Drama. 11 tm MAFF Pop-UP Gallery MAFF Poetry Slam MAFF Openlucht Bioscoop

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Drama. 11 tm13.09.2015. MAFF Pop-UP Gallery MAFF Poetry Slam MAFF Openlucht Bioscoop"

Transcriptie

1 Drama 11 tm MAFF Pop-UP Gallery MAFF Poetry Slam MAFF Openlucht Bioscoop

2 [ [ 2 The Table Turning mm black and white film, 2 continuous projections, no sound.

3 [3 MAFF 2015 Van 11 t/m 13 september presenteert het Media Art Flow Festival zich voor de negende keer in de Almelose binnenstad. MAFF vertegenwoordigd de beeldende kunst component in het weekend, dat omgedoopt is in Almelo op het Rabat, waarbij het Twentse woord Rabat, staat voor reuring veroorzaken in de positieve zin van het woord. MAFF heeft als doel vernieuwende kunst naar Almelo te brengen. MAFF doet dit altijd vanuit een kunstinhoudelijk uitgangspunt, een thema. Het thema van MAFF 2015 is Drama. Thema MAFF 2015 DRAMA Drama reinigt de ziel. De oude Grieken hadden als vermaak hun theasthai, wat kijken betekend. Dat deden ze in een theatron, oftewel een goede plek om te zitten. Het theater was de plek waar je gevoelens van verwondering, angst en meer kon beleven zonder dat jezelf erbij betrokken was. Hetzelfde eigenlijk waarom mensen graag nu nog steeds naar het theater gaan. De uitkomst van dit beleven in het theater is de katharsis, wat de reiniging van de ziel inhoudt. Deze reiniging van de ziel, het ondergaan van het drama, wordt door mensen in de huidige tijd nog steeds beleefd als ze met kunst en cultuur in aanraking komen. Echter de woorden kunst en cultuur lijken aan kracht in te boeten. Ze lijken steeds vaker wenselijk gedrag te vertonen of worden begrepen als amusement. Steeds vaker nemen kunstenaars en artiesten deel aan participatie projecten en zijn ze sociaal geëngageerd. Als kunstenmaker moet je aan de bak en dat betekent vaak dat je, naast de uren die je in je atelier wilt doorbrengen, ook een andere inkomstenbron moet hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. De wereld van subsidies, fondsen en sponsoren biedt uitkomst. Eenmaal een weg gebaand door het woud van regels, uitzonderingen en administratieve rompslomp, worden kunst en cultuur vaak de keus gesteld zich in dienst te stellen van financiële impulsen. Zo wordt ze steeds vaker in verband gebracht met maatschappelijke uitdagingen en innovatieve projecten. Het gevolg is dat er zo lang aan een artistiek plan geschaafd wordt, tot het binnen een kader past. Daardoor verliezen kunst en cultuur de scherpe randjes. Met het thema Drama presenteert MAFF een standpunt over kunst en cultuur. Staan we aan de rand van hun teloorgang of is er nog hoop?

4 [ [ 4

5 [5 Young at Art project Buitenste Binnen Hanna Jansen (1992) afkomstig uit Almelo, was reeds op de middelbare school (Het Erasmus te Almelo) bevlogen met het medium fotografie. In 2010 won ze de fotografie jong talentprijs van de Rotary club Almelo. Van het geldbedrag dat ze won, kon ze haar eerste goede spiegelreflexcamera kopen. In hetzelfde jaar verliet ze de middelbare school om naar de kunstacademie in Enschede, de AKI te gaan. Daar studeerde ze in 2014 af met het medium waarmee ze was begonnen met een fotoreeks. In de eindexamenspecial van het gerenommeerde kunstmagazine Metropolis M van 2014, wordt op bladzijde 14 haar werk besproken door Floor van Luijk. Hij noemt haar werk; stiekem intiem. In opdracht van de stichting Nieuwe Twentse Kunst is Hanna aan de slag gegaan met het gegeven Buitenste Binnen. De vraag daarbij was hoe kunnen we door middel van kunst de buitenwijken in Almelo met de binnenstad verbinden? Of hoe maak je de relatie tussen de buitenwijken en de binnenstad duidelijk? Hanna Jansen is de afgelopen tijd op zoek gegaan naar wijkvertegenwoordigers, dit hoefden beslist geen archetypes te zijn. Bij haar ging het om het beeld van de wijk in relatie tot de mens die er woont. De fotografische resultaten zijn kunst geworden, die bijdraagt aan het nadenken over de menselijke maat in zijn leefomgeving. Hanna heeft van het project een echt sociaal kunstwerk gemaakt. Waarbij ze door onderzoek in de wijken en vooral door gesprekken met wijkbewoners een nieuw beeld van Almelo heeft gekregen. De fotowerken zijn in de maand september in groot formaat op enige locaties in de stad te zien. Ook worden er van de fotoreeks, die bestaat uit vijf foto s, mooie kaarten gemaakt. Die op verschillende locaties in de stad gratis verkrijgbaar zijn. Aansluitend zal Hanna exposeren in het Kunst-Torentje. Het project Buitenste Binnen wordt mogelijk gemaakt door het actieplan kunst in de openbare ruimte van de gemeente Almelo.

6 [ [ 6 Anne Broeksma

7 [7 MAFF Poetry Slam Tijdens MAFF zal de allereerste Almelose Poetry Slam plaatsvinden. Op zaterdag 12 september zal om 20:00 in Proeflokaal België blijken wie de beste podiumdichter van Almelo is. Een poetry slam is een wedstrijd tussen podiumdichters, waarbij het publiek in drie rondes de winnaar kiest. Het fenomeen kwam in de jaren negentig vanuit Amerika overwaaien. Tegenwoordig kent Nederland talloze regionale slams en een NK dat jaarlijks in Utrecht plaatsvindt. Poetry slam is vaak divers en toegankelijk voor alle leeftijden en schrijfstijlen. De winnaar van de avond wint 100 euro en een plek in de halve finale van het NK Poetry Slam Ter voorbereiding zal op zaterdag 5 september tussen 11 en 14 uur een workshop poetry slam worden gegeven in café De Shamrock, door dichter en slamkampioen Ellen Deckwitz. Tijdens de workshop krijgen de dichters tips om hun gedichten op het podium nóg beter uit de verf te laten komen. De presentatie van de slam is in handen van de in Almelo geboren dichter Anne Broeksma. In Utrecht organiseert zij al jaren literaire avonden. De avond wordt muzikaal omlijst door de bekende singersongwriter Awkward i en is gratis toegankelijk. Artwise op MAFF 2015 Basisschool de Wierde uit Almelo is voor het onderdeel Artwise van MAFF aan de slag gegaan met het maken van lichtbeelden, dit hebben ze gedaan met analoge apparaten, zoals de diaprojector en de overhead projector. Tijdens MAFF 2015 worden hun werken vertoond in de pop-up galerie aan de Schuttenstraat.

8 [ [ 8 Stasis 2013 HD film, single screen, 10 54, continuously projection, no sound Courtesy Ruben Bellinkx and Geukens & De Vil.

9 [9 Deelnemende kunstenaars MAFF 2015 Stefan Demming (1973) (DE) Stefan Demming is een mediakunstenaar die zich bezig houdt met het spanningsveld tussen kunst en publiek. Stefan Demming is afgestudeerd aan de academie van Bremen en woont en werkt wisselend in Berlijn en Südlohn. Zijn op onderzoek gebaseerde projecten zijn als mediale ruimtes met een instabiele stemming te ervaren. Licht en audiovisuele onderdelen zijn het materiaal voor een poëtische compositie. Bezoekers worden uitgenodigd er hun eigen verhaal in te ontdekken. Ruben Bellinkx (B) Ruben Bellinkx is tekenaar, graficus, filmmaker en fotograaf, en bouwer van installaties. Hoofdthema s in zijn werk zijn de omgang van de mens met het dierlijke en natuurlijke, en de gevolgen van domesticatie. De botsing tussen een burgerlijk, haast huiselijk conformisme en een irreële regie van water, planten en dieren is een constante. In zijn oeuvre is de last van de opgelegde grens van het mogelijke steeds voelbaar. Voor zijn The Table Turning haalde hij zich de wrevel van dierenactivisten op de hals. Onder de poten van een doorsnee tafel fixeerde hij vier schildpadden. Het meubelstuk migreerde langzaam door een niet nader bepaalde woonkamer, wisselend van richting door de spannende wil van de afzonderlijke reptielen. In The Musical Chair liet hij een drietal honden los op een stoel, tot die in spaanders uiteen lag. Het gebruik van levende dieren, zoals de konijnen die hij momentaan vastzette in de lades van een archiefkast, geven zijn wereld een schijnbare wreedheid. Bellinkx lijkt soms hardvochtig, door het welbehagen van de wezens te onderwerpen aan de wensdroom van een uiterst esthetisch beeld. Wie zijn methodiek kent weet dat de uiteindelijke werken het resultaat zijn van een langdurig voorzichtig aftasten van de fysieke mogelijkheden van het subject. Met een zeker charme en overredingskracht begeleidt hij de figurant zo comfortabel en flexibel mogelijk naar een beeld op de grens van het mogelijke. Ruben Bellinkx tricheert immers geen situaties, maar streeft als realkunstenaar naar het midden tussen respect voor de betrokkene en het ultieme gewenste beeld. De kunstenaar wordt een bemiddelend regisseur, die de uitersten verkent van de hem toegekende acteurs.

10 [ [ 10

11 [11 AlexP (NL) AlexP bestaat uit Alex Prooper (1963) en Simone van Dam (1973). Digitaal kunstenaar Alex Prooper begon zo n 30 jaar geleden met het ontwikkelen van software voor verschillende computersystemen. Simone van Dam heeft gestudeerd aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam en heeft de laatste 15 jaar met Alex samen gewerkt. Het werk van AlexP richt zich veelal op interactie. Vanaf hun eerste interactieve installatie Bach in a Cage (1999) hebben ze verschillende interactieve werken gemaakt. Deze brengen zowel verwarring als verrassing teweeg bij de toeschouwers. Meer informatie over AlexP is te vinden op hun website Heidi Hörsturz (DE) The multimedia artist Heidi Hörsturz is operating in the YoYo Galaxy. After an colourful explosion from her pink spaceship she flew with the pegasus-unicorn Swift-Wind to various exhibitions and art festivals on the planet earth. Her shocking live shows and her absurd art installations are legandary. Her work combines modern trash art culture and noisy sound designs. It describes the desire of the contemporary society to get more overstimulation in rapidly shrinking attention spans. The search for shocking informations and sexual content and the yearning for a colourful world tries to replace the current depression. The repression of self-reflection with audiovisual brain attacks represents a striving for an artificially constructed world. A digital orgasm that overlays the emotional relations to the natural enviroment. Pinky rainbows! Unicorn deconstruction! Braindisturbing! Sex-trashart attacs!!

12 [ [ 12

13 [13 Awkward I Singer-songwriter Djurre de Haan, alias Awkward I debuteerde in 2009 met een sterke debuutplaat I Really Should Whisper. Hij speelde veel als solo-artiest en met band in verschillende samenstellingen. De Haan speelde als bassist bij Alamo Race Track en werkte aan zijn nieuwe plaat Everything On Wheels, die in 2011 uit kwam bij Excelsior. Bij de Wereld Draait Door bracht hij een fraaie versie van Mother s last Words to her son van Washington Phillips ten gehore. Hij componeerde daarnaast de film muziek voor o.a. De ontmaagding van Eva van End (2012) en Aanmodderfakker (2014). Onlangs was hij nog te zien in de slimste mens. Awkward I maakt folkliedjes met een mooi instrumentaal tapijt die je zelden zo mooi vind in Nederland. Werkelijk elke noot klopt. Tune Pierre Estourgie aka Tune maakt compromisloze elektronische muziek met psychedelische visuals. Alle beats, leads en sounds zijn zelfgemaakt en zelfgeproduceerd. Tune gebruikt geen laptop, maar samplers en synthesizers die hij live aanstuurt en bespeelt. Turn off your mind and tune in. Atmosfeer: elektronisch, deep groove, filmisch Peninsula Het Peninsula project is een collaboratie van de twentse techno pioniers East Island, bestaande uit broers Tonie en Peter van der Loon en The Moderator, Klaas-jan Jongsma. Sinds het beging van de jaren 90 brengen deze acts hun muziek uit op tal van legendarische cult platenlabels. Naast hun voorliefde voor het ritme ontstond er ook een passie voor het experiment in hun muziek. Onder de noemer Peninsula bundelen de heren hun krachten en wordt hun achtergrond van elektronische muziek en hun passie voor opzoeken van muzikale grenzen. Peninsula maakt volop gebruik van modulaire synthese als bouwblokken voor hun muziek. Dankzij deze bouwblokken kunnen zei met grote precisie hun geluidscollage kneden en evolueren gedurende hun performance. Hun electronische experimenten worden versterkt door reactive beelden, gevormd door elementaire vormen welke op hun beurt weer worden vervormd door de muziek zelf.

14 [ 14 Plattegrond MAFF

15 7 1 MAFF Light Graffiti 2 Peninsula 3 Heidi Hörsturz 4 AlexP 5 MAFF Drijf-In Bioscoop Live optreden van A Tune 6 MAFF Poetry Slam Live optreden van Awkward 1 7 Stefan Demming 8 MAFF Pop-UP Gallery AlexP Ruben Bellinkx Stefan Demming Heidi Hörsturz 8

16 [16 Programma MAFF 2015 Vrijdag 11 september 1 9:30 Opening MAFF Pop-Up Galerie, live act Pierre Estourgie aka Tune 1 9:30-22:00 Expositie in Pop-Up galerie 20:30-23:30 MAFF Drijf-In Bioscoop 21:00-21 :30 Korte fi lms 21:30-22:30 fi lm The Circus 22:30-23:30 Tune elektronische muziek en visuals. 20:00-22:30 Lichtkunst in de stad Zaterdag 12 september 1 3:00-22:00 Expositie in Pop-Up galerie 20:30-22:30 Videokunst en performances 20:00 Drijvende Diva 20:30-22:30 MAFF Drijf-In Bioscoop 21:00-21:30 Korte fi lms 21:30-22:30 Sneakpreview (Een documentaire, van een uit Almelo afkomstige fi lmmaker, die binnenkort op grote festivals te zien is. Bij MAFF2015 alvast een sneak peek) 20:30-01:00 Slampoetry, live act Awkward I 20:30 ronde 1 21:00-21:30 Awkward I 21:30-21:45 pauze 21:45 ronde 2 22:00-22:30 Awkward I 22:30-22:45 pauze 22:45-23:30 ronde 3 (fi nale battle) 23:30 tot 00:30 Awkward I Zondag 13 september 1 3:00-1 6:00 Expositie in Pop-up galerie Subsidienten/Sponsoren/Partners Kandoen -

VJ Cultuur: een fenomeen in geschiedenis, presentatie en perceptie Annet Dekker

VJ Cultuur: een fenomeen in geschiedenis, presentatie en perceptie Annet Dekker VJ Cultuur: een fenomeen in geschiedenis, presentatie en perceptie Annet Dekker Voorwoord VJ Cultuur een fenomeen in geschiedenis, presentatie en perceptie is een verslag van een reeks interviews die ik

Nadere informatie

THEATER INNOVATIE 10.0

THEATER INNOVATIE 10.0 THEATER INNOVATIE 10.0 PORTFOLIO 2013-2014 THEATER INNOVATIE 10.0 Inhoud Onbekend raakt bemind 5 Wat is thinx? 7 Een horizonbatterij van LED licht 9 Best of the Fest 11 100FEMMES 13 Expositie nalatenschap

Nadere informatie

Jaarverslag Huis van Puck 2012 Servicepunt amateurkunst

Jaarverslag Huis van Puck 2012 Servicepunt amateurkunst foto s kropot.nl Jaarverslag Huis van Puck 2012 Servicepunt amateurkunst Naam instelling: Stichting Huis van Puck Vestigingsadres: Klarendalseweg 193 6822 GJ Arnhem Contactpersoon: Henk Dassen (directie)

Nadere informatie

Centrum voor de Kunsten HOORN

Centrum voor de Kunsten HOORN Centrum voor de Kunsten HOORN CONTRASTEN VERNIEUWEN augustus 2013 C-ROOTS, AMSTERDAM Hoorn vooraf Een nieuw Centrum voor de Kunsten in Hoorn met een regionale aantrekkingskracht. Wat in staat is als richtinggevend

Nadere informatie

2 Suzanne Keurntjes maar zonder Hans, Joost, Vincent, Niek, Saskia, Jeroen, Teun, Joanne, Coos, Paulus, Marlies, Rossella, Jean- Paul, Kim, andere Marlies, Dahlia, Vicky, Dré, Fons, Jacqueline, Peter,

Nadere informatie

BESTUURSVERSLAG Jonge Harten Theaterfestival 2014

BESTUURSVERSLAG Jonge Harten Theaterfestival 2014 BESTUURSVERSLAG Jonge Harten Theaterfestival 2014 2 Het Festivalhart van Jonge Harten Knelis INHOUD INLEIDING 5 PROGRAMMERINGSPROFIEL 7 Artistieke visie van Jonge Harten Doelstellingen Visie op het publiek

Nadere informatie

Prototypes:Netwerkpodiavoor amateurkunst

Prototypes:Netwerkpodiavoor amateurkunst Prototypes:Netwerkpodiavoor amateurkunst Utrecht,december2010 JavierSancho Copyright Kunstfactor 2010 Inhoudsopgave Inleiding 4 1. Netwerkpodia 6 2. Podium 8 2.1 Nederlands Online Film Festival (NOFF)

Nadere informatie

Het is mij duidelijk dat de dingen zich naast elkaar, of tegenover elkaar bevinden. Nooit zonder elkaar. Lia Mast

Het is mij duidelijk dat de dingen zich naast elkaar, of tegenover elkaar bevinden. Nooit zonder elkaar. Lia Mast De titel zoals gepresenteerd dankzij de uitgesneden vlakken in de kaft, is een gebaar naar de besproken onderwerpen in deze scriptie. Hoewel het over autonomie gaat, heb ik er niet voor gekozen dit zonder

Nadere informatie

intern is een kwartaaluitgave van de bni beroepsvereniging nederlandse interieurarchitecten 2012 # 1-2-3-4 september

intern is een kwartaaluitgave van de bni beroepsvereniging nederlandse interieurarchitecten 2012 # 1-2-3-4 september intern is een kwartaaluitgave van de bni beroepsvereniging nederlandse interieurarchitecten 2012 # 1-2-3-4 september colofon Intern verschijnt vier keer per jaar in een oplage van 750 exemplaren. ISSN:

Nadere informatie

HET BESTE VAN TWEE WERELDEN

HET BESTE VAN TWEE WERELDEN HET BESTE VAN TWEE WERELDEN IN GESPREK MET DE COMMISSIE 4 experts over urban culture Reisverslag van een aanvraag Muziek in ieder kind dagboek van een kunstliefhebber Trends in cultuurparticipatie taalatleten

Nadere informatie

do 28 t/m zo 31 augustus Festivalmagazine www.spoffin.nl Om te bewaren! 10 interviews met Spoffin-artiesten uit binnen- en buitenland

do 28 t/m zo 31 augustus Festivalmagazine www.spoffin.nl Om te bewaren! 10 interviews met Spoffin-artiesten uit binnen- en buitenland Om te bewaren! IN DEZE BIJLAgE 10 interviews met Spoffin-artiesten uit binnen- en buitenland PROgRAMMA 240 voorstellingen 45 producties uit 15 Europese landen ETEN & DRINKEN do 28 t/m zo 31 augustus 2014

Nadere informatie

EVALUATIE BredaPhoto 2014

EVALUATIE BredaPhoto 2014 EVALUATIE BredaPhoto 2014 Stichting Breda Photo INDEX 1. VOORWOORD 2 2. EVALUATIE DOELSTELLINGEN 3 2.1 Vertrekpunt 3 2.2 Evaluatie doelstellingen 4 2.3 Successen en leermomenten 5 3. GEREALISEERD PROGRAMMA

Nadere informatie

EEN STEDELIJK JONGERENCENTRUM IN DE GRUITPOORT >> INTERACTIEF EN BETROKKEN!<<

EEN STEDELIJK JONGERENCENTRUM IN DE GRUITPOORT >> INTERACTIEF EN BETROKKEN!<< EEN STEDELIJK JONGERENCENTRUM IN DE GRUITPOORT >> INTERACTIEF EN BETROKKEN!> INTERACTIEF EN BETROKKEN!

Nadere informatie

Streetwise professionals in Spangen

Streetwise professionals in Spangen Streetwise professionals in Spangen Gericht werken aan een goede toekomst voor overlastgevende jongeren Renske S. van der Gaag, MSc Met medewerking van: Drs. Nanne Boonstra Drs. Ron van Wonderen Oktober

Nadere informatie

EigenZaak EEN WETENSCHAPPELIJK ONVERANTWOORD ONDERZOEK NAAR ONDERNEMERS EN HUN PERSOONLIJKE VERHAAL

EigenZaak EEN WETENSCHAPPELIJK ONVERANTWOORD ONDERZOEK NAAR ONDERNEMERS EN HUN PERSOONLIJKE VERHAAL EEN WETENSCHAPPELIJK ONVERANTWOORD ONDERZOEK NAAR ONDERNEMERS EN HUN PERSOONLIJKE VERHAAL EigenZaak Boss @woef #project EigenZaak @Eigenzaak ik wil geen baas meer hebben, ik ben eigen baas! 07:28 via Twaffer

Nadere informatie

Videoprojecties op gebouwen

Videoprojecties op gebouwen Videoprojecties op gebouwen Een onderzoek naar de invloed van videoprojecties op de emotionele beleving van een fysieke ruimte. Marcelle Massop Marcelle Massop 1531951 Digitale Communicatie, Communication

Nadere informatie

Jaarwerkplan 2015 Stichting SHINE

Jaarwerkplan 2015 Stichting SHINE Jaarwerkplan 2015 Stichting SHINE Mirjam van der Leer SHINE Houten De Slinger 2 3995 DE Houten www.shinehouten.nl Inhoudsopgave Missie en Visie Jaarwerkplan 2015: p. 3 p. 6 1. Doelstellingen en uitgangspunten

Nadere informatie

Kunst in de openbare ruimte

Kunst in de openbare ruimte 1 Kunst in de openbare ruimte Joep van Lieshout Henk Oosterling Rutger Pontzen Camiel van Winkel We zullen op verschillende manieren en vanuit verschillende perspectieven spreken over de relatie tussen

Nadere informatie

Jij en het Coornhert: een succesformule!

Jij en het Coornhert: een succesformule! Jij en het Coornhert: een succesformule! Informatie over 1 atheneum en 1 gymnasium 2015-2016 Inhoudsopgave Beste achtste-groeper,... 3 Sterk vwo... 5 Verbreding voor alle vwo ers... 7 Effectieve regie...

Nadere informatie

VROLIJKHEID ZIT IN DE GEKSTE DINGEN

VROLIJKHEID ZIT IN DE GEKSTE DINGEN VROLIJKHEID ZIT IN DE GEKSTE DINGEN Jaarverslag 2013 1 Inhoud Voorwoord 3 Hoofdstuk 1 4 De Vrolijkheid, dat zijn wij Hoofdstuk 2 8 2013: Hier wonen meedoeners! Hoofdstuk 3 17 Fondsen & partners, media

Nadere informatie

too tired to be here urban sleep & artistic alert

too tired to be here urban sleep & artistic alert too tired to be here urban sleep & artistic alert jaarverslag 2008 zero 2008: kunstenaars Emily Kocken Anita Kooij Saskia de Brauw bestuur Ania Harre, voorzitter Bojana Mladenovic, secretaris Carst van

Nadere informatie

Enthousiaste sfeer Open Dag 2011. Friek s Techniektruck op bezoek pag. 8. Humor, emotie en muziek pag. 9. Examenwerk in gemeentehuis pag.

Enthousiaste sfeer Open Dag 2011. Friek s Techniektruck op bezoek pag. 8. Humor, emotie en muziek pag. 9. Examenwerk in gemeentehuis pag. No. 19 JUNI 2011 PIETER ZEEMAN Redactie: Anneke Flikweert Enthousiaste sfeer Open Dag 2011 Friek s Techniektruck op bezoek pag. 8 Humor, emotie en muziek pag. 9 Examenwerk in gemeentehuis pag. 22 Info

Nadere informatie

Projectenoverzicht Rotterdam viert de stad!

Projectenoverzicht Rotterdam viert de stad! Projectenoverzicht Rotterdam viert de stad! Zichtbaarheid in de stad / beeldbepalend Markering in de stad Naar aanleiding van de open oproep die Rotterdam Festivals uitzette voor de markering in de stad

Nadere informatie

Voor de vuist weg. Geschreven door Liselotte van Rijn, 4 e jaars student CMV voltijd. Studentnummer: 412322

Voor de vuist weg. Geschreven door Liselotte van Rijn, 4 e jaars student CMV voltijd. Studentnummer: 412322 Voor de vuist weg Een theoretische verdieping over improvisatie in drama, gezien binnen het bredeschool cultuuronderwijs, in het kader van het werken aan sociale en culturele competenties. Geschreven door

Nadere informatie

JULI 2013. Eurocultuur. Europa wordt zo opeens klein, onze leerlingen

JULI 2013. Eurocultuur. Europa wordt zo opeens klein, onze leerlingen JULI 2013 04 Eurocultuur Europa wordt zo opeens klein, onze leerlingen zijn echt internationale leerlingen! inhoud colofon aan deze kunstzone WeRken de volgende vakverenigingen mee legenda thema: eurocultuur

Nadere informatie

Cluster. Jongerenmarketing Oog voor het verleden, blik naar de toekomst

Cluster. Jongerenmarketing Oog voor het verleden, blik naar de toekomst Cluster Jongerenmarketing Oog voor het verleden, blik naar de toekomst voorwoord De afgelopen jaren heeft het Cluster Jongerenmarketing geprobeerd een beter beeld te krijgen van jongeren en hoe deze doelgroep

Nadere informatie

Via Vinex. culturele projectontwikkelaars. De Vrijstaat; een kinderkunstlocatie op de rand van de oude en nieuwe stad.

Via Vinex. culturele projectontwikkelaars. De Vrijstaat; een kinderkunstlocatie op de rand van de oude en nieuwe stad. Via Vinex culturele projectontwikkelaars De Vrijstaat; een kinderkunstlocatie op de rand van de oude en nieuwe stad Beleidsplan 2015 Via Vinex Hoge Weide 3 3541 BC Utrecht www.devrijstaat.nl / www.viavinex.nl

Nadere informatie

ALLE BALLEN OP MAASTRICHT MODESTAD

ALLE BALLEN OP MAASTRICHT MODESTAD JAARGANG 4 / NUMMER 1 / APRIL 2015 KUMULUSMAGAZINEOVERMUZIEK BEELDENDEKUNSTDANSTHEATER SCHRIJVENENKUNSTVERKENNEN ALLE BALLEN OP MAASTRICHT MODESTAD RENEE WIJNHOVEN WILD ENTHOUSIAST OP DE CELLO DE DEUREN

Nadere informatie

Wij gaan niet voor subtiliteit. Interviews Wilma Franchimon André Heuvelman Tim Tomassen Leo Vervelde. Theatercollectief CLUB GEWALT:

Wij gaan niet voor subtiliteit. Interviews Wilma Franchimon André Heuvelman Tim Tomassen Leo Vervelde. Theatercollectief CLUB GEWALT: Magazine 2014-2015 #1 Studentenportretten Megan Davis Jordy Dik Leif de Leeuw Monika Neverauskaite Interviews Wilma Franchimon André Heuvelman Tim Tomassen Leo Vervelde Theatercollectief CLUB GEWALT: Wij

Nadere informatie

amerpoort jaarbeeld 2011 Werelden die bij elkaar komen

amerpoort jaarbeeld 2011 Werelden die bij elkaar komen amerpoort jaarbeeld 2011 Werelden die bij elkaar komen Amerpoort in 2011: Werelden die bij elkaar komen Als ik nu terugblik, is het eigenlijk wonderlijk dat we nog nooit een Jaarbeeld hebben gemaakt rond

Nadere informatie