Beste ouders, kleuters en leerlingen, We heten jullie van harte welkom en wensen iedereen een heel fijn schooljaar!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beste ouders, kleuters en leerlingen, We heten jullie van harte welkom en wensen iedereen een heel fijn schooljaar!"

Transcriptie

1 Ekeren, september 2016 Beste ouders, kleuters en leerlingen, We heten jullie van harte welkom en wensen iedereen een heel fijn schooljaar! Zoals ieder jaar is er ook nu weer een thema waar we doorheen het hele jaar met alle kleuters, leerlingen en leerkrachten aan werken: Onder leiding van Professor Weetje en Professor Wonder zullen we zien dat er wonderlijke dingen te zien zijn rond ons: wonderlijke dingen in mensen, in de natuur, in de wetenschap, Het is de bedoeling dat we tijd maken om stil te staan bij al die wonderen om ons heen.

2 Onze maandkalender: Donderdag 01/09 Maandag 05/09 Dinsdag 06/09 Woensdag 07/09 Donderdag 08/09 Zaterdag 10/09 Maandag 12/09 Woensdag 14/09 Vrijdag 16/09 Dinsdag 20/09 Woensdag 21/09 Vrijdag 23/09 Woensdag 28/09 Maandag 03/10 Dinsdag 04/10 START van het nieuwe schooljaar! Na het belsignaal van u. werden de leerlingen van het 1 ste leerjaar onder het toeziend oog van hun ouders verwelkomd door alle andere leerlingen van de lagere school u: infoavond voor alle ouders van de kleuters. 19u00: infoavond voor alle ouders van de leerlingen van het 1 ste leerjaar. Start jaarthema 19.00u: infoavond voor alle ouders van de leerlingen van het 2 de en 3 de leerjaar u: infoavond voor alle ouders van de leerlingen van het 4 de, 5 de en 6 de leerjaar Start week van de sportclub personeelsvergadering: geen huiswerkgroep. Dag van de sport(club): de leerlingen van de lagere school mogen naar school komen in de kleding van de sport die zij beoefenen. Leerlingen die géén specifieke sport beoefenen, komen in het schooluniform. 3 de leerjaar: uitstap naar het bijenteeltmuseum De fotograaf komt de klasfoto s maken u: Ouderraad in de refter van de lagere school. Pedagogische studiedag De kleuters en leerlingen van de lagere school hebben vandaag geen school. Ouders die opvang nodig hebben: neem tijdig contact op met SPOENK 10.30u: Startviering in de kerk fruitdag Facultatieve verlofdag Oudercontacten 1ste leerjaar (op afspraak: zie brief)

3 Openingsuren secretariaat: Om organisatorische redenen houden we ons ook dit schooljaar aan de OPENINGSUREN voor het secretariaat: 1. Van 08.20u tot 09.00u 2. Van 12u00 tot 12u30 3. Van 15.20u tot 16.30u (niet op woensdag) Uiteraard kan men wél op andere momenten terecht voor noodgevallen. In de witte brievenbus naast de deur van het secretariaat kan je brieven bestemd voor het secretariaat deponeren. Deze brievenbus wordt dagelijks geledigd. Naar school komen: Mogen we vragen afscheid te nemen van uw kind aan de schoolpoort en hen verder alleen te laten gaan. Kleuters die voor het eerst naar school komen, mogen de eerste week nog door hun ouders begeleid worden. Voorbewaking: 07u30 tot 08u00 u De voorbewaking van de kleuterschool en van de lagere school gaat door in gebouw C. De toegang is enkel via de Schoutlaan en het paadje naast de tafeltennisclub. De poort vooraan gaat pas open om u. Nabewaking: We willen aan ouders die hun kinderen in de nabewaking ophalen uitdrukkelijk vragen hun kinderen af te melden bij ons personeelslid dat toezicht heeft. Tevens vragen wij u dan het document van de nabewaking te paraferen. Dit alles om enerzijds een goede controle te houden op de kinderen die naar huis gaan en anderzijds om betwistingen i.v.m. de onkosten te vermijden. Het afhalen van de kinderen kan zowel vooraan als achteraan. Gelieve de school te verlaten langs de poorten en geen gebruik te maken van de voordeur. Denkt u er aan ook de grootouders en/of familieleden die uw kind(eren) occasioneel komen afhalen hiervan op de hoogte te brengen? Wanneer u in de file staat of om een andere reden niet om uur in de nabewaking kan zijn, kan u hen bereiken op volgend gsm-nummer: 0493/ Ouders waarvan hun kinderen zelfstandig de school mogen verlaten, moeten de school hiervan schriftelijk op de hoogte stellen. Dit kan via een nota in de agenda of via een briefje voor de juf van de nabewaking. Huiswerkgroep tijdens de nabewaking: Tijdens de nabewaking kunnen de leerlingen van de LS (vanaf het 3 de leerjaar) onder toezicht van een leerkracht werken aan hun (huis)taken en dit tussen uur en uur. Tijdens de personeelsvergaderingen zal er geen huiswerkgroep zijn. U kan in de maandbrief lezen wanneer er personeelsvergaderingen zijn. Drank en gezonde voeding voor de kleuters en de leerlingen: Zowel de kleuters als de leerlingen brengen een goed sluitende drinkbus mee met daarin een gezond drankje. (geen bruisende dranken) Ons schoolteam wil het gezonde tussendoortje promoten. Daarom mag er in de voormiddag enkel fruit gegeten worden. Zit uw kind in de lagere school en geeft u ook een (droge) koek mee (voor de namiddagspeeltijd of voor de nabewaking), wilt u dit dan enkel doen zonder papiertje en in een doosje met hun naam erop.

4 Middagtoezicht De kleuters van juf Nele en juf Daisy eten samen in de gele klas. De kleuters van juf Chantal en juf Iridée eten om uur in de grote kleutereetzaal. De kleuters van juf Kim en juf Dette eten om uur in de grote kleutereetzaal. Kleuters die niet blijven ineten worden om uur afgehaald: - aan de klas, voor de kleuters van juf Nele (aapjes) en juf Daisy (kikkers). - in de grote kleutereetzaal voor de kleuters van juf Chantal (schaapjes) en juf Iridée (dolfijnen). - onder de kleuterluifel voor de kleuters van juf Kim (olifanten) en juf Dette (giraffen). De leerlingen van de lagere school eten in twee groepen (van 12u00 tot 12u30 en van 12u30 tot 13u00) in de refter van de lagere school. Schoolwebsite en gebruik: Neem geregeld eens een kijkje op onze website: U vindt daar o.a. volgende zaken: - foto s van allerlei klasactiviteiten, uitstappen, sportmanifestaties, feestmomenten, enz. - onze schoolbrochure, met alle bijlagen (bv. info over het toedienen van medicatie, SPOENK, enz.) - foto s over onze bijzondere verkeersactiviteiten - de maandbrieven - de verslagen van de ouderraad en de schoolraad - wat u voor uw LEERLINGEN zélf moet aanschaffen - Ook dit schooljaar willen we weer zoveel mogelijk de maandbrief en andere berichten via aan u bezorgen; dit is beter voor het milieu. Het bespaart ons ook heel wat papier- en drukkosten. Af en toe zullen er ook nog brieven worden meegegeven. Ze zullen verschillende kleuren hebben: wit: informatie van de school groen: ingevuld en ondertekend terug te bezorgen oranje: brieven van de ouderraad We gebruiken de adressen van vorig schooljaar. Indien uw adres verandert of veranderd is, stuur dan een mailtje aan secretariaat@sint-jozefekeren.be mét daarin de naam en de klas van uw kind(eren), dan kunnen we de nodige aanpassingen doen. Moest u geen maandbrief ontvangen, hebben we mogelijk een verkeerd mailadres. Ook dan stuurt u best een naar het secretariaat. Schoolreglement: U kunt de schoolbrochure en het schoolreglement raadplegen op de website van onze school. Indien u toch graag een papieren exemplaar wenst, kunt u dit bekomen op ons secretariaat. Bij een nieuw schooljaar horen ook steeds enkele nieuwe afspraken en nieuwe wetgeving vanuit de overheid. Wijzigingen ten opzichte van vorig schooljaar vindt u als bijlage bij deze brief, evenals het instemmingsformulier. Dat formulier krijgt uw kind ook mee naar huis. Mogen we vragen dit gehandtekend terug te bezorgen aan de klasleerkracht aub. Zwemmen: Vorig schooljaar werd de leerlijn voor het zwemmen aangepast. Meer info vindt u op de brief in bijlage. Vanaf dit schooljaar gaan onze leerlingen van het 4 de, 5 de en 6 de leerjaar met de fiets naar het zwembad. Zij gaan vanaf september tot aan de herfstvakantie op dinsdagvoormiddag zwemmen. Na de paasvakantie hervatten de zwemlessen en lopen dan door tot het einde van de maand juni.

5 De zwembeurten voor leerlingen van het 1 ste, 2 de en 3 de leerjaar beginnen na de herfstvakantie en stoppen aan de paasvakantie. Deze leerlingen gaan met de bus naar het zwembad. Zwemdata van het 4 de, 5 de en 6 de leerjaar: 4 de leerjaar 5 de leerjaar 6 de leerjaar September: Oktober: April: 25 Mei: Juni: 6-13 September: Oktober: April: Mei: Juni: 6-20 September: Oktober: April: 18 Mei: Juni: Indien jullie thuis nog een fiets hebben die niet meer wordt gebruikt en die jullie wel op school willen zetten, mag u dat op het secretariaat laten weten. Zo kunnen we kinderen helpen die ver van school wonen en moeilijker met de fiets naar school kunnen komen. Naailessen: In de maandbrief van eind juni kon u het reeds lezen: vanaf half september komt een groepje vrouwen de Naai-Mariekes om de 2 weken samen om te naaien en om te leren naaien van elkaar. Het is dus geen echte les, je maakt wat je wil. De sessies gaan door op donderdag van 20.00u. tot 22.30u. Voor meer info kan u mailen naar Marieke_Dierickx@hotmail.com of telefoneren naar of Sport: Op het einde van vorig schooljaar waren we blij dat de sportvereniging MK Talent Academy op onze school zou starten met kleutersport en omnisport. Jammer genoeg heeft deze vereniging laten weten dat omwille van organisatorische redenen binnen hun organisatie deze activiteiten niet zullen doorgaan. Moet er nog zand zijn? Tijdens de vakantie werd er hard gewerkt op school. Ook het zand van de zandbak werd vernieuwd. Het lommelzand is vervangen door nieuw wit zand. DANK U WEL aan Rein die er samen met Arno, Bob, Jarko, Lena, Roel, Ward voor zorgde dat het nieuwe zand tijdig in de zandbak geraakte. Wij kijken uit naar een positieve samenwerking en een heel tof, zinvol en boeiend schooljaar! Met vriendelijke groeten, Het schoolteam Nieuws vanuit de ouderraad: Enkele activiteiten voor september en oktober: Dinsdag 20/09: ouderraad om 20.00u in de refter van de lagere school. Woensdag 28/09: fruitdag: Zondag 23/10: herfstwandeling Namens de ouderraad

6 AANPASSINGEN AAN HET SCHOOLREGLEMENT / DE SCHOOLBROCHURE ). pauze: namiddag LS: u u. 2). In geval van evacuatie worden we opgevangen in De Kleurenboom en/of De Nobele Donk. Contactgegevens: Basisschool De kleurenboom P.Goetschalckxstraat Ekeren Tel Parochiezaal de Nobele Donk Jozef Ickxstraat Ekeren Tel We berichten steeds zo snel mogelijk via de website en/of mail. 3). De rij richting Schoutlaan wordt begeleid tot aan de poort richting Schoutlaan.. 4). zwemmen: De kleuters gaan in het 3 de trimester 4 keer naar het zwembad met de klasjuf en vrijwilligers. Lagere school: Alle leerlingen zwemmen 12 beurten van 45 minuten. De zwembeurten gaan steeds door op een dinsdag. Eén zwembeurt kost 1,5. Leerlingen van het 3 de leerjaar zwemmen gratis (Stad Antwerpen betaalt alle zwembeurten van leerlingen uit het 3 de leerjaar in Antwerpse scholen). De zwembeurten van de leerlingen van het 1 ste t/m het 3 de leerjaar staan gepland tussen de herfstvakantie en de paasvakantie. Leerlingen van het 4 de t/m het 6 de leerjaar gaan met de fiets naar het zwembad. Zij zwemmen vanaf de 1 ste week van september tot aan de herfstvakantie en terug na de paasvakantie tot het einde van het schooljaar. 5). De school publiceert geregeld foto s en filmpjes van leerlingen op de website. Indien u dit niet wenst kan u dit schriftelijk melden aan de directie bij het begin van het schooljaar. 6). Uniform: ook grijze schoenen zijn toegelaten. Bij een uitstap met de fiets dragen de leerlingen steeds een fietshelm en fluovest. 7). Op school hebben we een eigen bibliotheek waar leerlingen boeken mogen lenen. Daarnaast gaan we ook geregeld naar de bibbus. Wij vragen aan de leerlingen de boeken zorgvuldig en met respect te behandelen. Leerlingen die een boek beschadigen betalen 5 euro, leerlingen die een boek verliezen 8 euro. 8). Bijlage A: het organigram van de school (augustus) 9). Bijlage C: de mogelijke kosten voor het schooljaar ). Bijlage D: De kalender met de belangrijkste data voor het schooljaar ). Bijlage F: CLB

7 Instemmingsformulier- BIJLAGE B aan het SR Schoolbestuur: vzw OZCS Noord-Kempen Wilgendaalstraat 5 Sint-Jozef Prinshoeveweg, Ekeren 2900 Schoten Bij elke wijziging van het Schoolreglement in te vullen en te handtekenen: De ouders van: (Indien meerdere kinderen op onze school: vul, naast de familienaam, de naam van élk kind in) (Slechts één document per gezin invullen!) verklaren hierbij dat ze (de wijzigingen aan) het opvoedingsproject en het schoolreglement, gedateerd op 31 augustus 2016, hebben ontvangen en gelezen en verklaren dat zij akkoord gaan met het opvoedingsproject, de in het schoolreglement te lezen engagementsverklaring en het schoolreglement van GVBS Sint Jozef Prinshoeveweg Ekeren Datum: Handtekening(en):

8 Betreft: nieuwe leerlijn zwemmen: Beste ouders, Sinds vorig schooljaar wordt er tijdens de zwemlessen een nieuwe leerlijn gevolgd. Deze leerlijn is gebaseerd op watersafety : kinderen moeten zich veilig kunnen verplaatsen in het water. Het louter overbruggen van een bepaalde afstand in het zwembad geeft geen voldoende indicatie dat het kind watersafe is en bijgevolg schept dit een vals gevoel van veiligheid bij ouders en kind. Omdat we het als schoolteam belangrijk vinden dat de kinderen goed én technisch vaardig leren zwemmen, in het belang van hun eigen veiligheid, gezondheid en sportiviteit, wordt de lat vrij hoog gelegd, echter zonder de mogelijkheden van elk kind apart uit het oog te verliezen. We blijven tijdens de zwemlessen in verschillende niveaugroepen werken. Elk niveau heeft zijn eigen kleur van badmuts : rood oranje blauw groen geel wit. De school wil zeker geen nadruk leggen op prestatie maar iedereen de kans geven om op het eigen zwemniveau nog te ontwikkelen. Dit ook om de veiligheid tijdens de zwemlessen te optimaliseren : ook de badmeesters letten extra op de kinderen met een rode en oranje badmuts. Deze kinderen horen zeker niet in het diepe thuis. De zwembrevetten veranderen wel m.b.t. de nieuwe leerlijn : leren overleven, leren veilig zwemmen en afstandszwemmen (in verscheidene zwemstijlen). De zwembrevetten die worden afgenomen zijn : pinguïn, dolfijn, haai en orka. Wanneer een leerling de officiële zwemslag kan, krijgt deze de mogelijkheid om voor een afstandsbrevet te zwemmen : 25m, 50m, 100m, 200m, 400m, 800m. (hierbij moet de volledige afstand technisch juist gezwommen worden!) 1000m en 1500m zijn brevetten met de focus op de afstand (hier ligt de nadruk dus niet op een technisch juiste uitvoering, maar op het volhouden!). Het kan dus uitzonderlijk zijn dat een kind een brevet heeft van 1500m en niet van 25,50,. De behaalde brevetten zijn te betalen. Afrekening gebeurt via de schoolrekening. Indien U deze zwembrevetten niet via de school wilt ontvangen, vragen wij u dit schriftelijk te melden aan de LOleerkracht. Voor meer info over de nieuwe leerlijn en de nieuwe zwembrevetten kan u een kijkje nemen op de website Het schoolteam

Beste ouders, kleuters, leerlingen, leerkrachten, Na twee maanden vakantie zwaait de schoolpoort weer open.

Beste ouders, kleuters, leerlingen, leerkrachten, Na twee maanden vakantie zwaait de schoolpoort weer open. Ekeren, 1 september 2015 Beste ouders, kleuters, leerlingen, leerkrachten, Na twee maanden vakantie zwaait de schoolpoort weer open. Voor vele kinderen en hun ouders is onze school geen onbekende meer.

Nadere informatie

Beste ouders, kleuters en leerlingen, onze rugzak zit vol belangrijke verrassingen die ons zullen helpen om er een fijn schooljaar van te maken.

Beste ouders, kleuters en leerlingen, onze rugzak zit vol belangrijke verrassingen die ons zullen helpen om er een fijn schooljaar van te maken. Ekeren, september 2017 Beste ouders, kleuters en leerlingen, HUP! Samen klimmen we omhoog onze rugzak zit vol belangrijke verrassingen die ons zullen helpen om er een fijn schooljaar van te maken. Klim

Nadere informatie

Beste ouders, kleuters, leerlingen, leerkrachten, Vlieg je mee? een nieuw schooljaar in. met een nieuwe juf of meester. met nieuwe vrienden

Beste ouders, kleuters, leerlingen, leerkrachten, Vlieg je mee? een nieuw schooljaar in. met een nieuwe juf of meester. met nieuwe vrienden Ekeren, 1 september 2014 Beste ouders, kleuters, leerlingen, leerkrachten, Vlieg je mee? een nieuw schooljaar in met een nieuwe juf of meester met nieuwe vrienden in een nieuwe klas SUPER SPANNEND!!! Vlieg

Nadere informatie

HUP ook deze laatste schoolmaand gaan we ervoor!

HUP ook deze laatste schoolmaand gaan we ervoor! Ekeren, 3 juni 2018 Beste ouders, kleuters en leerlingen, HUP ook deze laatste schoolmaand gaan we ervoor! We richten onze aandacht extra op RESPECT. RESPECT voor de natuur RESPECT voor het speelgoed RESPECT

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Bijlagen bij de schoolbrochure lagere school

Bijlagen bij de schoolbrochure lagere school Bijlagen bij de schoolbrochure 2017-2018 lagere school De schoolbrochure vindt u terug op onze website www.basisschoolopoeteren.be Gelieve het document op pagina 2 ondertekend terug te bezorgen aan de

Nadere informatie

Beste ouders, Het einde van het schooljaar is nu heel dichtbij. Een jaar lang zijn we samen op weg geweest

Beste ouders, Het einde van het schooljaar is nu heel dichtbij. Een jaar lang zijn we samen op weg geweest Ekeren, 28 juni 2016 Beste ouders, Het einde van het schooljaar is nu heel dichtbij. Een jaar lang zijn we samen op weg geweest Aan het begin van het schooljaar maakten we kennis met de verschillende figuren

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Mariakerke, 3 september Beste ouder

Mariakerke, 3 september Beste ouder Mariakerke, 3 september 2018 Beste ouder De vakantie ligt al weer achter ons en met volgeladen batterijen stappen we het schooljaar 2018 2019 in. Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten of

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Maandag, 1 september 2014 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

Bijlagen bij de schoolbrochure kleuterschool

Bijlagen bij de schoolbrochure kleuterschool Bijlagen bij de schoolbrochure 2017-2018 kleuterschool De schoolbrochure vindt u terug op onze website www.basisschoolopoeteren.be Gelieve het document op pagina 2 ondertekend terug te bezorgen aan de

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Bijlagen bij de schoolbrochure lagere school

Bijlagen bij de schoolbrochure lagere school Bijlagen bij de schoolbrochure 2016-2017 lagere school De schoolbrochure vindt u terug op onze website www.basisschoolopoeteren.be Gelieve het document op pagina 2 ondertekend terug te bezorgen aan de

Nadere informatie

Verkeersweek 17/9-21/9

Verkeersweek 17/9-21/9 2/2018-2019 Verkeersweek 17/9-21/9 Deze week is het verkeersweek in onze school. Er staan allerlei activiteiten gepland i.v.m. verkeer. Meester op de fiets komt langs, verkeersdag voor het zesde leerjaar,

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Dinsdag, 1 september 2015 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

Bijlagen bij de schoolbrochure 2015-2016 kleuterschool

Bijlagen bij de schoolbrochure 2015-2016 kleuterschool Bijlagen bij de schoolbrochure 2015-2016 kleuterschool De schoolbrochure vindt u terug op onze website www.basisschoolopoeteren.be Gelieve het document op pagina 2 ondertekend terug te bezorgen aan de

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD De tijd vliegt voorbij en zo zwaait onze schoolpoort na 2 maanden vakantie weer open. Wij hopen dat u, samen met uw gezin, heeft genoten van een fantastische en ontspannende

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

nieuwsbrief september 2018

nieuwsbrief september 2018 nieuwsbrief september 2018 VZW KSRD Nieuwstraat 60 9800 Deinze Deinze, 1 september 2018 Beste ouder(s), Van harte welkom op onze school! Ik hoop dat alle kinderen, in het bijzonder de nieuwe kleuters en

Nadere informatie

Infoboekje. Maastrichtersteenweg Hasselt

Infoboekje. Maastrichtersteenweg Hasselt Infoboekje Maastrichtersteenweg 23 3500 Hasselt 011 22 41 19 directie@hetkleineatheneum.be 1. Schooluren Kleuter: Voormiddag van: 8u45 tot 11u40 Namiddag van: 12u40 tot 15u15 Woensdag van: 8u45 tot 12u20

Nadere informatie

Welkom aan alle kleuters en hun ouders. We gaan er weer een tof schooljaar van maken.

Welkom aan alle kleuters en hun ouders. We gaan er weer een tof schooljaar van maken. Maandbrief september De vakantie is gedaan, de school is klaar! Welkom aan alle kleuters en hun ouders. We gaan er weer een tof schooljaar van maken. In deze maandbrief geven we u: - Wat u zeker moet weten:

Nadere informatie

Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016

Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016 Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016 BS. DE PIJL Creatieve Basisschool in de CAMPUS ATHENEUM ANTWERPEN Pijlstraat 2 2060 Antwerpen TEL: 03/232 71 50 FAX: 03/232 52 98 DE.PIJL@ANTWERPEN.BE www.depijl.be

Nadere informatie

nieuw in de schoolbrochure

nieuw in de schoolbrochure nieuw in de schoolbrochure 2017-2018 STROOK ACHTERAAN INGEVULD EN ONDERTEKEND TERUG MEEGEVEN MET UW KIND(-eren) TEGEN UITERLIJK 23 juni 2017 AUB! DANK! Meerdere kinderen op school = meerdere strookjes

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

Regio, locatie en contactgegevens van onze school

Regio, locatie en contactgegevens van onze school Regio, locatie en contactgegevens van onze school De volgende gemeenten en deelgemeenten behoren geheel of gedeeltelijk tot de regio van onze school : Beringen, Beverlo, Heppen, Leopoldsburg, Paal, Koersel,

Nadere informatie

1. Schooluren - Kleuterafdeling: van uur tot uur van uur tot uur

1. Schooluren - Kleuterafdeling: van uur tot uur van uur tot uur Mariakerke, 1 september 2017 Beste ouder De grote vakantie ligt al weer achter ons en vol goede moed stappen we het nieuwe schooljaar in! Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten op te sommen.

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen,

Beste ouders en kinderen, Beste ouders en kinderen, Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Wij heten alle kinderen en ouders van harte welkom. Wij zijn blij dat u voor VBS St-Lambertus Nossegem hebt gekozen. Ook dit schooljaar

Nadere informatie

Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/

Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/ Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/538.54.52 www.bsgodebron.be bs.sint-gillis@rago.be Vestiging Besme Besmelaan 113 1190 Vorst 02/343.77.03 Inhoudstabel 1. Voorwoord 2. Voorstelling

Nadere informatie

A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E K L E U T E R S C H O O L Edegemsesteenweg 116A 2550 Kontich 03/

A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E K L E U T E R S C H O O L Edegemsesteenweg 116A 2550 Kontich 03/ A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E K L E U T E R S C H O O L Edegemsesteenweg 116A 2550 Kontich 03/457.03.43 www.altena.be Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is begonnen. Onze kleuterschool start

Nadere informatie

Nieuwsbrief september - oktober 2017

Nieuwsbrief september - oktober 2017 Nieuwsbrief september - oktober 2017 Kalender september 30 augustus KS 19u30 Infoavond voor de kleuterschool 1 september school WELKOM! 4 september L4 19u00 Infoavond voor de ouders van L4 5 september

Nadere informatie

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten!

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten! 1 september 2016 In dit bundeltje kan u volgende invulblaadjes vinden die terug in ons bezit moeten komen: 1. Voorwoord + aanpassingstabel gegevens van het kind 2. In te vullen :Ontvangstbewijs schoolreglement

Nadere informatie

PRAKTISCHE WEETJES. Info schooltoelagen : zie www.schooltoelagen.be Het invulformulier is verkrijgbaar op het secretariaat van de school.

PRAKTISCHE WEETJES. Info schooltoelagen : zie www.schooltoelagen.be Het invulformulier is verkrijgbaar op het secretariaat van de school. BELBRIEF september 2015 ZWEMMEN: 4 september : L1 en L6 11 september : L2 en L5 18 september : L3 en L4 25 september : L1 en L6 PRAKTISCHE WEETJES We zijn het schooljaar 2015-2016 gestart met 199 leerlingen.

Nadere informatie

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster : juf Hilde Leerkrachten lager onderwijs

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL

ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL Welkom Beste ouders, Liefste leerling, Welkom op onze school. De eerste schooldag op een nieuwe school is niet alleen voor de kinderen maar ook voor de ouders een hele belevenis.

Nadere informatie

Groene brief 1: september 2017 Pagina 1

Groene brief 1: september 2017 Pagina 1 VZW OZCS Zuid-Antwerpen Gesubsidieerde vrije basisschool Sint Montfort Hoge Akker 16 2550 Kontich Tel.: 03/457.10.15 e-mail: directie@sint montfort.be Kontich, 1 september 2017. Beste ouders, Een nieuw

Nadere informatie

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar Wezembeek-Oppem, 24 juni 2014 Geachte Ouders, Beste Leerling, Het schooljaar is nog maar net voorbij en we maken al plannen voor het nieuwe schooljaar. In deze informatiebundel vind je alle inlichtingen

Nadere informatie

WELKOM op onze school.

WELKOM op onze school. 16 de jaargang nr. 1 maandag, 5 september 2016 Groot worden verstandig(er) worden kennis opdoen ervaring verwerven dit alles gaat niet vanzelf. daarom WELKOM op onze school. We gaan er samen tegenaan!

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. ONZE AGENDA : 1 oktober Medisch onderzoek L3 (op school) NM: zwemmen (L2 en L3)

Nadere informatie

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar.

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. Allerlei 2012-2013 Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. De klas begint s morgens om 8u35 en eindigt om 11u30 ; in de namiddag is er les vanaf 12u50 tot 15u30.

Nadere informatie

infoavond Basisschool De Sprong Burgemeester Philipslaan Maaseik

infoavond Basisschool De Sprong Burgemeester Philipslaan Maaseik infoavond Jaarplanning 2017-2018:(= onder voorbehoud) Er werd een voorlopige planning gemaakt van alle activiteiten die in de loop van het schooljaar plaatsvinden. Je kan deze planning raadplegen op de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 11 INSCHRIJVINGEN. Einde Vanaf maandag, 21 augustus Na telefonische afspraak met de directie Koen Vermeyen

NIEUWSBRIEF 11 INSCHRIJVINGEN. Einde Vanaf maandag, 21 augustus Na telefonische afspraak met de directie Koen Vermeyen NIEUWSBRIEF 11 Einde 2016-2017 Beste Noordlandertjes, beste allen, Ooit leerde ik op school dat een kalenderjaar uit 12 maanden bestaat. Meester Seeuws (mijn meester van het eerste leerjaar) leerde me

Nadere informatie

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind 1 K O R E N B L O E M INSTITUUT VOOR INDIVIDUEEL ONDERRICHT Korenbloemstraat 17, 9000 Gent Tel.: 09/269 92 70 fax: 09/269 92 79 een team met zorg voor een buitengewoon kind 2 Elinda, Murat en Collin. Elinda

Nadere informatie

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud Jaarthema 2017-2018 De Lettertuin kleurt goud Beste ouders, Welkom in onze school! Onze school bestaat dit schooljaar 50-jaar en dit vieren we een heel jaar lang. Verdere info volgt nog! Begin-en einduren

Nadere informatie

Infoboekje september 2018

Infoboekje september 2018 Infoboekje september 2018 Even stilstaan Hier ben ik, onderweg, met mijn verhaal, met mijn gezelschap, met mijn ervaring. Daar ben jij, onderweg, met jouw verhaal, met jouw gezelschap, met jouw ervaring.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 11 EINDE Beste Noordlandertjes,

NIEUWSBRIEF 11 EINDE Beste Noordlandertjes, NIEUWSBRIEF 11 EINDE 2017-2018 Beste Noordlandertjes, In september kwamen we allen samen aan de schoolpoort om aan het schooljaar 2017-2018 te beginnen. Nu we 10 maanden later zijn, zijn alle verhalen

Nadere informatie

Infoboekje september 2016

Infoboekje september 2016 Infoboekje september 2016 Even stilstaan Jij bent een noot in onze muziek een stem in ons koor een instrument in ons orkest een woord in ons verhaal een letter in ons woord een foto in ons album een parel

Nadere informatie

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR?

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Welkom in 5dd Weekrooster WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Wiskunde: tot 10 000 000, kommagetallen tot op een duizendste, oppervlakteberekening van vlakke- en ruimtefiguren, volume, Nederlands: werkwoordspelling

Nadere informatie

29 september lagere school op stap!

29 september lagere school op stap! Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 2/207-208 Autoluwe schooldag Maand september Kaketoe: relaties In dit nummer: Autoluwe schooldag Lagere school op stap Kleuters sporten zich fit! Op zoek naar 2 Nieuws

Nadere informatie

Hang mij op het prikbord

Hang mij op het prikbord Hang mij op het prikbord Maandag 1 september 2O14: Dinsdag 2 september 2014: Woensdag 3 september 2014: inzetten. Donderdag 4 september 2014: Vrijdag 5 september 2014: Maandag 8 september 2014: Dinsdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2016 Beste ouders, beste Springplankertjes, Hopelijk konden jullie genieten van een héérlijke vakantie en zijn jullie batterijtjes helemaal opgeladen om er stevig tegen aan te gaan

Nadere informatie

Goed gevoel - nieuws

Goed gevoel - nieuws Nieuwsint-Jozef Schooljaar 2016-2017 september 2016 Beste ouders en kinderen, Goed gevoel - nieuws De start van het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Het vijfde leerjaar mag het nieuwe schooljaar aanvangen

Nadere informatie

GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 SCHOOLUREN TOEZICHT NABEWAKING

GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 SCHOOLUREN TOEZICHT NABEWAKING 1 GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 SCHOOLUREN Opening school (met toezicht) 8.00 u. Begin activiteit/lessen 8.40 u. Speeltijd 10.20 u. 10.35 u.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar Wezembeek-Oppem, 30 juni 2017 Geachte Ouders, Beste Leerling, Het schooljaar is nog maar net voorbij en we maken al plannen voor het nieuwe schooljaar. In deze informatiebundel vind je alle inlichtingen

Nadere informatie

Infoavond kleuterschool

Infoavond kleuterschool Van harte bedankt! Infoavond kleuterschool schooljaar 2018-2019 Bedankt voor jullie vertrouwen! 4 september 2018 Welkom! Welkom in onze (kleuter)school! SAMEN-werking Succes leerlingen = samenwerking tussen

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/ Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat 2 2800 Mechelen 015/41 45 26 info@dewondertuin.be www.dewondertuin.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit

Nadere informatie

SINT ARDUS. 2 september Brieven eerste schooldag 1 ste jaar. Geachte heer/mevrouw

SINT ARDUS. 2 september Brieven eerste schooldag 1 ste jaar. Geachte heer/mevrouw 2 september 2016 Brieven eerste schooldag 1 ste jaar Geachte heer/mevrouw Wij willen u van harte danken voor het vertrouwen dat u in onze school stelt en hopen we dat uw zoon of dochter hier echt gelukkig

Nadere informatie

Maandbrief oktober 2017

Maandbrief oktober 2017 Maandbrief oktober 2017 schooljaar 2017-2018 U vindt de maandbrieven ook ook terug op www.sjr.be Beste ouders De eerste schoolmaand is voorbij gevlogen! Onze kinderen hebben al heel veel dingen geleerd

Nadere informatie

Ph. De Denterghemlaan 7 Latemstraat Deurle 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09/ tel. 09/ fax. 09/ fax.

Ph. De Denterghemlaan 7 Latemstraat Deurle 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09/ tel. 09/ fax. 09/ fax. Sint- Martens- Latem, 10 juni 2015 Geachte ouders, De laatste maand van het schooljaar is gestart. We kijken allen uit naar een welverdiende vakantie. Maar graag uw aandacht voor volgende praktische zaken.!

Nadere informatie

Sinterklaas is langsgeweest

Sinterklaas is langsgeweest Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 6/2016-2017 Sinterklaas is langsgeweest In dit nummer: Sinterklaas 1 Kerstmis 1 Secretariaat 2 Personeelsnieuws 2 Nieuws vanuit de 2 Kindergemeenteraad 2 Textielinzameling

Nadere informatie

Welkom in K1 bij juf Nathalie

Welkom in K1 bij juf Nathalie Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen - 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be - www.wingerdterhagen.be Welkom in K1 bij juf Nathalie Onze dag op school s Morgens starten we

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF september 2015

NIEUWSBRIEF september 2015 Gesubsidieerde Gemeentelijke Basisschool Kleine Kouterstraat 1 9290 Uitbergen Tel : 09/367 50 88 e-mail : directie@gemeenteschooluitbergen.be secretariaat@gemeenteschooluitbergen.be Beste ouders en leerlingen,

Nadere informatie

nieuwsbrief 2-1 september 16

nieuwsbrief 2-1 september 16 nieuwsbrief 2-1 september 16 Beste ouders Via de nieuwsbrieven geven we jullie telkens heel wat informatie. Alvast bedankt om alles aandachtig te willen lezen! Het eerste deel betreft mededelingen die

Nadere informatie

Gemeentelijke Kleuterschool t Belhameltje

Gemeentelijke Kleuterschool t Belhameltje Gemeentelijke Kleuterschool t Belhameltje Guigoven Zammelen Een school met een warm hart voor kinderen Schoolteam Vervangend directeur Laure Boyen Juf Linda Juf Petra Juf Evi Juf Annick Juf Gertie Meester

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 7/2016-2017 Gelukkig 2017! In dit nummer: Gelukkig 2017 1 Welkom 1 Gedichtendag 1 Zammelse Toneelvrienden 1 Personeelsnieuws 2 Nieuws vanuit de OR 2 Als het kriebelt

Nadere informatie

PRAKTISCHE WEETJES. De zomervakantie vangt aan op zaterdag 30 juni 2018

PRAKTISCHE WEETJES. De zomervakantie vangt aan op zaterdag 30 juni 2018 BELBRIEF maart 2018 ZWEMMEN VOOR L1 EN L4 Vrijdag 2 maart De laatste zwemles van dit schooljaar. Zwembad Wezenberg sluit tot eind augustus wegens renovatiewerken. PRAKTISCHE WEETJES NOTEER ALVAST IN UW

Nadere informatie

Juf Geert peuters Juf Rebecca K1R Juf Daphne K1D Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine K3C Juf Belinda K3B Juf Femke Zorgcoördinator Juf

Juf Geert peuters Juf Rebecca K1R Juf Daphne K1D Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine K3C Juf Belinda K3B Juf Femke Zorgcoördinator Juf Juf Geert peuters Juf Rebecca K1R Juf Daphne K1D Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine K3C Juf Belinda K3B Juf Femke Zorgcoördinator Juf Micha Zorgcoördinator Meester Patrick L.O. leerkracht Juf

Nadere informatie

Herhaling afspraken krokus

Herhaling afspraken krokus SCHOLEN ZUSTERS ANNUNTIATEN Vrije Basisschool Jan Ruusbroec Fabriekstraat 3, 1601 Ruisbroek Tel. 02 377 67 59 e-mail: janruusbroec@telenet.be website: www.janruusbroec.be www.hhchalle.be Herhaling afspraken

Nadere informatie

Regio, locatie en contactgegevens van onze school

Regio, locatie en contactgegevens van onze school Regio, locatie en contactgegevens van onze school De volgende gemeenten en deelgemeenten behoren geheel of gedeeltelijk tot de regio van onze school : Beringen, Beverlo, Heppen, Leopoldsburg, Paal, Koersel,

Nadere informatie

Info ivm het schoolreglement

Info ivm het schoolreglement Info ivm het schoolreglement 2018-2019 Beste ouders, We zijn er ons van bewust dat het schoolreglement een erg lijvig document is met lange moeilijke wetteksten. Daarom hier voor jullie de belangrijkste

Nadere informatie

Administratieve fiches

Administratieve fiches Vrije Basisschool De Zonnebloem ude Diestsestraat 4, Waanrode Administratieve fiches (in te vullen bij het begin van elk schooljaar en af te geven aan de klastitularis) VRIJE BASISSCHL DE ZNNEBLEM UDE

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Beste ouders, In de eerste nieuwsbrief van 2015 bezorgen wij jullie de nodige informatie i.v.m. de geplande activiteiten van de komende weken. Het schoolteam Agenda Vrijdag 30

Nadere informatie

Schooljaar INFO-BROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde

Schooljaar INFO-BROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde Schooljaar 2017-2018 INFO-BROCHURE OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers Oudenaarde 2 Technisch Instituut Sint-Jozef Kleine Karmelietenstraat 3 9500 Geraardsbergen Telefoon: 054/43 30 82 - GSM: 0473

Nadere informatie

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur WELKOM Dag flinke jongen, grote meid, wij zijn heel blij dat je binnenkort naar onze school komt. In dit boekje vind je informatie over onze werking. Je ouders zullen dit samen met jou graag doornemen.

Nadere informatie

Deel 8: Leefregels voor het schoolkind

Deel 8: Leefregels voor het schoolkind Deel 8: Leefregels voor het schoolkind ( exemplaar ouders en kind) Inhoud 1. Taal 2. Te laat komen 3. Schoolpoort 4. Goeiedag 5. De speelplaats 6. Schoolgerei 7. Agenda 8. Kledij 9. Geld 10. Speelgoed

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong Beste ouders, De zomervakantie loopt stilaan ten einde Wij hopen dan ook dat jullie genoten hebben van een deugddoende vakantie. KALENDER Opendeurdag 31.08.2013 van 13u30 15u30

Nadere informatie

Welkom in de kleuterklas

Welkom in de kleuterklas Welkom in de kleuterklas Industrielaan 31, 1070 Anderlecht Tel:02/521.82.98 Fax :02/521.82.99 secretariaat.brussel@bslucerna.be directie.brussel@bslucerna.be 1 Beste ouders en kinderen, Welkom op onze

Nadere informatie

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR !

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR ! Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 03/ 484 41 97 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Kiem

Vrije Basisschool De Kiem Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat 23, 8755 Ruiselede o tel 051 68 94 31 fax 051 72 25 99 dekiem.ruiselede@3span.be www.dekiemruiselede.be o Schoolbestuur: Scholengemeenschap Driespan: V.Z.W. Comité

Nadere informatie

Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat

Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat tel: 03/651.69.56 e-mail: md.driehoek@kobranet.be http://users.pandora.be/materdeidriehoek September 2008 Beste ouders, Na iets te weinig uren zonneschijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Met oma en opa op wereldreis! Europese dag. Wij zamelen kiwistickers in 4/

Nieuwsbrief. Met oma en opa op wereldreis! Europese dag. Wij zamelen kiwistickers in 4/ 4/2018-2019 Nieuwsbrief Met oma en opa op wereldreis! Op vrijdag 19 oktober gaan onze kleuters samen met hun grootouders de wereld rond! De gate van Bollenboom airlines staat vanaf 13.30u open. De incheckbalie

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong Beste ouders, De eerste schooldag zit er weeral op KALENDER Terug naar school 02.09.2013 Infoavond Wijk: 05.09.2013 18u00 Hoofdgebouw: 05.09.2013 19u00 Schoolteamvergadering 10.09.2013

Nadere informatie

Lego, Playmobil, een schoendoos, viltstiften en gemotiveerde blije kinderen die een maquette van de klas maken Eén van de vele werkvormen.

Lego, Playmobil, een schoendoos, viltstiften en gemotiveerde blije kinderen die een maquette van de klas maken Eén van de vele werkvormen. Nieuwsbrief 4 Schooljaar 2016-2017 30 09 2016 Onze binnenhuisarchitecten in spe? Lego, Playmobil, een schoendoos, viltstiften en gemotiveerde blije kinderen die een maquette van de klas maken Eén van de

Nadere informatie

oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe Klasfoto s 5 vrij Dag van de leerkracht

oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe Klasfoto s 5 vrij Dag van de leerkracht Nieuwsbrief 28 september 2018 Beste ouders, Ziehier de info voor de maand oktober. Kalender oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe

Nadere informatie

VZW OZCS Zuid-Antwerpen Gesubsidieerde vrije basisschool Sint Montfort Hoge Akker Kontich

VZW OZCS Zuid-Antwerpen Gesubsidieerde vrije basisschool Sint Montfort Hoge Akker Kontich Blij met mij! VZW OZCS Zuid-Antwerpen Gesubsidieerde vrije basisschool Sint Montfort Hoge Akker 16 2550 Kontich Tel.: 03/457.10.15 e-mail: directie@sint montfort.be Kontich, 27 september 2018. Beste ouders

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

Maandbrief juni schooljaar Schoolfeest zaterdag 10 juni. Receptie oudste kleuters en 6 de klassers

Maandbrief juni schooljaar Schoolfeest zaterdag 10 juni. Receptie oudste kleuters en 6 de klassers Maandbrief juni 2017 schooljaar 2016-2017 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be Schoolfeest zaterdag 10 juni Op zaterdagnamiddag 10 juni van 13.00uur

Nadere informatie

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief:

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek Solveldweg 8B 3384 Wever Nieuwsbrief april Beste ouders Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: BEZOEK

Nadere informatie

Administratieve fiches

Administratieve fiches Vrije Basisschool De Zonnebloem ude Diestsestraat 4, Waanrode Administratieve fiches (in te vullen bij het begin van elk schooljaar en af te geven aan de klastitularis) VRIJE BASISSCHL DE ZNNEBLEM UDE

Nadere informatie

BETREFFENDE: organisatie einde schooljaar + volgend schooljaar Gent, vrijdag 7 juni 2019

BETREFFENDE: organisatie einde schooljaar + volgend schooljaar Gent, vrijdag 7 juni 2019 BETREFFENDE: organisatie einde schooljaar + volgend schooljaar Gent, vrijdag 7 juni 2019 Beste ouders, Lieve kinderen, Voor we samen de laatste dagen van het schooljaar ingaan, informeren we u graag over

Nadere informatie

Onze school. Afdeling De Stap Pastorijstraat 60, 2590 Berlaar 03/ Afdeling Heikant Aarschotsebaan 60, 2590 Berlaar 015/24.57.

Onze school. Afdeling De Stap Pastorijstraat 60, 2590 Berlaar 03/ Afdeling Heikant Aarschotsebaan 60, 2590 Berlaar 015/24.57. Onthaalbrochure Beste ouders Van harte welkom in onze school! Het verheugt ons dat jullie voor het onderwijs en de opvoeding van jullie zoon / dochter een beroep doen op onze school. In deze brochure

Nadere informatie

Uittreksel verkorte versie schoolreglement

Uittreksel verkorte versie schoolreglement Uittreksel verkorte versie schoolreglement Beste ouders, Deze bijlage is een uittreksel, met de meeste praktische afspraken die op onze school toegepast worden, uit het volledige schoolreglement van onze

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Onze dag op school s Morgens starten we de dag in onze kring. Gezellig bij

Nadere informatie

JAAROVERZICHT KORTENAKEN

JAAROVERZICHT KORTENAKEN VBS De Trip Trap & De Kleine Wereld Tel : 011/ 58 84 79 Tel: 016/ 77 73 90 JAAROVERZICHT KORTENAKEN 2018-2019 AUGUSTUS Open-klas-dag Kleuter- en lagere school 28 augustus 18u00-19u00 SEPTEMBER Begin van

Nadere informatie