Schone aanlooproutes voor Mystery land

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schone aanlooproutes voor Mystery land"

Transcriptie

1 Schone aanlooproutes voor Mystery land Ruim 80% van de bezoekers wil graag schone evenementen zonder zwerfafval. Dit blijkt uit onderzoek van ID&T, de organisator van oa Mysteryland. ID&T pakt zwerfafval aan als onderdeel van haar aanpak voor duurzame evenementen. Op het terrein zet ID&T oa afvaleilanden en een greenteam in. Een belangrijk probleem is zwerfafval op de aanlooproutes van de parkeerterreinen tot het evenementen terrein. ID&T heeft daarom Nederland Schoon gevraagd om samen tot een aanpak te komen voor de aanlooproutes en deze te onderzoeken op effectiviteit. Bij de uitvoering is nauw samengewerkt met de van Beekgroep. (Containertotaal). 3 aanloop routes 1. Route vanaf de bussen-parkeerstraat naar ingang Oost en deel tot auto-parkeerterrein voor looproute naar Ingang Zuid 2. Route vanaf autoparkeerplaats naar ingang Zuid 3. Route van autoparkeerplaats naar ingang Noord (de controle route zonder ingrepen). Routes 1 en 2: Inzet van 60 afvaleilanden (foto s in de bijlage) met een team in Nederland Schoon outfit, dat zichtbaar schoonmaakt (zonder prikstokken) en tijdig volle zakken wisselde. Het was niet direct de bedoeling om publiek aan te spreken. De afvaleilanden met om en om de tekst op een schoon evenement is iedereen vrolijker en thanx for leaving trash in the garbage cans staan op ongeveer 50 meter afstand van elkaar (zie foto s in de bijlage), Idee achter de interventie is dat bezoekers door de herkenbare bakken en door de voorbeeldwerking het schoon team en van de opschriften op de bakken, goed gedrag vertonen en dat de routes schoon blijven. Route 3: Vanaf parkeerterrein is eerste deel voorzien van standaard 240 liter minicontainers op ongeveer 25 meter van elkaar. En op het tweede deel van de aanloop staan geen afvalbakken meer. Bevindingen Bevindingen in de eerste uren van tot (met de grootste toeloop) Route 1: vanaf de busparkeerplaats naar ingang Oost en naar ingang Zuid tot de autoparkeerplaats Schoonheidsgraden op een schaal van 1-10: 1 is heel veel zwerfafval en 10 is helemaal schoon. Route 1 is verdeeld in drie stukken:

2 1. Bij de bussen 2. Van de bussen tot het bruggetje 3. Van het bruggetje tot ingang oost Route 1: Deel 1 de straat waar de bussen de mensen uitlaten en blijven staan. De bakken stonden hier aan linkerkant van de weg tussen de bussen (zie foto s in de bijlage): Rechterkant van de weg bij de bussen, waar de bakken niet konden worden gezien: een 2 Midden op de weg tussen de rijen bussen, waar grotendeels ook geen bakken waren te zien: een 6 De berm links van de bussen, die links stonden geparkeerd, : een 8 Vooral de mensen die uit de rechts geparkeerde bussen kwamen konden de afvalbakken niet zien. Ze stapten uit in de rechter berm en veroorzaakten heel veel zwerfafval, met een score 2. Zelfs enkele buschauffeurs kiepten hun afval naar buiten volgens het opruimteam. (foto s ). Bij de links geparkeerde bussen was het beter. Hier stapte men uit op de weg en was de score een 6. Echter ook voor een deel van hen waren de bakken slecht te zien doordat er bussen voor stonden, Opvallend was dat de mensen uit de bussen veel meer afval bij zich hadden dan bezoekers die met de auto waren gekomen Route 1, deel 2: vanaf de bussen naar het bruggetje Schoonheidsgraad: score 6 Het schoonhouden ging hier niet van zelf, er moest ook tussentijds worden opgeruimd Kenmerkend voor dit deel van de route: Hier waren verkooppunten voor drank, poncho s etc.. Deze hadden wel afvalvoorzieningen ter plekke, maar het publiek gaat hier mee lopen, en tegen de tijd dat ze het geconsumeerd hebben waren die afvalbakken/afvalzakken al lang uit beeld.wel stonden er de Nederland Schoonbakken Dit gold ook voor PWN die wilde wijze op duurzaam water, echter de bekertjes met water moesten wel elders worden weggegooid ver voorbij het gebied waar zijn hun afvalbakken hadden staan. Daarnaast was het beeld in de buurt van het bruggetje relatief druk, waardoor afvalbakken minder opvallen Route 1 deel 3 naar ingang Oost Schoonheidsgraad: score 7 Ook dit deel van de route wordt verder gekenmerkt door visuele overgangen en een qua beeld relatief drukke omgeving met veel bankjes, slingerend paadjes en struikgewassen, waardoor de afvalbakken met opschriften minder opvielen en afval onopvallender kon worden weggegooid dan op grote delen van route 2. Deze qua beeld drukke stukken waren relatief minder schoon. Opvallend was ook dat er, per afvalbak, minder afval in de grote zinken afvalbalbakken en de standaard groene zat, dan in de Nederland Schoon bakken.

3 Route 2: vanaf de autoparkeerplaats. (ongeveer 1,5 km) Deze route was de schoonste en scoort gemiddeld een 8 Plekken waar het minder schoon was waren: Bij de officiële ingang, dus het einde van de aanloop route, was het een 5. Hier was de rest de omgeving ook rommelig met losse keien en geparkeerde auto s. Opvallend was dat direct bij de poortjes voor de ingang een biervat stond dat er van afstand uitzag als een afvalbak en waarop mensen hun afval stapelden. Route 3, Van autoparkeerplaats naar ingang Noord (ongeveer 1 km) Het eerste deel scoorde een 7, Echter later op de avond werd dit een 4, mede door overlopende afvalbakken Het tweede deel een score 1 Op het eerste deel van ongeveer 500 meter stonden veel minicontainers (ongeveer om de 20 meter), deels zonder afvalzakken. Rond was er geen sprake van overlopende afvalbakken en was de omgeving behoorlijk schoon (een 7). Kenmerkend voor het eerste deel was ook dat het pad een heel rustig beeld had, met heel weinig struiken en andere objecten, waardoor de bakken goed zichtbaar en vindbaar waren. Op het tweede deel stonden geen afvalbakken. Hier lag enorm veel zwerfafval. Deels was het geconcentreerd langs de zijkanten van de paden als een soort afvalgoot. Tabel: Aantal volle zakken per type bak en per route route 1 route 1 route 1 route 2 bij de bussen van bussen tot tak tot ingang Oost tot ingang bruggetje Zuid thanx for leaving trash in the garbage cans op een schoon evenement is iedereen vrolijker Bevindingen vanaf en na afloop, Mark van Beek Vanaf nam de van Beekgroep met een team van drie mensen het schoonhouden van routes 1 en 2 over. Van tot was het rustig en heel goed schoon te houden. Van tot was het veel drukker, maar desondanks ook prima schoon ter houden, met uitzondering van het laatste stuk route van het bruggetje tot en met bij de bussen. Hier werden massaal poncho s gedumpt. Op route 3 waren veel bakken overgelopen en lag nu ook veel zwerfafval op de grond. Overige bevindingen Ook de boswachter van de gemeente Haarlemmermeer enthousiast! De gemeente Haarlemmermeer beheert het bos waar Mysteryland plaatsvindt.

4 Gevonden afval: Meest gevonden: verpakkingen van poncho s en drankenverpakkingen Hotspots waren: bij de bussen. De bezoekers uit de bussen hadden veel meer afval bij zich dan uit de auto s. Sommige bussen hadden eigen afvalzakjes aan boord. Ook sommige buschauffeurs kieperden hun afval in de berm Voorbij de vrije verkooppunten en bij de uitgifte van waterbekertjes. De eigen afvalvoorzieningen van hun voldeden niet. Het team heeft hier ook extra geraapt, maar het grootste deel van de bezoekers gooide hier zijn afval direct in de afvalbakken Vlak voor de ingang van het evenementeterrein Conclusies en aanbevelingen De aanpak heeft goed gewerkt. Er was een enorm verschil in de hoeveelheid zwerfafval tussen de controle route Noord en de routes Zuid en Oost De herkenbaarheid en vindbaarheid van de bakken bleek cruciaal voor het succes. De herkenbaarheid en vindbaarheid van de afvalbakken was goed, behalve bij de bussen Daar waar de bakken minder zichtbaar waren lag ook meteen meer afval.zoals bij de bussen (waar de bussen de bakken uit het zicht hielden ) en in mindere mate ook op de kruisingen en bij de bruggetjes met de splitsing tussen de Oost en de Zuid route; hier waren veel andere elementen die het beeld bepaalden waardoor de bakken minder opvielen Op overgangsmomenten willen mensen vaak van hun afval af, zoals bij de officiële ingang van het evenement terrein; bij de busparkeerplaatsen en bij landschappelijke overgangsmomenten. Hier zijn meer bakken gewenst. Mensen blijven de neiging hebben om afval verdekt weg te gooien, zoals onder een bus, net onder struiken etc. Hierop zo mogelijk inspelen De bakken met opschrift Op een schoon evenement is iedereen vrolijker werden beter gebruikt gezien de verdeling van het aantal volle zakken per type bak in de tabel. Veruit de meeste mensen proberen hun afval in de afvalbakken te gooien, al is het soms van afstand met misgooien tot gevolg Er werd gewerkt met verwisselbare zakken, zodat overlopende bakken worden voorkomen. Dit is cruciaal voor succes Er moet van te voren worden bedacht hoe de volle zakken langs de route kunnen worden opgehaald/worden opgeruimd Het schoonteam bestond uit 8 mensen op ongeveer 3 km route. Dit was voldoende. Echter de aandacht moet vooral worden geconcentreerd op de drukke punten (begin en einde van route en in de buurt van vrije verkooppunten) In het begin en aan het einde van de dag is extra capaciteit nodig om bakken te kunnen verplaatsen en de inzet van het team goed te coördineren. Van af de helft van de dag tot tegen het einde is de helft van de inzet voldoende

5 Al in het begin werd duidelijk dat enkele bakken verzet moesten worden door concentraties in drukte en door alternatieve looproutes Met name op de hotspots was het nodig dat het schoonteam snel opruimt bij toch voorkomend zwerfafval om het schoongevoel/de schoonnorm te kunnen handhaven voor het publiek Het schoonteam moet duidelijk worden geïnstrueerd ook op te ruimen.(eventueel hiervoor handschoenen ter beschikking stellen) De opvallende kleding ondersteunde de functie van het schoonteam Het schoon team kreeg vooral positieve reacties. Negatief geuite reacties waren er niet Publiek dat met de bus komt heeft veel meer afval bij zich dan publiek, dat met auto s komt. Er waren geen duidelijke spelregels voor de bussen over hoe om te gaan met dit afval noch dat er voldoende voorzieningen waren. De afvalvoorzieningen waren hier onvoldoende Ook publiek dat met taxi s kwam had relatief veel afval Wilde verkoop zorgt voor behoorlijk wat afval, terwijl ze onvoldoende afvalvoorzieningen daarvoor hebben; de voorzieningen staan in de directe omgeving, terwijl de mensen verderop consumeren. Dit gold ook voor de stand met duurzaam water dat werd uitgedeeld in kartonnen bekertjes De verspreiding van poncho s leidde tot veel verpakkingsafval Glazen flesjes en soms ook glasscherven kwamen relatief veel voor

6 Route 1:

7

8 Route 3

9 Route 2:

10 Met misgegooide blikjes

11 Route 3

Toolkit Evenementen. Maatregelen en tips voor in de praktijk. Versie 1 april 2016 NederlandSchoon

Toolkit Evenementen. Maatregelen en tips voor in de praktijk. Versie 1 april 2016 NederlandSchoon Toolkit Evenementen Maatregelen en tips voor in de praktijk Versie 1 april 2016 NederlandSchoon 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Waarom schoon belangrijk is... 3 3. Hoe NederlandSchoon kan helpen... 4 4.

Nadere informatie

Toolkit Waterrecreatie. Maatregelen en tips voor in de praktijk

Toolkit Waterrecreatie. Maatregelen en tips voor in de praktijk Toolkit Waterrecreatie Maatregelen en tips voor in de praktijk Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Type gebieden... 3 3. Voorbereiding... 4 De inrichting van het gebied... 4 Afvalproblematiek... 4 De betrokken

Nadere informatie

Toolkit schoon evenement

Toolkit schoon evenement Toolkit schoon evenement Inhoud Een schoon evenement werkt... 2 Hoe organiseert u een schoon evenement?... 2 Het effect van een schoon evenement... 2 De drie aandachtsgebieden... 3 Uitwerking... 3 Deelnemers/bezoekers...

Nadere informatie

Stappenplan schoon evenement

Stappenplan schoon evenement Stappenplan schoon evenement Inhoud 1. Een schoon evenement werkt... 2 Het effect van een schoon evenement... 2 2. Hoe organiseert u een schoon evenement?... 3 Drie aandachtspunten voor een schoon evenement...

Nadere informatie

Tips Winkelgebieden. Voor ondernemers en gemeenten. Versie 24 maart 2016 NederlandSchoon

Tips Winkelgebieden. Voor ondernemers en gemeenten. Versie 24 maart 2016 NederlandSchoon Tips Winkelgebieden Voor ondernemers en gemeenten Versie 24 maart 2016 NederlandSchoon 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Tips over samenwerken... 3 1. Stimuleer samenwerking met en tussen ondernemers... 3

Nadere informatie

Menukaart Mooi Schoon evenement

Menukaart Mooi Schoon evenement Menukaart Mooi Schoon evenement Tips voor een schoon evenement WIJ ZIJN SUPPORTER VAN MOOI SCHOON Wil je ook graag een schoon evenement realiseren? Waarbij: afval zoveel mogelijk voorkomen wordt; mensen

Nadere informatie

Menukaart schoon evenement

Menukaart schoon evenement Een schoon en opgeruimd evenement? Dat kan! Deze menukaart helpt je met praktische tips en ideeën. Ook vind je allerlei gratis tools die je kunt bestellen om je evenement mooi schoon te houden. Voorbereiding:

Nadere informatie

Gouden Tips Beleving Openbaar Vervoer. 18 november 2015

Gouden Tips Beleving Openbaar Vervoer. 18 november 2015 Gouden Tips Beleving Openbaar Vervoer 18 november 2015 1 Schone omgeving Kracht van de schone omgeving Zichtbaar schoonhouden van de totale omgeving Gescheiden afvalinzameling draagt bij aan duurzaamheidsgevoel

Nadere informatie

BELEIDSPLAN van 6DorpenSchoon VOOR DE PERIODE

BELEIDSPLAN van 6DorpenSchoon VOOR DE PERIODE BELEIDSPLAN van 6DorpenSchoon VOOR DE PERIODE 2015 2019 BELEIDSPLAN van 6DorpenSchoon VOOR DE PERIODE 2015 2019 Aanleiding, motivatie en achtergrond Plastic Soup is de naam voor de grote hoeveelheden plastic

Nadere informatie

Inrichting openbare ruimte fastfood drive-ins

Inrichting openbare ruimte fastfood drive-ins Inrichting openbare ruimte fastfood drive-ins Aanpak voor uitrol in de praktijk Versie 17 mei 2017 NederlandSchoon 1 1. Inleiding Het is algemeen bekend dat de openbare ruimte rondom fastfoodrestaurants

Nadere informatie

SCHOUWFORMULIER WINKELGEBIEDEN. 1. Zwerfafval Hoeveel grof zwerfafval ligt er op de stoep/straat?

SCHOUWFORMULIER WINKELGEBIEDEN. 1. Zwerfafval Hoeveel grof zwerfafval ligt er op de stoep/straat? Gebied: Datum: Deelnemers: Worden er foto s gemaakt? Weer: Zonnig Bewolkt Regen Veel wind Temperatuur: < 10 graden < 20 graden > 20 graden 1. Zwerfafval Grof zwerfafval (>10 cm) = patatbakjes, blikjes,

Nadere informatie

Almere rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2015. Foto: hipproductions / Shutterstock.com 1

Almere rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2015. Foto: hipproductions / Shutterstock.com 1 Almere rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 201 Foto: hipproductions / Shutterstock.com 1 VOORWOORD Voor u ligt een onderzoeksrapportage naar de schoonbeleving van het winkelend publiek in uw gemeente.

Nadere informatie

Aanpak participatie zwerfafval Gemeente Geldermalsen Omgevingsdienst Rivierenland

Aanpak participatie zwerfafval Gemeente Geldermalsen Omgevingsdienst Rivierenland Aanpak participatie zwerfafval Gemeente Geldermalsen Omgevingsdienst Rivierenland datum 28 augustus 2013 aan Jack Meering Omgevingsdienst Rivierenland / Gemeente Geldermalsen van Brenda Boerema Ingenieursbureau

Nadere informatie

Tips Openbaar Vervoer

Tips Openbaar Vervoer Tips Openbaar Vervoer Voor gemeenten, beheerders en vervoerders Versie 14 september 2016 NederlandSchoon 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Tips over beleid en samenwerking... 3 1. Maak het gezamenlijk belang

Nadere informatie

Aan de Bak 27 september Opbrengst thematafels. Thematafel A: betalen voor restafval?

Aan de Bak 27 september Opbrengst thematafels. Thematafel A: betalen voor restafval? Aan de Bak 27 september 2017 Opbrengst thematafels Thematafel A: betalen voor restafval? Stelling A1: Het is eerlijk dat mensen die meer restafval hebben, ook meer betalen -grote gezinnen zijn de klos

Nadere informatie

CAMPAGNE MATERIALEN VOOR EVENEMENTORGANISATOREN

CAMPAGNE MATERIALEN VOOR EVENEMENTORGANISATOREN CAMPAGNE MATERIALEN VOOR EVENEMENTORGANISATOREN betekent respect hebben voor de mooie, historische stad en samenwerken aan schone evenementen. Of uw evenement nu groot of klein is, iedereen kan hier aan

Nadere informatie

Duurzame evenementen

Duurzame evenementen Duurzame evenementen 26 maart 2015 Stimular, de werkplaats voor Duurzaam Ondernemen Isja Dominicus i.dominicus@stimular.nl 010 238 28 33 Stichting Stimular De werkplaats voor duurzaam ondernemen Wat doet

Nadere informatie

Zwolle rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2015

Zwolle rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2015 Zwolle rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 015 1 VOORWOORD Voor u ligt een onderzoeksrapportage naar de schoonbeleving van het winkelend publiek in uw gemeente. Voor dit onderzoek is middels een

Nadere informatie

Dordrecht rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2015

Dordrecht rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2015 Dordrecht rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 201 1 VOORWOORD Voor u ligt een onderzoeksrapportage naar de schoonbeleving van het winkelend publiek in uw gemeente. Voor dit onderzoek is middels

Nadere informatie

Nijmegen rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2015

Nijmegen rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2015 Nijmegen rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 015 1 VOORWOORD Voor u ligt een onderzoeksrapportage naar de schoonbeleving van het winkelend publiek in uw gemeente. Voor dit onderzoek is middels

Nadere informatie

Alkmaar rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: hipproductions / Shutterstock.com 1

Alkmaar rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: hipproductions / Shutterstock.com 1 Alkmaar rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 015 Foto: hipproductions / Shutterstock.com 1 VOORWOORD Voor u ligt een onderzoeksrapportage naar de schoonbeleving van het winkelend publiek in uw

Nadere informatie

Zoetermeer rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2015

Zoetermeer rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2015 Zoetermeer rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 201 1 VOORWOORD Voor u ligt een onderzoeksrapportage naar de schoonbeleving van het winkelend publiek in uw gemeente. Voor dit onderzoek is middels

Nadere informatie

Deventer rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2015

Deventer rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2015 Deventer rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 015 1 VOORWOORD Voor u ligt een onderzoeksrapportage naar de schoonbeleving van het winkelend publiek in uw gemeente. Voor dit onderzoek is middels

Nadere informatie

Leiden rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: Martien van Gaalen / Shutterstock.com 1

Leiden rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: Martien van Gaalen / Shutterstock.com 1 Leiden rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2015 Foto: Martien van Gaalen / Shutterstock.com 1 VOORWOORD Voor u ligt een onderzoeksrapportage naar de schoonbeleving van het winkelend publiek in

Nadere informatie

Leeuwarden rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2015

Leeuwarden rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2015 Leeuwarden rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 201 1 VOORWOORD Voor u ligt een onderzoeksrapportage naar de schoonbeleving van het winkelend publiek in uw gemeente. Voor dit onderzoek is middels

Nadere informatie

Tips voor inzet Supporter van Schoon

Tips voor inzet Supporter van Schoon Tips voor inzet Supporter van Schoon Voor bedrijven en gemeenten Versie februari 2017 NederlandSchoon 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Tips voor bedrijven... 3 1. Creëer een match met jouw strategie of doelstellingen...

Nadere informatie

Delft rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: Nick_Nick / Shutterstock.com 1

Delft rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: Nick_Nick / Shutterstock.com 1 Delft rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 015 Foto: Nick_Nick / Shutterstock.com 1 VOORWOORD Voor u ligt een onderzoeksrapportage naar de schoonbeleving van het winkelend publiek in uw gemeente.

Nadere informatie

Kennisbijeenkomst Evenementen

Kennisbijeenkomst Evenementen Kennisbijeenkomst Evenementen Discussiethema s Versie 17 maart 2017 NederlandSchoon 1 1. Inleiding Tijdens de Kennisbijeenkomst Schone Evenementen op 16 maart 2017 is een aantal discussiethema s de revue

Nadere informatie

Weg met zwerfafval! Handleiding voor een introductieles voor leerlingen van groep 5-6- 7 En daarna: aan de slag

Weg met zwerfafval! Handleiding voor een introductieles voor leerlingen van groep 5-6- 7 En daarna: aan de slag Weg met zwerfafval! Handleiding voor een introductieles voor leerlingen van groep 5-6- 7 En daarna: aan de slag Inhoud Blad Inleiding: tips, voorbereiding en afsluiting van de actie 3 t/m 4 Achtergrondinformatie

Nadere informatie

Samenvatting Stedenbouwkundig plan

Samenvatting Stedenbouwkundig plan Samenvatting Stedenbouwkundig plan Stationsplein Stationsgebied Hilversum de groene loper naar de Mediastad Brinken, levendige straten en volop ruimte voor fietsers, voetgangers en groen. Deze kwaliteiten

Nadere informatie

Stadsmonitor. -thema Openbare Ruimte-

Stadsmonitor. -thema Openbare Ruimte- Stadsmonitor -thema Openbare Ruimte- Modules Samenvatting 1 Beeldkwaliteit stad 2 Beeld van openbare ruimte in buurt 4 Onderhoud openbare ruimte 10 Bronnen 19 Datum: februari 2016 Gemeente Nijmegen Onderzoek

Nadere informatie

Zwerfafval. Projecten waaier Gemeente Kollumerland c.a.

Zwerfafval. Projecten waaier Gemeente Kollumerland c.a. Zwerfafval Projecten waaier Gemeente Kollumerland c.a. Inleiding Met deze projectwaaier kunt u eenvoudig projecten uitzoeken voor leerlingen in het kader van het thema zwerfafval, bijvoorbeeld als invulling

Nadere informatie

Notitie. 1. Uitkomsten 0-meting

Notitie. 1. Uitkomsten 0-meting Notitie Titel: Uitkomsten interviews MyBeach, conclusies en aanbevelingen (concept) Ten behoeve van: Marchien de Ruiter, Stichting De Noordzee Datum: 23 september 2011 Om inzicht te krijgen in het effect

Nadere informatie

ACHTERGROND MAAR: 22 MEI 2014 SEPTEMBER MAART BESLUIT COLLEGE B&W routevariant 3. Informatieavond routevarianten

ACHTERGROND MAAR: 22 MEI 2014 SEPTEMBER MAART BESLUIT COLLEGE B&W routevariant 3. Informatieavond routevarianten ACHTERGROND T I J D S P A D 22 MEI 2014 Informatieavond routevarianten B E S L U I T V O R M I N G Ruimtelijke Inpassing HOV routes Roden SEPTEMBER 2014 BESLUIT COLLEGE B&W routevariant 3 MAAR: N A D E

Nadere informatie

Haarlem rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2015. Foto: bellena / Shutterstock.com 1

Haarlem rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2015. Foto: bellena / Shutterstock.com 1 Haarlem rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 01 Foto: bellena / Shutterstock.com 1 VOORWOORD Voor u ligt een onderzoeksrapportage naar de schoonbeleving van het winkelend publiek in uw gemeente.

Nadere informatie

Afval Anne en de Sorteerbrigade

Afval Anne en de Sorteerbrigade Afval Anne en de Sorteerbrigade Verhaal ontwikkeld voor educatieproject Afval groep 3 School en Cultuur Veenendaal 2014 Geschreven door: Sanne Heymann Tekeningen door: Sjoerd Kreijns Dit is Afval Anne.

Nadere informatie

Rijswijk rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2015

Rijswijk rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2015 Rijswijk rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 201 1 VOORWOORD Voor u ligt een onderzoeksrapportage naar de schoonbeleving van het winkelend publiek in uw gemeente. Voor dit onderzoek is middels

Nadere informatie

Veenendaal rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: Anton Havelaar / Shutterstock.com 1

Veenendaal rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: Anton Havelaar / Shutterstock.com 1 Veenendaal rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 201 Foto: Anton Havelaar / Shutterstock.com 1 VOORWOORD Voor u ligt een onderzoeksrapportage naar de schoonbeleving van het winkelend publiek in

Nadere informatie

Smallingerland rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2015

Smallingerland rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2015 Smallingerland rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2015 1 VOORWOORD Voor u ligt een onderzoeksrapportage naar de schoonbeleving van het winkelend publiek in uw gemeente. Voor dit onderzoek is

Nadere informatie

Helmond rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2015

Helmond rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2015 Helmond rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 01 1 VOORWOORD Voor u ligt een onderzoeksrapportage naar de schoonbeleving van het winkelend publiek in uw gemeente. Voor dit onderzoek is middels een

Nadere informatie

Samenvatting peukenpilot Lijnbaan (Rotterdam) 2015

Samenvatting peukenpilot Lijnbaan (Rotterdam) 2015 Samenvatting peukenpilot Lijnbaan (Rotterdam) 2015 Jaarlijks gooien Nederlanders zeven tot tien miljard peuken op straat, waarvan er ongeveer twee miljard langdurig blijven liggen. In veel binnensteden

Nadere informatie

Amstelveen rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2016

Amstelveen rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2016 Amstelveen rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2016 1 VOORWOORD De Nederlandse winkelgebieden worden steeds schoner! Hoewel winkelgebieden nog altijd niet zo schoon zijn als de rest van Nederland,

Nadere informatie

zwolle rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2016 Foto: / Shutterstock.com 1

zwolle rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2016 Foto:  / Shutterstock.com 1 zwolle rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 016 Foto: www.hollandfoto.net / Shutterstock.com 1 VOORWOORD De Nederlandse winkelgebieden worden steeds schoner! Hoewel winkelgebieden nog altijd niet

Nadere informatie

leiden rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2016 Foto: Martien van Gaalen / Shutterstock.com 1

leiden rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2016 Foto: Martien van Gaalen / Shutterstock.com 1 leiden rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2016 Foto: Martien van Gaalen / Shutterstock.com 1 VOORWOORD De Nederlandse winkelgebieden worden steeds schoner! Hoewel winkelgebieden nog altijd niet

Nadere informatie

Den helder rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: Nick_Nick / Shutterstock.com 1

Den helder rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: Nick_Nick / Shutterstock.com 1 Den helder rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 016 Foto: Nick_Nick / Shutterstock.com 1 VOORWOORD De Nederlandse winkelgebieden worden steeds schoner! Hoewel winkelgebieden nog altijd niet zo

Nadere informatie

Houten rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: bellena / Shutterstock.com 1

Houten rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: bellena / Shutterstock.com 1 Houten rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2016 Foto: bellena / Shutterstock.com 1 VOORWOORD De Nederlandse winkelgebieden worden steeds schoner! Hoewel winkelgebieden nog altijd niet zo schoon

Nadere informatie

Almere rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: hipproductions / Shutterstock.com 1

Almere rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: hipproductions / Shutterstock.com 1 Almere rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2016 Foto: hipproductions / Shutterstock.com 1 VOORWOORD De Nederlandse winkelgebieden worden steeds schoner! Hoewel winkelgebieden nog altijd niet zo

Nadere informatie

zoetermeer rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2016 Foto: Christian Mueller / Shutterstock.com 1

zoetermeer rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2016 Foto: Christian Mueller / Shutterstock.com 1 zoetermeer rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 016 Foto: Christian Mueller / Shutterstock.com 1 VOORWOORD De Nederlandse winkelgebieden worden steeds schoner! Hoewel winkelgebieden nog altijd

Nadere informatie

Deventer rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: Nick_Nick / Shutterstock.com 1

Deventer rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: Nick_Nick / Shutterstock.com 1 Deventer rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 016 Foto: Nick_Nick / Shutterstock.com 1 VOORWOORD De Nederlandse winkelgebieden worden steeds schoner! Hoewel winkelgebieden nog altijd niet zo schoon

Nadere informatie

Hengelo rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: bellena / Shutterstock.com 1

Hengelo rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: bellena / Shutterstock.com 1 Hengelo rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2016 Foto: bellena / Shutterstock.com 1 VOORWOORD De Nederlandse winkelgebieden worden steeds schoner! Hoewel winkelgebieden nog altijd niet zo schoon

Nadere informatie

Helmond rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: bellena / Shutterstock.com 1

Helmond rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: bellena / Shutterstock.com 1 Helmond rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 016 Foto: bellena / Shutterstock.com 1 VOORWOORD De Nederlandse winkelgebieden worden steeds schoner! Hoewel winkelgebieden nog altijd niet zo schoon

Nadere informatie

Smallingerland rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: jorisvo / Shutterstock.com 1

Smallingerland rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: jorisvo / Shutterstock.com 1 Smallingerland rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2016 Foto: jorisvo / Shutterstock.com 1 VOORWOORD De Nederlandse winkelgebieden worden steeds schoner! Hoewel winkelgebieden nog altijd niet

Nadere informatie

Alkmaar rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: Nadezda Murmakova / Shutterstock.com 1

Alkmaar rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: Nadezda Murmakova / Shutterstock.com 1 Alkmaar rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 016 Foto: Nadezda Murmakova / Shutterstock.com 1 VOORWOORD De Nederlandse winkelgebieden worden steeds schoner! Hoewel winkelgebieden nog altijd niet

Nadere informatie

Plan van aanpak zwerfafval

Plan van aanpak zwerfafval Plan van aanpak zwerfafval 1 Inleiding Niemand wil wonen, werken of recreëren in een vervuilde leefomgeving. Zwerfafval ontstaat niet vanzelf! Met zijn allen zijn we verantwoordelijk. In 2001 is door de

Nadere informatie

Nijmegen rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: jorisvo / Shutterstock.com 1

Nijmegen rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: jorisvo / Shutterstock.com 1 Nijmegen rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 016 Foto: jorisvo / Shutterstock.com 1 VOORWOORD De Nederlandse winkelgebieden worden steeds schoner! Hoewel winkelgebieden nog altijd niet zo schoon

Nadere informatie

Arnhem rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: hipproductions / Shutterstock.com 1

Arnhem rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: hipproductions / Shutterstock.com 1 Arnhem rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 016 Foto: hipproductions / Shutterstock.com 1 VOORWOORD De Nederlandse winkelgebieden worden steeds schoner! Hoewel winkelgebieden nog altijd niet zo

Nadere informatie

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85%

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Trage Tocht Voorstonden Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Duur : 4 uur Toegankelijkheid : Graspad langs de Oekense beek kan op sommige stukken begroeidzijn of flink nat

Nadere informatie

BieRun hindernissen en routebeschrijving

BieRun hindernissen en routebeschrijving BieRun hindernissen en routebeschrijving Per team heb je een autoband en een ei, en per persoon heb je een beker water. Deze dien je mee te menen door de hindernissen. Foto s en/of filmpjes mogen zeker

Nadere informatie

Van het Bestuur. Beste Scheldevogelsleden.

Van het Bestuur. Beste Scheldevogelsleden. 22 augustus 2016 2 Van het Bestuur. Beste Scheldevogelsleden. Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur, dit brengt ook weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Aan het einde van het vorige seizoen is ons

Nadere informatie

W.J. de Oude. 1. Algemene informatie over de schouw: Er is geschouwd op twee locaties: 1) Nieuwemeerdijk (domeinen) 2) Koekoekslaan

W.J. de Oude. 1. Algemene informatie over de schouw: Er is geschouwd op twee locaties: 1) Nieuwemeerdijk (domeinen) 2) Koekoekslaan Verslag bewonersschouw Cluster Beheer en Onderhoud Verslag van Bewonersschouw Vergaderdatum 10 oktober 2012 Aanwezig Gemeente Haarlemmermeer & Dorpsraad Buitenkaag Afwezig met kennisgeving Afwezig zonder

Nadere informatie

Deze handleiding is onderdeel van de regionale zwerfafvalproject Schoon Zeeland.

Deze handleiding is onderdeel van de regionale zwerfafvalproject Schoon Zeeland. Deze handleiding is onderdeel van de regionale zwerfafvalproject Schoon Zeeland. Samengesteld door het Kernteam Scholen in samenwerking met Stichting Omgevingseducatie Gooi, Vecht- en Eemstreek. De lessuggesties

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET AFVAL DOE-OPDRACHTEN 7-9 JAAR

AAN DE SLAG MET AFVAL DOE-OPDRACHTEN 7-9 JAAR AAN DE SLAG MET AFVAL DOE-OPDRACHTEN 7-9 JAAR INLEIDING Onderdeel van de website Aan de slag met afval zijn verschillende doe-opdrachten die erop zijn gericht om het thema afval extra tot leven te brengen.

Nadere informatie

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM Algemeen: Limburg en zeker Zuid-Limburg is erg toeristisch. Je bent dus zelden of nooit alleen op een pad en de wegen en paden worden ook door wandelaars en mountainbikers

Nadere informatie

Toegankelijkheid Bushaltes. Tilburg. Aangeboden aan wethouder Mario Jacobs in april 2019 (metingen tussen december 2015 en december 2016)

Toegankelijkheid Bushaltes. Tilburg. Aangeboden aan wethouder Mario Jacobs in april 2019 (metingen tussen december 2015 en december 2016) Toegankelijkheid Bushaltes Tilburg Aangeboden aan wethouder Mario Jacobs in april 2019 (metingen tussen december 2015 en december 2016) 1 Toegankelijkheid Bushaltes in Tilburg inclusief Berkel-Enschot

Nadere informatie

Zwerfvuil in de gemeente Tiel: een analyse van het probleem

Zwerfvuil in de gemeente Tiel: een analyse van het probleem Zwerfvuil in de gemeente Tiel: een analyse van het probleem De gemeente Tiel krijgt uit een landelijk afvalfonds jaarlijks circa 50.000 om extra maatregelen te nemen ter voorkoming van zwerfvuil. Dit geld

Nadere informatie

Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM

Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM STROOMAFWAARTS De afstand van zuil 1 (Cottessen) tot zuil 14 (Stokhem) is circa 14 km. De gedichtenroute in de Gemeente Gulpen-Wittem begint bij de Heimansgroeve:

Nadere informatie

Aanpak voor schone centrumgebieden

Aanpak voor schone centrumgebieden Aanpak voor schone centrumgebieden Maatregelen om tot een schoner gebied te komen Versie: 19-12-2016 Sligro NederlandSchoon in vogelvlucht Een snelle kennismaking 2 Centrumgebieden Achtergrond en

Nadere informatie

Richtlijn herkenbare afvalscheiding buitenshuis Programma VANG Buitenshuis, Rijkswaterstaat afdeling Afval & Materialen, 16 november 2015

Richtlijn herkenbare afvalscheiding buitenshuis Programma VANG Buitenshuis, Rijkswaterstaat afdeling Afval & Materialen, 16 november 2015 Richtlijn herkenbare afvalscheiding buitenshuis Programma VANG Buitenshuis, Rijkswaterstaat afdeling Afval & Materialen, 16 november 2015 Inhoudsopgave 1. Waarom deze richtlijn? 2. Welke afvalstromen scheiden?

Nadere informatie

Arnhem rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: TonyV3112 / Shutterstock.com 1

Arnhem rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: TonyV3112 / Shutterstock.com 1 Arnhem rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 015 Foto: TonyV11 / Shutterstock.com 1 VOORWOORD Voor u ligt een onderzoeksrapportage naar de schoonbeleving van het winkelend publiek in uw gemeente.

Nadere informatie

SPELREGELS SCHOONSTE WINKELGEBIED VERKIEZING SPELREGELS 2. ALGEMENE INFORMATIE 3. VRAGENLIJST 2017

SPELREGELS SCHOONSTE WINKELGEBIED VERKIEZING SPELREGELS 2. ALGEMENE INFORMATIE 3. VRAGENLIJST 2017 SPELREGELS SCHOONSTE WINKELGEBIED VERKIEZING 2018 1. SPELREGELS 2. ALGEMENE INFORMATIE 3. VRAGENLIJST 2017 SPELREGELS SCHOONSTE WINKELGEBIED VERKIEZING 2018 (1) 1. NederlandSchoon selecteert jaarlijks

Nadere informatie

amersfoort rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2015

amersfoort rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2015 amersfoort rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 015 1 VOORWOORD Voor u ligt een onderzoeksrapportage naar de schoonbeleving van het winkelend publiek in uw gemeente. Voor dit onderzoek is middels

Nadere informatie

Maastricht rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2015

Maastricht rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2015 Maastricht rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 015 1 VOORWOORD Voor u ligt een onderzoeksrapportage naar de schoonbeleving van het winkelend publiek in uw gemeente. Voor dit onderzoek is middels

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN. April Korte Struin 9. Bos en water rondom Plasmolen

STRUIN BULLETIN. April Korte Struin 9. Bos en water rondom Plasmolen STRUIN BULLETIN April 2015 Korte Struin 9 Bos en water rondom Plasmolen Bos en Water rondom Plasmolen Door: Frans Sijben - Nijmegen In het Achterbroek Korte Struin 9 Bos en water rondom Plasmolen 1 Hoe

Nadere informatie

Betreft: rapportage zwerfafval en aanvullende informatie over zwerfafval activiteiten

Betreft: rapportage zwerfafval en aanvullende informatie over zwerfafval activiteiten gemeentebestuur PURMEREND~ Postbus 15 1440 AA Purmerend telefoon 0299-452452 telefax 0299-452124 Aan de gemeenteraad van Purmerend uw brief van n.v.t. uw kenmerk n.v.t. ons kenmerk 1476918 datum 03juni2019

Nadere informatie

Alphen aan den rijn rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2016

Alphen aan den rijn rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2016 Alphen aan den rijn rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2016 1 VOORWOORD De Nederlandse winkelgebieden worden steeds schoner! Hoewel winkelgebieden nog altijd niet zo schoon zijn als de rest van

Nadere informatie

Schoner Nederland. Handhaven in de praktijk Markten en evenementen. Samen werken aan een. www.samenwerkenaaneenschonernederland.nl

Schoner Nederland. Handhaven in de praktijk Markten en evenementen. Samen werken aan een. www.samenwerkenaaneenschonernederland.nl Samen werken aan een Schoner Nederland impulsprogramma zwerfafval Handhaven in de praktijk Markten en evenementen Door markten en evenementen ontstaat tijdelijk een sterk verhoogde vervuilingsgraad in

Nadere informatie

Sittard-geleen rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: jorisvo / Shutterstock.com 1

Sittard-geleen rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: jorisvo / Shutterstock.com 1 Sittard-geleen rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2016 Foto: jorisvo / Shutterstock.com 1 VOORWOORD De Nederlandse winkelgebieden worden steeds schoner! Hoewel winkelgebieden nog altijd niet

Nadere informatie

zutphen rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2016 Foto: / Shutterstock.com 1

zutphen rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2016 Foto:  / Shutterstock.com 1 zutphen rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2016 Foto: www.hollandfoto.net / Shutterstock.com 1 VOORWOORD De Nederlandse winkelgebieden worden steeds schoner! Hoewel winkelgebieden nog altijd

Nadere informatie

Adviescommissie 18 maart 2013 agendapunt 10 Dagelijks bestuur 3 april 2013 Algemeen bestuur 24 april Aantal bijlagen. Mysteryland & kunst

Adviescommissie 18 maart 2013 agendapunt 10 Dagelijks bestuur 3 april 2013 Algemeen bestuur 24 april Aantal bijlagen. Mysteryland & kunst Adviescommissie 18 maart 2013 agendapunt 10 Dagelijks bestuur 3 april 2013 Algemeen bestuur 24 april 2013 Aantal bijlagen Onderwerp Besluit Korte toelichting Consequenties Geen Mysteryland & kunst Het

Nadere informatie

Verslag en resultaten. Burgerschouw wijk 4 Souburg en Ritthem

Verslag en resultaten. Burgerschouw wijk 4 Souburg en Ritthem Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 4 Souburg en Ritthem 21-3-2018 Inleiding Op 21 maart 2018 heeft de eerste burgerschouw van 2018 in de wijk Souburg en Ritthem plaatsgevonden. In overleg met de deelnemers

Nadere informatie

Den Bosch rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2015

Den Bosch rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2015 Den Bosch rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 015 1 VOORWOORD Voor u ligt een onderzoeksrapportage naar de schoonbeleving van het winkelend publiek in uw gemeente. Voor dit onderzoek is middels

Nadere informatie

Uitkomsten t.b.v. de visie

Uitkomsten t.b.v. de visie Achtergrond Ten behoeve van de regionale bereikbaarheidsvisie IJmond is in de periode april-juni 2012 een digitale enquête gehouden onder de inwoners van de IJmond. Via regionale pers en diverse websites

Nadere informatie

Roosendaal rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: Martien van Gaalen / Shutterstock.com 1

Roosendaal rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: Martien van Gaalen / Shutterstock.com 1 Roosendaal rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2016 Foto: Martien van Gaalen / Shutterstock.com 1 VOORWOORD De Nederlandse winkelgebieden worden steeds schoner! Hoewel winkelgebieden nog altijd

Nadere informatie

Almelo rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2016

Almelo rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2016 Almelo rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2016 1 VOORWOORD De Nederlandse winkelgebieden worden steeds schoner! Hoewel winkelgebieden nog altijd niet zo schoon zijn als de rest van Nederland,

Nadere informatie

OSS rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: jorisvo / Shutterstock.com 1

OSS rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: jorisvo / Shutterstock.com 1 OSS rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2016 Foto: jorisvo / Shutterstock.com 1 VOORWOORD De Nederlandse winkelgebieden worden steeds schoner! Hoewel winkelgebieden nog altijd niet zo schoon zijn

Nadere informatie

Hoogeveen rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: bellena / Shutterstock.com 1

Hoogeveen rapportage schoonste winkelgebied verkiezing Foto: bellena / Shutterstock.com 1 Hoogeveen rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2016 Foto: bellena / Shutterstock.com 1 VOORWOORD De Nederlandse winkelgebieden worden steeds schoner! Hoewel winkelgebieden nog altijd niet zo schoon

Nadere informatie

Plaatsingsplan afvalbakken Stadshart Hoge Zijde. Gemeente Alphen aan den Rijn

Plaatsingsplan afvalbakken Stadshart Hoge Zijde. Gemeente Alphen aan den Rijn Plaatsingsplan afvalbakken Stadshart Hoge Zijde Gemeente Alphen aan den Rijn Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Aanleiding en doel... 3 1.3 Huidige afvalbakken... 4 1.4 Toekomstige afvalbak... 5 1.5 Opbouw

Nadere informatie

zaanstad rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2016 Foto: Christian Mueller / Shutterstock.com 1

zaanstad rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2016 Foto: Christian Mueller / Shutterstock.com 1 zaanstad rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2016 Foto: Christian Mueller / Shutterstock.com 1 VOORWOORD De Nederlandse winkelgebieden worden steeds schoner! Hoewel winkelgebieden nog altijd niet

Nadere informatie

Dag 1 (24 mei) Bij Anna 10 km

Dag 1 (24 mei) Bij Anna 10 km Dag 1 (24 mei) Bij Anna 5 km Vertrek vanuit het t Stokperdje meteen rechtsaf Het Laantje op Loop de fietsbrug helemaal af Aan het eind van de fietsbrug loop je linksaf via de helling Anna s tuin in Houd

Nadere informatie

Bergen op Zoom rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2017

Bergen op Zoom rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2017 Bergen op Zoom rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2017 VOORWOORD De Nederlandse winkelgebieden worden steeds schoner! Hoewel winkelgebieden nog altijd niet zo schoon zijn als de rest van Nederland,

Nadere informatie

Súdwest-Fryslân rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2017

Súdwest-Fryslân rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2017 Súdwest-Fryslân rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2017 VOORWOORD De Nederlandse winkelgebieden worden steeds schoner! Hoewel winkelgebieden nog altijd niet zo schoon zijn als de rest van Nederland,

Nadere informatie

Amersfoort rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2016

Amersfoort rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2016 Amersfoort rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 016 1 VOORWOORD De Nederlandse winkelgebieden worden steeds schoner! Hoewel winkelgebieden nog altijd niet zo schoon zijn als de rest van Nederland,

Nadere informatie

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl Herinrichting Ooster-& Westerkade Buurtavond Juni 2016 Programma van de avond 19:15 uur: Overzicht inbreng eerste bijeenkomst 19:45 uur: Toelichting ideeschetsen 20:15 uur: Werksessie reacties en voorkeuren

Nadere informatie

Kofferbakverkoop Breepark Inschrijfformulier

Kofferbakverkoop Breepark Inschrijfformulier Kofferbakverkoop Breepark Inschrijfformulier Inschrijfformulier Kofferbakverkoop Breepark Naam Telefoonnummer E-mail Woonplaats Kenteken auto o o Ik ga akkoord met de kosten voor de stand van 10,- voor

Nadere informatie

Wandelroute café du Midi (9,5 km)

Wandelroute café du Midi (9,5 km) Wandelroute café du Midi (9,5 km) 7 Wandelroute Café du Midi (9,5 km) Stempelplaats Café du Midi, Noordeindseweg 70, Delfgauw. wwwdumididelfgauw.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag vanaf 10.00 uur zaterdag

Nadere informatie

Amsterdam rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2015

Amsterdam rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 2015 Amsterdam rapportage schoonste winkelgebied verkiezing 01 1 VOORWOORD Voor u ligt een onderzoeksrapportage naar de schoonbeleving van het winkelend publiek in uw gemeente. Voor dit onderzoek is middels

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET AFVAL HANDLEIDING EEN UUR AFVALLES

AAN DE SLAG MET AFVAL HANDLEIDING EEN UUR AFVALLES AAN DE SLAG MET AFVAL HANDLEIDING EEN UUR AFVALLES INLEIDING Aandacht voor zwerfafval en recycling in één les Rondslingerend afval is een bron van ergernis voor volwassenen én kinderen. Met dit lesmateriaal

Nadere informatie

Buurtenquête De Posten - Oosterveld

Buurtenquête De Posten - Oosterveld Buurtenquête De Posten - Oosterveld Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in

Nadere informatie

Bijlage 2 Evaluatie BuurtRangers

Bijlage 2 Evaluatie BuurtRangers Bijlage 2 Evaluatie BuurtRangers BUURTRANGERS KOMEN NAAR CUIJK DE EVALUATIE CUIJK 26 februari 2007 VOORWOORD We kunnen ze al bijna niet meer wegdenken: de Cuijkse BuurtRangers. Deze kinderen zetten zich

Nadere informatie