Persinformatie. EYOF Utrecht Nationale Teams Basketball Mannen Under-16 & Vrouwen Under-16

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Persinformatie. EYOF Utrecht Nationale Teams Basketball Mannen Under-16 & Vrouwen Under-16"

Transcriptie

1 Persinformatie EYOF Utrecht 2013 Nationale Teams Basketball Mannen Under-16 & Vrouwen Under-16

2 European Youth Olympic Festival 2300 sporters 49 Europese landen 9 sporten 7 sportaccomodaties 2 Olympische dorpen 1 Olympische vlam Dát is het European Youth Olympic Festival! Van 14 tot 19 juli 2013 zullen op zeven sportlocaties van negen sporten alleen de beste Europese jeugdatleten tegen elkaar gaan strijden om het goud. De basketballwedstrijden worden verspeeld in Sportcentrum Olympos op universiteitsterrein De Uithof in Utrecht. Deze persinformatie biedt achtergronden en profielen van de nationale Mannen U16- en Vrouwen U16 selecties die tijdens dit EYOF Utrecht 2013 zullen gaan spelen. Daarnaast is kort wat algemene informatie over de teams opgenomen. Meer interviews en achtergronden zijn te vinden op basketball.nl/eyof.

3 Mannen U16 Algemene informatie De Mannen U16 spelen in de B-divisie van Europa. Vorig jaar zijn ze daar als 8 e geëindigd. Dit jaar hoopt het team, door een intensievere voorbereiding, een hogere plaats te bereiken. Het European Youth Olympic Festival is voor dit team een uitstekende voorbereiding op het Europees Kampioenschap. Daarnaast is het EYOF een kans voor het team om te laten zien hoe zij spelen tegen de top van Europa, wat voor het team een nieuwe ervaring is. Nederland zit in haar groep bij Turkije, die vorig jaar kampioen is geworden op het EK, en Polen en Duitsland, die de 6e en 5e plaats behaalden. Fysiek zullen we waarschijnlijk ondergeschikt zijn, zo stelt André Bout, Bondscoach van het Mannen U16-team Hij is realistisch, maar heeft wel een duidelijke wens: Wij willen laten zien dat we technisch en tactisch mee kunnen komen en dat Nederland over de juiste knokkers mentaliteit beschikt. En met die achtergrond gaan we strijden voor het hoogst haalbare. Drie weken na het EYOF speelt het team op het EK in Sarajevo. Het EYOF en het EK zijn twee losse toernooien. Op beiden zullen we 100% geven. Daar komt nog bij dat het EYOF een fantastisch evenement is, dat een uithangbord voor het Nederlandse basketball moet zijn. Voorafgaand aan beide toernooien hebben we een periode van drie weken, waarin we ons zo goed mogelijk gaan voorbereiden. De ervaringen van het EYOF zullen ons zeker helpen op het EK. We gaan twee keer pieken deze zomer! Het is duidelijk dat de bondscoach er zin in heeft. Ik kijk enorm uit naar beide evenementen. Voor het EK is het de eerste keer dat ik als hoofdcoach actief ben. Deelnemen aan het EYOF doe ik helemaal voor het eerst. Ik heb fantastische verhalen gehoord over de vorige editie in Turkije, twee jaar geleden. Vooral het Olympisch Dorp en het contact met de andere Nederlandse sporters moet een unieke ervaring zijn. Ik verheug me erop om dit mee te mogen maken! Mannen U16 Staff André Bout Bondscoach Paul van Asseldonk Assistent-coach Gerke van Randen Fysiotherapeut Gino Laloli Teammanager

4 Mack Bruining (15 jaar) Rotterdam Lokomotief Rijswijk (2011/2012) Ooit begonnen met basketballen omdat mijn vader vroeger hoog speelde. Toen ik eenmaal ging trainen met teams vond ik het steeds leuker worden. Wat maakt basketball zo leuk? Dat je leert omgaan met fouten maken. Je kan in geen enkele wedstrijd alles goed doen in de ogen van je coach, dus je leert altijd van je fouten en wordt je stap voor stap veel beter. Mijn mooiste moment is dat de coach van Belgrado tegen mij zei als je keihard werkt, ga jij later Euroleague spelen Waarmee kan jij je team verder helpen? Door een leidende rol in te nemen, zowel op het veld als buiten het veld. Mij maakt het niet uit hoeveel ik scoor, zolang het team wint terwijl ik veel speel, heb ik mijn taak volbracht. Wat lijkt je het meest bijzondere aan het EYOF? Het leukste zijn de tegenstanders tegen wie je speelt. Zij zijn vele malen beter dan wij, en we hebben dus niets te verliezen. Ook de Openingsceremonie moet heel speciaal zijn! Wat is jouw grootste droom deze zomer? Deze zomer wil ik een goed resultaat neerzetten op het EYOF, en op het EK de achtste plek te overtreffen (vorig jaar werd Nederland 8 e ). Mijn droom is om mijn team naar deze plek te leiden en zelf ook heel goed te spelen tegen moeilijke tegenstanders. Dave Borsboom (14 jaar) Mijdrecht UBALL Ooit begonnen met basketballen omdat ik Michael Jordan zag en ik ook een basketballer wilde worden. Waarmee kan jij je team verder helpen? Door gewoon hard te trainen en zorgen dat mijn teamgenoten dat ook doen en ze op te peppen tijdens de wedstrijden. Wat lijkt je het meest bijzondere aan het EYOF? Het lijkt me heel erg bijzonder om bij de opening aanwezig te zijn. Ik heb heel veel zin in de wedstrijden die we daar gaan spelen en de andere sporters te leren kennen. Wat is jouw grootste droom deze zomer? Zo hoog mogelijk eindigen op het EK in Sarajevo.

5 Lars Krooshof (15 jaar) Zevenaar Landstede Basketball Ooit begonnen met basketballen omdat m n ouders deden het allebei, en die hebben voorgesteld om het een keer te proberen. Waarmee kan jij je team verder helpen? Door in het veld keihard te werken en alles te geven. Wat lijkt je het meest bijzondere aan het EYOF? Het voelt net als de Olympische Spelen, en het is heel bijzonder om dat op jonge leeftijd al mee te maken. Wat is jouw grootste droom deze zomer? Promoveren naar de A-divisie met het Nederlands Team U16 deze zomer. Bart Schild (16 jaar) Weert BasketballStars Weert Ooit begonnen met basketballen omdat mijn tweelingbroer Jules en ik hadden allebei geen zin meer in voetbal. Mijn broer ging basketballen, en ik ging mee. Het mooiste tot nu toe is het winnen van het Nederlands Kampioenschap U16! Waarmee kan jij je team verder helpen? Eerst wil ik weer fit worden en in shape komen van mijn knie- en rugblessure. Wat lijkt je het meest bijzondere aan het EYOF? Om als sporter te ervaren hoe het is om op een Olympische Spelen te spelen. Wat is jouw grootste droom deze zomer? Het Europees Kampioenschap winnen!

6 Jules Schild (16 jaar) Weert BasketballStars Weert Ooit begonnen met basketballen omdat ik eerst op voetbal zat, wat ik niks vond: toen heb ik besloten op basketball te gaan. Het mooiste moment tot nu toe is het worden van Nederlands Kampioen U16! Waarmee kan jij je team verder helpen? Door op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen! Wat lijkt je het meest bijzondere aan het EYOF? Dat het echt Olympische Spelen zijn voor de jeugd, die georganiseerd worden! Wat is jouw grootste droom deze zomer? Het winnen van het Europees Kampioenschap! Boris Egelie (15 jaar) Apeldoorn Landstede Basketball Ooit begonnen met basketballen omdat mijn vader altijd speelde en training gaf, ben ik een keer mee geweest. De snelheid waarin je dingen moet beslissen en de afwisseling maakt het spel leuk! Waarmee kan jij je team verder helpen? Mijn leiderschap en mijn inzicht in het spel. Wat lijkt je het meest bijzondere aan het EYOF? Dat het een toernooi is waar alle landen en alle sporten bij elkaar komen, en waar we tegen grote basketball-landen spelen! Wat is jouw grootste droom deze zomer? Wedstrijden winnen op het EYOF en een goede prestatie neerzetten op het EK in Sarajevo!

7 Nene Kiameso (16 jaar) Tilburg SPM Shoeters Den Bosch Ooit begonnen met basketballen omdat mijn beste vriend deed aan basketbal. Ik ging altijd mee naar zijn trainingen om te kijken. Hij ging ook altijd mee naar mijn voetbalwedstrijden. Mijn moeder vond dat ik 'te lang' werd voor voetbal en wilde dat ik basketbal ging proberen. Het leuke is dat hard werken beloond word op het veld en daarbuiten. Waarmee kan jij je team verder helpen? Rebounden, verdedigen en energie het veld op brengen! Wat lijkt je het meest bijzondere aan het EYOF? Dat het een Olympisch Evenement is. Vorig jaar, tijdens de Olympische finale van Spanje USA, was mijn grote droom om mee te doen aan een Olympisch Spelen. Een jaar later gebeurt dat al! Wat is jouw grootste droom deze zomer? Goud halen op het EYOF en Europees Kampioen worden. Voor mezelf wil ik vooral een betere speler worden en als team groeien: iedereen moet na de zomer kunnen zeggen dat ze beter geworden zijn en het naar hun zin hebben gehad. Coen Stolk (16 jaar) Apeldoorn Basketball Academy Zwolle Ooit begonnen met basketballen omdat ik op zoek was naar een leuke sport; ik heb heel wat sporten geprobeerd via school en ben toen op basketball uitgekomen. Het is een sport waarbij je altijd bezig bent, en er zitten veel uitdagingen in, zoals zo hard mogelijk dunken! Waarmee kan jij je team verder helpen? Ik ben een goede verdediger, en kan op bijna elke positie spelen. Wat lijkt je het meest bijzondere aan het EYOF? Het spelen tegen de beste landen uit Europa. Wat is jouw grootste droom deze zomer? Op het EK bij de top-vier eindigen en daar zelf door goed te spelen aan mee helpen!

8 Freek Vos (16 jaar) Noordscheschut Basketball Academy Zwolle Ooit begonnen met basketballen omdat mijn broer basketbalde al; ik vond het leuk en ben het toen ook gaan doen. Waarmee kan jij je team verder helpen? Er altijd keihard voor gaan, en zorgen dat de rest van mijn team dit ook doet! Wat lijkt je het meest bijzondere aan het EYOF? Om een week lang met heel veel sporters in het Olympisch Dorp te verblijven. Wat is jouw grootste droom deze zomer? Een gouden medaille winnen deze zomer! Menno Dijkstra (16 jaar) Middelbeers Canarias Basketball Academy Ooit begonnen met basketballen omdat mijn vader het speelde en ik altijd naar zijn wedstrijden ging kijken. Ik ben het gaan proberen en ben nooit meer gestopt. Waarmee kan jij je team verder helpen? Met mijn ervaring op internationaal niveau. Ik heb vorig jaar ook meegedaan aan het EK in Roemenië met de U16 en heb dit seizoen in Spanje het Spaanse kampioenschap gespeeld, wat één van de sterkste nationale kampioenschappen van de wereld is. Wat lijkt je het meest bijzondere aan het EYOF? De Openingsceremonie. Het lijkt me echt ontzettend gaaf om dat een keer mee te maken met alle andere landen die er zijn en alle mensen op de tribune. Ook het spelen zelf is een enorme ervaring. Wat is jouw grootste droom deze zomer? Het winnen van het EK in augustus. Het Europees Kampioenschap, dat we na het EYOF nog hebben, is eigenlijk mijn grootste doel deze zomer en het zou super zijn om die te mogen winnen.

9 Chiem van Miltenburg (16 jaar) Elst Basketball Academy Zwolle Ooit begonnen met basketballen omdat klasgenoten het al speelden toen ik bij hen in de klas kwam. Het is een mooie, snelle sport waarbij je technische, fysieke en tactische vaardigheden moet combineren. Waarmee kan jij je team verder helpen? Met spelinzicht en fysiek spel. Wat lijkt je het meest bijzondere aan het EYOF? Om tegen de beste Europese spelers op mijn positie te spelen, alles om de wedstrijden heen zoals de openingsceremonie, en het Olympisch Dorp. Wat is jouw grootste droom deze zomer? Het EYOF winnen! Terrence Bieshaar (15 jaar) Sante Pere de Ribes, Spanje Club Joventut Badalona Ooit begonnen met basketballen omdat een paar vrienden van mijn klas het deden, en vroegen of ik het niet een keer wilde proberen. Ik werd al snel opgemerkt door FCBarcelona, waar ik twee jaar heb gespeeld. Waarmee kan jij je team verder helpen? Het meest met de verdediging, maar verder ben ik iemand die op alle punten sterk is. Wat lijkt je het meest bijzondere aan het EYOF? Het niveau van de landen om ons heen, en het kunnen en mogen spelen tegen die landen. Ook is het voor mezelf een echte test hoe ver ik vooruit ben gegaan de laatste vijf jaar. Wat is jouw grootste droom deze zomer? Mezelf kunnen laten zien als de beste center van de B- landen, en dan hopelijk het EK winnen waardoor we promoveren naar de A-divisie!

10 Vrouwen U16 Algemene informatie De Vrouwen U16 spelen in de A-divisie van Europa. Vorig jaar zijn ze daar als 12 e geëindigd. De verwachtingen voor dit jaar zijn hooggespannen: een intensieve voorbereiding, in combinatie met een sterk team zou voor verrassingen kunnen gaan zorgen. Het Vrouwen U16-team speelde twee jaar geleden in Turkije ook reeds op het European Youth Olympic Festival: het team is toen als vijfde geëindigd. Dit jaar gaat het team in eigen huis zijn uiterste best doen om dit te overtreffen. Nederland zit in haar groep bij Slowakije, Rusland en Tsjechië. Bondscoach Bart Sengers: Rusland is een land met veel lange meiden, die veel zone spelen. Fysiek zullen we het daar zwaar tegen krijgen. Vorig jaar verloren we in de voorbereiding met één punt na verlenging, en dat team werd uiteindelijk derde in de A-divisie. Dit jaar zullen we opnieuw moeten laten zien dat we hier tegen kunnen spelen. De twee toernooien die Nederland VU16 deze zomer speelt, zitten dicht op elkaar. Dat maakt het wel moeilijker. Er zijn op beide toernooien heel veel goede ploegen, maar dat is nooit anders geweest. We willen op het EYOF zo goed mogelijk gaan presteren, maar moeten uiteraard wel rekening houden met het Europees Kampioenschap dat twee weken later begint. In juni zijn we pas begonnen met 'fulltime' trainen, en zelfs dan moest dat nog om de schoolactiviteiten van de meiden heen. Dat betekent dat onze feitelijke voorbereidingstijd maar heel erg kort is. Voor mij is het de kunst om met zo n korte tijd toch te zorgen dat het team er op beide toernooien staat. De afgelopen jaren is er een opgaande lijn te zien binnen de nationale damesteams. Ook Sengers wil die opgaande lijn deze zomer doorzetten. Het doel van deze zomer is om te eindigen in de top-vier op het EK, waarmee we ons tevens kwalificeren voor het WK Vrouwen U17 volgende zomer. Er zit veel potentie in het huidige team, en we hebben naar mijn idee genoeg in huis om een plek in de top-vier af te kunnen dwingen. Daarvoor moeten we wel tactisch creatief zijn met de kracht van het team, maar dat zie ik als een uitdaging! Vrouwen U16 Staff Bart Sengers Bondscoach Jeanine Tjin-A-Tjoe Assistent-coach Puck van Hasselt Teammanager

11 Eveline Kallenberg (16 jaar) Leiderdorp De Wit-Grasshoppers Ooit begonnen met basketballen omdat mijn hele familie in het basketball zit, en ik er op die manier in rolde. Dat het een teamsport is, met mooie momenten en spannende wedstrijden, houdt het leuk! Waarmee kan jij je team verder helpen? Door leiding te geven in het veld en keihard aan te moedigen! Wat lijkt je het meest bijzondere aan het EYOF? Ik heb het meeste zin in de wedstrijden en de sfeer in de sporthal. Het meest speciale lijkt me de Openingsceremonie! Wat is jouw grootste droom deze zomer? Bij de eerste drie eindigen op het EK, en de eerste vier op het EYOF! Femke Slim (15 jaar) Purmerend ProBuild Lions (2012/2013) Den Helder & CTO (2013/2014) Ooit begonnen met basketballen omdat het me gewoon een leuke sport leuk! Waarmee kan jij je team verder helpen? Elke wedstrijd hard werken en alles geven. Wat lijkt je het meest bijzondere aan het EYOF? De wedstrijden tegen de top van Europa, en de Openingsceremonie! Wat is jouw grootste droom deze zomer? Op het EK de halve finale halen, en een medaille winnen op het EYOF!

12 Christy Buderman (15 jaar) Uithuize Celeritas-Donar Ooit begonnen met basketballen omdat mijn vader coach was, en het mij daardoor ook leuk leek. Waarmee kan jij je team verder helpen? Hard werken, vooral in de verdediging Wat lijkt je het meest bijzondere aan het EYOF? Dat deze Jeugd Olympische Spelen in Nederland zijn, is heel speciaal: iedereen kan nu komen kijken! Wat is jouw grootste droom deze zomer? Op het EK bij de eerste vijf eindigen! Anna van Vlijmen (14 jaar) Wijchen BV Batouwe Ooit begonnen met basketballen omdat mijn broer ook basketballde. Ik wilde ook gaan sporten, en dat werd dus ook basketball. Waarmee kan jij je team verder helpen? Met het team leiden, mensen vrij spelen en schieten. Wat lijkt je het meest bijzondere aan het EYOF? De Openingsceremonie, en alle aandacht die er naar het EYOF gaat: de hele sfeer om het toernooi heen is fantastisch. Wat is jouw grootste droom deze zomer? Bij de eerste vier eindigen op het EK!

13 Janis Ndiba (16 jaar) Leeuwarden Celeritas-Donar (2012/2013) CTO Amsterdam (2013/2014) Ooit begonnen met basketballen vanwege mijn moeder. Waarmee kan jij je team verder helpen? Leiding geven, rebounden, scoren en heel hard werken! Wat lijkt je het meest bijzondere aan het EYOF? De Openingsceremonie, en het toernooi als geheel! Wat is jouw grootste droom deze zomer? Bij de top-vier eindigen op het EK U16! Daniëlle Pruys (16 jaar) Spakenburg BC Shooters (2012/2013) BV Den Helder (2013/2014) Ooit begonnen met basketballen omdat mijn moeder en tante basketball speelden, en daardoor wilde ik het ook gaan doen! Waarmee kan jij je team verder helpen? Aanmoedigen en motiveren, hard werken en schieten! Wat lijkt je het meest bijzondere aan het EYOF? Het feit dat al je familie en vrienden kunnen komen kijken doordat het in Nederland is. Wat is jouw grootste droom deze zomer? Een goed EK spelen en met ons team bij de bovenste vier eindigen!

14 Asa Kantebeen (16 jaar) Sassenheim De Wit-Grasshoppers (2012/2013) CTO (2013/2014) Ooit begonnen met basketballen omdat ik door een vriendin enthousiast ben geworden! Waarmee kan jij je team verder helpen? Met mijn ervaringen van het EK van vorig jaar. Wat lijkt je het meest bijzondere aan het EYOF? Vooral de Openingsceremonie, de sfeer rondom alle wedstrijden! Wat is jouw grootste droom deze zomer? Bij de eerste vijf eindigen op het EK, en een medaille winnen op het EYOF! Laura Westerik (14 jaar) Nijmegen BV Batouwe Ooit begonnen met basketballen omdat mijn broer het speelde en ik het leuk vond om mee te gaan. Vervolgens zelf ook begonnen! Waarmee kan jij je team verder helpen? Door hard naar de basket te gaan en hard te blijven werken! Wat lijkt je het meest bijzondere aan het EYOF? De Openingsceremonie en de sfeer rond het hele toernooi. Wat is jouw grootste droom deze zomer? De halve finales op het EK halen!

15 Marieke van Schie (16 jaar) Oegstgeest De Wit-Grasshoppers Ooit begonnen met basketballen omdat ik er via een vriendin mee ben begonnen. Waarmee kan jij je team verder helpen? Keihard werken, aanmoedigen, en doen waar ik het beste in ben! Wat lijkt je het meest bijzondere aan het EYOF? Dat het in Nederland is! Wat is jouw grootste droom deze zomer? Bij de eerste vier op het EK eindigen! Ella Bouman (16 jaar) Badhoevedorp BV Hoofddorp (2012/2013) CTO (2013/2014) Ooit begonnen met basketballen omdat mijn moeder altijd hoog gespeeld heeft. Waarmee kan jij je team verder helpen? Rebounden en aanmoedigen. Wat lijkt je het meest bijzondere aan het EYOF? De Openingsceremonie, en alle aandacht die naar het EYOF gaat! Wat is jouw grootste droom deze zomer? Op het EK bij de eerste vier komen!

16 Laura Steggink (16 jaar) Tubbergen Eurosped Twente Ooit begonnen met basketballen omdat m n ouders ook allebei ook heel fanatiek zijn. Ik dacht: dat wil ik ook! Nadat ik een wedstrijd gezien te hebben, ben ik zelf ook begonnen. Waarmee kan jij je team verder helpen? Super hard werken, rebounds pakken en het team aanmoedigen. Wat lijkt je het meest bijzondere aan het EYOF? De Openingsceremonie, en de aandacht die het hele toernooi eromheen krijgt! Wat is jouw grootste droom deze zomer? Bij de bovenste vier eindigen op het Europees Kampioenschap. Mirthe Scheper (16 jaar) Amstelveen BC Apollo (2012/2013) BV Hoofddorp & CTO (2013/2014) Ooit begonnen met basketballen omdat m n vader basketballde en ik het ook erg leuk vond!. Waarmee kan jij je team verder helpen? Positiviteit, hard werken & rebounden! Wat lijkt je het meest bijzondere aan het EYOF? De ervaring dat je voor je eigen land mag spelen op een Olympisch toernooi! Wat is jouw grootste droom deze zomer? Bij de eerste vier eindigen op het EK U16!

Loting Beker competitie

Loting Beker competitie Loting Beker competitie 2012-2013 Beker Heren/JU22 15/09 en 16/09/2012 Voorronde met 21 teams, verdeeld over vijf poules (zie hieronder de indeling); de winnaars en nrs. 2 plaatsen zich voor de eerste

Nadere informatie

Loting NBB Bekercompetitie

Loting NBB Bekercompetitie Loting NBB Bekercompetitie 2013-2014 Beker Heren/JU22 14/09 en 15/09/2013 Voorronde met 18 teams, verdeeld over vier poules (zie hieronder de indeling); de winnaars en nrs. 2 plaatsen zich voor de eerste

Nadere informatie

Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting :

Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting : Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting : 1.Wat vind je leuk aan korfbal? Dat het een teamsport is. Dat het een gemengde sport is. Dat het twee vakken heeft, 1 verdedigen en 1 aanvallen. 2.Wat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MAART 2017

NIEUWSBRIEF MAART 2017 NIEUWSBRIEF MAART 2017 Geachte sponsoren, relaties en partners Over 4 weken spelen wij alweer onze laatste wedstrijd in het seizoen 2016-2017. Een seizoen wat als je alles op de keper beschouwd weer voorbij

Nadere informatie

Nog meer kampioenen!!!

Nog meer kampioenen!!! Jaargang 3, nummer 9 Nog meer kampioenen!!! 17 mei 2017 De vereniging Rotterdam Basketbal, Forward Lease Rotterdam Basketbal en F. Breeman BMW Rotterdam Basketbal zijn te vinden op Konden we in de nieuwsbrief

Nadere informatie

Loting NBB Bekercompetitie

Loting NBB Bekercompetitie Loting NBB Bekercompetitie 2016-2017 Beker Mannen 03/09 en 04/09/2016 Voorronde met 22 teams, verdeeld over vijf poules (zie hieronder de indeling); nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de 1 e ronde Voor

Nadere informatie

Bijlage 1a thema 4 - sportattributen

Bijlage 1a thema 4 - sportattributen Bijlage 1a thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top! Bijlage 1b thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top! Bijlage 1c thema 4 - sportattributen 3e leerjaar

Nadere informatie

EDERLAND onsor th LACROSSE e Dutch National La crosse T eam

EDERLAND onsor th LACROSSE e Dutch National La crosse T eam D E N C ROSS N Spons or the L A RL A DE E Dutch Natio nal La cross e Te a m Lacrosse Wat is Lacrosse? Lacrosse is een teamsport die wordt gespeeld met 10 spelers per team (mannen lacrosse), 12 spelers

Nadere informatie

LESGEVEN IS TOPSPORT. www.cps.nl/lesgevenistopsport

LESGEVEN IS TOPSPORT. www.cps.nl/lesgevenistopsport www.cps.nl/lesgevenistopsport IK BEN Marc Lammers. COACH VAN HET BELGISCH DAMESHOCKEYTEAM. EERDER WAS IK BONDSCOACH VAN SPANJE EN HET NEDERLANDS DAMESHOCKEYTEAM. MET NEDERLAND WON IK EEN gouden medaille

Nadere informatie

Loting NBB Bekercompetitie 2015-2016

Loting NBB Bekercompetitie 2015-2016 Loting NBB Bekercompetitie 2015-2016 Beker Mannen/Mannen U22 12/09 en 13/09/2015 Voorronde met 19 teams, verdeeld over vier poules (zie hieronder de indeling); nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de 1 e

Nadere informatie

NETHERLANDS FROM THE STREETS TO THE OLYMPICS

NETHERLANDS FROM THE STREETS TO THE OLYMPICS NETHERLANDS FROM THE STREETS TO THE OLYMPICS ALGEMEEN Historie 3x3 Officiële discipline sinds 2011 WK sinds 2012 / EK sinds 2014 Olympische Spelen in 2020 Visie FIBA 3x3 Medaille kansen voor kleine basketball

Nadere informatie

Loting NBB Bekercompetitie

Loting NBB Bekercompetitie Loting NBB Bekercompetitie 2014-2015 Beker Heren/JU22 13/09 en 14/09/2014 Voorronde met 20 teams, verdeeld over vier poules (zie hieronder de indeling); nummers 1, 2 en 3 plaatsen zich voor de 1 e ronde

Nadere informatie

Ook Oranjeleeuwin Kirsten van de Ven verruilt binnen Zweden Tyresö voor LdB FC Malmö.

Ook Oranjeleeuwin Kirsten van de Ven verruilt binnen Zweden Tyresö voor LdB FC Malmö. Lieke Martens ook naar Zweden. Topclub Kopparbergs/Göteborg FC trekt na Manon Melis en Loes Geurts nu ook Lieke aan. De Zweedse club is blij: "Martens is een snelle en technische vleugelspeelster. Ze heeft

Nadere informatie

Talentbegeleiding ALBERDINGK THIJM COLLEGE

Talentbegeleiding ALBERDINGK THIJM COLLEGE Talentbegeleiding ALBERDINGK THIJM COLLEGE Begeleiding krijg je vanuit school als: Je een status hebt gekregen in jouw talent (LOOT status); Je méér dan vier keer in de week op het hoogste niveau bezig

Nadere informatie

Schoolbasketbal Leusden 4 januari 2018

Schoolbasketbal Leusden 4 januari 2018 Schoolbasketbaltoernooi Donderdag 4 januari 2018 Voorwoord Schoolbasketbal 2017-2018 Na alle feestdagen is het nieuwe jaar begonnen. Hoe veel beter kan het jaar beginnen met een sportief en gezellig toernooi

Nadere informatie

Hoe korfbal is ontstaan

Hoe korfbal is ontstaan Hoe korfbal is ontstaan Korfballers hebben hun sport te danken aan een onderwijzer, Nico Broekhuysen is zijn naam. Hij woonde in Amsterdam en hij moest een cursus gaan volgen in Zweden. s Avonds deden

Nadere informatie

Loting NBB Bekercompetitie

Loting NBB Bekercompetitie Loting NBB Bekercompetitie 2014-2015 Beker Heren/JU22 Tijdschema 13/09 en 14/09/2014 Voorronde met 20 teams, verdeeld over vier poules (zie hieronder de indeling); nummers 1, 2 en 3 plaatsen zich voor

Nadere informatie

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen SPREEKBEURT HANDBAL door Casper Houtepen Mijn onderwerp voor de spreekbeurt is handbal. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het zelf doe en ik het een leuke sport vind. Misschien willen door mijn spreekbeurt

Nadere informatie

Loting NBB Bekercompetitie

Loting NBB Bekercompetitie Loting NBB Bekercompetitie 2016-2017 Beker Mannen 03/09 en 04/09/2016 Voorronde met 22 teams, verdeeld over vijf poules (zie hieronder de indeling); nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de 1 e ronde Voor

Nadere informatie

5,7. Werkstuk door een scholier 2404 woorden 24 oktober keer beoordeeld

5,7. Werkstuk door een scholier 2404 woorden 24 oktober keer beoordeeld Werkstuk door een scholier 2404 woorden 24 oktober 2008 5,7 13 keer beoordeeld Vak LO Inleiding Dit werkstuk moet ik maken om lichamelijke opvoeding met een voldoende af te sluiten dit jaar. Ook is het

Nadere informatie

Als sport je toekomst is, combineer je topsport met onderwijs!

Als sport je toekomst is, combineer je topsport met onderwijs! Als sport je toekomst is, combineer je topsport met onderwijs! 1 2 3 Jij wilt het beste uit jezelf halen. Jij gaat voor winnen. Jouw doel is de top in jouw tak van sport. Maar aan de andere kant wil je

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken Handbal Ik hou mijn spreekbeurt over handbal omdat ik zelf aan deze sport doe en ik het een mooie sport vind. Ik ga het vandaag hebben over wat handbal precies inhoudt, de leeftijdsindeling, de wedstrijden,

Nadere informatie

De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar

De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar Nieuwsbrief 1 Jaargang 1 23-01-18 De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar 2017-2018 Daar is hij dan de eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar. De nieuwsbrief is deze keer samengesteld door kinderen

Nadere informatie

EXTRA NIEUWSBRIEF mei 2019

EXTRA NIEUWSBRIEF mei 2019 EXTRA NIEUWSBRIEF mei 2019 Als trainster van Amjoy ben Ik er trots op dat we met 2 teams uit komen in de eerste klasse gemengd. Met deze spelers werk ik al jaren op de baan en het is super om te zien hoe

Nadere informatie

HC WELTA vzw. Gegevens deelnemer : Naam : Telefoonnummer : Mail-adres : 10-jun-16 21u Groep A Frankrijk vs Roemenië 1 X 2.. /..

HC WELTA vzw. Gegevens deelnemer : Naam : Telefoonnummer : Mail-adres : 10-jun-16 21u Groep A Frankrijk vs Roemenië 1 X 2.. /.. Gegevens deelnemer : Naam : Telefoonnummer : Mail-adres : 10-jun-16 21u Groep A Frankrijk vs Roemenië 1 X 2 / 11-jun-16 15u Groep A Albanië vs Zwitserland 1 X 2 / 18u Groep B Wales vs Slowakije 1 X 2 /

Nadere informatie

INDIVIDUEEL SPORTTRAJECT

INDIVIDUEEL SPORTTRAJECT INDIVIDUEEL SPORTTRAJECT TENNIS Karen Verrydt Sport en bewegen Thomas More Turnhout 2015-2016 1 INDIVIDUEEL SPORTTRAJECT TENNIS INTERESSE Ik heb van kleins af altijd een voorkeur gehad voor balsporten.

Nadere informatie

Zeg niks of iets positiefs!

Zeg niks of iets positiefs! Zeg niks of iets positiefs! Kinderen zeggen wat ze van hun coaches en ouders verwachten #interviews #kinderen #voetbal Meer dan de helft van de kinderen tussen de 12 en 19 jaar traint en speelt bij een

Nadere informatie

Werkstuk LO Sport en Samenleving

Werkstuk LO Sport en Samenleving Werkstuk LO Sport en Samenleving Werkstuk door een scholier 2074 woorden 29 november 2004 6,3 51 keer beoordeeld Vak LO Inleiding Het doel van het maken van dit werkstuk is om het vak gym voldoende af

Nadere informatie

Rapportage TIP Weert Raadpleging juni Inhoudsopgave. Wereld Kampioenschappen Voetbal 2018

Rapportage TIP Weert Raadpleging juni Inhoudsopgave. Wereld Kampioenschappen Voetbal 2018 Inhoudsopgave Rapportage TIP Weert Raadpleging 18 14 juni 2018 Wereld Kampioenschappen Voetbal 2018 1 Wereld Kampioenschappen Voetbal 2018 We sluiten de vragenlijst af met een luchtig onderwerp dit keer.

Nadere informatie

Thomas Verhaar. Update

Thomas Verhaar. Update Update 28-01-2019 Met veel trots stelt V.O.C. de spelers aan jullie voor die eerst bij onze club een balletje hebben getrapt, voordat zij de overstap maakten naar een echte profclub. Thomas speelt sinds

Nadere informatie

Loting NBB Bekercompetitie

Loting NBB Bekercompetitie Loting NBB Bekercompetitie 2015-2016 Beker Mannen/Mannen U22 12/09 en 13/09/2015 Voorronde met 19 teams, verdeeld over vier poules (zie hieronder de indeling); nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de 1 e

Nadere informatie

Theorieën, modellen, werkprocessen

Theorieën, modellen, werkprocessen 1 2 COACH LERAAR MANAGER ONDERNEMER Op het juiste moment willen kunnen doen DE SPORTER LEERLING WERKNEMER KLANT PRESTATIE BEPALENDE FACTOREN 3 Theorieën, modellen, werkprocessen vereenvoudigen zijn pragmatisch

Nadere informatie

Choku karatekids Nieuwsbrief 2 Augustus 2016

Choku karatekids Nieuwsbrief 2 Augustus 2016 Choku karatekids Nieuwsbrief 2 Augustus 2016 Beste Choku karatekids, ouder(s)/verzorger(s), In de nieuwsbrief van deze nieuwsbrief hebben onze reporters Samy en Jesse een oudere karateka geïnterviewd.

Nadere informatie

Sara Wennekes NED-33 Tokyo 2020

Sara Wennekes NED-33 Tokyo 2020 On the road to GOLD Sara Wennekes NED-33 Tokyo 2020 Sara Wennekes Begonnen met windsurfen in 2008. Nederlandse selectie windsurfen van het watersportverbond Woont in surfcity Scheveningen om fulltime te

Nadere informatie

zondag 12 juni uur poule D Turkije-Kroatie 15. ruststand 2 pnt eindstand 5 pnt 16.

zondag 12 juni uur poule D Turkije-Kroatie 15. ruststand 2 pnt eindstand 5 pnt 16. POULEWEDSTRIJDEN vrijdag 10 juni 21.00 uur poule A (wedstrijdprijs) Frankrijk-Roemenie 1. ruststand 2 pnt 1. 2. eindstand 5 pnt 2. 3. Hoeveel doelpunten scoort Antoine Griezmann? 1 pnt 3. 4. Hoeveel gele

Nadere informatie

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 30ste jaargang nr. 29 21 april 2017 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 24-04 Hayat, groep 3 24-04 Mats, groep 6 25-04 Iris, groep 2A

Nadere informatie

Op 16 maart 2006 kwam topjudoka Ilse Heylen bij ons op bezoek om ons wat meer te vertellen over zichzelf en haar judo:

Op 16 maart 2006 kwam topjudoka Ilse Heylen bij ons op bezoek om ons wat meer te vertellen over zichzelf en haar judo: Op 16 maart 2006 kwam topjudoka Ilse Heylen bij ons op bezoek om ons wat meer te vertellen over zichzelf en haar judo: Hoe is je judocarrière begonnen? Heylen: Ik ben met judo begonnen toen ik 8 jaar was

Nadere informatie

Nr Finaleronde seizoen , Op sporthal Oostervant te Rotterdam.

Nr Finaleronde seizoen , Op sporthal Oostervant te Rotterdam. Nr.6 21-04-2008 Finaleronde seizoen 2007-2008, Op 19-04-2008 sporthal Oostervant te Rotterdam. Om 12.00 is de start van de 1 ste wedstrijd in de Oostervant te Rotterdam. Voordat het zover zou zijn had

Nadere informatie

K.N.I.E. Kruisband Nabeschouwing Interessante Ervaringsdeskundige

K.N.I.E. Kruisband Nabeschouwing Interessante Ervaringsdeskundige In de rubriek vertelt een (oud) prof-sport(st)er over zijn/haar voorste kruisband blessure. Vanaf het moment dat deze blessure werd opgelopen, de operatie, de revalidatie, de rentree en daarna. In : Deze

Nadere informatie

Teun van der Donk. Teun in JO18. Teun van der Donk

Teun van der Donk. Teun in JO18. Teun van der Donk Met veel trots stelt V.O.C. de spelers aan jullie voor die eerst bij onze club een balletje hebben getrapt, voordat zij de overstap maakten naar een echte profclub. Vier van onze zonen spelen bij Sparta:

Nadere informatie

Welkom bij het SchoolStreetBall toernooi 2018

Welkom bij het SchoolStreetBall toernooi 2018 Welkom bij het SchoolStreetBall toernooi 2018 Met veel plezier organiseert Basketbalvereniging Forwodians en De Combibrug het streetballtoernooi. Het toernooi vindt plaats op zaterdag 2 juni 2018 in de

Nadere informatie

Indeling landelijke competities m.u.v. DBL

Indeling landelijke competities m.u.v. DBL 18-07-2016 Indeling landelijke competities 2016-2017 m.u.v. DBL Dutch Talent League Donar BC APOLLO Amsterdam ZZ Leiden SPM Shoeters Den Bosch BV Leeuwarden Landstede Basketbal Rotterdam Basketbal Basketbal

Nadere informatie

Van de Redactie. Beste leden, De Peelshot is weer terug van weggeweest! Wat meer over de geschiedenis vind je verder op.

Van de Redactie. Beste leden, De Peelshot is weer terug van weggeweest! Wat meer over de geschiedenis vind je verder op. In deze editie Van de redactie blz. 3 De geschiedenis van de Peelshot blz. 4 Oud speler gaat internationaal blz. 5 Wat te doen met een assist van Quincy? blz. 6 Kleurplaat blz. 7 Interview met Blaise Fouarge

Nadere informatie

PRESENTATIEGIDS TOPSPORT SCHUURMAN BZC 2013-2014 EREDIVISIE

PRESENTATIEGIDS TOPSPORT SCHUURMAN BZC 2013-2014 EREDIVISIE PRESENTATIEGIDS TOPSPORT SCHUURMAN BZC 2013-2014 EREDIVISIE JEUGDOPLEIDING Ruim tien jaar geleden geloofden nog maar weinig mensen dat het voor Schuurman BZC mogelijk zou worden in de eredivisie waterpolo

Nadere informatie

ERE EN TWEEDE DIVISIE TOERNOOI

ERE EN TWEEDE DIVISIE TOERNOOI ERE EN TWEEDE DIVISIE TOERNOOI ZONDAG 13 SEPTEMBER, SPORTCOMPLEX DE RIETLANDEN FLEVO MUSKETIERS 2015 Ere en tweede divisie toernooi 13 september 2015 Sportcomplex de Rietlanden, Lelystad Poules: U12 1)

Nadere informatie

Loting NBB Bekercompetitie

Loting NBB Bekercompetitie Loting NBB Bekercompetitie 2017-2018 Beker Mannen 02/09 en 03/09/2017 Voorronde met 20 teams, verdeeld over vier poules (zie hieronder de indeling); nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de 1 e ronde Weekend

Nadere informatie

Nieuws Selectie 2019/2020

Nieuws Selectie 2019/2020 Nieuws Selectie 2019/2020 Tamer Ugur. Ik ben 32 jaar, afkomstig uit IJsselstein nu woonachtig in Nieuwegein. Positie: 10 of voor de verdediging. In het verleden ook veelal als linker middenvelder-buitenspeler

Nadere informatie

GRIMMBROS International Volleyball Breda 2009 Nieuwsbrief Tournament Partners

GRIMMBROS International Volleyball Breda 2009 Nieuwsbrief Tournament Partners GRIMMBROS International Volleyball Breda 2009 Nieuwsbrief Tournament Partners Veelbelovend vrijdagavond programma Schrijf je nu nog in voor de clinic zitvolleybal! Voorzitter Arno van Gerven zei het eerder

Nadere informatie

5. Interview Marieke Dijkstra

5. Interview Marieke Dijkstra 5. Interview Marieke Dijkstra Donderdag 1 februari 2007; 16.15 uur: Na een training met Nederlands zaalteam in sporthal Olympos op 1 februari heeft Marieke even tijd voor een snel interview. Daarna moet

Nadere informatie

En jij in Jong Oranje? K: Ja, daar zit ik al twee jaar in.

En jij in Jong Oranje? K: Ja, daar zit ik al twee jaar in. Donderdag 13 september, 17.30 voor de training. Een paar dagen voor de start van de competitie in gesprek met Eva en Klaas in de Bestuurskamer. Nadat Klaas vertelt hoe vermoeiend een studienacht en -dag

Nadere informatie

Teun van der Donk. Teun in O17. Teun van der Donk

Teun van der Donk. Teun in O17. Teun van der Donk Met veel trots stelt V.O.C de spelers aan jullie voor die eerst bij onze club een balletje hebben getrapt, voordat zij de overstap maakten naar een echte profclub. Drie zonen spelen bij Sparta: Thomas

Nadere informatie

Loting NBB Bekercompetitie

Loting NBB Bekercompetitie Loting NBB Bekercompetitie 2018-2019 Beker Mannen 01/09 en 02/09/2018 Voorronde met 19 teams, verdeeld over vier poules (zie hieronder de indeling); nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de 1 e ronde Weekend

Nadere informatie

Ons seizoen van het begin tot het einde.

Ons seizoen van het begin tot het einde. Ons seizoen van het begin tot het einde. SGV F1 Trainsters: Mart Ise Tamara Gijs Yara Daphne Matthias Mirthe Op woensdag 20 augustus was het dan eindelijk zo ver het seizoen ging van start met de eerste

Nadere informatie

Loting NBB Bekercompetitie

Loting NBB Bekercompetitie Loting NBB Bekercompetitie 2018-2019 Beker Mannen 01/09 en 02/09/2018 Voorronde met 19 teams, verdeeld over vier poules (zie hieronder de indeling); nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de 1 e ronde Weekend

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 April 2017

Nieuwsbrief 6 April 2017 Choku karatekids Nieuwsbrief 6 April 2017 V o o r w o o r d Beste lezer, De nieuwsbrief is 1 jaar geworden!!! Vorig jaar rond deze tijd zijn we aan dit project begonnen, met het idee de jeugdige karateka

Nadere informatie

SNEL SPANNEND TECHNISCH- DOELPUNTRIJK VOOR JONGENS EN MEISJES TACTISCH RIJK AAN TRUCS VEEL TEAMGEEST

SNEL SPANNEND TECHNISCH- DOELPUNTRIJK VOOR JONGENS EN MEISJES TACTISCH RIJK AAN TRUCS VEEL TEAMGEEST SNEL SPANNEND TECHNISCH- DOELPUNTRIJK VOOR JONGENS EN MEISJES TACTISCH RIJK AAN TRUCS VEEL TEAMGEEST Wat is rolhockey Een snelle teamsport die, door het tempo en de techniek en tactiek waarmee gespeeld

Nadere informatie

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis Maart 2006 Anniek de Jong 1 Hockey is een teamsport. Dat betekent dat je in het hockey er nooit alleen voor staat. Een teamsport betekent: Je samen inzetten

Nadere informatie

SDOB Jeugdopleiding. SDOB is een vooruitstrevende en toonaangevende voetbalopleiding voor de regio Waterland en omstreken.

SDOB Jeugdopleiding. SDOB is een vooruitstrevende en toonaangevende voetbalopleiding voor de regio Waterland en omstreken. Missie, Visie & Doelstellingen Missie SDOB is een vooruitstrevende en toonaangevende voetbalopleiding voor de regio Waterland en omstreken. SDOB is vooruitstrevend op het gebied van: Trainingsmethodes

Nadere informatie

TOPSPORT TALENTSCHOOL

TOPSPORT TALENTSCHOOL Onderwijs voor talent- en topsporters TOPSPORT TALENTSCHOOL Je doet ertoe! Turnster: Bente Kruizinga ONDERWIJS & TOPSPORT OSG Sevenwolden is een Topsport Talentschool, een school waar je als sporttalent

Nadere informatie

Doelen stellen

Doelen stellen Doelen stellen Wat is het? Doelen stellen is het proces van het selecteren van dingen (mikpunten) die je wilt bereiken. Deze mikpunten worden doelen genoemd. Een doel is iets dat je bewust nastreeft. Een

Nadere informatie

Regio Finale Schoolhandbal 27 mei 2015 Meisjes en Jongens Regio Oost (Zutphen)

Regio Finale Schoolhandbal 27 mei 2015 Meisjes en Jongens Regio Oost (Zutphen) Regio Finale Schoolhandbal 27 mei 2015 Meisjes en Jongens Regio Oost (Zutphen) Hallo sportvrienden, Hierbij ontvangen jullie de informatie voor de Regio Finale Schoolhandbal 2015 Oost (Zutphen) Welke gehouden

Nadere informatie

Indeling landelijke competitie

Indeling landelijke competitie Indeling landelijke competitie 2014-2015 Dutch Talent League (t/m 23 jaar) Landstede Basketbal/ Basketball Academy Zwolle GasTerra Flames Zorg en Zekerheid Leiden Dukes Unlimited / SPM Shoeters BS Weert

Nadere informatie

1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden

1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden 1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden 1.1 Welke doelman zat bij Feyenoord op de bank tijdens de gewonnen UEFA Cup-finale van 2002 tegen Borussia Dortmund? 1.2 Tegen welke tegenstander en in

Nadere informatie

Beste schoolkorfballer,

Beste schoolkorfballer, Beste schoolkorfballer, We zijn zoals elk jaar blij je vandaag op het veld van ZKC 31 te mogen begroeten! We hebben er alles aan gedaan om deze dag goed te organiseren en te zorgen dat alles soepel verloopt.

Nadere informatie

NEDERLANDSE KAMPIOENSCHAPPEN BAAN HEERDE EN GEWESTELIJKE KAMPIOENSCHAPPEN BREDA

NEDERLANDSE KAMPIOENSCHAPPEN BAAN HEERDE EN GEWESTELIJKE KAMPIOENSCHAPPEN BREDA NEDERLANDSE KAMPIOENSCHAPPEN BAAN HEERDE EN GEWESTELIJKE KAMPIOENSCHAPPEN BREDA Het was afgelopen weekend een druk weekend, want er stonden 2 belangrijke toernooien op de agenda voor de RST-rijd(st)ers.

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Beste schaatsliefhebber, De eerste nieuwsbrief is goed ontvangen dus de hoop is er, dat ik regelmatig wat stof binnenkrijg voor een mooi stukje in de nieuwsbrief. Een aantal van

Nadere informatie

HET DEELNAME FOMULIER EK2016 (Frankrijk)

HET DEELNAME FOMULIER EK2016 (Frankrijk) EK2016 KNVB voetbal pool HET DEELNAME FOMULIER EK2016 (Frankrijk) Europees Kampioenschap 2016 Frankrijk Lens Stade Bollaert-Delelis 35.000 Paris Parc des Princes 45.000 Lille Stade Pierre Mauroy 50.000

Nadere informatie

Masters hangen aan Eelco's lippen...

Masters hangen aan Eelco's lippen... Masters hangen aan Eelco's lippen... De spanning voor het WK-Masters in Lyon loopt bij de deelnemers aan Project 2015 al danig op. Daarom hebben we Eelco gevraagd of hij een keer met ons wilde praten over

Nadere informatie

6 juni 2019 Auteur: Lisette van Vliet. WK-vrouwenvoetbal

6 juni 2019 Auteur: Lisette van Vliet. WK-vrouwenvoetbal 6 juni 2019 Auteur: Lisette van Vliet WK-vrouwenvoetbal Samenvatting 'Oranje leeuwinnen halen minimaal halve finale' Vlak voor de start van het WK voetbal blijkt dat het vertrouwen in de vrouwen van Oranje

Nadere informatie

SPORT-FLITS Dosc A1. pag. 1. Zaterdag 25 juni 2016 Hansie bedankt!!! Jaargang 2015/ nummer 36

SPORT-FLITS Dosc A1. pag. 1. Zaterdag 25 juni 2016 Hansie bedankt!!! Jaargang 2015/ nummer 36 SPORT-FLITS Dosc A1 Zaterdag 25 juni 2016 Hansie bedankt!!! Jaargang 2015/2016 - nummer 36 Vandaag, 25 juni 2016, stond de allerlaatste (?) wedstrijd van Hans Schell als trainer/coach op het programma,

Nadere informatie

KIEZEN VOOR WERK: HANDLEIDING

KIEZEN VOOR WERK: HANDLEIDING CASUS: AMINA Alle vrijheid die ik in Turkije had verdwijnt. Ik voelde me opgesloten en depressief. Toen ik mijn man leerde kennen ben ik misschien te veel van dingen uitgegaan en heb ik te weinig gevraagd.

Nadere informatie

Belangrijke mededeling:

Belangrijke mededeling: Volley-flyer nr. 18a 1 17 e Jaargang nummer 18a Verschijnt 2x per maand 27-04-2019 Voorzitter: Leo van der Prijt Tel: 023-5287039 e-mail: leosr@vanderprijt.com Secretariaat: Cees Wallenburg Tel: 06-30365290

Nadere informatie

7&8. Lesbrief groep 7 & 8 Sport is fun! Jouw veiligheidsplan. Over deze les. Wat heeft u nodig? Leerdoelen

7&8. Lesbrief groep 7 & 8 Sport is fun! Jouw veiligheidsplan. Over deze les. Wat heeft u nodig? Leerdoelen Lesbrief groep 7 & 8 Sport is fun! Over deze les Wat heeft u nodig? Digitaal schoolbord Digitale video Fun met sport Per leerling een werkblad Fun met sport groep 7-8 Een voorwerp van uw favoriete sport

Nadere informatie

Hoofdstuk 3 Fair play: omgang met ongeschreven regels

Hoofdstuk 3 Fair play: omgang met ongeschreven regels Hoofdstuk 3 Fair play: omgang met ongeschreven regels Speelt iemand altijd fair als deze zich houdt aan de spelregels? Op het eerste gezicht lijkt dat inderdaad zo te zijn. De unfaire sporters die we in

Nadere informatie

HBSS Schoolvoetbalcompetitie

HBSS Schoolvoetbalcompetitie HBSS Schoolvoetbalcompetitie Plezier, samenwerken en scoren Voetbal jij graag buiten op het pleintje, tijdens gym of vind je voetbal gewoon superleuk? Dan is de tofste zaalvoetbalcompetitie van Schiedam

Nadere informatie

Op weg naar de Olympische Spelen 2024

Op weg naar de Olympische Spelen 2024 Op weg naar de Olympische Spelen 2024 sponsorbrochure Thomas Sibbald Badminton seizoen 2018-2019 Inhoudsopgave Wie ben ik? pag. 3 Behaalde resultaten pag. 4 Als u mij sponsort levert dat geld op. pag.

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Samenwerking Rayer Health en WOC. Jongens onder de 15 jaar naar Hongarije. EK Waterpolo 2012 in Eindhoven succesvol verlopen

Inhoudsopgave: Samenwerking Rayer Health en WOC. Jongens onder de 15 jaar naar Hongarije. EK Waterpolo 2012 in Eindhoven succesvol verlopen Nieuwsbrief -13- februari 2011 Inhoudsopgave: Samenwerking Rayer Health en WOC Jongens onder de 15 jaar naar Hongarije EK Waterpolo 2012 in Eindhoven succesvol verlopen WOC competitie vierde ronde Sportkeuring

Nadere informatie

K.N.I.E. Kruisband Nabeschouwing Interessante Ervaringsdeskundige

K.N.I.E. Kruisband Nabeschouwing Interessante Ervaringsdeskundige In de rubriek vertelt een (oud) prof-sport(st)er over zijn/haar voorste kruisband blessure. Vanaf het moment dat deze blessure werd opgelopen, de operatie, de revalidatie, de rentree en daarna. In : keurig

Nadere informatie

Stichting Maumu Youth Sports and Development (MY S&D) Activiteitenverslag

Stichting Maumu Youth Sports and Development (MY S&D) Activiteitenverslag Stichting Maumu Youth Sports and Development (MY S&D) Activiteitenverslag 2015 Het tweede jaar Dank Allereerst past een woord van grote dank voor de financiële steun die MY S&D mocht ontvangen in 2015

Nadere informatie

15/03 Hongarije Nederlands zaalvoetbalteam (vr), Generali Arena, Miskolc

15/03 Hongarije Nederlands zaalvoetbalteam (vr), Generali Arena, Miskolc KNVB-agenda Datum 02-09/03 Olympisch kwalificatietoernooi Nederlands vrouwenteam, Nederland 02/03 19.30 uur Noorwegen Zweden, Stadion Woudestein, Rotterdam 19.30 uur Zwitserland Nederland, Kyocera Stadion,

Nadere informatie

Wereld Kampioenschap Rafting 2010

Wereld Kampioenschap Rafting 2010 Wereld Kampioenschap Rafting 2010 Nederland, Zoetermeer 12 t/m 15 juli Trainen, trainen, trainen en nog eens trainen. Dat is wat wij in de aanloop naar dit WK hebben gedaan. Zou het zijn vruchten afwerpen?

Nadere informatie

DE SPELREGELS MAAK JOUW LAND TROTS EN KAMPIOEN! Land. Teamnaam. Kleedkamer* Spelregels 5x5 wedstrijd

DE SPELREGELS MAAK JOUW LAND TROTS EN KAMPIOEN! Land. Teamnaam. Kleedkamer* Spelregels 5x5 wedstrijd TOERNOOI PROGRAMMA WELKOM BIJ HET e MAN TOERNOOI Leuk dat we je mogen verwelkomen op de eerste editie van het e man toernooi. Wij toveren het sportpark voor eenmaal om in Frankrijk. De gastheer van het

Nadere informatie

TRAININGSOPBOUW VOLLEYBAL

TRAININGSOPBOUW VOLLEYBAL Inleiding: Bron: http://www.voltraweb.be/w%20d%20r%20-%20trainingsopbouw.doc TRAININGSOPBOUW VOLLEYBAL Hoe bouw je een training op? Een training staat niet alleen. Er zijn veel bijkomende factoren die

Nadere informatie

We zijn goed op weg!!!!

We zijn goed op weg!!!! VoBLABLA VoCASA jeugd nieuwsbrief We zijn goed op weg!!!! Zesde editie december 2016 Hallo speelsters én spelers, ouders van mini, MC1, MB3, MB2, MB1en MA1. Het nieuwe seizoen 2016-2017 is in volle gang!

Nadere informatie

20/ uur Portugal Vrouwen onder 19 (vr), Stadium Vila Real de Santo Antonio

20/ uur Portugal Vrouwen onder 19 (vr), Stadium Vila Real de Santo Antonio KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND KNVB-agenda 20/01 20.00 uur Portugal Vrouwen onder 19 (vr), Stadium Vila Real de Santo Antonio 22/01 12.00 uur Vrouwen onder 19 Zwitserland (vr), Stadium Vila Real de

Nadere informatie

Ethisch verantwoord sporten.

Ethisch verantwoord sporten. Ethisch verantwoord sporten Judoka Wees groot in je verlies. Ook al verlies je op training of op tornooi, je gedraagt je sportief ten opzichte van je tegenstanders. Oefen en train veel zodat het de volgende

Nadere informatie

DOOR VOETBAL VERENIGD

DOOR VOETBAL VERENIGD DOOR VOETBAL VERENIGD De Aanvoerders hebben 4 Gouden Regels opgesteld die iedereen bij zijn club in de praktijk kan brengen om het voetbal leuk, sportief en sociaal te houden. Niet iedere regel is direct

Nadere informatie

Invictus games. Geschreven door Team Website

Invictus games. Geschreven door Team Website 400 militairen uit 14 landen strijden in wedstrijdverband om de hoogste plaats in verschillende takken van sport. Alle deelnemers raakten psychisch of lichamelijk gewond. Ondanks hun handicap willen en

Nadere informatie

Nieuwe aanwinsten selectie S.V. Capelle seizoen

Nieuwe aanwinsten selectie S.V. Capelle seizoen Nieuwe aanwinsten selectie S.V. Capelle seizoen 2014-2015 Voor het aankomend seizoen 2014-2015 heeft S.V. Capelle zich weten te versterken met een aantal spelers, die wij via deze weg aan onze leden en

Nadere informatie

9 e. Zaterdag 21 mei 2016: B, C & D. Zaterdag 28 mei 2016: E & F

9 e. Zaterdag 21 mei 2016: B, C & D. Zaterdag 28 mei 2016: E & F 9 e Zaterdag 21 mei 2016: B, C & D Zaterdag 28 mei 2016: E & F Inhoud: Reglementen... 3 TIPS VOOR DE OUDERS OP HET TOERNOOI... 4 Poule-indelingen... 5 Even over: DVC Delft... 6 Portret van... Jan Horsten...

Nadere informatie

Destination Denver. Topsport Nederland Lacrosse Participatiemogelijkheden

Destination Denver. Topsport Nederland Lacrosse Participatiemogelijkheden Destination Denver Topsport Nederland Lacrosse Participatiemogelijkheden Lacrosse La wat? Lacrosse werd oorspronkelijk gespeeld door de inheemse bewoners van Noord Amerika. Voor hen had deze teamsport

Nadere informatie

(Ned.tijd) uur Hongarije Nederlands beach soccer team (vr), Siofok Beach Stadium, Siofok

(Ned.tijd) uur Hongarije Nederlands beach soccer team (vr), Siofok Beach Stadium, Siofok KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND KNVB-agenda Datum Tijd Activiteit 03-08 21.00 uur Hongarije Nederlands beach soccer team (vr), Siofok Beach Stadium, Siofok 04-08 21.00 uur Hongarije Nederlands beach

Nadere informatie

PREVIEW. Probeer nu 1 dag DAVID DE JONGE JAREN VAN VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN

PREVIEW. Probeer nu 1 dag DAVID DE JONGE JAREN VAN VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN PREVIEW Probeer nu 1 dag DE JONGE JAREN VAN DAVID VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN DAG 1 GOD ZIET JOU ZITTEN! Het is niet leuk om buitengesloten te worden,

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst Badminton 2014-2015

Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst Badminton 2014-2015 Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst Badminton 2014-2015 Het bondsbestuur heeft op 12 juli 2014 de Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst 2014-2015 goedgekeurd. Deze uitvoeringsregeling treedt in op

Nadere informatie

6 juli Onderzoek:

6 juli Onderzoek: 6 juli 2018 Onderzoek: WK Voetbal 2018 Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag

Nadere informatie

30-06 Landelijke Finale Calvé straatvoetbal, De Dam, Amsterdam

30-06 Landelijke Finale Calvé straatvoetbal, De Dam, Amsterdam KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND KNVB-agenda Datum 26/29-06 EK voor speelsters onder 17 jaar, Nyon 30-06 Landelijke Finale Calvé straatvoetbal, De Dam, Amsterdam 02/14-07 EK voor vrouwen onder 19, Antalya

Nadere informatie

Ambitieplan Spaarnestad Inleiding

Ambitieplan Spaarnestad Inleiding Ambitieplan Spaarnestad 2015-2020 1. Inleiding Dit ambitieplan is geschreven om een koers aan te brengen in de ontwikkeling van het Haarlems volleybal en toe te treden tot het talent ontwikkeling programma

Nadere informatie

OKS Winterschoolkrant 2014

OKS Winterschoolkrant 2014 OKS Winterschoolkrant 2014 Verslag landenmarkt Wij (klas 5/6a) hadden het project Europa. Iedereen uit de klas had in een 2-tal of 3- tal een land gekozen. Over het land dat we gekregen hadden moesten

Nadere informatie

Greate Pier Beachrugby. Sponsorplan 2/24/2010

Greate Pier Beachrugby. Sponsorplan 2/24/2010 Greate Pier Beachrugby Sponsorplan 2/24/2010 Inhoud Wat betekent rugby?... 3 Een sport met karakter... 3 Ameland beachrugby... 4 Feiten en cijfers... 5 Sponsorpakket... 6 Contact... 6 Wat betekent rugby?

Nadere informatie

HANDBALSCHOOL HAAGLANDEN

HANDBALSCHOOL HAAGLANDEN HANDBALSCHOOL HAAGLANDEN De tweede nieuwsbrief Handbalschool Haaglanden, talent ontwikkeling in de breedte In deze nieuwsbrief Het zit er op. 4 blokken hard gewerkt. Toernooien gespeeld en veel geleerd.

Nadere informatie