ALGEMENE VOORWAARDEN SURVIVAL VERENIGING STORM OUTDOOR

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ALGEMENE VOORWAARDEN SURVIVAL VERENIGING STORM OUTDOOR"

Transcriptie

1 ALGEMENE VOORWAARDEN SURVIVAL VERENIGING STORM OUTDOOR ARTIKEL 1 SURVIVAL VERENIGING STORM OUTDOOR EN DE STICHTING STORM OUTDOOR Daar waar in deze Algemene Voorwaarden Storm Outdoor wordt gesproken over de Stichting Storm Outdoor wordt hiermee de eigenaar en beheerder van de trainingslocatie, de survivalbaan en de baarbij behorende hindernissen bedoeld. ARTIKEL 2 AANSPRAKELIJKHEID VAN SURVIVAL VERENIGING STORM OUTDOOR 1. Deelname aan trainingen en/of activiteiten geschiedt voor risico van deelnemers en leden van Survival Vereniging Storm Outdoor, nader te noemen S.V.S.O. Behoudens ingeval van opzet of grove schuld van S.V.S.O. zelf, is S.V.S.O. niet aansprakelijk voor enige vorm van schade, waaronder gevolgschade, die deelnemer en/of leden lijden als gevolg van ongevallen die gebeuren tijdens de trainingen en/of activiteiten, tenzij en voor zover uitsluiting van aansprakelijkheid wettelijk niet geoorloofd mocht zijn. 2. S.V.S.O. is slechts aansprakelijk voor schade die het gevolg is van een materieel gebrek in de door hem geboden faciliteiten indien dit materiële gebrek aan S.V.S.O. kan worden toegerekend, tenzij dit gebrek niet te wijten is aan zijn schuld, noch krachtens de wet, een rechtshandeling of de in het verkeer geldende opvattingen voor zijn rekening komt. 3. S.V.S.O. is in ieder geval niet aansprakelijk voor schade die het gevolg is van: a. omstandigheden die zijn toe te rekenen aan de deelnemers en/of leden, zoals een ontoereikende gezondheid of conditie, een ontoereikende persoonlijke uitrusting, onjuist handelen of niet handelen, overschatting van de eigen vermogens of het negeren van instructies; b. zich niet aan één of meerdere veiligheidsvoorschriften houdt en/of zijn of haar conditie niet voldoende was om de desbetreffende activiteit te beoefenen. c. handelingen en invloeden van niet direct bij de uitvoering van de overeenkomst betrokken derden; omstandigheden die niet te wijten zijn aan de schuld van S.V.S.O. en die krachtens de Nederlandse wet of de in het maatschappelijk verkeer geldende normen niet in redelijkheid aan S.V.S.O. kunnen worden toegerekend. 4. De in dit artikel opgenomen uitsluitingen en/of beperkingen van de aansprakelijkheid gelden ook ten behoeve van begeleiders en/of trainers van S.V.S.O., tenzij de wet dit uitsluit.

2 ARTIKEL 3 HUISHOUDELIJK REGLEMENT S.V.S.O. Doel Huishoudelijk Reglement S.V.S.O. 1. Het bestuur van S.V.S.O. heeft besloten tot het opstellen van een Huishoudelijk Reglement S.V.S.O. voor zijn of haar Leden. In artikel 2 van de Algemene Voorwaarden S.V.S.O. staat de inhoud van het Huishoudelijk Reglement S.V.S.O. vermeld. Het Huishoudelijk Reglement S.V.S.O. heeft tot doel om Leden van S.V.S.O. bewust te maken van dit reglement en de inhoud ervan te kennen. De leden tekenen het formulier "Huishoudelijk Reglement S.V.S.O.. Bij minderjarige kinderen is diegene die het formulier "Huishoudelijk Reglement S.V.S.O. tekent de ouder in combinatie met zijn/haar kind(eren). Doelstelling S.V.S.O. 2. S.V.S.O. heeft ten doel door middel van training en andere activiteiten zich te richten op deelname aan de survivalruns die worden georganiseerd onder auspiciën van de Survivalbond Nederland. Het uitgangspunt is dat de aangesloten (jeugd)leden van de gevorderden / wedstrijdgroep deelnemen aan de survivalruns. Daarnaast streeft S.V.S.O. er naar om de survivalsport door middel van diverse activiteiten en projecten zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen. Met laagdrempelige groepen wordt survival als breedtesport gestimuleerd. Trainingslocatie, survivalbaan en hindernissen 3. De trainingslocatie van S.V.S.O., de survivalbaan en daarbij behorende hindernissen bevinden zich op het terrein van boerderij t Uiversnest. De trainingslocatie is echter in beheer bij de Stichting Storm Outdoor die tevens eigenaar van de survivalbaan en de baarbij behorende hindernissen is. 4. S.V.S.O. betaalt jaarlijks een bedrag aan de Stichting Storm Outdoor voor het gebruik van de trainingslocatie, de survivalbaan en de baarbij behorende hindernissen. De Stichting Storm Outdoor zal die gelden gebruiken voor onderhoud en eventueel uitbreiding van de survivalbaan en de daarbij behorende hindernissen. 5. De Stichting Storm Outdoor is als eigenaar en beheerder vrij om de trainingslocatie, de survivalbaan en daarbij behorende hindernissen te verhuren aan derden. 6. Verhuur van de trainingslocatie, de survivalbaan en daarbij behorende hindernissen zal niet tenkoste gaan van de reguliere trainingen. Regels trainingslocatie 7. De trainingslocatie van S.V.S.O. bevindt zich op het terrein van boerderij t Uiversnest. S.V.S.O. en haar leden conformeren zich aan de huisregels die voor Boerderij t Uiversnest gelden. Buiten de aangegeven trainingsmomenten om mag het terrein niet betreden worden tenzij bestuur van S.V.S.O. anders heeft aangegeven. a) Leden mogen tijdens de trainingen geen (geluids)overlast veroorzaken en de zondagsrust op zondagmorgen dient gerespecteerd te worden. b) Na het gebruiken van het trainingsterrein dient dit altijd netjes te worden achtergelaten.

3 Trainingsmomenten 8. Trainingstijden en trainingsmomenten worden vastgesteld door het bestuur. Elke trainingsgroep heeft zijn eigen vaste trainingstijden die op de website zijn vermeld. Leden mogen buiten deze vastgestelde reguliere trainingsmomenten geen gebruik maken van het trainingsterrein. Vrij trainen is niet mogelijk, alle trainingen staan onder leiding van een trainer/instructeur. Hoofdtrainer, trainer en begeleiders 9. S.V.S.O. heeft als uitgangspunt en het streven dat de trainingen gegeven worden door of onder supervisie staan van een ervaren beoefenaar van de survivalsport en/of gediplomeerde sportleraar/trainer. Onder ervaren beoefenaar survivalsport wordt verstaan; minimaal 5 jaar ervaring in het RUC of TSC circuit, ervaring in het geven van survivaltrainingen of ruime specifieke survivalrun kennis/vaardigheid. Onder gediplomeerde sportleraar/trainer wordt verstaan; CIOS of ALO achtergrond met daarbij specifieke survivalrun kennis/vaardigheid. Stichting Storm Outdoor werkt tevens met een aantal (vaste) enthousiaste begeleiders. 10. Begeleiders vallen onder de leiding van een ervaren beoefenaar van de survivalsport en/of gediplomeerde sportleraar/trainer. Alle trainers en begeleiders vallen onder de verantwoordelijkheid van de hoofdtrainer. Het verzorgen van onderdelen of overnemen van trainingen gaat altijd in overleg met de hoofdtrainer. Vervoer en transport wedstrijden en trainingen jeugd 11. Het uitgangspunt is dat als de jeugd deelneemt aan een survivalrun of andere activiteiten, alle jeugdleden en ouders in eerste instantie zelf verantwoordelijk zijn voor vervoer van en naar de wedstrijd locatie. Na overleg kan hier op bepaalde momenten van worden afgeweken. 12. De trainingslocatie van S.V.S.O. is gelegen op het terrein boerderij t Uiversnest. Vervoer van en naar de jeugdtrainingen is en blijft in eerste instantie de verantwoordelijkheid van ouders. Hand- en spandiensten 13. S.V.S.O. verwacht dat ieder lid, naar eigen vermogen, hand- en spandiensten verricht om zodoende het geheel te ondersteunen. Zonder de inzet van vrijwilligers is het niet mogelijk om alles draaiend te houden. Deze kunnen bijvoorbeeld bestaan uit; helpen bouwen van hindernissen, ondersteuning bij diverse activiteiten van S.V.S.O., begeleiding bij wedstrijden en trainingen, etc. Hand- en spandiensten kunnen ook bestaan uit het verrichten van werkzaamheden binnen een specifieke commissie van S.V.S.O.. Commissies 14. Voor specifieke taken die de inzet van een bestuurslid redelijkerwijs te boven gaan kan een commissie worden ingesteld. De commissies leggen verantwoording af aan het bestuur. Het instellen dan wel opheffen van commissies wordt uitgevoerd door het bestuur. De commissies die zijn aan te merken binnen S.V.S.O. zijn; public relations,- en sponsorcommissie, parcourscommissie, kledingcommissie en commissie website beheer.

4 Aansprakelijkheid 15. Het bestuur, trainers en begeleiders van S.V.S.O. en Boerderij t Uiversnest en de Stichting Storm Outdoor kunnen op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor enige vorm van letsel of schade die wordt opgelopen binnen de trainingen, activiteiten en wedstrijden. Deelname geschiedt op eigen risico. (zoals vermeld in artikel 1 van de Algemene Voorwaarden S.V.S.O. ). Gezamenlijke ongevallen verzekering 16. De aangesloten leden dienen tevens lid te worden van de Survival Bond Nederland. Hierdoor zijn ze zowel voor de trainingen, activiteiten als wedstrijden verzekerd voor ongevallen. 17. De trainingslocatie van S.V.S.O. wordt jaarlijks gekeurd door de Parcours commissie- Survival Bond Nederland Financiën/bijdragen van leden 18. De verplichte bijdrage (contributie) van één lid bedraagt: a) Volwassen lid ( >18 jaar ) o.b.v. 3 trainingen/week 120,- ( jaar ) b) Volwassen lid ( >18 jaar ) o.b.v. 3 trainingen/week 75,- ( halfjaar ) c) Jeugd lid (10 t/m 17 jaar) o.b.v. 1 training/week 50,- ( halfjaar ) 19. Betaling geschiedt volgens automatische incasso en vindt normaliter in februari van het betreffende jaar plaats. Wanneer een lid tijdens het survivalseizoen wil stoppen, dient dit uiterlijk voor 1 mei aan het bestuur aan te geven. Wanneer reeds het hele jaar is voldaan zal geen restitutie van de jaarbijdrage plaatsvinden. 20. Eenmalige kosten bij inschrijving a) Kosten polsbandje a 5,- b) Administratiekosten a 10,- 21. Het bestuur bepaalt in overleg met de leden welke extra activiteiten er per seizoen worden gedaan zoals survivalkamp, bonte avond, barbecue, kajakken, etc. Voor deze kosten zal het lid een extra bijdrage moeten voldoen. De hoogte van deze kosten zullen ruim van te voren per mail worden gecommuniceerd. Er wordt verwacht dat deze kosten na ontvangst van de mail binnen 14 dagen op de rekening van S.V.S.O. zijn bijgeschreven. 22. Het niet op tijd betalen van de verplichte bijdrage zal besproken worden in het bestuur. De persoon in kwestie zal hierop aangesproken worden. Indien aan de verplichte bijdrage daarna niet voldaan wordt, kan het bestuur besluiten tot ontzetting uit de status van het lid. 23. Omdat de contributiegelden lang niet toereikend zijn om de continuïteit van S.V.S.O. en haar trainingslocatie te waarborgen worden er extra survivalactiviteiten aangeboden, deze gaan niet tenkoste van de trainingen. 24. Van leden wordt verwacht dat zij lid worden van de Survival Bond Nederland en tevens zelf een wedstrijdlicentie aanvragen. De kosten voor lidmaatschap van de Survival Bond Nederland zijn 14 euro per jaar (seizoen ). Het aanvragen van een wedstrijdlicentie kost 10 euro per jaar (seizoen ). 25. Licentiehouders schrijven zich zelf in voor deelname aan de survivalruns bij de desbetreffende organisatie uit het wedstrijdcircuit. Aanschaf en het dragen Storm Outdoor polsbandje en tenue

5 26. Wanneer je lid van S.V.S.O. wordt en je zit in de wedstrijdgroep en of volwassengroep (beginners en gevorderde) dan dien je het standaard tenue van de S.V.S.O. aan te schaffen (zie website). S.V.S.O. hecht veel waarde aan het dragen van het clubtenue. Daarnaast is het ook voor de Boerderij t Uiversnest duidelijk dat de groep die op het terrein van Boerderij t Uiversnest aanwezig is bij S.V.S.O. hoort. Alleen leden binnen de laagdrempelige jeugd beginnergroepen zijn vrij om te bepalen of ze het clubtenue willen aanschaffen. 27. Voor alle leden is het verplicht om tijdens trainingen het Storm Outdoor polsbandje te dragen. 28. Voor alle leden wordt voor de aanvang van het nieuwe seizoen (juli) alle nieuwe, noodzakelijke kleding via de kledingcommissie besteld. De commissie onderhoudt de contacten met de diverse leveranciers. Voor nieuwe leden of leden waarvan essentiële benodigdheden kwijt of kapot zijn, geldt de uitzondering dat er gedurende het lopende seizoen bestellingen kunnen worden gedaan. De kosten worden dan wel hoger in verband met kleine orderkosten en drukkosten die hoger zijn bij kleine aantallen. 29. Vanuit het oogpunt van representatie en PR verwachten we bij het behalen van podiumplaatsen en huldigingen, evenals tijdens media presentatie en externe (PR) activiteiten ten behoeve van S.V.S.O. dat het S.V.S.O. tenue zichtbaar gedragen wordt. PR en communicatie 30. Alle communicatie, PR en externe contacten worden door of in samenspraak met het bestuur uitgevoerd. Klachten 31. Mocht u klachten hebben ten aanzien van de algehele gang van zaken van S.V.S.O. maak dit dan kenbaar bij de secretaris van de vereniging. Contactgegevens staan op de website vermeld. Slotbepaling 32. Het bestuur behoudt zich het recht voor om de status van leden op te zeggen of het lid uit zijn status te ontzetten.

Algemene voorwaarden U-base

Algemene voorwaarden U-base Pagina 1 van 5 Algemene voorwaarden U-base De algemene voorwaarden van U-base zijn van toepassing op alle overeenkomsten tussen U-base en haar leden. Doel van de algemene voorwaarden is om afspraken duidelijk

Nadere informatie

Algemene voorwaarden U-Base

Algemene voorwaarden U-Base Pagina 1 van 5 Algemene voorwaarden U-Base De algemene voorwaarden van U-Base zijn van toepassing op alle overeenkomsten tussen U-Base en haar leden. Doel van de algemene voorwaarden is om afspraken duidelijk

Nadere informatie

In deze algemene leverings voorwaarden en op de locaties waar deze algemene leverings voorwaarden gelden worden de volgende definities gehanteerd:

In deze algemene leverings voorwaarden en op de locaties waar deze algemene leverings voorwaarden gelden worden de volgende definities gehanteerd: De Klimmuur Algemene Leverings Voorwaarden Artikel 1. Definities In deze algemene leverings voorwaarden en op de locaties waar deze algemene leverings voorwaarden gelden worden de volgende definities gehanteerd:

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Stichting Vakantiespel

Algemene Voorwaarden Stichting Vakantiespel 1. Algemeen Organisator stelt zich ten doel het jaarlijks organiseren in de laatste week van de basisschool zomervakantie van een Vakantiespel voor kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 van de basisschool

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement STORM. Versie: 1 (jan. 2019)

Huishoudelijk reglement STORM. Versie: 1 (jan. 2019) Huishoudelijk reglement STORM Versie: 1 (jan. 2019) 1 VERENIGING 3 Besteding van middelen 3 Contributie 3 Lidmaatschap 3 Fondsenwerving 3 Trainen 3 ORGANOGRAM 3 Bestuur 4 Algemene Leden Vergadering (ALV)

Nadere informatie

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK 1. DE VERENIGING Art. 1.1 Art. 1.2 Art. 1.3 Art. 1.4 Art. 1.5 Art. 1.6 De vereniging draagt de naam Volleybal Vereniging Almere Buiten

Nadere informatie

SCHOOLREGLEMENT TURNSCHOOL ALIANZA WAALWIJK

SCHOOLREGLEMENT TURNSCHOOL ALIANZA WAALWIJK Versie 05 06 oktober 2013 SCHOOLREGLEMENT TURNSCHOOL ALIANZA WAALWIJK Inhoudsopgave Schoolreglement. Artikel 1 Definities. Artikel 2 Visie. Artikel 3 Doelstelling. Artikel 4 Beleid. Artikel 5 Aanmelden.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Survivalrunners D RAN! Neede

Huishoudelijk Reglement Survivalrunners D RAN! Neede 1 Huishoudelijk Reglement Survivalrunners D RAN! Neede Het doel van dit Huishoudelijk Reglement is duidelijk op schrift stellen wat de regels zijn binnen Survivalrunners D RAN! Neede, inzake betalingen,

Nadere informatie

AANMELDING. Wat krijg je als je lid wordt? CONTRIBUTIE

AANMELDING. Wat krijg je als je lid wordt? CONTRIBUTIE AANMELDING Aanmelden doe je bij de ledenadministratie. Het telefoonnummer is te vinden op de website degendten.nl (onder algemene informatie) en op het publicatiebord bij de ingang van zwembad de Blenk

Nadere informatie

SCHOOLREGLEMENT TURNSCHOOL ALIANZA WAALWIJK

SCHOOLREGLEMENT TURNSCHOOL ALIANZA WAALWIJK Versie 04 26 januari 2012 SCHOOLREGLEMENT TURNSCHOOL ALIANZA WAALWIJK Inhoudsopgave Schoolreglement. Artikel 1 Definities. Artikel 2 Visie. Artikel 3 Doelstelling. Artikel 4 Beleid. Artikel 5 Aanmelden.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor klimcentra Branchevereniging Klimsport

Algemene voorwaarden voor klimcentra Branchevereniging Klimsport Algemene voorwaarden voor klimcentra Branchevereniging Klimsport Artikel 1. Definities 1.1. Organisator: klimcentrum Neoliet gevestigd Heerlen, Eindhoven en Tilburg zal verder aangeduid worden als organisator.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst Algemeen Art. 1 Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de hier in opgenomen bepalingen, evenals de verdere inrichting en alle

Nadere informatie

Clubreglement de Pedaalridders Lansingerland

Clubreglement de Pedaalridders Lansingerland Clubreglement de Pedaalridders Lansingerland 1. Algemeen 2. Kleding 3. Fietshuur a. Racefietsen b. Veldfietsen (m.i.v. seizoen 2014 / 2015 niet meer van toepassing) c. Baanfietsen d. Tijdrijfietsen 4.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

Deelnemers reglement Survivalrun Bond Nederland 2016/2017

Deelnemers reglement Survivalrun Bond Nederland 2016/2017 Deelnemers reglement Survivalrun Bond Nederland Versie: 1.0 SURVIVALRUN BOND NEDERLAND 1.1 Reglement Alle deelnemers, (evenals de besturen en trainers van trainingsgroepen en besturen wedstrijdorganisaties)

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Survivalrun Vereniging Pauwenburg Zoals vastgesteld in de Algemene Leden Vergadering van 6 september 2017

Huishoudelijk Reglement Survivalrun Vereniging Pauwenburg Zoals vastgesteld in de Algemene Leden Vergadering van 6 september 2017 Huishoudelijk Reglement Survivalrun Vereniging Pauwenburg Zoals vastgesteld in de Algemene Leden Vergadering van 6 september 2017 Dit Huishoudelijk Reglement is een aanvulling op de Statuten van Survivalrun

Nadere informatie

Clubreglement de Pedaalridders Lansingerland

Clubreglement de Pedaalridders Lansingerland Clubreglement de Pedaalridders Lansingerland 1. Algemeen 2. Kleding 3. Fietshuur a. Racefietsen b. Veldfietsen c. Baanfietsen d. Tijdrijfietsen 4. Zomertraining ( Jeugd) 5. Wintertraining 6. Inschrijven

Nadere informatie

PSV Poortugaal. Kledingvoorschrift en kledingprocedure

PSV Poortugaal. Kledingvoorschrift en kledingprocedure Kledingvoorschrift en kledingprocedure PSV Poortugaal 1. Kleding 2. Wedstrijdtenue PSV Poortugaal 3. Aanschaf sportkleding 4. Tenues en trainingspakken met sponsoruitdrukkingen 5. Sponsoring 6. Verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Phoenix Athletics - CF ST - vanaf november 2018

Phoenix Athletics - CF ST - vanaf november 2018 Algemene Voorwaarden Phoenix Athletics - CF ST - vanaf november 2018 Deze voorwaarden gaan over Phoenix Athletics - CrossFit Sint-Truiden, nadien afgekort als Phoenix Athletics. Algemeen Op alle door Phoenix

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Flash Veendam

Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Flash Veendam Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Flash Veendam Inhoud 1. Begripsomschrijving 2. Lidmaatschap 3. Geldmiddelen 4. Bestuur 5. Kascommissie 6. Trainingen 7. Materiaal 8. Wedstrijden 9. Overige bepalingen

Nadere informatie

Artikel 1. Toepasselijkheid algemene voorwaarden Beat the Box

Artikel 1. Toepasselijkheid algemene voorwaarden Beat the Box Algemene voorwaarden Beat the box Beat the Box is gevestigd te Spaarndam en ingeschreven in het handelsregister van de kamer van koophandel te Alkmaar onder het nummer 64076903. Artikel 1. Toepasselijkheid

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING KENPO KARATE UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING KENPO KARATE UTRECHT DOEL Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement beoogt, in samenhang met het bepaalde in andere reglementen, de relatie tussen de Stichting Kenpo Karate Utrecht (hierna: de Stichting ) en haar studenten en

Nadere informatie

Informatieblad. Post adres: Ruiterij 30. Veld adres: Sportlaan 10 Postcode: 9204

Informatieblad. Post adres: Ruiterij 30. Veld adres: Sportlaan 10 Postcode: 9204 Informatieblad Post adres: Ruiterij 30 Postcode: 9201 DC Plaats: Drachten Veld adres: Sportlaan 10 Postcode: 9204 Plaats: Drachten Voorwoord Hartelijk dank voor je aanmelding bij Handboogvereniging Drachtsterpijl,

Nadere informatie

1 Inhoud 2 Missie en Visie: wat kenmerkt ons? Organisatie van de vereniging Bestuur Commissies

1 Inhoud 2 Missie en Visie: wat kenmerkt ons? Organisatie van de vereniging Bestuur Commissies Jaarplan 2018 1 Inhoud 2 Missie en Visie: wat kenmerkt ons?... 3 3 Organisatie van de vereniging... 4 3.1 Bestuur... 4 3.2 Commissies... 5 3.2.1 Trainerscommissie... 5 3.2.2 Jeugd en activiteitencommissiecommissie...

Nadere informatie

Schrijfwijzer SBN. versie : 1.1 datum : door : bestuur SBN

Schrijfwijzer SBN. versie : 1.1 datum : door : bestuur SBN Schrijfwijzer SBN versie : 1.1 datum : 04-04-2018 door : bestuur SBN Schrijfwijzer Survivalrun Bond Nederland In de officiële teksten van de SBN willen we graag helder en consequent communiceren. Deze

Nadere informatie

ARTIKEL 1 IN DEZE VOORWAARDEN WORDEN VERSTAAN

ARTIKEL 1 IN DEZE VOORWAARDEN WORDEN VERSTAAN ARTIKEL 1 IN DEZE VOORWAARDEN WORDEN VERSTAAN 1. Buitensporttraining of buitenactiviteiten: alle sportieve of recreatieve activiteiten waarbij de deelnemer zich voornamelijk met spierkracht voortbeweegt,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BHV PUSH ( februari 2011 )

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BHV PUSH ( februari 2011 ) HUISHOUDELIJK REGLEMENT BHV PUSH ( februari 2011 ) Artikel 1 Leden en begunstigers De leden zijn als volgt onderverdeeld: 1. Senioren: spelende en/of trainende en niet-spelende senioren zijn zij, die per

Nadere informatie

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL IJshockeyschool Leiden Lions Welkom op onze ijshockeyschool! Voor veel kinderen is dit de eerste kennismaking met ijshockey... Voor sommigen zelfs de eerste kennismaking met ijs! IJshockey is een geweldige

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Onderwatersport & Zwemvereniging Hi-Dive. te Houten

Huishoudelijk Reglement. Onderwatersport & Zwemvereniging Hi-Dive. te Houten 10-12-2007 Huishoudelijk Reglement Onderwatersport & Zwemvereniging Hi-Dive te Houten Inhoudsopgave Het Bestuur 2 1.1 Leden. 3 1.2 Toelating tot de vereniging. 3 1.3 Verenigingsjaar en Contributie. 3 1.4

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Beach Sport Groningen

Huishoudelijk Reglement Beach Sport Groningen Huishoudelijk Reglement Beach Sport Groningen Opmaak: 14 april 2009 Vastgesteld per ALV besluit op: 19-04-2009 Algemeen Artikel 1. Te Groningen bestaat een vereniging genaamd Beachsport Groningen. Zij

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement verstaat onder a Vereniging: IJsvereniging Doetinchem 96 b bestuur: het bestuur van de Vereniging; c statuten: de statuten van de Vereniging;

Nadere informatie

JAAR 2015 VERENIGINGSPLAN SURVIVALVERENIGING ODIN

JAAR 2015 VERENIGINGSPLAN SURVIVALVERENIGING ODIN JAAR 2015 VERENIGINGSPLAN SURVIVALVERENIGING ODIN 04 maart 2015 INHOUD INLEIDING 3 HISTORIE 3 MISSIE EN VISIE 4 ORGANISATIE VAN DE VERENIGING 5 BESTUUR 5 COMMISSIES 5 JEUGDCOMMISSIE 6 FACILITAIRE COMMISSIE

Nadere informatie

Doel Stichting ZwemSupport

Doel Stichting ZwemSupport Sponsorplan 2009-2011 Stichting ZwemSupport Alkemade Z&PC Alkemade Sponsorplan 2009-2011 Pagina 1 Doel Stichting ZwemSupport Het bieden van continuïteit aan de ontwikkeling en de beoefening van de zwemsport

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER The Valley Bucketeers

AANMELDINGSFORMULIER The Valley Bucketeers AANMELDINGSFORMULIER The Valley Bucketeers Beste aspirant-lid, Je hebt al een aantal keren meegetraind en je hebt besloten om lid te worden van The Valley Bucketeers. Dat vinden we goed om te horen. Welkom

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75

Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75 Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 De vereniging is opgericht op., 1975. Zij stelt zich ten doel het beoefenen van de handbalsport te bevorderen. Artikel 2

Nadere informatie

Deelnemers Reglement Versie 1.0

Deelnemers Reglement Versie 1.0 Deelnemers Reglement 2017-2018 Versie 1.0 1.1 Reglement Alle deelnemers, (evenals de besturen en trainers van trainingsgroepen en besturen wedstrijdorganisaties) dienen op de hoogte te zijn van dit voor

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN GRIP NIJMEGEN Versie

ALGEMENE VOORWAARDEN GRIP NIJMEGEN Versie ALGEMENE VOORWAARDEN GRIP NIJMEGEN Versie 20161111 ARTIKEL 1 DEFINITIES 1.1 In deze algemene voorwaarden en op de vestigingen waar deze algemene voorwaarden gelden worden de volgende definities gehanteerd:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

Algemene voorwaarden. Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Algemene voorwaarden Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Activiteiten: alle programma s, producten, ideeën, evenementen en activiteiten welke door Ludus Outdoor

Nadere informatie

Alessandra Sellers Freelance Services staat ingeschreven bij K.v.K. te Utrecht onder nummer: 30252012.

Alessandra Sellers Freelance Services staat ingeschreven bij K.v.K. te Utrecht onder nummer: 30252012. Alessandra Sellers Freelance Services staat ingeschreven bij K.v.K. te Utrecht onder nummer: 30252012. Alessandra Sellers Freelance Services is gespecialiseerd in Personal Training, sport specifieke training,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Sini-Beach Sint-Niklaas

Huishoudelijk Reglement Sini-Beach Sint-Niklaas Artikel 1. De club Huishoudelijk Reglement Sini-Beach Sint-Niklaas 1. Sini-Beach werd opgericht als vereniging zonder winstoogmerk op 4 januari 2012. De oprichtingsakte werd gepubliceerd in de Bijlagen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement voor de Gymnastiekvereniging VGV

Huishoudelijk Reglement voor de Gymnastiekvereniging VGV Huishoudelijk Reglement voor de Gymnastiekvereniging VGV HUISHOUDELIJK REGLEMENT GYMNASTIEKVERENIGING VGV September 2017 1 Inhoudsopgave Artikel 1 Doel...- 3 - Artikel 2 Verkrijging van het lidmaatschap...-

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement HELLAS-GLANA

Huishoudelijk reglement HELLAS-GLANA Huishoudelijk reglement HELLAS-GLANA Artikel 1. Algemene richtlijnen Sittard-Geleen, 30 maart 2014 Het bestuur van de Sittard-Geleense zwem-, waterpolo-, synchroonzwem en triatlonvereniging HELLAS-GLANA

Nadere informatie

Reglement Mobilé vastgesteld 7 januari 2017 Aangepast mei 2018 ivm AVG

Reglement Mobilé vastgesteld 7 januari 2017 Aangepast mei 2018 ivm AVG Mobilé is een twirl- en majorettevereniging en is gevestigd te Bosschenhoofd. Doel van de vereniging Mobilé is een vereniging voor majorettes en twirlers die gemotiveerd zijn en worden om het beste uit

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement September 2017

Huishoudelijk Reglement September 2017 Huishoudelijk Reglement September 2017 1. DOEL: Het vormen en in stand houden van een breed muzikaal koor met een zo hoog mogelijk niveau en een zo laag mogelijke drempel. De vereniging kan zich tevens

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Pegasus Ter Apel

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Pegasus Ter Apel HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Pegasus Ter Apel Art. 1 Geen der artikelen van dit reglement mag in strijd zijn met de statuten. Toelating als lid. Art. 2 Nadat een lid zich bij de vereniging

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Inhoudsopgave. Van: Nationale Examentraining Drift 1 3512 BP Utrecht. T 088 392 6367 E info@examentraining.

ALGEMENE VOORWAARDEN. Inhoudsopgave. Van: Nationale Examentraining Drift 1 3512 BP Utrecht. T 088 392 6367 E info@examentraining. ALGEMENE VOORWAARDEN Van: Nationale Examentraining Drift 1 3512 BP Utrecht T 088 392 6367 E info@examentraining.nl Inhoudsopgave Artikel 1: Definities Artikel 2: Algemeen Artikel 3: Aanmelding Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Van de Harener Sportvereniging Basketball.

Huishoudelijk reglement Van de Harener Sportvereniging Basketball. Huishoudelijk reglement Van de Harener Sportvereniging Basketball. 1. Toelating/Lidmaatschap 1.1 Het lidmaatschap wordt aangegaan door het inleveren van een ondertekend aanmeldingsformulier. Bij minderjarigen

Nadere informatie

Aanmeldformulier V.V.C. Best

Aanmeldformulier V.V.C. Best Aanmeldformulier V.V.C. Best Let op: dit aanmeldformulier bestaat uit zes pagina s Toelichting Lees deze informatie eerst volledig en goed door! Teams Onze vereniging telt momenteel ongeveer 250 leden.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR HET GEBRUIK VAN EINDHOVEN AIRPORT

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR HET GEBRUIK VAN EINDHOVEN AIRPORT ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR HET GEBRUIK VAN EINDHOVEN AIRPORT Artikel 1 Toepasselijkheid Algemene Voorwaarden 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen van de Exploitant en op

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Bijlmerbajes Ontgrendeld

Algemene voorwaarden Bijlmerbajes Ontgrendeld Algemene voorwaarden Bijlmerbajes Ontgrendeld Algemene voorwaarden van Bijlmerbajes Ontgrendeld, gevestigd te Amsterdam bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 58447938 BTW nummer: NL067242947B01. Artikel

Nadere informatie

Badmintonclub SCARABEE huishoudelijk reglement

Badmintonclub SCARABEE huishoudelijk reglement Badmintonclub SCARABEE huishoudelijk reglement ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 1. De Badmintonclub Scarabee, hierna te noemen: B.C. Scarabee heeft ten doel het bevorderen en beoefenen van de badmintonsport.

Nadere informatie

Algemene Verkoopvoorwaarden Douwe Egberts Webshop

Algemene Verkoopvoorwaarden Douwe Egberts Webshop Algemene Verkoopvoorwaarden Douwe Egberts Webshop Artikel 1. Toepasselijkheid 1.1 Deze algemene verkoopvoorwaarden ( de Verkoopvoorwaarden ) zijn van toepassing op alle bestellingen die via de Douwe Egberts

Nadere informatie

Winterswijkse Watersport Vereniging

Winterswijkse Watersport Vereniging Huishoudelijk reglement Artikel 1: Algemeen Dit huishoudelijke reglement bevat een nadere uitwerking van de bepalingen gesteld in de statuten van WWV en mag geen bepalingen bevatten die met deze statuten

Nadere informatie

Kledingbeleid en Teamsponsoring Avanti Wilskracht

Kledingbeleid en Teamsponsoring Avanti Wilskracht Kledingbeleid en Teamsponsoring Avanti Wilskracht 1. Algemeen 2. Wedstrijdtenue Avanti Wilskracht 3. Tenues, trainingspakken, tassen en andere voetbal gerelateerde items 4. Hoe om te gaan met de in bruikleen

Nadere informatie

HUISREGLEMENT BC SCHROBBELAAR

HUISREGLEMENT BC SCHROBBELAAR HUISREGLEMENT BC SCHROBBELAAR ARTIKEL 1: Lidmaatschap 1. Het lidmaatschap van BC Schrobbelaar wordt aangegaan voor een volledig basketbalseizoen (van september t/m juni) en wordt telkens voor een aansluitend

Nadere informatie

AANMELDFORMULIER V.V.C. Best Let op: dit aanmeldformulier bestaat uit vijf pagina s

AANMELDFORMULIER V.V.C. Best Let op: dit aanmeldformulier bestaat uit vijf pagina s Toelichting Lees deze informatie eerst volledig en goed door! AANMELDFORMULIER V.V.C. Best Let op: dit aanmeldformulier bestaat uit vijf pagina s Teams Onze vereniging telt momenteel bijna 300 leden. Deze

Nadere informatie

Verkoopvoorwaarden Artikel 1. Toepasselijkheid

Verkoopvoorwaarden Artikel 1. Toepasselijkheid Verkoopvoorwaarden Artikel 1. Toepasselijkheid 1.1 Op alle aanbiedingen, bestellingen en overeenkomsten van Filipucci Juweliers zijn bij uitsluiting van eventuele andere algemene voorwaarden deze algemene

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Rootsmann Versie geldig vanaf: 24 juni 2014. Artikel 1 Definities

Algemene voorwaarden Rootsmann Versie geldig vanaf: 24 juni 2014. Artikel 1 Definities Algemene voorwaarden Rootsmann Versie geldig vanaf: 24 juni 2014 Artikel 1 Definities 1.1 Rootsmann: de gebruiker van deze algemene voorwaarden. De eenmanszaak Rootsmann, statutair gevestigd te Vinkeveen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Basketbalvereniging Assist

Huishoudelijk Reglement Basketbalvereniging Assist Huishoudelijk Reglement Basketbalvereniging Assist 1. Algemeen 1.1. Dit reglement is vastgesteld tot regeling van al die zaken waarin de statuten niet voorzien, waarvan de regeling door de statuten wordt

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. 1. Verenigingsgegevens. 2. Definities. 3. Toepassingsgebied. 4. Lidmaatschap. 5. Beëindigen Lidmaatschap SV HESTIA

ALGEMENE VOORWAARDEN. 1. Verenigingsgegevens. 2. Definities. 3. Toepassingsgebied. 4. Lidmaatschap. 5. Beëindigen Lidmaatschap SV HESTIA 1. Verenigingsgegevens Studievereniging SV Hestia Zernikeplein 11 Kamer B1.35 9747 AS Groningen Tel: 050 595 2553 Email: info@svhestia.nl KvK: 59350482 ALGEMENE VOORWAARDEN SV HESTIA 2. Definities 2.1.

Nadere informatie

RMD Trainingen. Algemene voorwaarden van RMD Trainingen

RMD Trainingen. Algemene voorwaarden van RMD Trainingen Algemene voorwaarden van RMD Trainingen ARTIKEL 1 DEFINITIES In deze voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Opdracht: De activiteiten zoals beschreven in de overeenkomst waarbij uitvoerder zich jegens opdrachtgever

Nadere informatie

Clubreglement Rapid Wheels V2015.2

Clubreglement Rapid Wheels V2015.2 Clubreglement Rapid Wheels V2015.2 Art. 1 Contributie Leden Contributie Rapid Wheels bedraagt per 1 januari 2015 126, - per jaar inclusief NFF licentie en KNWU basislidmaatschap. (leden die vóór 1 januari

Nadere informatie

Recreatieve Schaatsvereniging Noord Limburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONFORM ARTIKEL 24 VAN DE STATUTEN RECREATIEVE SCHAATSVERENIGING NOORD-LIMBURG

Recreatieve Schaatsvereniging Noord Limburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONFORM ARTIKEL 24 VAN DE STATUTEN RECREATIEVE SCHAATSVERENIGING NOORD-LIMBURG Recreatieve Schaatsvereniging Noord Limburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONFORM ARTIKEL 24 VAN DE STATUTEN RECREATIEVE SCHAATSVERENIGING NOORD-LIMBURG 1 e wijziging ALV 30 september 1998 2 e wijziging ALV

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Artikel 1: Definities In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven: NVG: de Nederlandse

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF NTP SURVIVALRUN LINGEZEGEN 14 APRIL 2019

INFORMATIEBRIEF NTP SURVIVALRUN LINGEZEGEN 14 APRIL 2019 INFORMATIEBRIEF NTP SURVIVALRUN LINGEZEGEN 14 APRIL 2019 Beste deelnemer, Welkom bij de 6 e editie van de NTP Survivalrun Lingezegen. Lees onderstaande informatie goed door: START- EN FINISH Het start-

Nadere informatie

Kledingbeleid en Teamsponsoring Avanti Wilskracht - Afdeling Voetbal

Kledingbeleid en Teamsponsoring Avanti Wilskracht - Afdeling Voetbal Kledingbeleid en Teamsponsoring Avanti Wilskracht - Afdeling Voetbal 1. Algemeen 2. Wedstrijdtenue Avanti Wilskracht 3. Tenues, trainingspakken, tassen en andere voetbal gerelateerde items 4. Hoe om te

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Survival Vereniging Bathmen. (SVB)

Huishoudelijk reglement van Survival Vereniging Bathmen. (SVB) Huishoudelijk reglement definitief. 03-11-2008. Huishoudelijk reglement van Survival Vereniging Bathmen. (SVB) Het doel van dit Huishoudelijk Reglement is duidelijk op schrift stellen wat de regels zijn

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Outdooraktiviteiten. GroeneHartslag

Algemene voorwaarden. Outdooraktiviteiten. GroeneHartslag Algemene voorwaarden Outdooraktiviteiten GroeneHartslag ALGEMENE VOORWAARDEN GroeneHartslag gevestigd te Reeuwijk, nader te noemen GroeneHartslag 1. Algemeen 1.1 Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

1.1 Onder Be Fit With wordt in deze voorwaarden verstaan: Be Fit With eenmanszaak. Statutair gevestigd en kantoorhoudende te Tilburg.

1.1 Onder Be Fit With wordt in deze voorwaarden verstaan: Be Fit With eenmanszaak. Statutair gevestigd en kantoorhoudende te Tilburg. Algemene Voorwaarden Personal Training Algemene Voorwaarden Be Fit With Personal Training Art. 1 Definities 1.1 Onder Be Fit With wordt in deze voorwaarden verstaan: Be Fit With eenmanszaak. Statutair

Nadere informatie

Algemene voorwaarden HWA Hoeksche Waard Adventure

Algemene voorwaarden HWA Hoeksche Waard Adventure Algemene voorwaarden HWA Hoeksche Waard Adventure ARTIKEL 1. DEFINITIES. 1.1. Definities van in de voorwaarden voorkomende termen: a) Buitensport of buitenactiviteiten: alle sportieve of recreatieve activiteiten

Nadere informatie

Artikel 1 Algemeen. 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op iedere overeenkomst, hierna te

Artikel 1 Algemeen. 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op iedere overeenkomst, hierna te ALGEMENE VOORWAARDEN EVITES BALLET & DANSSCHOOL Artikel 1 Algemeen 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op iedere overeenkomst, hierna te noemen: het lidmaatschap, tussen Evites, hierna te

Nadere informatie

Artikel 2 Het verenigingsjaar, en tevens boekjaar, loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het daaropvolgende jaar.

Artikel 2 Het verenigingsjaar, en tevens boekjaar, loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het daaropvolgende jaar. Huishoudelijk Reglement Volleybalvereniging Dosko/Acta ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Volleybal vereniging Dosko/Acta is de volleybal vereniging voor Franeker en omstreken en is opgericht in 2006. Dosko/Acta

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Grondslag Artikel 1 Respect voor alle leden vormt de grondslag van de vereniging. Naam en zetel Artikel 2 De vereniging draagt de naam V.C. t Aogje. Zij is gevestigd te Breda. Dagelijks

Nadere informatie

Trainen en competitie

Trainen en competitie Persoonlijke informatie Voornaam Achternaam Nationaliteit Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Email adres Telefoon Mobiel nummer Soort lidmaatschap Alleen trainen Trainen en competitie Evt. voorkeur

Nadere informatie

Locatie van vertrek Wanneer een training gepland is wordt vooraf aangekondigd waar het vertrek- en het eindpunt ligt alsmede de vertrektijd.

Locatie van vertrek Wanneer een training gepland is wordt vooraf aangekondigd waar het vertrek- en het eindpunt ligt alsmede de vertrektijd. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Mountainbike Vereniging Baarlo Versie 1.0 Met ingang van deze versie, 1.0, zijn alle voorgaande versie, 0.9 en lager, te komen vervallen. De ingang van deze versie is vastgesteld

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement BCO

Huishoudelijk Reglement BCO Badmintonclub Oosterhout Huishoudelijk Reglement versie november 2015 Blz. 1 Badmintonclub Oosterhout Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1 Doel en status... 3 1.2 Wijzigingen huishoudelijk reglement... 3

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden groothandel Passe- Partout

Algemene Leveringsvoorwaarden groothandel Passe- Partout Algemene Leveringsvoorwaarden groothandel Passe- Partout Artikel 1. Toepasselijkheid 1. Groothandel Passe-Partout staat ingeschreven bij de KvK te Roermond onder nummer 14126812 voortaan afgekort tot P-P.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Pintip Versie geldig vanaf: 4 december 2012. Artikel 1 Definities

Algemene voorwaarden Pintip Versie geldig vanaf: 4 december 2012. Artikel 1 Definities Algemene voorwaarden Pintip Versie geldig vanaf: 4 december 2012 Artikel 1 Definities 1.1 Pintip: de gebruiker van deze algemene voorwaarden, de vennootschap onder firma Pintip. Statutair gevestigd te

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement voor de Gymnastiekvereniging VGV

Huishoudelijk Reglement voor de Gymnastiekvereniging VGV Huishoudelijk Reglement voor de Gymnastiekvereniging VGV HUISHOUDELIJK REGLEMENT GYMNASTIEKVERENIGING VGV Augustus 2013 1 Inhoudsopgave Artikel 1 Doel... - 3 - Artikel 2 Verkrijging van het lidmaatschap...-

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Volleybalvereniging De Kater

Huishoudelijk Reglement Volleybalvereniging De Kater Huishoudelijk Reglement Volleybalvereniging De Kater per 1 augustus 2011 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Art. 1 Volleybalvereniging De Kater is een sectie van de omnivereniging De Kater. De sectie is opgericht

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Stichting Salvage

Algemene voorwaarden Stichting Salvage Algemene voorwaarden Stichting Salvage 30 augustus 2010 ALGEMENE VOORWAARDEN Stichting Salvage, Prins Willem Alexanderlaan 701, 7311 ST Apeldoorn Artikel 1 Toepasselijkheid 1.1 Deze voorwaarden zijn van

Nadere informatie

Vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering op 25 november 2013.

Vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering op 25 november 2013. Huishoudelijk reglement SHE Bedrocks Vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering op 25 november 2013. Artikel 1 Algemene bepalingen 1) De vereniging genaamd Soft en Honkbalvereniging Emmen, hierna te

Nadere informatie

m) Bedrag van de overeenkomst: de som van de prijs van het arrangement, de activiteiten of diensten die door de organisator geleverd worden.

m) Bedrag van de overeenkomst: de som van de prijs van het arrangement, de activiteiten of diensten die door de organisator geleverd worden. ARTIKEL 1 DEFINITIES 1.1 In deze voorwaarden wordt verstaan onder: a) Buitensport of buitenactiviteiten: alle sportieve of recreatieve activiteiten waarbij de deelnemer zich voornamelijk met spierkracht

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Kennis Up To Date voor Open cursussen

Algemene voorwaarden van Kennis Up To Date voor Open cursussen Algemene voorwaarden van Kennis Up To Date voor Open cursussen De onderneming A.G. Wennekes tevens handelend onder de naam Kennis Up To Date (hierna: Kennis Up To Date), ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Informatieboekje. voor. nieuwe leden. Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS

Informatieboekje. voor. nieuwe leden. Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS Informatieboekje voor nieuwe leden Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS (versie 1.2) Informatieboekje voor nieuwe leden JCLE JCLE stelt dit boekje met de uiterste zorg samen. Het kan echter voorkomen

Nadere informatie

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is.

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is. Huishoudelijk Reglement Judo Vereniging Gilze I. Algemene Bepalingen Artikel 1: Door toetreding tot de Judo Vereniging Gilze, hierna te noemen de vereniging, en het lid worden daarvan, onderwerpt ieder

Nadere informatie

Bij wedstrijden zullen de leden de officiële clubkleding dragen.

Bij wedstrijden zullen de leden de officiële clubkleding dragen. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 De Vereniging De vereniging heet voluit Hockey Club Helmond, voor het gemak zullen we het verder hebben over HC Helmond. Artikel 2 Tenue Bij wedstrijden zullen de leden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement ZBSD

Huishoudelijk Reglement ZBSD Huishoudelijk Reglement ZBSD Artikel 1: naam zetel duur -oprichting De vereniging heeft de naam Zeeuws- Brabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) en is gevestigd te Bergen op Zoom Zij is opgericht op

Nadere informatie

Bezorg- en administratiekosten Christian Chocolaterie Patisserie bezorgt in een beperkt gebied m.b.t. bestellingen. De bestelling wordt bezorgd op het

Bezorg- en administratiekosten Christian Chocolaterie Patisserie bezorgt in een beperkt gebied m.b.t. bestellingen. De bestelling wordt bezorgd op het Algemene Voorwaarden Toepasselijkheid De algemene verkoopvoorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen door, bestellingen bij, leveringen door en betalingen aan Christian Chocolaterie Patisserie.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VZW JOGGINGCLUB HERZELE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VZW JOGGINGCLUB HERZELE 04-04-2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT JOGGINGCLUB HERZELE 1/6 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VZW JOGGINGCLUB HERZELE 1. DOELSTELLING VAN EEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT: Dit huishoudelijk reglement is bedoeld om de

Nadere informatie

AANMELDING LIDMAATSCHAP

AANMELDING LIDMAATSCHAP Welkom bij VC Zwolle! Leuk dat je overweegt lid te worden van onze vereniging. Om lid te kunnen worden van VC Zwolle doorlopen we de volgende procedure: 1. Lees dit document goed door. De rechten en plichten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk Reglement Groningen Atletiek pagina 1 Artikel 1. Grondslag: De bepalingen in dit huishoudelijk reglement zijn van toepassing in samenhang met hetgeen is bepaald in

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Aanmelding en toelating Artikel 1 1. Nieuwe leden dienen zich aan te melden door middel van het aanmeldingsformulier. 2. Op het aanmeldingsformulier dienen

Nadere informatie

Transfer-reglement Laatste herziene versie goedgekeurd op ALV 15 Januari 2016

Transfer-reglement Laatste herziene versie goedgekeurd op ALV 15 Januari 2016 Transfer-reglement Laatste herziene versie goedgekeurd op ALV 15 Januari 2016 SURINAAMSE VOETBAL BOND Transferreglement van de Surinaamse Voetbal Bond (S.V.B.) 1. Definities Artikel 1. In dit reglement

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN D-TAC

ALGEMENE VOORWAARDEN D-TAC ALGEMENE VOORWAARDEN D-TAC Gevestigd: Postbus 23 2450 AA Leimuiden KVK nummer: 28099669 Algemeen Artikel 1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten en aanbiedingen van D-tac

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER EN MACHTIGING V.A.S. ARASHI 2015-2016 (1/2)

INSCHRIJVINGSFORMULIER EN MACHTIGING V.A.S. ARASHI 2015-2016 (1/2) INSCHRIJVINGSFORMULIER EN MACHTIGING V.A.S. ARASHI 2015-2016 (1/2) Lees de voorwaarden op de informatiebrief van dit formulier goed door! Er wordt via een e-mail bevestigd dat het formulier verwerkt is.

Nadere informatie

Beleidsplan Swift voor de periode 2013-2018

Beleidsplan Swift voor de periode 2013-2018 Beleidsplan Swift voor de periode 2013-2018 Missie De missie van Swift is: Het fietsen in de Leidse regio stimuleren en organiseren in de breedste zin van het woord en op alle niveau s. Van sportieve recreatie

Nadere informatie

Win win voor de leden, de ouders, sponsoren en de smhc.

Win win voor de leden, de ouders, sponsoren en de smhc. Ref.: Uitgebreide toelichting op het kleding beleid van SMHC 09022013 Beste SMHC lid, SMHC heeft met ingang van seizoen 2013 2014 een kledingbeleid. Het kleding beleid bestaat uit vier onderdelen. Win

Nadere informatie