Beeldverslag Symposium Stichting Chaja Voel je goed!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beeldverslag Symposium Stichting Chaja Voel je goed!"

Transcriptie

1 Beeldverslag Symposium Stichting Chaja Voel je goed! Vrijdag 15 november 2013 Stichting Chaja

2 Inleiding Stichting Chaja Oss e.o. biedt alweer vijf jaar een creatief platform aan mensen die zelf of in hun directe omgeving geconfronteerd zijn met kanker. Samen creatief bezig zijn is een bron voor verwerking en geeft een stimulans om het leven weer op te pakken. Op vrijdag 15 november vierde Chaja haar 5-jarig bestaan met een bijzonder symposium in het gemeentehuis van Oss. Hulpverleners, zorgverzekeraars en mensen die direct of indirect met de ziekte kanker te maken hebben, waren allen uitgenodigd. Er was vooral aandacht voor de kracht van creatieve verwerking bij kanker.

3 Welkom Na de opening wordt het woord gegeven aan de burgemeester van Oss, mevrouw Wobine Buijs. Zij heet iedereen welkom in het gemeentehuis en is blij dat dit gemeentehuis als gemeenschapshuis gebruikt wordt. Zij vindt dat de stichting mensen een hand reikt die zij van tevoren niet kenden. Tijdens de verwerking en het ziekteproces wordt je teruggeworpen op jezelf en wordt je, je bewust van het leven. Stichting Chaja geeft mensen weer hoop en wilskracht voor de toekomst!

4 Marleen van den Berg, initiatiefnemer en voorzitter Stichting Chaja, vertelt haar verhaal. Zij maakte kennis met Kanker in Beeld te Amsterdam en introduceerde hun werkzaamheden in Oss e.o. Dit kreeg door de enorme vraag een vervolg door oprichting van de Stichting Chaja. Om het geheel een herkenbaar beeld te geven wat creatieve ( ver) beeldende expressie is wordt voor het eerst de film van Chaja getoond, die gemaakt is door filmclub Oase Oss. De stichting heeft als doel mensen met kanker en hun naasten door middel van creativiteit de kracht te laten ontdekken in zichzelf om het leven weer op de rit te krijgen. Het gaat hierbij om verwoorden, verklanken en verwerken. Vormen van creativiteit zijn: dans, muziek, theater, kunstvormen. Deze activiteiten worden georganiseerd op locaties die niet aan de ziekte herinneren.

5 Het symposium wordt opgeluisterd door de enthousiaste en vrolijke klanken van koor Chaja Zingen voor je Leven Oss en koor Den Bosch. Deze koren zijn samengesteld door mensen die allemaal, of zelf of hun naasten, te maken hebben met kanker. Hun enthousiasme is enorm en uit deze kunstvorm putten ze de kracht voor hun leven.

6 Vanuit wetenschappelijk inzicht waren er twee sprekers uitgenodigd, te weten Prof.dr. H. A. Alma (zie foto), verbonden als hoogleraar aan de Universiteit voor humanistiek te Utrecht en mevrouw A. van Riel, internist/oncoloog, verbonden aan het Elisabeth ziekenhuis te Tilburg. Door mevrouw Alma is een wetenschappelijke studie opgezet: Verbeelding en kwaliteit van leven. Bij dit onderzoek is gebruik gemaakt van een Verbeeldings-Toolkit (zie foto onder), die imaginatieoefeningen bevat in de vorm van beeldkaarten, cd muziek, creatieve tools ter mobilisering van het zelfversterkend vermogen. De innerlijke kracht oproepen om een voorstelling van beelden te vormen om in jezelf kracht op te doen. In de toekomst is het de bedoeling dat er effectmeting wordt gedaan in een grote groep mensen, bedoeld voor meer humanitaire ondersteuning vanuit het wetenschappelijk gebied. De verbeeldingstoolkit is een initiatief van de School voor imaginatie i.s.m. Stichting Kanker in Beeld.

7 Tijdens dit symposium dragen enkele kunstenaars van Stichting Beeldende Kunst K26 hun werk op aan een van hun dierbaren in de strijd tegen kanker. De kunstwerken zijn te koop en de helft van de opbrengst gaat naar Chaja. Zie Er wordt een gedicht van Geert de Haan voorgelezen: Chaja laat het leven zien in wat het ook is, dan nog steeds is, aan jezelf en anderen. Dat opent vensters naar alle leven, ook als het niet zo voelt. We kunnen maar beter andere afspraken maken over wat leven eigenlijk is. Geert de Haan

8 Mevr. Annemarie van Riel, internist/oncoloog: De rol van de arts in de begeleiding van patiënten met kanker. Het doel is om mensen zo goed mogelijk te behandelen, begeleiden, ondersteunen voor een zo optimaal haalbare kwaliteit van leven, met hieromheen een goed lopend team. Hierbij zijn de stichting Chaja en de Inloophuizen van groot belang. Het is belangrijk dat een ieder die in aanraking is, of is geweest, met kanker dit zo goed mogelijk verwerkt en weer een weg vindt in het veranderde leven. Dit met de optimaal haalbare kwaliteit van leven. Met aandacht voor zowel lichaam en geest door: een zo goed mogelijke behandeling van de ziekte een zo goed mogelijke verwerking van de ziekte Wat kan de arts hierin betekenen? Zorg dragen voor een medisch goede behandeling van de ziekte bij die ene patiënt. Zorg dragen voor optimale ondersteuning van de patiënt. De patiënt steunen in het vinden van passende begeleiding / steun voor hem of haar en de naasten. Mede aansturen van een organisatie die streeft naar optimale begeleiding en verwijzing.

9 Interview cabaretière Mylène d Anjou Mylène d'anjou is een cabaretière met een sterke persoonlijkheid en een dijk van een stem. Op 20 januari 1966 werd zij geboren in Hoogvliet en al sinds haar 20e slooft deze selfmade diva zich uit in het theater. Met haar handen uit de mouwen en geen gezeur toert deze autodidact met eigen cabaretvoorstellingen langs grote en kleine zalen, hangt moeiteloos de musicalster uit in musicals als 'Mamma Mia' en 'Ciske de Rat' en laat van zich haar meest komische kant zien in sitcoms als 'Gebak van krul' of toneelkomedies als 'Wordt u al geholpen?' en 'Powervrouwen'. Ze schrijft liedjes en speelt met liefde in films of tv-series. Mylène zelf ervaringsdeskundige op het gebied van kanker kon i.v.m. een optreden niet persoonlijk aanwezig zijn en was bereid om de deelnemers aan dit symposium via het beeldscherm toe te spreken. In haar optredens gebruikt zij haar ervaringen op een humoristische manier om te delen met de bezoekers van het theater. Dit heeft haar enorm geholpen bij de verwerking van het ziekteproces.

10 Ter afsluiting van deze middag is er een paneldiscussie, met als panelleden: Hr. Hendrik Hoeksema, wethouder WMO van Oss, Joep de Groot, CbusineZ-groep van het CZ, Allert Vos, internist-oncoloog Bernhoven ziekenhuis te Uden, Jolanda Rubens, coördinator Vicky Brown huis te Den Bosch, Marleen van den Berg, voorzitter Chaja, Prof.dr. Hans Alma, hoogleraar, Pieta Besseling, ervaringsdeskundige en deelnemer onderzoek prof. Hans Alma, Mike Leers: panelvoorzitter.

11 Door de verschillende vragen die gesteld worden aan de panelleden komt naar voren dat het belang van de stichting Chaja erkend wordt door alle partijen. Samen met de Inloophuizen vormen zij een belangrijke steun voor de patiënten in de verwerking en voortzetting van leven tijdens hun ziekteproces. Er is leven na de diagnose Kanker. Helaas is de geldelijke steun voor zulk soort organisaties vanuit overheidswegen niet erg groot. De heer de Groot en Hoeksema geven aan met de stichting Chaja om tafel te willen gaan zitten om te kijken op welke manier zij kunnen bijdragen in ondersteuning van de stichting Chaja e.d. Besproken wordt ook dat de doorverwijzing beter zou moeten vanuit de huisartsen en specialisten. De Stichting Chaja streeft er naar om hun organisatie kenbaar te laten zijn en in de doorverwijzing meegenomen te laten worden. Afgesproken wordt dat er binnen twee maanden een afspraak wordt gemaakt om samen rond de tafel te gaan zitten met zorgverzekeraar, gemeente Oss, Stichting Chaja, Vicky Brown huis, stichting Kanker in Beeld en een deelnemer van de cliëntenraad van Bernhoven om een zo goed mogelijke samenwerking te bewerkstelligen.

12 Meer informatie Telefoon: Website: Foto s: Lia van der Laken Beeldverslag gemaakt door: Maayke Snelting

a. het ondersteunen van lokale initiatieven; ad a. Het ondersteunen van lokale initiatieven ad b. Het Zingen voor je Leven Koor Leiden

a. het ondersteunen van lokale initiatieven; ad a. Het ondersteunen van lokale initiatieven ad b. Het Zingen voor je Leven Koor Leiden BELEIDSPLAN 2015 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN DOEL VAN DE STICHTING: In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: Het oprichten en in stand houden van een koor onder

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven:

BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN DOEL VAN DE STICHTING: In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: Het oprichten en in stand houden van een koor onder

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2019 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven:

BELEIDSPLAN 2019 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: BELEIDSPLAN 2019 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN DOEL VAN DE STICHTING: In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: Het oprichten en in stand houden van een koor onder

Nadere informatie

School voor Imaginatie filename - 1

School voor Imaginatie filename - 1 School voor Imaginatie filename - 1 Wanhoop Verdriet Kanker Ik! Dinie Kanters-Schreuders Verwerken, wat is dat? School voor Imaginatie filename - 2 Wat is verwerking? Het woordenboek zegt: psychisch verdragen,

Nadere informatie

Extra aandacht vragen én geven

Extra aandacht vragen én geven SPECIAL September 2015 Extra aandacht vragen én geven Programma Week van Dementie Extra aandacht vragen én geven Voor u ligt een speciale editie van onze nieuwsbrief. Als netwerk zijn we steeds op zoek

Nadere informatie

DE SCHILDER, HET WERK & HET ATELIER

DE SCHILDER, HET WERK & HET ATELIER GROEPSTENTOONSTELLING # 2 Grote Kerk Veere 05 04 2013 21 05 2013 catalogus #15 GROEPSTENTOONSTELLING # 2 inhoud beelden opbouw 03/04/2013 openingstekst Harmen Eijzenga 05/04/2013 beelden opening 05/04/2013

Nadere informatie

Artikel in het tijdschrift NIEUWE VISIE van het Gilde van Simontontherapeuten

Artikel in het tijdschrift NIEUWE VISIE van het Gilde van Simontontherapeuten Artikel in het tijdschrift NIEUWE VISIE van het Gilde van Simontontherapeuten EXPOSITIE BEELDEND VERWERKEN ONTMOETING met Annie Segers door Ine van den Heuvel, Simontontherapeute Via het secretariaat van

Nadere informatie

EEN TERUGBLIK OP HET TWEEDE KOP-FESTIVAL 21 JUNI 2014. Wetenschap en kunst van ons hoofd

EEN TERUGBLIK OP HET TWEEDE KOP-FESTIVAL 21 JUNI 2014. Wetenschap en kunst van ons hoofd EEN TERUGBLIK OP HET TWEEDE KOP-FESTIVAL 21 JUNI 2014 Wetenschap en kunst van ons hoofd Bonte verzameling activiteiten van wetenschap en kunst over ons hoofd 2 Het tweede KOP-festival, op zaterdag 21 juni

Nadere informatie

Kleine Ezel. Handleiding voor de bibliotheek Groep 1-2

Kleine Ezel. Handleiding voor de bibliotheek Groep 1-2 Kleine Ezel Handleiding voor de bibliotheek Groep 1-2 Colofon Cubiss Tilburg, 2009 Samenstelling: Marion Bolte, Cubiss J:\klantenservice\Rode Draad\handleiding bibliothecaris\kleine Ezel groep 1-2 bibl.290609

Nadere informatie

Omgaan met kanker. Moeheid

Omgaan met kanker. Moeheid Omgaan met kanker Moeheid Vermoeidheid is een veelvoorkomende bijwerking van kanker of de behandeling ervan. Ruim 60% van alle mensen zegt last van vermoeidheid te hebben, zelfs dagelijks. De vermoeidheid

Nadere informatie

SI--ART. Nagtzaam Stimuleringsfonds voor jonge kunstenaars

SI--ART. Nagtzaam Stimuleringsfonds voor jonge kunstenaars SI--ART Nagtzaam Stimuleringsfonds voor jonge kunstenaars Voorwoord zoeken die in aanmerking komen voor stimulering vanuit st-art. Wij voelen ons erg betrokken bij kunst en willen via stichting st-art

Nadere informatie

Tuinstel voor Inloophuis Carma. Flessenpost?

Tuinstel voor Inloophuis Carma. Flessenpost? 1 NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2014 NUMMER 2 In dit nummer Tuinstel voor Carma Flessenpost? Nascholing huisartsen Workshop schilderen Young Carma Tuinstel voor Inloophuis Carma Inloophuis Carma is een aantal

Nadere informatie

Henny Schaapman, kunstenaar, coach, creatief ondernemer

Henny Schaapman, kunstenaar, coach, creatief ondernemer Een leven lang creëren Henny Schaapman, kunstenaar, coach, creatief ondernemer Creativiteit is iets van kunstenaars, vaak warrig en niet altijd te begrijpen voor de buitenwereld. Georganiseerde creativiteit

Nadere informatie

Tilburg en Kunst. Onderzoek Jongerenpanel Tilburg. Onderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Tilburg. DIMENSUS beleidsonderzoek November 2013

Tilburg en Kunst. Onderzoek Jongerenpanel Tilburg. Onderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Tilburg. DIMENSUS beleidsonderzoek November 2013 Tilburg en Kunst Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Onderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Tilburg DIMENSUS beleidsonderzoek November 2013 Projectnummer 529 1 Inhoud Samenvatting 3 Inleiding 5 1 Jongeren

Nadere informatie

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g 1 6 j a n u a r i 2 0 1 5 B a s i s s c h o o l d e r R e g e n b o o g 1 5 m e i 2 0 1 1 IN DIT NUMMER: KALENDER 1 NIEUWS VAN DE DIRECTIE 1 2 KALENDER Maandag

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Maaike Haalboom. Wilt u ons werk steunen? Word Vriend van Het Behouden Huys: www.behoudenhuys.nl/steun of scan de QR-code.

Maaike Haalboom. Wilt u ons werk steunen? Word Vriend van Het Behouden Huys: www.behoudenhuys.nl/steun of scan de QR-code. Maaike Haalboom Toen bij mijn man longkanker werd geconstateerd heb ik begeleiding gezocht bij Het Behouden Huys. In eerste instantie leek het goed te komen met mijn man en hebben we de behandelingen samen

Nadere informatie

Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid

Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid Onderzoek, diagnostiek en behandeling bij: Verklaarde- en onverklaarde lichamelijke klachten gecombineerd met psychische klachten Informatie voor patiënten Lichamelijke

Nadere informatie

De dingen waarvan wij ons bewust zijn, beheersen wij, de dingen waarvan wij ons niet bewust zijn, beheersen ons.

De dingen waarvan wij ons bewust zijn, beheersen wij, de dingen waarvan wij ons niet bewust zijn, beheersen ons. Veranderingen door nieuwe energieën in deze tijd Of het jou is opgevallen weet ik niet, maar het valt mij en ook anderen die ik tegen kom, al langere tijd op, dat de energie op aarde verandert. In een

Nadere informatie

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen!

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! RiQQ CURSUSSEN 2013-2014 Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! Genoeg uitgerust in de vakantie en weer zin om lekker bezig te zijn met zingen toneelspelen of tekenen? Schrijf je nu in voor een cursus van Cultuurbedrijf

Nadere informatie

Nummer 15 2 april 2015

Nummer 15 2 april 2015 Nummer 15 2 april 2015 Agenda 03 april studiedag, alle kinderen zijn vrij 06 april 2 e Paasdag, alle kinderen zijn vrij 07 april thema-avond over verkeerssituatie rondom school 11 en 12 april Samenloop

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 18 december 2015

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 18 december 2015 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 18 december 2015 Kerstvieringen We kijken terug op twee heel mooie kerstvieringen. Op woensdagavond in de school. Wat zag de zaal er prachtig uit en goed om te zien

Nadere informatie

Kwalitatief onderzoek naar de ervaringen van de herstelondersteunende zorg binnen de afdeling creatieve therapie van het Antoni van Leeuwenhoek

Kwalitatief onderzoek naar de ervaringen van de herstelondersteunende zorg binnen de afdeling creatieve therapie van het Antoni van Leeuwenhoek Kwalitatief onderzoek naar de ervaringen van de herstelondersteunende zorg binnen de afdeling creatieve therapie van het Antoni van Leeuwenhoek Welkom Inleiding onderzoeksthema Diagnose kanker. Alles wat

Nadere informatie

Ik wens uw kinderen en u mooie laatste weken van het schooljaar toe en voor daarna een fijne, zonnige en welverdiende vakantie!

Ik wens uw kinderen en u mooie laatste weken van het schooljaar toe en voor daarna een fijne, zonnige en welverdiende vakantie! 24 mei 2017 Agenda 29 juni Tweede rapport mee 30 juni Podium Party 4 juli Afscheid Groep 8 7 juli Laatste schooldag en De Kinderen s middags vrij Overstap (11:30) 10 juli t/m 18 aug Zomervakantie Kinderen

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

Steenbergen Steenbergen, 18 september 2012

Steenbergen Steenbergen, 18 september 2012 Docum ent_omschrijving *UM1207466* ons kenmerk : UM1207466 zaaknummer : uw kenmerk : uw brief van : afdeling : Maatschappelijke ontwikkeling contactpersoon : Madelon van Vliet telefoonnr. : 0167-543 475

Nadere informatie

Activiteitenplanning 2014.xls

Activiteitenplanning 2014.xls 2014 Januari 11 Contactgroep 'Partners' Maastricht Partners Locatie: Academisch Ziekenhuis Maastricht, P. Debyelaan 25, 14.30-16.30 uur 15 Contactgroep 'Partners' Oosterhout Partners Locatie: Epilepsiecentrum

Nadere informatie

CKV Festival 2012. CKV festival 2012

CKV Festival 2012. CKV festival 2012 C CKV Festival 2012 Het CKV Festival vindt in 2012 plaats op 23 en 30 oktober. Twee dagen gaan de Bredase leerlingen van het voortgezet onderwijs naar de culturele instellingen van Breda. De basis van

Nadere informatie

Datum en tijd: De startbijeenkomst wordt gehouden op 24 februari 2016 van uur uur (inloop vanaf uur).

Datum en tijd: De startbijeenkomst wordt gehouden op 24 februari 2016 van uur uur (inloop vanaf uur). Opzet startbijeenkomst DVG Datum en tijd: De startbijeenkomst wordt gehouden op 24 februari 2016 van 19.30 uur - 22.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Locatie: Cultureel Centrum Jan van Besouw, Kapel. Programmaonderdelen:

Nadere informatie

(te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2

(te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2 (te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2 20 mei 2015 www.tegekkekerk.nl www.facebook.com/gekkekerk info@tegekkekerk.nl Een weekend vol optredens, workshops, inspiratie, dichters, maaltijden, verdieping en

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 3)

Luisteren: muziek (A2 nr. 3) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Staatssecretaris Van Rijn maakt kennis met Zelfhulp

Staatssecretaris Van Rijn maakt kennis met Zelfhulp KENNISMAKINGSBEZOEK STEUNPUNTEN ZELFHULP Eindhoven, pand informele zorg, maandag 30 november 2015 Staatssecretaris Van Rijn maakt kennis met Zelfhulp Verslag Gonny Koolen 1. Welkom Dagvoorzitter Pieter

Nadere informatie

Museum voor Kleine Kunsten. Docentenhandleiding

Museum voor Kleine Kunsten. Docentenhandleiding Museum voor Kleine Kunsten Docentenhandleiding Museum voor Kleine Kunsten In deze handleiding vindt u informatie over het project Museum voor Kleine Kunsten. Dit project bestaat uit de volgende onderdelen;

Nadere informatie

Activiteitenplanning 2014.xls. Posters Verzending (=6wkn) Verzending (=3wkn)

Activiteitenplanning 2014.xls. Posters Verzending (=6wkn) Verzending (=3wkn) 2013 December 3 EVN cursus 'Je epilepsie de baas' Goes Lbu 4 Contactgroep 'Partners' Assen Partners 14 + 15 Ouderweekend EpilepsiePlus Asperen Eplus Locatie: De Schildkamp in Asperen 16 Contactgroep 'Ouders

Nadere informatie

Steun voor mensen met kanker aan:

Steun voor mensen met kanker aan: vereniging voor mensen met blaas- of nierkanker Steun voor mensen met kanker aan: blaas nier nierbekken urineleider plasbuis Steun voor u Steeds meer mensen worden geconfronteerd met blaas- of nierkanker.

Nadere informatie

Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, seminar 'Wetenschap middenin de samenleving', Groningen, 30 mei 2013

Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, seminar 'Wetenschap middenin de samenleving', Groningen, 30 mei 2013 Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, seminar 'Wetenschap middenin de samenleving', Groningen, 30 mei 2013 Dames en heren, Wetenschap is ontstaan uit verwondering en nieuwsgierigheid. Al

Nadere informatie

Verslag Wereld Stemmenhoordag 2017 in Nijmegen door Robin Timmers

Verslag Wereld Stemmenhoordag 2017 in Nijmegen door Robin Timmers Verslag Wereld Stemmenhoordag 2017 in Nijmegen door Robin Timmers Net als vorig jaar werd er op 14 september een geslaagd landelijk event voor en door stemmenhoorders gehouden in Nijmegen. De locatie was

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2012, aflevering 4, oktober. Maatschappelijk nuttig. Hulp bij verhuizing. In dit nummer:

Nieuwsbrief 2012, aflevering 4, oktober. Maatschappelijk nuttig. Hulp bij verhuizing. In dit nummer: Nieuwsbrief 2012, aflevering 4, oktober In dit nummer: Hulp bij verhuizing/ Burendag/Samenwerking met Stichting Present/Alzheimertuin/ Salomon gastlocatie voor Dag van Dialoog/ Taalcoach/Fietscursus en

Nadere informatie

U kunt stemmen via deze link:

U kunt stemmen via deze link: Hoi ik ben Amy ik ben 9 jaar en ik zit in groep 6b. Ik schrijf dit omdat ik graag kinderburgemeester van Groningen wil worden. Als kinderburgemeester zou ik graag met de inzet van alle kinderen een nog

Nadere informatie

Januari 2016 nr 7 IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden.

Januari 2016 nr 7 IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden. IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden. Januari 2016 nr 7 OPROEP In deze nieuwsbrief wil ik ook graag een oproep

Nadere informatie

Positieve psychologie & Zingeving

Positieve psychologie & Zingeving Positieve psychologie & Zingeving Studiebijeenkomst KSGV Vrijdag 29 maart 2019, 13.00-17.00 uur Auditorium Catharijneconvent (Lange Nieuwstraat 38 te Utrecht) Informatie en aanmelding: www.ksgv.nl ksgv@ksgv.nl

Nadere informatie

UITNODIGING: Hogescholen dag Opleiding Fysiotherapie

UITNODIGING: Hogescholen dag Opleiding Fysiotherapie UITNODIGING: Hogescholen dag Evidence-based Onderwijs Geachte collegae, De opleiding Fysiotherapie van de nodigt U van harte uit voor hogescholen dag naar aanleiding van haar 100 jarig bestaan op vrijdag

Nadere informatie

De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat.

De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat. Hoofdredactie: Paul Meekhof mei / juni 2015 Pagina s : 10 NR 4 De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat. De herdenking van afgelopen 4 mei en de viering van 5 mei. Voor het

Nadere informatie

Symposium. Aanleiding

Symposium. Aanleiding Februari 2015 Symposium Aanleiding Parkinson is een ziekte met vele gezichten, verschijnselen en een variabel beloop, terwijl zich ook nog eens vele veranderingen voordoen gedurende het leven met de ziekte.

Nadere informatie

KJS- nieuwsbrief 14 Schooljaar maart 2017 *Volgende nieuwsbrief 6 april 2017

KJS- nieuwsbrief 14 Schooljaar maart 2017 *Volgende nieuwsbrief 6 april 2017 KJS- nieuwsbrief 14 Schooljaar 2016-2017 23 maart 2017 *Volgende nieuwsbrief 6 april 2017 Onze school is geen eiland Deze week krijgen we bewoners van Midden Inn op bezoek. In de hal zullen zij koffie

Nadere informatie

Ja, ik wil! Een creatiever Twente!

Ja, ik wil! Een creatiever Twente! Ja, ik wil! Een creatiever Twente! kaliberkunstenschool.nl/creatievertwente Contactpersoon: Angelina Schoonewille a.schoonewille@kaliberkunstenschool.nl 06-206 185 18 088-486 8704 www.kaliberkunstenschool.nl/creatievertwente

Nadere informatie

CREATIEVE TYPES VIND JE OP DE ERASMUS KUNSTSTROOM

CREATIEVE TYPES VIND JE OP DE ERASMUS KUNSTSTROOM CREATIEVE TYPES VIND JE OP DE ERASMUS KUNSTSTROOM HET ERASMUS KUNSTSTROOM VOOR CREATIEVE TYPES DOOR TE KIEZEN VOOR DE KUNSTSTROOM MAAK JE KENNIS MET DE CREATIEVE WERELD Voor toekomstige artiesten en kunstenaars,

Nadere informatie

Bijzonder. nieuws. Een wereld te winnen met bewegen! Nummer 2, 2014. Nieuwsbrief voor donateurs

Bijzonder. nieuws. Een wereld te winnen met bewegen! Nummer 2, 2014. Nieuwsbrief voor donateurs Bijzonder Nummer 2, 2014 nieuws Nieuwsbrief voor donateurs Een wereld te winnen met bewegen! Fonds verstandelijk gehandicapten is onderdeel van Stichting Meedoen mogelijk maken. Nieuws Geachte donateur,

Nadere informatie

Inhoud. 1. Inleving en verbeelding. 2. Blind zijn en toch alles kunnen. 3. Blind en slechtziend. 4. Hulpmiddelen. 5. Niet kunnen zien, hoe is dat?

Inhoud. 1. Inleving en verbeelding. 2. Blind zijn en toch alles kunnen. 3. Blind en slechtziend. 4. Hulpmiddelen. 5. Niet kunnen zien, hoe is dat? 1. Inleving en verbeelding Inhoud 2. Blind zijn en toch alles kunnen 3. Blind en slechtziend 4. Hulpmiddelen 5. Niet kunnen zien, hoe is dat? 6. Blind zijn en de herinnering 7. Blind zijn en de verbeelding

Nadere informatie

Vorming en Toerusting. Programma 2012-2013. Ontmoeting en verdieping van religie, kunst en cultuur. Het Witte Kerkje Huis ter Heide

Vorming en Toerusting. Programma 2012-2013. Ontmoeting en verdieping van religie, kunst en cultuur. Het Witte Kerkje Huis ter Heide Vorming en Toerusting Programma 2012-2013 Ontmoeting en verdieping van religie, kunst en cultuur Het Witte Kerkje Huis ter Heide In het seizoen 2012-2013 zet Het Witte Kerkje de traditie van Vorming &

Nadere informatie

Lagerhuisdebat spoedzorg shertogenbosch. keuzestress in de spoedzorg 26 september en 3 oktober 2014 gespreksleiders Paul Jorna en Marian Frijters

Lagerhuisdebat spoedzorg shertogenbosch. keuzestress in de spoedzorg 26 september en 3 oktober 2014 gespreksleiders Paul Jorna en Marian Frijters Lagerhuisdebat spoedzorg shertogenbosch keuzestress in de spoedzorg 26 september en 3 oktober 2014 gespreksleiders Paul Jorna en Marian Frijters Toelichting werkwijze; Landelijke ontwikkelingen Visie en

Nadere informatie

Cultuureducatie met Kwaliteit

Cultuureducatie met Kwaliteit ontwerp fourpack Cultuureducatie met Kwaliteit Onze ambities 1 2 3 Stappenplan Het kwadrant Drie domeinen 1 Intake 5 Scholingsactiviteiten VERBREDEN 2 Assessment 6 Meerjarenvisie In huis 3 Ambitiegesprek

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 1)

Luisteren: muziek (A2 nr. 1) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Wij wensen u en uw kinderen een heel fijne en ontspannen herfstvakantie. We zien elkaar weer op 24 oktober!

Wij wensen u en uw kinderen een heel fijne en ontspannen herfstvakantie. We zien elkaar weer op 24 oktober! Reisverslag 13-10-2016 Beste ouders, Het is alweer bijna herfstvakantie, de afgelopen weken zijn voorbij gevlogen. Op een school gebeurt altijd veel, op De Grote Reis is dit ook het geval. Na een start

Nadere informatie

Maandag 24 juni geen school. Klimophetnieuws Spetterende BBQ met ouders, leerlingen op vrijdag 5 juli. Donderdag 13 juni Data om te onthouden

Maandag 24 juni geen school. Klimophetnieuws Spetterende BBQ met ouders, leerlingen op vrijdag 5 juli. Donderdag 13 juni Data om te onthouden Donderdag 13 juni 2019 Klimophetnieuws Spetterende BBQ met ouders, leerlingen op vrijdag 5 juli Het is weer bijna tijd voor de jaarlijkse BBQ. De ouderraad organiseert op vrijdag 5 juli heel veel leuke

Nadere informatie

HET ERASMUS HAVO/VWO KUNSTSTROOM. Het Erasmus. Wanted! Kunstzinnige types

HET ERASMUS HAVO/VWO KUNSTSTROOM. Het Erasmus. Wanted! Kunstzinnige types HET ERASMUS HAVO/VWO KUNSTSTROOM Het Erasmus Wanted! Kunstzinnige types HET ERASMUS HAVO/VWO Wie voor de Kunststroom Het Erasmus kiest, kiest voor 9 uur kunstvakken per week het vak drama kennismaken met

Nadere informatie

Wie is ROPE theater op maat?

Wie is ROPE theater op maat? Wie is ROPE theater op maat? De basis van ROPE bestaat uit Roel Pot en Peter Douw. In 1989 ontmoetten zij elkaar voor het eerst, uiteraard..op het toneel. En nu jaren later zijn ze nog steeds bij elkaar.

Nadere informatie

Harteraad strijdt voor goede harten vaatzorg voor iedereen.

Harteraad strijdt voor goede harten vaatzorg voor iedereen. Harteraad strijdt voor goede harten vaatzorg voor iedereen. informatie voor zorgverleners Samen met jou strijdt Harteraad voor de beste zorg voor mensen met hart- en vaataandoeningen. Harteraad zorgt voor

Nadere informatie

Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid

Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid Onderzoek, diagnostiek en behandeling bij: onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten combinatie van psychische en lichamelijke klachten Informatie voor cliënten

Nadere informatie

Wier. Behandelcentrum voor mensen die moeilijk leren, met gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen. Patiënten & familie

Wier. Behandelcentrum voor mensen die moeilijk leren, met gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen. Patiënten & familie Wier Behandelcentrum voor mensen die moeilijk leren, met gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen Patiënten & familie 2 Voor wie is Wier? Wier is er voor mensen vanaf achttien jaar (en soms jonger)

Nadere informatie

Spelen met Vuur. Vuur bij koud water 2007. Kunstenaars Vereniging Flevoland

Spelen met Vuur. Vuur bij koud water 2007. Kunstenaars Vereniging Flevoland Spelen met Vuur Vuur bij koud water 2007 Kunstenaars Vereniging Flevoland Spelen met Vuur Vuur bij koud water 2007 Kunstenaars Vereniging Flevoland Inhoudelijke rapportage Vuur bij Koud Water 2007 De manifestatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden Nummer 5 Juni 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Bartholomeus Zomerschool: van harte welkom!

Bartholomeus Zomerschool: van harte welkom! . Bartholomeus Zomerschool: van harte welkom! Het hele jaar door is er genoeg te doen. Misschien bent u lid van een club of vereniging, doet u vrijwilligerswerk of past u geregeld op de kleinkinderen.

Nadere informatie

Bonifax. St. Bonifaciusschool Kloosterland 5 2242 JS Wassenaar 070-5116379 www.bonifaciusschool.nl ouders@bonifaciusschool.nl. Wassenaar, maart 2015.

Bonifax. St. Bonifaciusschool Kloosterland 5 2242 JS Wassenaar 070-5116379 www.bonifaciusschool.nl ouders@bonifaciusschool.nl. Wassenaar, maart 2015. Bonifax Wassenaar, maart 2015. Beste ouders/verzorgers, Deze Bonifax is voor de maand maart 2015. Deze maand staat grotendeels in het teken van de projectweken met als afsluiting de open-huis-avond op

Nadere informatie

Nieuwsbrief Podium van de Stad. Januari & Februari

Nieuwsbrief Podium van de Stad. Januari & Februari Nieuwsbrief Podium van de Stad Januari & Februari Januari 2015 Een nieuw jaar dat rustig van start ging voor het Podium van de Stad. Deze maand stond voornamelijk in het teken van Lunchconcerten. Studenten

Nadere informatie

stichting Magneet Festival - 22 september 2009 Fotografie Zie 't Zo

stichting Magneet Festival - 22 september 2009 Fotografie Zie 't Zo Eindelijk is het zover! De Magneetbar - bekend van de gelijknamige Magneetbar op Lowlands - heeft een eigen festival in het leven geroepen: Het Magneet Festival. As we speak wordt de motor aangeslingerd

Nadere informatie

Cultuurbeleidsplan 2015-2019

Cultuurbeleidsplan 2015-2019 CBS Maranatha Hoogklei 7, 9671 GC Winschoten Cultuurbeleidsplan 2015-2019 1. Inleiding Dit is het cultuureducatieplan van de CBS Maranatha in Winschoten. Een plan dat is opgesteld om een bijdrage te leveren

Nadere informatie

Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM. voor mensen met een beperking

Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM. voor mensen met een beperking Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM voor mensen met een beperking Overzicht activiteiten maandag ochtend bakken, computer dinsdag ochtend tekenen & schilderen, creatief met papier, winkel, computer

Nadere informatie

VANUIT HET KAMERTJE: Journaal maart OBS De Tweemaster tel.: Petersburg 52, 1393 PT Nigtevecht

VANUIT HET KAMERTJE: Journaal maart OBS De Tweemaster tel.: Petersburg 52, 1393 PT Nigtevecht Activiteiten deze maand: 08 Boomfeestdag groep 7/8 08 Voorronde Regionale Voorleeswedstrijd 09 Theaterles 10 Gastles ProbleemGame groep 7/8 13 Deze week: meedraaidagen 13 Start Creacircuit (4 maandagen)

Nadere informatie

Creatieve projecten uit de diaconale praktijk

Creatieve projecten uit de diaconale praktijk Het bruist! Creatieve projecten uit de diaconale praktijk Voorjaarsconferentie 18 april 2013 Organisatie Vereniging Beraad Grote Steden in de Protestantse Kerk in Nederland Prof. Dr. G. van der Leeuw Stichting

Nadere informatie

website www.rpvbaarnsoest.nl e-mail rpvbaarnsoest@gmail.com SNS bank iban rek.nr. NL41 SNSB 094.43.67.461 te Soest

website www.rpvbaarnsoest.nl e-mail rpvbaarnsoest@gmail.com SNS bank iban rek.nr. NL41 SNSB 094.43.67.461 te Soest Jaargang 18 nummer 2, febr2016 1 MAGAZINE website www.rpvbaarnsoest.nl e-mail rpvbaarnsoest@gmail.com SNS bank iban rek.nr. NL41 SNSB 094.43.67.461 te Soest oefengroepen: Sportief wandelen iedere dinsdagmiddag

Nadere informatie

Op de grens van hemel en aarde. Een bijna-doodervaring

Op de grens van hemel en aarde. Een bijna-doodervaring Op de grens van hemel en aarde Een bijna-doodervaring Eerste druk, 2014 2014 Tineke H.C.M. Verwij Illustraties: Tineke H.C.M. Verwij Coverfoto: Tineke H.C.M. Verwij isbn: 9789048432684 nur: 402 Uitgever:

Nadere informatie

RESULTATEN NATIONALE PIJNMETING: PIJNPATIENTEN SIGNALEREN ERNSTIG GEBREK AAN ERKENNING EN GOEDE ZORG

RESULTATEN NATIONALE PIJNMETING: PIJNPATIENTEN SIGNALEREN ERNSTIG GEBREK AAN ERKENNING EN GOEDE ZORG Verslag bijeenkomst 21 januari 2011 Erasmus MC RESULTATEN NATIONALE PIJNMETING: PIJNPATIENTEN SIGNALEREN ERNSTIG GEBREK AAN ERKENNING EN GOEDE ZORG Partners Mijnpijn.nl vinden dat chronische pijn prioriteit

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO De Flierefluiters Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO De Flierefluiters Op deze

Nadere informatie

Beeldverslag Scholingstraject 21 januari - 5 juni 2008 in het Evean Douwes Dekkerhuis Les 1. tekenen. Leuk hoe iedereen hierin opgaat.

Beeldverslag Scholingstraject 21 januari - 5 juni 2008 in het Evean Douwes Dekkerhuis Les 1. tekenen. Leuk hoe iedereen hierin opgaat. Les 1 Direct in de creatieve activiteit en samenwerken. Vanuit de ervaring van het doen, de waarnemingen die je zelf doet en opschrijft, je vragen ontwikkelen. De waarnemingen en vragen met de anderen

Nadere informatie

basiscompetenties 2de graad muziek

basiscompetenties 2de graad muziek basiscompetenties 2de graad muziek 1 CONCORDANTIETABEL Basiscompetenties 2de graad muziek Concordantie tussen: - de specifieke basiscompetenties muziek voor de 2 de graad van de langlopende studierichtingen

Nadere informatie

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8 Reggio in groep 4 Paastoernooien Nieuws van de oudervereniging Groene voetstappen Kapstokken gevraagd Schoolfoto s manier zijn ze weer meer water. Verder hebben

Nadere informatie

Interview met DJ Kit T

Interview met DJ Kit T Interview met DJ Kit T Ik denk dat heel veel mensen nieuwsgierig zijn naar wie Kit-T nu precies is. Kun je ons wat over jezelf vertellen? Mijn naam is Kitty Nendels, geboren in Kerkdriel en opgegroeid

Nadere informatie

Het Erasmus. HAVO/ VWO m

Het Erasmus. HAVO/ VWO m Het Erasmus HAVO/ VWO Kun sts troo m Het Era sm us Kun Wan stzi ted! nni ge typ es Kunststroom Zing je de hele dag of ben je één met je muziekinstrument? Ben je gek op theater? Houd je van schilderen,

Nadere informatie

Naschools activiteitenaanbod

Naschools activiteitenaanbod Naschools activiteitenaanbod Graafstroom, augustus 2011 Beste kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van beide scholen, Met trots presenteer ik u het eerste naschoolse activiteitenaanbod van OBS De Overstap

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Hallo allemaal, Via deze nieuwsbrief willen we jullie dit keer iets uitgebreider informeren over wat CSN precies doet. In de agenda vinden jullie wat er de komende tijd gaat komen. Daarnaast zullen we

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement V.Z.W Huishoudelijk reglement TITEL I : BENAMING EN ZETEL Art. 1 - De vereniging werd opgericht onder de benaming: Lak@rt kunstenaarscollectief Laarne Kalken V.Z.W afgekort Lak@rt V.Z.W. te Laarne op 05/01/2015

Nadere informatie

DOE MEE MET HET CIRCUS! Iedereen doet mee met het Circus!

DOE MEE MET HET CIRCUS! Iedereen doet mee met het Circus! Allround Circusentertainer Sander presenteert het Circusproject: DOE MEE MET HET CIRCUS! Iedereen doet mee met het Circus! Allround Circusentertainer verzorgt circusprojecten op basisscholen waarbij alle

Nadere informatie

VOOR BEDRIJVEN EN ORGANISATIES. Ontdek de Kracht van Kunst voor Teambuildingsactiviteiten en Bedrijfsuitjes

VOOR BEDRIJVEN EN ORGANISATIES. Ontdek de Kracht van Kunst voor Teambuildingsactiviteiten en Bedrijfsuitjes VOOR BEDRIJVEN EN ORGANISATIES Ontdek de Kracht van Kunst voor Teambuildingsactiviteiten en Bedrijfsuitjes Cultuurhuis Wherelant is het centrum voor kunst en cultuur in Purmerend met een breed aanbod voor

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A1 nr. 7)

Luisteren: muziek (A1 nr. 7) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Deze week wordt ook bekend of de mogelijke staking door gaat op dinsdag 12 december en de school gesloten is. Ik houd u op de hoogte.

Deze week wordt ook bekend of de mogelijke staking door gaat op dinsdag 12 december en de school gesloten is. Ik houd u op de hoogte. Nummer: 6 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, Morgen is het zover, dan komt Sinterklaas aan op de Watermolen. Een spannende dag voor alle leerlingen. Mocht u willen kijken tijdens

Nadere informatie

voor: alle kinderen van 4 t/m 12 jaar van: God Kinderfeest

voor: alle kinderen van 4 t/m 12 jaar van: God Kinderfeest voor: alle kinderen van 4 t/m 12 jaar van: God Kinderfeest KINDERFEEST VOOR ALLE KINDEREN VAN 4 T/M 12 JAAR Heb jij wel eens meegemaakt dat je iets kwijt was? Je lievelingsknuffel of die mooie speelgoedauto?

Nadere informatie

Bloemlezing van gedichten van de Dichters Kring 2013 2014. Verwondering maakt het leven mooier

Bloemlezing van gedichten van de Dichters Kring 2013 2014. Verwondering maakt het leven mooier Bloemlezing van gedichten van de Dichters Kring 2013 2014 Verwondering maakt het leven mooier Voorwoord Vorig jaar februari kwam de eerste gezamenlijke dichtbundel van de Dichters Kring Nederland tot stand.

Nadere informatie

Wilhelmina Kinderziekenhuis. Uitnodiging. Symposium Kinderallergologie. Kennis in de praktijk! vrijdag 29 mei 2015 Locatie UMC Utrecht

Wilhelmina Kinderziekenhuis. Uitnodiging. Symposium Kinderallergologie. Kennis in de praktijk! vrijdag 29 mei 2015 Locatie UMC Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis Uitnodiging Symposium Kinderallergologie Kennis in de praktijk! vrijdag 29 mei 2015 Locatie UMC Utrecht Geachte collega, Kinderartsen, dermatologen, KNO-artsen en diëtisten

Nadere informatie

Inleiding door de burgemeester

Inleiding door de burgemeester Toespraken ter gelegenheid van de uitreiking van Koninklijke Onderscheidingen bij de Algemene Gelegenheid van 2012 (vrijdag 27 april 2012, in de Raadzaal van het gemeentehuis van Soest), uitgesproken door

Nadere informatie

Welkom bij Centrum Jeugd. Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden

Welkom bij Centrum Jeugd. Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden Welkom bij Centrum Jeugd Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden Welkom bij Centrum Jeugd Je gaat deelnemen aan een van de behandelingen bij Centrum Jeugd van GGz Breburg. De behandelaren

Nadere informatie

28 september 2018 Twee jaar! Parkinson en actief bezig zijn

28 september 2018 Twee jaar! Parkinson en actief bezig zijn 28 september 2018 Twee jaar! Parkinson en actief bezig zijn Op 28 september 2018 was er een bijzondere bijeenkomst van het Parkinson Café Nijmegen. Niet alleen omdat het tweejarig bestaan werd gevierd

Nadere informatie

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied.

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied. UITGAVE NR 2 ATELIER SPECIAAL JANUARI 2014 Eerste Atelier Speciaal een groot succes In november vond de eerste Atelier Speciaal plaats op Olivijn. Mede dankzij een groep van 16 enthousiaste vrijwilligers

Nadere informatie

Creatures. Formaat: 50x40 cm Gerda van Leeuwen

Creatures. Formaat: 50x40 cm Gerda van Leeuwen Dat een kunstenaar op zoek is naar de kern der dingen is een open deur. Het fascinerende is dat het zich steeds op een andere manier aandient en het niet verzadigd lijkt te raken. Dat is ook meteen de

Nadere informatie

KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / VOOROPLEIDING KUNSTEN

KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / VOOROPLEIDING KUNSTEN KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / KUNSTONDERWIJS OP T RIJKS N ACCENT OP IEDERS TALENT Vanuit onze visie op kunst- en cultuuronderwijs streven we naar een rijk aanbod. De school heeft daarom een aantal programmalijnen.

Nadere informatie

Verdieping 2012-2013 Fotobond afdeling Utrecht- t Gooi

Verdieping 2012-2013 Fotobond afdeling Utrecht- t Gooi De Verdieping 2012-2013 Fotobond afdeling Utrecht- t Gooi 1 Ter inspiratie Dit jaar was het de tweede keer dat ik de cursus De Verdieping van de Fotobond afdeling Utrecht t-gooi mocht begeleiden. Het was

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer3, 2 oktober 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer3, 2 oktober 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer3, 2 oktober 2015 Kalender: 4 okt Regenboogdienst in NH-kerk, 10.00-11.00 uur 5 okt Dag van de Leerkracht 6 okt Verjaardag juf Karin 7 okt Verjaardag juf Samira 7 okt Start Kinderboekenweek,

Nadere informatie

Positieve verpleegkunde: op weg naar een bloeiende samenleving!

Positieve verpleegkunde: op weg naar een bloeiende samenleving! Van Kleef Lezing 10-12-2015 Spreker: Jan Walburg, Hoogleraar Positieve Psychologie, Universiteit van Twente Positieve verpleegkunde: op weg naar een bloeiende samenleving! Aan positieve psychologie kleeft

Nadere informatie

KUNSTCENTRALE INSPIRERENDE ONTDEKKINGEN

KUNSTCENTRALE INSPIRERENDE ONTDEKKINGEN KUNSTCENTRALE INSPIRERENDE ONTDEKKINGEN AANBOD VVE 2018-2019 INHOUDSOPGAVE Inleiding 1 Beeldende kunst 2 Dans 3 Muziek 4 Bestellen 5 Inschrijfformulier 6 KUNSTCENTRALE GROTE VERWONDERINGEN Welkom in onze

Nadere informatie

================================================================

================================================================ FEDERATIE VAN INLOOPHUIZEN IN NEDERLAND VOOR MENSEN DIE LEVEN MET KANKER, EN HUN NAASTEN Jaargang 4, nummer 11 Oplage: 30 stuks juni 2009 Redactie: Maarten de Gouw Postadres: Weimansweg 70-72 3075 MP Rotterdam

Nadere informatie