Leginstructie. id Essential Click

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Leginstructie. id Essential Click"

Transcriptie

1 Pagina 1 van 8 id Essential Click Leginstructie Jan 2015 BELANGRIJK! Bij gebruik van tweecomponenten-polyester egaline en/of reparatiemortel kan er verkleuring optreden wanneer de componenten onjuist en/of onvoldoende zijn vermengd. Meng de componenten niet rechtstreeks op de ondervloer. Gebruik alleen een potlood voor markeringen. Gelieve er rekening mee te houden dat markeringen die worden gemaakt met een permanente of niet-permanente viltstift, balpen etc. verkleuringen kunnen veroorzaken als gevolg van migratie. Controleer de materialen vooraf op eventuele gebreken. Eventuele fouten in het materiaal moeten onmiddellijk worden gemeld aan uw contactpersoon. Vermeld daarbij altijd de kleur-, batchnummers die op het label zijn aangegeven. Verwerk het materiaal niet voordat dit beoordeeld is door de contactpersoon. Starfloor click is een type vloerbedekking dat bestemd is voor particulier gebruik binnenshuis. Starfloor click is geschikt voor vloerverwarming. De temperatuur bij het plaatsen mag niet lager zijn dan 18 C. Vloertemperatuur bij het plaatsen tussen de 15 C en 18 C. Luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Laat de materialen minimaal 24 uur acclimatiseren. Gebruik materiaal uit de zelfde batch-productie. Volg voor de natte ruimtes de specifieke installatieaanbevelingen. ONDERGROND Deze moet glad, slag- en stootvast, permanent droog (controle CM apparaat), barstenvrij en schoon zijn. Breng een voorstrijk/primer aan alvorens te egaliseren. Laat u informeren door u lijm-/egalineleverancier. De stelregel voor het drogen van een ondervloer is een week + een week per cm dikte. Het maximale restvocht percentage voor projectvinyl bij een zandcementvloer is 2% en 0,5% bij een Anhydrietvloer. Vloerverwarming: Tarkett id Essential Click kan toegepast worden op vloeren met vloerverwarming. De volgende richtlijnen moeten worden opgevolgd om later geen schade te krijgen aan de ondervloer en het projectvinyl, uitgaande van een vrij dragende en geventileerde constructie: Minimale vloer- en ruimtetemperatuur is 18 Celsius. Relatieve luchtvochtigheid moet tussen de 40-60% zijn. De ondergrond moet glad, vlak, schoon, voldoende drukvast en blijvend droog zijn. De vloer moet geleidelijk worden op gewarmd met een stijging van 5 C per dag tot de maximale temperatuur. Hierna moet de vloerverwarming 7 dagen op de hoogste stand aanblijven om er zeker van te zijn dat de vloer goed droog is, hierna de vloer laten afkoelen. De id Essential Click stroken/tegels kunnen hierna volgens de verwerkingsvoorschriften gelegd worden. De vloerverwarming mag pas na 3 dagen na het leggen weer in gebruik genomen worden tot een maximum van 27 C gemeten aan de oppervlakte van de afwerkvloer.

2 Pagina 2 van 8 VOORBEREIDING Benodigd gereedschap: Rolmaat Rechtmes Potlood Stalen Liniaal of Rei Handschoenen om de afgesneden stukken te hanteren ONDERGROND id Essential Click kan middels de Tarkomfort Pro ondervloer op alle harde en vlakke ondergronden worden toegepast zoals cementdekvloeren, anhydrietvloeren, compacte vinylvloeren en linoleum. Zachte ondergronden zoals tapijt, cushion vinyl etc. dienen voorafgaand te worden verwijderd. De voordelen van de Tarkomfort Pro ondervloer zijn: Opvulling van kleine oneffenheden van het oppervlak, bijvoorbeeld tijdens de plaatsing op tegelvloeren, houten ondervloeren Optimalisering van de waarden met betrekking tot het loopgeluid en de geluidsoverdracht (13 db) Maximalisering van het antislipeffect Toename van het loopcomfort Vereenvoudiging van de plaatsing Bescherming tegen wisselwerking met de bestaande ondergrond id Essential Click kan middels de Tarkomfort Pro ondervloer op vlakke keramische tegels worden gelegd, voor zover er geen voegen zichtbaar zijn en alle tegels stabiel en op dezelfde hoogte liggen. In alle andere gevallen dient de tegelvloer eerst te worden geëgaliseerd. id Essential Click is niet geschikt voor gebruik op tapijt of andere vloerbedekking op basis van textiel. Dit soort vloerbedekking moet worden verwijderd alvorens u de vloerbedekking legt. id Essential Click kan rechtstreeks op compacte en harde plastic vloeren (vinyl) en op linoleum worden gelegd. Het is niet aanbevolen om id Essential Click op een erg zachte, soepele ondergrond te leggen (vinyl met een schuimrug). Dit soort vloerbedekking moet worden verwijderd alvorens u id Essential Click legt. id Essential Click kan rechtstreeks op een egale en vlakke betonnen dekvloer of geëgaliseerde vloer worden gelegd. Als de betonnen dekvloer niet egaal en vlak genoeg is, moet deze eerst geëgaliseerd worden.

3 INSTALLATIE Pagina 3 van 8 De planken afwisselen bij het leggen: Om een optimaal visueel resultaat te bereiken, dienen de planken in een afwisselend patroon te worden gelegd. Leg daarom eerst een plank uit doos 1, dan een plank uit doos 2, dan een uit doos 3 enzovoort. Zodra u een plank uit elke doos hebt genomen, begint u van voor af aan met een plank uit de eerste doos, een uit de tweede, een uit de derde enzovoort. Zorg ervoor dat de structuur van het dessin van planken die elkaar raken, verschillend is. Leg de vloer rij per rij. Leg de vloer altijd van links naar rechts. Leg de vloerbedekking waar mogelijk altijd in de richting waarin het licht binnenvalt. Leggen: Plaats afstandsblokjes van 5 mm breed tussen de muur en de eerste rij planken. Leg de eerste plank in de linkerhoek. Zorg ervoor dat de tandzijden zichtbaar zijn (in het groen en het blauw aangeduid op de tekening). Leg de tweede plank door ze in de groef van de eerste plank (in het blauw aangeduid op de tekening) te klikken. Ga behoedzaam te werk, zodat u de hoeken van de planken niet beschadigt.

4 Pagina 4 van 8 Leg zo de hele rij tot aan de muur. Als de laatste plank te lang is, snijdt u ze op maat met behulp van de aftekenmethode (vergeet daarbij niet om rekening te houden met de uitzettingsvoeg) en legt u de bijgesneden plank aan het eind van de rij. Leg een plank op de plank die u het laatst heeft gelegd. Leg daarbovenop nog een plank, waarvan het uiteinde de muur moet raken. Teken met potlood een lijn op de vorige plank: dit is de plank die moet worden bijgesneden en als laatste in de rij komt. Snijd de plank op maat en leg de bijgesneden plank zoals u de andere planken hebt gelegd.

5 Pagina 5 van 8 Nu kunt u met de tweede rij beginnen. De eerste plank van de tweede rij dient kleiner te zijn dan de eerste plank van de eerste rij. Zo zorgt u voor een trapsgewijs patroon. Gebruik daarom het resterende deel van de laatste plank die u net hebt bijgesneden of een nieuwe plank die u zo snijdt zodat ze korter is dan de eerste plank. Deze plank mag echter niet korter zijn dan 30 cm. Voorts is het belangrijk dat de afstand tussen de twee korte stukken (in het blauw aangeduid op de tekening) ten minste 30 cm bedraagt. Zodra u de eerste plank van de tweede rij hebt gelegd, dient u de volgende planken met de korte tandzijde eerst te leggen (in het blauw aangeduid op de tekening). Voordat u de plank in de lange groefzijde klikt (in het groen aangeduid op de tekening), moet u beide planken lichtjes optillen. Daarna duwt u ze tegen elkaar. Volg daarbij de volgende stappen: Til de korte zijde van de plank (in het blauw) lichtjes op Schuif de tweede plank in de korte groefzijde van de eerste (blauw)

6 Pagina 6 van 8 Schuif de tandzijden van de tweede plank in de groeven van de planken op de eerste rij. Hiervoor moet u de eerste plank lichtjes optillen. Om de plank correct te leggen, moet u de planken aandrukken om ze op hun plaats te klikken. Leg op deze manier de hele vloer tot aan de overstaande muur. Wanneer u bij de laatste rij bent aanbeland en de planken te breed zijn om ze in hun geheel te kunnen leggen, dient u de planken bij te snijden met behulp van de aftekenmethode (vergeet hierbij niet om rekening te houden met de uitzettingsvoeg). Leg een plank op de plank die u als laatste heeft gelegd.

7 Pagina 7 van 8 Leg daarbovenop nog een plank en zorg ervoor dat de randen de muur raken. Teken met potlood een lijn op de vorige plank: dit is de plank die moet worden bijgesneden en als laatste in de rij komt. Om een plank te leggen in de laatste hoek snijdt u ze met behulp van dezelfde methode in de lengte en vervolgens in de breedte bij, waarna u de bijgesneden plank kunt leggen. Zodra de vloer volledig is gelegd, kunt u de plinten plaatsen om de uitzettingsvoeg te verbergen en een perfecte afwerking te verzekeren. Voor een optimaal esthetisch resultaat bevelen wij u aan om bijpassende accessoires van Tarkett te gebruiken. NA INSTALLATIE id Essential Click mag nooit worden bevestigd, noch op de ondergrond, noch op de onderlaag, noch op de meubelen noch op andere vaste elementen. Het gebruik van antivervuilingszones en deurmatten beperkt de vervuiling aanzienlijk. Wij vragen u om aangepaste glijders voor harde vloeren te gebruiken als het meubilair beweegbaar is. Wij vragen u ook om de bureaustoelen en andere rollende elementen uit te rusten met wieltjes van het type W. Specifiek bij projectmatige toepassing raden wij aan om na installatie de vloer af te dekken met TarkoProtect, een verwijderbaar Tarkett-product om de vloer tegen bouwschade te beschermen.

8 Pagina 8 van 8 In wintertuinen of ruimten met veel beglazing (veranda) is het gebruik van id Essential Click vanwege de extreme temperatuurschommelingen af te raden. Randvoegen in vochtige ruimten van maximum 10 m², zoals een badkamer of een keuken, kunnen met silicone worden opgevuld om de waterinfiltratie onder het geplaatste oppervlak via de uitzettingsvoeg te vermijden. Voor alle grotere oppervlakten van vochtige ruimten raden wij aan om de voegzones eerst te voorzien van een dichtingsband voor voegen en om ze vervolgens op te vullen door middel van silicone. Voorkom het gebruik van geverfde wielen of wieltjes op basis van rubber omdat deze verkleuring van het product kunnen veroorzaken Bescherming na installatie Dagelijks onderhoud: Met een stofzuiger of stofwisser. Wekelijks onderhoud: Een vochtige dweil (gebruik water en een neutraal reinigingsmiddel). Hardnekkige vlekken: Alcohol, rubber, olie, vet: wrijf een reinigingsmiddel op de vlek en spoel goed na. Verf, teer: wrijf een oplosmiddel (terpentine) op de vlek en spoel goed na. Tomaat, inkt, bloed: wrijf een reinigingsmiddel of huishoudazijn op de vlek en spoel goed na. Verwisselen/vervangen: In het zeer onwaarschijnlijke geval dat u een beschadigde plank zou moeten vervangen, dient u met een breekmes de contouren van de plank te volgen (volg de voeg met uw mes). Verwijder de beschadigde plank. Neem een nieuwe plank en snijd de groef en de tand eraf. Voordat u deze plank legt, dient u te controleren of het dessin in de juiste richting ligt. De vervangende plank en de omliggende planken dienen aan de ondervloer te worden bevestigd met dubbelzijdige plakband. Zorg ervoor dat u al deze planken goed aanrolt en aandrukt, zodat zij goed aan de vloer hechten. Gebruik geen gechloreerde oplosmiddelen, alkalische reinigingsmiddelen of reinigingsmiddelen met lijnolie of aceton. Gebruik niet te veel water. Breng geen extra bescherm laag aan. Tarkett beveelt u aan om beschermende vilten of plastic doppen onder de poten van uw meubels te plaatsen. Deze informatie kan worden gewijzigd vanwege continue verbetering van onze producten.

- installatiekit (slagijzer, afstandsblokjes (1-8 mm) en een voor Unilink geschikt stootblok) - ondervloersysteem (Quick Step screen) - onderhoudskit

- installatiekit (slagijzer, afstandsblokjes (1-8 mm) en een voor Unilink geschikt stootblok) - ondervloersysteem (Quick Step screen) - onderhoudskit Unilink leginstructies Algemeen Unilink is een revolutionair systeem voor het plaatsen van laminaatvloer zonder het gebruik van lijm. Dankzij de ingenieuze tand- en groefvorm kunnen de panelen eenvoudig

Nadere informatie

Leginstructie. Wallgard. Het aanbrengen van de wandbekleding verticaal BELANGRIJK!

Leginstructie. Wallgard. Het aanbrengen van de wandbekleding verticaal BELANGRIJK! Pagina 1 van 6 Wallgard Leginstructie Jan 2016 BELANGRIJK! Bij gebruik van tweecomponenten-polyester egaline en/of reparatiemortel kan er verkleuring optreden wanneer de componenten onjuist en/of onvoldoende

Nadere informatie

Installatie voorschriften Rigid Core XL. Ga voor meer informatie naar:

Installatie voorschriften Rigid Core XL. Ga voor meer informatie naar: Installatie voorschriften Rigid Core XL Ga voor meer informatie naar: www.rigidcorexl.nl Voor u begint / Voorbereidingen: Lees alle instructies voor u start met de installatie. Bij een onjuiste installatie

Nadere informatie

Leginstructies tapijttegels en pvc tegels TapijtTegelDiscount

Leginstructies tapijttegels en pvc tegels TapijtTegelDiscount ` Leginstructies tapijttegels en pvc tegels TapijtTegelDiscount 1. Voorbereiding: vloertegels laten acclimatiseren Voordat de tapijttegels en pvc tegels gelegd kunnen wordenis het raadzaam om ze minimaal

Nadere informatie

Zorg ervoor dat de kamertemperatuur tussen de is

Zorg ervoor dat de kamertemperatuur tussen de is Plaatsen van je klik vinylvloer ( WPC/PVC ) Swanflor vinylvloeren zijn gemakkelijk te plaatsen door het kliksysteem Hieronder enkele tips: Stap 1 : voorbereiding Reinig je ondervloer grondig, zorg dat

Nadere informatie

Installatie en onderhouds instructies, garantie beleid. BerryAlloc Vinyl Planks Wherever. Forever. www.berryalloc.com. Discover this product

Installatie en onderhouds instructies, garantie beleid. BerryAlloc Vinyl Planks Wherever. Forever. www.berryalloc.com. Discover this product Installatie en onderhouds instructies, garantie beleid BerryAlloc Vinyl Planks Wherever. Forever. www.berryalloc.com Discover this product (1/4) 1. Inleiding PureLoc is een LVT vloer ontworpen voor residentieel

Nadere informatie

PVC click I4F clicksysteem Leginstructie

PVC click I4F clicksysteem Leginstructie PVC click I4F clicksysteem Leginstructie Inhoud PVC click I4F clicksysteem... 3 Installatievoorwaarden... 3 Voorbereiding... 3 Gereedschap... 3 De basis- en ondervloer... 3 Vloerverwarming... 4 Verwerking...

Nadere informatie

PVC visgraat click Leginstructie

PVC visgraat click Leginstructie PVC visgraat click Leginstructie PVC visgraat click Voor het plaatsen van een mooie pvc vloer dient deze leginstructie te worden opgevolgd. Wanneer van de instructie wordt afgeweken vervalt de garantie.

Nadere informatie

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid Leginstructies VOORAF Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk de leginstructies nauwkeurig te volgen. Het is belangrijk om, bij daglicht, alle panelen voor en tijdens de plaatsing te controleren

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Leginstructies Voorbereiding De PVC-kliktegels van Rubbermagazijn bieden eindeloze mogelijkheden om uw persoonlijke voorkeur te geven aan

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Laat de planken gedurende minstens 48 uren in de ongeopende verpakking bij normale kamertemperatuur

Nadere informatie

L U X U R Y V I N Y L F L O O R S

L U X U R Y V I N Y L F L O O R S L UXURYV INYLF LOORS Met een LVT-vloer (Luxury Vinyl Tile) kies je voor de warme en natuurlijke uitstraling van hout met alle voordelen van vinyl: warm, eenvoudig te installeren, geluidsabsorberend, robuust,

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen.

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. WWW..COM Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. LAGUNE De Quick Step Lagune vloer kan zowel in een gewone ruimte als in een badkamer gelegd worden.

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. INSTALLATIEMATERIAAL

Nadere informatie

Leginstructies voor zwevende Fold-Down

Leginstructies voor zwevende Fold-Down VOORBEREIDING VAN ONDERVLOEREN VOOR Wicanders ZWEVENDE VLOEREN Wicanders zwevende vloeren kunnen gelegd worden in de meeste ruimten van woonhuizen en commerciële gebouwen, met uitzondering van badkamers,

Nadere informatie

Ambiant PVC click Leginstructie

Ambiant PVC click Leginstructie Ambiant PVC click Leginstructie www.cotap.nl Inhoudsopgave Ambiant PVC click... 3 Installatievoorwaarden... 3 Voorbereiding... 3 Gereedschap... 3 De basis- en ondervloer... 3 Vloerverwarming... 4 Controleren

Nadere informatie

Design and Quality IKEA of Sweden KOOPHULP VLOEREN. laminaat

Design and Quality IKEA of Sweden KOOPHULP VLOEREN. laminaat KOOPHULP VLOEREN laminaat GOED OM TE WETEN IKEA vloeren kunnen op bestaande vloeren worden gelegd met uitzondering van hoogpolige vaste vloerbedekking. Gebruik bij het leggen van een vloer altijd een NIVÅ

Nadere informatie

Installatie instructies

Installatie instructies 1/5 Installatie instructies Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. INSTALLATIEMATERIAAL

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. Indien deze instructies

Nadere informatie

TECHNISCHE FICHE FINFLOOR OAK

TECHNISCHE FICHE FINFLOOR OAK Artikel nummer : 136234 Artikel naam : IMVINYLWHI TECHNISCHE FICHE FINFLOOR OAK PLAATSING Lees de plaatsingsinstructies zorgvuldig door. De garantie vervalt als de instructies niet precies worden opgevolgd.

Nadere informatie

VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN.

VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN. VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN. Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde vloerproject tegelijk te bestellen. Bewaar en vervoer Quick-Step Livyn altijd met

Nadere informatie

PVC click Leginstructie

PVC click Leginstructie PVC click Leginstructie Inhoudsopgave PVC click... 3 Installatievoorwaarden... 3 Gereedschap... 3 De basis- en ondervloer... 3 Vloerverwarming... 4 Controleren van het PVC... 4 Acclimatiseren... 4 Installatie

Nadere informatie

PVC click Leginstructie

PVC click Leginstructie PVC click Leginstructie www.cotap.nl Inhoudsopgave Installatievoorwaarden... 3 Gereedschap... 3 De basis- en ondervloer... 3 Vloerverwarming... 4 Verwerking... 4 Controleren van het PVC... 4 Acclimatiseren...

Nadere informatie

BELANGRIJK! BEWAAR DE PANELEN OP KAMERTEMPERATUUR IN GESLOTEN VERPAKKING VOOR MINIMAAL 48 UUR TOT AAN HET MOMENT VAN LEGGEN.

BELANGRIJK! BEWAAR DE PANELEN OP KAMERTEMPERATUUR IN GESLOTEN VERPAKKING VOOR MINIMAAL 48 UUR TOT AAN HET MOMENT VAN LEGGEN. BELANGRIJK! BEWAAR DE PANELEN OP KAMERTEMPERATUUR IN GESLOTEN VERPAKKING VOOR MINIMAAL 48 UUR TOT AAN HET MOMENT VAN LEGGEN. De kamertemperatuur moet minimaal 18 o C zijn voor en tijdens het leggen. De

Nadere informatie

VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN.

VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN. In de volgende tekst verwijst vinyl vloer(en) naar de vloeren van de collecties van Quick-Step Livyn Ambient Glue + en Balance Glue +. De merkaccessoires verwijzen naar de specifi eke vinyl accessoires

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 INSTALLATIE INSTRUCTIES Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. INSTALLATIEMATERIAAL

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen.

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOOREREIDING Laat de planken gedurende minstens 48 uren in de ongeopende verpakking bij normale kamertemperatuur

Nadere informatie

Contesse Exell Handleiding

Contesse Exell Handleiding 1 Contesse Exell Handleiding 1. Algemeen Bij het plaatsen van Contesse Exell zijn geen kleefstoffen of onhandige lijm nodig. Door de flexibiliteit van de Contesse Exell planken, deze kunnen op oneffen

Nadere informatie

optimum Voorbereiding 1 INSTALLATION INFORMATION

optimum Voorbereiding 1 INSTALLATION INFORMATION 1 Pergo Optimum-kleefvloeren worden geleverd met instructies in de vorm van afbeeldingen. De teksten onder die afbeeldingen geven meer uitleg en hebben betrekking op drie verschillende onderdelen:, Installatie

Nadere informatie

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. or X ± = Y 10. max 10m. 10mm

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. or X ± = Y 10. max 10m. 10mm wall X X > Y max 0m max 0m B A 0-30 T-profile 3 4 ALU 3,6 mm or PE mm LEFT CORNER 0 mm 0 mm www.par-ky.com 5 6 80 ±6 mm max 7 C 4 h 7 8 3 4 9 0 5 6 45 40-60 % 6- C CONCRETE max,5 % PLYWOOD max 0 % max

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels

Handleiding PVC-kliktegels Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Vragen of advies Wij streven altijd naar de best mogelijke service voor onze klanten en willen daarom ook benadrukken dat u ons altijd kunt

Nadere informatie

Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef)

Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef) Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef) Januari 2017 www.cotap.nl Inhoudsopgave Voorbereiding... 3 Wat heeft u nodig... 3 Opslag en acclimatiseren... 3 Controle

Nadere informatie

optimum glue Voorbereiding PLAATSINGSINFORMATIE Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde commercieel vloerproject tegelijk te bestellen.

optimum glue Voorbereiding PLAATSINGSINFORMATIE Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde commercieel vloerproject tegelijk te bestellen. Voorbereiding Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde commercieel vloerproject tegelijk te bestellen. Bewaar en vervoer uw vinyl vloer altijd met zorg om vervormingen te voorkomen. Bewaar en vervoer

Nadere informatie

Marmoleum click. Välinge Innovation kliksysteem. Wigsysteem

Marmoleum click. Välinge Innovation kliksysteem. Wigsysteem Marmoleum click Marmoleum click heeft een toplaag van Marmoleum op een basis van HDF. De onderzijde is voorzien van kurk. De panelen zijn voorzien van een Välinge Innovation kliksysteem, wat gebaseerd

Nadere informatie

1. VOORBEREIDING 2. PLAATSING 3. AFWERKING 4. ONDERHOUD

1. VOORBEREIDING 2. PLAATSING 3. AFWERKING 4. ONDERHOUD In de volgende tekst verwijst/verwijzen "vinyl vloer(en)" naar de vloeren uit de vinyl collecties van Quick-Step Livyn voor een gelijmde plaatsing. De "merkaccessoires" verwijzen naar de specifieke Livyn

Nadere informatie

Installatie instructie

Installatie instructie Versie april 2015 Gerflor Benelux Pagina 1 van 6 1. ALGEMEEN De vloerbedekking moet eerst goed geïnspecteerd en onderzocht worden op zichtbare gebreken voordat hij wordt aangebracht. Als er duidelijke

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES Geachte klant, Wij danken u voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen u nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. Indien

Nadere informatie

[303] DRY-BACK CREATION 30 / CREATION 55 / CREATION 70

[303] DRY-BACK CREATION 30 / CREATION 55 / CREATION 70 [0] DRY-BACK CREATION 0 / CREATION 55 / CREATION 70 Vóór het leggen moet u de vloerbedekking inspecteren op eventuele visuele gebreken. In het geval van gebreken breng GERFLOR Benelux hiervan op de hoogte.

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIE UNICLIC X

LEGINSTRUCTIE UNICLIC X LEGINSTRUCTIE UNICLIC X 1) Algemeen Het Uniclic X systeem : het kliksysteem waarbij een beschadigd paneel midden in de vloer moeiteloos kan worden vervangen zonder de hele vloer te moeten opbreken. Uniclic

Nadere informatie

Estillon bv P.O. box 121 NL 6600 AC WIJCHEN Tel: +31 (0) Website:

Estillon bv P.O. box 121 NL 6600 AC WIJCHEN Tel: +31 (0) Website: Smartfloor, de ideale ondervloer voor installatie van PVC stroken/lamellen, zwevend vinyl, tapijt en tapijt/vinyltegels! Smartfloor is een revolutionair ondervloersysteem speciaal bestemd voor de installatie

Nadere informatie

Floorlife Parket Leginstructie

Floorlife Parket Leginstructie Floorlife Parket Leginstructie Versie 1.0 www.cotap.nl Inhoudsopgave Parket... 3 Installatievoorwaarden... 3 Voorbereiding... 3 Gereedschap... 3 De basis- en ondervloer... 3 Vloerverwarming... 4 Controleren

Nadere informatie

Installatie voorschriften Rigid Core XL

Installatie voorschriften Rigid Core XL Installatie voorschriften Rigid Core XL Bedankt dat u voor ons product heeft gekozen. Als u uw nieuwe vloer zorgvuldig installeert en verzorgt, zal die er jaren perfect uitzien. Lees alle instructies voor

Nadere informatie

Installatie instructie

Installatie instructie Versie april 2013 Gerflor Benelux Pagina 1 van 5 1. ALGEMEEN De vloerbedekking moet eerst goed geïnspecteerd en onderzocht worden op zichtbare gebreken voordat hij wordt aangebracht. Als er duidelijke

Nadere informatie

HOE EEN TAPIJT UIT DE HAUTE COUTURE DESIGN COLLECTIE VAN LOUIS DE POORTERE PLAATSEN

HOE EEN TAPIJT UIT DE HAUTE COUTURE DESIGN COLLECTIE VAN LOUIS DE POORTERE PLAATSEN HOE EEN TAPIJT UIT DE HAUTE COUTURE DESIGN COLLECTIE VAN LOUIS DE POORTERE PLAATSEN 1. ALGEMENE INFORMATIE Alle Haute Couture vast tapijt moeten worden geplaatst door een professionele installateur/plaatser.

Nadere informatie

glue NL Plaatsingsinstructies Algemeen Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Ondergrond

glue NL Plaatsingsinstructies Algemeen Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Ondergrond NL Plaatsingsinstructies Algemeen glue 1. We raden aan om alle panelen van hetzelfde vloerproject tegelijk te bestellen. Compatibiliteit van panelen aangekocht in afzonderlijke bestellingen, kan niet gegarandeerd

Nadere informatie

Installatie voorschriften Rigid Core Tile

Installatie voorschriften Rigid Core Tile Installatie voorschriften Rigid Core Tile Bedankt dat u voor ons product heeft gekozen. Als u uw nieuwe vloer zorgvuldig installeert en verzorgt, zal die er jaren perfect uitzien. Lees alle instructies

Nadere informatie

Ambiant PVC dryback Leginstructie

Ambiant PVC dryback Leginstructie Ambiant PVC dryback Leginstructie Versie 1.0 www.cotap.nl Inhoudsopgave Ambiant PVC dryback... 3 Installatievoorwaarden... 3 Gereedschap... 3 De basis- en ondervloer... 3 Vloerverwarming... 4 Controleren

Nadere informatie

Installatie instructie

Installatie instructie Versie mei 2015 Gerflor Benelux Pagina 1 van 5 1. ALGEMEEN De vloerbedekking moet eerst goed geïnspecteerd en onderzocht worden op zichtbare gebreken voordat hij wordt aangebracht. Als er duidelijke gebreken

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIE

INSTALLATIE INSTRUCTIE Vóór het leggen moet u de vloerbedekking inspecteren op eventuele visuele gebreken. In het geval van gebreken breng GERFLOR Benelux hiervan op de hoogte. Wacht met het verwerken van het product, zolang

Nadere informatie

PLAATSING UNICLIC TEGELS

PLAATSING UNICLIC TEGELS PLAATSING UNICLIC TEGELS 1) ALGEMEEN UNICLIC is een revolutionair systeem voor het plaatsen van laminaatvloer zonder het gebruik van lijm. Dankzij de ingenieuze vorm van tand en groef klikken de panelen

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. Indien deze instructies

Nadere informatie

PLAATSINGSINSTRUCTIES VOOR QUICK-STEP LAMINAAT VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DEZE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN.

PLAATSINGSINSTRUCTIES VOOR QUICK-STEP LAMINAAT VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DEZE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN. . VOORBEREIDING. PLAATSING. AFWERKING. ONDERHOUD PLAATSINGSINSTRUCTIES VOOR QUICK-STEP LAMINAAT VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DEZE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN. - 0-% RH 8h i www.quick-step.com

Nadere informatie

Installatierichtlijnen voor IVC tapijttegels

Installatierichtlijnen voor IVC tapijttegels Installatierichtlijnen voor IVC tapijttegels Vóór installatie Visuele controle Controleer altijd het product vóór de installatie. Op elke doos wordt de kwaliteit, kleur en lotnummer vermeld (zie voorbeeld

Nadere informatie

Leginstructies voor Hydrocork PressFit

Leginstructies voor Hydrocork PressFit ALGEMENE INFORMATIE Lees de volgende instructies zorgvuldig door voordat u met leggen begint. Het Hydrocork click systeem is ontwikkeld om door middel van verticale druk (van boven naar beneden) een verbinding

Nadere informatie

PURE INSTALLATIEHANDLEIDING

PURE INSTALLATIEHANDLEIDING INSTALLATIEHANDLEIDING 1 Pure Click 40 is een LVT vloer ontworpen voor residentieel gebruik. Pure Click 55 is geschikt zowel voor residentiële als commerciële toepassingen zoals in winkels, hotelkamers,...

Nadere informatie

click NL Plaatsingsinstructies Algemeen Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Ondergrond

click NL Plaatsingsinstructies Algemeen Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Ondergrond NL Plaatsingsinstructies Algemeen click 1. Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde vloerproject tegelijk te bestellen. Compatibiliteit van panelen aangekocht in afzonderlijke bestellingen, kan niet

Nadere informatie

Papierbehang - Werkwijze Advies 3. Vliesbehang - Werkwijze Advies 4. Algemene Behangtips 5

Papierbehang - Werkwijze Advies 3. Vliesbehang - Werkwijze Advies 4. Algemene Behangtips 5 Behang Tips Papierbehang - Werkwijze Advies 3 Vliesbehang - Werkwijze Advies 4 Algemene Behangtips 5 Behangtips Partners at Home 2 / 7 Papierbehang - Werkwijze Advies Stap 1: Maak het plaksel volgens de

Nadere informatie

ColoRex Geleidend installeren

ColoRex Geleidend installeren ColoRex Geleidend installeren Productomschrijving ColoRex is een onder hoge druk geperste homogene vinyltegel met een hoog bindmiddelgehalte van weekgemaakte polyvinylchloride met stabilisatoren, waaraan

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. Indien

Nadere informatie

nora 1-componenten voegpasta

nora 1-componenten voegpasta nora 1-componenten voegpasta Lees aandachtig de instructies op de verpakking! In de meeste gevallen hoeven de naden bij nora rubber vloerbedekking niet over het gehele oppervlakte gevoegd te worden. Uitzonderingen:

Nadere informatie

5 gouden regels. PLAATSINGSINFORMATIE premium click optimum click. Plaats uw vloer bij een temperatuur tussen 18 en 30 C.

5 gouden regels. PLAATSINGSINFORMATIE premium click optimum click. Plaats uw vloer bij een temperatuur tussen 18 en 30 C. 5 gouden regels Plaats uw vloer bij een temperatuur tussen 18 en 30. 48h Pergo vinyl moet acclimatiseren in de ruimte waar de planken geplaatst zullen worden. De planken moeten gedurende minstens 48 uur

Nadere informatie

NL Leginstructies Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF

NL Leginstructies Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF NL Leginstructies Uniclic Multifit parket ALGEMEEN Uniclic Multifi t is een revolutionair systeem voor het plaatsen van samengesteld parket. De panelen kunnen eenvoudig in elkaar geklikt worden dankzij

Nadere informatie

NL Leginstructies Quick Step Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF

NL Leginstructies Quick Step Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF NL Leginstructies Quick Step Uniclic Multifit parket ALGEMEEN Uniclic Multifi t is een revolutionair systeem voor het plaatsen van samengesteld parket. De panelen kunnen eenvoudig in elkaar geklikt worden

Nadere informatie

Montage-instructies. Zwevende montage met CLICKitEASY LVT design vloeren. Voorbereidingen en geschiktheidstest. Montage met CLICKitEASY

Montage-instructies. Zwevende montage met CLICKitEASY LVT design vloeren. Voorbereidingen en geschiktheidstest. Montage met CLICKitEASY Deze documentatie is bedoeld als basisinformatie en is geen vervanging voor het uitvoerige advies door de handelspartner. Bewaar deze handleiding a.u.b. zorgvuldig. Voorbereidingen en geschiktheidstest

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIES. Introductie. Algemeen. Voor de plaatsing

LEGINSTRUCTIES. Introductie. Algemeen. Voor de plaatsing LEGINSTRUCTIES (Te lezen vóór uitvoering) Introductie Gefeliciteerd met uw nieuwe COREtec vloer van USFloors! COREtec is een revolutionaire vloer waar u jaren plezier aan zult beleven. Maar eerst raden

Nadere informatie

voor het plaatsen van Lincrusta

voor het plaatsen van Lincrusta Verwerkingsvoorschriften voor het plaatsen van Lincrusta Verwerkingsvoorschriften voor het plaatsen van Lincrusta Om een perfect resultaat te garanderen, bevelen wij u aan volgende plaatsingsaanwijzing

Nadere informatie

QUICK STEP INCIZO PROFIEL

QUICK STEP INCIZO PROFIEL QUICK STEP INCIZO PROFIEL Bestelcode Foto Afmetingen Verpakkingshoeveelheid QSINCP(-)MD215 13 mm x 48 mm x 215 cm 1 (mesje + rail inbegrepen) Productomschrijving Het profiel met Incizo technologie biedt

Nadere informatie

5 fasen van het protocol

5 fasen van het protocol Een onderhoudsprotocol opstellen: welke bekleding? Elke vloerbekleding van Tarkett heeft een eigen samenstelling en oppervlaktebehandeling en behoeft daarom een aangepast onderhoudsprotocol. We overlopen

Nadere informatie

Peel & Stick Leg- & onderhoudsinstructie

Peel & Stick Leg- & onderhoudsinstructie Peel & Stick Leg- & onderhoudsinstructie www.cotap.nl Inhoudsopgave Peel & Stick... 3 Installatievoorwaarden... 3 Gereedschap... 3 Controle ondergrond en omstandigheden... 3 De ondergrond... 3 Het vochtgehalte

Nadere informatie

Installatie van de fiberon planken

Installatie van de fiberon planken Installatie van de fiberon planken www.fiberdeck.fr Installatievoorschriften Vóór de installatie 1. Vóór het leggen moeten de planken op een donkere, droge plaats opgeslagen worden. Gebruik ondoorzichtige,

Nadere informatie

BINNENBOUWPLATEN VIDI. board -PRO NIEUW. Versie

BINNENBOUWPLATEN VIDI. board -PRO NIEUW. Versie BINNENBOUWPLATEN PRODUCTINFORMATIE / verwerkingsadvies VIDI board NIEUW De beste plaat voor EEN CONCURRERENDE PRIjs! Versie 2017-12 INHOUDSOPGAVE PRODUCTINFORMATIE PRODUCTINFORMATIE... 3 Unieke eigenschappen...3

Nadere informatie

Ambiant PVC visgraat dryback Leginstructie

Ambiant PVC visgraat dryback Leginstructie Ambiant PVC visgraat dryback Leginstructie Versie 1.0 www.cotap.nl Inhoudsopgave Ambiant PVC visgraat dryback... 3 Installatievoorwaarden... 3 Gereedschap... 3 De basis- en ondervloer... 3 Vloerverwarming...

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels

Handleiding PVC-kliktegels Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Speciale handleiding voor kliktegels eclips Reiniging en onderhoud Vragen of advies Wij streven altijd naar de best mogelijke service voor onze klanten en willen

Nadere informatie

LAMINAATVLOEREN KOOPHULP. IKEA Locksysteem. Easy Connectkliksysteem

LAMINAATVLOEREN KOOPHULP. IKEA Locksysteem. Easy Connectkliksysteem KOOPHULP LAMINAATVLOEREN GOED OM TE WETEN Kan op bestaande vloeren worden gelegd, met uitzondering van dikke vaste vloerbedekking. Gebruik bij het leggen van laminaatvloeren altijd de NIVÅ ondervloer (wordt

Nadere informatie

Parket- of tegelvloer

Parket- of tegelvloer Kluswijzer voor het leggen van een parket- of tegelvloer Een harde vloer van parket of tegels c.q. plavuizen aanleggen is behalve fraai ook duurzaam. Parket Er bestaan drie soorten parket:: lamelparket,

Nadere informatie

QUICK STEP INCIZO ONDERPROFIEL VOOR TRAPTOEPASSING

QUICK STEP INCIZO ONDERPROFIEL VOOR TRAPTOEPASSING QUICK STEP INCIZO ONDERPROFIEL VOOR TRAPTOEPASSING Productomschrijving Met het Incizo profiel kunt u een trap maken die perfect in uw interieur past. Er zijn allerlei afwerkingen mogelijk! Incizo : onderprofiel

Nadere informatie

Laminaat leggen - handleiding van HORNBACH

Laminaat leggen - handleiding van HORNBACH Pagina 1 van 6 Laminaat leggen - handleiding van HORNBACH Dit heb je nodig voor jouw project! Materialen Gereedschap Laminaat Dampremmende folie Aluminium afdichtband Ondervloer Overgang- en afsluitprofielen

Nadere informatie

premium Voorbereiding 1 INSTALLATION INFORMATION

premium Voorbereiding 1 INSTALLATION INFORMATION Voorbereiding 1 Pergo Premium-klikvloeren worden geleverd met instructies in de vorm van afbeeldingen. De teksten onder die afbeeldingen geven meer uitleg en hebben betrekking op drie verschillende onderdelen:

Nadere informatie

installatiehandleiding HOME 40 click comfort tegels PRO 55 click comfort tegels

installatiehandleiding HOME 40 click comfort tegels PRO 55 click comfort tegels installatiehandleiding HOME 40 click comfort tegels PRO 55 click comfort tegels 1 01. voorzorgsmaatregelen houd rekening met het volgende gebruik transport & acclimatisering SPIRIT PRO 55 CLCF-vloeren

Nadere informatie

SCHOONLOOPZONES Leg-, onderhouds en reinigingsadviezen

SCHOONLOOPZONES Leg-, onderhouds en reinigingsadviezen Leg-, onderhouds en reinigingsadviezen Legadviezen Legadviezen Algemeen, ter voorbereiding op deze instructies De voorbereiding van de ondervloeren alsmede de verwerking van de hulpmaterialen en de vloerbedekking,

Nadere informatie

Floorlife Visgraat Parket Leginstructie

Floorlife Visgraat Parket Leginstructie Floorlife Visgraat Parket Leginstructie Versie 1.0 www.cotap.nl Inhoudsopgave Visgraat parket... 3 Installatievoorwaarden... 3 Gereedschap... 3 Voorbereiding... 3 De basis- en ondervloer... 3 Vloerverwarming...

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING De vloer werd vooraf gedroogd tot een optimaal houtvochtgehalte. Daarom moeten de vloerdelen

Nadere informatie

GIDS VOOR ONDERHOUD GEWEVEN VINYL VLOERBEDEKKING

GIDS VOOR ONDERHOUD GEWEVEN VINYL VLOERBEDEKKING GIDS VOOR ONDERHOUD GEWEVEN VINYL VLOERBEDEKKING ONDERHOUD Vlot onderhoud met de hand of machinaa Vloerbedekking van Dickson is een echte technologische innovatie voor de meest veeleisende openbare ruimtes.

Nadere informatie

iq Collectie Natural, Megalit, Eminent, Granit, Optima

iq Collectie Natural, Megalit, Eminent, Granit, Optima Leginstructies iq Collectie Natural, Megalit, Eminent, Granit, Optima Jan 2017 VOORWAARDEN EN EISEN De ondergrond moet schoon, droog en vrij zijn van scheuren. Stoffen zoals pleisters, verf, olie enzovoort

Nadere informatie

handleiding owners manual FLOATING RESILIENT PLANK FLOORING

handleiding owners manual FLOATING RESILIENT PLANK FLOORING handleiding owners manual FLOATING RESILIENT PLANK FLOORING VOOR AANVANG VAN HET LEGGEN DIENT U DEZE LEGINSTRUCTIE NAUWKEURIG DOOR TE LEZEN EN DEZE TIJDENS HET LEGGEN TE VOLGEN. DE GARANTIE VERVALT INDIEN

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING WWW.QUICK-STEP.COM Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Laat de planken gedurende minstens 48 uren in de ongeopende verpakking bij

Nadere informatie

eurocol lijmen en egaliseren Op calciumsulfaatgebonden gietvloeren eurocol - the strong connection

eurocol lijmen en egaliseren Op calciumsulfaatgebonden gietvloeren eurocol - the strong connection eurocol lijmen en egaliseren Op calciumsulfaatgebonden gietvloeren eurocol - the strong connection Voorbereiden 1 VASTSTELLEN VAN HET VOCHTPERCENTAGE IN DE DEKVLOER 2 BEOORDELING EN EVENTUEEL SCHUREN Voor

Nadere informatie

Veel voorkomende gebreken of aandachtspunten betreffende de ondervloer zijn:

Veel voorkomende gebreken of aandachtspunten betreffende de ondervloer zijn: Verwerkingsadvies verlijmde mflor designvloeren. De controle en het voorbehandelen van de ondergrond De controle De ondervloer dient blijvend droog, vlak en schoon te zijn, zoals omschreven in DIN 18365.

Nadere informatie

Verwerkingsvoorschriften Tarkett. Natte Cellen Concept

Verwerkingsvoorschriften Tarkett. Natte Cellen Concept Verwerkingsvoorschriften Tarkett Natte Cellen Concept Beschrijving Het Natte Cellen Systeem is een concept dat is ontwikkeld om natte ruimtes met vloerbedekking, wandbekleding, een sifon en accessoires

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIE UNICLIC NOBLESSE

LEGINSTRUCTIE UNICLIC NOBLESSE LEGINSTRUCTIE UNICLIC NOBLESSE 1) Algemeen Uniclic is een revolutionair systeem voor het plaatsen van laminaatvloer zonder het gebruik van lijm. Dankzij de ingenieuze vorm van tand en groef klikken de

Nadere informatie

Voor het beste resultaat adviseren wij altijd een zandbed van breker- of lavazand aan te brengen.

Voor het beste resultaat adviseren wij altijd een zandbed van breker- of lavazand aan te brengen. KUNSTGRAS AANLEGGEN Aanleg instructie kunstgras Benodigdheden - Tommygrass kunstgras - Geotextiel drukverdelend onderdoek - Stanleymes - Lijm en lijmband (2 varianten) 2 componenten lijm lijmband 2 componenten

Nadere informatie

Protect Excellence. Leveringsprogramma Breedte Ca. 100cm breed en 200cm breed

Protect Excellence. Leveringsprogramma Breedte Ca. 100cm breed en 200cm breed PROTECT EXCELLENCE 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 Protect Excellence De garens van deze frisse modieuze collectie bestaan voor 33% uit gerecyclede garens. De grove garens geven een extra borsteleffect

Nadere informatie

Leginstructie Namgrass / easy grass: Benodigdheden: Ondergrond: plastic handschoenen kunstgras geotextiel drukverdelend onderdoek

Leginstructie Namgrass / easy grass: Benodigdheden: Ondergrond: plastic handschoenen kunstgras geotextiel drukverdelend onderdoek Leginstructie Namgrass / easy grass: Benodigdheden: stanleymes lijm lijmband lijmkam plastic handschoenen kunstgras geotextiel drukverdelend onderdoek 1 Ondergrond: 1) Verwijder eerst het oude gras en

Nadere informatie

Homogende Non PVC vloerbedekking

Homogende Non PVC vloerbedekking Leg instructies Juni 2016 Homogende Non PVC vloerbedekking Tarkett iq ONE is een nieuw type veerkrachtige homogene vloerbedekking vervaardigd uit "non PVC" materiaal. Dit betekent dat er op sommige punten

Nadere informatie

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC MONTAGEHANDLEIDING BELANGRIJKE INFORMATIE Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC Lees de hele handleiding aandachtig. Als de hierin vermelde instructies niet worden opgevolgd, is

Nadere informatie

Leginstructie Therdex Stone

Leginstructie Therdex Stone Leginstructie Therdex Stone Een PVC product is altijd in beweging. Concreet betekent dit dat de maatvoering ook altijd in beweging is. De Therdex Stone Serie is uniek in zijn soort. Prachtig, maar vraagt

Nadere informatie

KUNSTGRAS LEGGEN Benodigdheden Ondergrond Voor het beste resultaat adviseren wij toch een zandbed van breker- of lavazand aan te brengen.

KUNSTGRAS LEGGEN Benodigdheden Ondergrond Voor het beste resultaat adviseren wij toch een zandbed van breker- of lavazand aan te brengen. KUNSTGRAS LEGGEN Benodigdheden - stanleymes - lijm - lijmband - lijmkam - plastic handschoenen - kunstgras - geotextiel drukverdelend onderdoek - evt. vulzand Ondergrond Verwijder eerst het oude gras en

Nadere informatie

Zelf zwevend parket of laminaat leggen. Parket De voorbereidingen Zwevend parket leggen Kwaliteitseisen

Zelf zwevend parket of laminaat leggen. Parket De voorbereidingen Zwevend parket leggen Kwaliteitseisen Zelf zwevend parket of laminaat leggen Parket De voorbereidingen Zwevend parket leggen Kwaliteitseisen Zelf zwevend parket of laminaat leggen 2 3 Het interieur van de woning verfraaien, wie doet dat niet

Nadere informatie