Verdiepingsprogramma eerste klas. havo/vwo, vwo en gymnasium

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verdiepingsprogramma eerste klas. havo/vwo, vwo en gymnasium"

Transcriptie

1 Verdiepingsprogramma eerste klas havo/vwo, vwo en gymnasium

2 Verdiepingsprogramma eerste klas havo/vwo, vwo en gymnasium Alle leerlingen van de eerste klassen havo/vwo, vwo en gymnasium nemen in de tweede helft van het schooljaar deel aan het verdiepingsprogramma. De verdiepingslessen vinden één keer per week in een blokuur plaats in het derde en vierde blok. Aan het eind van dit schooljaar kun je besluiten of je door wilt gaan met de verdiepingsklas of dat je wilt stoppen. De verdiepingsklassen lopen door tot het einde van de tweede klas, als er genoeg leerlingen doorgaan in de tweede klas. De verdiepingsklassen zijn schoolbreed. Dit betekent dat je met leerlingen uit andere eerste klassen les krijgt. Het verdiepingsprogramma bestaat uit de volgende klassen: Bètaklas Kunstklas beeldend Kunstklas muzisch Multimediaklas Ontwerpklas Sportklas Elke verdiepingsklas is leuk, interessant en inspirerend, maar je moet een top drie maken. Om een goede keuze te kunnen maken, vind je in dit boekje per verdiepingsklas een korte beschrijving van wat je kunt verwachten. Lees die beschrijvingen goed door en bespreek je keuzes met je ouders/verzorgers. Op donderdag 12 januari 2017 is er tijdens het 6 e uur een voorlichtingsmiddag voor leerlingen waar de verdiepingsdocenten meer informatie geven en waar je vragen kunt stellen. Tussen 13 en 18 januari 2017 geef je via magister drie keuzes op. Achter in dit boekje staat hoe je dit moet doen. Dit kun je thuis doen of op school. Als je eenmaal ingedeeld bent in een verdiepingsklas, kan er niet meer gewisseld worden. Bij overaanmelding in een verdiepingsklas zal er geloot worden. Anja Terweij Betty di Lollo Eva Vinke Deelschoolleiders onderbouw havo/vwo

3 Bètaklas Ben je geïnteresseerd in ruimtevaart en scheikunde? Heb je een mening over wonen op Mars en biologie? Wat weet je al over zwarte gaten en natuurkunde? Snap je wat duurzaamheid en recycling te maken heeft met economie? Wil je het verschil onderzoeken tussen Pepsi- en Coca-Cola? In de Bètaklas behandelen we onderwerpen waar tijdens de normale lessen geen tijd voor is, zoals chemische onderzoeken, sterrenkunde en duurzaamheid. Je gaat wetenschappelijk verantwoord aan het werk, in en buiten de school. Je leert onderzoeksvragen te stellen en deze ook goed te beantwoorden (en daar kun je later nog heel veel plezier van hebben!). We zoeken leerlingen die zeer geïnteresseerd zijn in wetenschap en in onderzoek doen. Maar we zoeken vooral leerlingen die veel willen leren, kunnen doorzetten, goed kunnen waarnemen en verklaringen willen vinden voor wat ze waarnemen. Met wetenschap is er veel te zien en te doen in deze wereld. Heb je belangstelling voor het onderzoeken van natuurkundige en scheikundige vraagstukken, biologie en sterrenkunde? Dan is de Bètaklas zeker iets voor jou!

4 Kunstklas beeldend Houd je van tekenen en lijkt het je leuk om kennis te maken met andere technieken en dingen te doen die in de gewone lessen niet aan bod komen? Bij Kunstklas beeldend gaan we verder dan alleen tekenen en schilderen Je leert verschillende druktechnieken, zoals linoleumsnede en sjabloondruk, maar je gaat ook papier marmeren en werken met collage. Ook het combineren van verschillende technieken kan verrassende resultaten opleveren. Natuur is het thema waarmee we gaan werken. Een veelzijdig thema, dat je overal tegenkomt, dicht bij huis of zelfs in huis, onderweg naar school, op straat en in het park. Ook gaan we tekenen in Artis. Het werk dat je maakt wordt bijeen gebracht in een eigen boekje. Ten slotte gaan we werken aan een gezamenlijk werkstuk op groot formaat, waarin iedereen met zijn favoriete druk-, plak- of schilderwerk een bijdrage levert aan een bijzonder kunstwerk.

5 Kunstklas muzisch Houd je van muziek en drama? Wil je je daarin verdiepen en er actief mee aan de slag gaan? Dan is de Kunstklas muzisch iets voor jou. Orpheus en Eurydice In de Kunstklas muzisch werken wij in het eerste jaar aan verschillende vaardigheden, zowel op het vlak van de muziek als op het vlak van het drama. Bij drama starten we met een speltraining gericht op het vertellen en spelen van een verhaal. Bij muziek verdiepen we ons in het componeren, begeleiden en uitvoeren van liederen. De opgedane vaardigheden passen we vervolgens toe op de mythe van Orpheus en Euridyce. Je werkt dan een langere periode aan verschillende kwaliteiten binnen één thema. Wij duiken in het verhaal, waarin muziek en drama zelf ook een rol spelen, en maken ons de thema s en karakters door middel van opdrachten eigen. Ook behandelen we de dramatische opbouw van het verhaal. We kijken en luisteren naar verschillende versies die eerder gemaakt zijn. Zo zijn er van Orpheus en Eurydice opera s, theaterstukken, dansproducties en muziekstukken gemaakt. Wij laten ons inspireren om er vervolgens zelf mee aan de slag te gaan. In muzieklessen, dramalessen en muziektheaterlessen bieden we je de handvatten om een eigen muziektheaterversie te maken. Door vooral veel spelend en musicerend te onderzoeken maak je een vertaalslag van het klassieke origineel naar een eigentijdse variant. Voor jullie korte voorstelling componeren jullie zelf de muziek en schrijven jullie, deels vanuit improvisatie, zelf de teksten. Muziek en drama hebben veel met elkaar gemeen. Door het verhaal vanuit beide vakken te benaderen én de combinatie te maken vergroot jij je mogelijkheden op het podium.

6 Multimediaklas Vind jij het leuk om foto s en filmpjes te maken? Kies dan voor de Multimediaklas! Bij multimedia leer je hoe je op een professionele manier foto s en filmpjes maakt. Iedereen maakt bijna dagelijks foto s en misschien ook wel filmpjes. Hier verdiep je je in hoe je die foto s en filmpjes spannender en professioneler maakt. Bij fotografie ga je een zelf bedacht fotoverhaal maken in groepjes, welke je op de computer gaat bewerken. Je leert dan veel over het programma Photoshop. Een andere opdracht is een serie portretten maken van iemand die je goed kent of van een bekend persoon naar keuze. Hierbij leer je ook meer over de techniek. Bij film krijg je ook twee opdrachten: een reclamefilmpje en reportage. Bij een reclamefilmpje kies je met een groepje een product. Je bedenkt het scenario, gaat het verfilmen en monteren. We filmen met mooie camera s en monteren op imacs. Je kunt gebruik maken van green screen. Bij de reportage ga je met z n tweeën iets onderzoeken. Met je filmplan ga je de straat op met een ipad. Zowel bij fotografie als bij film werk je in het filmlokaal op de mavo in de Van Ostadestraat. Ook ga je een aantal keer de school uit, bijvoorbeeld naar het filmmuseum (EYE) en naar een fotografiebedrijf (Aap-lab) waar we ook iets bijzonders gaan doen. Aan het eind van het jaar bekijken we met elkaar in bioscoop Rialto de resultaten!

7 Ontwerpklas Ben jij geïnteresseerd in de wereld om je heen? Ben je leergierig en houd je ervan om niet alleen met je hersens, maar soms ook met je handen bezig te zijn? Misschien is de Ontwerpklas dan iets voor jou! Bij de Ontwerpklas ben je actief bezig met interessante vraagstukken uit het bedrijfsleven of instanties. Afhankelijk van de door jou gekozen opdracht treed je in de voetsporen van bijvoorbeeld een productontwikkelaar, architect, medicus, adviseur, ingenieur of stedenbouwkundige. Ontdek waar jouw talenten liggen, door te onderzoeken, te experimenteren, maar ook door te verantwoorden wat je hebt bedacht als oplossing. Begeleid door of in samenspraak met verschillende externe opdrachtgevers beleef je spelenderwijs de veelzijdigheid en raakvlakken van meerdere beroepen. De projecten mag je in teamverband uitwerken of je kiest voor de kleinere opdrachten die je alleen uitvoert. In stapjes werk je naar een resultaat toe, net als een echte onderzoeker of ontwerper. Ben je dus een doorzetter en heb je een creatieve geest? Dan is de Ontwerpklas de ultieme kennismaking met de hedendaagse technologie binnen het ontwerpproces, in de beschermde omgeving van school. Als dit jou aanspreekt, dan ben je van harte welkom!

8 Sportklas Houd je van sport? Wil je meer dan alleen sporten? Ben jij goed in coachen en spellen begeleiden? Dan is de Sportklas iets voor jou! De sportklas is bedoeld voor leerlingen die het leuk vinden om kennis te maken met diverse sporten, en elkaar willen helpen beter te worden in sport. Naast de reguliere gymlessen heeft een sportklasleerling twee uur extra gym met de sportklas. Deze sportklaslessen zullen naast de reguliere gymlessen zowel verdieping als verbreding bieden. In de sportklas wordt er onder andere actief aandacht besteed aan samenwerken, hulpverlenen, organiseren en leidinggeven, meer dan tijdens de reguliere lessen. In de sportklas vinden we het belangrijk dat je ook aan anderen dingen kunt leren, en teamgenoten beter maakt. Blink je bijvoorbeeld uit in basketbal? Laat dan je teamgenoten onder jouw leiding beter spelen! We gaan werken in modules van drie tot vier weken, waarbij je steeds je grenzen zult verkennen. Voorbeelden van de modules zijn: fair play (basketbal, rugby) move your body (streetdance en breakdance) kicks and tricks (freerunning) In de eerste klas gaan we kennis maken met het zelf verzorgen van lesdelen. Je eigen input staat daarbij centraal: ben je bijvoorbeeld heel goed in hockey dan kan je daarin een stukje les geven. Dit lesdeel mag je dan (uiteraard onder begeleiding) voorbereiden en uitvoeren. Spreekt dit je aan? Kies dan voor de sportklas! Je sport twee uur extra in de week met kinderen die net zo van sport houden als jij! Blijkt na een half jaar dat de sportklas echt iets voor jou is, dan kun je in de tweede klas door.

9 Wil je toch nog meer weten? Voor meer informatie over de verdiepingsklassen kun je contact opnemen met de docenten van de verdiepingsklassen. Bètaklas Kunstklas beeldend Kunstklas muzisch Multimediaklas Ontwerpklas Sportklas Volkert Stolk Esther van Schoten en Marius Abeling Thijs Janssen en Margriet Posthoorn Rogier Oversteegen, Jasper Vreken en Elsbeth Struijk van Bergen Stefan Nas en Leonie Hijne Nooki Berhitoe, Johan Degenkamp

10 Handleiding invullen Keuzeformulier verdieping 1 havo/vwo, 1 vwo en 1 gymnasium Je kunt kiezen uit de volgende verdiepingsklassen: Bètaklas Kunstklas beeldend Kunstklas muzisch Multimediaklas Ontwerpklas Sportklas Je moet een eerste, tweede en derde keuze opgeven. Waar staat het invulformulier? 1. Ga naar Magister 2. Ga naar de ELO 3. Ga naar de Studiewijzers 4. Klik op Keuzeformulier verdieping 5. Dubbelklik op de link Keuzeformulier verdieping Je ziet nu het keuzeformulier.

11 Vul eerst je adres in. Vul daarna de rest van het formulier in. Als het formulier helemaal ingevuld is, krijg je een bevestigingsscherm te zien. Als je eerste, tweede en derde keuze klopt, klik je op Verzenden naar MLA. Op het eerder ingevulde adres krijg je een bericht dat je moet bevestigen.

Verdiepingsprogramma eerste klas. havo/vwo en vwo 2014-2015

Verdiepingsprogramma eerste klas. havo/vwo en vwo 2014-2015 Verdiepingsprogramma eerste klas havo/vwo en vwo 2014-2015 Verdiepingsprogramma eerste klas havo/vwo en vwo De eerste helft van het schooljaar zit er bijna op. Dit betekent dat de voorbereidingen voor

Nadere informatie

Verdiepingsprogramma eerste klas. havo/vwo, vwo en gymnasium 2015-2016

Verdiepingsprogramma eerste klas. havo/vwo, vwo en gymnasium 2015-2016 Verdiepingsprogramma eerste klas havo/vwo, vwo en gymnasium 2015-2016 Verdiepingsprogramma eerste klas havo/vwo, vwo en gymnasium De eerste helft van het schooljaar zit er bijna op. Dit betekent dat de

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat natuurlijk

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1. Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1. Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat

Nadere informatie

Dinsdag 1 e uur. Maandag 6 e uur

Dinsdag 1 e uur. Maandag 6 e uur Beste leerlingen, Jullie zijn geïnformeerd over het masterclassprogramma voor periode 1. In dit boekje kun je nog eens rustig nalezen waar de masterclasses over gaan en hoe en wanneer je je kunt inschrijven.

Nadere informatie

werken voor talent MET DE IPAD!

werken voor talent MET DE IPAD! De leerlingen op het Lyceum volgen een opleiding voor havo, atheneum of gymnasium. Op het Groene Hart Lyceum staat Uitdagend leren centraal. Onze leerlingen worden door de vakdocenten in alle lessen uitgedaagd

Nadere informatie

12peciale voorlichtingns-eum,

12peciale voorlichtingns-eum, _ M R E T AS S S CLA T RUIM DOND E TALE R O O V ERDA G ARI JANU 12peciale voorlichtingns-eum, S the ver het a avond o ium en gymnas erclass de mast NT! MASTERCLASS IETS VOOR JOU? Ben jij altijd op zoek

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen!

Samen het beste uit jezelf halen! Samen het beste uit jezelf halen! Maak kennis met het Gerrit Rietveld College Je gaat binnenkort naar de middelbare school en natuurlijk wil je eerst onderzoeken welke school bij je past. We stellen ons

Nadere informatie

Wat is Highschool? Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt.

Wat is Highschool? Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt. l o o h c s h g i H O V M@ Wat is Highschool? Op school vergroot je je kennis en leer je vaardigheden binnen verschillende vakken als Nederlands, biologie, wiskunde en geschiedenis. Dat programma is voor

Nadere informatie

zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+

zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+ zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+ klas 1 havo/vwo Deze brugklas is voor leerlingen met een

Nadere informatie

Hier leer je voor het leven

Hier leer je voor het leven BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je voor het leven Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving Leren kan op

Nadere informatie

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN!

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! WAT MAAKT T ATRIUM ZO BIJZONDER? Het einde van de basisschooltijd komt in zicht. Tijd om te kiezen voor een middelbare school! Maak in deze folder kennis met t Atrium en ontdek

Nadere informatie

Toelichting keuzeformulier Frans/Duits en kunstvakken voor B-leerlingen voor 3 Mavo/3 Havo schooljaar

Toelichting keuzeformulier Frans/Duits en kunstvakken voor B-leerlingen voor 3 Mavo/3 Havo schooljaar Toelichting keuzeformulier Frans/Duits en kunstvakken voor B-leerlingen voor 3 Mavo/3 Havo schooljaar 2019-2020 Beste B-leerling, Vóór het eind van het tweede schooljaar ga je vakken kiezen die je in de

Nadere informatie

ECL-Podia. Speel je een muziekinstrument

ECL-Podia. Speel je een muziekinstrument Meer dan les alleen Wat is een module? Alle leerlingen op het ECL krijgen aardrijkskunde, biologie, science, Engels en nog veel meer. Daarnaast mag je ook zelf kiezen wat je leuk vindt: modules. Zo kan

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen

Samen het beste uit jezelf halen Samen het beste uit jezelf halen Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag. 6 Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag.

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Nieuwerkerk Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Een overzichtelijke, gezellige en ondernemende school waar iedereen elkaar kent, zo beschrijven leerlingen ons. Wij willen graag dat jij je

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

EEN LEERZAAM AVONTUUR! Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport MAVO HAVO VWO

EEN LEERZAAM AVONTUUR! Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport MAVO HAVO VWO 2015 2016 Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport EEN LEERZAAM AVONTUUR! Klap deze folder uit en scan hem met de Layar app! MAVO HAVO VWO

Nadere informatie

jij kiest! Open dag zaterdag Jeroen Bosch College 28 januari 2O17 1O.OO- 15.OO uur Technasium Tweetalig onderwijs Kunst Beeldend Gymnasium

jij kiest! Open dag zaterdag Jeroen Bosch College 28 januari 2O17 1O.OO- 15.OO uur Technasium Tweetalig onderwijs Kunst Beeldend Gymnasium Jeroen Bosch College Open dag zaterdag 28 januari 2O17 1O.OO- 15.OO uur jij kiest! Jeroen Bosch College Rompertsebaan 63 5231 GT s-hertogenbosch 073-641 23 50 www.jbc.nl Technasium Tweetalig onderwijs

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

TWICKEL PLUS. Beste leerling,

TWICKEL PLUS. Beste leerling, TWICKEL PLUS TWICKEL PLUS Beste leerling, Je hebt voor het TWICKEL College gekozen omdat je jouw talenten wilt laten zien en ten volle wilt ontwikkelen. Daarvoor krijg je alle kans tijdens de lessen en

Nadere informatie

Sport. Welke workshops biedt Sport Studio?

Sport. Welke workshops biedt Sport Studio? Sport Sport Wat is Sport Studio? Sporten is voor iedereen, ook op het Rijnlands. Natuurlijk zijn er op deze school de lessen bewegingsonderwijs maar daarnaast nemen alle leerlingen van de onderbouw deel

Nadere informatie

VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS VMBO BASIS + KADER HEB JE TALENT VOOR DE PRAKTIJK? JE BENT VAN HARTE WELKOM!

VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS VMBO BASIS + KADER HEB JE TALENT VOOR DE PRAKTIJK? JE BENT VAN HARTE WELKOM! VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS VMBO BASIS + KADER HEB JE TALENT VOOR DE PRAKTIJK? JE BENT VAN HARTE WELKOM! rietveld.psg.nl Spinnekop 1 1444 GN Purmerend Postbus 62 1440 AB Purmerend telefoon:

Nadere informatie

Red met jouw klas de wereld! Handleiding van het digitale educatiepakket bij de voorstelling: Wij redden de wereld

Red met jouw klas de wereld! Handleiding van het digitale educatiepakket bij de voorstelling: Wij redden de wereld Red met jouw klas de wereld! Handleiding van het digitale educatiepakket bij de voorstelling: Wij redden de wereld Kom op, trek je jas aan. 't Is tijd dat er een stap wordt gezet. In regen en zonnestralen.

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD! over de Groene Hart topmavo

werken voor talent! MET DE IPAD! over de Groene Hart topmavo 2017/2018 over de Groene Hart topmavo Bij ons komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies. We hebben in klas 1 zowel tl-klassen als tl/havo- klassen. Op onze school kunnen leerlingen Meer

Nadere informatie

Talentklassen Kunst / Sport / Science / Cambridge Engels

Talentklassen Kunst / Sport / Science / Cambridge Engels Talentklassen Kunst / Sport / Science / Cambridge Engels havo en vwo Ieder kind heeft talent! Wij dagen onze leerlingen uit het beste uit zichzelf te halen. Dat geldt natuurlijk voor het onderwijs in de

Nadere informatie

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P)

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P) Mavo Meer mogelijkheden op het Hondsrug College Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren Aandacht Anglia Praktijkvakken (T&T en D&P) Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Mavo Ga je straks

Nadere informatie

Schitteren in Zijn licht. Naar de brugklas van het Greijdanus?!

Schitteren in Zijn licht. Naar de brugklas van het Greijdanus?! Schitteren in Zijn licht Naar de brugklas van het Greijdanus?! 22 Schitteren in Zijn licht Het Greijdanus is een gereformeerde school. We geloven in de God van de Bijbel. We geloven dat God van ons vraagt

Nadere informatie

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN!

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! Het Streek Bovenbuurtweg: dé school voor jou als je een school met een fijne sfeer zoekt. Een school waar je helemaal jezelf kunt zijn. Waar je de ruimte krijgt om je talenten

Nadere informatie

waarom kiezen voor het Zaanlands Lyceum?

waarom kiezen voor het Zaanlands Lyceum? zaanlands Het Zaanlands Lyceum heeft 6 verschillende eerste klassen: havo/vwo havo/vwo sportklas atheneum atheneum bèta+ gymnasium gymnasium bèta+ waarom kiezen voor het Zaanlands Lyceum? lyceum Duidelijke

Nadere informatie

TWICKEL PLUS. Beste leerling,

TWICKEL PLUS. Beste leerling, TWICKEL PLUS Beste leerling, Op het TWICKEL College vinden we het belangrijk dat je de kans krijgt om jouw talenten te laten zien of verder te ontwikkelen. Ook vinden we het belangrijk dat je op verschillende

Nadere informatie

Technasium of Taal, Maatschappij en Cultuur op het Markland College Oudenbosch

Technasium of Taal, Maatschappij en Cultuur op het Markland College Oudenbosch Technasium of Taal, Maatschappij en Cultuur op het Markland College Oudenbosch SJORS BUCKENS BIBI VAN ELTEREN KIES JIJ VOOR DE TECHNASIUMRICHTING OF LIEVER DE MAATSCHAPPIJSTROOM? Kies jij voor Technasium?

Nadere informatie

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we oog voor

Nadere informatie

eld tv G Gerrit S Rie

eld tv G Gerrit S Rie SG Gerrit Rietveld VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS VMBO BASIS + KADER HEB JE TALENT VOOR DE PRAKTIJK? JE BENT VAN HARTE WELKOM! RIETVELD.PSG.NL SG Gerrit Rietveld Spinnekop 1 1444 GN Purmerend

Nadere informatie

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD!

werken voor talent! MET DE IPAD! Groene Hart Rijnwoude is kleinschalig met een breed onderwijsaanbod op het gebied van vmbo-b/k, tl en havo. Op onze school staat Leren met uitzicht centraal. We geven onze leerlingen uitzicht op een goede

Nadere informatie

Lek en Linge GYMNASIUM

Lek en Linge GYMNASIUM Lek en Linge GYMNASIUM Gymnasium: Verbreed je culturele horizon! Heb je plezier in leren? Zoek je graag dingen uit? Ben je geïnteresseerd in de wereld van de Grieken en de Romeinen? Wil je extra tools

Nadere informatie

Hoofdlijn advies. Wat vind jij? Laat het ons weten op: Persoonlijke ontwikkeling. Basiskennis en -vaardigheden. Vakoverstijgend leren

Hoofdlijn advies. Wat vind jij? Laat het ons weten op: Persoonlijke ontwikkeling. Basiskennis en -vaardigheden. Vakoverstijgend leren Hoofdlijn advies Taalvaardig Rekenvaardig Digitaal vaardig Sociaal vaardig Persoonlijke ontwikkeling Basisvaardigheden Basiskennis en -vaardigheden Natuur & technologie Mens & maatschappij Taal & cultuur

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

MELANCHTHON BERGSCHENHOEK. christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo. hier leer je voor het leven

MELANCHTHON BERGSCHENHOEK. christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo. hier leer je voor het leven MELANCHTHON BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo hier leer je voor het leven Leren kan op veel manieren. Op Bergschenhoek leer je voor het leven. Een breed programma met veel

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

Tekenen in de Tweede fase

Tekenen in de Tweede fase Tekenen in de Tweede fase Wat kun je verwachten? Wat kun je verwachten? Lessen per week: Havo 4 / 5 2 uur praktijk en 1 uur theorie (KG/KB) Vwo 4 2 uur (de verdeling praktijk / theorie wisselt door het

Nadere informatie

U-Talent Academie. Uitdagend bètaonderwijs op school en de universiteit

U-Talent Academie. Uitdagend bètaonderwijs op school en de universiteit U-Talent Academie Uitdagend bètaonderwijs op school en de universiteit U-Talent Academie Uitdagend bètaonderwijs op school en de universiteit Uitdaging in bèta en techniek voor vwo ers Zoek je meer uitdaging

Nadere informatie

HENEGOUWENLAAN. Start op t Stedelijk. Algemene informatie

HENEGOUWENLAAN. Start op t Stedelijk. Algemene informatie HENEGOUWENLAAN Start op t Stedelijk Algemene informatie StArT Op t stedelijk Locatie Henegouwenlaan Het Stedelijk College Eindhoven heeft een breed onderwijsaanbod. Je kunt er terecht voor opleidingen

Nadere informatie

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA Welkom op onze school! Wat leuk dat je kennis komt maken met het Vlietland College. Vandaag laten we je zien hoe het er bij ons aan toegaat. Zo kun je een praatje maken met onze docenten. Misschien vind

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD!

werken voor talent! MET DE IPAD! Op de Groene Hart Topmavo komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies. We hebben in klas 1 zowel tl-klassen als tl/havoklassen. Bij ons kunnen leerlingen Meer dan leren. Leerlingen doen

Nadere informatie

IK DENK ZELF WETENSCHAP & ONTDEKKING KUNST & CULTUUR INTERNATIONALE ZAKEN. Fotografie Leonard Fäustle

IK DENK ZELF WETENSCHAP & ONTDEKKING KUNST & CULTUUR INTERNATIONALE ZAKEN. Fotografie Leonard Fäustle IK Fotografie Leonard Fäustle WETENSCHAP & ONTDEKKING KUNST & CULTUUR INTERNATIONALE ZAKEN GOEDE BEGELEIDING Voor een middelbare school is het VCL best klein. Dat heeft een paar grote voordelen, bijvoorbeeld

Nadere informatie

Capellenborg: gewoon bijzonder!

Capellenborg: gewoon bijzonder! INFOR MATIE Capellenborg: gewoon bijzonder! De basisschoolperiode zit er bijna op en nu moet de keuze voor een middelbare school gemaakt worden. Op onze kleine school krijg je de beste begeleiding en meeste

Nadere informatie

HAVO. O.R.S. Lek en Linge. Lek en Linge

HAVO. O.R.S. Lek en Linge. Lek en Linge HAVO O.R.S. Lek en Linge Lek en Linge leuk en leerzaam! O.R.S. Lek en Linge Brugklaslocatie (bkl) Annie M.G. Schmidtpad 1 4103 NP Culemborg Vmbo-locatie (ibb) Ina Boudier-Bakkerstraat 2 4103 NN Culemborg

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Oecumenische school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium Eigentijds betekent werken en leren met behulp van ICT. Beste bijna Brugklasser... Dinsdag 7 februari 2017 informatieavond Start om

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen!

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen! christelijke school voor mavo-havo-vwo Met elkaar voor elkaar De Blesewic: heel veel plussen! We werken samen aan jouw toekomst Kleinschalig en uitdagend voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen!

Nadere informatie

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Welkom op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Zelf vinden we onze school gewoon, omdat je bij ons een diploma kunt halen dat past bij jouw inzet en capaciteiten. Maar wij denken dat je op Markenhage

Nadere informatie

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit!

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016 Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Welkom op Schoonoord Doorn Schoonoord Doorn is een kleine school voor voortgezet onderwijs met ongeveer 400 leerlingen.

Nadere informatie

FLEXIBEL LEREN EN DOEN OP ANTONIUSMAVO XL

FLEXIBEL LEREN EN DOEN OP ANTONIUSMAVO XL ANTONIUSMAVO XL IS DE NIEUWE MAVO-VESTIGING VAN HET ANTONIUSCOLLEGE. DE SCHOOL IS SPECIAAL VOOR JOU ALS JE EEN KADER/ MAVO, MAVO OF MAVO/ HAVO-ADVIES HEBT. JE KUNT KIEZEN VOOR EEN PERSOONLIJKE MBO-ROUTE

Nadere informatie

Groep 8. jouw. school! Leerlingmiddagen Informatieavond ouders. openbare scholengemeenschap te Heerhugowaard voor vwo, havo en vmbo

Groep 8. jouw. school! Leerlingmiddagen Informatieavond ouders. openbare scholengemeenschap te Heerhugowaard voor vwo, havo en vmbo Groep 8 Leerlingmiddagen Informatieavond ouders openbare scholengemeenschap te Heerhugowaard voor vwo, havo en vmbo jouw school! Informatieavond ouders groep 8 Woensdag 18 november 2015 en woensdag 27

Nadere informatie

Instructie 1. Heb jij je voelsprieten uitstaan? De relatie met je cliënt

Instructie 1. Heb jij je voelsprieten uitstaan? De relatie met je cliënt Instructie 1 De relatie met je cliënt Heb jij je voelsprieten uitstaan? Met behulp van dit werkblad onderzoek je of je je voelsprieten hebt uitstaan naar de cliënt. Kies een cliënt en vul met die cliënt

Nadere informatie

CKV Festival 2012. CKV festival 2012

CKV Festival 2012. CKV festival 2012 C CKV Festival 2012 Het CKV Festival vindt in 2012 plaats op 23 en 30 oktober. Twee dagen gaan de Bredase leerlingen van het voortgezet onderwijs naar de culturele instellingen van Breda. De basis van

Nadere informatie

Groep 8. Leerlingmiddagen. Sport. Science. Cultuur. Ondernemen. Onze school, jouw toekomst!

Groep 8. Leerlingmiddagen. Sport. Science. Cultuur. Ondernemen. Onze school, jouw toekomst! Leerlingmiddagen Groep 8 openbare scholengemeenschap te Heerhugowaard voor vwo, havo en vmbo Sport Science Cultuur Ondernemen Onze school, jouw toekomst! ouw toekom Jouw toekomst begint op Bergmolen Woensdag

Nadere informatie

persoonlijk

persoonlijk persoonlijk www.kshhoofddorp.nl Onze persoonlijke benadering Persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke begeleiding staan centraal in onze school. Wij zijn ervan overtuigd dat dit ervoor zorgt dat je bij

Nadere informatie

op Het Streek tel ik mee!

op Het Streek tel ik mee! op Het Streek tel ik mee! CSG Het Streek Bovenbuurtweg voor mavo, havo, vwo, gymnasium en technasium Yes, dat vind ik leuk! Daar ben ik goed in! Leuk om dat bij jezelf te ontdekken. Op onze school aan

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo

Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo Leuk dat je meer wilt weten over onze school. Thorbecke Merkelbachstraat is een gezellige, overzichtelijke mavo waar iedereen elkaar kent. Bijzonder is dat je

Nadere informatie

HET ERASMUS HAVO/VWO TECHNASIUM. Het Erasmus. Wanted! Nieuwsgierige types

HET ERASMUS HAVO/VWO TECHNASIUM. Het Erasmus. Wanted! Nieuwsgierige types HET ERASMUS HAVO/VWO TECHNASIUM Het Erasmus Wanted! Nieuwsgierige types HET ERASMUS HAVO/VWO Wie kiest voor het Technasium van Het Erasmus, kiest voor Vijf uur per week het vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O)

Nadere informatie

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN!

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! WAT MAAKT T ATRIUM ZO BIJZONDER? Het einde van de basisschooltijd komt in zicht. Tijd om te kiezen voor een middelbare school! Maak in deze folder kennis met t Atrium en ontdek

Nadere informatie

Alles wat je móet weten. over onze school. mavo havo atheneum gymnasium. basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3

Alles wat je móet weten. over onze school. mavo havo atheneum gymnasium. basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er! Het is bijna zover! We hopen dat je voor het Elzendaalcollege

Nadere informatie

KUNSTDAG 4 de jaars. Praktijk Nee 1. Diverse workshops Theoretische opdracht 1

KUNSTDAG 4 de jaars. Praktijk Nee 1. Diverse workshops Theoretische opdracht 1 Leerweg: basis, kader en mavo Klas: 4 Vak: Culturele en Kunstzinnige Vorming (KV1) Het vak CKV (KV1) is een verplicht vak dat met voldoende (V) of goed (G) afgesloten moet worden om je diploma te halen.

Nadere informatie

Sinds ik hier ben gaat het alleen maar beter. ONDERWIJS MET HOOFD EN HART

Sinds ik hier ben gaat het alleen maar beter. ONDERWIJS MET HOOFD EN HART Sinds ik hier ben gaat het alleen maar beter. ONDERWIJS MET HOOFD EN HART WWW.ALTRA.NL Beste leerling, welkom bij School2Care School2Care is geen gewone school, dat zul je snel genoeg merken. De essentie?

Nadere informatie

HANDLEIDING PLUSDOCUMENT. Naam leerling:

HANDLEIDING PLUSDOCUMENT. Naam leerling: HANDLEIDING PLUSDOCUMENT Naam leerling: Beste leerling, Vanaf vandaag ga jij werken aan jouw persoonlijk plusdocument. Het plusdocument is een bijlage bij jouw diploma aan het eind van je schoollooopbaan.

Nadere informatie

2017 vmbo/mavo 100% geslaagd! oor oen D LEREN! vmbo mavo isk. De Meander Gouda

2017 vmbo/mavo 100% geslaagd! oor oen D LEREN! vmbo mavo isk. De Meander Gouda 2017 vmbo/mavo 100% geslaagd! oor oen D LEREN! vmbo mavo isk De Meander Gouda Jouw persoonlijke leerroute op De Meander: Individuele coaching Persoonlijk onderwijs op de Meander Digitaal portfolio Lwoo

Nadere informatie

Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College

Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College De sportieve school Wie sportief is, is op het TaK op de juiste plek. Je maakt er kennis met allerlei sporten. Of je nu hobbyist bent of

Nadere informatie

Het Technasium is een vorm van onderwijs waarbij leerlingen projectmatig en probleemoplossend werken aan echte opdrachten uit het bedrijfsleven.

Het Technasium is een vorm van onderwijs waarbij leerlingen projectmatig en probleemoplossend werken aan echte opdrachten uit het bedrijfsleven. Wat is het technasium? Het Technasium is een vorm van onderwijs waarbij leerlingen projectmatig en probleemoplossend werken aan echte opdrachten uit het bedrijfsleven. Hoe werkt het? De leerlingen krijgen

Nadere informatie

GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN

GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN Editie 2019 OPEN DAG ZATERDAG 26 JANUARI 2019 10.00-13.00 UUR VOORLICHTINGSAVOND (ouders/verzorgers) DONDERDAG 31 JANUARI 2019 19.30 UUR ORIËNTATIELESMIDDAG (groep 8) WOENSDAG

Nadere informatie

Groep 8. Onze school, jouw toekomst! Leerlingmiddag 21 november openbare scholengemeenschap te Heerhugowaard voor vwo, havo en vmbo

Groep 8. Onze school, jouw toekomst! Leerlingmiddag 21 november openbare scholengemeenschap te Heerhugowaard voor vwo, havo en vmbo Groep 8 Leerlingmiddag 21 november 2018 openbare scholengemeenschap te Heerhugowaard voor vwo, havo en vmbo Onze school, jouw toekomst! ouw toekom Jouw toekomst begint op on Bergmolen ( vwo, havo, vmbo-tl)

Nadere informatie

rommelen oos T Foto: R

rommelen oos T Foto: R Foto: Roos Trommelen GOEDE BEGELEIDING Het VCL is een relatief kleine school voor havo, atheneum en gymnasium. Dat heeft een paar grote voordelen, bijvoorbeeld dat iedereen docenten en leerlingen elkaar

Nadere informatie

Lesbrief voor het voortgezet onderwijs. voorstelling BROOS

Lesbrief voor het voortgezet onderwijs. voorstelling BROOS Lesbrief voor het voortgezet onderwijs voorstelling BROOS Het Rotterdamse dansgezelschap Conny Janssen Danst is in 1992 opgericht om een podium te creëren voor het werk van choreograaf Conny Janssen. Onder

Nadere informatie

Academy of Creative and Performing Arts (ACPA)

Academy of Creative and Performing Arts (ACPA) Academy of Creative and Performing Arts (ACPA) Combineer wetenschap met kunst Bij ons leer je de wereld kennen Het ACPA-programma is fantastisch, zoiets vind je nergens anders Pieter Rohrbach volgde het

Nadere informatie

Sinds ik hier ben gaat het alleen maar beter. ONDERWIJS MET HOOFD EN HART

Sinds ik hier ben gaat het alleen maar beter. ONDERWIJS MET HOOFD EN HART Sinds ik hier ben gaat het alleen maar beter. ONDERWIJS MET HOOFD EN HART WWW.ALTRA.NL Beste leerling, welkom bij School2Care School2Care is geen gewone school, dat zul je snel genoeg merken. De essentie?

Nadere informatie

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties. Een open en stimulerende omgeving

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties. Een open en stimulerende omgeving BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving voor het leven Leren kan op

Nadere informatie

Je horizon verbreden

Je horizon verbreden Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Je horizon verbreden i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het Visser een gezellige

Nadere informatie

Kies voor meer! kies voor meer

Kies voor meer! kies voor meer kies voor meer Kies voor meer! Je staat op het punt om een heel belangrijke beslissing te nemen: je kiest de school waar je de komende jaren naartoe gaat. Spannend! Want je wilt natuurlijk naar een plek

Nadere informatie

Als ik hier een diploma kon halen was ik het liefst hier gebleven ONDERWIJS MET HOOFD EN HART

Als ik hier een diploma kon halen was ik het liefst hier gebleven ONDERWIJS MET HOOFD EN HART Als ik hier een diploma kon halen was ik het liefst hier gebleven ONDERWIJS MET HOOFD EN HART WWW.ALTRA.NL Beste leerling, welkom bij School2Care! School2Care is geen gewone school, dat zul je snel genoeg

Nadere informatie

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november 2015

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november 2015 Workshops voor groep 8 leerlingen september-november 2015 Aanmelden workshops Je kunt je aanmelden voor de workshops via e-mail: workshop@farelcollege.nl Beste bijna-brugklasser, Wat fijn dat je deze flyer

Nadere informatie

CSW Toorop Talent College

CSW Toorop Talent College Informatiegids 2019 CSW Van de Perre mavo, havo, vwo: atheneum, gymnasium en TTO CSW Toorop Talent College vmbo-bk CSW Bestevaêr mavo, vmbo-bk, havo en vrijeschool 2 Eén scholengemeenschap, drie scholen

Nadere informatie

Het Erasmus HAVO/ VWO

Het Erasmus HAVO/ VWO Het Erasmus HAVO/ VWO Tec hna siu m Het Era sm us Nie Wa n uw sgie ted! rige typ es Technasium Vind jij het leuk om de wereld om je heen te ontdekken? Ben je nieuwsgierig? Wil jij weten hoe het zit en

Nadere informatie

Naschoolse activiteit Omschrijving Duur Locatie Prijs. Stap in een nieuwe wereld met fotografie en film! x x x x x x. Op school of het spilcentrum

Naschoolse activiteit Omschrijving Duur Locatie Prijs. Stap in een nieuwe wereld met fotografie en film! x x x x x x. Op school of het spilcentrum Digiclub Stap in nieuwe wereld met fotografie en film! In deze lessen ga je heleboel ontdekken over fotografie en film; over bewegend en stilstaand beeld. Hoe kun je film maken van heleboel foto s? En

Nadere informatie

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze!

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze! Presentatie tijdens lesjes middag De Vos: jouw slimste keuze! Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen op basis van individuele kwaliteiten.

Nadere informatie

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou!

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou! Informatie 2019-2020 Locatie Rijssen Het gaat om jou! Inhoud Kies jij voor het Pius X College?... 3 Kleinschaligheid... 5 Waar staat het Pius X College voor?... 5 Identiteit... 7 Ons onderwijsaanbod...

Nadere informatie

DE NATIONALE WETENSCHAPSAGENDA VOOR SCHOLIEREN - DEEL 1 VMBO

DE NATIONALE WETENSCHAPSAGENDA VOOR SCHOLIEREN - DEEL 1 VMBO DEEL 1 DE NATIONALE WETENSCHAPSAGENDA VOOR SCHOLIEREN - DEEL 1 In Nederland wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. Maar wie bepaalt wat er onderzocht wordt? In het voorjaar van 2015 hebben Nederlanders

Nadere informatie

Samen Inspireren Ontdekken. Informatiegids. IKC de Plattenburg.

Samen Inspireren Ontdekken. Informatiegids. IKC de Plattenburg. Samen Inspireren Ontdekken Ontwikkelen Informatiegids IKC de Plattenburg www.deplattenburg.nl Kiezen Het kiezen van een basisschool voor uw kind: een belangrijke stap. Bij de Plattenburg gaat er voor uw

Nadere informatie

+ klassen gymnasium sport+ cultuur+

+ klassen gymnasium sport+ cultuur+ + klassen gymnasium sport+ cultuur+ st.nicolaaslyceum Hallo nieuwe brugklasser! Vind jij het leuk om meer over cultuur te weten, extra aandacht te besteden aan sport of bezig te zijn met Latijn, Grieks

Nadere informatie

Leren als een expert!

Leren als een expert! Leren als een expert! Welk vak vind jij lastig? Wiskunde, of juist Frans? Ken je iemand die heel goed is in dat vak? En heb je wel eens aan diegene gevraagd hoe hij/zij voor dat vak leert? Als je dat weet,

Nadere informatie

Omdat er al genoeg verandert als ik naar de middelbare school ga. Het begint hier. Thorbecke Nieuwerkerk

Omdat er al genoeg verandert als ik naar de middelbare school ga. Het begint hier. Thorbecke Nieuwerkerk Omdat er al genoeg verandert als ik naar de middelbare school ga Het begint hier Thorbecke Nieuwerkerk Spannend hè, naar de middelbare school gaan! Opeens heb je verschillende leraren, nieuwe vakken en

Nadere informatie

2017 vmbo/mavo 100% geslaagd! oor oen D LEREN! vmbo mavo isk. De Meander Gouda

2017 vmbo/mavo 100% geslaagd! oor oen D LEREN! vmbo mavo isk. De Meander Gouda 2017 vmbo/mavo 100% geslaagd! oor oen D LEREN! vmbo mavo isk De Meander Gouda De Meander oor oen D LEREN! Jouw persoonlijke leerroute op De Meander: Persoonlijk onderwijs Keuze-uren Leren door doen Theorie

Nadere informatie

Informatie voor ouders. schooljaar 2015-2016. Lyceum volgens. Mischa. Hart voor jouw talent! Uitdagend leren

Informatie voor ouders. schooljaar 2015-2016. Lyceum volgens. Mischa. Hart voor jouw talent! Uitdagend leren Informatie voor ouders schooljaar 2015-2016 Lyceum volgens Mischa Hart voor jouw talent! Uitdagend leren Uitdagend leren De leerlingen op het Lyceum volgen een opleiding voor havo, atheneum of gymnasium.

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen leerjaar 2, havo 3 en mavo 4. Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen leerjaar 2, havo 3 en mavo 4. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen leerjaar 2, havo 3 en mavo 4 Ons kenmerk: Hsm/jpo/B-1718.105 Datum: 20 december 2017 Onderwerp: Voorlopig keuzepakket schooljaar 2018-2019 Inlichtingen bij:

Nadere informatie

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI /

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / OPEN HUIS WOENSDAG 14 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS MAANDAG 22 JANUARI / 19.00-20.30 UUR Kies voor Corderius College

Nadere informatie

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Havo+ met vwo-route Positief en persoonlijk Intensieve begeleiding Techniek Kunst & Media, Sport & Bewegen, Business Werelds

Nadere informatie

Kies je voor CSW Bestevaêr?

Kies je voor CSW Bestevaêr? CSW Bestevaêr voor vmbo-bk, mavo, havo en vrijeschoolonderwijs Bossenburghpad 10 4385 CJ Vlissingen Kies je voor CSW Bestevaêr? Dan kies je voor een school waar je de aandacht krijgt die je nodig hebt.

Nadere informatie