In deze uitgave is er aandacht voor:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In deze uitgave is er aandacht voor:"

Transcriptie

1 In deze uitgave is er aandacht voor: Lentekriebels Goedenavond, u spreekt met het COC Nieuwjaarsborrel Strategiedag Nieuwjaarleven Cocktail: Maatjesproject voor LHBTasielzoekers Mag ik mij even voorstellen? Agenda trots op ons COC. Dat hebben we goed voor elkaar en het enthousiasme groeit gestaag. Steeds meer aanmeldingen voor vrijwilligers, vaker om de tafel met gemeentes en andere partners. Bij lokale aangelegenheden wordt het COC steeds vaker om haar mening gevraagd en ook onze doelgroep weet ons steeds beter te vinden. Sophie kijkt me lachend aan. Je straalt helemaal, zegt ze. Ik neem een slok van mijn rosé en kijk haar strak aan. Dat komt door de zon, Sophie. Maar zij weet wel beter! Lentekriebels Mijn eerste dag op het terras is een feit. Eigenlijk net iets te koud, maar met je jas aan in een windstil hoekje volop in de zon Genietend van een heerlijk glas rosé Ik ben met Sophie, een vriendin, en ineens vraagt ze; hoe gaat het eigenlijk met COC, Breda en omgeving. Supergoed! Zeg ik volmondig, en zo is het ook. Terugkijkend op een zeer geslaagde nieuwjaarsborrel in café Peanuts waar niet alleen vrijwilligers en leden op af kwamen maar ook vele partners in crime. Bekende en nieuwe. Maar vooral kijkend naar wat er dit jaar allemaal komen gaat. Zomaar even een greep uit de planning van : Strategiedag op 11 april Een groots diversity feest op 3 mei Speeddate in mei Roze wensouderbijeenkomst op 24 oktober Grootse plannen in het kader van regenbooggemeente. Zowel in als Breda Vluchtelingenwerk en het maatjesproject en dan is het nog maar Maart! Ik ben echt Goedenavond, u spreekt met het COC Ongeveer veertig leden zijn de afgelopen maand gebeld door het bestuur van COC -Breda. Van deze leden was nog geen adres bekend of stond er een oud adres in het adressenbestand. De leden zijn voor COC -Breda belangrijk. Het COC -Breda houdt haar leden op de hoogte via onder andere deze nieuwsbrief, die per wordt verspreid. Inmiddels hebben we van het merendeel van onze leden het adres, zodat we ook hen voortaan op de hoogte kunnen houden van de activiteiten van COC -Breda. Helaas hebben we niet alle leden kunnen bereiken. Mocht je iemand kennen die lid is, maar de nieuwsbrief niet ontvangt, stuur dan een naar cocnieuws@live.nl en wij zorgen ervoor dat die persoon de nieuwsbrief voortaan ontvangt.

2 COC Midden-Brabant Nieuwjaarsborrel Op 29 januari vond in café Peanuts de nieuwjaarsborrel plaats. Ongeveer vijftig vrijwilligers, leden en partners van COC -Breda waren aanwezig om met elkaar te toasten op het nieuwe jaar. Er werd genetwerkt, plannen gemaakt voor het nieuwe jaar en bijgekletst. COC -Breda dankt iedereen voor de geslaagde avond. Daarnaast bedankt COC -Breda café Peanuts voor de gastvrijheid! Strategiedag Een aantal weken geleden hebben alle leden en vrijwilligers een uitnodiging mogen ontvangen voor de Strategiedag. Wat houdt deze dag nu precies in en waarom is deze belangrijk? Wat? Sinds enkele maanden zijn 6 vrijwilligers van COC -Breda bezig met de organisatie van de strategiedag, ofwel brainstormdag. Dit wordt een hele belangrijke dag! Op 11 april gaan we met alle geïnteresseerden nadenken over de toekomst van COC -Breda en dat doen we op een hele leuke en interactieve manier! Waarom? Er zijn diverse hele goede redenen om eens een keer met alle vrijwilligers, leden en andere geïnteresseerden bij elkaar te komen, om het beleid van COC -Breda voor de komende jaren te bepalen: Invulling van de samenwerking tussen Breda en ; Meer leden; Meer relevante activiteiten; Meer inkomsten uit sponsoring, subsidies en donaties, contributies; Betere zichtbaarheid in de samenleving; De erkenning van publiek en relevante maatschappelijke organisaties van COC /Breda als regionaal kenniscentrum; Betere aansluiting bij behoeften van de leden en overige bezoekers; Betere PR, promotiemateriaal, banners, etc.; Grotere opkomst tijdens inloopavonden en andere activiteiten; Meer vrijwilligers; Betere huisvesting voor COC /Breda; Betere samenwerking tussen andere maatschappelijke en commerciële partijen; Vergroting van acceptatie in de samenleving;. Dit zijn zomaar een paar hele goede redenen om een strategiedag te organiseren. Maar dat hoeven niet de enige redenen te zijn. Wellicht kun jij hier nog wel een paar goede redenen aan toevoegen.

3 COC Midden-Brabant Wie? Ben je vrijwilliger, lid of geïnteresseerde? Wil jij meedenken over de toekomst van COC -Breda? Vind je dat er aan COC - Breda hier en daar nog wat verbeterd kan worden? Heb je zin in een leuke, maar ook nuttige dag? En wil je een goodybag (dat is natuurlijk het belangrijkst)? Zorg dat je aanwezig bent bij de strategiedag op 11 april, help daarmee COC -Breda en iedereen die COC -Breda nodig heeft! Meld je aan via Facebook of stuur een naar cocstrategiedag@gmail.com! Hopende jullie allen te mogen begroeten op 11 april, Paul Borger Jeroen Jaspers Menno van der Meer Maartje Verheijen Tammy Wuite Bjorn Kleiren Nieuwjaarleven Naar aanleiding van onze vorige nieuwsbrief ontvingen wij van Wilfried Vanneste een gedicht. Dank voor het insturen! Nieuw geboren jaar, seizoenen op een rij, winter die bibberend in lente ontwaakt, zon die donkere wolken kraakt in regenbogen, duizend tinten kleuren vlakbij. Een jaar in dialogen, woord, wederwoord; kijkend zien, luisterend spreken; een ontmoeting die als een warme deken koele eenzaamheid doorboort. Nieuw in taal en teken, verse klanken in hele, halve noten, melodie van spel en ernst; eigen symfonie van geven, nemen, vragen, danken. Wordt wat je er zelf van maakt: zelfvoldaan, genoeg aan eigen ik, of gaan voor anderen, een tic van vriendschap, liefde die raakt. Myong-Su Kim en Wilfried Vanneste COCKTAIL: MAATJESPROJECT VOOR LHBT-ASIELZOEKERS Met een beetje verbeelding kan je je voorstellen, dat een LHBT- asielzoeker in een AZC (asielzoekerscentrum) en of vluchteling/nieuwkomer in zijn/haar nieuwe stad zich vaak alleen voelt. Daarom zijn we een project gestart om deze mensen, al is het maar een uurtje per week, zich begrepen, veilig en minder alleen te laten voelen. Gewoon praten, of samen iets ondernemen, terwijl ze zichzelf kunnen zijn. En als er behoefte aan is ze wegwijs maken in het Roze Nederland. Er is inmiddels een netwerk, gecoördineerd door COC Nederland, onder de naam Cocktail. Zo zijn er afdelingen in o.a. Groningen, Zwolle, Nijmegen, Limburg, Haaglanden en Breda e.o. De afdeling Midden-Nederland bestaat al sinds jaren en heeft vorig jaar een belangrijke prijs gewonnen ter erkenning van het nut van dit project. Op 2 maart is ons eerste maatjeskoppel van start gegaan. Eva, een van onze ster vrijwilligers, is gematcht aan een Russische vrouw. De eerste tekenen lijken duidelijk aan te geven, dat er erg veel behoefte is aan dit project. De coördinatoren van het project: Laila Hassouna-Jansen en Arnold Wuister, werken beiden voor Vluchtelingenwerk. Even als Pieter van Dongen, die contactpersoon is op het AZC Gilze.

4 COC Midden-Brabant Het gaat als een lopend vuurtje, we krijgen en kregen al diverse aanmeldingen binnen via diverse kanalen, zoals Vluchtelingenwerk en COA. Wij zoeken nog vrijwilligers in en Breda, zodat we onze doelgroep niet te lang hoeven te laten wachten alvorens gematcht te (e.e.a. natuurlijk na gebleken gemeenschappelijke interesses, wensen en/of beschikbaarheid). Meld je snel aan, als je dit aanspreekt op ovv Cocktail. We kijken uit naar jullie reacties! Het hoeft maar een uurtje per week te kosten om een LHBT vluchteling/ asielzoeker even zichzelf te kunnen laten zijn! Mag ik mij even voorstellen? Ik ben Wendy Schillemans (33) en actief in het evenemententeam COC Breda sinds eind vorig jaar. Ben geboren in Rotterdam en opgegroeid op het eiland Goeree Overflakkee. Heb twee broers een van 37 en een broer van 27. Mijn coming out was op mijn 20ste. Ik woonde samen met een lieve jongen maar merkte dat er iets aan de hand was met mijn gevoel. Ik kon het alleen niet plaatsen, omdat waar ik op gegroeid ben lesbisch zijn heel weinig tot niet voorkwam. Hierdoor wist ik ook niet zo goed wat mijn gevoel was en wat ik er mee kon doen. Destijds was internet nog heel erg groot en onbekend voor mij en wist dus niet waar op het net iets kon vinden i.v.m. mijn gevoel. Op een dag zaten mijn vriend en ik samen met een groep vrienden in de plaatselijke kroeg. Daar kwam een vriendin van mij met een andere vrouw binnen en zei dit is een vriendin van mij en ze is bi. Het eerste wat ik dacht was: ik zou haar wel eens willen spreken, om te achterhalen hoe je er nou achter komt dat je gevoelens hebt voor vrouwen. We hadden wel een leuke klik samen dus besloot ik later om haar uit te nodigen om de volgende dag mee te gaan naar het strand want iedereen moest toch werken en ik had een dag vrij. Ze stemde daar mee in. Een gezellig dagje strand. De volgende dag waren we op het strand en dacht ik nu heb ik een hele dag om te vragen hoe je nou er achter komt hoe je gevoel is voor vrouwen. Maar deze vraag heb ik nooit hoeven te stellen want ik had die dag ontzettend veel vlinders in mijn buik als ik haar zag of met haar praatte. Dus ik wist al het antwoord op mijn vraag. Met deze vrouw heb ik 3,5 jaar een relatie gehad. Mijn ouders hebben mij in het begin gevraagd of ze op vrouwen viel en of ze op mij viel en ik op haar. Ik antwoordde voorzichtig zouden jullie dat erg vinden??? Mijn ouders zeiden als jij maar gelukkig bent. Dat is voor ons het belangrijkste. En zo heeft eigenlijk heel mijn familie gereageerd. Ben wel wat vrienden kwijt geraakt maar heb er ook veel voor teruggekregen. Ik ben inmiddels getrouwd geweest met mijn ex-vrouw en heb daar een lieve mooie zoon (Nathan) van vier aan overgehouden. Ik werkte altijd actief veel in de bouwsector als keuringsmeester van arbeidsmiddelen en noodverlichtingsdeskundige. En had nooit tijd voor vrijwilligerswerk ook al wilde ik dat wel altijd. Door Jaimy ben ik bij het COC terecht gekomen en ik voel me heel erg op mijn plek doordat weet hoe belangrijk het is. Ik wil me daarom ook ontwikkelen bij het COC. En niet alleen voor evenementen maar ik ben bijvoorbeeld mij aan het inzetten voor Roze Wensouders om daar mensen bij te helpen. En hopelijk in de toekomst nog meer te kunnen helpen met mensen die bijvoorbeeld niet het geluk hebben met hun coming out.

5 COC Midden-Brabant Agenda April 1 Inloopochtend 2 Inloopavond 2 Bring Your Own Lentehapjes avond Breng je eigen lentehapjes mee 8 Inloopochtend 9 LGBT awerness day Thema: Homoacceptatie in de sport Met o.a. Mart Roumen Georganiseerd door Vitruvian Vanaf 14:00 uur Universiteit van 9 Inloopavond 11 Strategiedag Aanvang: 11:00 uur Bibliotheek -Centrum Aanmelden via cocstrategiedag@gmail.com 15 Inloopochtend 16 Inloopavond 22 Inloopochtend 23 Inloopavond 29 Inloopochtend 30 Inloopavond Mei 3 Diversityfeest 21:00 uur Miller Time Visserstraat 12 Breda 6 Inloopochtend 7 Inloopavond 7 Lentekriebels Voorlichting seksualiteit GGD 13 Inloopochtend 14 Inloopavond

6 COC Midden-Brabant Mei (vervolg) 20 Inloopochtend 21 Inloopavond 27 Inloopochtend 28 Inloopavond 29 Algemene ledenvergadering Locatie volgt, hou de uitnodiging in de gaten Juni 3 Inloopochtend 4 Inloopavond 4 COC Quiz Met fantastische prijzen Wijkcentrum de Nieuwe Stede 10 Inloopochtend 11 Inloopavond 17 Inloopochtend 18 Inloopavond 24 Inloopochtend 25 Inloopavond

In deze uitgave is er aandacht voor:

In deze uitgave is er aandacht voor: In deze uitgave is er aandacht voor: Nieuwsbrief Ho Ho Ho! Paarse Vrijdag Pink Christmas komt er weer aan! T-dagen 2015 Flirt! Vrijwilligers gezocht! Agenda Ho Ho Ho! Ik persoonlijk vind de maand december

Nadere informatie

Jaarverslag COC Tilburg-Breda en omgeving

Jaarverslag COC Tilburg-Breda en omgeving Jaarverslag COC Tilburg-Breda en omgeving Inleiding Het jaar 2016 is een bewogen jaar geweest voor COC Tilburg-Breda en omgeving. Drie bestuursleden hebben het COC verlaten, Desiree, een van de vrijwilligers

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 VluchtelingenWerk WOBB, Locatie Halderberge

Jaarverslag 2015 VluchtelingenWerk WOBB, Locatie Halderberge Introductie VluchtelingenWerk Nederland behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving. De

Nadere informatie

In deze uitgave is er aandacht voor:

In deze uitgave is er aandacht voor: In deze uitgave is er aandacht voor: Nieuwsbrief Zomerse tafarelen Partybus naar Gaypride Amsterdam Met het COC naar een hoger niveau! Roze 50+ Vacature ambassadeurs Algemene Ledenvergadering Agenda Zomerse

Nadere informatie

Interview met Pam M Jones

Interview met Pam M Jones Interview met Pam M Jones Door Timen van Ark, Radio presentator bij www.countryland.nl Programma Countryland Café Uitzending 10-09-2016 We hebben vandaag hier een artiest die ook een beetje bekendheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2017

Nieuwsbrief Juli 2017 Nieuwsbrief Juli 2017 Vorige keer hebben wij iets te veel gezegd: de keiharde zomer is al weer voorbij. Gelukkig hebben we straks wel vakantie: woensdag 19 juli is de laatste dag dat ons Inloophuis open

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging tot Integratie van Homoseksualiteit COC Tilburg-Breda en omgeving

Nederlandse Vereniging tot Integratie van Homoseksualiteit COC Tilburg-Breda en omgeving Jaarverslag COC Tilburg Breda 2018. Bestuur: We hebben 2 keer een Algemene Leden Vergaderingen (ALV) georganiseerd. Het bestuur begint in 2018 met 2 personen, Laila Hassouna-Jansen (voorzitter) en Thijs

Nadere informatie

jaarplan mensen die zich inzetten voor de acceptatie van lesbiennes, homo s, biseksuelen en transgenders in de samenleving.

jaarplan mensen die zich inzetten voor de acceptatie van lesbiennes, homo s, biseksuelen en transgenders in de samenleving. Homoseksualiteit de normaalste zaak van de wereld maken. Dat is waar we ook in 2015 voor gaan. In dit jaarplan vind je meer informatie over onze doelstellingen voor het komende jaar. Onmisbaar daarbij

Nadere informatie

Ruimte voor God - thema 1: Eén ding is nodig! Preek over Lukas 10: Gemeente van Christus,

Ruimte voor God - thema 1: Eén ding is nodig! Preek over Lukas 10: Gemeente van Christus, Ruimte voor God - thema 1: Eén ding is nodig! Preek over Lukas 10:38-42 Gemeente van Christus, Het gaat vanmorgen over Jezus. Dat zal je waarschijnlijk ook niet verrassen. Maar als het gaat over Jezus,

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. de liefde en ik

Inhoud. Mijn leven. de liefde en ik Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Gevoelens... 4 Hoofdstuk 2 Ontmoeten... 6 Hoofdstuk 3 Verliefd... 8 Hoofdstuk 4 Date... 10 Hoofdstuk 5 Verkering... 12 Hoofdstuk 6 Intimiteit... 14 Hoofdstuk 7 Seks...

Nadere informatie

Moeders voor Moeders

Moeders voor Moeders Moeders voor Moeders Nu jullie weten dat ik zwanger ben, wil ik hier zeker vaker op terug gaan komen. Jullie hebben mijn verhaal kunnen lezen over de moeite die ik heb moeten doen om zwanger te worden.

Nadere informatie

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak.

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak. De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak. Deze kleine draak werd in de mensenwereld geboren en heeft lang bij zijn vriend Maurice en zijn

Nadere informatie

Vluchtig Nieuws. vluchtelingenkrant. Speciale editie uitgave 24 maart 2017 onder redactie van groep 6 CBS Het Kompas

Vluchtig Nieuws. vluchtelingenkrant. Speciale editie uitgave 24 maart 2017 onder redactie van groep 6 CBS Het Kompas Vluchtig Nieuws vluchtelingenkrant Speciale editie uitgave 24 maart 2017 onder redactie van groep 6 CBS Het Kompas Niet meer veilig Van Ruben en Rick Mensen zijn niet meer veilig in hun eigen land, zoals

Nadere informatie

Lana B. Illustraties Lana B. Redactie P. Boerboom & Angélique Kersten Vormgeving Angélique Kersten. Eerste druk 2013 uitgeverij aquazz

Lana B. Illustraties Lana B. Redactie P. Boerboom & Angélique Kersten Vormgeving Angélique Kersten. Eerste druk 2013 uitgeverij aquazz Hoe een jonge vrouw seksueel misbruik, extreem geweld, ontvoering, een sekte en de daardoor ontstane persoonlijkheidsstoornissen overwon en ervaringsdeskundige werd. Doorbroken taboes Lana B. Illustraties

Nadere informatie

Aantal asielaanvragen

Aantal asielaanvragen Wist u dat... 60 miljoen mensen wereldwijd op de vlucht zijn 95% in eigen regio blijft 4 miljoen hiervan zijn Syriërs 3,5 miljoen van deze Syriërs in Jordanië, Turkije en Libanon verblijven T/m juli 2015

Nadere informatie

Jaarplan Jaarp l a n C O C Z e e l a n d Pagina 1. Federatie van Nederlandse verenigingen

Jaarplan Jaarp l a n C O C Z e e l a n d Pagina 1. Federatie van Nederlandse verenigingen Jaarplan 2019-2020 Jaarp l a n 2019-2 0 2 0 C O C Z e e l a n d Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. COC Zeeland 3 2.1 De vereniging 3 3. Plan 2019 2020 5 3.1 Werkgroep Voorlichting 6 3.2 Werkgroep

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Vriendschap. Tekst > Reporters: Valeriya Miasnikova & Serena Passarelli - april Valeriya

Vriendschap. Tekst > Reporters: Valeriya Miasnikova & Serena Passarelli - april Valeriya Tekst > Reporters: Valeriya Miasnikova & Serena Passarelli - april 2018 Valeriya Zes jaar geleden ben ik naar België gekomen. Een maand later ben ik mama geworden. In een gesloten Facebookgroep voor Russischsprekende

Nadere informatie

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand Juni

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand Juni Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand Juni Parkinson Café Delft en omstreken website: Sophia Revalidatie (sportkantine), www.parkinsoncafedelfteo.nl Reinier de Graafweg 1, email: 2625

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN.

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN. Inleiding Met wie heb je de meeste lol? En wie bel je als je een probleem hebt? Vaak zijn dat je. Sommige mensen hebben veel, andere mensen hebben er maar een paar. Vriendschap is belangrijk in ons leven.

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vriendschapsbank maart 2016

Nieuwsbrief De Vriendschapsbank maart 2016 Dit is alweer de derde nieuwsbrief. De nieuwsbrief verschijnt een paar keer per jaar en wordt zo veel mogelijk digitaal verstuurd. Als u zelf een bijdrage wilt leveren, is die van harte welkom. Beste mensen

Nadere informatie

Jaarplan ASVZ 2016 Zorg pakken we samen aan

Jaarplan ASVZ 2016 Zorg pakken we samen aan Jaarplan ASVZ 2016 Zorg pakken we samen aan Jaarplan ASVZ 2016 eenvoudige versie Dit is het jaarplan van ASVZ. Hierin schrijft ASVZ op wat we in 2016 gaan doen, en wat beter of anders kan in de zorg. Het

Nadere informatie

Thijs Emmerik, verantwoordelijk voor het vrijwilligersbeleid, heeft ervoor gezorgd dat de vrijiwlligerspool aanzienlijk is gegroeid afgelopen jaar.

Thijs Emmerik, verantwoordelijk voor het vrijwilligersbeleid, heeft ervoor gezorgd dat de vrijiwlligerspool aanzienlijk is gegroeid afgelopen jaar. Voorwoord COC Tilburg Breda en omgeving heeft ook in 2017 weer veel activiteiten verricht ten behoeve van onze LHBTI-gemeenschap. Hieronder vindt u hiervan een verslag. Bestuur Het bestuur bestond in 2017

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en. Omgeving

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en. Omgeving Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en Omgeving Uitgave 3 seizoen 2016-2017 Beste vrijwilligers! Het seizoen is bijna afgelopen, vandaar deze laatste nieuwsbrief. De volgende onderwerpen

Nadere informatie

Score Nacht van het Condoom

Score Nacht van het Condoom Score Nacht van het Condoom Bij deze de scoren uit: Zeist. In totaal ondervraagde 153 jongeren tussen ( ongeveer )de 15 en 19 jaar Meisjes zonder condoom: 77 Jongens met condoom: 11 Jongens zonder condoom:

Nadere informatie

mind heart body food home

mind heart body food home Inleiding 7 Een moment voor jezelf 11 Retreat your mind 16 Retreat your heart 36 Retreat your body 50 Retreat your food 82 Retreat your home 106 Extra tips 118 Dankwoord 125 Retreat Yourself_binnenwerk2.indd

Nadere informatie

Wilt u een gift aan de AVKV doen?

Wilt u een gift aan de AVKV doen? Belastingtechnisch voordeel bij schenkingen aan de AVKV Nederland Wilt u een gift aan de AVKV doen? De Alvleeskliervereniging Nederland (AVKV) staat bij de Belastingdienst geregistreerd als Algemeen Nut

Nadere informatie

In deze uitgave is er aandacht voor:

In deze uitgave is er aandacht voor: September 2014 5000 AA In deze uitgave is er aandacht voor: Samenvoeging -Breda Roze maandag 2014 Maatjesproject Inloopochtend bibliotheek Op pad met Salon 50+ Mag ik mij even voorstellen? ALV COC Nederland

Nadere informatie

Klanten vinden, klanten binden

Klanten vinden, klanten binden Dia 1 Klanten vinden, klanten binden Adinda Keizer 2016 9 jaar geleden zat ik net als jullie op de startersdag. Ik liep al rond met plannen en na de startersdag wist ik het zeker. Ik ging voor mezelf beginnen!

Nadere informatie

Ik ben verliefd. Benodigheden. Lesdoelen. Begrippen

Ik ben verliefd. Benodigheden. Lesdoelen. Begrippen Kriebels in je buik Ik ben verliefd 1 Ik ben verliefd Groep 4 50 min Begrippen Verliefd, lief, leuk, gevoelens, verkering, vriendschap, diversiteit, homoseksualiteit, homoseksueel, lesbisch, seksuele diversiteit

Nadere informatie

KEN IK U NIET ERGENS VAN. Dialoog tussen een man en een vrouw. Tim Gladdines September Een café-situatie. V: Ken ik u niet ergens van?

KEN IK U NIET ERGENS VAN. Dialoog tussen een man en een vrouw. Tim Gladdines September Een café-situatie. V: Ken ik u niet ergens van? KEN IK U NIET ERGENS VAN Dialoog tussen een man en een vrouw. Tim Gladdines September 2011 Een café-situatie. V: Ken ik u niet ergens van? M: Pardon? V: Ken ik u niet ergens van? M: U vraagt aan mij of

Nadere informatie

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit Preek Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst Thema: @Home Voorganger: ds. Bert de Wit Schriftlezing: Lucas 15:11-32 Een vader had twee zonen zo begint het verhaal. Met de beschrijving van een gezin.

Nadere informatie

Liefdesgedichten schrijven

Liefdesgedichten schrijven Schrijf zelf een liefdesgedicht! Deze les hoort bij het boek Wil jij met mij? met gedichten van Rian Visser en tekeningen van Annet Schaap. Het boek is verkrijgbaar als e-boek in de ibooks Store en als

Nadere informatie

Beer Juf vertelt het verhaal van Beer Koning en het Gouden Masker. Er was eens een berenbos waar alle beren gelukkig waren en tevreden.

Beer Juf vertelt het verhaal van Beer Koning en het Gouden Masker. Er was eens een berenbos waar alle beren gelukkig waren en tevreden. Beer Juf vertelt het verhaal van Beer Koning en het Gouden Masker. Er was eens een berenbos waar alle beren gelukkig waren en tevreden. Ze waren heel blij, want ze hadden een echte koning, waar alle beren

Nadere informatie

vragen te stellen, Een nieuwe start: Gemeente van Jezus Christus

vragen te stellen, Een nieuwe start: Gemeente van Jezus Christus Dienstnummer: 1316 zondag: 3 e zondag van de zomer datum: 07-07-2019 plaats: De Ontmoeting, Assen Schriftlezingen (onderstreept = hoofdlezing): Lucas 2:41-52 (BGT) liederen: Opw 733; 'Samen in het licht';

Nadere informatie

Op zoek naar de vrouw áchter de lesbo

Op zoek naar de vrouw áchter de lesbo LANG LEVE DE DI VER SI TEIT tekst Saskia Doorschodt fotografie Dorien Grötzinger Op zoek naar de vrouw áchter de lesbo Ik ben lesbisch. Velen van ons hebben dit wel eens hardop tegen iemand anders gezegd.

Nadere informatie

50 TINTEN HEMELSBLAUW Verhalen over de liefde van God, Bijbelteksten en teksten en tekeningen van Luus Verheijen. Deel 1 EEN WONDER!

50 TINTEN HEMELSBLAUW Verhalen over de liefde van God, Bijbelteksten en teksten en tekeningen van Luus Verheijen. Deel 1 EEN WONDER! 50 TINTEN HEMELSBLAUW Verhalen over de liefde van God, Bijbelteksten en teksten en tekeningen van Luus Verheijen Deel 1 EEN WONDER! 1 Vreugde Hoi, ik ben Joy. Dat is het Engels voor vreugde, blijdschap.

Nadere informatie

Nooit meer te weinig vrijwilligers! Ilse Suijkerbuijk, IVN Gelderland

Nooit meer te weinig vrijwilligers! Ilse Suijkerbuijk, IVN Gelderland Nooit meer te weinig vrijwilligers! Ilse Suijkerbuijk, IVN Gelderland Agenda Kennismaking Levenscyclus van een vrijwilliger Voorbeelden uit de praktijk Zelf aan de slag Afsluiting Rondje kennismaken Wie

Nadere informatie

De Nationale Stichting ter Bevordering van Vrolijkheid

De Nationale Stichting ter Bevordering van Vrolijkheid In Nederland staan 40 asielzoekerscentra (AZC's). Dat zijn plekken waar asielzoekers wonen. Asielzoekers zijn mensen die naar Nederland zijn gevlucht. Omdat er in hun eigen land oorlog is bijvoorbeeld,

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Vanuit de Directie Namens het hele team wensen wij u een heel gelukkig Wij hopen dat het voor iedereen een SCHITTEREND jaar wordt.

Vanuit de Directie Namens het hele team wensen wij u een heel gelukkig Wij hopen dat het voor iedereen een SCHITTEREND jaar wordt. Jaargang 10 Nummer 10 11 januari 2019 Agenda Vrijdag 11 januari 2019 Woensdag 16 januari 2019 Vrijdag 18 januari 2019 Zondag 20 januari 2019 Maandag 21 januari t/m Vrijdag 1 februari Woensdag 23 januari

Nadere informatie

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het Maar het duurt maar heel even dat op de kop staan De wereld

Nadere informatie

Kijk mee en maak het mee. Onze toekomst: Maasduinen, hoe mooi het gaat worden.

Kijk mee en maak het mee. Onze toekomst: Maasduinen, hoe mooi het gaat worden. Kijk mee en maak het mee. Onze toekomst: Maasduinen, hoe mooi het gaat worden. Hier denken we aan. Zo zien we de toekomst van Maasduinen. Met dit boekje vertellen we waar we de komende jaren aan willen

Nadere informatie

Verder in deze Nieuwsbrief... Nieuwe vrijwilliger * Oproepje * Cliëntenraad * Afscheid Floor

Verder in deze Nieuwsbrief... Nieuwe vrijwilliger * Oproepje * Cliëntenraad * Afscheid Floor DE ONTMOETING VRIENDSCHAP IN UTRECHT Editie 30 juni 2019 Verder in deze Nieuwsbrief... Nieuwe vrijwilliger * Oproepje * Cliëntenraad * Afscheid Floor Vriendschap in Utrecht Kromme Nieuwegracht 50 3512

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. Vrijwilligerscentrale Alblasserdam. voorjaar 2019 DAG VRIJWILLIGERS(ORGANISATIE)...

NIEUWSFLITS. Vrijwilligerscentrale Alblasserdam. voorjaar 2019 DAG VRIJWILLIGERS(ORGANISATIE)... voorjaar 2019 NIEUWSFLITS Vrijwilligerscentrale Alblasserdam DAG VRIJWILLIGERS(ORGANISATIE)... Aanbeland in het tweede kwartaal van 2019 is het hoog tijd voor de eerste nieuwsbrief van dit jaar. Allereerst

Nadere informatie

Extra materiaal nummer 8.1 Groep 5&6

Extra materiaal nummer 8.1 Groep 5&6 Extra materiaal nummer 8.1 Groep 5&6 1. Ouderbrief 2. Kenmerken familie, les 1, afronden 3. Het verhaal van Ruth, les 1, extra 4. De oude grootvader en zijn kleinzoon, les 3, extra. Beste ouders, We hebben

Nadere informatie

Vrijwilliger bij ASVZ

Vrijwilliger bij ASVZ Vrijwilliger bij ASVZ Inhoud Vrijwilligerswerk: leuk en waardevol! 05 Dit is wie we zijn 06 Het verhaal van Ingrid 08 Wat kun je doen bij ASVZ? 10 Het verhaal van José 12 Belangrijke informatie 14 Scholing

Nadere informatie

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 ~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 Eerste paasdag, en we gingen s,avonds heerlijk gourmetten. Helaas heb ik er aardig last van gehad, ondanks ik niet super veel gegeten heb Kan er gewoon

Nadere informatie

De lekkerste hormonen zijn natuurlijk die

De lekkerste hormonen zijn natuurlijk die De lekkerste hormonen zijn natuurlijk die welke vrijkomen bij verliefdheid. O, je krijgt er enorme zin in seks van. Denk maar even terug aan de laatste keer dat je hoteldebotel was. De lust raasde door

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

Nieuwsbrief KBS De Boxem

Nieuwsbrief KBS De Boxem Nr. 4 Jaargang 3 november 2017 Agenda Nieuwsbrief KBS De Boxem 8 november Overleg feest- en decoratiecommissie 10 november Het Nationaal Schoolontbijt 17 november Versieren sinternklaas 22 november Oudercafé

Nadere informatie

6 Weken vakantieactiviteiten op het Wijkpark Transvaal

6 Weken vakantieactiviteiten op het Wijkpark Transvaal 6 Weken vakantieactiviteiten op het Wijkpark Transvaal De 6 weken vakantie zijn voorbij, per 1 september zijn kinderen zijn weer naar school en overdag is de rust op het Wijkpark Transvaal even teruggekeerd,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF september 16

NIEUWSBRIEF september 16 NIEUWSBRIEF 1 2016 15 september 16 Belangrijke data: Vrijdag 16 september Woensdag 21 september Donderdag 22 september Maandag 26 september Woensdag 28 september groep 8 Techniekmiddag metaal groep 4/5a

Nadere informatie

Zingroep Werkcollege pastorale zorg - 28/10/2016

Zingroep Werkcollege pastorale zorg - 28/10/2016 Zingroep Werkcollege pastorale zorg - 28/10/2016 Lindsy Desmet Wat wil ik bereiken/ teweeg brengen in de zingroep? (als leidraad voor mezelf) Het doel van de zingroep is om de deelnemers te laten stilstaan

Nadere informatie

Impact op zijn. leven

Impact op zijn. leven Impact op zijn leven Ryan* student Bedrijfskunde zorgt al drie jaar bijna helemaal alleen voor zijn autistische broer. Ik wil niet een beeld van mezelf neerzetten dat ik zielig ben. Ik kies hier bewust

Nadere informatie

Damesdag Dinsdag 12 juni Lieve Dames,

Damesdag Dinsdag 12 juni Lieve Dames, Damesdag Dinsdag 12 juni 2012 Lieve Dames, Hieronder het resultaat van onze (3 x overgenomen) foto maarrr uiteindelijk is het ons toch gelukt haha. Prachtig plaatje, zon, blauwe lucht en allemaal lachende

Nadere informatie

Stap voor stap ontdekken hoe jij het allerbeste uit jezelf kan halen. / created by: Mariëlla /

Stap voor stap ontdekken hoe jij het allerbeste uit jezelf kan halen.  / created by: Mariëlla / Stap voor stap ontdekken hoe jij het allerbeste uit jezelf kan halen Start each day with a gratefull heart 1 Inleiding Stap 1 Face your FEARS Stap 2 De Confrontatie en Acceptatie Stap 3 Zoek naar je innerlijke

Nadere informatie

RSDR NIEUWSBRIEF. December 2015

RSDR NIEUWSBRIEF. December 2015 NIEUWSBRIEF December 2015 Nieuw in de opvang Hond van de maand: Pauline December adoptie rit HIER DONEREN Ontvangt u graag elke maand de Nederlandse nieuwsbrief met updates over de opvang in Rudozem maar

Nadere informatie

Alleen is maar alleen

Alleen is maar alleen 177 177 HOOFDSTUK 11 Alleen is maar alleen WOORDEN 1 1 Heb jij het ook zo...? a los b druk 2 Aan welke... van de stad woon jij? a kant b plek 3 O, daar? Daar woont ook een... van me! a omgeving b kennis

Nadere informatie

Ramon ten Thije 3G2. Vertraging. Schrijver: Hans Maarten Roepnaam: Tim Krabbé Uitgeverij: Wolters-Noordhoff e druk niveau bladzijden

Ramon ten Thije 3G2. Vertraging. Schrijver: Hans Maarten Roepnaam: Tim Krabbé Uitgeverij: Wolters-Noordhoff e druk niveau bladzijden Ramon ten Thije 3G2 Vertraging Schrijver: Hans Maarten Roepnaam: Tim Krabbé Uitgeverij: Wolters-Noordhoff 1999 3 e druk niveau 4 125 bladzijden Inhoud Over de Auteur... 3 Over het boek... 4 Keuzeopdracht:

Nadere informatie

in alle kleuren Margreet Jansen Met illustraties van Angelique Bosman

in alle kleuren Margreet Jansen Met illustraties van Angelique Bosman in alle kleuren Margreet Jansen Met illustraties van Angelique Bosman Voor stille dagen Om weer even samen te praten en te dromen. Elkaar vasthouden met woorden. Schrijf een brief. Een brief naar de hemel.

Nadere informatie

INFOTOPPER om op de hoogte te zijn

INFOTOPPER om op de hoogte te zijn INFOTOPPER om op de hoogte te zijn Interne informatiebrief voor vrijwilligers van Team Communicatie Noord-Brabant Nummer 28 31-7-2015 REDACTIE: TEAM COMMUNICATIE EN TEAM BC OISTERWIJK Ha vrijwilligers!

Nadere informatie

Waar gaan we het over hebben?

Waar gaan we het over hebben? Waar gaan we het over hebben? Onderwerp: Sommige meisjes zijn heel snel verliefd, andere meisjes zullen niet snel of misschien zelfs helemaal niet verliefd worden. Dit is bij ieder meisje anders. Wat gebeurt

Nadere informatie

Rick de Leeuw. Hou me stevig vast

Rick de Leeuw. Hou me stevig vast Rick de Leeuw Hou me stevig vast Ik zit op de trap En luister naar de radio Er klinkt een mooi en triestig lied Ik neurie zachtjes mee Ik wil muziek als het sneeuwt Ook al sneeuwt het nu even niet Ik neem

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2015

Nieuwsbrief Oktober 2015 Nieuwsbrief Oktober 2015 Vooraf Nu het nieuwe studiejaar goed en wel is begonnen en iedereen weer een beetje in het ritme zit, zijn de leden van de Hanze Racing Division druk in de weer om alle werkzaamheden

Nadere informatie

6. Uitslag stemming / bestuurswisseling 7. Begroting 2017, stemming Toelichting door penningmeester, instellen kascommissie, opmerkingen/vragen

6. Uitslag stemming / bestuurswisseling 7. Begroting 2017, stemming Toelichting door penningmeester, instellen kascommissie, opmerkingen/vragen Uitnodiging ALV Hierbij nodigt het bestuur van COC Deventer e.o. je uit voor de Algemene Ledenvergadering (ALV) op dinsdag 15 november 2016 van 20.00 22.00 uur. Koffie en thee staan klaar vanaf 19.30 uur.

Nadere informatie

Wat bijzonder dat wij hier vandaag tijdens jullie jaarafsluiting aanwezig mogen zijn en iets mogen vertellen.

Wat bijzonder dat wij hier vandaag tijdens jullie jaarafsluiting aanwezig mogen zijn en iets mogen vertellen. Beste vrouwen, beste Soroptiminsten, Wat bijzonder dat wij hier vandaag tijdens jullie jaarafsluiting aanwezig mogen zijn en iets mogen vertellen. Mijn naam is Clemy de Rooy en ik ben hier met Zakeya Hashemi.

Nadere informatie

Werkelijk hemels: na ruim 20 jaar

Werkelijk hemels: na ruim 20 jaar Succes verhaal - Stoppen met haren uittrekken Werkelijk hemels: na ruim 20 jaar knokken tegen Trichotillomanie eindelijk bevrijd van gewoonte tot haren uittrekken!!!! Al ruim 20 jaar lang had ik last van

Nadere informatie

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan Advent vieren en beleven tweede graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF WIJKVERENIGING inschuytgraaf Maart 2017

NIEUWSBRIEF WIJKVERENIGING inschuytgraaf Maart 2017 NIEUWSBRIEF WIJKVERENIGING inschuytgraaf Maart 2017 Sinterklaasintocht 2016 Op zondag 20 november hebben we Sinterklaas en zijn pieten verwelkomd. Ondanks de harde wind waaide de mijter niet af en hebben

Nadere informatie

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Een land waar mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Lilian (48) vraagt haar zoontje om even een handje te komen geven. Dat doet hij en dan gaat hij weer lekker verder spelen. Wij nemen plaats aan

Nadere informatie

De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober e zondag na Trinitatis

De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober e zondag na Trinitatis De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober 2016 22e zondag na Trinitatis Toralezing: Genesis 12:1-8 Evangelielezing: Lucas 19:1-10 OVERWEGING Als je terug komt in het dorp waar

Nadere informatie

De Keukentafel Uitdaging

De Keukentafel Uitdaging De Keukentafel Uitdaging MAG HET WAT RUSTIGER AAN DE KEUKENTAFEL Gemaakt in het kader van het Swing project Een cliëntproces; tools voor samenwerking Door Nic Drion Aan de keukentafel Aan de keukentafel

Nadere informatie

De Stille Fanfare. Links, twee drie vier DOMINO - ACT

De Stille Fanfare. Links, twee drie vier DOMINO - ACT De Stille Fanfare Links, twee drie vier Daar kwamen ze aangelopen. Met een strakke, geconcentreerde blik liepen de kinderen van groep 6 hun rondjes over de leerpleinen en lieten hun fantastische moves

Nadere informatie

Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl

Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl 06 januari 2016 Gefelicitaart!! 07 jan. Juf Evelien 08 jan. Lot gr. 3 10 jan. Lisa gr. 5

Nadere informatie

HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal

HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal Brief schrijven, HELP IK KAN HET NIET ALLEEN. En toen kwamen de acties opgang. Een PowerPoint in de klas, oproep door Jennifer (mijn coach) van Kienhuis Hoving, een

Nadere informatie

BESLOTEN FEEST. Voor elk feest een passend arrangement!

BESLOTEN FEEST. Voor elk feest een passend arrangement! ARRANGEMENTEN BESLOTEN FEEST Voor elk feest een passend arrangement! Of u nu op zoek bent naar een leuke locatie voor een schoolfeest, de nieuwjaarsborrel of een productpresentatie. Wij kijken samen met

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit

Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit Boekverslag door een scholier 1871 woorden 12 maart 2006 6,1 70 keer beoordeeld Auteur Genre Bobje Goudsmit Oorlogsroman, Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Nieuwsbrief Onze Stabyhoun

Nieuwsbrief Onze Stabyhoun Nieuwsbrief 2018 nummer 1 Bericht van de voorzitter Beste Leden, Hierbij ontvangt u de nieuwste nieuwsbrief van. We zijn alweer een paar maanden in het nieuwe jaar en hebben ondertussen al een paar mooie

Nadere informatie

dit is coc Zwolle kun jij zijn wie je bent?

dit is coc Zwolle kun jij zijn wie je bent? dit is coc Zwolle kun jij zijn wie je bent? DIT IS COC COC Zwolle maakt zich al veertig jaar sterk voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT s) in de wijde omgeving

Nadere informatie

Liedje van ex bewoonster TOH, Werkconferentie (Migranten)jeugd

Liedje van ex bewoonster TOH, Werkconferentie (Migranten)jeugd Liedje van ex bewoonster TOH, Werkconferentie (Migranten)jeugd georganiseerd door Time Out Huis Gelderland en Netwerk Cultuursensitief werken 13 april 2017 De scholen, politie, wijkteams, jeugdbescherming

Nadere informatie

GOED VRIENDJE? FOUT VRIENDJE?

GOED VRIENDJE? FOUT VRIENDJE? Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Veilig Thuis, tel.: 0800 2000 Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een uitgave van JIP Den Haag en Middin.

Nadere informatie

L Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent

L Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent 1 Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent 2 3 4 5 6 Keruchma zingt voor ons: Aan uw voeten Heer Welzalig de man 7 8 Bijbellezing: Lucas 2 : 40 50 De 12-jarige Jezus in de tempel

Nadere informatie

Waar gaan we het over hebben?

Waar gaan we het over hebben? Waar gaan we het over hebben? Onderwerp: Wat gebeurt er met je als je een leuk meisje of jongen tegenkomt? Je vindt de ander leuk en misschien word je wel verliefd. Eerst wil je heel vaak bij hem of haar

Nadere informatie

ONTWIKKELING AANTAL MATCHES IN 2017

ONTWIKKELING AANTAL MATCHES IN 2017 1 ONTWIKKELING AANTAL MATCHES IN 2017 ONTWIKKELING AANTAL MEMBERS EN SPONSORS IN 2017 Aantal actieve sponsors In de grafiek de groei van het aantal members en het aantal sponsors. Eind december hadden

Nadere informatie

Paaswake voor kinderen 31 maart 2018

Paaswake voor kinderen 31 maart 2018 We luisteren: - Veldhuis & Kemper is het mooi Is het constant een zooi Er is lief Er is leed Er is zuinig of breed Er is kort Er is lang Vrolijk en bang Er is hoop Er is stil Er is zang Er is langzaam

Nadere informatie

seksuele diversiteit op school

seksuele diversiteit op school Aandacht voor seksuele diversiteit op school Voorlichting en onderwijs Leerlingen die lesbisch, homo, bi of transgender (lhbt er) zijn worden op school nog té vaak gepest en uitgescholden. Volgens de PestThermometer

Nadere informatie

FEBRUARI 2014. Activiteiten De komende maanden is er weer van alles te doen bij Unitas 63: Beste Unitassers,

FEBRUARI 2014. Activiteiten De komende maanden is er weer van alles te doen bij Unitas 63: Beste Unitassers, Beste Unitassers, FEBRUARI 2014 Met deze nieuwsbrief willen we jullie op de hoogte houden van wat er speelt binnen Unitas 63. Wil je reageren of heb je zelf iets voor de nieuwsbrief, mail dan naar publicrelations@unitas63.nl.

Nadere informatie

Open huis gemist of nog een keer komen kijken???

Open huis gemist of nog een keer komen kijken??? Schooljaar 2016-2017 13 t/m 17 februari Agenda: Ma - Groep 3 Overstap Di - Groep 3 Overstap Groep 3-4 naar Bibliotheek Wo - Do - Vr - Groep 5-8 vrij i.v.m. Studiedag leerkrachten Beste ouders/verzorgers

Nadere informatie

Nieuwsbrief volkstuinvereniging vianen 2017 nr. 1

Nieuwsbrief volkstuinvereniging vianen 2017 nr. 1 Nieuwsbrief volkstuinvereniging vianen 2017 nr. 1 www.volkstuinverenigingvianen.nl januari/februari 2017 Beste tuinders, januari alweer voorbij en nog geen nieuwsbrief terwijl jullie dit wel iedere maand

Nadere informatie

Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF

Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF Klantenbinding Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Toolkit Jij hebt als

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2018

Nieuwsbrief oktober 2018 Nieuwsbrief oktober 2018 Van het bestuur: Beste KDO-ers, het bestuur ziet zich genoodzaakt wederom een bijzondere Algemene Ledenvergadering uit te schrijven op 15 november 2018. Onderwerp is ook dit keer

Nadere informatie

OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010

OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010 OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010 Ik arriveer op een zon overgoten Wijkpark. Nog geen kwartier later wordt het park in de schaduw gelegd door donkere wolken. Die trokken gelukkig weg en wederom

Nadere informatie

H E T V E R L O R E N G E L D

H E T V E R L O R E N G E L D H E T V E R L O R E N G E L D Personen Evangelieschrijver Vrouw (ze heet Marie) Haar buurvrouwen en vriendinnen; o Willemien o Janny o Sjaan o Sophie (Als het stuk begint, zit de evangelieschrijver op

Nadere informatie

Jaarplan 2017 Stichting Present Assen

Jaarplan 2017 Stichting Present Assen Jaarplan 2017 Stichting Present Assen Kun je in één dag veranderen wat in een jaar is misgegaan? Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1.1 Doelstelling 2017..3 1.2

Nadere informatie

Zou het zo simpel zijn? Zonnehuizen investeren in zorggemeenschap.

Zou het zo simpel zijn? Zonnehuizen investeren in zorggemeenschap. Zou het zo simpel zijn? Zonnehuizen investeren in zorggemeenschap. Zorggemeenschap. Wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Wanneer we het hebben over een gemeenschap als samenleving, dan weet iedereen precies

Nadere informatie

15. eten moet je toch

15. eten moet je toch GRATIS voorproefje 15. eten moet je toch Uitnodigen Ik zal zorgen dat ik honger heb. Hou het eenvoudig, hoor! Ik eet alles. Ik ben niet zo n moeilijke eter. Maar verder eet ik alles! Je ziet me wel verschijnen.

Nadere informatie