Virtuele rondleiding. Bibliotheek Sociale Wetenschappen. Openingstijden? klik hier

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Virtuele rondleiding. Bibliotheek Sociale Wetenschappen. Openingstijden? klik hier"

Transcriptie

1 Virtuele rondleiding Bibliotheek Sociale Wetenschappen Openingstijden? klik hier

2 Inhoudstafel 0. Gelijkvloers Inkom Lockers... 5 klik hier voor het item op de website Toegangscontrole... 6 klik hier voor het item op de website Balie Lenen en info... 7 klik hier voor het item op de website Collectie Opzoeken in LIMO... 8 klik hier voor het item op de website E-bronnen... 9 klik hier voor het item op de website Plaatsingsnummers klik hier voor het item op de website Kiosk-PC s klik hier voor het item op de website Publiek PC s.12 klik hier voor het item op de website Leen een laptop 13 klik hier voor het item op de website Wi-Fi klik hier voor het item op de website Groepswerklokaal klik hier voor het item op de website Printhoek Print/copy/scan klik hier voor het item op de website Kranten klik hier voor het item op de website Tijdschriften klik hier voor het item op de website International corner..19

3 1. Eerste verdieping Collectie Sociologie Politieke wetenschappen Printhoek PC-klas Groepswerklokaal Onderzoekerszone klik hier voor het item op de website klik hier voor het item op de website klik hier voor het item op de website klik hier voor het item op de website klik hier voor het item op de website klik hier voor het item op de website 91. Kelder Collectie Losbladigen / scripties / economie, recht, criminologie / seksuologie / geschiedenis Tijdschriftencompactus klik hier voor het item op de website klik hier voor het item op de website WC + water in de bibliotheek klik hier voor het item op de website Buitenruimte faculteit: SBIB-inleverbox klik hier voor het item op de website

4 0.Gelijkvloers

5 Gelijkvloers Inkom: lockers Vestiaire: Onze lockers bevinden zich aan de ingang van SBIB en werken allemaal met 2 euromunten. De vestiaire is niet verplicht: het is toegestaan jassen en/of tassen mee te brengen in SBIB. Gebruik indien gewenst de rode mandjes om je spullen in de bibliotheek te vervoeren. Let op: geen eten, enkel drank in afgesloten flesjes is toegestaan in SBIB (geen blikjes, geen mokken).

6 Gelijkvloers Inkom: toegangscontrole Toegang tot de SBIB: Om toegang te krijgen tot de bibliotheek heb je een geldige bibliotheekkaart nodig. Voor (Associatie) KU Leuven-studenten is dit de studentenkaart. Als student van een andere (niet-associatie) onderwijsinstelling kan je een jaarkaart kopen voor 15 euro. Andere (externe) gebruikers betalen 25 euro voor een jaarkaart of 2,50 euro voor een dagkaart. Beide kaarten geven toegang tot alle KU Leuven-bibliotheken. Uitlenen is enkel mogelijk met een jaarkaart. Voor meer info zie: bib.kuleuven.be/ub/toegang-en-gebruik/toegang/toegang-bibliotheken. Als externe gebruiker kan je je vooraf registreren en een KU Leuven-account aanmaken via Plan je bezoek. Opgelet: er is een strikte toegangscontrole in SBIB en andere bibliotheken. Je hebt je bibliotheekkaart ook nodig voor het printen, scannen en kopiëren in de bibliotheek, dus zorg dat je deze altijd bij de hand hebt!

7 Gelijkvloers Onthaalbalie: lenen en info Onthaalbalie: Aan onze onthaalbalie kan je boeken en andere items inleveren en uitlenen. De baliemedewerkers staan ook altijd voor je klaar voor andere vragen. Wil je inleveren na sluitingstijd? Dat kan: gebruik hiervoor onze inleverbox. De meeste items zijn uitleenbaar in SBIB. Zie hiervoor: FAQ s.

8 Gelijkvloers Collectie: opzoeken in LIMO Opzoeken: Om een item terug te vinden in SBIB gebruik je de zoekmachine LIMO (limo.libis.be). In LIMO vind je o.a. boeken, tijdschriften, artikels, eindwerken en databanken terug. Je kan via de filters aan de linkerkant de zoekresultaten sorteren (bv. per bibliotheek). Bij de tab Locations bij het betreffende item vind je het plaatsingsnummer, voor Locate. Dit nummer begint met BASIS, SLO, 1 of 3. Noteer het plaatsingsnummer om het item op de juiste plank in SBIB terug te vinden. Als je klikt op Locate kan je de locatie tot op rekniveau op een plattegrondje van SBIB zichtbaar maken. Kan je het boek niet vinden? Zie dan de FAQ op onze website: Waarom vind ik een boek niet terug?.

9 Gelijkvloers Collectie: e-bronnen E-bronnen: Veel artikels zijn online toegankelijk. Dit zie je aan de verwijzing View Online (foto 1). Doorklikken geeft je de platformen waarop de full text-versie beschikbaar is (foto 2). Bevind je je binnen het bibliotheeknetwerk, dan kan je via deze links de online bronnen raadplegen. Externe toegang tot e-bronnen (vb. thuis, of vanuit het buitenland) is als Associatie KU Leuven-student ook mogelijk na inloggen in Limo. Zie hiervoor de pagina: bib.kuleuven.be/sbib/zoeken/proxy/. Let wel: enkele databanken kunnen wegens licentiebepalingen of technische beperkingen niet van thuis uit worden geraadpleegd.

10 Gelijkvloers Collectie: plaatsingsnummers Voorkant balie: Methoden: 303 Communicatiewet.: 309 Demografie: 314 Achterkant balie Basisliteratuur: BASIS Lerarenopleiding: SLO Lopende tijdschriften: A-Z Antropologie: op tussenbalkon: 39

11 Gelijkvloers Kiosk-PC s Kiosk-PC s: De kiosk-pc s bieden toegang tot een aantal standaardprogramma s. Zo kan je een zoekopdracht uitvoeren in LIMO, je Toledo checken, naar KU Leuven-websites surfen, een groepswerkruimte of laptop reserveren, of je als bezoeker of alumnus registreren. Printen kan via de Web printing. Het gebruik van andere websites of USB-sticks is niet mogelijk op de kiosk-pc s. Gebruik hiervoor de vaste PC s.

12 Gelijkvloers Publieke PC s Publieke PC s: De publieke PC s zijn toegankelijk met je m, s, of r-nummer en bijbehorend wachtwoord. Associatie-studenten of externe gebruikers kunnen een login (vouchercode) verkrijgen aan de balie. Op de publieke PC s bieden heb je toegang tot alle courante MS Office-programma s, maar ook gespecialiseerde software zoals Nvivo, SPSS en SAS zijn voor je beschikbaar. Via VDI kan je deze programma s trouwens ook op je eigen laptop of ander mobiele apparaat raadplegen (zolang je je binnen de bibliotheek bevindt).

13 Gelijkvloers Leen een laptop Leen een laptop: Studenten en personeel van de KU Leuven kunnen in SBIB een laptop reserveren. Je kan de laptop gebruiken voor educatieve doeleinden tijdens de openingstijden in SBIB. Je kan de laptop op het door jou gereserveerde tijdstip gewoon ophalen aan de balie. Via VDI heb je toegang tot gespecialiseerde software, zoals Nvivo, SPSS en SAS, op onze laptops.

14 Gelijkvloers Wi-Fi Wi-Fi: Met een laptop of ander mobiel apparaat kan je verbinding maken met ons draadloos netwerk. KU Leuven-studenten gebruiken eduroam. Je kan deze bij een eerste gebruik configureren in onze gebouwen. Zie voor de configuratie al naargelang het apparaat de webpagina: admin.kuleuven.be/icts/services/wifi. Ben je Associatie- of extern student, dan kan je de (reeds geconfigureerde) eduroamgegevens van je eigen instelling gebruiken. Als niet-student kan je aan de balie een voucher vragen om toegang te krijgen tot het kuleuvenguestnetwerk.

15 Gelijkvloers Niet-stille zone Niet-stille zone: = het hele gelijkvloers voor de balie Hier kan je zachtjes babbelen en overleg plegen, zowel bij de PC s als aan de werktafels achteraan. In Groepswerklokaal 0 kan je volop overleg plegen, na reservatie. Een tweede groepswerklokaal is beschikbaar op de eerste verdieping. Rest van SBIB = stiltezone!

16 Gelijkvloers Printhoek. Copy / Print / Scan: Printen, kopiëren en scannen doe je via authentificatie met je KU Leuven-kaart. Je kan je printopdracht vanop afstand geven op één van de twee KU Leuven-printdrivers KULeuvencolor of KULeuvenblack. Hier lees je hoe je deze drivers op je eigen laptop kan installeren. Printkrediet kan je online opladen. Het wordt dan gekoppeld aan je KU Leuven-kaart. Een A4-kleurenprint kost 0.15 euro, een A4-b&w/print kost 0.05 euro. Opgelet: uit ecologische overwegingen staan de printers standaard recto/verso ingesteld. Je kan dit bij het geven van je printopdracht zelf nog wijzigen. Een multifunctionele copier/printer/scanner vind je zowel op het gelijkvloers als op de eerste verdieping. De place to be voor alle info over dit nieuwe printsysteem is: kuleuven.be/print.

17 Gelijkvloers Kranten Kranten: Je vindt de krantenedities van vandaag (De Gazet van Antwerpen, De Morgen, De Standaard, Het Laatste Nieuws, Le Soir) en de nieuwste editie van Knack op onze krantentafel. De krantenexemplaren van de afgelopen maand worden bewaard in een rek links van de krantentafel.

18 Gelijkvloers Tijdschriften Tijdschriften: Onze tijdschriftenrekken op het gelijkvloers bevatten de tijdschriftennummers van de huidige jaargang. Deze kunnen niet ontleend worden. De oude jaargangen van de tijdschriften worden bewaard in de tijdschriftencompactus in de kelder, en kunnen, indien ingebonden, wel ontleend worden.

19 Gelijkvloers International Corner International corner: In onze international corner vind je informatie over studeren in het buitenland. Ben je geïnteresseerd in het schrijven van een paper? Ook de international calls for papers worden hier verzameld.

20 1. Eerste verdieping

21 Eerste verdieping Collectie Politieke wetenschappen: 32/323 en 35 Op de eerste verdieping aan de trap naar rechts bevindt zich de collectie politieke wetenschappen. Deze vleugel is uitgerust met een kiosk-pc en werktafels.

22 Eerste verdieping Collectie Sociologie: 316 De collectie sociologie bevindt zich aan de trap naar links op de eerste verdieping. Hier bevinden zich vaste PC s en tafels om in stilte te werken en te studeren.

23 Eerste verdieping Printhoek Copy / Print / Scan: In de printhoek op de eerste verdieping kan je net zoals op het gelijkvoers printen, kopiëren en scannen via authentificatie met je KU Leuven-kaart. Printkrediet kan je online opladen. Het wordt dan gekoppeld aan je KU Leuven-kaart. Een A4-kleurenprint kost 0.15 euro, een A4-b&w/print kost 0.05 euro. Opgelet: uit ecologische overwegingen staan de printers standaard recto/verso ingesteld. Je kan dit bij het geven van je printopdracht zelf nog wijzigen. Alle verdere nodige informatie vind je op: kuleuven.be/print.

24 Eerste verdieping PC-klas PC-klas: Eerste verdieping, achteraan bij afdeling Sociologie. De PC-klas is vrij toegankelijk. 11 PC s beschikbaar, 15 zitplaatsen. Uitgebreid softwarepakket (SPSS, Nvivo, SAS ).

25 Eerste verdieping Groepswerklokaal 1 Groepswerklokaal 1 Het groepswerklokaal 1 bevindt zich achter de PC-klas en biedt plaats aan 6 personen. Het is nodig het lokaal eerst te reserveren. De sleutel van het lokaal kan je op het door jou gereserveerde tijdstip ophalen aan de infobalie. Een ander groepswerklokaal bevindt zich in de niet-stille zone op het gelijkvloers.

26 Eerste verdieping Onderzoekerszone Brainstormruimte Werkzone Vergaderzaal Onderzoekerszone: Deze zone naast de PC-klas is enkel bestemd voor AP-leden van de faculteit Sociale Wetenschappen (ook PhD-studenten) en voor visiting scholars en HIVA-personeel. 3 ruimtes zijn beschikbaar: een open brainstormruimte met koffiehoek, een werkzone met 12 plaatsen en een vergaderzaal. De vergaderzaal biedt mogelijkheid tot videoconferencing en moet daarom minstens 24 u op voorhand worden gereserveerd via: bib.kuleuven.be\sbib\onderzoekerszone#reserveringvergaderzaal. Toegang tot de onderzoekerszone is enkel mogelijk met de KU Leuven-personeelskaart of doctoraatsstudentenkaart.

27 91. Kelder

28 Kelder Collectie Kelder, rechtervleugel: - Losbladigen - Doctoraat/thesissen: DISS... - Pol. en soc. denken: Economie recht criminologie: 33 H G G - Seksuologie: Geschiedenis: 93-99

29 Kelder Collectie Tijdschriften: In de tijdschriftencompactus in de kelder links vind je de oude jaargangen van de tijdschriften, alfabetisch op titel geordend. In de tijdschriftenrekken op het gelijkvloers vind je de huidige jaargang van de lopende tijdschriften.

30 WC + water in de bibliotheek Gelijkvloers WC + water Op het gelijkvloers vind je twee toiletten in de niet-stille zone, achteraan bij de werktafels. Hiervan is er 1 geschikt voor andersvaliden. Onze overige toiletten bevinden zich op de kelderverdieping, aan de linkerkant. Je kan je waterflesjes vullen aan de kraantjes.

31 Buitenruimte faculteit: SBIB-inleverbox Inleverbox: Onze inleverbox vind je op het binnenplein aan de achterkant van de Faculteit Sociale Wetenschappen. Ze staat opgesteld tegen de muur van de Alma. Deponeer hier je boeken na sluitingstijd van SBIB.

32 Vragen? Je kan onze bibliotheek bereiken door: Tot ziens in SBIB!

Virtuele rondleiding. Bibliotheek Sociale Wetenschappen. Openingstijden? klik hier

Virtuele rondleiding. Bibliotheek Sociale Wetenschappen. Openingstijden? klik hier Virtuele rondleiding Bibliotheek Sociale Wetenschappen Openingstijden? klik hier Inhoudstafel 0. Gelijkvloers Inkom Lockers... 5 klik hier voor het item op de website Toegangscontrole... 6 klik hier voor

Nadere informatie

20/11/2015 HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? INHOUD SESSIE

20/11/2015 HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? INHOUD SESSIE HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? Stieve Van der Bruggen 1 INHOUD SESSIE 1) Google 2) Wikipedia 3) Waarom de bibliotheek? 4) Efficiënt opzoeken via LIMO 5) Enkele nuttige databanken 6) Enkele oefeningen +

Nadere informatie

17/02/2017 HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? INHOUD SESSIE

17/02/2017 HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? INHOUD SESSIE HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? Stieve Van der Bruggen 2016-2017 1 INHOUD SESSIE 1) Google 2) Wikipedia 3) Waarom de bibliotheek? 4) Efficiënt opzoeken via LIMO 5) Enkele nuttige databanken 6) Nuttige plaatsen

Nadere informatie

Inhoud van deze handleiding

Inhoud van deze handleiding Inhoud van deze handleiding Wat is Limo Werken in Limo Om optimaal te werken: meld je aan in LIMO, Thuiswerken = gebruik de EZProxy Zoeken in Limo Zoeken: algemeen Zoektips Zoeken: simple and advanced

Nadere informatie

KU Leuven Bibliotheken 2Bergen. Campus Arenberg & Leercentrum Désiré Collen. Huishoudelijk reglement

KU Leuven Bibliotheken 2Bergen. Campus Arenberg & Leercentrum Désiré Collen. Huishoudelijk reglement KU Leuven Bibliotheken 2Bergen Campus Arenberg & Leercentrum Désiré Collen Huishoudelijk reglement Hoofdstuk 1: Reglement Artikel 1 Dit reglement beschrijft de huisregels die in de KU Leuven Bibliotheken

Nadere informatie

16/02/2016 HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? INHOUD SESSIE

16/02/2016 HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? INHOUD SESSIE HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? Stieve Van der Bruggen 1 INHOUD SESSIE 1) Google 2) Wikipedia 3) Waarom de bibliotheek? 4) Efficiënt opzoeken via LIMO 5) Enkele nuttige databanken 6) Enkele oefeningen +

Nadere informatie

1 Handleiding LIMO Faculteit Architectuur KU Leuven, campus Sint-Lucas Brussel

1 Handleiding LIMO Faculteit Architectuur KU Leuven, campus Sint-Lucas Brussel 1 Handleiding LIMO Faculteit Architectuur KU Leuven, campus Sint-Lucas Brussel 1. Toegang tot LIMO Om optimaal gebruik te kunnen maken van het zoekpotentieel van Limo moet je ervoor zorgen dat je verbonden

Nadere informatie

2/03/2018 HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? INHOUD SESSIE

2/03/2018 HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? INHOUD SESSIE HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? Stieve Van der Bruggen Bibliothecaris campus Turnhout en Vorselaar 2017-2018 1 INHOUD SESSIE 1) Efficiënt opzoeken via LIMO 2) Enkele nuttige databanken 3) Nuttige plaatsen

Nadere informatie

Module 5. Hoe informatiebronnen zoeken met LIMO? www.thomasmore.be/bibliotheek

Module 5. Hoe informatiebronnen zoeken met LIMO? www.thomasmore.be/bibliotheek www.thomasmore.be/bibliotheek Module 5 Hoe informatiebronnen zoeken met LIMO? Gebaseerd op module 3 van de tutorials informatievaardigheden van Bibliotheek Letteren - K.U.Leuven Module 5 In deze module

Nadere informatie

Inhoud van deze handleiding

Inhoud van deze handleiding Inhoud van deze handleiding Wat is Limo Thuiswerken = gebruik de stuiterproxy Aanmelden in LIMO Zoeken in Limo Zoeken: algemeen Zoektips Zoeken: simple and advanced search Zoeken: simple search: een voorbeeld

Nadere informatie

BIBLIOTHEEK VIND JE WEG IN DE BIBLIOTHEEK VAN DE HVA STUDENTENWEGWIJZER WIJ BRENGEN KENNIS VERDER HVA.NL/BIBLIOTHEEK CREATING TOMORROW

BIBLIOTHEEK VIND JE WEG IN DE BIBLIOTHEEK VAN DE HVA STUDENTENWEGWIJZER WIJ BRENGEN KENNIS VERDER HVA.NL/BIBLIOTHEEK CREATING TOMORROW BIBLIOTHEEK VIND JE WEG IN DE BIBLIOTHEEK VAN DE HVA CREATING TOMORROW STUDENTENWEGWIJZER 2018-2019 WIJ BRENGEN KENNIS VERDER HVA BIBLIOTHEEK 02 VIND JE WEG IN DE BIBLIOTHEEK VAN DE HVA 03 INLEIDING Welkom

Nadere informatie

Zoeken in onze collecties met LIMO

Zoeken in onze collecties met LIMO Zoeken in onze collecties met LIMO 2 Handleiding LIMO Faculteit Architectuur KU Leuven, campus Sint-Lucas Brussel Het zoekplatform LIMO is het meest efficiënte instrument om academische en wetenschappelijke

Nadere informatie

Bibliotheek Sociale Wetenschappen Introductie tot het zoeken

Bibliotheek Sociale Wetenschappen Introductie tot het zoeken Bibliotheek Sociale Wetenschappen Introductie tot het zoeken Website faculteitsbibliotheek Zoekmachine LIMO: boeken, artikels, eindwerken, tijdschrifttitels, kranten 2 bib.kuleuven.be/sbib Zoeken: de start

Nadere informatie

KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK SCHARPOORD FILIAAL HEIST FILIAAL WESTKAPELLE

KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK SCHARPOORD FILIAAL HEIST FILIAAL WESTKAPELLE BIBLIOTHEEK KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK FILIAAL SCHARPOORD HEIST FILIAAL WESTKAPELLE Welkom! De bibliotheek is een open huis. Iedereen is welkom en kan ter plaatse gratis gebruik maken

Nadere informatie

Sint-Lucasbibliotheek Gent Bibliotheekreglement

Sint-Lucasbibliotheek Gent Bibliotheekreglement Architectuur Beeldende Kunst Campus Sint-Lucas Gent Sint-Lucasbibliotheek Gent Bibliotheekreglement Adres Telefoon E-mail Zwartezustersstraat 27 9000 Gent 00 32 (0)9 267 96 69 bibgent.bk@luca-arts.be Website

Nadere informatie

Bibliotheek Sociale Wetenschappen Introductie tot het zoeken Antropologie

Bibliotheek Sociale Wetenschappen Introductie tot het zoeken Antropologie Bibliotheek Sociale Wetenschappen Introductie tot het zoeken Antropologie Website faculteitsbibliotheek Zoekmachine LIMO: boeken, artikels, eindwerken, tijdschrifttitels, kranten Specifieke databanken:

Nadere informatie

BIBLIOTHEEK VIND JE WEG IN DE BIBLIOTHEEK VAN DE HVA STUDENTENWEGWIJZER WIJ BRENGEN KENNIS VERDER HVA.NL/BIBLIOTHEEK CREATING TOMORROW

BIBLIOTHEEK VIND JE WEG IN DE BIBLIOTHEEK VAN DE HVA STUDENTENWEGWIJZER WIJ BRENGEN KENNIS VERDER HVA.NL/BIBLIOTHEEK CREATING TOMORROW BIBLIOTHEEK VIND JE WEG IN DE BIBLIOTHEEK VAN DE HVA CREATING TOMORROW STUDENTENWEGWIJZER 2017-2018 WIJ BRENGEN KENNIS VERDER HVA BIBLIOTHEEK 02 VIND JE WEG IN DE BIBLIOTHEEK VAN DE HVA 03 INLEIDING Welkom

Nadere informatie

Module 5. Hoe informatiebronnen zoeken met LIMO?

Module 5. Hoe informatiebronnen zoeken met LIMO? www.thomasmore.be/bibliotheek Module 5 Hoe informatiebronnen zoeken met LIMO? Gebaseerd op module 3 van de tutorials informatievaardigheden van Bibliotheek Letteren - K.U.Leuven Module 5 In deze module

Nadere informatie

Module 1. Welke soorten informatiebronnen zijn er? www.thomasmore.be/bibliotheek

Module 1. Welke soorten informatiebronnen zijn er? www.thomasmore.be/bibliotheek www.thomasmore.be/bibliotheek Module 1 Welke soorten informatiebronnen zijn er? Gebaseerd op de tutorials informatievaardigheden van Bibliotheek Letteren - K.U.Leuven Module 1 In deze module maak je kennis

Nadere informatie

Bibliotheek Sociale Wetenschappen 2018

Bibliotheek Sociale Wetenschappen 2018 Bibliotheek Sociale Wetenschappen 2018 Introductie Bachelors Communicatiewetenschappen, Politieke Wetenschappen en Sociologie Website SBIB: bib.kuleuven.be/sbib 2 Wat is LIMO: limo.libis.be/ku Leuven Opgelet!

Nadere informatie

Reglement Universiteitsbibliotheek Gent (21 oktober 2009)

Reglement Universiteitsbibliotheek Gent (21 oktober 2009) Reglement Universiteitsbibliotheek Gent (21 oktober 2009) Algemeen Dit reglement is van toepassing op de Universiteitsbibliotheek en op alle faculteits- en vakgroepbibliotheken van de Universiteit Gent

Nadere informatie

Bibliotheek Sociale Wetenschappen Introductie tot het zoeken Sociologie / Sociaal Werk

Bibliotheek Sociale Wetenschappen Introductie tot het zoeken Sociologie / Sociaal Werk Bibliotheek Sociale Wetenschappen Introductie tot het zoeken Sociologie / Sociaal Werk Website faculteitsbibliotheek Zoekmachine LIMO: boeken, artikels, eindwerken, tijdschrifttitels, kranten Specifieke

Nadere informatie

surf ik bib? hoe naar mijn in een wip Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek! Surf naar www.ovinob.be

surf ik bib? hoe naar mijn in een wip Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek! Surf naar www.ovinob.be Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek! hoe surf ik in een wip naar mijn bib? Surf naar www.ovinob.be Op www.ovinob.be kan je zien wat er aanwezig is in je bibliotheek of in andere Oost-Vlaamse

Nadere informatie

Gopress Academic Zoeken in Gopress

Gopress Academic Zoeken in Gopress BLIOTHEEK SOCIALE WETENSCHAPPEN Handleiding Gopress Academic Zoeken in Gopress Veerle Tuerlinckx september 2018 Inhoud Beschrijving... 5 1 Start... 6 1.1 Via Limo... 6 1.2 Registreren... 7 1.3 Aanmelden...

Nadere informatie

Bibliotheek Sociale Wetenschappen Introductie tot het zoeken Communicatiewetenschappen

Bibliotheek Sociale Wetenschappen Introductie tot het zoeken Communicatiewetenschappen Bibliotheek Sociale Wetenschappen Introductie tot het zoeken Communicatiewetenschappen Website faculteitsbibliotheek Zoekmachine LIMO: boeken, artikels, eindwerken, tijdschrifttitels, kranten Specifieke

Nadere informatie

ProQuest. Zoeken in ProQuest-databanken: Political Science Database, Sociology Database, Social Science Database.

ProQuest. Zoeken in ProQuest-databanken: Political Science Database, Sociology Database, Social Science Database. BIBLIOTHEEK SOCIALE WETENSCHAPPEN Handleidingen ProQuest Zoeken in ProQuest-databanken: Political Science Database, Sociology Database, Social Science Database Karen Vanholzaets september 2018 Inhoud Beschrijving

Nadere informatie

Eerste Hulp Bij Opzoekingen

Eerste Hulp Bij Opzoekingen Eerste Hulp Bij Opzoekingen van boeken, tijdschriften, cd-roms, jaarverslagen, eindwerken, cursussen, vind je in in 1. De Limo-zoekmachine: waar? 1. Surf naar www.khlim.be/mediatheken OF: a. Surf naar

Nadere informatie

Toegang tot de bibliotheken van de associatie KULEUVEN

Toegang tot de bibliotheken van de associatie KULEUVEN Toegang tot de bibliotheken van de associatie KULEUVEN Studenten en personeelsleden van een hogeschool geassocieerd met de KULEUVEN kunnen gebruik maken van de Centrale Bibliotheek (op het Ladeuzeplein)

Nadere informatie

Bibliotheek Sociale Wetenschappen 2018

Bibliotheek Sociale Wetenschappen 2018 Bibliotheek Sociale Wetenschappen 2018 Introductie Masters Communicatiewetenschappen Website SBIB: bib.kuleuven.be/sbib 2 Wat is LIMO: limo.libis.be/kuleuven 3 Wat is LIMO: limo.libis.be/kuleuven Opgelet!

Nadere informatie

WEGWIJZER STUDIECENTRUM PABO GROENEWOUD. Juli 2011. (Studiecentra HAN)

WEGWIJZER STUDIECENTRUM PABO GROENEWOUD. Juli 2011. (Studiecentra HAN) WEGWIJZER STUDIECENTRUM PABO GROENEWOUD Juli 2011 (Studiecentra HAN) 1 INHOUDSOPGAVE pagina 1. Inleiding 3 2. Website Studiecentra HAN 3 3. Studiecentrum Pabo Groenewoud 3 3.1. Adresgegevens 3 3.2. Openingstijden

Nadere informatie

DE UNIVERSITEITSBIBLIOTHEEK

DE UNIVERSITEITSBIBLIOTHEEK DE UNIVERSITEITSBIBLIOTHEEK Je studeert aan de universiteit en wil je inschrijven in de bibliotheek. Eerst ga je informatie zoeken op de website van de bibliotheek. Wat moet je doen? 1. Lees de vragen

Nadere informatie

Bibliotheek Sociale Wetenschappen 2018

Bibliotheek Sociale Wetenschappen 2018 Bibliotheek Sociale Wetenschappen 2018 Introductie voor Antropologie Website SBIB: bib.kuleuven.be/sbib 2 Wat is LIMO: limo.libis.be/ku Leuven Opgelet! Gebruik ook wetenschappelijke databanken LIMO: aanmelden

Nadere informatie

Rechtskundige bronnen aan de Universiteit Hasselt

Rechtskundige bronnen aan de Universiteit Hasselt Rechtskundige bronnen aan de Universiteit Hasselt Een netwerk van informatie Campus stad Hasselt ebronnen RechtsBibliotheek Limburg (Rechtbank) Provinciale Bibliotheek Limburg CAD Provinciebestuur Vanaf

Nadere informatie

Eerste Hulp Bij Opzoekingen in van boeken, tijdschriften, e-bronnen,

Eerste Hulp Bij Opzoekingen in van boeken, tijdschriften, e-bronnen, Eerste Hulp Bij Opzoekingen in van boeken, tijdschriften, e-bronnen, 1. De Limo-zoekmachine: wat? Limo is de centrale zoekinterface waarmee onderzoekers en studenten verbonden aan de Associatie KU Leuven

Nadere informatie

Bibliotheek UHasselt - Rechten

Bibliotheek UHasselt - Rechten Bibliotheek UHasselt - Rechten Rechtsfaculteit en bibliotheek Een bibliotheek Rechten opstarten is een enorme uitdaging Samenwerking met bestaande instellingen in en buiten Limburg : FOD Justitie Rechtbanken

Nadere informatie

Gopress Academic Zoeken in Gopress

Gopress Academic Zoeken in Gopress BLIOTHEEK SOCIALE WETENSCHAPPEN Handleiding Gopress Academic Zoeken in Gopress Veerle Tuerlinckx september 2015 Inhoud Beschrijving... 5 1 Start... 6 1.1 Via Limo... 6 1.2 Registreren... 6 1.3 Aanmelden...

Nadere informatie

Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis

Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis Gent 1. Leeszaal 2. Raadplegen van collecties: Bibliotheekcollectie Archiefcollectie Beeld & Geluidcollectie Digitale collectie 3. Kopieën 4. Bestelformulier reproducties (Beeld & Geluid) 1. Leeszaal

Nadere informatie

Wegwijs in Gopress. Handleiding voor de registratie op en het gebruik van deze databank

Wegwijs in Gopress. Handleiding voor de registratie op en het gebruik van deze databank Wegwijs in Gopress Handleiding voor de registratie op en het gebruik van deze databank Laatst bijgewerkt: 4 december 2018 Gopress is een databank met daarin een grote collectie aaan Vlaamse kranten en

Nadere informatie

BIBLIOTHEEKNET. VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus

BIBLIOTHEEKNET. VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus BIBLIOTHEEKNET VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus Registreren... 4 INHOUD Je gezinsleden aan je profiel koppelen... 8 Je gebruikersprofiel... 9 Verlengen... 11 Materialen opzoeken en reserveren...

Nadere informatie

BIBLIOTHEEKNET. VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus

BIBLIOTHEEKNET. VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus BIBLIOTHEEKNET VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus vlaamsbrabant.bibliotheek.be september 201 INHOUD In het kader van de vervulling van onze taak van openbaar belang nemen wij uw relevante persoonlijke

Nadere informatie

BIBLIOTHEEKNET. VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus

BIBLIOTHEEKNET. VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus BIBLIOTHEEKNET VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus INHOUD Registreren... 4 Je gezinsleden aan je profiel koppelen... 8 Je gebruikersprofiel... 9 Verlengen... 11 Materialen opzoeken en reserveren...

Nadere informatie

Inleiding tot de catalogus. 10mm. foto

Inleiding tot de catalogus. 10mm. foto Inleiding tot de catalogus 10mm foto Inhoud Registreren... 4 Je gezinsleden aan je profiel koppelen... 8 Je gebruikersprofiel... 9 Verlengen... 11 Materialen opzoeken en reserveren... 12 3 Registreren

Nadere informatie

Bibliotheek UHasselt - Rechten

Bibliotheek UHasselt - Rechten Bibliotheek UHasselt - Rechten Rechtsfaculteit en bibliotheek Een bibliotheek Rechten opstarten is een enorme uitdaging Samenwerking met bestaande instellingen in en buiten Limburg : FOD Justitie Rechtbanken

Nadere informatie

Infosessie voor schakelstudenten

Infosessie voor schakelstudenten Infosessie voor schakelstudenten Welkom aan de Faculteit Sociale Wetenschappen! 16u 16u30 17u30 Gemeenschappelijke gedeelte Specifieke gedeelte Rondleiding door Politika Presentatie en onthaalgids beschikbaar

Nadere informatie

JSTOR Zoeken in JSTOR

JSTOR Zoeken in JSTOR BIBLIOTHEEK SOCIALE WETENSCHAPPEN Handleidingen JSTOR Zoeken in JSTOR Karen Vanholzaets Klik en typ de subtekst september 2016 Inhoud Beschrijving van de databank... 5 1 Start... 7 2 Search: eenvoudig

Nadere informatie

Educatieve collectie. Bibliotheek Psychologie en Pedagogische Wetenschappen i.s.m Dienst Onderwijs Provincie Vlaams-Brabant

Educatieve collectie. Bibliotheek Psychologie en Pedagogische Wetenschappen i.s.m Dienst Onderwijs Provincie Vlaams-Brabant Educatieve collectie Bibliotheek Psychologie en Pedagogische Wetenschappen i.s.m Dienst Onderwijs Provincie Vlaams-Brabant PBIB - Bibliotheek Psychologie en Pedagogische Wetenschappen PBIB is de bibliotheek

Nadere informatie

Inleiding tot de catalogus. 10mm. foto

Inleiding tot de catalogus. 10mm. foto Inleiding tot de catalogus 10mm foto Inhoud Registreren... 4 Je gezinsleden aan je profiel koppelen... 8 Je gebruikersprofiel... 9 Verlengen... 11 Materialen opzoeken en reserveren... 12 Registreren Om

Nadere informatie

LIMO zoekt gedrukte EN elektronische publicaties - in de catalogi van de K.U.Leuven bibliotheken en de andere bibliotheken van Libisnet -in LIRIAS =

LIMO zoekt gedrukte EN elektronische publicaties - in de catalogi van de K.U.Leuven bibliotheken en de andere bibliotheken van Libisnet -in LIRIAS = LIMO zoekt gedrukte EN elektronische publicaties - in de catalogi van de K.U.Leuven bibliotheken en de andere bibliotheken van Libisnet -in LIRIAS = academische publicaties K.U.Leuven - databanken en e-book

Nadere informatie

Bibliotheek Sociale Wetenschappen Introductie tot het zoeken Politieke wetenschappen

Bibliotheek Sociale Wetenschappen Introductie tot het zoeken Politieke wetenschappen Bibliotheek Sociale Wetenschappen Introductie tot het zoeken Politieke wetenschappen Website faculteitsbibliotheek Zoekmachine LIMO: boeken, artikels, eindwerken, tijdschrifttitels, kranten Specifieke

Nadere informatie

Reglement Juridische Bibliotheek

Reglement Juridische Bibliotheek Reglement Juridische Bibliotheek Lenen Om materiaal te lenen dient u in het bezit te zijn van een geldige bibliotheekpas van de Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam. Alle geleende werken dienen

Nadere informatie

BIBLIOTHEEKNET. VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus

BIBLIOTHEEKNET. VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus BIBLIOTHEEKNET VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus INHOUD Registreren... 4 Je gezinsleden aan je profiel koppelen... 8 Je gebruikersprofiel... 9 Verlengen... 11 Materialen opzoeken en reserveren...

Nadere informatie

BIBLIOTHEEKNET. VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus

BIBLIOTHEEKNET. VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus BIBLIOTHEEKNET VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus Registreren... 4 INHOUD Je gezinsleden aan je profiel koppelen... 8 Je gebruikersprofiel... 9 Verlengen... 11 Materialen opzoeken en reserveren...

Nadere informatie

BIBLIOTHEEKNET. VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus

BIBLIOTHEEKNET. VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus BIBLIOTHEEKNET VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus vlaamsbrabant.bibliotheek.be september 2015 INHOUD In het kader van de vervulling van onze taak van openbaar belang nemen wij uw relevante persoonlijke

Nadere informatie

Infosessie voor schakelstudenten

Infosessie voor schakelstudenten Infosessie voor schakelstudenten Welkom aan de Faculteit Sociale Wetenschappen! 16u 16u30 17u Gemeenschappelijke gedeelte Specifieke gedeelte Rondleiding door Politika Presentatie en survivalgids beschikbaar

Nadere informatie

Handleiding Mediatheekgebruik:

Handleiding Mediatheekgebruik: Handleiding Mediatheekgebruik: De ACTA mediatheek is een zelfstandige mediatheek, binnen het VU domein en maakt hierdoor gebruik van de VU faciliteiten. De boeken en de tijdschriften zijn van ACTA zelf

Nadere informatie

Bibliotheek Sociale Wetenschappen Introductie tot het zoeken Antropologie

Bibliotheek Sociale Wetenschappen Introductie tot het zoeken Antropologie Bibliotheek Sociale Wetenschappen Introductie tot het zoeken Antropologie Website faculteitsbibliotheek Zoekmachine LIMO: boeken, artikels, eindwerken, tijdschrifttitels, kranten Specifieke databanken:

Nadere informatie

Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek!

Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek! 1 Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek! Hoe surf ik in een wip naar mijn bib? Op http://oost-vlaanderen.bibliotheek.be kan je zien wat er aanwezig is in je bibliotheek of in andere Oost-Vlaamse

Nadere informatie

Handleiding Mediatheekgebruik:

Handleiding Mediatheekgebruik: Handleiding Mediatheekgebruik: De ACTA mediatheek is een zelfstandige mediatheek, binnen het VU domein en maakt hierdoor gebruik van de VU faciliteiten. De boeken en de tijdschriften zijn van ACTA zelf

Nadere informatie

Handleiding Gopress Krantenarchief

Handleiding Gopress Krantenarchief Handleiding Gopress Krantenarchief Versie 18 maart 2014 Stadsbibliotheek Tienen Hoe kan je het Gopress Krantenarchief raadplegen? In de bibliotheek Het Gopress Krantenarchief is een doorzoekbaar digitaal

Nadere informatie

Bibliotheek Sociale Wetenschappen Introductie Masters Communicatiewetenschappen

Bibliotheek Sociale Wetenschappen Introductie Masters Communicatiewetenschappen Bibliotheek Sociale Wetenschappen 2017 Introductie Masters Communicatiewetenschappen Website SBIB: bib.kuleuven.be/sbib Wat is LIMO: limo.libis.be/kuleuven Opgelet! Gebruik ook wetenschappelijke databanken

Nadere informatie

Eerste Hulp Bij Opzoekingen

Eerste Hulp Bij Opzoekingen Eerste Hulp Bij Opzoekingen van boeken, tijdschriften, cd-roms, jaarverslagen, eindwerken, cursussen, vind je in in 1. De Limo-zoekmachine: waar? 1. Surf naar www.khlim.be/mediatheken OF: a. Surf naar

Nadere informatie

Welkom in de Bib!

Welkom in de Bib! Welkom in de Bib! www.houthalen-helchteren.be/bibliotheek O v openingsuren september t.e.m. juni juli - augustus 9-12 en 14-19 uur 9-12 en 14-19 uur 9-12 uur 9-13 uur 9-12 en 14-19 uur 9-13 uur 9-12 en

Nadere informatie

BIBLIOTHEEK SOCIALE WETENSCHAPPEN. Handleidingen

BIBLIOTHEEK SOCIALE WETENSCHAPPEN. Handleidingen BIBLIOTHEEK SOCIALE WETENSCHAPPEN Handleidingen ProQuest Zoeken in ProQuest-databanken: ProQuest Sociology; Political Science; Social Science Journals; Social Services Abstracts; Sociological Abstracts

Nadere informatie

Bibliotheek Malle het leven van A tot Z

Bibliotheek Malle het leven van A tot Z bibliotheek Bibliotheek Malle het leven van A tot Z www.malle.be o n z e b i b l i o t h e k e n h o e w e r k t o n z e b i b l i o t h e e k Hoofdbibliotheek Westmalle Sint-Jozeflei 26 03-309.93.50 malle@bibliotheek.be

Nadere informatie

1. Inloggen op Everyware

1. Inloggen op Everyware Full Manual Inhoudstafel 1. Inloggen op Everyware...3 1.1 Via de Everyware website...3 1.2 Via uw lokale computer...4 2. Aan de slag met Everyware...5 3. Printen met Everyware...7 4. Uw Everyware-sessie...9

Nadere informatie

Web of Science (WoS) Social Sciences Citation Index, Arts & Humanities Citation IndexConference Proceedings Citation Index Social Science & Humanities

Web of Science (WoS) Social Sciences Citation Index, Arts & Humanities Citation IndexConference Proceedings Citation Index Social Science & Humanities BIBLIOTHEEK SOCIALE WETENSCHAPPEN Web of Science (WoS) Social Sciences Citation Index, Arts & Humanities Citation IndexConference Proceedings Citation Index Social Science & Humanities Kris Scheys september

Nadere informatie

Nieuwe look - nieuwe site!

Nieuwe look - nieuwe site! Nieuwe look - nieuwe site! Vanaf 1 juni gaan we online met een testversie van onze nieuwe website! Bedoeling is dat we al onze mediatheekinformatie toegankelijk maken via één overzichtelijk en gebruiksvriendelijk

Nadere informatie

BIBLIOTHEEK SOCIALE WETENSCHAPPEN. LexisNexis Academic. Kris Scheys

BIBLIOTHEEK SOCIALE WETENSCHAPPEN. LexisNexis Academic. Kris Scheys BIBLIOTHEEK SOCIALE WETENSCHAPPEN LexisNexis Academic Kris Scheys september 2018 Inhoud Inleiding... 5 1 Zoeken in Lexis Nexis... 5 1.1 Start... 5 1.2 Nieuws Zoeken... 6 1.2.1 Zoekscherm Alle nieuws...

Nadere informatie

Nota. Bibliotheekreglement. 1 Toegang en uitleen van publicaties. 2 Audiovisueel materiaal. Versie 2.0

Nota. Bibliotheekreglement. 1 Toegang en uitleen van publicaties. 2 Audiovisueel materiaal. Versie 2.0 Nota Bibliotheekreglement Versie 2.0 Dit reglement bepaalt de toegang tot en het gebruik van de bibliotheken van de Artesis Plantijn (AP) Hogeschool Antwerpen voor studenten, personeelsleden en externe

Nadere informatie

Startersgids ICT studenten

Startersgids ICT studenten Startersgids ICT studenten 2014-2015 Inhoudsopgave 1 Huisreglement en gedragscode... 3 2 Gebruikersnaam en wachtwoord instellen... 3 3 Waar vind ik de ICT-toepassingen terug... 4 4 Computers op de campus...

Nadere informatie

Handleiding full text artikelen downloaden

Handleiding full text artikelen downloaden Handleiding full text artikelen downloaden Stap 1: Full text icoon in Pubmed... 2 Stap 2: HANQuest... 3 Stap 3 Google en Google Scholar.... 4 Stap 4: Lijst digitale tijdschriftabonnementen van de HAN Studiecentra...

Nadere informatie

Handleiding: Afdrukken Digitale Lidkaart

Handleiding: Afdrukken Digitale Lidkaart Handleiding: Afdrukken Digitale Lidkaart Sinds maart 2013 kunnen alumni hun lidkaart zelf afdrukken vanuit het Alumni Portaal. De lidkaarten worden dus niet meer per post verzonden zoals dit vroeger gebeurden

Nadere informatie

Hoe gebruik ik het teleleerplatform PointCarré?

Hoe gebruik ik het teleleerplatform PointCarré? Hoe gebruik ik het teleleerplatform PointCarré? Jo Coulier (2007) 1. Inleiding Via het teleleerplatform PointCarré kan je o.a. cursussen downloaden. Vele professoren bieden hun cursusmateriaal enkel electronisch

Nadere informatie

MIJN BIBLIOTHEEK. Introductie tot MIJN BIBLIOTHEEK. Maak van de bib nog meer jouw bib dankzij Mijn Bibliotheek! oktober 2015

MIJN BIBLIOTHEEK. Introductie tot MIJN BIBLIOTHEEK. Maak van de bib nog meer jouw bib dankzij Mijn Bibliotheek! oktober 2015 MIJN BIBLIOTHEEK Introductie tot MIJN BIBLIOTHEEK oktober 2015 Maak van de bib nog meer jouw bib dankzij Mijn Bibliotheek! Waarom heb ik een Mijn Bibliotheek account nodig? Wil je de uitleentermijn verlengen,

Nadere informatie

Digitale ondersteuning in onderwijs. Studenten schooljaar 15/16

Digitale ondersteuning in onderwijs. Studenten schooljaar 15/16 Digitale ondersteuning in onderwijs Studenten schooljaar 15/16 Handleidingen http://handleidingenict.summacollege.nl/ Draadloze netwerken SUMMASTART: De inlogcode met wachtwoord kan niet vast ingesteld

Nadere informatie

VOOR LEDEN VAN DE BIBLIOTHEEK VAN DE MARETAK

VOOR LEDEN VAN DE BIBLIOTHEEK VAN DE MARETAK Handleiding VOOR LEDEN VAN DE BIBLIOTHEEK VAN DE MARETAK de Maretak vzw, vereniging voor mensen met chronische pijn januari 2019 Inhoud Klik op het onderdeel dat u wenst na te lezen en u wordt direct naar

Nadere informatie

Introductie ICTO 2015-2016

Introductie ICTO 2015-2016 Introductie ICTO 2015-2016 INHOUDSTAFEL Student van een groter geheel De verschillende accounts KU Loket en registreren ISP De leeromgeving Toledo Het studentenportaal Communicatie naar studenten Wifi,

Nadere informatie

Welkom aan de Faculteit Sociale Wetenschappen. Academiejaar

Welkom aan de Faculteit Sociale Wetenschappen. Academiejaar Welkom aan de Faculteit Sociale Wetenschappen Academiejaar 2018-2019 Wie zijn wij? De monitoren Politika Fee De Metsenaere Yasmine Sidhoumi Medewerkers studentenkring Wat staat je vandaag te wachten? (1)

Nadere informatie

Hosola Wi-Fi beveiliging handleiding 1 fase omvormers

Hosola Wi-Fi beveiliging handleiding 1 fase omvormers Hosola Wi-Fi beveiliging handleiding 1 fase omvormers 1 De omvormer beveiligen 1 De omvormer beveiligen Zorg ervoor dat uw laptop/tablet niet automatisch verbinding maakt met uw thuis/internet netwerk!

Nadere informatie

CENTRALE BIBLIOTHEEK VAN DE EUROPESE COMMISSIE (CBL) LUXEMBURG HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE LEESZAAL. Artikel 1 Dienstverlening

CENTRALE BIBLIOTHEEK VAN DE EUROPESE COMMISSIE (CBL) LUXEMBURG HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE LEESZAAL. Artikel 1 Dienstverlening CENTRALE BIBLIOTHEEK VAN DE EUROPESE COMMISSIE (CBL) LUXEMBURG HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE LEESZAAL Artikel 1 Dienstverlening De dienstverlening van de leeszaal is bestemd voor: - personeelsleden van

Nadere informatie

Mediatheek Kantienberg. Mediatheekintroductie/-instructie oktober 2018

Mediatheek Kantienberg. Mediatheekintroductie/-instructie oktober 2018 Mediatheek Kantienberg Mediatheekintroductie/-instructie oktober 2018 overzicht 1. Waar? 2. Wanneer? 3. Wat? 4. Wat niet? 5. Collectie doorzoeken Introductiesessie Mediatheek 1JOU oktober 2018 overzicht

Nadere informatie

Educatieve collectie. Bibliotheek Psychologie en Pedagogische Wetenschappen i.s.m Dienst Onderwijs Provincie Vlaams-Brabant

Educatieve collectie. Bibliotheek Psychologie en Pedagogische Wetenschappen i.s.m Dienst Onderwijs Provincie Vlaams-Brabant Educatieve collectie Bibliotheek Psychologie en Pedagogische Wetenschappen i.s.m Dienst Onderwijs Provincie Vlaams-Brabant PBIB - Bibliotheek Psychologie en Pedagogische Wetenschappen PBIB is de bibliotheek

Nadere informatie

Gebruikersregistratie

Gebruikersregistratie Handleiding voor gebruikers 8 januari 2018 Versie 2.1 INHOUDSOPGAVE 1. Over deze handleiding 4 1.1 Voor wie 4 1.2 Gebruik iconen 4 2. Aan de slag met 5 3. Gebruikersprofiel zoeken 6 3.1 Zoeken 6 3.2 Zoekresultaten

Nadere informatie

BIBLIOTHEEK SOCIALE WETENSCHAPPEN

BIBLIOTHEEK SOCIALE WETENSCHAPPEN BIBLIOTHEEK SOCIALE WETENSCHAPPEN Web of Science (WoS) Social Sciences Citation Index, Arts & Humanities Citation Index, Conference Proceedings Citation Index - Social Science & Humanities, Book Citation

Nadere informatie

Ten opzichte van de vorige versie zijn er een aantal functionaliteiten verbeterd, ook zijn er een aantal functionaliteiten toegevoegd:

Ten opzichte van de vorige versie zijn er een aantal functionaliteiten verbeterd, ook zijn er een aantal functionaliteiten toegevoegd: Gebruikershandleiding Support Website Versie: 1.0 Datum: 17/09/2008 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Inleiding... 3 3 Overzicht van de pagina s en hun functies... 4 3.1 Login...4 3.2 Home...5 3.2.1

Nadere informatie

Bookshelf account aanmaken, apps installeren en de mogelijkheden

Bookshelf account aanmaken, apps installeren en de mogelijkheden Bookshelf account aanmaken, apps installeren en de mogelijkheden 1.1 Aanmaken Bookshelf account Iedereen die een E-mail adres heeft, kan een Bookshelf account aanmaken. Dit kan via http://bookshelf.nl/start/.

Nadere informatie

Inhoud. Registreren... 4 Je gebruikersprofiel... 8 Verlengen Materialen opzoeken en reserveren... 12

Inhoud. Registreren... 4 Je gebruikersprofiel... 8 Verlengen Materialen opzoeken en reserveren... 12 Inhoud Registreren... 4 Je gebruikersprofiel... 8 Verlengen... 10 Materialen opzoeken en reserveren... 12 3 Registreren Om je uitgeleende materialen van thuis uit te bekijken of te verlengen of om materialen

Nadere informatie

De mediatheeksite Alles wat je moet weten. Alles wat je wilt vinden..

De mediatheeksite Alles wat je moet weten. Alles wat je wilt vinden.. De mediatheeksite Alles wat je moet weten. Alles wat je wilt vinden.. Vanaf dit academiejaar starten we definitief met onze nieuwe mediatheeksite! In deze presentatie geven we een beknopt overzicht van

Nadere informatie

Inhoud. 1. Balie applicatie... 2. 2. UiTPAS inlezen... 3. 3. UiTPAS registreren... 4. 4. Pashouder zoeken... 6. 5. Gegevens aanpassen...

Inhoud. 1. Balie applicatie... 2. 2. UiTPAS inlezen... 3. 3. UiTPAS registreren... 4. 4. Pashouder zoeken... 6. 5. Gegevens aanpassen... 1 Inhoud 1. Balie applicatie... 2 2. UiTPAS inlezen... 3 3. UiTPAS registreren... 4 4. Pashouder zoeken... 6 5. Gegevens aanpassen... 7 6. UiTPAS blokkeren en vervangen... 11 7. Punt toekennen... 12 8.

Nadere informatie

CENTRALE BIBLIOTHEEK VAN DE EUROPESE COMMISSIE (CBB) BRUSSEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE LEESZAAL. Artikel 1 Dienstverlening

CENTRALE BIBLIOTHEEK VAN DE EUROPESE COMMISSIE (CBB) BRUSSEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE LEESZAAL. Artikel 1 Dienstverlening CENTRALE BIBLIOTHEEK VAN DE EUROPESE COMMISSIE (CBB) BRUSSEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE LEESZAAL De dienstverlening van de leeszaal is bestemd voor: Artikel 1 Dienstverlening - personeelsleden van

Nadere informatie

Wanneer je al in Limo aan het werken bent, kan je scopus intypen in de zoekbalk en Databases / E-journals aanduiden.

Wanneer je al in Limo aan het werken bent, kan je scopus intypen in de zoekbalk en Databases / E-journals aanduiden. SCOPUS 1. Beschrijving Scopus is een onderzoeksdatabank van Elsevier met abstracts van artikelen en boekhoofdstukken op alle vakgebieden. Het bevat tevens de verwijzingen uit en citaties van die artikelen

Nadere informatie

Web of Science : Social Sciences Citation Index, Arts & Humanities Citation Index. Conference Proceedings Citation Index Social Science & Humanities

Web of Science : Social Sciences Citation Index, Arts & Humanities Citation Index. Conference Proceedings Citation Index Social Science & Humanities Web of Science : Social Sciences Citation Index, Arts & Humanities Citation Index Conference Proceedings Citation Index Social Science & Humanities I. Beschrijving van de databanken Het Web of Science

Nadere informatie

Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst.

Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst. Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst. 1 2 SNEL ZOEKEN Maar ook uitgebreid. Gebruik de zoekbox om de bibliotheekcatalogus te doorzoeken. Klik op

Nadere informatie

Facultaire ICT faciliteiten FNWI. Introductie voor studenten C&CZ, september 2018

Facultaire ICT faciliteiten FNWI. Introductie voor studenten C&CZ, september 2018 Facultaire ICT faciliteiten FNWI Introductie voor studenten C&CZ, september 2018 C&CZ Computer en Communicatiezaken Facultaire ICT-expertise en -ondersteuning - inclusief netwerken en telefonie Voor studenten

Nadere informatie

Handleiding gebruik agenda s Sint-Martens-Latem

Handleiding gebruik agenda s Sint-Martens-Latem Handleiding gebruik agenda s Sint-Martens-Latem Inhoud Raadplegen online agenda sporthal en culturele infrastructuur... 2 Reglementen gebruik infrastructuur... 2 Beschikbaarheid nakijken... 3 Inloggen

Nadere informatie

Facultaire ICT faciliteiten

Facultaire ICT faciliteiten Facultaire ICT faciliteiten Introductie voor studenten C&CZ, september 2014 C&CZ Computer en Communicatiezaken Facultaire ICT expertise en ondersteuning - inclusief netwerken en telefonie Voor studenten

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBSHOP. Online tickets reserveren

HANDLEIDING WEBSHOP. Online tickets reserveren HANDLEIDING WEBSHOP Online tickets reserveren 1. WEBSHOP Ga naar www.dewoeker.be, selecteer tickets en klik daar op de knop webshop of online reserveren in de webshop. 2. REGISTRATIE Wie online reserveert,

Nadere informatie

Handleiding bij het gebruik van het bibsource portaal

Handleiding bij het gebruik van het bibsource portaal Handleiding bij het gebruik van het bibsource portaal Inhoudsopgave 1.0 introductie... 2 2. 0 Voor je begint Software vereisten... 2 2.1 VPN client installeren (voor toegang thuis)... 2 2.2 Citrix Receiver

Nadere informatie

De Catalogus. De catalogus van de bibliotheken van de Universiteit Leiden catalogus.leidenuniv.nl

De Catalogus. De catalogus van de bibliotheken van de Universiteit Leiden catalogus.leidenuniv.nl De Catalogus De catalogus van de bibliotheken van de Universiteit Leiden catalogus.leidenuniv.nl Inhoud De Catalogus bevat titelgegevens van boeken en e-books, tijdschriften en e-journals, brieven, kaarten

Nadere informatie