar door mw. Wilma Kuiper van Stichting CLiP, Cliënten-Perspectief, een landelijke organisatie die groepen en organisaties ondersteunt om vanuit cliëntenperspectief inhoud te geven aan lokaal sociaal beleid. Uitwisseling en discussie met voorstellen voor een Provinciale Anti-Armoede- Agenda en speerpunten voor de Arme Kant Flevoland in de komende jaren. Wanneer Woensdagavond 15 februari 2006, tot 22 uur Waar Kerkcentrum de Hoeksteen De Poort 19 te Swifterbant Toegang: Gratis Opgave: Uiterlijk vóór dinsdag 14 februari 2006 per j.menkveld@pkn.nl of tel: (Protestants Dienstencentrum) CHRISTEN EN HEIDEN Mensen gaan tot God in hun nood, smeken om hulp, vragen om voorspoed, brood, redding uit ziekte, verlossing uit schuld en dood. Zo doet elke mens, christen en heiden. Mensen gaan tot God in Zijn nood, vinden Hem arm, veracht, geen onderdak, geen brood, zien Hem ten prooi aan zonden, zwakte en dood.

7 Een christen staat naast God in al Zijn lijden. God gaat tot alle mensen in hun nood, verzadigt lichaam en ziel met Zijn brood, lijdt voor christen en heiden aan 't kruis de dood, en vergeeft ze beiden. Dietrich Bonhoeffer, theoloog en verzetsman, (Uit: Geborgen en getroost)

Lokaal sociaal actief Alliantiedagen 2009

Lokaal sociaal actief Alliantiedagen 2009 Lokaal sociaal actief Alliantiedagen 2009 Woensdag 7 oktober Beilen regio Noord Vrijdag 16 oktober Zutphen regio Oost Donderdag 22 oktober Etten-Leur regio Zuid-West Vrijdag 6 november Amsterdam regio

Nadere informatie

Meer dan een dak boven het hoofd

Meer dan een dak boven het hoofd Meer dan een dak boven het hoofd Welkom op de 121 e Landelijke Diaconale Dag Landelijke Diaconale Dag: een hoogtepunt! Meer dan een dak boven het hoofd. Geloven in delen. Als het diaconale werk in het

Nadere informatie

Opdracht Levensbeschouwing Hulp armen (Nederland + ontwikkelingslanden)

Opdracht Levensbeschouwing Hulp armen (Nederland + ontwikkelingslanden) Opdracht Levensbeschouwing Hulp armen (Nederland + ontwikkelingslanden) Opdracht door een scholier 1508 woorden 10 oktober 2004 4,1 33 keer beoordeeld Vak Levensbeschouwing Stichting ATD Vierdewereld De

Nadere informatie

Agenda 19 maart gespreksochtend in de Lichtbron, aanvang uur 29 maart gespreksavond bij Henk en Ria Jongerius, Heulweg 103, aanvang 19.

Agenda 19 maart gespreksochtend in de Lichtbron, aanvang uur 29 maart gespreksavond bij Henk en Ria Jongerius, Heulweg 103, aanvang 19. Nieuwsbrief De Lichtbron 15 22 maart 2019 Lichtbron-inspiratie Geloof Geloof krijgen we van God Altijd slechts zoveel Als we voor de dag van vandaag nodig hebben. Het geloof is het dagelijks brood dat

Nadere informatie

Zicht krijgen op de diaconie in de parochie

Zicht krijgen op de diaconie in de parochie Zicht krijgen op de diaconie in de parochie Situering Deze inventarisatie stelt u in staat een beeld te krijgen van diverse vormen van diaconale betrokkenheid in een parochie(-verband). Daarnaast kan van

Nadere informatie

DIAKONALE NIEUWSBRIEF VOOR DE PCI S IN HET BISDOM HAARLEM

DIAKONALE NIEUWSBRIEF VOOR DE PCI S IN HET BISDOM HAARLEM DIAKONALE NIEUWSBRIEF VOOR DE PCI S IN HET BISDOM HAARLEM NUMMER 20, mei 2009 Voorwoord De familie Froger bij de voedselbank! En Echte Gooische Meiden leven van de bijstand! De eerste maanden van dit jaar

Nadere informatie

8 keer beoordeeld 10 december 2013

8 keer beoordeeld 10 december 2013 7,3 Werkstuk door D. 1296 woorden 8 keer beoordeeld 10 december 2013 Vak Levensbeschouwing Methode Standpunt 1A Welke onderwerpen komen aan de orde? Duurzame economie Armoede Duurzame producten Duurzame

Nadere informatie

Bewijzen van respect Alliantiedagen 2008

Bewijzen van respect Alliantiedagen 2008 Bewijzen van respect Alliantiedagen 2008 Vrijdag 10 oktober Tilburg regio Zuid Donderdag 16 oktober Amsterdam regio West Vrijdag 24 oktober Zutphen regio Oost Vrijdag 31 oktober Assen regio Noord Bewijzen

Nadere informatie

Solidariteitsactie. voor. vluchtelingen. in Syrië. Zondag 22 februari 2015. GC De Wildeman Schoolstraat 15, Herent. Koerdische Maaltijd

Solidariteitsactie. voor. vluchtelingen. in Syrië. Zondag 22 februari 2015. GC De Wildeman Schoolstraat 15, Herent. Koerdische Maaltijd Solidariteitsactie voor vluchtelingen in Syrië Zondag 22 februari 2015 GC De Wildeman Schoolstraat 15, Herent Koerdische Maaltijd korte film en getuigenissen van Syrische vluchtelingen optreden Koerdische

Nadere informatie

Vorming en Toerusting seizoen

Vorming en Toerusting seizoen Kringwerk verrassende ontmoetingen kom in de kring geloofsverkennend met de Bijbel open meditatief studie spiritualiteit samen een boek/filmpje pakken ONDERWERPEN VAN LEVENSBELANG een open en plezierige

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Diaconie Het goede nieuws uit dekenaat IJssellanden

Nieuwsbrief: Diaconie Het goede nieuws uit dekenaat IJssellanden Nieuwsbrief: Diaconie Het goede nieuws uit dekenaat IJssellanden Jaargang 5, maart 2006 De Nieuwsbrief Diaconie informeert iedere 2 maanden over initiatieven, mogelijkheden en materialen voor diaconie.

Nadere informatie

Jaaroverzicht Sanam Gurung beste leerling van de school in 2006!

Jaaroverzicht Sanam Gurung beste leerling van de school in 2006! Jaaroverzicht 2006 Sanam Gurung beste leerling van de school in 2006! www.kiranfonds.nl E-mail: info@kiranfonds.nl Bankrek. 10.90.78.780 Tel. 053 5729953 Wat doet het Kiran Fonds? Het Kiran Fonds is opgericht

Nadere informatie

23 september 9.30 uur ds. D. Verboom, Leiden, Den Haag. Afscheid twee diakenen. 30 september 9.30 uur dr. P. Sanders, Den Haag.

23 september 9.30 uur ds. D. Verboom, Leiden, Den Haag. Afscheid twee diakenen. 30 september 9.30 uur dr. P. Sanders, Den Haag. Nieuwsbrief De Lichtbron 14 21 september 2018 Lichtbron-inspiratie - Nieuwe morgen Nieuwe morgen nieuwe dag nieuwe mogelijkheden om zon te zijn voor de mensen om zon te zijn wanneer het regent. Nieuwe

Nadere informatie

JAARPLAN 2016 PVDA DORDRECHT. Verbinden, verjongen, verbreden

JAARPLAN 2016 PVDA DORDRECHT. Verbinden, verjongen, verbreden JAARPLAN 2016 PVDA DORDRECHT Verbinden, verjongen, verbreden 1. INLEIDING Bij ons aantreden als nieuw bestuur vorig jaar hebben drie speerpunten gekozenen: verbinden, verjongen, en verbreden. We hebben

Nadere informatie

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag Gebedsboek voor dagelijks gebruik Gemaakt door club 12-14 Marije Hoekstra Indra de Vries Delia Postma Ekyoci Amisi Shabani Jentje Hansma Johan Gjaltema Mendé Bosma Femke Veenhuizen Elzerd Elzinga Gert

Nadere informatie

Nr. 54: 23 maart 2013 Een digitaal platform voor mensen die elkaar ontmoeten bij de Perronmeetings

Nr. 54: 23 maart 2013 Een digitaal platform voor mensen die elkaar ontmoeten bij de Perronmeetings Nr. 54: 23 maart 2013 Een digitaal platform voor mensen die elkaar ontmoeten bij de Perronmeetings Spoor ❶ Het begin Stille Week De week die morgen (zondag) begint, noemen we wel de Stille Week. Het is

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

Toespraak Gerdi Verbeet Haarlem, 5 november Dames en heren,

Toespraak Gerdi Verbeet Haarlem, 5 november Dames en heren, Toespraak Gerdi Verbeet Haarlem, 5 november 2016 (alleen het gesproken woord geldt) Dames en heren, Welkom, wat goed u allen weer te zien. Allereerst veel dank aan de Commissaris, dat wij hier vandaag

Nadere informatie

Verweer en Vernieuwing

Verweer en Vernieuwing Verweer en Vernieuwing Alliantiedagen 2011 Bijeenkomsten: Vrij 14 oktober Amsterdam regio West Do 20 oktober Bergen op Zoom regio Zuidwest Do 27 oktober Zutphen regio Oost i.s.m. Gelderse Aanpak Vrij 4

Nadere informatie

Broederlijk Delen komt op voor het recht op voedsel, duurzaam beheer van natuurlijke rijkdommen en vrede

Broederlijk Delen komt op voor het recht op voedsel, duurzaam beheer van natuurlijke rijkdommen en vrede Broederlijk Delen komt op voor het recht op voedsel, duurzaam beheer van natuurlijke rijkdommen en vrede Gevolgd door Donorinfo sinds: 2005 02/502 57 00 info@broederlijkdelen.be http://www.broederlijkdelen.be

Nadere informatie

Jaarverslag Leerdam, 15 januari De secretaris, Albert Santing

Jaarverslag Leerdam, 15 januari De secretaris, Albert Santing Jaarverslag 2013 Leerdam, 15 januari 2014 De secretaris, Albert Santing Inleiding Begin 2013 zijn de werkzaamheden van de werkgroep Leerdam Millennium Gemeente overgegaan op het nieuw gevormde Team2015.

Nadere informatie

Deel 2 Specifieke informatie over St. Franciscus

Deel 2 Specifieke informatie over St. Franciscus Deel 2 Specifieke informatie over St. Franciscus Woon- en Zorgcentrum St. Franciscus in Coevorden bestaat al sinds 1958 en is het oudste katholieke woon- en zorgcentrum in Drenthe. In 2006 is het oude

Nadere informatie

Diaconieën ondersteunen mensen in armoede, binnen en buiten de kerk.

Diaconieën ondersteunen mensen in armoede, binnen en buiten de kerk. Kerk helpt bij armoede. Geloven is delen. Diaconieën ondersteunen mensen in armoede, binnen en buiten de kerk. Onze diaconie is aangesloten bij de Stichting Diaconale werkgroep solidair Skarsterlân. Uit

Nadere informatie

Iedereen kan iets doen voor vredee

Iedereen kan iets doen voor vredee Iedereen kan iets doen voor vredee Van kleine tot grote activiteiten Alle beetjes durf tellen samen uiteindelijk op tot vrede3 PAXE Vrede wie durft= PAX staat voor vrede. Samen met mensen in conflictgebieden

Nadere informatie

CLIENTENRAAD SOCIALE ZEKERHEID HULST Nieuwsbrief november 2013. Beste mensen,

CLIENTENRAAD SOCIALE ZEKERHEID HULST Nieuwsbrief november 2013. Beste mensen, CLIENTENRAAD SOCIALE ZEKERHEID HULST Nieuwsbrief november 2013 Beste mensen, In de gemeente Hulst ontvangen momenteel ongeveer 300 inwoners een bijstandsuitkering. Door de slechte economische omstandigheden

Nadere informatie

Tell Me and I Will Forget Show Me and I May Remember Involve Me and I Will Understand

Tell Me and I Will Forget Show Me and I May Remember Involve Me and I Will Understand Tell Me and I Will Forget Show Me and I May Remember Involve Me and I Will Understand Confucius Wat doet dance4life? Informeren en activeren! Een wereld zonder hiv en aids is mogelijk. Voor de oplossingen

Nadere informatie

NOVEMBER Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking

NOVEMBER Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking NOVEMBER 2018 Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Zo blijf je op de hoogte Over deze nieuwsbrief Dit is een nieuwsbrief voor cliënten van Syndion. Nieuwsbrief Cliënt Er staat

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 15 april 2012. Wijkgemeente Ambacht-Oost in de Bethelkerk

Orde van dienst voor de viering van zondag 15 april 2012. Wijkgemeente Ambacht-Oost in de Bethelkerk Orde van dienst voor de viering van zondag 15 april 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost in de Bethelkerk Hendrick ter Brugghen (1588-1629): De Ongelovige Thomas voorganger orgel : dhr. Rob van Herwaarden :

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2016 editie 3. 5 jaar Pact Sam Sam

Nieuwsbrief oktober 2016 editie 3. 5 jaar Pact Sam Sam Nieuwsbrief oktober 2016 editie 3 INHOUDSOPGAVE 1. 5 Jaar Pact Sam Sam 2. Krantenartikelen 3. Netwerkcafé Jubileumbijeenkomst 29 november 4. Trainingen 5. Diaconie Protestantse Gemeente Hoogland/Amersfoort-Noord

Nadere informatie

Als votum Ps 121: 1 Na groet Ps 121: 4 Tien Woorden Kees Kuiper Mel. Ps 140 Gebed Lezen Ps 130 Preek Ps 130 Zingen Ps 32: 1 Gebed Collecte Zingen Ps

Als votum Ps 121: 1 Na groet Ps 121: 4 Tien Woorden Kees Kuiper Mel. Ps 140 Gebed Lezen Ps 130 Preek Ps 130 Zingen Ps 32: 1 Gebed Collecte Zingen Ps Als votum Ps 121: 1 Na groet Ps 121: 4 Tien Woorden Kees Kuiper Mel. Ps 140 Lezen Ps 130 Preek Ps 130 Zingen Ps 32: 1 Collecte Zingen Ps 130: 3, 4 Viering HA Formulier 3 Gedenken GK 156 Een zijn GK 164

Nadere informatie

Levende School

Levende School Levende School 2018-2019 Bijzondere lezingen voor ouders, leraren en belangstellenden Kijk ook op de site van de school (www.svszeist.nl) onder het kopje: ouders / lezingen. We verzorgen vanaf januari

Nadere informatie

Nieuwsbrief Diaconie dekenaat IJssellanden

Nieuwsbrief Diaconie dekenaat IJssellanden Nieuwsbrief Diaconie dekenaat IJssellanden Jaargang 6, januari 2007 De Nieuwsbrief Diaconie informeert iedere 2 maanden over mogelijkheden en materialen voor diaconie. Verzending per e-mail na opgave van

Nadere informatie

Parochiële Caritas Instelling. Onze Lieve Vrouw van Amersfoort

Parochiële Caritas Instelling. Onze Lieve Vrouw van Amersfoort Parochiële Caritas Instelling Onze Lieve Vrouw van Amersfoort W E R K P L A N 2016 definitief versie 16 december 2015 1. Inleiding De Parochiële Caritas Instelling (PCI) maakt deel uit van de parochie

Nadere informatie

Tekst http://www.kapucijnen.com/liturgie/liturgie05.html foto H. Oude Groote Beverborg Presentatie A. Borgers

Tekst http://www.kapucijnen.com/liturgie/liturgie05.html foto H. Oude Groote Beverborg Presentatie A. Borgers Tekst http://www.kapucijnen.com/liturgie/liturgie05.html foto H. Oude Groote Beverborg Presentatie A. Borgers 1. Jezus wordt ter dood veroordeeld 1. Jezus wordt ter dood veroordeeld 2.Jezus neemt het

Nadere informatie

Brochure. Geheugensteun. helpt kerken onthouden

Brochure. Geheugensteun. helpt kerken onthouden Brochure Geheugensteun helpt kerken onthouden Alle expertise op één plaats Gratis en voor niets 2 Geheugensteun Wij streven ernaar dat digitaal rentmeesterschap hoog op de agenda komt. Daarom zoeken we

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

JOUW INZET HEEFT MEER IMPACT BIJ ROTARY.

JOUW INZET HEEFT MEER IMPACT BIJ ROTARY. JOUW INZET HEEFT MEER IMPACT BIJ ROTARY. LOCALE ACTIVITEITEN? GOEDE DOELEN? EEN BETERE WERELD? Je bent gelukkig en succesvol. In je werk, met je gezin, in Nederland. Daarom wil je graag iets terug doen

Nadere informatie

Ontmoeten. Activiteiten in onze kerken 2015-2016. Programma Commissie Leren & Ontmoeten

Ontmoeten. Activiteiten in onze kerken 2015-2016. Programma Commissie Leren & Ontmoeten Ontmoeten Activiteiten in onze kerken 2015-2016 Programma Commissie Leren & Ontmoeten Hervormde Gemeente De Rank, Katwijk Gereformeerde Kerk De Goede Herder, Valkenburg Gereformeerde Kerk Open Hof, Katwijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2015 2016 Nr.10

Nieuwsbrief 2015 2016 Nr.10 Nieuwsbrief 2015 2016 Nr.10 U ontvangt hier nieuwsbrief nr. 10. Volgende week is het biddag. Op school schenken we daar aandacht aan. In deze nieuwsbrief vindt u daar informatie over. We leven in de periode

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van de Redactie. De redactie

NIEUWSBRIEF. Van de Redactie. De redactie maart 2018 5de jaargang # 3 Van de Redactie Deze maand staat de nieuwsbrief in het teken van Pasen. Pasen, het grootste feest van de christenen. Overal ter wereld zullen de kerken weer vol zijn met mensen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in Actie

Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in Actie 1 Stichting Samen in Actie Deimanstraat 43 2522 BC Den Haag Tel. 0649902721 KvK: 27314656 Postbank: 4129710 E: stichtingsa@ziggo.nl W: www.stichtingsa.nl Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in

Nadere informatie

Zien - Bewogen worden - in Beweging komen

Zien - Bewogen worden - in Beweging komen PROTESTANTSE GEMEENTE TE OEGSTGEEST TAAKGROEP DIACONAAT EN ZENDING BELEIDSPLAN 2015-2020 Zien - Bewogen worden - in Beweging komen Beleidsplan Diaconaat & Zending 2015-2020 1 Visie Als PGO hebben we om

Nadere informatie

Nr. 8 6 maart Agenda. Zie het Lam! Welkom. Gedragsregels. Groepsnieuws

Nr. 8 6 maart Agenda. Zie het Lam! Welkom. Gedragsregels. Groepsnieuws Beste ouder(s), Na de voorjaarsvakantie zijn we weer met nieuwe energie aan het werk gegaan. De komende tijd staat in het teken van de voorbereiding van de biddagviering, terwijl we ook op weg zijn naar

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 7 juli voorganger: ds. Friso Boogerd organist: Erik Visser

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 7 juli voorganger: ds. Friso Boogerd organist: Erik Visser Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 7 juli 2013 voorganger: ds. Friso Boogerd organist: Erik Visser Orde van de dienst. orgelspel, Johann Pachelbel, Ach was soll ich Sünder machen?. luiden

Nadere informatie

Kansen pakken als partner van de gemeente

Kansen pakken als partner van de gemeente Kansen pakken als partner van de gemeente Utrecht 29 maart 2018 i www.kbo-pcob.nl e info@kbo-pcob.nl t 030 3 400 600 Vandaag antwoorden op vragen zoals: Wat brengt een relatie met de gemeente? Waar staan

Nadere informatie

VIERDE ZONDAG VAN DE VEERTIG DAGEN 31 maart 2019

VIERDE ZONDAG VAN DE VEERTIG DAGEN 31 maart 2019 Orgelspel Welkom VIERDE ZONDAG VAN DE VEERTIG DAGEN 31 maart 2019 INTREDE Intochtslied Psalm 122: vers 1 en 2 (staande): Bemoediging en toenaderingsgebed o: Onze hulp is in de Naam van de HEER g: die hemel

Nadere informatie

Werkplan 2016 Afdeling s-hertogenbosch DENBOSCH.PVDA.NL TWITTER.COM/PVDADENBOSCH FACEBOOK.COM/PVDADENBOSCH

Werkplan 2016 Afdeling s-hertogenbosch DENBOSCH.PVDA.NL TWITTER.COM/PVDADENBOSCH FACEBOOK.COM/PVDADENBOSCH Werkplan 2016 Afdeling s-hertogenbosch DENBOSCH.PVDA.NL TWITTER.COM/PVDADENBOSCH FACEBOOK.COM/PVDADENBOSCH Dit werkplan 2016 gaat over het tweede jaar van de bestuurscyclus van de gemeenteraad s-hertogenbosch

Nadere informatie

Welkom en goedemorgen in De Ark!

Welkom en goedemorgen in De Ark! Welkom en goedemorgen in De Ark! Het is zondag 15 februari 2015 Voorganger: ds. F.W. Kuijpers Organist: dhr. J. Tornij WELKOM IN DE ARK Het is vanmorgen de zesde en laatste zondag na Epifanie. Volgende

Nadere informatie

Vrienden van dorcas. www.dorcas.nl

Vrienden van dorcas. www.dorcas.nl Vrienden van dorcas www.dorcas.nl Dit is dorcas 2 3 Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Dorcas werkt al 35 jaar aan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 252 29 juli 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Reactie Nederlandse Bisschoppenconferentie

Nadere informatie

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst Welkom in de Sint Jacobskerk Wij wensen u een gezegende kerkdienst Sint Jacobskerk Voorganger : Ds. Joh. Visser (Antwerpen) Ouderling v dienst : Dhr. Hans Koster Lector : Dhr. Bram Leenhouts Organist :

Nadere informatie

Kansen pakken als partner van de gemeente

Kansen pakken als partner van de gemeente Kansen pakken als partner van de gemeente Zwolle 3 april 2018 i www.kbo-pcob.nl e info@kbo-pcob.nl t 030 3 400 600 Vandaag antwoorden op vragen zoals: Wat brengt een relatie met de gemeente? Waar staan

Nadere informatie

Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden. Juni 2013

Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden. Juni 2013 Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden Juni 2013 Inleidend woord : Open kerk In de loop van de maand (de 22 e ) houden we in Hengelo met een aantal kerken kerkennacht.

Nadere informatie

De geboden onderhouden, is trouw zijn aan God, maar het is evenzeer trouw zijn aan onszelf, aan onze ware natuur, en aan onze diepe aspiraties.

De geboden onderhouden, is trouw zijn aan God, maar het is evenzeer trouw zijn aan onszelf, aan onze ware natuur, en aan onze diepe aspiraties. Maria, leer ons bidden! Het gebed is er niet in de eerste plaats om ons te voldoen. Ze is onteigening van onszelf om ons in de gesteltenissen te plaatsen van de Heer, Hem in ons te laten bidden. In een

Nadere informatie

Een overzicht van de werkbezoeken en debatten in onze provincie:

Een overzicht van de werkbezoeken en debatten in onze provincie: Campagnebulletin Februari 2017 De campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen is volop gaande! Volgens de peilingen stijgt het aantal zetels van het CDA in de Tweede Kamer. Dat biedt hoop, maar het zijn

Nadere informatie

Kennismakingsvragen:

Kennismakingsvragen: Kennismakingsvragen: 1. Als je op een onbewoond eiland belandde, welke 3 dingen zou je dan in ieder geval bij je willen hebben? 2. Wat is je vroegste jeugdherinnering? 3. Wat heeft je doen besluiten om

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Johannes 11 vers 33 t/m 46 Samen zijn wij hier gekomen Psalm 100 vers 1 en 2 Rozelaarkoor Lied 165 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Nu gaan

Nadere informatie

Het verminderen van plasticvervuiling in de oceaan - Onze plastic voetafdruk

Het verminderen van plasticvervuiling in de oceaan - Onze plastic voetafdruk WIJSHEIDS WERKBLAD 1.1 / HOOFDSTUK 3 / LEEFTIJD 8-10 NAAM: DATUM: Het verminderen van plasticvervuiling in de oceaan - Onze plastic voetafdruk Zet in de tabel bij elke dag van de week hoeveel van de soorten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Juni portretten en groepsfoto s schoolfotograaf: broertjes/zusjes-foto s (middag)

Nieuwsbrief. Juni portretten en groepsfoto s schoolfotograaf: broertjes/zusjes-foto s (middag) In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Juni 2017 Voor op de kalender Nieuwe uitdagingen Schoolkamp groep 8 Schoolreis Eerste Heilige Communie Keuze nieuwe taalmethode Oud papier Uitslag enquêtes: leerlingen

Nadere informatie

Zondag 2 november, alle kerken 1 e collecte Najaarszendingsweek van Kerk in Actie met als thema : Geloof in Zambia! Vandaag collecteren we voor een

Zondag 2 november, alle kerken 1 e collecte Najaarszendingsweek van Kerk in Actie met als thema : Geloof in Zambia! Vandaag collecteren we voor een Zondag 2 november, alle kerken 1 e collecte Najaarszendingsweek van Kerk in Actie met als thema : Geloof in Zambia! Vandaag collecteren we voor een theologische universiteit in Zambia. De laatste jaren

Nadere informatie

JAARVERSLAG DIACONIE PKN Schiedam 2016 ALGEMEEN. Bezetting diaconie

JAARVERSLAG DIACONIE PKN Schiedam 2016 ALGEMEEN. Bezetting diaconie JAARVERSLAG DIACONIE PKN Schiedam 2016 ALGEMEEN Bezetting diaconie Het college van diakenen bestaat uit 4 diakenen uit de Ark, 2 diakenen uit de Vaste Burg en 5 diakenen uit de Grote Kerk en een boekhouder

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Welzijn Ouderen Thuisadministratie Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Zorgt u voor een naaste

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Haaksbergen Buurse

Protestantse gemeente te Haaksbergen Buurse Protestantse gemeente te Haaksbergen Buurse Goede vrijdag 2019 Voorganger: ds. Gonda Elzenga Organist: Rob Schlebaum M.m.v.: Taizékoor, o.l.v. Yvonne Klarenbeek Wij zetten onze dienst van Witte Donderdag

Nadere informatie

Witte Donderdag 2013 Johannes 13: 1-15

Witte Donderdag 2013 Johannes 13: 1-15 Witte Donderdag 2013 Johannes 13: 1-15 Geliefden van God Hoe ver moeten we gaan? Dat is de titel van deze overdenking. Jezus geeft zijn leerlingen een voorbeeld. En zegt: Wat ik heb gedaan moeten jullie

Nadere informatie

Activiteitenoverzicht 2011

Activiteitenoverzicht 2011 Activiteitenoverzicht 2011 1. Oprichting en doelstelling Op 19 juni 2009 is de Stichting Wijchen Wereldwijd opgericht. De Rooms Katholieke parochie De Hoeksteen en de Protestantse gemeente De Schakel hebben

Nadere informatie

Poort 20 Activiteiten overzicht

Poort 20 Activiteiten overzicht Poort 20 Activiteiten overzicht Recreatie voorjaar 2014 Kienen Vrij biljarten Dames biljarten Competitie biljarten 2 e dinsdag vd mnd. 14.30 u. tot 1630 u. Kosten : 3,50 per plankje Iedere dag met uitzondering

Nadere informatie

Presentatie Caritas een kerk die helpt!

Presentatie Caritas een kerk die helpt! Hartelijk welkom! Presentatie Caritas een kerk die helpt! terugkijken & vooruitblikken Caritas een kerk die helpt! Vanuit christelijke overtuiging: Begeleiden, ondersteunen en inspireren van hulpbehoevenden

Nadere informatie

Werk van iedereen. Democratisering en vredesopbouw

Werk van iedereen. Democratisering en vredesopbouw Werk van iedereen Democratisering en vredesopbouw Foto: Rebke Klokke Werk van Gladys Haar man werd vermoord. Haar broer ontvoerd. En zelf raakte Gladys getraumatiseerd door wat ze meemaakte tijdens de

Nadere informatie

Daadwerkelijk luisteren naar Gods boodschap, In afhankelijkheid en vertrouwen voortdurend bidden Geestelijk en praktisch zorgen voor elkaar en

Daadwerkelijk luisteren naar Gods boodschap, In afhankelijkheid en vertrouwen voortdurend bidden Geestelijk en praktisch zorgen voor elkaar en Lezen : Efeze 1:1-14 & Zondag 12 Welkom en mededelingen Apostolische geloofsbelijdenis Evangelisch Liedboek 147 Lezen : Efeze 1:1-14 & Zondag 12 Inleiding onderwijs Kom tot Mij die vermoeid en belast zijn

Nadere informatie

Kerk in Actie zoekt enthousiaste theologen

Kerk in Actie zoekt enthousiaste theologen Kerk in Actie zoekt enthousiaste theologen Geloof jij in de kracht van Bijbelverhalen? Vind je het een uitdaging te ontdekken wat Bijbelverhalen betekenen voor mensen in een ander land? Heb je visie om

Nadere informatie

Welke woorden komen bij je op als je deze beelden ziet?

Welke woorden komen bij je op als je deze beelden ziet? Welke woorden komen bij je op als je deze beelden ziet? Slavernij in de geschiedenis van Nederland 1 Een niet zo fraai verleden In de loop van de geschiedenis werden mensen vaak misbruikt. Enkele trieste

Nadere informatie

Het verminderen van plasticvervuiling in de oceaan - Onze plastic voetafdruk

Het verminderen van plasticvervuiling in de oceaan - Onze plastic voetafdruk WIJSHEIDS WERKBLAD 1.1 / HOOFDSTUK 3 / LEEFTIJD 10-12 NAAM: DATUM: Het verminderen van plasticvervuiling in de oceaan - Onze plastic voetafdruk Hoeveel wegwerpplastic gebruik je denk je per jaar? Vul het

Nadere informatie

Energiek Alphen aan den Rijn

Energiek Alphen aan den Rijn Nieuwsbrief Januari 2014 Energiek Alphen aan den Rijn Nieuwsbrief Januari 2014 De items in deze Nieuwsbrief: Eerst Repaircafe geopend! Energiek Alphen aan den Rijn plaatst PV panelen. Korting op BTW tarief

Nadere informatie

Het DPE wil er zijn voor u! Voor advies, luisterend oor, hulp en goede raad.

Het DPE wil er zijn voor u! Voor advies, luisterend oor, hulp en goede raad. Het DPE wil er zijn voor u! Voor advies, luisterend oor, hulp en goede raad. Wat is het DPE? Het Diaconaal Platform Enschede (DPE) is een initiatief van de samenwerkende kerken in de gemeente Enschede

Nadere informatie

Visie Better Care Network Netherlands. Een gezin voor ieder kind. Margot Klute, Wereldkinderen, namens Better Care Network NL

Visie Better Care Network Netherlands. Een gezin voor ieder kind. Margot Klute, Wereldkinderen, namens Better Care Network NL Visie Better Care Network Netherlands Een gezin voor ieder kind Margot Klute, Wereldkinderen, namens Better Care Network NL Urgentie & Doel BCNI Urgentie: Er zijn miljoenen kinderen wereldwijd die onvoldoende

Nadere informatie

In deze dienst: Voorganger: Mevr. Maatjes Oosterhesselen. Organist: Wilfried Schippers

In deze dienst: Voorganger: Mevr. Maatjes Oosterhesselen. Organist: Wilfried Schippers Welkom in De Wijngaard Zondag 25 december 2018 In deze dienst: Voorganger: Mevr. Maatjes Oosterhesselen Organist: Wilfried Schippers In deze dienst: Ouderling van dienst: Annie Bouwman Diaken van dienst:

Nadere informatie

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst Welkom in de Wij wensen u een gezegende kerkdienst 1e zondag van de veertigdagentijd Viering Heilig Avondmaal Voorganger Ouderling v dienst Lector Organist Vanmorgen : Ds. Pim Steenbergen : Martin Dekker

Nadere informatie

Parochiële Caritas Instelling. Onze Lieve Vrouw van Amersfoort W E R K P L A N 2017

Parochiële Caritas Instelling. Onze Lieve Vrouw van Amersfoort W E R K P L A N 2017 Parochiële Caritas Instelling Onze Lieve Vrouw van Amersfoort W E R K P L A N 2017 Versie december 2016 1. Inleiding Met genoegen presenteert het bestuur van de PCI OLVvA haar werkplan voor 2017. Het is

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 15 10 april 2018 Nieuws Agenda 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond in Restaurant in Doorn(VOL) 27 apr : Koningsdag Doorn

Nadere informatie

Programma Vredesweek september zondag 22 september: uur Doopsgezinde kerk Noordmolenwerf 3: Dienst olv Dora de Vrij-Pasma

Programma Vredesweek september zondag 22 september: uur Doopsgezinde kerk Noordmolenwerf 3: Dienst olv Dora de Vrij-Pasma Programma Vredesweek 21-29 september 2019 zondag 22 september: 10.15 uur Doopsgezinde kerk Noordmolenwerf 3: Dienst olv Dora de Vrij-Pasma 13.00 uur Lunch in het stadspark nabij Noorse Zeemanskerk Westzeedijk

Nadere informatie

Voedsel voor de ziel

Voedsel voor de ziel Voedsel voor de ziel Activiteiten Protestantse gemeente Schoorl Groet Camp programma 2016-2017 De Protestantse Gemeente van Schoorl Groet en Camp is een open gemeenschap met een programma-aanbod voor iedereen

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de dienst op 21 juni 2015 in de Stefanuskerk te Noorddijk voorganger: ds. Jan Wilts, organist: dhr. Gerard van Reenen ouderling van dienst: dhr. Dennis van

Nadere informatie

Bericht voor Adviesraad Sociaal Domein over Lokale Belangenbehartiging voor mensen met een verstandelijke beperking,

Bericht voor Adviesraad Sociaal Domein over Lokale Belangenbehartiging voor mensen met een verstandelijke beperking, Beerendonk van, André (PJA) Van: Erica van den Berg Verzonden: dinsdag 14 november 2017 10:52 Aan: Erica van den Berg Onderwerp: Uitnodiging bijeenkomsten Lokale Belangenbehartiging

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen voorganger orgel : ds. Freek L. Bakker, Voorschoten : Kees van den Berg De kaarsen worden aangestoken

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 17 april 2016 voorganger: ds. Henri Frölich organist: Henk Geurtsen Orde van de dienst. orgelspel. luiden van de klokken. stilte. aansteken van de kaars.

Nadere informatie

Zondag 21 februari 2016; 2 e zondag van de 40-dagen; project: zet een stap naar de A/ander; kleur Paars; ds. A.J.Wouda

Zondag 21 februari 2016; 2 e zondag van de 40-dagen; project: zet een stap naar de A/ander; kleur Paars; ds. A.J.Wouda Zondag 21 februari 2016; 2 e zondag van de 40-dagen; project: zet een stap naar de A/ander; kleur Paars; ds. A.J.Wouda Ex. 1 e lezing Ex. 34: 27-35 Antwoordpsalm 27: 4 2 e lezing Lucas 9: 28-36 Gemeente

Nadere informatie

Praatcafé Dementie Genk. Samen dementie bespreekbaar maken. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6

Praatcafé Dementie Genk. Samen dementie bespreekbaar maken. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 Praatcafé Dementie Genk Samen dementie bespreekbaar maken T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken

Nadere informatie

Wat doen wij als Cliëntenraad Werk en Bijstand van de gemeente Tytsjerksteradiel voor u?

Wat doen wij als Cliëntenraad Werk en Bijstand van de gemeente Tytsjerksteradiel voor u? Maart 2014 In deze nieuwsbrief: 1. Over de cliëntenraad 2. Tot ziens en welkom 3. Verslag achterbanbijeenkomst 18 maart 2013 4. SUN (Stichting Urgente Noden) 5. Werkcafé 6. Dyn Ynset 7. Stichting Leergeld

Nadere informatie

GENDERWORKSHOP. Dag van de 4 de Pijler 18/2/17

GENDERWORKSHOP. Dag van de 4 de Pijler 18/2/17 GENDERWORKSHOP Dag van de 4 de Pijler 18/2/17 GENDER & SEKSE Sekse : fysieke, fysiologisch en biologische kenmerken, bepaald door de XX-chromosomen, XY vrouw / man Gender : socioculturele aspecten van

Nadere informatie

Armoedebestrijding in Nederland

Armoedebestrijding in Nederland Armoedebestrijding in Nederland 1 Ieder een dak boven zijn hoofd Uniek programma Cordaid is de enige Nederlandse ontwikkelingsorganisatie die zich ook bezighoudt met armoedebestrijding in eigen land. Zeker

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Weer van start. Agenda. Jaargang augustus 2017 nummer 1. Maandag 21 augustus a.s. is het weer zo ver!

Nieuwsbrief. Weer van start. Agenda. Jaargang augustus 2017 nummer 1. Maandag 21 augustus a.s. is het weer zo ver! Jaargang 2017-2018 18 augustus 2017 nummer 1 Nieuwsbrief Weer van start Agenda Maandag 21 augustus 8.20 opening op schoolplein Dinsdag 29 augustus Informatieavond in groepen 19.00-19.45 gr 5-6/6-7/7-8

Nadere informatie

Donderdag 25 april Organisatie van de Toekomst Bijeenkomst Organisatie-ontwikkeling, cultuur en dienstverlening

Donderdag 25 april Organisatie van de Toekomst Bijeenkomst Organisatie-ontwikkeling, cultuur en dienstverlening Donderdag 25 april 2019 Organisatie van de Toekomst Bijeenkomst Organisatie-ontwikkeling, cultuur en dienstverlening Publieksdienstverlening Koppeling Publieksdienstverlening met OvdT. Mee met alle ontwikkelingen:

Nadere informatie

Kruistocht van gebed (22) Katholieke priesters handhaaf de Leer van de Kerk

Kruistocht van gebed (22) Katholieke priesters handhaaf de Leer van de Kerk Kruistocht van gebed (22) Katholieke priesters handhaaf de Leer van de Kerk Vrijdag 28 januari 2012 23.50u Mijn dochter, Ik geef de wereld dit kruistochtgebed (22) om gebeden te worden door de katholieke

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron 31 maart 7 april 2017

Nieuwsbrief De Lichtbron 31 maart 7 april 2017 Nieuwsbrief De Lichtbron 31 maart 7 april 2017 Lichtbron-inspiratie Afgelopen week werd ik geïnterviewd voor een artikel op de economiepagina in het NRC Handelsblad. Het is een artikel over jonge geestelijken

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Diaconie Het goede nieuws uit dekenaat IJssellanden

Nieuwsbrief: Diaconie Het goede nieuws uit dekenaat IJssellanden Nieuwsbrief: Diaconie Het goede nieuws uit dekenaat IJssellanden Jaargang 5, november 2006 De Nieuwsbrief Diaconie informeert iedere twee maanden over mogelijkheden en materialen voor diaconie. Verzending

Nadere informatie

Alliantiedagen 2010. Versterk. Vertrouw. Verbind

Alliantiedagen 2010. Versterk. Vertrouw. Verbind Alliantiedagen 2010 Versterk Vertrouw Verbind Vijf bijeenkomsten programma van 10.00 16.00 uur met tijd voor uitwisseling, ontmoeting en inspiratie! Donderdag 7 oktober Den Haag Vrijdag 15 oktober Zutphen

Nadere informatie

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst Welkom in de Sint Jacobskerk Wij wensen u een gezegende kerkdienst Sint Jacobskerk Derde zondag van epifanie Sint Jacobskerk Voorganger Ouderling v dienst Lector: Organist : ds. L. Wüllschleger : mw. Gerdi

Nadere informatie