Drama. 11 tm MAFF Pop-UP Gallery MAFF Poetry Slam MAFF Openlucht Bioscoop

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Drama. 11 tm13.09.2015. MAFF Pop-UP Gallery MAFF Poetry Slam MAFF Openlucht Bioscoop"

Transcriptie

1 Drama 11 tm MAFF Pop-UP Gallery MAFF Poetry Slam MAFF Openlucht Bioscoop

2 [ [ 2 The Table Turning mm black and white film, 2 continuous projections, no sound.

3 [3 MAFF 2015 Van 11 t/m 13 september presenteert het Media Art Flow Festival zich voor de negende keer in de Almelose binnenstad. MAFF vertegenwoordigd de beeldende kunst component in het weekend, dat omgedoopt is in Almelo op het Rabat, waarbij het Twentse woord Rabat, staat voor reuring veroorzaken in de positieve zin van het woord. MAFF heeft als doel vernieuwende kunst naar Almelo te brengen. MAFF doet dit altijd vanuit een kunstinhoudelijk uitgangspunt, een thema. Het thema van MAFF 2015 is Drama. Thema MAFF 2015 DRAMA Drama reinigt de ziel. De oude Grieken hadden als vermaak hun theasthai, wat kijken betekend. Dat deden ze in een theatron, oftewel een goede plek om te zitten. Het theater was de plek waar je gevoelens van verwondering, angst en meer kon beleven zonder dat jezelf erbij betrokken was. Hetzelfde eigenlijk waarom mensen graag nu nog steeds naar het theater gaan. De uitkomst van dit beleven in het theater is de katharsis, wat de reiniging van de ziel inhoudt. Deze reiniging van de ziel, het ondergaan van het drama, wordt door mensen in de huidige tijd nog steeds beleefd als ze met kunst en cultuur in aanraking komen. Echter de woorden kunst en cultuur lijken aan kracht in te boeten. Ze lijken steeds vaker wenselijk gedrag te vertonen of worden begrepen als amusement. Steeds vaker nemen kunstenaars en artiesten deel aan participatie projecten en zijn ze sociaal geëngageerd. Als kunstenmaker moet je aan de bak en dat betekent vaak dat je, naast de uren die je in je atelier wilt doorbrengen, ook een andere inkomstenbron moet hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. De wereld van subsidies, fondsen en sponsoren biedt uitkomst. Eenmaal een weg gebaand door het woud van regels, uitzonderingen en administratieve rompslomp, worden kunst en cultuur vaak de keus gesteld zich in dienst te stellen van financiële impulsen. Zo wordt ze steeds vaker in verband gebracht met maatschappelijke uitdagingen en innovatieve projecten. Het gevolg is dat er zo lang aan een artistiek plan geschaafd wordt, tot het binnen een kader past. Daardoor verliezen kunst en cultuur de scherpe randjes. Met het thema Drama presenteert MAFF een standpunt over kunst en cultuur. Staan we aan de rand van hun teloorgang of is er nog hoop?

4 [ [ 4

5 [5 Young at Art project Buitenste Binnen Hanna Jansen (1992) afkomstig uit Almelo, was reeds op de middelbare school (Het Erasmus te Almelo) bevlogen met het medium fotografie. In 2010 won ze de fotografie jong talentprijs van de Rotary club Almelo. Van het geldbedrag dat ze won, kon ze haar eerste goede spiegelreflexcamera kopen. In hetzelfde jaar verliet ze de middelbare school om naar de kunstacademie in Enschede, de AKI te gaan. Daar studeerde ze in 2014 af met het medium waarmee ze was begonnen met een fotoreeks. In de eindexamenspecial van het gerenommeerde kunstmagazine Metropolis M van 2014, wordt op bladzijde 14 haar werk besproken door Floor van Luijk. Hij noemt haar werk; stiekem intiem. In opdracht van de stichting Nieuwe Twentse Kunst is Hanna aan de slag gegaan met het gegeven Buitenste Binnen. De vraag daarbij was hoe kunnen we door middel van kunst de buitenwijken in Almelo met de binnenstad verbinden? Of hoe maak je de relatie tussen de buitenwijken en de binnenstad duidelijk? Hanna Jansen is de afgelopen tijd op zoek gegaan naar wijkvertegenwoordigers, dit hoefden beslist geen archetypes te zijn. Bij haar ging het om het beeld van de wijk in relatie tot de mens die er woont. De fotografische resultaten zijn kunst geworden, die bijdraagt aan het nadenken over de menselijke maat in zijn leefomgeving. Hanna heeft van het project een echt sociaal kunstwerk gemaakt. Waarbij ze door onderzoek in de wijken en vooral door gesprekken met wijkbewoners een nieuw beeld van Almelo heeft gekregen. De fotowerken zijn in de maand september in groot formaat op enige locaties in de stad te zien. Ook worden er van de fotoreeks, die bestaat uit vijf foto s, mooie kaarten gemaakt. Die op verschillende locaties in de stad gratis verkrijgbaar zijn. Aansluitend zal Hanna exposeren in het Kunst-Torentje. Het project Buitenste Binnen wordt mogelijk gemaakt door het actieplan kunst in de openbare ruimte van de gemeente Almelo.

6 [ [ 6 Anne Broeksma

7 [7 MAFF Poetry Slam Tijdens MAFF zal de allereerste Almelose Poetry Slam plaatsvinden. Op zaterdag 12 september zal om 20:00 in Proeflokaal België blijken wie de beste podiumdichter van Almelo is. Een poetry slam is een wedstrijd tussen podiumdichters, waarbij het publiek in drie rondes de winnaar kiest. Het fenomeen kwam in de jaren negentig vanuit Amerika overwaaien. Tegenwoordig kent Nederland talloze regionale slams en een NK dat jaarlijks in Utrecht plaatsvindt. Poetry slam is vaak divers en toegankelijk voor alle leeftijden en schrijfstijlen. De winnaar van de avond wint 100 euro en een plek in de halve finale van het NK Poetry Slam Ter voorbereiding zal op zaterdag 5 september tussen 11 en 14 uur een workshop poetry slam worden gegeven in café De Shamrock, door dichter en slamkampioen Ellen Deckwitz. Tijdens de workshop krijgen de dichters tips om hun gedichten op het podium nóg beter uit de verf te laten komen. De presentatie van de slam is in handen van de in Almelo geboren dichter Anne Broeksma. In Utrecht organiseert zij al jaren literaire avonden. De avond wordt muzikaal omlijst door de bekende singersongwriter Awkward i en is gratis toegankelijk. Artwise op MAFF 2015 Basisschool de Wierde uit Almelo is voor het onderdeel Artwise van MAFF aan de slag gegaan met het maken van lichtbeelden, dit hebben ze gedaan met analoge apparaten, zoals de diaprojector en de overhead projector. Tijdens MAFF 2015 worden hun werken vertoond in de pop-up galerie aan de Schuttenstraat.

8 [ [ 8 Stasis 2013 HD film, single screen, 10 54, continuously projection, no sound Courtesy Ruben Bellinkx and Geukens & De Vil.

9 [9 Deelnemende kunstenaars MAFF 2015 Stefan Demming (1973) (DE) Stefan Demming is een mediakunstenaar die zich bezig houdt met het spanningsveld tussen kunst en publiek. Stefan Demming is afgestudeerd aan de academie van Bremen en woont en werkt wisselend in Berlijn en Südlohn. Zijn op onderzoek gebaseerde projecten zijn als mediale ruimtes met een instabiele stemming te ervaren. Licht en audiovisuele onderdelen zijn het materiaal voor een poëtische compositie. Bezoekers worden uitgenodigd er hun eigen verhaal in te ontdekken. Ruben Bellinkx (B) Ruben Bellinkx is tekenaar, graficus, filmmaker en fotograaf, en bouwer van installaties. Hoofdthema s in zijn werk zijn de omgang van de mens met het dierlijke en natuurlijke, en de gevolgen van domesticatie. De botsing tussen een burgerlijk, haast huiselijk conformisme en een irreële regie van water, planten en dieren is een constante. In zijn oeuvre is de last van de opgelegde grens van het mogelijke steeds voelbaar. Voor zijn The Table Turning haalde hij zich de wrevel van dierenactivisten op de hals. Onder de poten van een doorsnee tafel fixeerde hij vier schildpadden. Het meubelstuk migreerde langzaam door een niet nader bepaalde woonkamer, wisselend van richting door de spannende wil van de afzonderlijke reptielen. In The Musical Chair liet hij een drietal honden los op een stoel, tot die in spaanders uiteen lag. Het gebruik van levende dieren, zoals de konijnen die hij momentaan vastzette in de lades van een archiefkast, geven zijn wereld een schijnbare wreedheid. Bellinkx lijkt soms hardvochtig, door het welbehagen van de wezens te onderwerpen aan de wensdroom van een uiterst esthetisch beeld. Wie zijn methodiek kent weet dat de uiteindelijke werken het resultaat zijn van een langdurig voorzichtig aftasten van de fysieke mogelijkheden van het subject. Met een zeker charme en overredingskracht begeleidt hij de figurant zo comfortabel en flexibel mogelijk naar een beeld op de grens van het mogelijke. Ruben Bellinkx tricheert immers geen situaties, maar streeft als realkunstenaar naar het midden tussen respect voor de betrokkene en het ultieme gewenste beeld. De kunstenaar wordt een bemiddelend regisseur, die de uitersten verkent van de hem toegekende acteurs.

10 [ [ 10

11 [11 AlexP (NL) AlexP bestaat uit Alex Prooper (1963) en Simone van Dam (1973). Digitaal kunstenaar Alex Prooper begon zo n 30 jaar geleden met het ontwikkelen van software voor verschillende computersystemen. Simone van Dam heeft gestudeerd aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam en heeft de laatste 15 jaar met Alex samen gewerkt. Het werk van AlexP richt zich veelal op interactie. Vanaf hun eerste interactieve installatie Bach in a Cage (1999) hebben ze verschillende interactieve werken gemaakt. Deze brengen zowel verwarring als verrassing teweeg bij de toeschouwers. Meer informatie over AlexP is te vinden op hun website Heidi Hörsturz (DE) The multimedia artist Heidi Hörsturz is operating in the YoYo Galaxy. After an colourful explosion from her pink spaceship she flew with the pegasus-unicorn Swift-Wind to various exhibitions and art festivals on the planet earth. Her shocking live shows and her absurd art installations are legandary. Her work combines modern trash art culture and noisy sound designs. It describes the desire of the contemporary society to get more overstimulation in rapidly shrinking attention spans. The search for shocking informations and sexual content and the yearning for a colourful world tries to replace the current depression. The repression of self-reflection with audiovisual brain attacks represents a striving for an artificially constructed world. A digital orgasm that overlays the emotional relations to the natural enviroment. Pinky rainbows! Unicorn deconstruction! Braindisturbing! Sex-trashart attacs!!

12 [ [ 12

13 [13 Awkward I Singer-songwriter Djurre de Haan, alias Awkward I debuteerde in 2009 met een sterke debuutplaat I Really Should Whisper. Hij speelde veel als solo-artiest en met band in verschillende samenstellingen. De Haan speelde als bassist bij Alamo Race Track en werkte aan zijn nieuwe plaat Everything On Wheels, die in 2011 uit kwam bij Excelsior. Bij de Wereld Draait Door bracht hij een fraaie versie van Mother s last Words to her son van Washington Phillips ten gehore. Hij componeerde daarnaast de film muziek voor o.a. De ontmaagding van Eva van End (2012) en Aanmodderfakker (2014). Onlangs was hij nog te zien in de slimste mens. Awkward I maakt folkliedjes met een mooi instrumentaal tapijt die je zelden zo mooi vind in Nederland. Werkelijk elke noot klopt. Tune Pierre Estourgie aka Tune maakt compromisloze elektronische muziek met psychedelische visuals. Alle beats, leads en sounds zijn zelfgemaakt en zelfgeproduceerd. Tune gebruikt geen laptop, maar samplers en synthesizers die hij live aanstuurt en bespeelt. Turn off your mind and tune in. Atmosfeer: elektronisch, deep groove, filmisch Peninsula Het Peninsula project is een collaboratie van de twentse techno pioniers East Island, bestaande uit broers Tonie en Peter van der Loon en The Moderator, Klaas-jan Jongsma. Sinds het beging van de jaren 90 brengen deze acts hun muziek uit op tal van legendarische cult platenlabels. Naast hun voorliefde voor het ritme ontstond er ook een passie voor het experiment in hun muziek. Onder de noemer Peninsula bundelen de heren hun krachten en wordt hun achtergrond van elektronische muziek en hun passie voor opzoeken van muzikale grenzen. Peninsula maakt volop gebruik van modulaire synthese als bouwblokken voor hun muziek. Dankzij deze bouwblokken kunnen zei met grote precisie hun geluidscollage kneden en evolueren gedurende hun performance. Hun electronische experimenten worden versterkt door reactive beelden, gevormd door elementaire vormen welke op hun beurt weer worden vervormd door de muziek zelf.

14 [ 14 Plattegrond MAFF

15 7 1 MAFF Light Graffiti 2 Peninsula 3 Heidi Hörsturz 4 AlexP 5 MAFF Drijf-In Bioscoop Live optreden van A Tune 6 MAFF Poetry Slam Live optreden van Awkward 1 7 Stefan Demming 8 MAFF Pop-UP Gallery AlexP Ruben Bellinkx Stefan Demming Heidi Hörsturz 8

16 [16 Programma MAFF 2015 Vrijdag 11 september 1 9:30 Opening MAFF Pop-Up Galerie, live act Pierre Estourgie aka Tune 1 9:30-22:00 Expositie in Pop-Up galerie 20:30-23:30 MAFF Drijf-In Bioscoop 21:00-21 :30 Korte fi lms 21:30-22:30 fi lm The Circus 22:30-23:30 Tune elektronische muziek en visuals. 20:00-22:30 Lichtkunst in de stad Zaterdag 12 september 1 3:00-22:00 Expositie in Pop-Up galerie 20:30-22:30 Videokunst en performances 20:00 Drijvende Diva 20:30-22:30 MAFF Drijf-In Bioscoop 21:00-21:30 Korte fi lms 21:30-22:30 Sneakpreview (Een documentaire, van een uit Almelo afkomstige fi lmmaker, die binnenkort op grote festivals te zien is. Bij MAFF2015 alvast een sneak peek) 20:30-01:00 Slampoetry, live act Awkward I 20:30 ronde 1 21:00-21:30 Awkward I 21:30-21:45 pauze 21:45 ronde 2 22:00-22:30 Awkward I 22:30-22:45 pauze 22:45-23:30 ronde 3 (fi nale battle) 23:30 tot 00:30 Awkward I Zondag 13 september 1 3:00-1 6:00 Expositie in Pop-up galerie Subsidienten/Sponsoren/Partners Kandoen - Info@maffestival.eu

Kunstenaarstoets. Achternaam. Voorletters

Kunstenaarstoets. Achternaam. Voorletters Kunstenaarstoets Waarom deze toets? U wilt de Utrechtse Cultuurlening aanvragen. Om in aanmerking te komen voor deze lening moet u beroepsmatig werken als kunstenaar. Met dit formulier kunt u uw beroepsmatigheid

Nadere informatie

Kunstenaarstoets. Uw gegevens. Beroep en opleiding als kunstenaar

Kunstenaarstoets. Uw gegevens. Beroep en opleiding als kunstenaar Kunstenaarstoets Waarom deze toets? U wilt een cultuurlening aanvragen bij Cultuur+Ondernemen. Om in aanmerking te komen voor deze lening moet u beroepsmatig werken als. Met dit formulier kunt u uw beroepsmatigheid

Nadere informatie

PLATFORM VOOR MASH-UP CULTUUR

PLATFORM VOOR MASH-UP CULTUUR PLATFORM VOOR MASH-UP CULTUUR Metro54 is een platform voor mash-up cultuur en laat de nieuwste ontwikkelingen binnen Europese stedelijke (jongeren)cultuur zien. " Op het snijvlak van (kunst)disciplines

Nadere informatie

...tell a story. by multi media

...tell a story. by multi media MEDIA-FESTIVAL-VILLINGEN 8. 10. 04. 2005 De bedoeling van de organisatoren is het, onder het motto tell a story, een multimediaal forum voor presentatie van ideeën te creëren. Door de voorstellingskracht

Nadere informatie

Bartho Hengst, initiatiefnemer van het OncoWandproject, wordt in november 50 jaar. Hij heeft plan opgevat dit op een alternatieve wijze te vieren.

Bartho Hengst, initiatiefnemer van het OncoWandproject, wordt in november 50 jaar. Hij heeft plan opgevat dit op een alternatieve wijze te vieren. WWW.ONCOWAND.NL Bartho Hengst, initiatiefnemer van het OncoWandproject, wordt in november 50 jaar. Hij heeft plan opgevat dit op een alternatieve wijze te vieren. Samen met zijn twee broers en vele anderen,

Nadere informatie

Locatie Prijs Materiaal kosten. Naam workshop Omschrijving Duur Aantal deelnemers

Locatie Prijs Materiaal kosten. Naam workshop Omschrijving Duur Aantal deelnemers Multi Phone Film Leerlingen maken in een groep een aantal filmpjes met hun smartphone, maar de uitdaging is dat deze filmpjes visueel op elkaar moeten aansluiten als een puzzel. Leerlingen worden uitgedaagd

Nadere informatie

letterfest is een tweejaarlijks landelijk evenement dat plaats gaat vinden van 13 t/m 22 april 2018.

letterfest is een tweejaarlijks landelijk evenement dat plaats gaat vinden van 13 t/m 22 april 2018. letterfest is een tweejaarlijks landelijk evenement dat plaats gaat vinden van 13 t/m 22 april 2018. Tien dagen lang wordt heel Nederland ondergedompeld in letter events: er zijn projecten, lezingen, workshops

Nadere informatie

Grappig - gek - onheilspellend - sexy - eng - mooi - science fiction - vervreemdend

Grappig - gek - onheilspellend - sexy - eng - mooi - science fiction - vervreemdend /\/\/\/\/\/\/\/\/\ Museumopdrachten bij de tentoonstelling MAPPA: Yael Davids 1994-2003 /\/\/\/\/ in Museum De Paviljoens (15 november 2003-29 februari 2004) \\/ In Museum De Paviljoens is op dit moment

Nadere informatie

WE ARE FAMILY I GOT ALL MY SISTERS WITH ME

WE ARE FAMILY I GOT ALL MY SISTERS WITH ME WE ARE FAMILY I GOT ALL MY SISTERS WITH ME EDITORIAL Luc van Gorp At the end we re all family. Inhoud 4. Luc van Gorp 5. Anne van Gorp 6. Ruth van Gorp 7. Luc, Anne & Ruth van Gorp 8. LOBACH de film 9.

Nadere informatie

Infodag digitale cinema voor cultuurcentra. D2 Benelux 13 12 2011, Geel

Infodag digitale cinema voor cultuurcentra. D2 Benelux 13 12 2011, Geel D2 Benelux 13 12 2011, Geel Wie is d2 Opgericht in 2000 Kantoren te Antwerp, Milaan, Teramo Activiteiten Point of Sale Point of Information / Kiosks Digital Signage / Multimedia Digital Projection & sound

Nadere informatie

Workshops Kunstnomade

Workshops Kunstnomade Workshops Kunstnomade De kunstenaar verblijft in de maand Juni als Artist in residence met zijn huis op wielen op of rond de locatie van De Museumwerf Vreeswijk Nieuwegein. Op de Museumwerf gaat hij historische

Nadere informatie

Een prikkelend pleidooi voor radicale verandering

Een prikkelend pleidooi voor radicale verandering 15 maart 2019, 11:55 (CET) Een prikkelend pleidooi voor radicale verandering In Botanical Wasteland verkennen Touki Delphine & Boogaerdt/VanderSchoot de grenzen tussen natuur, technologie, lichaam en identiteit

Nadere informatie

Creatures. Formaat: 50x40 cm Gerda van Leeuwen

Creatures. Formaat: 50x40 cm Gerda van Leeuwen Dat een kunstenaar op zoek is naar de kern der dingen is een open deur. Het fascinerende is dat het zich steeds op een andere manier aandient en het niet verzadigd lijkt te raken. Dat is ook meteen de

Nadere informatie

MEREL KAMP KNOOPPUNT

MEREL KAMP KNOOPPUNT MEREL KAMP KNOOPPUNT Wat doe je als je ideaal en de werkelijkheid uit elkaar beginnen te lopen? Ga je door op de ingeslagen weg of kies je een ander pad? Concept Je bevindt je in een situatie waarvan je

Nadere informatie

SUZANNE SOMER TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN PROJECTEN INTERNATIONALE UITWISSELINGEN / ARTIST-IN-RESIDENCIES HAAGSE KUNSTENAARS

SUZANNE SOMER TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN PROJECTEN INTERNATIONALE UITWISSELINGEN / ARTIST-IN-RESIDENCIES HAAGSE KUNSTENAARS haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag SUZANNE SOMER HAAGSE KUNSTENAARS Ik ben Suzanne Somer, beeldend kunstenaar en founder van No pressure Project space / Trash the House. In 2012

Nadere informatie

Jaaroverzicht Hoensbroekse Amateurkunst HAK 2015.

Jaaroverzicht Hoensbroekse Amateurkunst HAK 2015. Jaaroverzicht Hoensbroekse Amateurkunst HAK 2015. Visie HAK gelooft in een duurzame gemeenschappelijke artistieke kracht en de kwaliteiten van mensen uit Hoensbroek bij de vorming van gemeenschapszin in

Nadere informatie

Kulter. #08 PROCESS. Ester Eva Damen [video poetisch proces sequence licht] Auke Vleer [fotografie toegepast autonoom drieluik proces]

Kulter. #08 PROCESS. Ester Eva Damen [video poetisch proces sequence licht] Auke Vleer [fotografie toegepast autonoom drieluik proces] Kulter. #08 PROCESS Ester Eva Damen [video poetisch proces sequence licht] Auke Vleer [fotografie toegepast autonoom drieluik proces] Marcel van der Drift & Marcel Prins [documentaire animatie onderduik

Nadere informatie

R u i m t e l i j k Bewogen

R u i m t e l i j k Bewogen R u i m t e l i j k Bewogen Fascinatie Een ruimte is als een partner die ons uitdaagt tot actie, ons stimuleert tot dromen, ons in- spireert tot gedachten, gevoelens bij ons oproept, herinneringen naar

Nadere informatie

Fotograaf: Maarten van Haaff - Orkestproject Vredenburg. primair onderwijs kunst- en cultuurmenu

Fotograaf: Maarten van Haaff - Orkestproject Vredenburg. primair onderwijs kunst- en cultuurmenu Fotograaf: Maarten van Haaff - Orkestproject Vredenburg primair onderwijs kunst- en cultuurmenu kunst en cultuur beleven Utrecht onderscheidt zich door topaanbod van kennis en cultuur. Goed cultuuronderwijs

Nadere informatie

Ook voor de basisschool zijn nieuwe er kerndoelen gemaakt die duidelijk aansluiten bij de kerndoelen van de onderbouw VO.

Ook voor de basisschool zijn nieuwe er kerndoelen gemaakt die duidelijk aansluiten bij de kerndoelen van de onderbouw VO. CKV kerndoelen en eindtermen Er zijn duidelijke doorlopende leerlijnen van het basisonderwijs naar de onderbouw en het onderbouw naar de bovenbouw. De betreffende, ook wettelijk verplichte kerndoelen en

Nadere informatie

EEN TERUGBLIK OP HET TWEEDE KOP-FESTIVAL 21 JUNI 2014. Wetenschap en kunst van ons hoofd

EEN TERUGBLIK OP HET TWEEDE KOP-FESTIVAL 21 JUNI 2014. Wetenschap en kunst van ons hoofd EEN TERUGBLIK OP HET TWEEDE KOP-FESTIVAL 21 JUNI 2014 Wetenschap en kunst van ons hoofd Bonte verzameling activiteiten van wetenschap en kunst over ons hoofd 2 Het tweede KOP-festival, op zaterdag 21 juni

Nadere informatie

Pop UP. Eindrapportage. Amsterdam, maart 2009 Auteurs: Kristel Kersten en Astrid Lubsen. Pop-UP eindverslag 1

Pop UP. Eindrapportage. Amsterdam, maart 2009 Auteurs: Kristel Kersten en Astrid Lubsen. Pop-UP eindverslag 1 Pop UP Eindrapportage Amsterdam, maart 2009 Auteurs: Kristel Kersten en Astrid Lubsen Pop-UP eindverslag 1 Inhoudsopgave Klimmen in je eigen blokkendoos...3 Wat is Pop UP?...3 Hoe is Pop UP tot stand gekomen?...3

Nadere informatie

Sanne Sannes, Zonder titel, ong. 1967. Ontwikkelgelatinezilverdruk

Sanne Sannes, Zonder titel, ong. 1967. Ontwikkelgelatinezilverdruk Sanne Sannes, Zonder titel, ong. 1967. Ontwikkelgelatinezilverdruk Sanne Sannes, The Face of Love Fotografie uit de collectie van het Rijksmuseum 13 november 15 december 2013 Het onlangs geheel gerenoveerde

Nadere informatie

Zwolle ontmoet. Een kunstroute als plek voor ontmoeting. Ontmoeting met. de persoonlijke karakter van Zwolle en haar binnenstad vol

Zwolle ontmoet. Een kunstroute als plek voor ontmoeting. Ontmoeting met. de persoonlijke karakter van Zwolle en haar binnenstad vol ONTMOET WOLLE Een kunstroute als plek voor ontmoeting. Ontmoeting met de persoonlijke karakter van Zwolle en haar binnenstad vol geschiedenis en cultuur. Zwolle kent jaarlijks vele bezoekers, ieder met

Nadere informatie

5 EXPO S - 5 WEEKENDEN - 5 LOCATIES

5 EXPO S - 5 WEEKENDEN - 5 LOCATIES 5 EXPO S - 5 WEEKENDEN - 5 LOCATIES Fotowerkgroep Zien en Doorzien / Phoenix Cultuur, Ute Weber De pracht en kracht van foto's De 5 fotoclubs uit Meierijstad exposeren eigen werk; elke club in eigen dorp

Nadere informatie

Programma Parade 2018 bekend

Programma Parade 2018 bekend Met o.a. Lucky TV, BRUUT! en Eye Filmmuseum Persbericht 12 april 2018 Programma Parade 2018 bekend Met o.a. Lucky TV, BRUUT! en Eye Filmmuseum Voor de 28e keer trekt theaterfestival de Parade deze zomer

Nadere informatie

CKV Festival 2012. CKV festival 2012

CKV Festival 2012. CKV festival 2012 C CKV Festival 2012 Het CKV Festival vindt in 2012 plaats op 23 en 30 oktober. Twee dagen gaan de Bredase leerlingen van het voortgezet onderwijs naar de culturele instellingen van Breda. De basis van

Nadere informatie

5 lessen voor maar 5!!!

5 lessen voor maar 5!!! Aanbod naschoolse activiteiten Brede school Heemse 5 lessen voor maar 5!!! Toneelspelen Ontdek t! Lijkt het je leuk om op een podium te staan? Je in te leven in een ander? Een persoon of een typetje te

Nadere informatie

Kunstproject De Cocon

Kunstproject De Cocon Kunstproject De Cocon -Educatief pakketen info over Will Beckers Wat is cradle to cradle? Workshops van kunstenaar Will Beckers Floraliën 2016 1 Wat is Cradle to Cradle? We kennen allemaal het teken Dit

Nadere informatie

[1 1. Beleidsplan. Stichting Nieuwe Twentse Kunst 2015-2020. Kunst - Kwaliteit - Experiment. Opgesteld door het bestuur van de stichting:

[1 1. Beleidsplan. Stichting Nieuwe Twentse Kunst 2015-2020. Kunst - Kwaliteit - Experiment. Opgesteld door het bestuur van de stichting: [1 1 Beleidsplan Opgesteld door het bestuur van de stichting: Kunst - Kwaliteit - Experiment Stichting Nieuwe Twentse Kunst 2015-2020 Kunst-Torentje [ De 3 Inleiding stichting Nieuwe Twentse Kunst is een

Nadere informatie

jij ontdekt... jouw passie voor Scala Urban Arts cursusaanbod 2015-2016 www.ontdekscala.nl Centrum voor de Kunsten

jij ontdekt... jouw passie voor Scala Urban Arts cursusaanbod 2015-2016 www.ontdekscala.nl Centrum voor de Kunsten jij ontdekt... UA jouw passie voor Scala Urban Arts cursusaanbod 2015-2016 Centrum voor de Kunsten www.ontdekscala.nl Scala Urban Arts 2015/2016 Scala Urban Arts is een aparte afdeling binnen Scala Centrum

Nadere informatie

Ckv verslag. Julia van Sluijs April 2015. Kunst- en Cultuurroute en cabaret CKV VERSLAG

Ckv verslag. Julia van Sluijs April 2015. Kunst- en Cultuurroute en cabaret CKV VERSLAG Ckv verslag Kunst- en Cultuurroute en cabaret Julia van Sluijs April 2015!1 Inhoudsopgave - Algemene gegevens 3 - Verantwoording keuze 4 - Kunst- en cultuurroute Workshop 1: Graffiti 5 Workshop 2: Capoeira

Nadere informatie

De Strip. Fris je geheugen op. www.prismaproject.nl

De Strip. Fris je geheugen op. www.prismaproject.nl www.prismaproject.nl Fris je geheugen op De Strip In het voorjaar van 2002 startte in een voormalige winkelgalerij in de Vlaardingse Westwijk het kunstproject De Strip. Dit project was een initiatief van

Nadere informatie

kunstliefde Utrechtse kunst &beeldende kunst ruimte voor Aanvulling en reactie op de Cultuurnota Gemeente Utrecht 2013-2016

kunstliefde Utrechtse kunst &beeldende kunst ruimte voor Aanvulling en reactie op de Cultuurnota Gemeente Utrecht 2013-2016 kunstliefde ruimte voor &beeldende kunst Utrechtse kunst Aanvulling en reactie op de Cultuurnota Gemeente Utrecht 2013-2016 Voorwoord; In de cultuurnota 2013-2016 geeft de commissie in haar advies aan

Nadere informatie

Schiller Theater Place Royale Minrebroederstraat GS Utrecht JURY RAPPORT FINALE. Lotte Vermeulen Linnet van der Wal Titia Wolf

Schiller Theater Place Royale Minrebroederstraat GS Utrecht JURY RAPPORT FINALE. Lotte Vermeulen Linnet van der Wal Titia Wolf JURY RAPPORT FINALE 2e Utrechts Kleinkunst Festival 2010 Finalisten: Meike Veenhoven Lotte Vermeulen Linnet van der Wal Titia Wolf Plaats: Schiller Theater Place Royale Minrebroederstraat 11 3512 GS Utrecht

Nadere informatie

een poging om gebouwen kapot te maken of mensen te doden niet concreet, over iets wat abstract is, kan je nadenken

een poging om gebouwen kapot te maken of mensen te doden niet concreet, over iets wat abstract is, kan je nadenken Woordenlijst Thema 7 aannemen aanslag (de) abstract acteren acteur/actrice (de) afbeelding (de) afspelen (zich) amper artiest (de) atelier (het) auteur (de) band (de) beeld (het) beeldhouw(st)er (de) beeldhouwen

Nadere informatie

DOCENTENHANDLEIDING Van de voorstelling Wat is het geheim van Protos Groen? Een voorstelling voor groep 5 en 6 Kunstmenu 2015-2016 1

DOCENTENHANDLEIDING Van de voorstelling Wat is het geheim van Protos Groen? Een voorstelling voor groep 5 en 6 Kunstmenu 2015-2016 1 DOCENTENHANDLEIDING Van de voorstelling Wat is het geheim van Protos Groen? Een voorstelling voor groep 5 en 6 Kunstmenu 2015-2016 1 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Informatie voor de leerkracht... 4 Hogeschool

Nadere informatie

kinderateliers 17 september 2014

kinderateliers 17 september 2014 kinderateliers De ateliers bestaan uit een serie lessen (minimaal 5 maximaal 10) van een uur met uitzondering van ateliers beeldend 1,5 uur Kosten zijn 3,- per les Tijdstip: direct na schooltijd Locatie:

Nadere informatie

Sectoranalyse Film en Beeldcultuur Utrecht Raadsinformatiebijeenkomst 14 september 2017

Sectoranalyse Film en Beeldcultuur Utrecht Raadsinformatiebijeenkomst 14 september 2017 Sectoranalyse Film en Beeldcultuur Utrecht Raadsinformatiebijeenkomst 14 september 2017 Sectoranalyse Film en Beeldcultuur in Utrecht Sectoranalyses per deelsector o Integrale afwegingen faciliteren o

Nadere informatie

Bijlage HAVO. kunst. tijdvak 2. beeldende vormgeving - dans - drama - muziek - algemeen. Tekstboekje

Bijlage HAVO. kunst. tijdvak 2. beeldende vormgeving - dans - drama - muziek - algemeen. Tekstboekje Bijlage HAVO 2014 tijdvak 2 kunst beeldende vormgeving - dans - drama - muziek - algemeen Tekstboekje HA-1029-a-14-2-b Tekst 1 Constantijn Huygens Constantijn Huygens (1596-1687) was als diplomaat in dienst

Nadere informatie

Piet Huijgens AV AFIAP

Piet Huijgens AV AFIAP Piet Huijgens AV AFIAP Deze geeft u wat handvaten die u kunt toepassen in uw AV Het is geen vervanging van de Workshop AV die dieper op de materie ingaat met veel visuele voorbeelden die het geheel een

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij de tentoonstelling ArtOverijssel. Een nieuwe. expositie is altijd een feestelijke gelegenheid.

Hartelijk welkom bij de tentoonstelling ArtOverijssel. Een nieuwe. expositie is altijd een feestelijke gelegenheid. Dames en heren, Hartelijk welkom bij de tentoonstelling ArtOverijssel. Een nieuwe expositie is altijd een feestelijke gelegenheid. Helemaal als het getoonde werk zo divers en kwalitatief hoogstaand is

Nadere informatie

Het versterken van de culturele identiteit en leefbaarheid van de Liemers, met als dragers cultuur, erfgoed en kunst.

Het versterken van de culturele identiteit en leefbaarheid van de Liemers, met als dragers cultuur, erfgoed en kunst. Het versterken van de culturele identiteit en leefbaarheid van de Liemers, met als dragers cultuur, erfgoed en kunst. Missie uit: Cultuur- en Erfgoedpact 2017-2020 Ontdekken en Verbinden Programma 18.00

Nadere informatie

Programma 27, 28 & 29 maart

Programma 27, 28 & 29 maart Programma 27, 28 & 29 maart Tijdens dit weekend staat op Ecodorp Ppauw de bodem centraal. De bodem heeft hier jarenlang begraven gelegen en het wordt hoog tijd de bodem weer wat ruimte en lucht te gunnen.

Nadere informatie

EVENEMENTEN KUNST EN BOMEN 2014 / 16 juli 2014

EVENEMENTEN KUNST EN BOMEN 2014 / 16 juli 2014 Tijdens Kunst en Bomen worden uiteenlopende evenementen georganiseerd. Ze hebben allemaal een eigen karakter en geven extra sfeer en kleur aan het kunstfestival. Wilt u weten wat er te doen is in Oisterwijk

Nadere informatie

Turnhouts initiatief Organisatie: Turnhout 2012 vzw Aanpak: 1 jaar voor openingsevenement: draagvlak creëren 3 maanden vooraf: intensieve

Turnhouts initiatief Organisatie: Turnhout 2012 vzw Aanpak: 1 jaar voor openingsevenement: draagvlak creëren 3 maanden vooraf: intensieve Turnhouts initiatief Organisatie: Turnhout 2012 vzw Aanpak: 1 jaar voor openingsevenement: draagvlak creëren 3 maanden vooraf: intensieve promocampagne Terugkerend, doorlopend en permanent aanbod met hoogtepunten

Nadere informatie

Composities van vorm en vertrouwen

Composities van vorm en vertrouwen Utrecht Composities van vorm en vertrouwen 36 TEKST Eva Vroom FOTOGRAFIE René Gonkel, Eddy Wentink, FOTO LINKS Congreshotel Mooirivier in Dalfsen (Foto ) FOTO RECHTS Het kantoor van Ten Have Change Management.

Nadere informatie

GIJS LEIJDEKKERS OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

GIJS LEIJDEKKERS OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag GIJS LEIJDEKKERS HAAGSE KUNSTENAARS Met een achtergrond in film, fotografie, ruimtelijk ontwerp, muziek, animatie, computer graphics, techniek

Nadere informatie

Opening van zondag 19 april 2009. Gerda van Leeuwen Thea Peters Carla de Kievid

Opening van zondag 19 april 2009. Gerda van Leeuwen Thea Peters Carla de Kievid Opening van zondag 19 april 2009 Gerda van Leeuwen Thea Peters Carla de Kievid De opening Hans Siegmund oud-docent van de exposanten begon de openingstoespraak met te zeggen dat hij wel eerst wat glaasjes

Nadere informatie

(te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2

(te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2 (te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2 20 mei 2015 www.tegekkekerk.nl www.facebook.com/gekkekerk info@tegekkekerk.nl Een weekend vol optredens, workshops, inspiratie, dichters, maaltijden, verdieping en

Nadere informatie

Ola Lanko en haar foto-genic installaties 14 oktober interview

Ola Lanko en haar foto-genic installaties 14 oktober interview Ola Lanko en haar foto-genic installaties 14 oktober interview Ola Lanko is altijd bezig met de werking van het medium fotografie. De kritische blik van de beschouwer is wat ze met haar werk wil overbrengen.

Nadere informatie

Actuele tips over bijzondere films & gratis lesmateriaal

Actuele tips over bijzondere films & gratis lesmateriaal Voortgezet onderwijs MOVIEZONE WAAR ALLES OM FILM DRAAIT Actuele tips over bijzondere films & gratis lesmateriaal MOVIEZONE WAAR ALLES OM FILM DRAAIT moviezone.nl/educatie MovieZone met de klas Moviezone.nl

Nadere informatie

-----------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------- Maite de Wit Maite Cathérine studeerde Kunst & Economie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Na haar afstuderen in 2010 vertrok zij naar Wenen om daar de klassieke muziekwereld te ontdekken, waar

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor de Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers September aanmeldden voor de beeldenspeurtocht.

Nieuwsbrief voor de Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers September aanmeldden voor de beeldenspeurtocht. Nieuwsbrief voor de Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers vrienden.beeldenpark@gmail.com September 2017 In dit nummer: Van het Vriendenbestuur Atelierbezoek Roel en Marry Teeuwen Opening bewegwijzering

Nadere informatie

De Verderkijker. Wouter le Duc wouterleduc.com

De Verderkijker. Wouter le Duc wouterleduc.com De Verderkijker wouterleduc.com Expositie in EKKO 16 maart tot 16 mei Met zijn fotografie wil Wouter le Duc (1989) bijzondere verhalen vertellen: Ik fotografeer zelf gecreëerde werkelijkheden gebaseerd

Nadere informatie

Voorwoord. Graag tot ziens bij een van de diverse initiatieven die bij Kargadoor worden georganiseerd. Met vriendelijke groet,

Voorwoord. Graag tot ziens bij een van de diverse initiatieven die bij Kargadoor worden georganiseerd. Met vriendelijke groet, Voorwoord 2014 was een goed jaar voor de Kargadoor. Het bezoekersaantal van ons cultureel podium nam toe, mede doordat de vrijdagavond met live muziek een iets andere opzet kreeg en de comedy avonden een

Nadere informatie

VIVIANE SASSEN UMBRA

VIVIANE SASSEN UMBRA VIVIANE SASSEN UMBRA PERSBERICHT TENTOONSTELLING VIVIANE SASSEN UMBRA DATUM 11 SEPTEMBER TOT EN MET 1 NOVEMBER 2015 LOCATIE L ATELIER NEERLANDAIS, 121 RUE DE LILLE, PARIS 7E OPENING 10 SEPTEMBER VAN 19

Nadere informatie

Plat- Vorm, Hoofdstuk 5, Toetsvragen

Plat- Vorm, Hoofdstuk 5, Toetsvragen 1 Jan Hinkel, Basketballer 1. Bekijk de afbeelding Basketballer van Jan Hinkel. Van de foto gaat een vervreemde werking uit. Waardoor wordt die vervreemdende sfeer opgeroepen? Noem één reden. 2. Bekijk

Nadere informatie

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Deze week: activiteit: Improvisatietheater door: Alludens, trainingen en entertainment leeftijd: 2 groepen: 12+ en 18+ activiteit: Speelse muzikale workshop

Nadere informatie

FOTO21 BREDEVOORT. Nieuwsbrief maart 2015 actuele informatie over exposities. Tentoonstellingen verwacht. Tentoonstellingen

FOTO21 BREDEVOORT. Nieuwsbrief maart 2015 actuele informatie over exposities. Tentoonstellingen verwacht. Tentoonstellingen FOTO21 BREDEVOORT Nieuwsbrief maart 2015 actuele informatie over exposities Tentoonstellingen verwacht Tentoonstellingen huidige Beeld &Poëzie Tentoonstelling tijdelijk niet te bezoeken i.v.m. renovatie

Nadere informatie

Interscholaire 2015. Categorie: Muziek. Onderdeel: Band

Interscholaire 2015. Categorie: Muziek. Onderdeel: Band Categorie: Muziek Onderdeel: Band Geef een optreden met een band in willekeurig(e) muziekgenre(s) 20 minuten (exclusief 15 min. Ombouw) Optreden op het podium met eigen aankondiging van nummers Drumstel,

Nadere informatie

boks lesmap Muzikale dansvoorstelling voor kinderen van 1,5 tot 5 jaar 1 Boks lesmap Theater De Spiegel

boks lesmap Muzikale dansvoorstelling voor kinderen van 1,5 tot 5 jaar 1 Boks lesmap Theater De Spiegel boks Muzikale dansvoorstelling voor kinderen van 1,5 tot 5 jaar lesmap 1 Boks lesmap Theater De Spiegel Lieve vrienden van het theater, Theater De Spiegel maakt interactief, beeldend en muzikaal theater

Nadere informatie

Verhalende Fotografie. experience

Verhalende Fotografie. experience Verhalende Fotografie experience Wat kun je verwachten?* Allereerst te gek dat je geïnteresseerd bent in de Verhalende Fotografie Experience! Het belooft een magisch weekend te worden waarin we de krochten

Nadere informatie

Kinderen doen en ontdekken, (leren) experimenteren en sprankelen in Naturalis

Kinderen doen en ontdekken, (leren) experimenteren en sprankelen in Naturalis Programmaboekje TalentenKracht Publieksdag 2012 Kinderen doen en ontdekken, (leren) experimenteren en sprankelen in Naturalis Zondag 21 oktober 2012 Hartelijk welkom op deze speciale dag in Naturalis.

Nadere informatie

Culture market. 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie

Culture market. 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie Culture market 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie INHOUD 19.02.2014 presentatie inhoud deelneming organisatie BRUSSELS CREATIVE FORUM : een project voor Brussel presentatie CULTUREEL BORRELEN IN BRUSSEL

Nadere informatie

Ja, ik wil! Een creatiever Twente!

Ja, ik wil! Een creatiever Twente! Ja, ik wil! Een creatiever Twente! kaliberkunstenschool.nl/creatievertwente Contactpersoon: Angelina Schoonewille a.schoonewille@kaliberkunstenschool.nl 06-206 185 18 088-486 8704 www.kaliberkunstenschool.nl/creatievertwente

Nadere informatie

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt!

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground Altijd een feest voor kinderen en ouders Een ongelofelijk gevarieerd programma, vol muziek, dans, spel, sport, mode, kunst, ontspanning

Nadere informatie

Interieurarchitectuur

Interieurarchitectuur Fotografie Maak een selectie van vijf uit jouw beste en of mooiste eigengemaakte foto s. Bij elke foto omschrijf je kot wat er te zien is. Uitgeprint of digitaal meenemen. Documentaire fotografie is bij

Nadere informatie

Engel. 100 x 35 x 25 cm. eikenhout en steen

Engel. 100 x 35 x 25 cm. eikenhout en steen Engel 100 x 35 x 25 cm eikenhout en steen Profiel Anja Peterkamp Kunstenaar, kunstzinnig coach, docent Persoonlijk statement: Als je op avontuur durft te gaan ontmoet je de levenskunstenaar in jezelf

Nadere informatie

SHOWCASE. Field of Dreams Hélène Swarthstraat 19a 3061 CK Rotterdam

SHOWCASE. Field of Dreams Hélène Swarthstraat 19a 3061 CK Rotterdam SHOWCASE Field of Dreams Hélène Swarthstraat 19a 3061 CK Rotterdam +31 6 24876594 www.fieldofdreams.nu Over Field of Dreams In 2011 is Stiching Field of Dreams (FoD) opgericht met het doel om de scheidslijnen

Nadere informatie

Concours: talenten voortgezet onderwijs

Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: uitnodiging Beste docenten, schoolleiders, Namens Kunstencentrum Kadmium willen wij via u uw leerlingen uitnodigen om mee te doen aan het project Concours,

Nadere informatie

Reglement OPEN M 2019

Reglement OPEN M 2019 Reglement OPEN M 2019 De tentoonstelling OPEN M nodigt kunstenaars uit om hun werk te presenteren aan een jury en te tonen in M Museum Leuven. De tentoonstelling OPEN M loopt van 24 mei 2019 tot en met

Nadere informatie

< A r tfac tor y > Enter. de wereld van de. - Spor t s- digitale kunst en media. Locatie Wijdschildlaan voor atheneum, havo en mavo

< A r tfac tor y > Enter. de wereld van de. - Spor t s- digitale kunst en media. Locatie Wijdschildlaan voor atheneum, havo en mavo < A r tfac tor y > N a a s t e e n s t e r k b a s i s p a k ke t, t i j d vo o r t a l e n t! Enter de wereld van de digitale kunst en media Locatie Wijdschildlaan voor atheneum, havo en mavo Fa s t L

Nadere informatie

Time after time. Uw evenement, onze uitdaging! Kijk ook op: www.carpe-diem.nl

Time after time. Uw evenement, onze uitdaging! Kijk ook op: www.carpe-diem.nl Time after time Uw evenement, onze uitdaging! Kijk ook op: www.carpe-diem.nl INTRODUCTIE Time after time Maak een reis door de tijd en beleef de jaren 30, 40, 50, 60, 70, 80 en 90 opnieuw of voor het eerst!

Nadere informatie

EVALUATIE. Deelnemende kunstenaars. Er meer is dan de som der delen

EVALUATIE. Deelnemende kunstenaars. Er meer is dan de som der delen EVALUATIE Doelgroep Stg Koresteijn info Onder de titel Wachten organiseerde de stichting op 31 maart 2019 voor de 5e keer een kunstmanifestatie, waarin meerdere klank-, woord- en beeldkunstenaars samen

Nadere informatie

Achter. de schermen. Wiesje Peels

Achter. de schermen. Wiesje Peels Portfolio Wiesje Peels Wiesje Peels Achter de schermen Sinds 2001 reisde Wiesje Peels elk jaar een tijdje mee met verschillende kleine circussen in Europa. Twee weken per jaar verliet ze haar vaste bestaan

Nadere informatie

Lancering Nienke Sybrandy In het Kader van Liefhertje

Lancering Nienke Sybrandy In het Kader van Liefhertje Lancering Nienke Sybrandy In het Kader van Liefhertje Vrijdag 1 juni is het zover en lanceert LhGWR (Liefhertje en De Grote Witte Reus) het nieuwe winkel concept... In het Kader van Liefhertje, dit keer

Nadere informatie

stichting Magneet Festival - 22 september 2009 Fotografie Zie 't Zo

stichting Magneet Festival - 22 september 2009 Fotografie Zie 't Zo Eindelijk is het zover! De Magneetbar - bekend van de gelijknamige Magneetbar op Lowlands - heeft een eigen festival in het leven geroepen: Het Magneet Festival. As we speak wordt de motor aangeslingerd

Nadere informatie

Marsdijk bedankt! De opbouw. Artikelen over bijzonderheden. Doe ook mee: November 2015 Nieuwsbrief Jaargang 3, Nummer 9. Marsdijk bedankt!

Marsdijk bedankt! De opbouw. Artikelen over bijzonderheden. Doe ook mee: November 2015 Nieuwsbrief Jaargang 3, Nummer 9. Marsdijk bedankt! November 2015 Nieuwsbrief Jaargang 3, Nummer 9 Artikelen over bijzonderheden Marsdijk bedankt! Marsdijk bedankt! Paar foto s van het SWAMP-weekend Evaluatie en de cijfers Doe ook mee: Sponsorpakketten

Nadere informatie

Kleur Bekennen. Zomerexpositie 2010

Kleur Bekennen. Zomerexpositie 2010 Zomerexpositie 2010 Deze zomer toont Artlease Contemporary Art een expositie met vier kunstenaars die ieder op hun eigen wijze invulling geven aan het thema Kleur Bekennen. Het uitgangspunt van deze expositie

Nadere informatie

Workshop Tweede Kamerverkiezingen

Workshop Tweede Kamerverkiezingen Workshop Tweede Kamerverkiezingen Korte omschrijving workshop In deze workshop leren de deelnemers wat de Tweede Kamer doet, hoe ze moeten stemmen en op welke partijen ze kunnen stemmen. De workshop bestaat

Nadere informatie

3 CA: kunstwerk verwoording eigen mening 3 Datum: verwerking recensie + extra folders 1 Paraaf docent

3 CA: kunstwerk verwoording eigen mening 3 Datum: verwerking recensie + extra folders 1 Paraaf docent CKV CKV Verslag Culturele Activiteit Glow Eindhoven Naam:. Klas:. Foto/ toegang: geldig / ongeldig (ln te vullen door je CKV-docent) verwoording kunstroute en 3 CA: kunstwerk verwoording eigen mening 3

Nadere informatie

NICOL RODRIGUEZ OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

NICOL RODRIGUEZ OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag NICOL RODRIGUEZ HAAGSE KUNSTENAARS -Abstract vision to the movement- The movement into my creation is playing an important piece and the instability

Nadere informatie

Tekst: Judice Ledeboer Foto's: Ken Wong

Tekst: Judice Ledeboer Foto's: Ken Wong Tekst: Judice Ledeboer Foto's: Ken Wong Ze groeide op Curaçao op. Ze leeft met hart en ziel voor haar passie: de kunst. In ieder object ziet ze de kunst ervan en dat geeft ze ook door. Het liefst creëert

Nadere informatie

Mark Manders. Presentatie Beeldhouwen 3 e jaars

Mark Manders. Presentatie Beeldhouwen 3 e jaars Mark Manders Presentatie Beeldhouwen 3 e jaars Inhoud Inleiding Beeldtaal Achtergrond en werken Finished sentence Zelfportret als gebouw Arianne Goumans Letty Beekmans Karin Kauffmann Debbie Schinkel Hetty

Nadere informatie

YOUNG & STRONG. Christelijke scholengemeenschap (pre-)mavo/(pre-)havo KRIMPEN

YOUNG & STRONG. Christelijke scholengemeenschap (pre-)mavo/(pre-)havo KRIMPEN Christelijke scholengemeenschap (pre-)mavo/(pre-)havo KRIMPEN Young Strong Je bent jong en nieuwsgierig. Je wilt leren, kiezen, groeien en praktisch bezig zijn. Samen ontdekken we waar jij sterk in bent!

Nadere informatie

WAT HOUDT VIDEO MAPPING IN?

WAT HOUDT VIDEO MAPPING IN? WAT HOUDT VIDEO MAPPING IN? Video mapping is een techniek die afkomstig is uit de entertainmentindustrie. Door middel van verschillende projectoren worden er beelden geprojecteerd op, in dit geval, gebouwen.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting WAUW

Beleidsplan Stichting WAUW Beleidsplan Stichting WAUW Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een beeld van de activiteiten van Stichting Wauw. Dit beleidsplan is geschreven voor alle betrokkenen bij de stichting. Stichting

Nadere informatie

VERHUUR BROCHURE. HUUR HET VONDELPARK OPENLUCHTTHEATER mei t/m september 2016

VERHUUR BROCHURE. HUUR HET VONDELPARK OPENLUCHTTHEATER mei t/m september 2016 VERHUUR BROCHURE HUUR HET VONDELPARK OPENLUCHTTHEATER mei t/m september 2016 Maak gebruik van een unieke locatie en huur het Vondelpark Openluchttheater voor een buitengewoon evenement. HET VONDELPARK

Nadere informatie

Beeldverslag Symposium Stichting Chaja Voel je goed!

Beeldverslag Symposium Stichting Chaja Voel je goed! Beeldverslag Symposium Stichting Chaja Voel je goed! Vrijdag 15 november 2013 Stichting Chaja Inleiding Stichting Chaja Oss e.o. biedt alweer vijf jaar een creatief platform aan mensen die zelf of in hun

Nadere informatie

kunst, cultuur en media

kunst, cultuur en media School voor kunst, cultuur en media Artiest Theater Artiest Musical Medewerker Evenementenorganisatie Sound & Vision AV-specialist Sound & Vision Podiumen Evenemententechniek School voor kunst, cultuur

Nadere informatie

Husky Studio Kollektief - Recording & Mixing

Husky Studio Kollektief - Recording & Mixing Husky Studio Kollektief - Recording & Mixing Info Bij de Huskystudio kun je terecht voor opname techniek, werken met DAW programma s zoals ProTools en Ableton Live. page Husky Studio Kollektief Huskensweg

Nadere informatie

Pimpelmees 3 3766 AX Soest

Pimpelmees 3 3766 AX Soest Pimpelmees 3 3766 AX Soest Landelijk kunstenaars-genootschap de Ploegh Pimpelmees 3 3766 AX Soest Ingang de Hazelaar Telefoon: 035-609 04 11 Email: mfretz@deploegh.nl www.deploegh.nl Openingstijden woensdag

Nadere informatie

Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie

Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht Een stevige basis voor cultuurparticipatie Inhoudsopgave Voorwoord 5 1 Schoolabonnement 7 2 Kunstprojecten voor alle klassen 9 3 Kunstproject voor VMBO

Nadere informatie

Boekwerk. Voorstel voor een project omschrijving. 1.1 Doelstelling

Boekwerk. Voorstel voor een project omschrijving. 1.1 Doelstelling Boekwerk Voorstel voor een project omschrijving 1.1 Doelstelling Het doel van het te ontwikkelen lespakket Boekwerk is leerlingen op een nieuwe manier bezig te laten zijn met taal, boeken en vakinhoud.

Nadere informatie

YOUNG & STRONG. Christelijke scholengemeenschap mavo - havo - vwo KRIMPEN

YOUNG & STRONG. Christelijke scholengemeenschap mavo - havo - vwo KRIMPEN Christelijke scholengemeenschap mavo - havo - vwo KRIMPEN Young Strong Je bent jong en nieuwsgierig. Je wilt leren, kiezen, groeien en praktisch bezig zijn. Samen ontdekken we waar jij sterk in bent! Leren

Nadere informatie

WINDOWS Tentoonstelling van conceptuele kunst

WINDOWS Tentoonstelling van conceptuele kunst Tentoonstelling van conceptuele kunst Gallery Louiza Antwerp presenteert Tentoonstelling van conceptuele kunst (NL) Opening event 19 April 2013 18.00-21.00 Tentoonstelling 20 April 2013 26 Mei 2013 vrijdag,

Nadere informatie

Superbrainstorm DvdTW 2010 Hoe hou jij ze wakker?

Superbrainstorm DvdTW 2010 Hoe hou jij ze wakker? Pagina 5 Op deze manieren kun je deelnemers een actieve rol geven in je programma... Pagina 2 Laat me je vertellen over een bijeenkomst die ik nooit zal vergeten... Superbrainstorm DvdTW 2010 Hoe hou jij

Nadere informatie

Zomerterras de editie: 7 22 augustus

Zomerterras de editie: 7 22 augustus Zomerterras 2015 16 de editie: 7 22 augustus Kerngegevens Het Zomerterras 2015 is gerealiseerd in opdracht van Stichting Zomerterras. Het Zomerterras is gehouden van vrijdag 7 augustus tot en met zaterdag

Nadere informatie

ERIC DE VRIES OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

ERIC DE VRIES OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag ERIC DE VRIES HAAGSE KUNSTENAARS de relatie tussen mens en natuur "Water-Land' is een serie foto's die gaan over mijn relatie tot het soort omgeving

Nadere informatie