optimum Voorbereiding 1 INSTALLATION INFORMATION

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "optimum Voorbereiding 1 INSTALLATION INFORMATION"

Transcriptie

1 1 Pergo Optimum-kleefvloeren worden geleverd met instructies in de vorm van afbeeldingen. De teksten onder die afbeeldingen geven meer uitleg en hebben betrekking op drie verschillende onderdelen:, Installatie en Reiniging. Wij raden u aan om deze informatie aandachtig door te nemen en elke afbeelding goed te bekijken. Bestel alle planken voor hetzelfde vloerproject tegelijkertijd. Wij garanderen niet dat planken uit verschillende bestellingen compatibel zijn. Wij raden ook ten stelligste aan om Pergo-accessoires te gebruiken om de volledige Pergo-garantie te kunnen genieten. i = 2 Pergo-vinylvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en dessins. Controleer voor het leggen of u de vloer hebt ontvangen die u hebt besteld. Bewaar ook altijd een label samen met uw bon/factuur. Laat de vloerpakketten na ontvangst ongeopend en horizontaal acclimatiseren. Wij raden aan om ze ongeopend, naast elkaar bij normale kamertemperatuur (tussen C) gedurende minstens 48 uur te bewaren voor u de vloer legt. Plaats de dozen nooit verticaal, in een stoffige ruimte of in extreme temperaturen. 500 mm 500 mm 48h C 3 4 Het type ondervloer, de kwaliteit en voorbereiding ervan hebben een grote invloed op het eindresultaat. Daarom moeten Pergo Optimum-vloeren worden gelegd op een massieve, stevige, droge en stabiele zelfdragende ondervloer. De ondervloer moet effen en schoon (inclusief vrij van vet, smeermiddelen, chemische stoffen enz.) zijn. Verwijder alle zachte vloerbekleding zoals vinyl, tapijt, linoleum, kurk, enz. en resten voor u de vloer legt. Indien de ondervloer niet geschikt lijkt als basis voor een Pergo Optimum-vloer moet u de vereiste maatregelen treffen. De meeste ondervloeren moeten een grondlaag krijgen en geëgaliseerd worden want zelfs de kleinste oneffenheden in de ondervloer zijn zichtbaar door de definitieve Pergo-vinylvloer. Controleer de hele ondervloer zorgvuldig op eventuele oneffenheden met een meetlat van 2 m. Schuur of slijp oneffenheden van meer dan 2 mm op 2 m weg of gebruik een geschikt egalisatiemiddel mm < 2 mm

2 5 Een oneffen ondervloer moet u altijd egaliseren. Laat het egalisatiemiddel voor u de vloer legt uitharden en drogen conform de voorschriften van de leverancier van het middel. Vraag advies aan uw dealer. Alle ondervloeren op basis van cement moeten droog zijn (< 2,5 CM / 75% RH Tramex). Indien u de vloer op een plankenvloer legt, moet u een vezelplaat of multiplex met tand en groef leggen om het oppervlak te egaliseren. Schroef de plankenvloer vast om kraken te vermijden. U kunt ook een geschikt egalisatiemiddel op een plankenvloer gebruiken. Vraag advies aan uw dealer. min 6mm < 2,5%CM / Tramex RH 75%

3 6 U kunt Pergo Optimum ook leggen als u vloerverwarming met een lage temperatuur hebt.» Dit is het geval voor ondergrondse verwarmingssystemen met verwarmingscomponenten warm water of elektrisch die in de vloer zijn ingebed. U kunt GEEN verwarmingsfilm, Pergo Quickheat of vergelijkbare systemen gebruiken. Een combinatie van verwarming in de winter en koeling in de zomer is ook mogelijk. Installeer de vloerverwarming conform de instructies van de leverancier en de algemeen aanvaarde instructies en voorschriften. Zorg ervoor dat de ondervloer voldoende droog is (maximaal 1,5 % CM in geval van een cementlaag en 0,3 % in geval van anhydriet) wanneer u de vloerbedekking legt. Schakel hiervoor de verwarming vooraf aan (zie hieronder). Bij nieuwbouw moet u minstens 21 dagen wachten tussen het leggen van de cementlaag en het aanzetten van de verwarming. Met een pas gelegde cementlaag moet u de richtlijnen van uw installateur volgen. Hij moet u een verwarmingsprotocol bezorgen; vraag ernaar indien nodig.de ondervloer moet worden voorbereid zoals hiervoor beschreven. Schuur indien nodig oneffenheden weg.» Schakel de vloerverwarming minstens twee weken voor u de Pergo-vinylvloer legt aan. Verhoog de temperatuur geleidelijk met niet meer dan 5 C per dag. De maximale contacttemperatuur onder de Pergo-vinylvloer bedraagt 28 C. De maximale warmwatertemperatuur aan het uiteinde van de verwarmingsoven bedraagt 45 C. Verander de temperatuur ALTIJD GELEIDELIJK bij het begin en einde van een verwarmingsperiode. Zorg ervoor dat de kamertemperatuur ALTIJD tussen C ligt.» Vermijd altijd warmteaccumulatie door tapijten of vloerkleden op de vloer of doordat er onvoldoende ruimte is tussen de meubels en de vloer.» Veranderende temperaturen tijdens verschillende seizoenen kunnen verschillende afmetingen als gevolg hebben.» In geval van vloerkoeling en om schade aan de vloer te vermijden, mag de aanvoertemperatuur van het koelwater niet onder de zogenaamde dauwpuntstemperatuur liggen. Lagere temperaturen kunnen leiden tot condensatie en zowel de Pergo-vinylvloer als de ondervloer beschadigen.» Thermostats in the room must never be set at a temperature which is 5 C lower than the room temperature. For instance, if the room temperature is 25 C, the room thermostat must not be set lower than 20 C.» Het koelcircuit moet uitgerust zijn met een beveiliging om te verhinderen dat de temperatuur van de koelvloeistof minder dan 18 tot 22 C bedraagt. Dit hangt af van de klimaatzone waar de vloer wordt geïnstalleerd. In gebieden met een hoge relatieve vochtigheid bedraagt de minimumtemperatuur 22 C; bij een gemiddelde vochtigheid en temperatuur kan deze zelfs Max 28 C 18 C bedragen. Indien u deze instructies niet naleeft, valt uw vloer niet onder de Pergo-garantie. 7 Stofzuig het oppervlak zorgvuldig zodat alle resten van de ondervloer worden verwijderd.

4 8 Pergo Optimum-vloeren zijn eenvoudig te leggen zonder het gebruik van duur gereedschap behalve een zware rol. U hebt een vouwmeter, potlood, hamer, breekmes, winkelhaak en eventueel een elektrische boor en handschoenen nodig. En om de vloer te lijmen hebt u de Pergo-vinyllijm en een A-2-truweel nodig. Controleer voor u begint of u al het gereedschap bij de hand hebt. A-2 9 U kunt de plank eenvoudig doorzagen door met het breekmes met de bedrukte zijde omhoog een diepe snee in het oppervlak te maken. Breek vervolgens de plank af (zie afbeelding). 10 Alle Pergo-planken worden methodisch gecontroleerd op imperfecties voor ze worden verpakt. Toch is het mogelijk dat planken tijdens het transport of bij het openen van de verpakking beschadigd raken. Gebruik geen planken waarvan het oppervlak of de rand beschadigd is. Inspecteer elke plank zorgvuldig voor en tijdens het leggen in goede lichtomstandigheden. Een gelegde plank wordt beschouwd als aanvaard en wordt niet teruggenomen.

5 11 Meet voor u aan de slag gaat zorgvuldig de lengte en breedte van de kamer zodat u de vloerdelen goed over de ruimte kunt verdelen. Dit is vooral erg belangrijk bij het leggen van tegeldessins. Duid het middelpunt van de vloer aan. Controleer of de rij tegen de muur niet te smal is. Wanneer dat het geval is, kunt u beginnen in het midden, maar vanop een bepaalde afstand van het middelpunt. Het is raadzaam om de planken parallel met het invallende licht te leggen. C Leg de eerste rij volledig zonder lijm. Leg de volgende rij zonder lijm en zorg ervoor dat de verspringing tot aan het korte uiteinde van het paneel minstens 15 cm bedraagt. Wij raden niet aan om de eindverbindingen in een regelmatig patroon te leggen. Maak in plaats daarvan een willekeurig patroon voor een mooi, natuurlijk eindresultaat. De Pergo Optimum-tegels moeten normaal gezien worden gelegd in een 50/50-patroon en symmetrisch in de kamer. In geval van zwevende lagen of anhydriet raden wij aan om ongeveer 3 mm van de muur te blijven. Verwijder de panelen en breng tot ongeveer dezelfde breedte als de eerste twee rijen de Pergo-vinyllijm op de vloer aan. Volg de instructies op de Pergo-lijmemmer min 14 Leg na de eerste rij de eerste twee rijen. Druk stevig op elke plank voor een goede hechting. Zorg ervoor dat de panelen perfect in lijn liggen met de rij.

6 15 Ga verder en houd een minimale verspringing van 15 cm. Wij raden aan om een gevarieerd verspringingspatroon te gebruiken en de eindverbindingen niet in een rechte lijn te leggen. In geval van tegelformaten, raden wij aan om een 50/50-verspringing te hanteren. U kunt echter ook andere patronen uitproberen. Gebruik ook planken van verschillende pakketten door elkaar voor een evenwichtig vloerpatroon. min 15 cm 16 Gebruik een zware rol voor een optimale hechting en om de planken platter te maken. Wacht nooit langer dan 30 minuten om op de reeds gelegde planken te rollen. 17 Gebruik een zware rol voor een optimale hechting en om de planken platter te maken. Wacht nooit langer dan 30 minuten om op de reeds gelegde planken te rollen.

7 18 Onderhoud Stofzuig het oppervlak na het uitharden met een stofzuigerkop met zachte randen. 19 Verwijder vuil en stof met een droge mop of bezem. Reinig de vloer met de Pergo-dweil in microvezels met warm water en een of twee dopjes Pergo Allround Floor Cleaner. Volg voor de dagelijkse reiniging de instructies op de Pergo-website. Gebruik niet te veel reinigingsmiddel. Andere schoonmaakmiddelen dan de originele Pergoproducten kunnen het vloeroppervlak beschadigen. 20 De wielen van stoelen moeten soft wheels zijn. Leg een beschermmat in polycarbonaat om krassen en schade te vermijden. Softwheel 21 Gebruik ook Pergo-beschermviltjes om schade van poten van meubelen te vermijden. Schuif meubelen nooit over de vloer, maar hef ze op om ze te verplaatsen. Leg een niet-rubberen voetmat aan de buitendeuren om te vermijden dat vuil, zand en aarde op de vloer terechtkomen. Zo vermindert u schade en verlengt u tegelijkertijd de onderhoudsintervallen en de levensduur van uw vloer. Denk eraan dat langdurig contact met rubber permanente vlekken op uw vloer kan veroorzaken.

premium Voorbereiding 1 INSTALLATION INFORMATION

premium Voorbereiding 1 INSTALLATION INFORMATION Voorbereiding 1 Pergo Premium-klikvloeren worden geleverd met instructies in de vorm van afbeeldingen. De teksten onder die afbeeldingen geven meer uitleg en hebben betrekking op drie verschillende onderdelen:

Nadere informatie

glue NL Plaatsingsinstructies Algemeen Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Ondergrond

glue NL Plaatsingsinstructies Algemeen Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Ondergrond NL Plaatsingsinstructies Algemeen glue 1. We raden aan om alle panelen van hetzelfde vloerproject tegelijk te bestellen. Compatibiliteit van panelen aangekocht in afzonderlijke bestellingen, kan niet gegarandeerd

Nadere informatie

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid Leginstructies VOORAF Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk de leginstructies nauwkeurig te volgen. Het is belangrijk om, bij daglicht, alle panelen voor en tijdens de plaatsing te controleren

Nadere informatie

click NL Plaatsingsinstructies Algemeen Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Ondergrond

click NL Plaatsingsinstructies Algemeen Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Ondergrond NL Plaatsingsinstructies Algemeen click 1. Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde vloerproject tegelijk te bestellen. Compatibiliteit van panelen aangekocht in afzonderlijke bestellingen, kan niet

Nadere informatie

optimum glue Voorbereiding PLAATSINGSINFORMATIE Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde commercieel vloerproject tegelijk te bestellen.

optimum glue Voorbereiding PLAATSINGSINFORMATIE Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde commercieel vloerproject tegelijk te bestellen. Voorbereiding Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde commercieel vloerproject tegelijk te bestellen. Bewaar en vervoer uw vinyl vloer altijd met zorg om vervormingen te voorkomen. Bewaar en vervoer

Nadere informatie

- installatiekit (slagijzer, afstandsblokjes (1-8 mm) en een voor Unilink geschikt stootblok) - ondervloersysteem (Quick Step screen) - onderhoudskit

- installatiekit (slagijzer, afstandsblokjes (1-8 mm) en een voor Unilink geschikt stootblok) - ondervloersysteem (Quick Step screen) - onderhoudskit Unilink leginstructies Algemeen Unilink is een revolutionair systeem voor het plaatsen van laminaatvloer zonder het gebruik van lijm. Dankzij de ingenieuze tand- en groefvorm kunnen de panelen eenvoudig

Nadere informatie

Installatie voorschriften Rigid Core XL. Ga voor meer informatie naar:

Installatie voorschriften Rigid Core XL. Ga voor meer informatie naar: Installatie voorschriften Rigid Core XL Ga voor meer informatie naar: www.rigidcorexl.nl Voor u begint / Voorbereidingen: Lees alle instructies voor u start met de installatie. Bij een onjuiste installatie

Nadere informatie

1. VOORBEREIDING 2. PLAATSING 3. AFWERKING 4. ONDERHOUD

1. VOORBEREIDING 2. PLAATSING 3. AFWERKING 4. ONDERHOUD In de volgende tekst verwijst/verwijzen "vinyl vloer(en)" naar de vloeren uit de vinyl collecties van Quick-Step Livyn voor een gelijmde plaatsing. De "merkaccessoires" verwijzen naar de specifieke Livyn

Nadere informatie

VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN.

VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN. In de volgende tekst verwijst vinyl vloer(en) naar de vloeren van de collecties van Quick-Step Livyn Ambient Glue + en Balance Glue +. De merkaccessoires verwijzen naar de specifi eke vinyl accessoires

Nadere informatie

Installatierichtlijnen voor IVC tapijttegels

Installatierichtlijnen voor IVC tapijttegels Installatierichtlijnen voor IVC tapijttegels Vóór installatie Visuele controle Controleer altijd het product vóór de installatie. Op elke doos wordt de kwaliteit, kleur en lotnummer vermeld (zie voorbeeld

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Leginstructies Voorbereiding De PVC-kliktegels van Rubbermagazijn bieden eindeloze mogelijkheden om uw persoonlijke voorkeur te geven aan

Nadere informatie

Design and Quality IKEA of Sweden KOOPHULP VLOEREN. laminaat

Design and Quality IKEA of Sweden KOOPHULP VLOEREN. laminaat KOOPHULP VLOEREN laminaat GOED OM TE WETEN IKEA vloeren kunnen op bestaande vloeren worden gelegd met uitzondering van hoogpolige vaste vloerbedekking. Gebruik bij het leggen van een vloer altijd een NIVÅ

Nadere informatie

Installatie en onderhouds instructies, garantie beleid. BerryAlloc Vinyl Planks Wherever. Forever. www.berryalloc.com. Discover this product

Installatie en onderhouds instructies, garantie beleid. BerryAlloc Vinyl Planks Wherever. Forever. www.berryalloc.com. Discover this product Installatie en onderhouds instructies, garantie beleid BerryAlloc Vinyl Planks Wherever. Forever. www.berryalloc.com Discover this product (1/4) 1. Inleiding PureLoc is een LVT vloer ontworpen voor residentieel

Nadere informatie

Leginstructies voor zwevende Fold-Down

Leginstructies voor zwevende Fold-Down VOORBEREIDING VAN ONDERVLOEREN VOOR Wicanders ZWEVENDE VLOEREN Wicanders zwevende vloeren kunnen gelegd worden in de meeste ruimten van woonhuizen en commerciële gebouwen, met uitzondering van badkamers,

Nadere informatie

VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN.

VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN. VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN. Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde vloerproject tegelijk te bestellen. Bewaar en vervoer Quick-Step Livyn altijd met

Nadere informatie

5 gouden regels. PLAATSINGSINFORMATIE premium click optimum click. Plaats uw vloer bij een temperatuur tussen 18 en 30 C.

5 gouden regels. PLAATSINGSINFORMATIE premium click optimum click. Plaats uw vloer bij een temperatuur tussen 18 en 30 C. 5 gouden regels Plaats uw vloer bij een temperatuur tussen 18 en 30. 48h Pergo vinyl moet acclimatiseren in de ruimte waar de planken geplaatst zullen worden. De planken moeten gedurende minstens 48 uur

Nadere informatie

Installatie voorschriften Rigid Core Tile

Installatie voorschriften Rigid Core Tile Installatie voorschriften Rigid Core Tile Bedankt dat u voor ons product heeft gekozen. Als u uw nieuwe vloer zorgvuldig installeert en verzorgt, zal die er jaren perfect uitzien. Lees alle instructies

Nadere informatie

Zorg ervoor dat de kamertemperatuur tussen de is

Zorg ervoor dat de kamertemperatuur tussen de is Plaatsen van je klik vinylvloer ( WPC/PVC ) Swanflor vinylvloeren zijn gemakkelijk te plaatsen door het kliksysteem Hieronder enkele tips: Stap 1 : voorbereiding Reinig je ondervloer grondig, zorg dat

Nadere informatie

PVC click I4F clicksysteem Leginstructie

PVC click I4F clicksysteem Leginstructie PVC click I4F clicksysteem Leginstructie Inhoud PVC click I4F clicksysteem... 3 Installatievoorwaarden... 3 Voorbereiding... 3 Gereedschap... 3 De basis- en ondervloer... 3 Vloerverwarming... 4 Verwerking...

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels

Handleiding PVC-kliktegels Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Vragen of advies Wij streven altijd naar de best mogelijke service voor onze klanten en willen daarom ook benadrukken dat u ons altijd kunt

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen.

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOOREREIDING Laat de planken gedurende minstens 48 uren in de ongeopende verpakking bij normale kamertemperatuur

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen.

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. WWW..COM Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. LAGUNE De Quick Step Lagune vloer kan zowel in een gewone ruimte als in een badkamer gelegd worden.

Nadere informatie

Marmoleum click. Välinge Innovation kliksysteem. Wigsysteem

Marmoleum click. Välinge Innovation kliksysteem. Wigsysteem Marmoleum click Marmoleum click heeft een toplaag van Marmoleum op een basis van HDF. De onderzijde is voorzien van kurk. De panelen zijn voorzien van een Välinge Innovation kliksysteem, wat gebaseerd

Nadere informatie

NL Leginstructies Quick Step Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF

NL Leginstructies Quick Step Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF NL Leginstructies Quick Step Uniclic Multifit parket ALGEMEEN Uniclic Multifi t is een revolutionair systeem voor het plaatsen van samengesteld parket. De panelen kunnen eenvoudig in elkaar geklikt worden

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Laat de planken gedurende minstens 48 uren in de ongeopende verpakking bij normale kamertemperatuur

Nadere informatie

Installatie voorschriften Rigid Core XL

Installatie voorschriften Rigid Core XL Installatie voorschriften Rigid Core XL Bedankt dat u voor ons product heeft gekozen. Als u uw nieuwe vloer zorgvuldig installeert en verzorgt, zal die er jaren perfect uitzien. Lees alle instructies voor

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. Indien deze instructies

Nadere informatie

Design floors. Installatieinstructies - Dryback. Algemene voorwaarden. Afbeelding 1 Afbeelding 2 Afbeelding 3

Design floors. Installatieinstructies - Dryback. Algemene voorwaarden. Afbeelding 1 Afbeelding 2 Afbeelding 3 16 27 28 10 15 14 4 29 11 30 13 12 3 2 1 5 6 8 7 9 18 26 17 19 24 25 23 Design floors Installatieinstructies Dryback Algemene voorwaarden De installatie van Design Floors is eenvoudig en volgt grotendeels

Nadere informatie

Installatie instructies

Installatie instructies 1/5 Installatie instructies Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. INSTALLATIEMATERIAAL

Nadere informatie

NL Leginstructies Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF

NL Leginstructies Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF NL Leginstructies Uniclic Multifit parket ALGEMEEN Uniclic Multifi t is een revolutionair systeem voor het plaatsen van samengesteld parket. De panelen kunnen eenvoudig in elkaar geklikt worden dankzij

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. INSTALLATIEMATERIAAL

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES Geachte klant, Wij danken u voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen u nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. Indien

Nadere informatie

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. or X ± = Y 10. max 10m. 10mm

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. or X ± = Y 10. max 10m. 10mm wall X X > Y max 0m max 0m B A 0-30 T-profile 3 4 ALU 3,6 mm or PE mm LEFT CORNER 0 mm 0 mm www.par-ky.com 5 6 80 ±6 mm max 7 C 4 h 7 8 3 4 9 0 5 6 45 40-60 % 6- C CONCRETE max,5 % PLYWOOD max 0 % max

Nadere informatie

Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef)

Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef) Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef) Januari 2017 www.cotap.nl Inhoudsopgave Voorbereiding... 3 Wat heeft u nodig... 3 Opslag en acclimatiseren... 3 Controle

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 INSTALLATIE INSTRUCTIES Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. INSTALLATIEMATERIAAL

Nadere informatie

PURE INSTALLATIEHANDLEIDING

PURE INSTALLATIEHANDLEIDING INSTALLATIEHANDLEIDING 1 Pure Click 40 is een LVT vloer ontworpen voor residentieel gebruik. Pure Click 55 is geschikt zowel voor residentiële als commerciële toepassingen zoals in winkels, hotelkamers,...

Nadere informatie

Handleiding Comfort Mat

Handleiding Comfort Mat Handleiding Comfort Mat Het toppunt van comfort. Het toppunt van eenvoud. Elektrische vloerverwarming Inleiding In deze handleiding van de elektrische vloerverwarming beschrijven wij stapsgewijs waar u

Nadere informatie

mm. 48h 25-85% RH 75% 50% x = 8 mm x = 10 mm x = 12 mm. Yearly RH % 30%

mm. 48h 25-85% RH 75% 50% x = 8 mm x = 10 mm x = 12 mm. Yearly RH % 30% De houten vloerbekleding van Quick-Step wordt geleverd met instructies in de vorm van afbeeldingen. De tekst onder de afbeeldingen geeft uitleg over een zwevende plaatsing en is onderverdeeld in delen:

Nadere informatie

PURE INSTALLATIEHANDLEIDING

PURE INSTALLATIEHANDLEIDING PURE INSTALLATIEHANDLEIDING 1 GlueDown 55 is zowel geschikt voor residentiële als commerciële ruimtes zoals winkels, hotelkamers,... Om een perfect resultaat te bekomen, raden we aan de installatie-instructies

Nadere informatie

PLAATSINGSINSTRUCTIES VOOR QUICK-STEP LAMINAAT VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DEZE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN.

PLAATSINGSINSTRUCTIES VOOR QUICK-STEP LAMINAAT VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DEZE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN. . VOORBEREIDING. PLAATSING. AFWERKING. ONDERHOUD PLAATSINGSINSTRUCTIES VOOR QUICK-STEP LAMINAAT VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DEZE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN. - 0-% RH 8h i www.quick-step.com

Nadere informatie

Leginstructies voor Hydrocork PressFit

Leginstructies voor Hydrocork PressFit ALGEMENE INFORMATIE Lees de volgende instructies zorgvuldig door voordat u met leggen begint. Het Hydrocork click systeem is ontwikkeld om door middel van verticale druk (van boven naar beneden) een verbinding

Nadere informatie

BELANGRIJK! BEWAAR DE PANELEN OP KAMERTEMPERATUUR IN GESLOTEN VERPAKKING VOOR MINIMAAL 48 UUR TOT AAN HET MOMENT VAN LEGGEN.

BELANGRIJK! BEWAAR DE PANELEN OP KAMERTEMPERATUUR IN GESLOTEN VERPAKKING VOOR MINIMAAL 48 UUR TOT AAN HET MOMENT VAN LEGGEN. BELANGRIJK! BEWAAR DE PANELEN OP KAMERTEMPERATUUR IN GESLOTEN VERPAKKING VOOR MINIMAAL 48 UUR TOT AAN HET MOMENT VAN LEGGEN. De kamertemperatuur moet minimaal 18 o C zijn voor en tijdens het leggen. De

Nadere informatie

Voorbereiding INSTALLATION INFORMATION

Voorbereiding INSTALLATION INFORMATION Voorbereiding 1 Pergo laminaatvloeren worden geleverd met instructies in de vorm van illustraties. De teksten onder die illustraties geven uitleg en zijn onderverdeeld in drie onderdelen: Voorbereiding,

Nadere informatie

HOE EEN TAPIJT UIT DE HAUTE COUTURE DESIGN COLLECTIE VAN LOUIS DE POORTERE PLAATSEN

HOE EEN TAPIJT UIT DE HAUTE COUTURE DESIGN COLLECTIE VAN LOUIS DE POORTERE PLAATSEN HOE EEN TAPIJT UIT DE HAUTE COUTURE DESIGN COLLECTIE VAN LOUIS DE POORTERE PLAATSEN 1. ALGEMENE INFORMATIE Alle Haute Couture vast tapijt moeten worden geplaatst door een professionele installateur/plaatser.

Nadere informatie

Leginstructies tapijttegels en pvc tegels TapijtTegelDiscount

Leginstructies tapijttegels en pvc tegels TapijtTegelDiscount ` Leginstructies tapijttegels en pvc tegels TapijtTegelDiscount 1. Voorbereiding: vloertegels laten acclimatiseren Voordat de tapijttegels en pvc tegels gelegd kunnen wordenis het raadzaam om ze minimaal

Nadere informatie

Ambiant PVC click Leginstructie

Ambiant PVC click Leginstructie Ambiant PVC click Leginstructie www.cotap.nl Inhoudsopgave Ambiant PVC click... 3 Installatievoorwaarden... 3 Voorbereiding... 3 Gereedschap... 3 De basis- en ondervloer... 3 Vloerverwarming... 4 Controleren

Nadere informatie

Installatie instructie

Installatie instructie Versie april 2015 Gerflor Benelux Pagina 1 van 6 1. ALGEMEEN De vloerbedekking moet eerst goed geïnspecteerd en onderzocht worden op zichtbare gebreken voordat hij wordt aangebracht. Als er duidelijke

Nadere informatie

Montage-instructies. Zwevende montage met CLICKitEASY LVT design vloeren. Voorbereidingen en geschiktheidstest. Montage met CLICKitEASY

Montage-instructies. Zwevende montage met CLICKitEASY LVT design vloeren. Voorbereidingen en geschiktheidstest. Montage met CLICKitEASY Deze documentatie is bedoeld als basisinformatie en is geen vervanging voor het uitvoerige advies door de handelspartner. Bewaar deze handleiding a.u.b. zorgvuldig. Voorbereidingen en geschiktheidstest

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels

Handleiding PVC-kliktegels Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Speciale handleiding voor kliktegels eclips Reiniging en onderhoud Vragen of advies Wij streven altijd naar de best mogelijke service voor onze klanten en willen

Nadere informatie

5 gouden regels. PLAATSINGSINFORMATIE premium click optimum click. Installeer uw vloer bij een kamer- en vloertemperatuur tussen 18 en 30 C.

5 gouden regels. PLAATSINGSINFORMATIE premium click optimum click. Installeer uw vloer bij een kamer- en vloertemperatuur tussen 18 en 30 C. C C PLAATSINGSINFORMATIE 5 gouden regels 48h 18-30 C Installeer uw vloer bij een kamer- en vloertemperatuur tussen 18 en 30 C. Pergo vinyl moet acclimatiseren in de ruimte waar de planken geplaatst zullen

Nadere informatie

Estillon bv P.O. box 121 NL 6600 AC WIJCHEN Tel: +31 (0) Website:

Estillon bv P.O. box 121 NL 6600 AC WIJCHEN Tel: +31 (0) Website: Smartfloor, de ideale ondervloer voor installatie van PVC stroken/lamellen, zwevend vinyl, tapijt en tapijt/vinyltegels! Smartfloor is een revolutionair ondervloersysteem speciaal bestemd voor de installatie

Nadere informatie

TECHNISCHE FICHE FINFLOOR OAK

TECHNISCHE FICHE FINFLOOR OAK Artikel nummer : 136234 Artikel naam : IMVINYLWHI TECHNISCHE FICHE FINFLOOR OAK PLAATSING Lees de plaatsingsinstructies zorgvuldig door. De garantie vervalt als de instructies niet precies worden opgevolgd.

Nadere informatie

Instructies voor Zwevende installatie van Quick-Step Intenso

Instructies voor Zwevende installatie van Quick-Step Intenso Instructies voor Zwevende installatie van Quick-Step Intenso De houten vloerbekleding van Quick-Step wordt geleverd met instructies in de vorm van afbeeldingen. De teksten onder de afbeeldingen geven uitleg

Nadere informatie

Hou de binnenhuistemperatuur boven de 0 C.

Hou de binnenhuistemperatuur boven de 0 C. GOUDEN REGELS 8-0 C Plaats uw vloer bij een temperatuur tussen 8 en 0 C. Quick-Step Livyn moet acclimatiseren in de ruimte waar de planken zullen geïnstalleerd worden. De planken moeten gedurende minstens

Nadere informatie

Quality Heating elektrische vloerverwarming

Quality Heating elektrische vloerverwarming 1 Quality Heating elektrische vloerverwarming Wij willen u feliciteren met uw aankoop van één van de producten van Quality Heating. Elk product van Quality Heating is gemaakt op kwalitatief hoogstaande

Nadere informatie

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC MONTAGEHANDLEIDING BELANGRIJKE INFORMATIE Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC Lees de hele handleiding aandachtig. Als de hierin vermelde instructies niet worden opgevolgd, is

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING SANICLEAR SWING SK1206 & SK1207. Downloads

MONTAGEHANDLEIDING SANICLEAR SWING SK1206 & SK1207. Downloads MONTAGEHANDLEIDING SANICLEAR SWING SK1206 & SK1207 Downloads Belangrijk! Het moet altijd door de klant worden gewaarborgd dat de complete douchecabine zodanig is gemonteerd dat de complete douchecabine

Nadere informatie

Moduleo Click Installatieinstructies & onderhoudsadvies. In 1-2-3 geplaatst

Moduleo Click Installatieinstructies & onderhoudsadvies. In 1-2-3 geplaatst Moduleo Click Installatieinstructies & onderhoudsadvies In 1-2-3 geplaatst Moduleo Click Installatieinstructies Gefeliciteerd met de aankoop van uw Moduleo Click designvloer. Moduleo Click is ontworpen

Nadere informatie

L U X U R Y V I N Y L F L O O R S

L U X U R Y V I N Y L F L O O R S L UXURYV INYLF LOORS Met een LVT-vloer (Luxury Vinyl Tile) kies je voor de warme en natuurlijke uitstraling van hout met alle voordelen van vinyl: warm, eenvoudig te installeren, geluidsabsorberend, robuust,

Nadere informatie

[303] DRY-BACK CREATION 30 / CREATION 55 / CREATION 70

[303] DRY-BACK CREATION 30 / CREATION 55 / CREATION 70 [0] DRY-BACK CREATION 0 / CREATION 55 / CREATION 70 Vóór het leggen moet u de vloerbedekking inspecteren op eventuele visuele gebreken. In het geval van gebreken breng GERFLOR Benelux hiervan op de hoogte.

Nadere informatie

Installatie instructie

Installatie instructie Versie april 2013 Gerflor Benelux Pagina 1 van 5 1. ALGEMEEN De vloerbedekking moet eerst goed geïnspecteerd en onderzocht worden op zichtbare gebreken voordat hij wordt aangebracht. Als er duidelijke

Nadere informatie

QUICK STEP INCIZO PROFIEL

QUICK STEP INCIZO PROFIEL QUICK STEP INCIZO PROFIEL Bestelcode Foto Afmetingen Verpakkingshoeveelheid QSINCP(-)MD215 13 mm x 48 mm x 215 cm 1 (mesje + rail inbegrepen) Productomschrijving Het profiel met Incizo technologie biedt

Nadere informatie

installatiehandleiding HOME 30 gluedown PRO 55 gluedown XL gluedown

installatiehandleiding HOME 30 gluedown PRO 55 gluedown XL gluedown installatiehandleiding HOME 30 gluedown PRO 55 gluedown XL gluedown 1 01. voorzorgsmaatregelen houd rekening met het volgende gebruik transport & acclimatisering SPIRIT HOME 30 Gluedown-vloeren zijn speciaal

Nadere informatie

Onderdelen lijst SPEELHUIS PINGUIN

Onderdelen lijst SPEELHUIS PINGUIN SPEELHUIS PINGUIN Onderdelen lijst SPEELHUIS PINGUIN Omschrijving Nummer Onderdeel Maat in mm hoeveelheid Vloerplaat 1 Voorgemonteerd paneel 1100x620 1 Zijwand 2 Voorgemonteerd paneel 1170x1140 1 Achterwand

Nadere informatie

Onderdelen lijst SPEELHUIS PANDA

Onderdelen lijst SPEELHUIS PANDA SPEELHUIS PANDA Onderdelen lijst SPEELHUIS PANDA Omschrijving Nummer Onderdeel Maat in mm hoeveelheid Voorwand 1 Voorgemonteerd paneel 119X1-1.114 1 Zijwand 2 Voorgemonteerd paneel 173xh.114 1 Achterwand

Nadere informatie

Onderdelen lijst SPEELHUIS WASBEER

Onderdelen lijst SPEELHUIS WASBEER SPEELHUIS WASBEER Onderdelen lijst SPEELHUIS WASBEER Omschrijving Nummer Onderdeel Maat in mm hoeveelheid Vloerplaat 1 Voorgemonteerd paneel 79X1-1.114 2 Zijwand 2 Voorgemonteerd paneel 114X1-1.117 1

Nadere informatie

Montage-instructies nora plinten en hoekplinten

Montage-instructies nora plinten en hoekplinten Montage-instructies nora plinten en hoekplinten De ondergrond moet legklaar volgens VOB, DIN 18 365 zijn. Ondergronden mogen mag geen structuur bevatten die hoger is als 0,6 mm. Oneffenheden of een te

Nadere informatie

PURE INSTALLATIEHANDLEIDING

PURE INSTALLATIEHANDLEIDING INSTALLATIEHANDLEIDING Pure Click 40 is een LVT vloer ontworpen voor residentieel gebruik. Pure Click 55 is geschikt zowel voor residentiële als commerciële toepassingen zoals in winkels, hotelkamers,...

Nadere informatie

Parket en Vloerverwarming

Parket en Vloerverwarming Parket en Vloerverwarming Parket en vloerverwarming een goede combinatie In de toekomst zullen steeds meer woningen worden voorzien van vloerverwarming. Dit kan zijn voor zowel hoofd- of als bijverwarming.

Nadere informatie

Papierbehang - Werkwijze Advies 3. Vliesbehang - Werkwijze Advies 4. Algemene Behangtips 5

Papierbehang - Werkwijze Advies 3. Vliesbehang - Werkwijze Advies 4. Algemene Behangtips 5 Behang Tips Papierbehang - Werkwijze Advies 3 Vliesbehang - Werkwijze Advies 4 Algemene Behangtips 5 Behangtips Partners at Home 2 / 7 Papierbehang - Werkwijze Advies Stap 1: Maak het plaksel volgens de

Nadere informatie

1mm extreem dunne vloerverwarming (EXDV). VOOR ONDER LAMINAAT OF VOOR IN DE TEGELLIJM. Eenvoudige montage.

1mm extreem dunne vloerverwarming (EXDV). VOOR ONDER LAMINAAT OF VOOR IN DE TEGELLIJM. Eenvoudige montage. 1mm extreem dunne vloerverwarming (EXDV). VOOR ONDER LAMINAAT OF VOOR IN DE TEGELLIJM Eenvoudige montage. Inleiding In deze handleiding van de 1mm elektrische vloerverwarming EXDV beschrijven wij stapsgewijs

Nadere informatie

mm. 48h 25-85% RH 75% 50% x = 8 mm x = 10 mm x = 12 mm. Yearly RH % 30%

mm. 48h 25-85% RH 75% 50% x = 8 mm x = 10 mm x = 12 mm. Yearly RH % 30% De houten vloerbekleding van Quick-Step wordt geleverd met instructies in de vorm van afbeeldingen. De tekst onder de afbeeldingen geeft uitleg over een zwevende plaatsing en is onderverdeeld in delen:

Nadere informatie

PVC click Leginstructie

PVC click Leginstructie PVC click Leginstructie Inhoudsopgave PVC click... 3 Installatievoorwaarden... 3 Gereedschap... 3 De basis- en ondervloer... 3 Vloerverwarming... 4 Controleren van het PVC... 4 Acclimatiseren... 4 Installatie

Nadere informatie

VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DEZE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN.

VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DEZE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN. VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DEZE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN. 8-0 C < C > C Basic a b SunHeat. VOORBEREIDING Bewaar en vervoer Quick-Step Livyn vloeren altijd met zorg om vervormingen

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. Indien deze instructies

Nadere informatie

Installatie instructie

Installatie instructie Versie mei 2015 Gerflor Benelux Pagina 1 van 5 1. ALGEMEEN De vloerbedekking moet eerst goed geïnspecteerd en onderzocht worden op zichtbare gebreken voordat hij wordt aangebracht. Als er duidelijke gebreken

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. Indien

Nadere informatie

Onderdelen lijst SPEELHUIS EEKHOORN

Onderdelen lijst SPEELHUIS EEKHOORN SPEELHUIS EEKHOORN Onderdelen lijst SPEELHUIS EEKHOORN Omschrijving Nummer Onderdeel Maat in mm hoeveelheid PLATFORM Voorgemonteerd paneel Staanders 1 68x68x1450 10 Ligger 2 26x52x2325 2 Middenligger

Nadere informatie

Leginstructie Therdex Stone

Leginstructie Therdex Stone Leginstructie Therdex Stone Een PVC product is altijd in beweging. Concreet betekent dit dat de maatvoering ook altijd in beweging is. De Therdex Stone Serie is uniek in zijn soort. Prachtig, maar vraagt

Nadere informatie

Leginstructie. id Essential Click

Leginstructie. id Essential Click Pagina 1 van 8 id Essential Click Leginstructie Jan 2015 BELANGRIJK! Bij gebruik van tweecomponenten-polyester egaline en/of reparatiemortel kan er verkleuring optreden wanneer de componenten onjuist en/of

Nadere informatie

Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Moduleo Click

Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Moduleo Click Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Moduleo Click Installatie Het installeren van Moduleo Click is eenvoudig en logisch. De te volgen richtlijnen en omstandigheden zijn deze die eveneens gelden

Nadere informatie

PVC visgraat click Leginstructie

PVC visgraat click Leginstructie PVC visgraat click Leginstructie PVC visgraat click Voor het plaatsen van een mooie pvc vloer dient deze leginstructie te worden opgevolgd. Wanneer van de instructie wordt afgeweken vervalt de garantie.

Nadere informatie

235 Parketnadenlijm. Product. Volumes. Eigenschappen

235 Parketnadenlijm. Product. Volumes. Eigenschappen Product Snel afbindende, gebruiksklare nadenlijm met hoge kleefkracht op PVAc-basis voor het verlijmen van vlottend parket, zowel in hout als in laminaat, ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals keukens

Nadere informatie

The Perfect Bookshelf Montagegids. Bedankt voor uw aankoop. Wij hopen dat u helemaal tevreden bent met uw Perfect Bookshelf.

The Perfect Bookshelf Montagegids. Bedankt voor uw aankoop. Wij hopen dat u helemaal tevreden bent met uw Perfect Bookshelf. Montagehandleiding Bedankt voor uw aankoop. Wij hopen dat u helemaal tevreden bent met uw Perfect Bookshelf. Aarzel niet om contact met ons op te nemen: info@ +32 (0) 491 13 49 28 Scan deze code met uw

Nadere informatie

Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Leoline

Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Leoline Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Leoline Installatie & Onderhoud Het installeren van Leoline vloeren is eenvoudig en logisch. De te volgen richtlijnen zijn deze die eveneens gelden voor de

Nadere informatie

ColoRex Geleidend installeren

ColoRex Geleidend installeren ColoRex Geleidend installeren Productomschrijving ColoRex is een onder hoge druk geperste homogene vinyltegel met een hoog bindmiddelgehalte van weekgemaakte polyvinylchloride met stabilisatoren, waaraan

Nadere informatie

Onderdelen lijst SPEELHUIS TIJGER

Onderdelen lijst SPEELHUIS TIJGER SPEELHUIS TIJGER Onderdelen lijst SPEELHUIS TIJGER Omschrijving Nummer Onderdeel Hoeveelheid hoeveelheid 1 1 Vloerplaat-terras 1 4 2 2 Vloerplaat-speelhuis 1 5 3 3 dakpaneel 1 4 4 4 dakpaneel 2 1 5 5 Verbindingsstrook

Nadere informatie

Quality Heating elektrische vloerverwarmingsfolie

Quality Heating elektrische vloerverwarmingsfolie 1 Quality Heating elektrische vloerverwarmingsfolie Wij willen u feliciteren met uw aankoop van één van de producten van Quality Heating. Elk product van Quality Heating is gemaakt op kwalitatief hoogstaande

Nadere informatie

installatiehandleiding HOME 40 click comfort tegels PRO 55 click comfort tegels

installatiehandleiding HOME 40 click comfort tegels PRO 55 click comfort tegels installatiehandleiding HOME 40 click comfort tegels PRO 55 click comfort tegels 1 01. voorzorgsmaatregelen houd rekening met het volgende gebruik transport & acclimatisering SPIRIT PRO 55 CLCF-vloeren

Nadere informatie

Onderdelen lijst SPEELHUIS SCHILDPAD

Onderdelen lijst SPEELHUIS SCHILDPAD SPEELHUIS SCHILDPAD Onderdelen lijst SPEELHUIS SCHILDPAD Omschrijving Nummer Onderdeel Maat in mm hoeveelheid PLATFORM Voorgemonteerd paneel Paal voorkant 1 68x68 L.1250 2 Paal achterkant 2 68x68 L.570

Nadere informatie

Onderdelen lijst SPEELHUIS LIBELLE

Onderdelen lijst SPEELHUIS LIBELLE SPEELHUIS LIBELLE Onderdelen lijst SPEELHUIS LIBELLE Omschrijving Nummer Onderdeel Maat in mm hoeveelheid Vloerdeel binnen 1 Voorgemonteerd paneel 795x1230 4 voorwand 2 Voorgemonteerd paneel 795x1380

Nadere informatie

Laat de planken 72 uur in gesloten verpakking acclimatiseren in de kamer waar u ze wenst te plaatsen. Leg ze horizontaal en vlak neer.

Laat de planken 72 uur in gesloten verpakking acclimatiseren in de kamer waar u ze wenst te plaatsen. Leg ze horizontaal en vlak neer. Voor plaatsing Aanpassing deuren Laat de planken 72 uur in gesloten verpakking acclimatiseren in de kamer waar u ze wenst te plaatsen. Leg ze horizontaal en vlak neer. Controleer met de hoogte van uw eventuele

Nadere informatie

T2QuickNet : de dunne, zelfklevende verwarmingsmat

T2QuickNet : de dunne, zelfklevende verwarmingsmat T2QuickNet : de dunne, zelfklevende verwarmingsmat 3 T2QuickNet Zelfklevende, 3 mm dikke vloerverwarmingsmat voor directe installatie onder keramische tegels of natuursteen. Welke T2QuickNet mat heb ik

Nadere informatie

Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Moduleo Dryback

Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Moduleo Dryback Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Moduleo Dryback Installatie Het installeren van Moduleo Dryback is eenvoudig en logisch. De te volgen richtlijnen en omstandigheden zijn deze die eveneens

Nadere informatie

Algemene richtlijnen voor het installeren

Algemene richtlijnen voor het installeren Algemene richtlijnen voor het installeren Algemene richtlijnen voor het installeren voor PhoneStar op de vloer en de volgende soorten vloerbedekking. Actuele versie zie www.wolf-bavaria.com 1. Algemene

Nadere informatie

Onderdelen lijst SPEELHUIS GIRAF

Onderdelen lijst SPEELHUIS GIRAF SPEELHUIS GIRAF Onderdelen lijst SPEELHUIS GIRAF Omschrijving Nummer Onderdeel Maat in mm hoeveelheid PLATFORM Voorgemonteerd paneel Staanders 1 7x7 L.78 4 Staanders 2 7x7 L.145 2 Zij dragers 3 2,7x5,5

Nadere informatie

STAP 1. Legschema STAP 2

STAP 1. Legschema STAP 2 1 Quality Heating elektrische vloerverwarmingsfolie Wij willen u feliciteren met uw aankoop van één van de producten van Quality Heating. Elk product van Quality Heating is gemaakt op kwalitatief hoogstaande

Nadere informatie

Quality Heating elektrische vloerverwarming

Quality Heating elektrische vloerverwarming 1 Quality Heating elektrische vloerverwarming Wij willen u feliciteren met uw aankoop van één van de producten van Quality Heating. Elk product van Quality Heating is gemaakt op kwalitatief hoogstaande

Nadere informatie

Keramische buitentegels Tegels: Verwerking:

Keramische buitentegels Tegels: Verwerking: Keramische buitentegels Keramische tegels zijn de laatste tijd ontzettend in opkomst en eigenlijk al niet meer weg te denken uit het tuinbeeld. De enorme populariteit van deze tegels is logisch te verklaren.

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIES KLIKVLOEREN IN KURK

LEGINSTRUCTIES KLIKVLOEREN IN KURK LEGINSTRUCTIES KLIKVLOEREN IN KURK Bewaar de kliktegels (en de materialen) in omstandigheden (temperatuur en relatieve luchtvochtigheid) die niet te fel verschillen van de omstandigheden in de ruimte waarin

Nadere informatie