HANDLEIDING 1. Werken met snijfilms. maart 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HANDLEIDING 1. Werken met snijfilms. maart 2013"

Transcriptie

1 HANDLEIDING 1 R Werken met snijfilms maart 2013

2 1. Werken met snijfolies 1 BENODIGDHEDEN Uiteraard kunt u enkel goed werk leveren als u ook het goede gereedschap ervoor gebruikt. Het volgende is zeker onontbeerlijk : 1. Plastic spatels De plastic spatel is één van de meest belangrijke tools voor een goede verkleving. Hij is in verschillende hardheden op de markt verkrijgbaar. Zachte spatels verslijten nogal vlug, en zijn minder geschikt om kleine luchtblaasjes onder de folie uit te duwen. Anderzijds kan U met een zachte spatel makkelijker de contouren van oneffen oppervlakken of klinknagels volgen. Met de hardere spatels kunnen luchtblaasjes makkelijker onder de folie uitgewreven worden. Voor oneffen oppervlakken zijn zij minder geschikt. Belangrijk is alleszins dat de spatel geen scherpe kanten heeft, waarmee je door de folie zou kunnen duwen. De plastic spatels worden gebruikt zo lang het overdrachtspapier nog op de folie zit. 2. Vilten spatels Vilten spatels worden gebruikt als er rechtstreeks contact is tussen spatel en vinyl. Met een vilten spatel zal de folie minder vlug beschadigd worden dan met de plastic spatels. Zodra de overdrachtsfolie verwijderd is, wordt eerder een vilten spatel aangeraden. In plaats van een vilten spatel te gebruiken, verkiezen sommige signmakers om een doekje of een stukje zelfklevende vilt over hun plastic spatel te schuiven. 3. Klinknagelborsteltjes In een ver verleden was dit een werktuig dat nodig was om folie rond klingnagels aan te drukken. Gelukkig worden grote aanhangwagens tegenwoordig met naadloze panelen aangeleverd.

3 2 4. Mesjes en Prikkers Na het aanbrengen van folie bevinden er zich toch nog vaak luchtblaasjes onder de folie. De kleine blaasjes verdwijnen vanzelf na enige tijd, maar de grotere moeten doorprikt worden. Gebruik hiervoor een prikker met een zeer dunne naald, en duw de lucht met je duim onder de folie uit. Bij gebruik van een mesje dien je er op te letten geen snede te maken in de folie. Gewoon even doorprikken aan de rand van de luchtbel is voldoende om ze weg te wrijven. Een klein gaatje zal vanzelf weer sluiten. 5. Heat gun (föhn) Wanneer U gegoten folie op klinknagels of oneffen oppervlakken aanbrengt, raden wij U aan de film even te verwarmen. Een heat gun is hiervoor het meest aangewezen gereedschap. Let er wel op dat u de folie niet verbrandt. De te gebruiken temperaturen vindt u terug in de handleiding wrappen. 6. Kleine gereedschappen zoals meetlat, papieren tape, vetpotlood, spuitfles,... UITSNIJDEN VAN LETTERS EN LOGO S Vooraleer de films uit te snijden, laat u ze best zo lang mogelijk (ten minste 12 uur) in de ruimte waarin ze gebruikt worden op kamertemperatuur komen. Het gebruik van een koude film kan problemen veroorzaken omdat de lijm ervan harder is en omdat de folie zelf stijf wordt. Het goed uitsnijden van teksten en logo's uit zelfklevende film met een snijplotter, hangt o.a. af van de snijdruk op de film en het gekozen type snijmes. Gegoten film heeft over het algemeen minder snijdruk nodig dan een gekalanderde film. Te weinig druk veroorzaakt moeilijkheden bij het peelen van de film, terwijl te veel druk het mes in het siliconenpapier (= het rugpapier) zal doen snijden. Dit veroorzaakt ook problemen bij het peelen, daar het rugpapier meegetrokken kan worden (splijten). Doe eerst een kleine snijtest, vooraleer met het snijden van het eigenlijke werk te beginnen, indien U van film of snijmes verandert. MES FRONTMATERIAAL LIJM SILICONENLAAG RUGPAPIER Het snijmes zit te diep, waardoor het siliconenpapier kan gaan splijten

4 3 PEELEN VAN DE FILM Peelen is het weghalen van de afval rond een tekst, zodat men de eigenlijke tekst overhoudt (positief of negatief). Begin het liefst bij de rechter boven- of onderhoek van de tekst, en trek de afval weg met kleine korte rukken. Dit gebeurt best bij een temperatuur tussen de 15 C en 23 C. Doe dit ook zo snel mogelijk na het snijden op de plotter. De lijm kan soms terug in elkaar vloeien als het b.v. te warm wordt. Trek de overtollige folie in een hoek van 30 af. 30 AANBRENGEN VAN APPLICATIE TAPE (machinaal of met de hand) op de film Het manueel aanbrengen van applicatie tape of papier op de gesneden tekst, doet u als volgt. Span een stuk applicatie tape zonder kreuken over de gepeelde tekst of logo. Gebruik een stuk dat groter is dan het kader dat rond de tekst uitgesneden is.

5 4 Wrijf dan met de handige en harde plastic Grafityp spatel de applicatie tape aan. Doe dit vanuit het midden van de tekst naar de buitenkant toe zodat de overtollige lucht gemakkelijk kan ontsnappen. Eventueel overgebleven luchtbellen worden doorgeprikt waarna de applicatie tape opnieuw aangewreven wordt. Houd de spatel steeds schuin en werk steeds 50% overlappend bij het aanwrijven. Snij of knip daarna zorgvuldig het teveel aan folie en applicatie tape weg. Doordat je bij het snijden een peelkader mee uitgesneden hebt, heb je nu een gemakkelijke gidslijn daarvoor. Hierdoor heb je ook steeds een perfect horizontale en verticale rand rond je tekst wat het positioneren ervan op het paneel, raam of carrosserie veel gemakkelijker en sneller maakt. Rol de geappliceerde stickers niet in een klein rolletje op. Daardoor zou de applicatie tape terug los kunnen komen of vervormen. REINIGEN VAN HET TE BELETTEREN OPPERVLAK Ook al lijkt het te beletteren oppervlak proper, er hangt dikwijls stof of vet op. Verwijder dit met propere, stofvrije doeken en gebruik isopropanol, ethanol of laagalcoholhoudende vloeistoffen daarvoor. Test wel eerst uit of die vloeistoffen het te beletteren oppervlak niet aantasten.

6 5 AANBRENGEN VAN DE FILMS Hiervoor zijn er twee mogelijkheden, namelijk de droge en de natte aanbrengmethode. Welke gebruikt wordt, hangt af van de grootte en de moeilijkheidsgraad van het aan te brengen werk. Het oppervlak en de film zouden boven de 10 graden Celsius moeten zijn. DROGE AANBRENGING Deze methode wordt het meest aangeraden. Voordeel ervan is dat de folie op plaatsen waar hij onder spanning staat onmiddellijk blijft kleven. NATTE AANBRENGING Deze methode wordt dikwijls gebruikt voor het beletteren van ramen met zandstraalfolie of voor het aanbrengen van grote stukken folie op panelen. Het grote voordeel van deze methode is dat luchtbellen gemakkelijk weggewreven kunnen worden maar het duurt langer vooraleer de definitieve hechting bereikt is. DROGE AANBRENGING van kleine stickers - Positioneer de teksten zodat alles mooi uitgelijnd is. - Breng enkele referentiepunten aan waardoor je later de gewenste positie gemakkelijk terug vindt. Dit kan met papieren tape of met een vetpotlood. - Leg nu de tekst ondersteboven op een tafel zodat het rugpapier weggenomen kan worden. - Begin aan een hoekje en trek het rugpapier voorzichtig schuinwaarts naar de andere zijde. - Het kan gebeuren dat een letter niet of moeilijk op de applicatietape overgebracht wordt. Dat is meestal te wijten aan : 1. onvoldoende druk tijdens het aanwrijven van de applicatie tape 2. verouderde folie 3. onjuiste of oude applicatie tape. Voor kleine lettertjes en Graficast films gebruikt men best high tack applicatie tapes, Voor grotere letters gebruikt men best applicatie tape met medium of low tack.

7 6 - Leg nu de tekst terug op de op voorhand afgetekende plaats. - Wrijf met een harde spatel de tekst aan. Begin ook nu in het midden van de tekst en wrijf naar de buitenkanten toe zodat de lucht eronder gemakkelijk kan ontsnappen. De lijmen zijn drukgevoelig. Dat betekent dat hoe harder men wrijft, hoe beter de film zich zal hechten. - Opletten voor krassen! Zolang men met een harde spatel over de applicatietape wrijft zullen er geen krassen ontstaan. Komt men daarbuiten dan is enige voorzichtigheid toch geboden, zeker wanneer het over gelakte ondergronden gaat. Krassen kunnen vermeden worden door te werken met spatels die voorzien zijn van een klittenbandstrip. (SPAVELC) - Als het kan kleef je eerst alle verschillende teksten vooraleer de applicatie tape te verwijderen. Zo heeft de lijm wat meer tijd om te hechten. - Verwijder daarna de applicatietape. Trek deze af onder een hoek van ongeveer 180, dan wordt er minder negatieve kracht op de pas gekleefde letters uitgeoefend. - Een luchtbel kan nadien gemakkelijk doorprikt worden. Prik daarvoor op de rand van de luchtbel een klein gaatje en wrijf de lucht daarna in de richting van dat gaatje. Kleine luchtbellen tot 2 millimeter verdwijnen na een tijdje vanzelf.

8 7 DROOG AANBRENGEN van grote stickers. Als de sticker te groot is om alleen aan te brengen vraag je best even hulp aan iemand. Heel grote letters wrijf je best één voor één aan. Elke letter steeds vanuit het midden naar de buitenkant toe. Als je alleen bent kun je ook de scharniermethode toepassen... Positioneer je sticker met behulp van kleefband... Maak in het midden van de tekst een verticale scharnier met papiertape... Scharnier één helft om... Verwijder het rugpapier en snij het zo recht mogelijk af tussen de letters... Sla deze helft terug om en controleer of de referentiepunten nog steeds overeenkomen... Wrijf nu met de spatel de folie aan. Doe dit steeds overlappend. Wrijf aan tot bijna aan het scharnier... Daarna verwijder je het scharnier... Nu ga je verder met de 2 de helft van je sticker. Ga op dezelfde wijze te werk als bij het eerste gedeelte. Let wel: het aanwrijven gaat nu verder vanaf de plaats waar je daarvoor gestopt was.

9 8 NATTE AANBRENGMETHODE Deze methode maakt het mogelijk grote stukken folie gemakkelijk te herpositioneren. Er is ook veel minder kans op het insluiten van luchtbellen. Ideaal om grote stukken folie zonder applicatietape op panelen of ramen aan te brengen. Soms wordt deze manier van werken ook toegepast voor kleine werken als de omgevingstemperatuur te hoog is. (25 C 30 C) Meng wat detergent, een dopje volstaat, met een emmer water en doe dit in een spuitfles. Door gebruik te maken van dit mengsel duurt het langer eer de lijm zich aan het oppervlak hecht. Pas deze methode alleen toe op vlakke ondergronden. Ook goed uitgewreven scheerschuim kan een oplossing bieden. Je kunt de folie dan enkele malen herpositioneren terwijl de eindtack toch dezelfde blijft. Er bestaan ook speciale vloeistoffen voor deze toepassing. Na 48 uren zal de uiteindelijke tack even groot zijn alsof men droog gekleefd heeft. Op voorwaarde dat de temperatuur niet onder de 15 C gezakt is. 1. Positioneren doe je hier best met een vetpotlood omdat papieren tape dikwijls verschuift of loskomt als hij nat wordt. 2. Na positioneren verwijder je het rugpapier en leg je de tekst ondersteboven op een tafel. 3. Spuit nu de lijmkant van de stickers én het oppervlak waar het moet op komen overvloedig nat. 4. Wrijf ook nu de folie krachtig aan zodat alle water eronder verdwijnt. 5. Als je rechtstreeks op folie wrijft, gebruik dan een spatel die geen krassen maakt. 6. Afhankelijk van de omgevingswarmte moet je ongeveer 2 uren wachten voor je de applicatietape aftrekt. Als de folie mee loskomt, dan moet je langer wachten. 7. Wrijf de randen van de folie nogmaals goed aan. Sommige applicatietapes kunnen na 24 uren sporen achterlaten op het beletterde paneel of glas.

Montage Handleiding van SignWorld

Montage Handleiding van SignWorld Montage Handleiding van SignWorld 1. De ondergrond reinigen Ook al lijkt de ondergrond schoon, u moet de ondergrond altijd reinigen op de hierna beschreven wijze: Maak de ondergrond schoon met zeepwater

Nadere informatie

Applicatiemethoden voor Avery zelfklevende films uitgebracht: 20/09/2001

Applicatiemethoden voor Avery zelfklevende films uitgebracht: 20/09/2001 Applicatiemethoden voor Avery zelfklevende films uitgebracht: 20/09/2001 Avery zelfklevende films zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende kwaliteiten voor even zovele verschillende toepassingen.

Nadere informatie

HANDLEIDING 4. Wrappen met Grafitack Automotive & Deco Films ECONOMY WR APPING. maart 2013

HANDLEIDING 4. Wrappen met Grafitack Automotive & Deco Films ECONOMY WR APPING. maart 2013 HANDLEIDING 4 R Wrappen met Grafitack Automotive & Deco Films ECONOMY WR APPING maart 2013 4. Polymeer gekalanderde Automotive & Deco Films 1 Economy Wrapping WAAROM KIEZEN VOOR POLYMEER GEKALANDERDE FILMS?

Nadere informatie

Deze films zijn ook geschikt voor het aanbrengen van folie op moeilijke ondergronden zoals

Deze films zijn ook geschikt voor het aanbrengen van folie op moeilijke ondergronden zoals 1 2 HANDLEIDING 10 WALL DECO FILMS Wat zijn wall deco films? Grafityp biedt een gamma zelfklevende folies voor muur decoratie aan. Dit gamma printfilms is speciaal voor deze toepassing ontwikkeld. Met

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G 6

H A N D L E I D I N G 6 H A N D L E I D I N G 6 Mei 2016 Wat zijn Protection Films? Deze films dienen ter bescherming van kwetsbare onderdelen van wagens, fietsen, motoren,... Ze zijn glanzend transparent, zodat de onderliggende

Nadere informatie

HANDLEIDING 2. Graficast Print Films VOOR HIGH LE VEL WR APPING

HANDLEIDING 2. Graficast Print Films VOOR HIGH LE VEL WR APPING HANDLEIDING 2 Graficast Print Films VOOR HIGH LE VEL WR APPING maart 2013 2. Gegoten Print Films High Level Wrapping 1 WAT IS GRAFIWRAP? GrafiWrap is de geregistreerde merknaam van een combinatie van materialen

Nadere informatie

Applicatie van gelamineerde Avery gegoten films op onregelmatige ondergronden uitgebracht: 13/12/2009

Applicatie van gelamineerde Avery gegoten films op onregelmatige ondergronden uitgebracht: 13/12/2009 Applicatie van gelamineerde Avery gegoten films op onregelmatige ondergronden uitgebracht: 13/12/2009 In dit technische bulletin worden de stappen beschreven die genomen moeten worden om een geslaagde

Nadere informatie

3 Instructie Bulletin 5.41

3 Instructie Bulletin 5.41 3 Instructie Bulletin 5.41 versie B, Oktober 2007 wijzigingen worden aangegeven met een verticale balk naast de tekst Controltac Plus Folie IJ 380 Verwerking en montage van IJ 380 Omschrijving 3M Controltac

Nadere informatie

Stappenplan voor het plakken van een zonneband met streamer

Stappenplan voor het plakken van een zonneband met streamer Opletten! Deze handleiding is geen garantie dat het plakken goed gaat, er kunnen daarom ook geen rechten aan worden ontleent. Deze handleiding dient gebruikt te worden als leidraad. Dit is de manier waarop

Nadere informatie

HANDLEIDING 2. Graficast Print Films VOOR HIGH LE VEL WR APPING

HANDLEIDING 2. Graficast Print Films VOOR HIGH LE VEL WR APPING HANDLEIDING 2 Graficast Print Films VOOR HIGH LE VEL WR APPING Juni 2017 . 1 WAT IS GRAFIWRAP? GrafiWrap is de geregistreerde merknaam van een combinatie van materialen gebruikt bij het wrappen of inpakken

Nadere informatie

Handleiding Vinylsnijder

Handleiding Vinylsnijder Handleiding Vinylsnijder INHOUD 1. DOEL p 3 2. INLEIDING EN VOORBEELDEN p 3 3. VOORBEREIDING TEKENING p 4 4. WORKFLOW p 4 4.1. Voorbereiding 4.2. Op de vinylsnijder 4.3. Een testje 4.4. Op de computer

Nadere informatie

atfolix.com atfolix FX-CURVED EENVOUDIG NAT TE INSTALLEREN V facebook.de/atfolix youtube.com/atfolix

atfolix.com atfolix FX-CURVED EENVOUDIG NAT TE INSTALLEREN V facebook.de/atfolix youtube.com/atfolix atfolix.com atfolix FX-CURVED EENVOUDIG NAT TE INSTALLEREN facebook.de/atfolix youtube.com/atfolix V 2017.22.08 TIPS EN TRUCS DIT PRODUCT IS VOORZIEN VAN EEN TRANSPORTBESCHERMFOLIE. DEZE FOLIE! KAN GEKLEURD

Nadere informatie

HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS

HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS In deze handleiding vindt u informatie om goed voorbereid aan de slag te gaan met het aanleggen van uw gazon met kunstgras van Mooi-Kunstgras.nl De Ondergrond Het is

Nadere informatie

Zorg er voor dat je de volgende gereedschappen/materialen voor handen hebt voor het beste resultaat:

Zorg er voor dat je de volgende gereedschappen/materialen voor handen hebt voor het beste resultaat: Handleiding decals plakken Mugen MBX6 kit versie Gefeliciteerd met de aanschaf van je CUSTOM RACING DECAL(S). Om het beste uit je decals te halen, adviseren we je om eerst deze handleiding goed door en

Nadere informatie

Hoe kan je het beste behangen?

Hoe kan je het beste behangen? Hoe kan je het beste behangen? Hoe kan je het beste behangen? Materialen Gereedschap Behanglijm Behang Potlood Stanleymes Schaar Rolmaat Spons Emmer Liniaal Behangspatel Behangtafel Lijmkwast Huishoudtrap

Nadere informatie

Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006

Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006 Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006 Algemene informatie: Het product is CE-gecertificeerd: prestatieverklaring op www.doerken.be. De folie beantwoordt

Nadere informatie

Touchscreen iphone 3G / 3GS Installatie handleiding

Touchscreen iphone 3G / 3GS Installatie handleiding 1. Verwijder de twee kleine schroeven van de dock-aansluiting onderaan de iphone. Let op: ga voorzichtig te werk bij het openen van de iphone, zodat de kabels onder het scherm niet kapot gaan! 2. Er zit

Nadere informatie

HANDLEIDING 3. Wrappen met Graficast Automotive & Deco Films HIGH LE VEL WRAPPING. GrafiWrap

HANDLEIDING 3. Wrappen met Graficast Automotive & Deco Films HIGH LE VEL WRAPPING. GrafiWrap Handleiding 3 Wrappen met Graficast Automotive & Deco Films HANDLEIDING 3 GrafiWrap Grafityp wrapping films Wrappen met Graficast Automotive & Deco Films HIGH LE VEL WRAPPING 2017 Handleiding 3: Wrappen

Nadere informatie

Handleiding PVC-trapleuningprofielen. Installatie instructies Afwerking

Handleiding PVC-trapleuningprofielen. Installatie instructies Afwerking Handleiding PVC-trapleuningprofielen Installatie instructies Afwerking Installatie instructies De hoogwaardige PVC-trapleuningprofielen van Rubbermagazijn zijn gemaakt van thermoplastisch materiaal. Hierdoor

Nadere informatie

Een muur behangen. Materialen Gereedschap. Afplaktape. Emmer. Lijm. Schaar. Rolmaat. stanleymes. Potlood. paslood. trap. Afdekfolie.

Een muur behangen. Materialen Gereedschap. Afplaktape. Emmer. Lijm. Schaar. Rolmaat. stanleymes. Potlood. paslood. trap. Afdekfolie. Een muur behangen Een muur behangen Materialen Gereedschap Afplaktape Lijm Rolmaat Potlood Afdekfolie behangspatel behang aandrukrol nadenroller Emmer Schaar stanleymes paslood trap lijmkwast Liniaal behangtafel

Nadere informatie

Startpakket Printbare Stickers

Startpakket Printbare Stickers NL Startpakket Printbare Stickers Informatie over het Startpakket Printbare Stickers (Alleen voor inkjetprinters.) Met dit pakket kunt u uw eigen stickers maken om af te drukken op uw inkjetprinter. Breng

Nadere informatie

ModelTrein-Support: Workshop AIRBRUSH

ModelTrein-Support: Workshop AIRBRUSH 2015 ModelTrein-Support: Workshop AIRBRUSH Patrick Peeters ModelTrein-Support 14-3-2015 We starten met onze workshop met een toelichting op airbrush. Pagina 1 Onderstaand zie je enkele afbeeldingen van

Nadere informatie

Kunststofreparatie. Inhoud: Het Teroson systeem De reparatiestappen. Technologies HENKEL KGaA / AIL AAM

Kunststofreparatie. Inhoud: Het Teroson systeem De reparatiestappen. Technologies HENKEL KGaA / AIL AAM Kunststofreparatie Inhoud: Het Teroson systeem De reparatiestappen 2 Teroson Kunststofreparatiesysteem Voor het verlijmen van kunststof auto onderdelen niet noodzakelijk om de kunststof soort vooraf te

Nadere informatie

Detector installatie. Detector bouw A.P.L.S. de Laat, J.G. Oldenziel. HiSPARC. 1 Detector bouw handleiding. 2 Materiaal lijst

Detector installatie. Detector bouw A.P.L.S. de Laat, J.G. Oldenziel. HiSPARC. 1 Detector bouw handleiding. 2 Materiaal lijst Detector installatie HiSPARC Detector bouw A.P.L.S. de Laat, J.G. Oldenziel 1 Detector bouw handleiding Dit document beschrijft de stappen die nodig zijn bij het maken van een HiSPARC detector. Een detector

Nadere informatie

natúúrlijk kunstgras

natúúrlijk kunstgras Aanbrengen ondergrond voor kunstgras: Verwijder het oude gras en egaliseer de zwarte grond. Breng vervolgens een zandbed aan van 4 á 5cm met ophoogzand (straatzand). Géén metsel of schelpenzand gebruiken!

Nadere informatie

Gevelbeglazing REINIGINGS- EN ONDERHOUDSGIDS

Gevelbeglazing REINIGINGS- EN ONDERHOUDSGIDS Gevelbeglazing REINIGINGS- EN ONDERHOUDSGIDS VERSIE 1.0 SEPTEMBER 2013 Deze versie vervangt alle eerdere versies. Op www.yourglass.com kunt u geregeld actualisaties vinden. WAARSCHUWING Gelieve deze handleiding

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIES Twinback

LEGINSTRUCTIES Twinback LEGINSTRUCTIES Twinback Belangrijke adviezen Ondergrond voorbereiding 1. Gelieve voor het plaatsen te controleren of het geleverde tapijt overeenstemt met uw bestelling (kleuren, breedte etc. ) 2. Voor

Nadere informatie

HANDLEIDING 3. Wrappen met Graficast Automotive & Deco Films HIGH LE VEL. GrafiWrap. Grafityp wrapping films

HANDLEIDING 3. Wrappen met Graficast Automotive & Deco Films HIGH LE VEL. GrafiWrap. Grafityp wrapping films HANDLEIDING 3 Wrappen met Graficast Automotive & Deco Films HIGH LE VEL maart 2013 3. Gegoten Automotive & Deco Films High Level Wrapping 1 WAT IS GRAFIWRAP? is een door Grafityp Selfadhesive Products

Nadere informatie

Inhoud! Taak 1.3.8 Plannetje Door Paul van der Linden en Bas de Cort. Taak 1.3.8 Plannetje

Inhoud! Taak 1.3.8 Plannetje Door Paul van der Linden en Bas de Cort. Taak 1.3.8 Plannetje Inhoud! Taak 1.3.8 Plannetje Inhoud!... 1 Voorwoord... 2 Het bedrukken van het T-shirt in zeefdruk... 3 Het gaas lichtgevoelig maken met emulsie... 3 Het inwikkelen van de drukvorm... 4 Inrichten van een

Nadere informatie

Reinigings- en onderhoudstips voor gevelbeglazingen

Reinigings- en onderhoudstips voor gevelbeglazingen Reinigings- en onderhoudstips voor gevelbeglazingen September 2007 Regelmatig bijgewerkte informatie over onze producten en hun beschikbaarheid, met richtlijnen voor hun onderhoud, zijn te vinden op onze

Nadere informatie

performance detail assist3 3 perfection sticker gebruikshandleiding ontvangst plaatsing reiniging

performance detail assist3 3 perfection sticker gebruikshandleiding ontvangst plaatsing reiniging 1 2 performance detail assist3 3 4 perfection sticker gebruikshandleiding ontvangst plaatsing reiniging Gefeliciteerd met uw Van Ruysdael aankoop. Wij vertrouwen erop, dat deze levering in goede orde

Nadere informatie

RENOVATIE & AFWERKING

RENOVATIE & AFWERKING LRS SET VOOR LEDERHERSTEL DANKZIJ HET NIEUWE UNIEKE FINIXA SYSTEEM OP WATERBASIS KAN IEDEREEN NU LEDER HERSTELLEN ZOALS EEN ECHTE PROFESSIONAL! Volg de stappen in deze handleiding voor het herstellen,

Nadere informatie

Installatie voorschriften Rigid Core XL. Ga voor meer informatie naar:

Installatie voorschriften Rigid Core XL. Ga voor meer informatie naar: Installatie voorschriften Rigid Core XL Ga voor meer informatie naar: www.rigidcorexl.nl Voor u begint / Voorbereidingen: Lees alle instructies voor u start met de installatie. Bij een onjuiste installatie

Nadere informatie

GRAFITACK 100 SERIE GLANZENDE KLEUREN

GRAFITACK 100 SERIE GLANZENDE KLEUREN PRODUCT DATA SHEET DVG20160509 GRAFITACK 100 SERIE GLANZENDE KLEUREN REFERENTIES 1160 tot 1195 Opgemaakt op 9 mei 2016 Beschrijving De REACH conforme Grafitack 100 serie is een zachte cadmiumvrije monomere

Nadere informatie

versie 23-10-2004 01. Ik ga een standaard 4 inch ophangrand verkleinen. Een grotere ophangrand is eenvoudiger te verkleinen.

versie 23-10-2004 01. Ik ga een standaard 4 inch ophangrand verkleinen. Een grotere ophangrand is eenvoudiger te verkleinen. Beschrijving verkleining ophangrand: Benodigdheden: 1. Scherp Stanley mes. 2. Metalen liniaal op rechte metalen lat om langs te snijden. 3. Ondergrond om op te snijden. 4. standaard plakband. 5. schaar.

Nadere informatie

Aanleginstructies kunstgras

Aanleginstructies kunstgras Aanleginstructies kunstgras Aanbrengen ondergrond voor kunstgras: Verwijder het oude gras en egaliseer de grond. Breng vervolgens een zandbed aan van 5 cm met ophoogzand (straatzand). Géén metsel of schelpenzand

Nadere informatie

Installatie instructies Lago

Installatie instructies Lago Installatie instructies Lago bodemplaat Onder het zwembad dient een plaat gegoten te worden uit beton of uit stabilisé. Dikte 10-15cm. Let erop dat deze mooi horizontaal ligt. Het is aangeraden deze plaat

Nadere informatie

Oracal Carbon Folie is een hoogwaardige beschermingsfolie welke voor vele binnen- en buitentoepassingen te gebruiken is.

Oracal Carbon Folie is een hoogwaardige beschermingsfolie welke voor vele binnen- en buitentoepassingen te gebruiken is. Algemene omschrijving: Oracal Carbon Folie is een hoogwaardige beschermingsfolie welke voor vele binnen- en buitentoepassingen te gebruiken is. Deze beschermingsfolie is speciaal doorontwikkeld voor optimale

Nadere informatie

De assemblage-instructie van Vinyl en Vinyl Premium fotobehangen

De assemblage-instructie van Vinyl en Vinyl Premium fotobehangen De assemblage-instructie van Vinyl en Vinyl Premium fotobehangen Voor het begin van het installeren, zorg ervoor dat jou wand droog en schoon is. Vull alle schaden aan en maak de wand glad, dan spijl hem

Nadere informatie

TECHNISCHE FICHE. Leempleisters van Wanlin. Samenstelling van de pleistermaterialen. Verpakking en opslag. Fysieke eigenschappen.

TECHNISCHE FICHE. Leempleisters van Wanlin. Samenstelling van de pleistermaterialen. Verpakking en opslag. Fysieke eigenschappen. Leempleisters van Wanlin Samenstelling van de pleistermaterialen Zand, zuivere leem van Wanlin, gehakseld stro. Verpakking en opslag Het pleistermateriaal Argibase is verkrijgbaar in twee varianten: Argibase-D

Nadere informatie

Hoe TechCard te gebruiken:

Hoe TechCard te gebruiken: 204.769 TechBot 3 TechBot 3 is niet te stoppen! Wanneer hij in contact komt met een verticaal oppervlak wat hem de doorgang belemmert, dan stuurt hij er slim omheen! Hoe TechCard te gebruiken: Stuklijst:

Nadere informatie

Stucen, hoe doe je dat?

Stucen, hoe doe je dat? Stucen, hoe doe je dat? Stucen, hoe doe je dat? Materialen Gereedschap Afplaktape tesa Universeel Knauf gipspleister Roodband 20 kg Knauf betonkontakt Stucnaald Stucloper Emmer Troffel Stucspaan Mixer

Nadere informatie

behanginstructies Inhoudsopgave:

behanginstructies Inhoudsopgave: Inhoudsopgave: 1. Plakinstructies vliesbehang. Plakinstructies duplex- en vinylbehang 3. Plakinstructies glasvezelbehang. Meetinstructies. Behang symbolen. Vraag & antwoord 1. Vliesbehang Vliesbehang is

Nadere informatie

I. Inleiding. II. De grafische technieken van de drukker. Werkbundel De grafische sector bundel voor de leerkracht

I. Inleiding. II. De grafische technieken van de drukker. Werkbundel De grafische sector bundel voor de leerkracht I. Inleiding De theoretische inleiding uit de werkbundel voor leerlingen (bijlage 6) kan in de klas gelezen worden als kennismaking met de sector, met het drukproces en met de beroepen drukwerkvoorbereider,

Nadere informatie

Voor het beste resultaat adviseren wij altijd een zandbed van breker- of lavazand aan te brengen.

Voor het beste resultaat adviseren wij altijd een zandbed van breker- of lavazand aan te brengen. KUNSTGRAS AANLEGGEN Aanleg instructie kunstgras Benodigdheden - Tommygrass kunstgras - Geotextiel drukverdelend onderdoek - Stanleymes - Lijm en lijmband (2 varianten) 2 componenten lijm lijmband 2 componenten

Nadere informatie

GRAFITACK 200/300 Plus SERIE GLANZENDE KLEUREN

GRAFITACK 200/300 Plus SERIE GLANZENDE KLEUREN PRODUCT DATA SHEET GRAFITACK 200/300 Plus SERIE GLANZENDE KLEUREN REFERENTIES 210 tot 268 (behalve 225 & 226) en 328 tot 337 Opgemaakt op 20 maart 2009 Beschrijving De Grafitack 200/300 serie is een zachte

Nadere informatie

Even toelichten. Voor de afdeling Grafische communicatie & media heb ik 3 oefeningen gemaakt die de leerlingen zelfstandig moeten afwerken.

Even toelichten. Voor de afdeling Grafische communicatie & media heb ik 3 oefeningen gemaakt die de leerlingen zelfstandig moeten afwerken. Even toelichten. De lessen TO bestaan steeds uit blokken van 2 lesuren. De klas wordt opgesplitst in groepen van 3 leerlingen. Per groep maken de leerlingen kennis met de verschillende richtingen die op

Nadere informatie

Lcd scherm ipod Classic Installatie handleiding

Lcd scherm ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

Archeologie Conserveringstechnieken

Archeologie Conserveringstechnieken Archeologie Conserveringstechnieken Jurgen Galicia - Galicia Technical Diving 01. ALGEMENE REGELS: - het voorwerp onmiddellijk in zout of zoet water leggen - nooit iets laten drogen in de zon - nooit iets

Nadere informatie

Werk en veiligheidsfiches

Werk en veiligheidsfiches Werk en veiligheidsfiches Naam: Klas: 1A_ Nr: 2 Techniek 1: Aftekenen van loodrechte lijnen Benodigdheden Het werkstuk Een winkelhaak Een scherp potlood Werkwijze Duid de plaats aan waar je een loodrechte

Nadere informatie

Behangen met fotobehang handleiding van HORNBACH

Behangen met fotobehang handleiding van HORNBACH Pagina 1 van 5 Behangen met fotobehang handleiding van HORNBACH Dit heb je nodig voor jouw project! Materialen Gereedschap Fotobehang papier Fotobehang vlies Kant-en-klaar vulmiddelen Behangvoorstrijk

Nadere informatie

MONTAGERICHTLIJNEN AIRBOARD ACOUSTIC

MONTAGERICHTLIJNEN AIRBOARD ACOUSTIC MONTAGERICHTLIJNEN AIRBOARD ACOUSTIC Voorafgaande opmerking: onderstaande informatie is afkomstig van bronnen die wij als betrouwbaar beschouwen. We kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor de

Nadere informatie

Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: kelderafdichting

Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: kelderafdichting Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: kelderafdichting Zelfklevend waterdichtingsmembraan op rol, voor een snelle en efficiënte realisatie van de verticale afdichting. Conform EN 13969 en DIN 18195-4.

Nadere informatie

Hard driver flexkabel ipod Classic Installatie handleiding

Hard driver flexkabel ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

Accu ipod Classic Installatie handleiding

Accu ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

Achterkant ipod Classic Installatie handleiding

Achterkant ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

Dakspoiler met remlicht

Dakspoiler met remlicht Instructienr. Versie Ond. nr. 9499948 1.0 Dakspoiler met remlicht M8400560 Pagina 1 / 10 Uitrusting A0000162 A0000163 A0000161 A0000180 A0000214 A0000177 M0000232 M8901662 Pagina 2 / 10 INLEIDING Lees

Nadere informatie

The Winter Workshop: Home for X- Mas

The Winter Workshop: Home for X- Mas The Winter Workshop: Home for X- Mas Goedemorgen Hier is het derde en laatste deel van de online workshop The Winter Workshop. Vandaag gaan we een huisje maken voor in de boom. En het leuke is dat het

Nadere informatie

Handleiding Sugaring

Handleiding Sugaring Handleiding Sugaring Lees de handleiding goed en helemaal door voordat je begint. Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet contact op te nemen via email of telefoon. Naar aanleiding van jullie vragen

Nadere informatie

Howto: Solderen Auteur: Silenoz Datum: 22/02/2011

Howto: Solderen Auteur: Silenoz Datum: 22/02/2011 Benodigdheden: Soldeerbout (vanzelfsprekend) Flux: ik heb een gewone pot gekocht in een doe-het-zelf zaak. Wel opletten dat je er koopt voor soldeertin, en niet voor zilver, deze laatste heeft een veel

Nadere informatie

BOEK- & MEDIAVERZORGING

BOEK- & MEDIAVERZORGING BOEK- & MEDIAVERZORGING 81 Wij maken het u makkelijk! 82 Op de volgende pagina s vindt u tekst en illustraties die duidelijk uitleggen hoe te werken met folie, tape en hulpmiddelen. U leest ook wat u moet

Nadere informatie

Contesse Exell Handleiding

Contesse Exell Handleiding 1 Contesse Exell Handleiding 1. Algemeen Bij het plaatsen van Contesse Exell zijn geen kleefstoffen of onhandige lijm nodig. Door de flexibiliteit van de Contesse Exell planken, deze kunnen op oneffen

Nadere informatie

Papierbehang - Werkwijze Advies 3. Vliesbehang - Werkwijze Advies 4. Algemene Behangtips 5

Papierbehang - Werkwijze Advies 3. Vliesbehang - Werkwijze Advies 4. Algemene Behangtips 5 Behang Tips Papierbehang - Werkwijze Advies 3 Vliesbehang - Werkwijze Advies 4 Algemene Behangtips 5 Behangtips Partners at Home 2 / 7 Papierbehang - Werkwijze Advies Stap 1: Maak het plaksel volgens de

Nadere informatie

Leginstructie. Wallgard. Het aanbrengen van de wandbekleding verticaal BELANGRIJK!

Leginstructie. Wallgard. Het aanbrengen van de wandbekleding verticaal BELANGRIJK! Pagina 1 van 6 Wallgard Leginstructie Jan 2016 BELANGRIJK! Bij gebruik van tweecomponenten-polyester egaline en/of reparatiemortel kan er verkleuring optreden wanneer de componenten onjuist en/of onvoldoende

Nadere informatie

De assemblage-instructie van Vinyl en Vinyl Premium fotobehangen

De assemblage-instructie van Vinyl en Vinyl Premium fotobehangen De assemblage-instructie van Vinyl en Vinyl Premium fotobehangen Vóór het begin van het installeren zorg ervoor dat je muur droog en schoon is. Vul alle schaden aan om de muur glad te maken. Daarna bedek

Nadere informatie

workshop verpakkingen

workshop verpakkingen workshop verpakkingen Nationale Wiskunde Dagen 18 3&4 februari 2012 Hans Melissen & Rob van Oord Keuzemenu In deze workshop kunt u kiezen uit: 1- het vouwen van een goot; daarna het zoeken naar het optimale

Nadere informatie

VINYLTASJE MAAK EEN OPDRUK VOOR JE TAS. Ontwikkeld door

VINYLTASJE MAAK EEN OPDRUK VOOR JE TAS. Ontwikkeld door VINYLTASJE MAAK EEN OPDRUK VOOR JE TAS TEKENEN 1 2 3 4 Laat de kinderen een tekening maken met een dikke donkere stift. (1) Met dikke stiften vermijd je hele dunne lijnen die later in het proces lastig

Nadere informatie

korte beschrijving De Modelbrouwers.nl gietset (MB7700) is een complete set om direct zelf producten te kunnen (re)produceren.

korte beschrijving De Modelbrouwers.nl gietset (MB7700) is een complete set om direct zelf producten te kunnen (re)produceren. naam van de How-to Resin en rubber gieten met de Modelbrouwers.nl gietset. naam Modelbrouwers.nl korte beschrijving De Modelbrouwers.nl gietset (MB7700) is een complete set om direct zelf producten te

Nadere informatie

Click wheel ipod Classic Installatie handleiding

Click wheel ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

Tutorial stof snijden TIPS:

Tutorial stof snijden TIPS: Tutorial stof snijden Snijmat: deze matten zijn speciaal gemaakt met een zelfhelende laag, zodat na het snijden met een rolmesje er geen beschadigingen achterblijven op de mat. Rolmes: er zijn verschillende

Nadere informatie

KUNSTGRAS LEGGEN Benodigdheden Ondergrond Voor het beste resultaat adviseren wij toch een zandbed van breker- of lavazand aan te brengen.

KUNSTGRAS LEGGEN Benodigdheden Ondergrond Voor het beste resultaat adviseren wij toch een zandbed van breker- of lavazand aan te brengen. KUNSTGRAS LEGGEN Benodigdheden - stanleymes - lijm - lijmband - lijmkam - plastic handschoenen - kunstgras - geotextiel drukverdelend onderdoek - evt. vulzand Ondergrond Verwijder eerst het oude gras en

Nadere informatie

Samsung Galaxy S4 Cracked Voor Glas

Samsung Galaxy S4 Cracked Voor Glas Samsung Galaxy S4 Cracked Voor Glas Vervanging Vervang uw gebroken glas en herstellen van uw Samsung S4 weer normaal Geschreven door: Patrick Lee ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Pagina 1 van 13 INTRODUCTIE

Nadere informatie

WORKSHOP 1. Dit is de werkbundel van:... Workshop 1 1

WORKSHOP 1. Dit is de werkbundel van:... Workshop 1 1 WORKSHOP 1 Dit is de werkbundel van:.... Workshop 1 1 Workshop 1 2 EXPERIMENT 1: ZAGEN Zagen is een verspanende bewerking die met de hand of met een machine kan worden uitgevoerd. Bij een verspanende bewerking

Nadere informatie

Products That Work. Products That Last. Since The Professional s Choice APPLICATIE EN ONDERHOUDS INSTRUCTIES

Products That Work. Products That Last. Since The Professional s Choice APPLICATIE EN ONDERHOUDS INSTRUCTIES Products That Work Products That Last Since 1983 The Professional s Choice APPLICATIE EN ONDERHOUDS INSTRUCTIES APPLICATIE INSTRUCTIE SIS 440 Deknaden moeten schoon en droog zijn. Het omringende hout dient

Nadere informatie

1129 Fast Forward Compact

1129 Fast Forward Compact Product Universele PSA lijm voor het snel verlijmen van grote vlakke en moeilijke materialen. Lijm spuiten - Aandrukken - Klaar Verlijmen van zachte isolatiematerialenverlijmen van plastic- en bouwfolieverlijmen

Nadere informatie

Handleiding 3D UV hars.

Handleiding 3D UV hars. Handleiding 3D UV hars. Materialen: UV-Hars Polimeerklei (Fimo, Cernit of een ander merk) Sieraadkast (blanks) Pigmentpoeders Penceel voor pigment poeder Penceel voor UV Hars Flexibele gas aansteker (navulbaar)

Nadere informatie

Druk met Kunst! Leskist voor kinderen van groep 6

Druk met Kunst! Leskist voor kinderen van groep 6 Druk met Kunst! Leskist voor kinderen van groep 6 Na het Museum in de Klas en de drukwerkplaats van KUVO weten jullie alles over druktechnieken: Nu is het tijd om zelf aan de slag te gaan! In deze leskist

Nadere informatie

De instructies voor het veilig opruimen van kwik verschillen per situatie. Kies de opruiminstructie die op uw situatie van toepassing is.

De instructies voor het veilig opruimen van kwik verschillen per situatie. Kies de opruiminstructie die op uw situatie van toepassing is. Opruiminstructies De instructies voor het veilig opruimen van kwik verschillen per situatie. Kies de opruiminstructie die op uw situatie van toepassing is. Barometer, bloedrukmeter of een ander product

Nadere informatie

Fabsheet: Vinylsnijder. Handleiding voor het werken met de vinylsnijder in FabLab Zeeland

Fabsheet: Vinylsnijder. Handleiding voor het werken met de vinylsnijder in FabLab Zeeland Fabsheet: Vinylsnijder Handleiding voor het werken met de vinylsnijder in FabLab Zeeland Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Start!... 3 Hoofdstuk 2: Maak een ontwerp (of gebruik een bestaand ontwerp)... 4 Hoofdstuk

Nadere informatie

Van je mobiele telefoon een hologramprojector maken

Van je mobiele telefoon een hologramprojector maken Van je mobiele telefoon een hologramprojector maken Van je mobiele telefoon een hologramprojector maken Materialen Gereedschap Plexiglas 2 mm (afmeting hangt af van de gewenste grootte van de projector)

Nadere informatie

tel: 0344-640035 -- e-mail: info@fairwood.nl

tel: 0344-640035 -- e-mail: info@fairwood.nl tel: 0344-640035 -- e-mail: info@fairwood.nl Stap 1: Tips aanbrengen olie op houten vloer, parketvloer Voordat u gaat beginnen moeten de eventuele noesten worden gestopt. Maak de vloer vervolgens stofvrij.

Nadere informatie

HANDLEIDING BETONLAMP ALUMINIUM RECHTOP

HANDLEIDING BETONLAMP ALUMINIUM RECHTOP VOORBEREIDING Voordat we beginnen met klussen is het handig om even de benodigde onderdelen door te nemen en te checken of je alles voorbereid hebt. ONDERDELENLIJST 1 x zak 1,5 kilo snelbeton op kamertemperatuur

Nadere informatie

Werk niet te snel, een fout is snel gemaakt. Lees de tekst heel goed. Als je iets niet begrijpt vraag je eerst je leerkracht om hulp.

Werk niet te snel, een fout is snel gemaakt. Lees de tekst heel goed. Als je iets niet begrijpt vraag je eerst je leerkracht om hulp. Werk niet te snel, een fout is snel gemaakt. Lees de tekst heel goed. Als je iets niet begrijpt vraag je eerst je leerkracht om hulp. Vraag eerst aan de leerkracht om het stukjesblad en het schietroosblad

Nadere informatie

Touchscreen ipad 3 Reparatie handleiding

Touchscreen ipad 3 Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

BOUWBESCHRIJVING KNIKKERPOMP

BOUWBESCHRIJVING KNIKKERPOMP 1 BOUWBESCHRIJVING KNIKKERPOMP Ten behoeve van demonstratiedoeleinden De knikkerpomp is een type waterpomp dat van PVCbuis en twee knikkers gemaakt wordt. Door zijn eenvoud en omdat PVC goed verkrijgbaar

Nadere informatie

korte beschrijving Een korte inleiding tot het aan elkaar solderen van messing, PE en dergelijke - pagina 1 van 12 -

korte beschrijving Een korte inleiding tot het aan elkaar solderen van messing, PE en dergelijke - pagina 1 van 12 - naam Solderen auteur Silenoz naam Silenoz gebruikte materialen Soldeerbout Flux: ik heb een gewone pot gekocht in een doe-het-zelf zaak. Wel opletten dat je er koopt voor soldeertin, en niet voor zilver,

Nadere informatie

Waarschuwingssysteem achteruitrijden

Waarschuwingssysteem achteruitrijden Installation instructions, accessories Instructienr. 9172606 Versie 1.0 Ond. nr. Waarschuwingssysteem achteruitrijden A8600231 Volvo Car Corporation Waarschuwingssysteem achteruitrijden- 9172606 - V1.0

Nadere informatie

Montage-instructies nora plinten en hoekplinten

Montage-instructies nora plinten en hoekplinten Montage-instructies nora plinten en hoekplinten De ondergrond moet legklaar volgens VOB, DIN 18 365 zijn. Ondergronden mogen mag geen structuur bevatten die hoger is als 0,6 mm. Oneffenheden of een te

Nadere informatie

GLAS ETSEN MAAK JOUW GLAS PERSOONLIJK! Ontwikkeld door

GLAS ETSEN MAAK JOUW GLAS PERSOONLIJK! Ontwikkeld door GLAS ETSEN MAAK JOUW GLAS PERSOONLIJK! TEKENEN 1 2 3 4 Laat de kinderen een tekening maken met een dikke donkere stift. (1) Met dikke stiften vermijd je hele dunne lijnen die later in het proces lastig

Nadere informatie

WATERZAK HARDSIDE MONO & DUO

WATERZAK HARDSIDE MONO & DUO MONTAGE- EN GEBRUIKERSHANDLEIDING WATERZAK HARDSIDE MONO & DUO Inleiding Wij raden aan om deze handleiding vóóraf goed door te nemen. Werk zorgvuldig en volg de instructies nauwkeurig op. Wij adviseren

Nadere informatie

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op hout

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op hout REV:02-18/07/13 RapidRoof Inhoud 1. Voorbereiding 2. Aanbrenging: 3. Aanbrenging: enkel Waterproof 4. Aanbrenging: enkel Anti-Skid 5. Menghandleiding 6. Bijkomende informatie 7. Waar u op moet letten bij

Nadere informatie

Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding

Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock

Nadere informatie

3.4 Waterdichting Opkanten

3.4 Waterdichting Opkanten 3.4 Waterdichting Opkanten 3.4.1 Waterdichting Opkanten Algemeen De waterdichting van de opkanten is afgeleid van de eerder beschreven methodes van kimfixatie. Ofwel wordt de EPDM folie verlijmd op de

Nadere informatie

Een deur of kozijn lakken

Een deur of kozijn lakken Een deur of kozijn lakken Een deur of kozijn lakken Materialen Gereedschap Plamuur Afplaktape Verfbak Emmer Roerstok Schuurmachine Plamuurmes Verfroller Kwast Schuurpapier Ontvetter Spons Kozijnenspons

Nadere informatie

Hoe een LED mooi inbouwen Auteur: Geert Juchtmans (Reddevil) [0909-001]

Hoe een LED mooi inbouwen Auteur: Geert Juchtmans (Reddevil) [0909-001] Handige knutsel tips door Reddevil In dit nieuw onderdeel van het magazine geeft Reddevil een aantal handige knutseltips die handig van pas komen bij het bouwen van behuizingen etc. In de eerste editie

Nadere informatie

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op beton

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op beton REV:02-18/07/13 RapidRoof Inhoud 1. Voorbereiding 2. Aanbrenging: 3. Aanbrenging: enkel Waterproof 4. Aanbrenging: enkel Anti-Skid 5. Menghandleiding 6. Bijkomende informatie 7. Waar u op moet letten bij

Nadere informatie

Speaker ipad 3 Reparatie handleiding

Speaker ipad 3 Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Bekleden van personenauto s met ColorChange-CarWrap-folie

Bekleden van personenauto s met ColorChange-CarWrap-folie Bekleden van personenauto s met ColorChange-CarWrap-folie Algemeen: Opslag van de folie 1. Opslagwijze: Hangend of staand, nooit liggend 2. Opslagtemperatuur: 15 25 graden C. 3. Luchtvochtigheid: 40 60%

Nadere informatie

WILLCO Isolatiesystemen

WILLCO Isolatiesystemen WILLCO Isolatiesystemen De WILLCO Isolatiesystemen kunnen afgewerkt worden met WILLCO Kunstharssierpleisters, WILLCO Silicoonharssierpleisters, WILLCO Silicaatsierpleisters of WILLCO Minerale Sierpleisters.

Nadere informatie

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op asfalt

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op asfalt REV:02-18/07/13 RapidRoof Inhoud 1. Voorbereiding 2. Aanbrenging: 3. Aanbrenging: enkel Waterproof 4. Aanbrenging: enkel Anti-Skid 5. Menghandleiding 6. Bijkomende informatie Let op: alle RapidRoof-producten

Nadere informatie