On line handleiding. Adobe Acrobat Reader cd-rom

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "On line handleiding. Adobe Acrobat Reader cd-rom"

Transcriptie

1 Adobe Acrobat Reader cd-rom On line handleiding Over Acrobat Reader Over de Acrobat Reader cd-rom Een cd-rom maken voor het verspreiden van PDFdocumenten

2 Over Acrobat Reader Met Acrobat Reader kunnen gebruikers documenten in Portable Document Format (PDF) weergeven, doorbladeren en afdrukken. Als u de insteekmodule Acrobat Search in combinatie met Reader gebruikt, kunt u snel in verzamelingen PDF-documenten zoeken die met Acrobat Catalog als tekstindex zijn geïndexeerd. Acrobat is ideaal voor de distributie van informatie op een cd-rom. Hetzelfde PDF-document kan in Windows, Macintosh en UNIX versies van Acrobat worden weergegeven, waardoor u een cd-rom kunt maken met honderden megabytes aan PDF-documenten, plus de installatieprogramma s voor Acrobat Reader en Acrobat Reader + Search. Een dergelijke cd-rom kan door gebruikers van Windows, Macintosh, of UNIX computers worden gebruikt. Vanaf de cd-rom kan het programma Reader worden geïnstalleerd en kunnen alle PDF-documenten op de cd-rom worden weergegeven en afgedrukt.

3 U kunt Acrobat Distiller of PDF Writer 3.0 gebruiken om PDF-bestanden te maken, Acrobat Exchange 3.0 om die bestanden te verbeteren en Acobat Catalog 3.0 om een tekstindex van een verzameling documenten te maken. Wanneer de verzameling compleet is, kunt u een cd-rom maken met de PDFbestanden, de Catalog index en de installatieprogramma s voor Reader + Search. De installatieprogramma s voor de Windows, Macintosh en UNIX versies van Reader en Search zijn in dit pakket op de Acrobat Reader cd-rom opgenomen. Ga naar de volgende pagina voor meer informatie.

4 Over de Acrobat Reader cd-rom De Acrobat Reader cd-rom bevat installatieprogramma s en documentatie voor Acrobat Reader en Acrobat Reader + Search die onbeperkt mogen worden gekopieerd en verspreid. Doordat Acrobat Reader en Acrobat Reader + Search software onbeperkt mag worden verspreid, kunt u deze bij de publicatie van PDF-documenten op de cd-rom opnemen. Raadpleeg de Leesmij-bestanden voor elk platform in de map AcroRead op de Acrobat Reader cd-rom voor de meest recente informatie. De Acrobat Reader cd-rom bevat de volgende items: Alle versies van de installatieprogramma s van Acrobat Reader en Acrobat Reader + Search voor Windows, Macintosh, SunOS, Solaris, HP-UX, AIX en IRIX (SGI) worden opgenomen zodra ze beschikbaar zijn. Het AcroCafé welkomstbestand Informatie over licenties

5 On line handleidingen voor Reader en Search U kunt onbeperkt Acrobat Reader software kopiëren en verspreiden, ook voor commerciële distributie, onder de voorwaarde dat elke kopie die u maakt en verspreidt de volgende items bevat: Een exacte kopie van het installatieprogramma voor Acrobat Reader van Adobe De Elektronische licentieovereenkomst met eindgebruikers voor Acrobat Reader Informatie over auteurs- en eigendomsrechten in Acrobat Reader De volgende aanvullende verklaring voor willekeurige media en verpakkingen waarin Acrobat Reader is opgenomen: Acrobat Reader Copyright Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe en Acrobat zijn handelsmerken van Adobe Systems Incorporated die in bepaalde rechtsgebieden kunnen zijn gedeponeerd.

6 De Elektronische licentieovereenkomst met eindgebruikers voor Acrobat Reader en de informatie over de eigendomsrechten zijn in het installatieprogramma van Reader opgenomen. Het is niet toegestaan uw eigen installatieprogramma te maken voor de Acrobat Reader software of om het standaard installatieprogramma te wijzigen. Meer informatie over de voorwaarden voor het gebruik van Acrobat Reader producten vindt u in de Elektronische licentieovereenkomst met eindgebruikers voor Acrobat Reader die tijdens de installatie wordt weergegeven. Een speciaal Includes Adobe Acrobat logo is bij Adobe verkrijgbaar voor het verspreiden van Acrobat Reader. Meer informatie hierover vindt u op

7 Een cd-rom maken voor het verspreiden van PDF-documenten In dit gedeelte worden de basisstappen voor het maken van een cd-rom in de juiste volgorde behandeld. De documenten voor publicatie verzamelen Een welkomstdocument maken Uw PDF-bestanden verbeteren Cd-rom- en omslagillustraties maken De inrichting van de cd-rom organiseren Een testexemplaar van een cd-rom maken

8 De documenten voor publicatie verzamelen De eerste stap is het maken of verzamelen van documenten. Als de documenten die u op cd-rom wilt verspreiden uit een aantal verschillende bronnen afkomstig zijn, kunnen deze in elk van de volgende vormen worden aangeleverd: Papier. Met een scanner en de insteekmodules Acrobat Scan en Capture kunt u afgedrukte documenten naar PDF-bestanden converteren zodat u ze kunt weergeven, afdrukken en zelfs doorzoeken. Elektronische bronbestanden voor de documenten. U kunt PDF-bestanden voor uw brondocumenten maken met Distiller en PDF Writer, of met de opdracht Importeer (Macintosh) of Importeren (Windows) in Exchange. Met deze opdracht kunt u afbeeldingsbestanden naar PDF converteren. PostScript-bestanden. U kunt PostScript bestanden met Distiller naar PDF converteren.

9 Voltooide PDF-bestanden. U kunt ervan uitgaan dat de PDF-bestanden kant en klaar worden aangeleverd.

10 Een welkomstdocument maken Als de cd-rom veel informatie bevat, kan het voor gebruikers moeilijk zijn te bepalen waar ze moeten beginnen en wat er precies op de cd-rom staat. U kunt een verwelkomend PDF-document maken in combinatie met een Leesmij tekstbestand met instructies voor de installatie van Acrobat Reader en recente productinformatie die op het laatste moment is toegevoegd. Uw welkomstdocument mag niet zijn geïndexeerd. U kunt het dan bijwerken zonder dat u de hele cd-rom opnieuw hoeft te indexeren. U dient echter wel de functie AutoIndex voor het welkomsdocument te gebruiken. Met AutoIndex kunt u een indexbestand aan een PDF-bestand koppelen. Wanneer een PDF-bestand met een gekoppelde index wordt geopend, wordt met AutoIndex automatisch die index aan de lijst van Search toegevoegd. U kunt vervolgens in deze index zoeken zonder dat u deze eerst handmatig hoeft in te schakelen. Zie voor meer informatie Een index aan een PDF-document koppelen in de on line handleiding voor Exchange.

11 Uw PDF-bestanden verbeteren In Acrobat Exchange kunt u verschillende functies gebruiken om gebruiksvriendelijke on line documenten te maken. U kunt koppelingen, bladwijzers, artikelen, miniaturen en knoppen toevoegen om het bladeren door documenten te vereenvoudigen. U kunt een index met alleen tekst toevoegen waarmee u met de opdracht Zoekopdracht snel informatie in een verzameling documenten kunt vinden. Tevens kunt u films en geluiden toevoegen om video-, ingesproken of muziekclips te presenteren. U kunt ook formuliervelden maken die gebruikers on line kunnen invullen. Zie de On line handleiding voor Exchange voor meer informatie. U kunt beter verzamelingen van kleine PDF-bestanden publiceren die onderling zijn gekoppeld, in plaats van een paar grote bestanden. Als u kleine, gekoppelde bestanden publiceert, wordt het doorzoeken van documenten versneld, omdat de gebruiker rechtstreeks naar de relevante informatie kan gaan, in plaats van deze informatie zelf te moeten zoeken.

12 Opmerking: als u documenten die auteursrechtelijk zijn beschermd op uw cd-rom wilt gebruiken, moet u daarvoor toestemming krijgen van de uitgever.

13 Cd-rom- en omslagillustraties maken U heeft minimaal een label nodig voor uw cd-rom. U kunt eventueel een omslag toevoegen aan de verpakking van de cd-rom. Als u een omslag of een cd-rom-boekje wilt maken, kunt u de brondocumenten daarvoor aan uw drukkerij geven. U kunt de afgedrukte omslag en het boekje naar de fabriek van uw servicebureau sturen waar de cd-rom wordt geproduceerd. U kunt het servicebureau de illustratie voor de label en het uiteindelijke beeldbestand voor de disk geven. Het servicebureau coördineert vervolgens de productie van de cd-roms en het samenstellen van de cd-verpakkingen en levert u de uiteindelijke producten.

14 De meeste servicebureaus of grafische-ontwerpbureaus hebben ervaring met het ontwerpen van illustraties en kunnen u daarbij van dienst zijn. U vindt een lijst van overige leveranciers die door Adobe worden ondersteund in het document 3RDPARTY.PDF in de map Third Party (Macintosh) of 3RDPARTY (Windows) op de Acrobat 3.0 cd-rom. Zie de Acrobat Web-site op voor illustraties van Adobe Acrobat die u voor uw cd-rom-verpakking kunt gebruiken.

15 De inrichting van de cd-rom organiseren Als u een cd-rom maakt voor meerdere platformen, kunt u iedere versie op een afzonderlijke cd-rom of alle versies op dezelfde cd-rom plaatsen. Gewoonlijk worden alle versies op dezelfde cd-rom geplaatst. Met deze laatste mogelijkheid kunt u kosten besparen bij de cd-rommastering en -productie en andere stappen in het productieproces. Een ander voordeel is dat u eenvoudiger de inventaris ervan kunt beheren. Voor cd-roms die op meerdere platformen worden gebruikt, moet u de inrichting van de cd-rom op een netwerkfileserver instellen die, indien mogelijk, toegankelijk is voor alle platformen. Bestandsnamen en -indelingen voor cd-rom Bestanden beheren Acrobat Readers op cd-roms plaatsen

16 Bestandsnamen en -indelingen voor cd-rom Als u compatibiliteit voor alle platformen nodig hebt, is het raadzaam om een hybride cd-romindeling te gebruiken. Deze indeling is, net als een PDFdocument, toegankelijk voor gebruikers van DOS, Windows, Macintosh en UNIX, waardoor het een ideaal medium is voor verzamelingen van PDF-documenten voor meerdere platformen. ISO 9660-bestandsnamen worden door Adobe aanbevolen voor cd-roms die voor meerdere platformen kunnen worden gebruikt. Een ISO 9660-bestandsnaam bestaat uit één tot acht tekens (zonder spaties) en heeft eventueel een extensie (een punt en één tot drie tekens). Alleen hoofdletters, de onderstreping [_] en cijfers [0-9] kunnen in ISO 9660-directory s en -bestandsnamen worden gebruikt.

17 Directory s mogen maximaal uit acht tekens bestaan zonder extensie en de structuur mag niet meer dan acht niveaus diep zijn. Als u een Macintosh computer als hostsysteem gebruikt, mogen in de bestandsnamen en mappen geen voorloopspaties voorkomen. Als u een cd uitsluitend voor één platform wilt maken, kunt u de bestandsnaamconventies van dat platform volgen. Op sommige platformen kunt u bijvoorbeeld lange bestandsnamen en optionele tekens gebruiken.

18 Bestanden beheren Als u bestandsnamen hebt gekozen volgens de ISO 9660-conventies, kunt u beslissen hoe u het beheer van de bestanden en mappen op de cd-rom wilt organiseren. Als u de documenten in directory s indeelt, worden gebruikers naar de gewenste informatie geleid. Voordat u een cd-rom maakt, kunt u de directorystructuur op uw harde schijf eerst door anderen laten testen, zodat u zeker weet dat uw bestandsbeheer gebruiksvriendelijk is.

19 Acrobat Readers op cd-roms plaatsen De installatieprogramma s van Acrobat Reader en van Acrobat Reader + Search zijn beschikbaar op de Acrobat Reader cd-rom. In de meeste gevallen kunt u met één van deze installatieprogramma s een Acrobat Reader op uw eigen cd-rom opnemen voor verspreiding. De installatieprogramma s voor alle beschikbare platformen vindt u in de map ACROREAD. Deze installatieprogramma s worden onderverdeeld in de mappen WIN, UNIX en MAC. In elk van deze platformmappen vindt u de mappen READER (Windows, Macintosh en UNIX), RDR_SRCH (Windows en UNIX) of Reader + Search (Macintosh). U kunt de gewenste mappen naar uw cd-rom kopiëren. Het Windowsplatform bevat afzonderlijke folders voor 16-biten 32-bit-besturingssystemen.

20 U dient een Leesmij-bestand op het hoogste niveau in de directorystructuur van uw cd-rom te plaatsen waarin de installatie van Acrobat Reader wordt beschreven en de meest recente informatie wordt gegeven. Een voorbeeld hiervan vindt u in het bestand Leesmij op de cd-rom van Acrobat Reader. Als u dit bestand Leesmij als sjabloon wilt gebruiken, moet u de Leesmij-bestanden kopiëren voor elk platform waarnaar in het bestand wordt verwezen. Als u uw eigen insteekmodules, helpbestanden, on line lessen of andere bestanden op de cd-rom wilt opnemen, kunt u een installatieprogramma voor Reader voor Windows of Macintosh aanpassen. Zie De installatieprogramma s van Reader aanpassen voor meer informatie.

21 Een testexemplaar van een cd-rom maken Als u de documenten en de installatieprogramma s van Acrobat Reader hebt georganiseerd, kunt u een testexemplaar van de cd-rom maken om te controleren of alles naar wens werkt. U moet de schijf defragmenteren waarop u de bestandsstructuur hebt beheerd, voordat u de master-cd-rom gaat maken. Schijven die reeds een bepaalde tijd in gebruik zijn, worden gefragmenteerd, wat inhoudt dat afzonderlijke bestanden in verschillende delen van de schijf worden opgeslagen. Als u een gefragmenteerde schijf gebruikt bij het samenstellen van het beeldbestand van uw cd-rom, worden de gegevens op uw cd-rom gefragmenteerd en neemt het meer tijd in beslag dan noodzakelijk is om documenten te openen en door te bladeren. U kunt een schijfhulpprogramma gebruiken om de bestanden op uw schijf te defragmenteren voordat u het beeldbestand aan het servicebureau levert.

22 Voor Macintosh partities of hybride cd-roms moet u het gedeelte waarin de opstartinformatie voor de Macintosh is opgeslagen uit het HFS-beeldbestand verwijderen. Dit moet altijd door uzelf of door het servicebureau worden gecontroleerd. In de nieuwste versies van de software voor cd-rommastering wordt het gedeelte dat de opstartinformatie bevat, automatisch op de juiste manier behandeld. Informeer bij het servicebureau of raadpleeg de handleiding van de betreffende software voor meer informatie. Waar u nog meer op moet letten wanneer u een testexemplaar van een cd-rom maakt: Controleer op virussen. Dit zou door uzelf of door het servicebureau standaard moeten worden uitgevoerd voordat u een cd-rom maakt. Als u een cd-rom maakt voor een Macintosh computer, moet u ervoor zorgen dat de mappen in de linkerbovenhoek van het scherm worden geopend, zodat de cdrom op computers met verschillende schermformaten kan worden gebruikt.

23 Voor Macintosh partities of hybride cd-roms moet u eerst de prullenmand legen. Als u bestanden voor de cd-rom in de prullenmand laat staan, zal de prullenmand vol lijken wanneer een gebruiker het symbool voor de cd-rom op het bureaublad van een Macintosh plaatst. Met de nieuwste versies van software voor cd-rommastering wordt de prullenmand automatisch op de juiste manier behandeld. Informeer bij uw servicebureau of raadpleeg de handleiding voor de masteringsoftware voor meer informatie. Zorg dat het pictogram voor uw schijf overeenkomt met wat u wilt weergeven wanneer een gebruiker het symbool voor de cd-rom op het bureaublad plaatst. Als u gebruik maakt van een servicebureau, kunt u de harde schijf, of een backup op tape van de harde schijf, aan het servicebureau leveren zodat een testexemplaar van de cd-rom kan worden gemaakt. Als u toegang hebt tot een cd-romrecorder, kunt u zelf een testexemplaar maken.

24 Vaak moet de cd-rom meerdere keren worden getest voordat alles naar wens werkt. Voer de testen op de cd-rom uit en niet in het beeldbestand, zodat u exact datgene ziet wat de eindgebruikers zullen zien. Een lijst met servicebureaus die uw cd-rom kunnen dupliceren vindt u in het document 3RDPARTY.PDF in de map Third Party (Macintosh) of 3RDPARTY (Windows) op de Acrobat 3.0. cd-rom.

25 De installatieprogramma s van Reader aanpassen Als u uw eigen insteekmodules, helpbestanden, lessen of andere bestanden op de cd-rom wilt toevoegen, moet u het installatieprogramma voor Reader of Reader+Search aanpassen. Het installatieprogramma van Reader aanpassen (Windows): 1 Als u het installatieprogramma van Reader wilt aanpassen, moet u het bestand ABCPY.INI bewerken. Met dit bestand worden alle eigen bestanden geïnstalleerd. Het moet in dezelfde map als het programma setup.exe zijn opgeslagen. 2 Start een teksteditor en open de bestanden ABCPY.INI en ABCPYDOC.INI. U vindt deze bestanden in de installatiemappen van Reader. 3 Volg de instructies in het bestand ABCPYDOC.INI om het installatieprogramma aan te passen. U kunt het bestaande bestand ABCPY.INI naar behoefte bewerken om dit proces te versnellen.

26 4 Volg deze stappen voor alle installatieprogramma s die u op uw cd-rom wilt toevoegen. De installatieprogramma s voor Windows 3.1, Windows 3.1.1, en Windows voor Workgroups vindt u in de mappen 16BIT. De installatieprogramma s voor Windows 95 en Windows NT vindt u in de mappen 32BIT. 5 Test het installatieprogramma om te verifiëren dat de bestanden juist zullen worden geïnstalleerd. Het installatieprogramma van Reader aanpassen (Macintosh): 1 Kopieer de map ACROREAD/MAC van de Acrobat Reader cd-rom naar uw harde schijf. Een diagram van de mapstructuur van Reader vindt u in het bestand Leesmij op de Acrobat Reader cd-rom. 2 Met het installatieprogramma van Reader worden de mappen Plug-ins, Optional Plug-ins en Help automatisch in de map geïnstalleerd waarin het programma Reader is opgeslagen. Open de map met het installatieprogramma om deze mappen te bekijken.

27 3 Kopieer uw insteekmodules, bestanden of mappen naar de bijbehorende map. Kopieer bijvoorbeeld aanvullende insteekmodules naar de map Plug-ins. 4 Test het installatieprogramma om te verifiëren dat de bestanden juist zullen worden geïnstalleerd.

28 1996 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. On line handleiding voor de Adobe Acrobat Reader cd-rom 3.0 Deze handleiding, alsmede de erin beschreven software, wordt verstrekt onder licentie en mag slechts worden gebruikt of gekopieerd in overeenstemming met de voorwaarden in deze licentie. De inhoud van deze handleiding is slechts ter informatie verstrekt, kan zonder nadere aankondiging worden aangepast, en dient niet te worden opgevat als een verplichting van de zijde van Adobe Systems Incorporated. Adobe Systems Incorporated neemt geen enkele verantwoordelijkheid en geeft geen enkele garantie met betrekking tot fouten of onnauwkeurigheiden, mochten deze in deze handleiding voorkomen. De auteursrechtelijk beschermde software waardoor deze handleiding wordt vergezeld, is slechts in licentie gegeven aan de Eindgebruiker voor gebruik in strikte overeenstemming met de licentie-overeenkomst voor Eindgebruikers. Degene aan wie de licentie wordt verstrekt, dient deze licentie-overeenkomst voor Eindgebruikers grondig door te lezen voordat gebruik wordt gemaakt van de software. Tenzij toegestaan volgens voornoemde licentie, mag niets uit deze publicatie worden vermenigvuldigd, opgeslagen in een opslagsysteem, noch verzonden, in wat voor vorm of op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Adobe Systems Incorporated. Adobe, het Adobe logo, Acrobat, Acrobat Capture, het Acrobat logo, Distiller, Acrobat Exchange, Adobe Type Manager, PostScript en de slogan If you can dream it, you can do it zijn handelsmerken van Adobe Systems Incorporated. Microsoft en Windows zijn gedeponeerde handelsmerken en ActiveX en Windows NT zijn handelsmerken van Microsoft Corporation in de V.S. en andere landen. Apple, Macintosh, Power Macintosh en QuickTime zijn gedeponeerde handelsmerken en AppleScript en TrueType zijn handelsmerken van Apple Computer, Inc. Lotus Notes is een gedeponeerd handelsmerk van Lotus Development Corporation. Netscape en Netscape Navigator zijn handelsmerken van Netscape Communications Corporation. UNIX is een gedeponeerd handelsmerk in de V.S. en andere landen, waarop alleen een licentie wordt gegeven door X/Open Company, Ltd. Pentium is een handelsmerk van Intel Corporation. Alle overige product- of merknamen zijn handelsmerken van de respectievelijke houders. Dit product bevat een implementatie van het LZW-algoritme waarop een licentie is gegeven onder U.S. Patent 4,558,302.

29 Deze software bevat software waarop een licentie is verkregen van Verity, Inc., copyright Alle rechten voorbehouden. Het adres van Verity, Inc. is 894 Ross Drive, Sunnyvale, Californië Verity en TOPIC zijn gedeponeerde handelsmerken van Verity, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Het Engelse elektronische synoniemenwoordenboek, copyright 1993 door INSO Corporation, is een aanpassing van de Oxford Thesaurus, copyright 1991 door Oxford University Press, en van Roget's II: The New Thesaurus, copyright 1980 door Houghton Mifflin Company. Alle rechten voorbehouden. Vermenigvuldiging of reverse engineering van ingevoegde programma s en databases is verboden Deze software bevat software die in licentie is gegeven door RSA Data Security, Inc. Geschreven en ontworpen door Adobe Systems Incorporated, 345 Park Ave, San Jose, CA Adobe Systems Europe Limited, Adobe House, 5 Mid New Cultins, Edinburgh EH11 4DU, Schotland, Verenigd Koninkrijk Adobe Systems Co., Ltd., Yebisu Garden Place Tower, Ebisu, Shibuya-ku, Tokio 150, Japan Voor militair-defensieve instellingen: Restricted Rights Legend. Het gebruik, de vermenigvuldiging of de openbaarmaking is gebonden aan de voorwaarden die zijn opgenomen in subparagraaf (c)(1)(ii) van de clausule Rights in Technical Data and Computer Software op Voor burgerlijke instellingen: Restricted Rights Legend. Het gebruik, de vermenigvuldiging of de openbaarmaking is gebonden aan de voorwaarden die zijn opgenomen in subparagrafen (a) tot en met (d) van de clausule (commercieel) Computer Software Restricted Rights op en de beperkingen die zijn opgenomen in de standaardovereenkomst (commercieel) voor deze software. Niet-gepubliceerde rechten voorbehouden onder de wetten met betrekking tot het auteursrecht in de Verenigde Staten. (01/97)

30 Deze on line handleiding gebruiken Naar de vorige of de volgende pagina gaan. Eerder of later uitgevoerde stappen opnieuw uitvoeren. Naar de Inhoudsopgave gaan. Naar de Index gaan. Naar de snelzoekpagina gaan (deze pagina). Naar het bovenliggende onderwerp van het huidige onderwerp gaan. tekst Naar het aangegeven onderwerp gaan. Naar de vervolgpagina van een onderwerp gaan. Geeft het einde van het onderwerp aan. Ga naar de volgende pagina voor instructies over het afdrukken van deze handleiding.

31 Deze on line handleiding afdrukken U kunt afzonderlijke onderwerpen of de volledige handleiding afdrukken. Aangezien de pagina s zijn verkleind voor on line weergave, geven gebruikers van Macintosh en Windows er wellicht de voorkeur aan om twee pagina s op één vel papier af te drukken (2-up). Pagina s 2-up afdrukken: 1 Kies Archief > Pagina-instelling (Macintosh) of Bestand > Printerinstelling (Windows). 2 Volg de instructies voor uw platform: In Windows kunt u op Opties klikken en de 2-up optie op de tab Papier selecteren. Klik op OK om terug te gaan naar het dialoogvenster Printerinstelling en klik opnieuw op OK om het venster te sluiten.

32 Op een Macintosh computer kunt u de 2-up optie selecteren in het menu lay-out. Klik vervolgens op OK. Opmerking: als u stap 2 niet kunt uitvoeren, gebruikt u wellicht geen Adobe of PostScript printerstuurprogramma. Als u wel het juiste printerstuurprogramma gebruikt en u nog steeds stap 2 niet kunt uitvoeren, installeer dan het Adobe printerstuurprogramma op de Acrobat cd-rom. Zie de handleiding Aan de slag met Adobe Acrobat 3.0 voor instructies voor de installatie. 3 Kies Archief > Print (Macintosh) of Bestand > Afdrukken (Windows). 4 Vermeld het paginabereik. Klik op Print (Macintosh) of OK (Windows).

On line handleiding. Adobe Acrobat Capture

On line handleiding. Adobe Acrobat Capture On line handleiding Adobe Acrobat Capture Opdrachten De insteekmodule Capture gebruiken Documenten vastleggen met Capture Documenten wijzigen waarvoor Capture is gebruikt Capture-voorkeuren instellen Problemen

Nadere informatie

Samengesteld door: Xerox Corporation Global Knowledge and Language Services 800 Phillips Road, Bldg. 0845-17S Webster, New York 14580-9791 USA

Samengesteld door: Xerox Corporation Global Knowledge and Language Services 800 Phillips Road, Bldg. 0845-17S Webster, New York 14580-9791 USA Windows-printerdrivers voor Xerox Production Print Services en CentreWare voor de Xerox Nuvera 100/120 Digitale kopieerapparaat/printer en het Xerox Nuvera 100/120 Digitale productiesysteem Aan de slag

Nadere informatie

Digitale camera Softwarehandleiding

Digitale camera Softwarehandleiding EPSON digitale camera / Digitale camera Softwarehandleiding Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden

Nadere informatie

Nero AG SecurDisc Viewer

Nero AG SecurDisc Viewer Handleiding SecurDisc Nero AG SecurDisc Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van

Nadere informatie

P-touch Transfer Manager gebruiken

P-touch Transfer Manager gebruiken P-touch Transfer Manager gebruiken Versie 0 DUT Inleiding Belangrijke mededeling De inhoud van dit document en de specificaties van het product kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Nadere informatie

Verkorte handleiding. 1. Installeren van Readiris TM. 2. Opstarten van Readiris TM

Verkorte handleiding. 1. Installeren van Readiris TM. 2. Opstarten van Readiris TM Verkorte handleiding Deze Verkorte handleiding helpt u bij de installatie en het gebruik van Readiris TM 15. Voor gedetailleerde informatie over alle mogelijkheden van Readiris TM, raadpleeg het hulpbestand

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 2.5

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 2.5 Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 2.5 Dit document bevat informatie over de Fiery EX4112/4127 versie 2.5. Voordat u de Fiery EX4112/4127 gebruikt, moet u een kopie maken van deze Versienotities

Nadere informatie

P-touch Editor starten

P-touch Editor starten P-touch Editor starten Versie 0 DUT Inleiding Belangrijke mededeling De inhoud van dit document en de specificaties van dit product kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden aangepast. Brother behoudt

Nadere informatie

OneTouch ZOOM Pro Diabetes Management Software met SnapShot. Installatiehandleiding. Installatieprocedure

OneTouch ZOOM Pro Diabetes Management Software met SnapShot. Installatiehandleiding. Installatieprocedure OneTouch ZOOM Pro Diabetes Management Software met SnapShot Installatiehandleiding Installatieprocedure 1. Plaats de OneTouch Zoom Pro installatie-cd in de cd-rom-lezer. OPMERKING: Als u het programma

Nadere informatie

KENWOOD is een gedeponeerd handelsmerk of een handelsmerk van Kenwood Corporation in Japan en/of in andere landen.

KENWOOD is een gedeponeerd handelsmerk of een handelsmerk van Kenwood Corporation in Japan en/of in andere landen. Informatie over handelsmerken, auteursrechten en patenten KENWOOD is een gedeponeerd handelsmerk of een handelsmerk van Kenwood Corporation in Japan en/of in andere landen. Copyright 2004, PhatNoise, Inc.

Nadere informatie

Versie 1.0 Juni 2008. Xerox 700 Digital Color Press Handleiding voor de. gebruiker Addendum

Versie 1.0 Juni 2008. Xerox 700 Digital Color Press Handleiding voor de. gebruiker Addendum Versie 1.0 Juni 2008 Xerox 700 Digital Color Press Handleiding voor de gebruiker Addendum Samengesteld door: Xerox Corporation Global Knowledge & Language Services 800 Phillips Road Building 218 Webster,

Nadere informatie

2 mei 2014. Remote Scan

2 mei 2014. Remote Scan 2 mei 2014 Remote Scan 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. Inhoudsopgave 3 Inhoudsopgave...5 openen...5 Postvakken...5

Nadere informatie

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 2007 Nokia. Alle rechten voorbehouden Nokia, Nokia Connecting People, Nseries en N76 zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Namen van andere

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista BEKNOPTE HANDLEIDING voor Windows Vista INHOUD Hoofdstuk 1: SYSTEEMVEREISTEN...1 Hoofdstuk 2: PRINTERSOFTWARE INSTALLEREN ONDER WINDOWS...2 Software installeren om af te drukken op een lokale printer...

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING

INSTALLATIEHANDLEIDING INSTALLATIEHANDLEIDING Update van uw Mamut programma EEN GEDETAILLEERDE STAP-VOOR-STAP BESCHRIJVING VAN HOE U EEN UPDATE KUNT MAKEN VAN UW MAMUT BUSINESS SOFTWARE PROGRAMMA (VAN VERSIE 9.0 OF NIEUWER).

Nadere informatie

Inhoud Installatie en Setup... 5 IRISCompressor gebruiken... 13

Inhoud Installatie en Setup... 5 IRISCompressor gebruiken... 13 Gebruikshandleiding Inhoud Introductie... 1 BELANGRIJKE OPMERKINGEN... 1 Juridische informatie... 3 Installatie en Setup... 5 Systeemvereisten... 5 Installatie... 5 Activering... 7 Automatische update...

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3 Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie

Nadere informatie

Bluetooth koppelen. Gebruikershandleiding

Bluetooth koppelen. Gebruikershandleiding Bluetooth koppelen Gebruikershandleiding Copyright 2012, 2016 HP Development Company, L.P. Microsoft, Windows en Windows Vista zijn in de Verenigde Staten gedeponeerde handelsmerken van Microsoft Corporation.

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2

Welkom bij de Picture Package Producer 2 Handleiding voor Picture Package Producer2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap

Nadere informatie

Sharpdesk V3.3. Installatiehandleiding Versie 3.3.07

Sharpdesk V3.3. Installatiehandleiding Versie 3.3.07 Sharpdesk V3.3 Installatiehandleiding Versie 3.3.07 Copyright 2000-2009 SHARP CORPORATION. Alle rechten voorbehouden. Het reproduceren, aanpassen of vertalen van deze publicatie zonder voorafgaande schriftelijke

Nadere informatie

Adobe Acrobat Reader Help

Adobe Acrobat Reader Help Adobe Acrobat Reader Help Dit Help-bestand bevat de basisinformatie die u nodig hebt om PDF-bestanden te openen, te gebruiken en af te drukken met Adobe Acrobat Reader. Als u meer hulp nodig hebt, kunt

Nadere informatie

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Handleiding voor de installatie van de software Nederlands LB9153001A Inleiding Opties P-touch Editor Printerstuurprogramma P-touch Address Book (uitsluitend Windows

Nadere informatie

Getting Started Guide Nederlands

Getting Started Guide Nederlands Getting Started Guide Nederlands Inhoud De technologie van PrintShop Mail... 2 Systeemvereisten voor PrintShop Mail... 4 Inhoud van de cd-rom... 5 PrintShop Mail installeren (Windows)... 6 PrintShop Mail

Nadere informatie

Nero AG Nero DiscCopy

Nero AG Nero DiscCopy Handleiding Nero DiscCopy Nero AG Nero DiscCopy Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding van Nero DiscCopy en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd

Nadere informatie

Handleiding Nero ImageDrive

Handleiding Nero ImageDrive Handleiding Nero ImageDrive Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van Nero ImageDrive en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap 2: Geselecteerde beelden controleren Stap 3: Voorbereidingen treffen om een korte

Nadere informatie

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Lees dit document voordat u Mac OS X installeert. Dit document bevat belangrijke informatie over de installatie van Mac OS X. Systeemvereisten

Nadere informatie

Overzicht van opties voor service en ondersteuning

Overzicht van opties voor service en ondersteuning Overzicht van opties voor service en ondersteuning QuickRestore Met Compaq QuickRestore kunt u uw systeem op elk gewenst moment terugzetten. QuickRestore biedt vijf typen opties voor terugzetten, die in

Nadere informatie

Welkom bij de online-cd voor Technische publicaties

Welkom bij de online-cd voor Technische publicaties Welkom bij de online-cd voor Technische publicaties Deze CD gebruiken Uw commentaar Handleidingen bekijken Handleidingen bestellen Deze CD gebruiken Bestanden bekijken: De bestanden op deze CD zijn in

Nadere informatie

Installatiegids. Océ Touchstone ALPS Engine

Installatiegids. Océ Touchstone ALPS Engine Installatiegids Océ Touchstone ALPS Engine Auteursrechten en handelsmerken Copyright Copyright 2018 Océ. Afbeeldingen en specificaties zijn niet per definitie toonaangevend voor producten en diensten die

Nadere informatie

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 16 november 2015 Inhoud 3 Inhoud Fiery Driver Configurator...5 Systeemvereisten...5

Nadere informatie

Afdrukopties aanpassen

Afdrukopties aanpassen Afdrukopties aanpassen In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Afdrukopties instellen' op pagina 2-32 'Afdrukkwaliteit selecteren' op pagina 2-35 'Afdrukken in zwart-wit' op pagina 2-36 Afdrukopties

Nadere informatie

De Fiery-software installeren voor Windows en Macintosh

De Fiery-software installeren voor Windows en Macintosh 13 De Fiery-software installeren voor Windows en Macintosh Op de cd-rom met gebruikerssoftware bevinden zich softwareinstallatieprogramma s voor Fiery Link. Fiery-hulpprogrammasoftware wordt ondersteund

Nadere informatie

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken Fiery Remote Scan Met Fiery Remote Scan kunt u scantaken op de Fiery-server en de printer beheren vanaf een externe computer. Met Fiery Remote Scan kunt u het volgende doen: Scans starten vanaf de glasplaat

Nadere informatie

VMware Identity Manager Desktop gebruiken. VMware Identity Manager 2.8 VMware Identity Manager 2.9.1

VMware Identity Manager Desktop gebruiken. VMware Identity Manager 2.8 VMware Identity Manager 2.9.1 VMware Identity Manager Desktop gebruiken VMware Identity Manager 2.8 VMware Identity Manager 2.9.1 VMware Identity Manager Desktop gebruiken U vindt de recentste technische documentatie op de website

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. SHARP AL-1633/1644 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1289396

Uw gebruiksaanwijzing. SHARP AL-1633/1644 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1289396 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Installatie Onderwijsversie AccountView

Installatie Onderwijsversie AccountView Installatie Onderwijsversie AccountView Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV. Dit geldt ook voor eventuele aanvullingen

Nadere informatie

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING Versie 1.0 Modellen waarop dit van toepassing is (sinds januari 2016) PN-60TW3/PN-70TW3/PN-80TC3/PN-L603W/PN-L703W/PN-L803C (De verkrijgbaarheid

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. AirPrint

Gebruikershandleiding. AirPrint Gebruikershandleiding AirPrint VOORWOORD We hebben ernaar gestreefd de informatie in dit document volledig, accuraat en up-to-date weer te geven. De fabrikant is niet aansprakelijk voor de gevolgen van

Nadere informatie

Nero ControlCenter Handleiding

Nero ControlCenter Handleiding Nero ControlCenter Handleiding Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding Nero ControlCenter en de inhoud daarvan worden beschermd door auteursrecht en zijn eigendom van Nero

Nadere informatie

Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M

Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M Installatiehandleiding Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M Softwareprogramma 98646-003-14 Inhoud Gebruiksdoel................. 3 Systeemvereisten.............. 3 Kenmerken................... 3

Nadere informatie

Leesmij voor Adobe Acrobat Reader 4.05 voor Windows December 1999

Leesmij voor Adobe Acrobat Reader 4.05 voor Windows December 1999 Leesmij voor Adobe Acrobat Reader 4.05 voor Windows December 1999 Adobe Acrobat Reader is een gratis programma bij Adobe Acrobat 4.0. Met Acrobat Reader kunt u PDFbestanden (Portable Document Format) weergeven,

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 INSTALLATIE

Hoofdstuk 1 INSTALLATIE 1-1 Hoofdstuk 1 INSTALLATIE Dit hoofdstuk bespreekt de systeemvereisten en de installatie van de Readiris software. SYSTEEMVEREISTEN Dit zijn de minimale systeemvereisten om Readiris te gebruiken: een

Nadere informatie

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY DOWNLOADER Versie 1.1 GEBRUIKSAANWIJZING Inleiding Deze software Kan controleren of er nieuwe versies zijn van de gebruikte software. Indien er een nieuwe versie is,

Nadere informatie

Back-up en herstel Gebruikershandleiding

Back-up en herstel Gebruikershandleiding Back-up en herstel Gebruikershandleiding Copyright 2007-2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer

Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer Foto s die je importeert worden altijd opgeslagen in: Afbeeldingen. Windows 7 beschikt daarnaast over een apart programma om digitale foto s en videoclips

Nadere informatie

Handleiding voor de gebruiker

Handleiding voor de gebruiker Versie 1.0 Juli 2008 LX-kantoorafwerkeenheid Handleiding voor de gebruiker Microsoft, MS-DOS, Windows, Windows NT, Microsoft Network en Windows Server zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van

Nadere informatie

Back-up en herstel Gebruikershandleiding

Back-up en herstel Gebruikershandleiding Back-up en herstel Gebruikershandleiding Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

Backup en herstel Handleiding

Backup en herstel Handleiding Backup en herstel Handleiding Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

Gebruik van DVD-RAM discs

Gebruik van DVD-RAM discs Deze handleiding bevat de minimale informatie die nodig is voor het gebruik van DVD-RAM discs met de DVD MULTI Drive onder Windows XP. Windows, Windows NT en MS-DOS zijn gedeponeerde handelsmerken van

Nadere informatie

Capture Pro Software. Handleiding. A-61640_nl

Capture Pro Software. Handleiding. A-61640_nl Capture Pro Software Handleiding A-61640_nl Aan de slag met Kodak Capture Pro Software Deze gids bevat simpele procedures waarmee u snel aan de slag kunt, onder meer voor het installeren en starten van

Nadere informatie

3. Werken met mappen en bestanden in Finder

3. Werken met mappen en bestanden in Finder 61 3. Werken met mappen en bestanden in Finder In dit hoofdstuk leert u werken met de mappen en bestanden die op uw Mac staan. Een bestand is een verzamelnaam voor alles wat op de computer is opgeslagen.

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 I NSTALLATIE

Hoofdstuk 1 I NSTALLATIE 1-1 GEBRUIKERSHANDLEIDING Hoofdstuk 1 I NSTALLATIE Dit hoofdstuk behandelt de systeemeisen en de installatie van Cardiris. Afhankelijk van uw versie, is het mogelijk dat Cardiris gebundeld werd met de

Nadere informatie

Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan TM Mouse Executive 2.

Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan TM Mouse Executive 2. Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan TM Mouse Executive 2. De procedures in deze handleiding zijn gebaseerd op de besturingssystemen Windows 7 en Mac OS X Mountain Lion.

Nadere informatie

Branden van ACDrive (mcd) disks Met Media Manager kunt u uw favoriete muziek zelf op mcd zetten.

Branden van ACDrive (mcd) disks Met Media Manager kunt u uw favoriete muziek zelf op mcd zetten. 1 FUNCTIES VAN MEDIA MANAGER 1 FUNCTIES VAN MEDIA MANAGER Met PhatNoise Media Manager (Media Manager) kunt u uw volledige muziekverzameling beheren en ACDrive disks branden. Muziek-cd ACDrive disk Muziekbestand

Nadere informatie

Backup en herstel. Handleiding

Backup en herstel. Handleiding Backup en herstel Handleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 3 Benodigdheden 4 Installatie-overzicht 4 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 4 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 4

Nadere informatie

3. Werken met mappen en bestanden in Finder

3. Werken met mappen en bestanden in Finder 61 3. Werken met mappen en bestanden in Finder In dit hoofdstuk leert u werken met de mappen en bestanden die op uw Mac staan. Een bestand is een verzamelnaam voor alles wat op de computer is opgeslagen.

Nadere informatie

2007 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries en N77 zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nokia

2007 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries en N77 zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nokia Nokia Lifeblog 2.5 2007 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries en N77 zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Namen van andere producten

Nadere informatie

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem (2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem Raadpleeg eerst de Quick-Start Guide voor het installeren van uw DSL-aansluiting voordat u deze handleiding leest. Versie 30-08-02 Handleiding

Nadere informatie

Enkele tips voor de bediening van deze DVD Belangrijk!

Enkele tips voor de bediening van deze DVD Belangrijk! Enkele tips voor de bediening van deze DVD Belangrijk! De afbeeldingen en enkele punten van de programma-beschrijving hebben betrekking op versie 7.0.7 van Adobe Reader. Andere versies van dit programma

Nadere informatie

SMART Notebook 11.2- software voor Windows - en Mac -computers

SMART Notebook 11.2- software voor Windows - en Mac -computers Opmerkingen bij publicatie SMART Notebook 11.2- software voor Windows - en Mac -computers Over deze opmerkingen bij publicatie In deze opmerkingen bij publicatie vindt u een overzicht van de functies van

Nadere informatie

Backup en herstel Handleiding

Backup en herstel Handleiding Backup en herstel Handleiding Copyright 2007, 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie in deze

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 8 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 8 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 8 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 Toets uw kennis... 11 Voor docenten...

Nadere informatie

Handleiding InCD Reader

Handleiding InCD Reader Handleiding InCD Reader Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van Nero AG.

Nadere informatie

Afdrukopties aanpassen

Afdrukopties aanpassen aanpassen In dit onderwerp wordt het volgende besproken: instellen op pagina 2-19 Eigenschappen selecteren voor een specifieke taak (Mac) op pagina 2-23 Afdrukkwaliteit selecteren op pagina 2-25 instellen

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer Handleiding van de Picture Package DVD Viewer Welkom bij de Picture Package DVD Viewer Welkom bij de Picture Package DVD Viewer De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten Beelden bekijken Beelden

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1

Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1 Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1 Fiery Extended Applications Fiery Extended Applications (FEA) 4.1 is een pakket met de volgende toepassingen voor gebruik met

Nadere informatie

HP Workspace. Gebruikershandleiding

HP Workspace. Gebruikershandleiding HP Workspace Gebruikershandleiding Copyright 2016 HP Development Company, L.P. 2016 Google Inc. Alle rechten voorbehouden. Google Drive is een handelsmerk van Google Inc. Windows is een gedeponeerd handelsmerk

Nadere informatie

Microsoft Windows 7: Handleiding Aan de slag

Microsoft Windows 7: Handleiding Aan de slag Microsoft Windows 7: Handleiding Aan de slag Windows 7 installeren Op uw Dell-computer is vooraf het besturingssysteem Microsoft Windows 7 geïnstalleerd, als u dit bij de aankoop hebt geselecteerd. Volg

Nadere informatie

Handleiding Nero RescueAgent

Handleiding Nero RescueAgent Handleiding Nero RescueAgent Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van Nero RescueAgent en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom

Nadere informatie

Inhoud Installatie en Setup... 5 IRISCompressor gebruiken... 11

Inhoud Installatie en Setup... 5 IRISCompressor gebruiken... 11 Gebruikshandleiding Inhoud Introductie... 1 BELANGRIJKE OPMERKINGEN... 1 Juridische informatie... 3 Installatie en Setup... 5 Systeemvereisten... 5 Installatie... 5 Activering... 7 Automatische update...

Nadere informatie

4.0 SP2 (4.0.2.0) mei 2015 708P90931. Xerox FreeFlow Core Express Installatiehandleiding

4.0 SP2 (4.0.2.0) mei 2015 708P90931. Xerox FreeFlow Core Express Installatiehandleiding 4.0 SP2 (4.0.2.0) mei 2015 708P90931 2015 Xerox Corporation. Alle rechten voorbehouden. Xerox, Xerox en Beeldmerk en FreeFlow zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere

Nadere informatie

SharpdeskTM R3.1. Installatiehandleiding Versie

SharpdeskTM R3.1. Installatiehandleiding Versie SharpdeskTM R3.1 Installatiehandleiding Versie 3.1.01 Copyright 2000-2004 Sharp Corporation. Alle rechten voorbehouden. Het reproduceren, aanpassen of vertalen van deze publicatie zonder voorafgaande schriftelijke

Nadere informatie

Stuurprogramma verzenden. Beheerdershandleiding

Stuurprogramma verzenden. Beheerdershandleiding Stuurprogramma verzenden Beheerdershandleiding Januari 2013 www.lexmark.com Overzicht 2 Overzicht Met Stuurprogramma verzenden kunt u eenvoudig een printerstuurprogramma voor een specifiek printermodel

Nadere informatie

Projecten geautomatiseerd updaten EPLAN Platform Version 2.5 Status: 08/2015

Projecten geautomatiseerd updaten EPLAN Platform Version 2.5 Status: 08/2015 EPLAN Software & Service GmbH & Co. KG Technical Information Copyright 2015 EPLAN Software & Service GmbH & Co. KG EPLAN Software & Service GmbH & Co. KG is niet aansprakelijk voor technische of druktechnische

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 I NSTALLATIE

Hoofdstuk 1 I NSTALLATIE 1-1 GEBRUIKERSHANDLEIDING Hoofdstuk 1 I NSTALLATIE Dit hoofdstuk behandelt de systeemeisen en de installatie van Cardiris. Afhankelijk van uw versie, is het mogelijk dat Cardiris gebundeld werd met de

Nadere informatie

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE KLEURENSYSTEMEN / MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. Gebruikershandleiding voor AirPrint

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE KLEURENSYSTEMEN / MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. Gebruikershandleiding voor AirPrint MULTIFUNCTIONELE DIGITALE KLEURENSYSTEMEN / MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN Gebruikershandleiding voor AirPrint 2013 TOSHIBA TEC CORPORATION Alle rechten voorbehouden Volgens de copyrightwet mag deze

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 4 Benodigdheden 5 Installatie-overzicht 5 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 5 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 5

Nadere informatie

Problemen met HASP oplossen

Problemen met HASP oplossen Problemen met HASP oplossen Hoofdvestiging: Trimble Geospatial Division 10368 Westmoor Drive Westminster, CO 80021 USA www.trimble.com Copyright en handelsmerken: 2005-2013, Trimble Navigation Limited.

Nadere informatie

Samsung Auto Backup Snelle gebruikershandleiding

Samsung Auto Backup Snelle gebruikershandleiding Samsung Auto Backup Snelle gebruikershandleiding De manual is ontworpen als korte opstarthandleiding. Raadpleeg de Samsung Auto Backup gebruikershandleiding voor uitgebreidere informatie. In elke sectie

Nadere informatie

Een overzicht van beschikbare lettertypen bekijken

Een overzicht van beschikbare lettertypen bekijken Lettertypen In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Typen lettertypen op pagina 1-21 Residente printerlettertypen op pagina 1-21 Een overzicht van beschikbare lettertypen bekijken op pagina 1-21

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan TM Mouse 2.

Inhoudsopgave. Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan TM Mouse 2. Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan TM Mouse 2. De procedures in deze handleiding zijn gebaseerd op de besturingssystemen Windows 7 en Mac OS X Mountain Lion. Lees deze

Nadere informatie

Welkom! Nieuw in PaperPort 10

Welkom! Nieuw in PaperPort 10 Welkom! ScanSoft PaperPort is een softwarepakket voor documentbeheer waarmee u zowel papieren documenten als de digitale documenten op uw computer kunt scannen, ordenen, gebruiken, uitwisselen en beheren.

Nadere informatie

De mogelijkheden van de Image Data Converter

De mogelijkheden van de Image Data Converter De mogelijkheden van de Image Data Converter Welkom bij de Image Data Converter Ver.1.5, de software waarmee u een fotobestand in de RAW-indeling (SRF-indeling) (in deze handleiding RAW-bestand genoemd)

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer. De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten. Beelden bekijken. Beelden naar een computer kopiëren

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer. De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten. Beelden bekijken. Beelden naar een computer kopiëren Welkom bij de Picture Package DVD Viewer De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten Beelden bekijken Beelden naar een computer kopiëren Gekopieerde beelden bewerken Overbodige gedeelten van films

Nadere informatie

De inhoud van de verpakking controleren

De inhoud van de verpakking controleren 4012884-00 XXX De inhoud van de verpakking controleren papiersteun uitvoerlade cd-rom met printersoftware & Gebruikershandleiding pakket met cartridges (bevat zowel zwart-wit- als kleurencartridges.) printer

Nadere informatie

Installatiehandleiding. Aan de slag DeskTopBinder V2 Lite installeren Bijlage

Installatiehandleiding. Aan de slag DeskTopBinder V2 Lite installeren Bijlage Installatiehandleiding 1 2 3 Aan de slag DeskTopBinder V2 Lite installeren Bijlage Woord vooraf DeskTopBinder V2 Lite kan diverse gegevens integreren en beheren, zoals bijvoorbeeld bestanden gemaakt met

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 4 Installatie-overzicht 4 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 4 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 4 Stap 3: Windows

Nadere informatie

Qlik Sense Desktop. Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden.

Qlik Sense Desktop. Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik Sense Desktop Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik, QlikTech, Qlik

Nadere informatie

Netwerk licentie leesmij

Netwerk licentie leesmij Netwerk licentie leesmij Trimble Navigation Limited Engineering and Construction Division 935 Stewart Drive Sunnyvale, California 94085 U.S.A. Tel.: +1-408-481-8000 Gratis (in de VS): +1-800-874-6253 Fax:

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 bevat Fiery-toepassingen voor het uitvoeren van taken die zijn toegewezen aan

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-24 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-24 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie

GTX-4 TEXTIELPRINTER Instructiehandleiding voor Macintosh

GTX-4 TEXTIELPRINTER Instructiehandleiding voor Macintosh GTX-4 TEXTIELPRINTER Instructiehandleiding voor Macintosh Zorg ervoor dat deze handleiding wordt gelezen voorafgaand aan het gebruik van dit product. Houd deze handleiding op een veilige plaats voor toekomstig

Nadere informatie

Spirometry PC Software. Gebruikshandleiding

Spirometry PC Software. Gebruikshandleiding Spirometry PC Software Gebruikshandleiding Inhoud Welkom... 5 Systeemvereisten... 5 1. PC vereisten... 5 2. Vereisten besturingssysteem... 6 Installatie Spirometry PC Software... 6 Instellingen Spirometry

Nadere informatie

Voorbeelddata importeren EPLAN Platform Versie 2.5 Status: 06/2015

Voorbeelddata importeren EPLAN Platform Versie 2.5 Status: 06/2015 EPLAN Software & Service GmbH & Co. KG Technical Information Copyright 2015 EPLAN Software & Service GmbH & Co. KG EPLAN Software & Service GmbH & Co. KG is niet aansprakelijk voor technische of druktechnische

Nadere informatie

Windows Vista /Windows 7- installatiehandleiding

Windows Vista /Windows 7- installatiehandleiding Laserprinter Serie Windows Vista / 7- installatiehandleiding U dient eerst alle hardware in te stellen en de driver te installeren, pas dan kunt u de printer gebruiken. Lees de Installatiehandleiding en

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Opmerking: het is aanbevolen de verschillende onderdelen te installeren in de volgorde waarin ze op het scherm verschijnen.

Inhoudsopgave. Opmerking: het is aanbevolen de verschillende onderdelen te installeren in de volgorde waarin ze op het scherm verschijnen. Deze Beknopte Gebruiksaanwijzing helpt u bij de installatie en het gebruik van IRIScan Express 3. De meegeleverde software is Readiris Pro 12. Voor gedetailleerde informatie over alle mogelijkheden van

Nadere informatie

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren In dit Leesmij-bestand wordt beschreven hoe u het Custom PostScript-printerstuurprogramma of het PCLprinterstuurprogramma op een Windows-systeem

Nadere informatie