Directie Harrie Morrenhof, Klaas Jansen & Erdy Jansen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Directie Harrie Morrenhof, Klaas Jansen & Erdy Jansen"

Transcriptie

1

2 VOORWOORD Vanaf de start van Morrenhof-Jansen in 1980 staat de klant centraal. Of het nu gaat om 'eenvoudige' cv-installatie voor de particulier of een complexe datainstallatie in een kantoorpand. Al 35 jaar proberen wij al onze klant te voorzien van een installatie waar zij tevreden mee is. Wij ervaren dat goed overleg zorgt voor duurzame relaties en dat het gewenste resultaat bereikt wordt. Wij werken niet alleen voor de klant, maar met de klant. Morrenhof Jansen installatiebedrijven is een dynamische onderneming gespecialiseerd in technische installatietechniek. Met een viertal vestigingen in Dalfsen, Gramsbergen, Vriezenveen en Enter hebben we dekkend werkgebied in Oost - Nederland. Zo zijn we altijd bij onze klanten in de buurt. Daarnaast hebben we een uitgebreid productportfolio voor zowel particuliere en zakelijke klant. Door de technologische ontwikkelingen op de voet te blijven volgen en onze medewerkers te stimuleren zichzelf te blijven ontwikkelen hebben wij de meest recente technologische kennis in huis. Op deze manier proberen wij innovatief te blijven en een ambitieus werkklimaat te creëeren. Als organisatie proberen wij waar mogelijk ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Als installatiebedrijf is natuurlijk het opwekken van groene energie en het besparen op het energieverbruik niet meer dan logisch. Dit doen wij dan ook met onze eigen zonnepanelen, warmtepomp, led-verlichting. Ook houden wij rekening met de keuze van onze leveranciers, fabrikanten en aannemers. Dit alles doen wij met een no-nonsens mentaliteit. Vandaar ook onze slogan 'gewoon goed'. Geen poespas, gewoon een goede installatie! Directie Harrie Morrenhof, Klaas Jansen & Erdy Jansen

3 INLEIDING ZONNE-ENERGIE Elke dag opnieuw levert de zon een grote hoeveelheid energie waar we gratis gebruik van kunnen maken. Dit kan door middel van zonnepanelen. U kunt uw eigen energie opwekken en daardoor flink besparen op uw energierekening. Met zonnepanelen creëert u dus een win-win situatie. U bespaart het milieu en u bespaart op uw energiekosten.

4 ZONNEPANELEN & WERKING Een zonnepaneel bestaat uit een aantal aaneengeschakelde zonnecellen. Hierin wordt zonne-energie omgezet in een elektrische stroom. 11. zonnepanelen 22. omvormer 33. brutoproductiemeter voor elektriciteit uit het zonne-energiesysteem 44. meter eigen elektriciteitsverbruik VERSCHILLENDE SOORTEN ZONNEPANELEN Er zijn verschillende soorten zonnepanelen. Zo zijn er monokristallijne, polykristallijne of dunne-film zonnepanelen. Maar wat zijn nou de eigenschappen van de verschillende soorten zonnepanelen? MONOKRISTALLIJNE ZONNEPANELEN Over het algemeen zijn dit zwarte zonnepanelen (zie de afbeelding rechts). Morrenhof - Jansen past monokristallijne zonnepanelen toe met een zwarte omlijsting en totaal zwarte glasplaat. De zonnepanelen zijn dus volledig zwart. Een voordeel van deze zonnepanelen is dat rendement hoog is. Een nadeel is, om deze hoge rendementen te halen, er een duur productieproces wordt gebruikt. Daardoor zijn deze zonnepanelen ook duur. Het vermogensbehoud bij monokristallijne zonnepanelen is 92 % na 10 jaar en na 25 jaar is dit nog 82 %. POLYKRISTALLIJNE ZONNEPANELEN Over het algemeen zijn polykristallijne zonnepanelen, de blauwe zonnepanelen (zie de afbeelding links). Het rendement van deze zonnepanelen is lager ten op zichte van de monokristallijne zonnepanelen. Daarentegen zijn ze wel goedkoper, omdat het productieproces dus goedkoper is. Het vermogensbehoud is lager dan bij de monokristallijne panelen. Zo is het vermogensbehoud hier na 10 jaar nog 90 % en na 25 jaar nog 80 %.

5 DUNNE-FILM ZONNEPANELEN Hoogstwaarschijnlijk heeft iedereen al wel ervaring met dunne-film zonnecellen. Het zonnecelletje in veel rekenmachines is een dunne-film zonnecel. Deze panelen zijn volledig zwart en zijn zeer licht in vergelijking met mono- en polykristallijne panelen. In vergelijking tot monokristallijne of polykristallijne zonnecellen, presteren dunne-film panelen beter bij zwak licht of zeer hoge temperaturen. Vooral in de winter of op oost- of westdaken halen dunne-film panelen meer opbrengst dan monokristallijne of polykristallijne panelen. Het vermogensbehoud bij deze zonnepanelen is na 10 jaar nog 90 % en na 25 jaar nog 80 %. WELKE TE KIEZEN? De keuze van het soort paneel verschilt per situatie. Hoeveel panelen kunt u kwijt? Hoe belangrijk vindt u het aanzicht van de panelen? Welk vermogen past het beste bij uw situatie? Hoeveel wilt u besparen op uw energie-rekening? Morrenhof - Jansen kan u uitstekend adviseren bij het maken van deze keuzes. OMVORMER Een zonnepaneel zet het zonlicht om in elektriciteit. Echter wordt dit zonlicht omgezet in gelijkstroom. Dit soort stroom is niet geschikt voor het lichtnet waar u uw elektriciteit vandaan haalt. Hiervoor heeft u een omvormer nodig. De omvormer zet de gelijkstroom die van het zonnepaneel afkomt om naar wisselstroom. De stroom is nu geschikt om terug te leveren. De grootte van de omvormer is afhankelijk van de grootte van de installatie. Een omvormer kiezen is niet eenvoudig. U kunt een te kleine omvormer kiezen, hierdoor zal deze het vermogen van de zonnepanelen niet aankunnen. Maar een omvormer kan ook te groot zijn, waardoor niet het optimale rendement uit het systeem wordt gehaald. De medewerkers van Morrenhof-Jansen adviseren u hier graag over.

6 PROJECTEN Installatiebedrijf Morrenhof - Jansen heeft al verschillende zonnesystemen geleverd en geïnstalleerd. Hierbij kunt u denken aan systemen voor particulieren, agrarisch en utiliteit. Het gaat om montagesystemen voor platte- en schuine daken. Wij hebben ervaring met het leveren en monteren van zonnesystemen van klein tot groot. 184 Zonnepanelen Hessenweg in Dalfsen Op dit dak aan de Hessenweg in Dalfsen zijn 184 zonnepanelen geplaatst door Morrenhof - Jansen installatiebedrijven. Het gaat hierom zonnepanelen van Yingli Solar. Het zijn zonnepanelen met een vermogen van 235 w/p per pv-module. In totaal heeft dit systeem een vermogen van W/P. De omvormers die gebruikt worden zijn er drie van SMA. Het gaat om het type Sunny Tripower TL NR 3 fase omvormer. Met dit zonnesysteem zal er per jaar ruim kw/h bespaard worden. 192 zonnepanelen bij Melkveebedrijf in Dalfsen Bij dit melkveebedrijf in Dalfsen zijn 192 zonnepanelen van het type IBC SOLAR Polysol 235 LS geïnstalleerd. Er zijn 3 Sunny Tripower TL NR omvormers geïnstalleerd om het zonlicht, dat door de zonnepanelen wordt opgevangen, om te zetten in elektriciteit. Dit systeem levert W/P. De rails, waarop de zonnepanelen met klemmen gemonteerd worden, zijn met stokschroeven bevestigd op het dak. Met dit zonnesysteem zal er per jaar ruim kw/h bespaard worden.

7 183 zonnepanelen bij Unica Schutte ICT in Lemelerveld Morrenhof - Jansen installatiebedrijven heeft bij Unica Schutte ICT een plat dak installatie gerealiseerd. Deze zonnepanelen zijn geplaatst in Lemelerveld. Het gaat om 183 zonnepanelen. Het totaal vermogen van het systeem is W/P. Als omvormers zijn er drie Sunny Tripower TL NR 3 fase omvormers gebruikt. All-black zonnepanelen Morrenhof - Jansen installatiebedrijven heeft meerdere zonnesystemen geïnstalleerd waarbij gebruik is gemaakt van all-black zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een hoog rendement en worden over algemeen als mooier beschouwd.

8 350 zonnepanelen bij Jopa racing te Enter Bij Jopa Racing te Enter hebben wij in samenwerking met Boma Staalbouw te Mariënberg de energievoorziening door middel van 350 zonnepanelen gerealiseerd. Boma heeft een stalenframe gemonteerd op het dak in verband met de daklast, gelijktijdig zijn de zonnepanelen gemonteerd. Jopa Racing heeft met de 350 stuks zonnepanelen een eigen energievoorziening die +/ kwh per jaar opwekt. 6 energieneutrale woningen in Nieuwleusen voorzien van 120 zonnepanelen met indakmontagesysteem Deze 6 energieneutrale woningen zijn voorzien van 120 allblack zonnepanelen. Elke woning heeft een zonne-installatie van 20 zonnepanelen. Dit is genoeg om het jaarlijkse elektriciteitsverbruik op te wekken door middel van zonneenergie. Het unieke aan deze zonne-systemen is dat ze gemonteerd zijn met een een indak montagesysteem.

9 De zonnetuin is een noviteit. Met een zonnetuin oogst je je eigen zonne-energie. Gewoon op een stukje van je eigen perceel, dat keurig wordt omgeven door een nette beukenhaag. Je eigen zonnecentrale in je voor- of achtertuin! Fraai van aanzicht en iets om trots mee voor de dag te komen! Uiteraard is de zonnetuin uitermate geschikt als alternatief voor de bestaande tuin of als onderdeel van bijvoorbeeld een moderne grindtuin. De zonnetuin is ideaal voor mensen met ruimte om huis, zoals bijvoorbeeld een wat groter stadsperceel of op het platteland. Geen ontsierende panelen op het dak, maar een eigen zonnetuin. Duurzaam en ontworpen voor de tijd. Ook voor bedrijven is een zonnetuin een interessante optie. In plaats van onzichtbare zonnepanelen op het dak, direct bij je bedrijfspand je eigen verzorgde zonnetuin voor of naast de deur! Als dat geen zichtbare duurzaamheid en profilering is! Je kunt vanzelfsprekend zelf je zonnetuin in je tuinontwerp inpassen of hem door je hovenier laten integreren. Uiteraard kunnen wij je ook daarbij helpen. Interesse? Wij doen dan een gratis locatiescan. U hoort van ons of een eigen zonnetuin tot de mogelijkheden behoort en welke afmeting geschikt is.

10 REKENMODULE Morrenhof - Jansen heeft voor u een rekenmodule ontwikkeld. Na het invoeren van enkele benodigde gegevens maakt deze rekenmodule voor u een inschatting van de kosten, opbrengsten en geschatte terugverdientijd van het zonnesysteem. Op deze manier kunt u snel en eenvoudig een inschatting maken of het investeren in zonnepanelen voor u rendabel is. FISCALE REKENMODULE Ook voor ondernemers is er een rekenmodule ontwikkeld. Deze berekent voor u alle fiscale voordelen van een investering in zonnepanelen, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Bij duurzame installaties moet er rekening gehouden worden met subsidies en belasting aftrekbare bedragen. Zo kunt u denken aan afschrijvingen, KIA, EIA, etc. Deze rekenmodule houdt hier rekening mee. Hierdoor ziet u snel en overzichtelijk de kosten en opbrengsten van zonnepanelen vanuit een zakelijk perspectief. MONITORING Als u een zonnesysteem heeft aangeschaft is ook altijd fijn en leuk om te weten wat de prestaties zijn van de zonnepanelen. Dit kan door middel van het monitoren van de installatie. Tegenwoordig zijn er meerdere mogelijkheden afhankelijk van de installatie. Voor het installeren van of vragen over monitoring van uw zonnesysteem kunt u altijd contact met ons opnemen. Voordelen monitoring Eenvoudig te begrijpen rapporten Wereldwijde toegang via internet (met PC of mobiele telefoon) Verzenden van individuele opbrengst- en gebeurtenisrapporten per Professionele koppeling met persoonlijke website Bewaking van het zonnesysteem

11 WAAROM MORRENHOF-JANSEN?! Ervaring. Zoals de verschillende projecten in deze brochure al aangeven hebben wij een grote ervaring in het leveren en installeren van zonnepanelen. Wij hebben ondertussen al meer dan 3 MegaWatt aan zonnepanelen geplaatst. Dit staat ongeveer gelijk aan zonnepanelen. Kwaliteit. Om te garanderen dat onze producten van een hoge kwaliteit zijn hebben wij een weloverwogen keuze gemaakt in de groothandel waar wij onze producten met betrekking tot zonne-energie afnemen. Deze is SolarToday. Zij leveren alleen gecertificeerde zonnepanelen, omvormers, montagesystemen en andere onderdelen. Garantie. Ook vinden wij garanties belangrijk. Zo geven wij 10 jaar productgarantie en 25 jaar opbrengstgarantie van minimaal 80 % op de zonnepanelen, 10 jaar productiegarantie op het montagesysteem en tot wel 10 jaar garantie op de omvormer. Kennis. Morrenhof-Jansen is een gecertificeert zonneinstallateur. Ook bestaan wij al 35 jaar en hebben wij een groot en deskundig team. Door het grote aantal collega s, de vele jaren ervaring en de benodigde certificaten kunnen wij met trots zeggen dat wij over de benodigde kennis beschikken om voor elke situatie een zonnesysteem te installeren met het hoogste rendement.

12

Veel Gestelde Vragen Project Zon Thuis voor Huurders Complex 105 en 141 Versie 28 januari 2015 / JKO pagina 1 van 5

Veel Gestelde Vragen Project Zon Thuis voor Huurders Complex 105 en 141 Versie 28 januari 2015 / JKO pagina 1 van 5 Versie 28 januari 2015 / JKO pagina 1 van 5 Waarom doet SWZ dit aanbod? Om de woonlasten voor onze huurders te beperken willen wij zonne-energie voor onze huurders beschikbaar maken. Kosten voor het gebruik

Nadere informatie

Zonne-energie in 6 stappen

Zonne-energie in 6 stappen Zonne-energie in 6 stappen Bart van den Bosch 10 / 9 / 2014 U bent enthousiast over het idee om zelf zonneenergie op te wekken. En u overweegt om zonnepanelen aan te schaffen voor uw woning. Zeer waarschijnlijk

Nadere informatie

V.v.E. INSULINDE. De Schutspatroon 4-60 3813 GJ AMERSFOORT. Rapport:

V.v.E. INSULINDE. De Schutspatroon 4-60 3813 GJ AMERSFOORT. Rapport: V.v.E. INSULINDE De Schutspatroon 4-60 3813 GJ AMERSFOORT Rapport: Haalbaarheidsonderzoek plaatsing zonnepanelen op het dak van het appartementencomplex INSULINDE Groeidocument start januari 2015 R. Böhm

Nadere informatie

Veelgestelde vragen complex 105 en 141 pagina 1 van 5

Veelgestelde vragen complex 105 en 141 pagina 1 van 5 pagina 1 van 5 Waarom doet SWZ dit aanbod? Energielasten bepalen voor een groot deel uw woonlasten. Wij doen dit aanbod voor het plaatsen van zonnepanelen om uw woonlasten te beperken. Door het plaatsen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over zonnepanelen. februari 2013

Veelgestelde vragen over zonnepanelen. februari 2013 Veelgestelde vragen over zonnepanelen februari 2013 Veelgestelde vragen over zonnepanelen april 2013 Inleiding Veelgestelde vragen over zonnepanelen Steeds meer mensen wekken zelf groene energie op met

Nadere informatie

Zonnepanelen, wat U moet weten

Zonnepanelen, wat U moet weten 8-3-2014 GPI Elektrotechniek Zonnepanelen, wat U moet weten Fiscale voordelen GPI Elektrotechniek Fresialaan 5 6851 TH Huissen 026-4423257 Voordelen Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt steeds

Nadere informatie

SOLAR ENERGY ROOF Uw partner in energiebesparing!

SOLAR ENERGY ROOF Uw partner in energiebesparing! SOLAR ENERGY ROOF Uw partner in energiebesparing! Geachte klant In deze brochure willen wij u wegwijs maken in de wereld van zonnepanelen en LED verlichting. De wereld van de zonnepanelen kenmerkt zich

Nadere informatie

Een introductie in de wereld van zonne energie

Een introductie in de wereld van zonne energie Een introductie in de wereld van zonne energie Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 5 Wie zijn wij?... 5 Wil je dit ebook printen?... 5 Een onder voorbehoudje... 5 Contact... 5 10 redenen om te

Nadere informatie

Algemene informatie brochure zonnepanelen Hartog Totaal Installatie Veenendaal

Algemene informatie brochure zonnepanelen Hartog Totaal Installatie Veenendaal Algemene informatie brochure zonnepanelen Hartog Totaal Installatie Veenendaal 1 2 1) Inleiding / Over ons 4 2) Waarom zonnepanelen 5 a) Zonnepanelen voor een beter milieu b) Investeren in de toekomst

Nadere informatie

VvH Bastion. Zonnepanelen advies 06-24212637

VvH Bastion. Zonnepanelen advies 06-24212637 VvHBastion Zonnepanelenadvies uwadviseur: Martijnin'tVeld contactgegevens: martijn@d-ants.nl 06-24212637 datumrapport: 25-4-2015 Inhoudsopgave Inleiding Gegevens Samenvatting Uw Advies het benodigde aantal

Nadere informatie

ZON PRIVE ZONNIG VOORDEEL. Informatiebrochure over de zonnepanelenactie exclusief voor medewerkers van gemeente Utrecht

ZON PRIVE ZONNIG VOORDEEL. Informatiebrochure over de zonnepanelenactie exclusief voor medewerkers van gemeente Utrecht ZONNIG VOORDEEL ZON PRIVE 2013 Informatiebrochure over de zonnepanelenactie exclusief voor medewerkers van gemeente Utrecht De actie loopt tot en met 30 september 2013 2 Zon-Privé Utrecht Schoon, Slim

Nadere informatie

Oprichting. Missie. Visie. Zonnecel

Oprichting. Missie. Visie. Zonnecel Oprichting De Coöperatie Morgen Groene Energie U.A. is op 31 augustus 2011 opgericht door Andries Mulder en Ernst van der Leij bij notariskantoor AKD te Eindhoven. De doelstelling is het behartigen van

Nadere informatie

Zonnepanelen van Brusche Elektrotechniek

Zonnepanelen van Brusche Elektrotechniek Zonnepanelen van Brusche Elektrotechniek Inleiding Sinds 1957 is Brusche Elektrotechniek niet meer weg te denken uit het elektrotechnisch landschap van Oost-Nederland. Al meer dan 56 jaar staan we aan

Nadere informatie

zorgeloos rendement uit een lange termijn investering

zorgeloos rendement uit een lange termijn investering ALGEMENE INFORMATIE OVER WAT U MOET WETEN BIJ DE AANSCHAF VAN ZONNEPANELEN zorgeloos rendement uit een lange termijn investering Enetec Energy Solutions Rooseveltstraat 18P 2321 BM Leiden 071 30 30 939

Nadere informatie

ZONNEPANELENPROJECT WEZEP

ZONNEPANELENPROJECT WEZEP ZONNEPANELENPROJECT WEZEP Wezep krijgt zonnepanelen. MELD U DIRECT AAN VIA: ZONNEPLAN.NL/WEZEP Wij verdienen honderden euro s per jaar aan de zon. EINDELIJK. ZONNEPANELEN IN WEZEP! Deze maand start er

Nadere informatie

Zonnepanelen op uw woning veel gestelde vragen

Zonnepanelen op uw woning veel gestelde vragen Zonnepanelen op uw woning veel gestelde vragen Inhoud 1 Waarom zonnepanelen en wat is zonne-energie?... 4 1.1 Waarom bieden verhuurders zonnepanelen aan?... 4 1.2 Kom ik in aanmerking voor zonnepanelen?...

Nadere informatie

INFORMATIEMAP ECC. voor Adviseurs. Henk Petri Info@energiecollectiefcapelle.nl. Copyright 2014. Capelle aan den IJssel, versie 26 februari 2014

INFORMATIEMAP ECC. voor Adviseurs. Henk Petri Info@energiecollectiefcapelle.nl. Copyright 2014. Capelle aan den IJssel, versie 26 februari 2014 INFORMATIEMAP ECC voor Adviseurs Capelle aan den IJssel, versie 26 februari 2014 Henk Petri Info@energiecollectiefcapelle.nl Copyright 2014 De inhoud van deze map mag niet worden overgenomen voor andere

Nadere informatie

Z ONNEPANELEN. Zonnepanelen in Lingewaard is een uitgave van: Solaria PV Kommerdijk 48 6691 MK Gendt 0481-424737 info@zonnepanelenvooriedereen.

Z ONNEPANELEN. Zonnepanelen in Lingewaard is een uitgave van: Solaria PV Kommerdijk 48 6691 MK Gendt 0481-424737 info@zonnepanelenvooriedereen. In dit nummer Wat is er al gerealiseerd? Zelf panelen op je dak: hoe en wat? Wat levert het op? Welke daken zijn geschikt? Wat doet schaduw? Terugverdientijden Salderen Informatiebijeenkomst Z ONNEPANELEN

Nadere informatie

MEER WAARDEN MET MINDER ENERGIE ZONNIGE WAARDEN. Informatiebrochure over de zonnepanelenactie binnen de campagne Meer Waarden met Minder Energie

MEER WAARDEN MET MINDER ENERGIE ZONNIGE WAARDEN. Informatiebrochure over de zonnepanelenactie binnen de campagne Meer Waarden met Minder Energie MEER WAARDEN MET MINDER ENERGIE ZONNIGE WAARDEN Informatiebrochure over de zonnepanelenactie binnen de campagne Meer Waarden met Minder Energie Gegarandeerde kwaliteit De beste prijs Snel geleverd 2 Meer

Nadere informatie

ZONNE - PANELEN INFORMATIE. Bouwbedrijf Bruggink BV Molenweg 11 7055AW Heelweg 0315-242929

ZONNE - PANELEN INFORMATIE. Bouwbedrijf Bruggink BV Molenweg 11 7055AW Heelweg 0315-242929 ZONNE - PANELEN INFORMATIE Bouwbedrijf Bruggink BV Molenweg 11 7055AW Heelweg 0315-242929 www.bruggink-bv.nl Oktober 2012 ZONNE - PANELEN 1. Algemene informatie Inhoud 2. Landelijke subsidieregeling, afkomstig

Nadere informatie

I. Vragen en antwoorden over zonnepanelen 1 :

I. Vragen en antwoorden over zonnepanelen 1 : I. Vragen en antwoorden over zonnepanelen 1 : 1. Hoe werken zonnepanelen? 2. Hoe groot is een zonnepaneel, en kan ik kiezen uit verschillende uitvoeringen? 3. Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen? 4.

Nadere informatie

Zorgeloos wonen en leven

Zorgeloos wonen en leven ZEKERGROEN de zekerheid van wonen zonder zorgen Zorgeloos wonen en leven v.a. 8,-* per maand een nieuwe Vaillant HR CV ketel, 8 zonnepanelen van Impulzz-Solar en een 10 jarig onderhoudsgarantieplan via

Nadere informatie

Duurzame energie; de zon en wind als onuitputtelijk bronnen Wie? Ik? Veel te duur.

Duurzame energie; de zon en wind als onuitputtelijk bronnen Wie? Ik? Veel te duur. Duurzame energie; de zon en wind als onuitputtelijk bronnen Wie? Ik? Veel te duur. Bijna iedereen begrijpt dat op enig moment het Nederlandse aardgas op is. Misschien wachten we niet eens tot het moment

Nadere informatie

Antwoorden op veel gestelde vragen

Antwoorden op veel gestelde vragen Antwoorden op veel gestelde vragen Het plaatsen van zonnepanelen op een woning Zijn alle woningen geschikt voor zonnepanelen? Bijna alle woningen zijn geschikt, er is slechts een klein aantal voorwaarden.

Nadere informatie

De paardenhouderij zegt ja tegen zonnepanelen

De paardenhouderij zegt ja tegen zonnepanelen De paardenhouderij zegt ja tegen zonnepanelen Praktische gids voor ondernemers. Auteur: Dana ten Bokkel Huinink In opdracht van: LTO Noord vakgroep paardenhouderij Onder leiding van: Annet Schrijver &

Nadere informatie

Uitleg Zonnepanelen. Januari 2014

Uitleg Zonnepanelen. Januari 2014 Uitleg Zonnepanelen Januari 2014 www.groenzonnig.nl/houten houten@groenzonnig.nl 1 Deze uitleg over zonnepanelen is gebaseerd op de kennis die we hebben opgedaan bij de voorbereiding van vele informatieavonden

Nadere informatie

Flexibele & Rendabele Zonne-energie

Flexibele & Rendabele Zonne-energie Flexibele & Rendabele Zonne-energie Voor Verenigingen van Eigenaren Herman is een product van LENS Inleiding Zonne-energie is duurzaam én winstgevend. Wij geloven in een wereld waar mensen hier samen de

Nadere informatie

Het plaatsen van zonnepanelen op een woning

Het plaatsen van zonnepanelen op een woning Het plaatsen van zonnepanelen op een woning Zijn alle woningen geschikt voor zonnepanelen? Bijna alle woningen zijn geschikt, er is slechts een klein aantal voorwaarden: Als u zonnepanelen wilt plaatsen

Nadere informatie

Zonnepanelen op uw huurwoning veelgestelde vragen (door team zonnig huren)

Zonnepanelen op uw huurwoning veelgestelde vragen (door team zonnig huren) Zonnepanelen op uw huurwoning veelgestelde vragen (door team zonnig huren) Inhoud 1 Waarom zonnepanelen en wat is zonne-energie?... 4 1.1 Waarom bieden verhuurders zonnepanelen aan?... 4 1.2 Wat is zonne-energie?...

Nadere informatie