Stichting Gole Narges (SGN)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Gole Narges (SGN)"

Transcriptie

1 Stichting Gole Narges (SGN) Doelstellingen: Het ondersteunen van Afghanen woonachtig in Nederland Het ondersteunen van mensen woonachtig in Afghanistan Het ondersteunen van de Nederlandse Multiculturele samenleving specifiek in de wijk SNG door de jaren heen Wat heeft SGN bereikt voor de mensen woonachtig in Nederland. Wij zijn begonnen in 2006 met het organiseren van bijeenkomsten en activiteiten om de integratie in Nederland voor Afghanen te ondersteunen. In het begin waren wij met een paar mensen, waarmee enkele voorlichtingsavonden en culturele activiteiten zijn ondernomen. Dit was een groot succes. De behoefte naar meer informatie over regelingen en het wonen werken in de haaglanden en Nederland is groot, de taal is vaak nog een te grote drempel. Mensen willen graag meer sociale contacten met buurtbewoners van andere culturen, de taal beter leren spreken door samen dingen te doen, aan activiteiten mee doen of op een laag makkelijk toegankelijke manier (Lage drempel). Bijvoorbeeld: voor een kleine financiële bijdrage mee kunnen sporten in hun wijk. In de wijk of stadsdeel, waar zij naast andere Nederlanders van Afghaanse afkomst ook overige bewoners kunnen ontmoeten voor het vergroten van hun netwerk. Is er groei in de werkzaamheden van SGN? In de grafiek is globaal aangeven hoe de inzet van vrijwilligers en de activisten, sportbijeenkomsten en informatiebijeenkomsten gegroeid zijn Organisaties waar wij mee samenwerken. Bezoekers, deelnemers van een groep bij het sporten of andere activiteit moeten een afspiegeling zijn van onze Multiculturele samenleving. Om onze projecten en activiteiten goed te kunnen uitvoeren is SGN voordurend op zoek naar (nieuwe)samenwerking met organisaties, verenigingen en buurtbewoners in de regio Haaglanden, maar ook verder in Nederlanden. SGN wilt graag op een goede manier met andere onze projecten uitvoeren, afstemmen en delen. Om zo een diverse groep te krijgen bij de activiteiten en het sproten.

2 Met wie wij tot op heden zoal hebben samengewerkt. Gemeente Den Haag, stadsdeel Haagse Hout Welzijn organisaties Burenhulpcentrale Mariahoeve St. Boog BIT Vluchtelingenwerk Buurtbewoners activiteiten en diverse andere stichtingen of belangen organisaties Wij hopen onze samenwerkingsverbanden de volgende jaren verder uit te breiden met de vele kleine initiatieven en organisatie uit de regio Haaglanden. Welke activiteiten doen wij in de regio Haaglanden en elders in Nederland. Jaarlijkse ontmoetingen Het organiseren van activiteiten voor Afghanen in Nederland om socialisering en activering van deze doelgroep te bevorderen, het in contact komen met andere culturen in Nederland. Bijvoorbeeld culturele of religieuze feesten organiseren of een gezellige vrijblijvende ontmoeting organiseren Taallessen en helpen bij de inburgering Het organiseren of het verwijzen naar taallessen voor mannen en vrouwen. Maar ook het verwijzen naar andere cursussen voor de zelfredzaamheid, gezondheidsvragen van mensen. Indien wij merken dat er een groep is met dezelfde vraag en wij geen bestaande passend antwoord kunnen geven, onderzoeken wij de mogelijkheid om zelf de cursus, workshop te geven of activiteit op te zetten Het liefst werken wij hierbij met vrijwilligers uit de wijk, die taal en inburgeren bevorderen door het burencontact en menen weg wijs maken in de wijk.

3 Sportactiviteiten Sporten is gezond voor iedereen. Dat weten wij ook, daarom proberen wij sport of beweging activiteiten op te zetten die bij dage aan de gezondheid, maar wel waar de gezelligheid, de ontmoeting met anderen ook al zitten zij langs de lijn voorop staat. Op dit moment hebben wij de volgende sport activiteiten, indien er vraag is voor andere bewegingof sport activiteiten gaan wij opzoek naar vrijwilliger om ook deze te kunnen opzetten Voetbal. Volleybal, Hardlopen Tafeltennis Schaken. Sport voor vrouwen In onderzoek: zwemuurtje eventueel met les voor vrouwen in Haaglanden Voetbal. Wij hebben twee voetbal teams op naam van SGN. Ook hebben wij een jongeren elftal dat hard aan het trainen is Iedere Zondag ochtend vroeg voetbalen wij in de sportzaal in de Jan van Rebeekstraat (bezuidenhout west) In het voorjaar, als de zomertijd begint gaan wij iedere zondag ochtend vroeg op het voetbalveld bij De landen op het Isabellaland voetbalen. Onze (huis)regels zijn simpel. Respect voor elkaar. Wil je dat iets jouw niet geschiet, doe het een ander dan niet. Wij hebben geen collectieve verzekering, het is dus van belang dat iedereen zelf zorgt voor een juiste verzekering tegen ongevallen. Uiteraard zullen wij daar in ondersteunen en meedenken Wat komt er volgend jaar Wij willen graag spelerspasjes maken, om zo het niveau van de voetballer aan te geven. Dit is van belang. Soms zijn zoveel voetballers aanwezig of nieuwe mensen die incidenteel mee willen doen dat wij een onderling toernooitje kunnen doen, sportief is het dan wel dat er balans is in de samenstelling van het team. Zo kan iedereen op zijn eigen niveau en vermogen gezellig mee doen. Bijvoorbeeld: groep A, veteranen; groep B, jongeren vanaf 6 12 jaar; groep C, wedstrijdklasse Volleybal SGN heeft één volleybal team. Deze spelen iedere Zaterdag avond van 18:00 21:00 in de gymzaal diamantcollege. Er is nog genoeg ruimte voor nieuwe volleyballers. Kan je niet volleyballen, maar wil je het leren? Tijdens het spel, trainen wij en leren elkaar hoe wij(beter) moeten spelen.

4 Hartlopen Iedere zaterdag ochtend vroeg gaan wij met een ongeveer 12 hartlopers, verdeelt in groepjes ongeveer 3 kilometers hardlopen. Het tempo is per groepje verschillend. Wil je een grotere afstand lopen, dan dagen wij je uit om de anderen te helpen om ook die afstand te kunnen gaan lopen. Tafeltennis Om de twee maanden op onze zaterdag in de zaal in het Buurtcentrum Ivoorhorst. Schaken Eén keer per maand op onze zaterdag in Buurtcentrum Ivoorhorst. Vrouwen en sport Fietslessen: Het realiseren van mogelijkheden tot het volgen van Fietslessen speciaal voor vrouwen. Zwemmen voor vrouwen. Bewegen voor vrouwen, fitness (Bewegen met muziek.) Voetbaltornooi Multi-cultureel voetbal toernooi In 2011 heeft SGN voor het eerst in Nederland een voetbaltornooi georganiseerd. Jong en oud hebben elkaar sportief ontmoet en er is mening nieuwe vriendschap uit ontstaan. De teams: 1. team Utrecht 2. team Rotterdam 3. team Zoetermeer 4. team Alcauter Den haag 5. team SGN 6. twee teams kinderen waren aanwezig De komende jaren willen wij graag een vriendschappelijk multicultureel wijkvoetbal tornooi, organiseren. Niet alleen bewonersorganisaties, BIT, maar ook kerken, scholen, organisaties uit welzijn, stadsdeel medewerkers, brandweer of politie om elkaar een sop een andere manier te leren kennen. Overige activiteiten Vrouwen Activiteiten waar vrouwen elkaar vrijblijvend kunnen ontmoeten en babbelen over vrouwen dingen. Aandacht geven aan vrouwen emancipatie, met oa het vieren van de internationale vrouwendag. Het organiseren van workshop om de zelfredzaamheid en onafhankelijkheid van vrouwen te vergroten. Praktische technische huishoudelijk klusjes, maar ook assertiviteit, taal cursussen, en cursussen om de zelfredzaamheid te vergroten door kennis. Ouderen activiteiten. Gezellig bij elkaar komen tijdens feestdagen - en speciale gelegenheden. Gedichten voor lezen, maar ook ouderen die ons verhalen kunnen vertellen die zij in hun jeugd geleerd hebben over hun cultuur en hoe het vroeger was.

5 Jongeren en kinderen Voor de jongeren organiseren wij film middagen, schenken aandacht aan theater en muziek. Wij proberen een activiteit af te stemmen met de vraag van de jongeren, deze moet dan wel binnen onze doelstellingen liggen. Voor kinderen hebben wij speelmiddagen of gezinsuitjes. Wij willen verder activiteiten voor de kinderen gaan ontwikkelen op het gebied van leven in een multiculturele maatschappij. Het gezin, de familie wil SGN graag betrekken bij activiteiten voor kinderen en jongeren. International vrouwendag Dit jaar vieren wij vrouwendag op woensdag 7 maart van 13:00 18:00 in Buurthuis de landen. Alle wijkbewoners ongeacht culturele achtergrond of religie zijn welkom. Emanciperen doe je samen is het thema en je kunt je kennis en denken hierover delen met oud en jong, man en vrouw. Workshops fietsreparatie banden.hoe moet je fiets banden plakken Kleine kleding reparatie voor mannen; Hoe zet ik als man mijn knoop aan Het maken van een klein hapje door de man voor de vrouw. Om je vrouw eens te verwennen Creatieve workshops voor kinderen Maken van een film over Emancipatie door jongeren. En nog veel meer gezelligheid Voorlichtingsbijeenkomsten. Veiligheid in de buurt Schoonhouden van de wijk Omgangregels : normen en waarde. Omgaan met discriminatie Informatie over activiteiten in de wijk Workshops EHBO. EHBO voor de thuissituatie. Preventie, veiligheid in huis met kinderen. Wat moet ik doen bij brandwonden of iemand gevallen is? Workshop Brandpreventie. Wat moet je doen bij brand? Waar moet ik het melden, wie bel ik, politie, ambulance of brandweer? Welk nummer moet ik dan bellen? Voorlichting politiek: Informatie over politieke partijen Informatie over Gemeentelijke -, Provinciale - en landelijke verkiezingen Gesprekken aan gaan over mogelijkheden voor probleemsituatie in de wijk.

6 Plannen voor toekomst: Uitbreiding van voorlichtingsbijeenkomsten:, sport en activiteiten. Uitvaart verzorging. Uw verdriet, onze zorg Wij zijn er voor u. Om voor u en met u te zorgen voor het vervullen van uw wensen. Hoe moeilijk dat soms ook kan zijn. Uitvaart in Nederland Bemiddeling van SGN in regelingen en materialen rondom de uitvaart. Verzorging van Grafstenen Stof voor lijkwaarde Wassen van de overledene Uitvaart naar het Land van Herkomst Overzicht Landen Turkije Iran Afghanistan Pakistan Irak De SGN heeft bij vele uitvaarten met succes bemiddeld. Twee uitvaarten zijn naar buitenland gestuurd Een uitvaart naar Iran Een uitvaart naar Afghanistan De eerste uitvaart bemiddeling van SGN was een baby van vijf maanden oud en die werd door vluchtelingwerk Den Haag betaald. Wij doen meer: Informatie en workshops over uitvaart : Wat moet jij doen als iemand in jou familie komt te overlijden?

7 Collecte door vrijwilligers van SGN in Nederland voor het goede doel In Afghanistan is de kindersterfte erg hoog; 1 op de 4 kinderen sterft voor de vijfde verjaardag. Daarmee staat Afghanistan vierde op de ranglijst van landen met de hoogste kindersterfte ter wereld. Door ondervoeding, slechte hygiëne en een gebrekkige gezondheidszorg sterven de meeste kinderen als gevolg van relatief simpel te behandelen ziekteverschijnselen als diaree, ademhalingsinfecties en bronchitis. De oorzaak is vaak dat moeders niet weten hoe ze voor hun kinderen moeten zorgen, omdat ze dat nooit is geleerd. De ondersteuning van gehandicapte of zieke Kinderen in Afghanistan. Bijvoorbeeld: Het inzamelen oude schoolmaterialen ten behoeve van scholen voor gehandicapte kinderen in Afghanistan, zodat zij ook onderwijs krijgen en door kennis hun kansen vergroten. Plannen voor de toekomst: Kliniek voor kinderen in Afghanistan Instelling voor blinden en slechtziende Scholen voor gehandicapte kinderen Betere scholingsmogelijkheden door hulpmiddelen Werkprojecten om een vak te leren Wilt u ons steunen? Het vermogen dat nodig is om de doelen van de Stichting Gole Narges (SNG) realiseerbaar te maken zal gevormd worden door: Giften en donaties; Subsidie en sponsorbijdragen; Hetgeen verkregen wordt door erfstelling of legaten; (hetzij financieel of in natura) Hetgeen verkregen wordt uit door de stichting uitgeoefende activiteiten; Hetgeen op andere wijze verkregen wordt. Doneren Wilt u als particulier of als organisatie een bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van de kansarmen in Afghanistan, neem dan contact op met Stichting Gole Narges. U kunt een bijdrage leveren door geld te storten op: Gironummer: van de Postbank Ten name van Stichting Gole Narges te Den Haag Of digitaal. Machtigingskaart

8

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp Vrijwilligerswerk Mantelzorg Vrijwillige hulp Burenhulp Maak samen het verschil. Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil. Hun inzet op het gebied van onder andere cultuur, zorg, sport, natuur

Nadere informatie

Senioren ontmoeten elkaar. Verslag van 2 oktober 2010

Senioren ontmoeten elkaar. Verslag van 2 oktober 2010 Senioren ontmoeten elkaar Verslag van 2 oktober 2010 Meer overeenkomsten dan verschillen Dit is, in het kort, de conclusie van de lunchbijeenkomst Senioren ontmoeten elkaar 1 op 2 oktober 2010. De lunchbijeenkomst

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrienden & Relaties

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrienden & Relaties MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Vrienden & Relaties s Avonds en in het weekend zit ik vaak alleen thuis. Ik bel dan wel eens met mijn vrienden, maar ze bellen me nooit terug. Ik heb verkering,

Nadere informatie

Jaarplan ASVZ 2016 Zorg pakken we samen aan

Jaarplan ASVZ 2016 Zorg pakken we samen aan Jaarplan ASVZ 2016 Zorg pakken we samen aan Jaarplan ASVZ 2016 eenvoudige versie Dit is het jaarplan van ASVZ. Hierin schrijft ASVZ op wat we in 2016 gaan doen, en wat beter of anders kan in de zorg. Het

Nadere informatie

met de wmo doet iedereen gewoon mee

met de wmo doet iedereen gewoon mee De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld Dit boekje met informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) legt de belangrijkste onderdelen van de Wmo uit. Wilt u meer weten over

Nadere informatie

8 2 &9,97897 # " # $! # # #! $! # " "$

8 2 &9,97897 #  # $! # # #! $! #  $ 1 o o o o o o o o o o 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 VAKANTIEBOS HET HELE JAAR DOOR! Jij hoeft je voortaan nooit te vervelen in de vakanties. Wij zorgen dat elke vakantie onvergetelijk wordt. Sport, spel, knutselen,

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie

Hoofdstuk 19. Welzijnsorganisatie

Hoofdstuk 19. Welzijnsorganisatie Hoofdstuk 19. Welzijnsorganisatie Samenvatting Ongeveer de helft van de Leidenaren heeft wel eens gehoord van de Leidse Welzijnsorganisatie. In 2001 lag de bekendheid op 43%. De bekendheid is het grootst

Nadere informatie

Subsidieaanvragen integratieactiviteiten 2006, toegekende subsidies, inclusief bereik en budget 1e ronde (sluitingsdatum 20 oktober 2005)

Subsidieaanvragen integratieactiviteiten 2006, toegekende subsidies, inclusief bereik en budget 1e ronde (sluitingsdatum 20 oktober 2005) Subsidieaanvragen integratieactiviteiten 2006, toegekende subsidies, inclusief bereik en budget 1e ronde (sluitingsdatum 20 oktober 2005) Humanitas- school voor vrijwilligers Initiatiefgroep Internationale

Nadere informatie

Nieuwe A. Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap

Nieuwe A. Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap Nieuwe A Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap Mixen in Mokum Nieuwe Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap Volwassen Amsterdammers met verschillende culturele achtergronden ontmoeten

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting Hart van Hoop Beleidsplan 2016-2018 Samen Zijn Verbindt Ons A. Visie en Missie Stichting Hart van Hoop staat voor hoop en verbinding met elkaar. Wij hebben een passie voor mensen en willen dit

Nadere informatie

Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt!

Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt! Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt! Emma s Hof Den Haag Aanvraag indienen Op de website www.fonds1818.nl kunt u het digitale aanvraagformulier invullen. Of u stuurt een uitgewerkt projectplan

Nadere informatie

Nieuwsflits: Augustus 2014

Nieuwsflits: Augustus 2014 Nieuwsflits: Augustus 2014 MEER! met elkaar is een plek waar vrouwen van alle nationaliteiten en leeftijden elkaar kunnen ontmoeten. Waar veel vrijwilligers actief zijn. Waar je elkaar kunt steunen, jezelf

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Tilburg. Stichting Prisma Tilburg

Jaarverslag 2014. Tilburg. Stichting Prisma Tilburg 2014 Jaarverslag 2014 Tilburg Stichting Prisma Tilburg Voorwoord Sinds 2008 zetten wij ons als stichting in voor een harmonieuze samenleving. We streven naar een samenleving waarin iedereen meedoet, waar

Nadere informatie

U kunt bij WiN terecht voor: Buurtwerk Vrijwilligerswerk Jongerenwerk Mantelzorg (aparte folder) Sport- en cultuurcoaches Dienstverlenende

U kunt bij WiN terecht voor: Buurtwerk Vrijwilligerswerk Jongerenwerk Mantelzorg (aparte folder) Sport- en cultuurcoaches Dienstverlenende U kunt bij WiN terecht voor: Buurtwerk Vrijwilligerswerk Jongerenwerk Mantelzorg (aparte folder) Sport- en cultuurcoaches Dienstverlenende activiteiten Samen leven en samen werken, daar is het Welzijn

Nadere informatie

Saenparel INFO 10-03-2014-24-03-2014

Saenparel INFO 10-03-2014-24-03-2014 Saenparel INFO 10-03-2014-24-03-2014 Agenda: Do 13-03 Excursie groep 6,7,8, Rioolzuivering (op de fiets!!) Ma 17-03 VVE Thuis 9.00 uur Wo 19-03 Verkiezingen in de school Ma 24-03 VVE Thuis 9.00 uur Wo

Nadere informatie

Hudsonhof Activiteitenlijst maart 2016. Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105

Hudsonhof Activiteitenlijst maart 2016. Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst maart 2016 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 1 Nieuw in maart!! De maanden februari en maart hebben de thema Gezondheidsproblematiek

Nadere informatie

In deze notitie is een korte beschrijving gegeven van de campagne Ik Fiets. Aan het eind van dit document staat het campagnemateriaal.

In deze notitie is een korte beschrijving gegeven van de campagne Ik Fiets. Aan het eind van dit document staat het campagnemateriaal. Campagnevoorbeeld: Ik fiets Utrecht, 4 februari 2010 1 Inleiding In deze notitie is een korte beschrijving gegeven van de campagne Ik Fiets. Aan het eind van dit document staat het campagnemateriaal. 1.1

Nadere informatie

KOPPen bij elkaar en schouders eronder. Informatie voor kinderen van ouders met psychiatrische problemen

KOPPen bij elkaar en schouders eronder. Informatie voor kinderen van ouders met psychiatrische problemen KOPPen bij elkaar en schouders eronder Informatie voor kinderen van ouders met psychiatrische problemen Mama, waarom huil je? Mama, ben je nu weer verdrietig? Papa, gaan we naar het zwembad? Waarom niet?

Nadere informatie

We merken dat migrantencliënten anders aankijken tegen een beperking. Hoe kunnen we daarmee omgaan?

We merken dat migrantencliënten anders aankijken tegen een beperking. Hoe kunnen we daarmee omgaan? We merken dat migrantencliënten anders aankijken tegen een beperking. Hoe kunnen we daarmee omgaan? Migranten kunnen anders tegen een beperking aankijken. Zij zien de beperking vaak als ziekte en houden

Nadere informatie

milieuvoorlichting voor en door bewoners van multiculturele wijken

milieuvoorlichting voor en door bewoners van multiculturele wijken milieuvoorlichting voor en door bewoners van multiculturele wijken Voor informatie en bestellen van de folder over het project Leve Leven!: Projectbureau Aarde-werk Hugo de Grootstraat 8 2518 ED Den Haag

Nadere informatie

Hoofdstuk 8. Vrijwilligerswerk

Hoofdstuk 8. Vrijwilligerswerk Hoofdstuk 8. Vrijwilligerswerk Samenvatting Eén op de vijf respondenten zegt op dit moment vrijwilligerswerk te doen. Ouderen, vrouwen en inwoners van de stadsdelen Zuid en West doen dit relatief iets

Nadere informatie

ACTIVITEITENGIDS PERIODE JANUARI T/M JULI 2012

ACTIVITEITENGIDS PERIODE JANUARI T/M JULI 2012 ONTMOETINGSPROJECT voor HINDOSTAANSE OUDEREN A S H A Utrecht ACTIVITEITENGIDS PERIODE JANUARI T/M JULI 2012 Winnaar Vrijwilligersprijs Utrecht XL 2011 Categorie: Verbinding Ontmoetingsproject Hindostaanse

Nadere informatie

DELA LeefdoorPlan. wat gebeurt er met uw gezin na uw overlijden?

DELA LeefdoorPlan. wat gebeurt er met uw gezin na uw overlijden? DELA LeefdoorPlan wat gebeurt er met uw gezin na uw overlijden? wie zorgt er voor uw nabestaanden? Ná uw uitvaart gaat het leven door voor uw nabestaanden. Redden zij het dan financieel? Of overkomt hen

Nadere informatie

Noot 12 Voorbeeldselectie van thema s en vragen voor zeven groepsgesprekken

Noot 12 Voorbeeldselectie van thema s en vragen voor zeven groepsgesprekken Noot 12 Voorbeeldselectie van thema s en vragen voor zeven groepsgesprekken Bijeenkomst 1: Kennismaking 1 Bijeenkomst 2: Familie en vrienden Gesprek over subthema 1: Ouders en Grootouders : Wie was uw

Nadere informatie

Ouderschapsplan. Naam Geboortedatum plaats. Het gezag over de kinderen ligt bij [...] Beide ouders / vader / moeder

Ouderschapsplan. Naam Geboortedatum plaats. Het gezag over de kinderen ligt bij [...] Beide ouders / vader / moeder Mediation, Training & Coaching 1. Zorg- en Contactregeling 2. Communicatie en besluitvorming Persoonsgegevens Naam Vader Naam Moeder Voor- en achternaam kind 1 Voor- en achternaam kind 2 Voor- en achternaam

Nadere informatie

Aanvraag van onder de grens naar boven de grens

Aanvraag van onder de grens naar boven de grens Aanvraag van onder de grens naar boven de grens Een participatieproject voor de wijk met de hoogste armoedecijfers van Nederland Cursus mantelzorg vrouwen Tweebosbuurt april 2017 (kwaliteitenspel) Inleiding

Nadere informatie

Cursus en activiteiten programma voor mensen met een beperking 2015-2016

Cursus en activiteiten programma voor mensen met een beperking 2015-2016 Cursus en activiteiten programma voor mensen met een beperking 2015-2016 yoga Yoga Je leert de basis van Yoga. Het is meer dan alleen maar een uurtje ontspannen. Met yoga leer je de balans vinden tussen

Nadere informatie

Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016. Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105

Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016. Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 1 Nieuw in april!! De maanden april en mei hebben de thema Armoede.

Nadere informatie

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN KLEINE MENSEN GROTE WENSEN Voor de betere kinderopvang DOOR DE OGEN VAN KINDEREN Dit boekje laat je kinderopvang zien door de ogen van kinderen. Een praktische gids voor iedereen die nadenkt over de opvang

Nadere informatie

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd 6.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken Badria wordt vandaag 5 jaar. Jan koopt een boek voor Badria.

Nadere informatie

Vrijwilligerscollege Roosendaal

Vrijwilligerscollege Roosendaal Vrijwilligerscollege Roosendaal Wie zijn wij? Wat doen wij? Wat kunnen wij voor jou betekenen? Wat is het vrijwilligerscollege? Onze missie en visie Het motto is leren van elkaar. Het vrijwilligerscollege

Nadere informatie

Onderzoek Behoefte aan Vrije tijdsbesteding

Onderzoek Behoefte aan Vrije tijdsbesteding Onderzoek Behoefte aan Vrije tijdsbesteding Inleiding MEE IJsseloevers heeft onderzoek gedaan naar de vrije tijdsbesteding van mensen met een beperking of chronische aandoening en de behoeften die zij

Nadere informatie

Welkom bij Centrum Jeugd. Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden

Welkom bij Centrum Jeugd. Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden Welkom bij Centrum Jeugd Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden Welkom bij Centrum Jeugd Je gaat deelnemen aan een van de behandelingen bij Centrum Jeugd van GGz Breburg. De behandelaren

Nadere informatie

Er gebeurt hartstikke veel. En de ontmoetingen tijdens deze bijeenkomst vind ik heel waardevol! Lisette (bewoner / vrijwilliger)

Er gebeurt hartstikke veel. En de ontmoetingen tijdens deze bijeenkomst vind ik heel waardevol! Lisette (bewoner / vrijwilliger) Op 23 juni organiseerde Vooruit een bijeenkomst in Fort Luna, waarbij bewoners, vrijwilligers en professionals uit de wijk elkaar konden ontmoeten. Het doel van deze ochtend was het bedenken van activiteiten

Nadere informatie

De kracht van moeder- en vadercentra

De kracht van moeder- en vadercentra De kracht van moeder- en vadercentra De kracht van moeder- en vadercentra Deelnemen aan de samenleving is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zoals voor vrouwen en mannen die laagopgeleid zijn of die de

Nadere informatie

Stichting Al Mohcinine Feijenoord. Beleidsplan 2012-2014

Stichting Al Mohcinine Feijenoord. Beleidsplan 2012-2014 Stichting Al Mohcinine Feijenoord Beleidsplan 2012-2014 1. Het beleidsplan Vrijwilligers van Stichting Al Mohcinine hebben veel geïnvesteerd in het buurt ouders project. Een project die gedragen wordt

Nadere informatie

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Verenigingen, stichtingen en instellingen barsten doorgaans van de ambities en toekomstplannen. Maar om ze te realiseren heb je financiële middelen

Nadere informatie

Vrijwilligers maken het verschil. Word ook vrijwilliger bij Zorggroep Almere!

Vrijwilligers maken het verschil. Word ook vrijwilliger bij Zorggroep Almere! Vrijwilligers maken het verschil Word ook vrijwilliger bij Zorggroep Almere! Mark, Hanneke en Carola zijn drie enthousiaste vrijwilligers van Zorggroep Almere. Mark is lid van de Cliëntenraad, Hanneke

Nadere informatie

Gewoon meedoen! www.estinea.nl

Gewoon meedoen! www.estinea.nl Gewoon meedoen! Hoe wil jij meedoen? Dat vragen we aan iedereen die bij Estinea komt voor ondersteuning bij wonen, werken of leren. Meedoen in de samenleving - op je eigen niveau en je eigen manier - levert

Nadere informatie

Algemene informatie Wmo

Algemene informatie Wmo Algemene informatie Wmo Informatie over de Wmo Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de Wmo. Wmo betekent Wet maatschappelijke ondersteuning. Veel mensen met een beperking krijgen daar mee te maken. Het

Nadere informatie

Begeleiding. novacollege.nl/welzijn. Kinderopvang. Onderwijs. Sociaal werk. Welzijn 2016/2017

Begeleiding. novacollege.nl/welzijn. Kinderopvang. Onderwijs. Sociaal werk. Welzijn 2016/2017 novacollege.nl/welzijn Begeleiding Kinderopvang Onderwijs Sociaal werk Welzijn 2016/2017 Van jongs af weet ik al dat ik wil werken met verstandelijk beperkte jongeren. Dat is vanwege mijn broertje, ik

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting Masjid Al-Hikmah PS Indonesia Heeswijkplein 170-171 2531 HK Den Haag E alhikmah@indonesia.nl W www.alhikmah.indonesia.nl T 0621411025 IBAN : NL53RABO 0310 4888 26 KvK : 66172527 Beleidsplan 2016-2021

Nadere informatie

Meest gestelde vragen. Vrijwilligerspolis

Meest gestelde vragen. Vrijwilligerspolis Meest gestelde vragen Vrijwilligerspolis Inhoudsopgave 1 Welke verzekeringen zijn van toepassing?...1 2 Wie zijn verzekerd en wat is een vrijwilliger?...1 3 Samenloop met eigen verzekering...2 4 Dekkingsvragen...2

Nadere informatie

Enquêtevragen Zorg en Welzijn Dirkshorn e.o. april 2014

Enquêtevragen Zorg en Welzijn Dirkshorn e.o. april 2014 Dit is het begin van de enquête. De eerste 4 vragen gaan over uw persoonlijke kenmerken. Aankruisen wat van toepassing is. 1. Wat is uw gezinssamenstelling? Alleenstaand zonder kind(eren) Samenwonend /

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

MEER! met elkaar West Activiteiten september - december 2016

MEER! met elkaar West Activiteiten september - december 2016 MEER! met elkaar West Activiteiten september - december 2016 MEER! met elkaar is een plek waar bewoners van alle nationaliteiten en leeftijden elkaar kunnen ontmoeten. Waar veel vrijwilligers actief zijn.

Nadere informatie

Unal College. Professionele zorg, aandacht voor culturele achtergrond

Unal College. Professionele zorg, aandacht voor culturele achtergrond Unal College Trainingen en werkbegeleiding aan (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking Unal College Professionele ondersteuning en training met aandacht voor culturele achtergrond voor (jong)

Nadere informatie

schoolinfo schooljaar 2013 2014 nummer 3 16 september 2013

schoolinfo schooljaar 2013 2014 nummer 3 16 september 2013 de schoolinfo 16 september 2013 schooljaar 2013 2014 nummer 3 Contact met de school Babynieuws U kunt de school als volgt bereiken: telefonisch: (0485) 381200 mailadres: mariannevdboomen@gmail.com Wijziging

Nadere informatie

Draag Park Boswijk een warm hart toe!

Draag Park Boswijk een warm hart toe! Draag Park Boswijk een warm hart toe! Stichting Vrienden van Park Boswijk Bij Park Boswijk staan bewoners echt centraal Park Boswijk is gelegen in het prachtige groene Zorgpark Voorburg in Vught. Deze

Nadere informatie

School voor. welzijn. Sociaal Werker Maatschappelijke Zorg

School voor. welzijn. Sociaal Werker Maatschappelijke Zorg School voor welzijn Sociaal Werker Maatschappelijke Zorg School voor welzijn sociaal werker maatschappelijke zorg Niveau 3 maatschappelijke zorg Niveau 4 Deze opleidingen kun je er volgen Lees meer op

Nadere informatie

Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg

Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg Welkom De steunpunten algemeen Stand van zaken steunpunt vrijwilligers Stand van zaken steunpunt mantelzorg Vragen Contactgegevens De steunpunten Startbijeenkomst

Nadere informatie

0060-0511 Woonhuis : Lohengrin Scorlewald Tijdsvraag : 2 uur, op woensdagmiddag Omschrijving : Wandelen met Matheno in de mooie omgeving van Schoorl.

0060-0511 Woonhuis : Lohengrin Scorlewald Tijdsvraag : 2 uur, op woensdagmiddag Omschrijving : Wandelen met Matheno in de mooie omgeving van Schoorl. Vrijwilligers Scorlewald Een inventarisatie van Wensen 12 mei 2011 Maatjes gezocht: Scorlewalders zitten te springen om jouw hulp! Samen iets leuks ondernemen je krijgt er veel voor terug! Er even tussenuit

Nadere informatie

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN.

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN. Inleiding Met wie heb je de meeste lol? En wie bel je als je een probleem hebt? Vaak zijn dat je. Sommige mensen hebben veel, andere mensen hebben er maar een paar. Vriendschap is belangrijk in ons leven.

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst december 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst december 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst december 2015 1 Belangrijk nieuws!! Gratis lunch op woensdag 2 december in verband

Nadere informatie

Visie creëren BRUIDEGOM

Visie creëren BRUIDEGOM Visie creëren BRUIDEGOM Hoe ik de bruiloft voor mij zie De bestemming Ik wil in het buitenland trouwen omdat: ik zon wil / het land een speciale betekenis heeft / ik een grote familie heb en niet iedereen

Nadere informatie

Familiekwesties (respect voor diversiteit en privacy)

Familiekwesties (respect voor diversiteit en privacy) Familiekwesties (respect voor diversiteit en privacy) (Uit: Recht in de roos) Doel Elkaar beter leren kennen en begrijpen. Kennis maken met de vele verschillende of net dezelfde gewoontes en gebruiken

Nadere informatie

Welkom / Swagatam. Stichting Vrouwen organisatie Sarita

Welkom / Swagatam. Stichting Vrouwen organisatie Sarita Welkom / Swagatam Stichting Vrouwen organisatie Sarita Stichting Sarita Vrouwenorganisatie Sarita opgericht 4 juni 1994 Nieuwe logo Betekenis De naam Sarita betekent letterlijk: een snel stromende rivier.

Nadere informatie

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie: dit zijn waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege. We kunnen veel bereiken als school,

Nadere informatie

Moeder- en kindcentrum

Moeder- en kindcentrum Moeder- en kindcentrum Jaarverslag 2012 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014' Februari 2013 Moeder- en Kindcentrum Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 58 20 06 19 45 43 47 info@bij-1.nl Stichting

Nadere informatie

Wat bijzonder dat wij hier vandaag tijdens jullie jaarafsluiting aanwezig mogen zijn en iets mogen vertellen.

Wat bijzonder dat wij hier vandaag tijdens jullie jaarafsluiting aanwezig mogen zijn en iets mogen vertellen. Beste vrouwen, beste Soroptiminsten, Wat bijzonder dat wij hier vandaag tijdens jullie jaarafsluiting aanwezig mogen zijn en iets mogen vertellen. Mijn naam is Clemy de Rooy en ik ben hier met Zakeya Hashemi.

Nadere informatie

zorgen voor elkaar over mantelzorgers met een migranten achtergrond stamm

zorgen voor elkaar over mantelzorgers met een migranten achtergrond stamm zorgen voor elkaar over mantelzorgers met een migranten achtergrond stamm Mantelzorg is... Mooi De hulpvrager is je dankbaar, mantelzorg geeft veel voldoening Divers De taken lopen uiteen: huishoudelijke

Nadere informatie

Bijzonder. nieuws. Een wereld te winnen met bewegen! Nummer 2, 2014. Nieuwsbrief voor donateurs

Bijzonder. nieuws. Een wereld te winnen met bewegen! Nummer 2, 2014. Nieuwsbrief voor donateurs Bijzonder Nummer 2, 2014 nieuws Nieuwsbrief voor donateurs Een wereld te winnen met bewegen! Fonds verstandelijk gehandicapten is onderdeel van Stichting Meedoen mogelijk maken. Nieuws Geachte donateur,

Nadere informatie

Inhoudsopgave...2. Voorwoord...3. Inleiding...3. Hoofdstukken...4. 1. Wat is een verpleeghuis?...4. 2. De geschiedenis van het verpleeghuis...

Inhoudsopgave...2. Voorwoord...3. Inleiding...3. Hoofdstukken...4. 1. Wat is een verpleeghuis?...4. 2. De geschiedenis van het verpleeghuis... Naam: School: Groep: 8 Laurens Tap De Trinoom Datum: 10 december 2012 Hoofdstuk: Inhoudsopgave Pagina 1 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave...2 Voorwoord...3 Inleiding...3 Hoofdstukken...4 1. Wat is een verpleeghuis?...4

Nadere informatie

EXTRA NIEUWSBRIEF OM U ONZE ZORGEN TE VERTELLEN. LEES HOE U ONS KUNT

EXTRA NIEUWSBRIEF OM U ONZE ZORGEN TE VERTELLEN. LEES HOE U ONS KUNT "SPECIAL" Nieuwsbrief van de Stichting Op`t Stee. Jaargang 2 nummer 3. November 2012 EXTRA NIEUWSBRIEF OM U ONZE ZORGEN TE VERTELLEN. LEES HOE U ONS KUNT HELPEN... Adopteer een asielzoeker.. Als Nederlanders

Nadere informatie

Samenleven doe je niet alleen!

Samenleven doe je niet alleen! Samenleven doe je niet alleen! Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal CDA Westerkwartier 2019 2023 Op 21 november 2018 mogen we weer naar de stembus om te stemmen. Deze keer voor de gemeenteraad van de

Nadere informatie

Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg

Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Onderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Tilburg DIMENSUS beleidsonderzoek December 2012 Projectnummer 507 Inhoudsopgave Samenvatting

Nadere informatie

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS?

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Inhoud WELKE INFORMATIE VIND JE IN DIT BOEKJE? Bladzijde 3 - Waarom een boekje over je buurt? Bladzijde 4 - Ontdek je buurt Bladzijde 6 - Een buurtkaart

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers,

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers, 20 november 2014 LET OP: Dinsdag 2 december Vergadering Medezeggenschapsraad Donderdag 4 december Sinterklaasfeest op school Dinsdag 9 december Vergadering Ouderraad Donderdag 18 december Kerstviering

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk, omdat je meer wil!

Vrijwilligerswerk, omdat je meer wil! Divisie Ouderen Vrijwilligerswerk, omdat je meer wil! Mondriaan voor geestelijke gezondheid Wie De divisie Ouderen is een onderdeel van Mondriaan, instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Wat Wij verlenen

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

workshop financiën Vergroot de grip op inkomsten

workshop financiën Vergroot de grip op inkomsten workshop financiën Vergroot de grip op inkomsten Inhoud Financieel Opzet organisatie (rondom penningmeester) Inkomsten Reguliere inkomsten Beheersbaar maken Subsidies Waar gaan we zoeken Hoe pak je dat

Nadere informatie

Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord. Nieuwe leidinggevenden bij SDW stellen zich voor

Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord. Nieuwe leidinggevenden bij SDW stellen zich voor SDWNIEUWS Informatie voor cliënten, ouders en cliëntvertegenwoordigers oktober 2010 BELANGRIJKE Informatie voor jou, lees dit blad goed! Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord > Lees verder op

Nadere informatie

PRAKTIJKOPDRACHT: WELK VRIJWILLIGERSWERK PAST BIJ MIJ?

PRAKTIJKOPDRACHT: WELK VRIJWILLIGERSWERK PAST BIJ MIJ? PRAKTIJKOPDRACHT: WELK VRIJWILLIGERSWERK PAST BIJ MIJ? Praat samen over vrijwilligerswerk. Waar wilt u vrijwilligerswerk doen? Met wie? Wat voor soort vrijwilligerswerk? Ga daarna naar een vrijwilligerscentrale

Nadere informatie

PRESENTATIE PRINCENSLUIS VOOR OMWONENDEN VAN HET POST KANTOOR DOOR KAREN HOUWEN & GABI STEINPRINZ WAAR GAAT DEZE PRESENTATIE OVER? 1. Wie zijn we? 2. Wat willen we bereiken? 3. Wie bezoeken ons centrum?

Nadere informatie

ANTES ONDERSTEUNING - HUISHOUDEN - FINANCIËN - WERK - GEZONDHEID - WONEN

ANTES ONDERSTEUNING - HUISHOUDEN - FINANCIËN - WERK - GEZONDHEID - WONEN ANTES ONDERSTEUNING - HUISHOUDEN - FINANCIËN - WERK - GEZONDHEID - WONEN De juiste keuze voor u! ONDERSTEUNING & BEGELEIDING WMO ROTTERDAM www.antesgroep.nl/rotterdam INHOUD SOCIAAL EN PERSOONLIJK FUNCTIONEREN

Nadere informatie

Rotterdams Ambassadrices Netwerk

Rotterdams Ambassadrices Netwerk De ambassadrice als werver van inburgeraars 1. Inleiding; eigen ervaringen 2 A. Wat is werven 2 B. Het belang van werven 2 C. Verwachtingen 3 D. Rollenspel 4 E. Opdracht 4 2. Voortraject: 4 A. Doel 4 B.

Nadere informatie

Tips voor verenigingen

Tips voor verenigingen Tips voor verenigingen Tips voor sportverenigingen die meer leden willen: levensfase gepensioneerden (zo ongeveer vanaf 60 jaar en ouder) Ook als je als club al 60plus leden hebt! Er zijn nog zoveel 60plussers

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

In deze Nieuwsbrief Agenda * Meet & Greet * Oproepjes * Tips

In deze Nieuwsbrief Agenda * Meet & Greet * Oproepjes * Tips DE ONTMOETING VRIENDSCHAP IN UTRECHT Editie 21 September 2017 In deze Nieuwsbrief Agenda * Meet & Greet * Oproepjes * Tips Vriendschap in Utrecht Kromme Nieuwegracht 50 3512 HK Utrecht 06 1078 5423 (ook

Nadere informatie

Suc6 Cursussen voor mensen. Suc6 Cursusboek 2014/2015

Suc6 Cursussen voor mensen. Suc6 Cursusboek 2014/2015 Cursussen voor mensen Suc6 Cursusboek 2014/2015 Inleiding Leren is leuk. Als je iets leert, weet je meer of kun je meer! In dit boekje staan alle cursussen die je bij Suc6 kunt leren. Je kunt samen met

Nadere informatie

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels Nieuwsbrief Zuiderlaan 197B 7944 EE M e ppel Tel.: 0522-799111 www.obssprinkels.nl Nieuwsbrief Nr. 2015-2016-02 21 augustus 2015 Agenda: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Swim2Play gr. 3, 4C en 6 Vrijdag

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Kies je route Trainingsmap voor de deelnemer Deze map is van:

Kies je route Trainingsmap voor de deelnemer Deze map is van: Kies je route Trainingsmap voor de deelnemer Deze map is van:... Auteurs: Titia Boers en Anja Valk Projectleiding en eindredactie: Carola van der Voort cwh.vander.voort@let.vu.nl 020 5986575 Vrije Universiteit

Nadere informatie

Ich bön d r väör dich!

Ich bön d r väör dich! Ich bön d r väör dich! Wie zijn wij? NaoberzorgPunt is een vereniging van betrokken inwoners en ondernemers in Roggel. Wij zijn een netwerkorganisatie en werken samen met de huisartsenzorg, ondernemersvereniging,

Nadere informatie

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 13 e nieuwsbrief, vrijdag 7 maart 2014 Beste ouders, In deze nieuwsbrief kunt u ons nieuwe voetbalelftal zien, leest

Nadere informatie

Aflevering 2: Solliciteren

Aflevering 2: Solliciteren Aflevering 2: Solliciteren Vragen vooraf: Heb je wel eens gewerkt in je land van herkomst? Hoe heb je die baan gevonden? Heb je wel eens in Nederland naar werk gezocht? Hoe heb je dat gedaan? Hoofditem

Nadere informatie

Thuiszorg Groningen. Werken met zorg. Bel 0900-8615 *

Thuiszorg Groningen. Werken met zorg. Bel 0900-8615 * Thuiszorg Groningen Werken met zorg Bel 0900-8615 * Thuiszorg Groningen Werken met zorg 1 Thuiszorg Groningen Werken met zorg 2 Thuiszorg Groningen is er voor iedereen: ouders, kinderen, jonge gezinnen,

Nadere informatie

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you.

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you. ALGEMENE GEGEVENS INSTELLING Naam instelling Stichting kans4you Adres Edelherweg 121 Postcode Website 1338 JS Almere www.kans4you.eu KvK 32141926 BESTUURSAMENSTELLING Voorzitter Secretaries Penningmeester

Nadere informatie

Leefstijlprogramma Preventie Diabetes

Leefstijlprogramma Preventie Diabetes Leefstijlprogramma Preventie Diabetes Thuiszorg Groot Rijnland Voorkom diabetes nu?! Gezond leven, gezond blijven Diabetes is een steeds vaker voorkomende ziekte in Nederland. Het aantal patiënten met

Nadere informatie

STICHTING DIALOOGHUIS VERSLAG EMANCIPATIE ACTIVITEITEN NOVEMBER 2013 - APRIL 2014

STICHTING DIALOOGHUIS VERSLAG EMANCIPATIE ACTIVITEITEN NOVEMBER 2013 - APRIL 2014 STICHTING DIALOOGHUIS VERSLAG EMANCIPATIE ACTIVITEITEN NOVEMBER 2013 - APRIL 2014 Inleiding De Stichting Dialooghuis heeft zich in de periode vanaf november 2013 - april 2014 intensief ingezet op het thema

Nadere informatie

Info. Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten. Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde

Info. Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten. Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde Info Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde Inhoud INHOUD 1. Waar gaat het over 3 2. Aanraken 4 3. Hoe noem jij dat? 5 4. Baas over

Nadere informatie

Het zou het beste zijn als maatschappelijke steunsystemen georganiseerd werden door de gemeente.

Het zou het beste zijn als maatschappelijke steunsystemen georganiseerd werden door de gemeente. 1. Het zou het beste zijn als maatschappelijke steunsystemen georganiseerd werden door de gemeente. 2. De overheid moet niet achter de voordeur van mensen willen treden. Dat is privégebied en de eigen

Nadere informatie

Stichting. Stichting Surinaamse Gehandicapten Zorg - Surgezo. Beleidsplan 2014-2018. Een stichting met hart voor mensen met een lichamelijke beperking

Stichting. Stichting Surinaamse Gehandicapten Zorg - Surgezo. Beleidsplan 2014-2018. Een stichting met hart voor mensen met een lichamelijke beperking Stichting Stichting Surinaamse Gehandicapten Zorg - Surgezo Beleidsplan 2014-2018 Een stichting met hart voor mensen met een lichamelijke beperking Colofon De Stichting De naam 'Surgezo' staat voor: SURinaamse

Nadere informatie

Sport als playground voor integratie. Informatie voor COA over samenwerken met sportverenigingen

Sport als playground voor integratie. Informatie voor COA over samenwerken met sportverenigingen Sport als playground voor integratie Informatie voor COA over samenwerken met sportverenigingen 1 Sport als playground voor integratie Informatie voor COA over samenwerken met sportverenigingen 1. Positieve

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015. Column van Puck. Hallo Allemaal,

NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015. Column van Puck. Hallo Allemaal, NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015 Agenda Column van Puck 4 December Auti Soos 11 december Soep- en spellenavond 12 december Auti Actie Dag 29 december AutiJongerenCafé Vanaf Januari 2016 Auti

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 2 Regio Waardenlanden Februari 2016 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. In deze nieuwsbrief natuurlijk weer kort nieuws. Ook vertellen we iets over het nieuwe jaarplan

Nadere informatie

Zomerschool van Brede Buurtschool De Krullevaar 22 juli t/m 8 augustus 2013

Zomerschool van Brede Buurtschool De Krullevaar 22 juli t/m 8 augustus 2013 Zomerschool van Brede Buurtschool De Krullevaar 22 juli t/m 8 augustus 2013 Voorwoord. U hebt gekozen voor de Zomerschool en daarmee voor een extra kans voor uw kind. Ik ben blij dat u die kans met beide

Nadere informatie