ApS-Ethos. Release Notes Versie X3 (windows XP/Vista/7 & 8)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ApS-Ethos. Release Notes Versie X3 (windows XP/Vista/7 & 8)"

Transcriptie

1 ApS-Ethos Release Notes Versie X3 (windows XP/Vista/7 & 8)

2 Versie X3 Release Notes Algemene instellingen Structuur van bestanden: Na installatie van Versie X3 ApS-Ethos Series X3 wordt er en automatische map aangemaakt die het volgende bevat: Find my Key Dongle Hiermee kun je je usb key nakijken of hij geschikt is voor de installatie. Pas dit toe op advies van de dealer. Visit ApS-Ethos.com Dit is een link naar de website van APS-Ethos: Docs Map Appliqué Assistant Engelstalig help bestand. Cutting Help Engelstalig help bestand voor snijlaser. License Agreement Licentie overeenkomst. Drivers Key Dongle Install Om deze toepassing te gebruiken: zorg dat de usb-key niet in de computer zit! Het systeem zal de driver recette, en herinstalleren bij opnieuw opstarten van de computer/machine.

3 Muis Scroll Button Zoom mogelijkheden In- en uit- zoomen in een design met de scroll van je muis! Deze instelling is aan of uit te zetten bij: Settings menu Options Settings On/Off Settings Use Mousewheel for Zoom. SCROLL aan voor Zoom zet hem op On SCROLL uit voor Zoom zet hem op Off Let op: als de scroll op off staat is nog steeds mogelijk hem te gebruiken. Dit doe je door de Ctrl toets ingedrukt te houden voor het scrollen met je muis. Let op: als de scroll op aan staat: naar boven rollen is inzoomen, naar beneden rollen is uitzoomen. Emblems Tool Er zijn nieuwe frames toegevoegd aan de categorie: Hoops. - Fast Frames - Belt Frame - Merlin Pro Machine Frames Een gekozen frame zal altijd bevroren/frozen op je beeldscherm verschijnen. Om deze te kunnen wijzigen doe het volgende: Tools menu Un-freeze Hoop. Nu kun je hem eventueel manipuleren. Het opnieuw bevriezen doe je als volgt: Tools menu Freeze Hoop. Als je frame niet bevroren is dan verschijnt hij in de Snap Shot tool, Bevroren frames komen er niet in te staan Let op De maten van de frames zijn volgens de laatste wijzigen aangepast maar staan niet garant voor het steekveld er binnen in. Dit is qua type van de machine anders. Figuur 1

4 Let op: - Als je de symbolen in originele staat wil zien selecteer: Current/Prev Deze wisselt tussen gevulde symbolen en alleen de buitenlijnen. Figuur 2 Opslaan Emblem & opslaan Monogram Tool Als je een Emblem of Monogram opslaat via: Design menu Emblems Load Emblem/Save Emblem Of Design menu Monogram Load Monogram/Save Monogram Verschijnt er een lijst van laatst opgeslagen. Snap Shot Tool De Snap Shot tool heeft zijn eigen icoontje

5 Properties Tool Nieuw button: Properties tool met als icoontje: Properties icon Views menu Properties (of sneltoets: Alt+Enter). of te selecteren via The Properties laat de informatie zien die betrekking heeft op het geselecteerde item. Hoe gebruik je hem: Selecteer een getekend item, druk op Properties icon. Er verschijnt een overzicht van de instelling van het geselecteerde item. Daarbij verschijnen ook de andere mogelijkheden zodat je de instellingen direct aan kan passen. Voorbeeld: we selecteren een running lijn: De wijzigingen die we aan deze running lijn geven staan vast voor dit design en evt andere running lijnen die we nog tekenen. Zodra we een nieuwe running lijn tekenen kunnen we deze ook weer andere waardes meegeven.

6 Satijn Effect Properties form Step/Fill Effect Properties form Het is ook mogelijk de Advanced tab te selecteren. Nu creëer je een tweede form met nog meer instellingen die je toe kan wijzen aan effect. Zie de voorbeelden op de volgende pagina:

7 Satin Effect Advanced form Step/Fill Effect Advanced form

8 Toggle Active Een nieuwe tool is toegevoegd om tekenlijnen te beschermen: Als een tekenlijn op het scherm gevuld met steken is, is het mogelijk om de Work with Generated Stitches icoon te selecteren. Deze geeft prioriteiten aan de steken. (ipv aan de tekenlijn) het staat toe steken toe te voegen aan de al bestaande steken. In het voorbeeld beneden: zijn de steken boven op de E aangepast. Steken worden beschermd door de Work with Outlines icon. Als je ze toch nog wil aanpassen ga dan naar Outline menu Toggle Active, hiermee activeer je de Work with Outlines icoon weer. Optimise Exit Points Dit is een nieuwe tool die automatisch het dichtstbijzijnde punt van de ene naar de andere tekenlijn berekend en het eindpunt gelijk goed verlegt. Je activeert hem via het Optimise Exit Points icoontje, Of via Outlines menu Optimise Exit Points. Vooral handig bij de automatische stekenvullen van vector en niet vector bestanden! Let op: Bepaal eerst de volgorde voordat je deze tool gebruikt.

9 Border Tool De kleur kan nu aangegeven worden bij het maken van een border. Toets de n in na het activeren van het Make Satin Border icon. Stitch Effect veranderingen Satin Stitch Effect Auto-Ceeding Box De Auto-Ceeding box is toegevoegd aan het Effect Creation Wizard form van het Satin effect. Hierbij kun je de waarde instellen wanneer je wilt dat de satijnsteek een Ceeding/Piping steek zou moeten worden. Zonder zelf continue de steeklengte te hoeven meten. Selecteer de Auto-Ceeding box en geef je eigen waarde aan.

10 Figuur 1 met de volgende instellingen: Figuur 1- Satin Stitch met Auto-Ceed. Als de lengte van de steek op 7mm gezet is, start de ceeding pas vanaf de 7mm. 7mm Satin stitch Ceeding Stitch De instelling van de steek lengte & pitch zijn aan te passen in de Ceeding/Piping box. (Effect Creation Wizard form) Let op: bij gebruik van de Satin Fill/Ceeding stitch effect zijn de volgende opties mogelijk: Auto Ceeding Box Aangevinkt: hierbij verandert de satijn in een ceeding op het moment van het bereiken van je ingegeven waarde zie Figuur 1. Auto Ceeding Box NIET aangevinkt De satijn veranderd in een ceeding op het moment dat de tekenlijnen breder gaan oplopen met de instellingen van Stc Len (mm) value in Figuur 2 dit was 3.5mm. Figuur 2

11 Satin Stitch Effect Minimum Tack Length Een nieuwe tool is toegevoegd: Satin Underlay Settings - Minimum Tack Length (mm). Bij dezen kun je de minimale steek lengte van de ondersteek aangeven zodat de machine hierop geen draadbreuk krijgt of vastloopt. (zie voorbeeld op volgende pagina)

12 Alleen in Virtuoso: Satin Stitch Effect Graduated Settings Graduated Settings is toegevoegd in het Effect Creation Wizard van de satijnsteek. Hiermee kun je een Graduated Satin effect creëren deze zorgt voor een variabel Pitch gedurende de lengte van de satijnsteek. Let op: om deze tool correct te gebruiken moet het beginpunt vast staan aan het ene uiteinde en het eindpunt aan het ander uiteinde. Als dit niet correct uitgevoerd is kan de tool niet optimaal werken. Zie het voorbeeld op de volgende pagina:

13 Figuur 1 De Pitch = steekdichtheid De Pitch instellingen = meest steek open heid Als de 2 pitch waardes ingevuld zijn om de graduation te controleren van de open/dichtheid, dan heb je de volgende waardes nodig (uiteraard variabel): Start dit is een % waarde van de totale satijn lengte waarvan dat deel het begin zal zijn van de steek open heid. Figuur 2 laat het resultaat zien van de 10% in dit geval. Mid dit is een % van de totale satijn lengte waarbij de meest open pitch zal verschijnen. Figuur 2 laat het resultaat zien van 50% in dit geval. End dit is een % van de totale satijn lengte met de stop van de pitch open heid. Figuur 2 laat het resultaat zien van 10% in dit geval. Figuur 2 De Pitch graduates van 0.4mm tot 3mm Dichtheid Pitch (0.4mm) zichtbaar in de eerste 10% vd totale lengte Meest Open Pitch (3mm) zichtbaar op 50% vd totale lengte Dichtheid Pitch (0.4mm) zichtbaar in de laatste 10% vd totale lengte Figuur 3 en 4 laten meer voorbeelden zien van de mogelijkheden.

14 Figuur 3 De Pitch graduates van 0.4mm tot 3mm Start = 10% Mid = 20% End = 90% Steekdichtheid Pitch (0.4mm) zichtbaar in de eerste 10% Steek Open Pitch (3mm) zichtbaar op 20% vd totale lengte Steekdichtheid Pitch (0.4mm) zichtbaar in de laatste 10%. Figuur 4 De Pitch graduates van 0.4mm tot 3mm Start = 10% Mid = 80% End = 90% Steekdichtheid Pitch (0.4mm) zichtbaar in de eerste 10%. Steek Open Pitch (3mm) zichtbaar op 80% van de totale lengte Steekdichtheid Pitch (0.4mm) zichtbaar in de laatste 10% Gebruiken van de Graduated Settings tool aan het einde van een satijnsteek. Als je een satijnsteek nodig hebt die open uitloopt dan kan dat door dezelfde waardes in te vullen bij Mid en End. Zie Figuur 5 Figuur 5 De Pitch graduates van 0.4mm tot 3mm Start = 10% Mid = 100% End = 100% Steekdichtheid Pitch (0.4mm) zichtbaar in eerste 10% De Satin bar loopt door met een Open Pitch (3mm). Als de Mid and End hetzelfde zijn en niet terug moeten naar een steekdichtheid van 0.4mm

15 Satin Stitch Effect Random Satin Underlay Settings De ondersteken voor een Satijn Effect zijn aangepast. Alle ondersteken kunnen hier voor op toegepast worden zonder dat deze onder het effect uitkomt. Ze passen zich aan naar de vorm van het effect.

16 Lettertypes 10 Satijnsteken lettertypes zijn toegevoegd: Abbeyline Let op: niet kleiner dan 10mm borduren. Creative Block

17 Festival Gravitate

18 Haufmann

19 Le Grand

20 New Day Script SF Automaton

21 Skater Yahoo

ApS-Ethos. Writer/Innovator/ Artisan/ Virtuoso Release Notes voor Versie 15

ApS-Ethos. Writer/Innovator/ Artisan/ Virtuoso Release Notes voor Versie 15 ApS-Ethos Writer/Innovator/ Artisan/ Virtuoso Release Notes voor Versie 15 Versie 15 Release Notes BELANGRIJK Open na de download Ethos en doe het volgende: Zorg dat er geen designs open staan en ga naar:

Nadere informatie

ApS-Ethos. Innovator Artisan Plus / Virtuoso Release Notes voor Versie X4 (14.0)

ApS-Ethos. Innovator Artisan Plus / Virtuoso Release Notes voor Versie X4 (14.0) ApS-Ethos Innovator Artisan Plus / Virtuoso Release Notes voor Versie X4 (14.0) Versie 14 Release Notes Algemen tools Stitch Protection / Steken bescherming: In versie X3, is er een tool toegevoegd die

Nadere informatie

APS-Ethos. Alle versies Release Notes voor Versie 12.00

APS-Ethos. Alle versies Release Notes voor Versie 12.00 APS-Ethos Alle versies Release Notes voor Versie 12.00 Versie 12 Release Notes AutoStitch Tool De AutoStitch Tool staat toe een plaatje of vector bestand te laden in de ApS-Ethos software en het automatisch

Nadere informatie

Tips & Tricks: Tip van de maand Mei 2009. NX6 User Interface

Tips & Tricks: Tip van de maand Mei 2009. NX6 User Interface Tips & Tricks: Tip van de maand Mei 2009 NX6 User Interface Door: Bas Verschuren Deze maand gaan we binnen de NX Tips&Tricks aandacht besteden aan de User Interface. Roles Met de komst van NX4 zijn de

Nadere informatie

Dutch / Nederlands. Versie 1.2

Dutch / Nederlands. Versie 1.2 Dutch / Nederlands Versie 1.2 SX OS Kenmerken Werkt met elk type Switch SX OS werkt met elke Nintendo Switch en met elke Software versie (firmware). Speel elk Spel Met SX OS Speel je al je favoriete spellen

Nadere informatie

digitale ontwerp technieken SketchUp

digitale ontwerp technieken SketchUp L DOT digitale ontwerp technieken SketchUp SketchUp L 1.1 Inleiding Veel klanten van een tuinarchitect kunnen zich moeilijk verbeelden hoe de tuintekening van de architect er in werkelijkheid uit komt

Nadere informatie

Dutch / Nederlands. Versie 1.2

Dutch / Nederlands. Versie 1.2 Dutch / Nederlands Versie 1.2 SX OS Kenmerken Werkt met elk type Switch SX OS werkt met elke Nintendo Switch en met elke Software versie (firmware). Speel elk Spel Met SX OS Speel je al je favoriete spellen

Nadere informatie

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Voor Windows XP 1 Voordat u begint met de installatie: 1 Controleer eerst welk type bonprinter u heeft. Het type bonprinter vindt u achter op

Nadere informatie

Download TQC.Ideal.Finish.Analysis.Setup.5.0.244.exe* (of hoger) vanaf de TQC website via: http://www.tqc.eu/nl/form/software/

Download TQC.Ideal.Finish.Analysis.Setup.5.0.244.exe* (of hoger) vanaf de TQC website via: http://www.tqc.eu/nl/form/software/ Dit document geeft uitleg over het installeren van Ideal Finish Analysis op een computer en over hoe de datalogger Licensie sleutel kan worden verkregen en geïnstalleerd. Download TQC.Ideal.Finish.Analysis.Setup.5.0.244.exe*

Nadere informatie

Introductie testtooling Wink

Introductie testtooling Wink Introductie testtooling Wink SYSQA B.V. Almere Datum : 10-04-2013 Status : 1.0 Opgesteld door : Organisatie SYSQA B.V. Pagina 2 van 16 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Opbouw... 3 2 Wink... 4 2.1 Wat

Nadere informatie

ASBAK in ALIBRE DESIGN

ASBAK in ALIBRE DESIGN ASBAK in ALIBRE DESIGN door Bert Eding en Bas Boetekees september 2010 Klik op Create new part om het werkblad te openen. We laten nu eerst zien hoe we de verschillende zaken op scherm benoemen. Bestudeer

Nadere informatie

Handleiding Icespy MR software

Handleiding Icespy MR software Handleiding Icespy MR software Versie 4.40.04 Wij danken u voor de aanschaf van deze IceSpy producten en adviseren u om deze handleiding goed door te nemen. 2 INHOUDSOPGAVE: 1. Installeren van de software...

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Belangrijk! WC040 Sweex Motion Tracking Webcam 1.3 Megapixel

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Belangrijk! WC040 Sweex Motion Tracking Webcam 1.3 Megapixel WC040 Sweex Motion Tracking Webcam 1.3 Megapixel Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Motion Tracking Webcam 1.3 Megapixel. Met deze webcam kun je gemakkelijk video- en audiochatten

Nadere informatie

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Voor Windows Vista 1 Voordat u begint met de installatie: 1 Controleer eerst welk type bonprinter u heeft. Het type bonprinter vindt u achter

Nadere informatie

2. Je eerste Prezi Klik op new Prezi. Je komt op volgend scherm uit:

2. Je eerste Prezi Klik op new Prezi. Je komt op volgend scherm uit: Prezi De basis Inleiding Prezi is een online programma om unieke en leuke presentaties te maken i.p.v. PowerPoint. Het biedt veel voordelen, maar ook enkele nadelen. Zo kan je bijvoorbeeld switchen van

Nadere informatie

1. Installatie DCElektro Studentversie 2008.05

1. Installatie DCElektro Studentversie 2008.05 1. Installatie DCElektro Studentversie 2008.05 DesignCAD versie 18 en Studentversie DCElektro downloaden. ------------------------------------------------------------------------------------- Volgende

Nadere informatie

1. Document Management

1. Document Management 1. Document Management 1.1. Revision Manager Revision Manager is een gescheiden module waarin het aanmaken van afgeleide documenten en het onderhouden van revisies moet gebeuren om de aanwezige Links te

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe een DIN kader gemaakt moet worden en hoe er nieuwe papierformaten aangemaakt moeten worden.

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe een DIN kader gemaakt moet worden en hoe er nieuwe papierformaten aangemaakt moeten worden. DIN kader In deze handleiding wordt uitgelegd hoe een DIN kader gemaakt moet worden en hoe er nieuwe papierformaten aangemaakt moeten worden. Verschillende sheets aanmaken 1. Open de Iso Draft.dft uit

Nadere informatie

MM002 Sweex USB DVB-T Dongle. Belangrijk! Installeer eerst de driver voordat de Sweex USB DVB-T Dongle wordt aangesloten.

MM002 Sweex USB DVB-T Dongle. Belangrijk! Installeer eerst de driver voordat de Sweex USB DVB-T Dongle wordt aangesloten. MM002 Sweex USB DVB-T Dongle Inleiding Stel de Sweex USB DVB-T Dongle niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid van verwarmingselementen.

Nadere informatie

Paxton Aanwezigheid tool

Paxton Aanwezigheid tool Paxton Aanwezigheid tool Wat is het? De Paxton aanwezigheid tool is een uitgebreide versie van de Who's.in en Clocked.in HTML pagina. Met deze tool is het mogelijk om de personen die aanwezig zijn duidelijk

Nadere informatie

1. Introductie tot SPSS

1. Introductie tot SPSS 1. Introductie tot SPSS Wat is SPSS? SPSS is een statistisch computerprogramma dat door wetenschappers wordt gebruikt om gegevens te verzamelen, analyseren en te bewerken. Het wordt voornamelijk gebruikt

Nadere informatie

Installatie Solid Edge ST5

Installatie Solid Edge ST5 Installatie Solid Edge ST5! NEEM DIT DOCUMENT DOOR VOORDAT U UW HUIDIGE SOLID EDGE VERSIE GAAT VERWIJDEREN! LET OP!! SOLID EDGE ST5 KUNT U NIET MEER OP WINDOWS XP INSTALLEREN LET OP!! DE ST5 LICENSE MANAGER

Nadere informatie

1 van 8 22-2-2012 20:43

1 van 8 22-2-2012 20:43 1 van 8 22-2-2012 20:43 Garmin Basecamp is een gratis software programma van Garmin. Het vergelijkbaar met mapsource, echter met de nieuwe toestellen (oregon, dakota en gpsmap 62) heeft het een aantal

Nadere informatie

Het instellen van je eigen laptop

Het instellen van je eigen laptop Het instellen van je eigen laptop 2018 2019 Inhoud Inleiding... 2 Windows instellen en account aanmaken... 3 OneDrive Instellen... 11 OneDrive koppelen aan Office... 14 Deze handleiding is van toepassing

Nadere informatie

Schaakstukken les 1: Pion

Schaakstukken les 1: Pion Schaakstukken les 1: Pion In deze les In deze les leer je een pion van een schaakstuk modelleren met het gebruik van lijnen (splines). Je tekent maar de halve contourlijn van de pion en deze lijn wordt

Nadere informatie

1. Installatie netwerklock

1. Installatie netwerklock 1. Installatie netwerklock Bij het gebruik van een netwerklock wordt de lock op de server in het netwerk geactiveerd. De werkstations (cliënts) voeren de lockverificatie via het netwerk uit met behulp

Nadere informatie

Installatie SQL Server 2008R2

Installatie SQL Server 2008R2 Installatie SQL Server 2008R2 Download de SQL Server 2008.exe van onze site: www.2work.nl Ga naar tabblad: Downloads en meld aan met: klant2work en wachtwoord: xs4customer Let op! Indien u een Windows

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Windows Movie Maker opstarten: Start het programma op via Start > Alle programma s > Applicaties > Audio en video > Movie Maker.

Windows Movie Maker opstarten: Start het programma op via Start > Alle programma s > Applicaties > Audio en video > Movie Maker. Handleiding Movie Maker Maak een map aan op je G-schijf en zet daarin de bestanden die je gaat gebruiken. Let op: Filmbestanden zijn meestal erg groot. Als je niet genoeg ruimte hebt op je G-schijf (totaal

Nadere informatie

Snelstartgids FiloCAD2

Snelstartgids FiloCAD2 Snelstartgids FiloCAD2 Inleiding FiloCAD 2 Met deze korte inleiding leert u de belangrijkste functionaliteiten van het programma FiloCAD2 kennen. Als u een FiloCUT3 machine bezit en de licentie heeft ontvangen,

Nadere informatie

Installatie en gebruik muziekprogramma NoteWorthy Composer

Installatie en gebruik muziekprogramma NoteWorthy Composer Installatie en gebruik muziekprogramma NoteWorthy Composer Installatie Onder de link NWC downloaden staat een programma nwcsetup.exe. Dit programma moet geinstalleerd worden op de eigen computer. Ga hiervoor

Nadere informatie

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS Handleiding CMS 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Het CMS... 3 3. Websitecontent... 4 3.1 Een nieuwe pagina toevoegen... 4 3.2 Een pagina wijzigen... 4 3.3 Een pagina verwijderen... 5 4. De WYSIWYG editor...

Nadere informatie

CONFIGURATIEHANDLEIDING. File Exchange

CONFIGURATIEHANDLEIDING. File Exchange CONFIGURATIEHANDLEIDING File Exchange Contents Contents... 2 1. Benodigde software... 3 1.1. Geostar 200/250... 3 1.1.1. Sync Software... 3 1.1.2. Sync Account... 3 1.1.3. Perceel Manager... 3 1.2. Viper4...

Nadere informatie

TIPS EN HINTS VOOR BEGINNERS. Klik nu in de Menu balk op het menu item ELEMENT. Onder het woord Element gaat er nu vervolgens nu een sub menu open

TIPS EN HINTS VOOR BEGINNERS. Klik nu in de Menu balk op het menu item ELEMENT. Onder het woord Element gaat er nu vervolgens nu een sub menu open ........................................ TIPS EN HINTS VOOR BEGINNERS.................................................... Nadat u WinRail 8 heeft geïnstalleerd krijgt u automatisch een leeg werkblad waarop

Nadere informatie

Tips: Stap 1: Op de handleiding van parallels staat een url die je in een webbrowser ingeeft om naar de website te surfen.

Tips: Stap 1: Op de handleiding van parallels staat een url die je in een webbrowser ingeeft om naar de website te surfen. Tips: - Zorg voor een dvd lezer om de Windows dvd te lezen. Hebt u er geen? In de computerzaak kan je deze kopen rond de 28 euro excl. BTW. Ook voor andere software kan zo een externe dvd lezer nuttig

Nadere informatie

Installatie van sqlserver

Installatie van sqlserver Installatie van sqlserver Download SQLserver 2005 Express basis van de website van 2work: www.2work.nl, tabblad downloads; beveiligde zone. De inlog gegevens kunnen via de helpdesk aangevraagd worden.

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: whisper380-computerhulp Datum: 22-9-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Virtual PC Downloaden:... 3 Welke moet u kiezen?... 3 Hoe weet u welke versie

Nadere informatie

Hoofdstuk 7 Configuratie Bestanden

Hoofdstuk 7 Configuratie Bestanden Hoofdstuk 7 Configuratie Bestanden Alle ZoomText instellingen kunnen opgeslagen en weer hersteld worden met gebruik van de configuratie bestanden. Configuratie bestanden controleren alle ZoomText functies;

Nadere informatie

WC055 Sweex Hi-Def 1.3M Zoom Trackcam USB 2.0. Belangrijk! Installeer eerst de driver voordat de Sweex webcam wordt aangesloten!

WC055 Sweex Hi-Def 1.3M Zoom Trackcam USB 2.0. Belangrijk! Installeer eerst de driver voordat de Sweex webcam wordt aangesloten! WC055 Sweex Hi-Def 1.3M Zoom Trackcam USB 2.0 Inleiding Om onbezorgd te kunnen genieten van de Sweex webcam, is het belangrijk dat je een aantal zaken in acht neemt: Stel de Sweex webcam niet bloot aan

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

Installatie-instructie Kodi 17.1 (Krypton) met Dizidoos build.

Installatie-instructie Kodi 17.1 (Krypton) met Dizidoos build. Installatie-instructie Kodi 17.1 (Krypton) met Dizidoos build. Deze handleiding beschrijft de snelle en eenvoudige installatie van Kodi 17.1 Krypton (laatste versie) met een volledig Nederlandse build

Nadere informatie

De Deskline configurator Advanced handleiding

De Deskline configurator Advanced handleiding De Deskline configurator Advanced handleiding Deze handleiding is voor versie 1.2.3 en hoger Zorg dat er een USB2LIN is aangesloten op de computer ( Gebruik versie 1.66 en hoger ) Zorg dat er geen andere

Nadere informatie

Doe het zelf installatiehandleiding

Doe het zelf installatiehandleiding Doe het zelf installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van KSYOS TeleDermatologie. De installatie duurt maximaal 30 minuten, als u alle onderdelen van het systeem gereed

Nadere informatie

Basishandleiding. Werken met Mscape software. Fontys PTH Eindhoven

Basishandleiding. Werken met Mscape software. Fontys PTH Eindhoven Basishandleiding Werken met Mscape software Fontys PTH Eindhoven Auteurs: Frank Niesten, Roel Martens en Paul Dirckx Datum: 2 oktober 2008 Colofon Basishandleiding Werken met Mscape software Fontys PTH

Nadere informatie

Symbol for Windows BlissEditor

Symbol for Windows BlissEditor Handicom Symbol for Windows BlissEditor ( Versie 4 ) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Schermopbouw van de Bliss Editor...3 2.1 Werkbalk... 3 2.2 Matrix... 4 2.3 Palet met basisvormen,

Nadere informatie

Installatie Procedure Solid Edge ST10 FLOATING LICENTIE

Installatie Procedure Solid Edge ST10 FLOATING LICENTIE Installatie Procedure Solid Edge ST10 FLOATING LICENTIE Mocht u niet weten wat voor type licentie u heeft, neem dan contact met ons op voordat u aan de installatie begint. Deze handleiding kan ook gebruikt

Nadere informatie

Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online

Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online Pagina: 1/ 26 Inhoudsopgave Algemeen...3 Microsoft Windows...4 Instellen Internet Explorer...4 Certificaten installeren:...4 Weergave aanpassen:...6

Nadere informatie

Microsoft Word Weergave

Microsoft Word Weergave Microsoft Word 2013 Weergave Inhoudsopgave 2. Weergave 2.1 Document openen en de cursor verplaatsen 2.2 Scrollbalk, weergaveknoppen en mini-werkbalk 2.3 Verborgen opmaakmarkeringen 2.4 Opslaan onder een

Nadere informatie

AAN DE SLAG. In het gele kader zijn de tools te vinden voor keyframeanimatie. Die worden gebruik voor het animeren van objecten.

AAN DE SLAG. In het gele kader zijn de tools te vinden voor keyframeanimatie. Die worden gebruik voor het animeren van objecten. AAN DE SLAG VOORWOORD Hetgeen in dit document beschreven is niet voor een specifieke 3dsmax versie. Van af 3dsmax 6 tot de nieuwste van 3dsmax zitten de tools nodig voor deze les op (of ongeveer op) dezelfde

Nadere informatie

Met een mailing of massaverzending kunt u een groot aantal documenten verzenden naar gebruikelijke adressen, die in een gegevensbestand staan.

Met een mailing of massaverzending kunt u een groot aantal documenten verzenden naar gebruikelijke adressen, die in een gegevensbestand staan. Een mailing verzorgen Met een mailing of massaverzending kunt u een groot aantal documenten verzenden naar gebruikelijke adressen, die in een gegevensbestand staan. Voor deze techniek zijn twee bestanden

Nadere informatie

USB 2.0 NAAR HDMI VIDEO ADAPTER. Korte Installatiehandleiding DA-70851

USB 2.0 NAAR HDMI VIDEO ADAPTER. Korte Installatiehandleiding DA-70851 USB 2.0 NAAR HDMI VIDEO ADAPTER Korte Installatiehandleiding DA-70851 1. De Driver Installeren Opgelet: Sluit de adapter NIET op uw computer aan voordat de meegeleverde driver is geïnstalleerd. Plaats

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

SEOSHOP KLANTENSCORES.NL APP

SEOSHOP KLANTENSCORES.NL APP SEOSHOP KLANTENSCORES.NL APP INSTALLATIE HANDLEIDING V1.1 29-10-2013 info@klantenscores.nl www.klantenscores.nl Inhoud Gebruikers vereisten... 3 APP installatie in SEOSHOP... 3 inloggen SEOshop back office

Nadere informatie

TI 84-plus Software. TI Connect. Downloaden, installeren en gebruiken. Wouter Bailleul

TI 84-plus Software. TI Connect. Downloaden, installeren en gebruiken. Wouter Bailleul TI 84-plus Software TI Connect Downloaden, installeren en gebruiken Wouter Bailleul Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 TI Connect downloaden... 3 TI Connect installeren... 4 TI Connect gebruiken... 5 Verbinding

Nadere informatie

WC053 - Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0

WC053 - Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0 WC053 - Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0 Inleiding Stel de Sweex Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0 niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

Project Winkelstraten

Project Winkelstraten Project Winkelstraten Zes leerlingen uit Utrecht hebben een onderzoek gedaan naar verschillen tussen winkelstraten in hun stad. Elke leerling is naar een winkelstraat gegaan, en heeft daar op zijn of haar

Nadere informatie

U ziet de progressie van de download aan de groene blokjes in het balkje helemaal onder aan de pagina.

U ziet de progressie van de download aan de groene blokjes in het balkje helemaal onder aan de pagina. Gegevens exporteren en bewerken vanuit GRIEL Stap 1. Selecteer de juiste gegevens en download deze 1. Stel het datumfilter in op de gewenste periode. Druk op ververs. 2. Maak met behulp van het filter

Nadere informatie

Een nieuwe steek aanmaken

Een nieuwe steek aanmaken Stitch creator Een nieuwe steek aanmaken Stitch Creator Hoeveel steken kunnen er worden gemaakt van één steekpatroon? - uit Canada: Betty Biberdorf - STEEK 1 Dit wordt de basis voor alle steken in deze

Nadere informatie

Microsoft Word 365. Weergave AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT WORD 365

Microsoft Word 365. Weergave AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT WORD 365 Microsoft Word 365 Weergave Inhoudsopgave 2. Weergave 2.1 Document openen en de cursor verplaatsen 2.2 Scrollbalk, weergaveknoppen en mini-werkbalk 2.3 Verborgen opmaakmarkeringen 2.4 Speciale lettertekens

Nadere informatie

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Inhoudsopgave 1. Inloggen op het CMS-systeem 2. Artikelen en Categorieën beheren 2.1 Aanmaken en beheren van een artikel 2.2 Verwijderen van een artikel 2.3 Aanmaken van

Nadere informatie

SD1541-II Gebruikershandleiding

SD1541-II Gebruikershandleiding SD1541-II Gebruikershandleiding Voeding De SD1541-II vereist een externe voeding. Dit komt het esthetisch design ten goede en voorkomt computer- en circuitstoringen in geval van een defecte (interne) voeding.

Nadere informatie

DOOSJE BEWAAR JE SPULLEN NETJES! Ontwikkeld door

DOOSJE BEWAAR JE SPULLEN NETJES! Ontwikkeld door DOOSJE BEWAAR JE SPULLEN NETJES! MATERIALEN 1 2 3 4 Kies een object waarvoor je een doosje wilt maken en bedenk van welk materiaal je het doosje wilt maken. Zorg dat je beide bij de hand hebt. (1) Om het

Nadere informatie

Fotografie Sophie Berten Zeelaan 74 8660 De Panne 058/62 45 46 www.fotogeniek.net sophie@fotogeniek.net. Fotogeniek - Creative photos Handleiding

Fotografie Sophie Berten Zeelaan 74 8660 De Panne 058/62 45 46 www.fotogeniek.net sophie@fotogeniek.net. Fotogeniek - Creative photos Handleiding Fotografie Sophie Berten Zeelaan 74 8660 De Panne 058/62 45 46 www.fotogeniek.net sophie@fotogeniek.net Fotogeniek - Creative photos Handleiding Inhoudsopgave FOTOGENIEK - CREATIVE PHOTOS HANDLEIDING...

Nadere informatie

Dit is een artikel uit de Peter van Olmen serie: Handleidingen Voor Iedereen AUDACITY HANDLEIDING. Voor audacity versie 1.2.6

Dit is een artikel uit de Peter van Olmen serie: Handleidingen Voor Iedereen AUDACITY HANDLEIDING. Voor audacity versie 1.2.6 AUDACITY HANDLEIDING Voor audacity versie 1.2.6 Inhoudsopgave 1.1: Installatie 1.2: Mp3 bestanden mogelijk maken 2.1: Een bestand openen 2.2: Uitleg knoppen 2.3: Een deel selecteren 2.4: Verwijderen 2.5:

Nadere informatie

INSTALLATIE IN PRINT INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate In Print

INSTALLATIE IN PRINT INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate In Print AAN DE SLAG INSTALLATIE In deze handleiding worden de stappen besproken die doorlopen worden bij het installeren van de volledige versie Communicate In Print LET OP! WANNEER U EERDER EEN VERSIE VAN IN

Nadere informatie

SMARTPHONE APPLICATIE HANDLEIDING

SMARTPHONE APPLICATIE HANDLEIDING SMARTPHONE APPLICATIE HANDLEIDING INHOUD GV Smartphone applicatie handleiding... 3 1 Enkele nota s:... 3 2 Windows Smartphone GV-MSView... 3 2.1 GV-MSView Live beelden instellen... 3 2.2 GV-MSView Opgenomen

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN. 1. Hoe start de FixMeStick voor Mac? 2. Hoe start de FixMeStick voor Windows? 3. Hoe start de FixMeStick vanuit BIOS?

VEELGESTELDE VRAGEN. 1. Hoe start de FixMeStick voor Mac? 2. Hoe start de FixMeStick voor Windows? 3. Hoe start de FixMeStick vanuit BIOS? SUPPORT HANDLEIDINGEN VEELGESTELDE VRAGEN 1. Hoe start de FixMeStick voor Mac? 2. Hoe start de FixMeStick voor Windows? 3. Hoe start de FixMeStick vanuit BIOS? 4. Hoe kan je de FixMeStick voor Mac een

Nadere informatie

Sneltoetsen voor Windows 7

Sneltoetsen voor Windows 7 Sneltoetsen voor Windows 7 CTRL Combinaties Ctrl + A Ctrl + C Ctrl + X Ctrl + V Ctrl + Z Ctrl + Rechterpijl Ctrl + Linkerpijl Ctrl + Shift + Linker/rechterpijl Ctrl + Shift + N Ctrl + Shift + Esc Ctrl

Nadere informatie

MR-TEMPERATUURLOGGER HANDLEIDING VERSIE 4.40.04

MR-TEMPERATUURLOGGER HANDLEIDING VERSIE 4.40.04 MR-TEMPERATUURLOGGER HANDLEIDING VERSIE 4.40.04 INHOUDSOPGAVE: 1. Installeren van software 2 2. Communicatie tussen de PC en de logger 3 3. Programmeren van de logger 3 3.1 Algemene instellingen 3 3.2

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Basis Word 2010, H1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1

INSTRUCT Samenvatting Basis Word 2010, H1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Word opstarten en afsluiten WORD kan opgestart worden via de startknop en de snelkoppeling in de lijst die boven de startknop staat: WORD kan ook worden opgestart via menu Start,

Nadere informatie

Handleiding Inloggen met SSL VPN

Handleiding Inloggen met SSL VPN Handleiding Inloggen met SSL VPN Beveiligd verbinding maken met het bedrijfsnetwerk via de Desktop Portal Versie: 24 april 2012 Handleiding SSL-VPN Pagina 1 van 10 Inleiding SSL VPN is een technologie

Nadere informatie

AAN DE SLAG SYMWRITER INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate Symwriter. www.leerhulpmiddelen.nl

AAN DE SLAG SYMWRITER INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate Symwriter. www.leerhulpmiddelen.nl AAN DE SLAG AAN DE SLAG Aan de slag met Communicate Symwriter Symwriter, schrijven met symbolen, is een eenvoudige tekstverwerker, voor kinderen die beginnen met leren lezen en schrijven. De symbolen verschijnen

Nadere informatie

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Algemeen... 2 Afspraken... 6 Synchroniseren... 6 Synchroniseren... 7 Export... 8 Filters... 9 * Er kan niet met Outlook Express gesynchroniseerd

Nadere informatie

FAAC DRIVER. Driver install procedure for FAAC boards. Installatieprocedure voor driver voor FAAC-kaarten.

FAAC DRIVER. Driver install procedure for FAAC boards. Installatieprocedure voor driver voor FAAC-kaarten. FAAC DRIVER Driver install procedure for FAAC boards Installatieprocedure voor driver voor FAAC-kaarten www.record-toegangstechniek.nl 1 When a FAAC board (E124 or E145) is connected to the USB port, it

Nadere informatie

WC004 - Nightvision Chatcam. Belangrijk! Installeer eerst de driver voordat de Sweex Nightvision Chatcam wordt aangesloten!

WC004 - Nightvision Chatcam. Belangrijk! Installeer eerst de driver voordat de Sweex Nightvision Chatcam wordt aangesloten! WC004 - Nightvision Chatcam Inleiding Stel de Sweex Nightvision Chatcam niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid van verwarmingselementen.

Nadere informatie

HANDLEIDING FRIREC. Versie 1.2.2

HANDLEIDING FRIREC. Versie 1.2.2 HANDLEIDING FRIREC Versie 1.2.2 Handleiding Frirec voor Windows receptuurprogramma Gefeliciteerd met de aanschaf van FRIREC. Het Programma FRIREC FRIREC is een programma dat speciaal is ontwikkeld voor

Nadere informatie

In dit document staat beschreven hoe je de meetgegevens vanuit Coach kunt opslaan en later in kunt lezen in Excel en hier een grafiek van kunt maken.

In dit document staat beschreven hoe je de meetgegevens vanuit Coach kunt opslaan en later in kunt lezen in Excel en hier een grafiek van kunt maken. In dit document staat beschreven hoe je de meetgegevens vanuit Coach kunt opslaan en later in kunt lezen in Excel en hier een grafiek van kunt maken. De instructies voor Excel zijn geschreven voor Excel

Nadere informatie

Handleiding Adscan 2 (Beta) Datum: 04-05-2013

Handleiding Adscan 2 (Beta) Datum: 04-05-2013 AdvertentieHOSTER Verdronkenoord 17 1811 BB Alkmaar Telefoon: 072-2010200 Fax: 072-2010202 Email: info@advertentiehoster.nl Handleiding Adscan 2 (Beta) Datum: 04-05-2013 Inleiding Software downloaden Taalkeuze

Nadere informatie

Op het openingsscherm verschijnt de zoekbalk. Vul de naam of locatie van uw vakantiebestemming in om te starten.

Op het openingsscherm verschijnt de zoekbalk. Vul de naam of locatie van uw vakantiebestemming in om te starten. Start Op het openingsscherm verschijnt de zoekbalk. Vul de naam of locatie van uw vakantiebestemming in om te starten. Druk op search button en Digitourist zoomt in op uw vakantiebestemming. U krijgt een

Nadere informatie

Opstarten Word 2013 bij Windows 7 Opstarten Word 2016 bij Windows 10

Opstarten Word 2013 bij Windows 7 Opstarten Word 2016 bij Windows 10 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Word opstarten, verkennen en afsluiten WORD kan opgestart worden via de startknop en de snelkoppeling in de lijst die boven de startknop staat: Opstarten Word 2013 bij Windows

Nadere informatie

USB 2.0 ETHERNET PRINTSERVER

USB 2.0 ETHERNET PRINTSERVER USB 2.0 ETHERNET PRINTSERVER DN-13014-3 DN-13003-1 Snel installatiegids DN-13014-3 & DN-13003-1 Voordat u begint, moet u de volgende items voorbereiden: Windows 2000/XP/2003/Vista/7 computer met printserver

Nadere informatie

Kant patroon in Embird Studio.

Kant patroon in Embird Studio. Kant patroon in Embird Studio. Deze les is gemaakt in Embird Studio build 5. Mocht je vragen hebben kun je me altijd een e-mail sturen. Voordat je begint bedenk dat ik hier alleen wat suggesties geef zodat

Nadere informatie

TRUST AMI MOUSE 250S OPTICAL

TRUST AMI MOUSE 250S OPTICAL 1 Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor de gebruikers van de TRUST AMI MOUSE 250S OPTICAL E-MAIL. Hij werkt op zo goed als ieder oppervlak. Wanneer u nieuwe e- mail binnen krijgt geeft de muis een

Nadere informatie

Handleiding EasyAccesWeb

Handleiding EasyAccesWeb EasyAccesWeb EasyAccesWeb EasyAccesweb kan op 2 manieren geopend worden: 1 Door middel van de koppeling vanuit MCS (EPD) óf 2 Door het opstarten via het icoontje op het bureaublad Indien Easyaccesweb vanuit

Nadere informatie

AAN DE SLAG VERSIE 3.3.0.8

AAN DE SLAG VERSIE 3.3.0.8 AAN DE SLAG VERSIE 3.3.0.8 First Keys 3 maakt gebruik van Clevy Dyscover, klanken software en toetsenbord layout. www.clevy.nl AAN DE SLAG First Keys software is een introductie voor het werken met het

Nadere informatie

FootCal Handleiding Spelers/Ouders

FootCal Handleiding Spelers/Ouders FootCal Handleiding Spelers/Ouders v1.0 FootCal Handleiding Spelers/Ouders 1 App installatie 3 Eerste gebruik 3 Inloggen/profiel 4 Account 4 Kies het juiste profiel 5 Favorieten 6 Teams keuze 6 Toegang

Nadere informatie

Installatie SQL: Server 2008R2

Installatie SQL: Server 2008R2 Installatie SQL: Server 2008R2 Download de SQL Server 2008.exe van onze site: www.2work.nl Ga naar het tabblad: Downloads en meld aan met: klant2work en als wachtwoord: xs4customer Let op! Indien u een

Nadere informatie

Auteur: Eelke Jager Datum: Versie: 1.0. CSV bestand inladen en bewerken. Stap 1

Auteur: Eelke Jager Datum: Versie: 1.0. CSV bestand inladen en bewerken. Stap 1 Stap 1 Om CSV bestanden in te laden klik je op bovenstaand icoon of kies deze in het menu zoals hieronder te zien is: Als deze knop nog niet zichtbaar is, kan je deze aanzetten door onderstaande stappen

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Software installatie. MP502FM / MP504FM Sweex Black Onyx MP4 Player

Nederlandse versie. Inleiding. Software installatie. MP502FM / MP504FM Sweex Black Onyx MP4 Player MP502FM / MP504FM Sweex Black Onyx MP4 Player Inleiding Stel de Sweex Black Onyx MP4 Player niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid van

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Gebruikershandleiding CEN Editor

Gebruikershandleiding CEN Editor Gebruikershandleiding CEN Editor Ministerie van Verkeer en Waterstaat Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat Rijksinstituut voor Kust en Zee/RIKZ S O F T W A R E S O L U T I O N S Versies: Versie Datum Toelichting

Nadere informatie

Werkomgeving. Android Studio. Android - werkomgeving 1/6

Werkomgeving. Android Studio. Android - werkomgeving 1/6 Android - werkomgeving 1/6 Werkomgeving Android Studio Installatie Ga naar de volgende URL: http://developer.android.com/sdk/index.html Klik op de knop "Download Android Studio for Windows" om het programma

Nadere informatie

Herberekenen BaseCamp GPS routes Motorclub Zwolle en Omstreken

Herberekenen BaseCamp GPS routes Motorclub Zwolle en Omstreken Herberekenen BaseCamp GPS routes Motorclub Zwolle en Omstreken 0PGERICHT 29 DECEMBER 1967 1. Route via Email binnenhalen, herberekenen en sturen naar toestel. 1.1. Van Email op de computer: Open je e-mailbox

Nadere informatie

Release notes Swing 5.0.6 & 5.0.7

Release notes Swing 5.0.6 & 5.0.7 Release notes Swing 5.0.6 & 5.0.7 Copyright 2016 Swing Jive Swing is een product van ABF Research Jive Full screen weergave Swing 5 beschikt nu ook over een full screen weergave. Deze is te activeren via

Nadere informatie

Solid Edge Floating licenses. FLEXLM License Manager installatie

Solid Edge Floating licenses. FLEXLM License Manager installatie Solid Edge Floating licenses 1 Floating licentie voor Solid Edge Om met Solid Edge te kunnen werken heeft u een licentie nodig, deze licentie kan op verschillende manieren worden geïnstalleerd. Niet elke

Nadere informatie

Les 8 Organisatie van Bestanden

Les 8 Organisatie van Bestanden Les 8 Organisatie van Bestanden 8.1 Bestanden of mappen zoeken Wanneer we niet meer weten waar we een Bestand of map hebben opgeslagen, of wat de juiste naam is, kunnen we een zoekfunctie uitvoeren op

Nadere informatie

OrganisationConnect your webbased telephone center

OrganisationConnect your webbased telephone center Dit is de handleiding voor de Windows client voor OrganisationConnect versie 2.1. [1/10] Voys Telcom Inhoudsopgave 1 Het installeren/upgraden van de OrganisationConnect Windows client... 3 2 Het starten

Nadere informatie

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER HANDLEIDING REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER BRASS BAND HEIST Versie 1.1 27/08/2015 Inhoud Registreren op de website... 3 Inloggen op de website... 5 Nieuw concert toevoegen... 6 Tonen concertkalender...

Nadere informatie

Voeler ingang van de ilog recorder. Stop de temperatuurvoeler

Voeler ingang van de ilog recorder. Stop de temperatuurvoeler 1) Standaard interface (EA-INT) Oud model. 2) Universele interface (EA-INT-U) Nieuw model. Beide interfaces hebben een DB9 (9 pins) connector en uw PC heeft een RS232 seriële poort nodig. Escort ilog Dataloggers

Nadere informatie