Design floors. Installatieinstructies - Dryback. Algemene voorwaarden. Afbeelding 1 Afbeelding 2 Afbeelding 3

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Design floors. Installatieinstructies - Dryback. Algemene voorwaarden. Afbeelding 1 Afbeelding 2 Afbeelding 3"

Transcriptie

1 Design floors Installatieinstructies Dryback Algemene voorwaarden De installatie van Design Floors is eenvoudig en volgt grotendeels dezelfde richtlijnen die van toepassing zijn op alle veerkrachtige vloeren. Een goede voorbereiding is essentieel voor een probleemloze installatie. De designvloer kan worden gelegd op betonnen, houten, stenen en veel andere ondervloeren, zolang deze op de juiste wijze zijn voorbereid. De omstandigheden ter plaatse moeten voldoen aan de relevante nationale voorschriften. De designvloer is niet geschikt voor buiteninstallatie of voor onverwarmde plaatsen. Het is belangrijk een constante temperatuur te behouden voor de totale levensduur van de vloer. Erg grote wisselingen in temperatuur kunnen een negatief effect hebben op de vloer en moeten vermeden worden. Dit is vooral belangrijk wanneer de temperatuur onder 13 C gaat: de temperatuur mag max. 5 C per keer verhoogd worden over een periode van min. 24 uur om de ruimte terug geleidelijk op kamertemperatuur te brengen. Het is essentieel een te grote thermische belasting van de vloer te vermijden (bv. In veranda s, kampeerwagens, serres,...). Binnen dezelfde ruimte dient materiaal uit dezelfde partij gebruikt te worden. Indien de vloer voor 1 project niet tegelijk wordt besteld, kunnen kleine kleur en/of glansverschillen niet volledig uitgesloten worden. De dozen mogen niet rechtop gestockeerd of vervoerd worden om vervorming van de vloer te voorkomen. Stockeer deze in nette stapels. Stockeer deze ook niet in extreem koude (minder dan 2 C) of extreem warme (meer dan 40 C) of in vochtige kamers. Neem de tegels/planken uit de verpakking en laat deze, samen met lijm en ondervloer acclimatiseren tot een consistente temperatuur tussen de 18 C en 25 C gedurende een periode van 24 uur voor en na installatie. Na installatie moet men 24 uur wachten alvorens de vloer intensief te gebruiken en mag de vloer gedurende 48 uur niet worden gereinigd. Volg altijd de gebruiksvoorschriften van de fabri kanten van lijm, primer, egalisatie,... en eventuele andere producten die gebruikt worden om de ondervloer perfect voor te bereiden. Design Floors adviseert om het te leggen oppervlak vooraf goed uit te meten en overeenkomstig het formaat van de tegels/planken het materiaal te verdelen om snijverliezen zoveel mogelijk te beperken. Vertrekkend vanuit de middellijn van de te leggen ruimte, verkrijgt men het mooiste resultaat (zie afbeeldingen 1 t.e.m 4) met het minste snijverlies. Afbeelding 1 Afbeelding 2 Afbeelding 3 Afbeelding

2 Ondervloeroverzicht Nauwgezette voorbereiding van de ondervloer is cruciaal voor een uitstekend ogende vloer en een goede hechting. De ondervloer moet hard, glad, droog, zonder gebreken en geschikt voor het doel zijn. Verwijder zo nodig oude lijmresten en zorg ervoor dat het oppervlak waterpas is en niet vervuild met vet, olie of chemische stoffen. Er moet een geschikt egalisatiemiddel worden gebruikt, om te verzekeren dat er geen onregelmatigheden te zien zijn op de afgewerkte vloer. De selectie van geschikte materialen, waaronder egalisatiemiddelen en hulpproducten, hangt af van het eindgebruik van de vloer en moet worden overeengekomen met de leverancier van de voorbereidings materialen en met de vloerlegger. De materialen die worden gebruikt voor het voorbereiden van de vloer moeten worden gebruikt in overeenstemming met de instructies van de fabrikant. De ondervloer moet altijd voldoende droog zijn. Het vochtgehalte van de ondervloer mag niet meer zijn dan 2,5%CM (cement ondervloer) of 1,5% (anhydriet ondervloer). Betonnen en stenen vloeren die rechtstreeks op de ondergrond zijn geplaatst moeten voorzien zijn van een effectief vochtscherm (damp proof membrane of DPM). Volg de gede tailleerde instructies van de fabrikant voor de installatie van een vochtscherm en het gebruik van een egalisatiemiddel. Een designvloer ziet er zo goed uit als de kwaliteit van de basis waarop hij is geïnstalleerd. Onregelmatigheden in de ondervloer zijn op de afgewerkte vloer zichtbaar. Vloerlegwerkzaamheden mogen pas beginnen als de installateur de ondervloer of de condities heeft beoordeeld en goedgekeurd. Ernstige gebreken moeten altijd onmiddellijk worden gemeld aan de desbetreffende instantie en gecorrigeerd voordat de vloer wordt geïnstalleerd. Nieuw beton Nieuw beton moet lang genoeg grondig drogen, omdat nieuw beton een hoog percentage resterend vocht bevat. Breng egalisatiemiddel aan. Oud beton Oud beton moet worden ontdaan van alle verf, vet, was en ander vreemd materiaal. Breng egalisatiemiddel aan. Oude veerkrachtige vloeren Bestaande tegels/planken moeten worden weggenomen en de lijmresten moeten worden verwijderd door deze eraf te schrapen. Voor het verwijderen van oude lijm mogen geen oplosmiddelen worden gebruikt. Breng egalisatiemiddel aan. Terrazzo/steen Repareer gesleten of beschadigde gedeelten. Ontvet en breng egalisatiemiddel aan. Hout Hout moet worden bedekt met minimaal 6 mm (1/4 ) multiplex voor buitengebruik of speciaal voor vloeren. Dit moet op de juiste wijze worden bevestigd met een geschikt afwerkmiddel om te verzekeren dat de voegen niet zichtbaar zijn als de designvloer installatie is voltooid.

3 Vloerverwarming & vloerkoeling De designvloer kan worden gebruikt met vloerverwarming, op voorwaarde dat de verwarmingselementen (heet water of elektrisch) van het verwarmingssysteem in de vloer zijn ingewerkt. Andere systemen mogen niet gebruikt worden. Schakel de vloerverwarming uit gedurende 48 uur voor en na het leggen. Schakel deze zeer geleidelijk weer in (per max. 5 C). De maximaal toegestane oppervlaktetemperatuur is 27 C. De designvloer kan ook worden gebruikt met vloerkoelingssystemen. De aanvoertemperatuur van het koelwater mag echter niet tot onder de dauwpunttemperatuur worden verlaagd. Lagere temperaturen kunnen condensatie veroorzaken en zo de vloer beschadigen. De thermostaten in de kamers mogen nooit lager dan 5 C onder de kamertemperatuur worden ingesteld. Bij installatie op vloeren voorzien van vloerverwarming of vloerkoeling beveelt Design Floors steeds het gebruik van Xtrafloor High Temperature lijm aan. Elektrische vloerverwarming Raadpleeg de fabrikant van de vloerverwarming en verzeker u ervan dat het systeem compatibel is met Design Floors. Plaatsen met hoge thermische belasting (bijv. in veranda s of serres) Op plaatsen die extreem heet kunnen zijn, d.w.z. een directe hitte van 50 C of hoger, moet de vloer steeds worden geïnstalleerd met Xtrafloor High Temperature Lijm. Het is met name noodzakelijk om de temperatuur constant tussen C te houden voorafgaand aan, tijdens en gedurende 24 uur na installatie. Het is ook aan te raden om de gordijnen te sluiten. Gebrek aan acclimatisatie Indien het niet mogelijk is Design Floors te laten acclimatiseren gedurende 24 uur, zoals wordt voorgeschreven, dan moet er steeds verlegd worden met Xtrafloor High temperature lijm. Gebruik van zgn. drukgevoelige (Xtrafloor pressure sensitive) of andere semipermanente lijmsoorten is dan niet toegelaten. De gebruiksvoorschriften van de gebruikte lijmen, egalisatiemiddelen e.d. blijven natuurlijk van kracht. Aanbevolen lijmsoorten Design Floors beveelt de lijmen van Xtrafloor aan. Xtrafloor Pressure Sensitive Lijm Een oplosmiddelvrije lijm voor het leggen van Design Floors op geschikte en voldoende droge ondervloeren. Beschikbaar in emmers van 5 en van 15 kg. Xtrafloor High Temperature Lijm Een oplosmiddelvrije, lageemissielijm met vezels voor het leggen van Design Floors op plaatsen met hoge thermische belasting. Geschikt voor droge ondervloeren. Beschikbaar in emmers van 5 en van 15 kg. Volg steeds de instructies op de verpakking.

4 Design floors Onderhoudsadvies Alle designvloeren moeten regelmatig gereinigd worden. De aard en de frequentie van dit onderhoud is afhankelijk van het gebruik van de vloer. Goed onderhoud verlengt de levensduur van de vloer en zorgt ervoor dat de vloer er goed blijft uitzien en hygiënisch blijft. Designvloeren zijn uitgerust met een SuperguardPU lak bovenop de slijtvaste toplaag. Deze lak beschermt beter tegen vervuiling en maakt het onderhoud gemakkelijker. Bovendien maakt Superguard een extra voorafgaande behandeling met beschermende polish overbodig. Selectie van onderhoudsproducten Xtrafloor Cleaner Maintainer Onze geconcentreerde reiniger heeft een fris aroma voor routinereiniging. Geschikt voor gebruik met alle reinigingsmethoden inclusief hand matig, reinigen met een vloerboenmachine en een schrob zuigmachine. Beschikbaar in flessen van 1 liter en van 2,5 liter. Xtrafloor Spot Remover Een gebruiksklare vlekverwijderaar met een fris aroma. Samengesteld voor verwijdering van vlekken. Beschikbaar in flessen van 500 ml. Xtrafloor levert een serie onderhoudsproducten die worden aanbevolen voor het reinigen van Design Floors. Producten die zeep bevatten of ongeschikte reinigingsmiddelen zoals afwasmiddel kunnen een moeilijk te verwijderen laag of restanten op het oppervlak achterlaten. Daardoor ziet de vloer er minder goed uit en kan hij glad worden. Gebruik geen producten in een te hoge concentratie, want daardoor kunnen restanten op de vloer achterblijven. Ook vlekverwijderaars en onderhoudsproducten van andere fabrikanten kunnen gebruikt worden voor het onderhoud van Design Floors. Volg steeds de gebruiksaanwijzigingen vermeld op de verpakking.

5 Reiniging na installatie Na de installatie en voor de ingebruikname van de vloer moet een eerste grondige reiniging gedaan worden om alle verontreiniging van tijdens de bouwwerken of installatie weg te nemen. Dit kan door handmatig te vegen/stofzuigen en te wissen met een vochtige dweil. Gebruik Xtrafloor Cleaner Maintainer in de juiste dosering. Dagelijks onderhoud Veeg de vloer grondig met een nietbehandelde vloermop of stoffer en blik en borstel. Onderhoud de inloopmatten door deze buiten uit te schudden en te stofzuigen. Periodiek onderhoud Maak een oplossing van Xtrafloor Cleaner Maintainer (of een gelijkwaardig onderhoudsproduct) die verdund wordt zoals aangegeven op de verpakking. Gebruik een goed uitgewrongen mop voor het verwijderen van vuil. Gebruik de mop met overlappende streken. Spoel de mop vaak en vervang de oplossing indien nodig. Vuil water laat lelijke resten achter op het oppervlak. Laat de gehele vloer grondig drogen. Zorg dat al het materieel grondig wordt gereinigd na gebruik en veilig wordt opgeborgen. Eventuele vlekken die tijdens routinereiniging niet konden worden verwijderd, kunnen voorzichtig worden verwijderd met een nietschurend nylon sponsje van het type dat wordt gebruikt voor pannen.

6 Veiligheidstips Slecht onderhoud kan leiden tot een gladde vloer, die ongelukken kan veroorzaken. Lees de onderstaande voorzorgs maatregelen om uw vloer zo veilig mogelijk te houden. (i) (ii) (iii) (iv) (v) Natte vloeren kunnen glad zijn. Zorg ervoor dat geschikte schoonloopmatten worden gebruikt. Water op de vloer, zelfs kleine druppels van bijvoorbeeld een paraplu, moet direct worden opgenomen met een schone, absorberende doek. Gemorst water, vet, voedsel, chemische stoffen en andere vreemde materialen kunnen de vloer ook glad maken. Veel meubelpolijstmiddelen en glasreinigers bevatten chemische stoffen en siliconen die in contact met de vloer gladheid kunnen veroorzaken. Zelfs kleine hoeveelheden kunnen gevaarlijk zijn. Zorg dat er niet op de behandelde plaatsen wordt gelopen totdat ze geheel droog zijn. Zelfs vochtige vloeren kunnen glad zijn. Wees voorzichtig met spuitbussen met insecticide, desinfecterende middelen en parfum. Sommige bevatten olie en oplosmiddelen waarvan voldoende op de vloer kan blijven liggen om gladheid te veroorzaken. Preventieve maatregelen (i) Stofzuig of veeg de vloer regelmatig om stof en zandkorrels te verwijderen. (ii) Veeg wat geknoeid is onmiddellijk op met een absorberende doek en was dan grondig met Xtrafloor Spot Cleaner of Cleaner Maintainer, op de juiste wijze verdund, totdat de vloer geheel schoon is. Afspoelen en goed laten drogen. (iii) Geschikte schoonloopmatten kunnen, als ze goed worden onderhouden, veel schurende en vreemde materialen, die van schoenen afkomstig zijn, effectief verwijderen en naar binnen gelopen water opvangen. Hierdoor is er minder onderhoud nodig bij inloopplaatsen en wordt de levensduur van de vloer verlengd. (iv) Gebruik nooit matten met een rubber of latex onderzijde, omdat deze bruine vlekken kunnen achterlaten. Ook zwenkwieltjes of dopjes onder meubelpoten mogen niet van rubber of latex gemaakt zijn. (v) Sommige spuitbussen met insecticide kunnen ook schadelijk zijn voor het tegeloppervlak. (vi) Bescherm tegen krassen van meubelpoten door het gebruik van brede, vrij bewegende zwenkwielen, glijders, rollers of vilt. Gebruik meubeldoppen onder zware voorwerpen en apparaten om deuken te voorkomen. (vii) Verplaats af en toe tapijten en meubelen om permanente kleurverandering te vermijden (viii) Gebruik geen smalle zwenkwielen of zwenkwielen met een gekarteld loopvlak, omdat deze de vloer kunnen beschadigen. Wees ook voorzichtig met naaldhakken. (ix) Sigaretten, lucifers of andere hete voorwerpen veroorzaken permanente schade als deze in contact komen met de vloer. Dit moet absoluut vermeden worden. (x) Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen die de vloer kunnen beschadigen. (xi) Zowat elke vloerbedekking verkleurt na langdurige blootstelling aan direct zonlicht. Daarom is het noodzakelijk dit te vermijden. Voorkom dit door de gordijnen of zonneblinden te gebruiken wanneer de zon het felst schijnt.

Moduleo Click Installatieinstructies & onderhoudsadvies. In 1-2-3 geplaatst

Moduleo Click Installatieinstructies & onderhoudsadvies. In 1-2-3 geplaatst Moduleo Click Installatieinstructies & onderhoudsadvies In 1-2-3 geplaatst Moduleo Click Installatieinstructies Gefeliciteerd met de aankoop van uw Moduleo Click designvloer. Moduleo Click is ontworpen

Nadere informatie

glue NL Plaatsingsinstructies Algemeen Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Ondergrond

glue NL Plaatsingsinstructies Algemeen Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Ondergrond NL Plaatsingsinstructies Algemeen glue 1. We raden aan om alle panelen van hetzelfde vloerproject tegelijk te bestellen. Compatibiliteit van panelen aangekocht in afzonderlijke bestellingen, kan niet gegarandeerd

Nadere informatie

Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Moduleo Dryback

Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Moduleo Dryback Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Moduleo Dryback Installatie Het installeren van Moduleo Dryback is eenvoudig en logisch. De te volgen richtlijnen en omstandigheden zijn deze die eveneens

Nadere informatie

Installatierichtlijnen voor IVC tapijttegels

Installatierichtlijnen voor IVC tapijttegels Installatierichtlijnen voor IVC tapijttegels Vóór installatie Visuele controle Controleer altijd het product vóór de installatie. Op elke doos wordt de kwaliteit, kleur en lotnummer vermeld (zie voorbeeld

Nadere informatie

Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Leoline

Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Leoline Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Leoline Installatie & Onderhoud Het installeren van Leoline vloeren is eenvoudig en logisch. De te volgen richtlijnen zijn deze die eveneens gelden voor de

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Leginstructies Voorbereiding De PVC-kliktegels van Rubbermagazijn bieden eindeloze mogelijkheden om uw persoonlijke voorkeur te geven aan

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels

Handleiding PVC-kliktegels Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Vragen of advies Wij streven altijd naar de best mogelijke service voor onze klanten en willen daarom ook benadrukken dat u ons altijd kunt

Nadere informatie

Installatie en onderhoud Itec

Installatie en onderhoud Itec Installatie en onderhoud Itec 1 Installatie & Onderhoud Het installeren van Itec vloeren is eenvoudig en logisch. De te volgen richtlijnen zijn deze die eveneens gelden voor de installatie van andere vinylvoeren

Nadere informatie

Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Design Floors Dryback

Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Design Floors Dryback Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Design Floors Dryback Installatie Het installeren van Design Floors is eenvoudig en logisch. De te volgen richtlijnen en omstandigheden zijn deze die eveneens

Nadere informatie

Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Moduleo Click

Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Moduleo Click Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Moduleo Click Installatie Het installeren van Moduleo Click is eenvoudig en logisch. De te volgen richtlijnen en omstandigheden zijn deze die eveneens gelden

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies

Onderhoudsinstructies Uw Solidfloor heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Regelmatig stofzuigen of met een zachte bezem vegen beperkt het risico van krassen. Gebruik een deurmat

Nadere informatie

click NL Plaatsingsinstructies Algemeen Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Ondergrond

click NL Plaatsingsinstructies Algemeen Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Ondergrond NL Plaatsingsinstructies Algemeen click 1. Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde vloerproject tegelijk te bestellen. Compatibiliteit van panelen aangekocht in afzonderlijke bestellingen, kan niet

Nadere informatie

Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Moduleo Dryback

Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Moduleo Dryback Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Moduleo Dryback INS TALL AT IE- EN ALGEMENE ONDERHOUDSINS T RUC T IES MODULEO DRYBACK Installatie Het installeren van Moduleo Dryback is eenvoudig en logisch.

Nadere informatie

optimum Voorbereiding 1 INSTALLATION INFORMATION

optimum Voorbereiding 1 INSTALLATION INFORMATION 1 Pergo Optimum-kleefvloeren worden geleverd met instructies in de vorm van afbeeldingen. De teksten onder die afbeeldingen geven meer uitleg en hebben betrekking op drie verschillende onderdelen:, Installatie

Nadere informatie

U heeft gekozen voor een parket- of houten vloer, die met parketlak is behandeld.

U heeft gekozen voor een parket- of houten vloer, die met parketlak is behandeld. Gefeliciteerd met uw nieuwe parketvloer! U heeft gekozen voor een parket- of houten vloer, die met parketlak is behandeld. Door te kiezen voor een gelakte parket of houten vloer, zorgt u voor de grootst

Nadere informatie

Installatie voorschriften Rigid Core XL. Ga voor meer informatie naar:

Installatie voorschriften Rigid Core XL. Ga voor meer informatie naar: Installatie voorschriften Rigid Core XL Ga voor meer informatie naar: www.rigidcorexl.nl Voor u begint / Voorbereidingen: Lees alle instructies voor u start met de installatie. Bij een onjuiste installatie

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies level 1

Onderhoudsinstructies level 1 level Uw Solidfloor heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Uw vloer dient direct na oplevering voorzien te worden van een extra laag Solidfloor onderhoudsolie

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies

Onderhoudsinstructies Onderhoudsinstructies Uw nieuwe vloer heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Regelmatig stofzuigen of met een zachte bezem vegen beperkt het risico van krassen.

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels

Handleiding PVC-kliktegels Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Speciale handleiding voor kliktegels eclips Reiniging en onderhoud Vragen of advies Wij streven altijd naar de best mogelijke service voor onze klanten en willen

Nadere informatie

optimum glue Voorbereiding PLAATSINGSINFORMATIE Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde commercieel vloerproject tegelijk te bestellen.

optimum glue Voorbereiding PLAATSINGSINFORMATIE Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde commercieel vloerproject tegelijk te bestellen. Voorbereiding Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde commercieel vloerproject tegelijk te bestellen. Bewaar en vervoer uw vinyl vloer altijd met zorg om vervormingen te voorkomen. Bewaar en vervoer

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies level 1

Onderhoudsinstructies level 1 level Uw Solidfloor heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Uw vloer dient direct na oplevering voorzien te worden van een extra laag Solidfloor onderhoudsolie

Nadere informatie

1. VOORBEREIDING 2. PLAATSING 3. AFWERKING 4. ONDERHOUD

1. VOORBEREIDING 2. PLAATSING 3. AFWERKING 4. ONDERHOUD In de volgende tekst verwijst/verwijzen "vinyl vloer(en)" naar de vloeren uit de vinyl collecties van Quick-Step Livyn voor een gelijmde plaatsing. De "merkaccessoires" verwijzen naar de specifieke Livyn

Nadere informatie

OnderhoudSportvloeren

OnderhoudSportvloeren Onderhoud onderhoudsabonnementen sportvloeren sportvloeren.nl 11.0 Houten sportvloeren Algemene aanwijzingen voor optimaal plezier van uw parketvloer Het optimale luchtvochtigheidspercentage van een ruimte

Nadere informatie

Reinigings- en onderhoudshandleiding voor industrieel geoliede parketvloeren; conform DIN 18356

Reinigings- en onderhoudshandleiding voor industrieel geoliede parketvloeren; conform DIN 18356 Reinigings- en onderhoudshandleiding voor industrieel geoliede parketvloeren; conform DIN 18356 Geoliede oppervlakken zetten de individuele structuren van de verschillende houtsoorten extra in de verf.

Nadere informatie

Geavanceerde reinigingsoplossingen. voor onderhoud, herstel en industrie

Geavanceerde reinigingsoplossingen. voor onderhoud, herstel en industrie Geavanceerde reinigingsoplossingen voor onderhoud, herstel en industrie Voor professionele reiniging Vertrouw op de kwaliteit van Loctite De Loctite MRO-reinigers zijn ontwikkeld voor de reiniging van

Nadere informatie

ONDERHOUD VAN LINOLEUM VLOEREN. De Waegenaere NV

ONDERHOUD VAN LINOLEUM VLOEREN. De Waegenaere NV ONDERHOUD VAN LINOLEUM VLOEREN De Waegenaere NV Bieke Een linoleum vloer en onderhoud Met een vloer van Forbo Flooring beschik je over een hoogwaardige en zeer duurzame vloerbekleding. Een product waarvan

Nadere informatie

OnderhoudSportvloeren

OnderhoudSportvloeren Onderhoud onderhoudsabonnementen sportvloeren sportvloeren.nl 11.0 Houten sportvloeren Algemene aanwijzingen voor optimaal plezier van uw parketvloer Het optimale luchtvochtigheidspercentage van een ruimte

Nadere informatie

Algemene Richtlijnen IVC Dryback-vloeren

Algemene Richtlijnen IVC Dryback-vloeren Algemene Richtlijnen IVC Dryback-vloeren Vóór Installatie Visuele controle Controleer steeds het product vóór installatie. Ga na of de kleuren overeenstemmen met de bestelde kleuren, of de hoeveelheden

Nadere informatie

Onderhoud tegels. Inhoudsopgave

Onderhoud tegels. Inhoudsopgave Onderhoud tegels Inhoudsopgave ONVERGLAASDE TEGELS... 2 PORCELANATO ONVERGLAASD... 3 ULTRAGRES... 4 VERGLAASDE TEGELS... 5 COTTO-TERRACOTTA onbehandeld... 6 ONVERGLAASDE TEGELS Reiniging Beschermen Onderhoud

Nadere informatie

Algemene Richtlijnen Moduleo Dryback 07/12/2016. NL_Moduleo_Dryback_brochure_ indd 1

Algemene Richtlijnen Moduleo Dryback 07/12/2016. NL_Moduleo_Dryback_brochure_ indd 1 Algemene Richtlijnen Moduleo Dryback 07/12/2016 NL_Moduleo_Dryback_brochure_20161207.indd 1 7/12/16 18:13 ALGEMENE RICHTLIJNEN MODULEO DRYBACK Opslag & Transport Dozen dienen steeds op een vlakke en stevige

Nadere informatie

Belangrijker nog HS PROTECT EPOX beschermt uw relatie met uw klant!

Belangrijker nog HS PROTECT EPOX beschermt uw relatie met uw klant! H S PRO TECT EPO X is een luchtdrogende coating ter bescherming van gepolierde beton en epoxy. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel. H S PRO TECT EPO X beschermt

Nadere informatie

U heeft gekozen voor een parket- of houten vloer, die met olie is behandeld.

U heeft gekozen voor een parket- of houten vloer, die met olie is behandeld. Gefeliciteerd met uw nieuwe parketvloer! U heeft gekozen voor een parket- of houten vloer, die met olie is behandeld. Door te kiezen voor een afwerking met olie van uw parket of houten vloer, behoudt u

Nadere informatie

Forbo FloorCare System Reiniging en herstel van Marmoleum en Artoleum vloeren.

Forbo FloorCare System Reiniging en herstel van Marmoleum en Artoleum vloeren. Forbo FloorCare System Reiniging en herstel van Marmoleum en Artoleum vloeren. Met het juiste onderhoud blijft een Marmoleum vloer als nieuw 2 Het Forbo FloorCare System voor Marmoleum en Artoleum vloeren.

Nadere informatie

Installatie instructie

Installatie instructie Versie april 2013 Gerflor Benelux Pagina 1 van 5 1. ALGEMEEN De vloerbedekking moet eerst goed geïnspecteerd en onderzocht worden op zichtbare gebreken voordat hij wordt aangebracht. Als er duidelijke

Nadere informatie

Technische informatie Hesse GmbH & Co. KG, Warendorfer Str. 21, D Hamm

Technische informatie Hesse GmbH & Co. KG, Warendorfer Str. 21, D Hamm Verzegelde parketoppervlakken beschermen het echte hout tegen beschadigingen en leveren zo een bijdrage aan een jarenlang gebruik van het parket. Hierbij benadrukken ze, afhankelijk van de gekozen opbouw,

Nadere informatie

Veneto, Etrusco, Silencio, Style Elle, Style Emme, SD, Sicuro R10

Veneto, Etrusco, Silencio, Style Elle, Style Emme, SD, Sicuro R10 Veneto, Etrusco, Silencio, Style Elle, Style Emme, SD, Sicuro R10 Moderne reinigingstechnieken beogen het verminderen van vochtige reinigingstechnieken, en deze te vervangen door drogere reinigingstechnieken.

Nadere informatie

M.Mommersteeg BV Havenstraat 64 1271 AG Huizen T. 035-5288030 F. 035-5230748 E. info@mommersteegbv.nl

M.Mommersteeg BV Havenstraat 64 1271 AG Huizen T. 035-5288030 F. 035-5230748 E. info@mommersteegbv.nl Onderhoudsadvies Scheerwollen tapijt Scheerwollen tapijt is reinigbaar met normaal in de handel zijnde onderhoudsproducten voor wollen tapijt. Regelmatig grondig onderhoud verlengt de levensduur van de

Nadere informatie

Inweekmiddel codes 00701

Inweekmiddel codes 00701 Inweekmiddel codes 00701 Onderhoud Poeder product voor het verwijderen van vervuilingen in diverse keukenmachines. Tevens geschikt als vaatwasreiniger voor het verwijderen van hardnekkige eiwit- en zetmeelresten.

Nadere informatie

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid Leginstructies VOORAF Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk de leginstructies nauwkeurig te volgen. Het is belangrijk om, bij daglicht, alle panelen voor en tijdens de plaatsing te controleren

Nadere informatie

Primer Surface P1500. Product. Volumes. Eigenschappen

Primer Surface P1500. Product. Volumes. Eigenschappen Product Universele voorstrijk voor alle zuigende en niet-absorberende ondergronden. Hechtbevorderaar op houten spaanplaten en plankenvloeren. Volumes 5 l Eigenschappen Gebruiksklaar en gemakkelijk verwerkbaar

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Cleanfix TW 600 tapijtreiniger

GEBRUIKSAANWIJZING Cleanfix TW 600 tapijtreiniger GEBRUIKSAANWIJZING Cleanfix TW 600 tapijtreiniger Cleanfix Benelux B.V. De Scheper 255 5688 HP OIRSCHOT Telefoon: 0499 55 00 33 Internet: www.cleanfix.nl Telefax: 0499 55 00 60 E-mail: info@cleanfix.nl

Nadere informatie

Design and Quality IKEA of Sweden KOOPHULP VLOEREN. laminaat

Design and Quality IKEA of Sweden KOOPHULP VLOEREN. laminaat KOOPHULP VLOEREN laminaat GOED OM TE WETEN IKEA vloeren kunnen op bestaande vloeren worden gelegd met uitzondering van hoogpolige vaste vloerbedekking. Gebruik bij het leggen van een vloer altijd een NIVÅ

Nadere informatie

Installatie instructie

Installatie instructie Versie mei 2015 Gerflor Benelux Pagina 1 van 5 1. ALGEMEEN De vloerbedekking moet eerst goed geïnspecteerd en onderzocht worden op zichtbare gebreken voordat hij wordt aangebracht. Als er duidelijke gebreken

Nadere informatie

2K Epoxy Vochtscherm. Product. Volumes. Eigenschappen. Toepassingsgebied

2K Epoxy Vochtscherm. Product. Volumes. Eigenschappen. Toepassingsgebied Product Voorstrijk tegen opstijgend capillair vocht & te hoog restvocht (chape tot 7% - anhydriet tot 5%). Volumes 7 kg Eigenschappen Voor binnen- en buitengebruik Isoleert capillair- en restvocht Verhoogt

Nadere informatie

HANDLEIDING ZONNESCHERM 4X3M MONTAGEINSTRUCTIES

HANDLEIDING ZONNESCHERM 4X3M MONTAGEINSTRUCTIES HANDLEIDING ZONNESCHERM 4X3M MONTAGEINSTRUCTIES Artikelnummer: OD 210070 Modelnummer: 328.370 LEES DE ONDERSTAANDE INSTRUCTIES VOOR ASSEMBLAGE EN BEWAAR ZE. 1. SCHEID EN IDENTIFICEER ALLE ONDERDELEN EN

Nadere informatie

ZWEVENDE VLOERBEKLEDING FLOATING RESILIENT PLANK FLOORING REVÊTEMENT DE SOL FLOTTANT. handleiding. owner s manual guide de l utilisateur

ZWEVENDE VLOERBEKLEDING FLOATING RESILIENT PLANK FLOORING REVÊTEMENT DE SOL FLOTTANT. handleiding. owner s manual guide de l utilisateur ZWEVENDE VLOERBEKLEDING FLOATING RESILIENT PLANK FLOORING REVÊTEMENT DE SOL FLOTTANT handleiding owner s manual guide de l utilisateur verzorging & onderhoud Gefeliciteerd! U heeft zojuist Contesse Locking

Nadere informatie

Peel & Stick Leg- & onderhoudsinstructie

Peel & Stick Leg- & onderhoudsinstructie Peel & Stick Leg- & onderhoudsinstructie www.cotap.nl Inhoudsopgave Peel & Stick... 3 Installatievoorwaarden... 3 Gereedschap... 3 Controle ondergrond en omstandigheden... 3 De ondergrond... 3 Het vochtgehalte

Nadere informatie

De complete gids voor het onderhoud van uw vloer. Dumby vloerverzorgingswijzer

De complete gids voor het onderhoud van uw vloer. Dumby vloerverzorgingswijzer 1 De complete gids voor het onderhoud van uw vloer. Dumby vloerverzorgingswijzer INHOUD 1. WELKOM BIJ DUMBY PAG. 4 De kracht van 30 jaar kwaliteit in vloerverzorging 2. eenvoudige onderhoudstips PAG. 6

Nadere informatie

(pa t FI 120542) Uw huis is het waard om goed onderhouden te worden. Effectief verwijderen van vuil, zout,

(pa t FI 120542) Uw huis is het waard om goed onderhouden te worden. Effectief verwijderen van vuil, zout, REINIGINGSPRODUCTEN Uw huis is het waard om goed onderhouden te worden. Effectief verwijderen van vuil, zout, stof en onzuiverheden roept algen en schimmel een halt toe, uw huis krijgt weer een frisse

Nadere informatie

Bij aanraking met de ogen afspoelen met veel water en een arts raadplegen.

Bij aanraking met de ogen afspoelen met veel water en een arts raadplegen. GEVAARLIJKE STOFFEN 1 Product: Chloor tabletten Uitsluitend te gebruiken bij het desinfecteren tijdens een Norovirus (zie protocol Norovirus). Bevat een natriumdichloorisocyanuraat en 1,1 g actief chloor.

Nadere informatie

bevestiging Pimp flexible

bevestiging Pimp flexible bevestiging Pimp flexible Beste klant, Bedankt voor uw bestelling bij PimpYourKitchen, dé manier om uw keuken van een unieke op maat gemaakte achterwand te voorzien. In deze handleiding geven wij instructies

Nadere informatie

5 fasen van het protocol

5 fasen van het protocol Een onderhoudsprotocol opstellen: welke bekleding? Elke vloerbekleding van Tarkett heeft een eigen samenstelling en oppervlaktebehandeling en behoeft daarom een aangepast onderhoudsprotocol. We overlopen

Nadere informatie

GIDS VOOR ONDERHOUD GEWEVEN VINYL VLOERBEDEKKING

GIDS VOOR ONDERHOUD GEWEVEN VINYL VLOERBEDEKKING GIDS VOOR ONDERHOUD GEWEVEN VINYL VLOERBEDEKKING ONDERHOUD Vlot onderhoud met de hand of machinaa Vloerbedekking van Dickson is een echte technologische innovatie voor de meest veeleisende openbare ruimtes.

Nadere informatie

Beamix Vloervlak Egalisatie 770

Beamix Vloervlak Egalisatie 770 Beamix Vloervlak Egalisatie 770 Slechte ondergrond & Hout TOEPASSING Vezelversterkte gietvloer voor op slechte ondergronden, hout en vloerverwarming. Ideaal op (stabiele) houten (verdiepings)vloeren. Bij

Nadere informatie

Adviezen voor een Rigostep gelakte vloer (opgesteld in samenwerking met Rigostep Specials Coatings):

Adviezen voor een Rigostep gelakte vloer (opgesteld in samenwerking met Rigostep Specials Coatings): Adviezen voor een Rigostep gelakte vloer (opgesteld in samenwerking met Rigostep Specials Coatings): rigostep skylt conditioner Voor SKYLT vloeren is een speciale reiniger ontwikkeld die absoluut geen

Nadere informatie

Onderhoudsgids N 4. voor geoliede DI LEGNO parketvloeren met wit-gekalkte afwerking

Onderhoudsgids N 4. voor geoliede DI LEGNO parketvloeren met wit-gekalkte afwerking N 4 voor geoliede DI LEGNO parketvloeren met wit-gekalkte afwerking Uw Di Legno vloer eindeloos mooi houden WAAROM DEZE ONDERHOUDSGIDS? Van harte welkom bij de groeiende groep van trotse en tevreden Di

Nadere informatie

- installatiekit (slagijzer, afstandsblokjes (1-8 mm) en een voor Unilink geschikt stootblok) - ondervloersysteem (Quick Step screen) - onderhoudskit

- installatiekit (slagijzer, afstandsblokjes (1-8 mm) en een voor Unilink geschikt stootblok) - ondervloersysteem (Quick Step screen) - onderhoudskit Unilink leginstructies Algemeen Unilink is een revolutionair systeem voor het plaatsen van laminaatvloer zonder het gebruik van lijm. Dankzij de ingenieuze tand- en groefvorm kunnen de panelen eenvoudig

Nadere informatie

Onderhoudsgids N 2. voor geoliede DI LEGNO parketvloeren kleurloze afwerking

Onderhoudsgids N 2. voor geoliede DI LEGNO parketvloeren kleurloze afwerking N 2 voor geoliede DI LEGNO parketvloeren kleurloze afwerking Uw Di Legno vloer eindeloos mooi houden WAAROM DEZE ONDERHOUDSGIDS? Van harte welkom bij de groeiende groep van trotse en tevreden Di Legno

Nadere informatie

Reinigingsinstructies

Reinigingsinstructies Reinigingsinstructies ROMEX is een producent van industriële vloeren uit kunsthars. Deze zijn in principe eenvoudig te reinigen, maar moeten regelmatig onderhouden worden om hun jarenlange esthetische

Nadere informatie

ONDERHOUDSINSTRUCTIE RAW STONES PROTECTOR & CLEANER

ONDERHOUDSINSTRUCTIE RAW STONES PROTECTOR & CLEANER ONDERHOUDSINSTRUCTIE RAW STONES PROTECTOR & CLEANER Hoe werkt RAW Stones Protector en wat doet het? Door behandeling van minerale bouwmaterialen met RAW Stones Protector wordt de ondergrond resistent tegen

Nadere informatie

HOE EEN TAPIJT UIT DE HAUTE COUTURE DESIGN COLLECTIE VAN LOUIS DE POORTERE PLAATSEN

HOE EEN TAPIJT UIT DE HAUTE COUTURE DESIGN COLLECTIE VAN LOUIS DE POORTERE PLAATSEN HOE EEN TAPIJT UIT DE HAUTE COUTURE DESIGN COLLECTIE VAN LOUIS DE POORTERE PLAATSEN 1. ALGEMENE INFORMATIE Alle Haute Couture vast tapijt moeten worden geplaatst door een professionele installateur/plaatser.

Nadere informatie

Onderhoudsgids N 1. voor geoliede DI LEGNO parketvloeren grijze afwerking

Onderhoudsgids N 1. voor geoliede DI LEGNO parketvloeren grijze afwerking N 1 voor geoliede DI LEGNO parketvloeren grijze afwerking Uw Di Legno vloer eindeloos mooi houden WAAROM DEZE ONDERHOUDSGIDS? Van harte welkom bij de groeiende groep van trotse en tevreden Di Legno eigenaars.

Nadere informatie

premium Voorbereiding 1 INSTALLATION INFORMATION

premium Voorbereiding 1 INSTALLATION INFORMATION Voorbereiding 1 Pergo Premium-klikvloeren worden geleverd met instructies in de vorm van afbeeldingen. De teksten onder die afbeeldingen geven meer uitleg en hebben betrekking op drie verschillende onderdelen:

Nadere informatie

Belangrijke instructies

Belangrijke instructies GN650TN GN1410TN GN650BT GN1410BT Allereerst willen wij u danken voor de aanschaf van uw meubel en vertrouwen erop dat dit meubel u de komende jaren trouw van dienst zal zijn. Hieronder volgen enkele instructies

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Wolff Vochtmeter V1-D4 #071053

GEBRUIKSAANWIJZING Wolff Vochtmeter V1-D4 #071053 GEBRUIKSAANWIJZING Wolff Vochtmeter V1-D4 #071053 1. Productomschrijving: De Wolff V1-D4 vochtmeter is een niet-destructieve vochtmeter voor het meten van diverse ondergronden zoals beton, dekvloeren,

Nadere informatie

constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel.

constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel. HS PROTECT SANI is een luchtdrogende coating ter bescherming van uw sanitair tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of

Nadere informatie

Product Dikte (mm) Breedte (mm) Lengte (m) Verpakking Artikel nummer

Product Dikte (mm) Breedte (mm) Lengte (m) Verpakking Artikel nummer RubberShell SA RubberShell is een innovatief zelfklevend EPDM membraan. Opgebouwd uit een (compleet vernieuwende) EPDM toplaag, interne glasvezelwapening en een polymeer onderlaag voorzien van een gesiliconiseerde

Nadere informatie

RAW Stones Cleaner is een geconcentreerde vloerreiniger met een waterafstotend effect na droging

RAW Stones Cleaner is een geconcentreerde vloerreiniger met een waterafstotend effect na droging RAW Stones Technische beschrijving 2017 Product omschrijving RAW Stones is een cement gebonden product aangevuld met epoxy s, kleurpigmenten, vezels en overige natuurlijke grondstoffen. Door de samenstelling

Nadere informatie

Belangrijker nog HS PROTECT BOUW beschermt uw relatie met uw klant!

Belangrijker nog HS PROTECT BOUW beschermt uw relatie met uw klant! HS PROTECT BOUW is een luchtdrogende coating ter bescherming van ramen en profielen tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol

Nadere informatie

Onderhoudsvoorschrift voor Marlith gietvloeren Basisreiniger voor dagelijks onderhoud

Onderhoudsvoorschrift voor Marlith gietvloeren Basisreiniger voor dagelijks onderhoud Onderhoudsvoorschrift voor Marlith gietvloeren Basisreiniger voor dagelijks onderhoud 1. Productomschrijving Zachte alkalische basisreiniger met sterk oplossend vermogen voor het verwijderen van bouw-vuil

Nadere informatie

VI-D4 Beton Vochtmeter

VI-D4 Beton Vochtmeter VI-D4 Beton Vochtmeter PRODUCTBESCHRIJVING De Caisson VI-D4 vochtmeter is een niet-destructieve vochtmeter voor het meten van diverse ondergronden zoals beton, dekvloeren, gips etc. Door middel van het

Nadere informatie

Hand Care Assortiment

Hand Care Assortiment Hand Care Assortiment De variatie in werkomgevingen is enorm en er zijn veel specialismen. Dit vraagt om specifieke vaardigheden en daarvoor heb je je handen nodig. Je belangrijkste gereedschap. Handbescherming

Nadere informatie

Veel voorkomende gebreken of aandachtspunten betreffende de ondervloer zijn:

Veel voorkomende gebreken of aandachtspunten betreffende de ondervloer zijn: Verwerkingsadvies verlijmde mflor designvloeren. De controle en het voorbehandelen van de ondergrond De controle De ondervloer dient blijvend droog, vlak en schoon te zijn, zoals omschreven in DIN 18365.

Nadere informatie

ONDERHOUDSRICHTLIJNEN. voor een gerust gevoel

ONDERHOUDSRICHTLIJNEN. voor een gerust gevoel ONDERHOUDSRICHTLIJNEN voor een gerust gevoel ONDERHOUDSRICHTLIJNEN Met Sprimoglass koos u voor beglazing van hoge kwaliteit. U koos ook voor een feilloze klantenservice en daarom krijgt u er een gerust

Nadere informatie

Onderhoud en reiniging leer

Onderhoud en reiniging leer Onderhoud en reiniging leer Alle leersoorten hebben regelmatig een onderhoud- en reinigingsbeurt nodig. Dat betekent dat je leren meubel af en toe afgeborsteld of voorzichtig afgezogen moet worden. Om

Nadere informatie

ONDERHOUD VAN UW VLOER

ONDERHOUD VAN UW VLOER ONDERHOUD VAN UW VLOER PARKETGROEP NEDERLAND, WEL ZO ZEKER. Om uw vloer zo goed en zo lang mogelijk in prima staat te houden, dient u zorgvuldig met de vloer om te gaan. Onafhankelijk van het type vloer

Nadere informatie

Installatie en onderhouds instructies, garantie beleid. BerryAlloc Vinyl Planks Wherever. Forever. www.berryalloc.com. Discover this product

Installatie en onderhouds instructies, garantie beleid. BerryAlloc Vinyl Planks Wherever. Forever. www.berryalloc.com. Discover this product Installatie en onderhouds instructies, garantie beleid BerryAlloc Vinyl Planks Wherever. Forever. www.berryalloc.com Discover this product (1/4) 1. Inleiding PureLoc is een LVT vloer ontworpen voor residentieel

Nadere informatie

Pieterman Airosol Glascleaner. Artikel code Omschrijving Gewicht VKE 430.13M Spuitbus à 400 ml 420 gram 1 stuk 12 stuks. High Performance doekjes

Pieterman Airosol Glascleaner. Artikel code Omschrijving Gewicht VKE 430.13M Spuitbus à 400 ml 420 gram 1 stuk 12 stuks. High Performance doekjes Pieterman Airosol Glascleaner Glascleaner is een zeer efficiënt produkt voor het reinigen van glas en spiegels, maar ook van kunststoffen en harde oppervlakken. Verwijdert snel, veilig en gemakkelijk vuil,

Nadere informatie

De Wiltfang. 2015 www.dewiltfang.nl. Tuingereedschap voor liefhebbers

De Wiltfang. 2015 www.dewiltfang.nl. Tuingereedschap voor liefhebbers De Wiltfang Tuingereedschap voor liefhebbers AURO PRODUCTOVERZICHT Kwalitatief en duurzaam verantwoorde producten voor schoonmaken, reinigen en onderhoud 2015 www.dewiltfang.nl Auro is één van de weinige,

Nadere informatie

THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST. Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing

THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST. Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing Inhoud Ⅰ. Algemene veiligheidsvoorschriften...3 Ⅱ. Technische gegevens...4 Ⅲ. Illustratie...5 Ⅳ. Stroomschema...6

Nadere informatie

nora 1-componenten voegpasta

nora 1-componenten voegpasta nora 1-componenten voegpasta Lees aandachtig de instructies op de verpakking! In de meeste gevallen hoeven de naden bij nora rubber vloerbedekking niet over het gehele oppervlakte gevoegd te worden. Uitzonderingen:

Nadere informatie

Verwijder de beschermfolie net voor de oplevering en u biedt uw eindklant steeds opnieuw vloeren met dezelfde glans en kwaliteit als in uw showroom.

Verwijder de beschermfolie net voor de oplevering en u biedt uw eindklant steeds opnieuw vloeren met dezelfde glans en kwaliteit als in uw showroom. HS PROTECT FLOOR is een luchtdrogende coating ter bescherming van vloeren tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel.

Nadere informatie

INSTALLATIESTAPPEN NB: ClayStone is niet geschikt voor een douche en andere vochtige zone. (Voor deze toepassing, zie Creatina).

INSTALLATIESTAPPEN NB: ClayStone is niet geschikt voor een douche en andere vochtige zone. (Voor deze toepassing, zie Creatina). Perfectino ClayStone instructies INSTALLATIESTAPPEN Voorbereiding van de ondergrond... 1 Voorbereiding voor de installatie op tegels... 2 Producttoepassing... 2 Aanbrengen dichtingsmengsel voor tegels

Nadere informatie

Onderhoud. Niet-toegestane reinigingsmiddelen en reinigingsbenodigdheden. Toegestane reinigingsmiddelen en reinigingsbenodigdheden.

Onderhoud. Niet-toegestane reinigingsmiddelen en reinigingsbenodigdheden. Toegestane reinigingsmiddelen en reinigingsbenodigdheden. NL Onderhoud Toegestane reinigingsmiddelen en reinigingsbenodigdheden Reinigingsmiddel Reinigingsmiddel mag zwak zuur zijn, bijv. citroenzuur Reinigingsmiddel liefst met water verdunnen Reinigingsmiddel

Nadere informatie

Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel

Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel Inhoudsopgave 6302986 - Bison Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel Emmer 2,5 kg NL/FR 2 6302987 - Bison Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel Emmer 5 kg NL/FR 4 6302988 - Bison Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel

Nadere informatie

Handreiniging & Handverzorging

Handreiniging & Handverzorging Handreiniging & Handverzorging HANDBeschermING HAND PROTECT LOTION Productcode 871 Beschermt de handen tegen schadelijke stoffen Beschermende handencrème. Hand Protect Lotion beschermt de handen tegen

Nadere informatie

Reinigings- en onderhoudstips voor gevelbeglazingen

Reinigings- en onderhoudstips voor gevelbeglazingen Reinigings- en onderhoudstips voor gevelbeglazingen September 2007 Regelmatig bijgewerkte informatie over onze producten en hun beschikbaarheid, met richtlijnen voor hun onderhoud, zijn te vinden op onze

Nadere informatie

Primer en vochtscherm voor houten vloeren gelijmd met elastische SikaBond lijmen op moeilijke ondergronden

Primer en vochtscherm voor houten vloeren gelijmd met elastische SikaBond lijmen op moeilijke ondergronden Technische fiche Editie 1, 2009 Identificatie no. 02 08 01 02 007 0 000016 Versie no. 15012009 Primer en vochtscherm voor houten vloeren gelijmd met elastische SikaBond lijmen op moeilijke ondergronden

Nadere informatie

Een nieuwe generatie Marmoleum; klaar voor gebruik Marmoleum met Topshield2

Een nieuwe generatie Marmoleum; klaar voor gebruik Marmoleum met Topshield2 rolstoelen hoge hakken sportschoenen bureaustoelen schoenstrepen Een nieuwe generatie Marmoleum; klaar voor gebruik Marmoleum met Topshield2 Een nieuwe generatie Marmoleum Een groot deel van ons dagelijks

Nadere informatie

SCHOONLOOPZONES Leg-, onderhouds en reinigingsadviezen

SCHOONLOOPZONES Leg-, onderhouds en reinigingsadviezen Leg-, onderhouds en reinigingsadviezen Legadviezen Legadviezen Algemeen, ter voorbereiding op deze instructies De voorbereiding van de ondervloeren alsmede de verwerking van de hulpmaterialen en de vloerbedekking,

Nadere informatie

Claystone instructies 2017

Claystone instructies 2017 Claystone instructies 017 INSTALLATIESTAPPEN Voorbereiding van de ondergrond... 1 Voorbereiding voor de installatie op tegels... Producttoepassing... Aanbrengen dichtingsmengsel voor tegels Het gelijkmaken

Nadere informatie

PURE INSTALLATIEHANDLEIDING

PURE INSTALLATIEHANDLEIDING INSTALLATIEHANDLEIDING 1 Pure Click 40 is een LVT vloer ontworpen voor residentieel gebruik. Pure Click 55 is geschikt zowel voor residentiële als commerciële toepassingen zoals in winkels, hotelkamers,...

Nadere informatie

ACRYCLEAN ANTI-MOS EN ANTI-ALGEN POWER. Absoluut zuiver oplosmiddel voor het schoonmaken van diverse oppervlakken. Laat geen resten achter.

ACRYCLEAN ANTI-MOS EN ANTI-ALGEN POWER. Absoluut zuiver oplosmiddel voor het schoonmaken van diverse oppervlakken. Laat geen resten achter. ACRYCLEAN Absoluut zuiver oplosmiddel voor het schoonmaken van diverse oppervlakken. Laat geen resten achter. schoonmaken en ontvetten vóór lijmen en bekleden verwijderen van vet, olie en vervuiling door

Nadere informatie

Professional Supplies ELEKTRISCHE FRITEUSES. Modelnr.: * * Model 5 liter / 2x 5 liter

Professional Supplies ELEKTRISCHE FRITEUSES. Modelnr.: * * Model 5 liter / 2x 5 liter Professional Supplies ELEKTRISCHE FRITEUSES Modelnr.: 688.005-688.055 Model 5 liter / 2x 5 liter GEBRUIKSAANWIJZING Om volledig gebruik te maken van de mogelijkheden en storingen tot het minimum te beperken

Nadere informatie

Sika Primer MR Fast is een watergedragen, 2 componenten, laag visceuze primer.

Sika Primer MR Fast is een watergedragen, 2 componenten, laag visceuze primer. Productinformatieblad Editie: 28/09/2011 Identificatie no: 02 08 01 02 007 0 000016 Versie NL: 04/04/2012 Sika Primer MR Fast Watergedragen primer en vochtscherm voor houten vloeren gelijmd met SikaBond

Nadere informatie

De afdekklep en glasplaat reinigen

De afdekklep en glasplaat reinigen 11_chap11.fm Page 293 Thursday, March 3, 2005 12:50 PM De afdekklep en glasplaat reinigen Het is belangrijk om de afdekklep en de glasplaat regelmatig schoon te maken, om te zorgen voor de beste afdrukkwaliteit

Nadere informatie

S900 S901 S902 S901-2D S903 S901-4D PS900 S903 PS300

S900 S901 S902 S901-2D S903 S901-4D PS900 S903 PS300 S900 S902 S903 PS900 PS300 S901 S901-2D S901-4D S903 Allereerst willen wij u danken voor de aanschaf van uw meubel en vertrouwen erop dat dit meubel u de komende jaren trouw van dienst zal zijn. Hieronder

Nadere informatie

ONDERHOUDSKIT. productinformatie en onderhoudstips

ONDERHOUDSKIT. productinformatie en onderhoudstips ONDERHOUDSKIT productinformatie en onderhoudstips ONDERHOUD VAN EEN GIETVLOER: EEN UITERST AANGENAAM ONDERWERP! Gietvloeren laten zich sneller en efficiënter reinigen dan eender welk klassiek vloersysteem.

Nadere informatie

PURE INSTALLATIEHANDLEIDING

PURE INSTALLATIEHANDLEIDING PURE INSTALLATIEHANDLEIDING 1 GlueDown 55 is zowel geschikt voor residentiële als commerciële ruimtes zoals winkels, hotelkamers,... Om een perfect resultaat te bekomen, raden we aan de installatie-instructies

Nadere informatie