G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele"

Transcriptie

1 G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele Vergadering van dinsdag 24 september 2013 Aanwezig : Bart De Ketelaere, Els Tijtgat, Bart Onderbeke, Nadia De Paepe, Jan Naessens, Ludo Vereeken, Wim Verstraete, Andy De Ketelaere, Els Tijtgat, Maaike De Porre, Annemie De Groote, Mieke Ally,Joke Verstraeten, Vanessa De Wulf, Katia De Stercke, Sylvie De Buck, Christophe Timbremont, Ann De Volder Leerkrachten: juf Eline, juf Ellen, juf Ann De Buck, Juf Veronique, juf An Planckaert, juf Griet, Meester Tom, juf Kathy Verontschuldigd : Bart Onderbeke, Schepen An Lambrecht, Filip Vervaeke, juf Els Verkerken, Katia Haelterman Verslag: Nadia 1. Kennismaking + doel van het OC Er zijn een aantal nieuwe leden aanwezig : Sylvie, Kristof & An van harte welkom! Katia Haelterman gaat het OC verlaten. We willen graag Katia bedanken voor haar inzet! Het oudercomité ondersteunt de school financieel & logistiek, en organiseren verschillende activiteiten, oa. kerstmarkt, schoolfeest, 2. Activiteiten kalender Dinsdag 24 september Dinsdag 5 november Vrijdag 15 november Woensdag 20 november Dinsdag 3 december Dinsdag 10 december Zaterdag 14 december Statutaire vergadering 1 e verg OC Schaatsen Kristallijn Gent 20u Pedagogische studiedag Sinterklaas Kerstactie

2 Donderdag 19 december Dinsdag 7 januari Vrijdag 24 januari Zaterdag 25 januari Zondag 26 januari Dinsdag 4 februari Zaterdag 8 februari Zaterdag 22 februari Dinsdag 11 maart Woensdag 12 maart Kerstmarkt + nieuwjaarsreceptie Grootouderfeest Gezinsnamiddag Gezinsnamiddag Etentje OC (ook oud-leden) Quiz Pedagogische studiedag Zaterdag 22 maart Lentefeest Zaterdag 29 maart Wandeling Dinsdag 1 april + zakjes paasactie Woensdag 2 april Paasactie Woensdag 23 april Leren leren met Paul Maes (5 e en 6 e ) Dinsdag 29 april Vrijdag 2 mei Facultatieve verlofdag Zondag 11 mei Schoolfeest Woensdag 7 mei Pedagogische studiedag Nevele Dinsdag Vrijdag mei Maandag 19 mei Donderdag 29 mei Zondag 1 juni Maandag 2 juni Dinsdag 3 juni Maandag 9 juni Maandag 23 juni Woensdag Vrijdag juni Maandag 30 juni Heideklas Waasmunster (4 e leerjaar) Week van de leerling 1 e communie 10u30 Plechtige communie 10u30 Facultatieve verlofdag Receptie communie & lentefeest Receptie 6 e leerjaar Merkeveld Geen school Schaatsen - Op de uitnodiging moet erbij vermeld worden dat ieder kind vergezeld moet zijn van een verantwoordelijke (in geval van ongelukjes) Sint - dit gaat nu door in de sportzaal de akoestiek is niet perfect, maar zaal Novy is niet vrij (wordt gerenoveerd)

3 - In de voormiddag gaat de sint naar alle klassen, in de namiddag komt de sint terug en worden er door de kinderen liedjes & optredens verzorgd - De persoonlijke geschenkjes worden afgeschaft, per klas wordt een budget van 70 euro voorzien (ook voor de kleuters & het lager) Er wordt geen individueel geschenk meer gegeven aan de kinderen - Het 6 e leerjaar krijgt de USB stick nu op het einde van het jaar als geschenk en niet meer bij Sinterklaas. - De leerkrachten mogen zelf hun cadeau aankopen. De kleuters krijgen het klas geschenk in de klas zelf, de kinderen van het lager in de namiddag op het podium Kerstactie - We gaan truffels, confituurtaartjes, frangipane, chocowafels en een doos assortiment (met vanillewafels, frangipane & confituur) voorzien. Dit jaar zijn er geen ijstaarten en ijspralines meer (Frisa is gestopt) - Er zijn een aantal straten weggevallen van goeie verkopers. We gaan hiervoor extra vroeg beginnen met de verkoop zodat we zicht hebben welke straten er goed verkocht zijn, en een overzicht te hebben waar nog niemand geweest is. - De briefjes worden meegegeven voor de herfstvakantie. De prijzen moeten wel nog bepaald worden. Els gaat hiervoor kijken. - Vorig jaar verkochten we de koekjes aan 6 Euro. Kerstmarkt - Er zijn een aantal mensen weggevallen achter de toog van de kerstmarkt, dus we gaan zeker nieuwe helpers nodig hebben. Vooral om 17u is er een probleem, dus alle helpers zijn zeker welkom. - Het klaarzetten van de kerstmarkt gebeurt ook al op woensdag namiddag (verlichting enzo), Op donderdag namiddag wordt de rest dan klaargezet. - We gaan dezelfde opstelling gebruiken van vorig jaar : drank & eetkraampjes buiten, de kraampjes met geschenkjes binnen en het podium in de refter. - Er moet iets meer drank besteld worden dan vorig jaar. Vorig jaar hebben we drank moeten bijhalen. - De kerstmarkt zelf begint om 17u. We zoeken hiervoor helpers bij het klaarzetten, op de kerstmarkt zelf, en voor de opkuis. Grootouderfeest & gezinsnamiddag - Dit jaar mogen alle klassen meedoen, ook het lager - Op vrijdagnamiddag is er een voorstelling voor de grootouders van de kleuters. Er wordt koffie & gebak voorzien. De grootouders betalen geen inkom, zij mogen gratis binnen.

4 - Op zaterdag en zondag is het gezinsnamiddag voor de ouders, de inkom hiervoor is 4 Euro, maar ze krijgen wel een consumptie in ruil voor hun ingangskaart. Grootouders van het lager mogen uiteraard ook meekomen op zaterdag of zondag (niet op vrijdag) Quiz - We doen dit jaar opnieuw een Quiz. Hiervoor is een apart werkgroepje nodig : Joke, Jan, Christophe, Bart DK, Sylvie - De uitnodigingen moeten heel vroeg meegegeven worden, de 1 e uitnodiging wordt al meegegeven voor de kerstvakantie. Een 2 e herinnering na de kerstvakantie. Nieuwsbrieven - De school zelf gaat dit jaar regelmatig nieuwsbrieven meegeven, zodat de ouders regelmatig info & de agenda meekrijgen. Er wordt geen schoolkrantje meer gedrukt. - Er wordt ook nog een agenda meegegeven met de activiteiten van het OC naar de ouders. Wandeling - We doen dit jaar opnieuw een wandeling. Ook hiervoor is een apart werkgroepje nodig : Maaike, Annemie, Mieke, Ann DV, juf An De Buck, juf Veronique Paasactie - We gaan opnieuw eitjes & koekenpakketten van Lotus verkopen Leren leren - Dit is een interactieve voordracht voor de leerlingen (en ouders) van het 5 e en 6 e leerjaar door Paul Maes. Er wordt nog een zaal gezocht hiervoor, vorige keer was dit in de sportzaal maar de akoestiek was niet goed, het auditorium in Landegem kan blijkbaar ook niet gereserveerd worden? Receptie communie & lentefeest - De receptie gaat door van 11u tot 13u op pinkstermaandag voor ouders & kinderen van het 1 e en 6 leerjaar Receptie 6 e leerjaar - Gaat door op maandag 23 juni, want op woensdag vertrekken ze al naar Merkeveld.

5 Pedagogische studiedagen - Kan de website aangepast worden, er staan nog een paar datums verkeerd (sommige pedagogische studiedagen zijn verwisseld tussen Nevele & Landegem) - Kunnen de foto s van vorig jaar ook op de website van het OC gezet worden? - De nieuwe leden gaan ook op de website gezet worden. 3. Evaluatie Hapje Tapje - Goed verlopen - Het heeft iets te lang geduurd, tot 24u is redelijk lang. Na 23u wordt er nog heel weinig verkocht. Volgend jaar gaat dit waarschijnlijk maar tot 23u duren, dit was blijkbaar zo bij de meeste kraampjes. - Volgend jaar gaan we kijken om toch iets te geven om te eten, mosselen ofzo... want we schrijven in met 2 groepen. - Er was niets herkenbaar van de school zelf we konden niet aan de vlaggen van de school (die zaten ergens op slot), enkel het oudercomité had T-shirts aan. 4. Varia - Zwemmen o Er wordt dit jaar minder gezwommen en meer gesport. Dit is vooral zo omdat er teveel tijd verloren wordt aan het vervoer. Het staat blijkbaar ook niet in het leerplan dat kinderen in de lagere school moeten leren zwemmen o Er was een voorstel om de kinderen maandelijks te laten zwemmen, en niet in 2 groepen zoals het nu verdeeld is. Dit is niet mogelijk om te wijzigen, omdat het veel te moeilijk is om de lesroosters anders te organiseren. De andere helft van de school krijgt die weken meer turnen. - Fluo-vestjes o Er zijn fluo-vestjes besteld voor de kleuters. Er zijn ook al een groot aantal kleuters die vorig jaar ook geen fluo-vestje meer gekregen hebben.

6 o Er wordt heel weinig gecontroleerd op fluo-vestjes. Meester Tom stelt voor om terug te beginnen controleren van zodra het een beetje donkerder wordt s morgens. - Overgang naar 2 e kleuterklas o Sommige ouders vinden de overgang van het 1 e kleuterklasje A (Ann De Buck) direct naar de 2 e kleuterklas groot (voor kindjes die op het einde van het jaar verjaren) o De kleuters worden hierop wel voorbereid in het 1 e kleuterklasje en juf Veronique begeleidt ze ook extra in het 2 e kleuterklasje. - Openklasdag kleuters o De juffen stellen voor om dit ook anders aan te pakken, niet meer tijdens de schooluren maar doorlopend op vrijdagavond van 17u tot 19u. Op die manier krijgen de nieuwe kleuters ook de kans om kennis te maken met de andere kleuterjuffen en kunnen die klassen ook eens bezocht worden. o De openklasdagen gaan dit jaar door op 29 november en 14 maart. o De openklasdag voor de kleuters op het schoolfeest en deze eind augustus (voor het nieuwe schooljaar) blijven ook doorgaan o Op de openklasdag gaat er een drankje voorzien worden voor de kinderen & ouders - Aquatopia o Juf Veronique gaat een uitstapje maken met de 2 e kleuterklas. o De kinderen mogen gratis met de trein. De treinreis van de begeleiders mag betaald worden door het OC. Meester Tom vraagt na of het niet mogelijk is dat het schoolbestuur hierin tussenkomt. o De kinderen die een abonnement hebben voor Plopsaland kunnen korting krijgen op de ingangsprijs, dus dit wordt best vermeld op de uitnodiging. - Foldertje voor het oudercomité o De nieuwe folders zijn gemaakt door Joke dank je wel hiervoor. o We gaan de rest nog meegeven aan de ouders van de kleuters juf Eline gaat die meegeven - Beurtsysteem om naar het OC te komen (voor lager) o Volgens Meester Tom kan dit nu vastgelegd worden, ze wachten op de agenda van de vergaderingen.

7 - Werkgroepje voor verkeersveiligheid o Er wordt een werkgroepje opgericht vanuit de schoolraad ivm verkeersveiligheid. Alle suggesties hierover zijn welkom bij Maaike De Porre. - Afzetten op school o Het is de bedoeling dat de ouders niet meer op de speelplaats komen, zowel bij het lager als de kleuters. Kan er dan ook iemand van Bolleboos aan het hekken blijven staan, zodat de kinderen niet van de speelplaats kunnen lopen s morgens? o De kinderen kunnen makkelijk weg over de middag en s avonds, dus een aantal uitgangen worden best afgesloten. - Milieuboot o Die passeert hier op 1 april. Dit gaat opgenomen worden in de agenda van een aantal juffen. - Openklasdag o De info-avond van het 1 e leerjaar is redelijk laat, zeker nu er geen openklasdag meer is eind augustus. De kinderen weten niet wat ze moeten mee hebben de 1 e schooldagen, dus hiervoor wordt best nog iets extra voorzien. Een voorstel is toch om ook de kinderen van het 1 e leerjaar te laten meekomen op de openklasdag eind augustus en dan de extra info-avond op dezelfde datum te houden. o Ook voor nieuwe leerlingen is er niet altijd voldoende info beschikbaar. Kindjes die nieuw starten in de leerjaren hebben niet altijd genoeg info ivm schooluren. Volgens Meester Tom zouden ze die info wel moeten ontvangen hebben. - Methode Frans o Er is dit jaar met een nieuwe methode Frans gestart. Het 6 e leerjaar moest hierdoor veel nieuwe woorden aanleren, om het verschil met de oude methode weg te werken. Voor Frans zijn er ook 2 verschillende leerkrachten met verschillende tempo s, maar met dezelfde toetsen. Meester Tom is dit probleem aan het bekijken en het wordt intern opgenomen. o De oude methode paste niet meer in het leerplan, de resultaten van de oud-leerlingen begonnen ook te zakken, dus de school heeft een goeie

8 reden waarom er naar een nieuwe methode gegaan is, ook voor het 6 e leerjaar. - Papier van de school o Kan er iets minder papier meegegeven worden van de school uit? Er wordt hieraan gewerkt: schoolreglement, schoolkrantje,... zijn ondertussen digitaal. o Er mag niet altijd van uitgegaan worden dat alle ouders over een computer beschikken. 5. Actiepuntjes Datum Actiepuntje Wie? Status Opmerking Aanvragen verplaatsting tuinhuis Meester 24/09: is dit ondertussen gebeurd 8/01/2013 voor fietsen Tom Nieuw? Zandbak voor lager - zou ook dringend eens moeten vernieuwd worden, ook de trein ging verzet 8/01/2013 worden Meester Tom 24/09: is dit ondertussen gebeurd Nieuw? 14/05/2013 Bestellen nieuwe fluovestjes - kleuters krijgen dit niet meer Meester Tom Aanleg extra zandbak voor kleuters 14/05/ advies vragen aan werkmannen Els T Nieuw 24/09/2014 Prijzen vastleggen kerstactie Els T Nieuw Aanpassen website - verlofdagen, agenda OC, foto's van OC van vorig 24/09/2014 jaar Catherine Nieuw Bijdrage Aquatopia van Meester 24/09/2014 schoolbestuur Tom Nieuw 24/09/2014 Reservatie schaatsen Nadia Nieuw 24/09/2014 Activiteiten OC - brief naar ouders Nadia Nieuw 24/09/ /09/2014 Folders van OC - worden nog meegegeven aan ouders van kleuters juf Eline Nieuw Opvang 's morgens : ook iemand van Bolleboos aan het hekken? Meester Tom Nieuw 24/09: zijn besteld ondertussen 10/06: als een extra zandbak op identiek dezelfde manier aangelegd wordt, mag dit zonder een nieuwe keuring. Els gaat hiervoor prijs vragen. Nieuw De volgende vergadering gaat door op dinsdag 5 november om 20u15 in de refter van de Gemeenteschool.

G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele

G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele Vergadering van donderdag 11 september 2014 Oudercomité AW AW AW Bart De Ketelaere A Jan Naessens A Conny De Pestel Els Tijtgat A Maaike De Porre A Steven De Clerck

Nadere informatie

G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele

G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele Vergadering van dinsdag 4 februari 2014 Aanwezig : Els Tijtgat, Ann De Volder, Sylvie De Buck, Els De Clercq, Maaike De Porre, Vanessa De Wulf, Thierry Loete,

Nadere informatie

G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele

G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele Vergadering van dinsdag 5 februari 2013 Aanwezig : Bart De Ketelaere, Els Tijtgat, Andy De Ketelaere, Jan Naessens, Els De Clercq, Maaike De Porre, Bart Onderbeke,

Nadere informatie

G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele

G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele Vergadering van woensdag 16 september 2015 Oudercomité AW AW AW Filip Maus A Jan Naessens A Conny De Pestel Els Tijtgat A Maaike De Porre A Steven De Clerck V

Nadere informatie

G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele

G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele Vergadering van woensdag 10 december 2014 Oudercomité AW AW AW Bart De Ketelaere A Jan Naessens V Conny De Pestel Els Tijtgat A Maaike De Porre V Steven De Clerck

Nadere informatie

G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele

G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele Vergadering van dinsdag 11 december 2012 Aanwezig : Bart De Ketelaere, Els Tijtgat, Andy De Ketelaere, Vanessa De Wulf, Wim Verstraete, Ludo Vereecken, Els De

Nadere informatie

G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele

G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele Vergadering van donderdag 15 oktober 2014 Oudercomité AW AW AW Bart De Ketelaere A Jan Naessens V Conny De Pestel Els Tijtgat A Maaike De Porre V Steven De Clerck

Nadere informatie

G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele

G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele Vergadering van woensdag 18 november 2015 Oudercomité AW AW AW Filip Maus A Jan Naessens A Conny De Pestel Els Tijtgat A Maaike De Porre V Steven De Clerck A Nadia

Nadere informatie

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR !

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR ! Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR 2016 2017!

Nadere informatie

SEPTEMBER Schoonaarde. zaterdag 1 zondag 2 maandag 3 dinsdag 4

SEPTEMBER Schoonaarde. zaterdag 1 zondag 2 maandag 3 dinsdag 4 Week Vroege vogels SEPTEMBER 2018 Zwembad gesloten van 1 tot 15 september zaterdag 1 zondag 2 maandag 3 dinsdag 4 woensdag 5 donderdag 6 Infovergadering lager 19.30 uur vrijdag 7 zaterdag 8 zondag 9 maandag

Nadere informatie

Maandplanning september 2014

Maandplanning september 2014 Maandplanning september 2014 maandag 1 Eerste Schooldag dinsdag 2 woensdag 3 fruit meegeven donderdag 4 vrijdag 5 zwemmen 2e graad zaterdag 6 zondag 7 maandag 8 info- avond 19u dinsdag 9 Muziekvoorstelling

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief december 2018 Meld je aan 2019-2020 Belangrijke data meld je aan 4-15 februari inschrijvingen broer - zus 2017 De aanmeldingsperiode voor kinderen geboren in 2017 start

Nadere informatie

SEPTEMBER Oudegem. zaterdag 1 zondag 2 maandag 3 dinsdag 4 woensdag 5 donderdag vrijdag 7 zaterdag 8 zondag 9

SEPTEMBER Oudegem. zaterdag 1 zondag 2 maandag 3 dinsdag 4 woensdag 5 donderdag vrijdag 7 zaterdag 8 zondag 9 Week Vroege vogels SEPTEMBER 2018 Zwembad gesloten van 1 tot 15 september zaterdag 1 zondag 2 maandag 3 dinsdag 4 woensdag 5 donderdag vrijdag 7 zaterdag 8 zondag 9 maandag 10 Infovergadering kleuter 19.30

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief november 2018 Beste ouders De kop is eraf, de eerste week vakantie zit erop, het schooljaar neemt een vaart. Graag maken we stand van zaken op en houden jullie op de hoogte van. - ons gezondheidsbeleid

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar Woensdag 1 mei Donderdag 2 mei Eerste communie, proficiat! Maandag 6 mei tot en met vrijdag 10 mei Maandag 6 mei 1 ste, 3 de en 5 de leerjaar KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar De kindjes van juf Karolien

Nadere informatie

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen f De Zeppelin Boelarestraat 1-9500 Geraardsbergen 054/41.41.40 vbs.catharinacollege@skynet.be christa.dg@skynet.be Directie: Mevr. Christa De Gauquier 0471 32 19 97 1 ste kleuterklas: juf Nancy 2 de kleuterklas:

Nadere informatie

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR !

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR ! Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 03/ 484 41 97 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

BETREFFENDE: organisatie einde schooljaar + volgend schooljaar Gent, vrijdag 7 juni 2019

BETREFFENDE: organisatie einde schooljaar + volgend schooljaar Gent, vrijdag 7 juni 2019 BETREFFENDE: organisatie einde schooljaar + volgend schooljaar Gent, vrijdag 7 juni 2019 Beste ouders, Lieve kinderen, Voor we samen de laatste dagen van het schooljaar ingaan, informeren we u graag over

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand november: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet.

VERKEER. Actiepunt maand november: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. VERKEER Actiepunt maand november: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. Helm Op Fluo Top! De donkere maanden van het jaar zijn weer aangebroken. Daarom besteden we graag extra aandacht aan zichtbaarheid

Nadere informatie

A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E K L E U T E R S C H O O L Edegemsesteenweg 116A 2550 Kontich 03/

A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E K L E U T E R S C H O O L Edegemsesteenweg 116A 2550 Kontich 03/ A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E K L E U T E R S C H O O L Edegemsesteenweg 116A 2550 Kontich 03/457.03.43 www.altena.be Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is begonnen. Onze kleuterschool start

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2013

Nieuwsbrief juni 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief juni 2013 INHOUD GEEN Zwemmen P 1 Inleveren boeken bib P 2 Fietsexamen P 2 Oudercomité

Nadere informatie

JAARPLANNING

JAARPLANNING JAARPLANNING 2018-2019 Sportpleinstraat 2 / 3730 Hoeselt tel.: 012 23 75 16 e-mail : info@gbs-alt-hoeselt.be www.gbs-alt-hoeselt.be Vakanties en vrije dagen van tot en met Herfstvakantie 29 oktober 2018

Nadere informatie

Nieuwsbrief eind juni 2016

Nieuwsbrief eind juni 2016 Nieuwsbrief eind juni 2016 LOMBEEK Beste ouder(s), Aan onze leerlingen en ouders Voor het schooljaar 2016-2017 hebben we een aantal nieuwe afspraken gemaakt die we jullie graag nu al laten weten: - Bestellen

Nadere informatie

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR Bijlage 3 KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR 2016 1. Begin van het schooljaar en hervatting van de lessen: - donderdag 1 september 2016 2. Vrije dagen van het eerste trimester: - Herfstvakantie:

Nadere informatie

1 e samenkomst Oudercomité - 21 september 2017 leraarslokaal: 19:30 22:15u

1 e samenkomst Oudercomité - 21 september 2017 leraarslokaal: 19:30 22:15u 1 e samenkomst Oudercomité - 21 september 2017 leraarslokaal: 19:30 22:15u Aanwezig: Hilde, Sofie, Evelien, An M, An DK, Sara, Kim, Leen V., Vanessa, Koen. Verontschuldigd: Evelien J., Sonje B., Tom, Anja,

Nadere informatie

November: schooljaar

November: schooljaar November: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Hier volgt onze agenda en de mededelingen voor de maand november. Deze nieuwsbrief staat ook op onze website! Op de agenda: Maandag 9 november instapdag voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

September 2016 donderdag vrijdag zaterdag zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag maandag dinsdag woensdag donderdag

September 2016 donderdag vrijdag zaterdag zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag maandag dinsdag woensdag donderdag September 2016 donderdag 1 Eerste schooldag / schoolmoment vrijdag 2 zaterdag 3 zondag 4 maandag 5 Algemeen OC kleuter dinsdag 6 Algemeen OC lager woensdag 7 donderdag 8 vrijdag 9 zaterdag 10 Zaal Weyteveldfeest

Nadere informatie

VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos Gistel WOORDJE VAN DE DIRECTEUR

VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos Gistel WOORDJE VAN DE DIRECTEUR VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos 6 8470 Gistel 059 27 63 63 info@gravenbos.be www.gravenbos.be NIEUWSBRIEF WOORDJE VAN DE DIRECTEUR NIEUWJAARSRECEPTIE Naar jaarlijkse gewoonte

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2013

Nieuwsbrief april 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2013 INHOUD Paasvakantie P 1 Vrijaf 1 april + KIKO gesloten P 1 Vrijaf mei

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie

Sinterklaas is langsgeweest

Sinterklaas is langsgeweest Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 6/2016-2017 Sinterklaas is langsgeweest In dit nummer: Sinterklaas 1 Kerstmis 1 Secretariaat 2 Personeelsnieuws 2 Nieuws vanuit de 2 Kindergemeenteraad 2 Textielinzameling

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Grammene

Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Grammene Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Vzw Katholieke Scholen Regio Deinze,7 september 2018 Beste ouder(s) Het nieuwe schooljaar is van start gegaan. Hartelijk dank voor het vertrouwen in onze school. Aan

Nadere informatie

Verkeersweek 17/9-21/9

Verkeersweek 17/9-21/9 2/2018-2019 Verkeersweek 17/9-21/9 Deze week is het verkeersweek in onze school. Er staan allerlei activiteiten gepland i.v.m. verkeer. Meester op de fiets komt langs, verkeersdag voor het zesde leerjaar,

Nadere informatie

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF mei 2017 NIEUWSBRIEF

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF mei 2017 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF mei 2017 NIEUWSBRIEF Maandag 1 Geen school: Dag van de Arbeid Dinsdag 2 Les over verslavingen L6 Woensdag 3 Donderdag 4 Turnen L1-L2 Les afval

Nadere informatie

Verslag OR 12/09/2016

Verslag OR 12/09/2016 Verslag OR 12/09/2016 Aanwezig: Els U Meester Pascal Els VL Els M Elke Jurgen - Ellen Kim Sylvia - Robin - Meester Bart - Juf Lara Verontschuldigd: Igor Verslag: Elke Agendapunten: 1) Goedkeuring vorig

Nadere informatie

september 2018 Eerste kleuterklas - schooljaar

september 2018 Eerste kleuterklas - schooljaar september 08 Eerste kleuterklas - schooljaar 07-08 Einde zomervakantie 7 8 9 Verwelkoming met ontbijt van t Nootje Infoavond 0 7 8 9 0 Strapdag 7 8 9 0 Pedagogische oktober 08 o k to b e r 0 Tweede & derde

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

Activiteitenkalender van het schooljaar versie van

Activiteitenkalender van het schooljaar versie van Activiteitenkalender van het schooljaar 2016-2017 versie van 01.09.2016 Na 01.09.2016 wordt de kalender bijgewerkt via Gimme online. Augustus 2016 30 Gezamenlijke ouderavond voor de ouders van de kleuters

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni 2011

Nieuwsbrief Juni 2011 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief Juni 2011 INHOUD Verlof P 1 Sam de verkeersslang P 1 Naar het eerste leerjaar P

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 11 EINDE Beste Noordlandertjes,

NIEUWSBRIEF 11 EINDE Beste Noordlandertjes, NIEUWSBRIEF 11 EINDE 2017-2018 Beste Noordlandertjes, In september kwamen we allen samen aan de schoolpoort om aan het schooljaar 2017-2018 te beginnen. Nu we 10 maanden later zijn, zijn alle verhalen

Nadere informatie

De Stip Binkom Verslag oudervereniging 21 april 2016

De Stip Binkom Verslag oudervereniging 21 april 2016 De Stip Binkom Verslag oudervereniging 21 april 2016 Aanwezigheden Aanwezige ouders Tom Lamproye Sofie Reynders Aanwezige leerkrachten / directie Verontschuldigd Afwezig Juf An Juf Tine Juf Els Veerle

Nadere informatie

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL INFO EXTRA 12.06.2016 Beste ouders, Beste sympathisanten, SUCCES MET DE EXAMENS Omwille van de drukke maand juni verschijnt er vandaag een EXTRA-INFO. Mogen we vragen om de belangrijke rubrieken ZEKER

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Informatiebrochure. Schooljaar 2012-2013

Informatiebrochure. Schooljaar 2012-2013 Informatiebrochure Schooljaar 2012-2013 Basisschool De duizendpoot creatieve ontdekkende school Volkslaan 27 8930 Menen 056/513578 Bezoek onze website: de-duizendpoot.be www.facebook.com/bsduizendpoot

Nadere informatie

Ouders: Grietje, Andreas, Aleksandra, Niels, Kelly, Leen, Petra, Carl, Tom, Vanessa, Veerle, Johan

Ouders: Grietje, Andreas, Aleksandra, Niels, Kelly, Leen, Petra, Carl, Tom, Vanessa, Veerle, Johan Verslag ouderraad Kleuterschool Sint Jansschool Leuven Aanwezig : Ouders: Grietje, Andreas, Aleksandra, Niels, Kelly, Leen, Petra, Carl, Tom, Vanessa, Veerle, Johan (als ik nog iemand niet vermeld heb

Nadere informatie

JAAROVERZICHT KORTENAKEN

JAAROVERZICHT KORTENAKEN VBS De Trip Trap & De Kleine Wereld Tel : 011/ 58 84 79 Tel: 016/ 77 73 90 JAAROVERZICHT KORTENAKEN 2018-2019 AUGUSTUS Open-klas-dag Kleuter- en lagere school 28 augustus 18u00-19u00 SEPTEMBER Begin van

Nadere informatie

A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E L A G E R E S C H O O L

A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E L A G E R E S C H O O L A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E L A G E R E S C H O O L 1 september 2015 ALTENA Beste ouders, Hopelijk hebben jullie met jullie gezin genoten van de vakantie en zijn de kinderen weer klaar om het

Nadere informatie

HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE

HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE KLEUTERKLAS?... 5 OPENINGSUREN VAN DE SCHOOL... 5 OPVANG...

Nadere informatie

Nieuwsbrief 28 september 2017

Nieuwsbrief 28 september 2017 Geen school Nieuwsbrief 28 september 2017 Vrijdag 29 september is er géén school wegens facultatieve verlofdag. Woensdag 11 oktober is er géén school wegens pedagogische studiedag voor de leerkrachten.

Nadere informatie

Grootoudersfeest. alle kleuterjuffen. sofie geldhof wendy declerck kaat embo / mieke muylle

Grootoudersfeest. alle kleuterjuffen. sofie geldhof wendy declerck kaat embo / mieke muylle Grootoudersfeest jorien sofie geldhof wendy declerck kaat embo / mieke muylle alle kleuterjuffen Persoon te contacteren om activiteit te coördineren: _Chantal Deze activiteit gaat door in de periode: 22

Nadere informatie

PLANNING SCHOOLJAAR TERBANK-EGENHOVEN. Werkmoment; overgangsgesprekken; voorbereiding eerste schooldag

PLANNING SCHOOLJAAR TERBANK-EGENHOVEN. Werkmoment; overgangsgesprekken; voorbereiding eerste schooldag PLANNING SCHOOLJAAR 2018-2019 TERBANK-EGENHOVEN Augustus 2018 Donderdag 30 Onthaal Pedagogische raad (PR) Fotograaf Werkmoment; overgangsgesprekken; voorbereiding eerste schooldag 18u-19u: klasbezoek voor

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF september 2015

NIEUWSBRIEF september 2015 Gesubsidieerde Gemeentelijke Basisschool Kleine Kouterstraat 1 9290 Uitbergen Tel : 09/367 50 88 e-mail : directie@gemeenteschooluitbergen.be secretariaat@gemeenteschooluitbergen.be Beste ouders en leerlingen,

Nadere informatie

Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar

Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar Beste ouders, Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar 2010-2011. Ook een voorlopig voorstel van de verdeling van de schoolbevolking

Nadere informatie

Maandbrief juni schooljaar Schoolfeest zaterdag 10 juni. Receptie oudste kleuters en 6 de klassers

Maandbrief juni schooljaar Schoolfeest zaterdag 10 juni. Receptie oudste kleuters en 6 de klassers Maandbrief juni 2017 schooljaar 2016-2017 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be Schoolfeest zaterdag 10 juni Op zaterdagnamiddag 10 juni van 13.00uur

Nadere informatie

Kalender: Jenaplanschool: Het kriebelhuis: 2015-2016

Kalender: Jenaplanschool: Het kriebelhuis: 2015-2016 Kalender: Jenaplanschool: Het kriebelhuis: 2015-2016 Beste ouders, vrienden en sympathisanten, Hieronder vinden jullie alvast de kalender van 2015-2016. Indien er nog veranderingen zijn, uitstappen, afsluitrondes

Nadere informatie

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende vakantie. We wensen al onze kleuters een fijne start

Nadere informatie

Beste ouders, Met vriendelijke groeten, Anneke Gabriel Directeur

Beste ouders, Met vriendelijke groeten, Anneke Gabriel Directeur Beste ouders, Hierbij vinden jullie de kalender voor het schooljaar 2015-2016. Deze kalender is zeker niet limitatief. Er kunnen ook nog verschuivingen gebeuren maar we zullen er op toezien dat jullie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2016 Beste ouders, beste Springplankertjes, Hopelijk konden jullie genieten van een héérlijke vakantie en zijn jullie batterijtjes helemaal opgeladen om er stevig tegen aan te gaan

Nadere informatie

Verslag vergadering

Verslag vergadering Verslag vergadering 04-09-2018 Aanwezig: Philippe, Penny, Glenn, Pieter, Jan, Ilse, Jolanta, Viki, Annick, Cyndi, Marie-Anne, Sofie, Christel, juf Vicky, juf Katrien Verslaggever: Sofie Welkom We verwelkomen

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER SCHOOLTHEMA: Een tent vol talent GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL DE WINDWIJZER

SCHOOLKALENDER SCHOOLTHEMA: Een tent vol talent GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL DE WINDWIJZER 208-209 SCHOOLKALENDER SCHOOLTHEMA: Een tent vol talent GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL DE WINDWIJZER SEPTEMBER 208 Wenmoment peuters K/L 2 3 4 - Infoavond 5 6 - Infoavond Kalken - Welkomstdrink oudercomité

Nadere informatie

Maandbrief november 2016

Maandbrief november 2016 Maandbrief november 2016 schooljaar 2016-2017 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be NA DE HERFSTVAKANTIE : ALLEN HET SJR - FLUOHESJE AAN! De maand

Nadere informatie

Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015

Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015 Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015 Aanwezig: Ouderraad: Ilse Van Rompaey, Veerle Vandensteen (verslag), Mark Vanhamme, Kim Daniëls, Kurt Demets, Veerle Audenaert, Jan Haegemans School: Mevrouw

Nadere informatie

t Nieuwe schooljaar in een notendop.

t Nieuwe schooljaar in een notendop. BASISSCHOOL MAATJES t Nieuwe schooljaar in een notendop. Woordje van de directeur Meester Dirk, zo kwam een kind van het vijfde leerjaar, deze morgen naar mij: Kan jij al geloven dat de vakantie vrijdag

Nadere informatie

Infobrochure bijlage. Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2

Infobrochure bijlage. Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2 2017-2018 bijlage Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2 Inhoud 1. Personeel... 3 2. Samenstelling van de klassen... 4 2.1 Kleuterschool... 4 Dit schooljaar werken we in de kleuterschool met twee leeftijdsgroepen:...

Nadere informatie

September: schooljaar

September: schooljaar Beste ouders, September: schooljaar 2015-2016 Klaar voor een nieuwe start? Wij zijn er in ieder geval klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z n allen de draad weer op. Een lekje verf hier

Nadere informatie

Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/

Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/ Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/538.54.52 www.bsgodebron.be bs.sint-gillis@rago.be Vestiging Besme Besmelaan 113 1190 Vorst 02/343.77.03 Inhoudstabel 1. Voorwoord 2. Voorstelling

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2014 INHOUD Paasvakantie P 1 Fietsparcours, loopfietsen P 2 Oudercomité P

Nadere informatie

Verslag GO!ouders 15 mei 2018

Verslag GO!ouders 15 mei 2018 Verslag GO!ouders 15 mei 2018 Aanwezig: Liesbet, Pipke, Els, Lieve, Eef, Joke, Nel (met heerlijk ijs), juf Melaney en Kris (verslag) Verontschuldigd: meester Jimmy, juf Shari, Anne en Leen 1. Goedkeuring

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 11 INSCHRIJVINGEN. Einde Vanaf maandag, 21 augustus Na telefonische afspraak met de directie Koen Vermeyen

NIEUWSBRIEF 11 INSCHRIJVINGEN. Einde Vanaf maandag, 21 augustus Na telefonische afspraak met de directie Koen Vermeyen NIEUWSBRIEF 11 Einde 2016-2017 Beste Noordlandertjes, beste allen, Ooit leerde ik op school dat een kalenderjaar uit 12 maanden bestaat. Meester Seeuws (mijn meester van het eerste leerjaar) leerde me

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

22 26 februari sportweek 25 februari 2016 bibbezoeken 29 februari 2016 pedagogische studiedag (SV) 22 maart 2016 openklasdag peuters instap Pasen 24

22 26 februari sportweek 25 februari 2016 bibbezoeken 29 februari 2016 pedagogische studiedag (SV) 22 maart 2016 openklasdag peuters instap Pasen 24 kalender 2015 2016 27 augustus 2015 overgangsgesprekken 27 augustus 2015 startvergadering personeel om 18uur 1 september 2015 aanvang nieuw schooljaar 8 september 2015 eerste vergadering dagelijks bestuur

Nadere informatie

vrijdag 30 Wieltjesdag Med. Onderz. 1 LO A+ 1 LO B (in de mate van het mogelijke / deel 1) Voorbereiden op school

vrijdag 30 Wieltjesdag Med. Onderz. 1 LO A+ 1 LO B (in de mate van het mogelijke / deel 1) Voorbereiden op school September 2016 donderdag 1 Eerste schooldag / schoolmoment vrijdag 2 zaterdag 3 zondag 4 maandag 5 Algemeen OC kleuter dinsdag 6 Algemeen OC lager woensdag 7 donderdag 8 vrijdag 9 zaterdag 10 zondag 11

Nadere informatie

Nieuwsbrief start schooljaar

Nieuwsbrief start schooljaar Nieuwsbrief start schooljaar 1. Infomoment nieuw schooljaar 5 september Alle kinderen en ouders in de Alfons Biebuycklaan nodigen wij graag uit op dinsdag 5 september. Je maakt kennis met de klasleerkracht

Nadere informatie

INFORMATIE PRINS DRIES

INFORMATIE PRINS DRIES 2018-2019 Jaarplanning Prins Dries (veranderingen kunt u vinden in de maandelijkse informatiebrief) Dries= kleuterschool / Prins= lagere school DRIES PRINS Maandag 3-9 Eerste schooldag: klaslijsten hangen

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. ONZE AGENDA : 1 oktober Medisch onderzoek L3 (op school) NM: zwemmen (L2 en L3)

Nadere informatie

WELKOM op onze school.

WELKOM op onze school. 16 de jaargang nr. 1 maandag, 5 september 2016 Groot worden verstandig(er) worden kennis opdoen ervaring verwerven dit alles gaat niet vanzelf. daarom WELKOM op onze school. We gaan er samen tegenaan!

Nadere informatie

Belangrijke info voor einde schooljaar

Belangrijke info voor einde schooljaar Gesubsidieerde Vrije Basisschool Brouwerijstraat 2a 8720 Markegem 051/63 56 50 Wakkensesteenweg 11 8720 Oeselgem 09/388 50 59 info@vbsmikado.be www.vbsmikado.be Belangrijke info voor einde schooljaar 1.

Nadere informatie

September 2017 vrijdag 1 Eerste schooldag - Koffiemoment OR. zaterdag 2. zondag 3. maandag 4 OC kleuters. dinsdag 5 OC lager Bijz.Bep. CLB.

September 2017 vrijdag 1 Eerste schooldag - Koffiemoment OR. zaterdag 2. zondag 3. maandag 4 OC kleuters. dinsdag 5 OC lager Bijz.Bep. CLB. September 2017 vrijdag 1 Eerste schooldag - Koffiemoment OR zaterdag 2 zondag 3 maandag 4 OC kleuters dinsdag 5 OC lager Bijz.Bep. CLB woensdag 6 donderdag 7 vrijdag 8 zaterdag 9 zondag 10 maandag 11 ouderraad

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

Een terugblik op het kerstontbijt, de warme markt en onze lichtjeswandeling, op weg naar Kerst

Een terugblik op het kerstontbijt, de warme markt en onze lichtjeswandeling, op weg naar Kerst Warme wensen 2019 steek de vuren aan meer dan ooit hoopvol een gloednieuw begin NIEUWSBRIEF januari I 2019 6 Carol Aust- Keeping warm Een terugblik op het kerstontbijt, de warme markt en onze lichtjeswandeling,

Nadere informatie

VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos Gistel WOORDJE VAN DE DIRECTEUR

VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos Gistel WOORDJE VAN DE DIRECTEUR VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos 6 8470 Gistel 059 27 63 63 info@gravenbos.be www.gravenbos.be NIEUWSBRIEF Dag allen WOORDJE VAN DE DIRECTEUR Al twee maanden kleuren de 424 leerlingen

Nadere informatie

WAARDENBURCHT IN ANDERLAND

WAARDENBURCHT IN ANDERLAND september 2016 WAARDENBURCHT IN ANDERLAND De vakantie is nog maar net voorbij en de hofhouding van kasteel Waardenburcht trekt er weer op uit. De keizerin van Anderland heeft immers heel wat problemen

Nadere informatie

Kalendernieuws van het nieuwe schooljaar!

Kalendernieuws van het nieuwe schooljaar! Kalendernieuws van het nieuwe schooljaar! WEBSITE WWW.ARKNET.BE Beste ouders Nog slechts enkele dagen en de gezellige drukte op school zal stilletjes wegebben. De schoolbel wordt voor twee maanden afgezet.

Nadere informatie

Jaarthema pedagogische begeleiding

Jaarthema pedagogische begeleiding WELKOM in "Kinderen zijn een kostbaar geschenk, hen te mogen begeleiden, met hen te mogen samenwerken, ervaren wij als een fijne en waardevolle opdracht!" Jaarthema pedagogische begeleiding Deel 1: Onze

Nadere informatie

Verslag ouderraad Sportschool maandag 29 augustus 2011

Verslag ouderraad Sportschool maandag 29 augustus 2011 Verslag ouderraad Sportschool maandag 29 augustus 2011 Aanwezig Sacha Diaine Wim Goedertier Bruno Goetmaeckere Peter Hulpiau Inge Van Severen Ann Bogaert Ruud Buyl Tina Segers Jutta Rogge Cathy Roelandts

Nadere informatie

Infoboekje september 2018

Infoboekje september 2018 Infoboekje september 2018 Even stilstaan Hier ben ik, onderweg, met mijn verhaal, met mijn gezelschap, met mijn ervaring. Daar ben jij, onderweg, met jouw verhaal, met jouw gezelschap, met jouw ervaring.

Nadere informatie

Het BaBoc Krantje. een krantje over de werking van het oudercomité van de vrije Basisschool van Boekt. (Basisschool Boekt oudercomité)

Het BaBoc Krantje. een krantje over de werking van het oudercomité van de vrije Basisschool van Boekt. (Basisschool Boekt oudercomité) Het BaBoc Krantje (Basisschool Boekt oudercomité) editie 1 (schooljaar 2012-2013) een krantje over de werking van het oudercomité van de vrije Basisschool van Boekt Beste ouders Het schooljaar is ondertussen

Nadere informatie

21 april 2018 eerste communie PRAKTISCHE WEETJES

21 april 2018 eerste communie PRAKTISCHE WEETJES BELBRIEF mei 2018 21 april 2018 eerste communie Bedankt voor alle mooie, deugddoende complimentjes die juf Thaïs en juf Maricarmen mochten ontvangen van ouders en grootouders. Dank u wel aan de communicantjes

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SINTE-MARIASCHOOL September 2016

NIEUWSBRIEF SINTE-MARIASCHOOL September 2016 NIEUWSBRIEF SINTE-MARIASCHOOL September 2016 BELANGRIJKE DATA 1 september: start nieuwe schooljaar 5 september: schoolfotograaf 6 september: turnen 1A en 1B 6 september: info-avond lagere school om 19.30u

Nadere informatie

Schoolkalender Jaarthema: Een tent vol talent

Schoolkalender Jaarthema: Een tent vol talent Schoolkalender Jaarthema: Een tent vol talent Laarne Kalken Schoolstraat 8 Kouterstraat 4 9270 Laarne 9270 Kalken Tel 09 369 25 50 Tel 09 367 57 34 GSM 0474 49 20 02 www.gsdewindwijzer.be - info@gsdewindwijzer.be

Nadere informatie

VBS Terbank - Egenhoven

VBS Terbank - Egenhoven VBS Terbank - Egenhoven Oktober 2018 1 Vrije dag 2 Zwemmen 5e en 6 e 3 4 5 6 schoolwereldfeest Terbank 7 8 Zwemmen 3 e en 4 e 9 10 Pedagogische studiedag 11 Sportdag 1 ste graad 12 13 14 Verkiezingen 15

Nadere informatie

Tel: 09/ Fax: 09/

Tel: 09/ Fax: 09/ Oudercomité Gemeentelijke Basisschool Latem Deurle Afdeling Latem Twee Dreven Burgemeesterstraat,7 9830-Sint-Martens-Latem Tel: 09/282.49.46 Fax: 09/281.29.17 VERSLAG VERGADERING OUDERCOMITÉ DD. 19/05/2015

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie