Contesse Exell Handleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Contesse Exell Handleiding"

Transcriptie

1 1 Contesse Exell Handleiding 1. Algemeen Bij het plaatsen van Contesse Exell zijn geen kleefstoffen of onhandige lijm nodig. Door de flexibiliteit van de Contesse Exell planken, deze kunnen op oneffen ondervloeren worden geplaatst zoals hout, beton, vinyl, linoleum en zelfs ceramische tegels. Contesse Exell ziet er uit en voelt aan als echt hout. Bovendien is het waterbestendig. Daardoor kan het ook geplaatst worden in natte ruimtes (badkamers, kelders, ), wat niet kan met de traditionele houten vloeren of laminaat. Gelieve verder te lezen aangaande de precieze vereisten, afhankelijk van de gekozen ondergrond. Alle Contesse planken worden aan elkaar gehecht door een uniek kleefsysteem. Zo doende worden deze niet aan de ondervloer gehecht. Het gebruik van een afzonderlijke dure ondervloer is niet noodzakelijk. Contesse Exell is van zichzelf al warm, comfortabel en geluidsdempend. 2. Voorbereiding 2.1 Contesse Exell plank condities en voorbereiding Nodig gereedschap: Breekmes Rechte hoek Roller 2.2 Hoeveel materiaal heb ik nodig Meet de lengte en de breedte van de ruimte. Indien de ruimte extra inhammen heeft of andere, meet deze dan afzonderlijk. Met deze maten kan je de oppervlakte van de ruimte berekenen. Neem vervolgens 5% extra. Deze 5% zal u toelaten om fouten snijafval en dergelijke in te calculeren. Voorbeeld: Contesse Exell Paradise en Life collectie zijn beschikbaar in planken met volgende afmetingen (15,24 * 91,44 cm). Aangezien 1 doos 16 stuks bevat, bevat 1 doos 2,23 m². Indien uw ruimte 3 * 4 = 12 m² groot is hebben we dus 12 * 1,05 = 12,6 m² nodig of 6 dozen.

2 2 De meeste installaties vereisen deze 5% extra. Dit kan echter variëren, afhankelijk van de grootte (hoe groter hoe minder) en de vormgeving van de ruimte. 2.3 Acclimatiseer Contesse Exell alvorens over te gaan tot plaatsing Contesse Exell moet worden opgeslagen in de ruimte waar het zal worden geplaatst. Dit bij een temperatuur van min. 17 C en max. 29 C, voor een periode van 24 tot 48 uur. Haal de planken niet uit de doos tijdens dit acclimatisatie proces. 2.4 Voorbereiding van de ruimte waar geplaatst wordt Netheid van de ruimte Bij het installeren van Contesse Exell is het van uiterst belang de ruimte vrij te maken van stof, afval en allerhande vreemde stukjes. Het is noodzakelijk om de kleefstrip te vrijwaren van stof en dergelijke, dit op de kleefkracht van de strip te verzekeren. Hoe schooner deze Contesse Exell kleefstrip, hoe sterker de verbinding tussen twee planken onderling. Bij plaatsing op een betonnen ondervloer is het aan te raden om gebruik te maken van een voorstrijkmiddel om alle losse stof- of zanddeeltjes te fixeren. Bovendien is het plaatsen van een plastic film altijd een pluspunt krakende cementpartikels te voorkomen Mix de planken Bij installatie van de planken is het aangeraden op steeds planken te nemen uit verschillende pakken (min. 3 pakken) Vochtigheid in de kamer Contesse Exell is water en vochtbestendig, en zal vorming van schimmels tegen gaan. Hoe dan ook, het is niet de bedoeling om het product bloot te stellen aan uiterst hoge vochtigheid, wat toch kan leiden tot schimmelvorming en geurhinder. Een vochtigheidsgraad van 4% in de ondervloer is maximaal Radiant Heat: Ondervloeren moeten min. 3 weken voorafgaand aan de plaatsing van Contesse Exell geplaatst zijn. Vervolgens moet de vochtigheid gemeten worden, en mag deze de 4% niet overschrijden. De vochtigheid moet gemeten worden met een carbure meter. Alle radiatoren moeten voor min. 3 dagen worden uitgeschakeld voor plaatsing van Contesse Exell en vervolgens nogmaals 6 dagen na plaatsing. De maximale temperatuur mag 28 C niet overschrijden. Radiatoren moeten op 30 cm verwijderd zijn van Contesse Exell Temperatuur in de kamer De temperatuur in de ruimte waar Contesse Exell wordt geplaatst moet zich tussen 18 en 28 C bevinden. Behoud een constante temperatuur gedurende 48 uur voor en na plaatsing. Alle verwarmingssystemen en airconditioners moeten worden uitgeschakeld min. 3 dagen voor plaatsing. Het niet volgen van deze zaken kan leiden tot het mislukken van uw plaatsing en resulteren in uitzetting/krimping en groeven.

3 3 2.5 Voorbereiding van de ondervloer Toegestane ondervloeren Beton: grote barsten of naden moeten worden opgevuld met betonvulmiddel. Lichtgewicht beton is toegestaan. Nogmaals uw aandacht: In al onze literatuur staat duidelijk vermeld dat Contesse Exell waterbestendig is en dat het product zowel water kan verdragen boven als onder het oppervlak. Dit wil echter niet zeggen dat het geschikt is voor plaatsing onder water of bestemd is voor langdurige blootstelling aan water. Waterinsijpeling is een effect dat kan voorkomen zowel bij nieuwe als bij oude betonvloeren die onderhevig zijn aan een hoge waterdruk, samen met hoge alkalische omgeving. Deze combinatie creëert een uiterst corrosieve omgeving die voor elke type vloerbekleding (inclusief Contesse Exell) fataal is. Indien testen aantonen dat de hydrostatische druk boven 4 kg stijgt, dan moet deze vloer niet worden geplaatst alvorens een polyurethaan film te plaatsen tussen Contesse Exell en de bron. Houten ondervloeren moeten vlak zijn en uiterst weinig flexibel. Lost planken moeten worden vastgemaakt alvorens het plaatsten van Contesse Exell. OSB is toegestaan. Het moet degelijk geplaatst zijn, waardoor de verschillende platen goed aansluiten en een vlak geheel vormen en uiterst weinige flexibiliteit vertonen. Ceramische tegels zijn toegestaan. Let echter op met tegels die een grote embossing vertonen. Dit type tegels wordt beter eerst geëgaliseerd Toestand van de ondervloer 3. Installatie Bestaande Resilient vloeren Bestaande resiliente vloeren zoals vinyl (tegels of rol) moeten in goede staat zijn en voldoende zijn vastgehecht aan de ondervloer. Indien de bestaande vloer uiterst zacht is dan moet deze verwijderd worden. Let op: een te zachte ondervloer komt de verbinding van de Contesse Exell planken niet ten goede. Plaats daarom Contesse Exell nooit bovenop meer dan 1 bestaande ondervloer (vb. 2 lagen vinyl + Contesse Exell). Bestaande ceramische vloeren Indien Contesse Exell geplaatst worde over een bestaande ceramische vloer, dan worden de voegen best geëgaliseerd met een egaliseermiddel (tenzij deze <=2mm zijn). Indien de tegel een uiterst uitgesproken embossing vertoont, is het aangewezen deze volledig te egaliseren. Contesse Exell is waterbestendig en kan dus geplaatst worden in natte ruimtes zoals badkamers keukens. Bij het plaatsen in natte ruimtes worden de contouren (aan muren, meubels, toiletten, ) volledig afgedicht met een waterafstotende silicone. 3.1 Controle Alvorens over te gaan tot plaatsing van de vloer, controleer in eerste instantie als de ruimte perfect vierkant/rechthoekig is. Dit kan eenvoudig, door aan beide kanten van de ruimte de afstand te meten tussen de muren. Indien deze afwijken van elkaar, zal in de eerste rij de nodige aanpassingen (snijden) moeten gebeuren zodat de eerste rij wel degelijk volledig recht kan geplaatst worden.

4 4 3.2 Eerste rij Leg de eerste rij planken op de grond en hecht deze aan elkaar met de Gripstrip. Zorg er voor dat deze rij perfect geplaatst wordt want dit zal bepalend zijn voor het totale resultaat van de vloer in de kamer. De installatie wordt begonnen in de linkse hoek van de kamer. De eerste plank wordt zo geplaatst dat de zichtbare Gripstrip niet tegen de muur ligt (zie figuur 1). Laat 2 mm vrije ruimte van elke muur (of andere zaken). Snij de overhangende (niet zichtbare) strip tegen de muur van de plank (zie figuur 2). Figuur 1 Figuur 2 Hecht de eerste rij vast met dubbelzijdige kleefband. Dit vereenvoudigd het verdere werk en zorgt voor een beter resultaat. De dubbelzijdige kleefband moet weekmakerbestendig zijn. 3.3 Rij 2 en verder: Bij het vasthechten van de ene plank aan de andere wordt de te plaatsen plank en een schuine hoek tegenover de eerste gebracht (korte zijde). Vervolgens wordt het uiteinde van de plank met één hand vastgehouden en wordt de rest stelselmatig vastgehecht aan de lange gripstrip van de aanliggende plank. Daarbij kan een lichte druk worden uitgeoefend zodat geen openstaande naden ontstaan tussen 2 planken. Indien u merkt dat plank correct is geplaatst kunnen de naden nogmaals goed worden aangedrukt. 3.4 Hoe te corrigeren Een van de vele voordelen van Contesse Exell is namelijk dat het een vergefelijk product is. Indien u merkt dat de naden open staan, kunnen de planken nog van elkaar worden gehaald en opnieuw worden geplaatst. Ga daarbij langzaam te werk en haal de ene plank los van de andere. Ruk daarbij niet te hard zodat geen schade wordt aangebracht aan de Gripstrip. Herhaal vervolgens terug stap 3.3. U beschikt over 10 tot 15 minuten om deze correctie uit te voeren. Hoe minder druk op de naden al werd uitgevoerd bij het plaatsen, hoe langer deze correctieperiode wordt. 3.5 Hoe de planken te spreiden/op te bouwen Bij het plaatsten van de planken is het aangeraden om ervoor te zorgen dat de korte zijden elkaar niet opvolgen in een rechte lijn. Er wordt voorgesteld om deze met de lengte van +/- 30 cm te late verlopen. (zie figuur 3) Figuur 3

5 5 Vang de tweede rij aan met 2/3 plank. Dit kan door een rechte lijn in te groeven met een staalmes en winkelhaak, vervolgens de plank breken op deze plaats Het resterende deel van de ene rij kan gebuikt wordt voor aanvang van de volgende rij. Op deze manier wordt uiterst weinig snijverlies gecreëerd. (zie figuur 4 & 5) Figuur 4 Figuur Plaatsing rond objecten (buizen, trappen, ) Snij de vorm van het object uit in karton, legt het patroon op de plank en snij langs het patroon. Dit kan met een zware schaar of eveneens met een staalmes. 3.7 Hoe de vloer af te werken Na het plaatsen van de vloer is het aangewezen om deze nogmaals te rollen. Dit kan op volgende manieren: Het is aangewezen om tijdens het plaatsen een handroller te gebruiken en elke naad extraaan te drukken. Na plaatsing is het aangewezen om de volledige ruimte nogmaals te overlopen met een linoleumrol van +/- 50 kg om alle naden nogmaals extra een te duwen. 4. Vervangen van een plank Zorg er voor altijd een aantal planken extra over te houden voor de onvoorziene gevallen van beschadiging en dergelijke. 4.1 Hoe ga ik te werk Methode 1 Indien u een plank moet vervangen, maak dan gebruik van een warmte blazer (kan een haardroger zijn), verwarm het uiteinde van de beschadigde Contesse Exell plank. Hou de warmteblazer niet te dicht bij de planken zodat er geen brandschade ontstaat. Door het blazen wordt de hechting verzwakt en kan men met een staalmes in de naden de planken van elkaar snijden. Snij door de volledige plank (boven- en onderzijde/gripstrip). Zorg er voor dat u hierbij over een uiterst scherp staalmes beschikt.(zie figuur 6) Figuur 6

6 6 Vervolgens kan de plank verwijderd worden zoals te zien is in figuur 7 en 8 Figuur 7 Figuur 8 Indien de Gripstrip van de aanpalende planken beschadigd is, gebruik dan de alternatieve tweede methode zoals hieronder omschreven. Figuur 9 Als laatste kan de vervangende plank probleemloos worden geplaatst Alternatieve methode Maak gebruik van een warmteblazer. Let op dat de oppervlakte van de aanpalende planken daarbij niet wordt beschadigd. Bij het verwarmen wordt de hechting verzwakt, waardoor met een staalmest in de naden kan gesneden worden. Alle Gripstrips van de bestaande planken worden nu verwijderd. Verwijder de beschadigde plank en maak alle zijden van de planken in het gemaakte gat mooi recht. Een perfecte rechthoek met de afmetingen van een Contesse Exell plank resteren (zie figuur 10). Figuur 10

7 7 Bij het plaatsten van de vervangende plank wordt de onderste lip eerst verwijderd en geplaatst aan de andere kant van de plank. Dit voor zowel de lange als de korte zijde van de plank. Plaats in de vrijgemaakte rechthoek dubbelzijdige tape aan de contouren (zie figuur 11). Figuur 11 Positioneer de vervangende plank en duw ze op de correcte plaats. 5. Mogelijke problemen: 5.1 De randen kleven niet De Contesse Exell Gripstrip kan gereactiveerd worden, zo lang deze niet in contact kwam met stof en andere vervuilende zaken. Er kan steeds opnieuw gehecht worden en een gewicht geplaatst worden op de hechting om deze te verstevigen. Het aanbrengen van een vloeibare kleefstof op de Gripstrip behoort ook tot de mogelijkheden Contesse Exell kleefinstructies Contesse Exell repareer kleefstof is special gemaakt voor het repareren of versterken van de kleefstroken. Gelieve wel goed op te letten bij het gebruik van deze kleefstof. Vermijd alle huid- of oogcontact met de kleefstof en zorg voor voldoende ventilatie.

Installatie voorschriften Rigid Core XL. Ga voor meer informatie naar:

Installatie voorschriften Rigid Core XL. Ga voor meer informatie naar: Installatie voorschriften Rigid Core XL Ga voor meer informatie naar: www.rigidcorexl.nl Voor u begint / Voorbereidingen: Lees alle instructies voor u start met de installatie. Bij een onjuiste installatie

Nadere informatie

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid Leginstructies VOORAF Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk de leginstructies nauwkeurig te volgen. Het is belangrijk om, bij daglicht, alle panelen voor en tijdens de plaatsing te controleren

Nadere informatie

HOE EEN TAPIJT UIT DE HAUTE COUTURE DESIGN COLLECTIE VAN LOUIS DE POORTERE PLAATSEN

HOE EEN TAPIJT UIT DE HAUTE COUTURE DESIGN COLLECTIE VAN LOUIS DE POORTERE PLAATSEN HOE EEN TAPIJT UIT DE HAUTE COUTURE DESIGN COLLECTIE VAN LOUIS DE POORTERE PLAATSEN 1. ALGEMENE INFORMATIE Alle Haute Couture vast tapijt moeten worden geplaatst door een professionele installateur/plaatser.

Nadere informatie

- installatiekit (slagijzer, afstandsblokjes (1-8 mm) en een voor Unilink geschikt stootblok) - ondervloersysteem (Quick Step screen) - onderhoudskit

- installatiekit (slagijzer, afstandsblokjes (1-8 mm) en een voor Unilink geschikt stootblok) - ondervloersysteem (Quick Step screen) - onderhoudskit Unilink leginstructies Algemeen Unilink is een revolutionair systeem voor het plaatsen van laminaatvloer zonder het gebruik van lijm. Dankzij de ingenieuze tand- en groefvorm kunnen de panelen eenvoudig

Nadere informatie

Installatie voorschriften Rigid Core Tile

Installatie voorschriften Rigid Core Tile Installatie voorschriften Rigid Core Tile Bedankt dat u voor ons product heeft gekozen. Als u uw nieuwe vloer zorgvuldig installeert en verzorgt, zal die er jaren perfect uitzien. Lees alle instructies

Nadere informatie

Leginstructies voor zwevende Fold-Down

Leginstructies voor zwevende Fold-Down VOORBEREIDING VAN ONDERVLOEREN VOOR Wicanders ZWEVENDE VLOEREN Wicanders zwevende vloeren kunnen gelegd worden in de meeste ruimten van woonhuizen en commerciële gebouwen, met uitzondering van badkamers,

Nadere informatie

Installatie en onderhouds instructies, garantie beleid. BerryAlloc Vinyl Planks Wherever. Forever. www.berryalloc.com. Discover this product

Installatie en onderhouds instructies, garantie beleid. BerryAlloc Vinyl Planks Wherever. Forever. www.berryalloc.com. Discover this product Installatie en onderhouds instructies, garantie beleid BerryAlloc Vinyl Planks Wherever. Forever. www.berryalloc.com Discover this product (1/4) 1. Inleiding PureLoc is een LVT vloer ontworpen voor residentieel

Nadere informatie

Installatierichtlijnen voor IVC tapijttegels

Installatierichtlijnen voor IVC tapijttegels Installatierichtlijnen voor IVC tapijttegels Vóór installatie Visuele controle Controleer altijd het product vóór de installatie. Op elke doos wordt de kwaliteit, kleur en lotnummer vermeld (zie voorbeeld

Nadere informatie

Installatie voorschriften Rigid Core XL

Installatie voorschriften Rigid Core XL Installatie voorschriften Rigid Core XL Bedankt dat u voor ons product heeft gekozen. Als u uw nieuwe vloer zorgvuldig installeert en verzorgt, zal die er jaren perfect uitzien. Lees alle instructies voor

Nadere informatie

Estillon bv P.O. box 121 NL 6600 AC WIJCHEN Tel: +31 (0) Website:

Estillon bv P.O. box 121 NL 6600 AC WIJCHEN Tel: +31 (0) Website: Smartfloor, de ideale ondervloer voor installatie van PVC stroken/lamellen, zwevend vinyl, tapijt en tapijt/vinyltegels! Smartfloor is een revolutionair ondervloersysteem speciaal bestemd voor de installatie

Nadere informatie

QUICK STEP INCIZO PROFIEL

QUICK STEP INCIZO PROFIEL QUICK STEP INCIZO PROFIEL Bestelcode Foto Afmetingen Verpakkingshoeveelheid QSINCP(-)MD215 13 mm x 48 mm x 215 cm 1 (mesje + rail inbegrepen) Productomschrijving Het profiel met Incizo technologie biedt

Nadere informatie

Betonkabel Vloerverwarming

Betonkabel Vloerverwarming Überschrift beperkte Installatiehandleiding Warmup Betonkabel Vloerverwarming BELANGRIJK: Lees eerst deze handleiding alvorens u uw verwarming gaat installeren. Foutieve installatie kan de verwarming beschadigen

Nadere informatie

voor het plaatsen van Lincrusta

voor het plaatsen van Lincrusta Verwerkingsvoorschriften voor het plaatsen van Lincrusta Verwerkingsvoorschriften voor het plaatsen van Lincrusta Om een perfect resultaat te garanderen, bevelen wij u aan volgende plaatsingsaanwijzing

Nadere informatie

Marmoleum click. Välinge Innovation kliksysteem. Wigsysteem

Marmoleum click. Välinge Innovation kliksysteem. Wigsysteem Marmoleum click Marmoleum click heeft een toplaag van Marmoleum op een basis van HDF. De onderzijde is voorzien van kurk. De panelen zijn voorzien van een Välinge Innovation kliksysteem, wat gebaseerd

Nadere informatie

Montage Handleiding van SignWorld

Montage Handleiding van SignWorld Montage Handleiding van SignWorld 1. De ondergrond reinigen Ook al lijkt de ondergrond schoon, u moet de ondergrond altijd reinigen op de hierna beschreven wijze: Maak de ondergrond schoon met zeepwater

Nadere informatie

nora 1-componenten voegpasta

nora 1-componenten voegpasta nora 1-componenten voegpasta Lees aandachtig de instructies op de verpakking! In de meeste gevallen hoeven de naden bij nora rubber vloerbedekking niet over het gehele oppervlakte gevoegd te worden. Uitzonderingen:

Nadere informatie

Design and Quality IKEA of Sweden KOOPHULP VLOEREN. laminaat

Design and Quality IKEA of Sweden KOOPHULP VLOEREN. laminaat KOOPHULP VLOEREN laminaat GOED OM TE WETEN IKEA vloeren kunnen op bestaande vloeren worden gelegd met uitzondering van hoogpolige vaste vloerbedekking. Gebruik bij het leggen van een vloer altijd een NIVÅ

Nadere informatie

Papierbehang - Werkwijze Advies 3. Vliesbehang - Werkwijze Advies 4. Algemene Behangtips 5

Papierbehang - Werkwijze Advies 3. Vliesbehang - Werkwijze Advies 4. Algemene Behangtips 5 Behang Tips Papierbehang - Werkwijze Advies 3 Vliesbehang - Werkwijze Advies 4 Algemene Behangtips 5 Behangtips Partners at Home 2 / 7 Papierbehang - Werkwijze Advies Stap 1: Maak het plaksel volgens de

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIES Twinback

LEGINSTRUCTIES Twinback LEGINSTRUCTIES Twinback Belangrijke adviezen Ondergrond voorbereiding 1. Gelieve voor het plaatsen te controleren of het geleverde tapijt overeenstemt met uw bestelling (kleuren, breedte etc. ) 2. Voor

Nadere informatie

Applicatiemethoden voor Avery zelfklevende films uitgebracht: 20/09/2001

Applicatiemethoden voor Avery zelfklevende films uitgebracht: 20/09/2001 Applicatiemethoden voor Avery zelfklevende films uitgebracht: 20/09/2001 Avery zelfklevende films zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende kwaliteiten voor even zovele verschillende toepassingen.

Nadere informatie

glue NL Plaatsingsinstructies Algemeen Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Ondergrond

glue NL Plaatsingsinstructies Algemeen Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Ondergrond NL Plaatsingsinstructies Algemeen glue 1. We raden aan om alle panelen van hetzelfde vloerproject tegelijk te bestellen. Compatibiliteit van panelen aangekocht in afzonderlijke bestellingen, kan niet gegarandeerd

Nadere informatie

Voor het beste resultaat adviseren wij altijd een zandbed van breker- of lavazand aan te brengen.

Voor het beste resultaat adviseren wij altijd een zandbed van breker- of lavazand aan te brengen. KUNSTGRAS AANLEGGEN Aanleg instructie kunstgras Benodigdheden - Tommygrass kunstgras - Geotextiel drukverdelend onderdoek - Stanleymes - Lijm en lijmband (2 varianten) 2 componenten lijm lijmband 2 componenten

Nadere informatie

Leginstructies voor Hydrocork PressFit

Leginstructies voor Hydrocork PressFit ALGEMENE INFORMATIE Lees de volgende instructies zorgvuldig door voordat u met leggen begint. Het Hydrocork click systeem is ontwikkeld om door middel van verticale druk (van boven naar beneden) een verbinding

Nadere informatie

BINNENBOUWPLATEN VIDI. board -PRO NIEUW. Versie

BINNENBOUWPLATEN VIDI. board -PRO NIEUW. Versie BINNENBOUWPLATEN PRODUCTINFORMATIE / verwerkingsadvies VIDI board NIEUW De beste plaat voor EEN CONCURRERENDE PRIjs! Versie 2017-12 INHOUDSOPGAVE PRODUCTINFORMATIE PRODUCTINFORMATIE... 3 Unieke eigenschappen...3

Nadere informatie

Zorg ervoor dat de kamertemperatuur tussen de is

Zorg ervoor dat de kamertemperatuur tussen de is Plaatsen van je klik vinylvloer ( WPC/PVC ) Swanflor vinylvloeren zijn gemakkelijk te plaatsen door het kliksysteem Hieronder enkele tips: Stap 1 : voorbereiding Reinig je ondervloer grondig, zorg dat

Nadere informatie

natúúrlijk kunstgras

natúúrlijk kunstgras Aanbrengen ondergrond voor kunstgras: Verwijder het oude gras en egaliseer de zwarte grond. Breng vervolgens een zandbed aan van 4 á 5cm met ophoogzand (straatzand). Géén metsel of schelpenzand gebruiken!

Nadere informatie

Handleiding Comfort Mat

Handleiding Comfort Mat Handleiding Comfort Mat Het toppunt van comfort. Het toppunt van eenvoud. Elektrische vloerverwarming Inleiding In deze handleiding van de elektrische vloerverwarming beschrijven wij stapsgewijs waar u

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. INSTALLATIEMATERIAAL

Nadere informatie

Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006

Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006 Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006 Algemene informatie: Het product is CE-gecertificeerd: prestatieverklaring op www.doerken.be. De folie beantwoordt

Nadere informatie

1mm extreem dunne vloerverwarming (EXDV). VOOR ONDER LAMINAAT OF VOOR IN DE TEGELLIJM. Eenvoudige montage.

1mm extreem dunne vloerverwarming (EXDV). VOOR ONDER LAMINAAT OF VOOR IN DE TEGELLIJM. Eenvoudige montage. 1mm extreem dunne vloerverwarming (EXDV). VOOR ONDER LAMINAAT OF VOOR IN DE TEGELLIJM Eenvoudige montage. Inleiding In deze handleiding van de 1mm elektrische vloerverwarming EXDV beschrijven wij stapsgewijs

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen.

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. WWW..COM Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. LAGUNE De Quick Step Lagune vloer kan zowel in een gewone ruimte als in een badkamer gelegd worden.

Nadere informatie

KUNSTGRAS LEGGEN Benodigdheden Ondergrond Voor het beste resultaat adviseren wij toch een zandbed van breker- of lavazand aan te brengen.

KUNSTGRAS LEGGEN Benodigdheden Ondergrond Voor het beste resultaat adviseren wij toch een zandbed van breker- of lavazand aan te brengen. KUNSTGRAS LEGGEN Benodigdheden - stanleymes - lijm - lijmband - lijmkam - plastic handschoenen - kunstgras - geotextiel drukverdelend onderdoek - evt. vulzand Ondergrond Verwijder eerst het oude gras en

Nadere informatie

optimum Voorbereiding 1 INSTALLATION INFORMATION

optimum Voorbereiding 1 INSTALLATION INFORMATION 1 Pergo Optimum-kleefvloeren worden geleverd met instructies in de vorm van afbeeldingen. De teksten onder die afbeeldingen geven meer uitleg en hebben betrekking op drie verschillende onderdelen:, Installatie

Nadere informatie

Royal Grass Installatiehandleiding

Royal Grass Installatiehandleiding Royal Grass Installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding is bedoeld als naslagwerk met instructies en tips voor het juist installeren van Royal Grass kunstgrasproducten zonder zandinvulling. In deze

Nadere informatie

Hoogwaardige, bepleisterbare, kleefbare afdichtingsband voor luchtdichte naden aan ramen, deuren, vloeren of houten structuren

Hoogwaardige, bepleisterbare, kleefbare afdichtingsband voor luchtdichte naden aan ramen, deuren, vloeren of houten structuren Hoogwaardige, bepleisterbare, kleefbare afdichtingsband voor luchtdichte naden aan ramen, deuren, vloeren of houten structuren Internal & External Use Multifunctioneel voor binnen & buiten Bepleisterbaar

Nadere informatie

Zorg er voor dat je de volgende gereedschappen/materialen voor handen hebt voor het beste resultaat:

Zorg er voor dat je de volgende gereedschappen/materialen voor handen hebt voor het beste resultaat: Handleiding decals plakken Mugen MBX6 kit versie Gefeliciteerd met de aanschaf van je CUSTOM RACING DECAL(S). Om het beste uit je decals te halen, adviseren we je om eerst deze handleiding goed door en

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Leginstructies Voorbereiding De PVC-kliktegels van Rubbermagazijn bieden eindeloze mogelijkheden om uw persoonlijke voorkeur te geven aan

Nadere informatie

Installatie instructie

Installatie instructie Versie april 2015 Gerflor Benelux Pagina 1 van 6 1. ALGEMEEN De vloerbedekking moet eerst goed geïnspecteerd en onderzocht worden op zichtbare gebreken voordat hij wordt aangebracht. Als er duidelijke

Nadere informatie

Installatie instructies

Installatie instructies 1/5 Installatie instructies Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. INSTALLATIEMATERIAAL

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES Geachte klant, Wij danken u voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen u nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. Indien

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 INSTALLATIE INSTRUCTIES Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. INSTALLATIEMATERIAAL

Nadere informatie

Aquasilver Pools Gestraatje 13 6065 AB,Montfort Tel: 0475-541622. Installatie rechthoekig zwembaden

Aquasilver Pools Gestraatje 13 6065 AB,Montfort Tel: 0475-541622. Installatie rechthoekig zwembaden Aquasilver Pools Gestraatje 13 6065 AB,Montfort Tel: 0475-541622 Installatie rechthoekig zwembaden Voorbereidings werkzaamheden: Let op: De rechthoekige zwembaden zijn alleen geschikt voor inbouw! Bepaal

Nadere informatie

Leginstructie Namgrass / easy grass: Benodigdheden: Ondergrond: plastic handschoenen kunstgras geotextiel drukverdelend onderdoek

Leginstructie Namgrass / easy grass: Benodigdheden: Ondergrond: plastic handschoenen kunstgras geotextiel drukverdelend onderdoek Leginstructie Namgrass / easy grass: Benodigdheden: stanleymes lijm lijmband lijmkam plastic handschoenen kunstgras geotextiel drukverdelend onderdoek 1 Ondergrond: 1) Verwijder eerst het oude gras en

Nadere informatie

Aanleginstructies kunstgras

Aanleginstructies kunstgras Aanleginstructies kunstgras Aanbrengen ondergrond voor kunstgras: Verwijder het oude gras en egaliseer de grond. Breng vervolgens een zandbed aan van 5 cm met ophoogzand (straatzand). Géén metsel of schelpenzand

Nadere informatie

premium Voorbereiding 1 INSTALLATION INFORMATION

premium Voorbereiding 1 INSTALLATION INFORMATION Voorbereiding 1 Pergo Premium-klikvloeren worden geleverd met instructies in de vorm van afbeeldingen. De teksten onder die afbeeldingen geven meer uitleg en hebben betrekking op drie verschillende onderdelen:

Nadere informatie

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. or X ± = Y 10. max 10m. 10mm

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. or X ± = Y 10. max 10m. 10mm wall X X > Y max 0m max 0m B A 0-30 T-profile 3 4 ALU 3,6 mm or PE mm LEFT CORNER 0 mm 0 mm www.par-ky.com 5 6 80 ±6 mm max 7 C 4 h 7 8 3 4 9 0 5 6 45 40-60 % 6- C CONCRETE max,5 % PLYWOOD max 0 % max

Nadere informatie

Voorafgaand aan de installatie:

Voorafgaand aan de installatie: Gefeliciteerd met de aankoop van uw Neodeck terras! Daar Neodeck een vrij nieuw product is en toch specifieke montagerichtlijnen vereist, vindt u hieronder alle nodige info : Voorafgaand aan de installatie:

Nadere informatie

INSTALLATIEPROCEDURES

INSTALLATIEPROCEDURES NL INSTALLATIEPROCEDURES VOOR BEAUFLOR VINYL VLOERBEKLEDING ENKEL VOOR FLEXTREME PRODUCTEN (ANTONIO - PIETRO - SANDRO - PENTA) De informatie hieronder is bedoeld voor iedereen die Beauflor vinyl vloerbekleding

Nadere informatie

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 6 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

KLUSWIJZER Tegels zetten. Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg. www.woongoed.

KLUSWIJZER Tegels zetten. Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg. www.woongoed. KLUSWIJZER Tegels zetten Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg www.woongoed.nl KLUSWIJZER Tegels zetten Er zijn veel redenen te bedenken waarom u tegels

Nadere informatie

VOORDELEN LAMINAATVLOEREN

VOORDELEN LAMINAATVLOEREN VOORDELEN LAMINAATVLOEREN Betrouwbaar en budgetvriendelijk Kies voor laminaat wanneer u een stijlvolle vloer wenst en toch budgetvriendelijk moet zijn. Voor een zachte prijs krijgt u de warmte en uitstraling

Nadere informatie

Leginstructie Therdex Stone

Leginstructie Therdex Stone Leginstructie Therdex Stone Een PVC product is altijd in beweging. Concreet betekent dit dat de maatvoering ook altijd in beweging is. De Therdex Stone Serie is uniek in zijn soort. Prachtig, maar vraagt

Nadere informatie

Thomsit PVC-lijmen en Drytack tapes. Het complete antwoord voor al uw PVC-vloeren, van basic tot design

Thomsit PVC-lijmen en Drytack tapes. Het complete antwoord voor al uw PVC-vloeren, van basic tot design Thomsit PVC-lijmen en Drytack tapes Het complete antwoord voor al uw PVC-vloeren, van basic tot design Ervaar de optimale verwerking van PVC-design vloerbedekking met droge en natte lijmproducten van Thomsit

Nadere informatie

VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN.

VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN. VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN. Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde vloerproject tegelijk te bestellen. Bewaar en vervoer Quick-Step Livyn altijd met

Nadere informatie

Vloerenboek Handleiding voor het installeren van linoleum, vinyl en tapijt

Vloerenboek Handleiding voor het installeren van linoleum, vinyl en tapijt creating better environments Vloerenboek Handleiding voor het installeren van linoleum, vinyl en tapijt 6 Verwerken van tapijt 6.1 Banenplan 96 6.2 Materiaalopslag op het werk 96 6.3 Voorwaarden voor installatie

Nadere informatie

Laminaat leggen - handleiding van HORNBACH

Laminaat leggen - handleiding van HORNBACH Pagina 1 van 6 Laminaat leggen - handleiding van HORNBACH Dit heb je nodig voor jouw project! Materialen Gereedschap Laminaat Dampremmende folie Aluminium afdichtband Ondervloer Overgang- en afsluitprofielen

Nadere informatie

TECHNISCHE FICHE. Leempleisters van Wanlin. Samenstelling van de pleistermaterialen. Verpakking en opslag. Fysieke eigenschappen.

TECHNISCHE FICHE. Leempleisters van Wanlin. Samenstelling van de pleistermaterialen. Verpakking en opslag. Fysieke eigenschappen. Leempleisters van Wanlin Samenstelling van de pleistermaterialen Zand, zuivere leem van Wanlin, gehakseld stro. Verpakking en opslag Het pleistermateriaal Argibase is verkrijgbaar in twee varianten: Argibase-D

Nadere informatie

Handleiding PVC-trapleuningprofielen. Installatie instructies Afwerking

Handleiding PVC-trapleuningprofielen. Installatie instructies Afwerking Handleiding PVC-trapleuningprofielen Installatie instructies Afwerking Installatie instructies De hoogwaardige PVC-trapleuningprofielen van Rubbermagazijn zijn gemaakt van thermoplastisch materiaal. Hierdoor

Nadere informatie

HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS

HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS In deze handleiding vindt u informatie om goed voorbereid aan de slag te gaan met het aanleggen van uw gazon met kunstgras van Mooi-Kunstgras.nl De Ondergrond Het is

Nadere informatie

STAP 1. Legschema STAP 2

STAP 1. Legschema STAP 2 1 Quality Heating elektrische vloerverwarmingsfolie Wij willen u feliciteren met uw aankoop van één van de producten van Quality Heating. Elk product van Quality Heating is gemaakt op kwalitatief hoogstaande

Nadere informatie

Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef)

Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef) Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef) Januari 2017 www.cotap.nl Inhoudsopgave Voorbereiding... 3 Wat heeft u nodig... 3 Opslag en acclimatiseren... 3 Controle

Nadere informatie

Quality Heating elektrische vloerverwarming

Quality Heating elektrische vloerverwarming 1 Quality Heating elektrische vloerverwarming Wij willen u feliciteren met uw aankoop van één van de producten van Quality Heating. Elk product van Quality Heating is gemaakt op kwalitatief hoogstaande

Nadere informatie

Handleiding Thermo Lámina Verwarmingsfolie voor elektrische vloerverwarming

Handleiding Thermo Lámina Verwarmingsfolie voor elektrische vloerverwarming Handleiding Thermo Lámina Verwarmingsfolie voor elektrische vloerverwarming Handleiding Thermo Lámina Verwarmingsfolie voor elektrische vloerverwarming Handleiding voor installatie en gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

BELANGRIJK! BEWAAR DE PANELEN OP KAMERTEMPERATUUR IN GESLOTEN VERPAKKING VOOR MINIMAAL 48 UUR TOT AAN HET MOMENT VAN LEGGEN.

BELANGRIJK! BEWAAR DE PANELEN OP KAMERTEMPERATUUR IN GESLOTEN VERPAKKING VOOR MINIMAAL 48 UUR TOT AAN HET MOMENT VAN LEGGEN. BELANGRIJK! BEWAAR DE PANELEN OP KAMERTEMPERATUUR IN GESLOTEN VERPAKKING VOOR MINIMAAL 48 UUR TOT AAN HET MOMENT VAN LEGGEN. De kamertemperatuur moet minimaal 18 o C zijn voor en tijdens het leggen. De

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels

Handleiding PVC-kliktegels Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Vragen of advies Wij streven altijd naar de best mogelijke service voor onze klanten en willen daarom ook benadrukken dat u ons altijd kunt

Nadere informatie

Leginstructie. id Essential Click

Leginstructie. id Essential Click Pagina 1 van 8 id Essential Click Leginstructie Jan 2015 BELANGRIJK! Bij gebruik van tweecomponenten-polyester egaline en/of reparatiemortel kan er verkleuring optreden wanneer de componenten onjuist en/of

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. :metselwerk of beton

MONTAGEHANDLEIDING. :metselwerk of beton MONTAGEHANDLEIDING model type :ZEELAND :metselwerk of beton => Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. = => Volg gedurende de montage de 6 stappen in

Nadere informatie

joy gardens uitgebreide leginstructies

joy gardens uitgebreide leginstructies joy gardens uitgebreide leginstructies Joy Gardens is een turn-key systeem, wereldwijd geïnstalleerd met de Joy filosofie: Alleen met een perfecte installatie zul je het meest van jouw Joy gras genieten.

Nadere informatie

Installatie van de fiberon planken

Installatie van de fiberon planken Installatie van de fiberon planken www.fiberdeck.fr Installatievoorschriften Vóór de installatie 1. Vóór het leggen moeten de planken op een donkere, droge plaats opgeslagen worden. Gebruik ondoorzichtige,

Nadere informatie

optimum glue Voorbereiding PLAATSINGSINFORMATIE Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde commercieel vloerproject tegelijk te bestellen.

optimum glue Voorbereiding PLAATSINGSINFORMATIE Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde commercieel vloerproject tegelijk te bestellen. Voorbereiding Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde commercieel vloerproject tegelijk te bestellen. Bewaar en vervoer uw vinyl vloer altijd met zorg om vervormingen te voorkomen. Bewaar en vervoer

Nadere informatie

Installatieinstructies

Installatieinstructies Installatieinstructies Algemeen Zorg ervoor dat u de instructies aandachtig leest en begrijpt alvorens met de installatie te beginnen. Simfofit moet steeds gebruikt worden met een gipskartonplaat van minstens

Nadere informatie

Aandachtspunten bij de plaatsing Voor meer info en advies kan u steeds terecht bij

Aandachtspunten bij de plaatsing Voor meer info en advies kan u steeds terecht bij Z Aandachtspunten bij de plaatsing Bij plaatsing achter slag of in blok moet tussen de ramen en de muur een voeg van minimum 1 cm zijn. Deze voeg kan groter genomen worden naargelang de toleranties van

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen.

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOOREREIDING Laat de planken gedurende minstens 48 uren in de ongeopende verpakking bij normale kamertemperatuur

Nadere informatie

Quality Heating elektrische vloerverwarming

Quality Heating elektrische vloerverwarming 1 Quality Heating elektrische vloerverwarming Wij willen u feliciteren met uw aankoop van één van de producten van Quality Heating. Elk product van Quality Heating is gemaakt op kwalitatief hoogstaande

Nadere informatie

Installatie-instructies

Installatie-instructies -instructies Inleiding Afbeelding 1, Systeemoverzicht en afzonderlijke componenten -2- Inleiding IEIDING Onderdelenlijst Hoeveelheid/hoogte Referentie: 1,0 m 1,5 m 2,0 m 3,0 m Productomschrijving A1 1

Nadere informatie

1. Algemeen !!!LET OP!!!

1. Algemeen !!!LET OP!!! powered by 1. Algemeen Laminotherm is een zeer dunne vloerverwarming om laminaat en (onder voorwaarden) parketvloeren op een comfortabele temperatuur te houden. e voordelen van Laminotherm zijn de eenvoudige

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Laat de planken gedurende minstens 48 uren in de ongeopende verpakking bij normale kamertemperatuur

Nadere informatie

Installatie instructies Lago

Installatie instructies Lago Installatie instructies Lago bodemplaat Onder het zwembad dient een plaat gegoten te worden uit beton of uit stabilisé. Dikte 10-15cm. Let erop dat deze mooi horizontaal ligt. Het is aangeraden deze plaat

Nadere informatie

Leginstructie. Wallgard. Het aanbrengen van de wandbekleding verticaal BELANGRIJK!

Leginstructie. Wallgard. Het aanbrengen van de wandbekleding verticaal BELANGRIJK! Pagina 1 van 6 Wallgard Leginstructie Jan 2016 BELANGRIJK! Bij gebruik van tweecomponenten-polyester egaline en/of reparatiemortel kan er verkleuring optreden wanneer de componenten onjuist en/of onvoldoende

Nadere informatie

Montagehandleiding voor Douchevloer Type: inbouw met de afvoer in de bestaande vloer

Montagehandleiding voor Douchevloer Type: inbouw met de afvoer in de bestaande vloer Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 5 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Vario Xtra Xtra eenvoudig Xtra veilig

Vario Xtra Xtra eenvoudig Xtra veilig Vario Xtra Xtra eenvoudig Xtra veilig Vario Xtra. Xtra eenvoudig. Xtra veilig. De perfecte oplossing Xtra eenvoudig. Xtra veilig. Vario Xtra. Wat goed was, is nog beter geworden! Met haar nieuwe Vario

Nadere informatie

Uw Totaalleverancier. Leginstructie CITYGRASS. Benodigdheden stanleymes. Ondergrond 1) Verwijder eerst het oude gras en egaliseer de zwarte grond.

Uw Totaalleverancier. Leginstructie CITYGRASS. Benodigdheden stanleymes. Ondergrond 1) Verwijder eerst het oude gras en egaliseer de zwarte grond. Leginstructie CITYGRASS Benodigdheden - stanleymes lijm lijmband lijmkam plastic handschoenen kunstgras geotextiel drukverdelend onderdoek Ondergrond 1) Verwijder eerst het oude gras en egaliseer de zwarte

Nadere informatie

bevestiging Pimp flexible

bevestiging Pimp flexible bevestiging Pimp flexible Beste klant, Bedankt voor uw bestelling bij PimpYourKitchen, dé manier om uw keuken van een unieke op maat gemaakte achterwand te voorzien. In deze handleiding geven wij instructies

Nadere informatie

Montage-instructies nora plinten en hoekplinten

Montage-instructies nora plinten en hoekplinten Montage-instructies nora plinten en hoekplinten De ondergrond moet legklaar volgens VOB, DIN 18 365 zijn. Ondergronden mogen mag geen structuur bevatten die hoger is als 0,6 mm. Oneffenheden of een te

Nadere informatie

DAT VERDIENT EEN BLOEMETJE!

DAT VERDIENT EEN BLOEMETJE! 1B DAT VERDIENT EEN BLOEMETJE! - Tuinbouw - "ik hoor en ik vergeet, ik zie en ik onthoud, maar ik doe en ik begrijp" Naam:... Klas:... 1 Probleem Binnen enkele weken is het weer infodag en de directie

Nadere informatie

Opleiding: PLAATSER SOEPELE VLOERBEKLEDING

Opleiding: PLAATSER SOEPELE VLOERBEKLEDING Opleiding: PLAATSER SOEPELE VLOERBEKLEDING Je leert soepele vloerbekleding plaatsen met de bedoeling het interieur te verfraaien. De opleiding plaatser soepele vloerbekleding kan een aanvulling zijn op

Nadere informatie

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 7 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING

PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING AGGĒRES NV Boomgaarddreef 9-2900 Schoten - België tel +32 3 633 15 50 fax +32 3 633 22 50 info@aggeres.com www.aggeres.com INHOUDSOPGAVE 1. Afmetingen & gewicht van het Porta

Nadere informatie

Installatievoorschriften

Installatievoorschriften Installatievoorschriften Bestudeer deze instructies aanachtig voor aanvang van de installatiewerk-zaamheden! Deze E-Heat vloerverwarmingsfolie dient aangesloten te worden op 230V. Installatie dient te

Nadere informatie

TIGERTURF KUNSTGRAS Leginstructie kunstgras zelf installeren

TIGERTURF KUNSTGRAS Leginstructie kunstgras zelf installeren TIGERTURF KUNSTGRAS Leginstructie kunstgras zelf installeren 1. Ondergrond Kunstgras moet geïnstalleerd worden op een stabiele en goed drainerende ondergrond zonder onkruid. De opbouw van de ondergrond

Nadere informatie

Ambiant PVC dryback Leginstructie

Ambiant PVC dryback Leginstructie Ambiant PVC dryback Leginstructie Versie 1.0 www.cotap.nl Inhoudsopgave Ambiant PVC dryback... 3 Installatievoorwaarden... 3 Gereedschap... 3 De basis- en ondervloer... 3 Vloerverwarming... 4 Controleren

Nadere informatie

1. VOORBEREIDING 2. PLAATSING 3. AFWERKING 4. ONDERHOUD

1. VOORBEREIDING 2. PLAATSING 3. AFWERKING 4. ONDERHOUD In de volgende tekst verwijst/verwijzen "vinyl vloer(en)" naar de vloeren uit de vinyl collecties van Quick-Step Livyn voor een gelijmde plaatsing. De "merkaccessoires" verwijzen naar de specifieke Livyn

Nadere informatie

NL Leginstructies Quick Step Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF

NL Leginstructies Quick Step Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF NL Leginstructies Quick Step Uniclic Multifit parket ALGEMEEN Uniclic Multifi t is een revolutionair systeem voor het plaatsen van samengesteld parket. De panelen kunnen eenvoudig in elkaar geklikt worden

Nadere informatie

FICHE 12: GRAFISCHE DOCUMENTEN INPAKKEN

FICHE 12: GRAFISCHE DOCUMENTEN INPAKKEN FICHE 12: GRAFISCHE DOCUMENTEN INPAKKEN Welke verpakkingsmethode u kiest, hangt af van de aard en het formaat van het werk, van het budget, enz. De materialen die u gebruikt, moeten chemisch inert zijn.

Nadere informatie

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL Elektrische Infrarood Verwarming Model 93485 Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL 1 Algemene veiligheidsinstructies LEES DE GEBRUIKSAANWIJZING Alvorens de radiateur in bedrijf te nemen, moet u deze gebruiks

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING - PREFAB ARNHEM 1,8x2,8 / GELDERLAND 2x2, 3x2, 3x3

MONTAGEHANDLEIDING - PREFAB ARNHEM 1,8x2,8 / GELDERLAND 2x2, 3x2, 3x3 MONTAGEHANDLEIDING - PREFAB ARNHEM 1,8x2,8 / GELDERLAND 2x2, 3x2, 3x3 Als eerste Voordat u begint met de montage is het belangrijk dat u deze instructies aandachtig doorleest. U voorkomt op deze manier

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIES. Introductie. Algemeen. Voor de plaatsing

LEGINSTRUCTIES. Introductie. Algemeen. Voor de plaatsing LEGINSTRUCTIES (Te lezen vóór uitvoering) Introductie Gefeliciteerd met uw nieuwe COREtec vloer van USFloors! COREtec is een revolutionaire vloer waar u jaren plezier aan zult beleven. Maar eerst raden

Nadere informatie

Quality Heating elektrische vloerverwarmingsfolie

Quality Heating elektrische vloerverwarmingsfolie 1 Quality Heating elektrische vloerverwarmingsfolie Wij willen u feliciteren met uw aankoop van één van de producten van Quality Heating. Elk product van Quality Heating is gemaakt op kwalitatief hoogstaande

Nadere informatie

ColoRex Geleidend installeren

ColoRex Geleidend installeren ColoRex Geleidend installeren Productomschrijving ColoRex is een onder hoge druk geperste homogene vinyltegel met een hoog bindmiddelgehalte van weekgemaakte polyvinylchloride met stabilisatoren, waaraan

Nadere informatie

BEHANGEN TIPS & WEETJES. De Waegenaere NV

BEHANGEN TIPS & WEETJES. De Waegenaere NV BEHANGEN TIPS & WEETJES De Waegenaere NV Bieke Voorbereiding Goed behangen begint met de ondergrond. Alleen op een gladde en schone ondergrond, waar de lijm goed op hecht, kunt u glad en strak behangen.

Nadere informatie