PROFIELWERKSTUK CHARLEMAGNE COLLEGE EIJKHAGEN HANDLEIDING / 4 VMBO-TL NAAM LEERLING:. NAAM BEGELEIDER:... BEOORDELING: VOLDOENDE / GOED

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROFIELWERKSTUK CHARLEMAGNE COLLEGE EIJKHAGEN HANDLEIDING / 4 VMBO-TL NAAM LEERLING:. NAAM BEGELEIDER:... BEOORDELING: VOLDOENDE / GOED"

Transcriptie

1 PROFIELWERKSTUK CHARLEMAGNE COLLEGE EIJKHAGEN HANDLEIDING / 4 VMBO-TL TITEL: NAAM LEERLING:. NAAM BEGELEIDER:... BEOORDELING: VOLDOENDE / GOED DEADLINE INLEVEREN PROFIELWERKSTUK 23 MAART 2018

2 INHOUDSOPGAVE INLEIDING pagina 1 TITEL en handtekening ouder(s)/verzorger(s) pagina 2 SNUFFELSTAGE pagina 3 BEZOEK INFORMATIE AVOND MBO pagina 9 BEZOEK OPEN DAG(EN) MBO pagina10 BEZOEK MEELOOP DAG MBO pagina 11 SPEEDDATEN pagina 12 BEOORDELINGSFORMULIER pagina 13

3 1. INLEIDING Goed dat je gaat beginnen met je profielwerkstuk. Je profielwerkstuk is een onderdeel van het eindexamen. Je dient voor het profielwerkstuk een voldoende- of goed beoordeling te hebben. Zo niet, dan kun je niet deelnemen aan het eindexamen. Het profielwerkstuk moet afgesloten zijn voor het begin van het eindexamen (deadline 23 maart 2018). Het is daarom belangrijk dat je de gestelde deadline aanhoudt van ieder onderdeel. Het doel van het profielwerkstuk is dat je een duidelijk beeld krijgt wat je na deze opleiding wil gaan doen. Elke vmbo-4 leerling is verplicht zich in te schrijven op een mbo opleiding, ook indien je van plan bent je studie te vervolgen op havo-4. Tijdens het band uur krijg je een lijst van docenten waaruit je één begeleider voor je profielwerkstuk kunt kiezen. Via It s Learning schrijf jij je in bij de gekozen begeleider. Let op: wees er snel bij, want vol is vol. Mocht de eerste keuze vol zijn, kies je een andere begeleider. Het sectorwerkstuk bestaat uit de volgende zes onderdelen: 1. Titel 2. Het volgen van een snuffelstage 3. Het bezoeken van de informatieavond op het mbo 4. Het bezoeken van de open dag(en) op het mbo 5. Het bezoeken van de meeloop dag(en) op het mbo 6. Speeddaten Het is natuurlijk belangrijk dat de zes onderdelen van het profielwerkstuk aansluiten bij het door jou gekozen profiel.

4 2. Op de volgende pagina s gaan we de zes onderdelen van het profielwerkstuk beschrijven. Hierin vind je ook de opdrachten die je voor de betreffende onderdelen moet invullen. Als je de bovenstaande zes onderdelen van het profielwerkstuk hebt uitgevoerd en alle daarbij behorende formulieren en vragen hebt ingevuld en ingeleverd, is je profielwerkstuk af. Daarna vindt de beoordeling door je begeleider plaats. Laat je ouders de handleiding doorlezen en vervolgens tekenen voor gezien. Ouder(s)/verzorger(s) leerling: Plaats en datum: Handtekening: De ouders/verzorgers zijn op de hoogte van de eisen en spelregels zoals beschreven in deze handleiding. 1. TITEL Bedenk een titel voor het profielwerkstuk. De titel moet in de vraagvorm worden gesteld. De titel moet in verband staan met de snuffelstage of met het profiel dat je gaat kiezen of met een beroep dat je later wil uitoefenen. Bespreek de gekozen titel met je profielwerkstukbegeleider. Vul vervolgens de titel van je profielwerkstuk in. Noteer deze ook op de voorpagina van je profielwerkstuk handleiding. De titel van mijn profielwerkstuk luidt:

5 3. 2. DE SNUFFELSTAGE De snuffelstage houdt in dat je 12 uur werkzaamheden moet verrichten bij een instelling, bedrijf of vereniging. De werkzaamheden moeten aansluiten bij je profielkeuze. De snuffelstage moet plaatsvinden in de maanden september t/m december De deadline voor het inleveren van je verslag over de snuffelstage en de daarbij behorende formulieren, gebeurt in week 5 van 2018 (de week van 29 januari t/m 2 februari). Dit doe je bij de begeleider van het profielwerkstuk. Ga zelf op zoek naar een plek waar je de snuffelstage kunt uitvoeren. Zorg ervoor dat je bij de snuffelstage een begeleider hebt. Deze begeleider moet het bijgevoegde snuffelstage contract invullen (evenals jijzelf, je ouders/verzorgers en de profielwerkstukbegeleider). De stagebegeleider van de school is aanspreekpunt voor zowel de leerling als de begeleider van de snuffelstage. De snuffelstage heeft een duur van 12 uur. Vul het onderstaande schema betreffende de snuffelstage in: Aantal stage dagen: Data stage dagen: Stage locatie: Stage tijden:

6 4. Aan het begin van de snuffelstage laat je het onderstaande formulier door de desbetreffende mensen ondertekenen. Op het einde geeft de snuffelstage begeleider aan hoe de stage is verlopen en omcirkelt de beoordeling onvoldoende, voldoende, of goed. CONTRACT SNUFFELSTAGE Naam begeleider snuffelstage: Functie begeleider snuffelstage: Mail adres begeleider snuffelstage: Naam bedrijf: Adres bedrijf: Postcode en woonplaats: Telefoonnummer: Plaats en datum: Handtekening: STAGE-EVALUATIE FORMULIER BEGELEIDER SNUFFELSTAGE: De begeleider van de snuffelstage geeft in een kort verslag weer, geschreven of in een word-document, hoe de leerling heeft gefunctioneerd en vult onderstaande beoordeling in. Verslag toevoegen aan snuffelstage leerling. DE LEERLING HEEFT DE STAGE MET ONVOLDOENDE/ VOLDOENDE/ GOED AFGESLOTEN. (Omcirkel het juiste antwoord)

7 5. Naam leerling: Profiel: Mail adres leerling: Adres: Postcode en Woonplaats: Telefoonnummer: Handtekening: Naam begeleider pws school: Naam begeleider pws: Mail adres begeleider pws: Naam school: Handtekening: Na afloop van de snuffelstage moet je het stage-evaluatie werkstuk leerling maken. Neem de vragen over in een word-document en lever dit in bij je profielwerkstuk begeleider. STAGE-EVALUATIE WERKSTUK LEERLING: Naam leerling: Sector: Naam begeleider snuffelstage:

8 6. De beantwoording van het totale aantal vragen dient uitgebreid te gebeuren en moet minimaal uit 400 woorden bestaan. 1. Hoe heb je jouw stageplaats gevonden? 2. Hoe heb je gesolliciteerd? Telefonisch / per / anders, nl 3. Hoe lang ben je bezig geweest met het zoeken naar een stage? 4. Wat vond je van de lengte van je stage? Prima / tekort / te lang (waarom?) 5. Sloot de stage aan bij je sector? Ja, omdat Nee, omdat 6. Heeft de stage je inzicht gegeven in je beroepsmogelijkheden? Ja, omdat Nee, omdat 7. Heb je veel mensen ontmoet tijdens je snuffelstage? 8. Was je op locatie aan het werk of was je mobiel? 9. Waren er regelmatige werktijden? 10. Welke persoonlijke eigenschappen zijn er nodig voor deze stage? 11. Welke opleiding moet je volgen? 12. Ben je tevreden over de begeleiding van zowel de begeleider van de snuffelstage als de begeleider van de school? 13. Dit is het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens de stage: 14. Dit wil ik nog kwijt over mijn stage:

9 7. Na de snuffelstage moet je de KIM4 invullen. KIM4 staat voor, Kiezen In het Mbo, en de 4 staat voor het vierde leerjaar vmbo. De KIM4 is een hulpmiddel bij het kiezen van een vervolgstudie. Invullen van de KIM4: Zie de site: inloggen als leerling De ingevulde KIM4 moet je uitprinten en aan je snuffelstage toevoegen. Nog een aantal opmerkingen met betrekking tot de snuffelstage: 1. Indien de begeleider van de snuffelstage meer informatie wil, kan dit via de site: 2. De begeleider van de snuffelstage zorgt ervoor dat de activiteiten voldoen aan de Arbowet. 3. De school zorgt ervoor dat de leerling tijdens de snuffelstage afdoende is verzekerd. De school heeft hiervoor een ongevallen en aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. De begeleider van de snuffelstage heeft voor haar werknemers en vrijwilligers een Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven (AVB) afgesloten. De ouders/verzorgers hebben ook een verantwoordelijkheid en zorgen bijvoorbeeld voor een WA verzekering. 4. Spelregels: De leerling: - levert voordat de stage begint, een door ouders/verzorgers, leerling en begeleider snuffelstage ondertekend snuffelstage contract in bij de begeleider van de school. Bij inlevering van het snuffelstage contract tekent de begeleider van de school voor akkoord - draagt passende kleding voor de stagewerkzaamheden: je draagt geen shirts met aanstootgevende teksten en je kleedt je bedekt - houdt zich aan de regels en voorschriften die gelden binnen de stageorganisatie en de afspraken die zijn gemaakt. Tussentijds kunnen de partijen de overeenkomst per direct opzeggen als de stage niet verloopt zoals afgesproken

10 8. - respecteert anderen en hun privacy - komt op tijd en meldt zich bij eventuele ziekte vroegtijdig af bij zowel de begeleider van de snuffelstage als de begeleider van school (indien mogelijk worden gemiste uren ingehaald) - indien mogelijk vindt de snuffelstage buiten de uren van school plaats - indien de snuffelstage binnen de regulier lessen valt, zal dit telefonisch besproken moeten worden met ouders/verzorgers en de afdelingsleider, de heer Scholten. Zowel ouders/verzorgers als de school moeten akkoord gaan met dit feit - de overeenkomst wordt beëindigd aan het einde van de snuffelstage, tussentijds kunnen de partijen de overeenkomst per direct opzeggen als de stage niet verloopt zoals afgesproken. - als er tijdens de stage een probleem ontstaat probeert de begeleider van de snuffelstage dit in onderling overleg op te lossen. Komen zij er samen niet uit, dan zal de begeleider van de snuffelstage contact opnemen met de begeleider van de school. Indien nodig zal de begeleider van de school bemiddelen tussen de leerling en de begeleider van de snuffelstage of de noodzakelijke maatregelen treffen. - de begeleider van de school zal per mail de ouders/verzorgers op de hoogte stellen wanneer de deadline van een bepaald onderdeel wordt overschreden.

11 9. 3. BEZOEK INFORMATIE AVOND MBO Ook dit jaar wordt er weer een gezamenlijke voorlichtingsavond mbo georganiseerd. Deze avond zal plaatsvinden op dinsdag 10 oktober De avond wordt gehouden op de verschillende locaties van het Arcus College. Op deze avond zijn veel opleidingen aanwezig van: Arcuscollege, Leeuwenborgh, Citaverde en de Gildeopleidingen. De voorlichtingsavond wordt georganiseerd door de ROC s ( regionale opleidingscentra) in samenwerking met de decanen in Parkstad. Onze decaan, mevrouw Wieffer, zal ruimschoots op tijd per brief informatie verstrekken met betrekking tot aanmelding en het verloop van de avond. Wanneer je de voorlichtingsavond hebt bezocht moet je de verslaglegging mbo voorlichtingsavond invullen. Neem de vragen over in een word-document en lever dit in bij je profielwerkstuk begeleider. VERSLAGLEGGING MBO INFORMATIE AVOND: 1. Van welke opleiding(en) heb je een voorlichting bijgewoond? 2. Waarom heb je gekozen voor deze voorlichting(en)? 3. Geef een korte omschrijving van de opleiding 4. Voor welk beroep word je opgeleid? 5. Vertel in het kort iets over het beroep 6. Welke vooropleiding heb je nodig voor deze opleiding? 7. Gaat het om een BOL/BBL opleiding? 8. Wat is het verschil tussen BOL en BBL? 9. Hoe lang duurt de opleiding? 10. Hoe vaak en hoe lang moet je stage lopen? 11. Welke vakken krijg je tijdens de opleiding? 12. Op welk niveau verlaat je deze opleiding: 2, 3, of 4? 13. Welke vervolgopleidingen zijn na deze opleiding mogelijk? 14. Hoe vond je de voorlichting? 15. Wat heb je geleerd van de voorlichting? De deadline voor het inleveren van de verslaglegging van de voorlichtingsavond mbo is maximaal een week na de betreffende avond.

12 BEZOEK OPEN DAG(EN) OP HET MBO Bezoek een of meerdere open dagen die je interessant vindt. Maak zelf een keuze welke open dag je toevoegt aan je profielwerkstuk. Kijk op de site van het betreffende ROC (regionaal opleidingscentrum) wanneer, waar en hoe laat de Open Dag is. Het kan zijn dat je je voor een Open Dag van te voren moet aanmelden. ROC s zijn: Arcus, Leeuwenborgh, Citaverde, Gildeopleiding. Na het bezoek van de gekozen open dag vul je de verslaglegging open dag in. Neem de vragen over in een word-document en lever dit in bij je profielwerkstukbegeleider. VERSLAGLEGGING OPEN DAG: 1. Waar en wanneer was de Open Dag? 2. Naar welke opleiding ben je speciaal gaan kijken? 3. Waarom wil je hier meer over weten? 4. Worden hier nog meer opleidingen verzorgd? Noem er een paar. 5. Ben je alleen naar de Open Dag gegaan? 6. Hoe was de inrichting van het gebouw en de lokalen van de school? 7. Hoe werd je op de Open Dag ontvangen? 8. Was er iemand die een rondleiding met je maakte? 9. Aan wie heb je vragen gesteld? (verplicht drie vragen stellen en antwoorden noteren) 10. Welke vooropleiding heb je nodig voor de opleiding die je hebt bezocht? 11. Gaat het om een BOL- of een BBL opleiding? 12. Hoe lang duurt de opleiding? 13. Welke vakken krijg je tijdens deze opleiding? 14. Op welk niveau verlaat je deze opleiding: 2, 3, of 4? 15. Wat zijn de mogelijkheden om verder te leren na deze opleiding? 16. Hoe vond je de Open Dag? 17. Wat heeft je op deze school het meest aangesproken? De deadline voor het inleveren van de verslaglegging open dag is maximaal een week na het bezoeken van de Open Dag.

13 BEZOEK VAN DE MEELOOPDAG(EN) OP HET MBO Sommige opleidingen hebben een aantal dagen vastgesteld waarop je als scholier een dag (of dagdeel) kunt meelopen. Kijk voor de mogelijkheden voor een meeloop dag, of een variant hierop, op de website van de opleiding. (Arcus, Leeuwenborgh, Citaverde, Gilde opleiding) De meeloop dag moet voor week 12 (2018) zijn afgerond. Schrijf je in voor een of meerdere meeloopdagen die voor jou geschikt zijn. Maak zelf een keuze welke meeloop dag je toevoegt aan je profielwerkstuk. Maak na het volgen van de meeloop dag de opdrachten van de verslaglegging meeloop dag. Neem de vragen over in een word-document en lever dit in bij je profielwerkstuk begeleider. VERSLAGLEGGING MEELOOP DAG 1. Wanneer was de meeloop dag? 2. Op welke opleiding heb je een dag meegelopen? 3. Waarom heb je juist voor deze opleiding gekozen? 4. Wat kun je gaan doen als je deze opleiding hebt afgerond? 5. Vertel in het kort wat je die dag(deel) hebt gedaan. 6. Welke vooropleiding heb je nodig voor deze opleiding? 7. Gaat het om een BOL- of een BBL opleiding? 8. Hoe lang duurt de opleiding? 9. Welke vakken krijg je tijdens die opleiding? 10. Op welk niveau verlaat je deze opleiding: 2, 3, of 4? 11. Wat zijn de mogelijkheden om verder te leren na deze opleiding? 12. Hoe vond je de meeloop dag? 13. Is deze opleiding iets voor jou? (motiveer je antwoord) De deadline voor het inleveren van de verslaglegging van de meeloop dag is maximaal een week na het bezoeken van de meeloop dag.

14 SPEEDDATEN Op dinsdag 28 november 2017 vindt de speeddate avond plaats. Alle informatie betreffende deze avond heb je per mail ontvangen van de decaan mw. Wieffer. In de klas ga je de speeddate avond voorbereiden met de band uur begeleider aan de hand van het vragenblad speeddaten. Voeg dit vragenblad speeddaten toe aan je profielwerkstuk. De deadline voor het inleveren van de verslaglegging van het speeddaten is maximaal een week na het bezoeken van de speeddate avond.

15 13. Het profielwerkstuk is een handelingsdeel. Dit moet door de leerling, in totaliteit, met voldoende of goed worden afgesloten. Indien voor een onderdeel door de leerling onvoldoende wordt gescoord, dient hij het onderdeel opnieuw te maken totdat de beoordeling voldoende of goed is. Beoordeling totaal: De meest voorkomende beoordelingen (V/G) bepalen de uiteindelijke beoordeling. Naam: Klas: Begeleider school: Jaar: Titel werkstuk (vraag): Onderdeel Sectorwerkstuk V G A Snuffelstage 1. Titel werkstuk Contract snuffelstage voorzien van alle 2. handtekeningen 3. Stage evaluatieformulier leerling Stage evaluatieformulier begeleider 4. snuffelstage 5. KIM4 B Bezoek informatieavond MBO 6. Verslaglegging MBO-voorlichtingsavond C Bezoek open dag(en) op het MBO 7. Verslaglegging open dag D Bezoek meeloop dag(en) op het MBO 8. Verslaglegging meeloop dag E Speeddaten 9. Toevoegen vragenblad speeddaten Beoordeling totaal V G Toelichting beoordeling Handtekening profielwerkstukbegeleider:.. Handtekening leerling: Indien het algemeen beoordelingsformulier is getekend door de begeleider en de leerling en samen met de gemaakte opdrachten is ingeleverd bij de heer Scholten of de heer Peil, dan pas is het profielwerkstuk afgerond.

Wat is een sectorwerkstuk?

Wat is een sectorwerkstuk? Het sectorwerkstuk Wat is een sectorwerkstuk? Bij het sectorwerkstuk gaat het om een vakoverstijgende thematiek die past binnen de sector. Het onderwerp moet gaan over een maatschappelijk relevant thema

Nadere informatie

1. Portfolio van de leerling 1

1. Portfolio van de leerling 1 1. Portfolio van de leerling 1 Handleiding voor de leerling Dit is het doorstroomportfolio van de leerling. Om je in te schrijven voor een mbo-opleiding moet je dit portfolio zo volledig mogelijk invullen.

Nadere informatie

1. Portfolio van de leerling

1. Portfolio van de leerling 1 Handleiding voor de leerling Dit is het doorstroomportfolio van de leerling. Om je in te schrijven voor een mbo-opleiding moet je dit portfolio zo volledig mogelijk invullen. Vraag je decaan / mentor

Nadere informatie

Nieuwsbrief decanaat 10 mavo 2015-2016 nr. 1, sept. 2015

Nieuwsbrief decanaat 10 mavo 2015-2016 nr. 1, sept. 2015 Nieuwsbrief decanaat 10 mavo 2015-2016 nr. 1, sept. 2015 Inhoud: voorlichting over de keuzetrajecten in 10 mavo A Keuzetraject MBO opleiding 1. Het vak LOB 2. Het keuzetraject in data 3. Portfolio LOB

Nadere informatie

Inleiding maatschappelijke stage

Inleiding maatschappelijke stage Inleiding maatschappelijke stage Algemeen Met maatschappelijke stage doe je iets voor iemand anders zonder daar geld voor te krijgen. Nederland kan niet zonder vrijwilligers, zoals trainers bij sportclubs.

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages Hoogezand-Sappemeer

Maatschappelijke Stages Hoogezand-Sappemeer Maatschappelijke Stages Hoogezand-Sappemeer Informatie voor leerlingen van dr. Aletta Jacobs College. Schooljaar 2012-2013 1 Welkom bij de Maatschappelijke Stage! Dit schooljaar ga jij mee doen aan de

Nadere informatie

FORMULIEREN MAATSCHAPPELIJKE STAGE

FORMULIEREN MAATSCHAPPELIJKE STAGE FORMULIEREN MAATSCHAPPELIJKE STAGE Deze formulieren zijn een onderdeel van de leerlingengids, en bestaat uit de volgende onderdelen: Eigen vacatureformulier/ handleiding keiindemaatschappij Stage overeenkomst

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage Me4You (MAS) Baudartius College Zutphen

Maatschappelijke Stage Me4You (MAS) Baudartius College Zutphen Maatschappelijke Stage Me4You (MAS) Baudartius College Zutphen schooljaar 2014-2015 Me4You Maatschappelijke Stage op het Baudartius College in Zutphen in samenwerking met Stichting Perspectief. Bij de

Nadere informatie

Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs Socrateslaan 24 3703 GL Zeist Telefoon: 030-692 3054 mail: post@svszeist.nl

Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs Socrateslaan 24 3703 GL Zeist Telefoon: 030-692 3054 mail: post@svszeist.nl STAGE-INFORMATIEBOEK Klas 10 2014/2015 Stageboekje van : Klas : Stagebegeleider : Stageplaats bij Naam instelling : Straat : Plaats : Telefoonnummer : Stagebegeleider : Stichtse Vrije School Voortgezet

Nadere informatie

DOORSTROOMFORMULIER van VMBO naar MBO Van: VMBO

DOORSTROOMFORMULIER van VMBO naar MBO Van: VMBO DOORSTROOMFORMULIER van VMBO naar MBO Van: VMBO Naam leerling: Sofinr.leerling: Naam school: Adres school: Postcode en plaats: Telefoonnummer: Contactpersoon: Naar: MBO Naam school: Adres school: Postcode

Nadere informatie

Sectorwerkstuk. Theoretische Leerweg. Klas 4 TL/M 2015-2016

Sectorwerkstuk. Theoretische Leerweg. Klas 4 TL/M 2015-2016 Sectorwerkstuk Theoretische Leerweg Klas 4 TL/M 2015-2016 Naam leerling Naam mentor/begeleider Inleiding Met het maken van dit sectorwerkstuk oefen je vaardigheden die je als leerling van het VMBO nodig

Nadere informatie

STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE

STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE Naam: Klas: Bedrijf: Stageperiode: Maak een inhoudsopgave zoals hieronder is afgebeeld. Indien nodig je eigen onderdelen tussen voegen en uiteindelijk de inhoudsopgave

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKESTAGE

MAATSCHAPPELIJKESTAGE MAATSCHAPPELIJKESTAGE schooljaar 015-016 voor leerlingen uit het derde leerjaar. Contactpersoon Maatschappelijke stage: dhr./mevr... Telefoonnummer: Contactpersoon Zwin College, mevr. H. Roodbeen 0117-454555,

Nadere informatie

STAGECONTRACT MAATSCHAPPELIJKE STAGE 2015-2016. Onderstaande leerling van het Pius X-College uit Bladel gaat een Maatschappelijke Stage lopen.

STAGECONTRACT MAATSCHAPPELIJKE STAGE 2015-2016. Onderstaande leerling van het Pius X-College uit Bladel gaat een Maatschappelijke Stage lopen. STAGECONTRACT MAATSCHAPPELIJKE STAGE 2015-2016 Onderstaande leerling van het Pius X-College uit Bladel gaat een Maatschappelijke Stage lopen. Voor iedere stage is een nieuw stagecontract vereist! Naam

Nadere informatie

STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE

STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE Naam: Klas: Bedrijf: Stageperiode: Maak een inhoudsopgave zoals hieronder is afgebeeld. Indien nodig je eigen onderdelen tussen voegen en uiteindelijk de inhoudsopgave

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages Hoogezand-Sappemeer

Maatschappelijke Stages Hoogezand-Sappemeer Maatschappelijke Stages Hoogezand-Sappemeer Informatie voor leerlingen van het CSG Rehoboth. Schooljaar 2011-2012 Welkom bij de maatschappelijke stage! Dit schooljaar ga jij mee doen aan de maatschappelijke

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN!

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Naam: Heerbeeck college Best Schooljaar 2014-2015 MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! -handen ineen -elkaar helpen -samenwerken -iets voor een ander doen -sociaal Stage coördinator: mevr. A. Luteyn

Nadere informatie

Maatschappelijke stage op het Trias 1. Verschil tussen maatschappelijke stage en beroepsoriënterende stage 2. Tips voor ouders 3

Maatschappelijke stage op het Trias 1. Verschil tussen maatschappelijke stage en beroepsoriënterende stage 2. Tips voor ouders 3 Inhoudsopgave Maatschappelijke stage op het Trias 1 Verschil tussen maatschappelijke stage en beroepsoriënterende stage 2 Tips voor ouders 3 Stageboekje (deze gebruiken de leerlingen) 4 Maatschappelijke

Nadere informatie

HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES!

HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES! HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES! Schooljaar 2012-2013 Lesbrief bij Kies! mbo-gids 2013-2014 voor Twente BL/KL versie Naam:.... Klas: Mentor:.... Onderwerp: LOB Lesbrief bij KIES - Pagina 1 van 13 Beste

Nadere informatie

Welkom bij de Maatschappelijke Stage!

Welkom bij de Maatschappelijke Stage! Welkom bij de Maatschappelijke Stage! In dit informatieboekje staat (bijna) alles wat je moet weten over de maatschappelijke stage. Bewaar het goed want naast de informatie bevat het ook een stagecontract,

Nadere informatie

Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS:

Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS: Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS: Inhoudsopgave Gegevens van het talent, de school en het leerbedrijf... 1 Belangrijke regels... 3 Wat wordt er van je verwacht als je stageloopt?... 4 Verslagonderdeel A...

Nadere informatie

Verslag snuffelstage week St. Aloysiuscollege. 12 t/m 16 oktober 2015. Naam: Klas 3:

Verslag snuffelstage week St. Aloysiuscollege. 12 t/m 16 oktober 2015. Naam: Klas 3: Verslag snuffelstage week St. Aloysiuscollege 12 t/m 16 oktober 2015 Naam: Klas 3: DIT STAGEVERSLAG IS VAN Naam Emailadres Telefoon Klas MIJN STAGE DOE IK BIJ Naam organisatie Soort bedrijf Adres Plaats

Nadere informatie

Deel 2. Gevolgd onderwijs pag. 9 2.1 onderwijs op dit moment pag. 10

Deel 2. Gevolgd onderwijs pag. 9 2.1 onderwijs op dit moment pag. 10 Van: Klas: 1 Inhoud: Handleiding Portfolio pag. 3 Deel 1. Dit ben ik pag. 6 Deel 2. Gevolgd onderwijs pag. 9 2.1 onderwijs op dit moment pag. 10 Deel 3. Ervaringen pag. 11 3.1 stage (binnen schooltijd)

Nadere informatie

2010-2011. Maatschappelijke Stage Stanislas College Pijnacker

2010-2011. Maatschappelijke Stage Stanislas College Pijnacker 2010-2011 Maatschappelijke Stage Stanislas College Pijnacker Dit stage boek is van: Naam:..Klas. E-mail.. Maatschappelijke stage 1 Inleiding Onze maatschappij draait om meer dan alleen werken voor de centen.

Nadere informatie

LOOPBAANORIËNTATIE. Informatieboekje. havo/vwo

LOOPBAANORIËNTATIE. Informatieboekje. havo/vwo LOOPBAANORIËNTATIE Informatieboekje havo/vwo Inleiding Voor je ligt het informatieboekje voor het vak loopbaan oriëntatie. Doel van dit vak is om elke leerling voor te bereiden op het maken van een goede

Nadere informatie

INSTROOMDOSSIER. rijnijssel.nl. Achternaam. Voornaam. Geboortedatum. Gewenste opleiding. Gewenst instroommoment Februari Augustus 20..

INSTROOMDOSSIER. rijnijssel.nl. Achternaam. Voornaam. Geboortedatum. Gewenste opleiding. Gewenst instroommoment Februari Augustus 20.. INSTROOMDOSSIER een goede start voor jouw opleiding Achternaam Voornaam Geboortedatum Gewenste opleiding Gewenst instroommoment Februari Augustus 20.. rijnijssel.nl Toelichting Dit instroomdossier is een

Nadere informatie

Stagerage Versie 3 zomer 2011

Stagerage Versie 3 zomer 2011 Stagerage Versie 3 zomer 2011 De Leerling BlueBased B.V (2010) Auteur: Jeroen IJzerman Inleiding In deze handleiding worden de speciale acties behandeld, die voor de leerling gelden. De rollen in het proces

Nadere informatie

Beroepenwerkstuk 3 MAVO

Beroepenwerkstuk 3 MAVO Beroepenwerkstuk 3 MAVO 2015 2016 1 INLEIDING Het beroepenwerkstuk: Een van de onderdelen van het programma beroepenoriëntatie in 3 mavo is het maken van een beroepenwerkstuk en het presenteren hiervan

Nadere informatie

VOORTGEZET ONDERWIJS MBO

VOORTGEZET ONDERWIJS MBO DOORSTROOMDOSSIER VOORTGEZET ONDERWIJS MBO 2007-2008 Achternaam: Adres: Woonplaats: Mobiel nummer: Voornaam: Postcode: Tel. nummer: E-mail: Gewenste opleiding: Crebonummer: Naam college: Instroom leerjaar:

Nadere informatie

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken!

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken! Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij te helpen is er LOB, Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding. Iedere vo-school geeft hier op zijn eigen manier

Nadere informatie

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken!

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken! Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij te helpen is er LOB, Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding. Iedere vo-school geeft hier op zijn eigen manier

Nadere informatie

Regio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Regio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden Regio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden inhoud Vóór je stage 4 NAW-gegevens 5 Wie doet wat? 6 Het kennismakingsgesprek 7 Welke vaardigheden heb je nodig voor deze stage? 8 Tijdens je stage 10 Logboek: wat

Nadere informatie

Overdrachtsdossier MBO Regio Breda 2015-2016

Overdrachtsdossier MBO Regio Breda 2015-2016 Overdrachtsdossier MBO Regio Breda 2015-2016 Handleiding voor de toekomstige student - Vul het overdrachtsdossier (deel A tot en met C) zo volledig mogelijk in (vraag eventueel je ouders of mentor om te

Nadere informatie

Waarom stage? Regels stage Interview 1+2 Stage eindverslag 1+2

Waarom stage? Regels stage Interview 1+2 Stage eindverslag 1+2 Waarom stage? Regels stage Interview 1+2 Stage eindverslag 1+2 Naam Klas Mentor Waar loop jij stage? Naam 1 e stagebedrijf Adres Telefoon Stagebegeleider Startdatum stage Einddatum stage Aantal stagedagen

Nadere informatie

Draaiboek Maatschappelijke Stage

Draaiboek Maatschappelijke Stage Draaiboek Maatschappelijke Stage M. Vermeulen Pagina 1 13-1-2012 Inhoudsopgave Visie... 3 Plan van invoering... 3 Betrokkenen... 5 Communicatie... 5 Documenten... 6 Werkwijze... 7 Leerjaar 1... 7 Leerjaar

Nadere informatie

Beroeps oriënterende stage. Informatieboekje. 4 VMBO TL en GL. Naam leerling:. School: Stella Maris College. Stage bedrijf/instelling:.

Beroeps oriënterende stage. Informatieboekje. 4 VMBO TL en GL. Naam leerling:. School: Stella Maris College. Stage bedrijf/instelling:. Beroeps oriënterende stage Informatieboekje 4 VMBO TL en GL Naam leerling:. School: Stella Maris College Stage bedrijf/instelling:. Stageperiode: 7 december t/m 11 december 2015 Inhoud Tijdpad/stappenplan

Nadere informatie

Voorlopig aanmeldformulier

Voorlopig aanmeldformulier VMBO-B, VMBO-K, VMBO-T, HAVO, VWO, VWO+ (in te vullen door school) Naam inschrijver: Schooljaar 2016-2017 A. Aanmelding voor: Leerjaar: 2 3 4 5 6 Opleiding: VMBO-B/K VMBO-KT VMBO-TH HAVO/VWO VWO + VMBO-B

Nadere informatie

Jouw toekomst. Havo 5

Jouw toekomst. Havo 5 Jouw toekomst. Havo 5 2011-2012 LOB havo 5 Havo 5 Fase 4 = Beslissen: Deze fase ga je in als je in Havo 5 zit. Je stelt nu je definitieve top 2 vast. Je gaat nog een keer naar de beroepenavond, je organiseert

Nadere informatie

COORNHERT LYCEUM HAARLEM. INLEIDING Aan de leerlingen van 4 vwo

COORNHERT LYCEUM HAARLEM. INLEIDING Aan de leerlingen van 4 vwo COORNHERT LYCEUM HAARLEM INLEIDING Aan de leerlingen van 4 vwo Zoals jullie weten, krijgen jullie donderdag 14 april 2011 de kans om een dag(deel) mee te lopen met iemand die een beroep uitoefent dat jouw

Nadere informatie

Gegevensset Doorstroomportfolio volgens E-portfolio afspraak

Gegevensset Doorstroomportfolio volgens E-portfolio afspraak Doorstroomportfolio (2006-2007) Toelichting I. PERSOONLIJKE GEGEVENS Gegevens lerende A. Identificatiegegevens A.1 Uniek nummer uniek nummer is sofinummer, indien er geen sofinummer is gebruik het onderwijsnummer

Nadere informatie

Voorlichtingsavond 4TL

Voorlichtingsavond 4TL Voorlichtingsavond 4TL Hoe kies je een vervolgopleiding? voor ouders van leerlingen in klas 4TL Kiezen is lastig - De leerling weet vaak niet precies wat hij wil. - Elke opleiding heeft minder leuke kanten.

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties

Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties DE NIEUWE VESTE, LOCATIE HARDENBERG Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties 2011 D E N I E U W E V E S T E, P I E T H E I N S T R A A T 1, 7772 ZJ H A R D E N B E R G. T EL. 0523-262170

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages

Maatschappelijke Stages Maatschappelijke Stages Inhoudsopgave 3 4 4 6 7 8 11 12 13 15 Inleiding Wat is een Maatschappelijke Stage? De stage Overzicht belangrijke data Hulp bij het zoeken naar stageplekken De eindopdracht en de

Nadere informatie

Informatie- en opdrachtenboekje Voor vierdejaars VMBO- en HAVO-leerlingen. Waarom zou jij mee willen doen aan Kiezen op Maat?

Informatie- en opdrachtenboekje Voor vierdejaars VMBO- en HAVO-leerlingen. Waarom zou jij mee willen doen aan Kiezen op Maat? Informatie- en opdrachtenboekje Voor vierdejaars VMBO- en HAVO-leerlingen Waarom zou jij mee willen doen aan Kiezen op Maat? Kiezen voor een vervolgopleiding aan het mbo (middelbaar beroepsonderwijs) kan

Nadere informatie

www.keiinde maatschappij.nl

www.keiinde maatschappij.nl LOGBOEK MAATSCHAPPELIJKE STAGE www.keiinde maatschappij.nl Inleiding Wat is het verschil tussen stagelopen en maatschappelijke stage? Een gewone stage bereidt je voor op een beroep of beroepskeuze. Maatschappelijke

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGE, WAT IS DAT?

MAATSCHAPPELIJKE STAGE, WAT IS DAT? MAATSCHAPPELIJKE STAGE, WAT IS DAT? JE KUNT VEEL MEER DAN JE DENKT Leerlinggids Maatschappelijke Stage Deze gids is van: School: klas WAAR STAAT WAT? pagina 1 Maatschappelijke Stage, wat is dat? 3 1.1

Nadere informatie

Werkplan LOB/Portfolio LOB is van iedereen 2015 2016 Amadeus Lyceum, doorlopende leerlijn Portfolio/LOB leerjaar 1 t/m 4,5,6. LOB planning BRUGKLAS

Werkplan LOB/Portfolio LOB is van iedereen 2015 2016 Amadeus Lyceum, doorlopende leerlijn Portfolio/LOB leerjaar 1 t/m 4,5,6. LOB planning BRUGKLAS Werkplan /Portfolio is van iedereen 2015 2016 Amadeus Lyceum, doorlopende leerlijn Portfolio/ leerjaar 1 t/m 4,5,6. planning BRUGKLAS Leerjaar Focus/doe l Wat/instrument Wanneer Voorbereiding Uitvoering

Nadere informatie

De maatschappelijke stage op het Alfrink College Klas 3H en 4V

De maatschappelijke stage op het Alfrink College Klas 3H en 4V De maatschappelijke stage op het Alfrink College Klas 3H en 4V Op zoek naar een maatschappelijke stage die bij jou past? Dat is heel makkelijk. Je kiest wat jij leuk vindt en doet daarmee meteen iets goeds

Nadere informatie

Wanneer je goed voorbereid bent, zul je merken dat je tijdens het gesprek minder gespannen bent.

Wanneer je goed voorbereid bent, zul je merken dat je tijdens het gesprek minder gespannen bent. Handleiding motivatieformulier Inleiding Het is zo ver, je mag beginnen met je stageperiode. Je hebt een motivatiebrief met CV verstuurd naar een kinderopvangorganisatie en bent uitgenodigd voor een motivatiegesprek.

Nadere informatie

Inkijkexemplaar. Dit deel gaat over de opdrachten tijdens de stage.

Inkijkexemplaar. Dit deel gaat over de opdrachten tijdens de stage. Dit deel gaat over de opdrachten tijdens de stage. Je kunt een woordenlijst aanleggen. Je kunt een evaluatie invullen. Je weet wat formeel en informeel betekent. Je kunt een interview op je stageplaats

Nadere informatie

Welkom informatieavond vervolgonderwijs 14 oktober 2014

Welkom informatieavond vervolgonderwijs 14 oktober 2014 Welkom informatieavond vervolgonderwijs 14 oktober 2014 Programma: 19.15 19.30 uur : inloop met koffie/thee 19.30 20.00 uur : informatie met betrekking tot klas van uw zoon/dochter door de eigen mentor

Nadere informatie

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl alfa-college.nl drenthecollege.nl mboterra.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl Inleiding Er zijn ontzettend veel opleidingen in het mbo, wat het moeilijk maakt om te kiezen. Om jou te helpen bij

Nadere informatie

PROFIELWERKSTUK VWO 2015-2016

PROFIELWERKSTUK VWO 2015-2016 PROFIELWERKSTUK VWO 2015-2016 Beste 5 VWO-er, Onderdeel van je eindexamen is het maken van een profielwerkstuk (kortweg PWS). Het PWS vormt de afsluiting van een kennis- en vaardigheidsproces dat je gedurende

Nadere informatie

Stagewijzer. Stagiairs

Stagewijzer. Stagiairs Stagewijzer Stagiairs Stagewijzer voor stagiairs De gemeente Emmen vindt het belangrijk om te investeren in toekomstige jonge professionals. We besteden daarom veel zorg aan de werving en begeleiding van

Nadere informatie

Stappenplan om een stageplaats te vinden

Stappenplan om een stageplaats te vinden Stappenplan om een stageplaats te vinden Versie okt 2012 12 stappen die je helpen om zelf een geschikte stageplaats te vinden Stap 1: Stages op niveau 3 en stages op niveau 4 Je bent aan het begin van

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature

Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Inhoudsopgave Stap 1: Ga naar de website: www.vrijwilligerspunteindhoven.nl...3 Stap 2: Klik op Ik ben een vrijwilligersorganisatie...3 Stap 3: Klik

Nadere informatie

Sjoerd Tolsma Karin Nieuwenburg Decanenkamer bij lokaal 013

Sjoerd Tolsma Karin Nieuwenburg Decanenkamer bij lokaal 013 Sjoerd Tolsma Karin Nieuwenburg Decanenkamer bij lokaal 013 Procedure in mavo klas 4 Einde van het Farel - tijdperk!!! Maar wat nu? In oktober In januari Bestemmingsformulier Docenten vragen Eind januari

Nadere informatie

WELKOM Woensdag 17 september 2014

WELKOM Woensdag 17 september 2014 WELKOM Woensdag 17 september 2014 Algemeen M. van de Woestijne Coördinator bovenbouw Het examen M. Karsten Teamleider PROGRAMMA Richting / Na het examen R. Remie Decaan Mentoren Coördinatoren Bovenbouw:

Nadere informatie

Crebonummer Niveau 1 2 3 4

Crebonummer Niveau 1 2 3 4 DOORSTROOMDOSSIER VOORTGEZET ONDERWIJS-MBO Dit kader niet invullen Deelnemernummer: Dit formulier svp volledig invullen en blokletters gebruiken. Bij voorbaat dank. PERSOONLIJKE GEGEVENS Achternaam Voorletters

Nadere informatie

Informatie PROFIELWERKSTUK VWO schooljaar 2015-2016

Informatie PROFIELWERKSTUK VWO schooljaar 2015-2016 Informatie PROFIELWERKSTUK VWO schooljaar 2015-2016 Beste leerling van 5 VWO, In je eindexamenjaar moet je een profielwerkstuk (kortweg pws) maken. Het pws is de afsluiting van een kennis- en vaardigheidsproces.

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Het wijzigen/beëindigen van een vacature

Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Het wijzigen/beëindigen van een vacature Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Het wijzigen/beëindigen van een vacature November 2014 Handleiding: Stap 1: Ga naar de website... 1 Stap 2: Ik ben een vrijwilligersorganisatie...

Nadere informatie

VAVO. ROC Horizon College. Een vierbaansweg om je diploma te halen! 2013-2014. Vmbo-TL Havo 4 Havo 5 Vwo 6. Voortgezet onderwijs voor volwassenen

VAVO. ROC Horizon College. Een vierbaansweg om je diploma te halen! 2013-2014. Vmbo-TL Havo 4 Havo 5 Vwo 6. Voortgezet onderwijs voor volwassenen Voortgezet onderwijs voor volwassenen 2013-2014 VAVO Een vierbaansweg om je diploma te halen! Vmbo-TL Havo 4 Havo 5 Vwo 6 ROC Horizon College HORIZONCOLLEGE.NL ALKMAAR HEERHUGOWAARD HOORN PURMEREND ROC

Nadere informatie

HANDLEIDING SECTORWERKSTUK. Naam: Klas: Begeleider: Sectorwerkstuk 2015 2016 Pagina 1 1

HANDLEIDING SECTORWERKSTUK. Naam: Klas: Begeleider: Sectorwerkstuk 2015 2016 Pagina 1 1 HANDLEIDING SECTORWERKSTUK Naam: Klas: Begeleider: Sectorwerkstuk 2015 2016 Pagina 1 1 - INHOUDSOPGAVE - -------------------- Uitleg & Theorie -------------------- Stappenplan sectorwerkstuk 3 FASE 1:

Nadere informatie

Sectorwerkstuk 2010-2011

Sectorwerkstuk 2010-2011 Sectorwerkstuk 2010-2011 Namen: ---------------------------------------------------------------------------------------- Klas: -------------------- Sector: --------------------------------------------

Nadere informatie

Informatieboekje voor examenkandidaten theoretische leerweg

Informatieboekje voor examenkandidaten theoretische leerweg Informatieboekje voor examenkandidaten theoretische leerweg informatieboekje examen tl pagina 1 van 7 Ik doe examen 2016 Beste leerling, Het is alweer en het examen nadert. Hier voor je ligt een informatieboekje

Nadere informatie

Buitenland BPV HANDLEIDING

Buitenland BPV HANDLEIDING Buitenland BPV HANDLEIDING 2012/2013 Heliumweg 1 Postbus 60080 1320 AB Almere tel.: 088-0205400 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Waarom zou je dat doen?... 4 Voorbereiding... 5 Voorwaarden... 5 Groenhorst

Nadere informatie

STAGE. Handig om te weten als je gaat stage lopen

STAGE. Handig om te weten als je gaat stage lopen STAGE Handig om te weten als je gaat stage lopen Je hebt het assessment gedaan. De school, jijzelf en je ouder(s)/verzorger(s) vinden dat je stagegeschikt bent. Je mag dus gaan stage lopen. Daar komt heel

Nadere informatie

Ik heb een stageplaats gevonden wat nu? Zie volgende pagina van de handleiding.

Ik heb een stageplaats gevonden wat nu? Zie volgende pagina van de handleiding. Ik zoek een stageplaats, praktische handleiding van de Studenten Loopbaan Service Geesteswetenschappen 1 tot ½ jaar van te voren: bezoek stagevoorlichting (zie agenda Loopbaan Service), lees de regeling

Nadere informatie

NR 01 Opstellen individueel LOB-traject

NR 01 Opstellen individueel LOB-traject NR 01 Opstellen individueel LOB-traject Deelname Verplicht Doel en verantwoording Je moet per leerjaar een planning maken van je LOB-activiteiten. het is de bedoeling dat je uit de verzameling LOB-wijzers

Nadere informatie

Inleiding 3. Tijdspad 4. Afspraken 5

Inleiding 3. Tijdspad 4. Afspraken 5 Inhoud Inleiding 3 Tijdspad 4 Afspraken 5 Onderwerp Sectorwerkstuk en stage. 6 Belang van het onderwerp en passende stage Hoe ga je zoeken? Contact leggen met een stageadres. Stage overeenkomst Inhoud

Nadere informatie

Infoavond 13 oktober 2014. Staatsexamen 2016. Keuze en vervolgstudie

Infoavond 13 oktober 2014. Staatsexamen 2016. Keuze en vervolgstudie Infoavond 13 oktober 2014 Staatsexamen 2016 Keuze en vervolgstudie Programma Deel 1 examen Vespucci College verwachting en voorbereiding jaarplanning vragen Deel 2 informatie door de decanen Reguliere

Nadere informatie

Spoorboekje ZWKOK 3.2 Emmen

Spoorboekje ZWKOK 3.2 Emmen September 2014 Geachte leerling, In handen heb je het boekje lesstofverdeling en toetsresultaten. Dit spoor boekje wordt éénmaal uitgegeven, wees er dus zuinig op. Van week tot week kun je in de lesstofverdeling

Nadere informatie

CKV Reglement. Markenhage Breda, 2009/2010

CKV Reglement. Markenhage Breda, 2009/2010 CKV Reglement Markenhage Breda, 2009/2010 Inhoud pagina 3 1. Algemene informatie over het vak CKV - deadlines volgens PTA - studielasturen en culturele activiteiten pagina 4 2. Het inleveren van je map

Nadere informatie

Informatieavond 8 september 2014. gemengd/theoretische leerweg klas 4

Informatieavond 8 september 2014. gemengd/theoretische leerweg klas 4 Informatieavond 8 september 2014 gemengd/theoretische leerweg klas 4 Teamleider Caroline Smit vmbo GT Introductie Studiekring Grootste instituut voor Studiebegeleiding van Nederland. 25 September 2014:

Nadere informatie

Bedrijvendag. 20 januari 2016. Scholieren in Bedrijf. Inleiding

Bedrijvendag. 20 januari 2016. Scholieren in Bedrijf. Inleiding Bedrijvendag 20 januari 2016 Scholieren in Bedrijf Inleiding Op 20 januari 2016 ga jij kennis maken met een aantal bedrijven in de regio. Je gaat die dag verschillende dingen doen om erachter te komen

Nadere informatie

Handleiding maatschappelijke stage

Handleiding maatschappelijke stage Handleiding maatschappelijke stage Christiaan Huygens College Broodberglaan Voorwoord Het 3e jaar ga je een maatschappelijke stage lopen. Dat is een andere stage dan de arbeidsoriëntatie stage, waar je

Nadere informatie

Vavo. ROC Horizon College 2015-2016. Vmbo-TL Havo 4 Havo 5 Vwo 6. Een vierbaansweg om je diploma te halen! Voortgezet onderwijs voor volwassenen

Vavo. ROC Horizon College 2015-2016. Vmbo-TL Havo 4 Havo 5 Vwo 6. Een vierbaansweg om je diploma te halen! Voortgezet onderwijs voor volwassenen Voortgezet onderwijs voor volwassenen 2015-2016 Vavo Vmbo-TL Havo 4 Havo 5 Vwo 6 ROC Horizon College Een vierbaansweg om je diploma te halen! HORIZONCOLLEGE.NL ALKMAAR HEERHUGOWAARD HOORN PURMEREND ROC

Nadere informatie

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, maar als u nog vragen of opmerkingen heeft laat het ons dan vooral even weten.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, maar als u nog vragen of opmerkingen heeft laat het ons dan vooral even weten. www.lauwerseneemspo.nl OBS Klinkenborg Pastorieweg 6 9995 PN Kantens Tel. 0595-551788 Website: www.obsklinkenborg.nl e-mail: obsklinkenborg@lauwerseneems.nl Beste ouder, verzorger, Hartelijk dank voor

Nadere informatie

Denken (Diploma. En nu????)

Denken (Diploma. En nu????) Denken (Diploma. En nu????) Delen (Met ouders,vrienden,decaan) Doen (Aan de slag en zet m op!!) Voorwoord Beste 4 e klasser, Dit schooljaar ga je examen doen. Als alles meezit ga je onze school verlaten

Nadere informatie

Basisschool Franciscus Schoollaan 2 6241 BM Bunde T: 043-3641508 E: Info@bsfranciscusbunde.nl. Betreft: aanmelding nieuwe leerling

Basisschool Franciscus Schoollaan 2 6241 BM Bunde T: 043-3641508 E: Info@bsfranciscusbunde.nl. Betreft: aanmelding nieuwe leerling Basisschool Franciscus Schoollaan 2 6241 BM Bunde T: 043-3641508 E: Info@bsfranciscusbunde.nl Betreft: aanmelding nieuwe leerling Geachte ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u ons aanmeldingsformulier

Nadere informatie

3 oktober 2013. Ouderavond BK4

3 oktober 2013. Ouderavond BK4 3 oktober 2013 Ouderavond BK4 Mevrouw Hartman Mevrouw Van den Broek Mevrouw Larmené Meneer Verhoef Mentoren (opening) (PTA) (modules D&C) (decanaat) PTA (1) (Programma van Toetsing en Afsluiting) PTA is

Nadere informatie

Sectorwerkstuk. Kandinsky College. locatie Sint Jorisschool

Sectorwerkstuk. Kandinsky College. locatie Sint Jorisschool Sectorwerkstuk Kandinsky College locatie Sint Jorisschool schooljaar 2015-2016 1 Wat is het sectorwerkstuk? Het sectorwerkstuk is een werkstuk dat je maakt in klas vier over de door jou gekozen sector.

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4. BK4b BK4c BK4d

INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4. BK4b BK4c BK4d INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4 BTL4a BK4a BK4b BK4c BK4d BB4a BB4b Programma van deze avond School Examen (SE) en Centraal Examen (CE) Vervolgopleidingen en aanmelding decaan Vakkenpakket 7 of 8 eindexamenvakken

Nadere informatie

SECTORWERKSTUK 4VMBO - T 2014-2015

SECTORWERKSTUK 4VMBO - T 2014-2015 SECTORWERKSTUK 4VMBO - T 2014-2015 handleiding leerlingen inhoud: inleiding stappenplan logboek beoordelingsformulier tijdpad 1 INLEIDING SECTORWERKSTUK VOOR 4 VMBO Alle leerlingen van het vmbo theoretische

Nadere informatie

Sectorwerkstuk 2012-2013

Sectorwerkstuk 2012-2013 Sectorwerkstuk 2012-2013 Namen: ---------------------------------------------------------------------------------------- Klas: -------------------- Sector: --------------------------------------------

Nadere informatie

Eerste hulp bij jouw CV met ouders!

Eerste hulp bij jouw CV met ouders! Heb jij al een CV? Daarin zet je alle belangrijke dingen die je hebt gedaan: bijvoorbeeld je opleiding(en) en baantjes. Hiermee laat je aan werkgevers zien wie je bent en wat je kunt: dat is dus heel belangrijk

Nadere informatie

VAVO VMBO-TL HAVO 4 HAVO 5 VWO 6. horizoncollege.nl ALKMAAR HEERHUGOWAARD HOORN PURMEREND

VAVO VMBO-TL HAVO 4 HAVO 5 VWO 6. horizoncollege.nl ALKMAAR HEERHUGOWAARD HOORN PURMEREND Voortgezet algemeen volwassenen onderwijs 2016-2017 VAVO VMBO-TL HAVO 4 HAVO 5 VWO 6 ALKMAAR HEERHUGOWAARD HOORN PURMEREND vavo Alsnog je vwo, havo of vmbo-tl diploma halen? Pak je kans op het vavo! 2

Nadere informatie

Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs Socrateslaan 24 3703 GL Zeist Telefoon: 030-2040290 mail: post@svszeist.nl

Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs Socrateslaan 24 3703 GL Zeist Telefoon: 030-2040290 mail: post@svszeist.nl Klas 9 STAGE 2015/2016 Stageboekje van : Klas : Stagebegeleider : Winkelstageplaats bij Naam instelling : Straat : Plaats : Telefoonnummer : Stagebegeleider : Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Programma voor Toetsing & Afsluiting SG Newton, Hoorn

Programma voor Toetsing & Afsluiting SG Newton, Hoorn Programma voor Toetsing & Afsluiting SG Newton, Hoorn Inhoud A. Algemeen deel... 1 1 Voorwoord... 1 2 Inleiding... 1 3 Examens... 2 3.1 Schoolexamen (SE)... 2 3.2 Centraal Examen (CE)... 2 4 Leerstofmodules...

Nadere informatie

DOORSTROOMFORMULIER VMBO MBO 2014-2015

DOORSTROOMFORMULIER VMBO MBO 2014-2015 DOORSTROOMFORMULIER VMBO MBO 2014-2015 Achternaam: Adres: Woonplaats: Mobiel nummer student: Mobiel nummer ouders/verzorgers vader: moeder: Voornaam: Postcode: Tel. nummer vast: E-mail student: E-mail

Nadere informatie

Een studievoorlichtingsavond die verplicht is voor alle leerlingen. Er worden heel veel MBO opleidingen voorgelicht.

Een studievoorlichtingsavond die verplicht is voor alle leerlingen. Er worden heel veel MBO opleidingen voorgelicht. Instructie inschrijven Voorlichtingsavond MBO woensdag 6 november 2013 Waar: MBO College Zuid, Europaboulevard 13 1079 PC in Amsterdam Wanneer: Woensdagavond 6 november 2013 Tijd: Vanaf 18.00 t/m 22.30

Nadere informatie

WELKOM Woensdag 17 september 2014

WELKOM Woensdag 17 september 2014 WELKOM Woensdag 17 september 2014 Algemeen M. van de Woestijne Coördinator bovenbouw Het examen M. Karsten Teamleider PROGRAMMA Richting / Na het examen R. Remie Decaan Mentoren Coördinatoren Bovenbouw:

Nadere informatie

Beroepenwerkstuk 3 havo / 3 vwo 2015-2016

Beroepenwerkstuk 3 havo / 3 vwo 2015-2016 Beroepenwerkstuk 3 havo / 3 vwo 2015-2016 INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Opdracht 4 Stappenplan 4 Logboek 8 Overzicht van taken 9 Langetermijnplanning 10 Overzicht informatiebronnen profielkeuze 13 2 INLEIDING

Nadere informatie

S T A G E W E R K B O E K

S T A G E W E R K B O E K Oriëntatie op werk en beroep S T A G E W E R K B O E K Naam: Klas: Havo 4 Week 16-20 november 2015 INHOUD 1. De stage ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Handleiding aanmelden 2015 Laat jezelf zien

Handleiding aanmelden 2015 Laat jezelf zien www.landstedembo.nl/aanmelden Handleiding aanmelden 2015 Laat jezelf zien 2 Handleiding aanmelden 2015 Handleiding aanmelden bij Landstede MBO voor decanen/mentoren/leerlingbegeleiders Deze handleiding

Nadere informatie

2. Hoe moet je dit experimentele stagewerkboek gebruiken?

2. Hoe moet je dit experimentele stagewerkboek gebruiken? Inleiding: 1. Voorwoord Voor je ligt het experimentele stagewerkboek voor je stage. Het is een werkboek waarin een aantal aanwijzingen en regels staan waaraan je je tijdens de stage moet houden. Lees ze

Nadere informatie

OVERDRACHTSDOSSIER VOORTGEZET ONDERWIJS MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS

OVERDRACHTSDOSSIER VOORTGEZET ONDERWIJS MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS (Logo) + Naam + Adres toeleverende school: OVERDRACHTSDOSSIER VOORTGEZET ONDERWIJS MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS Leerlinggegevens: Achternaam: Voornaam: Geb. datum: Adres: Postcode: Woonplaats: Telefoonnr.:

Nadere informatie