Team C: 1jg, 1jh, 1jk, 2jh, 2jk, 2jm, 3je, 3jf en 3Vc en 3Vd

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Team C: 1jg, 1jh, 1jk, 2jh, 2jk, 2jm, 3je, 3jf en 3Vc en 3Vd"

Transcriptie

1 Donderdag 20 oktober Cultuurdag De Rebel Team C: 1jg, 1jh, 1jk, 2jh, 2jk, 2jm, 3je, 3jf en 3Vc en 3Vd Een Rebel is iemand die zich afzet tegen iets. Hij wil graag provoceren, uitdagen en choqueren. Waarom wil hij dat dan? Meestal wil hij iets bereiken met zijn verzet. Wat dan? Tja, dat kan heel verschillend zijn. Kinderen zetten zich soms af tegen hun ouders, dat is iets van alle tijden. Mensen zetten zich af tegen de overheid door een protest te houden. Er zijn ook veel mensen die zich afzetten tegen de grote massa door zich anders te kleden of zich anders te gedragen. Rebelleren, je ergens tegen verzetten of in opstand komen, is van alle tijden. Zo maakte Elvis Presley vernieuwende muziek en danste hij door met zijn heupen heen en weer te wiegen. In de jaren vijftig van de vorige eeuw was hij voor jongeren een idool terwijl de oudere generatie zich zorgen maakte. Men vond dat hij maar vieze bewegingen maakte, men vond hem een Rebel. Ken jij iemand uit deze tijd die een Rebel is? De cultuurdag begint met een gezamenlijke opening in de aula van de SSgN. Daarna volg je twee Rebelse workshops naar keuze. De Rebelse Cultuurdag wordt afgesloten in de aula, waar de resultaten van die dag aan elkaar worden getoond. Om de hele dag in Rebelse sferen te blijven is zelfs pauze tussen de middag op een ander tijdstip dan je gewend bent: uur. Je moet voor deze dag wel zelf je lunch meenemen (een keer geen boterham met kaas, maar misschien iets Rebels op brood?) 9.10 uur 9.30 uur Gezamenlijke opening in de aula 9.30 uur uur Workshop uur uur Pauze uur uur Workshop uur uur Gezamenlijke afsluiting in de aula

2 Hieronder staat de inhoud van alle workshops beschreven. Lees de beschrijvingen goed door en maak dan je keuze: zet je meest favoriete keuze op nummer 1, daarna komt nummer 2 en dan nummer 3. Ga zo door met nummeren tot en met nummer 14. Daarna geef je je keuzes door aan je docent. Dit boekje mag je mee naar huis nemen. Enkele dagen voordat de Rebelse Cultuurdag van start gaat komt de indeling van de workshops op de SSgN-website te staan (onder roosters). Naam Workshop Keuze 1 t/m 16 A B C D E F G H I J K L M N O P Rebelse Selfie Schilderen op rebelse muziek Wild Romance: ontwerp je eigen kaart Emoji-Buttons Rebel op je T-shirt Rebel en theater Tatoeages Theater en de invloed van Rebelse muziek Grimeren Funky Jazz Modern Dance Theater: De rebel in jezelf Rap Banksy Stop Motion Zang

3 A. Rebelse selfies Een duck-face, haren goed, make-upje strak, zwoele blik de meeste selfies laten je op je mooist zien. Dat gaan we dus even helemaal anders doen: tegendraads, rebels! De selfies die je gaat maken tijdens deze workshop laten je juist van je meest agressieve, heftige kant zien. We gaan eerst fotograferen en daarna de beste foto uitwerken tot een schilderij, natuurlijk in Heavy Metal zwart en wit. Voor deze workshop heb je een goed opgeladen mobiele telefoon nodig. B. Schilderen op rebelse muziek In deze workshop ga je luisteren naar rebelse muziek. Wordt je daardoor vrolijk, agressief, dwars, koppig of opstandig van? Hou dit gevoel vast en probeer het weer te geven in het schilderij dat je gaat maken. Welke kleuren ga je gebruiken? Welke vormen schilder je? Wat is de invloed van de muziek op jouw kunstwerk?

4 C. Wild Romance: ontwerp je eigen rebelse kaart Wild Romance was de begeleidingsband van Herman Brood. En Herman was een echte rebel. Rock and Roll junkie Herman Brood was de enige echte Nederlandse rockster. Bovendien was hij filmster, dichter en kunstenaar. Hij werd op 5 november 1946 geboren in Zwolle. Hij was in alles een ras artiest. Niet alleen muziek, hij maakte ook heel veel schilderijen en zeefdrukken. In zijn werk zie je een enorme gedrevenheid om zijn gevoelens om te zetten in vorm en kleur. Hij stortte zich met penselen verf en vooral spuitbussen in een creatief avontuur. Het ging bij Herman Brood altijd om SEX en DRUGS en ROCK and ROLL. Dat kun je in al zijn werk terugzien. Toen Herman 54 jaar oud was kon hij dat verwoestende leven niet meer aan en sprong hij van het dak van het Amsterdamse Hilton Hotel zijn dood tegemoet. Hij liet een briefje achter met onder andere de woorden maak er nog een groot feest van Kan jij in zijn stijl rebelse kaarten ontwerpen met behulp van bijvoorbeeld stempels, die je zelf snijdt, veel kleur, fantasie en alles wat je er verder maar bij kunt verzinnen? Heb je toevallig niet zo n heel stoere dag, of heb je al helemaal geen zin om van een Hilton Hotel te springen om de Rock and Roll Hero te spelen, dan zijn er natuurlijk nog heel veel andere kaarten die je kunt maken bijv. voor een verjaardag, geboorte, uitnodiging, Kerstmis,Pasen, Valentijn of zie maar. Als het maar jouw eigen persoonlijke kaart wordt, die je graag naar iemand toestuurt, of gewoon lekker zelf houdt.

5 D. Emoji-Buttons Generaties lang was de button dé manier voor de jeugd om hun rebelse kant te laten zien. Of het nu ging over je politieke voorkeur, het laten zien dat jouw favoriete band de beste was of om met een mooie quote, zoals de 'keep calm and...'-quotes die we nu kennen, meer vrede op de wereld te wensen, het gebeurde allemaal met de button. Vraag maar aan je ouders! In deze workshop gaan we ook buttons maken, maar geven we er een moderne draai aan. We gebruiken namelijk de symbolen waarmee we tegenwoordig lekker overal commentaar op geven, emoji s! Kom je ook je eigen emoji-button maken? E. Rebel op je T-shirt Maak een rebellerig ontwerp (A4 formaat) in Photoshop voor op een T-shirt. Meenemen: - wit of licht T-shirt. Deze moet gewassen zijn!, dus niet nieuw uit de winkel; als het een nieuw T-shirt is eerst even wassen. - digitale foto van jezelf (op USB stick of in je box). We gaan een ontwerp maken met letters en foto ( s) en/of logo, die je op je T-shirt kunt strijken met transferpapier. F. Rebel en theater Waar komt rebels gedrag vandaan? Wanneer word je rebels? Je krijgt oefeningen om te spelen met hoge en lage status. We gaan situaties bedenken en spelen die rebels gedrag oproepen Denk aan: Koningen en onderdanen Meesters en knechten Trainer en spelers Kolonel en soldaten Voel je je al rebels worden? Kom dan spelen!

6 G. Tatoeages Een tatoeage of tattoo is een versiering van het lichaam met onder de opperhuid aangebrachte inkt. Tatoeages kunnen soms een heel zacht onderwerp hebben, omdat ze bijvoorbeeld zijn aangebracht uit liefde, omdat er een baby is geboren, of juist omdat er iemand is overleden. Mensen nemen dan een tattoo in de vorm van een naam, gezicht, vlinder, hart, bloem of dier. Toch denk je bij het woord tatoeage misschien al snel aan iets heel anders. Aan iets wat je eigenlijk van je ouders niet zou mogen, aan iets stoers. Aan motorrijders, ruige kerels of zelfs aan leden van een criminele bende. Aan iets rebels Tijdens deze workshop ontwerp je zelf je eigen tatoeage. Met tatoeage-inkt die je tattoo er levensecht uit laat zien, tatoeëren jullie elkaar. Als je dat wilt kan de tattoo twee dagen blijven zitten. H. Theater en de invloed van rebelse muziek Het begint met een heel gewone spelsituatie. Gewone locaties, gewone personages en gewone, dagelijkse dingetjes. Deze scènes kunnen ontstaan vanuit improvisatie of een vaste korte tekst. Wat gebeurt er vervolgens met deze gewone scènes als je daar een rebels muziekje onder zet? Hoe verandert muziek de sfeer, de personages, de dagelijkse dingetjes? Hoe rebels, spannend, tegendraads, maf of opstandig worden deze gewone scènes dan? Daarnaar gaan we op zoek in de workshop theater en de invloed van rebelse muziek. I. Grimeren: Tattoo 'Geen rebel zonder echte tattoo! Schrijf je in en design en plaats je eigen (tijdelijke) tatoeage!' Wil je na de workshop weer lekker als jezelf door de school lopen vergeet dan niet om reinigingsspullen mee te nemen!

7 J. Funky Jazz Funky Jazz is een mix tussen de technische danskant uit de jazz en de funky street kant vanuit het streetdance. De les start met een vrolijke inwarmer om de les relaxed en gezellig op te starten. Daarna wordt er flink gewerkt! Trek makkelijk zittende kleding aan. K. Modern Dance In deze moderne les maak je kennis met de moderne stijl. Dit betekent werken met je rug en het gebruik maken van de grond. Het leuke aan deze moderne les is dat er allerlei verschillende muziek gebruikt wordt. Er wordt in deze les gewerkt aan muzikaliteit, coördinatie, bewegelijkheid van het lichaam en in het speciaal de rug en natuurlijk dansplezier! Kortom een leuke les voor degene die houden van een uitdagende dansstijl. Doe makkelijk zittende kleding aan. L. Theater: de rebel in jezelf Waar heb jij een hekel aan? Irriteer jij je ook zo aan bepaalde regels? Wordt je ook zo chagrijnig van dat je iets moet maar je het liever anders zou willen? We stellen vragen. Heel veel vragen. Wat zijn de regels van school? Wat mag er allemaal niet? Welke regels op school zou je voor één dag niet willen hebben? Hoe kun je door middel van theater deze regels doorbreken? Iedereen vertelt zijn eigen droom en zo maken we samen een utopie. In deze workshop wordt gebouwd, gesloopt en gesjouwd. In deze workshop wordt gemijmerd, gebruld en herkauwd. In deze workshop wordt een rap, gedicht of manifest geschreven. In deze workshop wordt gespeeld vanuit je eigen streven. Wij zoeken de grenzen op. We ontdekken. We rennen, gillen en rollen. Sluipen, springen en kruipen. We gapen, verstoppen, grommen en slapen. Voor alle dwarsliggers, koppige strijders & tegendraadse meiden en knapen. Voor iedereen die zin heeft om de school op zijn kop te zetten. M. Rap

8 Rap is een expressieve kunstvorm waarbij op een ritmische manier met rijm een verhaal verteld wordt. Het is naast een muziek workshop dus feitelijk ook een taal workshop. Rap heeft raakvlakken met zang, maar is geen zang, aangezien het vooral om gesproken woord gaat en niet om toonladders. Je krijgt uitleg over rap, hiphop, rijm en tekst schrijven en je gaat jet eigen raptekst schrijven. N. Banksy Het gezicht van de kunstenaar Banksy kent niemand, maar de meesten kennen wel zijn werk. Zijn werk heeft vaak een politieke of grappige boodschap. Op verschillende plekken op de wereld plaatst hij zijn werk illegaal op muren en gebouwen, waardoor het een groot publiek trekt. Omdat het illegaal is moet dit snel gebeuren, waardoor hij gebruik maakt van sjablonen. Wat zou jij duidelijk willen maken aan de wereld? Waar zou jij het willen plaatsen? Met deze vragen en de sjabloon-techniek van Banksy ontwerp je in deze workshop je eigen Banksy-kunstwerk! O. Stop Motion Stop Motion-animatie is een filmtechniek waarbij je foto s achter elkaar plakt met als doel er een filmpje van te maken. Per foto veranderden de objecten steeds een beetje. Door vervolgens alle foto s achter elkaar af te spelen lijken de voorwerpen of tekeningen uit zichzelf te bewegen. Deze techniek is de basis van de animatiefilm en stelt je in staat alles, maar dan ook echt álles, tot leven te wekken. P. Zang Een beetje popartiest is meestal heel rebels, zoals Miley Cyrus en Lady Gaga. Maar achter dat stoere uiterlijk schuilt ook heel veel zangtechniek. Door het goed gebruiken van de stem kunnen zangers elke avond een heel programma vol zingen. Maar hoe doen ze dat dan? Daar gaat deze workshop over. Tijdens deze workshop leer je te luisteren naar je eigen stem en die van anderen. Ook studeren we een popnummer in wat we aan het eind van de dag kunnen presenteren.

Team A: 1ja, 1jb, 1jc, 2ja, 2jb, 2jc, 2jd, 3ja, 3jb

Team A: 1ja, 1jb, 1jc, 2ja, 2jb, 2jc, 2jd, 3ja, 3jb Woensdag 19 oktober Cultuurdag De Rebel Team A: 1ja, 1jb, 1jc, 2ja, 2jb, 2jc, 2jd, 3ja, 3jb Een Rebel is iemand die zich afzet tegen iets. Hij wil graag provoceren, uitdagen en choqueren. Waarom wil hij

Nadere informatie

Team B: 1jd, 1je, 1jf, 2je, 2jf, 2jg, 3jc, 3jd en 3Va en 3Vb

Team B: 1jd, 1je, 1jf, 2je, 2jf, 2jg, 3jc, 3jd en 3Va en 3Vb Vrijdag 21 oktober Cultuurdag De Rebel Team B: 1jd, 1je, 1jf, 2je, 2jf, 2jg, 3jc, 3jd en 3Va en 3Vb Een Rebel is iemand die zich afzet tegen iets. Hij wil graag provoceren, uitdagen en choqueren. Waarom

Nadere informatie

Cultuurdag klas 3. Do 3 oktober 2013

Cultuurdag klas 3. Do 3 oktober 2013 Cultuurdag klas 3 Do 3 oktober 2013 Donderdag 3 oktober Cultuurdag Klas 3 Op school leer je heel veel, maar buiten de lessen, in de pauzes of op straat moet je zien te overleven. Soms lijkt het wel Survival

Nadere informatie

kinderateliers 17 september 2014

kinderateliers 17 september 2014 kinderateliers De ateliers bestaan uit een serie lessen (minimaal 5 maximaal 10) van een uur met uitzondering van ateliers beeldend 1,5 uur Kosten zijn 3,- per les Tijdstip: direct na schooltijd Locatie:

Nadere informatie

naschoolse activiteiten

naschoolse activiteiten vanaf maandag 22 januari Voetballen Kinder Leer de beste voetbaltrucs, net als Ronaldo en Messi! Aanvang: 22 januari 2018 (4 lessen) Geschikt voor: Groep 4 t/m groep 8 Max. deelnemers: 20 vanaf (data volgt

Nadere informatie

Street-art in de. Kijkwijzer 1ste, 2de en 3de leerjaar

Street-art in de. Kijkwijzer 1ste, 2de en 3de leerjaar Street-art in de Paterskerk Kijkwijzer 1ste, 2de en 3de leerjaar Naam: Kom en ontdek het verhaal achter de kunstwerken! Welkom in de Paterskerk van Halle. De kerk is vandaag helemaal omgebouwd tot een

Nadere informatie

Brede School Activiteitenaanbod (BSA) november-december 2012. ICBS Het Koraal & BSO Het Koraal

Brede School Activiteitenaanbod (BSA) november-december 2012. ICBS Het Koraal & BSO Het Koraal Brede School Activiteitenaanbod (BSA) november-december 2012 ICBS Het Koraal & BSO Het Koraal 1. Dieren schilderen...1 2. Creatief...2 3. Free running...3 4. Sportcarrousel...4 5. Drumkisten...5 6. Kinderkoor...5

Nadere informatie

Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM. voor mensen met een beperking

Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM. voor mensen met een beperking Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM voor mensen met een beperking Overzicht activiteiten maandag ochtend bakken, computer dinsdag ochtend tekenen & schilderen, creatief met papier, winkel, computer

Nadere informatie

Heb je nog vragen over het animatieprogramma? Dan kun je terecht bij het animatieteam. Zij zijn te herkennen aan hun fel oranje shirts.

Heb je nog vragen over het animatieprogramma? Dan kun je terecht bij het animatieteam. Zij zijn te herkennen aan hun fel oranje shirts. Ik ben Bally de Wasbeer! Ik woon in de bossen vlak naast de Paalberg en kom dan ook vaak langs. De Paalberg is eigenlijk een beetje mijn huis geworden! Ik hou van dansen, spannende verhalen, wandelen in

Nadere informatie

*Tijdens dit thema leren de kinderen verschillende plaatsen te benoemen bijv. op de kast, in het bedje, onder de tafel enz.

*Tijdens dit thema leren de kinderen verschillende plaatsen te benoemen bijv. op de kast, in het bedje, onder de tafel enz. WELKOM PUK!!! Van week 35 t/m 40 gaan wij van start met het thema Welkom Puk. De vakantie is weer voorbij, dat betekent dat er nieuwe baby s en kinderen bij ons op De Boerderij komen. Zo wordt ook Puk

Nadere informatie

Woorden van de Straat

Woorden van de Straat Woorden van de Straat Groep 7: Floor Freutel, Mandy Hakker, Lieke Zeeman School: Middelbare school VMBO/HAVO/VWO Klas: Onderbouw VO Duur: 60 uten Lesopdracht: Woorden van de straat. Leerlingen maken hun

Nadere informatie

STILL: workshop fotobewerking

STILL: workshop fotobewerking Dit werkblad is van: klas: STILL: workshop fotobewerking Ontwerp en maak je eigen digitale flyer, poster of fotocollage met zelfgemaakt foto s! Je kent ze wel: coole flyers voor een feest, bewerkte foto

Nadere informatie

Recreatieprogramma 7 juni t/m 10 juni

Recreatieprogramma 7 juni t/m 10 juni Recreatieprogramma 7 juni t/m 10 juni Welkom op de Paalberg! Ik ben Bally de Wasbeer! Ik woon in de bossen vlak naast de Paalberg en kom dan ook vaak langs. De Paalberg is eigenlijk een beetje mijn huis

Nadere informatie

LESMATERIAAL BOVENBOUW. Lespakket CliniClowns Geen kinderachtig effect. Vo or Groep 5-

LESMATERIAAL BOVENBOUW. Lespakket CliniClowns Geen kinderachtig effect. Vo or Groep 5- LESMATERIAAL BOVENBOUW Lespakket CliniClowns Geen kinderachtig effect Vo or 8 Groep 5- LESMATERIAAL CLINICLOWNS, GEEN KINDERACHTIG EFFECT _ GROEP 5-8 In deze handleiding staat de lesbeschrijving voor groep

Nadere informatie

GEEFT JE RUIMTE! Bedrijfsarrangementen en verhuur. Onderdeel van

GEEFT JE RUIMTE! Bedrijfsarrangementen en verhuur. Onderdeel van GEEFT JE RUIMTE! Bedrijfsarrangementen en verhuur Onderdeel van LOCATIE NAXT NAXT is een unieke ontmoetingsplek, onderdeel van Kaliber Kunstenschool, met een eigentijdse uitstraling waar het bruist van

Nadere informatie

1. Kleuters en muziek

1. Kleuters en muziek Brede School Activiteitenaanbod (BSA) september-oktober 2013 ICBS Het Koraal & BSO Het Koraal 1. Kleuters en muziek...1 2. Mozaïeken...2 3. Tekenen en schilderen...3 4. Meidenboutique...4 5. De koude keuken...5

Nadere informatie

inhoud 1. Kunst! Wat is dat? 2. Het schilderij 3. Het beeld 4. Het verhaal 5. De dans 6. Het gebouw 7. Filmpjes Pluskaarten Bronnen en foto s

inhoud 1. Kunst! Wat is dat? 2. Het schilderij 3. Het beeld 4. Het verhaal 5. De dans 6. Het gebouw 7. Filmpjes Pluskaarten Bronnen en foto s Kunst inhoud 1. Kunst! Wat is dat? 3 2. Het schilderij 7 3. Het beeld 9 4. Het verhaal 11 5. De dans 12 6. Het gebouw 13 7. Filmpjes 15 Pluskaarten 16 Bronnen en foto s 18 Colofon en voorwaarden 19 1.

Nadere informatie

Grote Klus Thema : Cultuur

Grote Klus Thema : Cultuur Grote Klus Thema : Cultuur Bij cultuur horen : muziek drama beeldend dans erfgoed foto/film - literatuur Als je 5 opdrachten maakt en laat aftekenen, mag je meedoen met onze speciale cultuur viering. Als

Nadere informatie

3. Kehinde Wiley, het Louvre 2.0

3. Kehinde Wiley, het Louvre 2.0 3. Kehinde Wiley, het Louvre 2.0 Door: Lieke Hammink Niveau: bovenbouw havo/vwo Vak: ckv Deze les laat je kijken naar werk van Kehinde Wiley. Uiteraard is er aandacht voor de thematiek waar Wiley zich

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan?

Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan? Les 1: Een poëziekaart maken poëziekaart Lees over Verbonden zijn. Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een Verbonden zijn De Nieuwsbegrip leesles gaat over de ramadan. Tijdens de ramadan voelen

Nadere informatie

1. Schilderen in het Ruslandjaar

1. Schilderen in het Ruslandjaar Brede School Activiteitenaanbod (BSA) maart-april 2013 ICBS Het Koraal & BSO Het Koraal 1. Schilderen in het Ruslandjaar...1 2. Volleybal...2 3. Sportcarrousel...3 4. Graffiti...4 5. Zeepkisten maken...5

Nadere informatie

Workshops. Hier een korte presentatie van de workshops: Bamboestieken

Workshops. Hier een korte presentatie van de workshops: Bamboestieken Workshops De kinderen van groep 1 en 2 kunnen op zaterdag 17 mei één workshop doen. Binnenkort vragen wij de kinderen om een top 3 te maken. Zij kunnen kiezen uit: - Bamboestieken - Cupcakes maken - 3D

Nadere informatie

id-o-matic fantasiekaarten wie woont hier? 1 Foto: Wikimedia Commons: Uberprutser

id-o-matic fantasiekaarten wie woont hier? 1 Foto: Wikimedia Commons: Uberprutser kinderboekenweek 2016 id-o-matic fantasiekaarten wie woont hier? 1 Foto: Wikimedia Commons: Uberprutser wie woont hier? 2 wat gebeurt hierna? 3 wat gebeurt hierna? 4 Wikimedia Commons: Karen Beate Nøsterud

Nadere informatie

WINTERBLOK

WINTERBLOK WINTERBLOK 2012-2013 WAT DOEN WE IN DE WINTER? Het mooie weer is weer voorbij en de blaadjes aan de bomen krijgen prachtige kleuren. Het wordt tijd om de binnen activiteiten te starten. Schrijf jij je

Nadere informatie

DOEMIDDAG. 17 januari met talentklassen!

DOEMIDDAG. 17 januari met talentklassen! DOEMIDDAG 17 januari 2018 13.30-16.00 met talentklassen! Open Huis 7 februari 2018 14.30-16.30 18.30-20.30 online & offline leren Meer ontdekken? Expeditie Waldheim 21 februari 2018 Expeditie Waldheim

Nadere informatie

Liefdesgedichten schrijven

Liefdesgedichten schrijven Deze les hoort bij het boek Wil jij... met mij? geschreven door Rian Visser met tekeningen van Annet Schaap en gepubliceerd door uitgeverij Moon. Doel: leerlingen zelf gedichten laten schrijven Leeftijd:

Nadere informatie

Street-art in de. Kijkwijzer Secundair Onderwijs

Street-art in de. Kijkwijzer Secundair Onderwijs Street-art in de Paterskerk Kijkwijzer Secundair Onderwijs Naam: Kom en ontdek het verhaal achter de kunstwerken! Welkom in de Paterskerk van Halle. De kerk is vandaag helemaal omgebouwd tot een oase van

Nadere informatie

Life is art and I m the artist

Life is art and I m the artist Canvas Life is art and I m the artist Inhoudsopgave Voorwoord...6 Droomhuis...8 Straatjut...10 Toekomstbeeld...12 Kernwaarden...14 Visievorming...16 Moodboard...20 Conceptnaam...22 Logo...24 4 5 Voorwoord

Nadere informatie

WINTERBLOK

WINTERBLOK WINTERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE WINTER? Het mooie weer is weer voorbij en de blaadjes aan de bomen krijgen prachtige kleuren. Het wordt tijd om de binnen activiteiten te starten. Schrijf jij je ook weer

Nadere informatie

DieDrie. Lesbrief bij de voorstelling Zeg het met muziek

DieDrie. Lesbrief bij de voorstelling Zeg het met muziek DieDrie Lesbrief bij de voorstelling Muziekles (deel1) ±35 minuten (incl. filmpjes) (uitleg en filmpjes) Groep 3 t/m 8 Hoe? In groepjes op 1 of meer computers (met internet), of klassikaal met beamer of

Nadere informatie

Wild Beest. Opdrachtenboekje. Basisonderwijs groep 5 t/m 8

Wild Beest. Opdrachtenboekje. Basisonderwijs groep 5 t/m 8 Wild Beest Opdrachtenboekje Basisonderwijs groep 5 t/m 8 24 februari t/m 29 mei 2015 Wild Beest In dierentuin Dierenrijk zijn door een computerstoring bij een aantal kooien de elektronische sloten open

Nadere informatie

Me, myself and I. Je gaat op de volgende manieren portretten maken:

Me, myself and I. Je gaat op de volgende manieren portretten maken: Me, myself and I Wat ga je doen? Je gaat een heel bijzonder boekje maken. Het wordt een vouwboekje (=leporello) zoals je op het plaatje hierboven duidelijk kunt zien. Dat boekje zal een heel persoonlijk

Nadere informatie

Groep 8. jouw. school! Leerlingmiddagen Informatieavond ouders. openbare scholengemeenschap te Heerhugowaard voor vwo, havo en vmbo

Groep 8. jouw. school! Leerlingmiddagen Informatieavond ouders. openbare scholengemeenschap te Heerhugowaard voor vwo, havo en vmbo Groep 8 Leerlingmiddagen Informatieavond ouders openbare scholengemeenschap te Heerhugowaard voor vwo, havo en vmbo jouw school! Informatieavond ouders groep 8 Woensdag 18 november 2015 en woensdag 27

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE

PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE BREDE SCHOOLACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2014/2015 Blok 1 Voorwoord Voor jullie ligt het programma van de Brede schoolactiviteiten, voor schooljaar 2014/2015 De

Nadere informatie

Ik mis je in alle kleuren

Ik mis je in alle kleuren Ik mis je in alle kleuren Ik mis je in alle kleuren Met gedichten van Margreet Jansen en illustraties van Angelique Bosman Voor... een lotgenotengroep van de Stichting Jonge Helden Ik schrijf je vandaag

Nadere informatie

14 februari is het Valentijnsdag! Vol verwachting kloppen de harten van de vele jongens en meisjes.

14 februari is het Valentijnsdag! Vol verwachting kloppen de harten van de vele jongens en meisjes. Valentijnsdag 14 februari is het Valentijnsdag! Vol verwachting kloppen de harten van de vele jongens en meisjes. In Engeland en de Verenigde Staten (VS) vieren mensen al eeuwen Valentijnsdag. In België

Nadere informatie

Inhoud. 1. Inleving en verbeelding. 2. Blind zijn en toch alles kunnen. 3. Blind en slechtziend. 4. Hulpmiddelen. 5. Niet kunnen zien, hoe is dat?

Inhoud. 1. Inleving en verbeelding. 2. Blind zijn en toch alles kunnen. 3. Blind en slechtziend. 4. Hulpmiddelen. 5. Niet kunnen zien, hoe is dat? 1. Inleving en verbeelding Inhoud 2. Blind zijn en toch alles kunnen 3. Blind en slechtziend 4. Hulpmiddelen 5. Niet kunnen zien, hoe is dat? 6. Blind zijn en de herinnering 7. Blind zijn en de verbeelding

Nadere informatie

Zoek je talent en ontdek waar je goed in bent!

Zoek je talent en ontdek waar je goed in bent! Zoek je talent en ontdek waar je goed in bent! Welkom bij het cursusbureau Elk kind heeft talent. Of dat nou dansen, voetballen, acteren, proefjes doen of knutselen is, iedereen is wel ergens goed in!

Nadere informatie

Wie ben jij? Ik ben... Introductie VMBO

Wie ben jij? Ik ben... Introductie VMBO VMBO onderbouw Introductie Wie jij bent is niet in één zin te beantwoorden. Of je man of vrouw bent. Uit welk land je komt. Wanneer je geboren bent. Welke dingen (muziek, kleding, sport etc.) je leuk vindt.

Nadere informatie

Kijk eens wat ik al kan!

Kijk eens wat ik al kan! Kijk eens wat ik al kan! De talenten van in beeld De juf kleurt de eilanden waar je graag op vertoeft. De dingen die je daar allemaal doet kunnen je mama en papa hieronder lezen en bekijken. Dit doe jij

Nadere informatie

VOORJAARSBLOK 2014-2015

VOORJAARSBLOK 2014-2015 VOORJAARSBLOK 04-05 WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Voorjaar? Maar het is toch winter? Het is inderdaad winter maar in de tijd dat dit blok loopt, beginnen ook de

Nadere informatie

Vakantieprogramma BSO de Toverburcht

Vakantieprogramma BSO de Toverburcht Maandag 26 december 2016 Dinsdag 27 december 2016 Vandaag is het tweede kerstdag en zijn wij gesloten. Wij wensen u fijne kerstdagen toe. Wij verwarmen de oven alvast voor, want we gaan vandaag cupcakes

Nadere informatie

Project Dichten & rijmen

Project Dichten & rijmen Project Dichten & rijmen Taal - jaar 1 DIH Introductie Tijdens dit project ga je meer leren over de verschillende manieren van rijmen. Daarnaast zul je aan de slag gaan met het schrijven van allerlei soorten

Nadere informatie

Dinsdag 1 e uur. Maandag 6 e uur

Dinsdag 1 e uur. Maandag 6 e uur Beste leerlingen, Jullie zijn geïnformeerd over het masterclassprogramma voor periode 1. In dit boekje kun je nog eens rustig nalezen waar de masterclasses over gaan en hoe en wanneer je je kunt inschrijven.

Nadere informatie

ACTIVITEITEN KINDEREN EN DORPSHUIS NIEUWMOER

ACTIVITEITEN KINDEREN EN DORPSHUIS NIEUWMOER ACTIVITEITEN KINDEREN EN JEUGD @ DORPSHUIS NIEUWMOER 20 19 27 02 BAMBOE-PROOF gekke constructies bouwen met ouder en kind Heb jij ervan gedroomd om de gekste constructies te bouwen met bamboe? Bedenk ze

Nadere informatie

Liefdesgedichten schrijven

Liefdesgedichten schrijven Schrijf zelf een liefdesgedicht! Deze les hoort bij het boek Wil jij met mij? met gedichten van Rian Visser en tekeningen van Annet Schaap. Het boek is verkrijgbaar als e-boek in de ibooks Store en als

Nadere informatie

Street-art in de. Kijkwijzer 4de, 5de en 6de leerjaar

Street-art in de. Kijkwijzer 4de, 5de en 6de leerjaar Street-art in de Paterskerk Kijkwijzer 4de, 5de en 6de leerjaar Naam: Kom en ontdek het verhaal achter het kunstwerk Welkom in de Paterskerk van Halle. De kerk is vandaag helemaal omgebouwd tot een oase

Nadere informatie

Activiteiten bij 'De tovenaar die vergat te toveren'

Activiteiten bij 'De tovenaar die vergat te toveren' Toversteen, ketting, Interne krachtbronnen zoals kracht, slim zijn, moed, sleutelhanger maken zelfvertrouwen enzovoort versterken (zie ZMN pagina 28 Interne krachtbronnen). Bespreek met jouw kind welke

Nadere informatie

OOST WEST THUIS BEST

OOST WEST THUIS BEST Lesmateriaal horend bij de theatrale dansvoorstelling OOST WEST THUIS BEST van Rauher Engel Foto: Kees van Putten Rauher Engel Concept & idee: Dagmar Chittka Auteur: Marleen Weijman 5 nov 09 Inleiding

Nadere informatie

GLOBAL: workshop webdesign

GLOBAL: workshop webdesign Dit werkblad is van: klas: GLOBAL: workshop webdesign Ontwerp en maak je eigen website met zelfgemaakte foto s, teksten, links en buttons! Geen onderwerp zo gek, of er is wel een website over gemaakt:

Nadere informatie

Letters, woorden, boeken

Letters, woorden, boeken Melkweg Lezen van Alfa B naar Alfa C Letters, woorden, boeken Participatie: De bibliotheek Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Colofon Melkweg: Letters, woorden, boeken, 2016 Dit boekje

Nadere informatie

Voorjaar 2016 Plug In Music

Voorjaar 2016 Plug In Music Voorjaar 2016 Plug In Music Plug In Plug In Music : Dit is het aanbod van alle muziekcursussen van JC De Klinker. Plug In richt zich tot jongeren van 12 tot 30 jaar. De cursussen gaan door in Jc De Klinker.

Nadere informatie

Programma Cursussen Aquamarijn. Januari t/m 10 maart Locatie: De Aquamarijn, Meerveldplein 4-6, 1359 HM

Programma Cursussen Aquamarijn. Januari t/m 10 maart Locatie: De Aquamarijn, Meerveldplein 4-6, 1359 HM Programma Cursussen Aquamarijn Januari t/m 10 maart 2017 Locatie: De Aquamarijn, Meerveldplein 4-6, 1359 HM De Kunstbus Voor kinderen van alle leeftijden.. Elly van Rijs is weer met de Kunstbus aangekomen!

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven: Nieuwsbegripfilmpje kijken. Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht over Egypte

Waarom ga je schrijven: Nieuwsbegripfilmpje kijken. Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht over Egypte Les 1: Een gedicht over Egypte schrijven Waarom ga je schrijven: Nieuwsbegripfilmpje kijken 1. Bekijk het Nieuwsbegripfilmpje van het Jeugdjournaal op www.nieuwsbegrip.nl. Het filmpje gaat over de situatie

Nadere informatie

Lichtbende TUTU projectietheater (Nederland)

Lichtbende TUTU projectietheater (Nederland) lesbrief Lichtbende TUTU projectietheater (Nederland) onderbouw (groep 1 t/m 4) www.stiltefestival.com E info@destilte.nl F facebook.com/ stiltefestival TUTU vertelt het verhaal van een kind dat haar dromen

Nadere informatie

Talent in Bloei bij Riederhof

Talent in Bloei bij Riederhof Talent in Bloei bij Riederhof Nieuwsbrief 1 Misschien heb je het al gehoord... binnenkort kan je na schooltijd meedoen aan de superleuke, uitdagende en afwisselde workshops van Talent in Bloei! De workshops

Nadere informatie

Informatiebrief voor docenten uit het voortgezet onderwijs

Informatiebrief voor docenten uit het voortgezet onderwijs Informatiebrief voor docenten uit het voortgezet onderwijs Gebakken Lucht Piero Manzoni Merda d artista no. 58, 1961 blikje, etiket 4,8 x 64 cm Fondazione Piero Manzoni, Milaan Museumles bij de tentoonstelling

Nadere informatie

naschoolse activiteiten

naschoolse activiteiten vanaf maandag 25 september Kinderyoga Ontspan door heerlijk weg te dromen en fijne oefeningen te leren. Voor alle groepen! Neem wel je eigen handdoek mee! Lestijd: 14.30-15.15 uur Groep 1 en 2 8 dlnrs

Nadere informatie

Werkboek faith-methode Module 3, Inspiration INSPIRATION. 1 de faith-methode Online Werkboek Module 3, INSPIRATION

Werkboek faith-methode Module 3, Inspiration INSPIRATION. 1 de faith-methode Online Werkboek Module 3, INSPIRATION INSPIRATION 1 de faith-methode Online Werkboek Module 3, INSPIRATION Dit is het derde werkboek van de faith-methode online. Je hebt net het filmpje gezien over inspiratie. Iets wat je erg kan helpen om

Nadere informatie

Programma Voorjaarsvakantie BSO Baloe

Programma Voorjaarsvakantie BSO Baloe Programma Voorjaarsvakantie 2017 BSO Baloe Belangrijke vakantie-informatie Op BSO-locatie Dorpsstraat 11/13 worden alle kinderen van de jongste groepen opgevangen van de locaties Neck, De Harpoen, Wormerwieken

Nadere informatie

SEPTEMBER Activiteit Wanneer Voor Wie Waar Kosten Aanmelding/contactpersoon

SEPTEMBER Activiteit Wanneer Voor Wie Waar Kosten Aanmelding/contactpersoon Activiteiten kalender na-schoolse activiteiten Periode september-december 2014 De activiteiten zijn voor alle kinderen woonachtig in. Veel activiteiten zijn met opgave, dit kun je doen bij de contactpersoon

Nadere informatie

Lesbrief DieDrie: Dagje DieDrie

Lesbrief DieDrie: Dagje DieDrie Lesbrief DieDrie: Dagje DieDrie Hoi! Hallo allemaal, wij zijn DieDrie. En je ziet het al: we zitten hier lekker te ontbijten. Niet zomaar een ontbijt, maar een ontbijtje met muziek. Eigenlijk draait ons

Nadere informatie

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid.

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. Januari Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. (Hoog) gevoelig zijn krijgt in deze tijd steeds meer ruimte en bekendheid, dat is fijn. Een generatie geleden was het niet wenselijk om gevoelig

Nadere informatie

Spot 2+ La Baracca (Italië)

Spot 2+ La Baracca (Italië) l e s b ri ef Spot 2+ La Baracca (Italië) 4811 TL Breda +31 (0)76-515 49 84 F facebook.com/ stiltefestival techniek@destilte.nl Nieuwe Huizen 41 E info@destilte.nl +31(0)6-11 62 32 91 afdeling educatie

Nadere informatie

Groep 8. Onze school, jouw toekomst! Leerlingmiddag 21 november openbare scholengemeenschap te Heerhugowaard voor vwo, havo en vmbo

Groep 8. Onze school, jouw toekomst! Leerlingmiddag 21 november openbare scholengemeenschap te Heerhugowaard voor vwo, havo en vmbo Groep 8 Leerlingmiddag 21 november 2018 openbare scholengemeenschap te Heerhugowaard voor vwo, havo en vmbo Onze school, jouw toekomst! ouw toekom Jouw toekomst begint op on Bergmolen ( vwo, havo, vmbo-tl)

Nadere informatie

OK ZOMERBL -2014 2013

OK ZOMERBL -2014 2013 ZOMERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE ZOMER? Nu de zon wat meer gaat schijnen, kunnen we met de Brede School ook weer vaker naar buiten. Wie heeft daar nu geen zin in? Grijp je kans want dit is alweer het laatste

Nadere informatie

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN AMIGA4LIFE Hooggevoelig, wat is dat? 7-10 jaar WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN 1 voorlichtingsbrochure hooggevoeligheid - www.amiga4life.nl Ik heb een talent! Ik kan goed

Nadere informatie

1. Werken met natuurlijke materialen

1. Werken met natuurlijke materialen Brede School Activiteitenaanbod (BSA) mei juni 2013 ICBS Het Koraal & BSO Het Koraal 1. Werken met natuurlijke materialen...1 2. Voetbalworkshop...3 3. Sportcarrousel...3 4. Graffiti...4 5. Op eigen houtje!...5

Nadere informatie

Talent in Bloei bij Brandsma-Akker

Talent in Bloei bij Brandsma-Akker Talent in Bloei bij Brandsma-Akker Nieuwsbrief 1 Misschien heb je het al gehoord... binnenkort kan je na schooltijd meedoen aan de superleuke, uitdagende en afwisselde workshops van Talent in Bloei! De

Nadere informatie

Wat is Highschool? Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt.

Wat is Highschool? Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt. l o o h c s h g i H O V M@ Wat is Highschool? Op school vergroot je je kennis en leer je vaardigheden binnen verschillende vakken als Nederlands, biologie, wiskunde en geschiedenis. Dat programma is voor

Nadere informatie

Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht over de Paralympische Spelen

Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht over de Paralympische Spelen Les 1: Een gedicht over de Paralympische Spelen schrijven Waarom ga je schrijven: Nieuwsbegripfilmpje kijken 1. Bekijk het Nieuwsbegripfilmpje van het Jeugdjournaal op www.nieuwsbegrip.nl. Het filmpje

Nadere informatie

Een les cardboards maken in aansluiting op het dag project Een beestenboel op school.

Een les cardboards maken in aansluiting op het dag project Een beestenboel op school. TITEL: Leerjaar Groep 1 en 2. Type les Lesduur Omschrijving van de les Cardboardles - kartonbeest (lesformat) Een les cardboards maken in aansluiting op het dag project Een beestenboel op school. 90 Minuten.

Nadere informatie

Zoet of (dubbel)zout?

Zoet of (dubbel)zout? Een prikkelende test Beantwoord de volgende vragen. Schrijf jouw antwoorden op een papiertje. Laat twee of drie familieleden en/of vrienden de vragen ook beantwoorden. Zorg ervoor dat jullie elkaars antwoorden

Nadere informatie

Naschoolse activiteit Omschrijving Duur Locatie Prijs. 6 x 1 uur op school of het spilcentrum. x x x

Naschoolse activiteit Omschrijving Duur Locatie Prijs. 6 x 1 uur op school of het spilcentrum. x x x Capoeira Het hippe Capoeira komt uit Brazilië en is een energieke combinatie van gevecht, dans, acrobatiek en muziek. In een kring draaien en balanceren steeds twee spelers om elkaar heen door middel van

Nadere informatie

Het circus komt 3+ Clair de Lune Théâtre (België)

Het circus komt 3+ Clair de Lune Théâtre (België) lesbrief Het circus komt 3+ Clair de Lune Théâtre (België) onderbouw (groep 1 t/m 4) bezoekadres Markendaalseweg 75a Het doek gaat op. Er komt een schaduwcircus aan en alles is ineens mogelijk! Schaduwen

Nadere informatie

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 KINDERATELIER oude knikkers Eens kijken wat je allemaal met oude knikkers kan maken! Zaterdag 9 april van 13.30-15.30 uur (groep 5 VO) Zaterdag 16 april van 13.30-15.00 uur

Nadere informatie

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt.

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt. Het Kwetternest 3-jarigen Deze week zijn we begonnen met het thema OEF WAT WARM! We hebben in de groep een echte ijswinkel gemaakt. De kinderen kunnen naar hartenlust ijsjes kopen en eten. In de grote

Nadere informatie

WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR?

WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Het is bijna kerst maar daarna gaan we alweer richting voorjaar. Gelukkig wordt het langzaamaan weer langer licht en komen de bloembollen

Nadere informatie

Basisschool de Triangel. Het houden van een spreekbeurt.

Basisschool de Triangel. Het houden van een spreekbeurt. Basisschool de Triangel Het houden van een spreekbeurt. 1 INHOUDSOPGAVE SPREEKBEURT GROEP 5 1 GROEP 6 5 GROEP 7 EN 8 9 2 HOE BEREID IK MIJN SPREEKBEURT VOOR? SPREEKBEURT IN GROEP 5 Wat is een spreekbeurt?

Nadere informatie

Mediawijsheid. Werkblad Auteursrecht bij muziek. Muziek en auteursrecht

Mediawijsheid. Werkblad Auteursrecht bij muziek. Muziek en auteursrecht Werkblad Auteursrecht bij muziek Muziek en auteursrecht Wanneer je een liedje op de radio hoort, luister je naar de zanger of zangeres die het liedje zingt. Maar wist je dat er heel veel mensen meewerken

Nadere informatie

Waarom dit boek? 7. 1 De ik-fabriek, wat is dat? Lichaamsseintjes Je lichaam is net een fabriek 17

Waarom dit boek? 7. 1 De ik-fabriek, wat is dat? Lichaamsseintjes Je lichaam is net een fabriek 17 Inhoud Waarom dit boek? 7 1 De ik-fabriek, wat is dat? 10 2 Lichaamsseintjes 14 3 Je lichaam is net een fabriek 17 4 De ik-fabriek, hoe ziet die eruit? 18 4.1 De eerste verdieping: voelen 20 4.2 De tweede

Nadere informatie

Ik ben een heel klein muisje

Ik ben een heel klein muisje Ik ben een heel klein muisje Muzido ANNIE LANGELAAR FONDS Ik ben een heel klein muisje: het lied... 3 De muziekopname... 3 Activiteiten per leeftijd: Baby s... 4 Massagespel... 4 Speelgoed... 4 Muisje

Nadere informatie

Inhoud. Bekijk het eens van een andere kant. Hoe voel jij je? Je eigen gebruiksaanwijzing

Inhoud. Bekijk het eens van een andere kant. Hoe voel jij je? Je eigen gebruiksaanwijzing 1. Bekijk het eens van een andere kant 1.1 Zwart-witdenken of relativeren Individuele opdracht 1.1 Wat vind jij? Groepsopdracht 1.1 Mag je soms stelen? 1.2 Optimist of pessimist, positief of negatief Individuele

Nadere informatie

Voorbereiding Heilig Avondmaal

Voorbereiding Heilig Avondmaal Voorbereiding Heilig Avondmaal Liefhebben (bijlage) MAANDAG: Opdracht voor de jonge kinderen Knip de hartjes op het werkblad uit, kleur ze en maak er een ketting van of plak ze ergens op. Voor de oudere

Nadere informatie

LENTEBLOK -2014 2013

LENTEBLOK -2014 2013 LENTEBLOK 03-04 WAT DOEN WE IN DE LENTE? Een echte winter hebben we nog niet gehad maar zelfs in april kan er nog sneeuw vallen. Omdat de temperaturen nog veel te hoog zijn voor deze tijd van het jaar

Nadere informatie

Voorbeelden van een kerstwandeling en een lichtjestocht

Voorbeelden van een kerstwandeling en een lichtjestocht Voorbeelden van een kerstwandeling en een lichtjestocht U vindt hier een voorbeeld voor een kerstwandeling en twee voorbeelden van een lichtjestocht. Kerstwandeling Voor deze kerstwandeling is een route

Nadere informatie

Talent in Bloei bij de Brandsma-akker

Talent in Bloei bij de Brandsma-akker Talent in Bloei bij de Brandsma-akker Nieuwsbrief 2 Alle workshops van Talent in Bloei zijn gericht op jouw ontwikkeling; je leert er allerlei nieuwe dingen die van pas komen op school. Daarnaast kun je

Nadere informatie

Uitleg Zing in 19 mei 2013: Dat is verleidelijk!

Uitleg Zing in 19 mei 2013: Dat is verleidelijk! Uitleg Zing in 19 mei 2013: Dat is verleidelijk! In onze vorige Zing In hebben we het gehad over de druk die op jonge mensen wordt gelegd, op de vaak hoge eisen die we aan hen stellen. Maar niemand is

Nadere informatie

Conversatieleidraad. Je kan deze conversatieleidraad gebruiken bij de nabespreking van Zot van A in filmhuis Klappei.

Conversatieleidraad. Je kan deze conversatieleidraad gebruiken bij de nabespreking van Zot van A in filmhuis Klappei. 2 Conversatieleidraad Beste leerkracht of docent Je kan deze conversatieleidraad gebruiken bij de nabespreking van Zot van A in filmhuis Klappei. Je moet deze vragen dus niet op voorhand in de klas bekijken.

Nadere informatie

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten!

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten! Animatie programma Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! De meivakantie is aangebroken en dat is genoeg reden om er een dolle boel van te maken. Het animatieteam staat weer klaar met spetterende

Nadere informatie

NaSchoolse Activiteiten (NSA) de Kleine Kapitein

NaSchoolse Activiteiten (NSA) de Kleine Kapitein NaSchoolse Activiteiten programma September november 2019 NaSchoolse Activiteiten (NSA) de Kleine Kapitein Beste ouders, Graag presenteren we jullie het nieuwe NSA-programma dat in september 2019 van start

Nadere informatie

7,7. Boekverslag door een scholier 1936 woorden 6 december keer beoordeeld. Thriller & Detective Eerste uitgave 2006 Nederlands

7,7. Boekverslag door een scholier 1936 woorden 6 december keer beoordeeld. Thriller & Detective Eerste uitgave 2006 Nederlands Boekverslag door een scholier 1936 woorden 6 december 2009 7,7 2 keer beoordeeld Auteur Genre Saskia Noort Thriller & Detective Eerste uitgave 2006 Vak Nederlands 1.Waarom heb je dit boek gekozen? Ik heb

Nadere informatie

JE CULTURELE ZELFPORTRET

JE CULTURELE ZELFPORTRET JE CULTURELE ZELFPORTRET Dit is het culturele zelfportret van Vul alles in hele antwoordzinnen in. Gebruik een ander lettertype of een andere kleur voor de antwoorden. Plak hier je pasfoto Film/tv 1 Ga

Nadere informatie

EDUCATIE BIJ LEO & LENA

EDUCATIE BIJ LEO & LENA EDUCATIE BIJ LEO & LENA Binnenkort komt u met uw leerlingen naar de voorstelling Leo & Lena van NTjong. Bij deze ontvangt u het educatie materiaal zodat u de voorstelling met uw leerlingen kan voorbereiden

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2013: OntmoetGoed Molen & Ko ziet het licht!

Nieuwsbrief februari 2013: OntmoetGoed Molen & Ko ziet het licht! Nieuwsbrief februari 2013: OntmoetGoed Molen & Ko ziet het licht! Nieuw licht Eindeloos leven Steeds opnieuw eindigend en beginnend En toch is het nergens begonnen En het eindigt nooit Silke Muller Inspireren

Nadere informatie

Prediker 9:7 - God danken door te genieten

Prediker 9:7 - God danken door te genieten Prediker 9:7 - God danken door te genieten Dankdag: een dag om stil te staan bij alles wat we van God krijgen en hem te bedanken. Maar danken, hoe doe je dat eigenlijk? Van Prediker mag je leren dat je

Nadere informatie

Wat kies ik? PO groep 3 / 4 expositie Waanzien MOTI Breda Voorbereidende les HANDOUT voor leerkrachten behorende bij de powerpoint 1

Wat kies ik? PO groep 3 / 4 expositie Waanzien MOTI Breda Voorbereidende les HANDOUT voor leerkrachten behorende bij de powerpoint 1 HANDOUT voor leerkrachten behorende bij de powerpoint 1 Les 1: Powerpoint en werkblad [30 40 minuten] Land van GRIJS [slide 1] INTRO Leerkracht vertelt: Stel je voor: dit is het Land van GRIJS, hier ver

Nadere informatie

ga je een kunstzinnige selfie maken. Maar dan gewoon met je mobiele telefoon!

ga je een kunstzinnige selfie maken. Maar dan gewoon met je mobiele telefoon! Jouw selfie: kunst of kitsch? Wist je dat schilders vroeger ook al selfies maakten? Dit deden ze door zelfportretten te schilderen. Denk bijvoorbeeld aan Vincent van Gogh, hij maakte er bijna veertig.

Nadere informatie