Nieuwsbrief editie 10. December 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief editie 10. December 2014"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief editie 10 December 2014

2 Inleiding Is er nog leven na een lange tijd van vast dienstverband? Dat is het thema van deze nieuwsbrief. Een bijzondere nieuwsbrief. Het is mijn tiende. Bovendien heb ik op 1 oktober 2014 mijn eerste lustrum als zelfstandig professional gevierd. En op 18 oktober jl. verscheen de misdaadroman Klachten bij de directie die ik samen met mijn vader heb geschreven. Als zelfstandig professional heb ik de afgelopen jaren veel nieuwe ervaringen opgedaan. Het was echt niet allemaal hosanna. Maar ik heb geen moment spijt gehad van deze stap in mijn werkzame leven. Daarom ben ik ook benieuwd hoe twee van mijn voormalige collega s een nieuw leven hebben gevonden. Deze twee oud collega s, Rita Vanelderen en (Gert)Jan Stegeman zijn eveneens na een jarenlang vast dienstverband vertrokken en nu op een heel andere manier bezig in hun werk. Hun verhalen zijn te vinden in de rubriek: Maak eens kennis met Het antwoord op de vraag: Is er nog leven na een lange tijd van vast dienstverband? is natuurlijk Ja. Maar het gaat niet zomaar. En mensen gaan er op verschillende manieren mee om. Zelf ben ik na een aantal jaren zoeken en het doen van vrijwilligerswerk tot mijn eigen verbazing in het ouderenwelzijn terecht gekomen. (Vervolg op de volgende pagina)

3 Inleiding Daarin doe ik creatieve trajecten, geef ik trainingen over omgaan met mantelzorgers voor mensen die werkzaam zijn in de zorg. Mijn column gaat ditmaal over vrijwilligerswerk: Welk vrijwilligerswerk past bij jou? En natuurlijk zijn er de vaste pagina s over de stichting Creatief Welzijn Senioren en de Agenda voor de eerste helft van Ik wens u fijne, warme feestdagen en alvast een bijzonder 2015! (Einde)

4 Welk vrijwilligerswerk past bij jou? Daar sta je dan! Na een jarenlang vast dienstverband ben je boventallig verklaard, ontslagen, niet meer nodig. En nu? Vaak lukt het niet om meteen weer aan werk te komen. Dat kan verschillende oorzaken hebben: de economische crisis; niet meer nodige vaardigheden op de arbeidsmarkt; leeftijdsdiscriminatie. Stilzitten is echter geen optie. Vrijwilligerswerk als opstapje naar betaald werk is tegenwoordig het toverwoord. Immers: dit geeft structuur, contacten, zelfvertrouwen en mogelijke nieuwe vaardigheden. Maar er zitten veel haken en ogen aan. Laten we de argumenten eens op een rijtje zetten: Structuur. Als je gewend bent om elke ochtend op een vast tijdstip naar je werk te gaan, is het best lastig structuur aan te brengen in je leven, zodra je jouw baan kwijt bent. Vrijwilligerswerk op vaste tijdstippen kan hierbij helpen. Mogelijke nieuwe vaardigheden ontwikkelen als opstapje naar een andere baan. Het klinkt zo logisch. En dat is het ook, als je zelf kunt beslissen over welk type vrijwilligerswerk bij jou past en welke vaardigheden je wilt ontwikkelen. Nu gebeurt het soms dat mensen (door het UWV) verplicht ingezet worden bij activiteiten die niet bij hen passen. (Vervolg op volgende pagina)

5 Welk vrijwilligerswerk past bij jou? (Vervolg op volgende pagina)

6 Welk vrijwilligerswerk past bij jou? Vrijwilligerswerk is van belang om zelfvertrouwen te ontwikkelen. Dit klinkt aantrekkelijk. En ook hier geldt: alleen als je iets doet wat bij je past. Is dit niet het geval, dan daalt je zelfvertrouwen juist. Ditzelfde geldt voor contacten. Nieuwe contacten in een omgeving die niet bij je past, helpen je niet verder. Waardering. Ik doe nu zo n twaalf jaar vrijwilligerswerk. Dat deed ik dus al toen ik nog in vaste dienst was. In al die jaren heb ik met verschillende organisaties gewerkt. Daarmee ook geconstateerd hoe groot de verschillen kunnen zijn. Bij de ene instelling wordt met je overlegd over jouw inzet en krijg je een onkostenvergoeding. Bij de andere gaat men er van uit dat vrijwilligers er zijn om de lastige klusje op te knappen. Voor een vergoeding is geen budget. Ook zonder uitkering is het nuttig bij al deze punten stil te staan. Zo ben ik al enige jaren lid van cliëntenraden in de ouderenzorg. Dit vrijwilligerswerk brengt met zich mee, dat ik een flinke kennis heb opgedaan over de sector. Kennis, die ik in mijn betaalde werkzaamheden in kan zetten. Daarom, als je vrijwilligerswerk gaat doen, vraag jezelf dan af: Welk type vrijwilligerswerk past bij mij? Kan ik nieuwe vaardigheden ontwikkelen of mijn bestaande vaardigheden hierin bijhouden? Wordt mijn inzet voldoende gewaardeerd? Als ik op zoek ben naar een nieuwe betaalde baan, kan dit type vrijwilligerswerk hieraan bijdragen? (Einde)

7 Agenda WORKSHOP De kracht van jouw keuze 13 maart en 10 april uur Locatie: centrum Rotterdam Prijs: 62,50 incl. BTW. Bij aanmelding vóór 20 februari: 50 Hoe maak ik de keuzes die bij mij passen? Deze ontspannen workshop vindt plaats in kleine groepjes van drie tot vier deelnemers. Heb je interesse? Laat dit dan weten op WORKSHOP Geef kleur aan jezelf! Prijs: 62,50 incl. BTW Waar ben ik goed in, waar word ik blij van? Hoe laat ik dat zien aan anderen? In deze workshop gaan we op zoek naar jouw passie. En naar de wijze waarop je dit kunt uitstralen (Personal Branding). Het je interesse? Laat dit dan weten op (Einde)

8 Creatief Welzijn Senioren Nieuws De afgelopen maand hebben wij in het Rotterdamse Oude Westen het traject Niet iedereen houdt van bingo! gerealiseerd. Hierbij een foto uit dit traject. Meer hierover op onze website. Hoe ziet jouw landschap eruit? Onze website ss.com Ons adres: Onze (Einde)

9 Maak eens kennis met In mijn werk kom ik regelmatig in contact met bijzondere mensen. In deze rubriek kunt u kennismaken met twee van hen. Ditmaal Rita Vanelderen en (Gert)Jan Stegeman, twee oud-collega s van mij uit mijn bankcarrière. Rita Vanelderen leerde ik kennen toen ik voorzitter was van de deelnemersraad van het pensioenfonds van Fortis Bank Nederland. Zij was de directeur van het pensioenfonds. Later heb ik op zeer plezierige wijze met haar samengewerkt in mijn communicatie functie, waarin ik tevens verantwoordelijk was voor de communicatie van het pensioenfonds. Rita vertelt: Is er nog leven na. een lange tijd van vast dienstverband? Interessante vraag, en een vraag die ik met een volmondig JA kan beantwoorden. Zelf heb ik 21 jaar gewerkt bij Fortis Bank Nederland. Ik ben daar in 1989 na mijn studie psychologie begonnen. Kort na het overlijden van mijn vader, die daar zijn hele leven gewerkt had. Als puber had ik altijd gezworen dat ik daar nooit zou gaan werken. Maar ik paste me aan Bij de bank kende ik vele hoogtepunten en later ook dieptepunten. Ik heb de kans gekregen om mezelf te ontplooien in zeer verschillende rollen. Het werk gaf me zeer veel voldoening. Ik werkte hard, was plichtsgetrouw en ging ervoor. Steeds meer werd ik een echte workaholic en investeerde bakken met energie in mijn werk. Rond mijn 40 e begon ik vast te lopen, ik was uitgekeken op mijn functie en de omgeving. En de samenwerking met soms zeer moeilijke collega s slorpte veel energie op. (Vervolg op volgende pagina)

10 Het heeft nog verschillende jaren geduurd vooraleer ik werkelijk los kon komen en wegging. Maak eens kennis met Eye opener was de vraag van mijn coach waarom ik zoveel bleek te investeren in iets wat niet meer bleek te werken. Ik had ook de keuze om NEE te zeggen. Vele jaren later - toen ik zelf coach-counselor was - kwam ik erachter dat mijn loyaliteit aan de bank en de ander zo sterk was dat het heel moeilijk was om voor mezelf te kiezen en mijn eigen weg te gaan. Weggaan bij de bank was lastig maar het gaf wel een hele opluchting omdat het me weer vrijheid gaf. Het was de start van een nieuw begin en weer vertrouwen in de toekomst. Ik was geïnspireerd geraakt door mijn coach en het werk dat ze deed. Op deze manier kon je werkelijk van betekenis zijn en waarde toevoegen. (Vervolg op volgende pagina)

11 Maak eens kennis met Daarom deed ik verschillende coachopleidingen en startte met een zelfstandige praktijk als coach-counselor. Nu is het mijn missie geworden om mijn levenservaring door te geven aan anderen zodat ze weer zelfvertrouwen, vrijheid en geluk mogen ervaren in hun leven. In mijn praktijk komen mensen die last hebben van stress of zich depressief voelen, vastlopen, niet meer helemaal vertrouwen op zichzelf, piekeren of angsten hebben, zichzelf volledig wegcijferen of problemen ervaren in de relatie met hun partner, collega of leidinggevende. Met hen ga ik op zoek naar hun verhaal en de patronen die maken dat ze op dit punt in hun leven vastlopen. Dit onderzoek maakt duidelijk wat de oorzaak is van het lijden. Dat is de basis voor verandering. Ik laat hen zien hoe ze oude patronen kunnen doorbreken. Ik leer hen hoe ze kunnen luisteren naar hun instinct en hun innerlijk weten over wat klopt en niet klopt. En om daar op te vertrouwen en te kiezen voor zichzelf in plaats van zich steeds (onbewust) aan te passen aan de ander of de situatie. Ik leer hen om zichzelf te geven wat ze nodig hebben. Om hun grenzen te ervaren en te stellen, om duidelijk JA of NEE te zeggen, om deuren te sluiten en te openen. Dit zorgt ervoor dat mijn cliënten het stuur weer in handen kunnen nemen en zelf een uitweg kunnen vinden, daarbij vooral vertrouwend op zichzelf, hun innerlijk weten en hun kracht. Met als resultaat meer autonomie, geluk en vrijheid. Meer weten over Rita Vanelderen? Neem eens een kijkje op haar website: (Vervolg op volgende pagina)

12 Maak eens kennis met Jan Stegeman ken ik uit de jaren negentig toen ik werkte op Bureau Lion Europe van de Credit Lyonnais Bank Nederland en ik mij bezighield met internationale activiteiten. Jan werkte al langer bij de bank. Hij heette toen nog Gert-Jan, omdat er op zijn kantoor al een Jan Stegeman werkzaam was. Nu heeft hij zijn roepnaam weer aangenomen. Jan vertelt: Ik ben in 1981 begonnen te werken bij Bankierskantoor Mulder Ten Kate, een kleine lokale spaar- en hypotheekbank. Alhoewel de bank toen al onderdeel was van destijds het grote Credit Lyonnais, die in Nederland nog onder de naam Slavenburg Bank opereerde, was de bank volledig autonoom. Dat ik hier überhaupt terecht ben gekomen was puur toeval en zeker niet vooraf gepland. Het was net als nu destijds crisis en de banen lagen niet voor het oprapen. Ik las de advertentie van de bank in de lokale krant die weinig opviel. Wellicht daardoor waren er niet al te veel kandidaten. In ieder geval werd ik uitgenodigd voor een gesprek met de toenmalige directeur en nazaat van de oprichter van de bank: Nico Mulder ten Kate. We bleken op dezelfde school gezeten te hebben en hij kende nog een aantal docenten waar ik ook les van had gehad. Kennelijk schiep dit een band want na een assessment werd ik aangenomen als trainee. Leergierig als ik was, wist ik mij al snel op te werken naar een adviesfunctie en na tien jaar werd ik benoemd tot directeur van de vestiging, die intussen volledig onder de naam van Credit Lyonnais verder was gegaan. Diverse fusies en functies later kwam er na 31 jaar een einde aan mijn bancaire leven. We spreken nu over het jaar (Vervolg op volgende pagina)

13 Maak eens kennis met Toen de zoveelste reorganisatieronde werd aangekondigd, besloot ik dat het mooi geweest was en ik eindelijk eens niet meer voor me moest laten beslissen, maar het heft in eigen hand moest gaan nemen. Dat bleek gemakkelijker gezegd dan gedaan, want: wat moest ik dan gaan doen? Het meest voor de hand liggend was in mijn vakgebied, de financiële advisering, verder te gaan en een eigen kantoor te beginnen. Na veel wikken en wegen heb ik besloten dat niet te doen, het roer volledig om te gooien, iets totaal anders te gaan doen. Maar wat dan? was de vraag die ik mij zelf stelde en waar ik feitelijk geen antwoord op had. Een echte droom had ik op dat gebied namelijk nooit gehad. In loondienst wilde ik niet meer, dus ging ik mij focussen op bedrijven die een kandidaat zochten voor een overname of een management buy in. Toen de zoveelste reorganisatieronde werd aangekondigd besloot ik dat het mooi geweest was Jan Stegeman (Vervolg op de volgende pagina)

14 Maak eens kennis met Ik voegde alras aan mijn criteria toe: met mensen omgaan en verkoop. Door deze steeds kleiner wordende trechter kwam ik al snel terecht bij een groothandel in cosmetica artikelen. Zij zochten een partner om het bedrijf dat sinds drie jaar actief was, verder uit te bouwen. Nu wilde het dat mijn vrouw vijftien jaar een eigen schoonheidssalon had, waardoor ik de branche al enigszins kende. Het voldeed ook verder aan mijn wensenlijstje, dus zo geschiedde. Ik kocht mij in. Midden in de crisis in een neergaande markt en alleen van achter de andere kant van de tafel als bankadviseur met het zakenleven van doen te hebben gehad, begrijp je wel dat dit betekende: een start met vallen en opstaan, veel leren, nieuwe dingen ondernemen en vooral doorbijten. Maar intussen zijn we bijna twee jaar verder. Ze zijn omgevlogen. We groeien en hebben nieuwe activiteiten toegevoegd. Regelmatig krijg ik nog de vraag: Mis je de bank niet? Daar was toch alles goed geregeld en had je een prima salaris? Dan knik ik en zeg: Dat klopt allemaal, maar missen doe ik het niet. De vrijheid om zelf je beslissingen te nemen; het gevoel bij het weer binnenhalen van een nieuwe klant of een belangrijke order het geeft mij zoveel voldoening, dat ik nog geen dag spijt heb gehad van mijn beslissing. Ik zie de toekomst dan ook met alle vertrouwen tegemoet en ben van mening dat als je iets met plezier en passie doet, wat dan ook, je resultaat zult boeken, omdat je dat uitstraalt naar je medewerk(st)ers en klanten en zij je jouw succes dan ook gunnen. (Einde)

15 De volgende nieuwsbrief verschijnt voorjaar 2015 Martine Romer - Creativiteit in daadkracht i: - e: info@martineromer.nl - tel tel mobiel

Hoofdstuk 1. Introductie

Hoofdstuk 1. Introductie Hoofdstuk 1 Introductie Wat kan dit boek voor jou betekenen? Als je dit boek leest, sta je op het punt een enorm succes te maken van je bedrijf. Dat vind ik geweldig cool. Welkom! Mijn naam is Marielle

Nadere informatie

Nieuwsbrief editie 4. April/Mei 2012

Nieuwsbrief editie 4. April/Mei 2012 Nieuwsbrief editie 4 April/Mei 2012 Inleiding Deze nieuwsbrief heeft als thema: Beweging. Een actueel thema, waarmee ik de afgelopen periode weer regelmatig ben geconfronteerd. Mijn column met als titel:

Nadere informatie

Nieuwsbrief editie 1. Juni 2011

Nieuwsbrief editie 1. Juni 2011 Nieuwsbrief editie 1 Juni 2011 Inleiding Een nieuwsbrief. Dat had ik opgenomen in mijn doelstellingen voor dit jaar. En nu is het zover. Ik bied hierbij graag mijn eerste Nieuwsbrief aan. De onderwerpen

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Relatiemanagement Relatiemanagement, investeren in zakelijke relaties Relaties; de mens kan niet zonder. Of het privé is of werk gerelateerd, relaties zijn een belangrijk onderdeel van ons leven.

Nadere informatie

Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap

Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap Zelfleiderschap is dat je jezelf aanstuurt. Je doet wat jij belangrijk, waardevol, leuk of interessant vindt. Je kiest je eigen weg en je zorgt goed voor jezelf.

Nadere informatie

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden.

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden. Workshop Leiderschap Leiderschap, krachtig in elke situatie Wat maakt iemand tot een goede leidinggevende? Natuurlijk moeten er doelen gehaald worden en het liefst binnen een bepaald budget. Maar zonder

Nadere informatie

Vitaliteit, een gezonde leefstijl betekent een duurzame organisatie

Vitaliteit, een gezonde leefstijl betekent een duurzame organisatie Workshop Vitaliteit Vitaliteit, een gezonde leefstijl betekent een duurzame organisatie Vitaliteit staat steeds vaker bij bedrijven op de prioriteitenlijst. En terecht, vitale medewerkers zijn onder andere

Nadere informatie

De workshop Personal branding wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Personal branding wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Personal branding Personal branding, waar sta jij voor? Wat vind je belangrijk? Wat maakt jou uniek? Tijdens de workshop Personal branding ga je op ontdekkingstocht naar jouw waarden en kwaliteiten.

Nadere informatie

Workshop Communicatievaardigheden

Workshop Communicatievaardigheden Workshop Communicatievaardigheden Workshop Communicatievaardigheden, een belangrijk middel om je doel te bereiken Effectief communiceren kun je leren. Gelukkig maar, alle relaties staan of vallen met goede

Nadere informatie

Nieuwsbrief editie 6. December 2012

Nieuwsbrief editie 6. December 2012 Nieuwsbrief editie 6 December 2012 Inleiding Deze eindejaar nieuwsbrief gaat over het maken van keuzes. Het einde van het jaar is een periode, waarin mensen zich voornemen om in het nieuwe jaar de zaken

Nadere informatie

Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen

Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen Workshop Coachend leidinggeven Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen Als leidinggevende wil je het beste uit je personeel halen. Jij wilt dat ze werken conform de missie en

Nadere informatie

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijk leiderschap Persoonlijk leiderschap, je leven leiden vanuit je kracht Hoe geef je leiding aan jezelf? En wat is daar eigenlijk het belang van? Het is heel verstandig om eens in de

Nadere informatie

Positief assertief, kiezen voor jezelf, betekent niet kiezen tegen de ander

Positief assertief, kiezen voor jezelf, betekent niet kiezen tegen de ander Workshop Positief assertief Positief assertief, kiezen voor jezelf, betekent niet kiezen tegen de ander Opkomen voor jezelf, is in de praktijk vaak lastiger dan het lijkt. Je wilt graag iedereen te vriend

Nadere informatie

Nieuwsbrief editie 8. Winter 2013-2014

Nieuwsbrief editie 8. Winter 2013-2014 Nieuwsbrief editie 8 Winter 2013-2014 Inleiding Het hoofdthema van deze nieuwsbrief is Tegendraads. Ik heb iets met Tegendraads. Toen ik voor mezelf begon, adviseerden mensen om mij heen: Je moet je focussen

Nadere informatie

TRAINING ASSERTIVITEIT

TRAINING ASSERTIVITEIT BROCHURE TRAINING ASSERTIVITEIT Met succes opkomen voor jezelf Je geeft gemakkelijk grenzen aan Je vergroot je zichtbaarheid IN HET KORT Je bent op zoek naar vaardigheden om je assertiviteit te vergroten.

Nadere informatie

Aan de slag met de Werk Ster!

Aan de slag met de Werk Ster! Aan de slag met de Werk Ster! Werk Ster Copyright EgberinkDeWinter 2013-2014 Werk Ster Stappen naar werk De Werk Ster helpt je duidelijk te krijgen waar jij op dit moment staat op weg naar werk. Je krijgt

Nadere informatie

De workshop Kernkwadranten wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Kernkwadranten wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Kernkwadranten Kernkwadranten, wat is jouw uitdaging? Weet jij wat jouw eigenschappen zijn? Waar ben jij sterk in en wat zijn jouw valkuilen? Wanneer je dit weet, kun je hier rekening mee houden.

Nadere informatie

Workshop Communicatie vaardigheden

Workshop Communicatie vaardigheden Workshop Communicatie vaardigheden Communicatie vaardigheden, effectief communiceren kun je leren De manier waarop wij met elkaar communiceren is cruciaal voor een goede relatie. Je boodschap kan nog zo

Nadere informatie

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Elevator pitch Elevator pitch, laat van je horen Hoe vertel jij krachtig over jezelf in zestig seconden? Sta jij te haperen op een netwerkborrel? Spring je van de hak op de tak tijdens een zakenlunch?

Nadere informatie

Beter in balans met. de eerste gratis, Nederlandstalige persoonlijke-ontwikkelings-app

Beter in balans met. de eerste gratis, Nederlandstalige persoonlijke-ontwikkelings-app Beter in balans met de eerste gratis, Nederlandstalige persoonlijke-ontwikkelings-app De kracht en het ontstaan van SAM Uit onderzoek blijkt dat je zelf veel invloed kunt uitoefenen op je gevoel van welzijn.

Nadere informatie

ONTSLA JEZELF Jouw Eerste Stap Naar Werken Met Energie En Voldoening Dit rapport is geschreven voor iedereen die al lang op zoek is naar werk dat echt voldoening gaat geven en in een ideale wereld het

Nadere informatie

De workshop Kleurenanalyse wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Kleurenanalyse wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Kleurenanalyse Kleurenanalyse, ontdek de kracht van kleur Dagelijks zijn we in contact met mensen bij wie we een goede indruk willen achterlaten, bijvoorbeeld tijdens een netwerkgesprek, sollicitatiegesprek,

Nadere informatie

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Coachend leidinggeven Coachend leidinggeven, motiveren en inspireren Wil jij het optimale uit jouw medewerkers halen, dan moet je ze motiveren en inspireren. Naast hun leidinggevende ben je ook

Nadere informatie

Netwerken, duurzame relaties aangaan door positieve eerste indruk

Netwerken, duurzame relaties aangaan door positieve eerste indruk Workshop Netwerken Netwerken, duurzame relaties aangaan door positieve eerste indruk Breekt het zweet je uit als je het woord netwerken hoort? Toch netwerken we overal, ook jij: in de rij bij de bakker,

Nadere informatie

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Situationeel leidinggeven Situationeel leidinggeven, krachtig in iedere situatie Als leidinggevende probeer jij het beste uit je medewerkers te halen. Daar profiteert de organisatie van, maar

Nadere informatie

I s dit jou w beste moment om te stoppen met roken?

I s dit jou w beste moment om te stoppen met roken? I s dit jou w beste moment om te stoppen met roken? Dit product word t gratis aangeboden door the NewHealth Company 1-1 - 2017 Gratis intake Stoppen met roken Onderzoek je levensomstandigheden, gezondheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Verantwoordelijkheid ontwikkelen Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf 4 - Goede afspraken maken - Stel

Nadere informatie

Boventallig? Pech. Of toch niet?

Boventallig? Pech. Of toch niet? Boventallig? Pech. Of toch niet? Op pad met onze Wandelcoach Tineke Franssen Harriët (37, foto) werkt drie jaar bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Eerst als projectleider ICT. Maar de verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Studiekeuzebegeleiding bij Intermijn Individueel

Studiekeuzebegeleiding bij Intermijn Individueel Studiekeuzebegeleiding bij Intermijn Individueel Ontdek welke studie écht bij je past Intermijn is een studiekeuzeorganisatie met een duidelijke visie als het gaat om kiezen: kiezen moet je leren. Een

Nadere informatie

Workshop Teambuilding. Teambuilding, alle neuzen dezelfde kant op

Workshop Teambuilding. Teambuilding, alle neuzen dezelfde kant op Workshop Teambuilding Teambuilding, alle neuzen dezelfde kant op Als team werk je aan een gezamenlijk doel, daarnaast heeft iedereen zijn eigen specifieke werkzaamheden en persoonlijke doelen. Bovendien

Nadere informatie

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L SIMPEL STAPPENPLAN VAN JE PASSIE JE WERK MAKEN 3.278 VOLGERS FACEBOOK/DEDRESSCOACH WWW.GLANCY.NL Mijn reis: van passie naar ondernemer Gefeliciteerd! Je hebt een eerste stap gezet. Wat fantastisch dat

Nadere informatie

Ondernemerschapsblokkades

Ondernemerschapsblokkades Ondernemerschapsblokkades Wat houdt je tegen om je droom werkelijkheid te laten worden? En hoe los je dat op? 7 tips om in actie te komen! Samengesteld door Willemijn Lau Hoi toekomstig professional, Wat

Nadere informatie

Module 1 Welk verhaal vertel jij met jouw kleding?

Module 1 Welk verhaal vertel jij met jouw kleding? Module 1 Welk verhaal vertel jij met jouw kleding? Welk verhaal vertel jij met je eigen kleding? Waarom is het belangrijk je eigen persoonlijkheid te laten zien in je outfits? Waarom ik jou kan helpen

Nadere informatie

De workshop Solliciteren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Solliciteren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Solliciteren Solliciteren, vol vertrouwen aan de bak Je staat op een punt in je leven dat je op zoek gaat naar een baan. Je bent toe aan een nieuwe uitdaging of je bent genoodzaakt om iets anders

Nadere informatie

7 TIPS. Om meer rust en ontspanning te ervaren voor en na een werkdag

7 TIPS. Om meer rust en ontspanning te ervaren voor en na een werkdag 7 TIPS Om meer rust en ontspanning te ervaren voor en na een werkdag Dit ebook is voor jou als hardwerkende jongvolwassenen met autisme spectrum stoornis of als je jezelf herken in de kenmerken van ASS.

Nadere informatie

Training Conflicthantering

Training Conflicthantering Training Conflicthantering Conflicthantering, onderhandelen met resultaat Effectief ruziemaken. Kan dat? Wij denken van wel. Een conflict kan zorgen voor een nieuw inzicht of een frisse wind in een relatie.

Nadere informatie

Hoe vind ik mijn droombaan?

Hoe vind ik mijn droombaan? Hoe vind ik mijn droombaan? Denk eens aan een collega of vriend van je die in jou ogen een droombaan heeft. Hij is niet alleen goed in zijn werk, maar geniet er ook elke dag met volle teugen van. Anderen

Nadere informatie

Training Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke effectiviteit Training Persoonlijke effectiviteit Persoonlijke effectiviteit: vergroot je invloed door slim te werken Niet harder, maar slimmer werken: zo vergroot je je persoonlijke effectiviteit. Door op een slimme

Nadere informatie

JEUGDBESCHERMING NOORD. Meer over Jeugdbescherming Noord en jeugdreclassering is te vinden op www.jbnoord.nl. Jeugdreclassering. april 2015 / 15 002

JEUGDBESCHERMING NOORD. Meer over Jeugdbescherming Noord en jeugdreclassering is te vinden op www.jbnoord.nl. Jeugdreclassering. april 2015 / 15 002 JEUGDBESCHERMING NOORD Meer over Jeugdbescherming Noord en jeugdreclassering is te vinden op www.jbnoord.nl Jeugdreclassering april 2015 / 15 002 Jeugdreclassering Je krijgt deze folder als een eerste

Nadere informatie

Handleiding voor een droom

Handleiding voor een droom Handleiding voor een droom How to enjoy LVE Wij hebben een eigen visie op communicatie. Op het opleiden van mensen. Op het schrijven van teksten en het voeren van gesprekken. Maar we hebben ook een visie

Nadere informatie

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid Duurzame inzetbaarheid Iedere HR-professional weet dat het belangrijk is dat zowel jonge als oudere medewerkers gedurende hun loopbaan gezond en productief blijven werken. Daarom staat duurzame inzetbaarheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief editie 2. Oktober 2011

Nieuwsbrief editie 2. Oktober 2011 Nieuwsbrief editie 2 Oktober 2011 Inleiding Deze tweede editie van mijn Nieuwsbrief draait om de thema s: leeftijden en veelzijdigheid. Mijn column gaat over ZZP ers van verschillende leeftijden in verschillende

Nadere informatie

Workshop Verbindend communiceren

Workshop Verbindend communiceren Workshop Verbindend communiceren Verbindend communiceren, krachtig en van hart-tot-hart Verbindend communiceren staat in het teken van écht contact maken met jezelf en de ander. Helder en effectief communiceren

Nadere informatie

VOOR COACHES EN BEGELEIDERS DAVERENDE DILEMMA S. Francine ten Hoedt & Philine Spruijt

VOOR COACHES EN BEGELEIDERS DAVERENDE DILEMMA S. Francine ten Hoedt & Philine Spruijt 33 DAVERENDE DILEMMA S Francine ten Hoedt & Philine Spruijt VOOR COACHES EN BEGELEIDERS Beste coach, Een van de basisvereisten om coach te zijn is, volgens ons, willen ontwikkelen en willen leren. Hoe

Nadere informatie

Je toekomst? Die bepaal je zelf!

Je toekomst? Die bepaal je zelf! 030-7511900 Je toekomst? Die bepaal je zelf! Youfit@retail helpt je op weg. Je werkt met plezier in een winkel. Dat doe je misschien al jaren en het gaat je prima af. Maar denk je weleens na waar je over

Nadere informatie

EEN LEVEN LANG LEREN

EEN LEVEN LANG LEREN EEN LEVEN LANG LEREN Martin van der Dong, 48 allround operator mengvoeder Agrifirm, Meppel Waarom ben je een EVC-traject gaan volgen? Wat was je motivatie? Mijn werkgever Agrifirm besloot om voor alle

Nadere informatie

Leer je aandacht te richten en je zult rust vinden.

Leer je aandacht te richten en je zult rust vinden. Leer je aandacht te richten en je zult rust vinden. Belangrijke boodschap: Het is illegaal om dit ebook te kopiëren, verkopen of verdelen! Dit ebook hoor je te krijgen van www.emotivo.nl of een andere

Nadere informatie

Workshop Stressmanagement, minder werkdruk en meer ontspanning

Workshop Stressmanagement, minder werkdruk en meer ontspanning Workshop Stressmanagement Workshop Stressmanagement, minder werkdruk en meer ontspanning Stress op de werkvloer is onoverkomelijk. Wel kun je leren hiermee om te gaan. Tijdens de workshop Stressmanagement

Nadere informatie

Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken. De workshop Persoonlijke effectiviteit wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken. De workshop Persoonlijke effectiviteit wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijke effectiviteit Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken Hoe vaak gebeurt het dat een collega vraagt of je op het laatste moment nog even wilt meelezen met een

Nadere informatie

WORKSHOP LEADING WITH HAPPINESS Alex Slavenburg / 15 november 2018

WORKSHOP LEADING WITH HAPPINESS Alex Slavenburg / 15 november 2018 WORKSHOP LEADING WITH HAPPINESS Alex Slavenburg / 15 november 2018 Eigenaar van ALEX SLAVENBURG Partner van het HappinessBureau Daarvoor: Veelheid aan leidinggevende rollen bij Rabobank, o.a. Hoofd Talent

Nadere informatie

Stop met ploeteren en laat mij jou helpen. Zodat ook jij het leven kan leiden waarvoor je bestemd bent!

Stop met ploeteren en laat mij jou helpen. Zodat ook jij het leven kan leiden waarvoor je bestemd bent! Ik ben Anke en ik gebruik mijn kennis, passie en creativiteit om vrouwen die weten dat ze meer in hun mars hebben en zich afvragen: is dit het nou te helpen weten wat ze willen en gaan doen wat ze willen.

Nadere informatie

Scoren met communicatie

Scoren met communicatie Focus op je klant Scoren met communicatie Inleiding Druk, druk druk Ik hoor vaak van ondernemers: ik ben druk, druk, druk, maar waarmee eigenlijk? Tijd maken om mijn doelen te bereiken. sneeuwen regelmatig

Nadere informatie

Ontdek je managementsupport.nl/event

Ontdek je managementsupport.nl/event e-pocket Ontdek je managementsupport.nl/event Beste talentvolle professional, Bedankt dat je de e-pocket Ontdek je talent hebt gedownload! Met deze e-pocket kun je een eerste stap zetten om je persoonlijke

Nadere informatie

Beste lezer. Joke van Hardeveld. Ga ervoor Waardoor werken aan je balans ook jou lukt. Succes!

Beste lezer. Joke van Hardeveld. Ga ervoor Waardoor werken aan je balans ook jou lukt. Succes! Ga ervoor Waardoor werken aan je balans ook jou lukt Beste lezer Ik werk als ZP-er, zelfstandig professional. In mijn werk als coach, counselor merk ik dat leidinggevenden en medewerkers in de gezondheidszorg

Nadere informatie

Ontdek de 14 geheime sleutels tot geluk.

Ontdek de 14 geheime sleutels tot geluk. Ontdek de 14 geheime sleutels tot geluk. Met onderstaande 14 sleutels tot geluk kun je het volgende doen: Doorlezen en denken wat moet ik hier nu weer mee!! Er een notitie van maken en dit gebruiken als

Nadere informatie

In 5 stappen zonder belemmeringen naar zakelijk succes

In 5 stappen zonder belemmeringen naar zakelijk succes In 5 stappen zonder belemmeringen naar zakelijk succes Geschreven door: Heleen Elfrink Heleen Elfrink helpt ondernemers hun innerlijke belemmeringen aan de kant te zetten zodat ze zakelijk succesvol worden

Nadere informatie

Workshop Man/vrouw energie, maak gebruik van de diversiteit binnen jullie team

Workshop Man/vrouw energie, maak gebruik van de diversiteit binnen jullie team Workshop Man/vrouw energie Workshop Man/vrouw energie, maak gebruik van de diversiteit binnen jullie team Vrouwen zijn gevoelig, snel emotioneel. Mannen zijn zakelijk, hard en direct. Klopt dit? Hoe is

Nadere informatie

Ik stel veel 'doe-ik-het-goed' vragen. Ik weet hoe ik mezelf kan verbeteren, maar het lukt mij nog niet.

Ik stel veel 'doe-ik-het-goed' vragen. Ik weet hoe ik mezelf kan verbeteren, maar het lukt mij nog niet. Leerdoelen a.d.h.v. rubrics Rubrics voor het onderwijs Deze rubrics zijn door ons verzameld, geschreven of herschreven. Met vriendelijke groet, Team Vierkantgoed Rubric Optie 1 Optie 2 Optie 3 Optie 4

Nadere informatie

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced Leiderschap trainingen Coachend Leidinggeven Leiderschap van Nu Leiderschap van Nu - Advanced Persoonlijke Effectiviteit trainingen Optimaal Omgaan met Tijd en Werkdruk Vergroot je Assertiviteit en Zelfvertrouwen

Nadere informatie

bedankt Piko-Piko, Nu ik nog, MCR Maximaal Coaching Roermond en Baat accountants & adviseurs

bedankt Piko-Piko, Nu ik nog, MCR Maximaal Coaching Roermond en Baat accountants & adviseurs bedankt Piko-Piko, Nu ik nog, MCR Maximaal Coaching Roermond en Baat accountants & adviseurs De tafel van één is een initiatief van WOMEN Inc. dat is bedoeld voor vrouwen die een grote afstand tot de arbeidsmarkt

Nadere informatie

We DOP. School. school voor intuïtieve ontwikkeling

We DOP. School. school voor intuïtieve ontwikkeling We DOP School school voor intuïtieve ontwikkeling We DOP School school voor intuïtieve ontwikkeling Trainingsprogramma We DOP School Wat leuk dat ik jou mag verwelkomen! Ik ben Eefje de Wind, 31 jaar jong

Nadere informatie

In 3 stappen naar meer regie in werk en leven. - Vera Winkel -

In 3 stappen naar meer regie in werk en leven. - Vera Winkel - In 3 stappen naar meer regie in werk en leven - Vera Winkel - Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 Ik wil... pagina 4 Waarom kan ik jou helpen? pagina 5 Stap 1 - Luister pagina 6 Stap 2 - Lach pagina 9 Stap

Nadere informatie

Denk je te weten wat je wilt, blijkt het een idee van anderen te zijn. Wat doe je dan?

Denk je te weten wat je wilt, blijkt het een idee van anderen te zijn. Wat doe je dan? Denk je te weten wat je wilt, blijkt het een idee van anderen te zijn. Wat doe je dan? Jolanda gaat op pad met onze Wandelcoach Tineke Franssen Jolanda (33) werkt als hypotheekadviseur in het bankwezen.

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 4 Eigenwaarde Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 4 Eigenwaarde Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 4 Eigenwaarde Inhoud 2 1. Hoe zit het met je gevoel van eigenwaarde? 3 2. Welke talenten van jezelf ken je al? 4 3. Verborgen talenten & bewondering 6 4. Verborgen talenten & feedback

Nadere informatie

Krachtige Keuzes Pak de regie in je werk en loopbaan

Krachtige Keuzes Pak de regie in je werk en loopbaan Krachtige Keuzes Pak de regie in je werk en loopbaan Jessica van Wingerden & Janneke Schenning Inhoud 1 Krachtige keuzes, de essentie samengevat 7 2 Jij en je werk, een match made in heaven? 17 3 Sterk

Nadere informatie

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief 1 9 januari 2015 Lieve mensen, Een mooi en bijzonder nieuw jaar. Ik wens jullie allen een liefdevol, gezond,

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

10 Tips voor je LinkedIn-profiel

10 Tips voor je LinkedIn-profiel 10 Tips voor je LinkedIn-profiel LinkedIn is nog altijd dé netwerksite voor professionals. Behalve een netwerkfunctie, heeft LinkedIn ook steeds meer de functie van sollicitatiesite. Recruiters, headhunters

Nadere informatie

De informatie uit deze stappenwijzer is in heel veel situaties te gebruiken. Bijvoorbeeld:

De informatie uit deze stappenwijzer is in heel veel situaties te gebruiken. Bijvoorbeeld: Inleiding Deze Loopbaan-stappenwijzer is bestemd voor OBP-medewerkers en geeft praktische tips over loopbaanpaden, carrièremogelijkheden en mobiliteit. Ben je toe aan nieuwe uitdaging? Heb je behoefte

Nadere informatie

Samenvatting van de workshop: De leerling, een vergeten leermeester?

Samenvatting van de workshop: De leerling, een vergeten leermeester? Samenvatting van de workshop: De leerling, een vergeten leermeester? De aankondiging die ik voor deze workshop had geschreven luidde als volgt: Geloof je in een wederkerig proces tussen leerkracht en leerling;

Nadere informatie

KIEZEN VOOR WERK: HANDLEIDING

KIEZEN VOOR WERK: HANDLEIDING CASUS: AMINA Alle vrijheid die ik in Turkije had verdwijnt. Ik voelde me opgesloten en depressief. Toen ik mijn man leerde kennen ben ik misschien te veel van dingen uitgegaan en heb ik te weinig gevraagd.

Nadere informatie

3 Vragen Ter Inspiratie

3 Vragen Ter Inspiratie 3 Vragen 3 Ter Inspiratie Ter Inspiratie Bert Tamboer www.berttamboer.com 1 Beste lezer, 3 Vragen Ter Inspiratie Dank je wel dat je mijn cadeautje voor 2017 hebt gedownload. In dit ebook lees je 3 vragen

Nadere informatie

Welkom bij Roads. Roads werkt!

Welkom bij Roads. Roads werkt! Welkom bij Roads Roads werkt! Welkom bij Roads Roads begeleidt mensen met psychische klachten of verslavingsproblematiek naar werk of dagbesteding! Werken is belangrijk voor een goede gezondheid. Dat hoeft

Nadere informatie

3 gouden tips voor meer balans

3 gouden tips voor meer balans 3 gouden tips voor meer balans Succesvol in Balans Tips voor balans Pagina 1 van 16 Disclaimer Niets uit deze training / dit werkboek mag zonder schriftelijke toestemming vooraf gereproduceerd worden door

Nadere informatie

KIES VOOR JEZELF. Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching

KIES VOOR JEZELF. Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching KIES VOOR JEZELF Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching 1 WIE IS DAFNE? Een paar jaar geleden had ik een goede baan bij een vijfsterrenhotel in Amsterdam,

Nadere informatie

Doe de Booest Check Zet de 1e stappen om jouw praktijk te laten groeien en er een echte onderneming van te maken.

Doe de Booest Check Zet de 1e stappen om jouw praktijk te laten groeien en er een echte onderneming van te maken. Doe de Booest Check Zet de 1e stappen om jouw praktijk te laten groeien en er een echte onderneming van te maken. ü Yes ü No ü Yes ü No Krijg een contstante stroom klanten en verhoog je inkomen ü No Auteurs

Nadere informatie

(Her)oriëntatie op je loopbaan

(Her)oriëntatie op je loopbaan (Her)oriëntatie op je loopbaan Enkele handvatten om naar je loopbaan en competenties te kijken december 2015 Onderhoudscheck voor je loopbaan Je bent het meest succesvol als je werk doet dat aansluit op

Nadere informatie

Workshop Kernkwadranten, op zoek naar jouw sterke eigenschappen

Workshop Kernkwadranten, op zoek naar jouw sterke eigenschappen Workshop Kernkwadranten Workshop Kernkwadranten, op zoek naar jouw sterke eigenschappen Wil jij jezelf beter leren kennen? Wil jij weten wat jouw sterke eigenschappen zijn en hoe je deze kunt benutten?

Nadere informatie

Training Een GROOTS leven

Training Een GROOTS leven Training Een GROOTS leven Inleiding Je mag nu al trots op jezelf zijn. Trots, omdat je de eerste stap hebt gezet naar een grootster leven. Je bent de meeste van jouw onzekerheden wel voorbij en je bent

Nadere informatie

De workshop Stressmanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Stressmanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Stressmanagement Stressmanagement, hoe word jij stress de baas? Stress. daar kunnen we allemaal over meepraten. Een beetje stress kan geen kwaad. Somt helpt het ons optimaal te presteren. Maar

Nadere informatie

Je wordt gewaardeerd en je voelt jezelf minder nutteloos.

Je wordt gewaardeerd en je voelt jezelf minder nutteloos. Werken bij Specialisterren voegt positieve waarde toe aan je leven. Het werk geeft veel voldoening en waardering. Ik maak deel uit van een leuk team en leer nieuwe dingen. De impact is groter dan alleen

Nadere informatie

Training Stressmanagement

Training Stressmanagement Training Stressmanagement Stressmanagement, stress de baas Een beetje stress kan geen kwaad. Sterker nog, soms presteer je zelfs beter onder een beetje druk. Maar wat als stress een constante factor is

Nadere informatie

FLUITEND NAAR JE WERK. Loopbaanadvies

FLUITEND NAAR JE WERK. Loopbaanadvies FLUITEND NAAR JE WERK Loopbaanadvies Herziene versie, mei 2017 LOOPBAANADVIES BIJ DE VAKBOND? Je vraagt je misschien af waarom de FNV loopbaanadvies aanbiedt. Eén van onze doelen is het werk van onze

Nadere informatie

Voor plezier en ontspanning bij het opvoeden. 20 eenvoudige tips

Voor plezier en ontspanning bij het opvoeden. 20 eenvoudige tips 20 eenvoudige tips Voor plezier en ontspanning bij het opvoeden Wat leuk dat je mijn lijst met 6 leuke opvoedtips hebt aangevraagd! Ik help je graag om meer plezier in het opvoeden te krijgen zodat je

Nadere informatie

Nieuwsbrief editie 7. Zomer 2013

Nieuwsbrief editie 7. Zomer 2013 Nieuwsbrief editie 7 Zomer 2013 Inleiding Deze zomerse nieuwsbrief met een Italiaans tintje gaat over een actuele vraag: Moet je jouw passie volgen of juist niet? Over dit thema verschijnen de laatste

Nadere informatie

Bezinning & Bezieling

Bezinning & Bezieling Bezinning & Bezieling + Even op adem komen.. Stel je eens voor hoe zou het zijn om volledig te kunnen genieten van het leven? Niet meer in de kramp te schieten door allerlei belemmerende overtuigingen

Nadere informatie

Training Timemanagement

Training Timemanagement Training Timemanagement Timemanagement, efficiënt omgaan met tijd Tijd is schaars. Dit zorgt voor een bepaalde druk. Zeker als je veel dingen wilt doen in weinig tijd, zoals vergaderen, organiseren, afspraken

Nadere informatie

WORKSHOP WERKGELUK & LEIDERSCHAP HAPPY PEOPLE BETTER BUSINESS EVENT Alex Slavenburg / 20 Maart 2018

WORKSHOP WERKGELUK & LEIDERSCHAP HAPPY PEOPLE BETTER BUSINESS EVENT Alex Slavenburg / 20 Maart 2018 WORKSHOP WERKGELUK & LEIDERSCHAP HAPPY PEOPLE BETTER BUSINESS EVENT Alex Slavenburg / 20 Maart 2018 ALEX SLAVENBURG Eigenaar van Daarvoor: Veelheid aan leidinggevende rollen bij Rabobank, o.a. Hoofd Talent

Nadere informatie

Wat kies jij? Wegwijzer in het fasemodel

Wat kies jij? Wegwijzer in het fasemodel Wat kies jij Wegwijzer in het fasemodel Van inkomen naar inkomen dit helpt PostNL helpt je op verschillende manieren. Met name via een financiële vergoeding, begeleiding van werk naar werk door Mobility

Nadere informatie

ver an de ring in uitvoering coaching intervisie training

ver an de ring in uitvoering coaching intervisie training ver an de ring in uitvoering coaching intervisie training www.drosteffect.nl drosteffect@live.nl 06 290 70 114 DrostEffect helpt jou om anders om te gaan met de uitdagingen in het leven ontdek het DrostEffect

Nadere informatie

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer 3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer verbinding met je hart contact met jezelf zelfwaardering Hee! Wat goed dat je begonnen bent aan het lezen van mijn ebook. Dat betekent dat de wil

Nadere informatie

KEN JE WERKGEEST. Het werkmateriaal Ken je werkgeest is een onderdeel van de website Krachtenspel.nl. Werkmateriaal Sociaal Emotionele Educatie (SEE)

KEN JE WERKGEEST. Het werkmateriaal Ken je werkgeest is een onderdeel van de website Krachtenspel.nl. Werkmateriaal Sociaal Emotionele Educatie (SEE) KEN JE WERKGEEST Het werkmateriaal Ken je werkgeest is een onderdeel van de website Krachtenspel.nl. Werkmateriaal Sociaal Emotionele Educatie (SEE) Alle informatie is te vinden op de website Mieke Vollenhoven

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Stichting Creatief Welzijn Senioren

Jaarverslag 2015 Stichting Creatief Welzijn Senioren Jaarverslag 2015 Stichting Creatief Welzijn Senioren 1. INLEIDING Dit is het jaarverslag van Stichting Creatief Welzijn Senioren. Het behandelt de werkzaamheden en projecten van het derde jaar van de Stichting.

Nadere informatie

ACTIVITEITEN EN WERK VOOR MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL

ACTIVITEITEN EN WERK VOOR MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL Ondersteuning bij activiteiten en werk ACTIVITEITEN EN WERK VOOR MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL Voorpagina: Gerben de Gruijl: Jarenlang had ik mij beziggehouden

Nadere informatie

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Stagebedrijf: Klas : Profiel: Leerroute: Naam: Uiterste inleverdatum: woensdag 12 december 2018 1 Inhoud Het begin van jouw succes!... 3 Afspraken en belangrijke punten:... 5 Logboek:... 6 Opdracht 1:...

Nadere informatie

Leren, Loopbaan en Burgerschap 2009 2010 MBO Handel MBO Zakelijke Dienstverlening

Leren, Loopbaan en Burgerschap 2009 2010 MBO Handel MBO Zakelijke Dienstverlening Leren, Loopbaan en Burgerschap 2009 2010 MBO Handel MBO Zakelijke Dienstverlening Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Wat is Leren, Loopbaan en Burgerschap?... 3 Hoe ziet dat eruit tijdens mijn opleiding?...

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie