HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG,"

Transcriptie

1 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSB/ I RIS _3-jan-2006 BELEIDSREGELS GEHANDICAPTENPARKEREN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG, gelet op artikel 18, eerste lid onder d, van de Wegenverkeerswet 1994, artikel 12 en de artikelen 49 t/m 55 Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW), de artikelen 85, 86 en 87 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990), de Regeling gehandicaptenparkeerkaart en het besluit Stadsgewestelijke gehandicaptenparkeerkaart; Besluit: I. Vast te stellen de volgende beleidsregels met betrekking tot het aanvragen en verlenen van Stadsgewestelijke gehandicaptenparkeerkaarten en het toekennen van individuele gehandicaptenparkeerplaatsen nabij woning en/of werk. 1. Stadsgewestelijke gehandicaptenparkeerkaart (artikel 87 RVV en het besluit Stadsgewestelijke gehandicaptenparkeerkaart): 1.1 De aanvraag dient te bevatten het aanvraagformulier voor de gehandicaptenvoorziening en een verklaring van de huisarts c.q. medisch specialist waaruit blijkt dat de aanvrager ten gevolge van een aandoening of gebrek een aantoonbare loopbeperking van langdurige aard heeft. 1.2 De Dienst Stadsbeheer, afdeling Parkeren van de gemeente Den Haag stelt, in overleg met de Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn, voor de aanvraag een standaardaanvraagformulier vast. 1.3 Op de Stadsgewestelijke gehandicaptenparkeerkaart kunnen maximaal 3 kentekens worden vermeld. 1.4 Indien voor het voertuig geen kentekenplicht geldt, wordt op de gehandicaptenparkeerkaart het woord "gehandicaptenvoertuig" vermeld. Postadres: Postbus , 2500 DJ Den Haag Telefoon: Bezoekadres: Spui 70, Den Haag Fax: Internetadres:

2 DSB/ I Voor het verstrijken van de geldigheidsduur van de Stadsgewestelijke gehandicaptenparkeerkaart krijgt de betrokkene hierover schriftelijk bericht van Dienst Stadsbeheer/Parkeren waarbij betrokkene in de gelegenheid wordt gesteld een nieuwe aanvraag in te dienen, dan wel de reeds eerder verstrekte kaart te verlengen. 2. Individuele gehandicaptenparkeerplaats ten behoeve van bestuurders nabij woning/werk (artikel 12 BABW) 2.1 De aanvraag dient te bevatten het aanvraagformulier voor de gehandicaptenvoorziening en een verklaring van de huisarts c.q. medisch specialist waaruit blijkt dat de aanvrager ten gevolge van een aandoening of gebrek een aantoonbare loopbeperking van langdurige aard heeft. 2.2 Voor een individuele gehandicaptenparkeerplaats ten behoeve van bestuurders kunnen in aanmerking komen bestuurders van motorvoertuigen op meer dan twee wielen en van brommobielen, die ten gevolge van een aandoening of gebrek een aantoonbare loopbeperking hebben van langdurige aard, waardoor zij - met de gebruikelijke loophulpmiddelen - in redelijkheid niet in staat zijn zelfstandig een afstand van meer dan 200 meter aan een stuk te voet te overbruggen. 2.3 De aanvrager beschikt niet over parkeergelegenheid op eigen terrein zoals bedoeld in artikel 6 met dien verstande dat de parkeergelegenheid op eigen terrein zich niet verder van de woning van de aanvrager bevindt dan de maximaal, middels een medische keuring als bedoeld in artikel 4.1, vastgestelde loopafstand. 2.4 De aanvrager kan blijkens de uitkomst van het verkeerstechnisch onderzoek zoals omschreven in onderdeel 5 van deze beleidsregels, niet beschikken over voldoende parkeergelegenheid binnen de maximaal, middels een medische keuring als bedoeld in artikel 4.1, vastgestelde loopafstand. 2.5 Een individuele gehandicaptenparkeerplaats ten behoeve van bestuurders wordt gerealiseerd door plaatsing van bord E6 van bijlage 1 van het RVV met een onderbord waarop het kenteken staat vermeld van het motorvoertuig van de aanvrager. 2.6 Voor individuele gehandicaptenparkeerplaatsen ten behoeve van bestuurders die aangelegd worden op een particulier terrein heeft de gemeente Den Haag vooraf toestemming nodig van de eigenaar van het terrein waarop de gehandicaptenparkeerplaats gerealiseerd dient te worden. 2.7 Voor toewijzing van een individuele gehandicaptenparkeerplaats ten behoeve van bestuurders dient de aanvrager eigenaar te zijn van een motorvoertuig. 2.8 Voor toewijzing van een individuele gehandicaptenparkeerplaats ten behoeve van bestuurders dient de aanvrager, indien hij geen eigenaar is van het motorvoertuig waarvoor hij de aanvraag doet, een verklaring te overleggen waaruit blijkt dat het motorvoertuig wordt gehuurd of geleasd.

3 DSB/ I 3 3. Individuele gehandicaptenparkeerplaats ten behoeve van passagiers nabij woning/werk 3.1 De aanvraag dient te bevatten het aanvraagformulier voor de gehandicaptenvoorziening en een verklaring van de huisarts c.q. medisch specialist waaruit blijkt dat de aanvrager ten gevolge van een aandoening of gebrek een aantoonbare loopbeperking van langdurige aard heeft. 3.2 Voor een individuele gehandicaptenparkeerplaats ten behoeve van passagiers kunnen in aanmerking komen personen die ten gevolge van een aandoening of gebrek een aantoonbare loopbeperking hebben van langdurige aard, waardoor zij - met de gebruikelijke loophulpmiddelen - in redelijkheid niet in staat zijn zelfstandig een afstand van meer dan 100 meter aan een stuk te voet te overbruggen en die voor het vervoer van deur tot deur continu afhankelijk zijn van de hulp van de bestuurder. 3.3 De aanvrager van een individuele gehandicaptenparkeerplaats ten behoeve van passagiers beschikt NIET over een rolstoel/duwwagen, waarmee de afstand tussen het woonhuis en het voertuig kan worden overbrugd, tenzij er sprake is van zwaarwegende sociaal-medische gronden op basis waarvan een individuele gehandicaptenparkeerplaats alsnog kan worden toegekend. Deze gronden worden getoetst door de adviserend arts van de Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn. 3.4 De aanvrager dient niet te (kunnen) beschikken over parkeergelegenheid op eigen terrein zoals bedoeld in artikel 6.1 met dien verstande dat de parkeergelegenheid op eigen terrein zich niet verder van de woning van de aanvrager bevindt dan de maximaal vastgestelde loopafstand. 3.5 Het dient niet mogelijk te zijn om in tweede linie ten behoeve van passagiers te stoppen om de passagier te begeleiden bij het in- of uitstappen. 3.6 De aanvrager kan blijkens de uitkomst van het verkeerstechnisch onderzoek zoals omschreven in onderdeel 5 van deze beleidsregels, niet beschikken over voldoende parkeergelegenheid binnen de maximaal, middels een medische keuring als bedoeld in artikel 4.1, vastgestelde loopafstand. 3.7 Voor toewijzing van een individuele gehandicaptenparkeerplaats ten behoeve van passagiers dient de aanvrager eigenaar te zijn van een motorvoertuig en heeft de aanvrager een huisgenoot of dient een huisgenoot van de aanvrager eigenaar te zijn van een motorvoertuig. 3.8 Een individuele gehandicaptenparkeerplaats ten behoeve van passagiers wordt gerealiseerd door plaatsing van bord E6 van bijlage 1 van het RVV met een onderbord waarop het kenteken staat vermeld van het motorvoertuig van de aanvrager of van de huisgenoot van aanvrager. 3.9 Voor individuele gehandicaptenparkeerplaatsen ten behoeve van passagiers die aangelegd worden op een particulier terrein heeft de gemeente Den Haag vooraf toestemming nodig van de eigenaar van het terrein waarop de gehandicaptenparkeerplaats gerealiseerd dient te worden.

4 DSB/ I 4 4. Medische beoordeling 4.1 De aanvraag wordt niet toegewezen alvorens een geneeskundig onderzoek heeft plaatsgevonden met betrekking tot de handicap van de aanvrager. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door een arts van het indicatiebureau van de Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn. In geval van een herhaalde aanvraag zal opnieuw een geneeskundig onderzoek plaats dienen te vinden met betrekking tot de handicap van de aanvrager. 4.2 In geval van een (voornemen tot) afwijzing, kan de aanvrager, wanneer deze het niet eens is met de afwijzing, een herkeuring verzoeken. In dit verzoek dient de aanvrager nieuw gebleken feiten of veranderde omstandigheden aan te dragen die een herkeuring rechtvaardigen. De herkeuring dient, bij voorkeur, te worden verricht door een arts, anders dan de eerstkeurende arts, van het indicatiebureau van de Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn. 5. Verkeerstechnisch onderzoek 5.1 Alvorens een individuele gehandicaptenparkeerplaats wordt aangelegd, dient een verkeerstechnisch onderzoek te worden gedaan naar het aantal parkeerplaatsen en de parkeerdrukte in de straat en/of het gebied waarvoor de aanvraag is ingediend. Daarnaast dient bij het verkeerstechnisch onderzoek te worden bepaald of aanvrager kan beschikken over parkeergelegenheid op eigen terrein, en, in geval van een aanvraag voor een gehandicaptenparkeerplaats ten behoeve van een passagier, of het mogelijk is om in tweede linie te stoppen teneinde de passagier te begeleiden bij het in- of uitstappen Ingeval de uit het indicatiebesluit, zoals bedoeld in artikel 4.1, blijkende geschatte maximale loopafstand van een aanvrager 50 meter is, dan wordt er sle chts éénmaal een verkeerstechnisch onderzoek uitgevoerd, waarbij tevens een gehandicaptenparkeerplaats wordt aangewezen. De aanwijzing van de gehandicaptenparkeerplaats lijdt slechts uitzondering indien de aanvrager kan beschikken over parkeergelegenheid op eigen terrein (POET), zoals bedoeld in artikel 6.1 van deze beleidsregels Ingeval de uit het indicatiebesluit, zoals bedoeld in artikel 4.1, blijkende geschatte maximale loopafstand van een aanvrager tussen meter is, dan wordt er op twee verschillende tijdstippen een verkeerstechnisch onderzoek uitgevoerd Ingeval de uit het indicatiebesluit, zoals bedoeld in artikel 4.1, blijkende geschatte maximale loopafstand van een aanvrager tussen meter is, dan wordt er op drie verschillende tijdstippen een verkeerstechnisch onderzoek uitgevoerd De tijdstippen waarop het verkeerstechnisch onderzoek wordt uitgevoerd zijn: a) bij maximale loopafstand van 50 meter één maal overdag, tenzij door de aanvrager andere knelpunten in het daarvoor bestemde vak op het aanvraagformulier heeft aangegeven;

5 DSB/ I 5 b) bij een maximale loopafstand van meter twee maal waarvan één maal in de avonduren en één maal overdag, tenzij door de aanvrager andere knelpunten in het daarvoor bestemde vak op het aanvraagformulier heeft aangegeven; c) bij een maximale loopafstand van meter drie maal waarvan twee maal in de avonduren en één maal overdag, tenzij door de aanvrager andere knelpunten in het daarvoor bestemde vak op het aanvraagformulier heeft aangegeven. 5.2 Op de aanvraag van een gehandicaptenparkeerplaats dient ten behoeve van de aanvrager voor het gedeelte van het verkeerstechnisch onderzoek positief te worden geoordeeld indien: a) bij maximale loopafstand van 50 meter de aanvrager niet over parkeergelegenheid op eigen terrein kan beschikken; b) bij een maximale loopafstand van meter één keer wordt geconstateerd dat er geen parkeerplaats beschikbaar is en de aanvrager niet over parkeergelegenheid op eigen terrein kan beschikken; c) bij een maximale loopafstand van meter twee keer wordt geconstateerd dat er geen parkeerplaats beschikbaar is en de aanvrager niet over parkeergelegenheid op eigen terrein kan beschikken In afwijking van de artikelen tot en met 5.2, geldt voor een gehandicaptenparkeerplaats ten behoeve van een passagier dat een maximale loopafstand van 50 meter wordt gelijkgesteld met een maximale loopafstand van meter en dat een maximale loopafstand van meter wordt gelijkgesteld met een maximale loopafstand van meter. 5.3 Als norm voor het vaststellen van beschikbare parkeerplaatsen geldt: a) Geen = tot 3 parkeerplaatsen; b) Enkele = 3 tot 5 parkeerplaatsen; c) Voldoende = 5 of meer parkeerplaatsen. 5.4 Een gehandicaptenparkeerplaats op de openbare weg dient: a) parallel aan de stoeprand: 1,80 meter breed en 6,00 meter lang te zijn; b) als insteekvak 2,50 meter breed en 6,00 meter lang te zijn. 5.5 Indien de aanvrager verhuist, dient voor het nieuwe adres een nieuw verkeerstechnisch onderzoek te worden gedaan naar het aantal plaatsen en de parkeerdrukte in de straat en/of het gebied waar de aanvrager naar toe is verhuisd, alvorens de individuele gehandicaptenparkeerplaats wordt verplaatst. 6. Parkeergelegenheid op eigen terrein 6.1. Onder een parkeerplaats op eigen terrein wordt verstaan: a. een parkeerplaats op eigen terrein of in een garage waarover de aanvrager kan beschikken op grond van eigendom, erfpacht, huur of in gebruik gegeven aan de aanvrager;

6 DSB/ I 6 b. een parkeerplaats - koop of huur - op het terrein of in de garage van een complex waarvan in de bouwvergunning, de huur- of koopovereenkomst of de erfpachtvoorwaarden is vastgelegd dat deze bedoeld is als parkeergelegenheid voor het adres van de aanvrager; c. een parkeerplaats die vermeld staat in het namens burgemeester en wethouders door het hoofd Parkeren vastgestelde overzicht van POET-plaatsen dat ter inzage ligt bij de afdeling Parkeren. 6.2 Een parkeerplaats als bedoeld in artikel 6.1 onderdeel a wordt als parkeerplaats op eigen terrein beschouwd indien deze voldoet aan de volgende voorwaarden: 1. Toegankelijkheid: de parkeerplaats dient te kunnen worden bereikt via een doorgang of toegang die minimaal 2.30 meter breed is; 2. Een parkeerplaats op eigen terrein dient ten minste 2.50 meter breed en 6.00 lang te zijn; 3. Een parkeerplaats in een garage dient ten minste 2.65 meter breed en 6.00 meter lang te zijn. 6.3 Als parkeerplaats op eigen terrein wordt niet beschouwd een parkeerplaats welke niet geschikt is voor LPG, indien de aanvrager eigenaar of houder is van een voertuig dat op LPG rijdt. 6.4 Indien een aanvrager over een parkeerplaats op eigen terrein beschikt welke hij (om welke reden dan ook) aan een derde ter beschikking heeft gesteld, wordt deze parkeerplaats voor de toepassing van deze beleidsregels als een parkeerplaats op eigen terrein voor de aanvrager beschouwd. Indien het besluit tot invoering van betaald parkeren in een bepaald gebied in werking is getreden, wordt een parkeerplaats die door een aanvrager aan een derde ter beschikking is gesteld voordat de inwerkingtreding heeft plaatsgevonden, gedurende een periode van 12 maanden na deze inwerkingtreding, niet als een parkeerplaats op eigen terrein beschouwd. De aanvrager dient in bovengenoemd geval door middel van een huur- of ingebruikgevingsovereenkomst aan te tonen dat hij niet over de parkeerplaats kan beschikken en dat hij de parkeerplaats aan een derde ter beschikking heeft gesteld. 6.5 Indien er op een eigen terrein of in een garage zoals bedoeld in artikel 6.1, parkeerplaatsen beschikbaar zijn of komen, huur dan wel koop, worden deze geacht beschikbaar te staan aan de bewoners die het langst op het betreffende adres waarvoor de parkeerplaats bestemd is, staan ingeschreven. 7. De aanvrager 7.1 De aanvrager dient ingeschreven te staan in de gemeentelijke basisadministratie van de gemeente Den Haag en wordt geacht te wonen op het adres waar hij volgens de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens is ingeschreven. 7.2 Van hetgeen vermeld in artikel 7.1 dient te worden afgeweken indien de aanvrager in aanmerking wenst te komen voor een individuele gehandicaptenparkeerplaats ten behoeve van zelfbestuurders nabij het werkadres. Bij deze aanvraag dient de aanvrager een werkgeversverklaring te overleggen. 7.3 De aanvrager wordt geacht te zijn degene ten behoeve van wie de gehandicaptenparkeervoorzieningen worden getroffen.

7 DSB/ I De aanvrager van een stadsgewestelijke gehandicaptenparkeerkaart dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. 8. Kosten 8.1 De kosten voor de aanleg, verplaatsing en onderhoud van een individuele gehandicaptenparkeerplaats en de kosten voor vervanging van het onderbord zoals bedoeld in de artikelen 2.5, en 3.9, komen voor rekening van de aanvrager. 9. Overige bepalingen 9.1 In gevallen waarin de toepassing van deze beleidsregels tot een bijzondere hardheid leidt, kan te gunste van de aanvrager van deze beleidsregels worden afgeweken. 9.2 Aan een gehandicaptenparkeerkaart wordt het voorschrift verbonden, dat de houder van de kaart daarvan door derden geen gebruik laat maken, indien het parkeren niet rechtstreeks verband houden met het vervoer van hem/haarzelf. 9.3 Indien een aanvrager in Den Haag is komen te wonen en een gehandicaptenparkeervoorziening aanvraagt, dient de aanvrager keuringsgegevens te overleggen indien deze zijn afgegeven door de keurende instantie in zijn of haar voormalige woonplaats, teneinde deze gegevens mee te nemen in de overweging de gehandicaptenparkeervoorziening toe dan wel af te wijzen. 9.4 De aangevraagde gehandicaptenparkeervoorziening kan alleen worden verstrekt aan een natuurlijk persoon. II. III. Dit besluit wordt bekendgemaakt in de Posthoorn van week 49, treedt in werking op 8 december 2005 en ligt met ingang van 8 december 2005 t/m 4 januari 2006 ter inzage in het Gemeentelijk ContactCentrum en bij de stadsdeelkantoren. Het besluit van 26 oktober 2004, kenmerk DSB/ I, wordt ingetrokken op 8 december Den Haag, 8 november 2005 Het college van burgemeester en wethouders, de secretaris, de burgemeester, D.M.F. Jongen W.J. Deetman

8 DSB/ I 8 afdruk aan - 1x BSD, BZ, JZ - 2x DSB, Parkeren, P.Langezaal, J. Verbeek

BELEIDSREGELS GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS

BELEIDSREGELS GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS BELEIDSREGELS GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS Het college van burgemeester en wethouders van Delft, gelet op artikel 13 lid 2 en 18 lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet 1994, artikel 12 en de artikelen 49

Nadere informatie

25 FEB /6. Gescand archief datun BELEIDSREGELS GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS Het college van burgemeester en wethouders van Delft.

25 FEB /6. Gescand archief datun BELEIDSREGELS GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS Het college van burgemeester en wethouders van Delft. Gescand archief datun 25 FEB. 2015 BELEIDSREGELS GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS 1312004 Het college van burgemeester en wethouders van Delft. gelet op artikel 13 lid 2 en 18 lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet

Nadere informatie

vast te stellen de beleidsregels met betrekking tot het toekennen van individuele gehandicaptenparkeerplaatsen nabij woning en/of werk.

vast te stellen de beleidsregels met betrekking tot het toekennen van individuele gehandicaptenparkeerplaatsen nabij woning en/of werk. besluit college registratienr. 13INT07773 casenr. BBV13.0328 Het college van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, gezien het advies van de afdeling BOR; gelet op artikel 15 Wegenverkeerswet 1994, artikel 18

Nadere informatie

Beleidsregels gehandicaptenparkeerplaatsen Wageningen 2014

Beleidsregels gehandicaptenparkeerplaatsen Wageningen 2014 1 Beleidsregels gehandicaptenparkeerplaatsen Wageningen 2014 INLEIDING Jaarlijks vragen diverse inwoners van de gemeente Wageningen een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats aan. Parkeervoorzieningen

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Inleidende bepalingen

Hoofdstuk 1. Inleidende bepalingen Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Vlaardingen gelet op artikel 18, eerste lid onder d, van de Wegenverkeerswet 1994, artikel 12 en de artikelen 49 t/m 55 Besluit administratieve

Nadere informatie

Adviesaanvraag voor adviesraad Wmo/WI

Adviesaanvraag voor adviesraad Wmo/WI Adviesaanvraag voor adviesraad Wmo/WI Onderwerp: Bijlage(n): Status van de bijlage: Planning na verzending verzoek om advies: Adviesvragen: Contactpersoon, mailadres en telefoonnummer voor vragen: Beleidsregels

Nadere informatie

Beleidsregel Gehandicaptenparkeerplaats op kenteken 2014

Beleidsregel Gehandicaptenparkeerplaats op kenteken 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amersfoort. Nr. 7617 20 februari 2014 Beleidsregel Gehandicaptenparkeerplaats op kenteken 2014 Beleidsregel Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort;

Nadere informatie

Gelet op artikel 26 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990)

Gelet op artikel 26 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente De Bilt Gelet op artikel 26 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) Overwegende dat in artikel 26 RVV 1990 het parkeerregime

Nadere informatie

Beleidsregels toewijzen individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Wijk bij Duurstede 2013

Beleidsregels toewijzen individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Wijk bij Duurstede 2013 Beleidsregels toewijzen individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Wijk bij Duurstede 2013 Vastgesteld d.d.: 26 maart 2013 In werking: d.d. : 11 april 2013 Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen

Nadere informatie

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen. gemeente Waddinxveen

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen. gemeente Waddinxveen Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen gemeente Waddinxveen 2014 1 Inleiding Er bestaan twee soorten gehandicaptenparkeerplaatsen: algemene gehandicaptenparkeerplaatsen individuele gehandicaptenparkeerplaatsen

Nadere informatie

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Tiel 2009

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Tiel 2009 Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Tiel 2009 Burgemeester en wethouders van Tiel, gelet op artikel 18, eerste lid, onder d., van de Wegenverkeerswet 1994, artikel 12 en de artikelen

Nadere informatie

1. Bewonersvergunningen (artikel 3 lid 2 onder a en artikel 4 van de Parkeerverordening 1992)

1. Bewonersvergunningen (artikel 3 lid 2 onder a en artikel 4 van de Parkeerverordening 1992) Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSB/2005.1165 I RIS 132875_3-jan.2006 BELEIDSREGELS PARKEERVERGUNNINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op artikelen 3 en 4 van de Parkeerverordening 1992;

Nadere informatie

A A N V R A A G G E H A N D I C A P T E N P A R K E E R V O O R Z I E N I N G 2012

A A N V R A A G G E H A N D I C A P T E N P A R K E E R V O O R Z I E N I N G 2012 A A N V R A A G G E H A N D I C A P T E N P A R K E E R V O O R Z I E N I N G 2012 Lees eerst de toelichting. Vragen? Bel de gemeente, telefoon 4065000 Aanvraag indienen bij de publieksbalie van het gemeentehuis.

Nadere informatie

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Geertruidenberg

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Geertruidenberg Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Geertruidenberg Vastgesteld d.d.: Bekendmaking d.d.: Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Geertruidenberg

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Geertruidenberg GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Geertruidenberg. Nr. 9878 4 februari 2016 Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Geertruidenberg Vastgesteld d.d.: Bekendmaking d.d.: Beleidsregels

Nadere informatie

REGELING GEHANDICAPTENPARKEERKAART HAAGLANDEN

REGELING GEHANDICAPTENPARKEERKAART HAAGLANDEN Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSB/2010.156 RIS 177034 REGELING GEHANDICAPTENPARKEERKAART HAAGLANDEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat het gewenst is aan lichamelijk gehandicapte

Nadere informatie

BELEIDSREGELS. Gereserveerde gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken

BELEIDSREGELS. Gereserveerde gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken BELEIDSREGELS Gereserveerde gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken Juli 2012 2 INHOUDSOPGAVE INLEIDING...4 DOEL...4 BELEIDSREGELS...5 ARTIKEL 1 BEGRIPSBEPALING...5 ARTIKEL 2 AANVRAAG GERESERVEERDE GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS

Nadere informatie

BELEIDSREGELS ONTHEFFINGEN PARKEERSCHIJFZONE DEDEMSVAART CENTRUM

BELEIDSREGELS ONTHEFFINGEN PARKEERSCHIJFZONE DEDEMSVAART CENTRUM BELEIDSREGELS ONTHEFFINGEN PARKEERSCHIJFZONE DEDEMSVAART CENTRUM Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg; gelet op het bepaalde in artikel 1.3, vierde lid, en titel 4.8 van de Algemene wet

Nadere informatie

Onderwerp Concept B&W besluit / Beleidsregels parkeervergunningen BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG,

Onderwerp Concept B&W besluit / Beleidsregels parkeervergunningen BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG, Gemeente Den Haag RIS087984a_23-07-2001 Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk SB2001/17532 Doorkiesnummer (070) 3536738 Aantal bijlagen Datum Onderwerp Concept

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Borger-Odoorn,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Borger-Odoorn, Registratienummer: 12.04635 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Borger-Odoorn, gelet op het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BAWB) en de Regeling gehandicaptenparkeerkaart,

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten, nr. BWV gelezen en besluit;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten, nr. BWV gelezen en besluit; Nr. 135 15 maart 2018 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten, nr. BWV17.0360 gelezen en besluit; gelet op: - de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994); - het Reglement Verkeersregels

Nadere informatie

BELEIDSREGELS GERESERVEERDE GEHANDICAPTENPARKEERPLAATSENGEMEENTE NIJMEGEN

BELEIDSREGELS GERESERVEERDE GEHANDICAPTENPARKEERPLAATSENGEMEENTE NIJMEGEN GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Nijmegen. Nr. 43699 20 mei 2015 BELEIDSREGELS GERESERVEERDE GEHANDICAPTENPARKEERPLAATSENGEMEENTE NIJMEGEN Gelet op Artikel 49 t/m 55 van het Besluit administratieve

Nadere informatie

Beleidregels Nadere regels met betrekking tot het aanvragen, verlenen en gebruiken van parkeervergunningen en parkeerontheffingen.

Beleidregels Nadere regels met betrekking tot het aanvragen, verlenen en gebruiken van parkeervergunningen en parkeerontheffingen. beleidsregel Beleidregels Nadere regels met betrekking tot het aanvragen, verlenen en gebruiken van parkeervergunningen en parkeerontheffingen Het College van Waalwijk, Overwegende dat: het noodzakelijk

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 3 oktober 2006, Nr. SO/2006/5545;

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 3 oktober 2006, Nr. SO/2006/5545; Gemeentebestuur Ontwerp besluit De RAAD van de gemeente Dordrecht; gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 3 oktober 2006, Nr. SO/2006/5545; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet

Nadere informatie

Verordening op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen voor het parkeren

Verordening op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen voor het parkeren CVDR Officiële uitgave van Harlingen. Nr. CVDR30959_1 16 augustus 2016 Verordening op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen voor het parkeren Raad : 20 augustus 2008 Agendanr.

Nadere informatie

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Gemeente Waalwijk

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Gemeente Waalwijk Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Gemeente Waalwijk Vastgesteld op 20 december 2011 1. Inleiding... 3 2. Gehandicaptenparkeerplaatsen... 3 2.1 Individuele gehandicaptenparkeerplaatsen

Nadere informatie

Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT;

Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gezien het voorstel d.d. 1 juli 2014 inzake het actualiseren van de beleidsregels

Nadere informatie

Verordening op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen en ontheffingen voor het parkeren (Parkeerverordening 2007)

Verordening op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen en ontheffingen voor het parkeren (Parkeerverordening 2007) CVDR Officiële uitgave van Heerhugowaard. Nr. CVDR42259_1 7 november 2017 Verordening op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen en ontheffingen voor het parkeren (Parkeerverordening

Nadere informatie

Gehandicapten ParkeerKaart. Gehandicapten ParkeerPlaats

Gehandicapten ParkeerKaart. Gehandicapten ParkeerPlaats Gemeente Hof van Twente, De Höfte 7 Postbus 54, 7470 AB Goor Tel. 0547 85 85 85 Fax 0547 85 85 86 E-mail info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl Gehandicapten ParkeerKaart Gehandicapten ParkeerPlaats

Nadere informatie

Beleidsregels voor en ten behoeve van parkeren in de blauwe zones Hengelo 2016

Beleidsregels voor en ten behoeve van parkeren in de blauwe zones Hengelo 2016 Beleidsregels voor en ten behoeve van parkeren in de blauwe zones Hengelo 2016 Het college van burgemeester en wethouders van Hengelo; gelet op het bepaalde in artikel 1.3, vierde lid van de Algemene wet

Nadere informatie

R-MRM/2015/649 BELEIDSREGELS PARKEREN BOXMEER 2015 GEMEENTE BOXMEER. 3 maart (Vastgesteld door B&W op 3 maart 2015)

R-MRM/2015/649 BELEIDSREGELS PARKEREN BOXMEER 2015 GEMEENTE BOXMEER. 3 maart (Vastgesteld door B&W op 3 maart 2015) R-MRM/2015/649 BELEIDSREGELS PARKEREN BOXMEER 2015 GEMEENTE BOXMEER 3 maart 2015 (Vastgesteld door B&W op 3 maart 2015) Inhoud Beleidsregels parkeren Boxmeer 2015... 2 Afdeling I... 3 Definities en Begripsomschrijvingen...

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK)

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) Ondergetekende, Naam en voornamen (voluit) Geboren op Te Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer (overdag) Nummer legitimatiebewijs Burgerservicenummer

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK)

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) Ondergetekende, Naam en voornamen (voluit) Geboren op Te Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer (overdag) Nummer legitimatiebewijs Burgerservicenummer

Nadere informatie

Beleidsregels inzake toewijzing individuele gehandicaptenparkeerplaats Capelle aan den IJssel 2008

Beleidsregels inzake toewijzing individuele gehandicaptenparkeerplaats Capelle aan den IJssel 2008 CVDR Officiële uitgave van Capelle aan den IJssel. Nr. CVDR6257_1 1 mei 2018 Beleidsregels inzake toewijzing individuele gehandicaptenparkeerplaats Capelle aan den IJssel 2008 College van burgemeester

Nadere informatie

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaats Capelle aan den IJssel

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaats Capelle aan den IJssel GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Capelle aan den IJssel. Nr. 17493 31 maart 2014 Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaats Capelle aan den IJssel 2014 Het c ollege van burgemeester

Nadere informatie

in ii i in ui IIIIII mi n ALG

in ii i in ui IIIIII mi n ALG Burgemeester en wethouders van de gemeente Castricum; in ii i in ui IIIIII mi n ALG1500363 gelet op artikel 149 van de Wegenverkeerswet 1994 (WWV) en artikel 87 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens

Nadere informatie

Beleidsregels ontheffingsverlening parkeerschijfzone kernwinkelgebied Raalte

Beleidsregels ontheffingsverlening parkeerschijfzone kernwinkelgebied Raalte Beleidsregels ontheffingsverlening parkeerschijfzone kernwinkelgebied Raalte Aanleiding In de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb) zijn regels opgenomen inzake het vaststellen van beleidsregels. In

Nadere informatie

RICHTLIJNEN GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS EN KAART, STADSDEEL ZEEBURG 2008

RICHTLIJNEN GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS EN KAART, STADSDEEL ZEEBURG 2008 RICHTLIJNEN GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS EN KAART, STADSDEEL ZEEBURG 2008 1. Inleiding Stadsdeel Zeeburg vindt mobiliteit van gehandicapten belangrijk. Daarom worden algemene gehandicaptenparkeerplaatsen

Nadere informatie

Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT;

Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; Gemeentebestuur Let op: vaststellen na vaststelling Parkeerverordening Dordrecht door Raad ONTWERP BESLUIT Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gezien het voorstel d.d.

Nadere informatie

Aanvraag gehandicaptenparkeerkaart (GPK)

Aanvraag gehandicaptenparkeerkaart (GPK) Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Postbus 83 1160 AB Zwanenburg T 020 407 9000 F 020 407 9090 Aanvraag gehandicaptenparkeerkaart (GPK) De door u verstrekte persoonsgegevens worden in overeenstemming

Nadere informatie

Gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 2a van de Wegenverkeerswet 1994;

Gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 2a van de Wegenverkeerswet 1994; besluit van de gemeenteraad voorstelnummer onderwerp Parkeerregulering en parkeertarieven div-nummer 676764 de raad van de gemeente gouda Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 10 mei

Nadere informatie

BELEIDSREGELS ONTHEFFING BLAUWE ZONE 2015 versie IV

BELEIDSREGELS ONTHEFFING BLAUWE ZONE 2015 versie IV BELEIDSREGELS ONTHEFFING BLAUWE ZONE 2015 versie IV Onderwerp: Beleidsregels voor het verstrekken en wijzigen van ontheffingen ten behoeve van parkeren in een parkeerschijfzone (blauwe zone) in de: Roothaertstraat;

Nadere informatie

ONTHEFFINGSREGELING BLAUWE ZONE LEIDEN

ONTHEFFINGSREGELING BLAUWE ZONE LEIDEN ONTHEFFINGSREGELING BLAUWE ZONE LEIDEN Vastgesteld --------- Wettelijke grondslag(en) waarop de regeling is gebaseerd: artikel 1.3, lid 4 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 25 en 87 van het Reglement

Nadere informatie

VERZONDEN 21 APR. 2016

VERZONDEN 21 APR. 2016 Wijk bij Duurstede, 20 april 2016 VERZONDEN 21 APR. 2016 Betreft: reservering gehandicaptenparkeerplaats Kempenaar 56 De heer R.F.M. Merkenhof Kempenaar 56 3961 KN WIJK BIJ DUURSTEDE behandeld door: dhr.

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 november 2018;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 november 2018; Raadsbesluit De raad van de gemeente Nieuwegein; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 november 2018; gelet op de artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 2a van de

Nadere informatie

Infopakket Parkeerregulering Centrumgebied

Infopakket Parkeerregulering Centrumgebied Infopakket Parkeerregulering Centrumgebied (10.005704) Omvang blauwe zone en vorm ontheffingensysteem Omvang blauwe zone De blauwe zone omvat een aanzienlijk gebied. Een afbeelding hiervan vindt u hieronder.

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2014

Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2014 Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2014 De raad van de gemeente Haarlem; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 225 van de Gemeentewet

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2019

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2019 Parkeerbelastingen Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2019 Gemeenteblad Texel 2018 nr 32 datum 27-dec-18 Verordening parkeerbelastingen 2019 Tevens intrekking van de Verordening

Nadere informatie

Beleidsnotitie inzake toewijzing gehandicaptenparkeerplaats

Beleidsnotitie inzake toewijzing gehandicaptenparkeerplaats Beleidsnotitie inzake toewijzing gehandicaptenparkeerplaats Status: Definitief Ambtelijk opdrachtgever: Afdeling Beleid & Projecten Projectleider/procesmanager: ing. M.A.J. Coenen Datum: 3 april 2007 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Stadhouderslaan 41 en 43 (instellen venstertijden, o.a. bij gehandicaptenparkeerplaatsen-algemeen)

Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Stadhouderslaan 41 en 43 (instellen venstertijden, o.a. bij gehandicaptenparkeerplaatsen-algemeen) STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 8714 26 maart 2015 Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Stadhouderslaan 41 en 43 (instellen venstertijden, o.a. bij gehandicaptenparkeerplaatsen-algemeen)

Nadere informatie

Volgens het aanvraagformulier gehandicaptenparkeerplaats op kenteken reserveren wij een gehandicaptenparkeerplaats indien:

Volgens het aanvraagformulier gehandicaptenparkeerplaats op kenteken reserveren wij een gehandicaptenparkeerplaats indien: Agendanummer. Onderwerp: beleidsregels en doorberekening kosten voor een gehandicaptenparkeerplaats Wij stellen voor: 1. De beleidsregels voor afgifte van een gehandicaptenparkeerplaats vaststellen. 2.

Nadere informatie

Beleidsregels ontheffingen parkeerschijfzones Centrum Sectie 1 en Breukelen zuid Sectie 2

Beleidsregels ontheffingen parkeerschijfzones Centrum Sectie 1 en Breukelen zuid Sectie 2 Beleidsregels ontheffingen parkeerschijfzones Centrum Sectie 1 en Breukelen zuid Sectie 2 Burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel; Gelet op het bepaalde in artikel 1.3, vierde lid van de Algemene

Nadere informatie

Let op! Aan deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap.

Let op! Aan deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap. anvraagformulier Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap Let op! an deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap. Privacyverklaring

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit parkeerverordening

Uitvoeringsbesluit parkeerverordening Het college van burgemeester en wethouders van Gouda; gelezen het voorstel van 23 februari 2017, dossiernummer 988; gelet op artikel 3 en 4 van de Parkeerverordening; besluiten tot vaststelling van: Uitvoeringsbesluit

Nadere informatie

Vaststellen verordening parkeerbelasting 2014 (inclusief tarieven) Registratienummer: GF

Vaststellen verordening parkeerbelasting 2014 (inclusief tarieven) Registratienummer: GF Gemeenteraad Onderwerp: Vaststellen verordening parkeerbelasting 2014 (inclusief tarieven) Registratienummer: GF13.20086 De raad van de gemeente Heerenveen; gelezen het voorstel van het college van burgemeester

Nadere informatie

Parkeerverordening. C!! emborg

Parkeerverordening. C!! emborg Parkeerverordening 202 C!! emborg De raad van de gemeente Culemborg gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 12 juni 2012, registratienummer 1207821/4134; gelet op artikel

Nadere informatie

plaatsen'd

plaatsen'd plaatsen'd14-0014091 Beleidsregels gereserveerde gehandicaptenparkeerplaatsen Gemeente Waalwijk 2014 Vastgesteld door het college van Waalwijk op 8 april 2014 *14-0020744* 14-0020744 Beleidsregels 'Gereserveerde

Nadere informatie

Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Verheeskade thv. nr. 25 (aanwijzen 5x. gehandicaptenparkeerplaats-algemeen)

Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Verheeskade thv. nr. 25 (aanwijzen 5x. gehandicaptenparkeerplaats-algemeen) STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 1297 15 januari 2015 Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Verheeskade thv. nr. 25 (aanwijzen 5x gehandicaptenparkeerplaats-algemeen)

Nadere informatie

Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT;

Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; CVDR Officiële uitgave van Dordrecht. Nr. CVDR339964_1 28 juni 2017 Beleidsregels parkeervergunningen Dordrecht Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gezien het voorstel

Nadere informatie

het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, appellant,

het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, appellant, LJN: BJ8902, Raad van State, 200900441/1/H3 Datum uitspraak: 30-09-2009 Datum publicatie: 30-09-2009 Rechtsgebied: Bestuursrecht overig Soort procedure: Hoger beroep Inhoudsindicatie: Bij besluit van 29

Nadere informatie

Aanpassing Ontheffingsregeling blauwe zone Leiden

Aanpassing Ontheffingsregeling blauwe zone Leiden B en W. nr. 12.0649 d.d. 26-6-2012 Onderwerp Aanpassing Ontheffingsregeling blauwe zone Leiden Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. De aangepaste Ontheffingsregeling blauwe zone Leiden vast te

Nadere informatie

STAATSCOURANT. VERKEERSBESLUIT Eurozone en Brusselhof. Nr december Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814

STAATSCOURANT. VERKEERSBESLUIT Eurozone en Brusselhof. Nr december Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 STAATSCOURANT 6 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 70835 december 2017 VERKEERSBESLUIT Eurozone en Brusselhof (zaaknummer 00624201) Burgemeester en wethouders van Deurne;

Nadere informatie

BELEIDSREGEL ONTHEFFINGEN AUTOVRIJ GEBIED 2015

BELEIDSREGEL ONTHEFFINGEN AUTOVRIJ GEBIED 2015 CVDR Officiële uitgave van Groningen. Nr. CVDR362458_2 21 november 2017 BELEIDSREGEL ONTHEFFINGEN AUTOVRIJ GEBIED 2015 Het college van burgemeester en wethouders van Groningen maakt bekend, (4557269);

Nadere informatie

Parkeerverordening 2016

Parkeerverordening 2016 Parkeerverordening 2016 De raad van de gemeente Ede; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 12 januari 2016, kenmerk 41396; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 2 van de

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2016

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2016 Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2016 De raad van de gemeente Haarlem; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 17 november 2015; gelet op

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 22 november 2016;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 22 november 2016; Nummer: 118-57 Portefeuillehouder: drs. L. Bromet Onderwerp: Vaststellen Parkeerverordening Waterland 2017 De raad van de gemeente Waterland, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Zoals ik u heb toegezegd informeer ik u hierbij over een aantal zaken met betrekking tot het parkeerbeleid inzake gehandicapten en mantelzorgers.

Zoals ik u heb toegezegd informeer ik u hierbij over een aantal zaken met betrekking tot het parkeerbeleid inzake gehandicapten en mantelzorgers. Typ teksttyp teksttyp tekst T. de Bruijn Wethouder van Financiën, Verkeer, Vervoer en Milieu 114 Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Aan de leden van de Commissie Leefomgeving Datum 21 april 2017

Nadere informatie

Raadsbesluit 2014/.Ö?.5.(

Raadsbesluit 2014/.Ö?.5.( gemeente Haarlemmermeer Raadsbesluit 2014/.Ö?.5.( onderwerp Parkeerbelastingen 2015 De raad van de gemeente Haarlemmermeer; gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 18 november

Nadere informatie

Beleidsregels voor en ten behoeve van parkeren in de blauwe zones Den Helder 2017

Beleidsregels voor en ten behoeve van parkeren in de blauwe zones Den Helder 2017 Beleidsregels voor en ten behoeve van parkeren in de blauwe zones Den Helder 2017 Het college van burgemeester en wethouders van Den Helder; gelet op het bepaalde in artikel 1.3, vierde lid van de Algemene

Nadere informatie

Raadsvoorstel2007/ Gehandicaptenparkeerkaarüplaats

Raadsvoorstel2007/ Gehandicaptenparkeerkaarüplaats gemeente Haarlemmermeer Onderwerp Raadsvoorstel2007/177095 Portefeuillehouder dr. T.C.M. Horn Steiler R.J. Kouwenhoven Collegevergadering 27 november 2007 Raadsvergadering 1. Samenvatting Wat willen we

Nadere informatie

RICHTLIJNEN GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS EN KAART, STADSDEEL ZEEBURG 2008

RICHTLIJNEN GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS EN KAART, STADSDEEL ZEEBURG 2008 RICHTLIJNEN GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS EN KAART, STADSDEEL ZEEBURG 2008 1. Inleiding Stadsdeel Zeeburg vindt mobiliteit van gehandicapten belangrijk. Daarom worden algemene gehandicaptenparkeerplaatsen

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2016

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2016 CVDR Officiële uitgave van Oldenzaal. Nr. CVDR407423_1 5 december 2017 Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2016 De raad van de gemeente Oldenzaal; gelezen het voorstel van

Nadere informatie

RIS PARKEERVERORDENING BOXMEER 2015 GEMEENTE BOXMEER. 2 december (Vastgesteld door de gemeenteraad op 29 januari 2015)

RIS PARKEERVERORDENING BOXMEER 2015 GEMEENTE BOXMEER. 2 december (Vastgesteld door de gemeenteraad op 29 januari 2015) RIS 2014-650 PARKEERVERORDENING BOXMEER 2015 GEMEENTE BOXMEER 2 december 2014 (Vastgesteld door de gemeenteraad op 29 januari 2015) Inhoud Colofon... 2 Parkeerverordening Boxmeer 2015... 3 AFDELING I...

Nadere informatie

Parkeerverordening 2013

Parkeerverordening 2013 RAADSBESLUIT De raad van de gemeente Weert; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 november 2012; gelet op artikel 149 en 225 van de Gemeentewet en artikel 2 van de Wegenverkeerswet

Nadere informatie

Beleidsregels ontheffingen artikel 87 RVV 1990 Schiedam 2013

Beleidsregels ontheffingen artikel 87 RVV 1990 Schiedam 2013 Beleidsregels ontheffingen artikel 87 RVV 1990 Schiedam 2013 Artikel 1. Begripsomschrijvingen In deze beleidsregels wordt verstaan onder: a. Ontheffing: ontheffing als bedoeld in artikel 87 RVV 1990. b.

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Wijziging Verordening parkeerbelastingen 2013 Reg.nummer: 99630

Raadsstuk. Onderwerp: Wijziging Verordening parkeerbelastingen 2013 Reg.nummer: 99630 Raadsstuk Onderwerp: Wijziging Verordening parkeerbelastingen 2013 Reg.nummer: 99630 1. Inleiding Met deze wijzigingsverordening op de Verordening parkeerbelastingen 2013 worden enkele correcties in redactie

Nadere informatie

Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerkaart 2017

Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerkaart 2017 Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerkaart 2017 Gegevens aanvrager Naam Geboortedatum Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer E-mailadres Rekeningnummer Gegevens contactpersoon Naam Adres Postcode

Nadere informatie

Aanvraagformulier 2016

Aanvraagformulier 2016 Aanvraagformulier 2016 Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap Let op! Aan deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap.

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders van gemeente Wageningen;

Burgemeester en wethouders van gemeente Wageningen; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Wageningen Nr. 105682 22 juni 2017 Burgemeester en wethouders van gemeente Wageningen; HOOFDSTUK 1BEWONERSPARKEERVERGUNNING (parkeerverordening artikel 3,

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK)

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) In te vullen door de gemeente: Datum ontvangst Klantmanager Cliënt nummer Werkproces Intake LET OP: Uw aanvraag dient vergezeld te gaan van één recente pasfoto en een kopie van uw legitimatiebewijs. 1.

Nadere informatie

VERORDENING op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen voor het parkeren Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling

VERORDENING op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen voor het parkeren Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling VERORDENING op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen voor het parkeren Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Lelystad Officiële naam

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen CVDR Officiële uitgave van Dordrecht. Nr. CVDR12008_10 23 februari 2016 Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen De RAAD van de gemeente Dordrecht; gezien het voorstel van het

Nadere informatie

Gemeenteblad van Zaltbommel 2009 Nr. 4.13

Gemeenteblad van Zaltbommel 2009 Nr. 4.13 Gemeenteblad van Zaltbommel 2009 Nr. 4.13 Verordening op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen 2010 Status In werking Algemene informatie Deze verordening stelt regels ten aanzien

Nadere informatie

Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerkaart 2018

Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerkaart 2018 Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerkaart 2018 Gegevens aanvrager Naam Geboortedatum Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer E-mailadres Gegevens contactpersoon Naam Adres Postcode en plaats Telefoonnummer

Nadere informatie

Let op! Aan deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap.

Let op! Aan deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap. anvraagformulier Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap Let op! an deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap. Privacyverklaring

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK)

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) Dit blok in te vullen door WMO-administratie Uitdraai PIV Datum ontvangst: Cliëntnummer: Werkprocesnummer: UW GEGEVENS (Indien vrouw s.v.p. de meisjesnaam

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Gehandicaptenparkeerkaart

AANVRAAGFORMULIER Gehandicaptenparkeerkaart Zorgloket WaalwijkWijzer Correspondentieadres: T 0416-683456 Postbus 10150 F 0416-683438 5140 GB waalwijk E zorgloket@waalwijk.nl W www.waalwijk.nl Bezoekadres: Taxandriaweg 6 5141 PA Waalwijk (bezoekersingang

Nadere informatie

Onderwerp: Tarieven gemeentelijke belastingen en heffingen 2012 (parkeerbelasting) Registratienummer: GF

Onderwerp: Tarieven gemeentelijke belastingen en heffingen 2012 (parkeerbelasting) Registratienummer: GF Gemeenteraad Onderwerp: Tarieven gemeentelijke belastingen en heffingen 2012 (parkeerbelasting) Registratienummer: GF11.20104 De raad der gemeente Heerenveen; gelezen het voorstel van het college van burgemeester

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering parkeerbelastingen 2018

Verordening op de heffing en de invordering parkeerbelastingen 2018 CVDR Officiële uitgave van Doesburg. Nr. CVDR480625_1 31 december 2018 Verordening op de heffing en de invordering parkeerbelastingen 2018 De raad van de gemeente Doesburg; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK)

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) Dit blok in te vullen door WMO-administratie Uitdraai PIV Datum ontvangst: Cliëntnummer: Werkprocesnummer: UW GEGEVENS (Indien vrouw s.v.p. de meisjesnaam

Nadere informatie

Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Zuiderpark - Sportcampus (diverse verkeersmaatregelen)

Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Zuiderpark - Sportcampus (diverse verkeersmaatregelen) STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 1296 15 januari 2015 Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Zuiderpark - Sportcampus (diverse verkeersmaatregelen) [- BESLUIT

Nadere informatie

gelet op artikel 147 van de Gemeentewet en artikel 2a van de Wegenverkeerswet, B E S L U I T:

gelet op artikel 147 van de Gemeentewet en artikel 2a van de Wegenverkeerswet, B E S L U I T: Beleidsterrein: verkeer, vervoer, wegen onderwerp: parkeerverordening citeertitel: Parkeerverordening Almere 2016 wettelijke grondslag: art. 147 Gemeentewet en art. 2a jo 2 Wegenverkeerswet normbepaling:

Nadere informatie

Raadsvoorstel

Raadsvoorstel gemeente Haarlemmermeer Raadsvoorstel 2013.0050187 Onderwerp Vaststelling verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelasting 2013, 1 8 wijziging Portefeuillehouder drs. M.J. Bezuijen, J.J.

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016; De raad van de gemeente Heerenveen; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016; gelet op artikel 225 van de Gemeentewet en de parkeerverordening 2014; BESLUIT

Nadere informatie

Nummer 090 J. Parkeerbelastingen

Nummer 090 J. Parkeerbelastingen 1Raadsbesluit Raadscommissie 28-10-2015 Nummer 090 J Parkeerbelastingen Gemeenteraad 10-11-2015 Portefeuillehouder F. Kingma Paragraaf G Lokale lasten De raad van de gemeente Texel: gelezen het advies

Nadere informatie

Parkeerverordening 2013

Parkeerverordening 2013 Parkeerverordening 2013 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Lelystad Officiële naam regeling Parkeerverordening 2013 Citeertitel Parkeerverordening Lelystad

Nadere informatie