We are not rich by what we possess but by what we can do without - Immanuel Kant

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "We are not rich by what we possess but by what we can do without - Immanuel Kant"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief kwartaal , Les Amis de Gambie Lieve sponsors, vrienden en belangstellenden, Met deze 27e nieuwsbrief willen we u graag weer informeren over de werkzaamheden van Les Amis de Gambie en de voortgang in en rondom het kindertehuis in Gambia. Zowel in Luxemburg en Nederland als in Gambia is weer veel gebeurd de laatste drie maanden. We vertellen hier graag over in deze nieuwsbrief. We are not rich by what we possess but by what we can do without - Immanuel Kant In de lappenmand De afgelopen maanden heeft de helft van de kinderen in het kindertehuis waterpokken gehad en één derde de bof. De bof wordt veroorzaakt door het bofvirus en is zeer besmettelijk. Het virus gaat via speekseldruppeltjes in de lucht (vooral door hoesten en praten) van het ene kind naar het andere. Gelukkig voel je je na één tot twee weken weer beter. De kinderen met waterpokken hadden voornamelijk last van jeuk door vlekjes, blaasjes en korstjes die zich over het gehele lijf verspreidden. Ook waterpokken is een zeer besmettelijke ziekte. De kinderen werden twee keer per dag ingesmeerd met een lotion tegen de jeuk en verder lekker vertroeteld. Gelukkig lijkt het op het moment allemaal weer voorbij te zijn en is iedereen ondertussen weer gezond!

2 Renovaties Dankzij donaties van de Sjef Commandeur Stichting uit Nederland en de EIB (Europese Investeringsbank) uit Luxemburg hebben we heel wat renovaties kunnen uitvoeren in en rondom het kindertehuis en zijn we goed voorbereid op de regentijd die volgende maand begint. Hieronder een overzicht van de verrichtte werkzaamheden en aangeschafte materialen. allemaal mogelijk gemaakt door deze fantastische sponsors: Bantabas In 2008 zijn er drie bantabas gebouwd waarvan het gras echt dringend aan vervanging toe was. De naam bantaba is afgeleid van het woord voor een grote boom, die bentennie wordt genoemd in de Mandinka taal. Een bantaba is een traditionele ontmoetingsplaats rondom een boom voor de mannen in een dorp waar belangrijke onderwerpen besproken worden. In het kindertehuis hebben we destijds drie bantabas gebouwd waaronder de werknemers en kinderen gezellig kunnen zitten en bezoekers kunnen worden ontvangen. Nu het gras van het dak van de bantabas weer vervangen is kunnen ze zeker weer acht jaar mee! Wasmachine Hek om watersysteem geplaatst Er is een tweede wasmachine aangeschaft. Dagelijks wassen we 35 kg wasgoed. In het verleden werd dit allemaal met de hand gedaan. De kleding wordt veel schoner door het wassen in de wasmachine en het scheelt natuurlijk heel veel werk. In verband met de veiligheid van de kinderen, is er een metalen hek geplaatst rondom het recent gebouwde watersysteem met bluswater. Dit zodat de werknemers van het kindertehuis zelf een brand kunnen blussen, mocht er ooit weer eentje uitbreken. Stalen kasten Ook hebben we een aantal stalen kasten kunnen aanschaffen om de kleding en het speelgoed van de kinderen in te bewaren. We hebben voor stalen kasten gekozen, omdat houten kasten met de invloeden van de regentijd veel minder lang meegaan. De regentijd is ieder jaar van juni tot oktober, met een luchtvochtigheid van bijna 100%. De moeders en kinderen doen nog steeds elke week trouw een brandtraining, zodat ze goed weten wat te doen in geval van een brand. Al hopen we dit natuurlijk nooit meer mee te maken na de brand van afgelopen december de schrik zit er nog steeds goed in.

3 Toiletten Een grote wens van ons was om de badkamers te renoveren. De toiletreservoirs zijn nu al vervangen. Later dit jaar hopen we ook de houten deurtjes van de toiletten te kunnen vernieuwen. Deze doen alweer zeven jaar dienst en zijn door invloeden van de regentijd kromgetrokken en ook door het intensieve gebruik aan vervanging toe. Nieuwe vloer opslagcontainer De opslagcontainer was voorzien van een houten vloer, die inmiddels was aangevreten door termieten. We hebben nu gekozen voor een vloer van gestort cement, waarmee we de termieten buiten de deur kunnen houden. De spullen staan nu weer veilig en droog opgeborgen. Plafonds In het kantoor van het kindertehuis en in de wasruimte was het altijd erg warm en stoffig, doordat er geen plafonds in deze ruimtes zaten en je dus tegen de onderkant van het golfplaten dak aan keek. Intussen zijn er in beide ruimtes plafonds gemaakt (elk 18 m2) waardoor het een stuk aangenamer aanvoelt en het ook minder stoffig is. Skelter met aanhanger Binnenkort vertrekt er een robuuste skelter mét aanhanger richting Gambia, iets waar alle kinderen zeker veel plezier aan zullen gaan beleven! Project diesel generator met acculader Het kinderhuis genereert momenteel zelfstandig energie door middel van een combinatie van zonnepanelen en een windmolen. Er zijn een paar redenen om de energievoorziening van het kinderhuis met een diesel generator uit te breiden. Allereerst als back-up welke direct elektriciteit kan genereren in het geval dat één van de andere groene systemen uitvalt. Een zonnepaneel kan worden beschadigd, de windmolen kan worden getroffen door de bliksem of er kan een storing van de accu voorkomen. Omdat de waterpomp van ons watersysteem ook op elektriciteit werkt, is een constante beschikbaarheid daarvan belangrijk. Ook de twee aanwezige diepvriezers en twee koelkasten kunnen niet zonder stroom. De inhoud daarvan zou immers in het warme klimaat meteen onbruikbaar zijn. Zoals u eerder kon lezen, wassen sinds januari van dit jaar twee grote wasmachines dagelijks minimaal 35 kg kleding, handdoeken en beddengoed. Omdat

4 het kindertehuis groeit, neemt ook de hoeveelheid was toe. Tijdens normale weersomstandigheden zijn de zonnepanelen en de windmolen meer dan voldoende in staat om genoeg elektriciteit voor het hele kindertehuis en deze wasmachines op te wekken. Echter, tests toonden aan dat na een paar flink bewolkte dagen, met relatief weinig wind, de accucapaciteit tekort schiet. Vooral gedurende het regenseizoen zullen er dagen zijn dat er meer energie wordt verbruikt dan de zonnepanelen en windmolen samen kunnen opwekken. Daarom zouden wij graag een professionele tweedehands dieselgenerator willen aanschaffen. Hierop zal een, eveneens nog aan te schaffen, 240Amp acculader worden aangesloten. Nieuwe generatoren zijn erg duur; maar er zijn gelukkig ook goede professionele tweedehands generatoren beschikbaar. Deze hebben een door de fabrikant gereviseerde motor en nieuwe dynamo. Een Nederlands bedrijf, gevestigd in Gambia, dat reeds al onze zonnepanelen en de windmolen geïnstalleerd heeft, is tevens dealer van professionele dieselgeneratoren. Dit bedrijf heeft een tweedehands generator in Gambia op voorraad, welke precies voldoet aan onze behoeften en verwachtingen. Omdat deze generator reeds in Gambia is, hoeven we geen kosten te maken voor wat betreft het transport van Europa naar Gambia. De generator en de acculader zullen we aanschaffen, zodra we de benodigde 9.182,- bij elkaar hebben gespaard. Even voorstellen: nieuwe moeder Aminatta Naarmate de kinderen ouder worden hebben ze meer individuele zorg en aandacht nodig. De twee oudsten zijn alweer 14 jaar! Daarom hebben we besloten om nog een moeder aan te nemen. Een moeder is vijf aaneengesloten dagen en nachten per week in het kindertehuis aanwezig, de resterende tijd is ze bij haar familie. De 36-jarige Aminatta is al bijna 21 jaar getrouwd en heeft vier kinderen: twee dochters (acht en dertien jaar) en twee zoons (van vijftien en negentien jaar). Aminatta is grappig, actief, leergierig, sportief, een specialiste in het vlechten van Afrikaans haar en bovendien gek op kinderen! Haar hobby s zijn: naar de kerk gaan, lezen, televisie kijken en dansen. Aminatta komt oorspronkelijk uit Sierra Leone en is sinds vijftien jaar in Gambia. Het huis van haar familie was in de oorlog volledig platgebrand en naar aanleiding daarvan greep ze haar kans om in Gambia een nieuw en veiliger leven te beginnen. In 1991 begon een conflict in Sierra Leone dat bijna een decennium lang duurde en waarbij vooral de bevolking het slachtoffer werd van de gewelddadigheden. In 2000 werd, na het mislukken van drie vredesakkoorden, het vierde vredesverdrag getekend. Er is nu vrede, maar er zijn nog steeds ernstige politieke spanningen en problemen op het gebied van veiligheid. Vandaag de dag leeft nog steeds een groot aantal mensen uit Sierra Leone in Gambia. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Aminatta veel voor het kindertehuis gaat betekenen en wensen haar dan ook veel plezier, uitdaging en succes toe!

5 Wat is op dit moment nodig? Op dit moment kunnen we de volgende zaken goed gebruiken: grote duplo speelblokken zwarte leren schoenen met klittenband (verplicht op school!) in de maten sportschoenen met klittenband in de maten (geïmpregneerde) klamboes zowel één als tweepersoons tweedehands mobiele telefoons in goede staat tweedehands laptops in goede staat hoeslakens maat 90 x 200 cm kleine rugzakken voor de kinderen om mee naar school te nemen dames-, heren- en kinderkleding om naar Gambia te sturen en voor de verkoop op de vlooienmarkt in Trier, Duitsland, waarvan de opbrengst weer gebruikt wordt voor onze projecten in Gambia. Wilt u iets schenken wat op ons verlanglijstje staat? Dan zien wij uw reactie graag tegemoet. Actie: Back to school! We kunnen de rol als ouders van de kinderen die bij ons wonen natuurlijk nooit vervangen, maar wat we wel kunnen doen is ze een goede opleiding geven en de kinderen liefde, genegenheid en normen en waarden bijbrengen. Dit zodat ze kunnen opgroeien tot evenwichtige volwassen met een positief zelfbeeld. Ondanks dat we nog een paar maanden verwijderd zijn van het begin van het nieuwe schooljaar, zijn we alvast begonnen om geld voor het komende schooljaar bij elkaar te krijgen, dat half september weer begint. De meeste kinderen in het kindertehuis hebben vaak al een leerachterstand als ze bij ons komen wonen. Daarom gaan de meesten naar een privéschool met kleine klassen en maximale aandacht. Uiteraard is dit wel een kostbare zaak. Naast het schoolgeld, zijn er nog andere kosten, zoals benzine en de chauffeur voor de schoolbus, die elke week 400 km afgelegd om de kinderen van en naar school te brengen. Alle 22 kinderen krijgen iedere dag lunch mee naar school (een broodje met beleg, iets te drinken en een tussendoortje), de verplichte schooluniformen van de kinderen, sweaters voor in de winter, schoolschoenen, sokken en rugzakken. Kleine Aji Fatou van vier en Mark van drie jaar oud gaan sinds een aantal weken elke vrijdag naar school om alvast proef te draaien voor het komende schooljaar (foto s hieronder). Ook gaan de kinderen -die moslim én zes jaar of ouder zijn- elke zondag naar de Arabische school. Vorig jaar is het ons gelukt om het volledige bedrag van de schoolgelden voor aanvang van het nieuwe schooljaar bij elkaar te krijgen en onze grootste wens op dit moment is om dit ook voor het komende schooljaar te kunnen realiseren. Maar dan hebben we wel uw hulp nodig. Indien we het schoolgeld in één keer betalen krijgen we 5 % korting van de school en het scheelt ons bovendien veel administratieve werkzaamheden. Education is the key to success! is ons motto. U kunt ons helpen door uw bijdrage te storten op rekeningnummer NL02 RABO t.n.v. Stichting Les Amis de Gambie o.v.v. Back to school. Bezoek uit Europa Net als de twee voorgaande jaren kwamen Pascal en zijn vrouw Pascale (ook wel de Pascals genoemd) uit Luxemburg ook dit jaar weer een weekje meehelpen in het kindertehuis. De kinderen kennen uncle Pascal en auntie Pascale ondertussen goed en waren dan ook zeer verheugd over hun komst. Ook dit jaar heeft Pascal weer een fantastische goochelshow georganiseerd voor de kinderen van het kindertehuis, hun vriendjes en vriendinnetjes en het personeel.

6 Ook de hulp van uncle Jean uit Luxemburg kwam dit jaar weer als geroepen. Jean heeft o.a. een zonneboiler geïnstalleerd op het terrein van het kindertehuis, de zitjes van de schommels vervangen en andere technische reparaties uitgevoerd. Na het overlijden van onze vaste klusjesman Ebrima, nu bijna één jaar geleden, is het ons nog niet gelukt om een goede opvolger te vinden. Jean zijn hulp was dus weer meer dan welkom! Verder gaat onze dank uit naar Corine en Marcel voor de workshop Loombandjes maken (foto s hiernaast), aan Dick voor de lekkere taarten en aan Astrid, Henk en Lia voor het maken van een overheerlijke ratatouille voor alle kinderen en het personeel van het kindertehuis. Het is zo ontzettend fijn te weten dat er zulke bijzondere mensen zijn die de stichting een warm hart toedragen! Sponsorjubileum Comium Les Amis de Gambie is er ontzettend trots op dat het grootste telecommunicatiebedrijf van Gambia, Comium, het kindertehuis maandelijks ondersteunt met een cheque van 200,- per maand. En dat al vijf jaar lang. Het moge duidelijk zijn dat wij ons zeer gelukkig prijzen met dergelijke trouwe sponsors waar we al jaren op blijken te kunnen bouwen en wij hopen de samenwerking nog jarenlang te kunnen voortzetten. Lieve sponsors en vrienden, we hebben iedereen weer even bijgepraat en hopen dat we nog lang op uw steun en enthousiasme mogen rekenen. Les Amis de Gambie 53 Bd Grande-Duchesse Charlotte L-1331 Luxembourg Luxembourg (+352) info@lesamisdegambie.com Wij danken u hartelijk voor uw gift op rekeningnummer: NL02 RABO t.n.v. Stichting Les Amis de Gambie Sinds 1 oktober 2010 is onze stichting door de Nederlandse Belastingdienst aangemerkt als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling), waardoor uw giften aftrekbaar kunnen zijn van de belasting. Moeder Isatou Ghana samen met Awa U leest deze Nieuwsbrief nu nog op papier. Mocht u over beschikken, verzoeken wij u dat ons te laten weten, zodat wij u voor de digitale Nieuwsbrief kunnen inschrijven. Deze is beschikbaar in het Frans, Nederlands en Engels. Copyright 2015 Les Amis de Gambie, alle rechten voorbehouden.

Nieuwsbrief kwartaal , Les Amis de Gambie. G.K. Chesterton. Beste sponsors en vrienden,

Nieuwsbrief kwartaal , Les Amis de Gambie. G.K. Chesterton. Beste sponsors en vrienden, Nieuwsbrief kwartaal 4 2013, Les Amis de Gambie Beste sponsors en vrienden, Terwijl iedereen zich opmaakt voor de drukke maand december, willen wij u graag in deze 21e nieuwsbrief een overzicht geven van

Nadere informatie

Nieuwsbrief kwartaal , Les Amis de Gambie. Hun veiligheid, onze prioriteit! Beste sponsors en vrienden,

Nieuwsbrief kwartaal , Les Amis de Gambie. Hun veiligheid, onze prioriteit! Beste sponsors en vrienden, Nieuwsbrief kwartaal 3 2013, Les Amis de Gambie Beste sponsors en vrienden, In deze drukke maar gezellige vakantietijd willen we u weer graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen in en rondom

Nadere informatie

Nieuwsbrief kwartaal 3 2014, Les Amis de Gambie

Nieuwsbrief kwartaal 3 2014, Les Amis de Gambie Nieuwsbrief kwartaal 3 2014, Les Amis de Gambie Voor u ligt alweer de 24e nieuwsbrief zoals u die gewend bent van ons te ontvangen. Met deze nieuwsbrief brengen wij u weer op de hoogte van het reilen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief kwartaal , Les Amis de Gambie

Nieuwsbrief kwartaal , Les Amis de Gambie Nieuwsbrief kwartaal 1 2014, Les Amis de Gambie Na een periode van stilte volgt hier weer een update over het reilen en zeilen van ons kindertehuis in Sinchu Alhajie. In deze alweer 22e nieuwsbrief laten

Nadere informatie

The firewood that we gather in our youth is what we will warm ourselves with in old age. (Afrikaanse uitdrukking)

The firewood that we gather in our youth is what we will warm ourselves with in old age. (Afrikaanse uitdrukking) Nieuwsbrief kwartaal 3 2016, Les Amis de Gambie Lieve sponsors, vrienden en belangstellenden, Voor u ligt weer de nieuwsbrief zoals u die gewend bent van ons te ontvangen. Ook in deze editie brengen wij

Nadere informatie

Nieuwsbrief kwartaal , Les Amis de Gambie. Lieve sponsors, vrienden en belangstellenden,

Nieuwsbrief kwartaal , Les Amis de Gambie. Lieve sponsors, vrienden en belangstellenden, Nieuwsbrief kwartaal 2 2016, Les Amis de Gambie Lieve sponsors, vrienden en belangstellenden, Via deze nieuwsbrief willen we u weer graag op de hoogte brengen (en houden) van onze lopende projecten en

Nadere informatie

Nieuwsbrief kwartaal 4, 2016 Les Amis de Gambie. Lieve sponsors, vrienden en belangstellenden,

Nieuwsbrief kwartaal 4, 2016 Les Amis de Gambie. Lieve sponsors, vrienden en belangstellenden, Nieuwsbrief kwartaal 4, 2016 Les Amis de Gambie Lieve sponsors, vrienden en belangstellenden, Namens ons allen van Stichting Les Amis de Gambie, de kinderen en de werknemers van het kindertehuis in Sinchu

Nadere informatie

Where you live should not determine whether you live, or whether you die - Bono

Where you live should not determine whether you live, or whether you die - Bono Nieuwsbrief kwartaal 3 2015, Les Amis de Gambie Lieve sponsors, vrienden en een ieder die Les Amis de Gambie een warm hart toedraagt, Voor u ligt weer de donateursbrief zoals u die gewend bent van ons

Nadere informatie

Nieuwsbrief kwartaal 2 2014, Les Amis de Gambie

Nieuwsbrief kwartaal 2 2014, Les Amis de Gambie Nieuwsbrief kwartaal 2 2014, Les Amis de Gambie Met deze 23e nieuwsbrief geven wij u graag een impressie van de activiteiten en behaalde resultaten van Les Amis de Gambie van de afgelopen 3 maanden. Schoolbus

Nadere informatie

Over grenzen voor Ghana

Over grenzen voor Ghana Over grenzen voor Ghana Zo hebben kinderen van een school pennen, potloden, ballonnen en speelgoed ingezameld. Nieuwsbrief maart 2012 Sinds 2001 voer ik in Banko, een dorp in Ghana, samen met de lokale

Nadere informatie

LES AMIS DE GAMBIE. Nieuwsbrief kwartaal 2, Lieve sponsors, vrienden en belangstellenden,

LES AMIS DE GAMBIE. Nieuwsbrief kwartaal 2, Lieve sponsors, vrienden en belangstellenden, LES AMIS DE GAMBIE Nieuwsbrief kwartaal 2, 2017 Lieve sponsors, vrienden en belangstellenden, Via deze -alweer 35e- nieuwsbrief houden wij u weer op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over onze stichting,

Nadere informatie

Lieve sponsors, vrienden en een ieder die Les Amis de Gambie een warm hart toedraagt,

Lieve sponsors, vrienden en een ieder die Les Amis de Gambie een warm hart toedraagt, Nieuwsbrief kwartaal 1 2016, Les Amis de Gambie Lieve sponsors, vrienden en een ieder die Les Amis de Gambie een warm hart toedraagt, Hier volgt weer een -weliswaar- wat verlate update over het reilen

Nadere informatie

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia.

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Speciale editie December 2015 Nummer: 005 Barbara Foundation The Gambia Een beter leven voor de kinderen in Gambia Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Het is alweer jaren

Nadere informatie

Paulo Freire NIEUWS brief

Paulo Freire NIEUWS brief Paulo Freire NIEUWS brief 6 januari 2016 schooljaar 2015-2016 Week 1 Nummer 16 NIEUWJAAR Het team wenst alle kinderen en ouders een geweldig 2016 toe. We hopen dat het voor iedereen een gezellig en succesvol

Nadere informatie

NIEUWSFLITS NR 19, SEPTEMBER 2016 HOUSE OF HOPE DEVENTER. Gezin in nood Wasmachine Fiets na oproep Bouwers

NIEUWSFLITS NR 19, SEPTEMBER 2016 HOUSE OF HOPE DEVENTER. Gezin in nood Wasmachine Fiets na oproep Bouwers NIEUWSFLITS NR 19, SEPTEMBER 2016 HOUSE OF HOPE DEVENTER In deze nieuwsflits Genomineerd Tuinwerkzaamheden Alleengaande moeder Huisraad Strongman run Gezin in nood Wasmachine Fiets na oproep Bouwers Genomineerd!

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Examen voortgezet onderwijs gehaald, en dan. Ja dan verlaten ze Futur, of beter gezegd dan krijgen ze geen ondersteuning meer vanuit onze stichting. Sommigen proberen nog door

Nadere informatie

Beste mensen, lieve vrienden

Beste mensen, lieve vrienden S P O N S O R B R I E F Beste mensen, lieve vrienden Eind april gaat Marlies weer naar Nepal. Praten over de voortgang van Aamaghar en vooral genieten van alle kinderen, die ze in haar hart gesloten heeft.

Nadere informatie

Onze eigen kok gaat weer aan de slag!

Onze eigen kok gaat weer aan de slag! Onze eigen kok gaat weer aan de slag! Nieuwsbrief 16 maart 2014 De afgelopen weken is er veel gebeurd. De school in Sierra Leone draait leuk, er zijn inmiddels 24 leerlingen en heel veel aanmeldingen voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017

Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017 Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017 Onze eerste nieuwsbrief sinds wij op 29 oktober 2015 officieel een stichting zijn geworden. Graag willen wij jullie een update geven over hoe het met onze kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief maart 2018 Nieuwsbrief maart 2018 10 jaar Futur We zijn alweer 10 jaar met de stichting Futur bezig om kansarme kinderen in noord Bali te helpen naar school te gaan. Terugkijkend hebben we dankzij uw donaties veel

Nadere informatie

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen.

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Het is inmiddels vier maanden geleden dat Arent en Helma op bezoek waren in Oeganda en op de hoogte werden gebracht van de behoeften, de noden en de wensen van de mensen in Ndegeya. Al gauw bleek dat er

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief september 2018 Nieuwsbrief september 2018 Afscheid 3 kinderen Wij steunen de kinderen van Futur tot en met het SMP ( 3-jarig voortgezet onderwijs). Daarna stopt de hulp van Futur, maar ze krijgen dan nog wel een klein

Nadere informatie

Draag Park Boswijk een warm hart toe!

Draag Park Boswijk een warm hart toe! Draag Park Boswijk een warm hart toe! Stichting Vrienden van Park Boswijk Bij Park Boswijk staan bewoners echt centraal Park Boswijk is gelegen in het prachtige groene Zorgpark Voorburg in Vught. Deze

Nadere informatie

Reisverslag Ko en Hannie + Dig en Coby

Reisverslag Ko en Hannie + Dig en Coby Hierbij onze tweede nieuwsbrief van 2013. We zijn nog lekker bezig in Gambia met o.a. het sponsoren van kinderen voor een schoolopleiding en de bouw van de kraamkliniek. Ook staan er weer een aantal activiteiten

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013)

Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013) Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013) 1 INLEIDING Sinds 2012 richt Stichting Wij Helpen zich op het helpen van de bevolking in Sri Lanka. Eind 2012 is begonnen met het inzamelen van geld. In 2013

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f Welkom Donateurs / Sponsoren

N i e u w s b r i e f Welkom Donateurs / Sponsoren Nieuwsbrief #7 Welkom Dit is de zevende nieuwsbrief van Stichting Dovenschool Madurai. In deze nieuwsbrief vindt u een overzicht van het laatste nieuws rondom de Stichting. Veel plezier met lezen! Donateurs

Nadere informatie

Voor u ziet u onze Nieuwsbrief van mei Er is weer heel wat te melden, veel leesplezier gewenst!

Voor u ziet u onze Nieuwsbrief van mei Er is weer heel wat te melden, veel leesplezier gewenst! Geachte ouders en/of verzorgers en andere belangstellenden, Voor u ziet u onze Nieuwsbrief van mei 2017. Er is weer heel wat te melden, veel leesplezier gewenst! Thema Smakelijk eten Op 2 mei vond, samen

Nadere informatie

Cristo de la Calle: Jaarverslag 2014

Cristo de la Calle:  Jaarverslag 2014 In 2014 konden wij, dankzij uw hulp, weer veel in Ecuador bereiken! Op de volgende pagina s willen wij u hierover graag meer laten zien. Cristo de la Calle: Dankzij een groot aantal donaties waren wij

Nadere informatie

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief Chitimba Foundation Nieuwsbrief No: 9 September 2014 Van een bestuurslid: Hier onze negende nieuwsbrief alweer van de Chitimba Foundation. Het gaat goed met de Chitimba Foundation. Ook dit keer hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief kwartaal 1, 2017 Les Amis de Gambie

Nieuwsbrief kwartaal 1, 2017 Les Amis de Gambie Nieuwsbrief kwartaal 1, 2017 Les Amis de Gambie Lieve sponsors, vrienden en belangstellenden, Misschien bent u al op de hoogte van het feit dat onze voorzitter Sia Jongeneel te kampen heeft met ernstige

Nadere informatie

Ten Tije sport en wellness beleving

Ten Tije sport en wellness beleving Geachte ouders en/of verzorgers en andere belangstellenden, Voor u ziet u onze Nieuwsbrief van april 2017. Er is weer heel wat te melden, veel leesplezier gewenst! Thema Smakelijk eten Op 2 mei vindt met

Nadere informatie

Rotterdam BELEIDSPLAN

Rotterdam BELEIDSPLAN Rotterdam +31 6 44 234 799 info@stichting-parvati.org BELEIDSPLAN 2019 www.stichting-parvati.org Inhoud Inleiding... 3 1. Missie/visie... 4 1.2 Doelstelling... 4 1.3 Strategie... 4 2. Huidige situatie...

Nadere informatie

A life not lived for others is not a life - Moeder Teresa

A life not lived for others is not a life - Moeder Teresa Nieuwsbrief kwartaal 4 2015, Les Amis de Gambie Lieve sponsors, vrienden en een ieder die Les Amis de Gambie een warm hart toedraagt, Nu het einde van het jaar snel dichterbij komt, vinden wij het een

Nadere informatie

STICHTING BUILDING ON EDUCATION NIEUWSBRIEF MET NIEUWS OVER O.A: AANKOMST DIRECTEUR, DINER MET LOTERIJ!!

STICHTING BUILDING ON EDUCATION NIEUWSBRIEF MET NIEUWS OVER O.A: AANKOMST DIRECTEUR, DINER MET LOTERIJ!! STICHTING BUILDING ON EDUCATION NIEUWSBRIEF MET NIEUWS OVER O.A: AANKOMST DIRECTEUR, DINER MET LOTERIJ!! Nieuwsbrief, 31 augustus 2014 Op zaterdagavond 9 augustus 2014 arriveerde schooldirecteur en projectleider

Nadere informatie

Geeft u Afrika hoop op een betere toekomst? ook als u er niet meer bent?

Geeft u Afrika hoop op een betere toekomst? ook als u er niet meer bent? Geeft u Afrika hoop op een betere toekomst? ook als u er niet meer bent? Beste lezer, De toekomst, denkt u daar vaak over na? Over de mooie dingen die nog in het verschiet liggen, maar ook het onvermijdelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief kwartaal 4 2014, Les Amis de Gambie. Lieve sponsors en vrienden,

Nieuwsbrief kwartaal 4 2014, Les Amis de Gambie. Lieve sponsors en vrienden, Nieuwsbrief kwartaal 4 2014, Les Amis de Gambie Lieve sponsors en vrienden, Een aantal leden van onze Stichting is weer druk aan het werk geweest in het zonnige Gambia. In deze alweer 25e nieuwsbrief maken

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 159 GE Zaandam 75-615 61 94 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ziet u informatie over de Brede school activiteiten van

Nadere informatie

Weeknieuws nr november 2018

Weeknieuws nr november 2018 Weeknieuws nr.12 30 november 2018 AGENDA Datum Activiteit 4 december Sinterklaas en de Pieten op school 11 december MR vergadering 20 december Kinderen om 11:45 uur vrij s avonds kerstviering 21 december

Nadere informatie

Nieuwsbrief van ZeeGam tweede kwartaal 2009

Nieuwsbrief van ZeeGam tweede kwartaal 2009 Nieuwsbrief van ZeeGam tweede kwartaal 2009 Na een bezoek in maart aan Gambia is sjak begonnen met het verzamelen van allerlei goederen, (zie bij gaande foto s). 3 juli is Sjak weer naar Gambia gegaan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 In deze nieuwsbrief: MR informatieavond Nieuws uit het schoolteam Koningsspelen De Oase rekent er op los! Schoonmaakavond Zomerfeest Vakanties en studiedagen 2016/2017 Oproep

Nadere informatie

Beste betrokkenen, Beste allemaal,

Beste betrokkenen, Beste allemaal, Beste betrokkenen, Nieuwsbrief Nieuwsgierig- Nieuws!Nr. 11 December 2008 Stichting weeshuis Atjeh Postadres= T.a.v.: Bianca Smolders Ewijkstraat 3 2132 SG Hoofddorp Telefoon= 06-12759696 (Leon Burger)

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Elke dag een stap verder. In deze editie: UP TO DATE NUMMER 45. Voorwoord

Nieuwsbrief. Elke dag een stap verder. In deze editie: UP TO DATE NUMMER 45. Voorwoord 0 NUMMER 45 Nieuwsbrief UP TO DATE Voorwoord Elke dag een stap verder. In deze editie: Pagina 1: Voorwoord Promotiefilm Pagina 2: Schoolkleding en lakens Werkbezoek Pagina 3 : Werkbezoek Kasten ChildRight

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Beste Sponsors en andere geïnteresseerden, Voor u ligt een nieuwe nieuwsbrief van Stichting Moz Kids met daarin veel informatie over wat er de afgelopen tijd in Mozambique en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF LENTE 2019 Een project van WWvK in de spotlight

NIEUWSBRIEF LENTE 2019 Een project van WWvK in de spotlight 6 blz. Een project van WWvK in de spotlight Kindertehuis in Gambia van de Stichting Les Amis de Gambie, Stichting Les Amis de Gambie is in 2002 in Luxemburg opgericht met als doel ondersteuning van Gambia

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Afscheid nemen Het blijft toch altijd weer moeilijk als het moment daar is dat we afscheid moeten nemen van de kinderen die het voortgezet onderwijs (SMP) met succes hebben doorlopen.

Nadere informatie

Vlnr: Astiti, Wanti (achter de boom), Susi, Nengah, Sumerta en rechts zijn 1 jaar jongere broertje Widi (dé kanjer van het weeshuis)

Vlnr: Astiti, Wanti (achter de boom), Susi, Nengah, Sumerta en rechts zijn 1 jaar jongere broertje Widi (dé kanjer van het weeshuis) Na een lange fijne zomer in (hotel) Den Helder, waarin we veel sponsors hebben ontmoet was het weer goed om naar huis te gaan. Direct hebben we een dagtrip met onze tieners gemaakt om bij te praten. Natuurlijk

Nadere informatie

ROFFELTJE. Dat is mijn maat

ROFFELTJE. Dat is mijn maat ROFFELTJE > Dat is mijn maat Wat is de maat, waarmee de liefde wordt gemeten? Wie kent een toets, waarmee vertrouwen wordt geteld? Wie kent een schaal, waarop je vriendschap af kunt zetten? Wie kent een

Nadere informatie

Eindverslag Watervoorziening voor de Ooffa School Wolaita, Ethiopia

Eindverslag Watervoorziening voor de Ooffa School Wolaita, Ethiopia Eindverslag Watervoorziening voor de Ooffa School Wolaita, Ethiopia Dit project is mogelijk gemaakt door een gift van de Dorpsschool te Bathmen. Dankzij deze gift beschikt de Ooffa school in Wolaita nu

Nadere informatie

Wilt u ook sponsor worden of kent u iemand die sponsor wil worden van een schoolkind? Lees voor meer informatie de folder: Sponsor een kind

Wilt u ook sponsor worden of kent u iemand die sponsor wil worden van een schoolkind? Lees voor meer informatie de folder: Sponsor een kind Nieuwsbrief Februari 2015 Dag allen, Een nieuw jaar; een nieuw schooljaar met nieuwe kansen om verder te groeien. We zijn ontzettend blij dat steeds meer mensen ons leren kennen en onze stichting steunen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bertram Project Zambia Foundation/Paulcha School. N 25.

Nieuwsbrief Bertram Project Zambia Foundation/Paulcha School. N 25. Dr. Louis Van Hecken Meerhout, 11-07-2015 Boerenkrijglaan, 64 BE-2450 Meerhout 00-32-14-30 00 17. e-mail: louis.van.hecken@skynet.be Nieuwsbrief Bertram Project Zambia Foundation/Paulcha School. N 25.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Nummer 7 november 2011

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Nummer 7 november 2011 Bij deze de nieuwsbrief vanuit Hongarije Elke maand willen wij u d.m.v. een nieuwsbrief op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in Hongarije en Nederland m.b.t. de stichting De brief sluiten we af

Nadere informatie

Baarsen Nieuwsflits mei 16

Baarsen Nieuwsflits mei 16 Baarsen Nieuwsflits mei 16 Nasara Het is heet! Nee, niet lekker warm, maar echt heet. Alles voelt warm aan, er komt alleen maar warm water uit de kraan en de deur van de poort is soms te heet om vast te

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. februari 2019 BOUW. Lieve vrienden van St. Zo Mooi Wonen!

NIEUWSBRIEF. februari 2019 BOUW. Lieve vrienden van St. Zo Mooi Wonen! Lieve vrienden van St. Zo Mooi Wonen! Voor jullie ligt de 6 e editie van de nieuwsbrief over de ontwikkelingen rondom ons woonhuis. Het zijn spannende tijden voor onze kinderen, de oplevering is bijna

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016

Nieuwsbrief december 2016 Nieuwsbrief december 2016 Beste mensen die bij het werk van Asia Care Foundation betrokken zijn, In de zevende nieuwsbrief vertellen we u graag over de voortgang van de verschillende projecten die we ondersteunen.

Nadere informatie

Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND

Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND Steun elkaar! Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND Wat goed dat je een spreekbeurt, werkstuk of presentatie wilt houden over armoede in Nederland. Dat vinden wij ontzettend fijn. We helpen je graag door meer

Nadere informatie

Sociaal en financieel jaarverslag

Sociaal en financieel jaarverslag 2017 Sociaal en financieel jaarverslag Stichting EBOO in Kenia Inhoudsopgave 1. Algemene gegevens 2. Doel en werkwijze 3. Overzicht activiteiten 4. Ontwikkeling leerlingen en scholen 5. Financieel overzicht

Nadere informatie

Nummer 8 Juni 2012. Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl.

Nummer 8 Juni 2012. Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl. Nummer 8 Juni 2012 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Postbank: 3183491 Beste Mensen, Onze Stichting Hart voor Cambodja is een organisatie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA DECEMBER 2016

NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA DECEMBER 2016 NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA DECEMBER 2016 TERUGBLIK In de aanloop naar de kerstdagen en jaarwisseling blikken wij graag terug op 2016. Begin dit jaar zijn we samen met ons pasgeboren dochtertje Nadine

Nadere informatie

Mini Roparun op De Spoorzoeker Wat is de Roparun? Mini-Roparu Wat doen wij vooraf Wat kunt u doen?

Mini Roparun op De Spoorzoeker Wat is de Roparun? Mini-Roparu Wat doen wij vooraf Wat kunt u doen? 1 april 2019 3 april Grote Rekendag 4 april Theoretisch verkeersexamen groep 7 10 april Praktisch verkeersexamen groep 7 11 april Vergadering Raad van Leerlingen 12 april Koningsspelen 15 t/ 17 april Cito

Nadere informatie

Nummer 2, juni *Alle reis- en verblijfkosten zijn uit privémiddelen bekostigd, zodat alle donaties optimaal gebruikt worden.

Nummer 2, juni *Alle reis- en verblijfkosten zijn uit privémiddelen bekostigd, zodat alle donaties optimaal gebruikt worden. Nummer 2, juni 2014 In het eerste halfjaar van 2014 hebben er in Togo een aantal activiteiten plaatsgevonden waarover wij u willen informeren. Zo is er o.a. een bedrijfje met maïsmolen opgestart, is er

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2015

Nieuwsbrief november 2015 Nieuwsbrief november 2015 90% van wat vrouwen verdienen komt ten gunste van het gezin, dit in tegenstelling tot wat mannen verdienen waarvan 30-40% in het gezin geïnvesteerd wordt. (www.girleffect.org)

Nadere informatie

DATUM: 15 juli De allerlaatste Globe van dit schooljaar! Veel leuke, maar ook belangrijke nieuwtjes! Veel plezier!

DATUM: 15 juli De allerlaatste Globe van dit schooljaar! Veel leuke, maar ook belangrijke nieuwtjes! Veel plezier! Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA

HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA W. H. O.E. Stichting: van de Werkgroep HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA (BOEKJE) DECEMBER 2018 Van de OOST- EUROPA OKTOBER 2010 DECEMBER 2013 DECEMBER 2018 DECEMBER 2018 COLOFON: Algemeen telefoonnummer: 055-8200200

Nadere informatie

Saam bou aan die toekoms

Saam bou aan die toekoms Nieuws over Stichting Table Mountain en onze jubileum reis naar Zuid-Afrika. View this email in your browser Saam bou aan die toekoms Lieve mensen, Over één dag is het zover: op 12 december vliegen we

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017 Nieuwsbrief Aflevering 2017-12 December 2017 In deze aflevering: - Geboren. - Kerstpakketten acties. - Kerstvieringen. - Kerst-inn. - Vooraankondiging. - Algemene gegevens. Geboren. Dat geboren mag worden

Nadere informatie

Stichting Werkgroep Oost-Europa

Stichting Werkgroep Oost-Europa Jaarverslag 2011 Vastgesteld te Rijsenhout, 16 mei 2012 1 Bestuursverslag 1.1 Algemeen Hierbij presenteren wij het jaarverslag 2011 van Stichting, gevestigd te Rijsenhout, en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Secteur10 Jaarverslag 2016

Secteur10 Jaarverslag 2016 Delden, maart 2017 Secteur10 Jaarverslag 2016 Via dit jaarverslag legt de Stichting Secteur10 verantwoording af over de door haar uitgevoerde activiteiten in Burkina Faso en Kenia in het jaar 2016. Verder

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting India on the move augustus 2013

Nieuwsbrief Stichting India on the move augustus 2013 Nieuwsbrief Stichting India on the move augustus 2013 Hallo Lieve Mensen, Een bericht uit een groen Pabekh! We zitten momenteel in het regenseizoen en alles in de omgeving is weer omgetoverd tot een groene

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Nieuwsbrief december 2015 Beste mensen die bij het werk van Asia Care Foundation betrokken zijn, Namens Bob en het bestuur wensen we u fijne feestdagen en een goed 2016. In deze zesde nieuwsbrief geven

Nadere informatie

Nieuwsbrief kwartaal 1 2015, Les Amis de Gambie. Lieve sponsors en vrienden,

Nieuwsbrief kwartaal 1 2015, Les Amis de Gambie. Lieve sponsors en vrienden, Nieuwsbrief kwartaal 1 2015, Les Amis de Gambie Lieve sponsors en vrienden, Hier volgt weer een update over het reilen en zeilen van ons kindertehuis in Sinchu Alhajie. Op 14 januari jl. was het kindertehuis

Nadere informatie

Nummer 9 Oktober 2012

Nummer 9 Oktober 2012 Nummer 9 Oktober 2012 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Onze Stichting Hart voor Cambodja is een

Nadere informatie

Mei 2016 Nieuwsbrief #4

Mei 2016 Nieuwsbrief #4 Mei 2016 Nieuwsbrief #4 Beste ouders, leerlingen, opa s en oma s en andere belangstellenden. Nog maar 6 weken en dan is het al weer zomervakantie. Wat is dit schooljaar ontzettend snel voorbij gegaan.

Nadere informatie

Jaarverslag 2011. Stichting Vrienden van Umthombo

Jaarverslag 2011. Stichting Vrienden van Umthombo Jaarverslag 2011 Stichting Vrienden van Umthombo Inhoudsopgave Jaarverslag 2011... 1 Stichting Vrienden van Umthombo... 1 Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Huidig beleid... 4 Missie... 4 Doelstelling...

Nadere informatie

SCHOOLJAAR Februari 2019 nr 9

SCHOOLJAAR Februari 2019 nr 9 SCHOOLJAAR 2018-2019 Februari 2019 nr 9 BELANGRIJKE DATA 11 februari groep 1 t/m 4 vrij 12 februari Vergadering MR 13 februari Open Huis Vergadering OV 18-22 februari Voorjaarsvakantie 23 februari Klusochtend

Nadere informatie

zien dat het kan nieuwsbrief nummer 6 april 2014 stichting mensen uit de nood 25 jaar geleden werd de Stichting Mensen uit de Nood opgericht.

zien dat het kan nieuwsbrief nummer 6 april 2014 stichting mensen uit de nood 25 jaar geleden werd de Stichting Mensen uit de Nood opgericht. stichting mensen uit de nood zien dat het kan nieuwsbrief nummer 6 april 2014 25 jaar geleden werd de Stichting Mensen uit de Nood opgericht. Hoe blij de overige bestuursleden en ik daarmee zijn, liet

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2010

Nieuwsbrief april 2010 Openbare Basisschool Cornelis Jetses Jaargetijden 6 1109 AR Driemond telefoon: 0294-414370 e-mail:info@cjetses.nl www.cjetses.nl Nieuwsbrief april 2010 Agenda Zaterdag 24 april Geinloop Meivakantie 30

Nadere informatie

Zondag 18 februari. Introductie

Zondag 18 februari. Introductie Zondag 18 februari Introductie 40 dagenproject Stichting Vrienden Vluchtelingenwerk Pijnacker-Nootdorp Wij helpen! Financieel bij legeskosten, fietsen, schoolreisje, iets extra s met kerst, hulp bij gezinshereniging.

Nadere informatie

Dalton Samenwerkingsschool De Schans

Dalton Samenwerkingsschool De Schans Dalton Samenwerkingsschool De Schans Een, 15 september 2016 Opening Zoals u reeds heeft kunnen lezen in de speciale openingsnieuwsbrief is het morgen zover: de officiële opening van het prachtige gebouw;

Nadere informatie

Beets groep Purmerend, Koninklijke Saan Diemen en Molenaar Haarlem.

Beets groep Purmerend, Koninklijke Saan Diemen en Molenaar Haarlem. Beste vrienden van Scouting Diemen, Na onze laatste nieuwsbrief van september bent u natuurlijk al een kijkje wezen nemen in het Diemerbos. Met u doen veel andere mensen dat..want de bouw van onze blokhut

Nadere informatie

Waterpokken. Maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen

Waterpokken. Maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen Waterpokken Maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen Inleiding U heeft van uw arts gehoord dat bij u of uw kind (mogelijk) het waterpokkenvirus aanwezig is. Net als alle andere Nederlandse

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data 28-08 Intakegesprekken 29-08 Intakegesprekken 30-08 Intakegesprekken 30-08 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging (ALV) 20.00u 05-09 Infoavond groep 5

Nadere informatie

Abraham op de proef gesteld

Abraham op de proef gesteld Abraham op de proef gesteld Viering Oecumenische Basisgroep 1-2 - 2015 Welkom Aansteken van de kaars Kaars jij mag branden, jij geeft ons licht Jij bent een teken, God houdt ons in het zich Openingslied:

Nadere informatie

31 augustus 2015 (nr 1)

31 augustus 2015 (nr 1) 31 augustus 2015 (nr 1) 7km van Martenshoek De 11e editie van de 7km van Martenshoek zit er weer aan te komen. De datum is zondag 27 september 2015. De inschrijving is on-line. Er is ook een Ouder-Kindloop.

Nadere informatie

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6 Agenda 22 mei t/m 2 juni Cito toetsweek 24 mei 25 / 26 mei 30 mei 30 mei 31 mei 31 mei 1 juni 1 juni 2 juni 2 juni 5 t/m 11 juni 12 juni 12 juni 13 juni 14 juni 12 t/m 16 juni 23 juni Mama verwendag kleuters

Nadere informatie

Nummer 1, januari 2015

Nummer 1, januari 2015 Nummer 1, januari 2015 De eerste paar weken van 2015 zijn alweer voorbij gegaan. En de plannen voor dit nieuwe jaar zijn al in volle gang. Ondanks het iets verlaat is, willen wij jullie graag hierbij nog

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Als bestuur kijken wij met gemengde gevoelens terug op het afgelopen jaar 2016.

Als bestuur kijken wij met gemengde gevoelens terug op het afgelopen jaar 2016. Jaarverslag 2016 Voorwoord Geachte lezer, Voor u ligt het jaarverslag over het jaar 2016 van Stichting Help Sierra Leone. Graag informeren wij u over de voortgang van onze projecten. Sierra Leone heeft

Nadere informatie

LEREN VOOR EEN BETERE TOEKOMST

LEREN VOOR EEN BETERE TOEKOMST LEREN VOOR EEN BETERE TOEKOMST December 2013 Inmiddels onze vijfde nieuwsbrief alweer. Er is van oktober tot nu, weer veel gebeurd. Dankzij de medewerking van veel lieve mensen, Basisschool de Hasselbraam,

Nadere informatie

Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK

Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK 1 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Sponsormogelijkheden... 3 Subhoofdsponsorschap... 3 Bordsponsor... 4 Club van honderd... 5 Logo op de website... 6 Een team

Nadere informatie

Nieuws van. Cito scores

Nieuws van. Cito scores 20 september 2013, jaargang 16, nr. 2 Nieuws van. Cito scores Deze week hebben wij kennis genomen van de gegevens die van onze school verschenen zijn op de website van RTL. Op deze site is te zien wat

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit In deze Nieuwsflits: Schoolfruit Koningsspelen Meivakantie Help! Leuke leesboeken gezocht! Vrij met Hemelvaart Extra oudergesprekken Toetsen in de maanden mei en juni Informatieavond juni 2018 Oproep voor

Nadere informatie

Schooljaar Nieuwsbrief 17 november 2017

Schooljaar Nieuwsbrief 17 november 2017 Schooljaar 2017-2018 Nieuwsbrief 17 november 2017 Nieuws van het schoolplein Wat een prachtige dag was het vorige week vrijdag: rennende kinderen in het Vondelpark, gezellige kraampjes in en om school,

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Margaret

Nieuwsbrief van Margaret Nieuwsbrief van Margaret Januari 2019 Beste nieuwsbrieflezers, Bedankt voor uw steun, medeleven en gebed in 2018. Ik heb dit enorm gewaardeerd en het doet me elke keer versteld staan. Benjy en ik wensen

Nadere informatie

HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal

HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal Brief schrijven, HELP IK KAN HET NIET ALLEEN. En toen kwamen de acties opgang. Een PowerPoint in de klas, oproep door Jennifer (mijn coach) van Kienhuis Hoving, een

Nadere informatie

Stichting IDA-Mabogini

Stichting IDA-Mabogini Stichting IDA-Mabogini De Stichting IDA Mabogini stelt zich tot doel het leveren van een bijdrage aan onderwijsmogelijkheden voor kinderen van de lokale bevolking waarvan de ouders/verzorgers de financiële

Nadere informatie

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 Opgelet! Mogen we vragen om nu geen plastic dopjes meer mee te geven? Vrijdag zijn de laatste dopjes van dit schooljaar opgehaald. Nu gaan we eerst verhuizen. Blijf gerust

Nadere informatie

Nieuwsbrief volkstuinvereniging vianen 2017 nr. 1

Nieuwsbrief volkstuinvereniging vianen 2017 nr. 1 Nieuwsbrief volkstuinvereniging vianen 2017 nr. 1 www.volkstuinverenigingvianen.nl januari/februari 2017 Beste tuinders, januari alweer voorbij en nog geen nieuwsbrief terwijl jullie dit wel iedere maand

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ZOMER Beste vrienden van Toe to Heart, Welkom bij alweer een nieuwsbrief van Stichting Toe to Heart. Veel leesplezier!

NIEUWSBRIEF ZOMER Beste vrienden van Toe to Heart, Welkom bij alweer een nieuwsbrief van Stichting Toe to Heart. Veel leesplezier! NIEUWSBRIEF ZOMER 2016 Beste vrienden van Toe to Heart, Welkom bij alweer een nieuwsbrief van Stichting Toe to Heart. Veel leesplezier! Van de voorzitter Het is gelukt! De vernieuwde website vanwww.toetoheart.org

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni 2017

Nieuwsbrief Juni 2017 Hierbij ontvangt u onze 2 e nieuwsbrief van dit jaar. SAMENWERKING TUSSEN DE WILDE GANZEN EN SHOMA. Vorig jaar hebben we bij de Wilde Ganzen een aanvraag ingediend voor 3 projecten in en rond onze school

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Anathalaya vukfkky; Friends of Anathalaya Foundation

Stichting Vrienden van Anathalaya vukfkky; Friends of Anathalaya Foundation Stichting Vrienden van Anathalaya vukfkky; Friends of Anathalaya Foundation Bijltje 1 tel. +31 (0)228-32.04.89 Rekening Algemeen 911.30.12 1602 KP Enkhuizen e-mail: info@anathalaya.nl Rekening Sponsorproject

Nadere informatie