Wat. u doen? kunnen we vandaag voor. pure Nutrient INFO #8

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat. u doen? kunnen we vandaag voor. pure Nutrient INFO #8"

Transcriptie

1 pure Nutrient INFO #8 Tools & Services Wat kunnen we vandaag voor u doen? Nuttige hulpmiddelen voor de landbouwpraktijk levert kennis aan landbouwers over plantenvoeding en meststoffen en helpt ze daarmee hun meststoffengebruik, opbrengst en rendement te optimaliseren. Onze hulpmiddelen vormen daarmee een interessante aanvulling op ons meststoffenpakket. Ze zijn speciaal ontwikkeld om het dagelijks werk in de landbouwpraktijk te vergemakkelijken en om een optimaal bemestingsresultaat te verkrijgen. Agrariërs kunnen er stikstof, tijd en geld mee besparen. Op de volgende pagina s vertellen we u meer over deze hulpmiddelen.

2 pure Nutrient INFO Tools Landbouwers moeten op het juiste moment snel de juiste beslissingen nemen. heeft in nauwe samenwerking met technici, landbouwkundigen en agrariërs allerlei nuttige hulpmiddelen ontwikkeld om deze taak te vergemakkelijken. kan daarmee veel voor u betekenen, van mobiele apps tot complete bemestingsadviezen. Strooier-testkit Pure N Controleer uw strooier Samen met hoogwaardige meststoffen is de kwaliteit van uw strooier doorslaggevend voor een efficiënte bemesting. Stel als eerste stap uw strooier in op de gebruikte meststof volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Controleer daarna het strooibeeld van uw strooier om eventuele fouten te ontdekken die de opbrengst, kwaliteit en rendement nadelig beïnvloeden. Met de strooier-testkit van kan het strooibeeld eenvoudig in het veld worden gecontroleerd. De testkit bestaat uit speciale opvangschalen, meetbuizen en een trechter. Alles is verpakt in twee robuuste tassen voor gebruik in het veld. Het strooibeeld controleren Plaats de schalen op gelijkmatige afstanden dwars op de rijrichting van de tractor zodat ze de meststof opvangen die u verstrooit. Giet na de testrit de per schaal opgevangen hoeveelheid korrels in de bijbehorende meetbuis. Aan het strooiprofiel ziet u nu direct of uw strooier een gelijkmatig strooibeeld levert. Deze strooier-testkit is verkrijgbaar bij. Specialisten Voor het perfecte resultaat heeft u zowel eerste klas meststoffen nodig, als wel een goede strooier. Met deze testkit zet u nog een extra stap naar een perfect strooibeel. Maar voor het allerbeste resultaat kunt u het beste aankloppen bij een strooierafstelspecialist. Kennis opfrissen De Pure Nutrient app geeft gedegen informatie over de belangrijkste landbouwkundige aspecten van minerale stikstofmeststoffen (kunstmest). Deze informatie is grotendeels gebaseerd op onafhankelijk onderzoek en wordt populairwetenschappelijk gepresenteerd. Het doel is om minerale N-meststoffen op basis van ammoniumnitraat weer naar waarde te schatten als Pure Nutrient. Op basis van precisie, efficiency en betrouwbaarheid, blijken deze meststoffen als geen ander te voldoen aan de hoge eisen die tegenwoordig worden gesteld aan hoog-productieve en tegelijkertijd duurzame landbouw. Animaties en video s Ieder segment bevat normaliter één of twee heldere animaties over de essentie van meststoffengebruik, zoals stikstofkringloop, nitraatuitspoeling, prijsdynamiek en carbon footprint. Kortom: deze app is een must voor telers, adviseurs en iedereen die geïnteresseerd is in de landbouw- en milieukundige aspecten van het gebruik van stikstofmeststoffen. Pure N is voor de meeste smartphones beschikbaar. Zoek gewoon in uw App Store op de zoekterm, of scan bovenstaande QR-code.

3 TankmixIT ImageIT Mengen zonder risico s Door mengfouten kan uw veldspuit verstopt raken. Het gewas wordt niet homogeen bespoten en reiniging kost veel tijd. TankmixIT is een app voor uw smartphone en tablet, waarmee u in het veld kunt controleren of Vita -bladmeststoffen mengbaar zijn met gangbare gewasbeschermingsmiddelen. Deze app toont de resultaten van duizenden mengtests van allerlei stoffen met Vita -producten. Zekerheid onder handbereik Alles wat u nodig heeft om de mengbaarheid van uw producten te controleren, is deze app voor uw smartphone. U downloadt hem gewoon via de Android of Apple AppStore. Voer vervolgens het middel in via merknaam of de actieve stof. Na het doorzoeken van de gegevens ziet u een complete lijst van alle geteste mengsels van de gekozen producten, plus bijbehorende testresultaten. Is de ingevoerde combinatie niet beschikbaar en zijn de middelen in ons laboratorium op voorraad, dan kan een aanvullende test direct worden aangevraagd en wordt meestal binnen een paar uur voor u uitgevoerd. TankmixIT is voor de meeste smartphones beschikbaar. Zoek gewoon in uw App Store op de zoekterm, of scan de bovenstaande QR-code. De Tankmix-databank is ook via internet te raadplegen op N-behoefte van koolzaad meten ImageIT maakt van uw smartphone-camera een hightech-meetapparaat voor stikstof. De stikstofbehoefte van koolzaad is daarmee betrouwbaar op locatie te meten; een smartphone volstaat. Stikstofstatus bepalen ImageIT bepaalt de N-behoefte van koolzaad voor de actuele ontwikkelingsfase van het gewas. Een uitgebreide beeldanalyse classificeert de pixels, verwijdert ruis en beoordeelt het beeld. Deze app werkt met de meeste ingebouwde camera s en werkt zelfs voor foto s in lagere resoluties. De foto s worden via het internet verstuurd en automatisch geanalyseerd. Per omgaande ontvangt u een bemestingsadvies terug. In gebieden met een slechte ontvangst worden de foto s opgeslagen en verwerkt zodra er weer mobiele ontvangst of een wifi-netwerk beschikbaar is. ImageIT is in de Benelux vanaf 2015 beschikbaar en werkt komend seizoen ook voor wintertarwe.

4 CheckIT Megalab Nutriëntentekorten opsporen CheckIT is een mobiele applicatie voor het opsporen van suboptimale bemesting. CheckIT bevat een databank met foto s in hoge resolutie die de symptomen van nutriëntentekorten duidelijk weergeven. Gangbare gewassen testen Door in de databank te zoeken op het gewas en de symptomen, stelt u heel eenvoudig vast wat er op uw akker precies aan de hand is. Heeft u het gebreksverschijnsel gevonden, dan geeft deze app uitgebreide informatie over de mogelijke oorzaken van het tekort en geeft hij adviezen over het verhelpen ervan. CheckIT is binnenkort voor de meeste smartphones beschikbaar. Zoek gewoon in uw App Store op de zoekterm. Opbrengstderving voorkomen Door gewasanalyses uit te voeren kunnen nog onzichtbare tekorten aan macro- en micronutriënten worden opgespoord. Hierdoor kunnen deze zo snel mogelijk gecorrigeerd worden en groeiremming en opbrengstderving tot een minimum beperkt worden. Gewasanalyse vormt daarmee een waardevolle aanvulling op de gangbare bodemanalyse. De hoeveelheid voedingsstoffen in de grond is niet altijd een goede maat voor de beschikbaarheid, Met name bij afwijkende groeiomstandigheden, zoals slechte bodemstructuur en ongunstige weer, moet de opname door het gewas extra in de gaten worden gehouden, om tekorten te voorkomen. Onder die omstandigheden kan er vaak via gerichte (blad)bemesting nog worden bijgestuurd. Megalab is op dit moment nog niet beschikbaar in de Benelux.

5 pure Nutrient INFO Landbouw met precisie Met minimale middelen maximale opbrengsten creëren. Dat is zowel in economisch als in milieukundig opzicht interessant. s precisie-apparatuur helpt landbouwers de bemesting op elke plaats in het perceel nauwkeurig af te stemmen op de gewasbehoefte. N-Tester N-SENSOR Meten is weten Het stikstofleverend vermogen van de bodem en de stikstofopname door het gewas wisselen van jaar tot jaar. Daarom is het onbevredigend om toch elk jaar weer de gebruikelijke hoeveelheden stikstof toe te dienen, terwijl kosten, opbrengst, kwaliteit en niet in de laatste plaats de milieu-effecten niet optimaal zijn. De exacte gewasbehoefte is echter ook lastig te bepalen. De N-Tester is een handzaam apparaat voor advisering in granen. De stikstofbehoefte van het gewas wordt bepaald door het gehalte aan bladgroen/chlorofyl te meten in het jongste volledig ontwikkelde blad. Het apparaat kan jaarlijks worden geupdate met nieuwe rassen en adviezen. Variabele toediening meten De N-Tester is ideaal om de exacte N-gift vast te stellen. Deze dient ook als basis voor de variabele N-gift met behulp van de N-Sensor. Met de N-Tester meet u 30 bladeren van het gewas voor een betrouwbaar N-advies. Praktijktests hebben aangetoond dat de N-Tester een zeer nauwkeurig bemestingsadvies geeft. Dat maakt een einde aan schattingen. De kwaliteit, opbrengt en rendement nemen toe, terwijl u de N-gebruiksnorm optimaal benut. Ga voor meer informatie over de N-Tester naar of neem contact op met uw meststoffenleverancier. Stikstofgift real-time aanpassen De stikstofbehoefte kan sterk verschillen op verschillende plaatsen binnen één perceel. Met deze moderne precisielandbouw meet u continu de werkelijke N-behoefte van het gewas en past u de hoeveelheid meststof hier direct op aan. De N-Sensor is een optisch instrument. Hij meet het licht dat door het gewas wordt gereflecteerd in verschillende golflengten. Dit werkt op basis van omgevingslicht (klassieke N-Sensor ) of met eigen verlichting (N-Sensor ALS). Het systeem scant bij normale rijsnelheid twee stroken aan weerszijden van de tractor. De gemeten lichtreflectie bevat informatie over het bladgroengehalte (chlorofyl) en de hoeveelheid biomassa. Deze twee indicatoren worden gebruikt voor het berekenen van N-opname en de bijbehorende optimale N-gift. Op basis van die informatie wordt de kunstmeststrooier aangestuurd. Zo wordt de N-gift continu aangepast aan de werkelijke gewasbehoefte. Onafhankelijk toepasbaar In combinatie met een GPS-ontvanger genereert de N-Sensor automatisch perceelkaarten van de biomassa, N-behoefte en de daadwerkelijk gestrooide hoeveelheid. Deze werkwijze is - in tegenstelling tot satellietopnamen - niet afhankelijk van de weersomstandigheden of van externe aanbieders, zodat u alles in eigen hand houdt. Ook kunnen ijklijnen en strategieën eenvoudig naar eigen inzicht worden aangepast. Ga naar of scan de QR-code om een video te bekijken over precisielandbouw.

6 Onderzoek en advies ondersteunt landbouwers wereldwijd met wetenschappelijk onderzoek en op de ondernemer gerichte producten. verzamelt al meer dan honderd jaar kennis over de voeding van onze landbouwgewassen. Ons motto is: Knowledge grows, en deze kennis willen we graag met u delen. Onderzoek richt zijn R&D-activiteiten op het ontwikkelen van nieuwe en milieuvriendelijke oplossingen voor een duurzame en winstgevende landbouw. Hanninghof is het onderzoekscentrum voor West-Europa en is gevestigd nabij Münster (D). Advisering ontwikkelt bemestingsprogramma s voor akkerbouw, grasland, tuinbouw en groenvoorzieningen wereldwijd. Onze landbouwkundigen helpen agrariërs waar ook ter wereld met het analyseren van hun behoeften, het nemen van beslissingen en het optimaliseren van hun rendement. Design: bb&b Foto s: / Ole Walter Jacobsen 07/2014 Meer informatie over nitraatmeststoffen vindt u in onze brochure Nitraatmeststoffen die u kunt downloaden op Bezoek s YouTube-channel voor meer multimedia: yarainternationalasa Nitraatmeststoffen Optimale opbrengst, minimale belasting voor het milieu Over International ASA is een internationaal bedrijf, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Oslo, Noorwegen. Als s werelds grootste leverancier van minerale meststoffen draagt al meer dan 100 jaar bij aan de productie van voedsel en duurzame energiebronnen voor de groeiende wereldbevolking. Benelux levert landbouwers kwaliteitsproducten, kennis en advies. Indien u meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met onze lokale deskundigen. nieuw De volledige serie van Pure Nutrient nieuwsbrieven is met bijbehorende animaties nu ook beschikbaar op tablet en smartphone, zowel voor Android als Apple. Zoek in de App Store naar, of scan onderstaande QR-code om de app te downloaden. De informatie in dit document is zorgvuldig samengesteld volgens de actuele stand van zaken maar er kan informatie ontbreken. Voor individuele gevallen kan geen garantie of aanspraak worden ontleend aan deze teksten, omdat de locatie en de teeltomstandigheden grote verschillen in het resultaat kunnen veroorzaken. De genoemde gegevens mogen niet worden opgevat als een persoonlijk advies. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend en ze vormen geen onderdeel van een adviesovereenkomst. Benelux BV & Tertre SA/NV Postbus AB Vlaardingen Nederland Tel. +31 (0) &

Precisieeen duurzame

Precisieeen duurzame pure Nutrient INFO #3 Precisielandbouw apparatuur voor Precisieeen duurzame landbouw MEER MET MINDER Stikstofmeststoffen zijn onmisbaar voor de moderne landbouw en de wereldvoedselvoorziening. Maar overbemesting

Nadere informatie

YaraBela. naam. stikstof-efficiency heeft een. pure Nutrient info #4

YaraBela. naam. stikstof-efficiency heeft een. pure Nutrient info #4 pure Nutrient info #4 YaraBela Productfamilie YaraBela stikstof-efficiency heeft een naam Jaar in, jaar uit hogere opbrengsten Bela is afgeleid van het oud-noorse woord Belya : vruchtbaarheid. YaraBela

Nadere informatie

Precisielandbouw: voet aan wal in Nederland

Precisielandbouw: voet aan wal in Nederland Precisielandbouw: voet aan wal in Nederland Herman Krebbers DLV Plant Nederlandse telers Koplopers in Productiviteit Hoge productie per hectare Goede kwaliteit producten Hoge productie per arbeidseenheid

Nadere informatie

Crop Care Competence Centre. Kverneland Group Nieuw-Vennep

Crop Care Competence Centre. Kverneland Group Nieuw-Vennep NL Crop Care Competence Centre Kverneland Group Nieuw-Vennep onze visie Techniek maakt een betere toekomst mogelijk. Wij ontwikkelen intelligente oplossingen voor een betere oogst en een hogere opbrengst.

Nadere informatie

Agrifirm introduceert TopCote aardappel. Onze nieuwe kunstmest voor een continue voeding. Zeker en zorgeloos.

Agrifirm introduceert TopCote aardappel. Onze nieuwe kunstmest voor een continue voeding. Zeker en zorgeloos. Agrifirm introduceert TopCote aardappel Onze nieuwe kunstmest voor een continue voeding. Zeker en zorgeloos. De introductie van high-tech meststoffen Na drie jaar wetenschappelijk onderzoek en praktijkonderzoek

Nadere informatie

meststoffen vloeibare bladmeststoffen groei door kennis

meststoffen vloeibare bladmeststoffen groei door kennis meststoffen 2013 vloeibare bladmeststoffen groei door kennis Foliplus Foliplus bladmeststoffen is een complete range van vloeibare meststoffen voor toepassing op het blad. CropSolutions heeft de beste

Nadere informatie

Gezonde bodem, precisielandbouw & weerbaar gewas. onderdeel van Koepelproject plantgezondheid bomen en vaste planten

Gezonde bodem, precisielandbouw & weerbaar gewas. onderdeel van Koepelproject plantgezondheid bomen en vaste planten Gezonde bodem, precisielandbouw & weerbaar gewas onderdeel van Koepelproject plantgezondheid bomen en vaste planten Doel van project Door middel van beperkte eerste ervaringen in een project waarin boomkwekers

Nadere informatie

Tips voor het uitvoeren van bemestingsproeven

Tips voor het uitvoeren van bemestingsproeven Commissie Bemesting Grasland en Voedergewassen Tips voor het uitvoeren van bemestingsproeven Inleiding De CBGV baseert haar adviezen bij voorkeur op zoveel mogelijk proefresultaten. Resultaten moeten daarbij

Nadere informatie

UCI-EXACOTE fr ~_- Care for growth

UCI-EXACOTE fr ~_- Care for growth UCI-EXACOTE fr ~_- Care for growth _ De OCI Exacote-meststoffen bieden betrouwbare, effectieve en milieuvriendelijke oplossingen voor geavanceerde minerale bemesting. Het productportfolio is gebaseerd

Nadere informatie

Hoe maak je een bemestingsplan binnen de gebruiksnormen

Hoe maak je een bemestingsplan binnen de gebruiksnormen Hoe maak je een bemestingsplan binnen de gebruiksnormen Natuur en Landschap Pleasure green Milieu Tonnis van Dijk Nutriënten Management Instituut NMI 3 november 2011 Beperkingen in bemesting Europese regelgeving:

Nadere informatie

WELKOM BIJ GROHE SMART!

WELKOM BIJ GROHE SMART! GROHE SMART WELKOM BIJ GROHE SMART! Wees smart en neem deel aan het grootste loyaliteits- en cadeauprogramma binnen de sanitairbranche. GROHE SMART is specifiek aangepast aan uw behoeften op het gebied

Nadere informatie

DrainVision VISIONELE MONITORING. monitoring solutions

DrainVision VISIONELE MONITORING. monitoring solutions DrainVision VISIONELE MONITORING monitoring solutions Brengt digitale intelligentie naar de hedendaagse tuinbouwindustrie. Na vele jaren onderzoek en ontwikkeling door top wetenschappers en technologen

Nadere informatie

Stikstof. vandaan? Waar komt dat eigenlijk PURE NUTRIENT INFO #11

Stikstof. vandaan? Waar komt dat eigenlijk PURE NUTRIENT INFO #11 PURE NUTRIENT INFO #11 Stikstof Kunstmestproductie Waar komt dat eigenlijk vandaan? KWALITEIT, BETROUWBAARHEID EN VERANTWOORDELIJKHEID Nutriënten in juiste hoeveelheden zijn essentieel voor de gezondheid

Nadere informatie

Duurzame bemesting: omgeving

Duurzame bemesting: omgeving Nutriënten Management Instituut B.V. Postbus 250, 6700 AG Wageningen T: 088 8761280 E: nmi@nmi-agro.nl I: www.nmi-agro.nl Duurzame bemesting Visie NMI Duurzame bemesting: omgeving Beperking milieubelasting

Nadere informatie

De productiviteit van precisie begint hier Application Pro modules en Variable Rate Application.

De productiviteit van precisie begint hier Application Pro modules en Variable Rate Application. De productiviteit van precisie begint hier Application Pro modules en Variable Rate Application. Precisielandbouw in twee eenvoudige stappen automatisch Zoals elke landbouwer weet hebben verschillende

Nadere informatie

BIOSTIMULANT. Het begint bij de wortel

BIOSTIMULANT. Het begint bij de wortel BIOSTIMULANT Het begint bij de wortel - Stimuleert de wortelgroei en -activiteit Verhoogt stresstolerantie onder ongunstige groeiomstandigheden Vergroot wortellengte en biomassa Verbetert opname van water

Nadere informatie

zwavel toch nodig? Misschien PURE NUTRIENT INFO #7

zwavel toch nodig? Misschien PURE NUTRIENT INFO #7 PURE NUTRIENT INFO #7 Zin van zwavel Misschien toch zwavel nodig? ZWAVEL IS BELANGRIJK Zwavel is één van de zes belangrijkste nutriënten voor de groei van gewassen. Het is een essentieel onderdeel van

Nadere informatie

Meer en beter gras van Eigen land met onze nieuwe graslandverzorgingsmachine

Meer en beter gras van Eigen land met onze nieuwe graslandverzorgingsmachine Nieuwsbrief nr.1 maart 2015 Technieken en wetgeving veranderen continu. Middels de nieuwsbrief gaan we proberen u een aantal keer per jaar op de hoogte te houden van de actualiteiten en nieuwe ontwikkelingen

Nadere informatie

Samen werken aan de mooiste database

Samen werken aan de mooiste database Samen werken aan de mooiste database Inleiding Het is erg vervelend wanneer in een zakelijke brief uw naam verkeerd gespeld wordt, of als u op de werkvloer steeds post ontvangt op naam van uw voorganger.

Nadere informatie

Smart Farming. Rendement door efficiency. Herman Krebbers Mechanisatie en precisielandbouw

Smart Farming. Rendement door efficiency. Herman Krebbers Mechanisatie en precisielandbouw Smart Farming Rendement door efficiency Herman Krebbers Mechanisatie en precisielandbouw Onderzoek Rabobank Kans! 2 Gebruik beschikbare data 3 Snelle ontwikkeling techniek Meest interessante toepassingen

Nadere informatie

NutriNorm.nl. Op NutriNorm vindt u praktische en onafhankelijke informatie over bemesting, meststoffen, bodem en strooien.

NutriNorm.nl. Op NutriNorm vindt u praktische en onafhankelijke informatie over bemesting, meststoffen, bodem en strooien. NutriNorm.nl Op NutriNorm vindt u praktische en onafhankelijke informatie over bemesting, meststoffen, bodem en strooien. Wij werken samen met onze kennispartners: Eurofins Agro, WageningenUR, Louis Bolk

Nadere informatie

BEGEO DE ULTIEME CONNECTIE

BEGEO DE ULTIEME CONNECTIE BEGEO DE ULTIEME CONNECTIE De opbrengst komt uit de bodem, beide kunnen we meten! Steven De Meyer Precision Ag Specialist 1 Inhoudsopgave Voorstelling Inleiding precisielandbouw Opbrengstmeting Bodemsensing

Nadere informatie

CROP SENSOR. Vier ogen zien meer dan twee.

CROP SENSOR. Vier ogen zien meer dan twee. CROP SENSOR ISARIA CROP SENSOR. Vier ogen zien meer dan twee. 2 Inhoud. Waarom Precision Farming 4 Meettechniek 6 Map Overlay 10 Compatibiliteit 12 Argumenten 14 3 Redenen voor Precision Farming. Plaatsspecifiek

Nadere informatie

NIEUW. De stikstofstabilisatie voor een verhoogde efficiëntie van stikstof in drijfmest

NIEUW. De stikstofstabilisatie voor een verhoogde efficiëntie van stikstof in drijfmest NIEUW De stikstofstabilisatie voor een verhoogde efficiëntie van stikstof in drijfmest Organische meststoffen efficiënte benutting van stikstof Stikstofbemesting is een elementair onderdeel van de moderne

Nadere informatie

NORBERT RAUCH RAUCH LANDMASCHINENFABRIK GMBH

NORBERT RAUCH RAUCH LANDMASCHINENFABRIK GMBH NORBERT RAUCH RAUCH LANDMASCHINENFABRIK GMBH De rol van minerale en organische meststoffen in de komende 10 jaar vanuit het oogpunt van de kunstmeststrooier fabrikant 2 Norbert Rauch 20151208 Grond om

Nadere informatie

Happy met m n appy! Nuttige apps voor de boomkweker

Happy met m n appy! Nuttige apps voor de boomkweker Happy met m n appy! Nuttige apps voor de boomkweker Het gebruik van hightech apparatuur is de teler niet vreemd. Naast computers of het gps-systeem op de tractor maakt de teler meer en meer gebruik van

Nadere informatie

Nedap RealTime Tochtdetectie Halslabel

Nedap RealTime Tochtdetectie Halslabel Nedap Tochtdetectie Nedap Tochtdetectie Visuele tochtdetectie op grote bedrijven is lastig Het is niet efficiënt en onvoldoende betrouwbaar. Met Nedap Tochtdetectie is het mogelijk om grote melkveestapels

Nadere informatie

krijgt u de bodem grondig in beeld en praktische adviezen. Dit helpt om hogere opbrengsten te halen door de gewasprestaties te verhogen.

krijgt u de bodem grondig in beeld en praktische adviezen. Dit helpt om hogere opbrengsten te halen door de gewasprestaties te verhogen. Is de bodem beperkend voor uw gewas? De stand van uw gewas is een indicator van de bodemconditie. Gewaskaarten, ook biomassakaarten genoemd, geven verschillen binnen het perceel weer en daarmee indirect

Nadere informatie

Beproeving mineralenconcentraten en spuiwater in diverse gewassen. Praktijkonderzoek Plant & Omgeving. Inhoud

Beproeving mineralenconcentraten en spuiwater in diverse gewassen. Praktijkonderzoek Plant & Omgeving. Inhoud Beproeving mineralenconcentraten en spuiwater in diverse gewassen Resultaten uit onderzoek PPO en andere WUR-instituten Willem van Geel, PPO-AGV, 8-11-2012, Bergeijk Praktijkonderzoek Plant & Omgeving

Nadere informatie

PRECISIE LANDBOUW MET DRONES

PRECISIE LANDBOUW MET DRONES PRECISIE LANDBOUW MET DRONES Airinov: remote sensing voor precisieteelt en R&D Oorsprong Frankrijk IP op sensortechnologie en dataverwerking Sinds 2015 expansie Netwerk in heel Europa In 2016 vestiging

Nadere informatie

Wie Arthur Kerckhaert Akkerbouwer Artagri AppsforFarming

Wie Arthur Kerckhaert Akkerbouwer Artagri AppsforFarming Wie Arthur Kerckhaert Akkerbouwer Artagri AppsforFarming Welkom! Arthur Kerckhaert Wat Apps voor de agrarische sector Slimme oplossingen bieden adhv data Waar Nederland en internationaal Presentatie Smartphones

Nadere informatie

Opstellen van een bemestingsplan met BDB-net

Opstellen van een bemestingsplan met BDB-net Opstellen van een bemestingsplan met BDB-net 1 Wat is BDB-net? BDB-net is een overkoepelende benaming die in de toekomst alle internet-diensten van de Bodemkundige Dienst zal omvatten. Vanaf 2008 biedt

Nadere informatie

Inhoudsopgave Agrometius. Precisielandbouw in de tuinbouw Steven De Meyer - Agrometius PSKW - 16/9/2016

Inhoudsopgave Agrometius. Precisielandbouw in de tuinbouw Steven De Meyer - Agrometius PSKW - 16/9/2016 Precisielandbouw in de tuinbouw Steven De Meyer - Agrometius PSKW - 16/9/2016 Inhoudsopgave Voorstelling Inleiding precisielandbouw Veris Veristech Wat/welke kaarten? Veris dienst Welke adviezen/wat kan

Nadere informatie

Nitraatmeststoffen. Optimale opbrengst, minimale belasting voor het milieu

Nitraatmeststoffen. Optimale opbrengst, minimale belasting voor het milieu Nitraatmeststoffen Optimale opbrengst, minimale belasting voor het milieu Inhoud Pure meststoffen De wereld voeden, de natuur beschermen p.4 De landbouw van morgen Minerale stikstofbronnen p.5 Stikstof

Nadere informatie

PHC Meststoffen. 100% plantaardig. Organic Plant Feed. We Grow Soil. De beste prestaties, natuurlijk.

PHC Meststoffen. 100% plantaardig. Organic Plant Feed. We Grow Soil. De beste prestaties, natuurlijk. PHC Meststoffen De beste prestaties, natuurlijk. 100% plantaardig Organic Plant Feed We Grow Soil. PHC Meststoffen PHC produceert en levert uitgekiende middelen om gezonde planten te kweken. Onze meststoffen

Nadere informatie

BDBnet. een mijlpaal in de communicatie met onze landbouwers. Mia Tits

BDBnet. een mijlpaal in de communicatie met onze landbouwers. Mia Tits BDBnet een mijlpaal in de communicatie met onze landbouwers Mia Tits Communicatie BDB - klanten aanvraag staalname aanvraag informatie... contacten staalnemer, voorlichter BDBnet inlichtingen stalen en

Nadere informatie

De abonnementsduur van het contract is afhankelijk van uw bundelkeuze (camera en abonnement).

De abonnementsduur van het contract is afhankelijk van uw bundelkeuze (camera en abonnement). Panasonic Cameramanager Go! Cloud videobeveiliging per direct beschikbaar! Panasonic Cameramanager biedt ondernemers de mogelijkheid op afstand een oogje in het zeil te houden. Met de alles in 1 oplossing

Nadere informatie

Analyse van N_min in de bodem van maïspercelen Vruchtbare Kringloop Achterhoek/Liemers

Analyse van N_min in de bodem van maïspercelen Vruchtbare Kringloop Achterhoek/Liemers Analyse van N_min in de bodem van maïspercelen Vruchtbare Kringloop Achterhoek/Liemers Marleen Plomp en Gerjan Hilhorst (Wageningen Livestock Research) Maart 217 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Dataset...

Nadere informatie

PRECISIELANDBOUW-PRODUCTEN

PRECISIELANDBOUW-PRODUCTEN PRECISIELANDBOUW-PRODUCTEN Verhoog uw opbrengst met de nieuwste precisielandbouw-producten. Met de nieuwste hi-tech producten voor GPS-geleiding en precisielandbouw vergroot u uw oogst en behaalt u maximale

Nadere informatie

Naar een duurzaam bodemen nutriëntenbeheer via de kringloopwijzer akkerbouw

Naar een duurzaam bodemen nutriëntenbeheer via de kringloopwijzer akkerbouw Nutriënten Management Instituut B.V. Postbus 250, 6700 AG Wageningen T: 088 8761280 E: nmi@nmi-agro.nl I: www.nmi-agro.nl Naar een duurzaam bodemen nutriëntenbeheer via de kringloopwijzer akkerbouw Grond

Nadere informatie

Android. Smartphones & Tablets. Vergroot uw digitale wereld

Android. Smartphones & Tablets. Vergroot uw digitale wereld Android Smartphones & Tablets Vergroot uw digitale wereld Android Android is het besturingssysteem van de meeste smartphones & tablets die niet door Apple zijn gemaakt. Toestellen van bijvoorbeeld Samsung,

Nadere informatie

meststoffen vloeibare basismeststof groei door kennis

meststoffen vloeibare basismeststof groei door kennis meststoffen 2013 vloeibare basismeststof groei door kennis Growsol Growsol meststoffen is een range van vloeibare meststoffen voor de basisbemesting voorafgaand aan een teelt. Een aantal producten kunnen

Nadere informatie

2 BEMESTING WINTERTARWE

2 BEMESTING WINTERTARWE 2 BEMESTING WINTERTARWE 2.1 Bekalking, basisbemesting en stikstofbemesting in wintertarwe W. Odeurs 1, J. Bries 1 Een beredeneerde bemesting is een belangrijke teelttechnische factor voor het bekomen van

Nadere informatie

Wat moet de landbouwer doen? - Vlaamse Landmaatschappij

Wat moet de landbouwer doen? - Vlaamse Landmaatschappij pagina 1 van 5 U bent hier : Vlaamse Landmaatschappij > Land- & tuinbouwers > Mestbank > Derogatie > Wat moet de landbouwer doen? Wat moet de landbouwer doen? De voorwaarden verbonden aan derogatie, zijn

Nadere informatie

Grip op voeding Plantsapme*ngen vs wateranalyses

Grip op voeding Plantsapme*ngen vs wateranalyses Grip op voeding Plantsapme*ngen vs wateranalyses Landelijke Glasgroente dag De toekomst van de tuinbouw Sjoerd Smits, HortiNova Joan Timmermans NovaCropControl Even voorstellen Sinds 003 bezig met plantsapmengen

Nadere informatie

Krijg een hue starterkit

Krijg een hue starterkit Krijg een bij aankoop van een Ambilight TV Actie verlengd t/m 31 januari 2014! Smartphone of tablet niet meegeleverd. Zie de actievoorwaarden. Maak kennis met. Persoonlijke, draadloze verlichting. Philips

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 5. Trefwoordenlijst 67. Inhoud

Inhoud. Voorwoord 5. Trefwoordenlijst 67. Inhoud Inhoud Voorwoord 5 1 Schatten en meten 9 1.1 Meten is weten 10 1.2 Hulpmiddelen bij het schatten 15 1.3 Afstanden meten 19 1.4 Oppervlakten berekenen 21 1.5 Afsluiting 25 2 Natuur om je te amuseren 27

Nadere informatie

0,5 %(1) (2) 3 maanden van aanbiedingen van basisproducten voor u om: financiering. Ontvang een. camera met nachtzicht

0,5 %(1) (2) 3 maanden van aanbiedingen van basisproducten voor u om: financiering. Ontvang een. camera met nachtzicht 3 maanden van aanbiedingen van basisproducten voor u om: Een inschatting te maken van uw behoeften en het product te kiezen dat het meest geschikt voor u is Investeer met een financiering Ontvang een GRATIS

Nadere informatie

Inmiddels zijn we twee snedes verder en ontstaat er een eerste beeld over de werking van de

Inmiddels zijn we twee snedes verder en ontstaat er een eerste beeld over de werking van de Nieuws van Kunstmestvrije Achterhoek Het project Kunstmestvrije Achterhoek draait al een aantal maanden. De eerste resultaten komen eraan. Tijd om u te informeren over actualiteiten en achtergronden. Zo

Nadere informatie

Samen werken aan de mooiste database

Samen werken aan de mooiste database Samen werken aan de mooiste database Inleiding Het is erg vervelend wanneer uw naam verkeerd gespeld wordt in een brief of wanneer u post ontvangt voor uw voorganger die al geruime tijd weg is. Dit soort

Nadere informatie

20 28 JANUARI Groningen GRATIS 19:30-21:30 50 9 FEBRUARI. Groningen 1 CREDIT / 50,- Zijldijk Oude Pekela

20 28 JANUARI Groningen GRATIS 19:30-21:30 50 9 FEBRUARI. Groningen 1 CREDIT / 50,- Zijldijk Oude Pekela PLANNING TRAINING FACILITY Hieronder wordt de planning weergegeven van de GroeNoord trainingen en clinics voor het jaar 2016. De trainingen zullen voor kleinere groepen gegeven worden waarbij meer ruimte

Nadere informatie

Groningen 1 CREDIT / 50,- 20 28 JANUARI Groningen GRATIS 19:30-21:30 50 9 FEBRUARI Zijldijk GRATIS 19:30-21:30 50 11 FEBRUARI

Groningen 1 CREDIT / 50,- 20 28 JANUARI Groningen GRATIS 19:30-21:30 50 9 FEBRUARI Zijldijk GRATIS 19:30-21:30 50 11 FEBRUARI PLANNING TRAINING FACILITY Hieronder wordt de planning weergegeven van de GroeNoord trainingen en clinics voor het jaar 2016. De trainingen zullen voor kleinere groepen gegeven worden waarbij meer ruimte

Nadere informatie

Een mooie tuin? Bemest! Top 5 vragen en antwoorden over bemesting! + 5 tips van onze specialist

Een mooie tuin? Bemest! Top 5 vragen en antwoorden over bemesting! + 5 tips van onze specialist Een mooie tuin? Bemest! Top 5 vragen en antwoorden over bemesting! + 5 tips van onze specialist Inhoudsopgave 1 Waarom is bemesten zo belangrijk? p5 Hoe vaak moet ik eigenlijk bemesten? p6 4 3 Wat is het

Nadere informatie

Naar 95% benutting van N uit kunstmest Herman de Boer Divisie Veehouderij, Animal Sciences Group (Wageningen UR), Lelystad

Naar 95% benutting van N uit kunstmest Herman de Boer Divisie Veehouderij, Animal Sciences Group (Wageningen UR), Lelystad Naar 95% benutting van N uit kunstmest Herman de Boer Divisie Veehouderij, Animal Sciences Group (Wageningen UR), Lelystad Opbouw presentatie Hoezo 95% benutting? Waarom nieuw onderzoek aan vloeibare kunstmest?

Nadere informatie

Opdrachten. Organische bemesting opdrachten 1

Opdrachten. Organische bemesting opdrachten 1 Opdrachten Organische bemesting opdrachten 1 Inleiding Je weet dat je melk moet drinken om voldoende calcium binnen te krijgen voor de opbouw van je botten. Calcium is dus een belangrijk element voor de

Nadere informatie

PRIVA FS PERFORMANCE INZICHT IN BEDRIJFSPROCESSEN, ARBEID EN TEELT: VAN KAS TOT VERPAKKINGSHAL

PRIVA FS PERFORMANCE INZICHT IN BEDRIJFSPROCESSEN, ARBEID EN TEELT: VAN KAS TOT VERPAKKINGSHAL PRIVA FS PERFORMANCE INZICHT IN BEDRIJFSPROCESSEN, ARBEID EN TEELT: VAN KAS TOT VERPAKKINGSHAL Priva FS Performance Efficiënte arbeid, een hogere opbrengst en een groeiend bedrijf: hoe zorgt u hiervoor

Nadere informatie

Nitraatmeststoffen. Optimale opbrengst, minimale belasting voor het milieu

Nitraatmeststoffen. Optimale opbrengst, minimale belasting voor het milieu Nitraatmeststoffen Optimale opbrengst, minimale belasting voor het milieu Inhoud De wereld voeden, de natuur beschermen p.4 De landbouw van morgen Minerale stikstofbronnen p.5 Stikstof - een bron van leven

Nadere informatie

Bemesting Gras Hogere ruwvoeropbrengst

Bemesting Gras Hogere ruwvoeropbrengst Bemesting Gras 2017 Hogere ruwvoeropbrengst oktober 2016 Top Flow entec fl voor in drijfmest Top Flow entec fl: hogere benutting stikstof uit drijfmest Plant N 2 O lachgas Organische stikstof Mineralisatie

Nadere informatie

mobile recruitment solutions

mobile recruitment solutions mobile recruitment solutions 1OP DE 5 zoekt via een smartphone naar een nieuwe baan. Bent u klaar voor de mobiele sollicitant? Wat krijgt uw kandidaat te zien als hij of zij deze op een smartphone bekijkt?

Nadere informatie

Precisielandbouw bij: De Samenwerking BV. Als het nauwkeurig en duurzaam moet.

Precisielandbouw bij: De Samenwerking BV. Als het nauwkeurig en duurzaam moet. Precisielandbouw bij: De Samenwerking BV Als het nauwkeurig en duurzaam moet. Agrarisch loonwerk MEST GRAS MAIS Grond, Weg- & Waterbouw Transport & Handel Transport+handel Drijfmest Losgestort Afval: -Containerverhuur

Nadere informatie

MAISTEELT 2019: DE SUCCESFACTOREN!

MAISTEELT 2019: DE SUCCESFACTOREN! MAISTEELT 2019: DE SUCCESFACTOREN! In deze editie aandacht voor: Vernietigen en verkleinen vanggewas ph Organische stof: compost Kali bemesting Onderzaai Raskeuze Organisatie maisteelt Een plant groeit

Nadere informatie

5,4. Planten voeding behoefte. Kunstmest stoffen. De fysische vorm. Keuzeopdracht door een scholier 1865 woorden 22 mei keer beoordeeld

5,4. Planten voeding behoefte. Kunstmest stoffen. De fysische vorm. Keuzeopdracht door een scholier 1865 woorden 22 mei keer beoordeeld Keuzeopdracht door een scholier 1865 woorden 22 mei 2001 5,4 62 keer beoordeeld Vak ANW Keuzeopdracht 5.3 Als men landbouw in de toekomst wil bedrijven kan men niet meer simpel parasiteren op de vruchtbaarheid

Nadere informatie

Naar 95% benutting van N uit kunstmest. Herman de Boer Divisie Veehouderij, Animal Sciences Group (Wageningen UR), Lelystad

Naar 95% benutting van N uit kunstmest. Herman de Boer Divisie Veehouderij, Animal Sciences Group (Wageningen UR), Lelystad Naar 95% benutting van N uit kunstmest Herman de Boer Divisie Veehouderij, Animal Sciences Group (Wageningen UR), Lelystad Opbouw presentatie Hoezo 95% benutting? Waarom nieuw onderzoek aan vloeibare kunstmest?

Nadere informatie

Renault R & Go. Praktische en slimme applicatie om het rijden nog aangenamer te maken

Renault R & Go. Praktische en slimme applicatie om het rijden nog aangenamer te maken Renault R & Go Praktische en slimme applicatie om het rijden nog aangenamer te maken R&Go, 4 diensten vol interactieve functies Nieuw! Sluit uw smartphone of tablet aan op de autoradio van uw Renault.

Nadere informatie

LegManager Mobile Handleiding

LegManager Mobile Handleiding LegManager Mobile Handleiding Handleiding LegManager Mobile 1 1. Inhoud 1. INHOUD... 2 2. PROGRAMMAVEREISTEN... 3 a. Vragen, opmerkingen en suggesties... 3 b. Welke tablet/ipad of smartphone/iphone kan

Nadere informatie

Handpompen. Uw gereedschap verdient een Holmatro pomp

Handpompen. Uw gereedschap verdient een Holmatro pomp Handpompen Uw gereedschap verdient een Holmatro pomp De werking van uw hydraulische gereedschap wordt vooral bepaald door de bijbehorende handpomp. U werkt graag met het beste gereedschap, dus hoort daar

Nadere informatie

Samenstelling en eigenschappen

Samenstelling en eigenschappen Samenstelling en eigenschappen Mest is onder te verdelen in kunstmest en natuurlijke mest. Natuurlijke mest is op zijn beurt weer onder te verdelen in mest van dierlijke herkomst en mest van plantaardige

Nadere informatie

Bijlage: Toelichting gebruikte terminologie

Bijlage: Toelichting gebruikte terminologie Bijlage: Toelichting gebruikte terminologie Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van camerabewaking en daarom is het soms erg lastig om te weten waardoor er verschillen in kwaliteit en prijs ontstaan.

Nadere informatie

Nedap Varkens Prestatie Test

Nedap Varkens Prestatie Test Complete oplossingen voor varkenshouderij Nedap biedt middels elektronische individuele dieridentificatie efficiënte en slimme oplossingen voor dierverzorging in de gehele varkenshouderij. Nedap Varkens

Nadere informatie

Report 1695.N.17. Mestbewerking en Waterkwaliteit. een case studie voor het beheergebied van waterschap Aa en Maas.

Report 1695.N.17. Mestbewerking en Waterkwaliteit. een case studie voor het beheergebied van waterschap Aa en Maas. Report 1695.N.17 Mestbewerking en Waterkwaliteit een case studie voor het beheergebied van waterschap Aa en Maas de samenvatting Rapport 1695.N.17 Mestbewerking en Waterkwaliteit Een case studie voor waterschap

Nadere informatie

Wintergranen : actueel hoge N-reserves

Wintergranen : actueel hoge N-reserves Wintergranen : actueel hoge N-reserves Jan Bries, Davy Vandervelpen, Bodemkundige Dienst van België Na de vorstperiode halfweg januari is op de Bodemkundige Dienst de staalnamecampagne voor de bepaling

Nadere informatie

TRAINING FACILITY. Trainingen & clinics. Pagina 1 /12

TRAINING FACILITY. Trainingen & clinics. Pagina 1 /12 Trainingen & clinics Pagina 1 /12 Trainingen TRAINING FACILITY Ook voor komend seizoen organiseert GroeNoord weer diverse trainingen en clinics waaraan u deel kunt nemen. Opgave Training / clinics U kunt

Nadere informatie

Maakt precisieirrigatie

Maakt precisieirrigatie Maakt precisieirrigatie mogelijk Onderdeel van de ROCKWOOL Groep De nieuwe is het ideale meetinstrument voor telers, om precisie-irrigatie mogelijk te maken door nog nauwkeuriger meten en gedetailleerder

Nadere informatie

JunkersControl CT 100. Eenvoudig. Intelligent.

JunkersControl CT 100. Eenvoudig. Intelligent. JunkersControl CT 100 Eenvoudig. Intelligent. Handset niet inbegrepen. JunkersControl CT 100 De JunkersControl CT100 is de eerste van een nieuwe generatie Junkers-regelingen. De JunkersControl is een slimme,

Nadere informatie

SKB-Showcase. Praktijkdemo s met ondernemers uit de akker- en tuinbouw. Slotbijeenkomst SKB Showcase Biezenmortel 11 december 2014

SKB-Showcase. Praktijkdemo s met ondernemers uit de akker- en tuinbouw. Slotbijeenkomst SKB Showcase Biezenmortel 11 december 2014 Nutriënten Management Instituut B.V. Postbus 250, 6700 AG Wageningen T: 088 8761280 E: nmi@nmi-agro.nl I: www.nmi-agro.nl SKB-Showcase Praktijkdemo s met ondernemers uit de akker- en tuinbouw Romke Postma

Nadere informatie

Maiszaden. Samen naar een optimaal rendement.

Maiszaden. Samen naar een optimaal rendement. Maiszaden Samen naar een optimaal rendement www.cavdenham.nl Maisteelt 2016 Mais seizoen 2015 was een bijzonder teeltjaar. Een jaar waarin u als veehouder te maken had met zeer wisselende weersomstandigheden

Nadere informatie

ILVO. Precisielandbouw

ILVO. Precisielandbouw Precisielandbouw Ruben Van De Vijver Studiedag PCA 31 januari 2017 Precisielandbouw Wat is precisielandbouw? Precisielandbouw 1.0 Precisielandbouw 2.0 Precisielandbouw 3.0 Uitdagingen Wat is precisielandbouw?

Nadere informatie

M IMPROVING YOUR BUSINESS MOBILITY Mobistar Juni 1 2012. Hoe kiest u de juiste gsm voor uw bedrijf? UW ONDERNEMING alle krachten gebundeld

M IMPROVING YOUR BUSINESS MOBILITY Mobistar Juni 1 2012. Hoe kiest u de juiste gsm voor uw bedrijf? UW ONDERNEMING alle krachten gebundeld M IMPROVING YOUR BUSINESS MOBILITY Mobistar Juni 1 2012 Hoe kiest u de juiste gsm voor uw bedrijf? UW ONDERNEMING alle krachten gebundeld 2 De mobiele trends: een wereld in verandering Groot of klein,

Nadere informatie

Handleiding beginnen met Calculus VIP. Datum December 2016 Calculus Software

Handleiding beginnen met Calculus VIP. Datum December 2016 Calculus Software Handleiding beginnen met Calculus VIP Datum December 2016 Auteur Calculus Software Inhoudsopgave Waarom Calculus VIP?... 3 Gemakkelijk... 3 Veilig... 3 Technische voorwaarden gebruik Calculus VIP... 3

Nadere informatie

Our Sky is not the limit!

Our Sky is not the limit! Our Sky is not the limit! Bezoekadres: Kempen 9 8245GK LELYSTAD Telefoon: +31 320218170 Mobiel: +31 655695989 E-mail: info@dagis.nl Website: www.dagis.nl www.facebook.com/dagis.nl/ YouTube DAGIS (Dutch

Nadere informatie

Groenbemesters. Virtueel proefveldbezoek: Nitraatresidu beheersen in de akkerbouw: een permanente uitdaging!

Groenbemesters. Virtueel proefveldbezoek: Nitraatresidu beheersen in de akkerbouw: een permanente uitdaging! Virtueel proefveldbezoek: Nitraatresidu beheersen in de akkerbouw: een permanente uitdaging! Dit demonstratieproject wordt medegefinancierd door de Europese Unie en het Departement Landbouw en Visserij

Nadere informatie

Bereken voor uw akker- en groentepercelen eenvoudig zelf: de organische koolstofevolutie de stikstof- en fosforbalans

Bereken voor uw akker- en groentepercelen eenvoudig zelf: de organische koolstofevolutie de stikstof- en fosforbalans Demetertool Vlaanderen is open ruimte Bereken voor uw akker- en groentepercelen eenvoudig zelf: de organische koolstofevolutie de stikstof- en fosforbalans LNE Groenbedekker Gele mosterd De online Demetertool

Nadere informatie

totaaloplossing 40% Bespaar op uw verbruik en kosten Plugwise is dat een biedt voor wie op kantoor of thuis inzicht wil in het energieverbruik.

totaaloplossing 40% Bespaar op uw verbruik en kosten Plugwise is dat een biedt voor wie op kantoor of thuis inzicht wil in het energieverbruik. Plugwise is het enige draadloze totaaloplossing Plugwise heeft een duidelijke filosofie: energiemanagementsysteem dat een biedt voor wie op kantoor of thuis inzicht wil in het energieverbruik. de groenste

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Trimble Agrometius. Precisielandbouw een uitdaging voor de loonwerker. Voorstelling Agrometius/Trimble

INHOUDSOPGAVE. Trimble Agrometius. Precisielandbouw een uitdaging voor de loonwerker. Voorstelling Agrometius/Trimble Precisielandbouw een uitdaging voor de loonwerker INHOUDSOPGAVE Voorstelling Agrometius/Trimble Wat is precisielandbouw en waarom? Cirkel van precisielandbouw: 1. 2. 3. 4. DETECTIE BESLISSEN UITVOEREN

Nadere informatie

Gebruikersbijeenkomst Koppeling Kringloopwijzer

Gebruikersbijeenkomst Koppeling Kringloopwijzer Gebruikersbijeenkomst Koppeling Kringloopwijzer Bron: Mijnkringloopwijzer.nl, 2015 Koppeling Kringloopwijzer Vanuit de zuivelorganisatie bent u geïnformeerd over De Kringloopwijzer. Ongeveer 75% van de

Nadere informatie

Module Plantenvoeding

Module Plantenvoeding Module Plantenvoeding Colofon Auteur Jan van den Langenberg, Helicon, Boxtel Redactie Marga Winnubst, Kristal Tekst- en communicatiebureau Beeld ARKA media BV, Beeldverwerving en beeldcreatie Resonans

Nadere informatie

Herstel én versterk de relatie met uw klant op de meest effectieve en simpele manier. Simply Thank You.

Herstel én versterk de relatie met uw klant op de meest effectieve en simpele manier. Simply Thank You. Herstel én versterk de relatie met uw klant op de meest effectieve en simpele manier. Benut de kans om de relatie met uw klant te herstellen én te verbeteren. Simply Thank You ondersteunt u daarbij, effectief

Nadere informatie

App4Broker : uw nieuwe app!

App4Broker : uw nieuwe app! App4Broker : uw nieuwe app! Pagina 1 van 20 Inhoudsopgave 1. U GEBRUIKT MYBROKER AL... 3 1.1. APP4BROKER DOWNLOADEN OP UW TABLET... 3 1.2. INSTALLATIE VAN HET CERTIFICAAT... 4 2. U HEEFT NOG NOOIT MET

Nadere informatie

Inzicht in uw administratie

Inzicht in uw administratie Resultaat groeit Inzicht in uw administratie Resultaat groeit... AgroVision levert gespecialiseerde softwarepakketten voor de gehele agrarische sector. Duizenden collega s gebruiken de pakketten van AgroVision

Nadere informatie

Precisielandbouw buiten stal: GrasMais-Signaal. Met gras is nog veel te winnen... Melkproduktie per ha. Droge stofproduktie per ha

Precisielandbouw buiten stal: GrasMais-Signaal. Met gras is nog veel te winnen... Melkproduktie per ha. Droge stofproduktie per ha Precisielandbouw buiten stal: GrasMais-Signaal Met gras is nog veel te winnen... Gezonde Veehouderij 2023 5 november 2015 Bert Philipsen ea WUR Droge stofproduktie per ha Melkproduktie per ha Smith et

Nadere informatie

Equivalente Maatregelen en KringloopWijzer Akkerbouw. Jaap Schröder

Equivalente Maatregelen en KringloopWijzer Akkerbouw. Jaap Schröder Equivalente Maatregelen en KringloopWijzer Akkerbouw Jaap Schröder Inhoud nitraat-bodemoverschot-gebruiksnorm-bemestingsadvies Equivalente Maatregelen KringloopWijzer Akkerbouw Conclusies = Presentatie

Nadere informatie

Maiszaden. Samen naar een optimaal rendement. www.cavdenham.nl

Maiszaden. Samen naar een optimaal rendement. www.cavdenham.nl Samen naar een optimaal rendement www.cavdenham.nl Maisteelt 2015 Ook voor het maisjaar 2015 hebben de rundveespecialisten van CAV Den Ham weer een keus gemaakt uit het grote aanbod van maisrassen in Nederland.

Nadere informatie

HUMUSZUREN ALS HULPMIDDEL VOOR DE OPTIMALISATIE VAN

HUMUSZUREN ALS HULPMIDDEL VOOR DE OPTIMALISATIE VAN HUMUSZUREN ALS HULPMIDDEL VOOR DE OPTIMALISATIE VAN OPBRENGST EN KWALITEIT VAN RAAIGRAS BIJ VERMINDERDE BEMESTING Greet Verlinden, Thomas Coussens en Geert Haesaert Hogeschool Gent, Departement Biowetenschappen

Nadere informatie

Bridgemate App. Informatie voor spelers. Bridge Systems BV

Bridgemate App. Informatie voor spelers. Bridge Systems BV Bridgemate App Informatie voor spelers Bridge Systems BV Bridgemate app Informatie voor spelers Pagina 2 Inhoud Inleiding... 3 De Bridgemate app downloaden... 3 App opstarten en account aanmaken... 4 Inloggen

Nadere informatie

Q&A nieuw rijbewijs model 2014

Q&A nieuw rijbewijs model 2014 Q&A nieuw rijbewijs model 2014 Versie 1.0, 8 oktober 2014 Inhoud Algemeen... 2 Rol van de RDW... 3 Beveiliging... 4 Chip, Machine Readable Zone en Quick Response-code... 5 Introductie van het nieuwe rijbewijs...

Nadere informatie

GROSENS Maakt precisie-irrigatie mogelijk

GROSENS Maakt precisie-irrigatie mogelijk De GRODAN Groep levert innovatieve en duurzame steenwolsubstraatoplossingen aan de professionele tuinbouw. Deze oplossingen, die gebaseerd zijn op het Precision Growingprincipe, worden vooral toegepast

Nadere informatie

geen CO 2 Ik wil oogsten, N 1 CO 2 -voetafdruk

geen CO 2 Ik wil oogsten, N 1 CO 2 -voetafdruk pure Nutrient info N 1 voetafdruk Ik wil oogsten, geen VOETAFDRUK VAN MESTSTOFFEN Klimaatsverandering is één van de urgentste problemen van deze tijd. Landbouwers spelen een belangrijke rol in het complexe

Nadere informatie

Renault R & Go. Praktische en slimme applicatie om het rijden nog aangenamer te maken

Renault R & Go. Praktische en slimme applicatie om het rijden nog aangenamer te maken Renault R & Go Praktische en slimme applicatie om het rijden nog aangenamer te maken R&Go, 4 diensten vol interactieve functies Nieuw! Sluit uw smartphone of tablet aan op de autoradio van uw Renault.

Nadere informatie

Brochure en poster bemesting

Brochure en poster bemesting Brochure en poster bemesting Lore Schoeters 1 Bemesting Wat gebeurt er met meststoffen in de bodem? Hoe kan ik de nutriënten die in de bodem zitten optimaal gebruiken? Hoe kan ik ervoor zorgen dat de uitspoeling

Nadere informatie