Contesse Exell Handleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Contesse Exell Handleiding"

Transcriptie

1 1 Contesse Exell Handleiding 1. Algemeen Bij het plaatsen van Contesse Exell zijn geen kleefstoffen of onhandige lijm nodig. Door de flexibiliteit van de Contesse Exell planken, deze kunnen op oneffen ondervloeren worden geplaatst zoals hout, beton, vinyl, linoleum en zelfs ceramische tegels. Contesse Exell ziet er uit en voelt aan als echt hout. Bovendien is het waterbestendig. Daardoor kan het ook geplaatst worden in natte ruimtes (badkamers, kelders, ), wat niet kan met de traditionele houten vloeren of laminaat. Gelieve verder te lezen aangaande de precieze vereisten, afhankelijk van de gekozen ondergrond. Alle Contesse planken worden aan elkaar gehecht door een uniek kleefsysteem. Zo doende worden deze niet aan de ondervloer gehecht. Het gebruik van een afzonderlijke dure ondervloer is niet noodzakelijk. Contesse Exell is van zichzelf al warm, comfortabel en geluidsdempend. 2. Voorbereiding 2.1 Contesse Exell plank condities en voorbereiding Nodig gereedschap: Breekmes Rechte hoek Roller 2.2 Hoeveel materiaal heb ik nodig Meet de lengte en de breedte van de ruimte. Indien de ruimte extra inhammen heeft of andere, meet deze dan afzonderlijk. Met deze maten kan je de oppervlakte van de ruimte berekenen. Neem vervolgens 5% extra. Deze 5% zal u toelaten om fouten snijafval en dergelijke in te calculeren. Voorbeeld: Contesse Exell Paradise en Life collectie zijn beschikbaar in planken met volgende afmetingen (15,24 * 91,44 cm). Aangezien 1 doos 16 stuks bevat, bevat 1 doos 2,23 m². Indien uw ruimte 3 * 4 = 12 m² groot is hebben we dus 12 * 1,05 = 12,6 m² nodig of 6 dozen.

2 2 De meeste installaties vereisen deze 5% extra. Dit kan echter variëren, afhankelijk van de grootte (hoe groter hoe minder) en de vormgeving van de ruimte. 2.3 Acclimatiseer Contesse Exell alvorens over te gaan tot plaatsing Contesse Exell moet worden opgeslagen in de ruimte waar het zal worden geplaatst. Dit bij een temperatuur van min. 17 C en max. 29 C, voor een periode van 24 tot 48 uur. Haal de planken niet uit de doos tijdens dit acclimatisatie proces. 2.4 Voorbereiding van de ruimte waar geplaatst wordt Netheid van de ruimte Bij het installeren van Contesse Exell is het van uiterst belang de ruimte vrij te maken van stof, afval en allerhande vreemde stukjes. Het is noodzakelijk om de kleefstrip te vrijwaren van stof en dergelijke, dit op de kleefkracht van de strip te verzekeren. Hoe schooner deze Contesse Exell kleefstrip, hoe sterker de verbinding tussen twee planken onderling. Bij plaatsing op een betonnen ondervloer is het aan te raden om gebruik te maken van een voorstrijkmiddel om alle losse stof- of zanddeeltjes te fixeren. Bovendien is het plaatsen van een plastic film altijd een pluspunt krakende cementpartikels te voorkomen Mix de planken Bij installatie van de planken is het aangeraden op steeds planken te nemen uit verschillende pakken (min. 3 pakken) Vochtigheid in de kamer Contesse Exell is water en vochtbestendig, en zal vorming van schimmels tegen gaan. Hoe dan ook, het is niet de bedoeling om het product bloot te stellen aan uiterst hoge vochtigheid, wat toch kan leiden tot schimmelvorming en geurhinder. Een vochtigheidsgraad van 4% in de ondervloer is maximaal Radiant Heat: Ondervloeren moeten min. 3 weken voorafgaand aan de plaatsing van Contesse Exell geplaatst zijn. Vervolgens moet de vochtigheid gemeten worden, en mag deze de 4% niet overschrijden. De vochtigheid moet gemeten worden met een carbure meter. Alle radiatoren moeten voor min. 3 dagen worden uitgeschakeld voor plaatsing van Contesse Exell en vervolgens nogmaals 6 dagen na plaatsing. De maximale temperatuur mag 28 C niet overschrijden. Radiatoren moeten op 30 cm verwijderd zijn van Contesse Exell Temperatuur in de kamer De temperatuur in de ruimte waar Contesse Exell wordt geplaatst moet zich tussen 18 en 28 C bevinden. Behoud een constante temperatuur gedurende 48 uur voor en na plaatsing. Alle verwarmingssystemen en airconditioners moeten worden uitgeschakeld min. 3 dagen voor plaatsing. Het niet volgen van deze zaken kan leiden tot het mislukken van uw plaatsing en resulteren in uitzetting/krimping en groeven.

3 3 2.5 Voorbereiding van de ondervloer Toegestane ondervloeren Beton: grote barsten of naden moeten worden opgevuld met betonvulmiddel. Lichtgewicht beton is toegestaan. Nogmaals uw aandacht: In al onze literatuur staat duidelijk vermeld dat Contesse Exell waterbestendig is en dat het product zowel water kan verdragen boven als onder het oppervlak. Dit wil echter niet zeggen dat het geschikt is voor plaatsing onder water of bestemd is voor langdurige blootstelling aan water. Waterinsijpeling is een effect dat kan voorkomen zowel bij nieuwe als bij oude betonvloeren die onderhevig zijn aan een hoge waterdruk, samen met hoge alkalische omgeving. Deze combinatie creëert een uiterst corrosieve omgeving die voor elke type vloerbekleding (inclusief Contesse Exell) fataal is. Indien testen aantonen dat de hydrostatische druk boven 4 kg stijgt, dan moet deze vloer niet worden geplaatst alvorens een polyurethaan film te plaatsen tussen Contesse Exell en de bron. Houten ondervloeren moeten vlak zijn en uiterst weinig flexibel. Lost planken moeten worden vastgemaakt alvorens het plaatsten van Contesse Exell. OSB is toegestaan. Het moet degelijk geplaatst zijn, waardoor de verschillende platen goed aansluiten en een vlak geheel vormen en uiterst weinige flexibiliteit vertonen. Ceramische tegels zijn toegestaan. Let echter op met tegels die een grote embossing vertonen. Dit type tegels wordt beter eerst geëgaliseerd Toestand van de ondervloer 3. Installatie Bestaande Resilient vloeren Bestaande resiliente vloeren zoals vinyl (tegels of rol) moeten in goede staat zijn en voldoende zijn vastgehecht aan de ondervloer. Indien de bestaande vloer uiterst zacht is dan moet deze verwijderd worden. Let op: een te zachte ondervloer komt de verbinding van de Contesse Exell planken niet ten goede. Plaats daarom Contesse Exell nooit bovenop meer dan 1 bestaande ondervloer (vb. 2 lagen vinyl + Contesse Exell). Bestaande ceramische vloeren Indien Contesse Exell geplaatst worde over een bestaande ceramische vloer, dan worden de voegen best geëgaliseerd met een egaliseermiddel (tenzij deze <=2mm zijn). Indien de tegel een uiterst uitgesproken embossing vertoont, is het aangewezen deze volledig te egaliseren. Contesse Exell is waterbestendig en kan dus geplaatst worden in natte ruimtes zoals badkamers keukens. Bij het plaatsen in natte ruimtes worden de contouren (aan muren, meubels, toiletten, ) volledig afgedicht met een waterafstotende silicone. 3.1 Controle Alvorens over te gaan tot plaatsing van de vloer, controleer in eerste instantie als de ruimte perfect vierkant/rechthoekig is. Dit kan eenvoudig, door aan beide kanten van de ruimte de afstand te meten tussen de muren. Indien deze afwijken van elkaar, zal in de eerste rij de nodige aanpassingen (snijden) moeten gebeuren zodat de eerste rij wel degelijk volledig recht kan geplaatst worden.

4 4 3.2 Eerste rij Leg de eerste rij planken op de grond en hecht deze aan elkaar met de Gripstrip. Zorg er voor dat deze rij perfect geplaatst wordt want dit zal bepalend zijn voor het totale resultaat van de vloer in de kamer. De installatie wordt begonnen in de linkse hoek van de kamer. De eerste plank wordt zo geplaatst dat de zichtbare Gripstrip niet tegen de muur ligt (zie figuur 1). Laat 2 mm vrije ruimte van elke muur (of andere zaken). Snij de overhangende (niet zichtbare) strip tegen de muur van de plank (zie figuur 2). Figuur 1 Figuur 2 Hecht de eerste rij vast met dubbelzijdige kleefband. Dit vereenvoudigd het verdere werk en zorgt voor een beter resultaat. De dubbelzijdige kleefband moet weekmakerbestendig zijn. 3.3 Rij 2 en verder: Bij het vasthechten van de ene plank aan de andere wordt de te plaatsen plank en een schuine hoek tegenover de eerste gebracht (korte zijde). Vervolgens wordt het uiteinde van de plank met één hand vastgehouden en wordt de rest stelselmatig vastgehecht aan de lange gripstrip van de aanliggende plank. Daarbij kan een lichte druk worden uitgeoefend zodat geen openstaande naden ontstaan tussen 2 planken. Indien u merkt dat plank correct is geplaatst kunnen de naden nogmaals goed worden aangedrukt. 3.4 Hoe te corrigeren Een van de vele voordelen van Contesse Exell is namelijk dat het een vergefelijk product is. Indien u merkt dat de naden open staan, kunnen de planken nog van elkaar worden gehaald en opnieuw worden geplaatst. Ga daarbij langzaam te werk en haal de ene plank los van de andere. Ruk daarbij niet te hard zodat geen schade wordt aangebracht aan de Gripstrip. Herhaal vervolgens terug stap 3.3. U beschikt over 10 tot 15 minuten om deze correctie uit te voeren. Hoe minder druk op de naden al werd uitgevoerd bij het plaatsen, hoe langer deze correctieperiode wordt. 3.5 Hoe de planken te spreiden/op te bouwen Bij het plaatsten van de planken is het aangeraden om ervoor te zorgen dat de korte zijden elkaar niet opvolgen in een rechte lijn. Er wordt voorgesteld om deze met de lengte van +/- 30 cm te late verlopen. (zie figuur 3) Figuur 3

5 5 Vang de tweede rij aan met 2/3 plank. Dit kan door een rechte lijn in te groeven met een staalmes en winkelhaak, vervolgens de plank breken op deze plaats Het resterende deel van de ene rij kan gebuikt wordt voor aanvang van de volgende rij. Op deze manier wordt uiterst weinig snijverlies gecreëerd. (zie figuur 4 & 5) Figuur 4 Figuur Plaatsing rond objecten (buizen, trappen, ) Snij de vorm van het object uit in karton, legt het patroon op de plank en snij langs het patroon. Dit kan met een zware schaar of eveneens met een staalmes. 3.7 Hoe de vloer af te werken Na het plaatsen van de vloer is het aangewezen om deze nogmaals te rollen. Dit kan op volgende manieren: Het is aangewezen om tijdens het plaatsen een handroller te gebruiken en elke naad extraaan te drukken. Na plaatsing is het aangewezen om de volledige ruimte nogmaals te overlopen met een linoleumrol van +/- 50 kg om alle naden nogmaals extra een te duwen. 4. Vervangen van een plank Zorg er voor altijd een aantal planken extra over te houden voor de onvoorziene gevallen van beschadiging en dergelijke. 4.1 Hoe ga ik te werk Methode 1 Indien u een plank moet vervangen, maak dan gebruik van een warmte blazer (kan een haardroger zijn), verwarm het uiteinde van de beschadigde Contesse Exell plank. Hou de warmteblazer niet te dicht bij de planken zodat er geen brandschade ontstaat. Door het blazen wordt de hechting verzwakt en kan men met een staalmes in de naden de planken van elkaar snijden. Snij door de volledige plank (boven- en onderzijde/gripstrip). Zorg er voor dat u hierbij over een uiterst scherp staalmes beschikt.(zie figuur 6) Figuur 6

6 6 Vervolgens kan de plank verwijderd worden zoals te zien is in figuur 7 en 8 Figuur 7 Figuur 8 Indien de Gripstrip van de aanpalende planken beschadigd is, gebruik dan de alternatieve tweede methode zoals hieronder omschreven. Figuur 9 Als laatste kan de vervangende plank probleemloos worden geplaatst Alternatieve methode Maak gebruik van een warmteblazer. Let op dat de oppervlakte van de aanpalende planken daarbij niet wordt beschadigd. Bij het verwarmen wordt de hechting verzwakt, waardoor met een staalmest in de naden kan gesneden worden. Alle Gripstrips van de bestaande planken worden nu verwijderd. Verwijder de beschadigde plank en maak alle zijden van de planken in het gemaakte gat mooi recht. Een perfecte rechthoek met de afmetingen van een Contesse Exell plank resteren (zie figuur 10). Figuur 10

7 7 Bij het plaatsten van de vervangende plank wordt de onderste lip eerst verwijderd en geplaatst aan de andere kant van de plank. Dit voor zowel de lange als de korte zijde van de plank. Plaats in de vrijgemaakte rechthoek dubbelzijdige tape aan de contouren (zie figuur 11). Figuur 11 Positioneer de vervangende plank en duw ze op de correcte plaats. 5. Mogelijke problemen: 5.1 De randen kleven niet De Contesse Exell Gripstrip kan gereactiveerd worden, zo lang deze niet in contact kwam met stof en andere vervuilende zaken. Er kan steeds opnieuw gehecht worden en een gewicht geplaatst worden op de hechting om deze te verstevigen. Het aanbrengen van een vloeibare kleefstof op de Gripstrip behoort ook tot de mogelijkheden Contesse Exell kleefinstructies Contesse Exell repareer kleefstof is special gemaakt voor het repareren of versterken van de kleefstroken. Gelieve wel goed op te letten bij het gebruik van deze kleefstof. Vermijd alle huid- of oogcontact met de kleefstof en zorg voor voldoende ventilatie.

Installatie en onderhouds instructies, garantie beleid. BerryAlloc Vinyl Planks Wherever. Forever. www.berryalloc.com. Discover this product

Installatie en onderhouds instructies, garantie beleid. BerryAlloc Vinyl Planks Wherever. Forever. www.berryalloc.com. Discover this product Installatie en onderhouds instructies, garantie beleid BerryAlloc Vinyl Planks Wherever. Forever. www.berryalloc.com Discover this product (1/4) 1. Inleiding PureLoc is een LVT vloer ontworpen voor residentieel

Nadere informatie

Instructies voor de plaatsing van Santana-wanden

Instructies voor de plaatsing van Santana-wanden Instructies voor de plaatsing van Santana-wanden 1. EEN WOORDJE VOORAF 2 2. VOOR JE BEGINT 2 3. VOORBEREIDING VAN DE ONDERGROND 2 3.1 Nieuw pleisterwerk 3 3.2 Geverfd pleisterwerk 3 3.3 Behang 3 3.4 Faience-tegels

Nadere informatie

NL Leginstructies Quick Step Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF

NL Leginstructies Quick Step Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF NL Leginstructies Quick Step Uniclic Multifit parket ALGEMEEN Uniclic Multifi t is een revolutionair systeem voor het plaatsen van samengesteld parket. De panelen kunnen eenvoudig in elkaar geklikt worden

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIE UNICLIC NOBLESSE

LEGINSTRUCTIE UNICLIC NOBLESSE LEGINSTRUCTIE UNICLIC NOBLESSE 1) Algemeen Uniclic is een revolutionair systeem voor het plaatsen van laminaatvloer zonder het gebruik van lijm. Dankzij de ingenieuze vorm van tand en groef klikken de

Nadere informatie

VOORDELEN BAMBOEVLOEREN

VOORDELEN BAMBOEVLOEREN VOORDELEN BAMBOEVLOEREN Milieuvriendelijk Op wereldvlak zal er een schaarste komen van tropische hardhout soorten. Bamboe biedt hier het alternatief. Bamboe is geen boom maar een grassoort dat razendsnel

Nadere informatie

Zo kunt u zelf een nieuwe vloer leggen

Zo kunt u zelf een nieuwe vloer leggen Vloeren Zo kunt u zelf een nieuwe vloer leggen Ondervloeren Laminaat Flexxfloors Massieve vloerdelen Afwerken en onderhouden Vloeren leggen Een vloer van GAMMA is altijd een verstandige keuze. Het uitgekiende

Nadere informatie

Stoopen & Meeûs STUC. Handleiding

Stoopen & Meeûs STUC. Handleiding Stoopen & Meeûs STUC Handleiding 20-1-2015 Inhoudsopgave 1 Beschrijving STUC... 4 2 Verpakking... 4 3 Voordelen STUC... 4 4 Productgamma... 5 4.1 StucPrimer... 5 4.2 STUC... 5 4.2.1 STUC Granito... 5 4.2.2

Nadere informatie

ISOLATIE GIDS WAAROM ISOLEREN?

ISOLATIE GIDS WAAROM ISOLEREN? ISOLATIE GIDS Wij helpen u graag op weg! De juiste hoeveelheden en prijs berekenen wij graag voor u! WAAROM ISOLEREN? F Lagere energiefactuur F Betaalbaar dankzij subsidies F Een meerwaarde voor je woning

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing NL Handbuch DE

Gebruiksaanwijzing NL Handbuch DE Gebruiksaanwijzing NL Handbuch DE NL Van harte gefeliciteerd met uw nieuwe Goldcamp voortent of luifel. Graag maken wij van deze gelegenheid gebruik u veel kampeerplezier toe te wensen. Goldcamp is het

Nadere informatie

Verwerkingsinstructies

Verwerkingsinstructies Gip Droogbouw- en vloersystemen 06/2010 Knauf Brio Droogvloerelementen Verwerkingsinstructies Gips KG Knauf Brio Droogvloer Knauf Brio is een droogvloersysteem bestaande uit prefabelementen die uit één

Nadere informatie

Hang de bovenkasten op

Hang de bovenkasten op 1 Hang de bovenkasten op Het is in de meeste keukens het makkelijkst om te beginnen met de installatie van de bovenkasten. Dan staan er geen onderkasten in de weg en heb je meer vloerruimte om bijvoorbeeld

Nadere informatie

Doelgerichte behandeling tegen optrekkend vocht DOSSIER DE BEHANDELING VAN OPTREKKEND VOCHT

Doelgerichte behandeling tegen optrekkend vocht DOSSIER DE BEHANDELING VAN OPTREKKEND VOCHT Doelgerichte behandeling tegen optrekkend vocht DOSSIER DE BEHANDELING VAN OPTREKKEND VOCHT Gepubliceerd door SB SOLUTIONS BVBA Drie Sleutelstraat 74, B9300 Aalst Tel: +32 53 41 70 13 fax: + 32 53 41 70

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. INSTALLATIEMATERIAAL

Nadere informatie

Tipgids. Nieuw! Rigips TopStuc Zie pagina 24 & 25. Kijk voor nog meer tips. om uw huis gemakkelijk en mooi te verbouwen op www.rigips.

Tipgids. Nieuw! Rigips TopStuc Zie pagina 24 & 25. Kijk voor nog meer tips. om uw huis gemakkelijk en mooi te verbouwen op www.rigips. Kijk voor nog meer tips om uw huis gemakkelijk en mooi te verbouwen op www.rigips.nl Daar elke toepassing in de praktijk gebaseerd is op de ter plaatse geldende omstandigheden, kunnen geen rechten worden

Nadere informatie

Zo kunt u zelf tegelen

Zo kunt u zelf tegelen sanitair Zo kunt u zelf tegelen Zelf tegelen Afvoegen Overzicht assortiment tegellijmen en voegmiddelen Zo kunt u zelf tegelen Zelf een prachtige wand of vloer tegelen? Deze GAMMA folder wijst u de weg!

Nadere informatie

Veldopbouw. Materiaal. Het veld is waar de robotwedstrijd plaatsvindt.

Veldopbouw. Materiaal. Het veld is waar de robotwedstrijd plaatsvindt. Veldopbouw Het veld is waar de robotwedstrijd plaatsvindt. 1. Het bestaat uit een wedstrijdmat, op een tafel met muren (randen), met missiemodellen erop. 2. De wedstrijdmat en de LEGO-stenen (elementen)

Nadere informatie

Hoe isoleer ik mijn dak?

Hoe isoleer ik mijn dak? Hoe isoleer ik mijn dak? Bespaar fors geld met een goed geïsoleerd dak Milieudienst De belangrijkste principes van een winddicht, isolerend dak op een rijtje. Hoe isoleer je je dak? 1. Onderdak p. 2 Waarvoor

Nadere informatie

Installatie-/gebruiksvoorschrift

Installatie-/gebruiksvoorschrift Installatie-/gebruiksvoorschrift Product Heat Pure Productgroep Houtgestookte liftdeurhaarden Toepassing Open en gesloten Modellen 45, 60, 65 3Z, 70, 71, 85, 90R, 90L, 100, 105, 105 T, 110, 120 Versie

Nadere informatie

1.Een bestaande buitenmuur isoleren aan de... 2 binnenzijde. 2. Een bestaand hellend dak isoleren... 5

1.Een bestaande buitenmuur isoleren aan de... 2 binnenzijde. 2. Een bestaand hellend dak isoleren... 5 p. 1 Inleiding Zelf isoleren is niet altijd even gemakkelijk. Dak- muur- en vloerisolatie moeten immers perfect op elkaar aansluiten. Zo vermijd je koudebruggen, plaatsen die minder goed of niet geïsoleerd

Nadere informatie

BEGELEIDINGSBOEKJE BABBELMOMENT OVER GEZOND WONEN. Praten over gezond wonen met senioren, maatschappelijk kwetsbare groepen of nieuwkomers.

BEGELEIDINGSBOEKJE BABBELMOMENT OVER GEZOND WONEN. Praten over gezond wonen met senioren, maatschappelijk kwetsbare groepen of nieuwkomers. BEGELEIDINGSBOEKJE BABBELMOMENT OVER GEZOND WONEN Praten over gezond wonen met senioren, maatschappelijk kwetsbare groepen of nieuwkomers. Uitgave 2014 Dit begeleidingsboekje is een uitgave van de Vlaamse

Nadere informatie

Binnenmuren en plafonds VERFtip2

Binnenmuren en plafonds VERFtip2 Binnenmuren en plafonds VERFtip2 Voor je begint Door je muren van een laagje verf te voorzien kan je voor een volledig nieuwe sfeer zorgen in jouw interieur. Het juiste verfsysteem én een doordachte kleurkeuze

Nadere informatie

PRODUCTINFORMATIEBLAD KERA + QUITE LIGHT. Belangrijk. Controle bij aflevering

PRODUCTINFORMATIEBLAD KERA + QUITE LIGHT. Belangrijk. Controle bij aflevering PRODUCTINFORMATIEBLAD KERA + QUITE LIGHT Belangrijk Controle bij aflevering Ondanks de hoge kwaliteitseisen die wij stellen aan onze producten, productie en uitlevering dient u de materialen bij aflevering,

Nadere informatie

SolidfloorTM - Leginstructies - Onderhoudsinstructies - Vloerverwarming en -koeling - Garantiebepalingen

SolidfloorTM - Leginstructies - Onderhoudsinstructies - Vloerverwarming en -koeling - Garantiebepalingen SolidfloorTM - Leginstructies - Onderhoudsinstructies - Vloerverwarming en -koeling - Garantiebepalingen Earth & Fire, Bretagne, Art. 11157362 www.solidfloor.com LEGINSTRUCTIES Lees zorgvuldig deze aanwijzingen

Nadere informatie

Luchtdicht bouwen. Bespaar energie en verhoog het wooncomfort door gecontroleerde ventilatie. www.isover.nl

Luchtdicht bouwen. Bespaar energie en verhoog het wooncomfort door gecontroleerde ventilatie. www.isover.nl Luchtdicht bouwen Bespaar energie en verhoog het wooncomfort door gecontroleerde ventilatie www.isover.nl Inhoud Inleiding 3 Energiebesparing en comfort 4 Waarom is luchtdichtheid belangrijk? 5 Eisen aan

Nadere informatie

Herrebout-Vermander. Fabricatie en plaatsen van parket, parketpanelen, convectorroosters

Herrebout-Vermander. Fabricatie en plaatsen van parket, parketpanelen, convectorroosters Herrebout-Vermander N.V. S.A. Fabricatie en plaatsen van parket, parketpanelen, convectorroosters U bent gecharmeerd door het natuurlijke gevoel en de warme uitstraling van een parketvloer. U denkt eraan

Nadere informatie

Renovatie & na-isolatie: alle oplossingen en systemen

Renovatie & na-isolatie: alle oplossingen en systemen Renovatie & na-isolatie: alle oplossingen en systemen I. Je dak isoleren p.6 Een spantendak isoleren p.8 Een gordingendak isoleren p.0 Een dakkapel isoleren p.2 Een dakvenster isoleren p.3 IV. Andere toepassingen

Nadere informatie

Vervangen houten woonkamervloer door een betonvloer

Vervangen houten woonkamervloer door een betonvloer 1/8 Vervangen houten woonkamervloer door een betonvloer Inleiding Met name vanwege de vochtproblematiek is er al het nodige te doen geweest betreffende de houten woonkamervloeren. Bij diverse woningen

Nadere informatie

Huis in Eigen Hand. Keukenverbetering

Huis in Eigen Hand. Keukenverbetering Huis in Eigen Hand Keukenverbetering De keuken is voor veel mensen de belangrijkste plek in huis. Het is een ruimte die niet alleen functioneel moet zijn, maar ook een lekkere sfeer moet uitstralen. Want

Nadere informatie

Installatie instructie

Installatie instructie Versie oktober 2013 Gerflor Benelux Pagina 1 van 17 1. ALGEMEEN De vloerbedekking en wandbekleding moet eerst goed geïnspecteerd en onderzocht worden op zichtbare gebreken voordat hij wordt aangebracht.

Nadere informatie

HUSQVARNA AUTOMOWER 305/308 GEBRUIKSAANWIJZING

HUSQVARNA AUTOMOWER 305/308 GEBRUIKSAANWIJZING HUSQVARNA AUTOMOWER 305/308 GEBRUIKSAANWIJZING INHOUDSOPGAVE 1. Introductie en veiligheid... 5 1.1 Inleiding... 5 1.2 Symbolen op het product... 6 1.3 Symbolen in de gebruikshandleiding... 7 1.4 Veiligheidsinstructies...

Nadere informatie