de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H."

Transcriptie

1 september 2015

2 2

3 3 DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: de Schalmei Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H. bladzijde Van de Diaken 4 Nieuws uit de parochiezaal 5 Redactionele stukken 6 In memoriam 16 Parochieagenda 17 Contactgegevens 25 Kinderpagina e jaargang nr. 8 September 2015 De Schalmei wordt 3x per jaar bij U thuisbezorgd: het kerst-, het paas- en het septembernummer. De andere maanden ligt de Schalmei tijdig achterin de kerk. Oplage: 825 ex. Redaktie-adres: Kanaalkade AD 't Zand tel schalmeiolv@gmail.com Inleveren kopie voor het maartummer: uiterlijk vrijdag 11 sepember 2015

4 4 VAN DE DIAKEN Beste parochianen, nog even en de scholen gaan weer beginnen, de koren weer repeteren, de werkgroepen weer draaien, waardoor we weer uit onze ruststand komen. Voor de meesten tenminste, want er zijn ook mensen, die de afgelopen periode nog geen rust hebben kunnen nemen en aan het werk zijn geweest. In deze periode hebben Ivan, Szymon en ik een bloembollenkwekerij bezocht. Want in deze sector gaat het werk dus gewoon door. Voor mij was dit bezoek ook een stap terug in de tijd; mijn eerste vakantiebaantje was bollenpellen, ergens in Ik kan mij de lange tafels nog goed herinneren, waaraan velen zaten en bezig waren met het pellen van de bollen. En vrijdagmiddag was het uitbetalen. Je kreeg je geld toen nog uitbetaald in zakjes. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn, dat u op vakantie bent geweest. Ik hoop, dat u op een fijne vakantie terug kunt kijken en dat u ook de nodige rust heeft gekregen. Toevalligerwijs kwam rust ter sprake in een van de evangelielezingen in deze periode: Komt nu eens zelf mee naar een eenzame plaats om alleen te zijn en rust daar wat uit (Marcus 6, 31) Ik ben zelf een klein weekje in een klooster in Brabant geweest. Even geen televisie, geen telefoon, geen internet. Een goede manier om even tot rust te komen. Daarbij heb ik ook bijzonder genoten van de mooie omgeving. De bossen, de weiden, de natuur in het algemeen. Het blijft toch allemaal indrukwekkend hoe het in die natuur allemaal groeit en bloeit. En het lijkt allemaal maar zo vanzelfsprekend. Net als met bloembollen; het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, maar er komt het nodige bij kijken voordat ze verkocht kunnen worden. Ik vroeg nog wel aan de bollenkweker of hij een rustige periode had. Dat was de maand februari voor hem en zijn vrouw. Daar kon hij even gas terugnemen. Het maakt niet uit wanneer we een rustpauze nemen, als we maar op z n tijd een periode van rust inlassen in ons leven. Henk Schrader, diaken.

5 5 NIEUWS UIT DE PAROCHIEZAAL Keinsmerweg 3, 1756 AE 't Zand De parochiezaaladministratie is geopend: dinsdag uur en uur telefoon: website: (Buiten de openingstijden -alleen voor spoed-: dhr. J.P. Schipper mevr. A.M.W. Dekker-van Hees mevr. G. Dignum-Mooy) **************************************************** Informatie Wilt U een zieke laten aflezen tijdens de vieringen in de kerk? Meldt dit even aan de administratie van de Parochiezaal. Wilt U de communie thuis ontvangen op de eerste vrijdag van de maand? Meldt U dan even aan bij de Parochiezaal. Voor communie thuis in Callantsoog: tel Financiën Opbrengst collectes van de afgelopen weken: datum totaal alle collectes Collecte Zandstee juni 41,20 Collecte Kerk juni 503,64 Collecte Kerk juli 629,04 Dank u voor uw bijdrage.

6 6 MISSIO Wereldmissiemaand 2015 Geef hoop aan de christenen in Pakistan Wereldmissiemaand (oktober) besteedt dit jaar aandacht aan de katholieke Kerk in Pakistan. In dit islamitische land hebben minderheidsgroepen, onder wie de christenen, het zwaar: armoede, analfabetisme, religieus geweld en terroristische aanslagen. Met name vrouwen en meisjes lopen groot gevaar slachtoffer van geweld te worden. Katholieken in een islamitisch land Het aantal katholieken in Pakistan bedraagt 1,15 miljoen. Hoewel een respectabel aantal, vormen katholieken een minderheid in het islamitische land. Volgens de traditie zou de heilige apostel Thomas door India en Pakistan gereisd hebben om er het christendom te brengen. De eigenlijke missie begon in de 19 e eeuw met legeraalmoezeniers, zowel in het zuiden (Sindh) als meer naar het noorden (Punjab). De katholieke Kerk draagt met haar onderwijs en gezondheidszorg bij aan de ontwikkeling van Pakistan, waar veel armoede heerst, het analfabetisme hoog is en veel mensen geen enkele toegang tot onderwijs en gezondheidszorg hebben. Blasfemiewet In Pakistan geldt de sharia, de islamitische wet. Een belangrijke rol speelt de blasfemiewet die in 1986 ingevoerd werd. Op godslastering en beledigende opmerkingen over de profeet Mohammed staan geld- en gevangenisstraffen en in het ergste geval de doodstraf. De christelijke Asia Bibi zit al vele jaren in de gevangenis. Hoewel tot nu toe geen enkele veroordeelde ter dood is gebracht, zijn er al vaak aangeklaagden door islamisten vermoord.

7 7 Alle minderheden in Pakistan lijden onder deze wet, niet alleen christenen. Een groot probleem is dat de blasfemiewet vaak misbruikt wordt om ordinaire burenruzies uit te vechten. Positie van vrouwen en meisjes Hoewel vrouwen en mannen volgens de Pakistaanse wet officieel gelijke rechten hebben, komt daar in de praktijk weinig van terecht. Na Afghanistan en Congo is Pakistan het derde gevaarlijkste land voor vrouwen. Er is veel geweld tegen vrouwen, zoals verbrandingen en verkrachtingen. Daar komt bij dat vrouwen op veel gebieden totaal buitengesloten zijn. Reden daarvoor zijn de tot op heden heersende stammentradities, die het dagelijkse leven van de mensen nog verregaand bepalen en vrouwen geen actieve rol in de samenleving toestaan. In het straatbeeld domineren mannen. Vrouwen zijn altijd gesluierd, ongeacht hun religie. Help mee en geef hoop aan de christenen in Pakistan MISSIO/Pauselijke Missiewerken steunt de parochies en religieuzen in Pakistan bij hun pastorale werk, onder meer op het gebied van vrouwenrechten, de interreligieuze dialoog, vredeswerk. Helpt u mee? Geef dan in de collecte op Missiezondag 18 oktober of stort uw bijdrage op NL65 INGB , t.n.v. MISSIO Wereldmissiemaand, te Den Haag. Voor meer informatie:

8 8 Vastenactie voor project Een betere start wederom geslaagd! In de Vastentijd is voor de 2 e maal door de R.K kerken van Den Helder, Julianadorp, Anna Paulowna, Breezand, t Zand, Texel en Langedijk gespaard voor het project van Mariëtte Berbeé, de bouw van een kraamkliniek in Oeganda. Net zoals vorig jaar heeft de actie ruim 8000 euro opgebracht! Vastenactie legt 50 % boven op deze opbrengst, zodat Mariëtte binnenkort ruim euro krijgt overgemaakt op de rekening van haar stichting! Daarnaast komen ook machtigingen vanuit dit postcodegebied op de rekening van Een betere start terecht. Inmiddels is de kraamkliniek helemaal klaar en de eerste baby s zijn er geboren. Het is een prachtig gebouw geworden, ingericht met bedden en medische spullen vanuit Nederland. Dankzij Vastenaktie is er nu ook verlichting in de kliniek d.m.v. zonnepanelen. Binnenkort wordt er een ambulance aangeschaft om kraamvrouwen bij complicaties te kunnen vervoeren. Mariëtte en de MOV (= Missie, Ontwikkeling, Vrede) leden van bovenstaande kerken willen u heel hartelijk bedanken voor uw bijdrage. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer op uw steun rekenen om de kraamkliniek te kunnen uitbreiden met o.a. slaapruimte en latrines voor het personeel. Meer informatie en prachtige foto s kunt u vinden op

9 9 Vredesweek t/m 27 september Thema Vrede Verbindt Voor vrede heb je de ander nodig. Mensen die naast je staan én mensen die misschien niet tot je directe omgeving behoren. Mensen die je dagelijks als vreemde op straat tegenkomt. Die ander is dichtbij, maar ook zo ver weg. Die ander maakt ons soms zelfs angstig waardoor spanningen, ook in onze eigen samenleving, kunnen oplopen. We hebben een keuze. Trekken we ons onverschillig terug en keren we de ander de rug toe of organiseren we samen een tegenkracht tegen angst en polarisatie? De Vredesweek van 2015 roept op tot ontmoeting en verbinding. We zoeken verbinding met mensen die zich willen inzetten voor vrede. In Nederland, maar ook ver daarbuiten. Graag stellen we vier moedige bruggenbouwers voor uit binnen- en buitenland die de komende Vredesweek in de schijnwerpers staan. Zij organiseren ieder op hun eigen manier de tegenkracht in hun eigen omgeving. Zij tonen de moed om elke dag onder moeilijke omstandigheden te gaan voor vrede en verdienen onze steun. Lees hier wat jij voor hen kan doen. NAWRAS (IRAK) Het valt niet mee om je in Irak, te midden van een heftige strijd tussen ISIS, Koerdische strijders, het Irakese leger en een westers-arabische coalitie, uit te spreken voor vreedzaam samenleven. Toch is dit precies wat Nawras (1985) uit Irak elke dag doet. Zij is een belangrijke spil in een netwerk van jongeren dat trainingen, uitwisselingen en evenementen organiseert om solidariteit en verzoening tussen gemeenschappen te versterken. Dit unieke dialoogprogramma genaamd Wij zijn allemaal burgers (Kullina Muwatinin) stimuleert burgers om zich eerst inwoner van het land te voelen en dan pas yezidi, sjiet, soenniet, christen of anderszins.

10 10 PARIDE TABAN (ZUID-SOEDAN) Kunnen verschillende etnische groepen in vrede samenleven in Zuid-Soedan? Het vredesdorp Kuron, dat in 2005 gesticht is door Paride Taban (1936), bewijst het! Het dorp is een baken van vrede in het door conflict geteisterde Zuid-Soedan. Er wonen verschillende bevolkingsgroepen vreedzaam samen, terwijl geweld in de rest van het land nog steeds de boventoon voert. Holy Trinity Peace Village Kuron is een voorbeeld voor de omgeving van het dorp. Om dit unieke vredesinitiatief uit te breiden is hulp nodig. Onze hulp. Jouw hulp! OLENA (OEKRAÏNE) Als de mensen in Oekraïne vredig met elkaar willen samenleven, moeten ze met elkaar in gesprek gaan en blijven. Olena Hantsyak-Kaskiv gelooft hier heilig in en laat daarom mensen uit verschillende groepen met elkaar kennismaken en in gesprek gaan over gemeenschappelijke waarden. Van mensen uit protestbewegingen tot legerpriesters, van leden van de oproerpolitie, tot bezorgde burgers en van pro-russisch tot pro-europees. Dit is niet altijd makkelijk en vanzelfsprekend, want elke keer dat er een bom explodeert of een raket wordt afgevuurd, worden de inwoners van Oekraïne verder uit elkaar gedreven. SAÏD (NIJMEGEN, NEDERLAND) Bruggenbouwer Saïd Bouharrou (1979), bestuurslid van de Nijmeegse Al-Moslimin Moskee, maakt zich hard voor verbroedering en verdraagzaamheid. In het dagelijks leven is Saïd ondernemer en vader, en in zijn vrije tijd organiseert hij via debatten en ontmoetingen solidariteit en verdraagzaamheid. Hij werd gegrepen door de groeiende

11 moslim- en Jodenhaat als gevolg van conflicten in Gaza, Syrië en Irak. Om te voorkomen dat deze haat overwaait naar Nederland, riep hij religieuze leiders in Nijmegen op om afstand te nemen van het geweld. Dit heeft geleid tot vele gesprekken en debatten in de stad waardoor mensen met verschillende culturele achtergronden elkaar nu nog beter weten te vinden. Het resulteerde ook in een breed ondertekende vredesverklaring. U kunt iets doen voor deze 4 mensen: ga naar de volgende website: en lees wat u zou kunnen doen om deze mensen een hart onder de riem te steken. Hartelijk dank namens de MOV-werkgroep van de parochies in de Noordkop. Uitje Kinderkoor Woensdag 27 mei hadden wij het uitje van kinderkoor. Het was een verrassing waar we heen gingen. We kwamen toen aan bij een grote speeltuin: de Batavier in Alkmaar. Heet ook de bedriegertjes. Er was een luna loop dat is een karretje en als je op de knopjes druk dan ga je over de kop. En een kabelbaan over het water, en een bootje die heel hoog ging en dan naar beneden in het water plonsde, en nog veel meer leuke attracties om te doen. Toen kregen we een lekker ijsje. Op het eind kregen we patat met een kipnucket en een mini frikandel. Nog even in het park spelen en dan richting huis. Het was een hele leuke gave middag Groetjes Melany en Denise 11

12 12 Startviering Na een welverdiende vakantie beginnen alle koren eind augustus, begin september weer met de repetities. De start van een nieuw seizoen. En wat is er dan mooier dan om dit ook samen in een viering te doen. Zaterdag 26 september zal de Startviering in onze kerk zijn, s avonds om 7 uur. Het Gemengde koor, het Ritmisch koor, het Kinderkoor en Cantica Nova zullen de viering muzikaal verzorgen en Pastoor Ivan en Diaken Henk Schrader zullen voorgaan. Aan het einde van de viering zal er koffie en thee geschonken worden zodat er nog even gezellig nagepraat kan worden.

13 13 Afscheid van enkele trouwe misdienaars. In de viering van zaterdag 12 september zullen wij afscheid nemen van zes misdienaars, die na een aantal jaren stoppen met dienen. Truc is 7 jaar misdienaar geweest. Cindy, Priska en Björn 5 jaar en Sijm en Danique 4 jaar. Deze misdienaars hebben altijd klaar gestaan om te helpen met de weekendvieringen en uitvaartdiensten. Jullie waren een heel leuke groep om mee te werken in de kerk. Bedankt voor jullie trouwe inzet. Nieuwe misdienaars: Er hebben zich dit jaar helaas geen nieuwe misdienaars opgegeven. Dat is jammer, want het is mooi om een viering te zien waarbij jonge misdienaars meehelpen. Als u nog kinderen kent (of een kind bent) die wil meehelpen in de kerk, dan kun je je bij mij opgeven. Tineke Sneekes-Wijnker (cmsneekes-wijnker@hetnet.nl) TOUR du ALS 2015 Op uitnodiging van het Oogstdankdagcomité, mochten wij, Team M&M, op 3 mei jl een presentatie geven tijdens de Oogstdankdagviering in verband met onze deelname aan de Tour du ALS Doel van Tour du ALS is om zoveel mogelijk geld in te zamelen, zodat er onderzoek gedaan kan worden naar het ontstaan en de bestrijding van deze vreselijke ziekte, waaraan in bekenden van ons zijn overleden (Margriet Slijkerman en Martin Dekker). De collecte tijdens de mis bracht het onwaarschijnlijk hoge bedrag van 1000 euro op. Fantastich!! Vervolgens is team M&M, bestaande uit Gerard en Irene Schouten uit t Zand, op 28 mei de sportieve uitdaging aangegaan om de Mont Ventoux te gaan beklimmen.

14 14 Om 5 uur ging Gerard vanuit Bedoin van start, met de bedoeling om lopend de berg te bedwingen. De tocht van 21 km duurde iets langer dan 4 uur, maar om uur was hij boven op de karakteristieke top van de berg, waar Irene en Mirjam al stond te wachten. Het 1 e deel van onze sportieve uitdaging was dus gelukt. Het was die dag al vroeg in de ochtend behoorlijk warm. Dat voorspelde niet veel goeds voor de rest van de dag. Om uur zouden Gerard en Irene namelijk op de fiets proberen om nog een keer de top van de berg te bereiken. Bij de start was het dan ook bloed heet, circa 30 graden. Zodanig heet dat de route naar de berg werd gewijzigd, omdat het asfalt op een bepaalde plek was gesmolten. Meteen na de start merkte Gerard al dat de wandeling van s morgens meer energie had gekost, dan dat hij zelf eigenlijk had voorzien. Gerard had helemaal geen kracht in zijn benen en moest al heel snel een heel lichte versnelling gaan fietsen. Irene kon het tempo echter goed bijhouden en toen we echt moesten klimmen, fietste zij dan ook rap bij Gerard vandaan. Door de warmte en het gevoel dat zijn benen van rubber waren, moest Gerard regelmatig van de fiets af. Het schoot daardoor geen meter op. Ongelofelijk, wat was de weg steil en wat koste het een moeite om vooruit te komen. Doordat Gerard nu zo veel langer werk had dan verwacht, kwam hij ook nog eens zonder eten te zitten. En ja, zonder benzine lukt het helemaal niet meer. Irene kon gelukkig wel redelijk doorfietsen, maar kreeg door de warmte het probleem dat ze geen eten meer kon verdragen. Irene is echter diabeet en moet wel regelmatig eten om haar bloedwaarde op peil te houden. Op 6 km onder de top is het zogenaamde plateau Reynaert. Daar is een restaurant en het is een verzamelplek voor supporters. Team M&M had 1 supporter mee, namelijk Mirjam (echtgenote en moeder van Gerard en Irene). Mirjam zat op het plateau te wachten en had eten en drink bij zich, maar wie er ook voorbij kwamen, Gerard en Irene zag ze maar niet en werd daardoor erg ongerust. Omstreeks uur was Irene eindelijk bij Mirjam op het plateau. Irene voelde zich beroerd, zowel

15 door het feit dat ze geen eten kon binnenhouden als ook het feit dat door het zout op de huid ze steeds moest hoesten. (Alsof je een dagje naar het strand bent geweest en dan door het zout slecht kan ademhalen) Gerard was een stuk later op het plateau en mocht gezien de tijd van de organisatie niet verder naar de top fietsen. Onze grootste supporter, Mirjam, vond dat niet erg. Ze was erg ongerust geweest, omdat het zo lang duurde voordat we bij haar waren en had van de zenuwen de binnenkant van haar wang al stuk gebeten. Helaas is het sportieve deel van onze missie dus niet helemaal geslaagd, want op de fiets hebben we de top niet gehaald. Het financiële deel van onze missie: Geld inzamelen voor onderzoek is echter wel goed gegaan. Op 15 augustus was de eindstand voor het Team M&M: 7250 euro. WAARVOOR HEEL VEEL DANK. 15

16 16 IN MEMORIAM "Ik ben de verrijzenis en het leven; alwie in Mij gelooft blijft leven, ook al is hij gestorven." In Memoriam Ben Tiebie: Ben is op 24 oktober 1935 geboren in Tuitjenhorn en op 24 mei 2015 overleden in Schagen. Op dat moment was hij 55 jaar getrouwd met Tiny Tiebie-Mooij. Zij hebben samen 4 kinderen en 7 kleinkinderen. Naast zijn werk heeft Ben veel plezier beleefd aan zijn vrijwilliger werkzaamheden. Hij had verschillende functies maar was voornamelijk penningmeester. Ook van de parochiekerk in t Zand. Ben was vrolijk en had veel humor. Een eigenschap die hem tijdens zijn Alzheimerperiode goed van pas kwam. Hij vond het lastig als hij mensen niet meer herkende. Dan zei hij standaard met een grijns op zijn gezicht: Ik ben Ben. Bijzonder is dat Ben juist het Pinksterweekend koos om van ons heen te gaan. In dit weekend kamperen wij altijd met de familie. Hierdoor had hij het hele gezin bij hem. Wij gunnen hem nu de rust die hij verdiend heeft. We zullen hem ontzettend missen, maar de mooie herinneringen die hij ons heeft gegeven zullen we nooit vergeten. Bedankt Ben!

17 17 PAROCHIE-AGENDA Week van 29 augustus t/m 4 september 2015 WEEKEINDE: 22 E ZONDAG DOOR HET JAAR zondag 30 augustus 2015 't Zand woord en communieviering voorganger: George Martens lector: Theo Kooijman misdienaars: koor: Cantica Nova woensdag 2 september 2015 't Zand Parochiezaal Zilver poetsen donderdag 3 september 2015 Zandstee Eucharistieviering voorganger: Pastoor I. Garcia Ferman of S. Olgrzymek 't Zand kerkcorvee groep 2 Parochiezaal zaalcorvee groep augustus e ZONDAG DOOR HET JAAR Deurcollecte "MIVA" Voorganger Koor Organist Bijzonderheden Ten Anker Garcia Samenzang Willibrord Garcia Samenzang Bakker Breezand Schrader KoorBisNis Petrus en Paulus Garcia Anna Paulowna Olgrzymek Zimra Mosk gezinsviering Den Burg Schrader Gospeltrain Collecte: Missie Verkeersmiddelen Actie/MIVA

18 18 PAROCHIE-AGENDA Week van 5 t/m 11 september 2015 WEEKEINDE: 23 E ZONDAG DOOR HET JAAR zondag 6 september 2015 't Zand Woord en Communieviering voorganger: Diaken H. Schrader lector: Loes de Wit misdienaars: Desi en Julia koor: gemengd koor koster: John Vink Na afloop van de viering is er koffiedrinken (verzorging:loes de Wit en Atie Vink ) doopviering Lauren Apeldoorn eucharistieviering in de Poolse taal voorganger: pastoor D.K. Obiedzinski donderdag 10 september 2015 Zandstee woord en gebedsdienst voorganger: Jos Beers 't Zand Parochiezaal zaalcorvee groep 2

19 GEBEDSINTENTIES zondag 6 september 2015 't Zand: Dennis Boerdijk en familie Boerdijk-Betjes, Yp en Nico van der Weij en overleden familie, Jan de Wit en overleden familie Schilder- Mooij, Overleden ouders Simon Broersen en Petronella Broersen- Doedens, Wim van der Klaauw, Theodorus en Maria van der Klaauw- Duin en Duvera Laagland-Deen, Jan Piet Kooijman september e ZONDAG DOOR HET JAAR 1 Kerk Voorganger Koor Organist Bijzonderheden Ten Anker Van Diepen Samenzang De Visser Willibrord Van Diepen Samenzang De Wit Breezand Olgrzymek Encore! De Cocksdorp Garcia De Cocksdorp Petrus en Paulus Van Diepen Cantores De Visser Anna Paulowna Olgrzymek Gastkoor Gastkoor uit Leimuiden Den Burg Garcia Dameskoor 19

20 20 PAROCHIE-AGENDA Week van 12 t/m 18 september 2015 WEEKEINDE: 24 E ZONDAG DOOR HET JAAR zaterdag 12 september 2015 't Zand Eucharistieviering voorganger: Pastoor I. Garcia Ferman lector: Bea Konijn misdienaars: Bjorn en Cindy koor: Cantica Nova koster: Ton Heemskerk donderdag 17 september 2015 Zandstee woord en communieviering voorganger: Diaken H. Schrader 't Zand kerkcorvee groep 3 Parochiezaal zaalcorvee groep 3 GEBEDSINTENTIES zaterdag 12 september 2015 't Zand: Kees Droogh Overleden familie Sneekes-Volkers, Arie Tuin en Annie Tuin-Thomas, Arno en Wilma september e ZONDAG DOOR HET JAAR 2 Kerk Voorganger Organist Bijzonderheden Ten Anker Garcia Samenzang De Visser Anna Paulowna Parochianen Rhythm Voice Verbrugge Oudeschild Olgrzymek Oudeschild Petrus en Paulus Garcia Gez. Koren V.d. Veen Startviering / koffie Breezand Schrader Breezangertjes Familieviering Den Burg Olgrzymek Herenkoor Geen viering: Willibrordkerk i.v.m. startviering in de PP-kerk

21 21 PAROCHIE-AGENDA Week van 19 t/m 25 september 2015 WEEKEINDE: 25 E ZONDAG DOOR HET JAAR zondag 20 september 2015 't Zand Woord en communieviering voorganger: Roos van der Klaauw lector: Mary de Wit misdienaars: Randy en Nancy muziek en zang van Joke van Geebergen en Annelies Koomen Koster: Gré Beers eucharistieviering in de Poolse taal voorganger: pastoor D.K. Obiedzinski donderdag 24 september 2015 Zandstee woord en gebedsviering voorganger: Breggit Smit 't Zand Parochiezaal zaalcorvee groep 4 GEBEDSINTENTIES zondag 't Zand: Ronny Sneekes, Overleden familie Sneekes-Mosch, Piet Dekker, Anny Bleijendaal-Luykx van wie wij gedenken dat zij één jaar geleden is overleden, Jan Piet Kooijman september e ZONDAG DOOR HET JAAR Vredesweek Pax Christi 3 Kerk Voorganger Koor Organist Bijzonderheden Ten Anker Olgrzymek Samenzang De Visser Willibrord Parochianen Samenzang Eef & Jan Breezand Olgrzymek Dameskoor Petrus en Paulus Olgrzymek Samenzang De Visser Anna Paulowna Garcia Zimra Pater gezinsviering Oudeschild dominee Zeemanskerk De Cocksdorp dominee Francisca Romana Den Burg Captein/dominee Burchtkerk Burchtkerk Vakantie Deurcollecte: Henk Schrader Vredesweek

22 22 PAROCHIE-AGENDA Week van 26 september t/m 2 oktober 2015 WEEKEINDE: 25 E ZONDAG DOOR HET JAAR zaterdag 26 september 2015 't Zand Eucharistieviering / Startviering voorganger: Pastoor I. Garcia Ferman en Diaken H. Schrader lector: Gert Jan Slijkerman misdienaars: Desi en Sofie koor: Gemengd Koor, Ritmisch koor, Kinderkoor en Cantica Nova koster: Trudy Deutekom donderdag 1 oktober 2015 Zandstee Eucharistieviering voorganger: Pastoor I. Garcia Ferman of S. Olgrzymek 't Zand kerkcorvee groep 4 Parochiezaal zaalcorvee groep 5 GEBEDSINTENTIES zaterdag 26 september 2015 't Zand: Albertus de Wit en Cornelia de Wit-Slijkerman en Adam de Wit, Ria Dekker, Jaap Zomerdijk, Arie en Riet Deutekom-Huijberts, Cees Pancras, Miep Munster-Oud, Mark Schoonaard september e ZONDAG DOOR HET JAAR Vredesweek Pax Christi 4 Kerk Voorganger Koor Organist Bijzonderheden Ten Anker Garcia Samenzang De Visser Anna Paulowna Olgrzymek Caeciliakoor Bakker Oosterend Garcia Oosterend koffie Petrus en Paulus Olgrzymek LOS-uitzending / Latijnse PP-koor Caecilia V.d. Veen viering Willibrord Parochianen Willibrordkoor Bakker koffie Breezand Captein KoorBisNis Den Burg Garcia Gospeltrain Vakantie Deurcollecte: Henk Schrader Vredesweek

23 23 WIJZIGINGEN IN UW GEZINSSITUATIE? De parochieadministratie is voor het bijhouden van de juiste gegevens in haar administratie veelal afhankelijk van het aanleveren van die gegevens door de parochianen zelf. Mogen wij uw medewerking vragen bij het verstrekken van gegevens betreffende: >> geboorte >> samenwonen >> huwelijk >> verhuizing van één of meer gezinsleden >> overlijden LAAT EVEN VAN U HOREN! Stuur even een berichtje (met naam, voornamen, geboortedatum, adres en bijzonderheid) naar onze administratie: brievenbus Parochiezaal, Keinsmerweg 3 of via de rkkerk.tzand@hetnet.nl. HARTELIJK DANK

24 24 Voorzitter Pastoor Ivan Garcia Ferman Telefoon: Parochiebestuur TRINITAS Lid Hans Pater Tel.: Vicevoorzitter Hans van Tongerlo Tel.: Secretaris Gerard Schouten Tel.: Lid Frank van Lierop Tel.: Lid Jos Beers Tel.: Penningmeester Henk Beelen Tel.: Voorzitter Gerard Schouten Zie hierboven Parochieraad t Zand Secretaris Jos Beers Zie hierboven Penningmeester Margret van Muijen-van der Salm Tel.: margretvanmuijen@hotmail.com Lid Fons Dekker Tel.: fons@pndekker.nl Lid Atie Vink Tel.: john.atie@hotmail.com Lid Alie Tol Tel.: jpc.tol@quicknet.nl Lid Sandra de Groot-Hoebe Tel.: f2heriksand@hetnet.nl SOOK Stichting Onderhoud Orgel en Kerkgebouw Voorzitter: Fons Dekker Tel.: fons@pndekker.nl

25 25 Pastorale Team Pastoor Ivan Garcia Ferman Tel.: Kapelaan Szymon Olgrzymek Tel.: Diaken Henk Schrader Tel.: / henk.schrader@quicknet.nl Uitvaartverzorging Breggit Smit en Sandra Burger tel VOOR MELDING OVERLIJDEN 24 UUR BEREIKBAAR b.g.g info@breggitsmituitvaart.nl info@sandraburgeruitvaart.nl Uitvaartvereniging Zijpe Overlijden melden: uitvaartverenigingzijpe@ziggo.nl Bestuur: Beheerder begraafplaats René Bakker Korte Bosweg TA t Zand Tel.: c.a.bakker@quicknet.nl Diverse gegevens Koster Trudy Deutekom Korte Bosweg TB t Zand Tel.: P.C.I. Parochiële Caritas Instelling (voor ondersteuning bij financiële en maatschappelijke problemen) Tineke Schilder Tel.: tinekeschilderbruin@planet.nl OLV Visitatie Administratie Tel.: rkkerk.tzand@hetnet.nl Website: of Bloemschikgroep Anneke Tuin Tel.: Redactie Parochieblad Schalmei Anita Bakker Tel.: schalmeiolv@gmail.com Betalingsgegevens RK Parochiebestuur NL05 RABO SOOK NL22 RABO PCI NL25 RABO

26 26 KINDERPAGINA De boom Een oude, wijze man zat in zijn tuin tegen een appelboom te slapen of te denken - ik weet het niet - en toen kwam daar een klein meisje voorbij. Het zag die man, ging naar hem toe en vroeg: "Opa, wat is het voornaamste bij een boom?" De oude man dacht diep na en zei: "Dat weet ik niet. Wat denk jij?" "Nou", zei het kleine meisje, "ik denk: de stam, want anders viel u om." De oude man lachte en zei: "Dat heb je aardig bedacht, maar toch heb je niet helemaal gelijk, want die boom staat er niet voor mij alleen." En terwijl hij dat zei vielen er twee appels naar beneden. Hij raapte ze op en gaf er een aan het meisje. Zelf pakte hij de andere en zei: "Smakelijk eten." "O ja, natuurlijk", zei toen het meisje, "de appels zijn het voornaamste, dat had ik vergeten." Toen begon het heel hard te regenen. Het meisje lachte en zei: "Nu zitten we midden in de regen en toch blijven we droog. O ja, natuurlijk, nu weet ik het: bij een boom zijn de takken en de bladeren het voornaamste." "Nou ik weer", zei de oude man. "Wat zou er gebeuren als het nu eens heel lang niet zou regenen?" En met een stok stak hij diep in de grond, zodat je de wortels van de boom kon zien. "O ja," zei het meisje, "dat was ik vergeten: van de wortels krijgt een boom te eten en te drinken." "Kijk", zei de oude man, "en daarom weet ik nog steeds niet wat het voornaamste is van een boom; ik denk d at n iets het voornaamste is, want het gaat om de hele boom. Net als bij mensen, die kunnen mekaar ook niet missen."

27 27

oktober 2015 - Rozenkransmaand

oktober 2015 - Rozenkransmaand oktober 2015 - Rozenkransmaand 2 Oktober Rozenkransmaand De maand oktober wordt van oudsher ook wel de Rozenkransmaand genoemd. In deze maand is er bijzondere devotie tot de H. Maagd Maria, de moeder van

Nadere informatie

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Van de diaken Nieuws uit de parochiezaal Redactionele stukken Parochieagenda Kinderpagina Contactgegevens

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Van de diaken Nieuws uit de parochiezaal Redactionele stukken Parochieagenda Kinderpagina Contactgegevens Februari 2016 2 3 DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: bladzijde de Schalmei Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H. 30e jaargang nr. 2 februari 2016 Van de diaken

Nadere informatie

Mariamaand - mei 2015

Mariamaand - mei 2015 201 Mariamaand - mei 2015 2 Een gebed tot Maria dat Heilige Franciscus van Assisi zelf heeft gemaakt, de begroeting van de heilige Maagd Maria: Wees gegroet, heilige Vrouwe, hoogheilige koningin, Moeder

Nadere informatie

(Uit: Dichter voor mensen én dichter bij Hem van Paul Vlaar)

(Uit: Dichter voor mensen én dichter bij Hem van Paul Vlaar) Oktober 2018 2 Handen Handen van mensen, van nemen en geven. Met elkaar verbonden, op weg door t leven. Maar er komt een dag, dat je iemand moet laten gaan, waardoor je ineens met lege handen komt te staan.

Nadere informatie

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Van de kapelaan Nieuws uit de parochiezaal Redactionele stukken Parochieagenda Regiovieringen Contactgegevens

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Van de kapelaan Nieuws uit de parochiezaal Redactionele stukken Parochieagenda Regiovieringen Contactgegevens Maart 2019 2 DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: bladzijde de Schalmei Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H. 34 e jaargang nr. 3 maart 2019 Van de kapelaan Nieuws

Nadere informatie

juli - augustus

juli - augustus 201 juli - augustus 2015 2 Rozenkrans van de Goddelijke Barmhartigheid In de Naam van de Vader... (Kruisteken) Begin: Credo, Onze Vader Wees gegroet Op de grote kralen: Eeuwige Vader, ik offer U op het

Nadere informatie

Toon Hermans. inleveren kopie voor het Mei nummer: uiterlijk vrijdag 6 april 2018

Toon Hermans. inleveren kopie voor het Mei nummer: uiterlijk vrijdag 6 april 2018 April 2018 2 Als je echt van iemand houdt, Iemand alles toevertrouwt, Een die echt weet wie je bent, Ook je zwakke plekken kent, Die je bijstaat en vergeeft, En die naast en in je leeft, Dan voel je pas

Nadere informatie

LIEFDE. liefde is... alles begrijpen van elkaar zonder iets te zeggen. liefde is... alle ruzietjes weer snel bijleggen.

LIEFDE. liefde is... alles begrijpen van elkaar zonder iets te zeggen. liefde is... alle ruzietjes weer snel bijleggen. Maart 2017 2 LIEFDE liefde is... alles begrijpen van elkaar zonder iets te zeggen. liefde is... alle ruzietjes weer snel bijleggen. liefde is... naar elkaar luisteren en elkaar vertrouwen, maar het allerbelangrijkste

Nadere informatie

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Van de diaken Nieuws uit de parochiezaal Redactionele stukken Parochieagenda Regiovieringen Contactgegevens

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Van de diaken Nieuws uit de parochiezaal Redactionele stukken Parochieagenda Regiovieringen Contactgegevens Februari 2019 2 DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: bladzijde de Schalmei Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H. 34 e jaargang nr. 2 februari 2019 Van de diaken

Nadere informatie

WAT JE S MORGENS HEBT VERLATEN. Toon Hermans DAT DOET SOMS EEN HART ZO N PIJN KAN ER S AVONDS NIET MEER ZIJN

WAT JE S MORGENS HEBT VERLATEN. Toon Hermans DAT DOET SOMS EEN HART ZO N PIJN KAN ER S AVONDS NIET MEER ZIJN Februari 2018 2 GA NOOIT HEEN ZONDER TE GROETEN GA NOOIT HEEN ZONDER EEN ZOEN WIE HET NOODLOT ZAL ONTMOETEN KAN HET MORGEN NIET MEER DOEN GA NOOIT HEEN ZONDER TE PRATEN DAT DOET SOMS EEN HART ZO N PIJN

Nadere informatie

Zondag 27 september: 26 e zondag door het jaar/ H. Vincentius de Paul

Zondag 27 september: 26 e zondag door het jaar/ H. Vincentius de Paul LIEF EN LEED: Overleden: 09 september: Kees Peeters BIJZONDERE COLLECTES: 26/27 september: Caritas 18 oktober: Wereldmissie-zondag (Missio) VIERINGEN EN DIENSTEN Zaterdag 26 september: HH. Cosmas en Damianus,

Nadere informatie

Oktober, Rozenkransmaand!

Oktober, Rozenkransmaand! Rozenkransmaand oktober 2017 Oktober, Rozenkransmaand! Naast de maand mei is de maand oktober bijzonder toegewijd aan Maria en dit door wijze van het bidden van de "heilige rozenkrans. Tijdens de middeleeuwen

Nadere informatie

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF juli en augustus 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekening Parochiekern Sint Jan:

Nadere informatie

Wie ben jij. en wie ben ik. we zijn gelukkig. als jij je naar mij. en ik me naar jou. schik.

Wie ben jij. en wie ben ik. we zijn gelukkig. als jij je naar mij. en ik me naar jou. schik. Februari 2017 2 Wie ben jij en wie ben ik we zijn gelukkig als jij je naar mij en ik me naar jou schik. 3 DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: bladzijde de Schalmei Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap

Nadere informatie

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI:

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: November/December 2018 2 DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: bladzijde de Schalmei Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H. 32 e jaargang nr. 10 november 2018 Van

Nadere informatie

de Schalmei 2 Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: bladzijde 3 4

de Schalmei 2 Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: bladzijde 3 4 September 2018 2 Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: de Schalmei Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H. 33e jaargang nr. 8 september 2018 Van de diaken

Nadere informatie

Enjoy the little things in life... for one day you ll look back and realize they were the big things

Enjoy the little things in life... for one day you ll look back and realize they were the big things November- December 2015 2 Enjoy the little things in life... for one day you ll look back and realize they were the big things 3 DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: de Schalmei Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap

Nadere informatie

Zondag 19 januari 2014. Viering in de Week van Gebed. voor de eenheid van de christenen. Paulusgemeenschap en. Protestantse Gemeente de Eshof

Zondag 19 januari 2014. Viering in de Week van Gebed. voor de eenheid van de christenen. Paulusgemeenschap en. Protestantse Gemeente de Eshof Zondag 19 januari 2014 Viering in de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen Paulusgemeenschap en Protestantse Gemeente de Eshof Hoevelaken Thema: Is Christus dan verdeeld? (1 Kor. 1,13) 1 / 7

Nadere informatie

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Pasen/april 2015 Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H.

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Pasen/april 2015 Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H. Pasen/april 2015 2 Schalmei Wonder In de stilte van het voorjaar heb ik het wonder wel eens ontmoet Als het witte bloesems sneeuwde in het gras En ik heb het laten sneeuwen Laten sneeuwen op mijn hoed

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie

De kinderpagina is dit keer van groep 3, en de pagina over Plan Nederland komt van groep 6/7

De kinderpagina is dit keer van groep 3, en de pagina over Plan Nederland komt van groep 6/7 OEC. BASISSCHOOL t Prisma locatie Overwhere GASINJETSTRAAT 1-3 1442 WN PURMEREND TEL 0299 421982 Email:locatieoverwhere@prismapurmerend.nl Website : www. prismapurmerend.nl Wat vindt u onder andere in

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN Na een lange zomer met zon en regen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het is misschien een beetje gek maar onze nieuwsbrief lijkt een beetje op de zomer,

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019 Nieuwsbrief Aflevering 2019-3 Maart 2019 In deze aflevering: - Langzaam maar zeker. - Cakeverkoop: sponsoractie Taizé-reis. - Paasfakkeltocht. - Wat kan de parochie betekenen? - Ter herinnering. - Informatie

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Beste leden, Vorige maand is er geen nieuwsbrief verstuurd. Deze is voor twee maanden. Kerstfeest op Speeltuin Schiewijk Ieder jaar vieren we op

Nadere informatie

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Jullie pastoor vd Weide Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Datum Activiteit Aanvang Bijzonderheden 3 November Allerzielen 11:00 uur De liturgische kleur is paars. De paaskaars brandt. Er is een Eucharistieviering.

Nadere informatie

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI:

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Mei 2017 2 Ze had het vaak gelezen, haar leven lang gehoord, dat Jezus was gekruisigd Zijn handen diep doorboord en dat Hij na drie dagen uit t graf verrezen was. Maar t wist haar niet te raken als zij

Nadere informatie

Vertel de kinderen, of praat met hen over het verschil tussen film, tv kijken of naar het theater gaan.

Vertel de kinderen, of praat met hen over het verschil tussen film, tv kijken of naar het theater gaan. LESBRIEF Binnenkort gaan jullie met jullie groep naar de voorstelling Biggels en Tuiten Hieronder een aantal tips over hoe je de groep goed kan voorbereiden op de voorstelling. VOOR DE VOORSTELLING Vertel

Nadere informatie

Van wie moet ik eigenlijk zo veel, wie bepaalt hoe ik mijn dag indeel? Is dat ín... of moet het ván de maatschappij, hoor ik er anders niet bij?

Van wie moet ik eigenlijk zo veel, wie bepaalt hoe ik mijn dag indeel? Is dat ín... of moet het ván de maatschappij, hoor ik er anders niet bij? April 2016 2 Van wie moet ik eigenlijk zo veel, wie bepaalt hoe ik mijn dag indeel? Is dat ín... of moet het ván de maatschappij, hoor ik er anders niet bij? Heb ik nog tijd en aandacht voor mensen, en

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016 Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016 In deze aflevering: - H. Hartmaand. - Eftelingactie. - Verwijsspreekuur. - Sop- en zeepplank. - Algemene gegevens. H. Hartmaand. De grote feestdagen als Pasen en

Nadere informatie

Zondag 12 april 2015 is er om 15 uur een aangepaste gezinsdienst in de Opstandingskerk te Terneuzen. Voorganger: de heer G.A. Slabbekoorn uit Goes

Zondag 12 april 2015 is er om 15 uur een aangepaste gezinsdienst in de Opstandingskerk te Terneuzen. Voorganger: de heer G.A. Slabbekoorn uit Goes LITURGISCHE WERKGROEP VOOR AANGEPASTE GEZINSDIENSTEN Corr. Adr.: Mevr. J. Pelle - Tel. 0115-694737 e-mail: japelle@zeelandnet.nl Dhr. A. Scheele - Tel. 0115-563188 e-mail: ascheele@hetnet.nl THEMA: Zondag

Nadere informatie

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief december TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl Dit is wat wij hem hebben horen verkondigen en wat we u verkondigen: God is licht,

Nadere informatie

Spreekbeurt. Pakistan

Spreekbeurt. Pakistan Spreekbeurt Pakistan Hoofdstad: Islamabad Taal: Urdu, Engels en Punjabi Inwoners: Er wonen bijna 200 miljoen mensen in Pakistan Religie: Moslims (96%), christenen (4%) Pakistan ligt in Azië en grenst aan

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen schooljaar 2014-2015 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering Koningsspelen Meivakantie Luizencontrole Vrije dagen mei Bieb gesloten Oudergesprekken mei Bericht van de OR Femke stelt zich

Nadere informatie

Ouderavond Eerste Communie 2014 Parochie O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen Pey Koningskinderen

Ouderavond Eerste Communie 2014 Parochie O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen Pey Koningskinderen Ouderavond Eerste Communie 2014 Parochie O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen Pey Koningskinderen Opzet van de ouderavond Welkom Moment van bezinning De voorbereiding van de kinderen (school/parochie/thuis) 1.

Nadere informatie

Vakantie. Inleveren kopie voor het maart nummer: uiterlijk vrijdag 8 september 2017

Vakantie. Inleveren kopie voor het maart nummer: uiterlijk vrijdag 8 september 2017 September 2017 2 Vakantie Vrij zijn van mijn werk en allerlei verplichtingen. Heerlijk om er even uit te kunnen stappen. Geen vergaderingen, geen post, geen telefoon. Genieten van zoveel mooie dingen.

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Openingstekst: (Door een ouder en kind) A. Zeg zou jij het licht aandoen? Je moet opschieten, want het is bijna tijd. Dadelijk

Nadere informatie

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag Gebedsboek voor dagelijks gebruik Gemaakt door club 12-14 Marije Hoekstra Indra de Vries Delia Postma Ekyoci Amisi Shabani Jentje Hansma Johan Gjaltema Mendé Bosma Femke Veenhuizen Elzerd Elzinga Gert

Nadere informatie

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden zijn ouders hem, maar alle andere konijntjes noemden

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal De mensen van voorbij Zij worden niet vergeten De mensen

Nadere informatie

God geeft voor degenen die wíllen - genoeg licht om te kunnen zien, en voor hen die niet wíllen zien voldoende duisternis om niet te hoéven zien.

God geeft voor degenen die wíllen - genoeg licht om te kunnen zien, en voor hen die niet wíllen zien voldoende duisternis om niet te hoéven zien. Juli Augustus 2017 2 God geeft voor degenen die wíllen - genoeg licht om te kunnen zien, en voor hen die niet wíllen zien voldoende duisternis om niet te hoéven zien. De hemel respecteert de vrijheid van

Nadere informatie

Welkom in de Open Hof

Welkom in de Open Hof Welkom in de Open Hof Opw. 616 Gez. 434: 1, 2, 5 Ps51: 5 El 458 Opw. 411 Gez. 182: 1, 2, 6 Gez. 44: 1, 2, 3 Genesis 29: 1-35 Mededelingen Voorganger : ds. Arie Reitsema Schriftlezing: Jan Leo de Hoop Voorbede

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 25 dd 24-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 juni: Dertiende zondag door het jaar: Opwekking van het dochtertje van Jaïrus (Mc. 5, 21-43). Zondag

Nadere informatie

de Schalmei 2 Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: bladzijde

de Schalmei 2 Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: bladzijde Juli Augustus 2018 2 Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: de Schalmei Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H. 33e jaargang nr. 7 juli-aug 2018 Van de pastoor

Nadere informatie

Deze wens telt voor iedereen, voor elk jaar.

Deze wens telt voor iedereen, voor elk jaar. februari 2015 2 Weer opnieuw beginnen Wat geweest is, is geweest Wat gedaan is, is gedaan Wat gezegd is, is gezegd. Kom op, met z n allen in de wereld Weer opnieuw beginnen Helemaal van vooraf aan. Wat

Nadere informatie

Niet in slaap vallen hoor!

Niet in slaap vallen hoor! Niet in slaap vallen hoor! Marcus 13: 33-37: Dierenversie Geïllustreerd door: 30 november 2014 Maria Koninginkerk Baarn 2 De oude leeuw heeft vakantieplannen. Dat vertelde hij vanmorgen aan alle dieren:

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Abdul Fatah al-sisi 90% is moslim, 10% is christen

Abdul Fatah al-sisi 90% is moslim, 10% is christen Hoofdstad: Regeringsleider: Godsdienst: Taal: Caïro Abdul Fatah al-sisi 90% is moslim, 10% is christen Arabisch Egypte in de Bijbel Egypte wordt heel vaak genoemd in de Bijbel. Abraham en de zonen van

Nadere informatie

Sauwerd, februari 2015

Sauwerd, februari 2015 Sauwerd, februari 2015 Van de directeur Op je kop in de prullenbak! Drie weken lang heeft de container van de actie recycleplan op ons schoolplein gestaan. En wat werd er flink gesjouwd met oude elektrische

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017 Nieuwsbrief Aflevering 2017-12 December 2017 In deze aflevering: - Geboren. - Kerstpakketten acties. - Kerstvieringen. - Kerst-inn. - Vooraankondiging. - Algemene gegevens. Geboren. Dat geboren mag worden

Nadere informatie

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2016 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting. Dit plan beschrijft

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 203 25 juli 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 203 25 juli 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 203 25 juli 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Een lezersreactie, die we u niet willen

Nadere informatie

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI:

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Kerst 2018 t/m januari 2019 2 DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: bladzijde de Schalmei Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H. 34 e jaargang nr. 1 Kerstmis 2018/

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur: Eucharistische aanbidding

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur: Eucharistische aanbidding Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur:

Nadere informatie

Jouw avontuur met de Bijbel

Jouw avontuur met de Bijbel Nieske Selles-ten Brinke Jouw avontuur met de Bijbel Dagboek voor kinderen Uitgeverij Jes! Zoetermeer Uitgeverij Jes! is een samenwerking tussen Uitgeverij Boekencentrum en de HGJB. Kijk voor meer informatie

Nadere informatie

2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1

2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1 2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1! " #$% & #& '$' '& + ()" *% $, $ -% 1 H. Jagersma en M. Vervenne, Inleiding in het Oude Testament, Kampen, 1992. J. Bowker, Het verhaal

Nadere informatie

Impressies uit Apeldoorn

Impressies uit Apeldoorn Impressies uit Apeldoorn We beleefden afgelopen woensdag een avond met een ster. Twee mensen uit het Israëlische dorp Neve Shalom Wahat al-salam (oase van vrede) lieten ons in een adembenemende presentatie

Nadere informatie

Lees Zoek op Om over na te denken

Lees Zoek op Om over na te denken Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in

Nadere informatie

CHATTEN. verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL

CHATTEN. verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL CHATTEN verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL Stotteren Kom op, Roy. Het is allang tijd. De leraar informatica legt een hand op Roys schouder. Maar Roy kijkt niet op of om. Hij zit achter de fijnste computer

Nadere informatie

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER Iedereen die volgende week niet terug komt een hele fijne vakantie toegewenst! VAKANTIE Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND Vandaag extra veel tekeningen van de

Nadere informatie

Han Brinkhof en Jos Plum

Han Brinkhof en Jos Plum Liturgische agenda Heilig Hart kerk Maarssen 30 Juni 2018 tot 31 Aug 2018 1 juli 2018 13e Zondag door het jaar Koor: Woord- en Communieviering Pastor J. van Os Gemengd koor Han Brinkhof en Jos Plum Misintenties:

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 6 september 2015 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 12 e Zondag van de Zomer Kleur: groen De kleur groen drukt nieuw leven, hoop, toekomst en groeikracht uit. Voorganger: Organist: Da. Geke

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

Jaarkalender 2014-2015

Jaarkalender 2014-2015 Inspiratie en betrokkenheid, een leer weg in de liturgie Met kinderen leren vieren Jaarkalender 2014-2015 Voor kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar, hebben de parochies Sint Maarten en Trinitas in Leidschendam

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

17 juni 2016 Nummer 18

17 juni 2016 Nummer 18 17 juni 2016 Nummer 18 Inhoud: Gezinsviering Centrum Jeugd en Gezin Breaklights Appelboom BSO zomerprogramma Daar gaan ze verkeersouders Wellnessdag Elzenhoek Calamiteitendag Vervanging Schoolkamp Vervangingen

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

tje Aan de ouders/verzorgers van Godsdienst.

tje Aan de ouders/verzorgers van Godsdienst. tje Aan de ouders/verzorgers van Godsdienst. Week 50: 9 t/m 15 december Een engel bij Zacharias, Lucas 1:5-25 Een engel bij Maria, Lucas 1:26-38 Maria en Elisabet, Lucas 1:39-56 Week 51: 16 t/m 22 december

Nadere informatie

Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week.

Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week. 28 november 2014 Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week. Algemeen nieuws Sinterklaas Wij volgen de gebeurtenissen in het Sinterklaasjournaal. De

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

DE HEMEL, GODS PRACHTIGE THUIS

DE HEMEL, GODS PRACHTIGE THUIS Bijbel voor Kinderen presenteert DE HEMEL, GODS PRACHTIGE THUIS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door: Bible for

Nadere informatie

o.a. cito groep 2, kerstborrel ouders, nieuwjaarskoffie 4 januari

o.a. cito groep 2, kerstborrel ouders, nieuwjaarskoffie 4 januari Hofbode 4 16 december 2015 o.a. cito groep 2, kerstborrel ouders, nieuwjaarskoffie 4 januari Informatieochtend Citotoets groep 2 Woensdagochtend 25 november zijn we met de ouders van kinderen van groep

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zaterdag 12 januari in de Dagkapel 19.00 uur:

Nadere informatie

De WC s op De Geldershof.

De WC s op De Geldershof. 1. Klaas en Lieke wonen in één huis. Klaas gaat boodschappen halen en als hij terug komt liggen er glas scherven op de grond, het raam is open, en Lieke is dood. Wat is er gebeurd toen Klaas weg was? 2.

Nadere informatie

Lieve mensen van de Hofkerk, gasten, gemeente van Jezus Christus

Lieve mensen van de Hofkerk, gasten, gemeente van Jezus Christus Zondag 27 september Markus 9, 30-37 Overdenking Lieve mensen van de Hofkerk, gasten, gemeente van Jezus Christus 1) Ongemakkelijk gevoel Ik kreeg een beetje een ongemakkelijk gevoel toen ik dat gedeelte

Nadere informatie

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview Jaargang 3 -Uitgave 1 Inhoud: November 2012 Voorstelling nieuwe leerlingenraad IDEH. Project FAIRTRADE Spelletjes/Raadseltjes Moppentrommel Rijmpjes en nog Rijmpjes Interview De nieuwe leden van de Leerlingenraad

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018

MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018 Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018 MEDEDELINGEN Zomervakantieregeling 2018 gastvrouwen en gastheren in De Pastorie. Van maandag 16 juli tot en met

Nadere informatie

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar Gemeente van de Heer Jezus Christus, Jongeren, ouderen, kinderen van God, Zoals ik voor de lezing al gezegd heb; het gaat vanmorgen niet over trouwen of getrouwd zijn, dat is alleen een voorbeeld verhaal.

Nadere informatie

Parklaan 3 Jaargang 69 editie 16 6045 BS Roermond Datum 10-10-2015 Tel. 0475-315461

Parklaan 3 Jaargang 69 editie 16 6045 BS Roermond Datum 10-10-2015 Tel. 0475-315461 Parochiegegevens Kapelgids Parklaan 3 Jaargang 69 editie 16 6045 BS Roermond Datum 10-10-2015 Tel. 0475-315461 info@kapelinhetzand.nl www.kapelinhetzand.nl Bezorgklachten NL50 RABO 0144 1512 43 Tel. 0475-315461

Nadere informatie

IK OVERLEEFDE AUSCHWITZ

IK OVERLEEFDE AUSCHWITZ Ferenc Göndör IK OVERLEEFDE AUSCHWITZ Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 3 Mijn vader Lang geleden kwam een jonge, joodse man naar het land Hongarije. Mohr Goldklang was zijn naam. Dat was mijn opa. Mohr

Nadere informatie

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Goede buren Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: Alex Hommel Orgelspel Welkom door ouderling van dienst Jan

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF november 2015

NIEUWSBRIEF november 2015 Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF november 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekeningen: - NL93 INGB 0002 5647 72 t.n.v.

Nadere informatie

ZO MOOI WAS ONS KERST-STERREN-FEEST

ZO MOOI WAS ONS KERST-STERREN-FEEST ZO MOOI WAS ONS KERST-STERREN-FEEST Ondanks het barre winterweer hebben we op 20 december jl. een bijzonder en heel fijn kerstfeest gevierd. De H.J. Smitband speelde de sterren van de hemel en het Geuzenborgkoor

Nadere informatie

Activiteitenprogramma Mei 2016

Activiteitenprogramma Mei 2016 Activiteitenprogramma Mei 2016 Wiemersheerd, T Hoge Heem, Assieshof, van Leeuwenhof, De Hoven Beste bewoners, aanleun bewoners en belangstellenden, Voor u het maandprogramma van Mei. Ook deze maand hebben

Nadere informatie

Hieronder vindt u het vakantierooster van het nieuwe schooljaar

Hieronder vindt u het vakantierooster van het nieuwe schooljaar Jrg. 15 nr. 18 12 juni 2014 Agenda 17-06 Schoolreisje groep 7 18-06 Groep 3 bezoekt bibliotheek 26-06 Schoolreisje groep 5 en 6 30-06 groep 3 t/m 7 rapporten mee 03-07 groep 8 rapporten mee 03-07 Afscheid

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Over De Veenbrug. Nog. vier. nachtjes. slapen

Over De Veenbrug. Nog. vier. nachtjes. slapen Over De Veenbrug Jaargang 16, nummer 8 30 november 2015 Nog vier nachtjes slapen Kind op maandag Week 49 30/11-04/12 Thema: Er komt een tijd We beginnen deze adventstijd met verhalen over Jesaja. Hij leeft

Nadere informatie

Hoofdluiscontrole Maandag 9 mei worden alle kinderen op hoofdluis gecontroleerd. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen.

Hoofdluiscontrole Maandag 9 mei worden alle kinderen op hoofdluis gecontroleerd. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen. Weekbrief 9 mei 2016 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papiercontainer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden. Bag2school

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

In deze Nieuwsbrief...

In deze Nieuwsbrief... 1 of 6 30-3-2012 10:09 Wordt het onderstaande e-mailbericht niet correct weergegeven? Klik hier voor de onlineversie. OGH Nieuwsbrief #33-30 maart 2012 In deze Nieuwsbrief... In deze Nieuwsbrief: Brood

Nadere informatie