Even Afstemmen. Even Afstemmen 8 september 2016 nr. 2. Thema: Waar ga jij voor? Algemeen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Even Afstemmen. Even Afstemmen 8 september 2016 nr. 2. Thema: Waar ga jij voor? Algemeen"

Transcriptie

1 Even Afstemmen 8 september 2016 nr. 2 Wijzigingen van adres graag doorgeven aan hardenberg@greijdanus.nl Ziekmelding voor 09:00 uur: of via: absentieformulier op Ouderportaal Thema: Waar ga jij voor? Kolossenzen 3:15-17, NBV Wil je dit graag? Laat in uw hart de vrede van Christus heersen ( ) Wees ook dankbaar. Laat Christus woorden in al hun rijkdom in u wonen; onderricht en vermaan elkaar in alle wijsheid, zing met heel uw hart psalmen en hymnen voor God en liederen die de Geest u vol genade ingeeft. Doe alles wat u zegt of doet in de naam van de Heer Jezus, terwijl u God, de Vader, dankt door hem. Agenda Dinsdag 6 september t/m vrijdag 9 september 2016 Excursie Londen klas 4 Vmbo Maandag 19 september 2016 Leerling/ouderavond klas 3 TL + startdag 3 TL Dinsdag 20 september 2016 Informatieavond HV klas 1 en 2 Dinsdag 27 september 2016 Informatieavond HV 4 Dinsdag 4 oktober 2016 Greijdanusdag Leerlingen vrij Donderdag 6 oktober 2016 Mentorspreekavond HV klas 1 Dinsdag 11 oktober 2016 Mentorspreekavond HV klas 1 Maandag 17 oktober t/m vrijdag 21 oktober 2016 Herfstvakantie Woensdag 26 en donderdag 27 oktober 2016 Fotograaf Algemeen Creatieve boekpresentatie met Verweerd en de Schutte s Heeft u altijd al een workshop willen volgen bij Eric Schutte? Dan is dit uw kans! Donderdag 29 september wordt in onze school het nieuwste boek van Joke Verweerd gepresenteerd. Naast het algemene deel kunt u mee doen aan een workshop van Eric, Aly of Joke. Papierdruk door Eric. De titel van Joke Verweerd's recentste boek is uitgangspunt voor een grafische beeldende verwerking. Uitgeknipte of gescheurde papieren worden gevormd tot een compositie en afgedrukt. De deelnemers moeten zelf vooraf afbeeldingen zoeken van vogels.

2 Aquarellen door Aly. In deze workshop aquarel laten we ons inspireren door het nieuwste boek van Joke; bloemen en vogels. Ook liggen er kaarten klaar met een gedicht van Joke, die we naar eigen inzicht kunnen beschilderen. Dichten door Joke. Hoe vindt u de juiste woorden voor wat u voelt en denkt? Aan de hand van verrassend leuke opdrachtjes komen we dichter bij ons taalgevoel. Iedereen gaat met een zelfgeschreven gedicht naar huis! Voor meer informatie over aanmelding zie: Team BKt L.G. van t Hof Deze week Zijn de leerlingen van klas 4 naar Londen. De berichten die tot de school doordringen zijn positief. Een ding is op afstand sowieso te volgen, namelijk dat de leerlingen en collega s ook in Londen prachtig weer hebben. We hopen dat zij morgen allemaal weer veilig arriveren. Voor de overige leerlingen was het een gewone werkweek. Gewone tussen aanhalingstekens omdat er, door werkweek naar Londen, veel lessen uitvielen. Komende week gaan we met volle kracht aan het werk. Nieuwe collega s: In het BK-team zijn na de zomervakantie ook twee nieuwe collega s begonnen. Mevrouw Van Putten als docente Engels. Zij heeft voor de vakantie gewerkt op de vestiging van Greijdanus in Meppel en de heer A. Zweers als docent Lichamelijke Opvoeding. Hij heeft voornamelijk op het Greijdanus in Enschede gewerkt voor de zomervakantie. Voor de ouders van leerlingen in klas 2 is het even oppassen: Collega A.M. Zweers is de mentor van klas 2A en collega M. Zweers is de mentor van 2B. Kennismakingsavond: In het jaarrooster staat niet vermeld wanneer de kennismakingsavond voor de ouders van leerlingen in het BK-team is. Deze zal worden gehouden op woensdag 28 september a.s. Een uitnodiging en verdere informatie volgen nog. BEROEPENMANIFESTATIE 2016 Voor de leerlingen en de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen in klas 3 en 4: Op 8 november a.s. organiseert stichting BOB (Begeleiding Opleiding en Beroepskeuze) weer de jaarlijkse Beroepenmanifestatie in het Vechtdal College te Hardenberg. Tijdens deze manifestatie wordt door plusminus 80 vrijwilligers uit het bedrijfsleven verteld hoe een dag uit hun leven op het werk er uit ziet. De leerlingen, maar ook u als ouder(s)/verzorger(s), kunnen vragen stellen aan de voorlichters over het betreffende beroep. Deze voorlichting is voor de leerlingen van klas 3 een verplicht onderdeel in het LOB-(Loopbaan, Oriëntatie en Begeleiding) traject en weer een stap dichter bij de uiteindelijke keuze voor een vervolgopleiding. Om tot een keuze te komen over welke voorlichting het beste bij jou als leerling past, kun je samen met je ouder(s)/verzorger(s) vanaf 19 september tot 26 september de site van de manifestatie bezoeken:

3 Op deze site ziet je 5 tabbladen: home, keuzelijst, beschrijvingen, inschrijfformulier, stichting BOB. Als je kiest voor het tabblad keuzelijst, dan zie je de beroepen waaruit je kunt kiezen. Het is wel van belang dat je een keuze maakt samen met je ouder(s)/ verzorger(s) voor een opleiding die ook bij jouw niveau past (een basisleerling moet dus geen VWO of Universiteit kiezen maar MBO 1,2 of 3) Je ziet voor de verschillende beroepen ook nummers staan, het is belangrijk dat je ook die nummers op je inschrijfformulier (tabblad inschrijfformulier ) overneemt. Verder is het belangrijk dat je de omschrijving van de beroepen goed overneemt. Heb je de 3 keuzes ingevuld, dan kun je het inschrijfformulier verzenden via de knop verzenden, dit moet uiterlijk 26 september!!!!! Vriendelijke groet, namens de stichting BOB F. Otten, Decaan Greijdanus Hardenberg vmbo BK Tel f.j.otten@greijdanus.nl Team ktl A.G. Reinders Londen.. Dinsdag 6 september is een menigte 4- klassers met hun begeleiders afgereisd naar Londen. De reis kende de gebruikelijke taferelen. Uiteindelijk was men redelijk op tijd in Londen, waar onder schitterende weersomstandigheden het programma kan worden afgewerkt.. Volgende week hoort u meer in EA.. Roosterperikelen.. Door ziekte worden er in de onderbouw geen technieklessen gegeven. We hebben de hoop dat met ingang van maandag 19 september er weer techniek kan worden gegeven, door de inzet van pensionado s. ( de nood is hoog..) De leerlingen van klas 3 TL krijgen met ingang van maandag 12 september allemaal weer economie. We hebben van 3 clusters er 2 gemaakt, zodat deze kleine vacature is opgelost. De werving van een docent(e) Frans heeft nog niets opgeleverd. We blijven speuren en zoeken, mocht u iemand weten.? Vooraankondiging ouderavond leerjaar 3TL op 19 september 2016 Geachte ouder, verzorger, Op maandag 19 september hebben we voor de leerlingen van klas 3TL een startmiddag georganiseerd. Mentoren van klas 3TL verzorgen een en ander. Einde van deze middag wordt er door leerlingen en mentoren gezamenlijk gegeten op school. In klas 3 en 4 TL willen we de leerlingen meer betrekken bij het onderwijsproces en de spreekavonden e.d. Om daar een goede start in te maken, willen we u graag uitnodigen om maandag 19 september nader kennis te maken met de mentor van uw kind. Dit doen we middels een speeddate. De mentoren maken een rooster wat betreft tijden wanneer u, samen met uw kind, voor de speeddate aan de buurt bent. Ook is er deze avond een centraal gedeelte waar informatie wordt gedeeld over leerjaar 3+4.

4 Voorlopig ziet het programma er als volgt uit:: - na uur geen les voor de leerlingen van klas 3 TL ook niet voor de mentoren: VST, DLA en MSD - leerlingen werken weer op school tussen uur en uur - tussen uur en uur patat eten op school - na uur speeddate 1e ronde uur ouderavond - na uur speeddate 2e ronde Het rooster van de speeddate volgt medio volgende week. Ook volgt er dan meer informatie over speeddate e.d. Mede namens de mentoren een hartelijke groet, Bram Reinders a.g.reinders@greijdanus.nl Vooraankondiging ouderavond leerjaar 1TL op 26 september Volgende week verdere info! Team HV 1-3 K. Vreugdenhil Vervanging dhr. van Beek Zoals u wellicht hebt gehoord kan dhr. van Beek de komende tijd geen lesgeven omdat hij met een hernia thuiszit. De arts heeft voorlopig rust voorgeschreven. We hebben inmiddels vervanging gevonden voor de lessen techniek voor de klassen 1 en 2. Deze vervanging zal zo spoedig mogelijk van start gaan. De lessen Onderzoek & Ontwerp voor klas 3 worden doorgeschoven naar een volgende periode. Het mentoraat van klas 2i, de mentorklas, zal tijdelijk worden waargenomen door dhr. de Bruine. We wensen dhr. van Beek veel geduld en beterschap toe! NB: Op D.V 20 september is er een informatieavond met mentordeel voor de ouders en verzorgers van leerlingen van klas 1 en klas 2. De uitnodiging volgt. Team HV 4-5 H. Tempelman Gatenkaas Zoals al aangekondigd, was het rooster voor veel leerlingen deze week een gatenkaas. Diverse uren kunnen dan toevalligerwijs door andere docenten worden ingevuld, gestipt, noemen we dat, maar dat kan niet altijd en zo heeft de ene klas meer vrije uren dan de andere omdat sommige uren wel, en andere net weer niet gestipt kunnen worden. Veel leerlingen hebben vrijgekomen uren nuttig besteed aan het werken aan huiswerk of andere langlopende projecten (leesdossiers, PWS, enz.). We hopen dat we volgende week, als alle excursies achter de rug zijn, weer een gewoon rooster kunnen draaien zodat het werkritme er weer goed in komt. Vwo klas 6: terug van weggeweest Woensdagavond kwamen 14 vwo-6 leerlingen met hun begeleiders Wim Valkman en Wim van den Engel weer terug op school. Ze hebben geweldig goede dagen gehad met elkaar en vertelden hun verhalen daarover. We kijken terug op een mooi begin voor een belangrijk schooljaar voor leerlingen en docenten.

5

Hardenberg. Voorafgids

Hardenberg. Voorafgids Hardenberg Voorafgids Cursusjaar 2017-2018 1 Inhoud Vooraf 1 1. Opening van het schooljaar en het ophalen van je rooster 2 2. Lestijden 2 3. Wat we op school verwachten van elkaar 2 4. Boeken bestellen

Nadere informatie

Hardenberg. Voorafgids

Hardenberg. Voorafgids Hardenberg Voorafgids Cursusjaar 2018-2019 1 Inhoud Vooraf 1 1. Opening van het schooljaar en het ophalen van je rooster 2 2. Lestijden 2 3. Wat we op school verwachten van elkaar 2 4. Boeken bestellen

Nadere informatie

Naar de brugklas van het Greijdanus?!

Naar de brugklas van het Greijdanus?! Hardenberg Schitteren in Zijn licht Naar de brugklas van het Greijdanus?! www.greijdanus.nl/hardenberg Groep 8 en dan? Dan ga je naar een andere school. Naar het voortgezet onderwijs. Maar naar welke school

Nadere informatie

Schitteren in Zijn licht. Vooraf gids

Schitteren in Zijn licht. Vooraf gids Schitteren in Zijn licht Vooraf gids Cursusjaar 2015-2016 1 Inhoud Vooraf 1 1. Opening van het schooljaar en het ophalen van je rooster 2 2. Lestijden 2 3. Wat we op school verwachten van elkaar 3 4. Vakanties

Nadere informatie

VMBO B/Kt VMBO ktl HV/VWO 1tm 3 Tweede Fase

VMBO B/Kt VMBO ktl HV/VWO 1tm 3 Tweede Fase Jaarrooster Vestiging Greijdanus Hardenberg 2012-2013 VMBO B/Kt VMBO ktl HV/VWO 1tm 3 Tweede Fase Augustus Augustus Augustus Augustus 35 ma 27 School open School open School open School open di 28 School

Nadere informatie

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar Nieuwsbrief 7 september 2018 Aflevering 1 schooljaar 2018-2019. Welkom (terug) op Trajectum Namens alle medewerkers van Trajectum College heet ik alle ouders van harte welkom. In het bijzonder de ouders

Nadere informatie

Studiekeuzes van uw kind. Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo

Studiekeuzes van uw kind. Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo Studiekeuzes van uw kind Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo Inhoud van vanavond Welke keuzes zijn er? Wat kunt u van de school verwachten? Wat verwachten wij van onze leerlingen?

Nadere informatie

Hardenberg. Schitteren in Zijn licht. Vooraf gids

Hardenberg. Schitteren in Zijn licht. Vooraf gids Hardenberg Schitteren in Zijn licht Vooraf gids Cursusjaar 2014-2015 1 Inhoud Vooraf 1 1. Opening van het schooljaar en het ophalen van je rooster 2 2. Lestijden 2 3. Wat we op school verwachten van elkaar

Nadere informatie

Nummer 2 november 2015

Nummer 2 november 2015 Nummer 2 november 2015 Inhoud van dit ouderbulletin Voorwoord De Weddenschap Go4it beroepenmanifestatie (klas R2a-R2b-R2c) Voorlichting VHTO meiden uit 3TL Nieuws vanuit de Franse les Praktische zaken

Nadere informatie

Gegevens mentor: Aanwezig op school: Algemeen nummer: Mail: Tel: Klas: Samen naar de Top

Gegevens mentor: Aanwezig op school: Algemeen nummer: Mail: Tel: Klas: Samen naar de Top Gegevens mentor: Aanwezig op school: Algemeen nummer: 045-5311962 Mail: Tel: Klas: Samen naar de Top Rol van de mentor: Wat kunt u van mij verwachten: Eerste aanspreekpunt van de leerling maar ook van

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

REGELING EINDE CURSUS en BEGIN CURSUS

REGELING EINDE CURSUS en BEGIN CURSUS Beste leerlingen, Dit is de regeling met betrekking tot het einde van het huidige schooljaar en het begin van volgend schooljaar. In deze regeling kunnen jullie lezen wanneer je wel of niet naar school

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn:

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn: Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2019-2020 Den Haag, juli 2019 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Ouderinformatie avond 4 MAVO

Ouderinformatie avond 4 MAVO Ouderinformatie avond 4 MAVO Maandag 14 september 2015 Tijd: 20.00 uur Mentor Eerste aanspreekpunt voor leerlingen Op de hoogte van resultaten & cijfers Eerste aanspreekpunt voor ouders (ziekte, cijfers

Nadere informatie

Even schuilen. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief

Even schuilen. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief 8 januari 2016 nr. 15/16-18 Even schuilen We staan weer verwachtingsvol aan het begin van een nieuw jaar. Niemand heeft een idee wat 2016 ons zal brengen. Zal ik overgaan naar het volgende schooljaar?

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL Elimschool nieuwsbrief periode: zomervakantie herfstvakantie 14 oktober 2016 Inhoud Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s), Personele situatie Belangrijke data Groenlijn vmbo

Nadere informatie

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure BB/ KB Economie & Ondernemen BB/ KB Zorg & Welzijn GL/ TL Dienstverlening & Producten

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure BB/ KB Economie & Ondernemen BB/ KB Zorg & Welzijn GL/ TL Dienstverlening & Producten Hoofdstuk Jij maakt het verschil! Informatiebrochure 2016-2017 BB/ KB Economie & Ondernemen BB/ KB Zorg & Welzijn GL/ TL Dienstverlening & Producten 1 Welkom op de Schans Welkom op de Schans Jij bent nu

Nadere informatie

zijn. Niet voor niets is zijn naam: Ik Ben. Hij wil er in mooie maar ook in mindere dagen bij zijn. Wil jij dat ook?

zijn. Niet voor niets is zijn naam: Ik Ben. Hij wil er in mooie maar ook in mindere dagen bij zijn. Wil jij dat ook? 15 juli 2016 nummer 14 schooljaar 2015/2016 Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Het jaar zit erop, we hebben het schooljaar 2015-2016 nu definitief afgesloten en we kunnen terugkijken op een heel bijzonder

Nadere informatie

G:\Heerenlanden\Llnadm\DECANAAT\Spithoven\1819\Samenvatting MAVO 3 voorlichtingsavond vakkenpakketkeuze.pdf

G:\Heerenlanden\Llnadm\DECANAAT\Spithoven\1819\Samenvatting MAVO 3 voorlichtingsavond vakkenpakketkeuze.pdf Aan de ouders/verzorgers van onze MAVO-3 leerlingen Leerdam, 18 maart 2019 Ons kenmerk : Ons bestand : lladm/1819/128 G:\Heerenlanden\Llnadm\DECANAAT\Spithoven\1819\Samenvatting MAVO 3 voorlichtingsavond

Nadere informatie

Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli Welkom

Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli Welkom Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli 2018 Welkom Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli 2018 mevr. De Bruin (1-hv) mevr. Willemsen (1-, 2- en 3-vwo) dhr. Geluk (1-th & 2-vmbo-t) dhr. De Bie (2- en 3- havo)

Nadere informatie

Groepering leerjaar 1 schooljaar

Groepering leerjaar 1 schooljaar 1 Groepering leerjaar 1 schooljaar 2019-2020 basis-/kaderberoepsgerichte leerweg theoretische leerweg TL/havo havo/vwo vwo Regulier Accent Emmalaan Oranjelaan Wilhelminalaan 2 Hoe begeleiden we de overstap

Nadere informatie

Brugklasgids Een zee aan mogelijkheden!

Brugklasgids Een zee aan mogelijkheden! Brugklasgids 2019 Een zee aan mogelijkheden! Hallo bijna-brugklasser! 02 Nog even en dan ga je naar de brugklas! Spannend maar vooral leuk. Je wilt natuurlijk naar een school waar jij je thuis voelt, veel

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Den Haag, juli 2015 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken!

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken! Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij te helpen is er LOB, Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding. Iedere vo-school geeft hier op zijn eigen manier

Nadere informatie

keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart

keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart Aan de ouders/verzorgers van leerlingen uit het derde leerjaar TL. UCN 18/19 170 Zaandam, januari 2019 Geachte ouders/verzorgers, Wij nodigen u uit op dinsdag 5 februari voor een informatieavond over de

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over het rooster op het USG

Veelgestelde vragen over het rooster op het USG Veelgestelde vragen over het rooster op het USG Beste ouders en leerlingen, Regelmatig krijgen wij vragen die met het rooster te maken hebben. Om onduidelijkheden of teleurstellingen te voorkomen hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni / juli

Nieuwsbrief juni / juli Waar een kleine school groot in kan zijn! Nieuwsbrief juni / juli Beste ouders, verzorgers, U ontvangt hierbij de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. In deze nieuwsbrief: Afscheid groep 8 Personeel

Nadere informatie

KvK IBAN NL67 RABO

KvK IBAN NL67 RABO Nieuwsbrief nummer 8, juni 2018 Voor alle data geldt: Deo volente Aan onze ouder(s) / verzorger(s), Algemeen Salomo spreekt in het Spreukenboek diverse malen over wijsheid. O.a. in Spreuken 4. In vers

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2018-2019 Aflevering 4 30 november 2018 Algemeen Maandrooster december 13-dec Start J-uur periode 2 20-dec KL 3-4 20:00-00:00 Kerstgala 21-dec KL 1-2 9:30-11:30 Kerstviering Nieuwsbrief

Nadere informatie

Naar de brugklas van het Greijdanus?!

Naar de brugklas van het Greijdanus?! Enschede Schitteren in Zijn licht Naar de brugklas van het Greijdanus?! www.greijdanus.nl/enschede Groep 8 en dan? Dan ga je naar een andere school, naar het voortgezet onderwijs. Maar naar welke school?

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 November 2018

Nieuwsbrief 1 November 2018 Nieuwsbrief 1 November 2018 Van de locatiedirecteur a.i. Het nieuwe schooljaar heeft het eerste lesblok van acht weken achter de rug. We zitten al weer in de wintertijd, de herfst dient zich aan.. Leerjaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Namens het team, Herman Hofman.

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Namens het team, Herman Hofman. Nieuwsbrief Agenda Februari Vr 23 Ma 26 Ma 5 Wo 14 Vr 16 Di 20 Do 22 Do 29 Vr 30 Di 3 Wo 4 Start voorjaarsvakantie Gr. 1-4 12.00u. Gr. 5-8 15.30u. Voorjaarsvakantie t/m vrijdag 2 maart Maart Eerste schooldag

Nadere informatie

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ MELANCHTHON KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ Je bent iemand, je kunt iets en je hoort erbij het is hier klein, veilig en gezellig onze mavo/tl-afdeling

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2017

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2017 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2017-2018 Aflevering 4 30 november 2017 2COLLEGE JOZEFMAVO Algemeen Maandrooster december 1 en 4 dec Kl 1-2-3: leerlingen ontvangen CR 1 4, 6 en 7 dec Kl 1-2-3-4 ouderavond 21-dec

Nadere informatie

Elde College Sint-Michielsgestel

Elde College Sint-Michielsgestel Elde College Sint-Michielsgestel Elke Leerling Doet Ertoe Spreekt een kleine school je aan? Een school waar je iedereen snel leert kennen? Vind je het fijn om intensief contact te hebben met je mentor?

Nadere informatie

JAARKALENDER SCHOOLJAAR

JAARKALENDER SCHOOLJAAR JAARKALENDER SCHOOLJAAR 2016-2017 SEPTEMBER 2016 weeknr maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 35 1-9-2016 2-9-2016 36 5-9-2016 6-9-2016 7-9-2016 8-9-2016 9-9-2016 opening schooljaar 13.00 uur: introductie-middag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Deltaweg Jaargang 9 Uitgave 1: 15 september 2016

NIEUWSBRIEF Deltaweg Jaargang 9 Uitgave 1: 15 september 2016 NIEUWSBRIEF Deltaweg Jaargang 9 Uitgave 1: 15 september 2016 UITGAVES SCHOOLJAAR 2016-2017 Uitgave 1: Donderdag 15 september 2016 Uitgave 2: Donderdag 6 oktober 2016 Uitgave 3: Donderdag 10 november 2016

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

Voorlichtingsavonden Regius College. 1 en 3 februari 2016

Voorlichtingsavonden Regius College. 1 en 3 februari 2016 1 Voorlichtingsavonden Regius College 1 en 3 februari 2016 Hoe begeleiden we de overstap van basisschool naar Regius College? (1) Open Dag op 5 februari voor ouders en leerlingen Kennismakingsmiddag voor

Nadere informatie

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5 dag en datum tijdstip omschrijving Oktober 2015 vrijdag 2 oktober 2015 dinsdag 6 oktober 2015 19.30 uur audities musical (zang en dans) woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College

Nadere informatie

Inhoud. LOB week november

Inhoud. LOB week november Redactie B. Benjamins en V. Duiker Jaargang 15, nummer 05, 9 november 2018 Kopij: ben@csvvg.eu Inhoud LOB week 12-16 november... 1 Onderwijsprogramma in de week van 26 t/m 30 november... 2 Eerste rapport...

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

DIGI-brief E T

DIGI-brief E T DIGI-brief E middelharnisvmbo@edudelta.nl T 0187 485 444 DIGITALE Nieuwsbrief voor ouders / verzorgers en leerlingen Maart 2018 A. Krielaart, regiodirecteur Volop media-aandacht de afgelopen weken over

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat vind

Nadere informatie

Kennismakingsavond 4 havo

Kennismakingsavond 4 havo Kennismakingsavond 4 havo Mentoren: Judith Scheepers Margriet van Zwam Christina Sanchez Lizzy Bos E-mail: j.scheepers@lyceumelst.nl m.vanzwam@lyceumelst.nl c.sanchez@lyceumelst.nl l.bos@lyceumelst.nl

Nadere informatie

In de lokalen laten wij graag ons onderwijs aan jou zien. Er zijn lessen (zie schema onder plattegrond) en doorlopende activiteiten.

In de lokalen laten wij graag ons onderwijs aan jou zien. Er zijn lessen (zie schema onder plattegrond) en doorlopende activiteiten. Programma Open Dag locatie Umbriëllaan (vmbo-kb/tl en vmbo-bb/kb) Dinsdag 7 en woensdag 8 februari 2017, 18.30 21.00 uur Beste leerling(e) van groep 8, Hartelijk welkom op de Open Dag van het Huygens College!

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond MAVO

Welkom. Informatieavond MAVO Welkom Informatieavond MAVO 19 januari 2017 Programma Van leerjaar 2 naar leerjaar 3 Bovenbouw Mavo Goede doorstroom: Keuzeactiviteiten Voorlopig advies december Open avond Fabritius (wo 8 februari) Bezoek

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport

Ondernemen, Welzijn & Sport christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat wil je doen en meemaken? Wat kies je? Dat ontdekken we samen: jij, je ouders/verzorgers

Nadere informatie

Brugklasgids 2016. Een zee aan mogelijkheden!

Brugklasgids 2016. Een zee aan mogelijkheden! Brugklasgids 2016 Een zee aan mogelijkheden! 02 03 Hallo bijna-brugklasser! Nog even en dan ga je naar de brugklas! Spannend, maar vooral ook leuk. Je wilt natuurlijk naar een school waar jij je thuis

Nadere informatie

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Alkmaar, 14 september 2014 Beste Ouders van onze leerlingen in 2Vwo-X, Dit is de eerste nieuwsbrief van het schooljaar 2014-2015. Als ervaren studenten lopen onze 2e

Nadere informatie

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College.

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College. Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE 2016 2017: Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College. Nummer 8: 23 juni 2017 PERSONEEL:

Nadere informatie

JAARPLANNING

JAARPLANNING Introductie alle klassen JAARPLANNING 2018-2019 LEERLINGEN augustus maandag 20 dinsdag 21 woensdag 22 donderdag 23 vrijdag 24 zaterdag 25 zondag 26 maandag 27 dinsdag 28 woensdag 29 donderdag 30 vrijdag

Nadere informatie

Dromen krijgen Een nieuw jaar, een nieuwe dag, vol beloften, vol met dromen, vol verwachtingen, vol plannen, die je uit wilt laten komen.

Dromen krijgen Een nieuw jaar, een nieuwe dag, vol beloften, vol met dromen, vol verwachtingen, vol plannen, die je uit wilt laten komen. 28 augustus 2018 Dromen krijgen Een nieuw jaar, een nieuwe dag, vol beloften, vol met dromen, vol verwachtingen, vol plannen, die je uit wilt laten komen. Een nieuw jaar word je gegeven als druppel in

Nadere informatie

Ma 1. Di 2. Vr 5. Ma 8. Vr 29 Herkansing T8 (6V), 15.00 uur. Vr 19 Retour werkweken Zeilmodule bovenbouw. Ma 22. Di 23. Wo 24

Ma 1. Di 2. Vr 5. Ma 8. Vr 29 Herkansing T8 (6V), 15.00 uur. Vr 19 Retour werkweken Zeilmodule bovenbouw. Ma 22. Di 23. Wo 24 Jaarrooster 2014-/2015 versie dinsdag 11 november 2014 Augustus 2014 September 2014 Zomervakantie 1 Di 2 Rood- onderbouw h/v Zwart bovenbouw h/v Wo 3 Voorbereiding Excursie 4V-Frans 8e uur 33 36 =Gezamenlijke

Nadere informatie

Leerweg: TL, GL en Kader. Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken. Lesbrief. Naam: Klas: Mentor:

Leerweg: TL, GL en Kader. Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken. Lesbrief. Naam: Klas: Mentor: Leerweg: TL, GL en Kader Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken Lesbrief Naam: Klas: Mentor: Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING VMBO GT Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Inleiding De kop van het nieuwe schooljaar is er alweer vanaf. Gelukkig is iedereen weer gezond en wel terug gekomen van de vakantie. Alle 2e klassers

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL Elimschool nieuwsbrief periode: start schooljaar herfstvakantie 2015 16-10- 2015 Inhoud Personele situatie Belangrijke data Fotoproject Eigen kracht Toelaatbaarheidsverklaring

Nadere informatie

INFO VOOR NIEUWE LEERLINGEN GOES - KLEIN FRANKRIJK

INFO VOOR NIEUWE LEERLINGEN GOES - KLEIN FRANKRIJK INFO VOOR NIEUWE LEERLINGEN GOES - KLEIN FRANKRIJK Hallo jongens en meisjes, 2 Naar een nieuwe school gaan is leuk, maar er verandert heel wat voor je. We kunnen ons best voorstellen dat je nog veel vragen

Nadere informatie

CP9. In gesprek over de toekomst

CP9. In gesprek over de toekomst CP9 In gesprek over de toekomst Na het voortgezet onderwijs kiest uw kind welk vak hij wil gaan leren en welke opleiding hij wil gaan volgen. Hij maakt een beroepskeuze. Een decaan of studiebegeleider

Nadere informatie

Decanaat Lekkerkerk. Loopbaanoriëntatie en begeleiding in VMBO-BK2. Loopbaan Oriëntie en Beroep (LOB)

Decanaat Lekkerkerk. Loopbaanoriëntatie en begeleiding in VMBO-BK2. Loopbaan Oriëntie en Beroep (LOB) Decanaat Loopbaanoriëntatie en begeleiding in VMBO-BK2 Loopbaan: Als je bezig bent met je schoolloopbaan dan ben je bezig met vragen over jouw toekomst. Wat voor beroepen vind je interessant? Wat voor

Nadere informatie

Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli Welkom

Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli Welkom Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli 2017 Welkom Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli 2017 mevr. Willemsen (1-, 2- en 3-vwo) dhr. Geluk (2-vmbo-t) dhr. de Bie (2- en 3- havo) dhr. de Jong (4-, 5- en 6-vwo)

Nadere informatie

Schitteren in Zijn licht. Naar de brugklas van het Greijdanus?!

Schitteren in Zijn licht. Naar de brugklas van het Greijdanus?! Schitteren in Zijn licht Naar de brugklas van het Greijdanus?! 22 Schitteren in Zijn licht Het Greijdanus is een gereformeerde school. We geloven in de God van de Bijbel. We geloven dat God van ons vraagt

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

Voorafgids Cursusjaar

Voorafgids Cursusjaar Voorafgids Cursusjaar 2016-2017 Index Vooraf 3 1. Aanvang nieuw cursusjaar 4 2. Leermiddelen 4 3. Dagindeling 5 4. Wat verwachten we op school van elkaar? 6 5. Informatie voor ouders 7 6. Contactgegevens

Nadere informatie

JUNIOR COLLEGE. Doen. Eigen leerroute LEREN WIE JE BENT. Samen starten. We rk -a fm aa k- ur en. klas 1 vmbo basis/kader. vmbolelystad.

JUNIOR COLLEGE. Doen. Eigen leerroute LEREN WIE JE BENT. Samen starten. We rk -a fm aa k- ur en. klas 1 vmbo basis/kader. vmbolelystad. JUNIOR COLLEGE klas 1 vmbo basis/kader LEREN WIE JE BENT Samen starten We rk -a fm aa k- ur en Ke u z es m a ke n Doen Eigen leerroute vmbolelystad.nl Leren wie je bent Beste leerling uit groep 8, Welkom

Nadere informatie

JAARAGENDA 2014-2015

JAARAGENDA 2014-2015 JAARAGENDA 2014-2015 1 34 MAANDAG 18-8-2014 ZOMERVAKANTIE (t/m 22-08-2014) DINSDAG 19-8-2014 WOENSDAG 20-8-2014 DONDERDAG 21-8-2014 VRIJDAG 22-8-2014 Vrijdag 22 augustus: bijeenkomst nieuwe docenten met

Nadere informatie

Zwolle Cursusjaar 2015-2016

Zwolle Cursusjaar 2015-2016 Zwolle Vooraf gids Cursusjaar 2015-2016 1 Index Vooraf 1 1. Eerste schooldag 2 2. Boeken bestellen 3 3. Dagindeling 3 4. Wat verwachten we op school van elkaar? 4 5. Bankpas 4 6. Gebruik portaal in zomervakantie

Nadere informatie

Mhemouders, 5 juli 2016

Mhemouders, 5 juli 2016 Mhemouders, 5 juli 2016 AGENDA DATUM 5 t/m 7 juli 5 juli 5 juli 6 juli 8 juli 8 juli 11 juli 18 augustus 19 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus 24 augustus Week van 29 augustus 29 augustus 30

Nadere informatie

Bruggerinfo VMBO. gelooft

Bruggerinfo VMBO. gelooft Bruggerinfo VMBO gelooft Aangenaam: Guido Een VMBO-school waar jij met plezier naar toe gaat! We zien elkaar echt staan en zoeken naar verbinding. Verbinding met elkaar, en ook met de wereld. Wat gebeurt

Nadere informatie

wat is passend? naar aanleiding van Paulus brief aan de Kolossenzen wil ik dat uitwerken voor 4 categorieën vier kringen

wat is passend? naar aanleiding van Paulus brief aan de Kolossenzen wil ik dat uitwerken voor 4 categorieën vier kringen vandaag wil ik dit gebod toepassen op het geloofsgesprek onderwerp van de gemeenteavond komende week onze overtuiging is dat zulke gesprekken hard nodig zijn voor de opbouw van onze gemeente tegelijk is

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure vmbo gl/ tl onderbouw havo/ atheneum

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure vmbo gl/ tl onderbouw havo/ atheneum Hoofdstuk Jij maakt het verschil! Informatiebrochure 2015-2016 vmbo gl/ tl onderbouw havo/ atheneum 1 Welkom op Calvijn! Calvijn is een school waar je jezelf kunt zijn. 2 Welkom op Calvijn! Welkom op Calvijn!

Nadere informatie

Aan alle leerlingen van het VHBO Maastricht en hun ouder(s)/verzorger(s) Maastricht, juli Betreft: informatie schooljaar

Aan alle leerlingen van het VHBO Maastricht en hun ouder(s)/verzorger(s) Maastricht, juli Betreft: informatie schooljaar Aan alle leerlingen van het VHBO Maastricht en hun ouder(s)/verzorger(s) Maastricht, juli 2017 Betreft: informatie schooljaar 2017-2018 Beste leerlingen en ouder(s)/verzorger(s), Met nog een groot deel

Nadere informatie

Van de onderbouw naar de bovenbouw

Van de onderbouw naar de bovenbouw Van de onderbouw naar de bovenbouw 2018-2019 Wanneer ga je over in klas 1 en 2? Welke keuzes moet je maken in klas 2? Hoe gaat dat dan allemaal? Scholengemeenschap Panta Rhei Amstelveen, september 2018

Nadere informatie

KENNISMAKINGSAVOND KLAS 3 VMBO TL

KENNISMAKINGSAVOND KLAS 3 VMBO TL KENNISMAKINGSAVOND KLAS 3 VMBO TL Dinsdag 26 september 2017 Welkom Even voorstellen Kernteam Mentor eerste aanspreekpunt Gastdocenten: bereikbaar per mail Teamleider: Lies Deburchgraeve Leerjaar 3 : pittig

Nadere informatie

VERZUIMADMINISTRATIE. Kennismaken met de verzuimregels

VERZUIMADMINISTRATIE. Kennismaken met de verzuimregels VERZUIMADMINISTRATIE Kennismaken met de verzuimregels Voorstellen: Mevrouwvan der Oost (receptie NH en Verzuimadministratie bovenbouw: Havo 4, 5 en VWO 4, 5 en 6). Werkdagen van dinsdag tot en met vrijdag

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS EN LEERLINGEN LOCATIE BRUGGERTSTRAAT

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS EN LEERLINGEN LOCATIE BRUGGERTSTRAAT INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS EN LEERLINGEN LOCATIE BRUGGERTSTRAAT BEGIN SCHOOLJAAR 2014-2015 INHOUD Telefoonnummers locatiedirectie 2 Cursusjaar 2014-2015 3 Ontvangst klassen, roosters uitdelen 4/5 Zelf

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Praktisch onderwijs, mooie vaklokalen. Wifi-netwerk vernieuwd. Vmbo Putten onderbouw september 2016

Nieuwsbrief. Praktisch onderwijs, mooie vaklokalen. Wifi-netwerk vernieuwd. Vmbo Putten onderbouw september 2016 Nieuwsbrief Vmbo Putten onderbouw september 2016 Praktisch onderwijs, mooie vaklokalen Veel leerlingen vinden het prettig om praktisch bezig te zijn en zo van alles te leren. Daarom doen we ons best om

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT Nr 2 - november 2010 MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Op de hoogte Van dinsdag 9 t/m vrijdag 12 november aanstaande zijn er cijferbesprekingen

Nadere informatie

Basis Kader Regulier. Onderwijs op maat. Dhr. J. de Clerck teamleider Dhr. L. Mennen docent wiskunde 21 november 2017

Basis Kader Regulier. Onderwijs op maat. Dhr. J. de Clerck teamleider Dhr. L. Mennen docent wiskunde 21 november 2017 Basis Kader Regulier Onderwijs op maat Dhr. J. de Clerck teamleider Dhr. L. Mennen docent wiskunde 21 november 2017 Mogelijkheden binnen Were Di Regulier Basis, niveau 2 Kader, niveau 3, niveau 4 GT, niveau

Nadere informatie

Kiezen, ontdekken & doen!

Kiezen, ontdekken & doen! BUSINESS SCHOOL BUSINESS SCHOOL christelijke school voor vmbo-mbo-hgl Kiezen, ontdekken Kiezen, ontdekken & doen! Veel praktijk en (digitale) vaardigheden Onderbouw op MBS & doen MBS in het kort Je werkt

Nadere informatie

AGENDA OKTOBER 2015. Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015. Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2)

AGENDA OKTOBER 2015. Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015. Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2) Nummer 4 16 oktober 2015 AGENDA OKTOBER 2015 Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015 Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2) Woensdag 28 oktober Schoolexamen (SE) week 1 (klas

Nadere informatie

Omdat dit de laatste Info van dit schooljaar is wil ik u hierbij een heel fijne kerstvakantie wensen en een mooie start van het nieuwe schooljaar.

Omdat dit de laatste Info van dit schooljaar is wil ik u hierbij een heel fijne kerstvakantie wensen en een mooie start van het nieuwe schooljaar. Info 5 2016/2017 Datum: 09-12-2016 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben een heerlijk Sinterklaasfeest achter de rug. Iedereen bedankt voor de hulp! In deze Info wat foto s,

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1. Julia van Orsouw

Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1. Julia van Orsouw Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1 Julia van Orsouw Coördinatoren bovenbouw Leerjaar 3 Leerjaar 4 William Gooren Truus Hesen Leerlingbegeleiding Sonia Pauptit Monique Uges Marijn Bernards Marjo Vullings Leerjaar 3!!!

Nadere informatie

PROFIELWERKSTUK CHARLEMAGNE COLLEGE EIJKHAGEN HANDLEIDING / 4 VMBO-TL NAAM LEERLING:. NAAM BEGELEIDER:... BEOORDELING: VOLDOENDE / GOED

PROFIELWERKSTUK CHARLEMAGNE COLLEGE EIJKHAGEN HANDLEIDING / 4 VMBO-TL NAAM LEERLING:. NAAM BEGELEIDER:... BEOORDELING: VOLDOENDE / GOED PROFIELWERKSTUK CHARLEMAGNE COLLEGE EIJKHAGEN HANDLEIDING 2017 2018 / 4 VMBO-TL TITEL: NAAM LEERLING:. NAAM BEGELEIDER:... BEOORDELING: VOLDOENDE / GOED DEADLINE INLEVEREN PROFIELWERKSTUK 23 MAART 2018

Nadere informatie

VOORWOORD EEN BLI(J)K VAN WAARDERING

VOORWOORD EEN BLI(J)K VAN WAARDERING NIEUWSBRIEF VOOR OUDER(S)/VERZORGER(S) EN LEERLINGEN VOORWOORD EEN BLI(J)K VAN WAARDERING Schooljaar 2018-2019 zit erop. Iedereen zal ongetwijfeld toe zijn aan een periode van rust, ontspanning en inspiratie.

Nadere informatie

Werkplan LOB/Portfolio LOB is van iedereen 2015 2016 Amadeus Lyceum, doorlopende leerlijn Portfolio/LOB leerjaar 1 t/m 4,5,6. LOB planning BRUGKLAS

Werkplan LOB/Portfolio LOB is van iedereen 2015 2016 Amadeus Lyceum, doorlopende leerlijn Portfolio/LOB leerjaar 1 t/m 4,5,6. LOB planning BRUGKLAS Werkplan /Portfolio is van iedereen 2015 2016 Amadeus Lyceum, doorlopende leerlijn Portfolio/ leerjaar 1 t/m 4,5,6. planning BRUGKLAS Leerjaar Focus/doe l Wat/instrument Wanneer Voorbereiding Uitvoering

Nadere informatie

Kennismakingsavond. 4vwo

Kennismakingsavond. 4vwo Kennismakingsavond 4vwo Programma Voorstellen van de mentor flex-uren Rekentoets Schoolregels Buitenlandreis Bieleveld Overgangsnormen Belangrijke data LOB Vragen Even voorstellen Peter Rensen (renpr)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 7 26 februari 2016

NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 7 26 februari 2016 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 7 26 februari 2016 2COLLEGE JOZEFMAVO Algemeen Maandrooster maart 29 feb t/m 3 mrt Klas 3 beroepsstage 1-mrt Klas 4: 19:30-20:30 Infoavond vmbo4-havo4 - decaan

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie