[1 1. Beleidsplan. Stichting Nieuwe Twentse Kunst Kunst - Kwaliteit - Experiment. Opgesteld door het bestuur van de stichting:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "[1 1. Beleidsplan. Stichting Nieuwe Twentse Kunst 2015-2020. Kunst - Kwaliteit - Experiment. Opgesteld door het bestuur van de stichting:"

Transcriptie

1 [1 1 Beleidsplan Opgesteld door het bestuur van de stichting: Kunst - Kwaliteit - Experiment Stichting Nieuwe Twentse Kunst

2 Kunst-Torentje

3 [ De 3 Inleiding stichting Nieuwe Twentse Kunst is een culturele organisatie, die zich richt op het implementeren van kunst met nieuwe media in de maatschappij. De stichting NTK heeft geen winstoogmerk en richt zich sinds haar oprichting in 1997 actief op het vlak van de nieuwe beeldende kunst met vernieuwende kunstzinnige manifestaties en innoverende educatieve projecten. Sinds 2014 is daar het beheer van een expositieruimte bij gekomen en is het aantal culturele activiteiten, dat onder de vlag van de NTK plaatsvindt toegenomen. Ook is het geografische bereik van de NTK vergroot: van een stichting die lokaal en regionaal opereerde naar een stichting die Euregionaal en nationaal / internationaal opereert. Dit veroorzaakte dat de organisatiestructuur langzaam veranderde van een bestuur dat zelf organiseert naar een bestuur dat projectleiders aanstuurt en meer op afstand van projecten functioneert. Deze groei van de stichting Nieuwe Twentse Kunst is reden voor verdere professionalisering van de activiteiten van de stichting NTK en daarmee ook van de organisatie. Met dit beleidsplan geeft het bestuur aan waar NTK over vijf jaar wil zijn en welke stappen hiervoor gezet gaan worden. Kunst De stichting Nieuwe Twentse Kunst is in de jaren negentig van de vorige eeuw opgericht als kunstenaarsinitiatief om kunstenaars die met nieuwe media werken te laten exposeren. Het primaire doel was en is nog steeds het presenteren van beeldende kunst aan een zo breed mogelijk publiek. Voor de stichting NTK is er een logisch verband tussen technologische ontwikkelingen en kunst. Kunst en cultuur worden door de stichting NTK gezien als een van de belangrijkste voorwaarden voor de positieve voortgang van een samenleving. Niet alleen kunst is voor de stichting NTK een missie, ook het proces naar de kunst toe is een doel. Naarmate nieuwe media steeds meer geïntegreerd raken in de maatschappij, neemt ook het belang toe om deze media verantwoord en waardevol te kunnen benutten. Door middel van kunst kan waarde gegeven worden. Kunst was, is en blijft daarom het kerndoel van de stichting Nieuwe Twentse Kunst. Kwaliteit De stichting Nieuwe Twentse Kunst zet in op kwaliteit. Kwaliteit is een veel gebezigde term en wordt maatschappelijk op vele manieren uitgelegd. Zeker als het gaat om artistieke kwaliteit. Met kwaliteit bedoelt de stichting NTK, dat het alle aspecten van een project wil voltooien, die binnen haar doelstellingen passen op het hoogst mogelijke niveau. Dat wil zeggen dat artistieke- en conceptuele kwaliteit van projecten getoetst worden aan de hand van een professioneel kader, dat opgesteld is door professionals uit het kunstenveld. Dit artistieke- en conceptuele kader kan per project verschillen en wordt ontwikkeld door het creatieve team dat bij het project betrokken is. Naast artistieke- en conceptuele kaders zet de stichting ook in op goede en sterke

4 facilitering van projecten, biedt het een organisatorische infrastructuur en zorgt het voor een gedegen financieel plan en afronding van projecten. Experiment De stichting Nieuwe Twentse Kunst is een platform voor inspiratie en innovatie in de kunstsector. Het is daarom belangrijk dat er geëxperimenteerd kan worden op allerlei gebieden. Zowel op artistiek als op organisatorisch gebied. Kaders voor projecten zijn daarom niet van te voren vastgelegd. Ze worden bepaald door professionals geleide creatieve teams aan de hand van de statutaire doelstellingen van de stichting Nieuwe Twentse Kunst. Co-creatie is bij bepalen van inhoud en bij de uitvoering van een project een kernbegrip. Projecten NTK De stichting Nieuwe Twentse Kunst realiseerde tussen 2007 en 2015, 31 unieke projecten. 8 van de grootste projecten worden in afbeeldingen uitgelicht.

5 [5 Ambities In 2020 Is er een netwerk van mediakunstenaars, kennisinstellingen en bedrijven waarbinnen innovatieve producten, diensten en kunstuitingen worden ontwikkeld. Maakt nieuwe kunst structureel deel uit van het aanbod van maatschappelijke- en onderwijsinstellingen in de Euregio. Maakt cultuurparticipatie een belangrijk onderdeel uit in activiteiten ontplooid door de stichting NTK. Heeft de stichting NTK zich gepositioneerd als instelling voor het tonen van beeldende kunst. Is de stichting NTK een belangrijke instelling voor vernieuwende ontwikkelingen binnen de beeldende kunst in Oost-Nederland. Zijn NTK projecten toonaangevend voor nieuwe kunst in de Euregio. Is er een uitgewerkt operationeel plan voor projecten op basis van het beleidsplan. Is er een facilitair plan, waarin bijvoorbeeld juridische zaken zijn vastgelegd. Dit om de projectleiders in hun werkzaamheden te ondersteunen. Is er een leidende huisstijl vastgelegd. Zijn er op meerdere organisatie- en artistieke gebieden, plannen van aanpak ontwikkeld. Zoals bijvoorbeeld op het gebied van vrijwilligersbeleid. Kunnen projectleiders met een eigen creatief team zelfstandig projecten aansturen.

6 Subsidiënten / Sponsoren Media Art Flow Festival - MAFF (inclusief theaterroute) ww.maffestival.eu Ontwerp: (ontwerp logo atelierroute Peter Elbertse BNO), druk: ATELIE RROU MELO TEAL ATELIE RROU MELO TEAL Het culturele weekend van Almelo en omstreken 28, 29 en 30 september 2012 atelierroutealmelo.nl Drama /09/2013 het culturele weekend van Almelo en omstreken MAFF 26 en 27 september 2014 Young at Art 26 september t/m 25 oktober tm MAFF Pop-UP gallery MAFF Poetry Slam MAFF Openlucht bioscoop

7 [7 Sterkte, zwakten, kansen en bedreigingen Sterke punten en kansen: groeien De kwaliteit van de projecten die onder de paraplu van NTK worden uitgevoerd is hoog. Merknamen van NTK (MAFF, Kunst-Torentje) hebben een positief imago bij publiek en beleidsbepalers. De stichting NTK is flexibel, dynamisch, associatief sterk, innovatief en schuwt het experiment niet. Deze sterke punten willen we benutten om initiatieven te verbinden en een stabiele basis te bieden voor projecten. Daarmee creëren we een podium voor beginnende kunstenaars en helpen we innovatieve mediaproducten te ontwikkelen en een breed publiek hiermee kennis te laten maken. Zwakke punten en kansen: verdedigen NTK voert projecten uit in een cultuurarme regio. Lokaal is NTK een buitenbeentje tussen de andere (culturele) instellingen. De al beperkte financiële middelen nemen verder af, mede omdat de marketing en PR zwak zijn ontwikkeld. Met de positie als faciliterende stichting kunnen we bestaande initiatieven verbinden en zorgen voor stabiliteit in de organisatie van projecten. Ook kunnen we producten met nieuwe media helpen ontwikkelen om deze voor een breed publiek toegankelijk te maken. Hiermee kunnen we NTK beter profileren bij lokale, regionale en (inter)nationale politiek, bedrijven en instellingen en daarmee de basis voor financiering versterken. Sterke punten en bedreigingen: consolideren Op het punt van innovatie heeft de stichting NTK veel concurrentie van bedrijven en andere non-profitorganisaties. Het maatschappelijk klimaat in Nederland is weinig cultureel. Hier zetten we de passie voor kunst en het idealisme van alle betrokkenen tegenover. Dit gecombineerd met de lage overheadkosten van NTK zorgt er voor dat we de concurrentie aan kunnen en maatschappelijke tegenwind kunnen weerstaan. Zwakke punten en bedreigingen: aanpassen Oost-Nederland heeft een zwakke culturele infrastructuur. Lokaal staat NTK alleen, vergelijkbare instellingen bevinden zich niet in een 25 km radius. Daarbij komt dat de slagkracht van NTK in afzonderlijke projecten tot uitdrukking komt, waardoor het geheel niet zichtbaar is.

8 Media Art Garden

9 [9 Strategie Projecten De stichting NTK zorgt voor voorwaarden zodat projectleiders, vrijwilligers, jongeren, specifieke maatschappelijke groepen en onafhankelijke professionele kunstenaars zich kunnen ontwikkelen in projecten die gelieerd zijn aan beeldende kunst. Projecten jagen de ontwikkeling van de stichting NTK als instelling voor beeldende kunst aan. Subsidies en sponsoring Om een solide financiële basis te leggen voor de toekomst van de stichting NTK, richt de stichting NTK zich op innovatieve projecten die kansen hebben om in de subsidiëring opgenomen te worden. De stichting NTK opereert daarmee altijd in de frontlinie van de maatschappij. Zij zal nieuwe projecten ontwikkelen die bij voorkeur worden gefinancierd uit een mix van publiekelijk en privaat geld of uit crowdfunding. Netwerk De stichting NTK handelt met een open blik naar buiten, ontwikkelingen op globaal niveau op het gebied van nieuwe beeldende kunst worden gemonitord. Daarom zet de stichting NTK in op het uitbreiden van haar culturele netwerk, zodat er logische en nuttige samenwerkingsverbanden mogelijk worden, die de doelstellingen van de stichting NTK ondersteunen. Productontwikkeling Projecten van MAFF tot Wij zien wel, kunst is het meest creatieve wat de mensheid heeft voortgebracht. Producten zijn voor de stichting NTK projectconcepten en bijvoorbeeld educatieve methoden. Een project ziet de stichting NTK als een product op zich, maar ook binnen projecten kunnen producten ontwikkeld worden. Kunstzinnige concepten, die leiden tot toepasbare producten in de maatschappij is een toevoeging waaraan de stichting NTK in haar curriculum voor wil zorgen. Profilering De projecten die we mogelijk maken, het netwerk dat we bouwen en de producten die we helpen ontwikkelen gebruiken we om NTK te profileren als toonaangevende organisatie voor Kunst - Kwaliteit - Experiment in de Euregio.

10 Mien Eigen Ik

11 [11 Doelgroepen Kunst: Kunstenaars Euregio Studenten kunstopleidingen Euregio Middelbare scholieren Euregio Kunstliefhebbers Euregio Kunstliefhebbers Nederland en Duitsland Culturele ondernemers Instellingen voor kunst- en cultuureducatie Educatie: Onderwijsinstellingen Euregio Opleidingsinstituten Euregio Bedrijven Euregio Instellingen voor kunst- en cultuureducatie Innovatie: Kennisinstellingen Euregio Innovatieve bedrijven Euregio Regionale en internationale kunstenaars Cultuurmakelaars Instellingen voor kunst- en cultuureducatie

12 Tijdcapsule Almelo

13 [13 Organisatie De statutaire doelen van NTK Het bevorderen van uitwisseling en samenwerking tussen kunstenaars die in de (EU)regio van Twente actief zijn, of wel woonachtig zijn. Het presenteren van hedendaagse nieuwe kunst of mediakunst aan een zo breed mogelijk publiek. Het beheren van een of meer ruimten om de volgende activiteiten te ontplooien: Het organiseren van exposities van plaatselijke en (EU)regionale kunstenaars en van kunstenaars uit andere plaatsen via uitwisselingsprogramma s met initiatieven en beroepsorganisaties aldaar. Het organiseren van kunstmanifestaties (festivals) op verscheidene plaatsen welke een tijdelijk dan wel blijvend karakter hebben. Het doen uitgeven van publicaties. Het instigeren van samenwerkingsverbanden op kunst- en cultureel gebied. Alle overige activiteiten die bijdragen aan een goed kunstklimaat in de (Eu)regio. Het faciliteren van culturele ondernemers bij het opzetten van activiteiten onder de noemer van de stichting Nieuwe Twentse Kunst.

14 Wij zien wel

15 [15 Organisatiestructuur Stichting NTK bestaat uit een bestuur dat via projecten de doelstellingen van de stichting realiseert. Bestuur NTK Voorzitter Secretaris Projectleider Creatief Team (projectnaam) Penningmeester Artistiek Directeur Projectleider Creatief Team (projectnaam) Algemeen lid Projectleider Creatief Team (projectnaam) Algemeen lid Bestuur Het bestuur bestaat statutair uit minimaal drie leden. Om de ambities van NTK te realiseren is een bestuur van vijf vrijwillige leden wenselijk: Voorzitter (gezicht, netwerk) Secretaris (coördinatie, secretariaat) Penningmeester (financiële administratie) Algemeen bestuurslid (kunst en educatie) Algemeen bestuurslid (innovatie) De taken/verantwoordelijkheden van het bestuur zijn: Het beleid vastleggen Erop toezien dat het beleid uitgevoerd wordt Optreden als werkgever/opdrachtgever Randvoorwaarden voor uitvoering creëren: financieel, organisatorisch en communicatief Het bestuur geeft opdracht aan de artistiek directeur en de projectleiders van de stichting NTK om projecten te realiseren. Het bestuur toetst vooraf of een project overeenkomt met statutaire doelstellingen en het beleidsplan.

16 Young at Art

17 [17 Projectorganisatie Het bestuur van de stichting NTK houdt toezicht op de uitvoering van de projecten door de projectleiders. Dit gebeurt door middel van het inplannen van periodiek overleg met de projectleider(s). De projectleider is manager van zijn of haar project en draagt zorg voor de dagelijkse leiding van de projecten. Hij of zij is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en interne organisatie, het financiële beleid, marketing en de subsidie-, fondsen- en sponsorwerving, de ontwikkeling van het artistiek beleid en (na goedkeuring door het bestuur) voor de uitvoering ervan. Het bestuur van de NTK wordt vertegenwoordigd bij projecten door specifiek te benoemen bestuursleden bij projecten. Centraal in de organisatie staat de artistiek directeur van de stichting NTK, hij of zij is verantwoordelijk voor de zogenaamde helikopter view, de communicatie tussen bestuur en projectleiders en zaken betreffende de dagelijkse gang van zaken van de stichting. De projectleiders sturen een creatief team aan van professionals en vrijwilligers. Binnen het creatief team worden alle activiteiten gecoördineerd en uitgevoerd die betrekking hebben op het gebied van artistiek concept & programma, partnership & externe relaties, administratie & financiën, marketing & communicatie en lobby & sponsoring. Alles wordt georganiseerd op basis van co-creatie. Financiering van de artistiek directeur, projectleider en leden van het creatieve team is gekoppeld aan de uitvoering van projecten. Projectleiders maken samen met professionals en vrijwilligers afspraken over inzetbaarheid en vergoeding voor een project. Projectleiders worden aangenomen en geselecteerd op hun professionele expertise en competenties, ze hebben aantoonbaar vaardigheden om een project te managen. Artistiek directeur en projectleiders zijn enkel als freelancer actief voor de stichting NTK. De stichting NTK heeft geen mensen in loondienst. Projectleiders dragen samen met de artistiek directeur uit dat ze voor de stichting actief zijn en zijn als het ware een visitekaartje voor de stichting NTK. Projectleiders gaan per project met de stichting NTK een overeenkomst aan waarin aansprakelijkheden geregeld worden.

18 ZINtuigen

19 [19 Vrijwilligersbeleid Vrijwilligers zijn belangrijk voor de stichting. Zij brengen twee belangrijke dingen mee: hun passie voor kunst en hun netwerk. Hierbij hoort een passend vrijwilligersbeleid waarin aandacht is voor: Vrijwilligerscontracten Profielen Aansturing/coördinatie Vergoedingen Verzekering Opleiding De stichting NTK heeft als ambitie een vrijwilligersbeleid te ontwikkelen voor De projectleiders moeten per project bekijken in hoeverre een vrijwilligersbeleid toepasbaar is. Financiën Het financieel beleid van de stichting NTK gaat uit van: Financieel gezonde situatie van de stichting NTK Projecten bedruipen zichzelf (inclusief overhead project) Minder afhankelijk van (overheids)subsidies door profilering en p.r. Per project wordt er een percentage gereserveerd voor de overhead van de stichting NTK. Er zal per project bekeken worden wat de bijdrage is. Inkomsten vergroten door sponsorbeleid, donateurs, productontwikkeling en marketing

20 2015 Opgesteld door het bestuur, projectleiders en artistiek directeur van de stichting: Bestuur: Jurgen Tip Voorzitter Roeland Ambting Secretaris Merijn Knippers Penningmeester Artistiek Directeur: Menno Dimitri Ouderkerk Projectleiders: Jozef Kamphuis Masja de Roy Marthijn de Rooij Ymke ter Beek Post adres stichting NTK: Govert Flinckstraat AJ Almelo kvk nummer

Beleidsplan Tellus Film Fundering

Beleidsplan Tellus Film Fundering Beleidsplan 2018-2022 Tellus Film Fundering Indeling: 1. Samenvatting 2. Inleiding 3. Missie en visie 4. Wat biedt de stichting? 5. Speerpunten voor de komende jaren 6. Professionalisering van de organisatie

Nadere informatie

Alleen organisaties met een culturele doelstelling en zonder winstoogmerk kunnen een aanvraag indienen.

Alleen organisaties met een culturele doelstelling en zonder winstoogmerk kunnen een aanvraag indienen. KUNSTPARTICIPATIE: OVER DEZE SUBSIDIE Met de programmalijn Kunstparticipatie wil het Fonds de vernieuwing van het aanbod van kunstbeoefening in de vrije tijd realiseren. Daarnaast wil het bijdragen aan

Nadere informatie

Deze samenwerkingen worden ook buiten Alkmaar aangegaan. Ons uiteindelijke doel is:

Deze samenwerkingen worden ook buiten Alkmaar aangegaan. Ons uiteindelijke doel is: +- MISSIE Wij bevorderen, verbinden en vergroten! #bevorderen Stichting SLK bevordert de cross-over tussen literatuur en beeldende kunst met de ambitie de doelgroep voor beide disciplines te vergroten.

Nadere informatie

Alle bestuursleden zijn gezamenlijk bevoegd om besluiten te nemen namens stichting Meridiaan.

Alle bestuursleden zijn gezamenlijk bevoegd om besluiten te nemen namens stichting Meridiaan. Algemene gegevens Stichting Meridiaan Meridiaan 40 3813 AW Amersfoort www.stichtingmeridiaan.nl RSIN 816179281 KvK Inschrijvingsnummer 32116451 Doel Het doel van Stichting Meridiaan kan samengevat worden

Nadere informatie

1. Algemeen. 1 Beleidsplan

1. Algemeen. 1 Beleidsplan Beleidsplan 1 Beleidsplan 1. Algemeen Stichting B93 is een atelierstichting en kunstenaarsinitiatief dat ruimte en kansen biedt aan jonge talentvolle kunstenaars door middel van diverse exposities en projecten

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma Kunst en Cultuur Velsen 2014-2017

Uitvoeringsprogramma Kunst en Cultuur Velsen 2014-2017 Beleidsspeerpunt Wat willen we bereiken? Wat gaan we daarvoor doen en wie Cultuureducatie Meer kinderen maken kennis met amateurkunst/ kunsteducatie en worden lid van een amateurkunstvereniging Verbetering

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland

Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland Stichting Time to Help Nederland Hang 4 3011 GG Rotterdam info@timetohelp.nl www.timetohelp.nl Inschrijvingsnummer KVK : 55404073 RSIN/Fiscaalnummer: 851692357

Nadere informatie

Beleidsplan Joop Holsbergen Stichting Inhoudsopgave:

Beleidsplan Joop Holsbergen Stichting Inhoudsopgave: Beleidsplan Joop Holsbergen Stichting Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Analyse van de Stichting Visie Missie Doelstellingen 3. Interne ontwikkelingen Museum Bestuur MVO Activiteiten Financiën 4. Externe

Nadere informatie

S a n d e r l i n g Participatory storytelling

S a n d e r l i n g Participatory storytelling S a n d e r l i n g Participatory storytelling B e l e i d s p l a n 2018 2020 versie 1.2 14 januari 2019 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 De stichting... 3 2.1 Missie... 3 2.2 Aanleiding...Error! Bookmark not

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2019 Stichting Akyazili Nederland Dit document maakt inzichtelijk welke plannen het bestuur heeft gemaakt naar aanleiding van haar toekomst. Het bestuur 3 februari 2016 Diergaardesingel

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 2. Introductie 3 Algemene Gegevens 3. Strategie & Beleid 3 Aanleiding 3 Missie 3 Doelstelling 3 Werkzaamheden 4

INHOUDSOPGAVE 2. Introductie 3 Algemene Gegevens 3. Strategie & Beleid 3 Aanleiding 3 Missie 3 Doelstelling 3 Werkzaamheden 4 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 Introductie 3 Algemene Gegevens 3 Strategie & Beleid 3 Aanleiding 3 Missie 3 Doelstelling 3 Werkzaamheden 4 Bestuur 4 Algemene Gegevens 4 Werkwijze en beoordeling subsidieaanvragen

Nadere informatie

Stichting Utrechts Museum Kwartier

Stichting Utrechts Museum Kwartier ANBI gegevens Stichting Utrechts Museum Kwartier Algemene gegevens Stichting Utrechts Museumkwartier Ingeschreven naam KvK register: Stichting Utrechts Museum Kwartier Publieksnaam: Musea Utrecht KvK nummer:

Nadere informatie

STRATEGISCH PLAN 20152020. Excellent onderwijs voor een innovatieve regio

STRATEGISCH PLAN 20152020. Excellent onderwijs voor een innovatieve regio STRATEGISCH PLAN 20152020 Excellent onderwijs voor een innovatieve regio introductie Met meer dan 10.000 studenten en ruim 800 medewerkers zijn we het grootste opleidingencentrum voor beroepsonderwijs

Nadere informatie

Stichting Utrechts Museum Kwartier

Stichting Utrechts Museum Kwartier ANBI gegevens Stichting Utrechts Museum Kwartier Algemene gegevens Stichting Utrechts Museumkwartier Ingeschreven naam KvK register: Stichting Utrechts Museum Kwartier Publieksnaam: Musea Utrecht KvK nummer:

Nadere informatie

De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen.

De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen. Competentie 1: Creërend vermogen De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen. Concepten voor een ontwerp te ontwikkelen

Nadere informatie

Stichting Kansvol Jaarverslag 2014

Stichting Kansvol Jaarverslag 2014 Stichting Kansvol Jaarverslag 2014 Inhoud 1. De organisatie p.2 Oprichting Stichting Kansvol Doelstellingen Werkwijze Opstartfase Onderweg naar 2015 2. Activiteiten p.3 Kunstproject met Toevlucht Activiteitenmiddag

Nadere informatie

Opzet ondernemingsplan

Opzet ondernemingsplan De organisatie Type organisatie Rechtsvorm en aansprakelijkheid KvK nr / BTW nr Verzekeringen Eigenschappen (en vergunningen) Vestigingsplaats en wijk Sinds (startdatum) Organigram (bestuur, personeel,

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Jan Zondag

Beleidsplan Stichting Jan Zondag Beleidsplan Stichting Jan Zondag 2016-2019 Beleidsplan Stichting Jan Zondag 2016-2019 1. Inleiding 2. Missie, visie en statutaire doelstelling 2.1 Missie 2.2 Visie en statutaire doelstellingen 2.3 Bestemming

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2018-2021 www.wensstichtingdrenthe.nl Wensstichting Drenthe p/a Klepel 392 7811 KX Emmen 1 Inleiding... 3 1 Missie en visie Wenstichting Drenthe... 4 1.1 Missie... 4 1.2 Visie... 4 1.3 Doel...

Nadere informatie

Stichting Collectie Constant houdt zich sinds 1996 bezig met het beheer van. het werk van Nederlands beeldend kunstenaar Constant Nieuwenhuys.

Stichting Collectie Constant houdt zich sinds 1996 bezig met het beheer van. het werk van Nederlands beeldend kunstenaar Constant Nieuwenhuys. BELEIDSPLAN FONDATION CONSTANT 2012 Inleiding Stichting Collectie Constant houdt zich sinds 1996 bezig met het beheer van het werk van Nederlands beeldend kunstenaar Constant Nieuwenhuys. Hierna aangeduid

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne

Beleidsplan Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne Beleidsplan 2018-2022 Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne Plaats Oudehaske Datum 07-05-2018 Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. Organisatie... 3 3. Visie en missie... 3

Nadere informatie

Samenvatting beleidsplan 2014-2018

Samenvatting beleidsplan 2014-2018 Samenvatting beleidsplan 2014-2018 The Nethrelands-Turkey Friendship Foundation Bezoekadres: Pieter Cornelisz. Hooftstraat 47, 1071 BN Amsterdam Tel: 020-7763 09 55 Mobiel; 06-52 627 833 Web: www.ntff.nl

Nadere informatie

Kristal Samen Leven 2014-2016

Kristal Samen Leven 2014-2016 Beleidsplan Stichting Kristal Samen Leven 2014-2016 Stichting Kristal Samen Leven Citroenvlinder 77 7323 RC Apeldoorn Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2014-2016 van Stichting Kristal Samen Leven.

Nadere informatie

Strategisch plan

Strategisch plan Strategisch plan 2016-2019 1. Inleiding Voor u ligt het strategisch plan 2016-2019. In het strategisch plan 2016-2019 wil Dress for Success Amsterdam (DfS A) u meenemen in de strategie en de keuzes die

Nadere informatie

Stichting voor toegepaste filosofie. culturele dienstverlening voor organisaties en instellingen. Beleidsplan 2013-2017. Inleiding

Stichting voor toegepaste filosofie. culturele dienstverlening voor organisaties en instellingen. Beleidsplan 2013-2017. Inleiding Stichting voor toegepaste filosofie culturele dienstverlening voor organisaties en instellingen Beleidsplan 2013-2017 Inleiding Onze ambitie richt zich niet alleen op het onderwijs, maar ook op de culturele

Nadere informatie

Dit is het beleidsplan van De Stichting Ambulante Dagbesteding, opgesteld voor de periode 2015-2016. De stichting is opgericht en notarieel geregistreerd op 22 juli 2015 en gevestigd te Utrecht. Dit beleidsplan

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019

Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019 Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019 Voorwoord Voor u ligt het 1 e beleidsplan van stichting Pole Position. De stichting is opgericht op 2 augustus 2013 en heeft in het ruime jaar waarin het bestaat

Nadere informatie

Directeur / Bestuurder

Directeur / Bestuurder Vacature Stichting Rijnstad is op zoek naar een Directeur / Bestuurder Directeur / Bestuurder Stichting Rijnstad is per 1 januari 2020 opzoek naar een bestuurder. De bestuurder stelt als eindverantwoordelijke

Nadere informatie

STICHTING DE LICHTING MUZIEK THEATER

STICHTING DE LICHTING MUZIEK THEATER STICHTING DE LICHTING MUZIEK THEATER DANS BELEIDSPLAN 2014-2017 Inleiding Stichting de Lichting is opgericht in 1986 en heeft als algemene doelstelling het stimuleren van podiumkunsten, en het verrichten

Nadere informatie

Beleidsplan herfst 2013

Beleidsplan herfst 2013 Beleidsplan herfst 2013 I. De stichting I.1. Inleiding Dit beleidsplan zal dienen als leidraad voor het te voeren dagelijks beleid, als toetsingsinstrument voor plannen en voortgang van projecten en als

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting Pole Position. De stichting is opgericht op 2 augustus 2013. Inmiddels hebben 70 mensen mogen genieten

Nadere informatie

Kunstgebouw Beleidsplan 2013-2016

Kunstgebouw Beleidsplan 2013-2016 Kunstgebouw Beleidsplan 2013-2016 Kunstgebouw Broekmolenweg 16 2289 BE Rijswijk www.kunstgebouw.nl B e l e i d s p l a n 2 0 1 3-2 0 1 6 Z I C H T B A AR M AK E N W AT E R I S, S T I M U L E R E N W AT

Nadere informatie

ANBI Beleidsplan. Cultureel festival op de grens van Brabant en Limburg

ANBI Beleidsplan. Cultureel festival op de grens van Brabant en Limburg ANBI Beleidsplan Cultureel festival op de grens van Brabant en Limburg Inleiding en Aanleiding Als je er op let, valt het eigenlijk pas op. De culturele evenementen in Limburg blijven in Limburg en de

Nadere informatie

kunstliefde Utrechtse kunst &beeldende kunst ruimte voor Aanvulling en reactie op de Cultuurnota Gemeente Utrecht 2013-2016

kunstliefde Utrechtse kunst &beeldende kunst ruimte voor Aanvulling en reactie op de Cultuurnota Gemeente Utrecht 2013-2016 kunstliefde ruimte voor &beeldende kunst Utrechtse kunst Aanvulling en reactie op de Cultuurnota Gemeente Utrecht 2013-2016 Voorwoord; In de cultuurnota 2013-2016 geeft de commissie in haar advies aan

Nadere informatie

Stichting Duurzame Stad

Stichting Duurzame Stad Stichting Duurzame Stad 2012-2013 Bestuursplan van de stichting Duurzame Stad Zoetermeer november 2012 1. Inleiding De Stichting Duurzame Stad is opgericht in november 2011. De oprichting van de stichting

Nadere informatie

Organisatie: Samenwerkingsverband Stichting Samenwerkingsverband RiBA ( Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard)

Organisatie: Samenwerkingsverband Stichting Samenwerkingsverband RiBA ( Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard) Functie-informatie Functienaam: Directeur samenwerkingsverband Organisatie: Samenwerkingsverband 28.05 Stichting Samenwerkingsverband RiBA ( Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard) Werkterrein: Management

Nadere informatie

FEBRUARI 2019 STICHTING CULTUURHUIS DRENTHE WERKNAAM KUNSTHUIS VENENDAL

FEBRUARI 2019 STICHTING CULTUURHUIS DRENTHE WERKNAAM KUNSTHUIS VENENDAL HOOFDSTRAAT 9 7902 EA HOOGEVEEN WWW.KUNSTHUISVENENDAL.NL INFO@KUNSTHUISVENENDAL.NL 06-539 788 89 FEBRUARI 2019 STICHTING CULTUURHUIS DRENTHE WERKNAAM KUNSTHUIS VENENDAL HET CONCEPT OP HOOFDLIJNEN Een Scandinavisch

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Video Journaal Schoorl 2015-2020

Beleidsplan Stichting Video Journaal Schoorl 2015-2020 VOORWOORD In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Video Journaal Schoorl. Ook informeren wij u over onze plannen voor de toekomst. Dit beleidsplan is geschreven

Nadere informatie

Kunstschool Boxtel. Inleiding

Kunstschool Boxtel. Inleiding Kunstschool Boxtel Inleiding In dit beknopte scenario wordt een kleine duurzame organisatie voor cultuureducatie in de gemeente Boxtel omschreven; Kunstschool Boxtel. Kunst- en cultuureducatie stimuleert,

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan Herman Broerenschool

Strategisch beleidsplan Herman Broerenschool Voor elk kind dat met plezier naar zijn eigen hoogte klimt Strategisch beleidsplan Herman Broerenschool www.hermanbroeren.nl Periode 2018-2022 Roermond, 1 augustus 2018 Voorwoord Voor u ligt het strategisch

Nadere informatie

Beleidsplan STICHTING OVERDRUKSYNDROOM NL

Beleidsplan STICHTING OVERDRUKSYNDROOM NL Beleidsplan STICHTING OVERDRUKSYNDROOM NL 1. 2018 2021 1.1 Referentie: 2018-2021 Datum: 13-05-2019 Status: Definitief Auteur: Voorzitter Stichting OverdrukSyndroom.NL 0 Inleiding Stichting Overdruk Syndroom

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Brederodestraat 104 4 1054 VG Amsterdam Nederland. www.stichtingopen.nl info@stichtingopen.nl Rabobank: NL44RABO0143176986

BELEIDSPLAN. Brederodestraat 104 4 1054 VG Amsterdam Nederland. www.stichtingopen.nl info@stichtingopen.nl Rabobank: NL44RABO0143176986 BELEIDSPLAN Brederodestraat 104 4 1054 VG Amsterdam Nederland www.stichtingopen.nl info@stichtingopen.nl Rabobank: NL44RABO0143176986 BELEIDSPLAN STICHTING OPEN 1 1. INLEIDING Voor u ligt het beleidsplan

Nadere informatie

BELEIDSPLAN HOI FOUNDATION

BELEIDSPLAN HOI FOUNDATION BELEIDSPLAN HOI FOUNDATION 2016-2020 1 Inhoud Grondslag pagina 3 Doel van de stichting pagina 3 Bestuur en organisatie pagina 3 Middelen van de stichting pagina 5 Besteding pagina 5 Financieel jaarrapport

Nadere informatie

Grondslagen. Maart 2018

Grondslagen. Maart 2018 Grondslagen Maart 2018 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Samenstelling bestuur.3 3. Oprichting...3 4. Missie..3 5. Doelgroep. 3 6. Dienstverlening...4 7. Financiële aspecten..5 8. Kernwaarden....5 9. Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Bevordering Jong Talent

Beleidsplan Stichting Bevordering Jong Talent Beleidsplan Stichting Bevordering Jong Talent 2018-2019 Pagina: 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Ontstaan... 3 1.2 ANBI status... 3 2 Gegevens stichting Bevordering Jong Talent... 4 3 Beleid en strategie...

Nadere informatie

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018 Beleidsplan 2018 Definitief Secretariaat: bank: NL02 TRIO 0338 6495 06 KvK nr. 17151409 Inleiding Achtergrond Dagblad Trouw 3 maart 1995: De basis voor de lokale Agenda 21 werd gelegd in 1992 tijdens de

Nadere informatie

Beleidsplan. Contact. Inhoud. 1 Inleiding. 1. Inleiding 2. Missie/visie 3. Doelstelling 4. Strategie 5. Organisatie 6. Financiën

Beleidsplan. Contact. Inhoud. 1 Inleiding. 1. Inleiding 2. Missie/visie 3. Doelstelling 4. Strategie 5. Organisatie 6. Financiën Beleidsplan Contact Stichting Vlinderduin p/a Steenweg 8 4328 RL Burgh-Haamstede KvK-nummer: 68339054 Rek.nr.: NL69 RABO 0317715232 www.vlinderduin.nl info@vlinderduin.nl Inhoud 1. Inleiding 2. Missie/visie

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne

Beleidsplan Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne Beleidsplan 2013-2017 Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne Plaats Oudehaske Datum 04-07-2013 Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. Organisatie... 3 3. Visie en missie... 3

Nadere informatie

FIRMA VAN DRIE Kunststichting Gouda

FIRMA VAN DRIE Kunststichting Gouda FIRMA VAN DRIE Kunststichting Gouda BELEIDSPLAN 2011 2014 augustus 2011 Inleiding De stichting Firma van Drie is hèt podium voor kunstenaars in Gouda en omgeving. De stichting, afgekort De Firma, is opgericht

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN VAN DE STADSSCHOUWBURG UTRECHT BELEIDSNOTITIE 2013-2016

STICHTING VRIENDEN VAN DE STADSSCHOUWBURG UTRECHT BELEIDSNOTITIE 2013-2016 STICHTING VRIENDEN VAN DE STADSSCHOUWBURG UTRECHT - STADSSCHOUWBURG FOUNDATION - BELEIDSNOTITIE 2013-2016 17 april 2013 INHOUDSOPGAVE 1. DOELSTELLING... 3 2. STRATEGIE... 3 3. BEHEER VAN HET VERMOGEN...

Nadere informatie

Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020

Beleidsplan stichting Comedor Infantil 2015-2020 Uitgegeven door: Stichting Comedor Infantil Datum: december 2014 Status: Definitief Versienummer: 2.0 Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3

Nadere informatie

Stichting Present de Bevelanden

Stichting Present de Bevelanden Jaarplan 2017 Stichting Present de Bevelanden MISSIE Stichting Present de Bevelanden wil de makelaar zijn die groepen mensen die best eens een keer wat voor een ander willen doen, verbindt aan hen die

Nadere informatie

Projectaanvraag. Gegevens aanvrager. Samenvatting project. Aanleiding aanvraag/project. Datum aanvraag. Naam organisatie.

Projectaanvraag. Gegevens aanvrager. Samenvatting project. Aanleiding aanvraag/project. Datum aanvraag. Naam organisatie. Projectaanvraag 1. Gegevens aanvrager Datum aanvraag Naam organisatie Contactpersoon Functie contactpersoon Telefoonnummer en/of 06-nummer E-mailadres Adres organisatie Postcode en plaats Telefoonnummer

Nadere informatie

Stichting ter bevordering van het onderwijs aan Hoogbegaafde kinderen en jongeren

Stichting ter bevordering van het onderwijs aan Hoogbegaafde kinderen en jongeren Stichting ter bevordering van het onderwijs aan Hoogbegaafde kinderen en jongeren Stichting Secundum www.secundum.nl info@secundum.nl Postadres: Secundum Postbus 2311 2002 CH Haarlem 1 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 Auteur: Bob Arkema Datum: 16 juni 2017 Versie: 0.9 Voorwoord Bij het schrijven van een beleidsplan wordt de koers van de organisatie voor de komende drie tot vijf jaar beschreven.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2011-2012. Stichting De Burght CT&W

BELEIDSPLAN 2011-2012. Stichting De Burght CT&W BELEIDSPLAN 2011-2012 Stichting De Burght CT&W 2 Inhoudsopgave pagina Voorwoord 3 Inleiding 3 Visie en doelstelling 4 Beleid en bestedingen 6 Fondsenwerving en financieel beheer 8 Nawoord 9 3 Voorwoord

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING YOU!NG 2014-2016

BELEIDSPLAN STICHTING YOU!NG 2014-2016 BELEIDSPLAN STICHTING YOU!NG 2014-2016 Inhoudsopgave Inleiding... Pagina 3 Missie, visie en strategie... Pagina 4 Doelstellingen, activiteiten en randvoorwaarden... Pagina 5 Begroting... Pagina 8 Tot slot...

Nadere informatie

Alle competenties moeten met voldoende zijn beoordeeld

Alle competenties moeten met voldoende zijn beoordeeld BEOORDELINGSFORMULIER / Artistieke Praktijk II jaar 4 Blad 1 Toetscode: Datum: Handtekening student: Beoordelaar 1: Handtekening beoordelaar 1: Beoordelaar 2: Handtekening beoordelaar 2: Extern deskundige:

Nadere informatie

Beleidsplan. Save the Waterberg Rhino Nederland. Krystle Bijman Lotte van de Lustgraaf Jeanine Schoonemann. waterbergrhino@gmail.

Beleidsplan. Save the Waterberg Rhino Nederland. Krystle Bijman Lotte van de Lustgraaf Jeanine Schoonemann. waterbergrhino@gmail. Beleidsplan Save the Waterberg Rhino Nederland Krystle Bijman Lotte van de Lustgraaf Jeanine Schoonemann waterbergrhino@gmail.com Inhoud Inleiding... 3 Strategie... 4 Kernprincipes en uitgangspunten van

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2017

Beleidsplan 2013-2017 Voorwoord Deventer is trots op de veelkleurige, multiculturele samenstelling van haar inwoners. Al eeuwen lang onderhoudt Deventer, als Hanzestad contacten met vele landen en culturen over heel de wereld.

Nadere informatie

Stichting Jong Ondernemen. Juli 2017

Stichting Jong Ondernemen. Juli 2017 Stichting Jong Ondernemen Juli 2017 Inleiding Jong Ondernemen is een non-profit organisatie die zich ten doel stelt om in samenwerking met de overheid, het bedrijfsleven en het onderwijs zoveel mogelijk

Nadere informatie

Profielschets Voorzitter Raad van Toezicht Fonds voor Cultuurparticipatie. Cultuurliefhebber met brede kennis van politiek Den Haag

Profielschets Voorzitter Raad van Toezicht Fonds voor Cultuurparticipatie. Cultuurliefhebber met brede kennis van politiek Den Haag Profielschets Voorzitter Raad van Toezicht Fonds voor Cultuurparticipatie Cultuurliefhebber met brede kennis van politiek Den Haag 1. Algemeen Het is belangrijk dat mensen kunnen meedoen aan cultuur. Niet

Nadere informatie

Meerjaren Beleidsplan DIO SAMEN STERK & SPORTIEF. Meerjarenbeleidsplan DIO 30 Druten 1 / 11

Meerjaren Beleidsplan DIO SAMEN STERK & SPORTIEF. Meerjarenbeleidsplan DIO 30 Druten 1 / 11 Meerjaren Beleidsplan DIO 30 2019 2023 SAMEN STERK & SPORTIEF Meerjarenbeleidsplan DIO 30 Druten 1 / 11 Inhoud Inleiding 3 Hier staan we voor 4 Onze missie 4 Onze visie 4 Kernwaarden 5 Sportief 5 Saamhorig

Nadere informatie

Het verrichten van alle activiteiten welke met het voorgaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

Het verrichten van alle activiteiten welke met het voorgaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn. STICHTING POWER OF ART HOUSE Power of Art House RSIN 854835106 Bezoekadres Entrepotdok 26 Postcode 1018 AD Amsterdam Telefoonnummer 020 364 24 65 Email info@powerofarthouse.nl DOELSTELLING Stichting Power

Nadere informatie

Inventarisatie & bezoeken. 24 Tobbers; 13 Toppers; 8 Tussenin; 45 TOTAAL

Inventarisatie & bezoeken. 24 Tobbers; 13 Toppers; 8 Tussenin; 45 TOTAAL Inventarisatie & bezoeken 24 Tobbers; 13 Toppers; 8 Tussenin; 45 TOTAAL Uitdagingen Neerwaartse trend ledenbestand - vergrijzing; verenigingen zijn terpen ; er wordt niet of nauwelijks samengewerkt; successen

Nadere informatie

STICHTING WESTERWOLDSE KANAALCONCERTEN

STICHTING WESTERWOLDSE KANAALCONCERTEN STICHTING WESTERWOLDSE KANAALCONCERTEN BELEIDSPLAN 2017-2018 Een podium voor een grote variëteit aan muziekstijlen in de open lucht voor jong en oud. Een jaarlijks terugkerend muziekconcert op een unieke

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Paulico

Beleidsplan Stichting Paulico Beleidsplan 2018-2021 Stichting Paulico Stichting Paulico Scarlattistraat 4 2807 HM Gouda E: stichtingpaulico@gmail.com T: 06-48622474 KvK-nr.: 41136386 RSIN nummer: 8066.45.465 Bankrekening: NL16 INGB

Nadere informatie

Pitstop Een onderzoek naar innovatie binnen het TT-Instituut

Pitstop Een onderzoek naar innovatie binnen het TT-Instituut Pitstop Een onderzoek naar innovatie binnen het TT-Instituut A S S E N E M M E N M E P P E L De aanleiding Innovatie in het mbo moet omdat: - Technologie en digitalisering leiden tot andere (inhoud van)

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017-2018 NETWERK NIEUW ROTTERDAM 1 INLEIDING Dit beleidsplan is op 23-11-2017 vastgesteld door het bestuur van stichting Netwerk Nieuw Rotterdam. 1.1 Bestuursleden Voorzitter: Piet Boekhoud

Nadere informatie

Algemene voorwaarden cultuurcoördinator

Algemene voorwaarden cultuurcoördinator 1 Algemene voorwaarden cultuurcoördinator Opleidingsniveau & denkniveau HBO denk- & werkniveau Opleiding; (Master) opleiding Richtlijn uren coördinatie; 40 uur Randvoorwaarden; Open en transparante communicatie

Nadere informatie

Stichting Fashion for Good Beleidsplan

Stichting Fashion for Good Beleidsplan Stichting Fashion for Good Beleidsplan Oktober 2017 TABLE OF CONTENTS Doel... 2 Belangrijkste activiteiten... 3 Ons Bestuur... 4 Financiering... 5 Budget en bestaande financiering... 5 Dit beleidsplan

Nadere informatie

BELEIDSPLAN WENSSTICHTING SHAMAJO 2015

BELEIDSPLAN WENSSTICHTING SHAMAJO 2015 BELEIDSPLAN WENSSTICHTING SHAMAJO 2015 Contactgegevens: Fiep Westendorpplein 84 5302 TA ZALTBOMMEL W www.shamajo.nl E info@shamajo.nl Fiscaalnummer: 8168.09.203 Auteur(s): Jan Kregting (voorzitter), Hans

Nadere informatie

Geef Prostaatkanker het nakijken. Beleidsplan Stichting Blue Ribbon 2015-2016

Geef Prostaatkanker het nakijken. Beleidsplan Stichting Blue Ribbon 2015-2016 Beleidsplan Stichting Blue Ribbon 2015-2016 Geef Prostaatkanker het nakijken 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding a. Organisatie 2. Strategie a. Statutaire doelstelling b. Afwezigheid van winstoogmerk c. Bestemming

Nadere informatie

Beleidsplan Himalaya Welfare Foundation Augustus 2014-2015

Beleidsplan Himalaya Welfare Foundation Augustus 2014-2015 Beleidsplan Himalaya Welfare Foundation Augustus 2014-2015 www.himalayawelfare.org 1. Doelstellingen, visie en werkwijze van de Himalaya Welfare Foundation. De Stichting Himalaya Welfare is opgericht op

Nadere informatie

Stichting Fashion for Good Beleidsplan

Stichting Fashion for Good Beleidsplan Stichting Fashion for Good Beleidsplan June 2019 TABLE OF CONTENTS Doel... 2 Belangrijkste activiteiten... 3 Ons Bestuur... 4 Financiering... 5 Budget en bestaande financiering... 5 Dit beleidsplan beslaat

Nadere informatie

Meerjaren beleidsplan

Meerjaren beleidsplan Meerjaren beleidsplan 2020-2024 Inhoudsopgave pagina 1. Plannen en activiteiten 3 Bedrijfsvoering 4 2. Financieel beleid 5 3. Algemene informatie 6 2 Beleidsplan 2020-2024 Kunst4all is in 2018 opgericht

Nadere informatie

Jaarplan stichting Anders 2014

Jaarplan stichting Anders 2014 Jaarplan stichting Anders 2014 Datum: 1 februari 2014 1 Gegevens organisatie Naam stichting Anders RSIN Nummer 802149169 KvK Nummer 41081953 Internetadres www.stichtinganders.nu Postadres Postbus 308,

Nadere informatie

Kunstgebouw Beleidsplan

Kunstgebouw Beleidsplan Kunstgebouw Beleidsplan 2017-2020 Kunstgebouw Broekmolenweg 20 2289 BE Rijswijk www.kunstgebouw.nl Beleidsplan 2017-2020 ZICHTBAAR MAKEN WAT ER IS, STIMULEREN WAT ER KAN ZIJN Inleiding Kunstgebouw is expert

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN MSVN-FRYSLÂN

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN MSVN-FRYSLÂN BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN MSVN-FRYSLÂN Meerjarenbeleidsplan 2016 2019 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2016-2019 van Stichting Vrienden van MSVN-Fryslân. In dit beleidsplan staan de activiteiten

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2018-2020 Stichting Vrienden Kunstbezit Paradijskerk Rotterdam 1. BELANGRIJKE GEGEVENS 3 2. INTRODUCTIE 4 3. BELEID 5 3.1 STATUTAIRE DOELSTELLING 5 3.2 VISIE 5 3.3 MISSIE 5 3.4 STRATEGIE 5

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Regeling Cultuureducatie in het vmbo en het praktijkonderwijs

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Regeling Cultuureducatie in het vmbo en het praktijkonderwijs STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 12302 7 maart 2017 Regeling Cultuureducatie in het vmbo en het praktijkonderwijs Het bestuur van stichting Fonds voor

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Versie mei Beleidsplan

Versie mei Beleidsplan Versie mei 2014 Beleidsplan Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Care4Foundation voor de periode mei 2014 t/m 31 december 2017. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. STICHTING For the people

BELEIDSPLAN. STICHTING For the people BELEIDSPLAN STICHTING For the people 2017 2021 Stichting For the people Alexanderdumaslaan 184 1102 VZ Amsterdam 0640940543 www.4thepeople.nl Info@4thepeople.nl KVK: 67405711 RSIN : 856972332 Bankrekening:

Nadere informatie

Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011

Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011 Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit Reglement is opgesteld

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. TITEL Toekomstgerichte media-agenda

RAADSVOORSTEL. TITEL Toekomstgerichte media-agenda RAADSVOORSTEL Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 3802123v2 Aan : Gemeenteraad Datum : 14 juni 2011 Portefeuillehouder : Wethouder M.C. Barendregt Agendapunt : HB-6 B&W-vergadering : 31-05-2011

Nadere informatie

Business Plan. Organisatie: GIDSnetwerk Datum: 11.04.2014 Periode: 01/2014-12/2017

Business Plan. Organisatie: GIDSnetwerk Datum: 11.04.2014 Periode: 01/2014-12/2017 Business Plan Organisatie: GIDSnetwerk Datum: 11.04.2014 Periode: 01/2014-12/2017 Business Plan Agenda 1 Visie & Business Model 2 Strategie 3 Team & Organisatie 4 Implementatie 5 Financien 1. Visie & Business

Nadere informatie

Beleidsplan 2016 EEN OVERZICHT VAN.

Beleidsplan 2016 EEN OVERZICHT VAN. Beleidsplan 2016 EEN OVERZICHT VAN www.stichtingsamenvoorelkaar.nl Inhoudsopgave Voorwoord... 2 1. Inleiding... 3 2. Het doel van de instelling... 3 2.1.Ontstaan, achtergrond en toekomst... 3 2.2 Missie/visie...

Nadere informatie

BELEIDSPLAN [ ]

BELEIDSPLAN [ ] Een jaar lang feest BELEIDSPLAN [2016 2019] www.hoogkarspel700.nl Stichting Hoogkarspel 700 Pijlstaart 46, 1616 GM Hoogkarspel info@hoogkarspel700.nl 06-26244461 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie/visie...

Nadere informatie

Amsterdam Ferry Festival

Amsterdam Ferry Festival Amsterdam Ferry Festival Algemeen Statutaire naam: Stichting Amsterdam Ferry Festival RSIN: 859312288 KvK: 72993138 ANBI-status: in afwachting Contactgegevens E-mailadres: info@amsterdamferryfestival.nl

Nadere informatie

Aanpak arbeidsmarkt Zuidoost-Nederland 2016-2020. Illustratie regionaal arbeidsmarkt dashboard. Inleiding

Aanpak arbeidsmarkt Zuidoost-Nederland 2016-2020. Illustratie regionaal arbeidsmarkt dashboard. Inleiding Aanpak arbeidsmarkt Zuidoost-Nederland 2016-2020 Illustratie regionaal arbeidsmarkt dashboard. Inleiding Wil Zuidoost-Nederland als top innovatie regio in de wereld meetellen, dan zal er voldoende en goed

Nadere informatie

interim-professionals voor Finance & Control

interim-professionals voor Finance & Control Veel omzet draaien, maar toch weinig verdienen? Niet beschikken over de juiste managementinformatie? Ineens geconfronteerd worden met liquiditeitsproblemen? Een ervaren interim-manager kan u bijstaan om

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. SchuldHulp Maatje Zeist. Beleidsplan SchuldHulpMaatje Zeist 2016-2020

BELEIDSPLAN. SchuldHulp Maatje Zeist. Beleidsplan SchuldHulpMaatje Zeist 2016-2020 BELEIDSPLAN SchuldHulp Maatje Zeist Beleidsplan SchuldHulpMaatje Zeist 2016-2020 Inhoud 1. Inleiding 2. Missie 3. Visie 4. Wat wil SHMZ bereiken 5. Voor wie is SHMZ 6. Met wie werkt SHMZ samen 7. De Organisatiestructuur

Nadere informatie

Stichting Lunga Foundation. ANBI-Beleidsplan 2014

Stichting Lunga Foundation. ANBI-Beleidsplan 2014 Stichting Lunga Foundation ANBI-Beleidsplan 2014 Versie 1.0 Inleiding Het jaar 2013 stond in het teken van de oprichting van Stichting Lunga Foundation. Met overtuiging en trots is Stichting Lunga Foundation

Nadere informatie

Aanvraagformulier Cultuureducatie in het vmbo en het praktijkonderwijs

Aanvraagformulier Cultuureducatie in het vmbo en het praktijkonderwijs Aanvraagformulier Cultuureducatie in het vmbo en het praktijkonderwijs 1. Toelichting en basisvoorwaarden Welkom bij Mijn Fonds. Om een subsidie aan te vragen dient u de onderstaande formulieronderdelen

Nadere informatie

Voorwoord. Namens het bestuur van Stichting Aangepast Actief Nederland. Marijke Smedema, Penningmeester Februari 2014

Voorwoord. Namens het bestuur van Stichting Aangepast Actief Nederland. Marijke Smedema, Penningmeester Februari 2014 Stichting Aangepast Actief Nederland Buitenzagerij 57 1021NP Amsterdam info@aangepastactief.nl www.aangepastactief.nl KvK 57302669 RSIN 852523166 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan voor 2014 van Stichting

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Sunny Court Festival

Beleidsplan Stichting Sunny Court Festival Festival Beleidsplan Stichting Sunny Court Festival Augustus 2018 1 1. Inleiding Het Sunny Court Festival is een (in principe) jaarlijks terugkerend eendaags muziekfestival dat in 2005 voor de eerste keer

Nadere informatie

Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep

Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep Marian Bentvelzen en Monique Strijk Juli 2012 Brede Hilledijk 590, 3072 NK Rotterdam Tel.: 0613467100, 0653224897 KvK: 54218853 E: moniquestrijk@hotmail.com, post@marianbentvelzen.nl

Nadere informatie