Hoofdstuk 1 INSTALLATIE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoofdstuk 1 INSTALLATIE"

Transcriptie

1 1-1 Hoofdstuk 1 INSTALLATIE Dit hoofdstuk bespreekt de systeemvereisten en de installatie van de Readiris software. SYSTEEMVEREISTEN Dit zijn de minimale systeemvereisten om Readiris te gebruiken: een 486 Intel PC of compatibele computer. Een Pentium PC is aanbevolen. 16 MB RAM. 32 MB RAM is aanbevolen onder Windows NT en om gebruik te maken van de Connect mogelijkheid. 30 MB vrije ruimte op de harde schijf. 40 MB ruimte is vereist om de electronische handleiding op de harde schijf te installeren. het Windows 98, Windows 95 of Windows NT 4.0 besturingssysteem. Noteer dat sommige scanner stuurbestanden mogelijkerwijze niet werken onder Windows NT! Raadpleeg de documentatie die bij uw scanner geleverd werd om na te gaan welke besturingssystemen ondersteund worden. DE READIRIS SOFTWARE INSTALLEREN De Readiris software wordt uitsluitend geleverd op een zelfstartende CD- ROM. Om de software te installeren laadt u eenvoudig de CD-ROM in uw CD- ROM station en wacht u tot het installatieprogramma opstart. Voer de instructies uit die op het scherm verschijnen.

2 1-2 Mocht de installatie niet opstarten wanneer u de CD-ROM in de CD-ROM lezer laadt, start dan het installatieprogramma setup.exe op om de software te installeren. Windows NT gebruikers moeten nagaan of zij over de nodige toegangsrechten beschikken - contacteer zo nodig de systeembeheerder. Er komen enkele opties kijken bij de installatie. Installeer in elk geval de taalkundige databanken van alle talen die u wenst in te lezen. Standaard worden alle woordenboeken geïnstalleerd. Wij raden u tevens aan de test beeldbestanden te installeren, die in deze handleiding gebruikt worden. De electronische handleiding blijft op de CD-ROM staan maar de nodige snelkoppelingen worden aangemaakt. U kunt de handleiding ook op uw harde schijf copiëren. De handleiding wordt geleverd in het Adobe Acrobat PDF

3 1-3 formaat. Installeer dan ook, mocht dat nodig blijken, de Acrobat Reader software die toelaat de software-documentatie te raadplegen. Het submenu "I.R.I.S. Toepassingen - Readiris" onder het menu "Programma s" menu wordt automatisch gecreëerd door het installatieprogramma. VERWAR COMFORT NIET MET LUIHEID! Enkele aanvullende stappen zijn nuttig om optimaal gebruik te maken van Readiris. Een snelkoppeling aanmaken kan handig zijn. De Windows documentatie en on-line hulp bespreken verscheidene mogelijkheden om snelkoppelingen te creëren. Een eenvoudige manier bestaat erin om de Readiris toepassing van de Windows Verkenner naar het Windows bureaublad te slepen.

4 1-4 Als resultaat kunt u de Readiris software onmiddellijk vanaf uw bureaublad opstarten.

5 1-5 DE CONNECT MOGELIJKHEID INSTALLEREN De installatie van de Connect mogelijkheid vereist enkele handmatige stappen die niet door een installatieprogramma kunnen uitgevoerd worden. De informatie die u nodig hebt om de Connect mogelijkheid te installeren, vindt u terug in het on-line hulpsysteem van Readiris en in het bestand CONNREAD.DOC.

6 1-6 Om het u makkelijk te maken wordt het Lees Mij bestand over de Connect mogelijkheid automatisch op het scherm gebracht aan het einde van het installatieprogramma. Zoniet kunt u het bestand steeds terugvinden in de Readiris map.

7 1-7 DE READIRIS SOFTWARE VERWIJDEREN Er zijn slechts twee juiste methodes om de Readiris software te verwijderen: gebruik maken van de uninstall toepassing en gebruik maken van de Windows (un)install wizard. Het wordt te stelligste afgeraden om de Readiris software of zijn software-modules te verwijderen door de bestanden van de toepassing manueel te verwijderen. Het Readiris uninstall programma Selecteer "Readiris Verwijderen" in het submenu "I.R.I.S. Toepassingen - Readiris" om de Readiris uninstall toepassing op te starten. Volg de instructies die op het scherm worden afgebeeld. De Windows (un)install wizard Voer de volgende stappen uit om gebruik te maken van de Windows (un)install wizard. Klik op "Instellingen" onder het "Start" menu van Windows en ga naar het "Configuratiescherm".

8 1-8 Klik op het pictogram "Toepassingen Toevoegen/Wissen" in het "Configuratiescherm". Readiris staat vermeld onder de tab "Installeren/Desinstalleren". Selecteer Readiris en klik op de knop "Toevoegen/Wissen" om de Readiris software te verwijderen. Volg de instructies die op het scherm verschijnen.

9 1-9 DE VERWANTE TOEPASSINGEN INSTALLEREN Naargelang de software-versie die u aanschafte, wordt Readiris vergezeld van een evaluatie-versie van de aanverwante produkten Cardiris, een organizer voor visitekaartjes, en van de archiveringssoftware Paper2File. Indien deze gratis software-pakketten meegeleverd zijn op de Readiris CD- ROM, worden zij net als Readiris geïnstalleerd door de zelfstartende CD-ROM in het station te laden en de instructies uit te voeren die op het scherm verschijnen. Neem contact op met I.R.I.S. om meer te vernemen over deze complementaire software-pakketten; onder het commando "I.R.I.S. Contacteren" onder het menu "Hulp" van Readiris vindt u terug hoe u contact kunt opnemen met I.R.I.S.

10 1-10

11 1-11 GEÏNSTALLEERDE BESTANDEN Het installatieprogramma maakt een map aan waarin de Readiris bestanden zich bevinden. Probeer nooit Readiris of sommige van zijn modules te verwijderen door handmatig programmabestanden te wissen. Gebruik echter het Readiris uninstall programma of de Windows (un)install wizard. Zie hierboven. Lees Mij bestanden en documentatie README.DOC Algemeen Lees Mij bestand CONNREAD.DOC Lees Mij bestand over de Connect mogelijkheid Naargelang de software-versie die u aangeschaft heeft, kan de Readiris CD- ROM enkele bijkomende Lees Mij en Acrobat PDF bestanden bevatten - deze bestanden worden niet op uw harde schijf geplaatst! Deze bestanden bespreken hoe u de veeltalige ondersteuning van Windows installeert - deze Windows service pack is noodzakelijk om exotische talen zoals het Grieks en de Cyrillische talen te herkennen - en om de Twunk ( Twain thunk ) software te gebruiken die bepaalde problemen met sommige Twain stuurbestanden oplost. U vindt op de CD-ROM tevens enkele gespecialiseerde handleidingen over scanplatformen zoals Visioneer PaperPort en Microtek PageSuite. Gebruikersbestanden De gebruiker kan woordenboeken, vensterlayouts en instellingen aanmaken. *.DUS *.WDW *.IBT Letterwoordenboeken Vensterlayouts Readiris instellingen

12 1-12 REGISTREER OM MEE TE SPREKEN! Vergeet uw Readiris licentie niet te registreren! Dit stelt ons in staat om u op de hoogte te houden van verdere produktontwikkelingen en aanverwante I.R.I.S. produkten. De voordelen van de registratie, zoals gratis produktondersteuning en speciale offertes, zijn exlcusief voorbehouden aan geregisteerde gebruikers. U kunt op vele verschillende manieren registreren: door uw registratiekaart op te sturen of door het electronisch evenbeeld te faxen; door I.R.I.S. telefonisch te contacteren tijdens de kantooruren of door een registratieformulier in te vullen op de I.R.I.S. web site!

13 1-13 De Readiris registratiewizard die u vindt in het submenu I.R.I.S. Toepassingen - Readiris, loodst u in luttele ogenblikken door het registratieproces.

14 1-14 Naar gelang de software-versie, ontvangt u in ruil de softwaresleutel die u nodig kunt hebben om de Readiris software na één maand te blijven gebruiken. BEROEP DOEN OP PRODUKTONDERSTEUNING Het commando "Produktondersteuning" in het "Hulp" menu van Readiris beschrijft hoe u beroep kunt doen op de technische ondersteuning. Beschrijf duidelijk het probleem dat u ervaart en verschaf ons alle nuttige informatie betreffende Readiris, uw scanner en uw computersysteem.

15 1-15

Installatie handleiding

Installatie handleiding Installatie handleiding H e t g e m a k v a n I n t r a m e d Inleiding Welkom bij Intramed. Met dit softwarepakket kunt u uw complete praktijkadministratie op eenvoudige en efficiënte wijze automatiseren.

Nadere informatie

Version 1.1. Readiris 14 Windows. Gebruikshandleiding. 10/29/2012 I.R.I.S. Products & Technologies dgi

Version 1.1. Readiris 14 Windows. Gebruikshandleiding. 10/29/2012 I.R.I.S. Products & Technologies dgi Version 1.1 Readiris 14 Windows Gebruikshandleiding 10/29/2012 I.R.I.S. Products & Technologies dgi Readiris TM 14 - Gebruikshandleiding Inhoud Kennismaken met Readiris... 9 Wat is er nieuw in Readiris

Nadere informatie

AR-M160 AR-M205 DIGITAAL MULTIFUNCTIONEEL SYSTEEM SOFTWARE INSTALLATIE HANDLEIDING

AR-M160 AR-M205 DIGITAAL MULTIFUNCTIONEEL SYSTEEM SOFTWARE INSTALLATIE HANDLEIDING MODEL AR-M60 AR-M05 DIGITAAL MULTIFUNCTIONEEL SYSTEEM SOFTWARE INSTALLATIE HANDLEIDING INLEIDING SOFTWARE VOOR DE SHARP AR-M60/M05 VÓÓR DE INSTALLATIE DE SOFTWARE INSTALLEREN AANSLUITEN OP EEN COMPUTER

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding // Mamut Business Software Installatiehandleiding Introductie Deze handleiding is bedoeld om de installatie en eerste opstart van Mamut Business Software te vereenvoudigen. De structuur van de handleiding

Nadere informatie

Installatie AccountView 9.0C en administratiebeheer

Installatie AccountView 9.0C en administratiebeheer Installatie AccountView 9.0C en administratiebeheer 1.1 Systeemeisen inventariseren Wat zijn de systeemeisen voor AccountView Windows? Om AccountView te installeren, moet u minimaal beschikken over een

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Leverancier: Specificaties van de handleiding: Documenten behorende bij de handleiding: Nieaf-Smitt B.V. Vrieslantlaan 6 3526 AA Utrecht Holland Postbus 7023 3502 KA Utrecht Tel.:

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING

INSTALLATIEHANDLEIDING INSTALLATIEHANDLEIDING INHOUDSOPGAVE INLEIDING 2 AANDACHTSPUNTEN 3 Veel gebruikte begrippen 3 VIRUSSCANNER 4 Tijdelijk uitschakelen 4 Configuratie virusscanner 4 FIREWALL 4 MICROSOFT SQL SERVER INSTALLATIE

Nadere informatie

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding Urenregistratie MKB Installatiehandleiding Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Easy

Nadere informatie

1. De IRISCard scanner gebruiken

1. De IRISCard scanner gebruiken Deze Beknopte Gebruiksaanwijzing helpt u bij de installatie en het gebruik van IRISCard Anywhere 5 en IRISCard Corporate 5 scanners. De met deze scanners meegeleverde software is: - Cardiris Pro 5 en Cardiris

Nadere informatie

Conversie-procedure AccountView DOS naar Windows

Conversie-procedure AccountView DOS naar Windows Conversie-procedure naar Windows VAN ACCOUNTVIEW DOS NAAR ACCOUNTVIEW WINDOWS 9.0B De financiële administratie is een belangrijk onderdeel van uw organisatie. Het spreekt dan ook vanzelf dat u de conversie

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER 1. Inleiding Om toegang te krijgen tot het systeem van de Orde van Architecten Vlaamse Raad waarmee u uw digitaal visum kan verkrijgen, dient u te beschikken over een

Nadere informatie

Customer Interface Technology. ExpressShipper Installatiehandleiding

Customer Interface Technology. ExpressShipper Installatiehandleiding Customer Interface Technology ExpressShipper Installatiehandleiding Revisie Historie Datum Versie Beschrijving Auteur 15 juli 2011 1.2 Def. versie FW Extern 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Technische

Nadere informatie

Rodin installatiehandleiding (vanaf versie 2.1.xxx.x)

Rodin installatiehandleiding (vanaf versie 2.1.xxx.x) Rodin installatiehandleiding (vanaf versie 2.1.xxx.x) Introductie De Rodin applicatie bestaat uit een programma en een database. Het programma zal altijd lokaal op uw computer worden geïnstalleerd, terwijl

Nadere informatie

// Mamut Business Software. Updatehandleiding

// Mamut Business Software. Updatehandleiding // Mamut Business Software Updatehandleiding Inhoud Over updates naar een nieuwe versie 3 Back-up maken 6 Update naar de laatste versie 8 Verplaats het programma naar een andere computer/server 15 Zo verplaatst

Nadere informatie

Getting Started Guide Nederlands

Getting Started Guide Nederlands Getting Started Guide Nederlands Inhoud De technologie van PrintShop Mail... 2 Systeemvereisten voor PrintShop Mail... 4 Inhoud van de cd-rom... 5 PrintShop Mail installeren (Windows)... 6 PrintShop Mail

Nadere informatie

Installatie Remote Backup

Installatie Remote Backup Juni 2015 Versie 1.2 Auteur : E.C.A. Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave BusinessConnect Remote Backup... 3 Kenmerken... 3 Beperkingen... 3 Gebruik op meerdere systemen... 3 Systeemeisen... 4 Support... 4 Installatie...

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. VIRUSSCANNER 2 Tijdelijk uitschakelen 2 Configuratie virusscanner 2

INHOUDSOPGAVE. VIRUSSCANNER 2 Tijdelijk uitschakelen 2 Configuratie virusscanner 2 INHOUDSOPGAVE VIRUSSCANNER 2 Tijdelijk uitschakelen 2 Configuratie virusscanner 2 LOKALE INSTALLATIE 3 imuis installeren via download 3 imuis voor de eerste keer starten 8 HELPFUNCTIE EN SCHRIFTELIJKE

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding J URIDISCHE INFORMATIE Copyright 2011 Nuance Communications, Inc. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze publicatie mag worden overgedragen, bewerkt, gekopieerd, opgeslagen in

Nadere informatie

Conversieprocedure van AccountView DOS (versie 4.5 / Professional) naar AccountView Windows 7.1a Belangrijk niet

Conversieprocedure van AccountView DOS (versie 4.5 / Professional) naar AccountView Windows 7.1a Belangrijk niet Conversieprocedure van AccountView DOS (versie 4.5 / Professional) naar AccountView Windows 7.1a Laatste revisie: 14 juli 2006 Belangrijk De financiële administratie is een belangrijk onderdeel van uw

Nadere informatie

ZIEZO Remote Back-up Personal

ZIEZO Remote Back-up Personal handleiding ZIEZO Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

Handleiding. voor het. installeren en updaten. van. FotoBase. Versie 2.11

Handleiding. voor het. installeren en updaten. van. FotoBase. Versie 2.11 Handleiding voor het installeren en updaten van FotoBase Versie 2.11 Inleiding Het installeren en updaten van FotoBase gebeurt met hetzelfde installatiebestand. Dit bestand kan gedownload worden of gekopieerd

Nadere informatie

Installatie Onderwijsversie AccountView

Installatie Onderwijsversie AccountView Installatie Onderwijsversie AccountView Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV. Dit geldt ook voor eventuele aanvullingen

Nadere informatie

Windows 8.1 Update stap voor stap

Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 installeren en bijwerken BIOS, applicaties en stuurprogramma s bijwerken en Windows Update uitvoeren Selecteer het type installatie Windows 8.1 installeren

Nadere informatie

Installatiehandleiding Ontwikkelomgeving Mavim SIS 5.3

Installatiehandleiding Ontwikkelomgeving Mavim SIS 5.3 Installatiehandleiding Ontwikkelomgeving Mavim SIS 5.3 Inhoudsopgave 1. Installatiehandleiding Ontwikkelomgeving Mavim SIS 5.3... 3 1.1. Over deze handleiding... 3 1.2. Systeem- en configuratievereisten...

Nadere informatie

De ontwikkelaar heeft het recht om af te zien van verdere ontwikkeling en/of ondersteuning van dit pakket.

De ontwikkelaar heeft het recht om af te zien van verdere ontwikkeling en/of ondersteuning van dit pakket. 1. Licentieovereenkomst BELANGRIJK! LEES DEZE OVEREENKOMST ALVORENS DE SOFTWARE TE INSTALLEREN! Het aanvaarden van deze overeenkomst geeft u het recht tot gebruik van deze software, de software blijft

Nadere informatie

Lunar Scherm Vergroter Versie 9.0

Lunar Scherm Vergroter Versie 9.0 Lunar Scherm Vergroter Versie 9.0 voor Microsoft Windows Besturingsystemen Auteursrecht 1998-2008 Dolphin Oceanic Ltd. Technology House Blackpole Estate West Worcester WR3 8TJ United Kingdom Tel: +44 (0)1905

Nadere informatie

Zakelijk Veiligheidspakket van InterNLnet Handleiding voor de installatie van Windows besturingssystemen.

Zakelijk Veiligheidspakket van InterNLnet Handleiding voor de installatie van Windows besturingssystemen. Zakelijk Veiligheidspakket van InterNLnet Handleiding voor de installatie van Windows besturingssystemen. 1 INHOUD: Inleiding blz 3 a) Installatie van het Zakelijk Veiligheidspakket voor de eerste keer.

Nadere informatie

Readiris TM Pro 12. Gebruikershandleiding

Readiris TM Pro 12. Gebruikershandleiding Readiris TM Pro 12 Gebruikershandleiding Readiris TM Pro 12 Gebruikershandleiding Inhoud Copyrights... 1 Hoofdstuk 1 Kennismaken met Readiris... 3 Bespaar tijd, vertik het te hertikken... 3 De Readiris-serie...

Nadere informatie

EPLAN Education 1.9.10

EPLAN Education 1.9.10 EPLAN Education 1.9.10 -Begeleidend document- v1.0 2009 EPLAN Software & Service Benelux INHOUDSOPGAVE 1. INZICHT DATASTRUCTUUR EPLAN EDUCATION 4 1.1. PROGRAMMA - LICENTIE EPLAN 4 1.1.1. STAND ALONE 4

Nadere informatie

uboard Installatie Handleiding (V4.1)

uboard Installatie Handleiding (V4.1) uboard Installatie Handleiding (V4.1) De inhoud van deze publicatie kan zonder kennisgeving worden gewijzigd dan wel worden aangepast aan nieuwe of gewijzigde functies. Alle rechten voorbehouden. 2011.05

Nadere informatie