Locatie van vertrek Wanneer een training gepland is wordt vooraf aangekondigd waar het vertrek- en het eindpunt ligt alsmede de vertrektijd.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Locatie van vertrek Wanneer een training gepland is wordt vooraf aangekondigd waar het vertrek- en het eindpunt ligt alsmede de vertrektijd."

Transcriptie

1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Mountainbike Vereniging Baarlo Versie 1.0 Met ingang van deze versie, 1.0, zijn alle voorgaande versie, 0.9 en lager, te komen vervallen. De ingang van deze versie is vastgesteld op 1 oktober Wie zijn we? Mountainbike Vereniging Baarlo, bestaande uit een aantal mountainbikers, heeft tot doel het beoefenen van de mountainbikesport op een gezonde en plezierige wijze. De kernwaarden van onze vereniging zijn: sportiviteit, veiligheid, vriendschappelijkheid, sociaal en maatschappelijk betrokken. Art. 1. Art. 2. Art. 3. Art. 4. Art. 5. Primair doel van Mountainbikevereniging Baarlo Het primaire doel dat Mountainbike Vereniging Baarlo voor ogen heeft, is het deelnemen aan nationale en internationale wedstrijden georganiseerd door derden (o.a. KNWU) gedurende het zomerseizoen. Dit seizoen begint in maart en duurt tot oktober. De overige maanden is het de vrijheid van de deelnemers om aan winterwedstrijden al dan niet in competitieverband deel te nemen. Huishoudelijk reglement en statuten Ieder lid wordt geacht de statuten en het huishoudelijk reglement te kennen en dient in overeenstemming met deze reglementen te handelen. Veiligheidsregels (openbare weg) Het dragen van de clubhelm en de clubkleding is te allen tijde verplicht. Tijdens de ritten worden de verkeersregels volgens de Wegenverkeerswet 1994 nageleefd. Respecteer de natuur, afval wordt gedeponeerd in de daarvoor bestemde afvalbakken. Zorg dat de weg altijd toegankelijk en veilig blijft voor andere weggebruikers. Bij pech of een sanitaire stop, achterblijvers en dergelijke wordt er gewacht totdat de groep weer herenigd, compleet, is. Waarschuw elkaar voor obstakels, slecht wegdek, kruispunten en andere weggebruikers. In alle overige situaties waarin de statuten/huishoudelijk reglement niet voorzien, neemt het Bestuur besluiten. Locatie van vertrek Wanneer een training gepland is wordt vooraf aangekondigd waar het vertrek- en het eindpunt ligt alsmede de vertrektijd. Indeling seizoen Iedere jaar wordt opgedeeld in twee seizoenen te weten een zomer en een winterseizoen Het zomerseizoen start op 1 maart en loopt tot 1 oktober. Het winterseizoen start op 1 oktober en loopt tot 1 maart.

2 Art. 6. Art. 7. Art. 8. Art. 9. Art. 10. Art. 11. Foto s Foto s genomen tijdens activiteiten van MTB Baarlo worden alleen verspreid middels de eigen website, Het bestuur houdt echter het recht om foto s ook op andere wijze te verspreiden ten behoeve van promotie, bekendmaking en dergelijken. Dit geldt niet wanneer MTB Baarlo figureert als een steunende kracht bij een activiteit van derde, denk hierbij aan een workshop en dergelijken. Aanschaf van materiële middelen t.b.v. mountainbikefietsen Een beperkte voorraad aan (nood)materieel is aanwezig in de verenigingsbus. Deze materialen kunnen gebruikt worden in geval van nood, het niet kunnen rijden van een wedstrijd of dergelijken. Na verloop van het nood, dient het materieel ingeleverd of betaald te worden. Bij schade, vernieling of defecten aan het gebruikte materieel wordt dit bij de gebruiker in rekening gebracht. Dit dient binnen 14 dagen betaald te worden. Bij aanvang van het seizoen zullen alle leden op de hoogte gesteld worden van de geldende tarieven, materieel mag niet aan derden verstrekt worden. Verenigingsbus Bij verschillende wedstrijden zal een bus worden ingezet. Deze bus zal bestuurd worden door een bestuurslid of een daarvoor bevoegd persoon. Echter dienen alle leden zelf te zorgen voor een goed onderhouden materiaal. Ook een eventuele versnapering en drinken behoort het lid zelf te verzorgen. Attentie Wanneer een fietsend lid een feestelijke gebeurtenis ondergaat, heeft ondergaan, kan het bestuur besluiten een toepasselijke attentie uit naam van de vereniging aan het desbetreffende lid uit te reiken. Verzekering Tijdens sportbeoefening en georganiseerde fietswedstrijden zijn alle MTB leden verzekerd via het basislidmaatschap van de KNWU. Daarbuiten dienen leden zichzelf te verzekeren. Iedereen doet op eigen risico mee aan activiteiten van MTB Baarlo. MTB Baarlo is derhalve niet aansprakelijk voor tijdens een MTB Baarlo activiteit ontstane letselschade, schade door diefstal en/of vermissing van goederen, andere schade toegebracht aan persoonlijke eigendommen van het lid dan wel enige andere vorm van schade, hoe dan ook genaamd. Aspirant leden Het bestuur bepaalt of een aspirant lid kan worden toegelaten tot de vereniging. Aspirant leden, of hun ouders, die enige vorm van belangenverstrengeling met sponsoren of anderszins aanleiding geven om niet toe gelaten te worden tot de vereniging zullen worden geweigerd.

3 Art. 12. Art. 13. Art. 14. Art. 15. Clubkleding Mountainbike Vereniging Baarlo beschikt over uniforme kleding. De kleding dient door het lid in het eerste jaar lidmaatschap tegen een vooraf vastgesteld tarief aangeschaft worden. Daarnaast dient het lid, wanneer er een nieuw verenigingstenue gepresenteerd wordt, dit ook aan te schaffen. De leden worden geacht netjes met hun kledingstukken om te gaan. Bij beschadiging van een wielerkledingstuk wordt deze hersteld of nieuwe kleding verstrekt tegen inlevering van kapotte kleding en eventuele vergoeding van de kosten. De helm blijft eigendom van de vereniging en dient bij einde lidmaatschap te worden ingeleverd. Contributie Het lidmaatschap wordt verkregen door betaling van het contributiegeld aan de vereniging na goedkeuring door het bestuur, zie aspirant leden Er vindt geen restitutie van het contributiegeld plaats, tenzij het bestuur een goede reden heeft anders te beslissen Alle leden betalen per jaar de vastgestelde contributie aan de vereniging. Contributiegelden zijn categorieafhankelijk, als uitgangspunt wordt hier aangehouden per 1 januari: Jeugd 1 t/m 7: 75,00 Vanaf nieuwelingen: 110,00 Bij tussentijdse aanmelding kan het bestuur besluiten een ander tarief qua contributie te hanteren voor het lopende jaar. Commissies Het bestuur is bevoegd onder haar verantwoordelijkheid bepaalde onderdelen van haar taak uit te laten voeren door commissies, die door het bestuur worden benoemd. Een commissaris is de vertegenwoordiger van zijn/ haar commissie. Enkel leden, of hun wettelijke vertegenwoordiger, kunnen zich aanmelden voor een commissie. Uit deze aanmeldingen worden de commissieleden geselecteerd en benoemd door het bestuur. Het commissielidmaatschap wordt aangegaan voor bepaalde tijd, welke vooraf door het bestuur bepaald wordt. Het commissielidmaatschap eindigt per voorafgaand bepaalde termijn, door opzegging door het lid of door ontzetting van het bestuur. Bij ontzetting uit een commissie wordt dit schriftelijk, met reden omkleed, aan de betreffende persoon medegedeeld. Men kan als lid van MTB Baarlo zitting hebben in meerdere commissies Commissieleden kunnen vrijgesteld worden van de verplichting tot het betalen van entree- of deelnamegeld enkel indien zij bij een activiteit een uitvoerende en/of organisatorische taak hebben. Dit wordt voorafgaande, per activiteit door het bestuur bepaald. Fietsende leden Fietsende leden kennen een inspanningsverplichting, dit betekend dat een lid geacht wordt om fit en vitaal aan de start van de wedstrijd te verschijnen. Wanneer hieraan niet voldaan kan worden behoud het bestuur zich het recht tot fietsen in kenmerkende kleding van MTB Baarlo te ontzeggen.

4 Art. 16. Lid 8. Lid 9. Lid 10. Lid 11. Bestuursleden Het bestuur van MTB Baarlo bestaat uit een oneven aantal leden maar tenminste uit drie personen. Bij tussentijdse vacature(s) kan het bestuur tot aan de volgende ledenvergadering interim bestuursleden aanstellen. Bestuursleden van MTB Baarlo mogen geen zitting hebben in het bestuur of lid zijn van een andere vereniging waardoor een mogelijke vorm van belangenverstrengeling met sponsoren of anderszins ontstaat. Het bestuur wordt gekozen middels een algemene leden vergadering en wordt aangedragen voor een bepaalde tijd. Uit de bestuursleden, met uitzondering van de voorzitter, wordt een vicevoorzitter gekozen. Deze stemming geschiedt door het bestuur bij aanwezigheid van het voltallige bestuur, waarbij de meerderheid van de stemmen noodzakelijk is om dit besluit te bekrachtigen. Indien de meerderheid niet wordt verkregen vindt herstemming plaats. MTB Baarlo kent de volgende functies: Voorzitter Secretaris Penningmeester Bestuurslid Bestuurslid Het zeggenschap van de bankrekening(en) van MTB Baarlo staat onder beheer van de penningmeester. De penningmeester is gemachtigd liquide middelen van de rekening te betrekken Indien de penningmeester in gebreke blijft, kan in een bestuursvergadering met de meerderheid van het bestuur een stemming aangevraagd worden om zeggenschap over de bankrekening(en) op te eisen. Zodra dit besluit van kracht gaat zal de penningmeester per direct ontheven worden uit zijn functie Tijdens het uitoefenen van bestuurstaken dienen bestuursleden zich ten volste bewust te zijn van hun verantwoordelijkheden en aldus het gebruik van alcoholische dranken en andere verdovende middelen uit te sluiten. Een bestuurslid is verplicht om informatie die tijdens bestuursvergaderingen, besprekingen en informele gesprekken besproken wordt geheim te houden indien deze informatie van belang is voor het structureel functioneren van de vereniging. Bestuursleden kunnen vrijgesteld worden van de verplichting tot het betalen van entree- of deelnamegeld enkel indien zij bij een activiteit een uitvoerende en/of organiserende taak hebben. Overige Daar waar in het huishoudelijk reglement gesproken wordt over hij wordt ook zij bedoeld en andersom Het huishoudelijk regelement is een aanvulling op de statuten. Wanneer het huishoudelijk reglement en de statuten elkaar tegen spreken, gaan de statuten voor.

5 Het huishoudelijk reglement wordt aangevuld met richtlijnen en procedures. Aan deze richtlijnen en procedures dient men zich te houden deze richtlijnen en procedures worden opgesteld door het bestuur.

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

Algemeen reglement. Paarden sportvereniging de Burcht

Algemeen reglement. Paarden sportvereniging de Burcht Algemeen reglement Paarden sportvereniging de Burcht Versie 3, Januari 2018 Inhoudsopgave Artikel 1. Algemene bepalingen... 3 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap... 3 Artikel 3. Categorieën

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig

Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig Artikel 1 Naam en Zetel 1. De afdeling draagt de naam: Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75

Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75 Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 De vereniging is opgericht op., 1975. Zij stelt zich ten doel het beoefenen van de handbalsport te bevorderen. Artikel 2

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst Algemeen Art. 1 Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de hier in opgenomen bepalingen, evenals de verdere inrichting en alle

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE Inhoudsopgave Artikel 1 - Algemene bepalingen... 2 Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap... 2 Artikel 3 - Categorieën van leden... 2 Artikel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT V.V. ikwilvanmijnautoaf.nl/devoko

HUISHOUDELIJK REGLEMENT V.V. ikwilvanmijnautoaf.nl/devoko HUISHOUDELIJK REGLEMENT V.V. ikwilvanmijnautoaf.nl/devoko Versie: 28-01-2016 Uit de statuten: Artikel 10: 3. Bij huishoudelijk reglement kunnen nadere regelen aangaande de vergaderingen van- en de besluitvorming

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Vereniging van Amateurtuinders Ons Belang te Nieuwegein vastgesteld op de algemene ledenvergadering d.d.

Huishoudelijk reglement van Vereniging van Amateurtuinders Ons Belang te Nieuwegein vastgesteld op de algemene ledenvergadering d.d. Huishoudelijk reglement van Vereniging van Amateurtuinders Ons Belang te Nieuwegein vastgesteld op de algemene ledenvergadering d.d. 16 februari 2012 Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement verstaat onder

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Artikel 1 Algemene bepalingen. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap

Inhoudsopgave. Artikel 1 Algemene bepalingen. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap Huishoudelijk Reglement van Ruitersportvereniging Reigersburgh Inhoudsopgave Artikel 1 Algemene bepalingen... 1 Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap... 1 Artikel 3 Categorieën van leden...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Paardensport vereniging Van t Knoal

Huishoudelijk reglement. Paardensport vereniging Van t Knoal Huishoudelijk reglement. Paardensport vereniging Van t Knoal Algemeen reglement. Inhoudsopgave Artikel 1: Algemene bepalingen blz. 3 Artikel 2: Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap blz. 3 Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Beachsportvereniging Aiolos

Huishoudelijk reglement Beachsportvereniging Aiolos Huishoudelijk reglement Beachsportvereniging Aiolos Algemeen Artikel 1. De Beachsportvereniging Aiolos, hierna te noemen de vereniging is opgericht op 16 april 2010. De bepalingen in dit reglement zijn

Nadere informatie

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is.

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is. Huishoudelijk Reglement Judo Vereniging Gilze I. Algemene Bepalingen Artikel 1: Door toetreding tot de Judo Vereniging Gilze, hierna te noemen de vereniging, en het lid worden daarvan, onderwerpt ieder

Nadere informatie

B.C.Goirle. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Bestuur 2. Artikel 2. Jeugd 4. Artikel 3. Bondscompetitie 4. Artikel 4.

B.C.Goirle. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Bestuur 2. Artikel 2. Jeugd 4. Artikel 3. Bondscompetitie 4. Artikel 4. B.C.Goirle Huishoudelijk Reglement Artikel 1. Bestuur 2 Artikel 2. Jeugd 4 Artikel 3. Bondscompetitie 4 Artikel 4. Recreatie 4 Artikel 5. Kascontrole 5 Artikel 6. Toelating nieuwe leden 5 Artikel 7. Discipline

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub Het Anker te Born Julianalaan 25. 6124 AG Papenhoven, tel. 046-4856571 Email 7540@badminton.nl Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born Hoofdstuk 1: Lidmaatschap van de vereniging. Toelatingsbeleid

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen

Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen Inhoud: Artikel 1 Leden 2 Artikel 2 Geldmiddelen 2 Artikel 3 Bestuur 2 Artikel 4 Voorzitter 2 Artikel 5 Secretaris 2 Artikel 6 Penningmeester 3 Artikel 7

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel Algemeen De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd twee en dertig en is aangegaan voor onbepaalde tijd. De vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen.

Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen. Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen. Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen.... 2 1. art. 1.... 2 1. art. 2.... 2 1. art. 3.... 2 Hoofdstuk 2. Van de leden... 2 2. art. 1.... 2 Hoofdstuk

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Survivalrunners D RAN! Neede

Huishoudelijk Reglement Survivalrunners D RAN! Neede 1 Huishoudelijk Reglement Survivalrunners D RAN! Neede Het doel van dit Huishoudelijk Reglement is duidelijk op schrift stellen wat de regels zijn binnen Survivalrunners D RAN! Neede, inzake betalingen,

Nadere informatie

Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december van het lopende kalenderjaar.

Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december van het lopende kalenderjaar. Huishoudelijk Reglement MATRIMONIUM Algemeen Artikel 1. Te Amsterdam bestaat een vereniging van trouwambtenaren genaamd Matrimonium. Zij is opgericht op 20 oktober 2010. De bepalingen in dit reglement

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel van het reglement De vereniging regelt in dit huishoudelijk reglement de zaken, welke in de statuten niet zijn geregeld en de zaken, waarvan in de statuten wordt verwezen naar een huishoudelijk

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN Huishoudelijk reglement SV Terwolde dd 12-09-1996 Hoofdstuk I ALGEMEEN (art. 1 tot en met 4) Hoofdstuk II DE LEDEN (art. 5 tot en met 15) Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE A VERKIEZING, ZITTING

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement ZBSD

Huishoudelijk Reglement ZBSD Huishoudelijk Reglement ZBSD Artikel 1: naam zetel duur -oprichting De vereniging heeft de naam Zeeuws- Brabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) en is gevestigd te Bergen op Zoom Zij is opgericht op

Nadere informatie

De leden zijn verplicht adresveranderingen ten spoedigste aan de secretaris op te geven.

De leden zijn verplicht adresveranderingen ten spoedigste aan de secretaris op te geven. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1: De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT POLOCROSSE VERENIGING NEDERLAND U.A.

ALGEMEEN REGLEMENT POLOCROSSE VERENIGING NEDERLAND U.A. ALGEMEEN REGLEMENT POLOCROSSE VERENIGING NEDERLAND U.A. Inhoudsopgave Artikel 1: Algemene bepalingen Artikel 2: Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap Artikel 3: Categorieën van leden Artikel 4:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE HANDBOOGSCHIETVERENIGING DE ALPENJAGERS. Opgericht 16 juli 1933.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE HANDBOOGSCHIETVERENIGING DE ALPENJAGERS. Opgericht 16 juli 1933. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE HANDBOOGSCHIETVERENIGING DE ALPENJAGERS. Opgericht 16 juli 1933. art.1. Op 16 juli 1933 is opgericht een vereniging, die de naam Alpenjagers draagt. Ze is gevestigd te Sittard

Nadere informatie

Artikel 4: LEDEN-BIJZONDERE LEDEN

Artikel 4: LEDEN-BIJZONDERE LEDEN DUIKVERENIGING DELPHINUS HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1: ALGEMEEN 1. Dit huishoudelijk reglement is een aanvulling op de statuten van Duikvereniging Delphinus gevestigd te Eindhoven. 2. Volgens artikel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto 1. Algemeen 1.1 Dit reglement is vastgesteld tot regeling van al die zaken, waarin de statuten niet voorzien, waarvan regeling door de statuten wordt geëist

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement NVFB

Huishoudelijk reglement NVFB Huishoudelijk reglement NVFB Doc.nr. 458529 versie 18-05-2010 1 Doc.nr. 458529 versie 18-05-2010 2 Artikel 1 Algemene bepaling Dit reglement is opgesteld conform het bepaalde in artikel 28 van de statuten

Nadere informatie

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA Inhoudsopgave Artikel 1 Grondslag huishoudelijk reglement... 2 Artikel 1.1 Verkrijgen statuten en huishoudelijk reglement... 2 Artikel 2 Het Lidmaatschap... 2 Artikel 2.1 Aanmelden voor het lidmaatschap...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewoon lidmaatschap (artikel 4 van de statuten) Artikel 1 1. Degene die lid van de Nederlandse Vereniging van Directiesecretaressen wil worden, dient een schriftelijk verzoek dienaangaande

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Van de Harener Sportvereniging Basketball.

Huishoudelijk reglement Van de Harener Sportvereniging Basketball. Huishoudelijk reglement Van de Harener Sportvereniging Basketball. 1. Toelating/Lidmaatschap 1.1 Het lidmaatschap wordt aangegaan door het inleveren van een ondertekend aanmeldingsformulier. Bij minderjarigen

Nadere informatie

Wandelsportvereniging Wipstrikkwartier

Wandelsportvereniging Wipstrikkwartier Wandelsportvereniging Wipstrikkwartier Huishoudelijk Reglement Concept 2 maart 2013 1e uitgave - 11-03-1987 2e uitgave - 02-03-2007 (1e wijziging) 3e uitgave - 05-03-2011 (2e wijziging) 4e uitgave - 02-03-2013

Nadere informatie

Recreatieve Schaatsvereniging Noord Limburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONFORM ARTIKEL 24 VAN DE STATUTEN RECREATIEVE SCHAATSVERENIGING NOORD-LIMBURG

Recreatieve Schaatsvereniging Noord Limburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONFORM ARTIKEL 24 VAN DE STATUTEN RECREATIEVE SCHAATSVERENIGING NOORD-LIMBURG Recreatieve Schaatsvereniging Noord Limburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONFORM ARTIKEL 24 VAN DE STATUTEN RECREATIEVE SCHAATSVERENIGING NOORD-LIMBURG 1 e wijziging ALV 30 september 1998 2 e wijziging ALV

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Bladnr. 1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Bladnr. 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Bladnr. 1 ARTIKEL 1. Algemene Bepaling. Dit is een reglement als genoemd in artikel 18 lid 1 van de bij notariële akte van 30 maart 1999 vastgestelde Statuten van de Amateur Fotografen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Laatste wijziging: 7 november 2007 LIDMAATSCHAP HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HENGELSPORTVERENIGING DE VRIENDENKRING Artikel 1. De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging

Nadere informatie

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T VAN DE TENNISVERENIGING JVV GEVESTIGD TE HAARLEM OPGERICHT 10 MEI 1990 Herzien 16 maart 2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING JVV GEVESTIGD TE HAARLEM

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de KBO afdeling Bergen op Zoom, tevens genaamd BAS, Bergse Actieve Senioren. Artikel 1: Begrippen Dit huishoudelijke reglement verstaat onder: 1.1 Statuten: de op 25 oktober

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1 De aanmelding voor het lidmaatschap van de vereniging moet geschieden, met vermelding van naam, voornamen, geboortedatum en volledig adres bij de secretaris

Nadere informatie

Schiedamse TennisClub Spieringshoek Huishoudelijk Reglement

Schiedamse TennisClub Spieringshoek Huishoudelijk Reglement opgericht 20 september 1968 goedgekeurd bij Koninklijk Besluit d.d. 17 juni 1975 nr. 109 Leden Artikel 1 Het maximum aantal leden, voor het zomer- en winterseizoen, wordt jaarlijks vastgesteld door de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING NIENOORD. Inhoudsopgave. Artikel 1 : Algemene bepalingen

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING NIENOORD. Inhoudsopgave. Artikel 1 : Algemene bepalingen HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING NIENOORD Inhoudsopgave Artikel 1 : Algemene bepalingen Artikel 2 : Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap Artikel 3 : Categorieën van leden Artikel 4 : Categorieën

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2010

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2010 REGLEMENT Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement is opgesteld op grond van het artikel 18 van de statuten van de Personeelsvereniging EPZ (verder de vereniging genoemd) bepaalde. Artikel 2. Alle leden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGELEMENT

HUISHOUDELIJK REGELEMENT HUISHOUDELIJK REGELEMENT E.H.B.O. vereniging Cuijk Cuijk, 7 juli 2003. Pagina 1 Doel en middelen: ARTIKEL 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub VAN DE LEDEN Artikel 1 - De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te geschieden aan het secretariaat van de vereniging. - Toetreding

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

Een kandidaat-lid betaalt een eenmalig entreegeld, welk bedrag bij het betalen van de eerste huur dient te worden betaald.

Een kandidaat-lid betaalt een eenmalig entreegeld, welk bedrag bij het betalen van de eerste huur dient te worden betaald. VOLKSTUINVERENIGING Gemeente BRUMMEN. HUISHOUDELIJK REGLEMENT. ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1. Dit Huishoudelijk reglement is samengesteld overeenkomstig het bepaalde in de statuten van 9 mei 1990. De

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewoon lidmaatschap (artikel 4 van de statuten) Artikel 1 1. Degene die lid van de wil worden, moet minimaal over MBO 4(+) denk- en werkniveau beschikken. Het lidmaatschap wordt

Nadere informatie

BASKETBALVERENIGING DE SNIPERS. Huishoudelijk Reglement

BASKETBALVERENIGING DE SNIPERS. Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Pagina 1 van 7 Versie: 14-12-2014 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 Algemeen... 3 2 Lidmaatschap... 3 3 Contributie... 4 4 Het Bestuur... 5 5 Ledenvergaderingen... 5 6 Stemmen... 6 7 Boetes

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

Naam en zetel. De vereniging draagt de naam SPOORWEG SPORTVERENIGING VENLO, afgekort S.S.V. Zij is gevestigd te Venlo. Duur.

Naam en zetel. De vereniging draagt de naam SPOORWEG SPORTVERENIGING VENLO, afgekort S.S.V. Zij is gevestigd te Venlo. Duur. Statuten Spoorweg Sportvereniging Venlo (Notarieel bekrachtigd op 9 juni 1999) (artikel 01 t/m 19) 1 e wijziging art. 11 met ingang van 25 maart 2011. 2 e wijziging art. 5+6+7 met ingang van 30 maart 2012.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Almense Tennis Club

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Almense Tennis Club HUISHOUDELIJK REGLEMENT Almense Tennis Club ALGEMEEN 3 HET BESTUUR 3 CONTRIBUTIE 4 INTRODUCTIE 4 VERGADERINGEN 5 KASCOMMISSIE 5 ALGEMENE BEPALINGEN VAN ORDE 5 HET AFHANGSYSTEEM 6 WIJZIGING VAN HET HUISHOUDELlJK

Nadere informatie

Het functioneren van het bestuur

Het functioneren van het bestuur HUISHOUDELIJK REGLEMENT t STIK HEDEL Ten geleide Het huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van de statuten. Dit huishoudelijk reglement is laatstelijk gewijzigd en vastgesteld in de ledenvergadering

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT Lidmaatschap Art.1 Art. 2 De namen der leden, jeugdleden en donateurs worden door publikatie in het orgaan van de vereniging bekend gemaakt. Een lid, jeugdlid, of donateur wordt als zodanig toegelaten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BHV PUSH ( februari 2011 )

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BHV PUSH ( februari 2011 ) HUISHOUDELIJK REGLEMENT BHV PUSH ( februari 2011 ) Artikel 1 Leden en begunstigers De leden zijn als volgt onderverdeeld: 1. Senioren: spelende en/of trainende en niet-spelende senioren zijn zij, die per

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Volleybalvereniging De Kater

Huishoudelijk Reglement Volleybalvereniging De Kater Huishoudelijk Reglement Volleybalvereniging De Kater per 1 augustus 2011 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Art. 1 Volleybalvereniging De Kater is een sectie van de omnivereniging De Kater. De sectie is opgericht

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT, zoals vastgesteld in de Algemene Vergadering van 26 maart 1996 Artikel 1: Aspirant-leden en leerlingen 1. Onder leden wordt in dit Huishoudelijk Reglement tevens verstaan aspirant-leden.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT per 21-03-2013. Van de Vereniging van Volkstuinders Diverdoatsie, gevestigd te Groningen.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT per 21-03-2013. Van de Vereniging van Volkstuinders Diverdoatsie, gevestigd te Groningen. HUISHOUDELIJK REGLEMENT per 21-03-2013 Van de Vereniging van Volkstuinders Diverdoatsie, gevestigd te Groningen. LIDMAATSCHAP van de vereniging: Artikel 1. De vereniging bestaat uit leden die huurder zijn

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Golfclub Houtrak d.d

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Golfclub Houtrak d.d HUISHOUDELIJK REGLEMENT Golfclub Houtrak d.d. 09-11-2006 Artikel 1 Kleuren en embleem van de vereniging 1. De kleuren van de vereniging zijn blauw-geel. 2. Het embleem van de vereniging is een gestileerde

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van ATV Ons Belang Nieuwegein (vastgesteld op de algemene ledenvergadering d.d. 16 februari 2012)

Huishoudelijk reglement van ATV Ons Belang Nieuwegein (vastgesteld op de algemene ledenvergadering d.d. 16 februari 2012) Huishoudelijk reglement van ATV Ons Belang Nieuwegein (vastgesteld op de algemene ledenvergadering d.d. 16 februari 2012) Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement verstaat onder: Vereniging: de Vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Regelement

Huishoudelijk Regelement Huishoudelijk Regelement 1 Artikel 1. Lidmaatschap 1. Algemeen 1. Door zijn toetreden tot All Terrain onderwerpt ieder lid zich aan de statuten en het huishoudelijk reglement en alle andere bepalingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOLLEYBALVERENIGING ORION

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOLLEYBALVERENIGING ORION HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOLLEYBALVERENIGING ORION Artikel 1 De volleybalvereniging heet ORION. Artikel 2 Lidmaatschap De vereniging kent de volgende leden: 2a. Spelende leden: Senioren Recreanten

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Filmclub IJsselstreek-Draaiboek 2018

Huishoudelijk Reglement Filmclub IJsselstreek-Draaiboek 2018 Artikel 1 Huishoudelijk Reglement Filmclub IJsselstreek-Draaiboek 2018 Lidmaatschap Leden van de vereniging moeten een videocamera in hun bezit hebben, dan wel hierover kunnen beschikken. Zij moeten daarnaast

Nadere informatie

Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel.

Artikel 1: de vereniging draagt de naam Bridge Veghel '77 en is gevestigd te Veghel. STATUTEN VAN "BRIDGE VEGHEL '77". OPRICHTING. Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel. Artikel 2: de vereniging is opgericht op 26 mei 1977. Artikel 3: zij

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vereniging

Huishoudelijk reglement vereniging Huishoudelijk reglement vereniging EHBO vereniging Sint Christophorus Heemskerk Naam en plaats De vereniging draagt de naam: E.H.B.O. vereniging Sint Christophorus, opgericht 18 februari 1954 te Heemskerk

Nadere informatie

/RC 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT

/RC 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Netwerk Notarissen 2005.005150.01/RC 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baan-, parken

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement HUISHOUDELIJK REGLEMENT Algemene bepalingen Artikel 1 De vereniging wordt geregeerd door de bepalingen van haar statuten en dit reglement. Artikel 2 De kleuren van het Nijmeegs

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Zeilvereniging Oldambtmeer

Huishoudelijk Reglement Zeilvereniging Oldambtmeer Huishoudelijk Reglement Zeilvereniging Oldambtmeer Algemeen Het huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van de statuten, als geformuleerd in artikel 23 hiervan. Dit reglement is laatstelijk vastgesteld

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN ART.1 AANNAME NIEUWE LEDEN Zij, die werkend lid wensen te worden van de vereniging, geven van hun verlangen kennis aan het bestuur. Het besluit tot aanneming

Nadere informatie

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK 1. DE VERENIGING Art. 1.1 Art. 1.2 Art. 1.3 Art. 1.4 Art. 1.5 Art. 1.6 De vereniging draagt de naam Volleybal Vereniging Almere Buiten

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement BCO

Huishoudelijk Reglement BCO Badmintonclub Oosterhout Huishoudelijk Reglement versie november 2015 Blz. 1 Badmintonclub Oosterhout Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1 Doel en status... 3 1.2 Wijzigingen huishoudelijk reglement... 3

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Recreatie Lopers Veenendaal (RLV) Huishoudelijk reglement In h o u d 1. Doelstelling RLV 3 2. Het dagelijks bestuur 3 Be s t u u r s p e r i o d e 3 algemene Ledenvergadering 3 Ka sco m m issi e 3 3. Li

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van GAANDEWEG,

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van GAANDEWEG, HUISHOUDELIJK REGLEMENT van GAANDEWEG, Vereniging van geestelijk begeleiders in België en Nederland BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 : Doel Op grond van artikel 2 van de statuten is het doel van de vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Beach Sport Groningen

Huishoudelijk Reglement Beach Sport Groningen Huishoudelijk Reglement Beach Sport Groningen Opmaak: 14 april 2009 Vastgesteld per ALV besluit op: 19-04-2009 Algemeen Artikel 1. Te Groningen bestaat een vereniging genaamd Beachsport Groningen. Zij

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de vereniging Harmonie St. Caecilia te Best zoals vastgesteld in de Algemene Vergadering van 26 maart 1996.

Huishoudelijk Reglement van de vereniging Harmonie St. Caecilia te Best zoals vastgesteld in de Algemene Vergadering van 26 maart 1996. Huishoudelijk Reglement van de vereniging Harmonie St. Caecilia te Best zoals vastgesteld in de Algemene Vergadering van 26 maart 1996. Art. 1 HHR: Aspirant leden en leerlingen 1.1 Onder leden wordt in

Nadere informatie

LAWN TENNISCLUB B.R.Z. BEEK

LAWN TENNISCLUB B.R.Z. BEEK Huishoudelijk reglement van de tennisvereniging Beeker Racket Zwaaiers zoals vastgesteld op de algemene ledenvergadering op 18 januari 1981 en ten laatste gewijzigd op de algemene ledenvergadering 25 januari

Nadere informatie

Artikel 1 Naam en zetel De vereniging draagt de naam Hellevoets Effect en is gevestigd te Hellevoetsluis.

Artikel 1 Naam en zetel De vereniging draagt de naam Hellevoets Effect en is gevestigd te Hellevoetsluis. 1. STATUTEN. Tafeltennisvereniging Hellevoets Effect is opgericht op 20 augustus 1976 en ingeschreven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder nummer 40385017 Artikel 1 Naam

Nadere informatie

Ten aanzien van dit reglement gelden de definities, zoals omschreven in die statuten.

Ten aanzien van dit reglement gelden de definities, zoals omschreven in die statuten. HUISHOUDELIJK REGLEMENT T.C. ETTEN. Artikel 1: Algemeen Dit huishoudelijk reglement beoogt een nadere uitwerking te zijn van het bepaalde in de statuten, zoals die zijn vastgesteld door de algemene vergadering

Nadere informatie

REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING

REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING Artikel 1. Het verkrijgen van het lidmaatschap 1. Het lidmaatschap kan uitsluitend worden verkregen door invulling en ondertekening van een daartoe bestemd

Nadere informatie

Vereniging voor senioren

Vereniging voor senioren Vereniging voor senioren HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDVERENIGING Werkgebied Artikel 1 1. Het gebied waarbinnen de vereniging haar activiteiten uitoefent betreft hoofdzakelijk de regio Oost en Midden Brabant,

Nadere informatie

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement Bangkok, 16 maart 2015 (Voorstel) Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Doelstellingen 1. Het versterken van de relaties

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT REGLEMENT Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement is opgesteld op grond van het artikel 18 van de statuten van de Personeelsvereniging EPZ (verder de vereniging genoemd) bepaalde. Artikel 2. Alle leden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Pegasus Ter Apel

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Pegasus Ter Apel HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Pegasus Ter Apel Art. 1 Geen der artikelen van dit reglement mag in strijd zijn met de statuten. Toelating als lid. Art. 2 Nadat een lid zich bij de vereniging

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

IJ.V. Amstel Tijgers anno Huishoudelijk Reglement

IJ.V. Amstel Tijgers anno Huishoudelijk Reglement IJ.V. Amstel Tijgers anno 1963 Huishoudelijk Reglement (Versie 2011) Artikel 1 In dit reglement Het bestuur: De bond: Leden: Statuten: wordt verstaan onder: Het bestuur van de vereniging Amstel Tijgers

Nadere informatie

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen.

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen. STATUTEN BUDO VERENIGING ASAHI NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam en is gevestigd te Assen. DUUR Artikel 2 De vereniging is opgericht op negen september negentienhonderd tweeënzestig

Nadere informatie

Inhoud. Versie september

Inhoud. Versie september Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Lidmaatschap... 3 3. Contributie... 5 4. Het bestuur... 5 5. Ledenvergaderingen... 6 6. Stemmen... 6 7. Boetes en straffen... 7 8. Aansprakelijkheid en verzekering... 8 9. Overige...

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT 28-03-2009 Leden Artikel 1 1. Leden van de vereniging zijn personen van 18 jaar of ouder die zich schriftelijk hebben aangemeld overeenkomstig artikel 2 van de statuten. 2. Personen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012 Aanvragen/toekennen lidmaatschap Artikel 1 verzoek tot lidmaatschap Een verzoek om lidmaatschap van de vereniging wordt ingediend bij het secretariaat van de

Nadere informatie

Volkstuinvereniging De Geschikte Peer HUISHOUDELIJK REGELEMENT

Volkstuinvereniging De Geschikte Peer HUISHOUDELIJK REGELEMENT HUISHOUDELIJK REGELEMENT Huishoudelijk reglement ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5. Iedere huurder van een volkstuin dient lid te zijn van de volkstuinvereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Tennisclub Ommen. November 2008

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Tennisclub Ommen. November 2008 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Tennisclub Ommen November 2008 Art 2 aangepast in maart 2019 Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011. Inhoudsopgave:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011. Inhoudsopgave: HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011 Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen 2. Beëindiging lidmaatschap 3. Algemene Leden Vergadering 4. Bestuur 5. Commissies 6. Handboek voor de Counsellor

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Versie 2.0 augustus 2009 Huishoudelijk Reglement Schaakclub "De Uil" Pagina 2 van 6 Algemeen. Artikel 1. In het huishoudelijk reglement van de vereniging worden al die aangelegenheden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie