Enphase Installer Toolkit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Enphase Installer Toolkit"

Transcriptie

1 BEDIENINGSHANDLEIDING Enphase Installer Toolkit V 2.0.3

2 Contactinformatie Enphase Energy Inc N. McDowell Blvd. Petaluma, CA Overige informatie De productinformatie kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Alle handelsmerken worden erkend als het eigendom van hun respectievelijke eigenaren. De gebruikersdocumentatie wordt regelmatig bijgewerkt. Controleer de website van Enphase ( voor de meest recente informatie. Raadpleeg voor patentinformatie van Enphase Enphase Energy Inc. Alle rechten voorbehouden. Doelgroep Deze handleiding is bedoeld voor professioneel installatie- en onderhoudspersoneel Enphase Energy Inc.

3 Inhoud Installer Toolkit... 4 Aan de slag... 5 Systeemvereisten... 5 Voorbereiding... 5 De toepassing opstarten... 6 Offline werken... 6 Startscherm... 7 Instellingenscherm... 7 Enlighten Connection (Enlighten-verbinding)... 7 Afmelden... 7 Verbinding maken met een Envoy... 8 Verbinding maken met hetzelfde LAN... 8 Gebruik de draadloze router van de locatie om verbinding te maken met de Envoy... 8 Een draadloos toegangspunt maken... 8 Verbinding maken met de Installer Toolkit... 9 Verbinding maken met een Envoy, zonder dat u deze aan een systeem koppelt... 9 Verbinding maken met een Envoy nadat u deze aan een systeem koppelt Tikken op de regel met het Envoy-serienummer Tikken op de knop Connect (Verbinding maken) In beide situaties Voer het aantal te detecteren micro-omvormers in Het overzichtsscherm Configureer het Wi-Fi-netwerk voor rapportage aan Enlighten Het scherm Micro-omvormers gedetecteerd Apparaatscan op de Envoy beheren Gedetecteerde micro-omvormers weergeven Het communicatiescherm van de micro-omvormers Het scherm Grid Profile (netwerkprofiel) Het scherm Micro-omvormers die stroom produceren Verbinding met de Envoy verbreken en een rapport genereren Systemen weergeven en instellen Lijst met systemen Het scherm met het systeemoverzicht Een Envoy aan het systeem toevoegen Een Envoy aan het systeem toevoegen Micro-omvormers scannen Een array toevoegen Micro-omvormers scannen Een serienummer voor de micro-omvormer invoeren wanneer scannen mislukt Een module in de array lokaliseren De modus automatisch scannen gebruiken Synchroniseren met Enlighten Enphase Energy Inc.

4 Installer Toolkit De Enphase Installer Toolkit is een mobiele app voor ios en Android waarmee installateurs het systeem op locatie kunnen configureren zonder dat ze een laptop nodig hebben en waarbij ze de installatie-efficiëntie verbeteren. U kunt de app gebruiken voor het volgende: De Enphase Envoy -communicatiegateway verbinden via een draadloos netwerk voor snellere systeeminstallatie en -verificatie. Een overzichtsrapport dat een succesvolle installatie bevestigt, bekijken en via versturen. De app combineren met een scanner waarvan Bluetooth is ingeschakeld om serienummers van de micro-omvormers te scannen en om systeeminformatie met Enlightenbewakingssoftware te synchroniseren. OPMERKING: De schermweergaven in dit document geven het uiterlijk van de app op een ios-apparaat weer. Hoewel het uiterlijk van de schermen iets verschilt van dat op een Android-apparaat, zijn de functies die in dit document worden beschreven hetzelfde Enphase Energy Inc.

5 Aan de slag Systeemvereisten 1. Als u de Installer Toolkit-app wilt uitvoeren, hebt u een van de volgende mobiele apparaten nodig: Een mobiel apparaat waarop Android-versie 4.0 of hoger wordt uitgevoerd of Een ios-apparaat met ios 7.0 of hoger, zoals een iphone 4 of hoger of een ipod Touch van de 5e generatie 2. Als u de streepjescodes van de Envoy en micro-omvormers wilt scannen, hebt u een Bluetooth HID 1D-streepjescodescanner nodig. Google Shopping biedt verschillende scanners. Als u een mobiel ios-apparaat gebruikt, moet de scanner compatibel zijn met ios. 3. Verbinding maken met een Envoy: Voorbereiding De Envoy waarmee u verbinding maakt, moet over softwareversie R3.9 of hoger beschikken. De Envoy en het mobiele apparaat moeten verbinding maken met hetzelfde lokale draadloze LAN. OPMERKING: Als er geen draadloze LAN beschikbaar is op de locatie, kunt u de Envoy gebruiken om een draadloos toegangspunt te maken. Zie 'Een draadloos toegangspunt maken' op pagina 8 voor instructies. In de linker USB-poort van de Envoy moet een draadloze adapter van Enphase zijn geplaatst en de Envoy moet softwareversie 3.11 of hoger bevatten. 1. Download en installeer de Installer Toolkit-app. U vindt deze in de App Store in itunes of de Google Play-appstore door te zoeken naar 'Enphase'. 2. Start de Installer Toolkit-app op het mobiele apparaat. U wordt gevraagd om zich aan te melden met uw gebruikersnaam en wachtwoord voor Enlighten. 3. Als u de scantool gebruikt: Stel de scanner in en koppel deze met uw mobiele apparaat. Raadpleeg de documentatie van de fabrikant voor instructies. OPMERKING: Scanners kunnen slechts met één mobiel tegelijk worden gekoppeld. Als u klaar bent met het scannen naar micro-omvormers met een koppeling tussen scanner/mobiele apparaat, ontkoppelt u de scanner van uw mobiele apparaat volgens de instructies van de fabrikant van de scanner of het mobiele apparaat. Test de scanner. Open een app op uw mobiele apparaat waarmee u tekst kunt invoeren (zoals Notities of Notepad) en scan deze streepjescode: Als het woord 'Enphase' in uw app verschijnt, kunt u de scanner gebruiken. Als dit niet verschijnt, raadpleegt u de documentatie van de fabrikant voor advies over probleemoplossing. OPMERKING: Als de scanner is gekoppeld aan uw mobiele apparaat, neemt deze het toetsenbord van het apparaat over. Als u probeert tekst in te voeren in een scherm van de app en u ziet het toetsenbord niet, raadpleegt u de documentatie van de fabrikant voor instructies over hoe u het toetsenbord kunt openen. Hiervoor moet u mogelijk de scanner uitschakelen Enphase Energy Inc.

6 De toepassing opstarten Nadat u de toepassing hebt opgestart, wordt u gevraagd u aan te melden bij Enlighten: Meld u onmiddellijk aan nadat u de app hebt gedownload wanneer u verbinding heeft met internet. Het account dat u gebruik voor het aanmelden, bepaalt tot welke systemen u in de app toegang hebt. Nadat u zich hebt aangemeld, kunt u systemen maken, offline arrays scannen en verbinding maken met een Envoy. U moet echter altijd verbinding maken met internet en u aanmelden bij Enlighten voordat u de systeemgegevens en arrays die u in de app hebt gemaakt, kunt synchroniseren. OPMERKING: Tik indien nodig op Forgot your password? (Wachtwoord vergeten?) om een nieuw wachtwoord in te stellen. Offline werken Nadat u de toepassing hebt opgestart en u zich bij Enlighten hebt aangemeld, kunt u ervoor kiezen om offline te werken. Als u zich niet bij Enlighten wilt of kunt aanmelden, tikt u op Not now (Niet nu). U kunt terwijl u offline werkt, systemen maken, arrays scannen en verbinding maken met Envoys. Het mobiele apparaat slaat de informatie die u invoert of scant op om deze op een later tijdstip te synchroniseren Enphase Energy Inc.

7 Startscherm U kunt nadat u zich eenmaal hebt aangemeld, kiezen voor Connect to an Envoy (Verbinding te maken met een Envoy) of View Systems (Systemen weer te geven). U kunt ook uw Settings (Instellingen) controleren of meer About (Info over) de Installer Toolkit weergeven. Instellingenscherm Enlighten Connection (Enlighten-verbinding) Enlighten Connection (Enlighten-verbinding) is standaard ingeschakeld. Dit houdt in dat de app automatisch systeeminformatie vanaf Enlighten ophaalt wanneer u het scherm Systems List (Lijst met systemen) laadt. Dit geldt echter alleen als uw mobiele apparaat over een actieve internetverbinding beschikt. Als u de optie Enlighten Connection (Enlighten-verbinding) uitschakelt, wordt systeeminformatie niet langer automatisch door de app opgehaald. Als u bewerkingen uitvoert waartoe communicatie met Enlighten is vereist, wordt u gevraagd om Enlighten Connection (Enlighten-verbinding) opnieuw in te schakelen. Afmelden 1. Als u zich bij Enlighten wilt afmelden, tikt u in het startscherm op Settings (Instellingen). 2. Tik in het scherm Settings (Instellingen) op Log out (Afmelden) Enphase Energy Inc.

8 Verbinding maken met een Envoy Met deze functie kunt u via een draadloos netwerk verbinding maken met een Envoy zodat u een nieuw Enphase-systeem snel kunt instellen en verifiëren. Wanneer u de systeeminstellingen hebt geverifieerd, kunt u een overzichtsrapport dat een succesvolle installatie bevestigt, bekijken en via e- mail versturen. Als u deze functie gebruikt, hebt u geen laptop op locatie nodig. Verbinding maken met hetzelfde LAN De eerste stap voor het tot stand brengen van een verbinding tussen een Envoy en de Installer Toolkit is om uw mobiele apparaat en de Envoy verbinding te laten maken met hetzelfde LAN (Local Area Network). U beschikt hiervoor over de volgende mogelijkheden: Verbind via de draadloze router van de locatie het mobiele apparaat met hetzelfde LAN als de Envoy. Gebruik de Envoy, met een draadloze adapter van Enphase, om een draadloos toegangspunt te maken. Gebruik de draadloze router van de locatie om verbinding te maken met de Envoy Als u de draadloze router van de locatie wilt gebruiken, selecteert u Settings (Instellingen) op uw mobiele apparaat en vervolgens selecteert u Wi-Fi. Tik op het gewenste netwerk in de lijst met beschikbare netwerken. Een draadloos toegangspunt maken Als er geen draadloos LAN beschikbaar is op de locatie, kunt u de Envoy gebruiken om een draadloos toegangspunt (Access Point of AP) te maken. In de linker USB-poort van de Envoy moet een draadloze adapter van Enphase zijn geplaatst en de Envoy moet softwareversie 3.11 of hoger bevatten. OPMERKING: Als u een draadloze adapter van Enphase wilt installeren, volgt u de instructies in de Installatie- en bedieningshandleiding van Envoy op 1. Houd de menuknop van de Envoy ingedrukt (aan de rechterzijde van de Envoy) om een draadloos toegangspunt op de Envoy te maken. Laat de knop los als op het LCD-scherm het volgende wordt weergegeven: Enable Wi-Fi AP (Wi-Fi AP inschakelen). De AP-modus op de Envoy blijft standaard acht uur lang ingeschakeld. Enable Wi-Fi AP (Wi-Fi AP inschakelen) 2. Selecteer Settings (Instellingen) op uw apparaat en selecteer vervolgens Wi-Fi. Tik op 'ENVOY_nnnnnn' ('nnnnnn' geeft de laatste zes cijfers van het Envoy-serienummer weer) in de lijst met beschikbare netwerken Enphase Energy Inc.

9 Schakel de AP-modus indien nodig uit door de Envoy-menuknop ingedrukt te houden en los te laten wanneer Disable AP Mode (AP-modus uitschakelen) op het LCD-scherm wordt weergegeven. Verbinding maken met de Installer Toolkit Wanneer uw mobiele apparaat en de Envoy op met hetzelfde LAN zijn verbonden, kunt u een verbinding tot stand brengen tussen Envoy en de Installer Toolkit. U beschikt hiervoor over de volgende twee mogelijkheden: Verbinding maken met een Envoy, zonder dat u deze aan een systeem koppelt. Dit is nuttig wanneer u de app gebruikt om een geslaagde installatie te bevestigen, maar niet wanneer u de functies voor scannen en synchroniseren gebruikt. Verbinding maken met een Envoy nadat u deze aan een systeem koppelt. Dit is nuttig wanneer u de scanfunctionaliteit gebruikt, aangezien de Envoy wordt ingericht met gescande micro-omvormers. Verbinding maken met een Envoy, zonder dat u deze aan een systeem koppelt 1. Als u verbinding wilt maken met een Envoy, zonder dat u deze aan een systeem koppelt, tikt u in het startscherm op Connect to an Envoy (Verbinding maken met een Envoy) Enphase Energy Inc.

10 De app zoekt op het LAN naar Envoys. Als u bent verbonden met een Envoy via het draadloze toegangspunt, verbindt de app automatisch met die Envoy. 2. Als u met een ander draadloos netwerk bent verbonden, geeft de app het serienummer van elke gevonden Envoy weer bovenaan het scherm. Tik op het serienummer om met de Envoy te verbinden. 3. Als het serienummer van de Envoy niet automatisch verschijnt, kunt u kiezen om te verbinden via het IP-adres van de Envoy. Tik op Connect via IP address (Verbinding maken via IPadres). 4. Voer het IP-adres van de Envoy (te vinden op het LCD-startscherm van de Envoy) in in het veld midden op het scherm en tik op Connect to Envoy (Verbinding maken met Envoy). Verbinding maken met een Envoy nadat u deze aan een systeem koppelt Voer een van de volgende handelingen uit via het scherm met het systeemoverzicht als u verbinding wilt maken met een Envoy die aan het systeem is gekoppeld: Tik op de regel met het Envoy-serienummer of Tik op de knop Connect (Verbinding maken) Enphase Energy Inc.

11 Tikken op de regel met het Envoy-serienummer Wanneer u op de rij met het Envoy-serienummer tikt, wordt het scherm Connect to Envoy (Verbinding maken met Envoy) weergegeven. - Als u de scantool van de Installer Toolkit hebt gebruikt om micro-omvormers te scannen, geeft het scherm de namen van de arrays en het aantal microomvormers voor elke array weer. - Tik op Connect to Envoy (Verbinding maken met Envoy). De app probeert automatisch verbinding te maken met de Envoy. Tikken op de knop Connect (Verbinding maken) Wanneer u op de knop Connect (Verbinding maken) tikt: - Als het systeem geen Envoy heeft, wordt u door de app gevraagd om er één toe te voegen voordat u kunt doorgaan. - Als het systeem een Envoy heeft, probeert de app automatisch verbinding te maken met de Envoy. - Als het systeem meerdere Envoys heeft, wordt er een lijst weergegeven met Envoys waaruit u kunt kiezen. Tik op het serienummer van de Envoy waarmee u verbinding wilt maken Enphase Energy Inc.

12 In beide situaties 1. Als de Envoy niet automatisch wordt verbonden, kunt u ervoor kiezen om te verbinden via het IP-adres van de Envoy. Tik op Connect via IP address (Verbinding maken via IP-adres) onder aan het scherm. 2. Voer het IP-adres van de Envoy (te vinden op het LCD-startscherm van de Envoy) in in het veld midden op het scherm en tik op Connect to Envoy (Verbinding maken met Envoy) OPMERKING: Als u de scantool van de Installer Toolkit hebt gebruikt, worden de gescande micro-omvormers ingezet wanneer u op Connect to Envoy (Verbinding maken met Envoy) tikt. Met deze actie wordt de apparaatscan op de Envoy ook gestopt als er een apparaatscan bezig is. Voer het aantal te detecteren micro-omvormers in Nadat u verbinding hebt gemaakt met de Envoy, moet u het verwachte aantal micro-omvormers dat aan deze Envoy rapporteert, invoeren of bevestigen. Als u de scantool van de Installer Toolkit al hebt gebruikt om de micro-omvormers vast te stellen in de arrays die gekoppeld zijn aan deze Envoy, wordt het totale gescande aantal weergegeven. 1. Voer het aantal micro-omvormers in waarvan u verwacht dat ze aan deze Envoy rapporteren of bevestig dit aantal. 2. Tik op OK Enphase Energy Inc.

13 Het overzichtsscherm Het overzichtsscherm geeft een overzicht van de status van de Envoy en de rapporterende microomvormers. De informatie wordt elke minuut bijgewerkt met de nieuwste informatie van de Envoy. Het bovenste gedeelte van het overzichtsscherm geeft de huidige systeeminformatie weer, waaronder het IP-adres, de softwareversie, de recentste opbrengstgegevens en de levenslange opbrengst. Aan de rechterkant van het IP-adres geeft het scherm de Wi-Fi-status weer als in de linker USB-poort van de Envoy een draadloze adapter van Enphase is geplaatst. Wi-Fi-status. Als in de linker USB-poort van de Envoy een draadloze adapter van Enphase is geplaatst, wordt de Wi-Fi-status weergegeven: - geeft aan dat het netwerk nog niet is geconfigureerd. Tik op de rij om het Wi- Fi-configuratiescherm te laden. - geeft de sterkte van het geconfigureerde netwerk weer. Tik op de rij om het Wi-Fi-gegevensscherm te laden. - geeft aan dat de geconfigureerde netwerk niet beschikbaar is. Tik op de rij om het Wi-Fi-gegevensscherm te laden. OPMERKING: Als u via de AP-modus verbonden bent met de Envoy, is het hier weergegeven IP-adres dat van het toegangspunt en dit komt niet overeen met het adres dat wordt weergegeven op het LCD-scherm. Het onderste gedeelte van het overzichtsscherm geeft het volgende weer: Enphase Energy Inc.

14 Het aantal verwachte micro-omvormers. Indien nodig kunt u het aantal verwachte micro-omvormers voor deze installatie bewerken door te tikken op het potlood rechterkant van het aantal micro-omvormers. aan de Het aantal gedetecteerde micro-omvormers. Een vinkje links van het aantal geeft aan dat alle verwachte micro-omvormers zijn gedetecteerd. Wanneer dit vinkje er niet staat, zijn een of meer micro-omvormers niet gedetecteerd. De tekst rechts van dit aantal geeft een van de drie mogelijke scanstatussen op de Envoy weer: Scan Active (Scan actief), Scan Inactive (Scan niet actief) of Scan Inhibited (Scan belemmerd). Tik op deze rij (of de knop Detected (Gedetecteerd) onder aan het scherm) om de apparaatscan op de Envoy te beheren en om een lijst met gedetecteerde microomvormers weer te geven. Het aantal communicerende micro-omvormers. Een vinkje links van het aantal geeft aan dat alle verwachte micro-omvormers communiceren. Als dit vinkje er niet staat, communiceren een of meer micro-omvormers niet. Tik op deze rij (of de knop Comms (Communicatie)onder aan het scherm) om een lijst met communicerende micro-omvormers weer te geven. Het aantal micro-omvormers dat is ingesteld met een netwerkprofiel. Dit gedeelte wordt verschillend weergegeven, afhankelijk van uw regio. - Als uw installatie in de Verenigde Staten is gevestigd, zijn de fabrieksinstellingen voor het netwerkprofiel juist en wordt dit gedeelte (en de Profielknop onder aan het scherm) niet weergegeven. - Als uw installatie in Noord-Amerika maar buiten de Verenigde Staten is gevestigd, geeft dit gedeelte de Fabrieksinstellingen weer. Als deze instellingen geschikt zijn voor uw installatie, hoeft u verder niets te doen. Als de installatie is gevestigd in een gebied waarvoor locatiegebonden profielinstellingen zijn vereist, tikt u op de rij (of de knop Profile (Profiel)knop onder aan het scherm) om het netwerkprofiel te selecteren. - Als uw installatie buiten Noord-Amerika is gevestigd, geeft dit gedeelte No profile (Geen profiel) weer, wat aangeeft dat een locatiegebonden profiel moet worden geselecteerd. Tik op de rij (of de knop Profile (Profiel) onder aan het scherm) om het netwerkprofiel te selecteren. Nadat u een locatiegebonden netwerkprofiel hebt geselecteerd, geeft dit gedeelte de naam van het geselecteerde profiel weer en geeft het aantal micro-omvormers weer die zijn ingesteld met het netwerkprofiel. Een vinkje links van het aantal geeft aan dat alle verwachte micro-omvormers zijn ingesteld met een netwerkprofiel. Als dit vinkje er niet staat, zijn een of meer micro-omvormers niet ingesteld of konden deze niet worden ingesteld. Tik op deze rij (of op de Profile (Profiel)knop onder aan het scherm) om het geselecteerde netwerkprofiel te wijzigen of om een lijst micro-omvormers per netwerkprofielstaat weer te geven. Het aantal micro-omvormers dat stroom produceert. Een vinkje geeft aan dat alle systeemmicro-omvormers stroom produceren. Als dit vinkje er niet staat, produceren een of meer micro-omvormers geen stroom. Tik op deze rij (of de knop Power (Stroom) onder aan het scherm) om een lijst met micro-omvormers die stroom produceren, weer te geven. Configureer het Wi-Fi-netwerk voor rapportage aan Enlighten Als u Wi-Fi moet gebruiken voor communicatie tussen de Envoy en Enlighten, moet in de linker USBpoort van de Envoy een draadloze adapter van Enphase zijn geplaatst en moet u het netwerk configureren Enphase Energy Inc.

15 1. Tik op om aan te geven welk netwerk de Envoy moet gebruiken om te rapporteren aan Enlighten. 2. De lijst geeft beschikbare netwerken en hun signaalsterktes weer, evenals of het netwerk met een wachtwoord beveiligd is. 3. Tik op het gewenste netwerk. 4. Als het netwerk is beveiligd met een wachtwoord, voert u het wachtwoord als daarom wordt gevraagd. 5. Wacht als de Envoy verbinding maakt met het Wi-Fi-netwerk. 6. Schuif naar de onderkant van de scherm en tik op Device Information (Apparaatinformatie) om apparaatinformatie voor de Wi-Fi-adapter in de Envoy weer te geven Enphase Energy Inc.

16 Het scherm Micro-omvormers gedetecteerd Het scherm Micro-omvormers gedetecteerd geeft het volgende weer: Definitie van de betekenis van het detecteren van micro-omvormers Status van apparaatscan op de Envoy met besturingen om deze te starten of te stoppen, behalve als scannen van de Envoy is verboden Het aantal gedetecteerde micro-omvormers Probleemoplossingsinformatie Apparaatscan op de Envoy beheren Wanneer een scan is geactiveerd, kunt u de resterende tijd op de scan weergeven en kunt u de scan ook stoppen indien nodig. Als scannen niet is geactiveerd, kunt u een nieuwe 30 minuten durende scan activeren als u microomvormers moet detecteren. Als apparaatscan op de Envoy is verboden, geeft de app het volgende weer: Als u meer micro-omvormers aan het systeem moet toevoegen wanneer apparaatscan is verboden, moet u de scantool van de Installer Toolkit gebruiken om deze in te zetten op de Envoy in plaats van dat u de apparaatscanfunctie van Envoy gebruikt om deze te detecteren. Als dit niet mogelijk is en u apparaatscan op de Envoy moet inschakelen, neemt u contact op met de Enphaseklantenondersteuning via support@enphaseenergy.com Enphase Energy Inc.

17 Gedetecteerde micro-omvormers weergeven 1. Tik op om de serienummers van de gedetecteerde micro-omvormers weer te geven. De lijst geeft het serienummer en de datum en tijd voor elke gedetecteerde micro-omvormer weer om aan te geven wanneer de micro-omvormer is gedetecteerd of ingezet. Als de micro-omvormers zijn gedetecteerd door de Envoy met een apparaatscan, geeft de app weer dat ze zijn 'Gedetecteerd'. Als de micro-omvormers door de Installer Toolkit zijn ingericht, geeft de app aan dat deze zijn ingericht. Een vinkje links van Detected (Gedetecteerd) geeft aan dat alle verwachte microomvormers zijn gedetecteerd. Wanneer dit vinkje er niet staat, zijn een of meer microomvormers niet gedetecteerd. 2. Als u klaar bent, kunt u op tikken om de lijst samen te vouwen. 3. Tik op de rij Troubleshooting Information (Probleemoplossingsinformatie) om tips voor probleemoplossing voor het detecteren van micro-omvormers weer te geven. Het communicatiescherm van de micro-omvormers Het communicatiescherm van de micro-omvormers geeft het volgende weer: Uitleg over de communicatie met de micro-omvormers Het aantal communicerende micro-omvormers Het aantal niet communicerende micro-omvormers Probleemoplossingsinformatie Controleren welke micro-omvormers communiceren met de Envoy: 1. Als u een lijst met serienummers voor de communicerende micro-omvormers weer wilt geven, tikt u op rechts van het woord 'Communiceren'. 2. Als u een lijst met serienummers voor de niet communicerende micro-omvormers weer wilt geven, tikt u op rechts van de woorden 'Niet communiceren' Enphase Energy Inc.

18 In beide lijsten geeft een tijdsindicatie aan wanneer de micro-omvormer voor het laatst heeft gerapporteerd. Een vinkje links van Communicating (Communiceren) geeft aan dat alle systeemmicroomvormers communiceren. Als dit vinkje er niet staat, communiceren een of meer microomvormers niet. 3. Als u klaar bent, kunt u op tikken om de lijsten samen te vouwen. 4. Tik op de rij Troubleshooting Information (Probleemoplossingsinformatie) om tips voor probleemoplossing weer te geven voor micro-omvormers die niet communiceren. Het scherm Grid Profile (netwerkprofiel) Het scherm Grid Profile (Netwerkprofiel) wordt verschillend weergegeven, afhankelijk van of een locatiegebonden netwerkprofiel is geselecteerd. Voordat een netwerkprofiel is geselecteerd, geeft het scherm een menu weer waarmee u een profiel kunt selecteren. Een netwerkprofiel selecteren: 1. Selecteer een Country Regulatory Specification (Regelgevingsspecificatie voor het land) die geschikt is voor de regio. 2. Selecteer een Grid Profile (netwerkprofiel). 3. Tik op Apply Grid Profile (Netwerkprofiel toepassen) om de wijzigingen op te slaan. Het scherm geeft de regelgevingsspecificatie en het netwerkprofiel weer Enphase Energy Inc.

19 Nadat een netwerkprofiel is geselecteerd, geeft het scherm het volgende weer: De naam van de regelgevingsspecificatie voor het land De naam van het netwerkprofiel De status van de doorgifte van het netwerkprofiel Probleemoplossingsinformatie Tik indien nodig op het potlood profiel weer te geven. aan de rechterkant om een andere specificatie of een ander Terwijl het profiel wordt gepropageerd naar de micro-omvormers, geeft het scherm Propagating Profile (Profiel doorgeven) en het aantal micro-omvormers in elke mogelijke staat weer (Profiel ingesteld, In behandeling, Propageren, Mislukt, Bijwerken of 'Niet in te stellen') Het scherm geeft Propagation Complete (Overdracht voltooid) weer als alle micro-omvormers de status ingesteld of 'niet in te stellen' hebben. OPMERKING: 'Niet in te stellen' is een zeldzame status en geeft aan dat de microomvormer van een ouder model is dat geen netwerkprofiel kan accepteren. Het scherm geeft Propagation Incomplete (Doorgeven niet compleet) weer wanneer de overdracht is voltooid, maar een of meer micro-omvormers niet kunnen worden ingesteld. Serienummers voor de statussen in de lijst weergeven: 1. Tik op rechts van de geselecteerde status. 2. Een vinkje links van de woorden 'Profile Set' (Profiel ingesteld) geeft aan dat alle systeemmicro-omvormers zijn ingesteld met een profiel. Wanneer dit vinkje er niet staat, zijn een of meerdere micro-omvormers niet ingesteld, kunnen deze niet worden ingesteld, of zijn deze 'niet in te stellen'. 3. Als u klaar bent, kunt u op tikken om de lijst samen te vouwen. 4. Tik op de rij Troubleshooting Information (Probleemoplossingsinformatie) om tips voor probleemoplossing voor Netwerkprofiel weer te geven Enphase Energy Inc.

20 Het scherm Micro-omvormers die stroom produceren Het scherm Micro-omvormers die stroom produceren geeft het volgende weer: Uitleg over de communicatie met de micro-omvormers Een aantal micro-omvormers die stroom produceren Een aantal micro-omvormers die geen stroom produceren Probleemoplossingsinformatie Controleren welke micro-omvormers stroom produceren: 1. Als u een lijst met serienummers voor producerende micro-omvormers weer wilt geven, tikt u op rechts van de woorden 'Producing Power' (Produceren stroom). 2. Als u een lijst met serienummers voor niet-producerende micro-omvormers weer wilt geven, tikt u op rechts van de woorden 'Not Producing' (Niet producerend). De lijst geeft het serienummer en de datum en tijd voor elke producerende of nietproducerende micro-omvormer weer om aan te geven wanneer de micro-omvormer voor het laatst heeft gerapporteerd, en geeft het laatst gerapporteerde aantal weer (watt). Als een micro-omvormer nooit heeft gerapporteerd of als de status onbekend is, worden in plaats van de tijdsbepaling de woorden 'Niet beschikbaar' weergegeven. Een vinkje links van de woorden 'Producing Power' (Produceert stroom) geeft aan dat alle systeemmicro-omvormers stroom produceren. Als dit vinkje er niet staat, produceren een of meer micro-omvormers geen stroom. 3. Als u klaar bent, kunt u op dit scherm tikken om de lijst samen te vouwen. 4. Tik op de rij Troubleshooting Information (Probleemoplossingsinformatie) om tips voor probleemoplossing weer te geven voor micro-omvormers die geen stroom produceren Enphase Energy Inc.

21 Verbinding met de Envoy verbreken en een rapport genereren Als u de instelling van uw systeem hebt voltooid en geverifieerd, tikt u op Done (Gereed) in de rechterbovenhoek van het scherm om de verbinding met de Envoy te verbreken: De Installer Toolkit vraagt of u een overzichtsrapport wilt bekijken, die netwerkprofielinformatie bevat: 1. Tik op View Report (Rapport weergeven) om het overzichtsrapport te bekijken. 2. Tik op Disconnect (Verbinding verbreken) om de verbinding met de Envoy te verbreken zonder het rapport te bekijken. 3. Tik op Cancel (Annuleren) om terug te gaan naar de Envoy-schermen. Als u een overzichtsrapport wilt maken voordat u de verbinding met de Envoy verbreekt, kunt u het menupictogram linksboven in het scherm gebruiken om op elk gewenst moment een rapport aan te maken. Via dit menu kunt u ook de verbinding met de Envoy verbreken Enphase Energy Inc.

22 Het rapport geeft de systeemnaam en het adres, informatie over de Envoy, een lijst van serienummers van de micro-omvormers, netwerkprofielinformatie, en de datum, tijd en het aantal van het laatste rapport weer. OPMERKING: Als u verbinding hebt gemaakt met een Envoy, zonder dat u deze aan een systeem hebt gekoppeld, zal het rapport geen systeemnaam en -adres bevatten. Tik indien nodig op om het rapport per naar uw kantoor te verzenden als een verslag van succesvolle systeeminstallatie of als bewijs van netwerkprofielinstellingen. OPMERKING: U moet een adres registreren in de app Mail van uw mobiele apparaat om een bericht te verzenden. OPMERKING: Als u niet met internet bent verbonden, slaat uw app het bericht mogelijk op in uw Postvak UIT, zodat dit kan worden verzonden zodra er een verbinding met internet tot stand is gebracht. U kunt, als u daar de voorkeur aangeeft, het bericht ook opslaan als een concept Enphase Energy Inc.

23 Systemen weergeven en instellen Lijst met systemen 1. Tik in het startscherm op View Systems (Systemen weergeven) om uw systemen weer te geven of nieuwe systemen toe te voegen. Als u bent aangemeld en met internet bent verbonden, haalt de toepassing uw in behandeling zijnde systeemactiveringen op van Enlighten: 2. Tik op [+] in de rechterbovenhoek om een nieuwe systeemactivering toe te voegen. Trek de lijst omlaag om deze te vernieuwen met de meest recente in behandeling zijnde systeemactiveringen van Enlighten. 3. Als u naar een systeem wilt zoeken, voert u (een gedeelte van) een systeemnaam of referentie-id in het zoekveld in. Als u informatie in dit veld invoert, geeft de app overeenkomende systemen weer Enphase Energy Inc.

24 Het scherm met het systeemoverzicht Tik op een systeem in de lijst om het overzichtsscherm voor dat systeem te bekijken: OPMERKING: Als u bent aangemeld bij Enlighten, kan de app automatisch synchroniseren of u melden dat u moet synchroniseren met Enlighten. Zo wordt ervoor gezorgd dat alle gegevens bijgewerkt en gesynchroniseerd zijn voordat u verdergaat. Boven aan het scherm worden de systeemnaam, het adres en de verwijzings-id (indien aanwezig) weergegeven. Tik op Edit (Bewerken) in de rechterbovenhoek van het scherm als u informatie wilt wijzigen. Het midden van het scherm toont de Envoys en arrays die aan het systeem zijn gekoppeld. Tik op de pictogrammen met het plusteken om nieuwe Envoys of arrays toe te voegen. Tik op het serienummer van een Envoy om gedetailleerde informatie weer te geven over de Envoy en om een verbinding tot stand te brengen over het LAN. Tik op een arraynaam of om het bijbehorende overzicht weer te geven. U kunt hier wijzigingen in het array aanbrengen (waaronder het scannen van meer modules). Bekijk een rapport van de Envoy-geschiedenis Vanuit het scherm System Overview (Systeemoverzicht) kunt u een overzichtsrapport bekijken voor elke Envoy waarmee u in het verleden verbinding hebt gemaakt. Tik op het rapportpictogram om het rapport te bekijken Enphase Energy Inc.

25 Een Envoy aan het systeem toevoegen Als u het Envoy-serienummer niet hebt toegevoegd aan de systeemactivering in Enlighten, kunt u het serienummer toevoegen met de app. Hiermee koppelt u de Envoy aan het systeem. De Envoy koppelen met het systeem: 1. Tik in het scherm met het systeemoverzicht op het teken [+] dat rechts van het woord Envoys wordt weergegeven. 2. Als u op een lokaal netwerk zit, zoekt de app naar Envoys op dat netwerk. Als de app een of meer Envoys vindt, geeft deze de serienummers weer. Tik op het serienummer dat u nodig hebt. Als de Envoy zich niet op het LAN bevindt of als deze door de app niet wordt gevonden, tikt u op Add New Envoy (Nieuwe Envoy toevoegen). 3. Voer het Envoy-serienummer in (of scan het). 4. Tik op Done (Gereed). Het Envoy-serienummer wordt weergegeven in het scherm System Overview (Systeemoverzicht). Een Envoy aan het systeem toevoegen Zie 'Een array toevoegen' op pagina 26 als u een Envoy aan het systeem wilt toevoegen Enphase Energy Inc.

26 Micro-omvormers scannen Gebruik de scantool om uw arrays in te stellen en de micro-omvormers te scannen. Een array toevoegen 1. Tik op de Envoy-landingspagina op View Systems (Systemen weergeven). 2. Tik in de lijst op de naam van het systeem waarmee u wilt werken. 3. Tik in het scherm met het systeemoverzicht op het teken [+] dat rechts van het woord Arrays wordt weergegeven. Elke array moet worden gekoppeld aan een Envoy. Als het systeem een enkele Envoy heeft, wordt het serienummer van deze Envoy bovenaan het formulier weergegeven Enphase Energy Inc.

27 Als het systeem meerdere (of geen) Envoys heeft, moet u een Envoy selecteren of toevoegen voordat u micro-omvormers kunt scannen. Als u een Envoy wilt selecteren of wilt toevoegen door de streepjescode te scannen, tikt u op [>] (rechts van het woord 'Envoy') en volgt u de instructies op het scherm. 4. Tik in het veld Name (Naam) om een naam voor de array in te voeren. HERINNERING: Wanneer de scanner is gekoppeld aan uw mobiele apparaat, neemt deze het toetsenbord van het apparaat over. Als u probeert tekst in te voeren in een scherm van de app en u ziet het toetsenbord niet, raadpleegt u de documentatie van de fabrikant voor instructies over hoe u het toetsenbord kunt openen. Hiervoor moet u mogelijk de scanner uitschakelen. 5. U moet mogelijk ook de arrayafmetingen opgeven (rijen en kolommen), de stand selecteren en verticale en horizontale kanteling opgeven. 6. Tik op Save (Opslaan) als u alle arraygegevens hebt ingevuld. OPMERKING: Als u op Save (Opslaan) tikt, wordt de informatie op het apparaat opgeslagen. U moet later synchroniseren met Enlighten om het proces te voltooien Enphase Energy Inc.

28 Micro-omvormers scannen 1. Voer een van de volgende handelingen uit via het scherm met het systeemoverzicht als u micro-omvormers wilt scannen: Tik op een arraynaam of tik op de knop Scan Wanneer u op de knop Scan tikt om het scannen te starten: Als het systeem geen arrays heeft, wordt u door de app gevraagd om er één toe te voegen voordat u het scannen kunt starten. Als het systeem een array heeft, gaat de app naar deze array, zodat u het scannen kunt starten. Als het systeem meerdere arrays heeft, wordt er een lijst weergegeven met arrays waaruit u kunt kiezen. Tik op de array die u voor het scannen wilt gebruiken Enphase Energy Inc.

29 Het scherm geeft een visueel beeld van de array weer met de afmetingen die u eerder hebt ingevoerd. Op het Noordelijk halfrond geeft het pictogram in de rechterbenedenhoek de horizontale kanteling van de array weer voor het Zuidelijk halfrond. Op het Zuidelijk halfrond geeft het pictogram in de rechterbenedenhoek de horizontale kanteling van de array weer voor het Noordelijk halfrond. 2. Tik op de locatie van de module waar u wilt beginnen met scannen. (Als de array slechts één module heeft, hoeft u niet op de locatie van de module te tikken.) Het scherm geeft een tekstveld weer over de modulelocatie waarmee u werkt. 3. Scan de streepjescode op uw eerste micro-omvormer. Het serienummer wordt weergegeven in het tekstveld en de afbeelding erachter wordt gewijzigd en geeft nu de micro-omvormer en modulecellen weer. Dit geeft aan dat u de micro-omvormer hebt gescand: Enphase Energy Inc.

30 4. Tik op de locatie van de volgende module die u wilt scannen. De oranje markering wordt verplaatst naar de nieuwe locatie. 5. Als u een module uit uw arraylay-out wilt verwijderen, tikt u op het rode min-pictogram [-] in de rechterbenedenhoek van de module. Een serienummer voor de micro-omvormer invoeren wanneer scannen mislukt Als het etiket van de micro-omvormer is beschadigd en niet wordt gescand, kunt u het serienummer handmatig invoeren. OPMERKING: Zorg ervoor dat u het serienummer van een micro-omvormer correct invoert als u dit handmatig doet. Als u een onjuist nummer invoert, ziet u een foutmelding tijdens de synchronisatie van de array met Enlighten. 1. Tik op de locatie van de module. 2. Tik op de ruimte tussen de indicator voor automatische scan en de richting. Houd deze drie seconden ingedrukt. Op het scherm wordt een tekstveld weergegeven. 3. Voer het serienummer voor de micro-omvormer in. 4. Het serienummer wordt weergegeven in het tekstveld en de afbeelding erachter wordt gewijzigd en geeft nu de micro-omvormer en modulecellen weer. Dit geeft aan dat u de micro-omvormer hebt gescand. 5. Tik op de locatie van de volgende module die u wilt scannen. De oranje markering wordt verplaatst naar de nieuwe locatie Enphase Energy Inc.

31 Een module in de array lokaliseren Als u werkt met een array die al gedeeltelijk is gescand en u uw plaats moet vinden, tikt u op de aanwijzer in de linkerbenedenhoek van het overzichtsscherm van de array en scant u vervolgens het serienummer dat u wilt vinden of voert u dit serienummer in: De modus automatisch scannen gebruiken Als u het scannen wilt versnellen, schakelt u de modus Automatisch scannen onder aan het scherm in. Als de modus Automatisch scannen is ingeschakeld, gaat de app automatisch naar het volgende paneel in de rij na elke succesvolle scan. U kunt opgeven of naar links of naar rechts wordt verplaatst. OPMERKING: Als u Automatisch scannen gebruikt, detecteert de app niet als u het einde van een rij in de array hebt bereikt. U moet de startmodule in de volgende rij handmatig selecteren. Hierdoor wordt de modus Automatisch scannen uitgeschakeld, dus u moet dit opnieuw inschakelen nadat u de eerste module in de volgende rij hebt geselecteerd Enphase Energy Inc.

32 Synchroniseren met Enlighten U moet altijd verbinding maken met internet en u aanmelden bij Enlighten voordat u de arrays die in de Installer Toolkitapp hebt gemaakt, kunt synchroniseren. De app geeft aan wanneer een systeem moet worden gesynchroniseerd met Enlighten door een oranje bolletje naast de systeemnaam weer te geven op de Systeemlijst en het Overzichtsscherm: Tik op Sync (Synchroniseren) onder aan het scherm met het systeemoverzicht om de synchronisatie te starten. Als u zich nog niet hebt aangemeld bij Enlighten, wordt u gevraagd dit te doen. De app informeert u als de synchronisatie is voltooid en u uw nieuw gescande arrays in Enlighten kunt bekijken. OPMERKING: Nadat de Installer Toolkit de synchronisatie van systeeminformatie naar Enlighten heeft voltooid, zet Enlighten de Envoy(s) in met de micro-omvormers die u hebt gescand. Met deze actie wordt de apparaatscan op de Envoy ook gestopt als er een dergelijke scan bezig is. Nadat u een systeem met Enlighten hebt gesynchroniseerd, kunt u de activatiechecklist bekijken. Tik op View Activation Checklist (Activatiechecklist weergeven) om de Enlightenactivatiechecklist weer te geven. Dit scherm is niet interactief. Het geeft alleen informatie weer Enphase Energy Inc.

33 Enphase Energy Inc N. McDowell Boulevard Petaluma, CA

IRISPen Air 7. Verkorte handleiding. (Android)

IRISPen Air 7. Verkorte handleiding. (Android) IRISPen Air 7 Verkorte handleiding (Android) Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRISPen Air TM 7. Lees deze handleiding aandachtig door voor u deze scanner en de bijbehorende

Nadere informatie

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit Welkom bij payleven Samen met onze gratis app en uw eigen smartphone of tablet bent u nu klaar om pin- en creditcardbetalingen te accepteren. Hier volgt een uitleg van de verschillende mogelijkheden en

Nadere informatie

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies augustus 2018

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies augustus 2018 Troubleshooting Stap-voor-stap instructies augustus 2018 Copyright 2018. NCS Pearson, Inc. of haar filiaal/filialen. Alle rechten voorbehouden. Q-interactive is een handelsmerk in de VS en/of andere landen

Nadere informatie

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide 05-2014 / v1.0 1 I. Productinformatie I-1. Inhoud van de verpakking Smart Plug Switch Snelstartgids CD met snelle installatiegids I-2. Voorzijde Power LED Switch

Nadere informatie

IRISPen Air 7. Verkorte handleiding. (ios)

IRISPen Air 7. Verkorte handleiding. (ios) IRISPen Air 7 Verkorte handleiding (ios) Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRISPen TM Air 7. Lees deze handleiding aandachtig door voor u deze scanner en de bijbehorende software

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie

Nadere informatie

SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module. EVO Remote. MAN_000012_nl(EVO_Remote) Versie: 12.0 van Januari,

SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module. EVO Remote. MAN_000012_nl(EVO_Remote) Versie: 12.0 van Januari, SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module EVO Remote MAN_000012_nl(EVO_Remote) Versie: 12.0 van Januari, 23 2019 T.b.v. de Livin flame pelletkachels 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Bedieningsvoorbeeld...

Nadere informatie

Wi-Fi installatie. Inleiding

Wi-Fi installatie. Inleiding Wi-Fi installatie Inleiding De Solar Wi-Fi module is een data logging module. Met de functie plug & play kan de WiFi module eenvoudig informatie van uw PV-installatie verzamelen. Met de geïntegreerde Wi-

Nadere informatie

EN Versie: 1.0. H.264 Handleiding

EN Versie: 1.0. H.264 Handleiding EN Versie: 1.0 H.264 Handleiding Inhoud Hardware... 2 ios View... 2 Android View... 5 PC View... 9 Contact... 11 1 Hardware verbindingen 1. Schroef de antenne in de achterkant van de camera en draai rechtop.

Nadere informatie

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies maart 2019

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies maart 2019 Troubleshooting Stap-voor-stap instructies maart 2019 Copyright 2018. NCS Pearson, Inc. of haar filiaal/filialen. Alle rechten voorbehouden. Q-interactive is een handelsmerk in de VS en/of andere landen

Nadere informatie

Handleiding apparaataanmelding

Handleiding apparaataanmelding Handleiding apparaataanmelding 22-03-2015 2 De informatie in dit document kan zonder kennisgeving gewijzigd worden. De in dit document omschreven diensten worden geleverd in het kader van een licentieovereenkomst

Nadere informatie

AirPrint handleiding DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW

AirPrint handleiding DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW AirPrint handleiding DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW Voordat u uw Brother-machine gebruikt Definities van opmerkingen Handelsmerken Belangrijke opmerking Definities van opmerkingen In deze

Nadere informatie

Handleiding. Start met accepteren van pin- en creditcardbetalingen

Handleiding. Start met accepteren van pin- en creditcardbetalingen Handleiding Start met accepteren van pin- en creditcardbetalingen PIN-reader Bovenkant Magneetstriplezer Voorkant Bluetooth-symbool Batterij-indicator 0-knop (verbindingsknop) Annuleren Terug Bevestigen

Nadere informatie

Verbindingsgids (voor COOLPIX)

Verbindingsgids (voor COOLPIX) Verbindingsgids (voor COOLPIX) In dit document wordt de procedure beschreven voor het gebruik van de SnapBridge-app (versie 2.5) voor het tot stand brengen van een draadloze verbinding tussen een ondersteunde

Nadere informatie

Parkinson Thuis Probleemoplossing

Parkinson Thuis Probleemoplossing Parkinson Thuis Probleemoplossing Probleemoplossing Fox Inzicht App In sommige gevallen kan er een handeling van uw kant nodig zijn om ervoor te zorgen dat de apps altijd ingeschakeld zijn. Dit zal voornamelijk

Nadere informatie

SP-1101W Quick Installation Guide

SP-1101W Quick Installation Guide SP-1101W Quick Installation Guide 06-2014 / v1.2 1 I. Productinformatie... 3 I-1. Inhoud van de verpakking... 3 I-2. Voorzijde... 3 I-3. LED-status... 4 I-4. Switch statusknop... 4 I-5. Productlabel...

Nadere informatie

Verbindingsgids (voor COOLPIX)

Verbindingsgids (voor COOLPIX) Verbindingsgids (voor COOLPIX) In dit document wordt de procedure beschreven voor het gebruik van de SnapBridge-app (versie 2.0) voor het tot stand brengen van een draadloze verbinding tussen een ondersteunde

Nadere informatie

Installatie. NETGEAR 802.11ac Wireless Access Point WAC120. Inhoud van de verpakking

Installatie. NETGEAR 802.11ac Wireless Access Point WAC120. Inhoud van de verpakking Handelsmerken NETGEAR, het NETGEAR-logo en Connect with Innovation zijn handelsmerken en/of gedeponeerde handelsmerken van NETGEAR, Inc. en/of diens dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere

Nadere informatie

PoE IP Camera. Quick Start Guide QG4_A

PoE IP Camera. Quick Start Guide QG4_A PoE IP Camera Quick Start Guide QG4_A Camera Connectie Diagram PoE IP Camera Jouw mobiele apparaat Netwerk Kabel Power Adapter 01. Router Netwerk Kabel PoE Switch / PoE Injector Sluit de camera voor de

Nadere informatie

Novell Messenger 3.0.1 Mobiel Snel aan de slag

Novell Messenger 3.0.1 Mobiel Snel aan de slag Novell Messenger 3.0.1 Mobiel Snel aan de slag Mei 2015 Novell Messenger 3.0.1 en later is beschikbaar voor uw ondersteunde mobiele ios-, Android- BlackBerry-apparaat. Omdat u op meerdere locaties tegelijkertijd

Nadere informatie

Downloaded from www.vandenborre.be PIXMA MG5500. series. Installatiehandleiding

Downloaded from www.vandenborre.be PIXMA MG5500. series. Installatiehandleiding PIXMA MG5500 series Installatiehandleiding CANON INC. 2013 Installatiehandleiding In deze handleiding leest u hoe u een netwerkverbinding voor de printer instelt. Netwerkverbinding Draadloze verbinding

Nadere informatie

Verbindingsgids (voor D-SLR-camera s) Nl

Verbindingsgids (voor D-SLR-camera s) Nl SB7J01(1F)/ 6MB4121F-01 Verbindingsgids (voor D-SLR-camera s) Nl Inhoudsopgave Inleiding...2 De interface...2 Problemen met verbinden?...2 Meer over SnapBridge...2 Wat heeft u nodig...3 Wat SnapBridge

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING ZTE MIFI ROUTER

INSTALLATIE HANDLEIDING ZTE MIFI ROUTER INSTALLATIE HANDLEIDING ZTE MIFI ROUTER Copyright 2016. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt

Nadere informatie

AirPrint handleiding

AirPrint handleiding AirPrint handleiding Deze gebruikershandleiding is van toepassing op de volgende modellen: HL-L340DW/L360DN/L360DW/L36DN/L365DW/ L366DW/L380DW DCP-L50DW/L540DN/L540DW/L54DW/L560DW MFC-L700DW/L70DW/L703DW/L70DW/L740DW

Nadere informatie

SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module. EVO Remote. MAN_000010_nl(EVO_Remote) Versie: 10.0 van Juli,

SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module. EVO Remote. MAN_000010_nl(EVO_Remote) Versie: 10.0 van Juli, SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module EVO Remote MAN_000010_nl(EVO_Remote) Versie: 10.0 van Juli, 31 2018 T.b.v. de Livin flame pelletkachels 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Bedieningsvoorbeeld...

Nadere informatie

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Voor de iphone SHARP CORPORATION April 27, 2012 1 Inhoudsopgave 1 Overzicht... 3 2 Ondersteunde besturingssystemen... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 3 Installatie

Nadere informatie

CycloAgent v2 Handleiding

CycloAgent v2 Handleiding CycloAgent v2 Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...4 Aanmelden...8 Uw apparaat registreren...8 De registratie van uw apparaat

Nadere informatie

Nederlandse versie. Installatie Windows XP en Vista. LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps

Nederlandse versie. Installatie Windows XP en Vista. LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps Stel de Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid

Nadere informatie

LegManager Mobile Handleiding

LegManager Mobile Handleiding LegManager Mobile Handleiding Handleiding LegManager Mobile 1 1. Inhoud 1. INHOUD... 2 2. PROGRAMMAVEREISTEN... 3 a. Vragen, opmerkingen en suggesties... 3 b. Welke tablet/ipad of smartphone/iphone kan

Nadere informatie

Beknopte handleiding

Beknopte handleiding Beknopte handleiding Wat zit er in de verpakking Welkom Gefeliciteerd met je keuze voor Arlo. Je kunt direct aan de slag. 100% draadloze camera Magnetische wandbevestiging 123-lithiumbatterijen Bevestigingsschroef

Nadere informatie

APS Installateurs Tool ArrayApp (ios) Gebruiksaanwijzing

APS Installateurs Tool ArrayApp (ios) Gebruiksaanwijzing APS Installateurs Tool ArrayApp (ios) Gebruiksaanwijzing Version: 1.0 Copyright 2014 Altenergy Power System, Inc. Inhoudsopgave Introductie... 1 Aanmelden bij ArrayApp... 1 Het toevoegen van een nieuwe

Nadere informatie

Korte handleiding Windows 8.1

Korte handleiding Windows 8.1 Korte handleiding Windows 8.1 Inhoud Voordat u een upgrade uitvoert naar Windows 8.1... 3 Online handleiding... 3 Windows 8.1 opstarten... 3 Windows 8.1 vergrendelingsscherm... 3 Windows-UI... 4 Startscherm...

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw iphone of ipad instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw

Nadere informatie

HANDLEIDING HUAWEI MIFI ROUTER

HANDLEIDING HUAWEI MIFI ROUTER HANDLEIDING HUAWEI MIFI ROUTER Copyright 2016. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor gegevensoverdracht van camera naar camera

Gebruikershandleiding voor gegevensoverdracht van camera naar camera Canon Digitale Camera Gebruikershandleiding voor gegevensoverdracht van camera naar camera Inhoudsopgave Inleiding....................................... Beelden overbrengen via een draadloze verbinding.....

Nadere informatie

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Voor de ipad SHARP CORPORATION 27 April, 2012 1 Inhoudsopgave 1 Overzicht... 3 2 Ondersteunde besturingssystemen... 4 3 Installatie en starten van de applicatie...

Nadere informatie

Handleiding WiFi. RR Trading B.V.

Handleiding WiFi. RR Trading B.V. Handleiding WiFi RR Trading B.V. Rev.05 Inhoudsopgave 1. Voorbeeld van de werking... 3 2. Benodigde materialen en informatie... 3 3. Mededeling... 4 4. Gebruiksvoorwaarden... 4 5. Registreren... 5 6. Externe

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

Open de App Store en zoek de app Easycolor of Realcolor. Uw smartphone kan nu op verschillende manieren gekoppeld worden met de Wifi ontvanger.

Open de App Store en zoek de app Easycolor of Realcolor. Uw smartphone kan nu op verschillende manieren gekoppeld worden met de Wifi ontvanger. Open de App Store en zoek de app Easycolor of Realcolor. Uw smartphone kan nu op verschillende manieren gekoppeld worden met de Wifi ontvanger. Default instelling: U gebruikt 1 Wifi ontvanger als Acces

Nadere informatie

Bestuur uw warmtepomp op afstand

Bestuur uw warmtepomp op afstand Wi-Fi Module handleiding Energy Eco Bestuur uw warmtepomp op afstand Inhoud 1. Beschrijving van de Wi-Fi module..1 2. Installatie van de applicatie. 2 3. Configuratie van de verbinding...7 4. Instructie

Nadere informatie

Professionele woningbeveiliging. X-serie Alarm Scan App Gebruikershandleiding

Professionele woningbeveiliging. X-serie Alarm Scan App Gebruikershandleiding Professionele woningbeveiliging X-serie Alarm Scan App Gebruikershandleiding Inhoud 1. Inleiding: X-serie Alarm Scan App in één oogopslag 2. De app starten 3. Uw contactgegevens invoeren in servicerapporten

Nadere informatie

CAP1300 Beknopte installatiehandleiding

CAP1300 Beknopte installatiehandleiding CAP1300 Beknopte installatiehandleiding 09-2017 / v1.0 Inhoud van de verpakking I Productinformatie... 3 I-1 Inhoud van de verpakking... 3 I-2 Systeemvereisten... 4 I-3 Hardware-overzicht... 4 I-4 LED-status...

Nadere informatie

Van start gaan. Inhoudsopgave. Quick User Guide - Nederlands

Van start gaan. Inhoudsopgave. Quick User Guide - Nederlands Van start gaan Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan TM Anywhere Wifi. Lees deze handleiding aandachtig door voor u deze scanner en de bijbehorende software in gebruik

Nadere informatie

Wifi-instellingengids

Wifi-instellingengids Wifi-instellingengids Wifi-verbindingen met de printer Verbinding met een computer maken via een wifi-router Direct verbinding maken met een computer Verbinding met een smartapparaat maken via een wifi-router

Nadere informatie

Edimax Gemini Upgradepakket Wi-Fi-roaming voor thuis RE11 Snelstartgids

Edimax Gemini Upgradepakket Wi-Fi-roaming voor thuis RE11 Snelstartgids Edimax Gemini Upgradepakket Wi-Fi-roaming voor thuis RE11 Snelstartgids 02-2017 / v2.0 I. Productinformatie I-1. Inhoud van de verpakking - RE11S x 2 - CD met meertalige QIG en gebruikershandleiding -

Nadere informatie

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Uw omvormer van Samil Power is uitgerust met een Wi-Fi module, waarmee u uw omvormer op afstand uit kunt lezen. Samil power biedt het programma V-IPlant

Nadere informatie

Monitoring activeren - P. 1

Monitoring activeren - P. 1 Monitoring activeren - P. 1 Versie 6 4 mei 2018 Wijziging: verbindingstest tussen SmartLogger en NetEco 3 Fase Doelgroep: resellers / installateurs Omschrijving: 1. Fysiek aansluiten omvormer(s) op SmartLogger

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios)

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios) Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios) Inhoudsopgave Voordat u uw Brother-machine gebruikt... Definities van opmerkingen... Handelsmerken... Inleiding... Brother iprint&scan

Nadere informatie

ENMESH EMR3000 GEBRUIKERSHANDLEIDING

ENMESH EMR3000 GEBRUIKERSHANDLEIDING ENMESH EMR3000 GEBRUIKERSHANDLEIDING STAP 1 Het installatieproces dat beschreven staat in deze handleiding, kan op zowel Android als Apple ios apparaten toegepast worden. Voor Android apparaten opent u

Nadere informatie

Automatische Medicijn Dispenser

Automatische Medicijn Dispenser Automatische Medicijn Dispenser WMD1201 Handleiding Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Introductie... 2 1.1 Systeemvereisten... 2 Hoofdstuk 2. Hardware Overzicht... 3 Hoofdstuk 3. Automatische Medicijn Dispenser

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows XP en Vista. LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows XP en Vista. LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000, XP en Vista. LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000, XP en Vista. LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps 802.11n niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Android smartphones en tablets Mobiel IVP Android Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 1 Inleiding... 3 2 Installatie...

Nadere informatie

HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie juni 2015

HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie juni 2015 HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie juni 2015 Inhoud 1 Waarom schouwen? 2 De App downloaden 3 Inloggen en opstarten 4 De schouwroutes 5 Een locatie beoordelen 6 Resultaten bekijken Extra informatie Ter

Nadere informatie

Ondersteuning. Bedankt dat u voor NETGEAR-producten hebt gekozen.

Ondersteuning. Bedankt dat u voor NETGEAR-producten hebt gekozen. Aan de slag Ondersteuning Bedankt dat u voor NETGEAR-producten hebt gekozen. Zoek nadat u uw product hebt geïnstalleerd het serienummer op het etiket van uw product op en gebruik dit om uw product te registreren

Nadere informatie

GroupWise Messenger 18 Mobiel Snel aan de slag

GroupWise Messenger 18 Mobiel Snel aan de slag GroupWise Messenger 18 Mobiel Snel aan de slag November 2017 GroupWise Messenger Mobiel Snel aan de slag GroupWise Messenger is beschikbaar voor uw ondersteunde mobiele ios-, Android- BlackBerry-apparaat.

Nadere informatie

Zmodo Zsight ios handleiding

Zmodo Zsight ios handleiding Zmodo Zsight ios handleiding -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 Inhoudsopgave 1. Software installatie...3 1.1 Product

Nadere informatie

ParkinsonThuis Studie. Installatiehandleiding

ParkinsonThuis Studie. Installatiehandleiding ParkinsonThuis Studie. Installatiehandleiding Inhoud Inleiding... 3 1. Installeren van de Pebble app... 4 2. Koppelen van het Pebble horloge en de smartphone... 6 3. Installeren van de Fox Inzicht App...

Nadere informatie

MyNice Welcome MyNice Welcome app to control your home

MyNice Welcome MyNice Welcome app to control your home MyNice Welcome MyNice Welcome app to control your home NL - Aanwijzingen en aanbevelingen voor installatie en gebruik ELEKTRISCHE AANSLUITINGEN NEDERLANDS Volledige en originele instructies INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Handleiding. WiFi instellen. Samil Power TL. voor een. Voorbereiding:

Handleiding. WiFi instellen. Samil Power TL. voor een. Voorbereiding: Handleiding WiFi instellen voor een Samil Power TL Voorbereiding: a. Laptop met een draadloze internet verbinding. Zorg ervoor dat de WiFi-functie is ingeschakeld. Volg dan de onderstaande stappen voor

Nadere informatie

2 Functieoverzicht. 1 Draadloze router 2 WS320 3 en 4 pc s met elk een geïnstalleerde draadloze netwerkadapter 8

2 Functieoverzicht. 1 Draadloze router 2 WS320 3 en 4 pc s met elk een geïnstalleerde draadloze netwerkadapter 8 2 Functieoverzicht De HUAWEI WS320 draadloze repeater (hierna aangeduid als WS320) is een draadloze signaalrepeater, die in combinatie met een draadloze router de draadloze netwerkdekking kan vergroten.

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

APP INSTALLATIE EN CONFIGURATIE UW KACHEL OP UW SMARTPHONE

APP INSTALLATIE EN CONFIGURATIE UW KACHEL OP UW SMARTPHONE APP INSTALLATIE EN CONFIGURATIE UW KACHEL OP UW SMARTPHONE APP 3 EENVOUDIGE STAPPEN VOOR EEN OPTIMAAL GEBRUIK VAN DE APP EN DE CONNECTION BOX 1PUNTEN VAN 1 tot 4 DE SMARTPHONE EN DE APP OP DE CONNECTION

Nadere informatie

Snel aan de slag met Novell Vibe Mobile

Snel aan de slag met Novell Vibe Mobile Snel aan de slag met Novell Vibe Mobile Maart 2015 Aan de slag Mobiele toegang tot de Novell Vibe-site kan door uw Vibe-beheerder worden gedeactiveerd. Raadpleeg uw Vibe-beheerder als u geen toegang kunt

Nadere informatie

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (Android )

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (Android ) Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (Android ) Inhoudsopgave Voordat u uw Brother-machine gebruikt... Definities van opmerkingen... Handelsmerken... Inleiding... Brother iprint&scan

Nadere informatie

Doe meer. Nighthawk X4S WiFi Range Extender. Model EX7500

Doe meer. Nighthawk X4S WiFi Range Extender. Model EX7500 Doe meer Nighthawk X4S WiFi Range Extender Model EX7500 Verbinding maken met het uitbreidingsnetwerk Nadat u klaar bent met de installatie van uw Nighthawk extender, kunt u al uw apparaten via een WiFi-

Nadere informatie

LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS. Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven.

LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS. Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven. Installatie Windows 2000 en XP LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven. Selecteer Deze keer niet ( No, not this time

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Xperia SmartTags NT1/NT2 Inhoudsopgave Inleiding...3 Aan de slag...4 De NFC-functie inschakelen...4 NFC-detectiegebied...4 Smart Connect gebruiken om labels te beheren...4 Xperia

Nadere informatie

Handleiding Archos 40 Titanium

Handleiding Archos 40 Titanium Handleiding Archos 40 Titanium Inhoud van de verpakking Controleer of de volgende onderdelen in de verpakking zitten: -- ARCHOS 40 Titanium -- Batterij -- Headset -- Micro SIM-adapter -- USB-kabel -- Lader

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw Windows Phone

Office 365 gebruiken op uw Windows Phone Office 365 gebruiken op uw Windows Phone Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw Windows Phone instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw agenda,

Nadere informatie

AirPrint handleiding. Deze documentatie is voor inkjetmodellen. Versie B DUT

AirPrint handleiding. Deze documentatie is voor inkjetmodellen. Versie B DUT AirPrint handleiding Deze documentatie is voor inkjetmodellen. Versie B DUT Modellen Deze gebruikershandleiding is van toepassing op de volgende modellen. DCP-J40DW, MFC-J430DW/J440DW/J450DW/J460DW/J470DW

Nadere informatie

Met de andere QR-code opent u een Xerox-webpagina op uw mobiele apparaat, waarmee u naar mobiele Xerox-applicaties kunt zoeken.

Met de andere QR-code opent u een Xerox-webpagina op uw mobiele apparaat, waarmee u naar mobiele Xerox-applicaties kunt zoeken. Xerox QR Code-app Snelstartgids 702P03999 Voor gebruik met applicaties voor de QR-codescanner/-lezer Gebruik de QR Code-app samen met de volgende applicaties: applicaties voor het scannen/lezen van QR-codes,

Nadere informatie

Installatie. NETGEAR ac Wireless Access Point WAC120. Inhoud van de verpakking

Installatie. NETGEAR ac Wireless Access Point WAC120. Inhoud van de verpakking Handelsmerken NETGEAR, het NETGEAR-logo en Connect with Innovation zijn handelsmerken en/of gedeponeerde handelsmerken van NETGEAR, Inc. en/of diens dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere

Nadere informatie

Van Good for Enterprise naar Good Work ios

Van Good for Enterprise naar Good Work ios Van Good for Enterprise naar Good Work ios Inhoud Stap 1: Voorbereiding van de installatie Stap 2: Een back-up maken van jouw documenten Stap 3: Good for Enterprise verwijderen Stap 4: Andere Good-applicaties

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Windows Mobile smartphones Mobiel IVP Windows Mobile Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 Inleiding... 3 1 Installatie...

Nadere informatie

Installatie- instructies ERIE CONNECT TM APP erie water treatment Add-OM/TM-IQ-CS-Rev

Installatie- instructies ERIE CONNECT TM APP erie water treatment Add-OM/TM-IQ-CS-Rev NL Installatie- instructies ERIE CONNECT TM APP Modellen: IQ-CS- 2018 erie water treatment Add-OM/TM-IQ-CS-Rev2018.08 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave...Pagina 2 Werkingscondities & Vereisten...Pagina 3 Elektronisch

Nadere informatie

Installatiehandleiding. WNP-RP-001 WiFi-repeater, 300 mbps

Installatiehandleiding. WNP-RP-001 WiFi-repeater, 300 mbps Installatiehandleiding WNP-RP-001 WiFi-repeater, 300 mbps NL Instellen van de WiFi-Repeater in Repeater mode In deze handleiding leest u stap voor stap hoe u uw Gembird WNP-RP-001 WiFi-repeater kunt instellen.

Nadere informatie

Snelstartgids. PC, Mac, Android & ios

Snelstartgids. PC, Mac, Android & ios Snelstartgids PC, Mac, Android & ios Installeren voor PC Raadpleeg de Trend Micro-website voor uitgebreide systeemvereisten. Als u het installatieprogramma wilt downloaden, opent u de Downloadkoppeling

Nadere informatie

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan Versie F DUT Definities van opmerkingen In deze gebruikershandleiding wordt het volgende pictogram gebruikt: Opmerkingen vertellen u hoe u op

Nadere informatie

Handleiding ipad uit de doos. Knoppen op de ipad:

Handleiding ipad uit de doos. Knoppen op de ipad: Handleiding ipad uit de doos Knoppen op de ipad: 1 Op het moment dat je de ipad inschakelt, is dit het eerste scherm wat je ziet. Schuif de pijl onderin het beeld naar rechts om te beginnen 2 Vervolgens

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel uw tablet

Nadere informatie

Zmodo Zsight Android handleiding

Zmodo Zsight Android handleiding Zmodo Zsight Android handleiding -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 Inhoudsopgave 1. Software installatie...3 1.1

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel

Nadere informatie

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids 09-2012 / v2.0 0 Voordat u begint Voordat u dit access point in gebruik neemt dient u eerst te controleren of alle onderdelen in de verpakking aanwezig

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne

INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne Inleiding NLEIDING De Nauticwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding AE6000 Draadloze mini-usb-adapter AC580 Dual Band a Inhoudsopgave Productoverzicht Kenmerken 1 Installatie Installatie 2 Wi-Fi Protected Setup 3 Hulpprogramma voor configuratie van

Nadere informatie

Gids Instelling Verzenden

Gids Instelling Verzenden Gids Instelling Verzenden In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de Instel-tool Zendfunctie kunt gebruiken om de machine in te stellen voor het scannen van documenten als e-mails (Verzenden naar e-mail)

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op Android.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op Android. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) Junos Pulse installeren en configureren Pagina 3 4) Een verbinding maken met Junos Pulse Pagina 4 5) Een werkstation op afstand overnemen Pagina 6

Nadere informatie

Korte handleiding voor Nexus IP. Voor alle Nexus VW- en FW-modellen

Korte handleiding voor Nexus IP. Voor alle Nexus VW- en FW-modellen Korte handleiding voor Nexus IP Voor alle Nexus VW- en FW-modellen Inhoud 1.0 Eerste installatie... 3 1.1 KABELS AANSLUITEN... 3 1.2 DE CAMERA VINDEN... 3 1.3 LOG MET INTERNET EXPLORER 11 IN OP DE CAMERA...

Nadere informatie

AirPrint handleiding. Versie 0 DUT

AirPrint handleiding. Versie 0 DUT AirPrint handleiding Versie 0 DUT Definities van opmerkingen In deze gebruikershandleiding wordt het volgende pictogram gebruikt: Opmerking Opmerkingen vertellen u hoe u op een bepaalde situatie moet reageren

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

Gebruikershandleiding WiFi Module S- WE01S

Gebruikershandleiding WiFi Module S- WE01S Gebruikershandleiding WiFi Module S- WE01S Handleiding WiFi Kit S- WE01Sis an externe data logger van Solarman. Door deze Wifi- Kit te koppelen aan een of meerdere omvormers door een RS485/422 netwerkkabel

Nadere informatie

SNEL HANDLEIDING KIT-2BNVR2W

SNEL HANDLEIDING KIT-2BNVR2W KIT-2BNVR2W Opstarten van het camera bewakingssysteem. 1. Sluit een monitor aan op de NVR (monitor niet inbegrepen in de KIT). 2. Sluit de NVR aan op het netwerk. 3. Sluit de NVR aan op het lichtnet met

Nadere informatie

HANDLEIDING ALCATEL ONE TOUCH Y580 MIFI ROUTER

HANDLEIDING ALCATEL ONE TOUCH Y580 MIFI ROUTER HANDLEIDING ALCATEL ONE TOUCH Y580 MIFI ROUTER Copyright 2012. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar

Nadere informatie

MAGIC CONTROLLING-WiFi-MODULE

MAGIC CONTROLLING-WiFi-MODULE MAGIC CONTROLLING-WiFi-MODULE Warmtepompen bedienen op afstand 1 INHOUD 1. Inhoud van de verpakking... 1 2. Beschrijving van de WiFi-module... 1 3. De WiFi-module gebruiken om het apparaat te bedienen...

Nadere informatie

Access Point Management. DrayTek Vigor 2860 & 2925 Serie

Access Point Management. DrayTek Vigor 2860 & 2925 Serie Access Point Management DrayTek Vigor 2860 & 2925 Serie Access Point Management De Vigor2860 en Vigor2925 bieden de mogelijkheid om Access Points te beheren vanaf de web interface van de router. Met deze

Nadere informatie

Instructies voor gebruik

Instructies voor gebruik Instructies voor gebruik Introductie van het product..3 Voorzorgsmaatregelen. 3 Inhoud 3 Onderdelen en functies.4 Deurbel installeren 5 Muziek toon..6 App Downloaden 7 Het product is gebaseerd op het Wi-Fi-netwerk

Nadere informatie

Quickstart handleiding

Quickstart handleiding Quickstart handleiding MS Outlook Account instellen Rechten geven offline werken www.pimbox.nl/support a hosted zarafa product Inhoudsopgave Installatie van de Zarafa Outlook Client 3 Aanmaken van een

Nadere informatie