ApS-Ethos. Writer/Innovator/ Artisan/ Virtuoso Release Notes voor Versie 15

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ApS-Ethos. Writer/Innovator/ Artisan/ Virtuoso Release Notes voor Versie 15"

Transcriptie

1 ApS-Ethos Writer/Innovator/ Artisan/ Virtuoso Release Notes voor Versie 15

2 Versie 15 Release Notes BELANGRIJK Open na de download Ethos en doe het volgende: Zorg dat er geen designs open staan en ga naar: Options menu Reset Customisation. General Features Bewaren van Werkbalken Het is nu mogelijk om gepersonaliseerde werkbalken op te slaan. De aanpassingen die je gemaakt hebt hierin zullen na het sluiten van Ethos bewaard worden. Mocht je toch de orginele instellingen terug willen dan doe je het volgende: Sluit alle designes en selecteer Options menu Reset Customisation. Tools menu - Palette Manager Het Tools menu - Palette Manager tool is verbeterd. Er is een tick box toegevoegd onderaan het veld: Show Manager when opening Designs with multiple palettes Hiermee kun je een design in verschillende kleuren combinaties opslaan. Als hij uitstaat dan zal het design geopend worden in alleen de gebruikte kleuren op dat moment (waarin hij is opgeslagen).

3 Draden in het kleuren Palette Alle laatste kleuren van Gunold garen geupdate. Luny draad is verwijderd en Filaine kleuren zijn toegevoegd. Madeira Poly Neon is geupdate. Border button Dit is alleen aanwezig in Writer als losse optie: Emblems De automatische border heeft een toevoeging voor voorwerpen met een gat erin. De binnenste border zal in tegengestelde richting gezet worden van de buitenste border ivm trekken. Ervan uitgaande dat je border niet op 50% hebt staan. Tools menu - Show Blocks/Punched Objecten Op het moment dat je een object geselecteerd hebt dan kun je via het menu naar Tools menu Show Blocks of Show Punched Objects, De volgende handelingen zijn dan actief: Number Key Type een getal in van je kleurenpallete wat je wil geven aan dit object en veranderd automatisch de kleur. Sneltoets F3 knippen of juist knippen uitzetten. Sneltoets F4 Hiermee zet je de stopfunctie aan of uit. Views menu - Garment Preview Tool Het Views menu Garment Preview tool is verbeterd. Je kunt nu je design vergroten of verkleinen op het gesecteerde textiel. Om het formaat aan te passen: selecteer je het design en kun je het formaat in de stippelijn groter of kleiner zetten.

4 Selecteer het Toggle Scaling icoontje. Hierme kun je je design passend maken. Om de box (stippelijn) te vergroten of verkleinen kun je via de hoekpunten verleggen naar het gewenste formaat. Om het design in zijn geheel van positie te verplaatsen, kun je de box in het midden oppakken en verslepen. Window Menu Er zitten een paar nieuwe menu opties in het Window menu: New Window Door dit te selecteren open je het reeds geopende design in een nieuw veld. Je kan daardoor bijvoorbeeld inzoomen op een bepaald deel van het design en het origineel laten staan zoals het stond.. New Tab Group/Move to Next Tab Group/Move to Previous Tab Group Verschillende tabbladen op je beeldscherm tegelijkertijd weergeven of juist verwijderen.

5 Tekst Lettertype bibliotheek Er zit een tekst bibliotheek in naast de lettertype scroll down. In deze dropdown zie je verschillende categorieen. Selecteer een categorie en je krijgt in je lettertype drop down alleen de lettertypes die aan die categorie voldoen. Separate Text Tool Deze Tool is verbeterd. Als via het Text menu Separate is geslecteerd dan krijg zijn er 4 opties beschikbaar: Lines Words Characters Branches

6 Originele Text Met Separate - Lines selecteer je een regel of tekst. Met Separate - Words selecteer je een woord. Met Separate - Characters selecteer je een los character.

7 Met Separate - Branches selecteer je een los tekendeel. Edit Multiple Lines of Text Het is mogelijk om in tekst regels bepaalde delen los van het geheel te veranderen: Selecteer het deel waaraan je wat wil veranderen.

8 Innovator/Artisan/Virtuoso Digitising Tools Round Corners Tool Er zit een Ronde punten optie in het Points menu. Deze kan 90% hoeken omzetten in ronde hoeken (mogelijk in een runningsteek of vulsteek). Dit werkt als volgt: Dubbel klik op het voorwerp zodat de punten zichtbaar zijn of selecteer ze via Point Edit icoon. Selecteer nu de punten die je rond wil maken en ga naar het Points menu Round Corners. Geef de waarde in bij de Curve radius. Hieronder een voorbeeld: Original Shape Selected Points Corners Rounded

9 Artisan en Virtuoso Properties Tool Deze tool is alleen beschikbaar voor Artisan gebruikers die de optie Advanced Stitch Effects en voor de Virtuoso gebruikers. De Properties tool is te vinden door het selecteren van een tekenobject en dan te kiezen voor de button: Properties. Er is een Styler tab toegevoegd. Hier zitten 3 nieuwe icoontjes onder. - Add Hiermee kun je een nieuwe Style creëren. - Edit Hiermee kun je een style aanpassen. - Delete Hiermee kun je een style weggooien. Deze icoon is alleen actief als een style niet gebruikt is in een design.

10 Hoe gebruik je de nieuwe Styler tool 1. Selecteer een Outline vorm, en ga naar de Properties icon. 2. Je kunt dan: a. een bestaand effect toevoegen aan de style. Of b. klik op Edit Local Stitch Effect box en maak een nieuwe effect. In dit voorbeeld de Edit Local Stitch Effect box was selecteert zodat we een kopie van de originele vulsteek (Step) kunnen creëren met de naam: Step_1.

11 3. Selecteer de Styler tab en kies de Add Style icon. Het Style Editor form zal verschijnen. Druk op de + toets en voeg het aantal punten toe dat je wil hebben in je style. Klik op je rechtermuis knop om te stoppen. Je punten verschijnen in het form. 4. Opslaan: a. selecteer de Save and Exit icoon b. selecteer het Style menu Save & Exit. Om niks op te slaan en uit het werkveld te gaan ga je naar de Exit View icoon. 5. De nieuwe Style verschijnt in je bibliotheek. Je kunt hem een andere naam geven door de style te selecteren en de naam toe te voegen. In het voorbeeld noemen we hem ZIG.

12 6. Om hem toe te voegen: pak je hem op en zet je hem zoals hieronder in de bibliotheek. 7. Geef evt nog een naam in: Zig Pattern. 8. Bij deze style hebben we een Pitch aangegeven van 8mm en de ondersteken staan op Tacking. Als de Square U-turn optie is selecteert bij de Advanced tab zullen de uiteinde van de steken netter worden.

13 Hierbij het resultaat: Verhogen of verlagen van de Pitch zorgt voor meer of minder ruimte tussen elke rij steken. Verhogen of verlagen van de Stitch length/lengte up or down zorgt ervoor of het zigzag patroon vergroot of verkleint.

14 Combinaties van Stylen Deze stylen zijn gemaakt door het herhalen van Steps 3-6, Je kunt deze combineren met reeds bestaande stylen In dit voorbeeld een Box style dat gemaakt is gecombineerd met het Zig Pattern. Hij herhaald nu elke rij Zig, Box, Zig, Box etc. De offset van de default is 33% - Dit betekend dat de 1 st rij en de 4 th hetzelfde worden. Row 1 Row 2 Row 3 Row 4

15 Als de offset waarde veranderd word in 50% dan zal het patroon zich om de rij herhalen. Row 1 Row 2 Row 3 Als de offset waarde 0% is, dan is elke rij hetzelfde. Het is mogelijk meerdere stylen in het patroon te zetten. Hieronder een voorbeeld van 5 stylen in het Zig pattern.

16 Je kunt natuurlijk ook verschillende pattern regels maken: Note bij de Obi steek kun je maar 1 Style gebruiken. Met Photo stitch kun je geen stylen maken. Je kunt style ook in Effecten zetten: Running Steek effect met 2 x stylen.

17 Satin effect met 1 x style: Je kunt geen style maken bij de Piping Steek. Bewerken van een Style Om een style aan te passen selecteer de de style en ga je naar de Edit Style icoon. Het Style Editor form verschijnt. De punten van de style zijn zichtbaar en actief voor verandering. Verplaats/Delete/toevoegen van punten etc. Op ze op te slaan gebruik je de Save & Exit icon je design.. De style is nu aangepast en zal op deze manier gebruikt worden in Deleting van een Style Om een style te delete, selecteer je de style en druk je op de Delete Style icoon icoon kun je alleen gebruiken als de style niet in een design zit op dat moment.. Deze

18 Delete van een Patroon Om een patroon te delete selecteer je het patroon (zie hieronder) en sleep het in het veld erboven dan is het verwijderd uit je patronenlijst. Drag and drop Pattern Line into this window to delete it.

19 Laden van een bestaand Patroon Selecteer een bestaand patroon via Patterns tab e.g. pattern OS046.. Dan zullen alle style die bij elkaar passen beschikbaar zijn in de style bibliotheek. Je kunt er nu combinaties van maken.

20 Satin Lettertypes 9 nieuwe lettertypes: Adventure Emb Serif Hand Drawn

21 Magic niet aan te raden beneden 10mm No Comp Block Dit is een Block lettertype zonder compensatie (klinkers/medeklinkers). Het is ideaal voor stabiele stoffen. No Comp Serif - Dit is een Serif lettertype zonder compensatie (klinkers/medeklinkers). Het is ideaal voor stabiele stoffen.

22 Poster Sans Serif Verona niet aan te raden onder de 10mm

ApS-Ethos. Innovator Artisan Plus / Virtuoso Release Notes voor Versie X4 (14.0)

ApS-Ethos. Innovator Artisan Plus / Virtuoso Release Notes voor Versie X4 (14.0) ApS-Ethos Innovator Artisan Plus / Virtuoso Release Notes voor Versie X4 (14.0) Versie 14 Release Notes Algemen tools Stitch Protection / Steken bescherming: In versie X3, is er een tool toegevoegd die

Nadere informatie

APS-Ethos. Alle versies Release Notes voor Versie 12.00

APS-Ethos. Alle versies Release Notes voor Versie 12.00 APS-Ethos Alle versies Release Notes voor Versie 12.00 Versie 12 Release Notes AutoStitch Tool De AutoStitch Tool staat toe een plaatje of vector bestand te laden in de ApS-Ethos software en het automatisch

Nadere informatie

ApS-Ethos. Release Notes Versie X3 (windows XP/Vista/7 & 8)

ApS-Ethos. Release Notes Versie X3 (windows XP/Vista/7 & 8) ApS-Ethos Release Notes Versie X3 (windows XP/Vista/7 & 8) Versie X3 Release Notes Algemene instellingen Structuur van bestanden: Na installatie van Versie X3 ApS-Ethos Series X3 wordt er en automatische

Nadere informatie

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3 Badge it voor Windows 95/98/NT/2000/XP Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 2. Start... 4 2.1. Nieuwe database maken... 5 2.2. De geselecteerde database openen... 5 2.3. De naam van de geselecteerde database

Nadere informatie

Je kan vanuit de RV SiteBuilder steeds terugkeren naar het controlepaneel, via de knop rechts bovenaan.

Je kan vanuit de RV SiteBuilder steeds terugkeren naar het controlepaneel, via de knop rechts bovenaan. RV SiteBuilder openen Log in op je controlepaneel met de gegevens die je van ons hebt ontvangen. Eens ingelogd, klik je helemaal onderaan, in de sectie Software/Services, op het RV SiteBuilder icoontje.

Nadere informatie

Kant patroon in Embird Studio.

Kant patroon in Embird Studio. Kant patroon in Embird Studio. Deze les is gemaakt in Embird Studio build 5. Mocht je vragen hebben kun je me altijd een e-mail sturen. Voordat je begint bedenk dat ik hier alleen wat suggesties geef zodat

Nadere informatie

2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen?

2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen? Appendix B. Beeldmateriaal en Blackboard 1. Inleiding...1 2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen?...1 3. Het formaat van een afbeelding wijzigen...2 4. Een afbeelding comprimeren...4 5. Een uitsnede

Nadere informatie

Stappenplan Infographic maken

Stappenplan Infographic maken WAT IS EASELLY? Er zijn verschillende mogelijkheden om een infographic te maken, zoals met behulp van de tool Easel.ly. Met Easel.ly kun je eenvoudig visueel aantrekkelijke infographics maken. Het systeem

Nadere informatie

Tips & Tricks: Tip van de maand Mei 2009. NX6 User Interface

Tips & Tricks: Tip van de maand Mei 2009. NX6 User Interface Tips & Tricks: Tip van de maand Mei 2009 NX6 User Interface Door: Bas Verschuren Deze maand gaan we binnen de NX Tips&Tricks aandacht besteden aan de User Interface. Roles Met de komst van NX4 zijn de

Nadere informatie

EmbroideryDesign Store

EmbroideryDesign Store EmbroideryDesign Store Wat kan ik met Buzztools? 1 Bekijken en afdrukken van je borduurpatronen (van vele merkenborduurbestanden) vanaf harde schijf of cd rom. Ook alle ingezipte patronen kunnen bekeken

Nadere informatie

Handout bij de cursus RefWorks

Handout bij de cursus RefWorks Universiteitsbibliotheek Handout bij de cursus RefWorks 1. Beginnen met RefWorks - een account openen en aanpassen, inloggen 2. Referenties exporteren naar RefWorks - vanuit CatalogusPlus, catalogus, databases

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Het aanmaken van nieuwe pagina in de Buy & Sell Module in 10 eenvoudige stappen. Nieuwe pagina aanmaken

Gebruiksaanwijzing. Het aanmaken van nieuwe pagina in de Buy & Sell Module in 10 eenvoudige stappen. Nieuwe pagina aanmaken Gebruiksaanwijzing Het aanmaken van nieuwe pagina in de Buy & Sell Module in 10 eenvoudige stappen. Stap 1. Stap 2. Stap 3. Stap 4. Stap 5. Stap 6. Stap 7. Stap 8. Stap 9. Stap 10. Inloggen Nieuwe pagina

Nadere informatie

EndNote Web handleiding

EndNote Web handleiding EndNote Web handleiding Bibliographic reference manager voor het verzamelen, beheren, delen van referenties en het maken van literatuurlijsten. 1. Een account aanmaken. Je kan je registreren via de databank

Nadere informatie

Handleiding JEvents 1.0

Handleiding JEvents 1.0 Handleiding JEvents 1.0 Inhoud 2. Manage Categories... 3 3. Manage Events... 6 4. Front-end Editing... 9 Versie :0.1 : werk Datum 2008-11-13 2/9 2. Manage Categories Er moet alijd eerst een categorie bestaan

Nadere informatie

Tips & Trucs ARCHICAD 103: Eigenschappen weergeven met behulp van de Graphic_Overrides

Tips & Trucs ARCHICAD 103: Eigenschappen weergeven met behulp van de Graphic_Overrides Tips & Trucs ARCHICAD 103: Eigenschappen weergeven met behulp van de Graphic_Overrides In deze Tip & Truc wordt beschreven hoe de Graphic Overrides ingesteld kunnen worden. Gebruik Graphic Overrides om

Nadere informatie

DMX LIGHTPLAYER. Inleiding...2. DMX bibliotheek...3. Kanalen programmeren...7. Sequentie creëren...11

DMX LIGHTPLAYER. Inleiding...2. DMX bibliotheek...3. Kanalen programmeren...7. Sequentie creëren...11 DMX LIGHTPLAYER Inleiding...2 DMX bibliotheek...3 Kanalen programmeren...7 Sequentie creëren...11 Inleiding De DMX LightPlayer is zeer gebruikersvriendelijk. Importeer een bestaand toestel of creëer een

Nadere informatie

Het maken, plaatsen en beheren van symbolen (blocks) In deze beschrijving zijn de afbeeldingen uit de windows versie van AutoCad 2013

Het maken, plaatsen en beheren van symbolen (blocks) In deze beschrijving zijn de afbeeldingen uit de windows versie van AutoCad 2013 Symbolen in AutoCad Het maken, plaatsen en beheren van symbolen (blocks) In deze beschrijving zijn de afbeeldingen uit de windows versie van AutoCad 2013 Introductie In AutoCad is het mogelijk om veelgebruikte

Nadere informatie

Auteur: Eelke Jager Datum: Versie: 1.0. CSV bestand inladen en bewerken. Stap 1

Auteur: Eelke Jager Datum: Versie: 1.0. CSV bestand inladen en bewerken. Stap 1 Stap 1 Om CSV bestanden in te laden klik je op bovenstaand icoon of kies deze in het menu zoals hieronder te zien is: Als deze knop nog niet zichtbaar is, kan je deze aanzetten door onderstaande stappen

Nadere informatie

SOLID EDGE BASIS TRAINING

SOLID EDGE BASIS TRAINING 1.1 Revolved Protrusion commando 1. Revolved Protrusion. Revolved Protrusion werkt hetzelfde als een Protrusion, heeft alleen een omwentelingsas nodig om de hoekverdraaiing aan te geven. Maak de bewerking

Nadere informatie

Hoofdstuk 14 : Layout

Hoofdstuk 14 : Layout Hoofdstuk 14 : Layout Nieuw in Ocad 11 is de layout laag. Het is een aparte laag waarin zowel vectoriële objecten als rasterobjecten kunnen opgenomen worden. Vectoriële objecten zijn lijnen, vlakken of

Nadere informatie

Bijlage bij Getting Started Guide International English Edition

Bijlage bij Getting Started Guide International English Edition Bijlage bij Getting Started Guide International English Edition Chapter 3: Aan de slag met Inspiration, een beginnersles Deze beginnersles is een goed startpunt voor het leren gebruiken van Inspiration.

Nadere informatie

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren.

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. HELP BIJ HET RAADPLEGEN VAN HET PORTAAL HDP Hoe internet-cookies aanvaarden? U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. Internet Explorer

Nadere informatie

MA!N Rapportages en Analyses

MA!N Rapportages en Analyses MA!N Rapportages en Analyses Auteur Versie CE-iT 1.2 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Microsoft Excel Pivot analyses... 4 2.1 Verbinding met database... 4 2.2 Data analyseren... 5 2.3 Analyses verversen... 6

Nadere informatie

Video STEP 2 [ Totale speelduur: 6 min. en 50 sec. ]

Video STEP 2 [ Totale speelduur: 6 min. en 50 sec. ] Video STEP 2 [ Totale speelduur: 6 min. en 50 sec. ] Stap 2a [ 0.25 1.20 ] Teken 2 (verticale) stramienlijnen, één voor één (De 4 druppelvormige figuurtjes op het scherm geven de plaats aan van waaraf

Nadere informatie

1. Introductie tot SPSS

1. Introductie tot SPSS 1. Introductie tot SPSS Wat is SPSS? SPSS is een statistisch computerprogramma dat door wetenschappers wordt gebruikt om gegevens te verzamelen, analyseren en te bewerken. Het wordt voornamelijk gebruikt

Nadere informatie

Op het bureaublad staan pictogrammen. Via de pictogrammen kunnen programma s worden gestart en mappen en bestanden worden geopend.

Op het bureaublad staan pictogrammen. Via de pictogrammen kunnen programma s worden gestart en mappen en bestanden worden geopend. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Aanmelden Als je de computer aanzet, wordt Windows opgestart. Windows is een besturingssysteem. Tijdens het opstarten kun je zien met welke versie van Windows 7 je werkt. Voordat

Nadere informatie

Handleiding Pivot docent Wendy Bruins www.wisemice.nl versie 1.2 december 2008

Handleiding Pivot docent Wendy Bruins www.wisemice.nl versie 1.2 december 2008 1 Handleiding Pivot Stickfigure Animator Maak je eigen animated gifjes en laat je poppetje bewegen zoals jij wilt. Je kunt je Pivot invoegen in een mailtje, je website of laten verschijnen op je desktop.

Nadere informatie

8.9 Draaitabellen [Pivot tables]

8.9 Draaitabellen [Pivot tables] 8.9 Draaitabellen [Pivot tables] U kunt de gegevens uit een lijst in een tabel laten weergeven uitgezet tegen tegen één of meer andere veldwaarden. U kunt bijvoorbeeld de bedragen uit onze voorbeeldlijst

Nadere informatie

Vul eerst uw naam en e-mailadres in.

Vul eerst uw naam en e-mailadres in. Outlook instellen voor een IMAP e-mail service. Vraag: mijn email-account wordt opgeheven en ik wil alle mail die nu nog op studentenmail staat bewaren. Hoe doe ik dat? U kunt alle mail downloaden op een

Nadere informatie

3 Taken. 3.1 Inleiding. 3.2 Taken invoeren

3 Taken. 3.1 Inleiding. 3.2 Taken invoeren 3 Taken 3.1 Inleiding In dit hoofdstuk worden de meeste aspecten van taken behandeld, zoals: taken invoeren de links tussen taken gedetailleerde taakinformatie (oa duration en taaktype) kritieke taken

Nadere informatie

Stappenplan Presentatie maken - 2

Stappenplan Presentatie maken - 2 WAT IS PREZI? Je kunt op verschillende manieren een presentatie maken, onder andere met de tool Prezi. Je kunt theorie weergeven en afbeeldingen en filmpjes toevoegen. Je kunt inzoomen en draaien. Een

Nadere informatie

Mei. Handleiding - Publisher Tool 1

Mei. Handleiding - Publisher Tool 1 Mei 15 Handleiding - Publisher Tool 1 Inhoudsopgave 1. Welkom... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Dashboard... 4 2. Boeken... 5 2.1 Boeken aanmaken... 5 2.2 Het bewerken van boekinformatie.... 7 3. Verrijkingen...

Nadere informatie

Zelf een spel maken met GameMaker Les 1: Laat iets bewegen!

Zelf een spel maken met GameMaker Les 1: Laat iets bewegen! Zelf een spel maken met GameMaker Les 1: Laat iets bewegen! 1) Start het programma GameMaker Studio. 2) Klik op het tabje New om een nieuw project te starten. 3) Geen het project een naam en klik op Create.

Nadere informatie

P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 2000 pakket (nl) De Windows versies van Powerpoint kunnen onderling afwijken

P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 2000 pakket (nl) De Windows versies van Powerpoint kunnen onderling afwijken P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 000 pakket (nl) De Windows versies van Powerpoint kunnen onderling afwijken DEEL I De zes basisstappen Met het programma Powerpoint kun je zelf een

Nadere informatie

Sneltoetsen in PowerPoint 2016 voor Windows

Sneltoetsen in PowerPoint 2016 voor Windows Sneltoetsen in PowerPoint 2016 voor Windows Hieronder een overzicht van veelgebruikte sneltoetsen in Microsoft PowerPoint. Deze sneltoetsen zijn van toepassing in vrijwel alle versies, waaronder PowerPoint

Nadere informatie

Succes met je eerste design! Kristel Peeters

Succes met je eerste design! Kristel Peeters by SmartMoves Canva is een tool waarmee op een zeer eenvoudige, snelle en gebruiksvriendelijke wijze zeer fraaie DESIGNS gemaakt kunnen worden. Deze designs kunnen gevuld worden met o.a. achtergronden,

Nadere informatie

Welk programma gebruiken we? Om onze foto s te verkleinen gebruiken we het programma IrfanView. Het icoontje van IrfanView ziet er als volgt uit:

Welk programma gebruiken we? Om onze foto s te verkleinen gebruiken we het programma IrfanView. Het icoontje van IrfanView ziet er als volgt uit: Inleiding Om het laden op de website vlot te laten verlopen zijn er enkele afspraken gemaakt m.b.t. tot het formaat van een foto. Het formaat van een foto gaan we MAXIMUM instellen op 640 * 480 pixels.

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Het aanmaken van een nieuwe pagina in de supplier module in 10 eenvoudige stappen. Nieuwe pagina aanmaken

Gebruiksaanwijzing. Het aanmaken van een nieuwe pagina in de supplier module in 10 eenvoudige stappen. Nieuwe pagina aanmaken Gebruiksaanwijzing Het aanmaken van een nieuwe pagina in de supplier module in 10 eenvoudige stappen. Stap 1. Stap 2. Stap 3. Stap 4. Stap 5. Stap 6. Stap 7. Stap 8. Stap 9. Stap 10. Inloggen Nieuwe pagina

Nadere informatie

Handleiding. Verlinde Net@Price Website

Handleiding. Verlinde Net@Price Website Handleiding Verlinde Net@Price Website Inhoudsopgave Inleiding 2 Hoofdstuk 1. Maak een nieuwe configuratie 4 Hoofdstuk 2. Bekijk een bestaande configuratie 13 Hoofdstuk 3. Levertijden 13 1 Inleiding De

Nadere informatie

DOOSJE BEWAAR JE SPULLEN NETJES! Ontwikkeld door

DOOSJE BEWAAR JE SPULLEN NETJES! Ontwikkeld door DOOSJE BEWAAR JE SPULLEN NETJES! MATERIALEN 1 2 3 4 Kies een object waarvoor je een doosje wilt maken en bedenk van welk materiaal je het doosje wilt maken. Zorg dat je beide bij de hand hebt. (1) Om het

Nadere informatie

Augustus& Handleiding - Publisher Tool 3

Augustus& Handleiding - Publisher Tool 3 Augustus& 15 16 Handleiding - Publisher Tool 3 Inhoudsopgave 1. Welkom... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Dashboard... 4 2. Boeken... 5 2.1 Boeken aanmaken... 5 2.2 Het bewerken van boekinformatie.... 7 3. Verrijkingen...

Nadere informatie

Shipment Centre EU Quick Print Client handleiding [NL]

Shipment Centre EU Quick Print Client handleiding [NL] Shipment Centre EU Quick Print Client handleiding [NL] Please scroll down for English. Met de Quick Print Client kunt u printers in Shipment Centre EU configureren. De Quick Print Client kan alleen op

Nadere informatie

Les 3: Het diagram voor gevorderden

Les 3: Het diagram voor gevorderden Les 3: Het diagram voor gevorderden Aangezien het diagram en het tekstscherm met elkaar zijn verbonden zult u zien dat het diagram is veranderd na uw werk in het tekstscherm. In deze les maakt u uw diagram

Nadere informatie

Inhoud. Digitale instructiefilms ontworpen door Monique Gruijthuijzen, docent bij Bedrijfscommunicatie. Pagina 1

Inhoud. Digitale instructiefilms ontworpen door Monique Gruijthuijzen, docent bij Bedrijfscommunicatie. Pagina 1 Inhoud voorbereiding:... 2 belangrijke vensters instellen:... 2 handig, uitleg over gereedschappen:... 3 sneltoetsen achterhalen:... 3 werken met stijlen... 3 voordelen:... 3 voorbereiding:... 3 stel de

Nadere informatie

Om het Elektronica thema te installeren gaat u naar "Theme Store" in Design. Hier kunt u het Elektronica thema in 4 kleurvarianten vinden.

Om het Elektronica thema te installeren gaat u naar Theme Store in Design. Hier kunt u het Elektronica thema in 4 kleurvarianten vinden. Inhoud: 1. Installatie 2. FAQ 3. Thema instellingen 4. Meer hulp nodig? 1.Installatie: Om het Elektronica thema te installeren gaat u naar "Theme Store" in Design. Hier kunt u het Elektronica thema in

Nadere informatie

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen.

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Wat is sitebuilder Site Builder is een uiterst gebruiksvriendelijk en zeer uitgebreid product waarmee u snel een eigen praktijkwebsite kunt

Nadere informatie

Handleiding Kaltura via Blackboard

Handleiding Kaltura via Blackboard Handleiding Kaltura via Blackboard Studenten handleiding Versie 1, mei 2017 Inhoudsopgave Inloggen in Blackboard... 2 My Media... 2 Introductie My Media... 2 My Media: Add New... 5 Add New: Media Upload...

Nadere informatie

Je kunt een afbeelding invoegen via het tabblad Invoegen, groep Illustraties:

Je kunt een afbeelding invoegen via het tabblad Invoegen, groep Illustraties: SAMENVATTING HOOFDSTUK 12 Afbeelding invoegen Je kunt een afbeelding invoegen via het tabblad Invoegen, groep Illustraties: In het venster Afbeelding invoegen selecteer je (de juiste map en) het juiste

Nadere informatie

Standard Parts Installatie Solid Edge ST3

Standard Parts Installatie Solid Edge ST3 Hamersveldseweg 65-1b 3833 GL LEUSDEN 033-457 33 22 033-457 33 25 info@caap.nl www.caap.nl Bank (Rabo): 10.54.52.173 KvK Utrecht: 32075127 BTW: 8081.46.543.B.01 Standard Parts Installatie Solid Edge ST3

Nadere informatie

How-to: Firefly-kaart (Nederland) maken in ArcGIS Pro

How-to: Firefly-kaart (Nederland) maken in ArcGIS Pro How-to: Firefly-kaart (Nederland) maken in ArcGIS Pro Soms is het nodig om kaarten te maken die er echt uitspringen! De kaart met het Firefly-effect is daar een goed voorbeeld van. Het bevat een speciaal

Nadere informatie

Symbol for Windows BlissEditor

Symbol for Windows BlissEditor Handicom Symbol for Windows BlissEditor ( Versie 4 ) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Schermopbouw van de Bliss Editor...3 2.1 Werkbalk... 3 2.2 Matrix... 4 2.3 Palet met basisvormen,

Nadere informatie

AANMELDEN. 1. Ga naar

AANMELDEN. 1. Ga naar WAT IS TOONDOO? Als je een strip wilt maken kan dat onder andere met het programma Toondoo. Toondoo is een online toepassing die je kunt gebruiken voor het ontwerpen van stripverhalen. AANMELDEN 1. Ga

Nadere informatie

Handleiding voor Zotero versie 2.0

Handleiding voor Zotero versie 2.0 Handleiding voor Zotero versie 2.0 Michiel Wolda De handleiding voor Zetero is geschreven voor de lezers van het boek Deskresearch: Informatie selecteren, beoordelen en verwerken: tweede editie (Van Veen

Nadere informatie

Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool

Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool Versie 1.3.15.0 Bladzijde 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie:... 3 Systeemeisen:... 4 Installeren op een SX100:... 5 De Werking:... 6 Scannen van

Nadere informatie

Welkom op de site van METACON-ONLINE.NL

Welkom op de site van METACON-ONLINE.NL www.metacon-online.nl Welkom op de site van METACON-ONLINE.NL WAARVOOR IS DEZE WEBSITE?. Online offertes maken(incl. schriftelijke bevestiging) t.b.v.; a) Inbraakvertragende rolluiken / rolhekken b) Brandvertragende

Nadere informatie

Selenium IDE Webdriver. Introductie

Selenium IDE Webdriver. Introductie Selenium IDE Webdriver Het Wielsem 10, 5231 BW s- Hertogenbosch, telefoon 073-6409311 e- mail info@testwork.nl internet http://www.testwork.nl 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Selenium IDE... 3 3

Nadere informatie

Werkatelier: eenvoudige animatie maken met pivot animator

Werkatelier: eenvoudige animatie maken met pivot animator Werkatelier: eenvoudige animatie maken met pivot animator Pivot stickfigure animator is een animatieprogramma om eenvoudige animaties met stokmannetjes te maken. Het voordeel van Pivot is dat je niet moet

Nadere informatie

Handleiding bij de onderhoudsmodule van de Hermes CMS website.

Handleiding bij de onderhoudsmodule van de Hermes CMS website. Handleiding bij de onderhoudsmodule van de Hermes CMS website. Voor wie? U wilt uw bedrijf professioneel voor stellen? U wenst uw website graag zelf te onderhouden? U wenst het budget laag te houden? Wat?

Nadere informatie

Tekenen met Floorplanner

Tekenen met Floorplanner Overzicht Het scherm 1. Zoom 2. Opslaan 3. Verdieping tab 4. Undo / Redo 5. Constructiemenu 6. Bibliotheek 7. Tekenvlak Eigenschappenmenu s De plattegrond wordt opgebouw uit verschillende elementen: ruimtes,

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Basis PowerPoint 2010, H3 SAMENVATTING HOOFDSTUK 3

INSTRUCT Samenvatting Basis PowerPoint 2010, H3 SAMENVATTING HOOFDSTUK 3 SAMENVATTING HOOFDSTUK 3 Afbeeldingen invoegen en verwijderen Je kunt een illustratie invoegen via het tabblad Invoegen, groep Afbeeldingen, knop Illustratie. Het taakvenster Illustraties komt in beeld.

Nadere informatie

Waar pas je een WordPress menu aan?

Waar pas je een WordPress menu aan? Je navigatie-menu aanpassen in WordPress is erg eenvoudig. In deze handleiding leggen we stap voor stap uit uit hoe je een menu in je WordPress website kunt aanpassen. Waar pas je een WordPress menu aan?

Nadere informatie

Windows Media Player:

Windows Media Player: Windows Media Player: Afspelen: 1) Map openen van wat je wil afspelen (USB, harde schijf, SD-kaart, ) 2) Dubbelklik op gekozen film (als WMP als standaard staat ingesteld start dit automatisch op). OF

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING ELBAPRINT SERVICE

GEBRUIKERSHANDLEIDING ELBAPRINT SERVICE Softwarevereisten Stap 1: Inloggen of een account aanmaken Stap 2: Etiketformaat kiezen Stap 3: Achtergrond kiezen of vanuit een onbedrukt etiket werken Stap 4: Uw gegevens importeren in de etiketten of

Nadere informatie

VIVA3.0. Klantenproperties. VIVA 3.0 Klantenproperties

VIVA3.0. Klantenproperties. VIVA 3.0 Klantenproperties Klantenproperties VIVA3.0 VIVA 3.0 Klantenproperties CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl Inhoudsopgave 1. Klantenproperties...

Nadere informatie

Les 3: Het Categoriseren van ideeën met behulp van het Super Groepeer gereedschap

Les 3: Het Categoriseren van ideeën met behulp van het Super Groepeer gereedschap Les 3: Het Categoriseren van ideeën met behulp van het Super Groepeer gereedschap In Kidspiration zijn er twee manieren om uw ideeën te organiseren: met behulp van koppelingen en met behulp van het gebruik

Nadere informatie

Hoe te werken met Word en SmarTeam?

Hoe te werken met Word en SmarTeam? Hoe te werken met Word en SmarTeam? Nikhef number: Item number: Date: 09/09/2010 Page: 1 of 17 23001-MT-00008 AA1330 Status: In Work Revision: A.4 Project: Bedrijf Intern Technical Departments Department:

Nadere informatie

Week 3 Cursus Photoshop

Week 3 Cursus Photoshop Week 3 Cursus Photoshop Blenden / Mengen Lagen met elkaar mengen. 1 Week 3 Cursus Photoshop Inleiding Wat is het effect van mengen Hoe is het toe te passen? Oefening met mengen en effecten Blenden = Mengen

Nadere informatie

Icoon/Icon Betekenis Description. Change scheduling Online. Gaat offline op (datum/tijd) Online. Going offline on (date/time)

Icoon/Icon Betekenis Description. Change scheduling Online. Gaat offline op (datum/tijd) Online. Going offline on (date/time) Algemeen/General Gepubliceerd maar gewijzigd Published but changed Meer acties op geselecteerde content More actions on selected content Gepubliceerd en niet gewijzigd Published and not changed Terugdraaien

Nadere informatie

emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies

emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies Inhoudsopgave: emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies Starten van de PageBuilder Overzicht linker PageBuilder menu Overzicht rechter PageBuilder menu Modules, rijen en templates

Nadere informatie

Afdrukken in Calc Module 7

Afdrukken in Calc Module 7 7. Afdrukken in Calc In deze module leert u een aantal opties die u kunt toepassen bij het afdrukken van Calc-bestanden. Achtereenvolgens worden behandeld: Afdrukken van werkbladen Marges Gedeeltelijk

Nadere informatie

Inhoudstafel. 1. Pictoselector installeren en updaten. 2. Een nieuw pictoblad maken. 3. Geef het blad een titel. 4. Zoek picto s

Inhoudstafel. 1. Pictoselector installeren en updaten. 2. Een nieuw pictoblad maken. 3. Geef het blad een titel. 4. Zoek picto s Inhoudstafel 1. Pictoselector installeren en updaten 2. Een nieuw pictoblad maken 3. Geef het blad een titel 4. Zoek picto s 4.1 Selecteer pictogrammendatabanken 4.2 Voeg een picto in 4.3 Omschrijving

Nadere informatie

Comic Life: Maak een fotostrip in de klas

Comic Life: Maak een fotostrip in de klas Comic Life: Maak een fotostrip in de klas Wat ga je doen? Je gaat een fotostrip maken met het programma Comic Life. Hiermee kun je gemakkelijk je eigen verhaal construeren. In het programma kun je per

Nadere informatie

Getting-started tutorial. Versie 1.0

Getting-started tutorial. Versie 1.0 Getting-started tutorial Versie 1.0 Getting-started Apparaat toevoegen Installatie en activatie Getting-started tutorial In deze getting-started tutorial gaan we u helpen met de eerste stappen met ROXY,

Nadere informatie

Bijlage Solid Modeling met Autodesk Inventor Release 8

Bijlage Solid Modeling met Autodesk Inventor Release 8 Bijlage Solid Modeling met Autodesk Inventor Release 8 De bijlage is bestemd voor gebruikers van Inventor 10 en bevat wijzigingen om het Inventor 8 boek ook geschikt te maken voor Inventor 10. Jan Bootsma

Nadere informatie

Handleiding Macromedia Contribute

Handleiding Macromedia Contribute Handleiding Macromedia Contribute Marcel Lemmen en Frank Coenders maart 2008 Handleiding Macromedia Contribute 1 Contribute in vogelvlucht Contribute werkt simpel en intuïtief. Het bewerken van een website

Nadere informatie

Algemene handleiding Umbraco

Algemene handleiding Umbraco Algemene handleiding Umbraco ZAAKS! Versie 1.0 Maart 2017 Inhoudsopgave ALGEMENE HANDLEIDING UMBRACO... 1 INHOUDSOPGAVE... 2 1. INTRODUCTIE... 3 2. BEGINNEN IN UMBRACO... 4 2.1. INLOGGEN EN UITLOGGEN...

Nadere informatie

PSW Omgaan met documenten. Onderwerp Omgaan met documenten vanuit het PSW portaal Datum september 2017

PSW Omgaan met documenten. Onderwerp Omgaan met documenten vanuit het PSW portaal Datum september 2017 PSW Omgaan met documenten Onderwerp Omgaan met documenten vanuit het PSW portaal Datum september 2017 In het nieuwe PSW portaal gaan we anders om met Documenten. Denk hierbij aan het verplaatsen van documenten,

Nadere informatie

Database Structuur via menus

Database Structuur via menus Data Dictionary Database Structuur via menus Na het normaliseren en maken van een data dictionary kunnen de tabellen worden ingevoerd in de database. In deze les wordt getoond hoe dit in Access gebeurt.

Nadere informatie

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 16 november 2015 Inhoud 3 Inhoud Fiery Driver Configurator...5 Systeemvereisten...5

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Workshop: PDF-XChange instellen voor gebruik van digitale schoolboeken

Workshop: PDF-XChange instellen voor gebruik van digitale schoolboeken Workshop: PDF-XChange instellen voor gebruik van digitale schoolboeken In deze workshop worden de volgende zaken behandeld: 1. PDF-Xchange downloaden en installeren 2. Het instellen van de werkbalken /

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Met dit programma kunt u fotoalbums, collages, kalenders, posters en nog veel meer maken. Wij vertellen u graag hoe dat werkt.

Met dit programma kunt u fotoalbums, collages, kalenders, posters en nog veel meer maken. Wij vertellen u graag hoe dat werkt. Beste klant, Met dit programma kunt u fotoalbums, collages, kalenders, posters en nog veel meer maken. Wij vertellen u graag hoe dat werkt. Na de installatie ziet u dit icoon op uw bureaublad: staan. Ga

Nadere informatie

Stappenplan Werken met Popplet

Stappenplan Werken met Popplet WAT IS POPPLET? Popplet is een handige site voor het maken van mindmaps of stroomdiagrammen. De blokjes zijn herkenbaar en het plaatsen gaat erg eenvoudig. Het maken van een eigen uitstraling is daardoor

Nadere informatie

Bewerk uw eigen Digibordbij boek

Bewerk uw eigen Digibordbij boek Bewerk uw eigen Digibordbij boek Naast de presentatie van schoolboeken in het Digibordbij systeem is het voor leraren ook mogelijk aanpassingen te maken in de digitale boeken. De leraar kan via een aparte

Nadere informatie

Korte handleiding GoTalk NOW voor ipad

Korte handleiding GoTalk NOW voor ipad Korte handleiding GoTalk NOW voor ipad 1 2 3 4 5 6 Als je de app opent zie je 7 knoppen: 1. GoTalk now logo: Als je hierop klikt kan je van de ene naar de andere ipad bladen overzetten (binnen een Wifi-netwerk).

Nadere informatie

Historiana s gebruikershandleiding

Historiana s gebruikershandleiding Historiana s gebruikershandleiding Historiana is een online leeractiviteitenplatform, ontwikkeld door geschiedenisonderwijsgevenden uit heel Europa en daarbuiten. Het doel is om collega s the helpen bij

Nadere informatie

Een website maken met Weebly

Een website maken met Weebly Een website maken met Weebly Bron: http://flippenindeklas.weebly.com/uploads/1/1/8/6/11865400/weebly_ handleiding.pdf (26-08-2016) Inhoudsopgave 2. Een account aanmaken voor weebly.... 3 STAP 1... 3 STAP

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

CGM Oxygen Veelgestelde vragen Aandachtspunten. Datum: Versie: Copyright CompuGroup Medical AG

CGM Oxygen Veelgestelde vragen Aandachtspunten. Datum: Versie: Copyright CompuGroup Medical AG CGM Oxygen Veelgestelde vragen Aandachtspunten Datum: 2017-03-30 Versie: 17.1 1 Inhoud A. Hoe kan ik aandachtspunten voor de patiënt toevoegen in CGM Oxygen?... 3 B. Hoe kan ik de aandachtspunten voor

Nadere informatie

Windows 8 Release Preview van uw computer verwijderen.

Windows 8 Release Preview van uw computer verwijderen. De Release Preview van Windows 8 zal eind januari 2013 niet meer bruikbaar zijn. Hoe kun je op een eenvoudige manier de Windows 8 RP van de computer verwijderen? De procedure hangt af van hoe je Windows

Nadere informatie

Kleos 6.6 (Juni 2019) Nieuwe & verbeterde functionaliteiten

Kleos 6.6 (Juni 2019) Nieuwe & verbeterde functionaliteiten Choose a building block. Kleos Knowledge Center Versie van dit document : 1.02 (RVE) Date : May 22 2019 Kleos 6.6 (Juni 2019) Nieuwe & verbeterde functionaliteiten Deze pagina toon teen overzicht van de

Nadere informatie

Over deze handleiding

Over deze handleiding Handleiding Inhoudsopgave Over deze handleiding 3 Het startscherm 4 Hoe werkt het 5 Upload media 6 Ontwerp een thema 8 Gebruik van de design editor 10 Plan je content 12 Over deze handleiding In deze handleiding

Nadere informatie

Les 2 De basis (deel 1)

Les 2 De basis (deel 1) Les 2 De basis (deel 1) 2.1 Eigenschappen Beeldscherm In Windows XP is het makkelijk de eigenschappen van het beeldscherm te wijzigen. Om dit te doen rechtsklikken we op een lege plaats in het bureaublad,

Nadere informatie

HANDLEIDING E-mail ophalen in Outlook Express 6. HANDLEIDING E-mail ophalen in Outlook Express 6 STAP 3

HANDLEIDING E-mail ophalen in Outlook Express 6. HANDLEIDING E-mail ophalen in Outlook Express 6 STAP 3 Met behulp van deze handleiding kunt u Outlook Express configureren voor het ophalen van uw e-mail met behulp van POP en het verzenden via SMTP. STAP 3 STAP 1 Open het programma Outlook Express. Klik in

Nadere informatie

Macro s maken in Word

Macro s maken in Word Macro s maken in Word Wanneer je langere stukken tekst met een bepaald opmaak wilt invoegen zonder al teveel gedoe, kun je macro s aanmaken. Hieronder staat een stap-voor-stap uitleg voor het maken van

Nadere informatie

Welkom bij Digicel Online Top Up

Welkom bij Digicel Online Top Up 1 Welkom bij Digicel Online Top Up Welkom en bedankt voor het kiezen van Digicel Online Top Up, de snelste en gemakkelijkste manier om top up te versturen naar landen in de Caribische regio. Onze website

Nadere informatie

SketchUp: 3D voor iedereen (/)

SketchUp: 3D voor iedereen (/) DE CURSUS (/) SKETCHUP? (/SKETCHUP.HTML) INSTALLATIE (/INSTALLATIE.HTML) DE BASIS (/DE-BASIS.HTML) GEREEDSCHAPPEN (/GEREEDSCHAPPEN.HTML) GEAVANCEERD (/GEAVANCEERD.HTML) SketchUp: 3D voor iedereen (/) Instapproject:

Nadere informatie

Afdrukken naar Canon-printer vanaf Mac

Afdrukken naar Canon-printer vanaf Mac Afdrukken naar Canon-printer vanaf Mac Deze Quick Reference helpt u op weg met gebruiken van een Canon printer vanaf uw Mac. Daarnaast bespreken we enkele veelgebruikte instellingen en leggen uit hoe u

Nadere informatie