Digital Signage Techniek, toepassingen, trends, voordelen en een praktijk case

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Digital Signage Techniek, toepassingen, trends, voordelen en een praktijk case"

Transcriptie

1 Digital Signage Techniek, toepassingen, trends, voordelen en een praktijk case Erwin Hout BIS BV

2 Inhoud 1. Inleiding Wat is digital signage Toepassingen De techniek Actueel: digital signage as a service Trends De voordelen BIS ID, de BIS oplossing voor digital signage Digital signage in de praktijk: de Center Parcs case Copyright 2014: BIS BV. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze whitepaper mag op enigerlei wijze door derden worden gebruikt in commerciële uitingen of trajecten. Verspreiden van deze whitepaper is toegestaan op voorwaarde dat de BIS-kenmerken in het document gehandhaafd blijven.

3 1. Inleiding Informatie lijkt overal en altijd beschikbaar en up-to-date. Want, zeg nu zelf: waar we ook zijn en welk moment van de dag het ook is via onze smartphone of tablet achterhalen we in no-time en met een paar schermaanrakingen precies die informatie, die we op dat moment nodig hebben. De techniek maakt het allemaal mogelijk. Toepassingen die tien jaar geleden ondenkbaar waren, zijn nu niet meer uit ons leven (en uit onze manier van werken) weg te denken. Toch wordt in de eerste zin met opzet het woordje lijkt gebruikt. Want ondanks de enorme technologische vlucht en de daarmee gepaard gaande mogelijkheden, is het nog niet zo dat iedereen precies die informatie krijgt gepresenteerd, die op dat moment voor hem of haar relevant is. En dat ligt dan in veruit de meeste gevallen niet aan de ontvangende partij, maar aan de zendende. Veel organisaties zijn simpelweg nog niet ingericht met de juiste infrastructuur om snel en eenvoudig visueel aantrekkelijke informatie te verspreiden. Met alle gevolgen van dien: verdwaalde bezoekers, mededelingen die niet bij alle werknemers aankomen, strategische informatie die te lang onbekend blijft, etc. Weinig zaken zijn zo vervelend als lange communicatielijnen, slechte bewegwijzering binnen een pand en/of het missen van belangrijke vergaderingen en memo's. En dat, terwijl er inmiddels talloze mogelijkheden zijn om klanten, bezoekers, medewerkers en andere belangstellenden wel op het juiste moment van de juiste informatie te voorzien op de juiste locatie. Met digital signage! Digital signage maakt het mogelijk om gerichte informatie te leveren aan een gericht publiek! In deze whitepaper wordt dieper ingegaan op de techniek, toepassingen, trends en voordelen van digital signage.

4 2. Wat is digital signage Digital signage (ook wel: narrowcasting, digital out of home, dynamic signage, electronic signage) is volgens Wikipedia: Het door middel van audiovisuele displays benaderen van een of meer specifieke doelgroepen, op een specifieke plaats en op specifieke momenten, waarbij het de bedoeling is dat de content zo veel mogelijk op maat is gesneden voor de ontvanger. Voor een beter begrip van digital signage is het goed om enkele elementen uit deze definitie tegen het licht te houden. Audiovisuele displays Met de term audiovisuele displays worden digitale beelddragers (in de breedste zin van het woord) - bedoeld. Een aantal jaren geleden waren dit met name data/videoprojectoren (beamers) en plasmaschermen, maar tegenwoordig zijn het vooral grootformaat LED/LCD schermen, die in digital signage oplossingen worden geïntegreerd. Vaak zijn dit statische beeldschermen, maar interactieve beeldschermen de zgn. touch screens worden in toenemende mate toegepast. De term grootformaat staat op dit moment voor beeldschermen van 46 inch t/m 108 inch (= 117 cm t/m 274 cm), maar we zien steeds vaker dat complete videowalls van bv. 3x3, 5x1 of 5x5 schermen binnen digital signage oplossingen een plaats krijgen. Specifieke doelgroepen Hoewel het woord specifiek anders doet vermoeden, kan deze term breed worden ingevuld. Praktisch iedere doelgroep die een afzender wil bereiken, kan met digital signage worden bereikt. Of het nu gaat om medewerkers van een organisatie, studenten in een hogeschool, bezoekers van een museum of klanten in een supermarkt iedere groep kan met een op maat gemaakte boodschap bereikt worden; maar het is evengoed mogelijk om via een digital signage systeem meerdere specifieke doelgroepen te bereiken met meerdere specifieke boodschappen. De modulaire opbouw van infrastructuur, hardware componenten en software maakt een flexibele inzet eenvoudig mogelijk. Specifieke plaats Ook hier geldt dat de term specifiek vrij generiek is in te vullen. Op welke locatie een afzender zijn publiek ook wil bereiken, het kan met digital signage. Het is daarbij wel belangrijk dat vooraf goed wordt geïnventariseerd op welke locaties de informatie gevisualiseerd moet worden. Dat kan in een winkel zijn, in een productiehal, op een verkoopafdeling, in een centrale entree, bij de coffee corner, op werkplekken alle plekken waar u informatie wilt delen, zijn met digital signage bereikbaar. En inmiddels maakt de modernste technologie het ook mogelijk om remote locaties te integreren en om remote de te tonen informatie aan te passen; waar de gebruiker zich ook bevindt.

5 Specifieke momenten Timing! Er zijn veel situaties denkbaar waarin de timing van bepaalde communicatie essentieel is. Dat is natuurlijk het geval met commerciële boodschappen, waarbij de adverteerder flexibel en snel moeten kunnen inspelen op actuele ontwikkelingen (denk bv. aan inhakers tijdens een WK voetbal), maar timing kan evengoed van groot belang zijn bij de communicatie van bedrijfsinformatie, strategische ontwikkelingen en/of tactische beslissingen. Kortom: de juiste timing kan een cruciale rol spelen in het succes cq effect van een communicatiecampagne. De moderne oplossingen voor digital signage maken een exacte timing mogelijk. Specifieke informatie Digital signage is geschikt voor de communicatie van veel verschillende soorten informatie in veel verschillende formats. Video s, foto s, plaatjes, tekst, audio, streaming media, RSS, HTML het kan allemaal via digital signage worden gedeeld en op een visueel aantrekkelijke manier worden gepresenteerd. Sommige digital signage leveranciers bieden daarnaast de mogelijkheid om de digital signage oplossing te koppelen met een intern informatiesysteem of een interne database bij de gebruiker. Denk hierbij bv. aan de mogelijkheid om geautomatiseerd planningen te laten zien, roosters, resultaten, informatie uit FMIS systemen etc.

6 Natuurlijk doet de gebruiker er goed aan om er rekening mee te houden dat niet iedere vorm van informatie zich leent voor distributie via digital signage. Pagina s met ellenlange teksten kunnen bv. beter op een andere manier worden gedeeld. De informatie die geschikt is voor distributie via digital signage is over het algemeen kort, overzichtelijk, to the point en strak te visualiseren.

7 3. Toepassingen In de vorige hoofdstukken is al kort aan de orde gekomen dat digital signage geschikt is om te worden ingezet voor de optimalisatie van de interne en externe communicatie van organisaties; ongeacht het type organisatie. Overal waar mensen moeten worden voorzien van accurate en specifieke informatie kan dat effectief en tegen relatief lage kosten worden gerealiseerd met digital signage. De kracht en flexibele mogelijkheden van digital signage worden door steeds meer organisaties ontdekt. Gespecialiseerde system integrators realiseren digital signage oplossingen in o.a. kantooromgevingen, fabriekshallen, logistieke centra, scholen, ziekenhuizen, overheidsgebouwen, hotels, congrescentra, winkels en de openbare ruimte. Enkele van de meest toegepaste mogelijkheden zijn: - Organisatie-informatie delen - Doen van HR mededelingen - Verwelkomen gasten en bezoekers - Weergeven planningen en roosterinfo - Visualiseren (productie)statistieken - Informeren over veiligheid en calamiteiten - Wachttijden en wachtrij-informatie tonen - Wachtverzachting en infotainment - Effectieve bewegwijzering (wayfinding) - Delen van facilitaire informatie - Impactvolle in-store reclame Een goed digital signage systeem is modulair opgebouwd en kan relatief eenvoudig worden uitgerold naar meerdere vestigingen. Verder bieden - dankzij moderne cloud technologieën - steeds meer digital signage pakketten naast de centrale beheerfunctie de mogelijkheid om remote content te beheren en in te plannen. Een aanvullende en aantrekkelijke mogelijkheid die door meerdere digital signage pakketten wordt ondersteund, is de koppeling met verschillende social media (o.a. met Twitter, Linkedin, Facebook) en met zogenaamde widgets, waarmee service-informatie wordt verspreid, die zowel leuk als nuttig kan zijn. Denk aan weer- en verkeersinformatie, file-info, OV vertrektijden, beurskoersen, (inter)nationaal en regionaal nieuws etc.

8 4. De techniek Om te zorgen voor eenvoudig beheer van een geavanceerde digital signage omgeving is het belangrijk dat de infrastructuur goed is aangelegd, met daarin een technisch goede afstemming van de verschillende onderdelen. Daarom is het dan ook aan te raden om al in een vroeg stadium van het oriëntatie- en aanschafproces de juiste aandacht te geven aan de integratie van de digital signage oplossing in een bestaand of nieuw aan te leggen netwerk. Om die reden is een soepele integratie van iedere digital signage oplossing erbij gebaat dat de reeds aanwezige ICT infrastructuur in kaart wordt gebracht en dat de ICT verantwoordelijken bij de opdrachtgever al in de beginfase bij het project worden betrokken. Alleen zo kan de leverancier zorgen voor een vlekkeloze integratie, gebruikersgemak, afstemming op de bestaande configuratie en betrouwbare back-up voorzieningen. Een digital signage bestaat uit een meerdere onderdelen, variërend van displays tot software. Software Plan software: hiermee bepaalt de gebruiker wanneer en waar welke informatie moet komen. Design software: de gebruiker kan hiermee zelf een presentatietemplate maken en wijzigen. Server software: nodig om de digital signage software binnen het eigen netwerk te hosten. Viewer software: speelt de content af op de in de oplossing geïntegreerde beelddragers.

9 Hardware Viewer controller: om de content te kunnen tonen, is een viewer controller (PC/content player) nodig. Deze kan direct achter de beelddrager of boven het zwevend plafond geplaatst worden, maar kan ook worden ingebouwd in een 19 inch rack. Ook zijn er flatpanel displays op de markt met ingebouwde viewer controller. Beelddrager: een digital signage systeem kan niet zonder beelddrager(s). Dit zijn in de meeste gevallen flatpanel displays (grootformaat beeldschermen), maar ook beamers, videowalls, digitale abri s en interactieve touch screens. Belangrijk bij de keuze voor de juiste beelddrager is dat rekening wordt gehouden met de toepassing en met de soort informatie die getoond gaat worden (bv. in verband met de leesbaarheid van de tekst). Content Dit is een belangrijk (zo niet hét belangrijkste) onderdeel van iedere digital signage oplossing. Immers, iedere opdrachtgever investeert in digital signage om informatie te delen, om iets te laten zien! Het gaat in eerste instantie om de informatie, die op de beelddragers zichtbaar is en niet om de beelddragers zelf. Daarom is het van groot belang dat er veel aandacht aan de content besteed wordt. Redactioneel, maar zeker ook visueel. Welke soorten informatie verspreid worden via digital signage is eerder in deze whitepaper beschreven. Vaak kiezen opdrachtgevers ervoor om de verschillende soorten informatie te tonen binnen een template (sjabloon), dat in de huisstijl van de organisatie is opgemaakt. Daardoor wordt direct duidelijk wie de afzender van de informatie is en wordt de informatie krachtig neergezet wat zorgt voor impact. Actueel en aantrekkelijk zijn twee begrippen, die noodzakelijk zijn om ervoor te zorgen dat medewerkers, bezoekers en/of passanten de via digital signage getoonde informatie met meer dan normale belangstelling bekijken en lezen; zodat de informatie de aandacht krijgt die het verdient. Er zijn digital signage leveranciers, die hun klanten contentabonnementen aanbieden. Doel van zo n abonnement is dat de leverancier het beheer en onderhoud van de content van de opdrachtgever overneemt, zodat deze altijd actueel en aantrekkelijk is.

10 5. Actueel: digital signage as a service De sterke opkomst van cloud based oplossing heeft tot gevolg dat steeds meer grote en kleine organisaties hun ICT infrastructuur buiten hun fysieke locaties in de cloud hosten. Ook in het geval van digital signage is deze trend waarneembaar en zien we dat digital signage as a service wint aan populariteit. Met digital signage as a service kiezen organisaties ervoor om zorgeloos van hun digital signage systeem gebruik te maken voor een vast bedrag per maand. Doordat de leverancier de aanschaf, installatie, implementatie en het onderhoud van de complete digital signage oplossing voor zijn rekening neemt, worden organisaties ontzorgd. Organisaties mogen met deze benadering rekenen op een goed werkende, goed onderhouden en up-to-date digital signage oplossing. De enige tegenprestatie die verwacht wordt, is de tijdige betaling van het afgesproken maand- of jaarbedrag. Voordelen van digital signage as a service: - Realisatie oplossing zonder investeringen - Snel implementatietraject - Minimale belasting van uw interne ICT afdeling - Applicaties zijn online beschikbaar via een beveiligd web portaal - Geen eigen server en complexe ICT inrichting - Volledig gemanaged hosted platform - Met back-up functionaliteit voor veiligheid gegevens - Hoge betrouwbaarheid en beveiliging - Content wordt regelmatig geactualiseerd - Flexibel schaalbaar zonder capaciteitsproblemen - Op contractbasis, vaste maandlasten

11 6. Trends Naast de in het vorige hoofdstuk beschreven trend dat meer en meer organisaties kiezen voor een cloud based digital signage oplossing (digital signage as a service), is er nog een aantal ontwikkelingen die mede bepalend zullen zijn voor het digital signage landschap van de (nabije) toekomst. We laten ze kort de revue passeren. Toenemende interactiviteit Interactiviteit en touch zijn 'hot'. Op scholen is het digibord gemeengoed en in vergaderruimtes is steeds vaker een interactief touch screen te vinden. Ook binnen andere organisaties en in de openbare ruimte worden oplossingen gerealiseerd, waarmee de gebruiker op een interactieve manier informatie tot zich kan nemen. Digital signage is volop onderdeel van deze trend. Interactie met mobiele devices Er zijn intelligente digital signage oplossingen op de markt, die via slimme apps op maat gemaakte content pushen naar geïnteresseerde bezoekers of het winkelend publiek. Zo is er een aanbieder, die samenwerkt met Shazaam. Als een bezoeker van een winkel via Shazaam het nummer opzoekt dat hij of zij op dat moment in de winkel hoort, pusht de app gelijk informatie of een aanbieding van de betreffende retailer. Beheer vanaf mobiele devices Het is vandaag de dag al met veel digital signage oplossingen heel eenvoudig om vanaf een telefoon of tablet aanpassingen te doen in de digital signage presentatie. Deze wijzigingen kunnen grafisch van aard zijn, maar ook tekstueel of qua planning. Zo kan bijvoorbeeld een onaangekondigde bezoeker ad-hoc en vanaf elke locatie toch verwelkomd worden.

12 Integratie van bewegingsensoren Moderne technieken maken het mogelijk om bewegingsensoren te integreren in een digital signage omgeving. Dit biedt de mogelijkheid om informatie over een bepaald object te tonen (bv. door het starten van een voorlichtingsfilm) op het moment dat een bezoeker of passant in de buurt van het beeldscherm of de informatiezuil komt. De praktijk toont aan dat deze mate van just-in-time interactie leidt tot meer aandacht en als gevolg daarvan meer impact. Content o.b.v. profielherkenning Een bijzonder interessante ontwikkeling op het gebied van digital signage is het feit dat dit type oplossingen kunnen worden gecombineerd met camera s, die in staat zijn te bepalen wat het profiel is van degene die naar het informatiedisplay kijkt. Is een man of vrouw? Jong of oud? De camera herkent deze eigenschappen en de software zorgt er voor dat de content, die wordt getoond exact op het profiel van de kijker wordt afgestemd. Doelgroepregistratie en gedragsherkenning Naast de in de vorige alinea beschreven mogelijkheid van de combinatie van digital signage software met intelligente camera s, is het mogelijk om bepaalde doelgroepen met camera s te registreren (clusteren) en hun gedragingen vast te leggen en te analyseren. Op deze manier kan worden bepaald wat het effect van een bepaalde uiting is op een zekere doelgroep, door welk type reclame een doelgroep wordt aangetrokken en hoe men reageert op interactiviteit. HTML 5 Met de komst van HTML5 is het gebruikersgemak en de interactiviteit van digital signage oplossingen verder vergroot. Zo biedt HTML5 eenvoudig de mogelijkheid om onder andere dynamische content te tonen, die gekoppeld is aan cq afkomstig is van een database (zoals roosterinformatie). daarnaast biedt HTML5 meer mogelijkheden en meer dynamiek rondom live feeds, zoals weer, verkeer, sport en nieuws.

13 7. De voordelen Tussen de regels door bent u in de voorgaande hoofdstukken van deze whitepaper al heel wat voordelen van digital signage tegengekomen. Voor uw gemak en overzicht sommen wij alle voordelen in dit hoofdstuk voor u op. Samengevat komt het er op neer dat digital signage u de mogelijkheid biedt om vanachter uw bureau of vanaf een remote locatie te bepalen welke informatie u laat zien aan welke doelgroep, op welk tijdstip én op welke plaats; ongeacht de branche waar u actief bent. Uw voordelen: - Meer aandacht voor uw informatie, meer interactie, meer impact - Snel en efficiënt stakeholders bereiken, creëer meer betrokkenheid - Snel en eenvoudig digitaal communiceren vanuit een centraal punt - Design- en planningsoftware remote benaderbaar - Geavanceerde software, eenvoudig in gebruik - Geschikt voor alle mogelijke content: data, video en audio - Professioneel en aantrekkelijk communiceren in uw eigen huisstijl - Uw boodschap tonen op 1 tot beelddragers - Combinatie met o.a. (touch) displays, videowalls, informatiezuilen, outdoor displays - Informatie verspreiden binnen één locatie of naar meerdere locaties - Combinatie met slimme camera s en bewegingsensoren voor extra mogelijkheden - Geschikt om lokaal, nationaal of internationaal te gebruiken - Veranderingen kunnen real time worden doorgegeven - Overzichtelijke planning van interne en externe communicatie - Eenvoudige integratie in uw bestaande netwerk - Tijd- en kostenbesparend: verspreiden van informatie gebeurt automatisch - Verlagen van de druk op communicatieafdelingen, kortere communicatielijnen Let op: de hierna genoemde voordelen gelden voor digital signage in zijn algemeenheid. Het is niet zo dat iedere digital signage oplossing al deze voordelen biedt. Om er zeker van te zijn dat uw digital signage oplossing de mogelijkheden biedt, die u voor ogen heeft, is het raadzaam bij uw (beoogd) leverancier na te vragen welke mogelijkheden zijn digital signage oplossing biedt.

14 8. BIS ID, de BIS oplossing voor digital signage Audiovisueel & ICT marktleider BIS de uitgever van deze whitepaper heeft zelf ook een veelzijdig inzetbare digital signage oplossing: BIS ID (ID = Informatie Distributie), die zich kenmerkt door de optimale balans tussen veelzijdige software, stijlvolle hardware én aantrekkelijke content. BIS ID werkt simpel, snel en efficiënt en biedt alle in deze whitepaper beschreven mogelijkheden en voordelen. De BIS ID software is grotendeels in eigen huis ontwikkeld, waardoor het systeem op brancheniveau is afgestemd op de behoeftes van gebruikers, geschikt is voor het weergeven van alle denkbare bestandtypen en gekoppeld kan worden met ieder type informatiesysteem, informatiescherm en database. Het onderliggende CMS is zeer gebruiksvriendelijk en biedt tal van voordelen. Kortom: BIS levert met BIS ID een totaaloplossing die door middel van simpele handelingen de interne en externe communicatie van organisaties een flinke boost geeft.

15 9. Digital signage in de praktijk: de Center Parcs case Let s get closer! De slogan waarmee Center Parcs aangeeft waar ze voor staan. Op vakantie in een van de prachtige vakantieparken komen mensen tot elkaar. De rust doet goed. Er is tijd om te ontspannen, om samen te zijn, om te genieten. Voor de kinderen is er volop gelegenheid zich te vermaken. Ouderen en jongeren, volwassenen en kinderen ze komen tot rust bij Center Parcs. Let s get closer! De slogan Let s get closer is ook van toepassing voor de wijze waarop Center Parcs betrokken wil zijn bij de gasten op de verschillende parken. Dichtbij, bereikbaar, betrokken. Niet verwonderlijk dat ze de informatievoorziening op hun vakantieparken wilden innoveren. Doel was en is om een systeem te implementeren waarmee allerlei vormen van visueel aantrekkelijke informatie heel eenvoudig en dynamisch verspreid kan worden naar gasten en werknemers; via grote beeldschermen in de plaza s en het Cottage TV-kanaal in de cottages. Na een intensieve selectieprocedure heeft Center Parcs BIS de opdracht gegeven om hun BIS ID systeem over meerdere parken uit te rollen. Dankzij deze innovatie is het mogelijk om zowel vanuit het hoofdkantoor als lokaal prachtig gevisualiseerde informatie te verspreiden. Parknieuws, aanbiedingen en bv. excursies, afgewisseld met het menu van de dag en fraaie video s. Samengevat: Center Parcs innoveert met dynamische content distributie. Inmiddels is de BIS ID oplossing al geïmplementeerd in het nieuwe park aan de Bostalsee. Meerdere parken zullen volgen.

Ervaar het Beste van Online. In-Store.

Ervaar het Beste van Online. In-Store. Ervaar het Beste van Online. In-Store. AOPEN maakt gebruik van de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT met als doel de digitale communicatie binnen een winkelomgeving te versterken. Door samen te

Nadere informatie

Probeer nu GRATIS. Start met het uitzenden van uw Narrowcasting boodschap

Probeer nu GRATIS. Start met het uitzenden van uw Narrowcasting boodschap Probeer nu GRATIS Start met het uitzenden van uw Narrowcasting boodschap Opensignage eenvoudig uw doelgroep informeren Zoekt u een eenvoudige manier om uw doelgroep te informeren via een beeldschermennetwerk?

Nadere informatie

CleverDisplay is geschikt voor nagenoeg alle bestandsformaten. Onbeperkt aantal schermlocaties.

CleverDisplay is geschikt voor nagenoeg alle bestandsformaten. Onbeperkt aantal schermlocaties. Wat is CleverDisplay? CleverDisplay is gespecialiseerd in narrowcasting, ook wel digital signage genoemd. Narrowcasting is het presenteren van informatie via digitale schermen met als doel een specifiek

Nadere informatie

Unicomedia biedt een totaal oplossing voor narrowcasting en adviseert over hardware, implementatie en beheer van deze netwerken.

Unicomedia biedt een totaal oplossing voor narrowcasting en adviseert over hardware, implementatie en beheer van deze netwerken. Retail Digital Signage heeft zich in verschillende vormen effectief bewezen om doelgericht met consumenten te communiceren. Digitale media wordt ingezet om merkenherkenning te ondersteunen, winkel promoties

Nadere informatie

Uw digitale. communicatie

Uw digitale. communicatie Uw digitale communicatie Optieksignage: uw oplossing in Digital Signage Uw digitale communicatie Optieksignage is een unieke totaaloplossing op het gebied van digitale communicatie. Met de door ons ontwikkelde

Nadere informatie

DIGITAL SIGNAGE IN QUICK SERVICE RESTAURANTS. Snacks op het scherm: dynamisch, stabiel en voordelig

DIGITAL SIGNAGE IN QUICK SERVICE RESTAURANTS. Snacks op het scherm: dynamisch, stabiel en voordelig DIGITAL SIGNAGE IN QUICK SERVICE RESTAURANTS Snacks op het scherm: dynamisch, stabiel en voordelig DIGITAL SIGNAGE IN QUICK SERVICE RESTAURANTS Het ScreenCom menu Digitale signage als Dynamic pricing:

Nadere informatie

Digital Signage Solutions

Digital Signage Solutions Waarom? Visuele communicatie is de meest effectieve instrument voor onmiddellijke begrip en eenvoudig memoriseren van de verzonden informatie. is een vorm van nabijheid van communicatie, gebruikt in winkels

Nadere informatie

De juiste boodschap, op het juiste moment, op de juiste plaats.

De juiste boodschap, op het juiste moment, op de juiste plaats. De juiste boodschap, op het juiste moment, op de juiste plaats. Prodiz Narrowcasting Eenvoudig en snel content creëren en beheren Prodiz Narrowcasting wordt geleverd als modulair systeem waarmee informatie

Nadere informatie

DIGITAL SIGNAGE. En hoe verkoop ik dit

DIGITAL SIGNAGE. En hoe verkoop ik dit DIGITAL SIGNAGE En hoe verkoop ik dit ER IS GEEN STANDAARD OPLOSSING Omdat klanten uniek zijn en de behoeften ook, is er helaas geen kant en klare oplossing Er zijn misschien wel te veel mogelijkheden

Nadere informatie

Virtual Fitness. by First Impression

Virtual Fitness. by First Impression Virtual Fitness by First Impression De Virtual Fitness Mediaplayer van First Impression is het meest geavanceerde systeem op de markt voor het inplannen en afspelen van virtuele groepslessen. De combinatie

Nadere informatie

Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem

Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem BLOOM is een klantverwijssysteem ontwikkeld op basis van de laatste technologieën en behoeftes uit de markt. Bloom is een krachtig, slim en gebruiksvriendelijk klantverwijssysteem

Nadere informatie

NARROWCASTING IN PRODUCTIEBEDRIJVEN

NARROWCASTING IN PRODUCTIEBEDRIJVEN NARROWCASTING IN PRODUCTIEBEDRIJVEN NARROWCASTING IN PRODUCITEBEDRIJVEN Van kantoor tot op de productievloer: iedere medewerker goed geïnformeerd. Inleiding Uitdagingen Narrowcasting als oplossing Aan

Nadere informatie

Virtual Fitness by First Impression

Virtual Fitness by First Impression Virtual Fitness by First Impression De Virtual Fitness Mediaplayer van First Impression is het meest geavanceerde systeem op de markt voor het inplannen en afspelen van virtuele groepslessen. De combinatie

Nadere informatie

Bereik uw doelgoep met digital signage :17 PublicView Distribution B.V.

Bereik uw doelgoep met digital signage :17 PublicView Distribution B.V. Bereik uw doelgoep met digital signage 2-2-2017 12:17 PublicView Distribution B.V. 1 Gebruiksvriendelijke en betaalbare narrowcasting software 2 Hoe het werkt Eén systeem voor al uw schermen, altijd en

Nadere informatie

Naar de cloud: drie praktische scenario s. Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op. whitepaper

Naar de cloud: drie praktische scenario s. Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op. whitepaper Naar de cloud: drie praktische scenario s Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op whitepaper Naar de cloud: drie praktische scenario s Veel bedrijven maken of overwegen een transitie naar de

Nadere informatie

Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem

Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem BLOOM is een klantverwijssysteem ontwikkeld op basis van de laatste technologieën en behoeftes uit de markt. Bloom is een krachtig, slim en gebruiksvriendelijk klantverwijssysteem

Nadere informatie

BIS Educatie; dé audiovisuele en ICT partner voor het onderwijs

BIS Educatie; dé audiovisuele en ICT partner voor het onderwijs BIS Educatie; dé audiovisuele en ICT partner voor het onderwijs Inrichting lokalen zalen en studieplein Gemeenscharuimtes & Aula s Nieuwbouw & Renovatie Van losse producten tot totaalinrichting en onderhoud

Nadere informatie

Narrowcasting. NORISK Signage. Webapplicatie. Ook wel: digital signage of digital out of home (DOOH)

Narrowcasting. NORISK Signage. Webapplicatie. Ook wel: digital signage of digital out of home (DOOH) Narrowcasting Ook wel: digital signage of digital out of home (DOOH) Narrowcasting is een vorm van communicatie waarbij publiek op een bepaalde locatie wordt bereikt door middel van een beperkt netwerk

Nadere informatie

KlantVenster. Klantgericht werken met KlantVenster LAAT ICT VOOR U WERKEN! Een veelzijdig platform ter ondersteuning van uw bedrijfsdoelstellingen

KlantVenster. Klantgericht werken met KlantVenster LAAT ICT VOOR U WERKEN! Een veelzijdig platform ter ondersteuning van uw bedrijfsdoelstellingen KlantVenster Klantgericht werken met KlantVenster Een veelzijdig platform ter ondersteuning van uw bedrijfsdoelstellingen Een modulair opgebouwde oplossing, die de basis vormt voor online dienstverlening

Nadere informatie

HUB. non lineair ---

HUB. non lineair --- HUB non lineair 1 juli 2016 2 INLEIDING Digitale workflow De OLON MediaHub non lineair (verder te noemen de MediaHub) is een backend systeem dat de oplossing biedt voor de meest complexe vraagstukken op

Nadere informatie

HOE DRINGT U DOOR TOT DE KLANT? Het draait allemaal om content

HOE DRINGT U DOOR TOT DE KLANT? Het draait allemaal om content HOE DRINGT U DOOR TOT DE KLANT? Het draait allemaal om content FLOWR - SMART SIGNAGE Klanten zijn continu op zoek naar informatie wanneer ze uw locatie bezoeken. Ze hebben deze informatie nodig om te vinden

Nadere informatie

01/05. Websites Nederland over. Mobile marketing. Whitepaper #03/2013. Mabelie Samuels internet marketeer

01/05. Websites Nederland over. Mobile marketing. Whitepaper #03/2013. Mabelie Samuels internet marketeer 01/05 Websites Nederland over Mobile marketing Mabelie Samuels internet marketeer 02/05 Mobile marketing Kunt u zich uw eerste mobiele telefoon nog herinneren? Die van mij was een Motorola, versie onbekend,

Nadere informatie

zorgeloos werken in de cloud

zorgeloos werken in de cloud metacom cloud functionele mogelijkheden zorgeloos werken in de cloud vanmeijel.nl bouwen kan simpeler Metacom is één van de meest bedrijfskritische applicaties binnen uw organisatie. De beschikbaarheid,

Nadere informatie

Ervaar het Beste van Online. In-Store.

Ervaar het Beste van Online. In-Store. Ervaar het Beste van Online. In-Store. AOPEN maakt gebruik van de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT met als doel de digitale communicatie binnen een winkelomgeving te versterken. Door samen te

Nadere informatie

NARROWCASTING KENMERKEN. Met Digital Signage kunt u op een pro-actieve manier uw bezoekers en medewerkers bereiken. Voordelen narrowcasting

NARROWCASTING KENMERKEN. Met Digital Signage kunt u op een pro-actieve manier uw bezoekers en medewerkers bereiken. Voordelen narrowcasting KENMERKEN NARROWCASTING Met Digital Signage kunt u op een pro-actieve manier uw bezoekers en medewerkers bereiken. Voordelen narrowcasting Actuele content tonen Stopkracht Impulsproducten promoten Wachtverzachter

Nadere informatie

Marlin Family. Marlin

Marlin Family. Marlin PCA Mobile PCA Mobile Organisatie PCA Mobile BV maakt deel uit van de Mobile Solution Group en biedt met ruim 40 enthousiaste collega s een veelomvattend pakket van innovatieve en gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Wat gaan we doen. Online trends Website ontwikkeling Online boeken Zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Digitale gastvrijheid heet Sentido. Bewegwijzering en informatievoorziening

Digitale gastvrijheid heet Sentido. Bewegwijzering en informatievoorziening Digitale gastvrijheid heet Sentido Bewegwijzering en informatievoorziening Welkom Nog voordat uw receptiemedewerker uw gasten begroet, voelen zij zich al bij u thuis door de duidelijke ruimteverwijzing

Nadere informatie

Productinformatie & Prijslijst Versie 2019v01 MOBIELE DISPLAY MET LCD SCHERM

Productinformatie & Prijslijst Versie 2019v01 MOBIELE DISPLAY MET LCD SCHERM Productinformatie & Prijslijst Versie 2019v01 MOBIELE DISPLAY MET LCD SCHERM PixioDisplay: Mobiele display met LCD scherm! Ideaal voor beurzen, presentaties, winkels en meer EENVOUDIG TE PLAATSEN EN MAKKELIJK

Nadere informatie

Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten. Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten

Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten. Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten 1 Cloudcomputing is populair, en niet zonder reden. Clouddiensten

Nadere informatie

WebCast Snel en effectief live uw doelgroep bereiken via het web

WebCast Snel en effectief live uw doelgroep bereiken via het web WebCast Snel en effectief live uw doelgroep bereiken via het web Of het nu gaat om een vergadering, training, conferentie of seminar, als u een bijeenkomst organiseert, streeft u naar een zo hoog mogelijke

Nadere informatie

Digital signage solutions. unleash your content

Digital signage solutions. unleash your content Digital signage solutions unleash your content your message on display Informatie op digitale displays, display walls of LED walls is een fantastische digitale vorm van communiceren. Of u nu op zoek bent

Nadere informatie

Capitec Bank verbetert de klantbeleving met het digitaal content management systeem van Scala

Capitec Bank verbetert de klantbeleving met het digitaal content management systeem van Scala Capitec Bank verbetert de klantbeleving met het digitaal content management systeem van Scala Elektronisch wachtrijbeheer gecombineerd met digital signage verhoogt de klanttevredenheid en verbetert de

Nadere informatie

Digitale gastvrijheid heet Sentido. Bewegwijzering en informatievoorziening

Digitale gastvrijheid heet Sentido. Bewegwijzering en informatievoorziening Digitale gastvrijheid heet Sentido Bewegwijzering en informatievoorziening EFFICIENTE ROOM BOOKING Sentido maakt het mogelijk om efficiënt gebruik te maken van vergaderruimtes, kantoren en flexplekken.

Nadere informatie

Interactieve Narrowcasting speciaal voor Bibliotheken

Interactieve Narrowcasting speciaal voor Bibliotheken StoryCast Interactieve Narrowcasting speciaal voor Bibliotheken StoryCast is een Narrowcasting systeem helemaal ontwikkeld met en voor bibliotheken. Met het platform kunnen bibliotheken samen met partners

Nadere informatie

Zorgeloze ICT, alles voor elkaar

Zorgeloze ICT, alles voor elkaar Zorgeloze ICT, Over ICT Concept ICT Concept is de ICT-partner met ruime ervaring in de juridische sector. Uw (online) werkplek optimaal inrichten en laten functioneren is ons specialisme. De combinatie

Nadere informatie

Interactief: Communicatie via SocialMedia en schermen

Interactief: Communicatie via SocialMedia en schermen 1 Voor de shoppingcenter propositie zijn (in ieder geval) vier benaderingswijzen mogelijk: 1. Vastgoedbeheerder 2. Winkeliersvereniging 3. Ondernemers/Winkeliers 4. Adverteerder De vierde benaderingswijze

Nadere informatie

i-view 2.0: The Next Level in Telemetrie

i-view 2.0: The Next Level in Telemetrie i-view 2.0: The Next Level in Telemetrie i-view 2.0: The Next Level in Telemetrie Watermanagement is onontbeerlijk in een waterrijk land als Nederland. In het belang van veiligheid en milieubescherming

Nadere informatie

Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media

Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media Tweezijdige marketing Van oudsher gebruiken organisaties verschillende marketingtechnieken om hun producten of diensten onder de aandacht van potentiële

Nadere informatie

Productinformatie & Prijslijst Versie 2019v04 MOBIELE DISPLAY MET LCD SCHERM

Productinformatie & Prijslijst Versie 2019v04 MOBIELE DISPLAY MET LCD SCHERM Productinformatie & Prijslijst Versie 2019v04 MOBIELE DISPLAY MET LCD SCHERM PixioDisplay: Mobiele display met LCD scherm! Ideaal voor beurzen, presentaties, winkels en meer EENVOUDIG TE PLAATSEN EN MAKKELIJK

Nadere informatie

Qsuite in een mobiele applicatie. Geschikt voor telefoon en tablet

Qsuite in een mobiele applicatie. Geschikt voor telefoon en tablet Qsuite in een mobiele applicatie Geschikt voor telefoon en tablet Er is geen stoppen meer aan Het internetgebruik in de wereld neemt iedere dag toe. IT is overal,. Internet is steeds meer, vaker en sneller

Nadere informatie

Complete browser-based werkplek

Complete browser-based werkplek Complete browser-based werkplek Demonstreer hoe je het werk van de medewerkers bij jouw klant kunt vereenvoudigen 1. Jouw eigen werkplek 2. Vereenvoudig DMS & mail 3. Alle applicaties bij elkaar 4. Simpel

Nadere informatie

Een nieuw tijdperk in het beheer van ruimtes. Building Intelligence

Een nieuw tijdperk in het beheer van ruimtes. Building Intelligence Een nieuw tijdperk in het beheer van ruimtes Building Intelligence Wat is BrightBooking? BrightBooking is een online platform, waarmee u zeer eenvoudig een beschikbare en passende ruimte zoekt en reserveert.

Nadere informatie

Factsheet Zaakgericht werken in het Onderwijs

Factsheet Zaakgericht werken in het Onderwijs Zaken Klantcontacten Zoeken Antwoord Registraties Factsheet Zaakgericht werken in het Onderwijs Zaakgericht Werken is binnen overheidsorganisaties al een bekend begrip. Vrijwel alle werkprocessen worden

Nadere informatie

Factsheet Reservations Add-in for Microsoft Outlook

Factsheet Reservations Add-in for Microsoft Outlook Factsheet Reservations Add-in for Microsoft Outlook Facility Management via Microsoft Outlook Gebruik van Outlook voor afspraken en e-mail is binnen veel organisaties de standaard. Om deze intuïtieve en

Nadere informatie

HET BESTE EN MEEST INNOVATIEVE LED SCHERM VAN NEDERLAND.

HET BESTE EN MEEST INNOVATIEVE LED SCHERM VAN NEDERLAND. Brochure HET BESTE EN MEEST INNOVATIEVE LED SCHERM VAN NEDERLAND. eelco bos Pierluigi Jorritsma Jouw boodschap verdient het om gezien te worden. LEDImpact kan dit voor je regelen. Met onze LED schermen

Nadere informatie

Hoe bouw je een goede website/webshop?

Hoe bouw je een goede website/webshop? Hoe bouw je een goede website/webshop? Een website/blog zit zo in elkaar, maar om er dan een goede, mooie en succesvolle website van te maken is een tweede. Hierbij komt veel meer kijken dan dat men denkt.

Nadere informatie

Altijd en overal in de cloud. Al uw data en applicaties vanaf elk device bereikbaar voor uw medewerkers

Altijd en overal in de cloud. Al uw data en applicaties vanaf elk device bereikbaar voor uw medewerkers Altijd en overal in de cloud Al uw data en applicaties vanaf elk device bereikbaar voor uw medewerkers Zorgeloos in de cloud De wereld verandert voortdurend en ook ons werkmodel bevindt zich in een fase

Nadere informatie

Blended Learning met Canvas. De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten

Blended Learning met Canvas. De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten Blended Learning met Canvas De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten Als opleider weet u als geen ander hoe belangrijk het is om kennis snel en succesvol over te dragen. Daarnaast wilt

Nadere informatie

Demonstreer hoe je het werk van de medewerkers bij jouw klant kunt vereenvoudigen. 4. Controle en beveiliging. 2. Vereenvoudig DMS & mail

Demonstreer hoe je het werk van de medewerkers bij jouw klant kunt vereenvoudigen. 4. Controle en beveiliging. 2. Vereenvoudig DMS & mail Demonstreer hoe je het werk van de medewerkers bij jouw klant kunt vereenvoudigen 1. Jouw eigen werkplek 2. Vereenvoudig DMS & mail 3. Alle applicaties bij elkaar 4. Controle en beveiliging Richt de werkplek

Nadere informatie

Hét complete Uitzendbureau in de Cloud. matcher

Hét complete Uitzendbureau in de Cloud. matcher Hét complete Uitzendbureau in de Cloud matcher Een processysteem in plaats van een administratiesysteem Meer dan twee keer zoveel tijd besteden aan sales en zo uw omzet verhogen. e-matcher maakt het mogelijk.

Nadere informatie

Gesprek voeren met degene in de vestiging die verantwoordelijk is voor ICT zaken.

Gesprek voeren met degene in de vestiging die verantwoordelijk is voor ICT zaken. ICT Monitor 2014 Introductie: Gesprek voeren met degene in de vestiging die verantwoordelijk is voor ICT zaken. Goede morgen/middag, U spreekt met van 24Interactive Smart Services. We zijn momenteel bezig

Nadere informatie

INTUÏTIEVE EN OP MAAT GEMAAKTE IPTV SOFTWARE. Blijf altijd en op elk device in verbinding met uw klanten

INTUÏTIEVE EN OP MAAT GEMAAKTE IPTV SOFTWARE. Blijf altijd en op elk device in verbinding met uw klanten INTUÏTIEVE EN OP MAAT GEMAAKTE IPTV SOFTWARE Blijf altijd en op elk device in verbinding met uw klanten FLOWR - IPTV Flowr gaat verder dan alle andere entertainment oplossingen: het transformeert elk scherm

Nadere informatie

Intelligente oplossingen

Intelligente oplossingen In het voortdurend veranderende zakelijke klimaat van vandaag de dag is het van cruciaal belang om met medewerkers, klanten en investeerders te kunnen communiceren, waar zij zich ook bevinden. Mshow webconferencing

Nadere informatie

Claim Your Aim B.V. Vragenlijst. Websites, Social Media, SEO & Beveiliging. Datum: Plaats: stef@claimyouraim.com Tel: 06-24447057

Claim Your Aim B.V. Vragenlijst. Websites, Social Media, SEO & Beveiliging. Datum: Plaats: stef@claimyouraim.com Tel: 06-24447057 Claim Your Aim Vragenlijst Websites, Social Media, SEO & Beveiliging Opdrachtgever Opdrachtnemer Bedrijf: Claim Your Aim B.V. Contactpersoon: Msc. S.J.A. Bloo E-mail: stef@claimyouraim.com Tel: 06-24447057

Nadere informatie

47% van de Nederlandse marketeers vindt zijn marketingkennis van online mogelijkheden te beperkt

47% van de Nederlandse marketeers vindt zijn marketingkennis van online mogelijkheden te beperkt 47% van de Nederlandse marketeers vindt zijn marketingkennis van online mogelijkheden te beperkt 49% vindt dat mediabureaus tekort schieten in hun advies over online marketing Wat is de werkelijkheid van

Nadere informatie

Mobiliteit van de manager vraagt om nieuwe toepassingen Procesgegevens nu ook inzichtelijk en overzichtelijk op je ipad

Mobiliteit van de manager vraagt om nieuwe toepassingen Procesgegevens nu ook inzichtelijk en overzichtelijk op je ipad Mobiliteit van de manager vraagt om nieuwe toepassingen Procesgegevens nu ook inzichtelijk en overzichtelijk op je ipad Insurance Government Automotive Finance Energy Healthcare Logistics Mobiliteit van

Nadere informatie

DE PRIVATE CLOUD. Johan Bos & Erik de Meijer

DE PRIVATE CLOUD. Johan Bos & Erik de Meijer DE PRIVATE CLOUD Johan Bos & Erik de Meijer Agenda Wat is Cloud? Waarom Private Cloud? Wanneer Private Cloud? Een stappenplan Vragen Quiz Ga naar www.kahoot.it of download de app Gefeliciteerd! 2017 EXACT

Nadere informatie

Informatiedisplay EcoReflect. Energie. Controlling energie and creating value

Informatiedisplay EcoReflect. Energie. Controlling energie and creating value Informatiedisplay EcoReflect Energie Controlling energie and creating value Het ECOREFLECT display is een simpel, helder en flexibel informatiesysteem voor bedrijven en organisaties. Wat is een ECOREFLECT

Nadere informatie

ONTZORG DE ZORGPROFESSIONAL DOOR VIRTUALISATIE

ONTZORG DE ZORGPROFESSIONAL DOOR VIRTUALISATIE IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION ONTZORG DE ZORGPROFESSIONAL DOOR VIRTUALISATIE E-BOOK DE STAP NAAR EEN TOEKOMST- BESTENDIGE EN DUURZAME BASIS Virtualiseren is in veel disciplines een populaire term. Het is

Nadere informatie

WHITEPAPER INBOUND MARKETING

WHITEPAPER INBOUND MARKETING WHITEPAPER INBOUND MARKETING TeamForce Web Solutions BV Energieweg 47 4906 CG Oosterhout Nederland Postbus 6015 4900 HA Oosterhout Nederland Tel. +31 (0)162 468190 Fax +31 (0)162 468199 E mail:info@teamforce.com

Nadere informatie

De alles-in-1 Zorgapp

De alles-in-1 Zorgapp De alles-in-1 Zorgapp Tevreden cliënten en medewerkers Impact van zorgapps op de zorgverlening Meerwaarde van zorgapps in het zorgproces De rol van de zorgverlener verandert in rap tempo door nieuwe technologie

Nadere informatie

Mobiel, klantgerichter en veilig werken in de retail

Mobiel, klantgerichter en veilig werken in de retail Mobiel, klantgerichter en veilig werken in de retail Voor retailers zijn het uitdagende tijden. Het is daarom nu hét moment om de basis op orde te hebben, door te pakken, en te bouwen aan de toekomst.

Nadere informatie

PRESTATIESITE WEBPAKKET

PRESTATIESITE WEBPAKKET PRESTATIESITE WEBPAKKET PRESTATIESITE Wij hebben al onze ervaring gebruikt om een gestandaardiseerd webpakket te ontwikkelen met een lay-out welke de focus heeft op leads en new business. Op deze wijze

Nadere informatie

IP Businessmanager voor gevorderden

IP Businessmanager voor gevorderden IP Businessmanager voor gevorderden mobiel integratie total cost of ownership (tco) management rapportages netwerken en ict vm en hosted oplossingen business manager integratie bedrijfs applicaties voip

Nadere informatie

De Moderne Werkplek. Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst

De Moderne Werkplek. Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst De Moderne Werkplek Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst Bij veel organisaties staat digitalisering

Nadere informatie

Bedrijventelefoonboek.nl

Bedrijventelefoonboek.nl Bedrijventelefoonboek.nl Informatie voor bedrijven In deze brochure wordt kort uitgelegd welke functionaliteiten het Bedrijventelefoonboek uw onderneming te bieden heeft. In Nederland zoeken elke dag gemiddeld

Nadere informatie

AVL Solutions voor de inrichting van presentatie- en vergaderruimtes

AVL Solutions voor de inrichting van presentatie- en vergaderruimtes AVL Solutions voor de inrichting van presentatie- en vergaderruimtes Maatwerk, dat is onze specialiteit Elke ruimte maken we op maat, volledig ingericht met presentatieapparatuur, maar ook de meubelen,

Nadere informatie

Wat is de cloud? Cloud computing Cloud

Wat is de cloud? Cloud computing Cloud The Cloud Agenda Wat is de cloud? Ontwikkelingen en trends in de markt Bedrijfsstrategie Voordelen en vraagtekens Werken in de cloud: Hoe? Veiligheid & privacy Toepasbaarheid in breder verband Demo Borrel

Nadere informatie

RESPORTER TV ALTIJD, OVERAL, #AMATEURVOETBAL NIEUW IN NEDERLAND RESPORTER TV

RESPORTER TV ALTIJD, OVERAL, #AMATEURVOETBAL NIEUW IN NEDERLAND RESPORTER TV RESPORTER TV ALTIJD, OVERAL, #AMATEURVOETBAL NIEUW IN NEDERLAND RESPORTER TV interactief concept mobiel tv online social NIEUW resporter Resporter Opgericht augustus 2012 RESPORTER: ALTIJD, OVERAL, #AMATEURVOETBAL

Nadere informatie

OpenIMS 4.2 Portaal Server

OpenIMS 4.2 Portaal Server OpenIMS 4.2 Portaal Server Inhoudsopgave 1 WAT IS EEN ENTERPRISE INFORMATIE PORTAAL?...3 1.1 BESPARINGEN...3 1.2 GERICHT OP EEN SPECIFIEKE DOELGROEP...3 2 OPENIMS PORTAAL SERVER (PS)...4 2.1 CENTRAAL BEHEER...4

Nadere informatie

Werkplek Online Iedereen de zekerheid van een flexibele, veilige en toekomstvaste werkplek

Werkplek Online Iedereen de zekerheid van een flexibele, veilige en toekomstvaste werkplek Werkplek Online Iedereen de zekerheid van een flexibele, veilige en toekomstvaste werkplek U wilt maximale vrijheid in het inrichten van uw werkplek, zonder kopzorgen, maar wel betrouwbaar en veilig. Met

Nadere informatie

Onderzoeksbureau GBNED Cloud computing en pakketselectie. Door Gerard Bottemanne, GBNED. 29-11-2012 ICT Financials

Onderzoeksbureau GBNED Cloud computing en pakketselectie. Door Gerard Bottemanne, GBNED. 29-11-2012 ICT Financials Door Gerard Bottemanne, GBNED 29-11-2012 ICT Financials Soort pakket Stand alone > Best of Breed Losstaand (beste) financieel administratiesysteem Attentiepunten: - Meer leveranciers (systeembeheer) -

Nadere informatie

Public Viewing. maakt van iedere publieke locatie DE ontmoetingsplek voor bezoekers en hun vrienden en hun vrienden en hun vrienden en.

Public Viewing. maakt van iedere publieke locatie DE ontmoetingsplek voor bezoekers en hun vrienden en hun vrienden en hun vrienden en. Public Viewing * is kosteneffectief en zorgt voor serieus meer omzet *verlengt de bezoekduur van uw gasten * meer beleving bij uw bezoekers * vergroot de betrokkenheid van consumenten bij uw organisatie

Nadere informatie

Communicatie op de Smart Admirror

Communicatie op de Smart Admirror Wie is Admirror? Admirror creëert innovatieve communicatie en interactie door middel van slimme spiegels. Gevestigd in Valkenburg aan de Geul sinds 2010 De spiegel, genaamd Smart Admirror wordt ontwikkeld

Nadere informatie

Office 365. Overstappen of niet?

Office 365. Overstappen of niet? Office 365 Overstappen of niet? Moet je als bedrijf ook overstappen naar de cloud? Office 365 Introductie Moet ik met mijn bedrijf ook overstappen naar de cloud? Veel MKB bedrijven worstelen nogal met

Nadere informatie

Aan de slag. Onze werkmethode in 4 fases:

Aan de slag. Onze werkmethode in 4 fases: UCast UCast is een jong en innovatief multimedia integratiebedrijf. Multimedia integratie? Denk daarbij aan televisie, Internet en tablets. Toestellen communiceren met elkaar en generen interactie. Zo

Nadere informatie

Hireserve recruitmentsoftware. Brochure 2017

Hireserve recruitmentsoftware. Brochure 2017 Hireserve recruitmentsoftware Brochure 2017 Wie we zijn en wat we doen Over Hireserve Hireserve is leverancier van recruitment software. We maken, onderhouden en verkopen een gebruiksvriendelijk en veilig

Nadere informatie

Whitepaper De kansen van Narrowcasting

Whitepaper De kansen van Narrowcasting Whitepaper De kansen van Narrowcasting voor gemeenten Het doel van deze whitepaper is het beschrijven van de ontwikkelingen, kansen en mogelijkheden van Narrowcasting ofwel beeldschermcommunicatie voor

Nadere informatie

Webinars, Webcasts & Video Dienstbeschrijving

Webinars, Webcasts & Video Dienstbeschrijving Webinars, Webcasts & Video Dienstbeschrijving Heliview Online online@heliview.nl +31 (0)35 698 22 55 Index Inleiding... 3 Webinar Studio & Services... 4 Basic Webinar Service... 4 Standaard Webinar Service...

Nadere informatie

HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING?

HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING? Innervate: Januari 2011 WHITEPAPER CLOUD COMPUTING HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING? Lees hier in het kort hoe u zich het best kunt bewegen in de wereld van cloud computing

Nadere informatie

Whitepaper Mailtomarket

Whitepaper Mailtomarket Whitepaper Mailtomarket Inleiding Ik heb al een digitale nieuwsbrief moet ik dit lezen? Als u uw relaties directer en specifieker wilt benaderen met informatie die bij hen past, dan is e-mailmarketing

Nadere informatie

Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO

Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO Een eenvoudige en toegankelijke oplossing Thinking Portfolio is een snel te implementeren software applicatie. Een krachtig web-based hulpmiddel

Nadere informatie

Digital Signage-wijzer 2015

Digital Signage-wijzer 2015 Digital Signage-wijzer 2015 De hulp om wegwijs te worden in Digital Signage Digital Signage Toepassingen Cloud Kosten ROI Digital Signage Monitor is onderdeel van EKCIT European Knowledge Center for Information

Nadere informatie

De complete oplossing voor uw kadastrale informatievoorziening.

De complete oplossing voor uw kadastrale informatievoorziening. De complete oplossing voor uw kadastrale informatievoorziening. Foto: Mugmedia Het Kadaster gaat de levering van kadastrale informatie ingrijpend vernieuwen. Het huidige proces van verwerken van kadastrale

Nadere informatie

Werken met Mailchimp op Facebook. Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee?

Werken met Mailchimp op Facebook. Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee? Werken met Mailchimp op Facebook Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee? Inleiding In dit whitepaper leest u wat u kunt met Mailchimp als e-mailmarketing platform. Er zijn een groot aantal e-mail marketing

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

WHITEPAPER DIGITALE INNOVATIES VOOR MUSEA

WHITEPAPER DIGITALE INNOVATIES VOOR MUSEA WHITEPAPER DIGITALE INNOVATIES VOOR MUSEA Movin Westerlaan 51 8011 CA Zwolle t. +31 (0)85 20 30 010 movin e. info@movin.io DIGITALE INNOVATIES VOOR MUSEA Inspireer je bezoekers door ze een geweldige, persoonlijke

Nadere informatie

Als snel en doeltreffend communiceren noodzaak wordt...

Als snel en doeltreffend communiceren noodzaak wordt... Als snel en doeltreffend communiceren noodzaak wordt... Anderlechtstraat 15, Eindhoven Postbus 1343 5602 BH Eindhoven www.suurlandoutdoor.nl 040 264 23 05 De specialist in out of home communicatie Bereik

Nadere informatie

Maak kennis met het nieuwe bellen!

Maak kennis met het nieuwe bellen! Maak kennis met het nieuwe bellen! Waar ik ook ben, je mag mij altijd storen voor echt belangrijk nieuws! U heeft de regie U heeft uw mobility zelf in de hand. Wij verzorgen het beheer voor u, zoals beveiligingsinstellingen,

Nadere informatie

bezoekers eenvoudig informeren Narrowcasting software

bezoekers eenvoudig informeren Narrowcasting software bezoekers eenvoudig informeren Narrowcasting software is een geregistreerd product van Webova Nederland. VERSIE 1.8 AUGUSTUS 2015 INHOUDSOPGAVE Wat is Narrowcasting Wat is Controlscreen? Voor wie is Controlscreen?

Nadere informatie

Video Conferencing anno 2012

Video Conferencing anno 2012 White paper Video Conferencing anno 2012 +31 (0) 88 121 20 00 upc.nl/business Pagina 1 van 8 Video Conferencing De behoefte aan video-vergaderen groeit. Mensen gaan steeds flexibeler om met de begrippen

Nadere informatie

Mobility....sleutel tot actueel voorraadbeheer en meer efficiency. Whitepaper

Mobility....sleutel tot actueel voorraadbeheer en meer efficiency. Whitepaper Mobility...sleutel tot actueel voorraadbeheer en meer efficiency Whitepaper UNIT4 Software B.V., 2013 Mobiel ondernemen: altijd en overal toegang tot bedrijfsgegevens Door nieuwe toetreders en afzetmarkten

Nadere informatie

De abonnementsduur van het contract is afhankelijk van uw bundelkeuze (camera en abonnement).

De abonnementsduur van het contract is afhankelijk van uw bundelkeuze (camera en abonnement). Panasonic Cameramanager Go! Cloud videobeveiliging per direct beschikbaar! Panasonic Cameramanager biedt ondernemers de mogelijkheid op afstand een oogje in het zeil te houden. Met de alles in 1 oplossing

Nadere informatie

EEN NIEUW TIJDPERK IN HET BEHEER VAN RUIMTES EN WERKPLEKKEN. Building intelligence

EEN NIEUW TIJDPERK IN HET BEHEER VAN RUIMTES EN WERKPLEKKEN. Building intelligence EEN NIEUW TIJDPERK IN HET BEHEER VAN RUIMTES EN WERKPLEKKEN Building intelligence ROOM MANAGEMENT HAALT MAXIMAAL RENDEMENT UIT ALLE RUIMTES BrightBooking Room Management is een online platform, waarmee

Nadere informatie

LAAT ONS EEN MAKE OVER VAN UW WEBSITE MAKEN EEN SLIMME SNELLE VEILIGE MULTI SCREENWEBSITE BOUWEN DIE PRESTEERT DIE U WEBSITE HOGER PLAATST IN DE

LAAT ONS EEN MAKE OVER VAN UW WEBSITE MAKEN EEN SLIMME SNELLE VEILIGE MULTI SCREENWEBSITE BOUWEN DIE PRESTEERT DIE U WEBSITE HOGER PLAATST IN DE LAAT ONS EEN MAKE OVER VAN UW WEBSITE MAKEN EEN SLIMME SNELLE VEILIGE MULTI SCREENWEBSITE BOUWEN DIE PRESTEERT DIE U WEBSITE HOGER PLAATST IN DE GOOGLE ZOEKMACHINES WIJ LEVEREN Complete Website Bouw en

Nadere informatie

Q-DS. Digital Signage

Q-DS. Digital Signage Q-DS Digital Signage ONTDEK DE VOORDELEN VAN DIGITAL SIGNAGE Digital signage is een nieuw communicatiekanaal en biedt u tal van voordelen, ongeacht de sector waarin u actief bent 1 1 U wint kostbare tijd

Nadere informatie

Westfield. Digital signage stimuleert dynamisch winkelen IN HET KORT: www.scala.com

Westfield. Digital signage stimuleert dynamisch winkelen IN HET KORT: www.scala.com Westfield Digital signage stimuleert dynamisch winkelen IN HET KORT: Op twee na grootste winkelcentrum in Groot-Brittannië 350 digitale schermen Modules met één scherm, videowalls en verplaatsbare schermen

Nadere informatie

Modern platform voor het ICT- en Telecomkanaal

Modern platform voor het ICT- en Telecomkanaal Modern platform voor het ICT- en Telecomkanaal Het online platform is altijd en overal te raadplegen! Bekijk interessante voorstellen via het Marktforum! Het vakblad brengt onmisbare artikelen en interviews!

Nadere informatie

Slimme en eenvoudige toegangscontrole en deurintercom oplossingen. Catalogus

Slimme en eenvoudige toegangscontrole en deurintercom oplossingen. Catalogus 2018 Slimme en eenvoudige toegangscontrole en deurintercom oplossingen Catalogus Deurintercom systeem is een deurintercom systeem wat volledig stand-alone kan werken of onderdeel kan uitmaken van het online

Nadere informatie