de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI:"

Transcriptie

1 Kerstmis 2015 januari 2016

2 2 Kerst Gedachte Kerstmis vroeger bij ons thuis, mijn hart vol weemoed en verlangen, Met z n allen kort bij t fornuis, de kerstboom helemaal vol gehangen. Liedjes klonken als engelenkoor, het stalletje heel zacht verlicht, En tussen de dennetakjes door, kwamen de drie koningen al in zicht. Kerstmis gaf je toch een speciaal gevoel, vandaag kun je dat niet zo intens beleven, Veel mensen weten wel wat ik bedoel, de toekomst zal nu eenmaal anders leven. Met een sneltreinvaart door de dagen heen, mensen zijn druk bezig, tegelijk met vele dingen, Alleen de eenzamen bljven weer alleen, zij hebben wel tijd maar niemand om mee te zingen. En in een tijd van jachten en jagen, kijk je anders tegen de wereld aan, Kunnen mensen elkaar nog wel verdragen, of moet ieder voor z n eigen gaan. Het vieren van kerst, zo zijn mijn gedachten, moet altijd blijven, in elk gezin, Dit zal het harde in het leven verzachten, dan krijgt men er weer vertrouwen in. Laat daarom nu gerust een kaarsje branden, voor ieder mens een goede reden, Wat geldt voor hier en alle landen, Kerstmis, dat is echt een feest van Vrede.

3 3 DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: bladzijde de Schalmei Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H. 30 e jaargang nr. 1 kerstmis 2015/januari 2016 Van de diaken Nieuws uit de parochiezaal Redactionele stukken Parochieagenda Kinderpagina Tarieven 2016 Contactgegevens De Schalmei wordt 3x per jaar bij U thuisbezorgd: het kerst-, het paas- en het septembernummer. De andere maanden ligt de Schalmei tijdig achterin de kerk. Contact administratie: o.a. voor misintenties rkkerk.tzand@hetnet.nl Redaktie-adres: Kanaalkade AD t Zand tel schalmeiolv@gmail.com Inleveren kopie voor het februari nummer: uiterlijk vrijdag 15 januari 2016.

4 4 VAN DE DIAKEN Beste parochianen, De eerste viering van deze Advent ging ik voor in Anna Paulowna. Het nieuwe koor Nura verzorgde de muzikale ondersteuning. Voor mij was dit de eerste keer, dat ik een viering had met dit koor. Ik had al enthousiaste verhalen over hen gehoord en ze overtroffen mijn verwachtingen. Er is enorm van dit nieuwe koor genoten. Met volle aandacht werd er naar ze geluisterd en meegezongen tijdens de samenzangmomenten bij het slotlied. Na afloop van de viering zei iemand tegen mij: Het waren gewoon zes engeltjes. Zo is de Advent voor mij mooi begonnen. Advent, een periode, waarin wij ons hart openzetten voor de geboorte van Jezus. Het deed mij even de ellende vergeten, die we onlangs op TV hebben gezien. En een paar dagen later zag ik in de krant een foto van de paus, die een rondreis door Afrika maakte. Op de foto waren vele kinderhanden te zien die contact met de hand van de paus wilden maken. De paus was op dat moment bezig aan een bezoek in Bangui, de hoofdstad van de Centraal-Afrikaanse Republiek, waar al twee jaar lang gevochten wordt. Paus Franciscus sprak de hoop uit, dat met de verkiezingen in december een nieuwe periode in de geschiedenis kan worden ingeluid. Ik kom als pelgrim voor de vrede en apostel van de hoop zei de paus. Mooie woorden van bemoediging. Niet alleen voor de mensen daar, maar voor iedereen op deze wereld, waar zoveel onrust is. Woorden, zo toepasbaar in aanloop op het feest van de geboorte van onze Verlosser. Vrede en hoop, twee woorden van de paus waar de wereld zo naar uitkijkt en waar we allemaal ons steentje aan kunnen bijdragen. Hoe groot of klein die bijdrage ook is. Ik wens u allen mooie en fijne Kerstdagen toe, en voor het nieuwe jaar wens ik u het allerbeste. Henk Schrader, diaken

5 5 NIEUWS UIT DE PAROCHIEZAAL Keinsmerweg 3, 1756 AE t Zand De parochiezaaladministratie is geopend: dinsdag uur 2 e en 4 e dinsdag van de maand uur telefoon: rkkerk.tzand@hetnet.nl website: opgave misintenties: rkkerk.tzand@hetnet.nl (Buiten de openingstijden -alleen voor spoed-: dhr. J.P. Schipper mevr. A.M.W. Dekker-van Hees mevr. G. Dignum-Mooy) Informatie Wilt U een zieke laten aflezen tijdens de vieringen in de kerk? Meldt dit even aan de administratie van de parochiezaal. Wilt U de communie thuis ontvangen op de eerste vrijdag van de maand? Meldt U dan even aan bij de parochiezaal. Voor communie thuis in Callantsoog: tel Financiën Opbrengst collectes van de afgelopen weken: datum totaal alle collectes Collecte kerk oktober 586,19 Collecte kerk november 563,72 Collecte Zandstee oktober 52,10 Collecte Zandstee november 36,65 Dank u voor uw bijdrage.

6 6 Kerstvieringen en Oudejaarsviering Om de saamhorigheid in de parochie te verhogen, zal de parochieraad ook dit jaar weer present zijn na de Kerstvieringen om warme chocolademelk met slagroom en warme glühwein uit de delen na de vieringen van 19:00 uur en 22:00 uur. Tenminste als de weersomstandigheden het toelaten. Vorig jaar hadden we de tenten weer op het plein opgesteld, maar deze zijn helaas verloren gegaan door de te harde wind. Hierdoor kon ook het kampvuur niet worden ontstoken. Na de viering van 22:00 uur was de wind gaan liggen, maar door het verlies van de tenten hebben we de chocolademelk en glühwein in de kerk uitgedeeld. Hopelijk zal het dit jaar beter weer zijn en kunnen we na de vieringen even samenkomen op het plein voor een drankje en een praatje natuurlijk. Na de viering op Oudejaarsavond zullen we weer oliebollen uitdelen. De parochieraad wil van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen een Zalig Kerstfeest toe te wensen en een voorspoedig en gezond Jos Beers. Actie Kerkbijdrage De landelijke actie Kerkbalans 2016 wordt volgend jaar gehouden in de periode van 17 t/m 31 januari. Net als vorig jaar zullen ook wij onze actie ongeveer in dezelfde periode houden. We starten alleen een week eerder op 9 januari. Dit betekent dat u de bedelbrieven in de 2 e week van januari in de bus kunt verwachten. De vrijwilligers die de brieven rondbrengen en weer ophalen hebben in december al bericht ontvangen wanneer deze rondgebracht en weer opgehaald moeten worden. De enveloppen met uw bijdrage zullen vermoedelijk in de 3 e week van januari bij u opgehaald worden. Dit hangt enigszins af van de beschikbaarheid van de ophalers bij u in de buurt. De enveloppen moeten op 22 januari worden ingeleverd voor de eerste telling. In de bijgevoegde informatiebrief staan de financiële cijfers van Net als vorig jaar hadden we een negatief resultaat. Helaas moeten we constateren dat het negatieve resultaat jaarlijks toeneemt. We hopen dat

7 u ook dit jaar weer wilt meedoen met deze actie en dat we het resultaat om kunnen zetten naar een positief resultaat. Jos Beers. 7 Vormselproject Maandagavond 9 november kwamen de hulpouders in de Spoorbuurtschool bijeen. Samen met kapelaan Szymon, diaken Henk Schrader en catechiste Anita Captein werden de eerste twee hoofdstukken voorbereid. De vormelingen kwamen vrijdagavond 13 november en 11 december voor de eerste keren bij elkaar. Elke keer beginnen ze met een spel om elkaar beter te leren kennen. Daarna gaan de kinderen per parochie met elkaar het hoofdstuk bespreken. Hoofdstuk 1 had als onderwerp: De Helper. Een kennismaking met de zeven sacramenten en de Heilige Geest als een Helper. Hoodstuk 2 had als onderwerp Contact! Communicatie te over via whats app en instagram, maar hoe maak je contact God? werkgroep Vormsel, Wilma Timmer, Inge Kaptein, Anita Bakker Bezoek namens de kerk In veel parochies wonen de pastorale werkers (priesters en diaken) binnen de parochie, of in sommige gevallen zelfs binnen het dorp. Hierdoor is er een goed contact mogelijk tussen de parochianen en het pastorale team. In onze parochie is dat helaas niet het geval. Wel hebben we een eerst aanspreekbare bij monde van Henk Schrader. Helaas kan hij niet optimaal op de hoogte zijn van wat er leeft binnen de parochie.

8 8 Datzelfde geldt voor onze pastoor Ivan Garcia Ferman. Doordat de leden van het pastorale team elders wonen is het huisbezoek ook minimaal. Toch kan daar verandering in komen en daar kunnen we allemaal aan meewerken en daarom doen we een beroep op alle parochianen. Als u merkt dat er ergens behoefte is aan bijstand van het pastorale team vernemen we dat graag van u. Dit kan doorgegeven worden via de administratie. Laat het ons ook weten als u merkt dat mensen eenzaam zijn en een gesprek willen hebben met iemand namens de kerk. In andere parochies zijn er bezoekersgroepen die de contacten leggen namens de kerk. Misschien kunnen wij in de toekomst ook een dergelijke groep oprichten. Jos Beers. Glutenvrije Hosties Wist U dat het in onze kerk sinds kort ook mogelijk is om een glutenvrije hostie te ontvagen? Helaas hebben sommige mensen om gezondheidsredenen een glutenvrij dieet. Dat betekent dat je ook geen normale hostie mag ontvangen. We willen onderzoeken of het zinvol is om ook glutenvrije hosties op voorraad te hebben. Sinds begin december zijn er glutenvrije hosties aanwezig. Als u hiervan gebruik wilt maken moet u dit voor de viering even kenbaar maken aan de voorganger of de koster. Er zal dan een doosje met de hostie op het altaar worden klaargezet en deze kunt u dan ontvangen tijdens het uitreiken van de communie. U vraagt dan even om het doosje en vervolgens kunt u zelf de hostie uit het doosje nemen. Natuurlijk houden we deze hosties strikt gescheiden van de normale hosties om besmetting te voorkomen. Jos Beers. Misintenties Wilt u een misintentie opgeven? Dat kan altijd. U kunt de misintenties bespreken bij de administratie tijdens de openingstijden. Maar. U kunt ook per kenbaar maken dat u een misintentie wilt. Stuur even een berichtje naar rkkerk.tzand@hetnet.nl

9 9 U krijgt dan een berichtje van de administratie ten teken dat deze verwerkt is. Bovendien krijgt u per een rekening toegestuurd. U wordt dan verzocht om deze per bank te betalen onder vermelding van het notanummer. S.v.p. gelieve geen aanvraag voor misintenties te sturen naar de Schalmei. Jos Beers. Nieuwe secretaris gezocht Op 1 juni 2016 is het 12 jaar geleden dat ik ben begonnen als secretaris van het kerkbestuur. Volgens het bisdom mag je 3 periodes van 4 jaar in het bestuur zitten en dat betekent da er nu een nieuwe secretaris gezocht moet worden. In deze periode heb ik ook diverse andere zaken behartigd, waardoor mijn functie wel wat zwaarder is geworden. Overigens heb ik deze functie met plezier vervuld, maar toch wil ik ook om persoonlijke redenen stoppen met deze werkzaamheden. Heeft er iemand belangstelling voor deze functie? Laat het even weten als u belangstelling heeft. U kunt contact met mij opnemen of met één van de andere parochieraadleden als u informatie wilt hebben. Natuurlijk kunnen er binnen de parochieraad afspraken gemaakt worden over een andere en lichtere taakverdeling van de nieuwe secretaris. Jos Beers. Stoelen voor in de kerk In de laatste parochieraad vergadering werden we er op geattendeerd dat sommige mensen moeilijk in de banken kunnen zitten. Daardoor is het voor deze mensen moeilijk om de vieringen te bezoeken. Om het comfort voor deze mensen te verhogen zullen we voor proef enige stoelen voorin de kerk plaatsen. U kunt zelf beslissen of u van deze stoelen gebruik wilt maken. Als na enige tijd blijkt dat er (te) weinig belangstelling voor de stoelen is, zullen deze weer worden verwijderd. Jos Beers.

10 10 Vervoer naar de kerk We leven tegenwoordigg in een maatschappij waarbij de mensen veel ouder worden dan vroeger. Hierdoor wonen en leven er ook steeds meer ouderen nog op zichzelf. Dat is en gunstige ontwikkeling, maar het heeft ook een keerzijde. Door het ouder worden nemen ook vaak de gezondheidsproblemen toe en worden de mensenn minder mobiel. Hierdoor kunnen ze de dingen, die ze nog graag zouden doen, moeilijk of zelfs helemaal niet meer uitvoeren. Één van die dingen is het bezoeken van de kerk. In een hechte parochie als t Zand zouden we elkaar daar mee moeten helpen. Daarom wil het bestuur graag weten of er (oudere) mensen zijn die wel naar de kerk zouden willen maar het niet meer kunnen. Wij willen bekijken of het mogelijk is om deze mensen naar de kerk te vervoeren. Het gevolg hiervan is dat we daarna een oproep doen voor vrijwilligers die bij toerbeurt iemand naar de kerk willen vervoeren en daarna ook weer naar huis willen brengen natuurlijk. Dit laatste is echter een tweede stap. Dus heeft u de wens om de kerk te bezoeken maar heeft u daarbij hulp nodig bij het vervoer, laat het ons dan even weten. Jos Beers. De MOV-werkgroep van de parochies in Den Helder, Julianadorp, Breezand, Anna Paulowna en t Zand hebben dit jaar voor de Adventsactie gekozen voor een project in Cambodja. Het thema van dit project is Help de moeder zorgen voor het kind. Na de vieringen met Kerstmis zal er in alle kerken een deurcollecte zijn voor dit doel. Moeders helpen om hun kinderen een betere toekomst te bieden: dat is het doel van het Adventsactieproject in Cambodja. De stichting bestaat uit een school en een opvang voor kinderen zonder ouders, of met ouders die niet in staat zijn voor hen te zorgen. Voor 2016 is de wens uit

11 te breiden naar ondersteuning van moeders die nog wel, maar onder barre omstandigheden, voor hun kinderen zorgen. Huisvesting en onderwijs voor kansarme kinderen De stichting ondersteunt kansarme kinderen met veilige huisvesting, kwalitatief onderwijs, voeding en alle andere levensbehoeften. De 15 kinderen van 5 tot 19 jaar die worden ondersteund, zijn blootgesteld aan huiselijk geweld, drugs- en alcoholmisbruik. Hun ouders konden niet meer voor hen zorgen vanwege ziekte (waaronder HIV) of extreme armoede, veel voorkomende problemen in An Dong Village. De sloppenwijk ontstond nadat de regering de bewoners verdreef uit een centrale wijk langs de rivier van Phnom Penh. Dit zorgde voor veel problemen: de families wonen nu te ver buiten de stad om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Het kost meer om naar de stad te reizen, dan een dag werken oplevert. Dit is helaas geen uitzondering; het kortzichtige beleid van de overheid zorgt voor veel grote sociale problemen. Daarnaast zorgt dit project voor scholing. Helaas komt slechts 20% van de kinderen geregeld naar het ene klaslokaal waarin aan 150 kinderen les wordt gegeven. Met een uitbreiding van het schoolgebouw kan de aanwezigheid van de kinderen verdrievoudigd worden. Begeleiding van moeder en kind De stichting wil haar rol uitbreiden door ook de kinderen die wel bij hun familie wonen, te begeleiden. Dit sluit aan bij de nieuwe visie en het nieuwe beleid van de regering, waarin ondersteuning van leefgemeenschap en gezinnen een belangrijke rol speelt. Dit programma richt zich specifiek op vrouwen die slachtoffer zijn van ziekte, huiselijk geweld en/of extreme armoede. Het belangrijkste doel is om deze moeders te helpen een toekomst te creëren voor hun kinderen. De activiteiten zijn gericht op volwasseneneducatie (bijvoorbeeld geletterdheid), lessen over het belang van onderwijs en hoe om te gaan met geld, huiselijk geweld, en cursussen zoals naaien of sieraden maken. Verder wil het project de positie van kinderen 11

12 12 versterken met buitenschoolse activiteiten, zoals sport, handenarbeid en muziek. De opbrengst van Adventsactie zal deze doelen ten goede komen. In de komende jaren hoopt de stichting verder te groeien. Via Adventsactie willen we euro bijdragen voor moeders en kinderen in An Dong Village. namens de MOV-groep Den Helder, Julianadorp, Breezand, Anna Paulowna, t Zand, Theo Volkers Wereldjongerendagen Krakau 2016 Van 20 juli t/m 2 augustus 2016 organiseert Bisdom Haarlem-Amsterdam een 14-daagse reis voor jongeren van 16 t/m 30 jaar naar de Wereldjongerendagen (WJD) in Krakau met paus Franciscus. Eens in de vijf a zes jaar is de WJD in Europa, een unieke kans dus nu de WJD zo dichtbij georganiseerd wordt. De WJD is met miljoenen jongeren het grootste jongerenevenement ter wereld en een feest van geloof en verschillende culturen! Programma: Praag (Sant Egido), Auschwitz en Krakau Op woensdag 20 juli 2016 vertrekken we per bus vanuit Haarlem naar Praag (Tsjechië). Hier zullen we gedurende het voorprogramma verblijven in een youth hostel en leren we de gemeenschap Sant Egidio en elkaar beter kennen. Deze gemeenschap is ontstaan uit een groep studenten die vanuit hun geloof vrienden zijn geworden met de armen van Praag, onder wie daklozen, Romakinderen en ouderen. Op maandag 25 juli verlaten we Praag en brengen we een bezoek aan Auschwitz. Daarna vervolgen we onze reis naar Krakau. Hier vindt de WJD plaats. Daar neem je drie ochtenden deel aan het Nederlandstalig

13 programma. In de middagen en avonden zijn er de jongerenfestivals met muziek, theater, discussie en veel meer. De hoogtepunten zijn de verwelkoming van de paus op donderdag en de grote avondwake op zaterdagavond. De WJD wordt afgesloten met een indrukwekkende slotviering. Prijzen Schrijf je in vóór 9 mei 2016 en betaal 685,- Ná 9 mei 2016 betaal je 765,-. De reissom is inclusief 100,- sponsoring van Mgr. Punt en Mgr. Hendriks voor de jongeren uit bisdom Haarlem-Amsterdam. Je kunt je uiterlijk inschrijven t/m 5 juni 2016 via de website (reisnummer: PO1684). Sponsoracties Zit je even krap bij kas? Het jongerenplatform heeft een sponsoractie bedacht. Via het jongerenplatform kun je noveenkaarsen of flessen wijn met WJD-etiket goedkoop inkopen om deze in jouw parochie te verkopen. Voor meer informatie over deze actie stuur je een mailtje naar: dare2share2016@gmail.com Reisthema:Dare2Share! Het thema voor de komende WJD is de zaligspreking: Zalig de barmhartigen want zij zullen barmhartigheid ondervinden. Met dit thema nodigt de paus ons uit om zorg te dragen voor anderen, om lief te hebben en al het goede dat je ontvangen hebt met anderen te delen. Daar van afgeleid is het thema van de bisdom reis: Dare2Share! Durf jij te delen? Meer informatie Marius van der Knaap, jongerenwerker van het bisdom: mvanderknaap@bisdomhaarlem-amsterdam.nl 13

14 14 Veel nieuws bij Uitvaartvereniging Zijpe Aan het einde van dit jaar kijkt Uitvaartvereniging Zijpe terug op de afgelopen periode, waarin zij veel zaken nieuw leven heeft ingeblazen. Zo is er een nieuw telefoonnummer voor het melden van een overlijden, werkt zij samen met twee nieuwe uitvaartverzorgsters, is het Laatste Wensen Boekje geïntroduceerd én de unieke Uitvaart- Spaarrekening gecreëerd. Nieuw telefoonnummer voor melden overlijden: U komt dan rechtstreeks in contact met de uitvaartverzorgsters Anita Messelaar en Marjan Korver. Zij zijn dag en nacht bereikbaar, staan iedereen met raad en daad terzijde en kunnen de gehele verzorging van een uitvaart op zich nemen. Laatste Wensen Boekje De vereniging introduceerde dit jaar het Laatste Wensenboekje. Dit boekje biedt gelegenheid om alle wensen en gedachten over een afscheid te noteren. Mocht het moment ooit daar zijn, dan is het een leidraad voor nabestaanden waarmee zij de uitvaart zoveel mogelijk in nagedachtenis van de overledene kunnen organiseren. Heeft u interesse in het boekje, dan kunt u dit aanvragen via de secretaris, dhr. G. Poland: secretaris@uitvaartverenigingzijpe.nl / telefoonnummer: Uitvaart-Spaarrekening: perfect alternatief voor verzekering In samenwerking met de SNS-bank creëerde de vereniging de Uitvaart- dat er later een Spaarrekening. Deze spaarrekening biedt de zekerheid bedrag beschikbaar is voor de uitvaart dat tussentijds niet voor andere doeleinden gebruikt kan worden. Men is vrij om zo vaak en zoveel te sparen als men wil, tot een wettelijk maximum. De regeling valt binnen het bankgarantiestelsel en is fiscaal aantrekkelijk doordat het gespaarde bedrag buiten de belastingheffing valt. Om deel te nemen, dient u lid te zijn van Uitvaartvereniging Zijpe.

15 Bent u nog geen lid? Geen probleem, ook niet-leden kunnen een beroep doen op de vereniging en kunnen ook gebruik maken van de verenigingstarieven. Wilt u meer weten over een lidmaatschap bij Uitvaartvereniging Zijpe of heeft u andere vragen, neem dan contact op met de ledenadministratie: penningmeester@uitvaartverenigingzijpe.nl / of Nieuws van SOOK Met de feestdagen voor de deur is het jaar 2016 niet ver weg meer. En hoewel het nu winter is en het nog even duurt voordat het lente is, zijn wij hier toch al een beetje mee bezig. In het nieuwe jaar staat namelijk ook onze tête à tête actie weer op de kalender. Op vrijdag 19 en zaterdag 20 februari komen wij langs de deuren met deze vrolijke voorjaarsbloeiers. Om zo bij u alvast een klein beetje de lente in huis te brengen en tegelijkertijd geld in het laatje van de Stichitng Onderhoud Orgel en Kerkgebouw van parochie O.L.V. Visitatie Noord Zijpe te brengen voor het onderhoud aan het kerkgebouw en het orgel. De voorbereidingen voor de verkoop zijn in volle gang, dus zet deze data alvast in uw agenda. Parochiële Caritas Instelling (P.C.I.) Het Diaconaal Weekend werd in onze parochie in 2 weekenden gevierd. Zondag 8 november was er in de Zandstee een heel gezellige middag. Zo n 65 gasten genoten van een gevarieerd optreden van ons Kinderkoor en Sigrid Smit, begeleid door Esmee v.d. Poel. De liedjes van vroeger werden eerst voorzichtig, maar later steeds luider en enthousiaster meegezongen. De viering in de kerk op zondag 15 november was rond het thema Zorg voor elkaar. De liederen en de teksten waren mooi afgestemd op dit thema. Aan het einde van de viering vertelde Elly Volkers als voorzitter van de Zonnebloem afd. t Zand/Oudesluis het één en ander over hun 15

16 16 activiteiten. De deurcollecte t.b.v. de Zonnebloem bracht het prachtige bedrag van 226,50 op!! Samenwerking PCI s In navolging van de parochiebesturen zijn ook de PCI s van de parochies Breezand, Anna Paulowna en t Zand in gesprek om te komen tot een vergaande samenwerking. Het is de bedoeling dat er per 1 juni 2016 één overkoepelende PCI komt voor de 3 parochies. In elke parochie blijft dan nog wel een PCIwerkgroep actief. In januari worden de gesprekken vervolgd. U hoort nader van ons. Wij wensen u fijne feestdagen en alle goeds voor Breggit Smit, Loes de Wit, Theo Volkers Voorstelviering Eerste Heilige Communie Op zondag 17 januari gaan 10 jongens en meisjes zich voorstellen tijdens de viering, 's morgens om 10 uur in onze kerk. Dit in voorbereiding op hun Eerste Heilige Communie op 1e Pinksterdag, zondag 15 mei. Lotte Schaap, Kiet Burger Thijs Borgman Lisa Bleijendaal Sanne Deutekom Luka Pronk Twan Koeleman Romy Sneekes Julia Mak en Dorien Schilder hebben er zin aan en hopen dat u 17 januari naar de viering komt!!!

17 17 Hierbij nodigen wij jong en oud uit om op zondag 31 januari om uur naar de gezamenlijke familieviering te komen! Kom gezellig luisteren naar en meezingen met kinderkoor Zimra, Breezangertjes en ons eigen kinderkoor. Na de viering staat er limonade en koffie/thee klaar.

18 18 KERSTVIERINGEN donderdag 24 december 2015 Heilige Kerstavond Kerstviering Zandstee Zandstee viering rond woord en tafel voorganger: Breggit Smit lectrice: Bea Konijn koor: Ritmisch koor Kerst familieviering t Zand viering rond woord en tafel voorganger: Annemarie Schilder koor: kinderkoor lector: Mary de Wit koster: Ton Heemskerk misdienaars: Julia en Sofie Deurcollecte bestemd voor het misdienaars-uitje. Kerstviering Callantsoog eucharistieviering voorganger: pastor van Diepen lector: Jos Beers koor: Cantica Nova Kaarten bestellen bij: Joke Bellis, Abbestederweg 4, Callantsoog ( ) of Hanny Bleyendaal, Duinroosweg 51, Callantsoog ( )

19 19 Heilige kerstavond/kerstnachtviering 't Zand eucharistieviering voorganger: pastoor I. Garcia Ferman koor: Gemengd koor lector: Loes de Wit koster: Trudy Deutekom misdienaars: Randy en Nancy Deurcollecte bisschoppelijke adventsactie. GEBEDSINTENTIES donderdag 24 december Kerstavond t Zand: Jan de Wit en overleden familie Schilder-Mooy, Piet Dekker, Arie Tuin en Annie Tuin-Thomas en Wilma en Arno, overleden familie Andre en Lies Hertogh-Way, overleden ouders van Trigt-Oud, Quirien en Marian, Leon van der Poel, Johannes Adam de Wit en overleden familie, Jan en Corrie Stoop-Limmen Callantsoog: overleden ouders Groot-Praat en Margot donderdag 24 december Kerstnacht t Zand: Dennis Boerdijk en familie Boerdijk-Betjes, familie de Groot- Houtman en Cor de Haan, overleden familie Koeleman-Zuurbier, overleden ouders Jongejan-Pater en grootouders Jongejan-Dignum en Koortens en Pater-Knijn, Brigitta Maria de Wit, Jan Piet Kooijman, Pastor Ben van Sante, Gebroeders Droogh, Anton Zomerdijk en overleden ouders Zomerdijk-Boekel, Koen en Annie Zomerdijk- Slijkerman, overleden ouders Groot-Schilder, Maria Vû Thi Man en Yne Pham Thi Mên, Dirk en Maria Seyts-Bakker, Corry van der Heiden-Seyts, Aad Sneekes, Theo Popma, Cees Klaver en overleden familie, Clemens Maria Roos en overleden familie, Rein en Lia van Wel-Weel en overleden familie, Louis en Marian van Zaal, Gerardus en Gerard Veul, Ricky Veul-Sapulette

20 20 vrijdag 25 december 2015 Eerste Kerstdag t Zand viering rond woord en tafel voorganger: Anita Captein koor: Ritmisch koor lector: Bea Konijn koster: John Vink misdienaars: Desi en Nancy zaterdag 26 december 2015 Tweede Kerstdag t Zand Geen viering in onze kerk regioviering in de Willibrord kerk Julianadorp GEBEDSINTENTIES vrijdag 25 december 2015 t Zand: Wim Schilder en Jan Schilder, overleden familie Vlaar-Stoop, overleden familie Koks-Riemerts, overleden familie Klaver-Glas, overleden ouders Niek Klaver en Bets Klaver-Velzeboer, Wim Ekkebus, overleden familie Apeldoorn-Keyzer, Dirk Portegijs, Piet en Annie Bleijendaal-Luykx en Karien, Ria Dekker, Jaap Zomerdijk, overleden familie Sneekes-Volkers, Ronny Sneekes, Arie en Riet Deutekom- Huijberts, Cees Pancras, overleden ouders Volkers-Meng en overleden ouders Bruinhout-Riteco, familie Tol-Komen, Mark Schoonaard, Arie Tas, overleden ouders Groot-Stuyt, Thea van Aanholt, Gerardus en Gerard Zomerdijk, Cornelia Maria Zomerdijk-Schilder, Jan Pieter de Wit en Christina de Wit-Gouwenberg en overleden familie, Kees en Alie Broersen, overleden ouders Deutekom-Strooper, overleden ouders Van der Laan-Velzeboer, Albertus Mulder en familie Mulder-Liefting, Alida Ros de Wit en Cornelis Ros, Nicolaas en Anna Kager-Mooy, Jan Broekhof

21 21 Kerstvieringen in de regio: Kerstmis - Geboorte van de Heer Heilige Kerstavond en Kerstnacht Kerk Voorganger Koor Organist Bijzonderheden Donderdag 24 december 2015 Pastoor I Ten Anker Garcia-Ferman Samenzang De Visser Eucharistieviering Petrus en Paulus Mevr. A. Kinderbijeenkomst rond Samenzang V.d. Veen Captein de kerststal Breezand Diaken H. Schrader Breezangertjes familieviering Anna Paulowna Kapelaan S. Olgrzymek Zimra Pater Gezinsviering eucharistieviering Petrus en Paulus Pastoor I. Garcia-Ferman Samenzang V.d. Veen Familieviering Eucharistieviering Den Burg Parochianen m.m.v. de Jozefschool Anna Paulowna Kapelaan S. Olgrzymek Caeciliakoor Bakker Eucharistieviering Breezand Pastoor I. Garcia-Ferman KoorBisNis Eucharistieviering Willibrord Parochianen Willibrordkoor Kapelaan S Petrus en Paulus Olgrzymek PP-koor Caecilia V.d. Veen Eucharistieviering Vrijdag 25 december 2015 Eerste kerstdag Kerk Voorganger Koor Organist Bijzonderheden Anna Paulowna Diaken H. Schrader Nura Pater Woord en communieviering Breezand Kapelaan S. Olgrzymek Encore! Eucharistieviering Petrus en Paulus Pastoor I. Garcia Ferman Samenzang De Visser Eucharistieviering Willibrord Parochianen Eef & Jan Kerstspel Zaterdag 26 december 2015 TWEEDE KERSTDAG Tweede dag onder het octaaf van Kerstmis Kerk Voorganger Koor Organist Bijzonderheden Willibrord Pastoor I. Garcia Ferman samenzang De Wit Regioviering Anna Paulowna Rhythm Voice Verbrugge Kerstconcert

22 22 zondag 27 december 2015 Heilige Familie Den Helder eucharistieviering Petrus en Pauluskerk voorganger: pastoor I. Garcia Ferman koor: samenzang donderdag 31 december 2015 Oudjaarsavond t Zand eucharistieviering voorganger: kapelaan S. Olgrzymek lector: Joke van Geebergen koren: Kinderkoor, Ritmisch koor en Cantica Nova koster: Trudy Deutekom misdienaars: Randy en Nancy vrijdag 1 januari 2016 Nieuwjaarsdag Den Helder eucharistieviering / regioviering Petrus en Paulus kerk voorganger: pastoor I. Garcia Ferman GEBEDSINTENTIES donderdag 31 december 2015 t Zand: om zegen over een gezin, Dennis Boerdijk en familie Boerdijk- Betjes, overleden familie Apeldoorn-Keyzer, Piet en Annie Bleijendaal- Luykx en Karien, Ria Dekker, Jaap Zomerdijk, Arie en Riet Deutekom- Huyberts, Cees Pancras, Piet Dekker, Wim van der Klaauw en Theodorus en Maria van der Klaauw- en Jozef en en Duvera Laagland- Deen, Mark Schoonaard, overleden ouders Groot-Schilder, Dirk en Maria Deyts-Bakker, overleden ouders Deutekom-Strooper, pastor Ben van Sante, uit dankbaarheid, Gerardus en Gerard Veul, Ricky Veul- Sapulette

23 23 Vieringen in de regio Donderdag 31 december 2015 OUDJAAR Zevende dag onder het octaaf van Kerstmis Kerk Voorganger Koor Organist Bijzonderheden Anna Paulowna Parochianen Caeciliakoor Bakker Marijke Tiebie Breezand Diaken H. Schrader Dameskoor Woord en communieviering Willibrord Parochianen Samenzang Jan & Eef Viering rond woord en tafel Johanneskapel Garcia/Keuning Samenzang oec.dienst De tederheid van God; In Jezus licht voor ons de tederheid van God op. Omdat de almachtige God een menselijk hart krijgt, vol liefde en tederheid. Anselm Grun

24 24 PAROCHIE-AGENDA Week van 2 t/m 8 januari 2016 OPENBARING DES HEREN - DRIEKONINGEN zondag 3 januari 2016 't Zand woord en communieviering voorganger: diaken H. Schrader koor: Gemengd koor lector: Jos Beers koster: Gre Beers misdienaars: Randy en Nancy Na afloop van de viering is er koffiedrinken. Koffieverzorging: Mary de Wit en Sandra de Groot t Zand eucharistieviering in de Poolse taal voorganger: pastoor K. Obiedzinski schr. donderdag 7 januari 2016 Zandstee eucharistieviering voorganger: pastoor I. Garcia Ferman of kapelaan S. Olgrzymek t Zand kerkcorvee groep 1 Parochiezaal zaalcorvee groep 3 GEBEDSINTENTIES zondag 3 januari 2016 't Zand: overleden ouders Volkers-Meng en overleden ouders Bruinhout-Riteco

25 25 Vieringen dit weekeinde in de regio: OPENBARING DES HEREN DRIE KONINGEN Kerk Voorganger Koor Organist Bijzonderheden Zaterdag 2 januari Ten Anker Van Diepen Samenzang De Visser Breezand Garcia Breezangertjes familieviering Willibrord Van Diepen Samenzang Zondag 3 januari De Cocksdorp Olgrzymek Cocksdorp Petrus en Paulus Van Diepen Samenzang De Visser Anna Paulowna Garcia Caeciliakoor Bakker Den Burg Olgrzymek Bidden: Onze Vader in de hemel, laat iedereen U eren. Laat uw nieuwe wereld komen. Laat op aarde Uw wil gedaan worden, net zoals dat in de hemel gebeurt. Geef ons vandaag het eten dat we nodig hebben. En vergeef ons wat we fout gedaan hebben, want wij hebben ook andere mensen hun fouten vergeven. Help ons om nooit tegen U te kiezen. En bescherm ons tegen de macht van

26 26 PAROCHIE-AGENDA Week van 9 t/m 15 januari 2016 WEEKEINDE: DOOP VAN DE HEER zaterdag 9 januari 2016 't Zand woord en communieviering voorganger: diaken G. Martens koor: Cantica Nova lector: Gert Jan Slijkerman koster: John Vink misdienaars: Desi en Nancy Er is kindernevendienst voor de kinderen van de EHC. donderdag 14 januari 2016 Zandstee viering rond woord en tafel voorganger: Jos Beers Parochiezaal zaalcorvee groep 4 GEBEDSINTENTIES zaterdag 9 januari 2016 't Zand: Jan de Wit en overleden familie Schilder-Mooy Vieringen dit weekeinde in de regio: januari 2016 DOOP VAN DE HEER Afsluiting van de Kersttijd Kerk Voorganger Koor Organist Bijzonderheden Zaterdag 9 januari Ten Anker Garcia Samenzang De Visser Eucharistieviering Anna Paulowna Garcia Rhythm Voice Verbrugge Eucharistieviering Zondag 10 januari Petrus en Paulus Olgrzymek PP-koor Caecilia V.d. Veen Eucharistieviering Willibrord Captein De Wit Viering rond woord tafel Breezand Schrader Dameskoor Woord en communieviering

27 27 PAROCHIE-AGENDA Week van 16 t/m 22 januari 2016 WEEKEINDE: 2 E ZONDAG DOOR HET JAAR zondag 17 januari 2016 't Zand eucharistieviering / voorstelviering EHC voorganger: kapelaan S. Olgrzymek koor: kinderkoor lector: kinderen koster: Ton Heemskerk misdienaars: Randy en Nancy t Zand eucharistieviering in de Poolse taal voorganger: pastoor K. Obiedzinski schr. donderdag 21 januari 2016 Zandstee woord en communieviering voorganger: diaken H. Schrader 't Zand kerkcorvee groep 2 Parochiezaal zaalcorvee groep 5 GEBEDSINTENTIES zondag 17 januari 2016 't Zand: gebroeders Droogh, Albertus de Wit en Cornelia de Wit- Slijkerman en Adam de Wit, Wim Ekkebus, overleden familie Sneekes- Mosch, Maria Vû Thi man en Yné Pham Thi Men, Jans Druijven- Portegijs van wie wij gedenken dat zij één jaar geleden is overleden, Ben Tiebie Vieringen dit weekeinde in de regio: januari e ZONDAG DOOR HET JAAR Week van het gebed voor de Eenheid Kerk Voorganger Koor Organist Bijzonderheden Zaterdag 16 januari Willibrord Kamp Samenzang Zondag 17 januari Petrus en Paulus Van Diepen Samenzang De Visser

28 28 PAROCHIE-AGENDA Week van 23 t/m 29 januari 2016 WEEKEINDE: 3 E ZONDAG DOOR HET JAAR zaterdag 23 januari 2016 't Zand eucharistieviering voorganger: kapelaan S. Olgrzymek koor: Ritmisch koor lector: Roos v.d. Klaauw koster: Trudy Deutekom misdienaars: Desi en Sofie donderdag 28 januari 2016 Zandstee viering rond woord en tafel voorganger: Breggit Smit Parochiezaal zaalcorvee groep 6 GEBEDSINTENTIES zaterdag 23 januari 2016 't Zand: overleden familie Andreé en Lies Hertogh-Waij, overleden ouders van Trigt-Oud en Quirien, Piet en Annie Bleijendaal-Luykx en Karien, Ria Dekker, Jaap Zomerdijk, Arie Tas, overleden familie Sneekes-Volkers, Ronny Sneekes, Arie en Riet Deutekom-Huijberts, Cees Pancras, overleden ouders van der Laan-Velzeboer, uit dankbaarheid voor een 50-jarig huwelijksfeest

29 29 Vieringen dit weekeinde in de regio: 3e ZONDAG DOOR HET JAAR Kerk Voorganger Koor Organist Bijzonderheden Zaterdag 23 januari Ten Anker Schrader Samenzang De Visser Anna Paulowna Parochianen Nura Pater Zondag 24 januari Petrus en Paulus Olgrzymek PP-koor Caecilia V.d. Veen Latijnse viering Breezand Parochianen KoorBisNis Petrus. en zijn broer Andreas. Misschien beschouwt u zichzelf als een eenvoudige, doorsnee katholiek. U hebt misschien geen groot gehoor om het evangelie aan te verkondigen. U speelt misschien geen belangrijke rol in de parochie. U hebt misschien niet veel invloed op andere mensen. Maar u bent niet louter een ondergeschikte. Net als Andreas bent u een steunpilaar van de Kerk. Die zou er zonder u anders uitzien! God weet welk verschil wij maken. Hij koestert elk van onze gebeden en Hij verheugt zich elke keer wanneer we ons van de verleiding afkeren en op Hem vertrouwen. Blijf dus de Heer volgen; we hebben u nodig! Heer, dank U dat U me in uw dienst roept! Dank U dat U me

30 30 PAROCHIE-AGENDA Weekeinde van 30 en 31 januari 2016 WEEKEINDE: 4 E ZONDAG DOOR HET JAAR zondag 31 januari 2016 't Zand gezamelijke familieviering t Zand/Anna Paulowna/Breezand voorganger: diaken Henk Schrader koor: gezamelijke kinderkoren koster: Trudy Deutekom misdienaar : Julia GEBEDSINTENTIES zondag 31 januari 2016 't Zand: Leon van der Poel Vieringen dit weekeinde in de regio: 4e ZONDAG DOOR HET JAAR Kerk Voorganger Koor Organist Bijzonderheden Zaterdag 30 januari Breezand KapelaanOlgrzymek Encore! Eucharistieviering Viering rond Willibrord Diaken Schrader Samenzang De Wit woord/tafel Zondag 31 januari Petrus en Paulus Priester PP-koor Caecilia Eucharistieviering Anna Paulowna Woord en Mw. A.Captein communie

31 31

32 32 Tarieven Op de tarieven is een kleine inflatiecorrectie toegepast. In sommige gevallen wijken de tarieven echter sterker af. Dit wordt veroorzaakt doordat we binnen Trinitas de tarieven in de komende jaren zoveel mogelijk gelijk willen trekken. De tarieven voor 2016 zijn: Tarieven parochie OLV Visitatie t Zand Tarieven 2016 Dopen Gift Misintenties 8,50 Jubileumviering tijdens reguliere dienst Gift Jubileumviering tijdens niet reguliere dienst 205,00 Huwelijksviering 265,00 Kerkelijke viering avondwake & uitvaart + 1 nacht opbaring 500,00 Kerkelijke viering uitsluitend avondwake 175,00 Kerkelijke viering uitsluitend uitvaart 300,00 Voorganger Crematorium bij een afscheidsviering aldaar 180,00 Huur graf voor 20 jaar, maximaal 3 personen 600,00 Huur urnenplaats voor 20 jaar, max. 2 asbussen 500,00 Huur urnengraf voor 20 jaar, max. 3 asbussen 600,00 Na 20 jaar: verlenging graf/urnenplaats voor 10 jaar 320,00 Aankoop naamplaat urnenmuur (excl. tekst) 330,00 Graf/urnrecht (bijplaatsing 2e/3e persoon) per keer 175,00 Grafdelven 215,00 Onderhoud kerkhof per jaar 23,00 Opbaring in kerk per nacht 110,00 Maximaal 190,00 Kindergraf Grafrechten 102,00 Kindergraf Grafdelven 82,00 Huur kerk 1ste uur 130,00 Huur kerk vervolguren 65,00

33 33 WIJZIGINGEN IN UW GEZINSSITUATIE? De parochieadministratie is voor het bijhouden van de juiste gegevens in haar administratie veelal afhankelijk van het aanleveren van die gegevens door de parochianen zelf. Mogen wij uw medewerking vragen bij het verstrekken van gegevens betreffende: >> geboorte >> samenwonen >> huwelijk >> verhuizing van één of meer gezinsleden >> overlijden LAAT EVEN VAN U HOREN! Stuur even een berichtje (met naam, voornamen, geboortedatum, adres en bijzonderheid) naar onze administratie: brievenbus Parochiezaal, Keinsmerweg 3 of via de rkkerk.tzand@hetnet.nl. HARTELIJK DANK

34 34 Voorzitter Pastoor Ivan Garcia Ferman Telefoon: Parochiebestuur TRINITAS Lid Hans Pater Tel.: Vicevoorzitter Hans van Tongerlo Tel.: Secretaris Gerard Schouten Tel.: Lid Frank van Lierop Tel.: Lid Jos Beers Tel.: Penningmeester Henk Beelen Tel.: Voorzitter Gerard Schouten Zie hierboven Parochieraad t Zand Secretaris Jos Beers Zie hierboven Penningmeester Margret van Muijen-van der Salm Tel.: margretvanmuijen@hotmail.com Lid Fons Dekker Tel.: fons@pndekker.nl Lid Atie Vink john.atie@hotmail.com Lid Alie Tol Tel.: jpc.tol@quicknet.nl Lid Sandra de Groot-Hoebe Tel.: f2heriksand@hetnet.nl SOOK Stichting Onderhoud Orgel en Kerkgebouw Voorzitter: Fons Dekker Tel.: fons@pndekker.nl

35 35 Pastorale Team Pastoor Ivan Garcia Ferman Tel.: Kapelaan Szymon Olgrzymek Tel.: Diaken Henk Schrader Tel.: / henk.schrader@quicknet.nl Uitvaartverzorging Breggit Smit en Sandra Burger tel VOOR MELDING OVERLIJDEN 24 UUR BEREIKBAAR b.g.g info@breggitsmituitvaart.nl info@sandraburgeruitvaart.nl Uitvaartvereniging Zijpe Overlijden melden: uitvaartverenigingzijpe@ziggo.nl Beheerder begraafplaats René Bakker Tel.: c.a.bakker@quicknet.nl OLV Visitatie Administratie tel.: rkkerktzand@hetnet.nl Website: Diverse gegevens Betalingsgegevens RK Parochiebestuur NL05 RABO SOOK NL22 RABO PCI NL25 RABO Koster Trudy Deutekom Tel.: Parochiële Caritas Instelling (voor ondersteuning bij financiële en maatschappelijke problemen) Theo Volkers tel / theovolkers@quicknet.nl Bloemschikgroep Anneke Tuin Tel.: Redactie Parochieblad Schalmei Anita Bakker-Sneekes Tel.: schalmeiolv@gmail.com

36 36 Wij wensen U Een Zalig Kerstfeest, een goede jaarwisseling en een Zalig Nieuwjaar en

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Van de diaken Nieuws uit de parochiezaal Redactionele stukken Parochieagenda Kinderpagina Contactgegevens

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Van de diaken Nieuws uit de parochiezaal Redactionele stukken Parochieagenda Kinderpagina Contactgegevens Februari 2016 2 3 DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: bladzijde de Schalmei Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H. 30e jaargang nr. 2 februari 2016 Van de diaken

Nadere informatie

oktober 2015 - Rozenkransmaand

oktober 2015 - Rozenkransmaand oktober 2015 - Rozenkransmaand 2 Oktober Rozenkransmaand De maand oktober wordt van oudsher ook wel de Rozenkransmaand genoemd. In deze maand is er bijzondere devotie tot de H. Maagd Maria, de moeder van

Nadere informatie

Toon Hermans. inleveren kopie voor het Mei nummer: uiterlijk vrijdag 6 april 2018

Toon Hermans. inleveren kopie voor het Mei nummer: uiterlijk vrijdag 6 april 2018 April 2018 2 Als je echt van iemand houdt, Iemand alles toevertrouwt, Een die echt weet wie je bent, Ook je zwakke plekken kent, Die je bijstaat en vergeeft, En die naast en in je leeft, Dan voel je pas

Nadere informatie

(Uit: Dichter voor mensen én dichter bij Hem van Paul Vlaar)

(Uit: Dichter voor mensen én dichter bij Hem van Paul Vlaar) Oktober 2018 2 Handen Handen van mensen, van nemen en geven. Met elkaar verbonden, op weg door t leven. Maar er komt een dag, dat je iemand moet laten gaan, waardoor je ineens met lege handen komt te staan.

Nadere informatie

WAT JE S MORGENS HEBT VERLATEN. Toon Hermans DAT DOET SOMS EEN HART ZO N PIJN KAN ER S AVONDS NIET MEER ZIJN

WAT JE S MORGENS HEBT VERLATEN. Toon Hermans DAT DOET SOMS EEN HART ZO N PIJN KAN ER S AVONDS NIET MEER ZIJN Februari 2018 2 GA NOOIT HEEN ZONDER TE GROETEN GA NOOIT HEEN ZONDER EEN ZOEN WIE HET NOODLOT ZAL ONTMOETEN KAN HET MORGEN NIET MEER DOEN GA NOOIT HEEN ZONDER TE PRATEN DAT DOET SOMS EEN HART ZO N PIJN

Nadere informatie

Wie ben jij. en wie ben ik. we zijn gelukkig. als jij je naar mij. en ik me naar jou. schik.

Wie ben jij. en wie ben ik. we zijn gelukkig. als jij je naar mij. en ik me naar jou. schik. Februari 2017 2 Wie ben jij en wie ben ik we zijn gelukkig als jij je naar mij en ik me naar jou schik. 3 DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: bladzijde de Schalmei Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap

Nadere informatie

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Van de kapelaan Nieuws uit de parochiezaal Redactionele stukken Parochieagenda Regiovieringen Contactgegevens

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Van de kapelaan Nieuws uit de parochiezaal Redactionele stukken Parochieagenda Regiovieringen Contactgegevens Maart 2019 2 DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: bladzijde de Schalmei Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H. 34 e jaargang nr. 3 maart 2019 Van de kapelaan Nieuws

Nadere informatie

juli - augustus

juli - augustus 201 juli - augustus 2015 2 Rozenkrans van de Goddelijke Barmhartigheid In de Naam van de Vader... (Kruisteken) Begin: Credo, Onze Vader Wees gegroet Op de grote kralen: Eeuwige Vader, ik offer U op het

Nadere informatie

Enjoy the little things in life... for one day you ll look back and realize they were the big things

Enjoy the little things in life... for one day you ll look back and realize they were the big things November- December 2015 2 Enjoy the little things in life... for one day you ll look back and realize they were the big things 3 DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: de Schalmei Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap

Nadere informatie

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI:

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Kerst 2018 t/m januari 2019 2 DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: bladzijde de Schalmei Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H. 34 e jaargang nr. 1 Kerstmis 2018/

Nadere informatie

LIEFDE. liefde is... alles begrijpen van elkaar zonder iets te zeggen. liefde is... alle ruzietjes weer snel bijleggen.

LIEFDE. liefde is... alles begrijpen van elkaar zonder iets te zeggen. liefde is... alle ruzietjes weer snel bijleggen. Maart 2017 2 LIEFDE liefde is... alles begrijpen van elkaar zonder iets te zeggen. liefde is... alle ruzietjes weer snel bijleggen. liefde is... naar elkaar luisteren en elkaar vertrouwen, maar het allerbelangrijkste

Nadere informatie

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Van de diaken Nieuws uit de parochiezaal Redactionele stukken Parochieagenda Regiovieringen Contactgegevens

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Van de diaken Nieuws uit de parochiezaal Redactionele stukken Parochieagenda Regiovieringen Contactgegevens Februari 2019 2 DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: bladzijde de Schalmei Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H. 34 e jaargang nr. 2 februari 2019 Van de diaken

Nadere informatie

Een Vader die altijd bij ons is.

Een Vader die altijd bij ons is. Kerstmis 2016 januari 2017 2 Een Vader die altijd bij ons is. Jezus zal niet altijd blij zijn met de keuzes die we maken, net zo min als een vader dat is met alle keuzes van zijn kinderen. Maar net als

Nadere informatie

Oktober, Rozenkransmaand!

Oktober, Rozenkransmaand! Rozenkransmaand oktober 2017 Oktober, Rozenkransmaand! Naast de maand mei is de maand oktober bijzonder toegewijd aan Maria en dit door wijze van het bidden van de "heilige rozenkrans. Tijdens de middeleeuwen

Nadere informatie

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI:

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: November/December 2018 2 DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: bladzijde de Schalmei Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H. 32 e jaargang nr. 10 november 2018 Van

Nadere informatie

Maak van mij een instrument van vrede

Maak van mij een instrument van vrede Kerstmis 2017 januari 2018 2 Maak van mij een instrument van vrede Maak van mij een instrument van vrede Waar haat is, laat mij liefde brengen. Waar wonden zijn, vergeving. En waar twijfel is, breng ik

Nadere informatie

Van wie moet ik eigenlijk zo veel, wie bepaalt hoe ik mijn dag indeel? Is dat ín... of moet het ván de maatschappij, hoor ik er anders niet bij?

Van wie moet ik eigenlijk zo veel, wie bepaalt hoe ik mijn dag indeel? Is dat ín... of moet het ván de maatschappij, hoor ik er anders niet bij? April 2016 2 Van wie moet ik eigenlijk zo veel, wie bepaalt hoe ik mijn dag indeel? Is dat ín... of moet het ván de maatschappij, hoor ik er anders niet bij? Heb ik nog tijd en aandacht voor mensen, en

Nadere informatie

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI:

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Mei 2017 2 Ze had het vaak gelezen, haar leven lang gehoord, dat Jezus was gekruisigd Zijn handen diep doorboord en dat Hij na drie dagen uit t graf verrezen was. Maar t wist haar niet te raken als zij

Nadere informatie

de Schalmei 2 Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: bladzijde 3 4

de Schalmei 2 Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: bladzijde 3 4 September 2018 2 Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: de Schalmei Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H. 33e jaargang nr. 8 september 2018 Van de diaken

Nadere informatie

God geeft voor degenen die wíllen - genoeg licht om te kunnen zien, en voor hen die niet wíllen zien voldoende duisternis om niet te hoéven zien.

God geeft voor degenen die wíllen - genoeg licht om te kunnen zien, en voor hen die niet wíllen zien voldoende duisternis om niet te hoéven zien. Juli Augustus 2017 2 God geeft voor degenen die wíllen - genoeg licht om te kunnen zien, en voor hen die niet wíllen zien voldoende duisternis om niet te hoéven zien. De hemel respecteert de vrijheid van

Nadere informatie

Vakantie. Inleveren kopie voor het maart nummer: uiterlijk vrijdag 8 september 2017

Vakantie. Inleveren kopie voor het maart nummer: uiterlijk vrijdag 8 september 2017 September 2017 2 Vakantie Vrij zijn van mijn werk en allerlei verplichtingen. Heerlijk om er even uit te kunnen stappen. Geen vergaderingen, geen post, geen telefoon. Genieten van zoveel mooie dingen.

Nadere informatie

de Schalmei 2 Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: bladzijde

de Schalmei 2 Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: bladzijde Juli Augustus 2018 2 Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: de Schalmei Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H. 33e jaargang nr. 7 juli-aug 2018 Van de pastoor

Nadere informatie

Mariamaand - mei 2015

Mariamaand - mei 2015 201 Mariamaand - mei 2015 2 Een gebed tot Maria dat Heilige Franciscus van Assisi zelf heeft gemaakt, de begroeting van de heilige Maagd Maria: Wees gegroet, heilige Vrouwe, hoogheilige koningin, Moeder

Nadere informatie

LEVENSLANG FIT Voor eeuwig jong en geestelijk gezond

LEVENSLANG FIT Voor eeuwig jong en geestelijk gezond Rozenkransmaand oktober 2016 LEVENSLANG FIT Voor eeuwig jong en geestelijk gezond Niet vullen maar voeden Wie in Gods sportschool aan de slag gaat, moet natuurlijk goed en gezond eten. Dus volg het Ezechiel-dieet

Nadere informatie

Deze wens telt voor iedereen, voor elk jaar.

Deze wens telt voor iedereen, voor elk jaar. februari 2015 2 Weer opnieuw beginnen Wat geweest is, is geweest Wat gedaan is, is gedaan Wat gezegd is, is gezegd. Kom op, met z n allen in de wereld Weer opnieuw beginnen Helemaal van vooraf aan. Wat

Nadere informatie

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H.

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H. september 2015 2 3 DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: de Schalmei Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H. bladzijde Van de Diaken 4 Nieuws uit de parochiezaal

Nadere informatie

Welke ster imponeert ons?

Welke ster imponeert ons? Welke ster imponeert ons? Kerstspecial 2016 Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus Haastrecht Schoonhoven Algemene informatie Pastoor J.E.M. van der Mee 0182-382455 vandermee@kerkmail.nl St.

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019 Nieuwsbrief Aflevering 2019-3 Maart 2019 In deze aflevering: - Langzaam maar zeker. - Cakeverkoop: sponsoractie Taizé-reis. - Paasfakkeltocht. - Wat kan de parochie betekenen? - Ter herinnering. - Informatie

Nadere informatie

Hij houdt zoveel van u, dat Hij er alles aan zal doen om u te helpen de persoon te worden zoals u bedoeld bent

Hij houdt zoveel van u, dat Hij er alles aan zal doen om u te helpen de persoon te worden zoals u bedoeld bent Pasen/april 2017 2 Schalmei Hij houdt zoveel van u, dat Hij er alles aan zal doen om u te helpen de persoon te worden zoals u bedoeld bent een vriendelijke, meelevende en liefhebbende mens die een licht

Nadere informatie

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Jaarplan 2015 Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Ter inleiding: Voor u ligt het jaarplan 2015 van de parochiekern Sint Bartholomeus. Dit jaarplan is opgesteld door de Commissie Pastoraal

Nadere informatie

KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Verwachting

KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Verwachting KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE Verwachting In vergelijking met het licht naar waar wij wandelen, is de dag waarin wij leven nog een nacht. Wanneer de Heer Jezus Christus zal komen, met zoveel daglicht,

Nadere informatie

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2018-2019 BESTE OUDERS/VERZORGERS, Wat fijn dat uw zoon/dochter dit jaar de Eerste Communie doet in de Heilige Martinusparochie. Dit boekje bevat informatie over de

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba.

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba. Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zondag 18 november 09.30 uur 33 e zondag door

Nadere informatie

Adem in mij, Heilige Geest. Adem in mij, Heilige Geest, opdat ik denk wat heilig is. Stuw mij, Heilige Geest, opdat ik doe wat heilig is.

Adem in mij, Heilige Geest. Adem in mij, Heilige Geest, opdat ik denk wat heilig is. Stuw mij, Heilige Geest, opdat ik doe wat heilig is. JUNI - PINKSTEREN 2 Adem in mij, Heilige Geest Adem in mij, Heilige Geest, opdat ik denk wat heilig is. Stuw mij, Heilige Geest, opdat ik doe wat heilig is. Verlok mij, Heilige Geest, opdat ik bemin wat

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

PAROCHIEBLAD DECEMBER 2013

PAROCHIEBLAD DECEMBER 2013 Paus Franciscus "Blijmoedig en met een realistisch oog voor de kansen die onze tijd bieden om een aansprekende, PAROCHIEBLAD DECEMBER 2013 Parochie H. Andreas, Palestinastraat 326, Heerlerbaan Tel. 045-5413381

Nadere informatie

VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden.

VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden. VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden. Adventactie. In de voorbereidingsweken op het feest van kerstmis willen de geloofsgemeenschappen

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zaterdag 12 januari in de Dagkapel 19.00 uur:

Nadere informatie

Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C

Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C Welkom allemaal in deze prachtige, versierde kerk om samen de geboorte van onze Heer te vieren. Het is een Groot feest! God komt in de geschiedenis aanwezig als mens,

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017 Nieuwsbrief Aflevering 2017-12 December 2017 In deze aflevering: - Geboren. - Kerstpakketten acties. - Kerstvieringen. - Kerst-inn. - Vooraankondiging. - Algemene gegevens. Geboren. Dat geboren mag worden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerst Agenda

Nieuwsbrief. Kerst Agenda Jaargang 2016-2017 23 december 2016 nummer 6 Nieuwsbrief Kerst 2016 In de weken van advent leven we met de kinderen toe naar het kerstfeest. In een donkere nacht in Bethlehem straalt plotseling een licht.

Nadere informatie

Parochie nodig. Pagina 1

Parochie nodig. Pagina 1 Parochie nodig Katholiek worden Wanneer u als volwassene er over nadenkt om katholiek te worden willen wij u daar graag bij begeleiden. Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden dan kunt u contact

Nadere informatie

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Parochie Lommel-Barrier Werkgroep Eerste Communie VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Vooraf: Klaarzetten: micro voor de kinderen, doopregister, water (vijvertje). Ook de witte (kiezel)steentjes waarop

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 18 december 2016 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 4 e Zondag van Advent Zondag Rorate Kleur: Paars Kleur van (be)rouw, inkeer, bezinning Voorganger: ds. Wim Schaap Orgel: Bert Wisgerhof De

Nadere informatie

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend aan barmhartigheid Protestantse Gemeente Nuenen werken Orde van Dienst voor zondag 6 april 2014 Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend Voorganger:

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars

Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars Vierde zondag van Advent Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video Wall: Crèche: ds. Saskia Ketelaar uit Lede, België Elly Tollenaar Joke

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 2 december 2018-1 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Erna Dros Diaken: Jan

Nadere informatie

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we eerste zondag van Advent. Advent

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer, In deze brochure

Nadere informatie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie 1 van 8 26-1-2016 11:59 Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over uw ervaringen met de Thomas a Kempisparochie. Ons doel is beter in beeld te krijgen waar

Nadere informatie

voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt

voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt Dromen voor onze wereld ORDE VAN DIENST voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt Voorganger: ds. Ada Rebel Gastvrouw: Mieke Hendrickx, Lector: Kees Huizing. Diaken: Truus

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 9 december 2018-2 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Kees-Jan Antuma Diaken:

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we tweede zondag van de Advent. Advent is een tijd

Nadere informatie

Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum. Dinsdag 25 december 2018 Eerste Kerstdag. Lichtpunt

Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum. Dinsdag 25 december 2018 Eerste Kerstdag. Lichtpunt Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum Dinsdag 25 december 2018 Eerste Kerstdag Lichtpunt dienst voor jong en oud voorbereid met de werkgroep liturgie van onze gemeente er is nevendienst voor de kinderen

Nadere informatie

20 december 2015, 10.00 u.

20 december 2015, 10.00 u. Liturgie 20 december 2015, 10.00 u. Grote Kerk op de Markt Vierde advent. Kleur: paars Voorganger: Organist: Pastor Jos van der Steen Caroline Schaap m.m.v. de cantorij olv Wijnand Kramer Lector: Annemarie

Nadere informatie

Om deze wekelijkse crèche en kleine kindernevendienst mogelijk te maken, worden er twee groepen begeleiders

Om deze wekelijkse crèche en kleine kindernevendienst mogelijk te maken, worden er twee groepen begeleiders NIEUWSBRIEF VOOR JONGEREN EN JONGE GEZINNEN NIEUWSBRIEF Voor jongeren en jonge gezinnen Veertigdagentijd en Pasen 2016 VOOR DE KATHOLIEKE GELOOFGEMEENSCHAP VAN VLEUTEN-DE MEERN EN LEIDSCHE RIJN Wekelijkse

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2012 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren.

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren. DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 21 Website Zenderen: www.zenderen.nl 23 maart 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 24 maart 2018 31 maart 2018 Parochie

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 6 september 2015 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 12 e Zondag van de Zomer Kleur: groen De kleur groen drukt nieuw leven, hoop, toekomst en groeikracht uit. Voorganger: Organist: Da. Geke

Nadere informatie

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Pasen/april 2015 Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H.

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Pasen/april 2015 Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H. Pasen/april 2015 2 Schalmei Wonder In de stilte van het voorjaar heb ik het wonder wel eens ontmoet Als het witte bloesems sneeuwde in het gras En ik heb het laten sneeuwen Laten sneeuwen op mijn hoed

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

Feestelijke Kerstmorgendienst

Feestelijke Kerstmorgendienst Feestelijke Kerstmorgendienst dinsdag 25 december 2018 aanvang 10.00 uur Voorganger: ds. Saskia Ketelaar uit Lede Ouderling van dienst: Daniëlle Rijksen Organist: Akko de Feijter Muzikale medewerking:

Nadere informatie

Belangrijk voor alle Inwoners van Netterden!! Tarieven. Regels. Bijdrage. Inschrijfformulier. Sint. Walburgis Parochie Netterden

Belangrijk voor alle Inwoners van Netterden!! Tarieven. Regels. Bijdrage. Inschrijfformulier. Sint. Walburgis Parochie Netterden Sint. Walburgis Parochie Netterden SECRETARIAAT De Bank Netterdensestraat 8 7077 AB Netterden Belangrijk voor alle Inwoners van Netterden!! Geldend voor het jaar 2008 Tarieven Regels Bijdrage Inschrijfformulier

Nadere informatie

NIEUWS UIT REGIO DE NOORDKOP

NIEUWS UIT REGIO DE NOORDKOP NIEUWS UIT REGIO DE NOORDKOP Regio breed? Omarm het! Ziekenzalving Een keer per jaar houden wij een eucharistieviering in de Keyzershof te Anna Paulowna waarin de mensen het H. Oliesel kunnen ontvangen.

Nadere informatie

bij avondwake en kerkelijke uitvaart

bij avondwake en kerkelijke uitvaart Informatie bij avondwake en kerkelijke uitvaart Rooms-katholieke parochies van de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin Maasdijk - Poeldijk Heenweg - s Gravenzande Kwintsheul - De Lier

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 33, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, 2015-2016 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer,

Nadere informatie

Zondagmorgen 30 oktober

Zondagmorgen 30 oktober Zondagmorgen 30 oktober 7 e zondag van de herfst, kleur groen, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Scott Baks Piano: Pieter Blokland Ouderling van dienst: Cees Verhoeff Lector: Nel

Nadere informatie

Geachte redacties, beste mensen,

Geachte redacties, beste mensen, Geachte redacties, beste mensen, Bijgesloten de Bisdom Berichten verzonden op 14 augustus 2018. U vindt een bericht over de startactiviteit voor Jongeren, een uitnodiging voor de Kostersdagen, een uitnodiging

Nadere informatie

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale ROOSTER Donderdag 30 november Vrijdag 1 december Zaterdag 2 december 20.00 uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale 19.30 uur - Repetitie Dames en Heren Bartholomeuskoor (einden 20.45 uur). We repeteren

Nadere informatie

9.00 uur: H. Mis, aldaar uur: Aanbidding in de St. Martinuskerk te Breust uur: H. Mis, aldaar

9.00 uur: H. Mis, aldaar uur: Aanbidding in de St. Martinuskerk te Breust uur: H. Mis, aldaar 2018 Ook zijn er door-de-weekse missen in onze kerken: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 10.30 uur H. Mis in de St. Martinuskerk te Breust i.v.m. Bron en Mottenburgh 18.30 uur: aanbidding in de

Nadere informatie

jaargang 45/week 12: zondag 26 maart 2017 Parochiekern s-heerenhoek H. Willibrorduskerk

jaargang 45/week 12: zondag 26 maart 2017 Parochiekern s-heerenhoek H. Willibrorduskerk LIEF EN LEED: OVERLEDEN: 21 maart: Antonia Apolonia van den Bulck-Goense, weduwe van Henricus van den Bulck, 90 jaar, voorheen wonend te s-heerenhoek. Haar afscheid in besloten kring was op zaterdag 25

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF november 2015

NIEUWSBRIEF november 2015 Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF november 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekeningen: - NL93 INGB 0002 5647 72 t.n.v.

Nadere informatie

September 2018 Dag Datum Tijd Kerk Bijzonderheden/ Koor

September 2018 Dag Datum Tijd Kerk Bijzonderheden/ Koor Misrooster September 2018 Februari 2019 September 2018 Zaterdag 1-9 18.00 Br Zondag 2-9 10.30 E Dameskoor Dinsdag 4-9 Woensdag 5-9 09.00 E Donderdag 6-9 09.00 E Vrijdag 7-9 19.00 Br Zaterdag 8-9 18.00

Nadere informatie

Jaarplan Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout

Jaarplan Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Jaarplan 2016 Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Ter inleiding: Voor u ligt het jaarplan 2016 van de parochiekern Sint Bartholomeus. In dit jaarplan vermelden wij wat voor activiteiten

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 62 vers 1 en 4

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 62 vers 1 en 4 DUINZICHTKERK, zondag 20 januari 2019 2 e zondag van Epifanie Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. J. Rinzema, Laren Ouderling van dienst: Jenny du Pon Diaken van dienst: Willemien de Vlieger

Nadere informatie

9 juni 2019 Pinksterfeest Messiaskerk Wassenaar

9 juni 2019 Pinksterfeest Messiaskerk Wassenaar 9 juni 2019 Pinksterfeest Messiaskerk Wassenaar De doop wordt bediend aan Emma Sofie Hogendoorn & Samuel Pieter Hendrik de Vaal Je innerlijke zekerheden aanspreken, hoe doe je dat? Over koers houden te

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 10 februari 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Marike Hoekstra Diaken: Liesbeth

Nadere informatie

Uw Kerkelijke Uitvaart

Uw Kerkelijke Uitvaart Uw Kerkelijke Uitvaart 2 Adressen Pastor T.F. Buitendijk OCarm Westelijk Halfrond 1 1183 HN Amstelveen tel. 020 641 63 01 e-mail: tom.buitendijk@hetnet.nl Pastor Ph. Kint Ronde Hoep Oost 31 1191 KC Ouderkerk

Nadere informatie

RK Federatie Vlietstreek

RK Federatie Vlietstreek RK Federatie Vlietstreek UITVAARTFOLDER Als een dierbare komt te overlijden, komen er vele vragen op de nabestaanden af. Diepere vragen over het mysterie van het leven en de dood, maar ook veel praktische

Nadere informatie

~ 1 ~ In een ander licht

~ 1 ~ In een ander licht Nieuwsbrief Aflevering 2018-11 December 2018 In deze aflevering: - In een ander licht. - De beste wensen. - Telefonische bereikbaarheid parochie. - Groter belang vergadering van de parochie. - De Bezieling.

Nadere informatie

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen In de brochure Pastoraal bij het vormsel. Catechese en gemeenschap, wordt de eerste zondag van de advent gesuggereerd als een geschikt moment

Nadere informatie

Beleidsvisie Voor de parochiefederatie Born gevormd door de parochie(comité)s: Born, Buchten, Grevenbicht, Holtum en Obbicht

Beleidsvisie Voor de parochiefederatie Born gevormd door de parochie(comité)s: Born, Buchten, Grevenbicht, Holtum en Obbicht Beleidsvisie 2016-2015 Voor de parochiefederatie Born gevormd door de parochie(comité)s: Born, Buchten, Grevenbicht, Holtum en Obbicht 1 Beleidsplan 2016-2025 1. Inleiding 2. Onze missie: waar staan we

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN Na een lange zomer met zon en regen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het is misschien een beetje gek maar onze nieuwsbrief lijkt een beetje op de zomer,

Nadere informatie

Eucharistieviering. Geboorte van de H. Johannes de Doper. Johannes is zijn naam. 24 juni 2018

Eucharistieviering. Geboorte van de H. Johannes de Doper. Johannes is zijn naam. 24 juni 2018 Eucharistieviering Geboorte van de H. Johannes de Doper Johannes is zijn naam 24 juni 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Om 12:00 uur begint in de Joriszaal de themabijeenkomst

Nadere informatie

Ouderavond Eerste Communie 2014 Parochie O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen Pey Koningskinderen

Ouderavond Eerste Communie 2014 Parochie O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen Pey Koningskinderen Ouderavond Eerste Communie 2014 Parochie O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen Pey Koningskinderen Opzet van de ouderavond Welkom Moment van bezinning De voorbereiding van de kinderen (school/parochie/thuis) 1.

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Zingen: LB 213: 1, 2, 5 staande

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Zingen: LB 213: 1, 2, 5 staande DUINZICHTKERK, zondag 17 maart 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. S. H. Smits, s-gravenhage Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Izabella Hus Organist: Roelfien Folkersma

Nadere informatie

Vrijwilligersenquête 2014

Vrijwilligersenquête 2014 Vrijwilligersenquête 2014 Geloofsgemeenschap O.L.V. ten Hemelopneming Houten Beste mede-parochiaan, Voor u ligt een vrijwilligersenquête van de Parochie Paus Johannes XXIII - locatie Houten. Door middel

Nadere informatie

De Leidraad. Kerstnachtdienst 24 december 2017

De Leidraad. Kerstnachtdienst 24 december 2017 Orde van dienst De Leidraad ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Kerstnachtdienst 24 december 2017 Voorganger: Ds. Nel van Dorp Organist: Patrick Hopper M.m.v. De Zanggroep olv Vigilia

Nadere informatie

Collecterooster: extra collectes in december: 31 december: Bloemengroep.

Collecterooster: extra collectes in december: 31 december: Bloemengroep. HOOP DOET LEVEN Bij de beste wensen voor een nieuw jaar horen vooral positieve geluiden en hoopvolle gedachten: Voldoende vrijwilligers om alle taken te kunnen verrichten. Voldoende steun van parochianen

Nadere informatie

Eucharistieviering Vierde zondag van de Advent Jaar C 20 december 2015 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Vierde zondag van de Advent Jaar C 20 december 2015 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Vierde zondag van de Advent Jaar C 20 december 2015 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 568 INLEIDING SCHULDBELIJDENIS Genade zij u en vrede

Nadere informatie

Han Brinkhof en Jos Plum

Han Brinkhof en Jos Plum Liturgische agenda Heilig Hart kerk Maarssen 30 Juni 2018 tot 31 Aug 2018 1 juli 2018 13e Zondag door het jaar Koor: Woord- en Communieviering Pastor J. van Os Gemengd koor Han Brinkhof en Jos Plum Misintenties:

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort In de Veertigdagentijd is er iedere zondag kinderkerk. De kinderkerk

Nadere informatie

Jaarkalender 2014-2015

Jaarkalender 2014-2015 Inspiratie en betrokkenheid, een leer weg in de liturgie Met kinderen leren vieren Jaarkalender 2014-2015 Voor kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar, hebben de parochies Sint Maarten en Trinitas in Leidschendam

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2011 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 11 november 2018 kleur: groen Dienst: Oude kerk om 10.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

Parochie Breda Centrum

Parochie Breda Centrum HIJ IS OPGESTAAN VOOR ONS Mei 2017 Parochie Breda Centrum Dinsdag 2 mei 11.00 Antoniuskathedraal: 3e dinsdag Antoniusnoveen ZATERDAG 6 mei ZATERDAG-ZONDAG 6 / 7 mei VIERDE ZONDAG VAN PASEN - ROEPINGENZONDAG

Nadere informatie

2 e zondag in de 40dagentijd Belijdenis Afscheid en Bevestiging

2 e zondag in de 40dagentijd Belijdenis Afscheid en Bevestiging 2 e zondag in de 40dagentijd Belijdenis Afscheid en Bevestiging Na het vuur de stem van een zachte stilte 1 Koningen 19 vers 12b Uit de wolk klonk een stem: Dit is mijn geliefde zoon, luister naar hem!

Nadere informatie