Hoe gebruik ik het teleleerplatform PointCarré?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoe gebruik ik het teleleerplatform PointCarré?"

Transcriptie

1 Hoe gebruik ik het teleleerplatform PointCarré? Jo Coulier (2007)

2 1. Inleiding Via het teleleerplatform PointCarré kan je o.a. cursussen downloaden. Vele professoren bieden hun cursusmateriaal enkel electronisch aan via PointCarré. Maar het teleleerplatform omvat veel meer. Via een webbrowser (bv. Mozilla, Firefox, Internet Explorer,...) kan je de cursuswebsites van professoren raadplegen. Vele professoren gebruiken ook andere functies van PointCarré waardoor een interactieve samenwerking tussen docent en student tot stand komt. Bijvoorbeeld om samen met je medestudenten een groepswerk te maken onder begeleiding van je prof. of assistent. We overlopen hier even snel de verschillende functies die kunnen gebruikt worden. Let op! Niet alle functies worden door alle professoren gebruikt. Als student kan je de volgende functies tegenkomen op een cursuswebsite: Cursusbeschrijving: een beschrijving van de cursus. Voor alle officiële cursussen uit de onderwijsdatabank staat hier een automatische link naar de opleidingsonderdeelfiche van de desbetreffende cursus met informatie over examinering, doelstellingen,... Documenten: een ruimte waar cursusmateriaal, opdrachten, presentaties... ter beschikking wordt gesteld door de docent/assistent. Links: een lijst met nuttige links voor de cursus. Agenda: een cursusagenda met lessen, taken en deadlines. Aankondigingen: het mededelingenbord van de cursus. Je docent kan deze berichten eventueel ook automatisch naar de van individuele studenten, groepen studenten of alle studenten sturen Forums: open en gesloten discussieforums. Hiermee kan je nuttige informatie uitwisselen met je medestudenten en/of lesgevers. Groepen: een ruimte waar taak-, studie- of projectgroepen elk met een eigen discussieforum krijgen en/of ruimte om documenten uit te wisselen. Dropbox: je kan hier taken inleveren, documenten met de docent/assistent uitwisselen. Dit is een directe uitwisseling tussen de docent/assistent en jezelf Studentenpublicaties: studenten kunnen hier taken inleveren of eindrapporten vanuit de groepsruimte publiceren. Dit is een directe uitwisseling tussen de docent/assistent en alle studenten en tussen alle studenten onderling Oefeningen: hier kan je zelftoetsen maken (op voorwaarde dat de docent deze module gebruikt) Gebruikers: een lijst met de namen van de docenten/asssistenten en de andere studenten die in deze cursus zijn ingeschreven. Chat: een functie waarmee online colleges of spreekuren kunnen worden georganiseerd. Leerpad: een functie waarmee docenten een te volgen leerweg multimediaal vorm kan geven. De docent/assistent bepaalt per cursus welke functies worden geactiveerd en welke niet. Je zal niet noodzakelijk al deze functies terugvinden in alle cursussen. Technisch gesproken heb je alleen een internet-aansluiting en een webbrowser nodig. Je zal gevraagd worden om tekst in forms te typen, op OK -knoppen te klikken en om lokaal vanop je eigen pc documenten naar een cursussite up te loaden.

3 2. De PointCarré startpagina Tik in en je krijgt volgend scherm te zien : Verwelkoming op PointCarré. 2 Mededelingen over PointCarré: alle nieuws betreffende aanpassingen en vernieuwingen van het teleleerplatform worden hier meegedeeld. 3 Met dit drop-down menu kan je de taal van het systeem kiezen. Standaard staat deze op Nederlands. 4 Hier kan je inloggen op het teleleerplatform (zie verder). 5 Hier kan je doorklikken naar: de website van Onderwijsvernieuwing & OnderwijsServiceCentrum (OSC), de dienst waar PointCarré wordt ontwikkeld en beheerd. het e-portfolio ontwikkeld aan de VUB. Deze module wordt slechts in enkele opleidingen gebruikt. Indien je deze functie zal nodig hebben, zal je hierover extra informatie ontvangen van de docent bij aanvang van de cursus de website van de bibliotheek het content management systeem ARCHeMEDES in pilootproject bij de opleiding Architectuur. 6 Hier kan je doorklikken naar de handleiding en de FAQ (Frequently Asked Questions), zowel voor docenten als voor studenten. Heb je vragen, kijk dan altijd eerst even naar de FAQ's.

4 3. Inloggen op het systeem osc Om in te loggen, gebruik je de gebruikersnaam en het wachtwoord van je VUBnet-ID. Je hebt die gekregen bij het inschrijven. Je MOET eerst je VUBnet account activeren via Heb je nog geen VUBnet-ID omdat je niet ingeschreven bent als reguliere student? Volg dan volgende instructies om je opleidingsonderdelen te registren : Studenten die cursussen volgen uit hoofde van een samenwerkingsovereenkomst binnen Vlaanderen melden zich aan bij het Infopunt Studenten aan de balie in gebouw D (esplanade-niveau). telefoon: 02/ Studenten die cursussen volgen uit hoofde van een samenwerkingsovereenkomst met een buitenlandse instelling melden zich aan op het secretariaat van de Dienst IRMO in gebouw M (gelijkvloers) in bureau M 001, telefoon 02/ Je zal dan een studentenkaart krijgen waarmee je bij het Rekencentrum een VUBnet-ID kan aanvragen en je account kan activeren volgens de procedure hierboven beschreven. 4. Na het inloggen: Mijn cursussen Na het inloggen kom je op de volgende pagina:

5 1 Platformbrede mededelingen betreffende PointCarré. 2 Mijn cursussen: Hieronder krijg je een lijst van alle cursussen waarvoor je bent ingeschreven. LET OP! In een eerste fase zal je enkel de cursussen aantreffen die eigen zijn aan de opleiding waarvoor je bent ingeschreven. KEUZEVAKKEN verschijnen NIET. Je kan je inschrijven (zie verder, punt 7) voor keuzevakken of zelfs vakken die je eventueel als geïnteresseerde volgt maar die geen deel uitmaken van uw studiejaar. 3 Mijn cursussen Mijn profiel Mijn agenda: 1. Via Mijn cursussen keer je altijd terug naar de huidige pagina. 2. Via Mijn profiel kan je een foto aan jou profiel toevoegen. 3. In Mijn agenda worden alle agenda-items uit alle cursussen, waarin je bent ingeschreven, samengebracht in één agenda. 4 Klik op de titel van een cursus om de cursus binnen te gaan. 5 Deze icoontjes geven aan dat er, sinds je laatste bezoek aan deze cursus, in deze functies nieuwe items of wijzigingen zijn opgetreden. Klik op een icoontje om dadelijk naar het nieuwe item te gaan. 6 Met dit drop-down menu kan je de taal van het systeem kiezen Via curriculuminformatie kan je cursussen, het curriculum van docenten en van studenten zoeken. 2. Via Cursusbeheer kan je cursussen en je cursuslijst beheren. Je komt op volgende pagina: 2.1. Via Mijn Cursussen rangschikken kan je de volgorde van de cursussen in je lijst wijzigen Via Cursuscategorie creëren kan je nieuwe cursuscategorieën aanmaken. Je kan dan cursussen sorteren in categorien. Dit maakt het cursusoverzicht visueel aantrekkelijker. Via Cursussen rangschikken kan je de categorieën opnieuw verwijderen. De cursussen van de te verwijderen categorie worden dan buiten de categorieën geplaatst Via Inschrijven op cursussen kan je inschrijven op andere cursussen. Je krijgt volgende pagina:

6 Je kan een cursus zoeken op twee manieren: a. Via de faculteit. b. Via het zoeken op (een deel van) de cursustitel. Daarna krijg je volgende pagina: Met dit icoontje schrijf je in op een cursus Via Uitschrijven uit cursussen kan je een inschrijving op een cursussen annuleren. Je krijgt volgende pagina: Met dit icoontje kan je uitschrijven. 8 Om uit te loggen, klikt je op Logout. 9 XML: deze link is een RSS feed die je in een feedlezer kan invoegen. Je wordt dan via RSS op de hoogte gehouden van nieuwe items in Pointcarré die voor jou van toepassing zijn. Meer lezen over de mogelijkheden van RSS kan je lezen op Belangrijke opmerking: Alle vakken waarvoor je ingeschreven bent via PointCarré moeten ook via het faculteitssecretariaat geregistreerd worden om een officieel karakter te krijgen. Je moet voor 15 oktober je vakken OFFICIEEL registreren via het formulier dat het faculteitssecretariaat je daarvoor ter beschikking stelt.

7 5. Een cursuswebsite De cursuspagina bevat: 1. Een inleidende tekst voor de cursuswebsite. 2. Een functie die beschikbaar is voor deze cursus is gekleurd. Het is de docent van een cursus die bepaald welke functies beschikbaar worden gesteld. Klik op de naam of het icoon van de functie om de functie te betreden. 3. Een functie die niet beschikbaar is voor deze cursus is uitgegrijsd. Het is de docent van een cursus die beslist welke functies voor de cursus beschikbaar worden gesteld. 4. Via het snelmenu kan je snel wisselen tussen alle beschikbare functies. 5. Via Deze cursus keer je terug naar cursuspagina 6.Hulp nodig? Indien u tijdens het gebruik van het teleleerplatform problemen of vragen heeft, dan kan u: de Frequently Asked Questions (FAQ) raadplegen: en dan rechts op FAQ voor studenten klikken de handleiding raadplegen: via met deze problemen en vragen terecht op de helpdesk van het ICT-Servicepunt voor studenten icts@vub.ac.be.

DOKEOS ISBO Leerplatform Studentenhandleiding

DOKEOS ISBO Leerplatform Studentenhandleiding DOKEOS ISBO Leerplatform Studentenhandleiding Platform Dokeos 1.8.6.1 2009 ISBO 1 1. Inhoud 2. Inleiding 3. Inloggen en uitloggen 3.1 Registratie 3.2 Inloggen 3.3 Persoonlijke gegevens wachtwoord wijzigen

Nadere informatie

'RNHRV6WXGHQWHQKDQGOHLGLQJ

'RNHRV6WXGHQWHQKDQGOHLGLQJ 'RNHRV6WXGHQWHQKDQGOHLGLQJ '2.(26678'(17(1+$1'/(,',1*,QOHLGLQJ,QORJJHQ 'RNHRVPHQXEDON Mijn Profiel 4 Mijn Agenda 4 &XUVXVRYHU]LFKW &XUVXVVWDUWSDJLQD Agenda 8 Ad valvas 8 Documenten 8 Links 9 Forums 9 Oefeningen

Nadere informatie

Werken met de Elektronische Leeromgeving Moodle

Werken met de Elektronische Leeromgeving Moodle Werken met de Elektronische Leeromgeving Moodle In dit eerste hoofdstuk overlopen we de belangrijkste functies van onze Elektronische Leeromgeving, ELO Moodle, kortom Moodle. Dit digitaal platform is onontbeerlijk

Nadere informatie

MINERVA, elektronische leeromgeving van Universiteit Gent

MINERVA, elektronische leeromgeving van Universiteit Gent MINERVA, elektronische leeromgeving van Universiteit Gent Inleiding voor studenten Academiejaar 2013-2014 Helpdesk: 09/264-8570 minerva@ugent.be 1 Start je internetbrowser naar keuze op (Chrome, Internet

Nadere informatie

Inleiding... 1 Cursusoverschrijdende functionaliteit... 3 Mijn cursussen... 3 Mijn Profiel... 4 Mijn agenda... 4 Aanbod...

Inleiding... 1 Cursusoverschrijdende functionaliteit... 3 Mijn cursussen... 3 Mijn Profiel... 4 Mijn agenda... 4 Aanbod... SNELGIDS MINERVA Inleiding... 1 Cursusoverschrijdende functionaliteit... 3 Mijn cursussen... 3 Mijn Profiel... 4 Mijn agenda... 4 Aanbod... 4 Modules op de cursussite... 5 Documenten... 5 Dropbox... 5

Nadere informatie

U bent nu aangemeld op het Chamilo leerplatform en hebt toegang tot de tabs in de blauwe balk (Home pagina, Cursussen, enz ).

U bent nu aangemeld op het Chamilo leerplatform en hebt toegang tot de tabs in de blauwe balk (Home pagina, Cursussen, enz ). Pagina 1 van 17 Surf naar http://chamilo.avondschool.be (vanaf september 2012) Tik bij Gebruikersnaam (Username) uw ecard gebruikersnaam. Tik bij Wachtwoord (Password) uw bijhorend ecard wachtwoord. Klik

Nadere informatie

Handleiding Moodle leerlingen

Handleiding Moodle leerlingen Handleiding Moodle leerlingen Welkom op ons nieuw leerplatform Moodle. In deze handleiding kan je nalezen hoe je de belangrijkste functies gebruikt. Een docent kan per cursus bepalen welke functies worden

Nadere informatie

ELO-coördinator Kevin Van Eenoo

ELO-coördinator Kevin Van Eenoo ELO-coördinator Kevin Van Eenoo kevin.vaneenoo@hogent.be Gebruikersnaam: 123456ab of e-mail 2 Chamilo past zich aan aan de grootte van eender welk scherm responsive design 3 Homepagina Bestaat uit: verschillende

Nadere informatie

CURSISTENHANDLEIDING CHAMILO. Chamilo werkt best in Firefox! Interleuvenlaan 3-5. Karel Theunis 3001 Heverlee Shaun MacLennan

CURSISTENHANDLEIDING CHAMILO. Chamilo werkt best in Firefox! Interleuvenlaan 3-5. Karel Theunis 3001 Heverlee Shaun MacLennan CURSISTENHANDLEIDING CHAMILO Chamilo werkt best in Firefox! CVO VOLT Lea De Bie Interleuvenlaan 3-5 Karel Theunis 3001 Heverlee Shaun MacLennan www.cvovolt.be update: Annick Van den put INHOUD 1 Inleiding...

Nadere informatie

Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN. Handleiding Studentenpagina 1

Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN. Handleiding Studentenpagina 1 Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN Handleiding Studentenpagina 1 Inhoud van de handleiding Inhoud van de handleiding... 2 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op de

Nadere informatie

FAQ Moodlewinkel.nl. 1. Algemeen. 2. Manager. 3. Docent. 4. Cursist

FAQ Moodlewinkel.nl. 1. Algemeen. 2. Manager. 3. Docent. 4. Cursist FAQ Moodlewinkel.nl 1. Algemeen 2. Manager a. Taalinstellingen b. Gebruikers/rechten c. Categorieën/cursussen d. Modules e. Veiligheid 3. Docent a. Cursusbeheer b. Gebruikersbeheer c. Activiteiten d. Bronnen

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS 1. Inloggen in de leraarskamer Om in te loggen in de leraarskamer ga je naar het inlogscherm. Dit kan op verschillende manieren: 1 ) Via de knoppen op de site (onderaan op portaal

Nadere informatie

Minerva Studentenhandleiding: Inleiding

Minerva Studentenhandleiding: Inleiding Bewerken [1] Exporteren [2] Clone [3] Handleiding Minerva voor studenten Printvriendelijke versie van de volledige handleiding. [4] Minerva Studentenhandleiding: Inleiding Minerva is de officiële digitale

Nadere informatie

CURSISTENHANDLEIDING HOE REGISTREREN? INLOGGEN. Je krijgt nu een bevestiging:

CURSISTENHANDLEIDING HOE REGISTREREN? INLOGGEN. Je krijgt nu een bevestiging: CURSISTENHANDLEIDING HOE REGISTREREN? Surf naar de website cvorivierenland.be en in de startpagina klik je op het logo van Dokeos rechts onderaan. Je moet je de eerste maal en slechts eenmaal registreren:

Nadere informatie

Handleiding voor de registratie in de ConstruBadge toepassing

Handleiding voor de registratie in de ConstruBadge toepassing Handleiding voor de registratie in de ConstruBadge toepassing U vindt hieronder een beschrijving van de stappen die u moet volgen om uw bedrijf te registreren in de ConstruBadge toepassing. 1. Kijk na

Nadere informatie

Hoe werken met de WAP-online!

Hoe werken met de WAP-online! Hoe werken met de WAP-online! Startpagina: We surfen naar http://www.waponline.be. We krijgen het volgende scherm op onze computer: Hier kunnen enkel de directies op inloggen. Leerkrachten die nog niet

Nadere informatie

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen CURSISTEN HANDLEIDING November 2009 E-mail: bedrijfsopleidingen@lumc.nl 2009 Alle rechten voorbehouden LUMC-Bedrijfsopleidingen Behoudens de in of

Nadere informatie

Handleiding Digitale Informatievoorzieningen

Handleiding Digitale Informatievoorzieningen Handleiding Digitale Informatievoorzieningen Door Michiel Krijger Dit document helpt je op weg bij het gebruik van de verschillende informatievoorzieningen op de Haagse Hogeschool. Het begint met de PC

Nadere informatie

Quick start OASE voor docenten en medewerkers

Quick start OASE voor docenten en medewerkers Onderwijs en Studenten Service Centrum Den Dolech 2, 5612 AZ Eindhoven Postbus 513, 5600 MB Eindhoven www.tue.nl Datum 4 juli 2011 Versie 1.2 Quick start OASE voor docenten en medewerkers De digitale leer-

Nadere informatie

Chamilo-introductie. 15/09/2015 Kevin Van Eenoo Steven Versyp Nico De Witte

Chamilo-introductie. 15/09/2015 Kevin Van Eenoo Steven Versyp Nico De Witte Chamilo-introductie 15/09/2015 Kevin Van Eenoo Steven Versyp Nico De Witte Inhoud Wat is Chamilo? Opstarten en inloggen Homepagina en navigatiebalk Algemene en currriculumcursussen Cursustools Problemen

Nadere informatie

HU portfolio. Instructies voor studenten Studie en Werk. Inhoud. Colofon

HU portfolio. Instructies voor studenten Studie en Werk. Inhoud. Colofon HU portfolio Instructies voor studenten Studie en Werk Inhoud HU portfolio: inloggen op de HU portfolio-site... 2 HU portfolio: aanmaken van een product... 3 HU portfolio: verwijderen van een product...

Nadere informatie

Registreren (alleen voor leden en directeuren KHMW)

Registreren (alleen voor leden en directeuren KHMW) Inleiding Een (internet)forum of discussieforum (meestal gewoon: forum; meervoud: fora of forums) bestaat uit digitale discussiepagina's op het wereldwijde web. Een forum heeft meestal een hoofdpagina

Nadere informatie

Presenteer je bedrijf op MindYourBizniz

Presenteer je bedrijf op MindYourBizniz Dit document geeft een beschrijving van je als bedrijf jezelf kunt presenteren op MindYourBizniz Presenteer je bedrijf op MindYourBizniz Handleiding voor bedrijven U-Approach v1 november 2014 Inhoud Aanmelden...

Nadere informatie

Werkinstructie. Ga naar www.merces.nl Klik op de button Mijn Merces. Geschreven door: Servicedesk Merces@Work

Werkinstructie. Ga naar www.merces.nl Klik op de button Mijn Merces. Geschreven door: Servicedesk Merces@Work Doelstelling: Voor de eerste keer inloggen Mijn Merces en het aanmaken van een persoonlijk wachtwoord. Daarnaast willen wij u in het kort uitleggen hoe u het portaal dient te gebruiken. Begin Ga naar www.merces.nl

Nadere informatie

Handleiding Digitale Informatievoorzieningen

Handleiding Digitale Informatievoorzieningen Handleiding Digitale Informatievoorzieningen Door Michiel Krijger Dit document helpt je op weg bij het gebruik van de verschillende informatievoorzieningen op de Haagse Hogeschool. Het begint met de PC

Nadere informatie

Quick start OASE. De digitale leer- en werkomgeving van de TU/e. Onderwijs en Studenten Service Centrum

Quick start OASE. De digitale leer- en werkomgeving van de TU/e. Onderwijs en Studenten Service Centrum Onderwijs en Studenten Service Centrum Den Dolech 2, 5612 AZ Eindhoven Postbus 513, 5600 MB Eindhoven www.tue.nl Datum 30 mei 2011 Versie 1.0 Quick start OASE De digitale leer- en werkomgeving van de TU/e

Nadere informatie

Handleiding Osiris Student

Handleiding Osiris Student Handleiding Osiris Student OSIRIS Student...2 Inleiding...2 Naar OSIRIS Student...4 Inschrijven voor cursussen...6 Inschrijfperiodes...7 Andere functies...8 Personalia...8 Begeleider...8 Uitschrijven...8

Nadere informatie

Handleiding voor docenten

Handleiding voor docenten Handleiding voor docenten Inhoudsopgave 1 Registreren 3 2 Inloggen 8 3 Activeren 11 4 Computereisen 15 Introductie In deze uitgebreide handleiding leest u welke stappen u moet doorlopen om toegang te krijgen

Nadere informatie

HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE

HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE ICT SFEVERGEM 2014 1 Inhoudstafel 1 Inhoudstafel...2 2 Werkwijze...3 3 Minimale vereisten...3 4 Inloggen op de site...4 4.1 Surf naar de link ouder.sfevergem.be...4 5 Wachtwoord

Nadere informatie

Digitaal portfolio (DPF)

Digitaal portfolio (DPF) Digitaal portfolio (DPF) Beknopte handleiding voor Archimedes studenten Inhoud Digitaal portfolio (DPF): toelichting bij inloggen... 2 Digitaal portfolio (DPF): aanmaken van een product... 4 Digitaal portfolio

Nadere informatie

Handleiding Blackboard 9.1 voor studenten 2

Handleiding Blackboard 9.1 voor studenten 2 Handleiding Blackboard 9.1 voor studenten 2 Handleiding Blackboard voor studenten 1 Wat is Blackboard?... 3 2 Wat heb ik nodig om met Blackboard te werken?... 3 3 Hoe krijg ik toegang tot Blackboard?...

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen DOCENTEN HANDLEIDING Oktober 2009 E-mail: bedrijfsopleidingen@lumc.nl 2009 Alle rechten voorbehouden LUMC-Bedrijfsopleidingen Behoudens de in of krachtens

Nadere informatie

SMARTSCHOOL VOOR OUDERS Leidraad

SMARTSCHOOL VOOR OUDERS Leidraad SMARTSCHOOL VOOR OUDERS Leidraad Inhoudstafel A. Aanmelden 2 B. Profiel en wachtwoord aanpassen 3 C. Smartschool via e-mail 4 D. Startpagina 5 E. Berichten lezen, opmaken, verzenden 6 F. Lessenrooster

Nadere informatie

Handleiding korfbal.be - Opleidingen

Handleiding korfbal.be - Opleidingen Handleiding korfbal.be - Opleidingen Dit is de handleiding voor het gebruik van het onderdeel Opleidingen door bezoekers en geregistreerde gebruikers. KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND March 30, 2015 Auteur:

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Werkinstructie. Ga naar www.merces.nl Klik op de groene button Mijn Merces

Werkinstructie. Ga naar www.merces.nl Klik op de groene button Mijn Merces Doelstelling: Voor de eerste keer inloggen Mijn Merces en het aanmaken van een persoonlijk wachtwoord. Daarnaast willen wij u in het kort uitleggen hoe u het portaal dient te gebruiken. Begin Tip! Ga naar

Nadere informatie

Online urenportal. Gebruikershandleiding voor medewerker

Online urenportal. Gebruikershandleiding voor medewerker Online urenportal Gebruikershandleiding voor medewerker Versie: 1.0/2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Uitgangspunt van deze handleiding... 3 Minimale eisen bij gebruik van de webportal... 3 Ondersteuning/support...

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Klik op onderstaande link om uw account te activeren. Activeer gebruikersaccount

Klik op onderstaande link om uw account te activeren. Activeer gebruikersaccount 1 ONLINE RESERVEREN HOE DOE JE DAT? STAP 1 Hoe registreren. Of je nu een ticket voor een voorstelling van Palethe, een optie voor het huren van een locatie voor Palethe of het sportcentrum de Bemvoort

Nadere informatie

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Inhoud INLOGGEN EN REGISTREREN... 2 PROFIEL INSTELLINGEN... 2 PAGINA S... 4 AGENDA... 5 BEHEER MENU... 6 AANMAKEN OPENBAAR EVENEMENT...

Nadere informatie

Handleiding Cursisten

Handleiding Cursisten Handleiding Cursisten Inloggen op de cursus... 2 Inloggen:... 2 Wachtwoord vergeten:... 2 Profielpagina... 3 Profiel aanpassen:... 3 Profielfoto gebruiken:... 3 Berichten... 4 Berichten:... 4 Berichten

Nadere informatie

Handleiding IGOLFINSTRUCTOR Golflid

Handleiding IGOLFINSTRUCTOR Golflid Handleiding IGOLFINSTRUCTOR Golflid 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Quickstart... 3 Stap 1: De Agenda... 3 Stap 2: Registreren... 3 Stap 3: Inloggen... 4 Stap 4: Les boeken... 4 Afspraken... 6 Cursussen...

Nadere informatie

1 Starten... 2. 2 Cursus doorlopen... 3

1 Starten... 2. 2 Cursus doorlopen... 3 Handleiding Cursisten Inhoudsopgave 1 Starten... 2 2 Cursus doorlopen... 3 3 Module uitvoeren... 5 3.1 Kennis/theorie... 5 3.2 Meerkeuzevragen... 6 3.3 Afbeeldingen... 6 3.4 Video s... 7 4 Resultaten inzien...

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

Werken met youlearn Open Universiteit

Werken met youlearn Open Universiteit Handleiding voor studenten Werken met youlearn Open Universiteit www.ou.nl Inhoud Gegevens aanpassen 3 Mededelingen van youlearn ontvangen 4 Mijn dashboard 5 Menu 5 Portfolio en gebruikersprofiel 6 Tegels

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Versie: 1.1 Datum: 18 juli 2013 Geschreven door: ict@padland.nl 2013 OBS t Padland. Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 Padland Startpagina...

Nadere informatie

Starten met Toledo en Thomas More webmail

Starten met Toledo en Thomas More webmail Titel 1 Thomas More Kempen Starten met Toledo en Thomas More webmail Dirk Volckaerts CAMPUS Lier Academiejaar 2015-2016 Startinfo Om je aan te melden op het netwerk van de hogeschool of gebruik te maken

Nadere informatie

Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 3.0

Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 3.0 Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 3.0 Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl Foundation House Koninginnegracht 15 2514 AB DEN HAAG 070 762 2 762 info@oefenen.nl www.oefenen.nl Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Handleiding Melkvee Connect

Handleiding Melkvee Connect Handleiding Melkvee Connect Inhoudsopgave 1. Wat kun je ermee en hoe werkt het?... 1 2. Je eigen account bewerken... 2 3. Deelnemen aan een netwerk... 4 4. Een netwerk starten... 6 5. Nieuwsberichten plaatsen...

Nadere informatie

Begin altijd met werken in het boek. Het boek vertelt je wanneer je een opdracht op de computer moet doen. gebruikersaccount. registratiecode in

Begin altijd met werken in het boek. Het boek vertelt je wanneer je een opdracht op de computer moet doen. gebruikersaccount. registratiecode in De e-learning: hoe werkt het? TaalCompleet bestaat uit een boek en e-learning. Dit zijn opdrachten op de computer. Om goed te kunnen werken met het programma, moet je dus een computer of tablet hebben

Nadere informatie

Toledo - gids. Yperman Patrick Beerten Xenia

Toledo - gids. Yperman Patrick Beerten Xenia Toledo - gids Yperman Patrick Beerten Xenia Katholieke Hogeschool Limburg vzw Campus Diepenbeek, Agoralaan gebouw B bus 1, 3590 Diepenbeek Tel. 011/ 230 770 Fax 011/ 230 789 info@khlim.be Inhoudsopgave

Nadere informatie

Dokeos docentenhandleiding

Dokeos docentenhandleiding Hogeschool Gent Dokeos docentenhandleiding Jean-Marie Maes Digitaal Leren Dokeos handleiding 10/2007 Digitaal Leren 1 INLEIDING... 4 AAN DE SLAG MET DOKEOS... 5 Inloggen... 5 Cursusbeheer... 6 Cursussen

Nadere informatie

Handleiding voor docenten

Handleiding voor docenten Handleiding voor docenten Oktober 2017 Inhoudsopgave... Inleiding.... 4 Aan de slag!... 5 Het inloggen... 5 Nog geen account?.... 5 Een account aanmaken.... 6 Stap 1. Jouw gegevens.... 6 Stap 2. Jouw school....

Nadere informatie

1. Introductie... 2 2. Accountgegevens... 3 2.1 Wachtwoord wijzigen... 4 2.2 Emailadres toevoegen/wijzigen... 4 3. De Worksites... 5 4. Profiel...

1. Introductie... 2 2. Accountgegevens... 3 2.1 Wachtwoord wijzigen... 4 2.2 Emailadres toevoegen/wijzigen... 4 3. De Worksites... 5 4. Profiel... 1. Introductie... 2 2. Accountgegevens... 3 2.1 Wachtwoord wijzigen... 4 2.2 Emailadres toevoegen/wijzigen... 4 3. De Worksites... 5 4. Profiel... 7 5. Documenten... 9 5.1 Het aanmaken van mappen... 10

Nadere informatie

Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be

Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be Hoe log ik in Van start gaan Beginnen met het aanmaken van je prijslijst Hoe voeg ik een kader met titel toe Hoe voeg ik lijnen tekst toe aan een kader Kiezen

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Studentenhandleiding Osiris, Blackboard en SIN-Online Erasmus School of History, Culture and Communication

Studentenhandleiding Osiris, Blackboard en SIN-Online Erasmus School of History, Culture and Communication Studentenhandleiding Osiris, Blackboard en SIN-Online Erasmus School of History, Culture and Communication Versie augustus 11 Inhoudsopgave I. MyEUR p. 2 II. Osiris p. 4 A. Inschrijven voor cursussen en

Nadere informatie

Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 5.0

Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 5.0 Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 5.0 Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl Foundation House Koninginnegracht 15 2514 AB DEN HAAG 070 762 2 762 info@oefenen.nl www.oefenen.nl Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

CHAMILO CURSISTENHANDLEIDING. Chamilo werkt best in Firefox! Interleuvenlaan 3-5. Karel Theunis 3001 Heverlee Shaun MacLennan

CHAMILO CURSISTENHANDLEIDING. Chamilo werkt best in Firefox! Interleuvenlaan 3-5. Karel Theunis 3001 Heverlee Shaun MacLennan CURSISTENHANDLEIDING CHAMILO Chamilo werkt best in Firefox! CVO VOLT Lea De Bie Interleuvenlaan 3-5 Karel Theunis 3001 Heverlee Shaun MacLennan www.cvovolt.be / chamilo@cvovolt.be Annick Van den put Chamilo

Nadere informatie

Blackboard Learn Quick Start Guide voor studenten

Blackboard Learn Quick Start Guide voor studenten Blackboard Learn Quick Start Guide voor studenten Blackboard Learn, de digitale leeromgeving De Studentenportal is de gepersonaliseerde en centrale toegang voor studenten voor belangrijke informatie zoals

Nadere informatie

Wat is itslearning..?

Wat is itslearning..? Wat is itslearning..? Met itslearning heb je via internet altijd toegang tot bijvoorbeeld je huiswerk, interessante informatie en studiewijzers. Ook kun je via itslearning communiceren, samenwerken met

Nadere informatie

HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE

HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE ICT SFEVERGEM 2012 1 Inhoudstafel 1 Inhoudstafel... 2 2 Werkwijze... 3 3 Minimale vereisten... 3 4 Inloggen op de site... 4 4.1 Surf naar de link ouder.sfevergem.be... 4

Nadere informatie

Inleiding. Inloggen. Je bepaalt zelf je startmoment. Ga naar de website http://www.herregistratiewetbig.nl. Klik vervolgens op Naar leeromgeving.

Inleiding. Inloggen. Je bepaalt zelf je startmoment. Ga naar de website http://www.herregistratiewetbig.nl. Klik vervolgens op Naar leeromgeving. Inleiding Je hebt je ingeschreven voor één of meerdere deelkwalificaties herregistratie Wet BIG. De leerstof wordt aangeboden in de digitale leeromgeving. Om een lesmodule te starten moet je inloggen in

Nadere informatie

CANVAS INTRODUCTIE VOOR STUDENTEN

CANVAS INTRODUCTIE VOOR STUDENTEN INTRODUCTIE VOOR STUDENTEN CES Versie 1.0, Juli 2018 WAT IS CANVAS? Canvas is de nieuwe digitale leeromgeving van de UT; de vervanger van Blackboard. Met ingang van academisch jaar 2018-19 worden alle

Nadere informatie

Handleiding online inschrijven via i-school

Handleiding online inschrijven via i-school Handleiding online inschrijven via i-school Algemeen Om in te loggen surf je naar www.i-school.be/login. Geef je gebruikersnaam en paswoord in en klik op inloggen. Betekenis icoontjes: Inschrijven Inschrijving

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn Onderwijs 2.0 en gebruikersbeheer

Gebruikershandleiding Mijn Onderwijs 2.0 en gebruikersbeheer Gebruikershandleiding Mijn Onderwijs 2.0 en gebruikersbeheer Dit document is een handleiding voor alle gebruikers van de portaalsite Mijn Onderwijs versie 2.0 en bevat informatie over voorwaarden en benodigdheden,

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 02) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

Handleiding Inloggen. Leerlingen

Handleiding Inloggen. Leerlingen Handleiding Inloggen Leerlingen Inhoud Inloggen voor de eerste keer 3 1 Check eerst je systeem 4 2 Geef aan hoe jij je boeken ontvangt 5 3 Maak een account aan bij Edupoort 6 4 Activeer jouw licentie 9

Nadere informatie

ONLINE HELPDESKSYSTEEM

ONLINE HELPDESKSYSTEEM ONLINE HELPDESKSYSTEEM Voor al uw gebruikersvragen betreffende Sportlink Club Sportlink Services 21-03-2012 1. GEBRUIKERSONDERSTEUNING Indien u vragen, problemen of wensen heeft met betrekking tot Sportlink

Nadere informatie

Gebruikershandleiding - ouders. Waar vind ik SmartSchool?

Gebruikershandleiding - ouders. Waar vind ik SmartSchool? Gebruikershandleiding - ouders Waar vind ik SmartSchool? De smartschoolomgeving van onze school vind je op: http://atheneumboom-rvl.smartschool.be Tip: om te vermijden dat je telkens dit adres moet intikken:

Nadere informatie

OU Online. Wat? Studienet is de besloten elektronische studeer- en werkomgevingen van de Open Universiteit.

OU Online. Wat? Studienet is de besloten elektronische studeer- en werkomgevingen van de Open Universiteit. OU Online A. Studienet 1. Algemeen Wat? Studienet is de besloten elektronische studeer- en werkomgevingen van de Open Universiteit. Gebruik? Meest recente informatie en nieuws Overzicht eigen studie eigen

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Organisator. Handleiding. Amersfoortse School Sport Kampioenschappen

Organisator. Handleiding. Amersfoortse School Sport Kampioenschappen Organisator Handleiding Amersfoortse School Sport Kampioenschappen Contactpersoon: Martijn Faber Website: www.mrwebsites.nl E-mail: info@mrwebsites.nl 1 Inleiding Voor u ligt de handleiding voor organisatoren

Nadere informatie

Handleiding online inschrijven leden

Handleiding online inschrijven leden Handleiding online inschrijven leden Gent l 20 augustus 2015 Deze applicatie werd ontwikkeld voor recentere browsers (bv. Internet Explorer 9) Indien u problemen hebt om trainingsgroepen toe te voegen,

Nadere informatie

Handleiding itslearning deeltijdonderwijs

Handleiding itslearning deeltijdonderwijs Handleiding itslearning deeltijdonderwijs versie augustus 2018 Inhoud 1. Inloggen in itslearning... 3 Eenmalig: Toestemming verlenen en voorkeuren instellen... 4 2. Startpagina itslearning... 5 3. Vakken

Nadere informatie

Bookshelf account aanmaken, apps installeren en de mogelijkheden

Bookshelf account aanmaken, apps installeren en de mogelijkheden Bookshelf account aanmaken, apps installeren en de mogelijkheden 1.1 Aanmaken Bookshelf account Iedereen die een E-mail adres heeft, kan een Bookshelf account aanmaken. Dit kan via http://bookshelf.nl/start/.

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem 1 Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS 2 Inhoud Inhoud 3 1. Inleiding 5 2. Inloggen in het CMS 6 3. Control panel 7 4.

Nadere informatie

MIJN BIBLIOTHEEK. Introductie tot MIJN BIBLIOTHEEK. Maak van de bib nog meer jouw bib dankzij Mijn Bibliotheek! oktober 2015

MIJN BIBLIOTHEEK. Introductie tot MIJN BIBLIOTHEEK. Maak van de bib nog meer jouw bib dankzij Mijn Bibliotheek! oktober 2015 MIJN BIBLIOTHEEK Introductie tot MIJN BIBLIOTHEEK oktober 2015 Maak van de bib nog meer jouw bib dankzij Mijn Bibliotheek! Waarom heb ik een Mijn Bibliotheek account nodig? Wil je de uitleentermijn verlengen,

Nadere informatie

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen Leidinggevenden HANDLEIDING November 2009 E-mail: bedrijfsopleidingen@lumc.nl 2009 Alle rechten voorbehouden LUMC-Bedrijfsopleidingen Behoudens de

Nadere informatie

Handleiding voor Zotero versie 2.0

Handleiding voor Zotero versie 2.0 Handleiding voor Zotero versie 2.0 Michiel Wolda De handleiding voor Zetero is geschreven voor de lezers van het boek Deskresearch: Informatie selecteren, beoordelen en verwerken: tweede editie (Van Veen

Nadere informatie

WordPress in het Kort

WordPress in het Kort WordPress in het Kort Een website maken met Wordpress. In minder dan één uur online! Inclusief installatie van een thema en plugins Alle rechten 2013, Rudy Brinkman, BrinkhostDotCom, http://www.brinkhost.nl

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR MEDEWERKERS

HANDLEIDING VOOR MEDEWERKERS HANDLEIDING VOOR MEDEWERKERS Bent u een nieuwe gebruiker? Als u surft naar medewerker.mydranouter.be komt u op deze pagina. Als u zich al eens eerder hebt ingeschreven op MyDranouter, kan u met die gegevens

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie

Handleiding Joomla! 1.5

Handleiding Joomla! 1.5 Handleiding Joomla! 1.5 Versie :0.1 2/20 Inhoud 2. Aanmelden... 4 3. Artikelbeheer... 5 3.1 Nieuw artikel toevoegen... 5 3.2 Bestaand artikel wijzigen/verwijderen... 6 3.2.1 Front end editing... 7 4. Sectie

Nadere informatie

1. Klik op de button rechtsboven Extranet en log in met gebruikersnaam en wachtwoord van het hoofdaccount.

1. Klik op de button rechtsboven Extranet en log in met gebruikersnaam en wachtwoord van het hoofdaccount. INSTRUCTIE GEBRUIKERSBEHEER Toevoegen/wijzigen van gebruikersaccounts voor het Extranet van www.europeesche.nl/extranet Versie 1.0 21-10-2015 A. AANMAKEN EXTRA GEBRUIKERS ONDER HET HOOFDACCOUNT Het account

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

Leer aan de hand van deze beknopte handleiding te werken met je Dashboard, om jouw persoonlijke website te beheren en naar wensen aan te passen.

Leer aan de hand van deze beknopte handleiding te werken met je Dashboard, om jouw persoonlijke website te beheren en naar wensen aan te passen. Leer aan de hand van deze beknopte handleiding te werken met je Dashboard, om jouw persoonlijke website te beheren en naar wensen aan te passen. Handleiding Aurélie Duriau 02/2018 Inhoud Inleiding... 2

Nadere informatie

De Studentenportal en Blackboard in een nieuw jasje Quick Start Guide voor studenten

De Studentenportal en Blackboard in een nieuw jasje Quick Start Guide voor studenten De Studentenportal en Blackboard in een nieuw jasje Quick Start Guide voor studenten De Studentenportal en Blackboard in een nieuw jasje De Studentenportal is de gepersonaliseerde en centrale toegang voor

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

Handleiding inloggen Enovation Comvio SBC Windows

Handleiding inloggen Enovation Comvio SBC Windows Handleiding inloggen Enovation Comvio SBC Windows 1 Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u dient in te loggen op Enovation Comvio SBC. 2 Bestemming Dit document is bestemd voor klanten

Nadere informatie

Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris

Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris 8 februari 2011 Versie 4.0 Multitask ICT bv, Den Haag, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 4

Nadere informatie

THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS

THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS 1. Keuze navigatietaal van de website 2. Aanloggen 3. Wachtwoord wijzigen 4. Wachtwoord vergeten 5. Een PPA uitnodiging sturen naar een kandidaat 6. Een PPA rapport creëren

Nadere informatie

Handleiding Elektronische leeromgeving

Handleiding Elektronische leeromgeving Handleiding Elektronische leeromgeving Voor studenten en docenten Master SEN 2015-2016 https://seminarium.teacherschannel.nl Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Navigatie 3. Mastermodules Toevoegen, gebruiken,

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013 Inhoud 1. Inschrijven 2. Oproep zoeken en erop reageren 2.1 Inloggen 2.2 Twee manieren om oproepen te zoeken 2.2.1 Oproep zoeken per rubriek 2.2.2 Oproep

Nadere informatie