Inverter split-type Room air conditioner. Gebruikershandleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inverter split-type Room air conditioner. Gebruikershandleiding"

Transcriptie

1 Inverter split-type Room air conditioner Gebruikershandleiding Lees Voor het gebruik van de airco aandachtig deze handleiding door en bewaar deze voor toekomstige raadpleging. Lees deze handleiding Bewaar deze handleiding waar u hem gemakkelijk kunt vinden. Binnenin vind u vele handige tips over het juiste gebruik en onderhoud van uw airconditioner. Deze kleine moeite kan ervoor zorgen dat u veel tijd en geld bespaart met uw airconditioner. Binnenin vind u vele oplossingen voor veelvoorkomende problemen in een tabel. Raadpleeg deze tabel eerst voordat u belt voor service.

2 INHOUD WAARSCHUWINGSVOORSCHRIFTEN Waarschuwing. 3 Voorzichtigheid..4 NAMEN VAN ONDERDELEN Binnen unit 5 Buiten unit Indicatielamp 5 BEDIENINGSINSTRUCTIES Speciale functies.6 Temperatuur.7 Handmatige bediening 7 Bediening van luchtstroomrichting..8 Werking van de airconditioning.9 VERZORGING EN ONDERHOUD Voor het onderhoud 10 Schoonmaken unit..10 Schoonmaken luchtfilter en luchtverversingsfilter.10 Vervangen van luchtfilter en luchtverversingsfilter 11 Voorbereiding voor rustperiode 11 Inspectie vóór begin seizoen. 11 TIPS VOOR PROBLEEMOPLOSSING Normale werking airconditioning. 12 Tips voor veelvoorkomende problemen..13 Mogelijke problemen en oplossingen...14

3 Wanneer u deze airconditioning gebruikt binnen Europa, lees dan de volgende informatie aandachtig: Dit apparaat kan gebruikt worden door kinderen vanaf 8 jaar en ouder en mensen met verminderde fysieke, sensorische en mentale capaciteiten, maar ook mensen met gebrek aan ervaring en kennis indien onder toezicht of instructie kunnen dit apparaat gebruiken op een veilige manier en kunnen de gevaren begrijpen. Kinderen mogen niet met dit apparaat spelen. Gebruik en onderhoud van dit apparaat mag niet worden gedaan door kinderen zonder toezicht. AFVALVERWERKING Gooi dit apparaat niet weg bij het huishoudelijk vuil. Het is noodzakelijk om dit apparaat als apart afval te behandelen. Het is verboden om dit apparaat met het huishoudelijk vuil weg te gooien. Voor dit apparaat zijn verschillende mogelijkheden: A) De gemeente heeft een apart afval ophaalsysteem voor elektrische apparaten zonder verdere kosten. B) Wanneer u een nieuw product koopt zal de verkoper het oude product terugnemen, vrij van kosten. C) De producent neemt het oude product terug om weg te gooien, vrij van kosten. D) Omdat oude producten belangrijke onderdelen bevatten, kunnen deze apart worden verkocht aan schroothandelaren. Het weggooien van dit afval in bossen en landschappen kan uw gezondheid schaden wanneer schadelijke stoffen in het grondwater terechtkomen en zich een weg in de voedselketen banen.

4 WAARSCHUWINGSVOORSCHRIFTEN Om verwondingen aan de gebruiker, andere personen of eigendom te voorkomen is het noodzakelijk om de volgende instructies op te volgen. Onjuist gebruik ten gevolge van het negeren van deze instructie kan leiden tot verwondingen of schade. Het gevaar is geclassificeerd met de volgende symbolen: Waarschuwing Voorzichtig Dit symbool geeft de mogelijkheid weer van kans op serieuze verwonding of de dood. Dit symbool geeft de mogelijkheid weer van kans op schade aan eigendommen. Betekenissen van symbolen in deze handleiding: Streng verboden. Lees de instructies zorgvuldig. Waarschuwing Verleng de kabel niet en gebruik nooit - Verwijder al het vuil uit het meerdere stekkers. Een slechte connectie, stopcontact, dit voorkomt isolatie of voltage kan leiden tot brand. schokken en brandgevaar. Stel je lichaam nooit direct bloot aan de - In geval van brandgeur, trek koude lucht voor langere perioden. de stekker eruit en contacteer Steek nooit vingers, stokken of andere uw serviceverlener. Objecten in de luchtinlaat en uitlaat. Schakel altijd het apparaat uit Doe nooit een poging de airconditioner bij schoonmaken. zelf te repareren, verplaatsen of aan te - Contacteer een geautoriseerde passen. Contacteer altijd de serviceverlener installateur voor installatie en indien nodig. reparatie. Trek nooit de stekker eruit aan de kabel. Dit apparaat is niet bedoeld Houdt de stekker vast en trek hem uit voor kinderen en mensen met het stopcontact, om schade aan de kabel beperkte mentale of fysieke te voorkomen. Problemen, of mensen zonder instructie en kennis over dit apparaat. Laat kinderen niet alleen zonder toezicht met de airconditioner.

5 Voorzichtig Schakel nooit een schakelaar in - Als de airconditioning wordt met natte handen om schokken gebruikt in combinatie met te voorkomen. Gebruik de airco andere verwarmers, moet nooit voor andere doelen. de lucht elke periode worden Plaats geen eten, planten of dieren ververst. op de airco. - Trek altijd de stekker eruit als Stel nooit dieren of planten direct de airco langere tijd niet in direct bloot aan de luchtstroom. gebruik is. Dit geldt ook voor Maak niet schoon met water. storm of wateroverlast. Gebruik geen brandbare schoonmaak - Zorg ervoor dat de afvoerleiding middelen. Plaats geen brandende correct is aangesloten, en zorg objecten bij de airco die door de dat condensatiewater goed weg uitgestoten lucht kunnen worden beïnvloedt. Kan lopen om waterschade te Plaats de airco nooit op plekken die voorkomen. roestig zijn of waar brandbaar gas vrijkomt - De airconditioner moet worden om explosies te voorkomen. geaard volgens lokale code. Laat de airconditioning niet lang werken als - Om veiligheidsredenen raden ramen en deuren openstaan of wanneer er we het aan om een aardleksprake is van hoge luchtvochtigheid. schakelaar te installeren. -Als de kabel beschadigt is dient deze te worden vervangen door de fabrikant of serviceverlener

6 Namen van onderdelen Binnen unit 1. Paneel voorkant 2. Luchtinlaat 3. Luchtfilter 4. Luchtuitlaat 5. Horizontale luchtstroomgrill 6. Verticale luchtstroomregelaar 7. Scherm Buiten unit 8. Verbindingspijp 9. Verbindingsslang 10. Klep Notie Deze afbeeldingen zijn alleen bedoeld voor uitleg. De echte vorm van de binnen unit kan verschillen. Indicatoren FRESH indicator Licht op wanneer de clean air functie is ingeschakeld. DEFROST indicator Licht op wanneer de airco start met ontdooien of wanneer de warme lucht functionaliteit is geactiveerd. Temperatuur indicator Geeft de temperatuur instellingen tijdens werking en geeft tevens de foutcode wanneer er een fout is geconstateerd. RUN indicator Deze indicator licht op wanneer de airco actief is. TIMER indicator Licht op bij werking van de timer functie.

7 Speciale functies Lekkage detectie Deze functie zorgt ervoor dat er EC op het scherm zal verschijnen of de lampjes zullen blijven knipperen wanneer de buiten unit een lekkage detecteert. SELF CLEAN Deze functie wordt gebruikt na het uitschakelen om de waterverdamper schoon te maken en klaar te maken voor het volgende gebruik. Het apparaat zal de volgende volgorde aanhouden: FAN ONLY met lage ventilatorsnelheid HEATING met lage ventilatorsnelheid FAN ONLY STOP UIT Voordat u deze functie inschakelt is het aan te raden om de airco eerst te laten draaien in de COOLING stand voor 30 minuten. Zodra de SELF CLEAN functie actief is zal elke timer instelling komen te vervallen. Tijdens de SELF CLEAN zal opnieuw drukken op de SELF CLEAN knop op de afstandsbediening de SELF CLEAN functie stopzetten en de airconditioning uitschakelen. CLEAN AIR functie Het doel van een airconditioner is het verbeteren van de luchtkwaliteit. Daarom is deze airco uitgerust met een ionisator. Door de anionen zal de lucht gefilterd worden en zal de lucht gevuld worden met verse, natuurlijke en gezonde lucht. De ionisator genereert een hoog voltage waardoor lucht wordt omgezet tot plasma om zo pollen, stof en rook uit de lucht te halen doormiddel van een elektrostatische filter. Anti-meeldauw functie Wanneer de airco wordt uitgeschakeld zal de airco voor 7-10 minuten blijven doorwerken op lage ventilatorsnelheid. In HEAT mode zal hij 30 seconden blijven doorwerken op lage ventilatorsnelheid. Dit zorgt ervoor dat de gecondenseerde water opdroogt en zo de groei van meeldauw in de airco voorkomt. Als de anti-meeldauw functie actief is mag u de airco niet herstarten totdat de airco compleet is uitgeschakeld.

8 BEDIENINGSINSTRUCTIES Notie: Deze handleiding geeft geen instructie over het gebruik van de afstandsbediening. Raadpleeg hiervoor de instructie van de afstandsbediening. Temperatuur Temperatuur / mode Koelen Verwarmen Drogen Kamertemperatuur 17 C-32 C 0 C- 30 C 10 C- 32 C Buitentemperatuur 0 C- 50 C -15 C- 30 C 0 C- 50 C NOTIE: 1.Maximale prestaties zijn mogelijk bij deze temperaturen. Buiten deze instellingen kunnen sommige functies niet normaal functioneren waardoor de airco niet normaal zal functioneren. 2. Als de airco voor langere tijd in koeling mode draait, kan er water uit de airco druppelen. Zet daarom de High mode aan bij ventilatorsnelheid. Handmatige bediening De apparaten zijn uitgerust met een schakelaar om de noodwerking te activeren. Dit is nodig wanneer de afstandsbediening niet meer werkt. Deze schakelaar kan worden bereikt door het verwijderen van het voorste paneel. NOTIE: Het apparaat moet uit staan voordat de handmatige bediening kan worden gebruikt. Als het apparaat in werking is houdt u de de knop in totdat de airco uitschakelt. 1.Open en til het voorste paneel op tot het vastklikt en blijft hangen. 2.Een keer omzetten van de schakelaar zal de AUTO mode inschakelen. Als u twee keer schakelt binnen 5 seconden zal COOL mode worden ingeschakeld. Sluit vervolgens het paneel weer voorzichtig. NOTIE: Deze schakelaar is alleen voor nood. Gebruik altijd de afstandsbediening.

9 Bediening van luchtstroomrichting Pas de luchtstroomrichting op de juiste manier aan, om ongemak of ongelijke temperatuur te voorkomen. Pas de horizontale richting aan met behulp van de afstandsbediening, en de verticale richting handmatig. De verticale luchtstroomrichting kan met stappen van 6 per druk op de knop veranderen, of automatisch op en neer bewegen. Voor verdere instructies kunt u de handleiding van de afstandsbediening raadplegen. Om de horizontale richting te veranderen(links-rechts) kunt u het schuifje handmatig verschuiven naar de gewenste richting. BELANGRIJK: Stop geen vingers in het paneel of in de ventilator. De hoge snelheid van de ventilator kan schade veroorzaken. Waarschuwing Laat de airco niet te lange perioden werken met de luchtstroomrichting naar beneden gericht, om condensatie te voorkomen en zo schade te voorkomen. Wanneer de airco is gestart direct na het stoppen kan de verticale beweging 10 seconden later pas actief worden. Stel de horizontale hoek niet te klein in om te zorgen dat het koelen en verwarmen niet kan worden verhinderd door een kleinere luchtstroom. Verplaats de horizontale hendel niet handmatig, omdat anders de airco niet meer synchroon zal lopen. Schakel de airco uit en weer aan om dit te verhelpen. Laat de airco niet werken als de horizontale hendel helemaal dicht is.

10 Werking van de airconditioning Auto mode Wanneer u de mode Auto selecteert, zal de airco automatisch koelen, verwarmen of ventilator kiezen afhankelijk van de kamertemperatuur en gekozen temperatuur De airco zal de kamertemperatuur automatisch regelen. In de Auto mode kan u zelf de gewenste temperatuur ingeven. Sleep mode Wanneer u de SLEEP knop op de afstandsbediening indrukt tijden verwarmen of koelen of AUTO, zal de airco automatisch de temperatuur verhogen of verlagen of vasthouden om energie te besparen. DRYING mode De ventilatorsnelheid wordt in deze mode automatisch geregeld. In deze mode zal de compressor stoppen wanneer de temperatuur lager is dan 10 C. In deze mode zal de compressor herstarten wanneer de temperatuur hoger is dan 12 C. Optimale werking Om optimale werking te krijgen moet u het volgende in acht nemen: -Pas de temperatuur aan om zo veel mogelijk comfort te bereiken, maar stel deze niet te hoog in. -Sluit ramen en deuren tijdens koelen of verwarmen voor maximale prestaties. -Gebruik de timer om de airco op een voorkeurstijd te starten of stoppen. -Plaats geen voorwerpen voor de in- of uitlaat. Hierdoor werkt de airco minder efficiënt en kan zichzelf zelfs uitschakelen. -Maak tijdig de luchtfilter schoon om slechte prestaties tijdens koelen of verwarmen te voorkomen. - Schakel de airco niet in wanneer de horizontale hendel helemaal dicht is.

11 Verzorging en onderhoud Voor het onderhoud -Schakel de airco uit voordat u gaat schoonmaken. Gebruik een vochtige doek en droog af met een droge, zachte doek. Gebruik geen bleek of andere schurende middelen. Waarschuwing Een vochtige doek mag worden gebruikt om schoon te maken als de airco vies is. Veeg altijd af met een droge doek. Gebruik geen chemisch behandelde doeken of stoffers Gebruik geen schoonmaakmiddelen zoals thinner of wasbenzine. Dit kan voor vervorming zorgen. Gebruik geen water dat warmer is dan 40 C, omdat er anders vervorming of verkleuring kan optreden. Schoonmaken unit Wrijf de airco af met een droge zachte doek, indien nodig een vochtige doek. Schoonmaken van luchtfilter en luchtverversingsfilter Een verstopte luchtfilter vermindert de efficiëntie. Maak daarom de filter om de 2 weken schoon. 1. Til het paneel op tot een hoek waarbij het stopt en vastklikt 2. Pak de hendel vast van de filter en til het lichtjes op om hem uit de houder te halen, en haal hem vervolgens naar beneden. 3. Verwijder de luchtfilter uit de airco. Maak deze elke 2 weken schoon met een stofzuiger of water en laat het vervolgens opdrogen. 4. Verwijder de luchtverversingsfilter uit de houder, en vervang deze elke 4-5 weken. Gebruik een stofzuiger om schoon te maken.

12 Bij de modellen die gebruik maken van plasma, raak dit plasma niet binnen 10 min na openen aan. 5. Plaats de luchtverversingsfilter weer terug. 6. Plaats het bovenste deel van de luchtfilter terug in zijn oude positie, en zorg ervoor dat de linker en rechter zijkanten goed uitlijnen en plaats de filter dan voorzichtig op de juiste plek. Vervangen van luchtfilter en luchtverversingsfilter 1. Verwijder de luchtfilter 2. Verwijder de luchtverversingsfilter. 3. Plaats een nieuwe luchtverversingsfilter. 4. Plaats de luchtfilter weer terug en sluit het voorste paneel weer af. Voorbereiding voor rustperiode Als u van plan bent het apparaat voor langere tijd niet te gebruiken, doe dan het volgende: 1. Maak de airco en filters schoon. 2. Laat de ventilator een halve dag werken om het water te later opdrogen. 3. Schakel de airco uit en haal de stekker uit het stopcontact. 4. Verwijder de batterijen uit de afstandsbediening. De buiten unit vereist periodiek onderhoud. Contacteer hiervoor uw dealer of service verlener. Inspectie vóór begin seizoen Ga na of de bedrading niet kapot of ontkoppelt is. Maak de filters en binnen unit schoon. Ga na of de filters correct zijn geïnstalleerd. Ga na of de luchtinlaat en luchtuitlaat niet zijn geblokkeerd. Waarschuwing Raak geen metalen delen aan bij het plaatsen van de filters, de metalen randen zijn scherp. Gebruik geen water wanneer u de binnenkant schoonmaakt, dit kan de isolatie beschadigen en leiden tot elektrische schokken. Wanneer u de airco gaat schoonmaken moet u ervoor zorgen dat de stroom van het apparaat is. Was de filter niet met water warmer dan 40 C, en laat de filters drogen in de schaduw. Stel het niet bloot aan direct zonlicht om vervormingen te voorkomen.

13 Normale werking airconditioning Het volgende kan mogelijk geschieden tijdens normale werking van uw airconditioning: 1. Bescherming van de airconditioning Bescherming van compressor De compressor kan niet herstarten voor 3-4 minuten na het uitschakelen. Het apparaat is ontworpen om geen koude lucht te blazen in HEAT mode in de volgende drie situaties: - Verwarmen is net begonnen. - Ontdooien - Lage ingestelde temperatuur Wanneer de omgevingstemperatuur laag is en er sprake is van een hoge luchtvochtigheid kan er ijsvorming plaatsvinden op de airco wat de efficiëntie van de airco kan verminderen. Als hier sprake van is zal de airco automatisch overgaan tot ontdooien. Ontdooien duurt 4 tot 10 minuten, afhankelijk van de buitentemperatuur en de hoeveelheid gevormd ijs. 2. Een witte mist kan zichtbaar zijn, komend uit de binnen unit. Dit kan gebeuren wanneer er sprake is van een groot temperatuurverschil tussen luchtinlaat en luchtuitlaat in COOL mode waar er tevens ook sprake is van hoge luchtvochtigheid. 3. Laag geluid uit de airconditioning. Het kan voorkomen dat u wellicht een laag, hissend geluid hoort wanneer de compressor draait of net is gestopt met draaien. Dit is het geluid van het koelmiddel dat stroomt of tot stilstand komt. 4.Stof wordt uit de buiten unit geblazen. Dit is normaal wanneer de airco voor langere tijd niet is gebruikt. 5. Een vreemde geur komt uit de binnen unit. Dit wordt veroorzaakt door de binnen unit die geuren uitstoot die afkomstig zijn van bouwmaterialen, meubilair of rook. 6. De airco gaat naar FAN mode vanuit de COOL of HEAT mode. Wanneer de binnentemperatuur die is ingesteld is bereikt, zal de compressor automatisch stoppen, en zal de airco automatisch overschakelen naar de ventilator. De compressor start weer opnieuw wanneer de binnen temperatuur stijgt in COOL mode of daalt in HEAT mode.

14 Tips voor veelvoorkomende problemen 7. De airco start de anti-meeldauw functie nadat de airconditioning is uitgeschakeld. Wanneer u de airco uitschakelt in de COOL en DRY mode zal de anti-meeldauw functie 7-10 minuten actief zijn. In de HEAT mode zal de airco zo n 30 seconden op lage ventilatorsnelheid blijven draaien, en vervolgens de hele airco automatisch uitschakelen. 8. Druipend water kan zich ophopen op het oppervlak van de binnen unit wanneer de airco aan het koelen is in een hoge luchtvochtigheid (hoger dan 80%). Pas de horizontale hendel aan tot zijn maximum en selecteer hoge ventilatorsnelheid. 9. Verwarmen De airco trekt warmte aan uit de buiten unit en geeft dit vrij via de binnen unit tijdens het verwarmen. Wanneer de buitentemperatuur daalt, zal er automatisch minder lucht worden aangetrokken door de buiten unit. Tegelijkertijd zal de binnen unit meer warmte toevoegen door het grotere verschil in binnen en buitentemperatuur. Als de gewenste temperatuur hierdoor niet kan worden bereikt, raden we u aan om een aanvullend verwarmend apparaat te gebruiken. 10 Automatische herstart functie Als de stroom uitvalt zal de airco compleet stoppen. Airco s zonder automatische herstart functie zullen, na terugkeren van de stroom, een knipperende OPERATION indicator hebben. Om weer te starten moet u op de ON/OFF knop indrukken op de afstandsbediening. Voor de airco s met herstart functie zal na terugkeren van de stroom automatisch de airco automatisch herstarten met de vorige instellingen die in het geheugen staan.

15 Mogelijke problemen en oplossingen Probleem OPERATION of andere indicatoren blijven knipperen Een van de volgende codes verschijnt: E0,E1,E2,E3, P0,P1,P2,P3 etc Stop of aardlekschakelaar slaat eruit Objecten of water vallen in de airco Onplezierige geuren en rare geluiden De Airco stopt om in veilige modus verder te werken. Na 10 minuten kan probleem vanzelf zijn opgelost. Zo niet, schakel de stroom in en uit. Blijft het probleem bestaan, neem dan contact op met uw service partner schakel de Airco direct uit, haal de stroom eraf en contacteer de dichtstbijzijnde klantenservice. Storing Airco start niet Mogelijke oorzaak stroomuitval Stekker is ontkoppeld Wat kunt u doen? Wacht tot stroom weer is hersteld Ga na of de stekker juist is aangesloten Stop is eruitgeslagen Batterijen in afstandsbediening zijn leeg Vervang stop of schakel de stop weer in Vervang de batterijen Airco verwarmt of koelt kamer niet goed als de Airco actief is. De ingestelde tijd in timer is incorrect Onjuiste temperatuurinstelling Luchtfilter is geblokkeerd Deuren of ramen staan open. Lucht in- en uitlaat zijn geblokkeerd 3 minuten bescherming compressor is ingeschakeld Wacht of stel timer opnieuw in Stel de juiste temperatuur in. Blader hiervoor naar gebruik afstandsbediening Maak de luchtfilter schoon Sluit ramen of deuren in de buurt Verwijder obstakels en herstart de airco Wacht Als het probleem nog niet is verholpen, neem dan contact op met uw lokale verkooppunt of de dichtstbijzijnde klantenservice. Informeer ze over het gebrek en het modelnummer van de airco.

16 Handleiding afstandsbediening plug and play unit Inhoud Gebruik van de afstandsbediening 2.. Specificaties afstandsbediening..3. Functieknoppen...4. Indicatoren op LCD.5. Hoe de knoppen te gebruiken.. 6. Automatische werking Koeling/Verwarming/Ventilator werking..8. Werking van luchtontvochtiging..9. Aanpassing van luchtstroomrichting.10 Werking van timer 1

17 Omgaan met de afstandsbediening Plaats van de afstandsbediening Gebruik de afstandsbediening binnen een afstand van 8 meter van het apparaat en richt het in de richting van de ontvanger Bewaar de afstandsbediening op een plek binnen het bereik van het apparaat zodat de signalen de ontvanger kunnen bereiken. Wanneer je de timer-optie selecteert, zal de afstandsbediening automatisch een signaal sturen naar het apparaat op de gekozen tijd. Als men de afstandsbediening op een plek neerlegt die goede signaalverwerking verhindert kan een vertraging optreden van maximaal 15 minuten. WAARSCHUWINGEN De airco zal niet werken als voorwerpen zoals gordijnen, deuren of andere materialen de signalen van de afstandsbediening naar de airco blokkeren. Voorkom dat er vloeistoffen in contact komen met de afstandsbediening. Stel de afstandsbediening niet bloot aan direct zonlicht of warmte. Als de infrarood ontvanger in de airco blootgesteld is aan direct zonlicht, is het mogelijk dat de airco niet naar behoren werkt. Gebruik gordijnen om direct zonlicht op de infrarood ontvanger te voorkomen. Als andere elektrische apparaten interfereren met de afstandsbediening is het verstandig deze apparaten te verplaatsen op de plaatselijke dealer te raadplegen. Vervangen van de batterijen De afstandsbediening werkt op twee batterijen (R03/LR03X2) en deze bevinden zich aan de achterkant, afgeschermd door een plaatje. (1) Verwijder de achterkant door te drukken en het plaatje eraf te schuiven. 2

18 (2) Verwijder de ouder batterijen en plaats de nieuwe batterijen, met de + en kant correct geplaatst. (3) Herbevestig het plaatje door het op zijn plek te schuiven en te klikken. Notie: Als de batterijen zijn verwijderd, zal alle programmering worden gewist. Na het installeren van nieuwe batterijen moet de afstandsbediening opnieuw worden geprogrammeerd. WAARSCHUWING Mix geen oude en nieuwe batterijen. Laat geen batterijen zitten die 2 tot 3 maanden niet worden gebruikt. Gooi batterijen niet weg als organisch afval, maar gooi het weg als chemisch afval. Specificaties afstandsbediening Model RG52A/BGEF Voltage 3.0V (R03/LR03 x2) Ontvangstbereik 8m Omgeving -5 C ~ 60 C Prestatie-eigenschappen 1. Mode: AUTO, COOL, DRY, HEAT en FAN. 2. Timer functie van 24 uur. 3. Indoor functie temperatuurschaal : 17 C ~ 30 C. 4. LCD scherm met volledige functionaliteit. 3

19 NOTIE: Het knoppenontwerp kan misschien variëren van de uiteindelijk gekochte afstandsbediening afhankelijk van het model. Alle functies die zijn beschreven gelden voor de indoor airco-unit die is geleverd. Als een functie niet werkt na het indrukken van de betreffende knop, kan het zijn dat de airco deze functionaliteit niet heeft. Functie knoppen 1. AAN/UIT knop Als deze knop wordt ingedrukt zal de airco starten. Bij opnieuw indrukken zal de airco stoppen. 2. MODE Knop Elke keer als deze knop wordt ingedrukt zal de volgende mode worden geselecteerd in de volgorde: AUTO COOL DRY HEAT FAN 3. FAN Knop Hiermee wordt de snelheid van de ventilator gekozen in de volgorde: AUTO LOW MED HIGH 4. SLEEP knop Aan- en uitzetten van slaapmodus. Het kan energie besparen en de beste temperatuur vasthouden. Deze functionaliteit is alleen beschikbaar in COOL, HEAT en AUTO modus. 5. FRESH knop Aan- en uitzetten van FRESH functionaliteit. Wanneer deze functie wordt ingeschakeld zal de 4

20 ionisator meehelpen stof, pollen en andere onzuiverheden uit de lucht verwijderen. 6. TURBO knop Aan- en uitzetten van TURBO functie. Wanneer deze functie is ingeschakeld zal in de kortst mogelijke tijd de gewenste temperatuur worden bereikt, zoals deze is ingesteld van tevoren. 7. SELF CLEAN knop Aan- en uitzetten van SELF CLEAN functie. 8. LED knop Aan- en uitzetten van het scherm op de airco. Wanneer je op deze knop drukt zal het scherm eerst worden geleegd. Een tweede keer drukken zal het scherm doen oplichten. 9. UP knop ( ) Druk op deze knop om de binnentemperatuur te laten stijgen met 1 C tot 30 C. DOWN knop ( ) Druk op deze knop om de binnentemperatuur te laten dalen met 1 C tot 17 C. 10. SHORTCUT knop -Kan worden gebruikt om terug te gaan naar voorgaande instellingen of huidige instellingen te hervatten. -Bij het eerste gebruik zal bij het indrukken de airco werken op AUTO mode op 26 C en AUTO ventilatorsnelheid. - Druk op deze knop om terug te gaan naar de vorige instellingen zoals ingestelde temperatuur, mode, ventilatorsnelheid en slaapmodus. - Als de knop 2 seconden wordt ingedrukt zal automatisch worden teruggekeerd naar de huidige instellingen zoals mode, ingestelde temperatuur, ventilatorsnelheid en slaapmodus. 11. TIMER ON knop Druk op deze knop om een automatische timer te starten (periode waarna de airco zal starten). Elke keer drukken op de knop zal de timer verhogen met stappen van 30 minuten. Wanneer de display 10.0 aangeeft zal elke volgende druk op de knop de timer instelling met 60 minuten verhogen. Om de timer te annuleren pas je de timer aan tot er 0.0 verschijnt op het display. 12. TIMER OFF knop Druk op deze knop om een automatische timer te starten (periode waarna de airco zal uitschakelen). Elke druk op de knop verlengt de tijd met stappen van 30 minuten. Als het timer display 10.0 aangeeft zal elke volgende druk op 5

21 Indicatoren op LCD de knop de tijd verlengen met stappen van 60 minuten. 13. DIRECT knop Gebruik deze knop om de verticale beweging van de luchtstroom de veranderen. Bij elke druk op de knop zal de hoek met 6 veranderen 14. SWING knop Gebruik deze knop om de verticale beweging van de luchtstroom te starten of te stoppen. 15. FOLLOW ME knop Druk op deze knop om de FOLLOW ME functionaliteit te starten. Hierbij zal de afstandsbediening om de 3 minuten de temperatuur op zijn locatie doorsturen naar de airco. Dit stopt na 7 minuten automatisch als er geen signaal wordt ontvangen Mode indicator Geeft de huidige mode weer. Dit kan zijn: AUTO, COOL, DRY, HEAT en weer terug naar AUTO. Verbinding indicator Licht op wanneer de afstandsbediening een signaal verzendt naar de airco. ON/OFF indicator Verschijnt wanneer er op de ON/OFF knop wordt gedrukt. Opnieuw drukken laat dit weer verdwijnen. TIMER ON indicator Verschijnt wanneer timer is ingeschakeld. TIMER OFF indicator Verschijnt wanneer timer is uitgeschakeld. Sleep indicator Verschijnt wanneer het apparaat zich in de slaapmodus bevindt. FOLLOW ME indicator Verschijnt wanneer FOLLOW ME modus is geactiveerd. Temp. / TIMER indicator Geeft de ingestelde temperatuur. Wanneer de mode FAN is geselecteerd zal er geen temperatuur verschijnen. In de TIMER mode zal hier de aan en uit 6

22 instelling worden weergegeven. Ventilatorsnelheid indicator Geeft de gekozen ventilatorsnelheid weer als: LOW, MED HIGH De snelheid is automatisch in de mode AUTO en DRY. NOTIE: Alle indicatoren zijn te zien op de afbeelding. Bij de echte werking zullen alleen de indicatoren van de actieve functionaliteiten te zien zijn. Hoe de knoppen te gebruiken Automatische werking Zorg ervoor dat het apparaat is aangesloten en voorzien is van spanning. De OPERATION indicator op het display van het apparaat begint met knipperen. 1. Druk op de MODE knop en selecteer AUTO 2. Druk op de UP/DOWN knop om de gewenste temperatuur in te stellen. 3. Druk op de ON/OFF knop om de airco te starten. NOTIE: -In de AUTO mode wordt automatisch gekozen tussen Cooling, Fan en Heating, afhankelijk van het verschil tussen de gemeten en de gewenste temperatuur. -In de AUTO mode is het niet mogelijk de snelheid van de ventilator te veranderen. -Het is mogelijk om handmatig de gewenste mode te selecteren als AUTO niet voldoet aan uw wens. 7

23 Koelen / Verwarmen / Ventilator werking Zorg ervoor dat het apparaat is aangesloten en voorzien is van spanning. 1. Druk op de MODE knop om optie COOL, HEAT of FAN te selecteren. 2. Druk op de UP/DOWN knop om de gewenste temperatuur in te stellen. De temperatuur kan variëren tussen de 17 C en 30 C, met stappen van 1 C. 3. Druk op de FAN knop om de gewenste ventilatorsnelheid te selecteren in vier niveau s : Auto, Low, Med of High. 4. Druk op de ON/OFF knop om de airco te starten. NOTIE: In de FAN mode is het niet mogelijk een temperatuur in te stellen, en deze wordt dan ook niet weergegeven op het scherm in deze mode. In dit geval kunnen alleen stap 1, 3, en 4 worden uitgevoerd. Werking luchtontvochtiging Zorg ervoor dat het apparaat is aangesloten en is voorzien van spanning. De OPERATION indicator op het scherm van de airco begint met knipperen. 1. Druk op de MODE knop om de DRY mode te selecteren. 2. Druk op de UP/DOWN knop om de gewenste temperatuur in te stellen. De temperatuur kan variëren tussen de 17 C en 30 C, met stappen van 1 C. 3. Druk op de ON/OFF knop om de airco te starten. NOTIE: In de luchtontvochtigingsmodus is het niet mogelijk om een ventilatorsnelheid in te stellen. Deze wordt automatisch geregeld. 8

24 Aanpassen van luchtstroomrichting Gebruik de SWING en DIRECT knoppen om de gewenste luchtstroomrichting te krijgen. 1. Wanneer je op de DIRECT knop drukt, zal de horizontale richting in stappen van 6 veranderen, elke keer als er op de knop wordt gedrukt. 2. Wanneer je op de SWING knop drukt zal de luchtstroom automatisch op en neer bewegen. NOTIE: Wanneer de beweging van SWING of DIRECT het koelen of verwarmen van de airco belemmert, zullen er automatisch veranderingen worden aangebracht aan de richting van de luchtstroom. Werking Timer Druk op de TIMER ON knop om de tijd in te stellen waarop de airco wordt ingeschakeld (auto-on). Druk op de TIMER OFF knop om de tijd in te stellen wanneer de airco zichzelf zal uitschakelen (auto-off). Auto-on tijd instellen 1. Druk op de TIMER ON knop. De afstandsbediening laat TIMER ON zien, de laatst ingestelde auto-on tijd en het signaal H. Het apparaat is nu klaar om de auto-on tijd (opnieuw) in te stellen. 2. Druk opnieuw op de TIMER ON knop om de gewenste auto-on tijd in te stellen. Elke druk op de knop verlengt de auto-on tijd met 30 minuten tussen 0 en 10 uur. Na 10 uur wordt de tijd per uur verlengd tot 24 uur. 3. Na het instellen van de auto-on tijd is er een seconde vertraging voordat het signaal naar de airco wordt verzonden. 9

25 Na 2 seconden zal het signaal H verdwijnen en verschijnt opnieuw de ingestelde temperatuur op het scherm. Auto-off tijd instellen 1. Druk op de TIMER OFF knop. De afstandsbediening laat nu TIMER OFF zien, de laatst ingestelde auto-off tijd en het signaal H. Het apparaat is nu klaar om de auto-off tijd (opnieuw) in te stellen. 2. Druk opnieuw op de TIMER OFF knop om de gewenste auto-on tijd in te stellen. Elke druk op de knop verlengt de auto-on tijd met 30 minuten tussen 0 en 10 uur. Na 10 uur wordt de tijd per uur verlengd tot 24 uur. 3.. Na het instellen van de auto-off tijd is er een seconde vertraging voordat het signaal naar de airco wordt verzonden. Na 2 seconden zal het signaal H verdwijnen en verschijnt opnieuw de ingestelde temperatuur op het scherm. WAARSCHUWING Wanneer je de timer functie selecteert. zal de afstandsbediening automatisch het timer signaal naar de airco sturen met de aangegeven tijd. Daarom is het noodzakelijk om de afstandsbediening op een geschikte afstand van de airco te bewaren, zodat het signaal goed de airco kan bereiken. De tijden die kunnen worden ingesteld met de afstandsbediening zijn gelimiteerd tot: 0, 0,5 1,0, 1,5, 2,0, 2,5, 3,0, 3,5, 4,0, 4,5, 5,0, 5,5, 6,0, 6,5, 7,0, 7,5, 8,0, 8,5, 9,0, 9,5 10,0, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 en

26 Voorbeeld van timer instelling TIMER ON (auto - on) De TIMER ON functionaliteit is handig wanneer je de airco automatisch wil inschakelen als je bijvoorbeeld thuis komt. De airco begint automatisch te werken op de ingestelde tijd. Voorbeeld: Om de airco over 6 uur te starten doet u het volgende: 1. Druk op de TIMER ON knop, de laatste auto-on tijd verschijnt, samen met het signaal H op het scherm. 2. Druk op de TIMER ON button totdat er 6.0H verschijnt op het scherm van de afstandsbediening. 3. Wacht 3 seconden, hierna zal de temperatuur weer te zien zijn. De TIMER ON indicator blijft zichtbaar om aan te geven dat de timer actief is. TIMER OFF (auto off) De TIMER OFF functie is handig wanneer je de airco automatisch wil uitschakelen als je naar bed gaat. De airco zal automatisch stoppen op de ingestelde tijd. Voorbeeld : Om de airco over 10 uur te stoppen doet u het volgende: 1. Druk op de TIMER OFF knop, de laatste auto-off tijd verschijnt, samen met het signaal H op het scherm. 2. Druk op de TIMER OFF button totdat er 10.0H verschijnt op het scherm van de afstandsbediening. 3. Wacht 3 seconden, hierna zal de temperatuur weer te zien zijn. De TIMER OFF indicator blijft zichtbaar om aan te geven dat de timer actief is. 11

27 Gecombineerde timer (Zowel auto-on als auto-off timers instellen) TIMER OFF TIMER ON (On Stop --> Start) Deze functie is handig wanneer je de airco uit wil zetten als je naar bed gaat, en weer wil starten wanneer je s ochtends wakker wordt of weer thuis komt. Voorbeeld : Om de airco na 2 uur te stoppen en na 10 uur weer te starten doet u het volgende: 1. Druk op de TIMER OFF knop. 2. Druk opnieuw op de TIMER OFF knop totdat 2.0H wordt weergegeven. 3. Druk op de TIMER ON knop. 4. Druk opnieuw op de TIMER ON totdat 10.0 H wordt weergegeven. 5. Wacht 3 seconden, hierna zal de temperatuur weer te zien zijn. De TIMER ON OFF indicator blijft zichtbaar om aan te geven dat de timer actief is. TIMER ON TIMER OFF (Off Start Stop) Deze functie is handig wanneer je de airco wil starten als je wakker wordt en wil stoppen als je het huis verlaat. Voorbeeld : Om de airco te starten over 2 uur en weer te stoppen over 5 uur doet u het volgende: 1. Druk op de TIMER ON knop. 2. Druk opnieuw op de TIMER ON knop totdat er 2.0H wordt weergegeven. 3. Druk op de TIMER OFF knop. 4. Druk opnieuw op de TIMER OFF knop totdat er 5.0H wordt weergegeven. 12

28 5. Wacht 3 seconden, hierna zal de temperatuur weer te zien zijn. De TIMER ON OFF indicator blijft zichtbaar om aan te geven dat de timer actief is. 13

29 Inverter split type air conditioning Installatiehandleiding Voor het gebruik van uw airconditioning, lees alstublieft deze handleiding aandachtig en bewaar hem voor toekomstige raadpleging Lees alstublieft de installatiehandleiding helemaal voor het installeren van uw product. Als de kabel is beschadigd, mag deze alleen worden vervangen door bevoegde mensen. Installatie moet gebeuren door bevoegd personeel volgens geldende normen. Contacteer een geautoriseerde technicus voor reparatie, onderhoud of installatie van dit apparaat.

30 Inhoud Waarschuwing 2 Voorzichtigheid..2 Installatie instructies Plaats van installatie..3 Installatie binnen en buiten unit..3 Accessoires..4 Verbindingen leidingen koelmiddel Verbindingen leidingen koelmiddel..8 Elektrische installatie Elektrische installatie 9 Testdraaien Testdraaien..12 Waarschuwing Contacteer een geautoriseerd technicus voor onderhoud, reparatie en installatie van dit apparaat. Dit apparaat is niet bedoeld voor gebruik door mensen (inclusief kinderen) met verminderde fysieke of mentale capaciteiten, tenzij onder toezicht of na instructie over het gebruik van het apparaat, en onder verantwoording vallen van een ander persoon. Als de spanningskabel vervangen moet worden, kan dit alleen worden gedaan door bevoegd personeel. De installatie moet worden gedaan volgens geldende normen.

31 Lees de volgende veiligheidsvoorschriften aandachtig door vóór installatie. Elektrisch werk moet worden gedaan door een bevoegd elektricien. Incorrecte installatie vanwege het negeren van deze installatiehandleiding kan schade en verwondingen opleveren, wat wordt weergegeven met twee symbolen: Waarschuwing Voorzichtig Dit symbool geeft de mogelijkheid weer van kans op serieuze verwonding of de dood. Dit symbool geeft de mogelijkheid weer van kans op schade aan eigendommen. Ook komt u het volgende symbool tegen: Streng verboden om uit te voeren. Waarschuwing 1.Benader verkoper of specialist voor installatie van dit apparaat. Als de installatie wordt gedaan door de gebruiker kan dit waterlekkage, elektrische schokken of brand tot gevolg hebben. 2.Installeer alleen volgens deze handleiding. Als de installatie verkeerd is, kan dit waterlekkage, elektrische schokken of brand tot gevolg hebben. 3.Gebruik de bijgevoegde accessoires en onderdelen voor de installatie. Als dit niet zo is, kan dit waterlekkage, elektrische schokken of brand tot gevolg hebben. 4.Installeer op een plek die bestand is tegen het gewicht van het apparaat. Als dit niet zo is, kan dit waterlekkage, elektrische schokken of brand tot gevolg hebben. 5.Voor de installatie dient een apart circuit en stopcontact te worden gebruikt. Als het circuit niet voldoet, kan dit elektrische schok of brand tot gevolg hebben 6.Gebruik de betreffende kabel en verbind deze stevig op zo n manier dat er geen kracht meer werkt op de airco zelf. 7.De bekabeling moet zo geregeld worden dat het controle bord voldoende vastzit. Als dit niet het geval is, kan dit tot warmte ophopingen leiden, en vervolgens tot elektrische schok of brand. 8.Wanneer u de koelmiddelbekabeling aansluit, moet u ervoor zorgen dat niets anders dan het koelmiddel zich in de leiding bevindt. Als dit niet het geval is kan dit leiden tot abnormale hoge druk, lagere capaciteit, explosiegevaar en verwondingen. 9.Pas de lengte van de kabels niet aan, en deel een stopcontact nooit met een ander elektrisch apparaat. Anders kan dit leiden tot elektrische schok of brand. Waarschuwing 1. Dit apparaat moet worden geaard 2. Installeer het apparaat niet op een plek waar lekkage of brandbare gassen kunnen voorkomen. Dit kan zich ophopen en brand veroorzaken. 3. Installeer de afvoerleidingen zoals in deze handleiding staat beschreven. Als de afvoer niet goed is, kan dit de kamer inlopen en schade aanrichten aan het meubilair. Waarschuwing

32 Installatie instructies Plaats van installatie Binnen unit Stel de binnen unit niet bloot aan hitte of stoom. Selecteer een plaats waar er zich geen obstakels achter of rondom het apparaat bevinden. Zorg ervoor dat de condensatieafvoer gemakkelijk kan worden gelegd. Installeer de airco niet nabij een deur(post). Zorg ervoor dat de airco zowel links als rechts meer dan 12 centimeter ruimte heeft. De binnen unit moet worden geïnstalleerd op een muur, minimaal 2,3 meter boven de grond. De binnen unit moet worden geïnstalleerd op een muur, minimaal 15 cm van het plafond. Er mag geen direct zonlicht vallen op de binnen unit, anders zal de zon de airco verkleuren. Buiten unit Als u een overkapping bouwt boven de buiten unit om direct zonlicht te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat de hitte ongehinderd het apparaat kan verlaten. Zorg ervoor dat de speling rondom de unit minimaal 30 cm is (links en rechts), meer dan 200 cm aan de voorkant en minimaal 60 cm aan de kant van de aansluitingen. Houd rekening met het gewicht van de airco en plaats de airco op een plek waar geluid en vibratie niet storend zijn. Dak installatie Als de buiten unit op een dak wordt geïnstalleerd, zorg er dan voor dat dit een vlak oppervlak is. Ga na of het dak het gewicht en de bevestiging aankan. Als de airco op een dak of buitenmuur wordt gemonteerd kan dit leiden tot hevige vibratie en geluid. Benodigd gereedschap voor installatie - niveaumeter -zeshoekssleutel (4mm) - schroevendraaier -gaslekdetector - boormachine met holle boor (ɸ 90mm) -vacuüm pomp - gereedschapsset -Gebruikershandleiding - momentsleutel -Thermometer - moersleutel -buizensnijder -tape

33 Accessoires Nummer Naam accessoire Aantal 1 Installatie plaat 1 2 Bevestigingsclip 5-8(modelafhankelijk) 3 Zelftapper schroeven 5-8 (modelafhankelijk) 4 Afdichting 1 5 Afvoer verbindingsstuk 1 6 Afstandsbediening 1 7 Zelftapper schroeven 2 8 Houder afstandsbediening 1 9 Luchtverversingsfilter 1 Notie: Andere onderdelen die nodig zijn tijdens de installatie moet u zelf aanschaffen. Voorzichtig Zorg ervoor dat de ruimte rondom de airco links en rechts meer dan 12 cm bedraagt. De binnen unit moet worden geïnstalleerd met een ruimte van minimaal 15 cm tussen airco en plafond. Gebruik een balkzoeker om onnodige schade aan uw muren te voorkomen. Om vibratie te minimaliseren is een minimale lengte van 3 meter nodig voor de leidingen. De binnen unit moet op een minimale hoogte van 2,3 meter worden gehangen boven de vloer. Richting A, B en C moeten vrij zijn van obstructies.

34 Installatie binnen unit 1. Bepaal de juiste plaats voor de installatie plaat. 2. Bevestig de installatieplaat horizontaal aan een stevige muur met genoeg ruimte rondom de plaat. 3. Boor 5 tot 8 gaatjes met een 5 mm boor en bevestig de bevestigingsclips. 4. Bevestig de plaat met de meegeleverde schroeven. Notie: Bepaal eerst de plaats van de installatie plaat en boor vervolgens de gaten, corresponderend met de gaten in de installatieplaat. Afmetingen in mm, tenzij anders vermeldt. Model A: (A:715, B:250, C:85, D:88) Model B: (A:800, B:275, C:100, D:95) Model C: (A:940, B:275, C:110, D:100)

35 2. Boor een gat in de muur Bepaal de positie van het gat volgens figuur 5 op de vorige pagina. Boor vervolgens 1 gat (ɸ90 mm), iets schuin naar de buitenkant, figuur Afvoer installatie 1. Verleg de afvoerleiding zo, zodat deze naar beneden is gericht. Monteer deze niet zoals hiernaast is gedemonstreerd in de wrong figuren. 2. Wanneer u de afvoerslangen gaat verbinden, zorg er dan voor dat u de verbinding isoleert met een beschermingsschild, laat de slang niet los hangen. 4. Binnen unit installatie 1.Voer het vrouwelijke deel van de koppeling door het gat in de muur. 2.Hang de airco in de bovenste twee haken van de installatie plaat en ga na of deze aan beide kanten van de airco goed is bevestigd. 3. Om het vrouwelijke deel goed door het gat in de muur te voeren kunt u gebruik maken van wat zacht materiaal zoals te zien is in figuur 8. Verwijder dit weer als u klaar bent. 4.Plaats het onderste deel van de airco tegen de muur en beweeg de airco licht heen en weer om te verzekeren dat de airco op beide plekken goed zit bevestigd aan de muur.

36 5. Bedrading en verpakken Bind de buizen en kabels stevig samen met verpakkingstape zoals in figuur 9. 9 VOORZICHTIG Laat geen kabels uit de achterkant van de binnen unit komen. Zorg ervoor dat de afvoerleiding niet loshangt. Zorg ervoor dat beide extra leidingen zijn beschermd en geïsoleerd. Zorg ervoor dat de afvoerleiding aan de laagste kant van de bundel kabels en buizen zit. Als deze aan de bovenkant zit kan dit zorgen voor overstromingen binnen de airco. Laat stroomkabels nooit met andere kabels kruisen of verdraaien. Laat de afvoerslang schuin naar beneden lopen om het water soepel weg te laten lopen. Buiten unit installatie Installeer de buiten unit op een stevige ondergrond om hoge geluidsniveaus en vibratie te voorkomen. Zorg bij plaatsing ervoor dat de luchtuitlaat niet geblokkeerd wordt. Als er sprake is van een sterke wind op de plaats van de installatie zoals bijvoorbeeld aan de kust, is het aan te raden de buiten unit in de lengterichting van de muur te zetten, zoals in figuur 10. Als u de airco wil ophangen aan een buitenmuur moet u nagaan of de muur stevig is en het gewicht van de airco plus ophanging kan weerstaan. De bevestiging van de airco aan de beugel en aan de muur moet voldoende stevig zijn om het gewicht te kunnen dragen. Zorg dat er geen obstakels zijn die de in- en uitgaande luchtstroom kunnen blokkeren. Bevestiging van buiten unit Bevestig de buiten unit met een bout en schroef (ɸ10 mm of ɸ8 mm) en plaats deze horizontaal op een stevige steun (figuur 11). De buiten unit die u heeft aangeschaft kan verschillende afmetingen hebben. Notie: Bevestig de buiten unit met de gegeven afmetingen op de volgende manier:

37 AFMETINGEN BUITEN UNIT AFMETINGEN VOOR INSTALLATIE BUITEN UNIT A (MM) B (MM) 700X540X X430X X540X X590X X700X X545X X540X Installatie afvoerverbinding Notie: De afvoerverbinding kan iets verschillen, afhankelijk van de gekochte buiten unit. Als eerst passen we de afdichting op de afvoerverbinding, en vervolgens plaatsen we het afvoer verbindingsstuk in het gat in de buiten unit. We draaien dit 90 om hem vast te zetten.(optie A). Bij optie B (figuur 12B) steken we eerst het verbindingsstuk in het gat in de buiten unit totdat deze vastklikt met een klikgeluid. Verbindingen leidingen koelmiddel WAARSCHUWING: Voor uw veiligheid, draag altijd een veiligheidsbril en werkhandschoenen tijdens het aansluiten van de buizen. - Verwijder het waterreservoir vóór het bevestigen van de buizen.

38 Verwijder het beschermkapje. Druk de verbindingsstekker iets omlaag zodat de bovenste beveiligingsstekker loskomt. Het verbinden van de koppelingsstukken Stap 1: Zorg ervoor dat de hendel op het mannelijke koppelingsstuk volledig in de achterste positie staat. Stap 2: Druk het koppelingsmechanisme op het vrouwelijke koppelingsstuk in en steek het mannelijke koppelingsstuk van de binnen unit in het vrouwelijke koppelingsstuk. Stap 3: Laat het ingedrukte koppelingsmechanisme op het vrouwelijke koppelingsstuk los om het mannelijke koppelingsstuk op zijn plaats vast te zetten. Stap 4: Haal de hendel nu naar het vrouwelijke koppelingsstuk toe en druk deze tegen de verbinding aan totdat deze vlak tegen de gehele koppeling aanzit. Het losmaken van de koppelingsstukken Stap 1: Schakel de airco uit en trek de stekker uit het stopcontact. Stap 2: Wacht 5 minuten zodat de druk in de binnencompressor en de condensatie unit gelijk zijn. Stap 3: Trek de hendel omhoog totdat deze zich volledig in de achterste positie bevindt. Stap 4: Druk het koppelingsmechanisme op het vrouwelijke koppelingsstuk weer in en ontkoppel het mannelijke koppelingsstuk van het vrouwelijke koppelingsstuk. Stap 5. Om te voorkomen dat stof zich gaat ophopen kunt u het beschermende kapje terugplaatsen op het koppelingsstuk.

39 Elektrische installatie 1. Als er een serieus probleem is met de stroomvoorziening zal de monteur af moeten zien van installatie totdat het probleem is verholpen. 2. Het voltage moet in het bereik van 90% % van het aangegeven voltage liggen. 3. De hoofdschakelaar met 1,5 keer de maximale stroomwaarde van het apparaat moet worden geïnstalleerd. Zorg ervoor dat het apparaat ook geaard is. 4. Laat de airco niet werken in natte kamers zoals de badkamer of kamers met een wasmachine en/of droger. 5. Een ontkoppelingsapparaat met tenminste 3 mm speling bij alle polen moet aanwezig zijn, and moet tevens een lekspanningsdetectie hebben van minimaal 10 ma en het circuit mag maximaal een reststroom op het circuit hebben van 30mA. 6. Als u de airco gebruikt in combinatie met een andere verwarmer, plaats deze verwarmer dan minimaal 1 meter verwijderd van de airco en ook ver verwijderd van andere brandbare materialen. 7. Volg het connectie diagram aan de zijkant van het paneel van zowel de binnen unit als buiten unit. 8. Alle bedrading moet in overeenstemming zijn met lokale en nationale codes en moet worden geïnstalleerd door bevoegde elektriciens. 9. Zie de volgende tabel voor de aanbevolen draadgroten en eigenschappen van de stoppen: Stroom door het apparaat (A) Nominale oppervlakte draad (mm 2 ) >3 en < >6 en <10 1 >10 en < >16 en < >25 en <32 4 >32 en <40 6 NOTIE: De draadgrootte van de voeding en tussenliggende draden en de stroom van de zekering bepalen samen de maximale stroom die door het apparaat kan lopen, en deze is aangegeven op het naamplaatje aan de zijkant van de unit. Kijk eerst naar dit naamplaatje vóór het kiezen van de juiste draadgrootte en zekering. De bediening van de airco is ontworpen met een zekeringbescherming voor abnormale omstandigheden. De specificaties van deze zekering staan op de printplaat als: T3.15A/250VAC, T5A/250VAC, etc

40 Elektrische verbinding tussen binnen unit en buiten unit Notie: Vóór het werken met elektrische bekabeling, altijd de stroom van het apparaat halen. 1. De kabel tussen de twee units is bevestigd aan het contact op het controle bord van de binnen unit met uitzondering van de aardekabel (Y/G). 2. Verwijder de plaat aan de zijkant van de buiten unit door een schroef los te draaien. 3. Pak de connector van de binnen unit vast en steek de connector afkomstig van de buiten unit in de connector van de binnen unit totdat deze zichzelf vastklikt. Bevestig vervolgens de kabel aan het controle bord met een kabelklem. 4. Verbind de aardedraad met het contact op het controle bord. 5. De elektrische verbindingen zijn nu gelegd.

41 Testdraaien Voer het testdraaien pas uit nadat de airco is gecontroleerd op gaslekken bij de moerbevestigingen en nadat al het elektrische werk is getest. - Ga na of alle bedrading en buizen goed zijn aangesloten. - Ga na of het gas en de vloeistofkleppen volledig open staan. 1. Sluit de airco aan op het stroomnet, druk op de ON/OFF knop op de afstandsbediening om de airco in te schakelen. 2. Gebruik de MODE knop om COOL, HEAT, AUTO of FAN te selecteren en controleer of elke functie naar behoren werkt. 3. Wanneer de omgevingstemperatuur te laag is (<17 C), zal het apparaat niet reageren op de afstandsbediening als deze COOL mode instelt, en zal de airco handmatig moeten worden bedient. De handmatige bediening is alleen bedoeld voor situaties waarin er onderhoud moet worden gedaan of wanneer de afstandsbediening niet meer functioneert. Houdt het voorste paneel vast en til dit voorzichtig op totdat het zich vastklikt. Druk op de MANUAL knop om AUTO of COOL te selecteren. 4. Het testdraaien moet ongeveer 30 minuten in beslag nemen.

Inverter split airconditioning. Installatiehandleiding

Inverter split airconditioning. Installatiehandleiding Inverter split airconditioning Installatiehandleiding Quick connect spanner Binnenunit MSF-..HRFN1-QR Buitendeel MOBA30-..HFN1-QR Voor het gebruik van uw airconditioning, lees alstublieft deze handleiding

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Inverter split airconditioner Binnenunit MSF-..HRFN1-QR Buitendeel MOBA30-..HFN1-QR Gebruikershandleiding Lees Voor het gebruik van de airco aandachtig deze handleiding door en bewaar deze voor toekomstige

Nadere informatie

HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING R51M/E. Inhoudstafel

HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING R51M/E. Inhoudstafel HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING R51M/E Inhoudstafel 1. AFSTANDSBEDIENING EN ZIJN FUNCTIES 2 2. NAMEN EN FUNCTIES VAN DE INDICATOR OP DE AFSTANDSBEDIENING 3 3. BESTURING VAN DE AFSTANDSBEDIENING 3 3.1. INBRENGEN

Nadere informatie

AIR CONDITIONER HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING

AIR CONDITIONER HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING AIR CONDITIONER HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING LMD-AE-09HDI-SET LMD-AE-12HDI-SET LMD-AE-18HDI-SET LMD-AE-24HDI-SET Pag 1 Inhoud: Afstandsbediening specificatie.. 3 Afstandsbediening functies.. 4 Betekenis

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Afstandsbediening airconditioner KID-02 S Dank u zeer voor het aanschaffen van onze airconditioner. Lees voor u uw airconditioner gebruikt deze en gebruikershandleiding zorgvuldig

Nadere informatie

CR143-RG58A

CR143-RG58A Ten gevolge van voortdurende verbetering van de producten, kunnen specificaties en ontwerp wijzigen zonder enige kennisgeving. Raadpleeg de verkoopafdeling of de fabrikant voor details. CR143-RG58A 202055091498

Nadere informatie

AT Multifunctioneel luchtbehandelingsapparaat

AT Multifunctioneel luchtbehandelingsapparaat AT-5461 Multifunctioneel luchtbehandelingsapparaat Veiligheid Lees en bewaar deze instructies. Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen vanaf 8 jaar oud en door personen met verminderde lichamelijke,

Nadere informatie

Afstandsbedieningshandleiding IR NED: Cassette model airconditioner CTS-12-SET CTS-18-SET CTS-24-SET

Afstandsbedieningshandleiding IR NED: Cassette model airconditioner CTS-12-SET CTS-18-SET CTS-24-SET Afstandsbedieningshandleiding IR NED: Cassette model airconditioner CTS-12-SET CTS-18-SET CTS-24-SET CTS Afstandsbediening Infrarood Let op! 1 Zorg ervoor dat er niets tussen de ontvanger en de afstandsbediening

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (NL)

GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Gebruiksaanwijzing GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Lees de handleiding goed door vóór gebruik en bewaar hem goed voor later gebruik. Mill HT600 Gebruiksaanwijzing Belangrijke veiligheidsinformatie Wanneer u elektrische

Nadere informatie

Bedrade afstandbediening Introductie van het spare part. Knoppen en display van de afstandbediening.

Bedrade afstandbediening Introductie van het spare part. Knoppen en display van de afstandbediening. Bedrade afstandbediening Introductie van het spare part. Knoppen en display van de afstandbediening. Wordt gebruikt om unit te starten en te stoppen. Let Op!!: Bij alleen koeling units is warmte mode niet

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (NL)

GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Gebruiksaanwijzing GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Lees de handleiding goed door vóór gebruik en bewaar hem goed voor later gebruik Mill HT5512 Gebruiksaanwijzing Belangrijke veiligheidsinformatie Wanneer u elektrische

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING 360 Turbo Luchtverwarmer NL Cat. Nr.: 25963 Lees deze handleiding alvorens het product te gebruiken. Waarschuwing 1. Deze verwarmer is alleen voor algemene verwarming binnenshuis.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Bedrade afstandsbediening MWR-VH02 ENERGIE RECOVERY VENTILATIE (ERV wtw ventilatie) Ne DB98-30694A(1) Veiligheidsmaatregelen Lees deze instructies aandachtig door voordat u deze bedrade

Nadere informatie

GIDS VOOR DE GEBRUIKER

GIDS VOOR DE GEBRUIKER GIDS VOOR DE GEBRUIKER Aangekoppelde Afstandsbediening MWR-TH00 MWR-TH01 Airconditioner Ne DB98-26319A(1) Veiligheidsvoorschriften Voordat u de aangekoppelde afstandsbediening gebruikt, leest u best deze

Nadere informatie

PERFECTCOOL Gebruikershandleiding

PERFECTCOOL Gebruikershandleiding PERFECTCOOL Gebruikershandleiding Gelieve deze handleiding zorgvuldig door te nemen voor ingebruikname of installatie van uw mobiele airconditioner. Bewaar deze handleiding goed voor hulp bij onderhoud

Nadere informatie

Gumax Terrasverwarmer

Gumax Terrasverwarmer Gumax Terrasverwarmer De energiezuinige terrasverwarmer op infraroodbasis zonder rode gloed Handleiding Model PAH-2011-1 3200 watt Lees alle instructies zorgvuldig door alvorens dit apparaat te installeren

Nadere informatie

Mobiele Airconditioner Smartcool 2.0 Gebruikershandleiding

Mobiele Airconditioner Smartcool 2.0 Gebruikershandleiding Mobiele Airconditioner Smartcool 2.0 Gebruikershandleiding 6-1-2017 BELANGRIJK Installeer en gebruik deze mobiele airconditioner niet voordat u aandachtig deze gebruikershandleiding hebt doorgelezen. Bewaar

Nadere informatie

Model EF-2000W Handleiding

Model EF-2000W Handleiding Thermic Dynamics Eco Class Heater Model EF-2000W Handleiding Waarschuwingen Dit apparaat is bedoeld voor gebruik in huishoudens en dient niet gebruikt te worden voor andere doeleinden, zoals in een niet-huiselijke

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Afstandsbediening BRC315D7

GEBRUIKSAANWIJZING. Afstandsbediening BRC315D7 GEBRUIKSAANWIJZING 1 3 2 1 4 11 NOT AVAILABLE 12 6 5 5 7 8 14 9 10 19 17 18 21 13 20 15 16 1 ONZE WELGEMEENDE DANK VOOR UW AANKOOP VAN DEZE AFSTANDS- BEDIENING. LEES DE HANDLEIDING AANDACHTIG ALVORENS

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (NL)

GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Gebruiksaanwijzing GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Lees de handleiding goed door vóór gebruik en bewaar hem goed voor later gebruik. Belangrijke veiligheidsinformatie Wanneer u elektrische producten gebruikt,

Nadere informatie

HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING

HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING Inhoudstafel Afstandsbediening en zijn functies 2 Display van afstandsbediening 3 Gebruik van de afstandsbediening 4 De klok instellen 4 Lock en reset toets 5 Automatische

Nadere informatie

ELECTRA. Bedieningsvoorschriften Nederlands ELECTRA

ELECTRA. Bedieningsvoorschriften Nederlands ELECTRA RC7 Bedieningsvoorschriften NL ELECTRA Bedieningsvoorschriften Nederlands ELECTRA VOORBEREIDING Installeren van de batterijen Verwijder het deksel aan de achterzijde van de afstandsbediening. Plaats de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Bedrade afstandsbediening MWR-WH00 Airconditioner / warmtepomp Veiligheidsmaatregelen Lees vóór het gebruik van de bedrade afstandsbediening deze instructies aandachtig door. Bewaar

Nadere informatie

RCW Afstandsbediening

RCW Afstandsbediening RCW Afstandsbediening Gebruikershandleiding - Nederlands MURCW 747 399569 Afstandsbediening. 1. Aan uit toets. 2. Selectie toets (koelen, verwarmen, automatisch koelen/verwarmen, ontvochtigen, ventileren).

Nadere informatie

Byzoo Sous Vide Hippo

Byzoo Sous Vide Hippo Byzoo Sous Vide Hippo handleiding 220-240V, 50Hz 800W BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN LEES ALLE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK EN BEWAAR VOOR TOEKOMSTIGE REFERENTIE 1 Lees alle instructies zorgvuldig voor

Nadere informatie

Gebruikershandleiding afstandbediening R71A/E

Gebruikershandleiding afstandbediening R71A/E Gebruikershandleiding afstandbediening R71A/E Gebruik van de afstandsbediening 1. Ga verstandig met de afstandsbediening om: houdt de afstandsbediening uit de buurt van vloeistoffen, laat de afstandsbediening

Nadere informatie

HANDLEIDING BEWAAR DEZE HANDLEIDING VOOR TOEKOMSTIG GEBRUIK ONDERDEELNR

HANDLEIDING BEWAAR DEZE HANDLEIDING VOOR TOEKOMSTIG GEBRUIK ONDERDEELNR HANDLEIDING BEWAAR DEZE HANDLEIDING VOOR TOEKOMSTIG GEBRUIK ONDERDEELNR. 9374142170-03 GEBRUIKERSHANDLEIDING 9374142170-03 INHOUDSOPGAVE VEILIGHEIDSMAATREGELEN... Nl-1 NAMEN VAN DE ONDERDELEN... Nl-2 WERKING...

Nadere informatie

Hartelijk dank voor uw aankoop van deze airconditioner. Lees deze gebruikershandleiding zorgvuldig door alvorens uw airconditioner in gebruik te

Hartelijk dank voor uw aankoop van deze airconditioner. Lees deze gebruikershandleiding zorgvuldig door alvorens uw airconditioner in gebruik te Hartelijk dank voor uw aankoop van deze airconditioner. Lees deze gebruikershandleiding zorgvuldig door alvorens uw airconditioner in gebruik te nemen en bewaar deze handleiding voor toekomstig gebruik

Nadere informatie

AUTO ON OFF BEDIENINGSHANDLEIDING RC 5

AUTO ON OFF BEDIENINGSHANDLEIDING RC 5 NL BEDIENINGSHANDLEIDING RC 5 GEBRUIK VAN DE INFRAROOD AFSTANDSBEDIENING BELANGRIJK VOOR GEBRUIK : Voordat U het toestel gebruikt gelieve zeker te zijn dat : Het binnentoestel correct is aangesloten op

Nadere informatie

Handleiding. AirQlean H luchtfiltersysteem voor montage aan het plafond

Handleiding. AirQlean H luchtfiltersysteem voor montage aan het plafond Handleiding AirQlean H luchtfiltersysteem voor montage aan het plafond ... Copyright 2014 QleanAir Scandinavia 2 DEEL 1 Informatie over de veiligheid 1.1. Inleiding Dit hoofdstuk bevat informatie over

Nadere informatie

HANDLEIDING BEWEGINGSMELDER

HANDLEIDING BEWEGINGSMELDER HANDLEIDING BEWEGINGSMELDER Inhoud INSTALLATIE... 2 GEVOELIGHEIDSDETECTIE... 3 HUISDIERMODUS... 4 TESTEN... 5 WANNEER IS DE BEWEGINGSMELDER ACTIEF?... 6 LED AAN/UIT SELECTIE... 6 DETECTIEPATROON... 6 VEELGESTELDE

Nadere informatie

Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT. Modelnr.: *688.107

Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT. Modelnr.: *688.107 Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT Modelnr.: *688.107 GEBRUIKSAANWIJZING Om volledig gebruik te maken van de mogelijkheden en storingen tot het minimum te beperken raden wij u aan om de gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Gumax Terrasverwarmer

Gumax Terrasverwarmer Gumax Terrasverwarmer De energiezuinige terrasverwarmer op infraroodbasis zonder rode gloed Montage Handleiding Model PAH-2011-1 3200 watt Lees alle instructies zorgvuldig door alvorens dit apparaat te

Nadere informatie

Byzoo Sous Vide Turtle

Byzoo Sous Vide Turtle Byzoo Sous Vide Turtle ZAT01 Handleiding 220-240V, 50Hz 1300W BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN LEES ALLE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK EN BEWAAR VOOR TOEKOMSTIGE REFERENTIE Bij het gebruik van elektrische

Nadere informatie

Handleiding Plextalk PTN1. Handleiding Daisyspeler Plextalk PTN1

Handleiding Plextalk PTN1. Handleiding Daisyspeler Plextalk PTN1 Handleiding Daisyspeler Plextalk PTN1 1 DAISYSPELER PLEXTALK PTN1 Korte inleiding: Wij hopen dat u plezier zult beleven aan het beluisteren van de digitale boeken. Dit document beschrijft de hoofdfuncties

Nadere informatie

Bedrade afstandsbediening YR-E14

Bedrade afstandsbediening YR-E14 Bedrade afstandsbediening YR-E14 MODE Om de modes : automatisch, ventileren, koelen, ontvochtigen of verwarmen te activeren. HEALTH Om de lucht te reinigen. SWING Het veranderen van de stand van de lamellen,

Nadere informatie

RC4 Bedieningsvoorschriften

RC4 Bedieningsvoorschriften RC4 Bedieningsvoorschriften NL Bedieningsvoorschriften Nederlands VOORBEREIDING Installeren van de batterijen Verwijder het deksel aan de achterzijde van de afstandsbediening.(zie figuur A) Plaats de twee

Nadere informatie

VRFBEDSIM BEDIENINGSHANDLEIDING AIR CONDITIONER FUJITSU GENERAL LIMITED 9G2048. www.general-airco.be www.general-airco.nl

VRFBEDSIM BEDIENINGSHANDLEIDING AIR CONDITIONER FUJITSU GENERAL LIMITED 9G2048. www.general-airco.be www.general-airco.nl BEDIENINGSHANDLEIDING AIR CONDITIONER TM VRFBEDSIM Bewaar deze handleiding zodat u ze later nog kunt raadplegen 9G2048 FUJITSU GENERAL LIMITED www.general-airco.nl INHOUD VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN... 1

Nadere informatie

Elektrische muurbeugel

Elektrische muurbeugel E HANDLEIDING Elektrische muurbeugel IR ontvanger programmeren: (AB = afkorting voor afstandsbediening) STAP 1: Druk en houd voor 5 seconden ingedrukt totdat de LED gaat knipperen en aan blijft, dan druk

Nadere informatie

Wind, Sun & Rain Sensor Instructions

Wind, Sun & Rain Sensor Instructions Awning Instructions Wind, Sun & Rain Sensor Instructions B C D Nederlands Wind, Zon & Regen Sensor Instructies Inhoud Garantie Voordat u de sensor aansluit raden wij u aan de instructies zorgvuldig door

Nadere informatie

MOBIELE AIRCONDITIONER

MOBIELE AIRCONDITIONER Lees voor het in gebruik nemen eerst deze gebruiksaanwijzing aandachtig door. GEBRUIKERSHANDLEIDING GREE ELECTRIC APPLIANCES,INC. OF ZHUHAI MOBIELE AIRCONDITIONER 1 INHOUD Veiligheid 3 4 Opbouw 5 Algemene

Nadere informatie

MS Semen Storage Pro

MS Semen Storage Pro MS Semen Storage Pro 150 4508425 NL MS Semenstorage PRO 150 Gebruiksaanwijzing... 3 4508425/11-01-2016/F Inhoud MS Semen Storage Pro 150... 1 Bepalingen... 3 Introductie... 4 MS Semen Storage... 5 Aanbevelingen...

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. Forest Serie Alle modelnummers SPLIT-TYPE AIR CONDITIONER

Gebruikshandleiding. Forest Serie Alle modelnummers SPLIT-TYPE AIR CONDITIONER SPLIT-TYPE AIR CONDITIONER Gebruikshandleiding Forest Serie Alle modelnummers BELANGRIJKE NOTIE: Lees deze handleiding zorgvuldig vóór installatie of gebruik van uw nieuwe airconditioner. Bewaar deze handleiding

Nadere informatie

Verwarming en ventilatie

Verwarming en ventilatie Verwarming en ventilatie BEDIENINGSELEMENTEN 1. Temperatuurregeling. Afzonderlijk instelbaar voor de bestuurder en de passagier voorin. 2. Programma voor maximaal ontdooien. 3. Luchtverdeling. In de geselecteerde

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Bedrade afstandsbediening KJR-29B

Gebruiksaanwijzing Bedrade afstandsbediening KJR-29B Gebruiksaanwijzing Bedrade afstandsbediening KJR-29B Hartelijk dank voor de aankoop van onze airconditioner. Voordat u het apparaat gebruikt, moet deze handleiding zorgvuldig worden doorgelezen en bewaard

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING RC08A

GEBRUIKSAANWIJZING RC08A GEBRUIKSAANWIJZING RC08A NEDERLANDS INHOUD Overzicht 1-2 Voor gebruik 3 4-12 Lees deze gebruiksaanwijzing voor gebruik van uw airconditioner en bewaar deze bij de unit. OVERZICHT DISPLAY Informatie die

Nadere informatie

ClimateBooster Handleiding

ClimateBooster Handleiding ClimateBooster Handleiding Meer comfort met minder energie. Inleiding Energie besparen Met de ClimateBooster kunt u de aanvoertemperatuur van uw verwarmingsinstallatie verlagen en bespaart u ca. 10% energie

Nadere informatie

Veiligheidsmaatregelen

Veiligheidsmaatregelen Veiligheidsmaatregelen Lees de instructies in dit boek aandachtig door voordat u de gecentraliseerde regelaar gebruikt. Bewaar deze Gebruikershandleiding en de Installatiehandleiding op een handige en

Nadere informatie

Afstandsbediening Telis 16 RTS

Afstandsbediening Telis 16 RTS Afstandsbediening Telis 16 RTS Bedieningshandleiding Telis 16 RTS Pure Art.nr. 1811020 Telis 16 RTS Silver Art.nr. 1811021 Afstandsbediening Telis 16 RTS 16 Kanaals zender met display Telis 16 RTS Pure

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmlicht met sirene. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING. DI-KB Gekoelde bak statisch 3/1-4/1 GN Handl. Gekoelde bak (statisch) Pagina 1-13

GEBRUIKERSHANDLEIDING. DI-KB Gekoelde bak statisch 3/1-4/1 GN Handl. Gekoelde bak (statisch) Pagina 1-13 GEBRUIKERSHANDLEIDING DI-KB Gekoelde bak statisch 3/1-4/1 GN 90.31.0040 Handl. Gekoelde bak (statisch) Pagina 1-13 Gebruikershandleiding van de Statische koelbak separaat >> Belangrijk!

Nadere informatie

FUJITSU GENERAL LIMITED

FUJITSU GENERAL LIMITED BEDIENINGSHANDLEIDING AIR CONDITIONER AS4Y AS8Y AS4Y/RY AS0Y AB4Y AB8Y /RIY AB4Y /RIY AB0Y/RIY AB6Y/RIY AB45Y/RIY AB54Y MSAB MSAS07-09--8-4RIY MSAS09-Y MASTER SET CONTROL TEMP. SET TIME SET SWING SET SWING

Nadere informatie

DB68-04149A-00. SOL MWR-SH00N_IB_04149A-00_NL.indd 2 2013-09-25 오전 9:58:46

DB68-04149A-00. SOL MWR-SH00N_IB_04149A-00_NL.indd 2 2013-09-25 오전 9:58:46 DB68-04149A-00 SOL MWR-SH00N_IB_04149A-00_NL.indd 2 2013-09-25 오전 9:58:46 Bedrade afstandsbediening MWR-SH00N Airconditioner gebruiksaanwijzing Deze handleiding is gemaakt van 100% gerecycled papier. imagine

Nadere informatie

Afzuigkap Gebruiksaanwijzing

Afzuigkap Gebruiksaanwijzing Afzuigkap Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1.Opmerkingen 2.Functies 3..Installatie 4..Opmerkingen over installatie 5..Veiligheidswaarschuwingen 6 Gebruik 7 Onderhoud 1 Opmerkingen 1. Bedankt voor het kiezen

Nadere informatie

Montagehandleiding en gebruiksaanwijzing. Dylan. Elektrische hanghaard met afstandsbediening

Montagehandleiding en gebruiksaanwijzing. Dylan. Elektrische hanghaard met afstandsbediening Montagehandleiding en gebruiksaanwijzing Dylan Elektrische hanghaard met afstandsbediening Belangrijk: Lees deze montagehandleiding en gebruiksaanwijzing zorgvuldig door, voordat u de haard plaatst en

Nadere informatie

Installatie, gebruik en onderhoud handleiding

Installatie, gebruik en onderhoud handleiding Nummer: HL020 HAKVOORT PROFESSIONAL BV Installatie, gebruik en onderhoud handleiding Blast- chilling Inhoudsopgave Instructies voor de gebruiker... 4 Bedieningsinstructies voor snelkoeler (fig. 1)... 4

Nadere informatie

AC2400 Mobiele Caravanairco

AC2400 Mobiele Caravanairco Instructieboekje AC2400 Mobiele Caravanairco 2 DANK Hartelijk dank dat u voor een EUROM caravanairco hebt gekozen. U hebt daarmee een goede keus gemaakt! Wij hopen dat hij tot uw volle tevredenheid zal

Nadere informatie

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen.

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Introductie: Bedankt voor het aanschaffen van deze UHF- PLL 40 kanaals rondleidingsysteem en draadloze

Nadere informatie

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT Technische gegevens: Spanning: 230-240VAC + aarde Frequentie: 50-60Hz Weerstandsbelasting: 16A (3600W-230VAC) Inductieve belasting: 1A IP Waarde: IP21 Aanpassing:

Nadere informatie

VERWARMING «RED HOT» Ref 93475

VERWARMING «RED HOT» Ref 93475 VERWARMING «RED HOT» Ref 93475 GEBRUIKSAANWIJZING VOOR DE VERWARMING - NL OVERZICHT 1. ALGEMENE VEILIGHEID 2. ELEKTRISCHE AANSLUITINGEN 3. GEBRUIK 4. ONDERHOUD 5. TECHNISCHE GEGEVENS LEES, VÓÓR HET GEBRUIK

Nadere informatie

BEDIENINGSHANDLEIDING LUCHT/LUCHT WARMTEPOMP

BEDIENINGSHANDLEIDING LUCHT/LUCHT WARMTEPOMP BEDIENINGSHANDLEIDING LUCHT/LUCHT WARMTEPOMP MODEL ASH 8- LBAJ (RIY) CODE: AR-JW STANDAARD Bewaar deze handleiding zorgvuldig zodat u deze steeds kan raadplegen. www.generalbenelux.com INHOUD VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN...

Nadere informatie

Contents Inhoud. Wind, Zon & Regen Sensor Instructies. Inhoud: Sensor Functies:

Contents Inhoud. Wind, Zon & Regen Sensor Instructies. Inhoud: Sensor Functies: Wind, Zon & Regen Sensor Instructies Contents Inhoud Sensor Voordat u de sensor aansluit raden wij u aan de instructies zorgvuldig door te lezen. Het kan zo zijn dat u een beroeps electricien moet inschakelen

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht

installatiehandleiding Alarmlicht installatiehandleiding Alarmlicht INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmlicht. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88 E-mail WoonVeilig klantenservice@woonveilig.nl

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. Kit met 2-wegafsluiter/kit met 3-wegafsluiter voor ventilatorconvectoren EKMV2C09B7 EKMV3C09B7

MONTAGEHANDLEIDING. Kit met 2-wegafsluiter/kit met 3-wegafsluiter voor ventilatorconvectoren EKMV2C09B7 EKMV3C09B7 MONTAGEHANDLEIDING Kit met -wegafsluiter/kit met -wegafsluiter EKMVC09B7 EKMVC09B7 EKMVC09B7 EKMVC09B7 Kit met -wegafsluiter/kit met -wegafsluiter Lees grondig deze handleiding vooraleer tot de montage

Nadere informatie

AR280P Clockradio handleiding

AR280P Clockradio handleiding AR280P Clockradio handleiding Index 1. Beoogd gebruik 2. Veiligheid o 2.1. Pictogrammen in deze handleiding o 2.2. Algemene veiligheidsvoorschriften 3. Voorbereidingen voor gebruik o 3.1. Uitpakken o 3.2.

Nadere informatie

Room Controller NEW BEDIENING 40KMC---N 42HMC---N 42VMC---N 40SMC---N I S O 9 00 1

Room Controller NEW BEDIENING 40KMC---N 42HMC---N 42VMC---N 40SMC---N I S O 9 00 1 LLOYD'S REGISTER QUALITY ASSURANCE Room Controller NEW I S O 9 00 1 40KMC---N 42HMC---N 42VMC---N 40SMC---N BEDIENING Bediening Deze regelaars werken alleen met de volgende typen binnenunits: 42HMC---N

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding EXCLUSIV COMPACT THERMOSTAAT Dit product heeft de volgende eigenschappen: 1) Regeling van de verwarming 2) Eenvoudig te programmeren 3) Twee programma's: programma ingesteld af fabriek

Nadere informatie

BELANGRIJKE INFORMATIE Geachte klant, dank u voor het aanschaffen van de UMA, de electronische weegschaal van CASA BUGATTI. Zoals elk huishoudelijk apparaat moet ook deze zorgvuldig behandeld worden om

Nadere informatie

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL Elektrische Infrarood Verwarming Model 93485 Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL 1 Algemene veiligheidsinstructies LEES DE GEBRUIKSAANWIJZING Alvorens de radiateur in bedrijf te nemen, moet u deze gebruiks

Nadere informatie

ES-S7B. Buitensirene.

ES-S7B. Buitensirene. ES-S7B Buitensirene www.etiger.com Inhoud van de verpakking 1 x ES-S7B 1 x 12V adapter 1 x back-upbatterij (ingebouwd) 1 x siliconen frame Schroeven, pluggen en siliconen doppen Documentatie Belangrijke

Nadere informatie

Air Conditioner Edition:200 6/1/10. Toetsen en Functies. Afstandsbediening. Beeldscherm

Air Conditioner Edition:200 6/1/10. Toetsen en Functies. Afstandsbediening. Beeldscherm Toetsen en s 16 29 10 14 20 15 19 10. TIMER ON weergaven 11. FAN SPEED weergaven 17.Singal sending weergaven 18. Left/right air flow weergaven 19. TEMP weergaven om de TEMP. instellingen weer te geven.

Nadere informatie

INLEIDING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN SYMBOLEN. De symbolen in deze gebruiksaanwijzing. Symbolen op het apparaat

INLEIDING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN SYMBOLEN. De symbolen in deze gebruiksaanwijzing. Symbolen op het apparaat INLEIDING Deze gebruiksaanwijzing is bedoeld voor Rapid 100E. Lees ze eerst grondig door alvorens u het apparaat in gebruik neemt. Deze gebruiksaanwijzing bevat de veiligheidsvoorschriften, de voorschriften

Nadere informatie

1. Naam van het product Bubbelpaneel. 2. Product code Kleur Zwart of wit

1. Naam van het product Bubbelpaneel. 2. Product code Kleur Zwart of wit 1. Naam van het product Bubbelpaneel 2. Product code 18523 3. Kleur Zwart of wit 4. Korte beschrijving Het best van twee werelden - een paneel en een bubbelunit in één! Een schitterend product van ROMPA.

Nadere informatie

verdeeld door Orcon bv www.general-airco.nl BEDIENINGSHANDLEIDING AIRCONDITIONER verdeeld door Orcon nv www.general-airco.be

verdeeld door Orcon bv www.general-airco.nl BEDIENINGSHANDLEIDING AIRCONDITIONER verdeeld door Orcon nv www.general-airco.be BEDIENINGSHANDLEIDING AIRCONDITIONER ABF09RIY ABF12RIY ABF14RIY AB18RIYa AB24RIYa AB36RIYa AB45RIYa AU12RIYa AU14RIYa AU18RIYa AU24RIYa AU36RIYa AU45RIYa AR12RIYa AR14RIYa AR18RIYa AR24RIYa AR36RIYa AR45RIYa

Nadere informatie

Register your product and get support at www.philips.com/welcome. Hairdryer HP8260. NL Gebruiksaanwijzing

Register your product and get support at www.philips.com/welcome. Hairdryer HP8260. NL Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP8260 NL Gebruiksaanwijzing Nederlands 1 Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer uw product

Nadere informatie

De onzichtbare airco voor op uw dakkapel

De onzichtbare airco voor op uw dakkapel De onzichtbare airco voor op uw dakkapel HANDLEIDING INSTALLATIE MINIROOFTOP Wilgenweg 21 3421 TV Oudewater The Netherlands www.minirooftop.nl info@minirooftop.nl Voorwoord Gefeliciteerd, met de aanschaf

Nadere informatie

Professional Supplies BORDENWARMKAST. Modelnr.: *688.050 - *688.050 - *688.050. CaterChef 60

Professional Supplies BORDENWARMKAST. Modelnr.: *688.050 - *688.050 - *688.050. CaterChef 60 Professional Supplies Modelnr.: *688.050 - *688.050 - *688.050 CaterChef 120 CaterChef 60 CaterChef 30 GEBRUIKSAANWIJZING Lees deze instructies aandachtig door alvorens het apparaat te gebruiken. 688050-51-52

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR A B C * Verlichting: Aan / Uit * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings-

Nadere informatie

12/2014. Mod: DRINK-38/SE. Production code: CEV425

12/2014. Mod: DRINK-38/SE. Production code: CEV425 12/2014 Mod: DRINK-38/SE Production code: CEV425 Handleiding DRINK-38/SE Belangrijke aanwijzingen: De in dit document genoemde apparaten zijn uitsluitend bedoeld voor het bewaren en koelen van dranken

Nadere informatie

Elektronische keramische verwarming

Elektronische keramische verwarming Elektronische keramische verwarming Gebruiksaanwijzing Art.-No. 37419 230V~ 50Hz 1800W Belangrijke informatie 1. Voor ingebruikname deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig lezen. Belangrijk: Het apparaat mag

Nadere informatie

MaxiCool BV

MaxiCool BV Gebruikshandleiding Smart WiFi Attentie: MaxiCool BV is niet aansprakelijk voor problemen met betrekking tot het internet, routers en mobiele apparaten. Contacteer uw provider of systeembeheerder om deze

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het Egardia alarmlicht met sirene. Website Egardia www.egardia.com Klantenservice

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Puch Radius, State of the Art, Boogy BMS

Gebruikershandleiding Puch Radius, State of the Art, Boogy BMS Gebruikershandleiding Puch Radius, State of the Art, Boogy BMS Gefeliciteerd! U heeft gekozen voor een fiets met elektrische ondersteuning, de E-bike. Uw E-bike zal u door zijn elektrische ondersteuning

Nadere informatie

Rolkachel infrarood Chauffage mobile infrarouge Gasheizung Mobil infrarot Mobile gasheater infrared. Model: GRT-508

Rolkachel infrarood Chauffage mobile infrarouge Gasheizung Mobil infrarot Mobile gasheater infrared. Model: GRT-508 Rolkachel infrarood Chauffage mobile infrarouge Gasheizung Mobil infrarot Mobile gasheater infrared Model: GRT-508 Handleiding Mode d emploi Gebrauchsanweisung Manual Lees deze handleiding aandachtig door

Nadere informatie

MINI INBOUW SCHAKELAAR

MINI INBOUW SCHAKELAAR START-LINE AWS-3500S GEBRUIKERSHANDLEIDING Item 70230 Versie 1.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen MINI INBOUW SCHAKELAAR Lees deze eenvoudige instructies. Bij

Nadere informatie

HAIR DRYER IONIC HD 6080 NEDERLANDS

HAIR DRYER IONIC HD 6080 NEDERLANDS HAIR DRYER IONIC HD 6080 NEDERLANDS A B C D E F 3 VEILIGHEID Merk de volgende instructies op wanneer u het apparaat gebruikt: 7 Het apparaat is ontworpen voor huishoudelijk gebruik. 7 Gebruik het apparaat

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair Packard Bell Easy Repair EasyNote MZ serie Instructies voor het vervangen van geheugenmodules 7429180005 7429180005 Documentversie: 1.0 - Mei 2007 www.packardbell.com Belangrijke veiligheidsinstructies

Nadere informatie

4 Knops afstandsbediening

4 Knops afstandsbediening Lees en bewaar dit document zorgvuldig! Installatie instructies Gebruikershandleiding 4 Knops afstandsbediening Well Straler Industrielaan 22 9320 Erembodegem info@wellstraler.be www.wellstraler.be Inhoudstafel

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES Scherm min. 5 kg DQ Regular 1000 DQ Regular 700 INSTALLATIE INSTRUCTIES INHOUD: 1. Belangrijke veiligheidsinstructie s. 2. Specificaties en afmetingen. 3. Anti-afknel / Auto-omkeer functie. 4. Meegeleverde

Nadere informatie

1. VOOR HET INSTALLEREN

1. VOOR HET INSTALLEREN NEDERLANDS Vertaling van het origineel REFRIGERANT AIRCONDITIONERS MET BINNEN- EN BUITENUNIT INSTALLATIEHANDLEIDING Modelnamen zijn aangegeven in 1-3. Gereedschap nodig voor installatie 1. VOOR HET INSTALLEREN

Nadere informatie

Gebruikersveiligheid. Elektrische veiligheid. Phaser 4500-laserprinter

Gebruikersveiligheid. Elektrische veiligheid. Phaser 4500-laserprinter Gebruikersveiligheid De printer en de aanbevolen verbruiksartikelen zijn getest en voldoen aan strikte veiligheidsnormen. Als u de volgende informatie in acht neemt, bent u verzekerd van een ononderbroken

Nadere informatie

Accu voor ZB19Z. Handleiding. (zwembadrobot Pieter)

Accu voor ZB19Z. Handleiding. (zwembadrobot Pieter) Accu voor ZB19Z (zwembadrobot Pieter) Handleiding Lees deze handleiding voordat u de robot gaat gebruiken. Bewaar deze handleiding zodat u deze later nog kunt raadplegen. Inhoudsopgave 1. Veiligheidswaarschuwing...1

Nadere informatie

DROOGPLATEAU. Handleiding

DROOGPLATEAU. Handleiding DROOGPLATEAU PRGHO Handleiding Rhima-webshop.nl 1 Rhima-webshop.nl Rhima-webshop.nl 2 Rhima-webshop.nl Inhoudsopgave Pagina 1. Belangrijke informatie. 4 2. Algemeen. 5 3. Installeren. 6 4. Instructie voor

Nadere informatie

AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATIE

AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATIE SbS_Inst_102_00286_NL 23-04-2007 10:43 Pagina 20 AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATIE ALVORENS DE KOELKAST TE INSTALLEREN WATERAANSLUITING ELEKTRISCHE AANSLUITING NIVELLEREN VAN DE KOELKAST INSTALLATIE VAN

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Model nr.: *688.150

GEBRUIKSAANWIJZING. Model nr.: *688.150 Professional Supplies GEBRUIKSAANWIJZING HeteluchtovEN met Stoomfunctie - 30 liter Model nr.: *688.150 688150 nl ma 2014 1 BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN Bij gebruik van elektrische apparaten moet

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR D C B A * * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en

Nadere informatie

15.4-Inch TFT LCD. Overhead Monitor

15.4-Inch TFT LCD. Overhead Monitor 15.4-Inch TFT LCD Overhead Monitor Gebruikshandleiding Veiligheidswaarschuwingen - Lees de gebruiksaanwijzing voordat u de monitor monteert en/of in gebruik neemt. - Monteer de monitor op een locatie waar

Nadere informatie

AS07Y AS09Y/RY AS12Y/RY

AS07Y AS09Y/RY AS12Y/RY B EDIENING SHANDL EIDIN G A IR CON DIT ION E R AS07Y AS09Y/RY AS2Y/RY Bewaar deze handleiding zodat u ze la ter nog kunt raadplegen 9G2063 FUJ ITSU GEN ERAL LIMITED - VOORBEREIDING De voeding aanzetten

Nadere informatie

Elektronische draadloze ruimtethermostaat D9380 RF-T

Elektronische draadloze ruimtethermostaat D9380 RF-T Elektronische draadloze ruimtethermostaat D9380 RF-T 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Bediening en display 3 Bediening 3 Display 4 Handleiding voor gebruik 4 Gebruiksfuncties 5 Functie COMFORT 5 Functie ECO

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. SAMSUNG RS20CCSV

Uw gebruiksaanwijzing. SAMSUNG RS20CCSV U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor SAMSUNG RS20CCSV. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de SAMSUNG RS20CCSV in de gebruikershandleiding (informatie,

Nadere informatie